odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80"

Transkript

1 odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80 Přítomni: Carbol, Fiala, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Orszulik, Ing. Vaverka 66. Připomínky z jednání DPK č. 66 konané dne Na ul. Dr. Martínka stojí autobusy v zákazu zastavení. Přibyly zde značky, které zakazují zastavení vozidel nad 2,5 t. (Bude zažádáno o úpravu DZ. Čeká se na odpověď ze strany MMO a ÚMOb. Je připraveno řešení. Přislíbena náprava při rekonstrukci ul. Dr. Martínka. Rekonstrukce odložena na rok Instalaci DZ bude nakonec provádět DPO.) Připomínkuje: Ing. Hladký 71. Připomínky z jednání DPK č. 71 konané dne Námět na vyřešení přednosti v jízdě pro autobusy jedoucí nově podjezdem na ul. Hlučínské k zastávce k Důl Odra (např. BUS pruh). (Bude odeslán dopis s žádostí na OD MMO. Žádost o úpravu byla odeslána. Bylo projednáno s OK. Zaslán výkres. Řešení schváleno OD MMO, čeká se na schválení KÚ a ŘSD. Zamítnuto KÚ. DPO znovu osloví KÚ.) Připomínkuje: Bortolotti 75. Připomínky z jednání DPK č. 75 konané dne Odbočování autobusů v Paskově Folvarku na točnu je velmi riskantní, vždy odbočujeme z protisměru a ve výhledu máme rodinný dům, je zde reálné nebezpečí dopravní nehody, pochopitelně z viny řidiče autobusu. (Před spuštěním do provozu bylo s městem Paskov dojednáno, že zde sníží rychlost, vymyslí vhodné VDZ a natočí vhodně zrcadlo. Město bude znovu osloveno s žádostí o okamžité odstranění tohoto stavu. Dne 4.3. proběhlo jednání přímo na místě se zodpovědnými osobami za DPO a především města Paskov. Na místním šeření bylo odsouhlaseno částečné zjednosměrnění ul. Nádražní, a to v místě pravého odbočování autobusů. Čekáme na realizaci, cca 2 měsíce.), Fluksa 75.2 V křižovatce ulic Ruská x Závodní X Palkovského najíždějí často silniční vozidla na tramvajový pás a zdržují jízdu tramvají přijíždějících do křižovatky z ulice Závodní (z podloubí); prověřit možnost olemování tramvajového pásu od podloubí ke křižovatce (cca 40 metrů) podélným retardérem, nakreslit výkres následně projednat na komisi dopravy. (Vypracováno konkrétní řešení, které by se mohlo rozšířit i na další místa v rámci sítě MHD. Schváleno, předáno OK k realizaci.)

2 76. Připomínky z jednání DPK č. 76 konané dne Chybí pěší trasa z trolejbusové smyčky Hranečník k sociálnímu zařízení. (Připraven projekt, čeká se na schválení investiční komise.) Připomínkuje: Bortlíček 77. Připomínky z jednání DPK č. 77 konané dne Smyčka Ludvíkova je v dezolátním stavu. Provést alespoň zasypání štěrkem. (Poslán dopis na ÚMOb s žádostí na okamžité odstranění tohoto stavu. Pokud se tak nestane, dojde k ukončení této linky na jiném místě.) Připomínkuje: Smital 77.2 Řada zastávek neodpovídá platné legislativě (např. K Lidicím, U Švasty, SB křižovatka). (V řešení.) Připomínkuje: Smital Zodpovídá: Kurtas 78. Připomínky z jednání DPK č. 78 konané dne Propadlé kanály na ul. Kirilovově v Paskově. (Odeslán dopis na město Paskov. Město zahrnulo opravu do plánu investic pro rok 2017.) Připomínkuje: Šuch 79. Připomínky z jednání DPK č. 79 konané dne Požadavek na posun označníku zastávky Nám. J. Gagarina směr Most M. Sýkory vpřed ve směru jízdy z důvodu zlepšení zajíždění do zastávky. S tím by souvisela pravděpodobně i úprava trolejového vedení. (V průběhu září dojde k realizaci.) Připomínkuje: Bambušek Zodpovídá: Kurtas 79.2 Na okružní křižovatce u zast. Sl. Ostrava radnice ve směru jízdy na Hranečník zachytávají trolejbusy podvozkem o komunikaci, ve které jsou již vidět rýhy. Připomínkuje: Bambušek 79.3 Požadavek na úpravu zrcadla na Hraničkách. Nejsou v něm vidět přijíždějící auta. (V blízkosti ul. Hraničky je jedno zrcadlo, a to slouží autům vyjíždějícím od cukrárny. Není možné tedy zrcadlo přizpůsobit autobusům. Pro autobusy jsem nikde v okolí žádné další zrcadlo nenašel.) 79.4 Na hlavní komunikaci v oblasti Hýlova chybí DZ Hlavní komunikace v místech napojení nových komunikací satelitního městečka. (Bylo zažádáno o dosazení chybějících DZ, cca do měsíce by měly být osazeny.) 79.5 Požadavky na doplnění hlášení do palubního systému. (Na toto téma proběhne mezi řidiči anketa v průběhu podzimu.)

