Výroční zpráva za rok 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva za rok 2009"

Transkript

1 Výroční zpráva za rok 2009 DOMOV HORIZONT příspěvková organizace Strážovská 1096, Kyjov

2 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 2 Název organizace: Sídlo organizace: Domov Horizont, příspěvková organizace Strážovská 1096, Kyjov IČ: Název zřizovatele: Adresa zřizovatele: Jihomoravský kraj Žerotínovo nám. 3/5, Brno IČ zřizovatele: Kontakt na vedoucí pracovníky: Statutární zástupce ředitel: Vedoucí výchovy: Mgr. Dagmar Andrešičová Mgr. Marta Gottliebová tel: tel: reditel@horizontkyjov.cz vychova@horizontkyjov.cz Ekonom zástupce ředitele: Vrchní sestra: Helena Veselá Ludmila Poláčková tel: tel: ekonom@horizontkyjov.cz vrchnisestra@horizontkyjov.cz Vedoucí provozního úseku: Vedoucí sociálního úseku: Ing. Michal Daněk Mgr. Michal Kameník Tel: provozni@horizontkyjov.cz socialni1@horizontkyjov.cz Nutriční terapeut - vedoucí stravování: Eva Dudová Tel: stravovani@horizontkyjov.cz Ústředna: Tel: Fax:

3 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 3 Obsah: 1. Úvod 2. Historie 3. Sociální péče a služby 4. Výchovná, vzdělávací a pracovně terapeutická činnost 5. Zdravotní péče a rehabilitace 6. Personální oblast 7. Organizační členění 8. Provozní úsek 9. Ekonomické údaje 1) Úvod Posláním Domova Horizont je poskytování podpory a péče chlapcům a mužům od tří let s mentálním postižením a s mentálním postižením v kombinaci s postižením tělesným v závislosti na jejich individuálních potřebách a přáních. Poskytovaná podpora a péče zahrnuje pomoc při uspokojování základních životních potřeb, dále zahrnuje poskytování výchovných a vzdělávacích aktivit, zdravotní, ošetřovatelské, rehabilitační péče, nabídku ergoterapeutických aktivit, kulturního, společenského a sportovního vyžití a to vše na základě individuálních přání a potřeb uživatelů. 2) Historie Oficiální zpráva říká, že Ústav sociální péče pro mládež v Kyjově byl otevřen 6. prosince V tento den, po schválení sociálním odborem KNV v Brně a pod vedením Okresní správy ústavů v Hodoníně, přicházejí do zařízení řádové sestry z kongregace Sv. Kříže ze slovenské provincie. Na začátku roku 1962 jsou přijímáni noví civilní zaměstnanci. Druhá budova byla zkolaudována až v květnu v roce 1962 a koncem tohoto roku bylo v zařízení již 182 dětí. Další obytná budova byla otevřena v roce Čtvrtá budova byla otevřena v roce V roce 1996 byl zahájen provoz v prádelně. V roce 1997 byly propojeny budovy A, B, C. V roce 1998 vznikl sportovní areál (hřiště, tenisový a víceúčelový kurt). V roce 2002 byla otevřena,,školička naděje. V roce 2002 byl zkolaudován venkovní bazén. Rozhodnutím přednosty Okresního úřadu v Hodoníně byl zrušen ke dni Okresní ústav sociálních služeb v Hodoníně se sídlem v Kyjově a vznikly samostatné příspěvkové organizace. Jednou z nich byl Ústav sociální péče pro mládež v Kyjově. Od je zřizovatelem Jihomoravský kraj. V roce 2004 byla postavena budova nové vrátnice. V roce 2006 byla dokončena rekonstrukce sociálního zařízení na budově B a rekonstrukce oplocení areálu přední část. V roce 2007 byla uvedena do provozu část rehabilitace vodoléčba.

4 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 4 V roce 2008 proběhla rekonstrukce rozvodů vody, odpadů a sociálních místností v jedné části budovy D, byl spuštěn kamerový systém, na všech budovách byla opravena počítačová síť a televizní a zaveden internet. V roce 2009 byla zahájena výstavba,,podporovaného bydlení v půdních prostorách budovy školy. Vzniká tam pět dvoulůžkových pokojů s kompletním zázemím. Hlavním účelem je rozšíření dovedností a schopností zde žijících osob a jejich příprava na přechod z rezidenčních služeb do přirozeného sociálního prostředí, snížení závislosti uživatelů na poskytované sociální službě a podpora využívání vnějších služeb určených veřejnosti. 3) Sociální péče a služby Počet uživatelů Domov Horizont poskytoval k sociální službu celkem 229 uživatelům chlapcům a mužů s mentálním postižením a s mentálním postižením v kombinaci s postižením tělesným Kapacita lůžkového zařízení k byla 230 uživatelů. Z celkového počtu uživatelů bylo ve věku : 3-6 let let let let 33 nad 26 let 182 Průměrný věk uživatelů byl 35,5 let. Z celkového počtu 229 uživatelů bylo : trvale upoutáno na lůžko 54 mobilní za pomoci druhé osoby nebo technických pomůcek 75 Ošetřovatelských lůžek bylo : 123 Standardních lůžek bylo : 107 Počet uživatelů k byl : 235 Počet uživatelů k byl : 229 Průměrný počet uživatelů v roce 2009 byl : 231,79 Obložnost v roce 2009 byla : 89,98 % Evidenční počet neuspokojených žadatelů o sociální službu V průběhu roku 2009 bylo na Domov Horizont podáno celkem 11 žádostí o poskytování sociální služby, z nich bylo 6 zaevidováno a 5 vráceno žadatelům, protože neodpovídali cílové skupině a Domov Horizont by s nimi nemohl uzavřít smlouvu o poskytování sociální služby, nebo je vést v evidenci. Celkem evidoval Domov Horizont k zájemců o poskytnutí sociální služby, s kterými by v případě uvolnění kapacity mohla být zahájena jednání o poskytnutí sociální služby - v roce 2009 proběhlo ověřování zájmu o poskytování sociální služby i u zájemců, kteří podávali