3 79.6 Požadavek na prodloužení odstavné doby u CNG autobusů na Hranečníku. 5 min je nedostatečných. (Bude řešeno ke změnám v JŘ k ) 79.7 Na konečnou zastávku Nordpól linky č. 98 umístit na sloup el. vedení č. 55 (majitel údajně obec-nemá problém) zrcadlo pro usnadnění bezpečného výjezdu ze zastávky. (Během září by mělo být realizováno.) Připomínkuje: Protivínský 80. Připomínky z jednání DPK č. 80 konané dne Při zajíždění linky č. 10 na Hranečníku na odstavnou kolej nelze čerpat BP. (Vzhledem k tomu, že ve všech případech, kdy kurzy linky č. 10 musí zajíždět na odstavnou kolej, je výkon řidiče menší než 4 hod, není nutné BP čerpat.) 80.2 Požadavek na ubrání JD mezi zastávkami Hlavní třída a Rektorát VŠB směr centrum ve špičku pracovních dnů. (Bude realizováno k ) 80.3 Nesouhlas se zrušením přejezdů mezi linkami na kurzech linek č. 2 a 8, kdy na smyčce Hlavní nádraží jsou nově pouze 4 min vyrovnacího času. (Zpracováno dle požadavku řidičů, kteří toto požadovali na schůzce přímo u dopravního náměstka. Vyrovnávací doba na Hlavním nádraží plně odpovídá požadavkům řidičů, kteří požadují, aby na každé smyčce byl čas mezi příjezdem a odjezdem složen z času čerpání BP + obratové doby + času na vyrovnání zpoždění 3 min. Vzhledem k tomu, že se zde nově BP nečerpá a je zde obratová doba 1 min, je požadované minimum v podobě 4 min dle požadavku řidičů.) 80.4 Požadavek na změnu Volna do jiného cyklu při vyjíždění tramvajové linky č. 15 z Rodinné ul. Dochází zde k nerespektování Stůj od IAD. (Volno je zde navrženo do takového cyklu, aby tramvaj nemusela znovu zastavit v křižovatce u ÚMOb Jih. Posunutím do jiného cyklu by znovu toto zastavení vzniklo. Obdobně by se prodloužil čekací čas v opačném směru.) 80.5 Na zasílané zprávy ohledně nečerpání BP na DD nejsou často zpětné reakce. (Dispečer na tuto zprávu vždy musí reagovat, aby s řidičem domluvil další postup. Nutno dodat konkrétní případy.) 80.6 Doplnění zprávy na DD nečekej na přípoj. Zodpovídá: Kuchař Zodpovídá: Kuchař, Ing. Vaverka 80.7 Na zdržovně řidičů Karolina bylo přislíbeno, že se na obrazovce budou zobrazovat aktuální polohy tramvají. (Obrazovka má potřebné vybavení, aby tyto informace uměla zobrazovat. Do budoucna se s tímto počítá, je nutné realizovat další úpravy na straně dispečinku.), Ing. Vaverka

4 80.8 Většina střídajících kurzů na Náměstí Republiky se střídá směrem do centra. Jsou ale některé, které mají střídaní v opačném směru. Požadavek, aby to měly všechny stejně. (Kurzy, které mají střídání na opačné straně, jsou takto zpracovány na základě požadavků provozoven. V aktuálních JŘ se jedná o 2 kurzy, které skončí k a jsou ovlivněny výlukou na Místecké ul. V letním provozu se jednalo o cca 4 kurzy.) 80.9 Požadavek na přesun zálohy z Křivé na Karolinu alespoň po dobu střídání řidičů. (Řešeno již v minulosti. Stanovisko je neměnné. Statisticky bylo zjištěno, že využití zálohy na Karolině by bylo minimální. Podstatně vyšší opodstatnění má ve vozovně, kde má k dispozici i vozy.) U výluk nečekají autobusy NAD na tramvaje, a řidiči následně neví, zda autobus už odjel nebo teprve přijede. (Ne vždy je možné, aby zde autobus vyčkával, protože příjezd NAD může být již o 3 min dříve. Řidič tramvaje tudíž nečeká-pokud se nejedná např. o závazný přípoj. Řídí se sl. příkazem, případně VJŘ, kde jsou uvedeny postupy pro konkrétní případy.) Na křižovatce u obchodního centra směr Horymírova nefunguje přihláška V křižovatce Mariánskohorská X Nádražní na přechodu pro chodce před zastávkou Muglinovská v nočním provozu často svítí Stůj, i když IAD má Volno Dotazy na program ARNE, jak dochází k trestání řidičů atd. (Bylo vysvětleno, jak vedoucí s programem pracují. Nejedná se o automatický proces, ale vše je řádně vedoucím prověřeno a dohledáno v dalších souvislostech. Řidič se má možnost odvolat, když se cítí být poškozen. Konkrétní případ pak bude znovu prověřen.) Požadavek na navrácení starých VJŘ a plachet řidičů. (Změna VJŘ, označování kurzů oběhovými čísly, změna zobrazování směn na plachtách atd. byla projednána se zástupci odborových organizací, dopravním náměstkem, vedoucím odboru dopravy a technologie dopravy, vedoucím dopravního dispečinku a byla zvolena strategie dle DP Praha. Na základě dohody byl upraven SW a všechny související výstupy. Není tedy možné se teď vracet zpět. Během září budou vyhodnocovány faktické připomínky řidičů a následně může dojít k dílčím úpravám.), Carbol Požadavek na změnu názvu zast. ve VJŘ Horní brána, dolní výjezd. Řidič se může přehlednout, že nemá jet na Horní bránu, navíc žádný dolní výjezd u Horní brány není. (Popis otáčení tramvajové linky č. 4 v areálu vozovny v Porubě po dobu výluky Martinovské ul. je řádně popsán ve sl. příkaze. Text dolní výjezd zde byl doplněn jako pomůcka pro řidiče, aby nezapomněli, že se ve vozovně neotáčejí stejně jako linka č. 3. Pro potřeby otáčení tramvají v porubské vozovně neexistuje zastávka s jiným názvem. Navíc toto označování se používá dlouhodobě a nikdy s tím nebyl žádný problém).

5 80.16 Na lince č. 46 je mnoho zastávek na znamení a když nikde nikdo nenastupuje, tak se vozidlo dostane do předčasné jízdy. Jak se řidiči v tomto případě mají chovat? (Řidič dle provozních předpisů nesmí jet předčasně. Vyžaduje-li to provozní situace, je nutné i v zastávce na znamení zastavit a vyčkat na čas odjezdu. Zastávky na znamení jsou na této lince již rok a zatím nebyl ani na provozní komisi ani od řidičů či vedoucího střediska vznesen požadavek na zkrácení jízdní doby na této lince. Úpravy v jízdních dobách s ohledem na zastávky na znamení budou upraveny od , a to i na základě požadavků řidičů. Jízdní doby nebylo vhodné ubírat předčasně, ale až na základně zkušeností z provozu. Jsou-li tedy návrhy na úpravu jízdních dob, je potřeba je na odd. dopravní projektování prostřednictvím vedoucích středisek nebo zástupců odborových organizací doručit do ) Dotaz na výběr zastávek na znamení, proč byly některé zast. zvoleny na znamení, když jsou např. konečnými zastávkami. (Dopravní podnik připravil seznam zast. na znamení, který dále prošel připomínkováním odboru dopravy MMO, Koordinátorem ODIS, krajským úřadem a následně dotčenými městskými obvody, obcemi a městy. Původní seznam tak doznal řady změn. Některé městské obvody zastávky na znamení vůbec nepodpořily. V některých případech jsou v seznamu zastávky, kterou jsou zároveň zastávkami konečnými ale i nácestnými, např. Hrabová statek. Zde to ničemu nevadí, v případě zastávky konečné nebo nácestné se zde chovají řidiči i cestující stejně. V případě že již před příjezdem na konečnou zastávku není nikdo ve vozidle, není nutné zde zastavovat a je možné pokračovat přímo např. na místo odstavení.) Shrnutý asfalt na zastávce Svinov mosty h.z. směr Poruba Poděkování za úpravu nočního svozu a zrealizování zasílání SMS zpráv z dispečinku, které fungují velmi spolehlivě., Ing. Vaverka Řidičům chybí na VJŘ dodatečné informace o výluce. (Řidiči mají na VJŘ informaci o tom, že VJŘ je výlukový je zde označení č. výluky. Následně mají k dispozici sl. příkaz, a to ať v tištěné podobě na nástěnce, případně ho mají vytištěný u VJŘ a také ho najdou v dokumentech v palubním počítači.) Poškozený kruhový objezd Halasova X Výstavní, uvolněné betonové bloky se povalují ve vozovce i kolem Informační panely ve Svinově v mezipatře, na dolní zastávce ani na autobusové zast. směr Poruba nesvítí od června. Zodpovídá: Ing. Vaverka Autobusová zastávka Skotnice směr Polanka je nesprávně provedená, protože záliv je příliš krátký a hluboký. Nelze přistavit autobus bez poškození tak, aby bylo