5 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 5 žádost v předchozích letech. Někteří z nich již o poskytování sociální služby zájem neměli, proto se počet oproti roku 2008 snížil. Zahájení poskytování a ukončení poskytování sociální služby : V roce 2009 byla uzavřena 1 Smlouva o poskytování sociální služby s novým uživatelem. V roce 2009: 7 uživatelů zemřelo Bydlení Kapacita lůžkového zařízení k byla 230. Počet 1 - lůžkových pokojů lůžkových pokojů 22 3 a více lůžkových pokojů 52 Pokoje jsou vybaveny standardně lůžky a dalším nábytkem, uživatelé zde mají dále např. stolky, křesla, skříňky se svými osobními věcmi. Kdo má zakoupenou nějakou elektroniku, např. televizi, nebo DVD přehrávač, CD přehrávač atd. má ho také na pokoji. Uživatelé mají podle svých schopností (ošetřeno v Individuálním plánu) možnost si pokoj a skříňky uzamykat. Uživatelé mají možnost si pokoje vyzdobit vlastními výrobky, fotografiemi, plakáty atd. Realizace projektu Podporovaného bydlení, který byl zaregistrován Úřadem regionální rady Jihovýchod dne byla zahájena , plánované ukončení projektu je Podporované bydlení je budováno v půdních prostorách stávající budovy školy. Vzniká tam pět dvoulůžkových pokojů s kompletním zázemím. Hlavním účelem je rozšíření dovedností a schopností zde žijících osob a jejich příprava na přechod z rezidenčních služeb do přirozeného sociálního prostředí, snížení závislosti uživatelů na poskytované sociální službě a podpora využívání vnějších služeb určených veřejnosti. Současně projekt přispěje ke snížení počtu uživatelů na stávajících obytných budovách a zvýší tak soukromí a osobní prostor zbývajících uživatelů. Návštěvy Rodiče, či příbuzní mají možnost navštívit uživatele kterýkoliv den v týdnu, a to v průběhu celého dne. Dovolenkový pobyt mimo Domov není časově omezen. Služby pro uživatele V Domově probíhají dle potřeby nákupy ošacení pro uživatele, na jehož výběru se mohou spolupodílet. Při nutnosti vyřizovat záležitosti se soudy, či jinými úřady jsou jejich zájmy vyřizovány pověřenými zaměstnanci. Mají-li uživatelé zájem, mohou se vyřizování některých záležitostí účastnit. V roce 2009 pokračuje nabídka fakultativních služeb, mezi které patří nabídka druhé večeře, možnost soukromého telefonátu, perličková koupel a hydromasáž a relaxační křeslo. Také služby holičky jsou zařazeny mezi fakultativní. Má-li uživatel o nějakou službu zájem, s pomocí klíčového pracovníka si ji nahlásí a služba je mu následně poskytnuta. Úhrada za ně je hrazena z kapesného uživatele. V roce 2009 zahájil Domov Horizont spolupráci s dobrovolníky. S uživateli pracovalo v tomto roce 10 dobrovolníků, kteří zde během kalendářního roku působili 324 hodin.

6 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 6 Dále pokračuje spolupráce se sdružením Piafa (canisterapie) a dvě z dobrovolnic působících v Domově Horizont jsou certifikované canisterapeutky a v rámci své dobrovolnické činnosti poskytují Canisterapii. I v roce 2009 měl Domov Horizont své zastoupení v komunitním plánování sociálních služeb Kyjovska..Zástupce Domova Horizont, sociální pracovnice Mgr. Klára Komínková je vedoucí III. pracovní skupiny - osoby s duševním onemocněním a dále členem koordinační skupiny. Stravování Stravovaní uživatelů a zaměstnanců zajišťuje vlastní stravovací provoz Domova Horizont. Stravovací provoz zabezpečuje : 8 kuchařů 3 pomocní kuchaři 1 skladnice 1 nutriční terapeutka Stravování uživatelů je zajištěno celodenní ( snídaně, přesnídávka, oběd, svačina, večeře a II.večeře, dle potřeb uživatele služeb). Veškeré dietní omezení předepisuje ošetřující lékař v rámci stanovené diety. Uživatelé služeb mohu také využít výběru stravy 1x týdně. Stravování uživatelů lze kdykoliv konzultovat během dne s nutriční terapeutkou nebo ošetřujícím lékařem telefonicky nebo osobně. Stravovací komise se schází 1x za 14 dnů. Podněty a připomínky ke stravování mohou uživatelé služeb přednést stravovací komisi nebo prostřednictvím kontaktních pracovníků. Výše úhrady za stravování v roce 2009: Pro uživatele do 12 let 71 Kč náklady na potraviny + 39 Kč režijní náklady Pro uživatele nad 12 let 80 Kč náklady na potraviny + 45 Kč režijní náklady Druhá večeře 12 Kč Strava zaměstnanců Domova Horizont Průměrný počet zaměstnanci odebraných obědů za měsíc: 1984 Průměrný počet zaměstnanci odebraných večeří: 393 Průměrný počet zaměstnanci odebraných jídel za měsíc: ) Výchovná, vzdělávací a pracovně- terapeutická činnost Výchovná činnost Její prvky se prolínají všemi činnostmi v průběhu celého dne a to především u uživatelů do osmnácti let. Vzdělávací aktivity V rámci výchovně vzdělávací činnosti Domova Horizont probíhala v roce 2009 výuka ve večerní škole. Jednou týdně po dvou hodinách ji v šesti skupinkách. Pod vedením pedagogického pracovníka Domova Horizont navštěvovalo v budově školy v areálu Domova Horizont 36 uživatelů, z toho 8 uživatelů s převahou ošetřovatelské péče.

7 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 7 Školní vzdělávání je realizováno v budově školy a zajišťuje jej Mateřská a Základní škola Za Humny v Kyjově. Výuka probíhá ve třech rehabilitačních třídách a jedné pomocné třídě. Celkem výuku absolvovalo ve školním roce 2009/2010 dvacet uživatelů. V roce 2009 navštěvovalo dvacet našich uživatelů rozdělených do tří skupin Kurz k doplnění vzdělání, vedený pedagogickými pracovníky Mateřské a Základní školy Za Humny Kyjov. Celkem bylo v roce 2009 zapojeno do vzdělávacích aktivit 76 uživatelů. Pracovně terapeutická činnost Pracovně terapeutická činnost probíhala a probíhá v sedmi samotných dílnách - dřevodílně, dílně na výrobu textilních sedaček, dvou keramických dílnách, tkalcovské dílně, košíkařské dílně a víceúčelové pracovně. K nabízeným pracovním aktivitám uživatelů patří také nabídka práce na zahradě a podílení se na údržbě areálu Domova Horizont. Výrobky z jednotlivých dílen jsou nabízeny k prodeji široké veřejnosti. Prodej výrobků a jejich prezentace je nezbytnou součástí propagace činnosti v Domově Horizont. V roce 2009 se jednalo o následující akce - prodej výrobků na kulturním Domě v Kyjově, dražba výrobků v Mutěnicích, výstava ve Skalce. Veškeré finanční prostředky získané z prodeje byly investovány zpět do terapeutické činnosti. Výrobky byly dále prezentovány při exkurzích, při návštěvách zájemců z řad veřejnosti a při těchto příležitostech byly nabízeny k prodeji. Pracovně terapeutických aktivit se střídavě účastnilo podle svých schopností a zájmu kolem sta uživatelů Domova Horizont. Uživatelé měli možnost navštěvovat,,kroužky, které byly zaměřeny na rozvoj konkrétních dovedností počítačový, výtvarný, turistický, hudební, pohybový, dramatický, taneční, relaxační cvičení, jóga,vaření, vyšívání. Další formy práce na individualizaci podpory Jeden z nejdůležitějších nástrojů individualizace služby je Individuální plánování v průběhu sociální služby s uživateli v Domově Horizont. Základem pro práci s uživateli jsou Individuální plány, jejichž základem jsou Osobní cíle, které si uživatelé stanovují ve spolupráci s klíčovým pracovníkem a to na základě svého přání, potřeby. Uživatelům, kteří nedokáží vyjádřit svá přání, potřeby, stanovit si Osobní cíl vzhledem k těžšímu postižení, stanoví Osobní cíl klíčový pracovník ve spolupráci s dalšími pracovníky a to na základě vypozorovaných potřeb, přání. K individuálním plánům probíhaly konzultace v roce 2009, které budou pokračovat v roce Někteří z uživatelů navštěvovali pravidelně městskou knihovnu, internet, bowling a využívají běžně dostupné služby ve městě. V areálu Domova Horizont je vyčleněná bytová jednotka Bydlení pod dohledem. Jsou v ní dva dvoulůžkové pokoje a v současné době v ní bydlí čtyři uživatelé Domova Horizont.