6 možné bezpečně vystoupit s kočárkem (jedině s vyklopením plošiny). Při výjezdu ze zast. je nutné vyjíždět až do protisměru. Zodpovídá: Kurtas Neustálý zápach na sociálním zařízení na smyčce Hlavní nádraží. Připomínkuje: Carbol Příští dopravně provozní komise se bude konat ve čtvrtek 6. října 2016 v hod. V Ostravě: Zapsal: Meczner

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 10. 2016 Zápis č. 81 Přítomni: Bortlíček, Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Smital, Ing.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fiala, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný, Řezníčková, Protivínský.

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE DOPRAVNÍ PODNIK OSTRAVA a.s. Odbor Technologie dopravy, Poděbradova 494/2, 701 71 Ostrava Mor. Ostrava, tel. 59 740 1152,fax: 59 740 1095, e-mail: ddrlik@dpo.cz DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 16.6.2008 Zápis

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Krupa, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 10. 2014 Zápis č. 61 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Bortlíček, Carbol, Filipovský, Maloušová, Pokorný.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 12. 2014 Zápis č. 63 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Bortlíček, Hikl, Maloušová, Orszulik 58. Připomínky z jednání

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 11. 2014 Zápis č. 62 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Carbol, Hikl, Maloušová, Orszulik,

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105 úsek dopravní tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) 7. 2. 2019 Zápis č. 105 Přítomni: Adamowicz, Bortlíček, Fabián, Fluksa, Ing. Hladký, Maloušová, Ing. Meczner, Ing. Mlčák, Ochman, Orszulik,

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fister, Carbol, Maloušová, Pokorný, Orszulik, Protivínský. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 2. 2015 Zápis č. 65 Přítomni: Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Maloušová. 58. Připomínky z jednání DPK č. 58 konané

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 2. 2013 Zápis č. 46 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Fister, Ing. Meczner, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31. Připomínky z jednání

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný. 23. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 4. 2012 Zápis č. 38 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 3. 2012 Zápis č. 37 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Přítomni: Ing. Hladký, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Maloušová, Řezníčková, Bambušek, Carbol Hosté: Ing. Kadlučka,

Více

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx Page 1 of 5 Zrušené zastávky veřejné osobní dopravy: NH jídelna přilehlé okolí je v docházkové vzdálenosti zastávky NH hlavní brána, zastávka bude nadále obsluhována vnitropodnikovou dopravou NH vysoké

Více

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem.

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem. Název normy: Stanovení tras režijních přejezdů v autobusové dopravě Kategorie a číslo normy: Služební příkaz Technologie dopravy Strana: 2 / 2 Cílem služebního příkazu je sjednotit režijní přejezdy mezi

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 16

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 16 TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 4.2. 2016 Zápis č. 16 Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Smital, Hikl, Vorel, Maloušová, Bortlíček 16. Připomínky z jednání TPK č. 16 konané dne 4.2.2016

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník Terminál Hranečník Ostrava 2015 Cíle dopravního řešení pro Terminál Hranečník Ukončení autobusových linek v přestupním bodě mimo centrum, odkud dopravu do centra a dalších částí města zajistí ekologická

Více

AUDIS. strategický nástroj vzájemné komunikace mezi managementem společnosti, odbornými pracovníky i zástupci zaměstnanc. stnanců

AUDIS. strategický nástroj vzájemné komunikace mezi managementem společnosti, odbornými pracovníky i zástupci zaměstnanc. stnanců AUDIS strategický nástroj vzájemné komunikace mezi managementem společnosti, odbornými pracovníky i zástupci zaměstnanc stnanců Dopravní podnik hl. m. Prahy a.s. Jednotka Provoz Autobusy odbor Řízení provozu

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 1. 2012 Zápis č. 35 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015 ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com ČVUT

Více

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011.

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. Závodní výbor ZO OS DOSIA při DPO a.s. Zápis č.9/2011 Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. ZV jednal ve složení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX016Y6D1* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 54561/2013 Sp. zn.: DSH/2426/2013/Moš 276.11 S5 Vyřizuje:

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 32. Přítomni: Hladký, Tomala, Boháček, Fabián, Žaluda, Ochman, Orszulik, Hikl, Grecula

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 32. Přítomni: Hladký, Tomala, Boháček, Fabián, Žaluda, Ochman, Orszulik, Hikl, Grecula TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 7. 3. 2019 Zápis č. 32 Přítomni: Hladký, Tomala, Boháček, Fabián, Žaluda, Ochman, Orszulik, Hikl, Grecula 26. Připomínky z jednání TPK č. 25 konané dne 4.1.2018 26.4. Hlášení

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 5 ZASTÁVKY doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Řešení zastávek na lince Druhy zastávek - nácestné (většina

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Bítov Obec Skřipov Obec Těškovice Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ Metodická část Brněnské komunikace a.s. Útvar dopravního inženýrství LISTOPAD 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název: Metodika pro řešené zón 30 v Brně Metodická část Objednatel materiálu:

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 30. 8. 2012 Zápis č. 41 Přítomni: Bělka, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Franek, Maloušová, Pokorný, Tořová. 23.

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, I. Úvodní ustanovení K zajištění plynulého a bezpečného provozu, ochraně majetku a bezpečnosti cestujících a dalších uživatelů v prostorách autobusového nádraží v Kroměříži (dále jen AN), a k zajištění

Více

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK 1. Všeobecné požadavky Umístění a stavební uspořádání zastávky musí respektovat bezpečnost a plynulost provozu: a) stavebně přiměřeným řešením

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Městský obvod Polanka n. O. Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně k opravám

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64 Přítomni: Fluksa, Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Maloušová, Pokorný, Tkoč, Tříska 58. Připomínky z

Více

Ekologizace veřejné dopravy Ostrava Poruba

Ekologizace veřejné dopravy Ostrava Poruba Ekologizace veřejné dopravy Ostrava Poruba Projektový záměr, zprac.v r.2014 Mott MacDonald Tento projektový záměr představuje studii možností a příležitostí za účelem zanalyzovat a posoudit možnosti zajištění

Více

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MHD základní údaje Projekt preference městské hromadné dopravy v Praze Na základě schváleného programu preference MHD

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Blatno u Jesenice Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Blatno u Jesenice Typ: Datum konání: Trať: Stanice: - 1 - Výluky na období 20.08.2012-02.09.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Blatno u Jesenice Datum konání: 13.08.2012 07:40 hod. - 20.08.2012 16:00 hod. Trať: 160

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce:

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce: Výluky na období 31.08.2015-06.09.2015 177 - Pňovany zastávka - Bezdružice (a zpět) Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 31.08.2015

Více

Dopravní značky 7. část

Dopravní značky 7. část Dopravní značky 7. část Vodorovné dopravní značky Umístění a provedení vodorovných dopravních značek (1) Vodorovné dopravní značky jsou vyznačeny na pozemní komunikaci. (2) Vodorovné dopravní značky jsou

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Příprava provozních podkladů

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Příprava provozních podkladů ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Příprava provozních podkladů Provozní podklady pro linky MHD 1. Druhy jízdních řádů 2. Tvorba grafikonu 3. Pracovní směny řidičů Provoz tramvají a trolejbusů

Více

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod.