8 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 8 V roce 2009 se mimo areál Domova Horizont samostatně pohybovalo celkem 13 uživatelů. Oblast samostatných vycházek je jedna z rizikových situací, které jsou ošetřeny samostatnou metodikou, podle níž pracovníci rozvíjí schopnosti uživatelů, kteří projeví zájem o samostatné vycházky. V rámci sportovních, kulturních a společenských aktivit navštívili uživatelé různá filmová, divadelní představení, výstavy, společenské akce. Uživatelé se účastnili řady výletů, pravidelných rekreačně-rehabilitačních pobytů, plavání v bazénu ve Vřesovicích. Ve volném čase uživatelé využívali a mají možnost sportovního vyžití k dispozici hřiště, běžeckou dráhu, víceúčelový kurt, pískové doskočiště a v letních měsících venkovní bazén a ohniště. Uživatelé mají možnost při jakékoliv nespokojenosti si stěžovat. Existuje vnitřní směrnice Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby. Uživatelé byli s touto možností seznámeni klíčovými pracovníky, průběžně je jim tato možnost připomínána a uživatelé ji využívají. Přehled nejdůležitějších sportovních, kulturních a společenských akcí v roce 2009 Leden - zahájení pravidelných návštěv jezdecké stáje ve Bzenci - návštěva benefičního koncertu v Kyjově - zimní pobyt s výukou běžeckého lyžování ve Studnici u Nového Města na Moravě - návštěva divadelního představení Únor - turnaj ve stolním tenise pořádaný Domovem Horizont - výstava modrotisku v Kyjově - zahájení pravidelných návštěv plavání ve Vřesovicích - karneval Domova A Březen - karneval Domova C s vystoupením tanečního kroužku DDM Kyjov - Pepíkovský turnaj ve stoním tenise v Němčicích na Hanou - plavání v bazénu v Ratíškovicích za účelem přípravy na mistrovství ČR ve Zlíně - plavní ve Vřesovicích - Mistrovství ČR v plavání ve Zlíně Duben - návštěva velikonoční výstavy v Kyjově - výlet do Planetária do Brna - výlet na Bukovanský mlýn - domácí turnaj v bocce - víkendový rekreační pobyt na Mlýnkách u Strážnice - výlet do historie na hrad Buchlo - turistický pochod Kyjovská 50 - plavecké závody v Hodoníně Květen - rekreačně-rehabilitační pobyt v Luhačovicích - rekreačně-rehabilitační pobyt v Čeložnicích - výlet do Hodonína - návštěva zámku v Miloticích

9 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 9 - výlet lodí po řece Moravě - účast na celodenní akci Pohádkový les v Žeravicích - návštěva Slováckého divadla v Uherském Hradišti - sportovní besídka pro rodiče a veřejnost spojená s prodejem výrobků a prezentací aktivit Domova Horizont Červen - den her a zábavy na Domově Horizont - účast na filmovém festivalu ve Zlíně - jednodenní výlet do Dinoparku do Vyškova - návštěva zámeckého parku v Buchlovicích - účast na akci Mosty 2009 Přerov - SH SMP v Zubří (týdenní sportovní pobytová akce) - poznávací výlet do Lednice s prohlídkou zámku - Finfárum- festival fantazie a tvořivosti - společenská akce Americké jaro - výlet na Svatý Kopeček u Olomouce - účast na koncertu Boney-M - týdenní pobyt na chatě MěÚ Kyjov (Kameňák) Červenec - letní tábor ČSTP Březejc - výlet do Hodonína - návštěva akce Letní noc s hudební skupinou Návrat Srpen - rehabilitační pobyt na Mlýnkách (SPMP) - mistrovství SO v atletice dospělých Olomouc - rehabilitační pobyt ve Starém Městě pod Sněžníkem (SPMP) Září - jednodenní výlet do skanzenu v Modré u Velehradu - rekreačně - turistický pobyt na chatě Kameňák - turnaj v bocce ve Střelicích - návštěva mistrovství ČR ve westernovém ježdění v Koryčanech - sportovní hry pro těžce mentálně postižené v Hodoníně Říjen - mistrovství ČR ve stolním tenise ve Zlíně - víkendový pobyt v Čeložnicích u Kyjova - rekreační pobyt Lednice na Moravě - turnaj v přehazované v Ivanovicích na Hané Listopad - diskotéka v Mutěnicích ročník republikového turnaje ve stolním tenise ve Strži ve Dvoře Králové - hokejový zápas Hodonín - víkendový pobyt o vztazích ve Lhotce u Telče - předvánoční besídka pro rodiče a veřejnost spojená s prodejem výrobků Prosinec - mikulášká nadílka v Domově Horizont - hokejové utkání Kometa Brno - vánoční trhy v Brně

10 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 10 5) Zdravotní péče a rehabilitace Ambulantní péče Zdravotní stav uživatelů sledovaly během celého roku 2009 obvodní lékařky: MUDr. Kasardová praktický lékař pro děti a dorost, která pravidelně každé pondělí ordinuje v ambulanci zařízení od 13. do 15. hodin a dále podle potřeby dle zdravotního stavu uživatelů. MUDr. Štaifová-Zhořová praktický lékař pro dospělé, která ordinuje také v naší ambulanci každé úterý od 10. do 12. hod. a každý čtvrtek od 12:30 do 15:30 hod. Lékařky jsou dostupné telefonicky i osobně i mimo svou pracovní dobu, o víkendech i o svátcích. V závažných případech je využívána také lékařská pohotovostní služba nebo RZP, kterou zajišťuje Nemocnice v Kyjově. Dále do zařízení docházejí pravidelně min. 1x do měsíce specialisté diabetolog MUDr. Grosmann z Kyjova a psychiatrička MUDr. Doležalová z Hodonína. V letošním roce opět pokračovaly preventivní prohlídky a naším úkolem bylo zkontrolovat zdravotní stav asi u poloviny všech uživatelů. Všechny žádanky, poukazy na zdravotnické pomůcky a recepty jsou vystavovány průběžně dle potřeby a doposud jsme nezaznamenali žádný problém. V návaznosti na zabezpečování další odborné péče o naše uživatele se uskutečnilo 905 vyšetření ve specializovaných ambulancích Nemocnice Kyjov a dalších 27 v jiných zařízeních např. v Hodoníně a Brně. Využití jednotlivých forem rehabilitace Cílem ošetřujícího personálu je všemi dostupnými metodami, tedy i rehabilitační péčí, zabránit vzniku komplikací souvisejících s těžkým fyzickým postižením a omezenou pohyblivostí našich uživatelů. V našem zařízení uplatňujeme celou řadu rehabilitačních prostředků, kterými směřujeme ke zlepšení nebo obnově poškozených funkcí, náhradě ztracených funkcí či zpomalení progrese. Rehabilitační péči indikují lékařky dle odborných posudků neurologie, ortopedie, chirurgie a u některých uživatelů je postup léčby konzultován s rehabilitačním pracovištěm Nemocnice Kyjov. Kontrola je prováděna při preventivních prohlídkách na rehabilitaci min. 1x ročně. Do programu RHB péče je zapojeno 50 uživatelů (dle aktuální potřeby i více) s různým stupněm fyzického i psychického postižení, což je asi 21 % z celkového počtu uživatelů, kterým se věnovaly 2 fyzioterapeutky a sanitářka s masérským kurzem. Vzhledem k tomu, že velká část uživatelů v zařízení má indikovánu RHB péči pro postižení DMO, zaměřujeme se především na reflexní terapii ( Vojtova metoda, synergní reflexní terapie, reflexní masáže), mechanoterapii (balanční plošiny, stepper, rotopedy, bradlový chodník, chůze po oblázcích), vodoléčbu (perličková koupel, podvodní masáže ve spec. vanách, cvičení ve vodě, bazén), léčebná tělesná výchova skupinová i individuální, cvičení dle Kabata, kondiční cvičení, gymbally, dechová gymnastika, nácvik lokomoce, vertikalizace, cvičení na nářadí, pasivní protahování s předehříváním lavathermem apod.