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod. - 1 - Výluky na období 11.11.2012-18.11.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Žatec - Žatec západ Datum konání: 08.11.2012 08:00 hod. - 12.11.2012 14:00 hod., 15.11.2012 08:00 hod. - 19.11.2012

Více

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE 3. týden Rozhledy, přechody pro chodce a místa pro přecházení, zastávky autobusu Miroslav Patočka kancelář C330 email: patocka.m@fce.vutbr.cz Martin Novák kancelář C331 email: novak.m@fce.vutbr.cz

Více

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ Správa veřejného statku města Plzně úsek koncepce a dopravního inženýrství Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ vyhodnocení dopravního průzkumu konaného

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Studie úpravy křižovatky Lidická - Zborovská a SSZ 5.068-1 - OBSAH OBSAH... 2 SEZNAM ZKRATEK... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. ZADÁNÍ A NÁVRH ŘEŠENÍ... 3 4. ZMĚNY DOPRAVNÍHO

Více

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 6 TYPY A UMÍSTĚNÍ ZASTÁVEK doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava 1. Hlavní trendy úprav Autobusové zastávky

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod PRŮVODNÍ ZPRÁVA Lokalizace krizových míst město Český Brod 1 1. Křižovatka ulic Zborovská Krále Jiřího Jana Kouly Problém: Křižovatka U výkupu je příliš rozlehlá a nenutí svým stavebním uspořádáním řidiče

Více

Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod.

Více

06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů.

06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů. 06050280 Tato dopravní značka: a) Zakazuje vjezd potahových vozidel. b) Zakazuje vjezd nemotorových vozidel. c) Zakazuje vjezd zemědělských strojů. 06050289 Do úseku pozemní komunikace označeného vyobrazenou

Více

CZECHBUS Ing. Martin Jareš, Ph.D. 15. 11. 2012. Praktické zkušenosti se zavedením páteřních linek v Praze

CZECHBUS Ing. Martin Jareš, Ph.D. 15. 11. 2012. Praktické zkušenosti se zavedením páteřních linek v Praze CZECHBUS Ing. Martin Jareš, Ph.D. 15. 11. 2012 Praktické zkušenosti se zavedením páteřních linek v Praze Proč se to všechno dělalo Přizpůsobení tomu, kam dnes lidé skutečně jezdí Kratší intervaly v silných

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Albrechtičky Město Studénka Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY LIBEREC - JABLONEC NAD NISOU DATUM: 18.4.2017, 17:00 MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE ZAPSAL: ING. KAREL KRÁLÍČEK ÚVOD: Ing. Jan Kašík, NDCON - Krátké

Více

500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 část 3 - Dopravní značky,světelné signály, dopravní zařízení

500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 část 3 - Dopravní značky,světelné signály, dopravní zařízení 500420 odd. Vzdělávání - Tramvaje PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU - soubor otázek str. 12 301. Tato značka zakazuje: + a) Vjezd vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje vyznačenou mez. b) Vjezd šestinápravovým

Více

Vybraná vzorová řešení kombinace preference BUS na SSZ a prvků prostorové preference

Vybraná vzorová řešení kombinace preference BUS na SSZ a prvků prostorové preference téma #9 Vybraná vzorová řešení kombinace preference BUS na SSZ a prvků prostorové preference Vojtěch Novotný, Tomáš Prousek ČVUT v Praze Fakulta dopravní, Ústav dopravních systémů Regionální organizátor

Více

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Vaše značka: Ze dne: Č. j.: SMO/392488/19/OD/Pot Sp. zn.: S-SMO/382887/19/OD Vyřizuje: Ing. Vojtěch Potocký Telefon: +420 599 442 378 Fax: +420 599 442 034 E-mail:

Více

ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ

ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ PROVĚŘENÍ PRŮJEZDNOSTI NAVRHOVANÉ TRASY LINKY 101 V ÚSEKU TOLSTÉHO HUSINECKÁ U PAMÁTNÍKU Datum: Čtvrtek 16. 5. 2019 Ing. Jan Vegner MHMP, odbor dopravy Ivo Milec MHMP, odbor dopravy

Více

DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN

DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN UDI MORAVA s.r.o. Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN leden 2018 1 ÚVOD 3 2 ŠIRŠÍ DOPRAVNÍ VAZBY 4 3 DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÉ POSOUZENÍ

Více

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001,

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001, 30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 10. ledna 2001, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích Změna: 153/2003

Více

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

ÚPRAVY VODOROVNÉHO A SVISLÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH, PŘEROV ODDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÝCH ÚPRAV