11 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 11 Využíváme také relaxační metody pro zlepšení psych.stavu, masáže, míčkování, nácvik jemné i hrubé motoriky. Snažíme se o zapojení co největšího počtu uživatelů do her a pohybových aktivit. Důležitá je návaznost na práci rehabilitačních pracovnic i na jednotlivých odděleních. Další pozornost je věnována postupně se rozvíjejícím aktivitám v oblasti ergoterapie, arteterapie a muzikoterapie. Vybavenost zařízení pro příjem imobilních uživatelů V Domově Horizont mají bezbariérový vstup všechny budovy Vertikální komunikaci prostřednictvím výtahů splňují - Domov A - Domov B - Domov C Nesplňuje Domov D - je zde jen jedno patro, ve kterém nebydlí imobilní uživatelé, ti jsou ubytováni v přízemí. Škola, vrátnice, prádelna jsou přízemní budovy. Bezbariérová sociální zařízení jsou na všech domovech A,B,C,D, ve škole i na rehabilitaci. Na odděleních s imobilními uživateli a na rehabilitaci jsou elektrické zvedáky, sprchová lůžka, polohovací vany apod.

12 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 12 6) Personální oblast a) Struktura a počty zaměstnanců dle jednotlivých kategorií - pohyb zaměstnanců v roce 2009 tabulka č.1 kategorie platová třída k změna třídy v průběhu roku počet zaměstnanců změna počtu zaměstnanců přírůstky úbytky evidenční počet zaměstnanců k ředitel účetní,ekonom účetní mzdový, personalista vedoucí provozu referent finanční referent MTZ interní auditor THP celkem všeobecná sestra bez odborného dohledu všeobecná sestra pod odborným dohledu 8 9 9,5 9,5 nutriční terapeut fyzioterapeut sanitář zdravotničtí pracovníci celkem 26, ,5 vychovate - vedoucí výchovy vychovatel vychovatel pedagogičtí pracovníci celkem prac.soc. péče - výchova prací prac.soc. péče - výchova prací prac.soc. péče - obslužná péče sociální pracovník, vedoucí sociální pracovník pracovníci sociální péče celkem kuchař pomocný kuchař pradlena krejčí uklizečka ,5 13,5 údržbář skladník vrátný provozní zaměstnanci celkem 43, ,5 Na základě organizační změny č. 1/2009 ředitelky Domova Horizont Kyjov byla provedena organizační změna zrušení místa personalistky od Pracovní poměr s příslušným zaměstnancem byl ukončen dohodou dne Dodržování bezpečnosti práce, pracovní úrazy za sledované období 2009

13 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 13 Zaměstnavatel dbá na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci svých zaměstnanců a na dodržování právních a bezpečnostních předpisů. Své zaměstnance pravidelně proškoluje a bezpečnost předpisů kontroluje. Za sledované období byly registrovány dva pracovní úrazy. Šlo o lehká poranění, která si vyžádala ve obou případech pracovní neschopnost. V prvním případě šlo o naražení nártu pravé dolní končetiny, kdy uživatel na vozíku při úklidu herny převrátil dubovou lavici na postiženou zaměstnankyni. Zdravotnickým zařízením byla zjištěna zlomenina zánártní kosti- zavřená zlomenina. Další úraz se stal při běžné pracovní činnosti příprava menu, čištění rybích hlav. Šlo o řeznou ránu na prsteníčku levé ruky ( řezná rána, 3 stehy). V obou případech nebyly organizací ani poraněnou osobou porušeny žádné předpisy. U prvního pracovního úrazu došlo k odškodnění ve mzdě, kde bylo vyplaceno bolestné a ušlý výdělek. Druhý pracovní úraz trvá a pokračuje pracovní neschopnost. Veškeré podklady a potřebné dokumenty byly zaslány na pojišťovnu, u které jsme pojištěni pro případ odpovědnosti za škodu při pracovních úrazech. Pojistná událost byla refundována vždy v plné výši Vzdělávání zaměstnanců Vzdělávání zaměstnanců v roce 2009 probíhalo podle sestaveného plánu vzdělávání pro rok 2009 zaměřeného na udržování a prohlubování odborné kvalifikace a podle 116 zákona č.206/2009 Sb., kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. V roce 2009 bylo čerpáno na úhradu vzdělávacích akcí zaměstnanců celkem ,- Kč. V rámci prohlubování kvalifikace bylo uskutečněno celkem 54 vzdělávacích akcí., z toho 15 se uskutečnilo přímo v Domově Horizont, např. rozvoj týmové spolupráce, individuální plánování, komunikace s problémovými klienty, sex.osvěta a výchova u osob s MP, syndrom vyhoření, ošetřovatelská dokumentace, komunitní plánování, rozvoj týmové spolupráce, první pomoc aj. Mimo zařízení se na vzdělávacích akcích zúčastnili především pracovníci THP, interní auditorka, sociální pracovníci, vychovatelé, všeobecné sestry, nutriční terapeut, provozní pracovníci. Celkem bylo proškoleno 520 zaměstnanců a to: Zdravotničtí zaměstnanci 14 akcí 100 účastníků Nutriční terapeut 6 akcí 6 účastníků Sociální pracovníci 14 akcí 18 účastníků Ped. zaměstnanci 17 akcí 66 účastníků PSP- obslužná péče 15 akcí 208 účastníků PSP- základní výchovná 13 akcí 56 účastníků THP 26 akcí 30 účastníků Provozní zaměstnanci 5 akcí 36 účastníků Doplnění kvalifikace V rámci reorganizace od (zrušení pracovní pozice švadlena) - 1 pracovnice absolvovala kurz pracovníka v sociálních službách. Začátek kurzu byl , ukončení pracovnice navštěvovala program celoživotního vzdělávání. Supervize V roce 2009 byla realizována týmová supervize, která bude probíhat i v příštím roce.

14 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 14 7) Organizační členění ředitel úsek ekonomický úsek výchovy úsek zdrav., ošetřov. a obslužné péče úsek stravování úsek sociální metod.vedení výchovné pedagog. i nepedagog. činnosti na úsecích domovů domov A metod.vedení zdrav., ošetřovatel.a obslužné péče na úsecích domovů úsek provozní interní auditor domov B domov C domov D Vysvětlivky: přímé vedení metodické vedení 8) Provozní úsek V roce 2009 se uskutečnily jen opravy nezbytně nutné k chodu zařízení, nebo je bylo nutné uskutečnit na základě závěrů z revizních a kontrolních zpráv. Všechny opravy zahájené v roce 2009 byly v témže roce dokončené, např: výměna dveří za protipožární, výměna oken na schodišti budova C, opravy topného systému, kogeneračních jednotek, kuchyňského zařízení, praček a sušiček, podlahové krytiny, výtahů, keramické pece, vozidel atd. Autoprovoz

15 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 15 Požadavky na zajištění dopravy v Domově Horizont byly v roce 2009 zajištěny třemi osobními vozidly: a/ Škoda Octavia HOK b/ Renault Trafic 4B c/ Citroen Berlingo 5B Využití vozidel: Motorová vozidla v Domově Horizont a jejich plánování jízd je využíváno tak, aby bylo co nejhospodárnější dle dopravy věcí, zboží a zabezpečování služeb. Veškerou evidenci, zpracování a průběžnou kontrolu provádí provozní oddělení. 9) Ekonomické údaje Dotace a příspěvky na provoz a investice: - příspěvek na provoz z rozpočtu zřizovatele na základě usnesení Zastupitelstva JMK Brno č. 43/08/Z 2 byl stanoven závazný ukazatel přípěvek na provoz bez účelového určení ve výši tis. Kč. Usnesením Zastupitelstva JMK č. 624/09Z 11 byl příspěvek na provoz snížen o částku celkem 400 tis. Kč vzhledem k příznivému plnění příjmové části rozpočtu, zejména příspěvku na péči - Zastupitelstvo JMK Brno usnesením č. 300/09/Z 7 stanovilo závazný ukazatel odvod investičních zdrojů do Fondu pro sociální věci ve výši 200 tis. Kč - v souladu s usnesením Zastupitelstva JMK č. 400/09/Z byla zřizovatelem poskytnuta dotace na investice ve výši 4 mil. Kč na předfinancování akce Půdní vestavba školypodporovaní bydlení - v návaznosti na usnesení Zastupitelstva JMK č. 624/09/Z 11 byla zřizovatelem poskytnuta dotace na investice na spolufinancování akce Půdní vestavba školy- podporované bydlení - neinvestiční dotace ze státního rozpočtu poskytnutá prostřednictvím rozhodnutí MPSV ČR č. 1 3 na sociální službu -domov pro osoby se zdravotním postižením ve výši ,4 tis. Kč. Dotace byla v souladu s příslušnými rozhodnutími a metodikou MPSV ČR vyčerpána v plném rozsah na platy zaměstnanců. Finanční vypořádání dotace bylo provedeno v návaznosti na vyhlášku č. 52/2008 Sb. a podmínek MPSV ČR pro přidělení dotace. Dotace ze státních fondů a Národního fondu nebyly v roce 2009 Domovu Horizont Kyjov poskytnuty. Investice V roce 2009 byly v Domově Horizont započato s realizací několika investičních akcí, žádná však nebyla v roce 2009 dokončena. Největší investiční akcí je Půdní vestavba školy podporované bydlení, jejíž financování probíhá na základě Smlouvy o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Celkové způsobilé výdaje jsou na základě smlouvy vyčísleny částkou ,-- Kč, celková hodnota díla na základě zpracovaného investičního záměru včetně projektu,

16 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 16 stavebních prací i vybavení činí tis. Kč. V roce 2009 byla prostřednictví investičního fondu profinancována částka ,63 Kč. Stavební práce budou ukončeny k , ukončení celého projektu je plánováno na květen Další rozpracovanou investiční akcí je Projekt muzikoterapie, který byl započat v září 2009 zpracováním projektu a v prosinci vlastním vybudováním. Na muzikoterapii byly využity darované finanční prostředky ve výši 300 tis. Kč. Celkem bylo profinancováno ,-- Kč v roce 2009, ukončení celé akce je plánováno na březen Výsledek hospodaření Hospodaření příspěvkové organizace skončilo v roce 2009 kladným výsledkem hospodaření. V hlavní činnosti představoval výsledek hospodaření ve finančním vyjádření částku ,75 Kč. v souvislosti s 20 odst. 7 zákona č. 337/1992 Sb, o správě daní a poplatků, v platném znění, nevznikne organizaci daňová povinnost. Po schválení hospodářského výsledku zřizovatelem a jeho přidělení do fondů organizace bude využit v roce 2010 pro další rozvoj příspěvkové organizace. Přehled o přijatých darech a jejich použití V roce 2009 přijímal dary finanční a věcné na základě darovacích smluv a v souladu s usnesením Rady JMK Brno č. 1088/09/R 19. Veškeré přijaté finanční dary prošly účetní evidencí, finanční prostřednictvím rezervního fondu, věcné prostřednictvím skladové a majetkové evidence. Finanční dary: Kč p. Marek Ištvánek, Mutěnice ,-- Mgr. Ladislav Pavluš, MKS Kyjov ,-- Qinn Invest Chomutov ,-- Finanční dar od rodičů a opatrovníků ,-- p. Josef Selucký, Kyjov 1.000,-- p. Tomáš Krist, Kyjov 2.000,-- MUDr. Šimeček, Kyjov 2.000,-- Untraco Ostrava 2.003,-- Jednota Hodonín ,-- HAK Konstrukce Brno ,-- Celkem ,-- Použití : převod do investičního fondu za účelem vybudování muzikoterapie ve výši 300 tis. Kč. Přijaté věcné dary: Dacom Pharma, Kyjov-cukrovinky a drobné dárky 2.000,-- Martek Medical Třinec-zdravotnické potřeby ,79 Kaufland ČR-cukrovinky 3.312,60 S.E.N. Praha-videokamera 6.295,10 p. Petr Zítka, Ždánice-automatická pračka 6.080,-- p. Jiří Pleskač, Brno-mikrovlnná trouba 3.500,-- Celkem ,49 Informace o výsledku inventarizace majetku a závazků

17 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 17 Inventarizace majetku a závazků byla prováděna v návaznosti na zákon o účetnictví a české účetní standardy, dle směrnice o inventarizaci majetku a závazků a v souladu s příkazem ředitelky k provedení inventarizace majetku a závazků v roce Dle stanoveného plánu inventarizací byla provedena řádná fyzická i dokladová inventura k datu : - zásob (potraviny, všeobecný materiál, prádlo, DDM na skladě, obaly) - pokladny a cenin - majetku v operativní evidenci do 3 tis. Kč - majetku pořízeného z darů a nadace - dlouhodobého hmotného majetku v používání od 3-40 tis. Kč - dlouhodobého hmotného majetku nad 40 tis. Kč - nehmotného majetku, nedokončeného majetku, pozemků a uměleckých děl - dokladová inventarizace účtů. S odvoláním na příkaz ředitelky k provedení inventarizace byla také provedena kontrola inventáře závodního stravování, kuchyněk na odděleních, ložního prádla na odděleních, ošacení uživatelů do 18 let a nad 18 let. Inventarizační komise porovnávaly skutečně zjištěné stavy s účetní evidencí v inventurních soupisech, po ukončení inventarizace byly vyhotoveny každou komisí inventarizační zápisy a za celou organizaci byl vyhotoven hlavní inventarizační zápis, se kterým byla seznámena ředitelka organizace. Na základě vyjádření členů HIK bude provedena mimořádná inventura majetku v budově školy po ukončení akce Půdní vestavba školy-podporované bydlení a mimořádná inventura ve skladu všeobecného materiálu po ukončení dlouhodobé nemoci pracovnice MTZ. Výsledek inventarizace byl projednán na poradě vedení příspěvkové organizace dne Inventarizační rozdíly nebyly zjištěny. V Kyjově Mgr. Dagmar Andrešičová ředitelka organizace