ÚPRAVY VODOROVNÉHO A SVISLÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH, PŘEROV ODDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÝCH ÚPRAV ÚPRAVY VODOROVNÉHO A SVISLÉHO DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH, PŘEROV ODDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÝCH ÚPRAV červenec 2016 Na podkladě dokumentace Úpravy vodorovného a svislého dopravního značení na cyklostezkách,

Více

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Zveřejněno 7. srpen 2014 Od pondělí 11. 8. 2014 (cca od 04:00 h) do neděle 17. 8. 2014 (24:00 h), z důvodů opravy

Více

MODERNÍ TRENDY V TRAMVAJOVÉ DOPRAVĚ V NĚMECKÝCH MĚSTECH I REGIONECH

MODERNÍ TRENDY V TRAMVAJOVÉ DOPRAVĚ V NĚMECKÝCH MĚSTECH I REGIONECH MODERNÍ TRENDY V TRAMVAJOVÉ DOPRAVĚ V NĚMECKÝCH MĚSTECH I REGIONECH Tramvajová doprava prožívá v západní Evropě svou renesanci. V německých městech starších i novějších spolkových zemí (bývalá NDR) jsou

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 15. Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Šuch, Hikl, Vorel

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 15. Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Šuch, Hikl, Vorel TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 3.12. 2015 Zápis č. 15 Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Šuch, Hikl, Vorel 15. Připomínky z jednání TPK č. 15 konané dne 3.12.2015 15.1. U starších

Více

Integrované dopravní systémy-m

Integrované dopravní systémy-m Integrované dopravní systémy-m 6. Význam a návrh městské hromadné dopravy doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Význam městské hromadné dopravy

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka tras: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Veleslavínská Stamicova (A XXX) 1,5 km DIR 2.950.xxx Datum vyhotovení: 15.5.2009 Zpracování: Přílohy: KCD (www.praha-mesto.cz/cyklo,

Více

ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17

ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17 ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17 Vypracoval: Ing. Miroslav Grossmann srpen 2008 Opatření 1: úprava SSZ 4.628b Modřanská

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10.

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ název a adresa předkladatele Město Telč náměstí

Více

DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST ODDĚLENÍ VÝCVIK A VZDĚLÁVÁNÍ - TRAMVAJE PALUBNÍ POČÍTAČ. u č e b n í p o m ů c k a

DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST ODDĚLENÍ VÝCVIK A VZDĚLÁVÁNÍ - TRAMVAJE PALUBNÍ POČÍTAČ. u č e b n í p o m ů c k a DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST ODDĚLENÍ VÝCVIK A VZDĚLÁVÁNÍ - TRAMVAJE PALUBNÍ POČÍTAČ APEX u č e b n í p o m ů c k a s r p e n 2 0 0 9 2 ZAPNUTÍ POČÍTAČE Po zapnutí řízení tramvajového

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Zápis č.26/2011. Z řádného zasedání - Závodního výboru ZO OS DOSIA při DPO a.s., konaného dne 29. 11. 2011.

Zápis č.26/2011. Z řádného zasedání - Závodního výboru ZO OS DOSIA při DPO a.s., konaného dne 29. 11. 2011. Závodní výbor ZO OS DOSIA při DPO a.s. Zápis č.26/2011 Z řádného zasedání - Závodního výboru ZO OS DOSIA při DPO a.s., konaného dne 29. 11. 2011. ZV jednal ve složení - Protivínský Ivo, Řezníčková Jarmila,

Více

Připravované legislativní změny v oblasti provozu cyklistů. Ing. Josef Pokorný ředitel odboru provozu silničních vozidel MD

Připravované legislativní změny v oblasti provozu cyklistů. Ing. Josef Pokorný ředitel odboru provozu silničních vozidel MD Připravované legislativní změny v oblasti provozu cyklistů Ing. Josef Pokorný ředitel odboru provozu silničních vozidel MD Úvod Cíl prezentace seznámení s aktuálním stavem přípravy novely zákona o silničním

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 4 VEDENÍ TRAS doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Druhy linek hromadné dopravy podle směru Radiální - spojení

Více

Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Koridory MHD České Budějovice

Koridory MHD České Budějovice Koridory MHD České Budějovice Ing. Vladimír Faltus 4. října 2011 Program prezentace Představení myšlenky a cílů koridorů MHD pro České Budějovice Koridor linky 3 (České Budějovice) ideová studie jako součást