18 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 18 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov Rozvaha - stav k v tis. Kč stav k stav k Stálá aktiva , ,57 dlouhodobý nehmotný majetek 258,15 277,97 oprávky k dlouhodobému nehmotnému majetku -178,45-198,27 dlouhodobý hmotný majetek , ,81 oprávky k dlouhodobému hmotnému majetku , ,94 dlouhodobý finanční majetek 0,00 0,00 oběžná aktiva 6 777, ,35 zásoby 1 101, ,88 pohledávky 1 147, ,66 finanční majetek 4 353, ,86 přechodné účty aktivní 174,58 192,57 Aktiva celkem , ,92 Vlastní zdroje krytí , ,59 majetkové fondy , ,42 finanční a peněžní fondy 1 008, ,03 výsledek hospodaření 24,88 380,14 Cizí zdroje 5 170, ,32 dlouhodobé závazky 0,00 0,00 krátkodobé závazky 4 667, ,41 bankovní úvěry a půjčky 0,00 0,00 přechodné účty pasivní 503, ,91 Pasiva celkem , ,92

19 Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov 19 Přehled o plnění rozpočtu k v tis. Kč Název organizace: Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, Kyjov Sestavený rozpočet H l a v n í Upravený rozpočet č i n n o s t Skutečnost % S/UR (SR) Tržby za vlastní výrobky Tržby z teraputické činnosti ,7 Tržby za ubytování a stravování uživatelů ,3 Příspěvek na péči ,9 Tržby od zdravotních pojišťoven ,2 Tržby ostatní ,3 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku Tržby z prodeje materiálu Použití fondů: Fond investiční Fond rezervní Fond odměn FKSP-příspěvek na stravování ,0 Jiné ostatní výnosy ,3 Přijaté dotace ,0 Příspěvek na provoz od zřizovatele ,0 Výnosy (zdroje) celkem ,4 Spotřeba materiálu ,8 Spotřeba energie ,9 Prodané zboží Opravy a udržování ,4 Cestovné ,0 Náklady na reprezentaci ,0 Ostatní služby ,9 Osobní náklady celkem ,0 z toho: platy zaměstnanců ,0 OON ,3 soc. a zdrav. pojištění ,7 zákonné sociální náklady ,0 ostatní sociální náklady ,9 Odpisy dlouhodobého majetku ,8 Daně a poplatky (nezahrnuje daň z příjmů) Ostatní náklady ,7 Náklady celkem ,9 Výsledek hospodaření před zdaněním Výsledek hospodaření za hlavní i doplňkovou činnost před zdaněnín 380

Mateřská škola a Základní škola, Želešice. Sadová 530, 664 43 Želešice. tel./fax : 547 225 129. mobil : 731 109 181

Mateřská škola a Základní škola, Želešice. Sadová 530, 664 43 Želešice. tel./fax : 547 225 129. mobil : 731 109 181 Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice tel./fax : 547 225 129 mobil : 731 109 181 e-mail adresa: skolahrou.zelesice@volny.cz http://skolahrou.atlasweb.cz Z p r á v a o č

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2013 Název organizace: Domov pro seniory

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Název organizace: Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb Sídlo organizace: 270 02 Kolešovice 180 Zřizovatel: Středočeský

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2014 Název organizace: Domov pro seniory

Více

Rozbor hospodaření příspěvkové organizace ke dni sestavení závěrky k 31. prosinci 2018

Rozbor hospodaření příspěvkové organizace ke dni sestavení závěrky k 31. prosinci 2018 Základní škola Jiříkov, okres Děčín, Moskevská 740, příspěvková organizace,407 53 Jiříkov IČO:70698490 Rozbor hospodaření příspěvkové organizace ke dni sestavení závěrky k 31. prosinci 2018 Zpracovala:

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 4 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna.tloskov@seznam.

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna.tloskov@seznam. ROČNÍ ZPRÁVA dle vyhlášky č. 323/2005 Sb. Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna.tloskov@seznam.cz Diagnostický ústav

Více

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Zpráva o činnosti a plnění úkolů je sestavena podle osnovy v souladu se zásadami města Chebu. 15/2013 Zásady vztahů orgánů města Chebu k příspěvkovým organizacím

Více

Zelená lípa Hostivice poskytovatel sociálních služeb příspěvková organizace Pelzova 1701, Hostivice

Zelená lípa Hostivice poskytovatel sociálních služeb příspěvková organizace Pelzova 1701, Hostivice Zelená lípa Hostivice poskytovatel sociálních služeb příspěvková organizace Pelzova 1701, Hostivice 253 01 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 1 Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV RASPENAVA, příspěvková organizace FUČÍKOVA 432, 464 01 Raspenava, IČO 71220089 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: Pavel Chroust, Ředitel ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE V

Více

ZA ROK 2005. Ústav sociální péče. Plzeňský kraj, Škroupova 18, 306 13 Plzeň

ZA ROK 2005. Ústav sociální péče. Plzeňský kraj, Škroupova 18, 306 13 Plzeň VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 I. Činnost organizace, její poslání a činnost 1.Organizace Název organizace Adresa Ústav sociální péče Skořická 314, 338 43 Mirošov IČO 48379808 Telefonní spojení 371783040-43,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Formulář A: Popis realizace poskytování sociální služby

Formulář A: Popis realizace poskytování sociální služby Název žadatele: Domov Horizont, příspěvková organizace Druh poskytované služby: Domov pro osoby se zdravotním postižením Název a místo zařízení poskytované sociální služby: Domov Horizont, příspěvková

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 6. D) Výsledky kontrol 12 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2014 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 5 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Vysoké Veselí, okres Jičín. Zřizovatel: Město Vysoké Veselí. tel.: (+420) 604 245 450 IČ: 25873440 DIČ: CZ25873440 Libina 190 PSČ 788 05

Vysoké Veselí, okres Jičín. Zřizovatel: Město Vysoké Veselí. tel.: (+420) 604 245 450 IČ: 25873440 DIČ: CZ25873440 Libina 190 PSČ 788 05 Protokol o výsledku veřejnosprávní kontroly na místě ve smyslu 13 odst. 1 zákona č. 320/ 2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole) s odkazem

Více

Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19

Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 1. Textová část. Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 byl zřízen MŠMT zřizovací

Více

1. Členění zaměstnanců podle věku a pohlaví - stav k

1. Členění zaměstnanců podle věku a pohlaví - stav k Příloha č. 1 1. Členění zaměstnanců podle věku a pohlaví - stav k 31. 12. 2018 věk muži ženy celkem % do 20 let 1 1 2 1,1 21-30 let 1 20 21 11,3 31-40 let 2 25 27 14,5 41-50 let 5 58 63 33,9 51-60 let

Více

ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory

ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008 Český Brod 13.3.2009 Ing. Lucie Hovorková ředitelka 1 Obsah 1. Obsah 2. Základní údaje 3. Historie 4. Domov pro seniory 4.1 Popis

Více

Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace Základní škola Dolní Tošanovice a Mateřská škola Horní Tošanovice za rok 2008

Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace Základní škola Dolní Tošanovice a Mateřská škola Horní Tošanovice za rok 2008 Základní škola Dolní Tošanovice a Mateřská škola Horní Tošanovice - příspěvková organizace, Dolní Tošanovice č.22, 739 53 Hnojník Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace Základní škola Dolní Tošanovice

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách 1. Poskytovatel sociální služby CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Integrované centrum sociálních služeb Odlochovice, se sídlem Odlochovice 1, 257 03 Jankov Identifikátor

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva Vážení čtenáři, dovolujeme si Vám, tak jako každý rok, předložit zprávu o činnosti Fakultní Thomayerovy nemocnice v roce. Bez nadsázky lze říci,

Více

Ústav sociální péče a domov důchodců Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Výroční zpráva za rok 2005

Ústav sociální péče a domov důchodců Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Výroční zpráva za rok 2005 Ústav sociální péče a domov důchodců Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, 682 01 Vyškov Výroční zpráva za rok 2005 Vyškov 20.4.2006 Jana P á t k o v á ředitelka ÚSPaDD Vyškov,p.o. Základní informace

Více

Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015

Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015 ZŠ a MŠ Jiřice, okres Pelhřimov, Jiřice 44, 396 01 Humpolec IČO: 70659044 Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015 Stav finančních prostředků na bankovních účtech stav k 1.1.2015 stav k 31.12.2015 241

Více

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Č.org. 2302 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Základní umělecká škola F. Jílka Brno, příspěvková organizace Vídeňská 52, 602 00 Brno za rok 2018 Obsah I. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti organizace...

Více

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna@tloskov.

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna@tloskov. ROČNÍ ZPRÁVA dle vyhlášky č. 323/2005 Sb. Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna@tloskov.cz Diagnostický ústav sociální

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2015 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Obsah: 1. Přehled příjmů za r. 2015 str. 3 2. Výdaje od KÚ Moravskoslezského

Více

V ý r o č n í z p r á v a. Psychiatrická léčebna v Opavě. MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013

V ý r o č n í z p r á v a. Psychiatrická léčebna v Opavě. MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013 V ý r o č n í z p r á v a 2 0 12 Psychiatrická léčebna v Opavě MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013 Roční zpráva o hospodaření Psychiatrické léčebny v Opavě. 2012 a) název zpracovatele,

Více

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné domova se zvláštním režimem Naše moderní zařízení je situováno vblízkosti centra Frýdku-Místku. Chůzí do deseti minut můžete dojít: k Basilice

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Zpracovali: Mgr. David Neuvald, ředitel školy Jana Ballarinová, administrativní pracovnice Obsah: strana 1) Hospodaření jednotlivých zařízení PO Základní škola... 3, 4

Více

Zúčtování dotace na provoz od zřizovatele Základní škola a mateřská škola Jiřice 2017

Zúčtování dotace na provoz od zřizovatele Základní škola a mateřská škola Jiřice 2017 Zúčtování dotace na provoz od zřizovatele Základní škola a mateřská škola Jiřice 2017 Výnosy Náklady rozp. SU AU SU AU Kč v Kč 601 0300 stravné 509 758,00 501 0300 učební pomůcky 7 264,00 20 000,00 602

Více

Zemský archiv v Opavě Roční zpráva 2005 ZEMSKÝ ARCHIV V OPAVĚ. Roční zpráva 2005

Zemský archiv v Opavě Roční zpráva 2005 ZEMSKÝ ARCHIV V OPAVĚ. Roční zpráva 2005 ZEMSKÝ ARCHIV V OPAVĚ Roční zpráva 2005 I. Název zpracovatele organizační složky státu : Česká republika Zemský archiv v Opavě Sněmovní 1, 746 22 Opava Statutární zástupce : ředitel Zemského archivu v

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč )

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč ) Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2006 V roce 2006 jsme provedli 1 rozpočtovou změnu: viz. přiložený dokument Rozpočtová změna č. 1 v roce

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 532/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 486 ze dne 25.06.2014 Schválení účetní závěrky příspěvkové organizace Ošetřovatelský domov Praha 3, zřízené městskou částí Praha

Více

Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace

Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Zpracovala: sumárně Mgr. Jelínková Jiřina ředitelka školy podklady Štěpánková

Více

Ekonomická část Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012

Ekonomická část Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Františka Palackého Hodslavice, příspěvková organizace Ekonomická část Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012 Výnosy za rok činily celkem: 14 139 263,26 Kč 1/ provozní

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti za rok 2014 D u h a - centrum sociálních služeb Vikýřovice, příspěvková organizace IČ:75004089 zapsáno v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě v oddílu Pr vložce č.776. Výroční zpráva o činnosti

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ DOMOV U ANEŽKY poskytovatel sociálních služeb Nová 303, 294 42 Luštěnice za rok 2014 Předkládá: Ing. Ludmila Bulířová, ředitelka Domova U Anežky V Luštěnicích, 13. 2. 2015 0/8 Obsah

Více

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace.

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace. 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 19, příspěvková organizace Majetek školy Škola se 1.1.2001 stala příspěvkovou organizací zřízenou

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Městské centrum komplexní péče Náměstí 17. Listopadu 593, Benátky nad Jizerou. ZPRÁVA o výsledku hospodaření za rok 2018

Městské centrum komplexní péče Náměstí 17. Listopadu 593, Benátky nad Jizerou. ZPRÁVA o výsledku hospodaření za rok 2018 Městské centrum komplexní péče Náměstí 17. Listopadu 593, Benátky nad Jizerou ZPRÁVA o výsledku hospodaření za rok 2018 Sestavená dne 8. 1. 2019 Forma hospodaření: Zřizovatel: Příspěvková organizace Město

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009 DOMOV SLUNEČNÍ DVUR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2015

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2015 Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, 350 02 Cheb Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2015 Zpráva o činnosti a plnění úkolů je sestavena podle osnovy v

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2009 Hodonín, únor 2010 1 Název organizace: S centrum Hodonín, příspěvková organizace Sídlo organizace: Hodonín, Na Pískách 4037/11, PSČ 695 01 IČ organizace: 46937102 Číslo účtu:

Více

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2012 Domov důchodců Libina, p. o., Libina 540, 788 05 Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2012 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci 1.1 Počet klientů k 31.12.2011 66 - z toho muži 18

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2015 Přehled o stavu a pohybu majetku AKTIVA Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období A. Dlouhodobý

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2016 Přehled o peněžních příjmech a výdajích Odpis nedobytné pohledávky 53 133 186 Nákladové úroky 0 0 0 VÝDAJE v tisících Kč Náklady

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Dětské jesle Zbraslav o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, 156 00 Praha 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti za rok 2013 D u h a - centrum sociálních služeb Vikýřovice, příspěvková organizace IČ:75004089 zapsáno v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě v oddílu Pr vložce č.776. Výroční zpráva o činnosti

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 DOMOV HORIZONT příspěvková organizace Strážovská 1096, 697 01 Kyjov Domov Horizont, příspěvková organizace, Strážovská 1096, 697 01 Kyjov 2 Název organizace: Sídlo organizace:

Více

Habrovanský zámek, příspěvková organizace Habrovany čp. 1, Rousínov

Habrovanský zámek, příspěvková organizace Habrovany čp. 1, Rousínov Habrovanský zámek, příspěvková organizace Habrovany čp. 1, 683 01 Rousínov V Ý R O Č N Í Z P R Á V A za rok 2014 Habrovany 19.3.2015 ing. Marcel Funderák ředitel p.o. -2- Obsah výroční zprávy: I. Základní

Více

DOMOV HORIZONT příspěvková organizace Strážovská 1096, Kyjov

DOMOV HORIZONT příspěvková organizace Strážovská 1096, Kyjov DOMOV HORIZONT příspěvková organizace Strážovská 1096, 697 01 Kyjov Informativní přehled o službě a Videoprezentace o Domovu Horizont (domov pro osoby se zdravotním postižením) I. OBECNÉ INFORMACE, ADRESA,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 404 01. Spotřeba materiálu 03 729 02. Spotřeba energie 04 675

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 271 01. Spotřeba materiálu 03 516 02. Spotřeba energie 04 755

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

1.ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se :

1.ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : 1.ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 předaná zřizovateli do 28. 03. 2018 Zřizovatel: Město Kuřim, Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, IČ: 00281964 Název organizace: Mateřská škola Kuřim,

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČ: 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 centrum@tloskov.