Více

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové OBSAH Obsah... 1 KLÍČOVÁ DATA... 2 ZÁSADNÍ Rozpory s platnými technickými předpisy... 3 Ostatní závady... 12 1 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA U KORUNY V HRADCI KRÁLOVÉ Ing. Pavel Řehák, 2015 Tento dokument popisuje

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více

1/2. Výlukový jízdní řád. Sp Sp v

1/2. Výlukový jízdní řád. Sp Sp v 1/2 platný od 17.I.16, 8:08 hod. do.i.16, :55 hod. 290 Olomouc - Uničov (- Šumperk) SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 3623 1 3625 3627 3 Olomouc hl.n. 270,275,301,310 4 34 5 02 5 19 6 17 6 33 6 41

Více

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh trasy nové trolejbusové linky Návrh trasy trolejbusovélinky č.4 Stávající linkové vedení Uvedené lokality jsou obsluhovány linkami

Více

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o.

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o. Projekt KORIS Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Co je KORIS? KORIS komplexní odbavovací, řídící a informační systém Kdo ho připravuje? Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o.

Více

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití Příloha č. 8 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Vodorovné dopravní značky 1. Podélné čáry V la Vlb Podélná čára souvislá Značka se pouz1va zejména k oddělení jízdních pruhů s protisměrným provozem, k oddělení

Více

Opatření pro náhradní autobusovou dopravu k výluce dle ROV v úseku (Hradec Králové hl.n.) Jaroměř Stará Paka.

Opatření pro náhradní autobusovou dopravu k výluce dle ROV v úseku (Hradec Králové hl.n.) Jaroměř Stará Paka. Regionální obchodní centrum Riegrovo náměstí 914, Hradec Králové 500 02 Příloha č.1 v Hradci Králové dne 26.9.2016 vyřizuje Tomáš Fiala 725 552 380 fialat@gr.cd.cz Opatření pro náhradní autobusovou dopravu

Více

DOPRAVNÍ PODNIK MĚSTA DĚČÍNA, A. S. PROVOZNÍ ŘÁD AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ V DĚČÍNĚ

DOPRAVNÍ PODNIK MĚSTA DĚČÍNA, A. S. PROVOZNÍ ŘÁD AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ V DĚČÍNĚ DOPRAVNÍ PODNIK MĚSTA DĚČÍNA, A. S. PROVOZNÍ ŘÁD AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ V DĚČÍNĚ - projednáno v představenstvu společnosti Dopravní podnik města Děčína, a. s., (dále jen DpmD) dne 20. 8. 2002 - schváleno

Více

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové,

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové, INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU 15.9. 2017 Místo konání: Hotel a restaurace Ještěd Začátek: 19.30 Slavnostní zahájení: 20.00 Konec: 24.00 Téma: Budoucnost Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně,

Více

autobus Škoda 706 RTO + vlek Jelcz DPMP a.s. 28+5 nástup odjezd ukončení výkon celkem počet kol ujeté km 7:35 7:55 4+1 100

autobus Škoda 706 RTO + vlek Jelcz DPMP a.s. 28+5 nástup odjezd ukončení výkon celkem počet kol ujeté km 7:35 7:55 4+1 100 Kurs A01 autobus Škoda 706 RTO + vlek Jelcz DPMP a.s. 28+5 7:35 7:55 4+1 100 1. kolo Po trase linek 14 a 15 7:55 9:05 31 km Dukla, vozovna odj. 7:55 přes zastávky Teplého, Palackého a K Polabinám do zast.

Více

Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

200 Zdice - Březnice - Protivín

200 Zdice - Březnice - Protivín 200 Zdice - Březnice - Protivín Putim Protivín 6. září 2018 v čase 8:05 hod. až 15:35 hod. provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, že ve výše uvedených dnech proběhne denní výluka v úseku Putim Protivín

Více

Dopravní stavitelství Přednáška 4. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava

Dopravní stavitelství Přednáška 4. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Dopravní stavitelství Přednáška 4 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel ČSN 73 6056 - březen 2011

Více

Opatření obecné povahy

Opatření obecné povahy MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A DOPRAVY Dle rozdělovníku Vaše značka: Číslo jednací: ÚMČP17 012379/2019/ŽPD/Ta Spisová značka: S-ÚMČP17 012379/2019/2 Vyřizuje: Taraba

Více