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČ: 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 centrum@tloskov. ROČNÍ ZPRÁVA dle vyhlášky č. 323/2005 Sb. Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČ: 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 centrum@tloskov.cz Diagnostický ústav sociální

Více

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013

Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013 Zpráva o činnosti Ledovce za rok 2013 V roce 2013 jsme se věnovali těmto činnostem: - Poskytování sociálních služeb Chráněné bydlení Ledovec, Sociální rehabilitace Ledovec, Odborné sociální poradenství

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2017 Domov důchodců Velké Hamry, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE MGR. ČESTMÍR SKRBEK ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Tel./fax 583 233 203-4 e-mail: ddlibina@ddlibina.cz Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2011 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci

Více

Zařízení školního stravování Opava, příspěvková organizace Otická 2678/23, Opava IČO: DIČ: CZ

Zařízení školního stravování Opava, příspěvková organizace Otická 2678/23, Opava IČO: DIČ: CZ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016 O B S A H 1. Úvod..... 3 2. Vzdělávání pracovníků....6 3. Čerpání mzdových prostředků v HČ a VHČ.. 7 4. Čerpání prostředků na provoz.. 8 5. Provedené opravy a rekonstrukce

Více

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Název organizace Sídlo organizace Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Hrubá Voda 11, 783 61 Hlubočky Výroční zpráva za rok 2010 2 OBSAH strana I. Základní údaje o zpracovateli 3 II. Přehled

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Celková finanční závěrka roku 2015 Hlavní činnost Příjmy celkem 25 397 733,70 Výdaje celkem 25 462 341,16 Hospodářský výsledek -64 607,46 Doplňková činnost Příjmy

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE TVOŘIHRÁZ ZA ROK 2016

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE TVOŘIHRÁZ ZA ROK 2016 Obec Tvořihráz Tvořihráz 169 671 34 Horní Dunajovice IČ 00637068 NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE TVOŘIHRÁZ ZA ROK 2016 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2017

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola Mutěnice, okres Hodonín, Brněnská 777, 696 11 Mutěnice Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola Mutěnice jako právní subjekt hospodaří

Více

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Část I. Organizační struktura

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Část I. Organizační struktura Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2017 Zpracovatel Zotavovna Vězeňské služby ČR Pracov Adresa sídla: Radimovice u Želče 118,390 02 Tábor Identifikační číslo: 659 979 99 Telefonní spojení: 381

Více

Habrovanský zámek, příspěvková organizace Habrovany čp. 1, Rousínov

Habrovanský zámek, příspěvková organizace Habrovany čp. 1, Rousínov Habrovanský zámek, příspěvková organizace Habrovany čp., 68 0 Rousínov V Ý R O Č N Í Z P R Á V A za rok 0 Habrovany..04 ing. Marcel Funderák ředitel p.o. -- Obsah výroční zprávy: I. Základní údaje II.

Více

ROZVAHA. v plném rozsahu ke dni (v Kč s přesností na dvě desetinná místa) IČ Netto b

ROZVAHA. v plném rozsahu ke dni (v Kč s přesností na dvě desetinná místa) IČ Netto b Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 410/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 312.2014 (v Kč s přesností na dvě desetinná místa) IČ 00380504 Název, sídlo,

Více

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2013 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci 1.1 Počet klientů k 31.12.2013 63 - z toho muži 16 - z toho ženy 47 Průměrný věk klientů 78 Rozdělení

Více

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Název organizace: Pečovatelská služba Vracov Zřizovatel: Město Vracov,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: OLGA MAREŠOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Vydaná dne 20. dubna 2010 Schválená školskou radou dne..

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp.

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo Hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 942 23 01. Spotřeba materiálu 03 436 10 02. Spotřeba energie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Část I. Organizační struktura

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Část I. Organizační struktura Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Zpracovatel Zotavovna Vězeňské služby ČR Pracov Adresa sídla: Radimovice u Želče 118,390 02 Tábor Identifikační číslo: 659 979 99 Telefonní spojení: 381

Více

Ekonomická část. 2/ transfery od MS kraje UZ 33047 cizí jazyk 3.600,- Kč. 6/ revolvingový fond MŽP 60.482,- Kč

Ekonomická část. 2/ transfery od MS kraje UZ 33047 cizí jazyk 3.600,- Kč. 6/ revolvingový fond MŽP 60.482,- Kč Základní škola a Mateřská škola Františka Palackého Hodslavice, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014 Ekonomická část Výnosy za rok činily celkem: 14,885.367,97 Kč 1/ transfery

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE B/ VYHODNOCENÍ

Více

Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům denního stacionáře

Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům denního stacionáře Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům denního stacionáře A) Obecná ustanovení 1. Denní a týdenní stacionář Klíček poskytuje svým uživatelům fakultativní služby, které jsou

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE STAŇKOVICE

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE STAŇKOVICE NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE STAŇKOVICE ZA ROK 2016 Na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje Obec Staňkovice návrh závěrečného

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Smlouva o poskytnutí sociální služby č. /dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Klient JMÉNO Bydliště Datum narození Poskytovatel Sociální služby Chomutov,

Více

Základní škola a Mateřská škola, Vojkovice, okres Brno- venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2017

Základní škola a Mateřská škola, Vojkovice, okres Brno- venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2017 Základní škola a Mateřská škola, Vojkovice, okres Brno- venkov, VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2017 Schváleno školskou radou dne 3. 4. 2018 ADRESA: Základní škola a Mateřská škola, Vojkovice,

Více

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2015 ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2015 V Ostravě dne 21. 3. 2016 PhDr. Svatopluk Aniol ředitel organizace Obsah: Strana I. Základní údaje 1-2 II. Tabulky 3-32 1. Základní ukazatele

Více

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod PŘEDKLÁDÁ: ING. JIŘÍ BLÍŽIL V JINDŘICHOVĚ HRADCI DNE: 27. 2. 2009 Úvod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních

Více

Pomocný analytický přehled

Pomocný analytický přehled Pomocný analytický přehled územní a samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v, s přesností na dvě desetinná místa) IČO: Název: 00257125 Město Přeštice 01 Sestavená k rozvahovému

Více

Ústav sociální péče a domov důchodců Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Výroční zpráva za rok 2004

Ústav sociální péče a domov důchodců Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Výroční zpráva za rok 2004 Ústav sociální péče a domov důchodců Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, 682 01 Vyškov Výroční zpráva za rok 2004 Vyškov 20.4.2005 Jana P á t k o v á ředitelka ÚSPaDD Vyškov,p.o. Základní informace

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2013

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2013 Základní a Mateřská škola Děčín VIII p. o., 72743972 Vojanova 178/12, Děčín 12 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2013 Ředitel : Mgr. Karel Rajchl Datum: 3. 2. 2014 Děčín

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015 O B S A H 1. Úvod.... 3 2. Vzdělávání pracovníků....6 3. Čerpání mzdových prostředků v HČ a VHČ.. 7 4. Čerpání prostředků na provoz.. 8 5. Provedené opravy a rekonstrukce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. CENTRUM SLUŽEB SLUNCE VŠEM, o.p.s. ZA ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA. CENTRUM SLUŽEB SLUNCE VŠEM, o.p.s. ZA ROK 2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA CENTRUM SLUŽEB SLUNCE VŠEM, o.p.s. ZA ROK 2006 Název a sídlo: Centrum služeb Slunce všem, o.p.s. Pražská 910, 273 51 Unhošť IČO: 271 55 064 Telefon: 312690298 E-mail: centrum@slunce.info

Více