Protokol o zkou5ce MHC-13. -d1k*% F,rfi;t\ 4. ''*,@n,ivsrirn s. i;i L 1+12? 4, o' "%sttqp*np,htt' G.r

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Protokol o zkou5ce 6. 307.2-MHC-13. -d1k*% F,rfi;t\ 4. ''*,@n,ivsrirn s. i;i L 1+12? 4, o' "%sttqp*np,htt' G.r"

Transkript

1 AKUSTI PRA L 1482 Protokol o zkou5ce MHC-13 -d1k*% F,rfi;t\ 4. i;i L 1+12? ''*,@n,ivsrirn s 4, o' "%sttqp*np,htt' Protokol schvslil: Datum:apusriko proho s. r o ro'.r'ovo /. 1662Q Prol'o 6 Czecl- Reprolic i.: , di( ChAaqA6OB te.:l+a)q) ala le /lor: lra2o) ^ ^33 te, fo": l+d2a) e moil. olus- lo@ol J5t;(o LZ wwn.ol tsl, o.cz G.r Ing. Tom55 Rozsival, z6stupce vedouciho laboratoie

2 1. Objednatel Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, Praha 6, IČ: , DIČ CZ PSP-GDS, s.r.o., Poděbradská 88/55, Praha 9 - Hloubětín, IČ: , DIČ: CZ , objednávka ze dne , protokol o měření slouží jako podklad ke kolaudačnímu řízení. 2. Předmět zkoušky Měření hluku vzduchotechniky garáže, bytových ventilátorů v hygienickém zázemí, klimatizačních jednotek bytů, podlahových konvektorů s ventilátory, výtahu, kotelny, zásobníkové ohřívače TUV, klimatizačních jednotek pro místnost slaboproudu a přečerpávací stanice bytu ve vnitřním a venkovním chráněném prostoru bytového domu. 3. Datum, čas a místo zkoušky od 18:15 do 22:30 hod., od 20:00 do 22:00 hod., od 19:30 do 22:30 hod. a od 18:30 do 19:30 hod., BD Rezidence AURUM, ulice Na Pláni 1430/7, Praha Identifikace metody zkoušky ČSN ISO Akustika Popis, měření a hodnocení hluku prostředí Část 1: Základní veličiny a postupy pro hodnocení. ČSN ISO Akustika Popis, měření a posuzování hluku prostředí Část 2: Určování hladin hluku prostředí. 5. Zkušební zařízení a) Akustický kalibrátor Brüel & Kjær typ 4231, výrobní číslo , kalibrační list č KL vystavil Český metrologický institut, V Botanice 4, Praha 5 dne , platnost do b) Zvukoměr 1/3 oktávová sada filtrů - Brüel & Kjær typ 2260, výrobní číslo Úředně ověřen jako měřidlo třídy přesnosti 1 (norma IEC 651) dle Ověřovacího listu č OL vydaného Českým metrologickým institutem, Laboratoř primární metrologie Praha dne platného do Ruční analyzátor zvuku Brüel & Kjær typ 2250, výrobní číslo Úředně ověřen jako měřidlo třídy přesnosti 1 (norma IEC 651) dle Ověřovacího listu č OL vydaného Českým metrologickým institutem, Laboratoř primární metrologie Praha dne , platného do c) Mikrofon Brüel & Kjær typ 4189, výrobní číslo Podle Ověřovacího listu č OL Českého metrologického institutu, Laboratoř primární metrologie Praha, ze dne , platného do , vyhovuje požadavkům normy PNÚ Mikrofon Brüel & Kjær typ 4189, výrobní číslo Podle Ověřovacího listu č OL Českého metrologického institutu, Laboratoř primární metrologie Praha, ze dne , platného do , vyhovuje požadavkům normy PNÚ e) Digitální termohygrobarometr COMMETER C4130, výrobní číslo , kalibrační list číslo 1899/12 (teplota, vlhkost) ze dne platný do vystavila akreditovaná kalibrační laboratoř Testo, s.r.o., kalibrační list TLK (tlak) ze dne platný do vystavil ČHMÚ Praha. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 2 (celkem 20)

3 6. Popis měřeného zdroje hluku 6. 1 Vzduchotechnika garáže Větrání prostor hromadných parkovacích stání v 1. PP zajišťují dva podstropní ventilátory Alteko umístěné pod stropem v prostoru hromadných parkovacích stání v 1. PP. Ventilátory jsou bez možnosti regulace výkonu (zapnuto/vypnuto) a spouští se čidlem oxidu uhelnatého. Nasávání čerstvého vzduchu je vyústěno na západní fasádě (u sklepů) v úrovni stropu 2. PP a na severní fasádě (u vjezdové rampy) v úrovni stropu 1. PP, odvod znehodnoceného vzduchu je veden vzduchotechnickou šachtou uvnitř objektu ( u výtahové šachty) a je vyústěn nad střechu Bytové ventilátory Větrání hygienických zázemí (WC a koupelna) v jednotlivých bytech je řešeno nástěnnými odvodními ventilátory Sielent U90 bez možnosti regulace výkonu (zapnuto/vypnuto), které se spouští ručně spínačem Výtah Lanový výtah výrobce KONE, a.s. výrobní číslo CE s pohonnou jednotkou umístěnou v hlavě výtahové šachty a stykači umístěnými u rámu výtahových dveří v posledním 5. NP. Vnitřní a vnější dveře výtahu jsou otevírány automaticky Klimatizační jednotky bytů Optimální klima v bytech č. 21, 22 a 23 v posledním 5. NP zajišťují nástěnné klimatizační jednotky LG Inverter umístěné v blízkosti vstupních dveří. Vnitřní jednotky jsou propojené s venkovními jednotkami (celkem tři jednotky, pro každý byt vždy jedna venkovní jednotka), které jsou umístěné na střeše objektu. Jednotky se dají regulovat pěti výkonovými stupni pomocí dálkového ovladače s možností nastavení automatického režimu Podlahové konvektory s ventilátory Ohřev vzduchu v bytech č. 13, 21, 22 a 23 ve 3. NP a v 5. NP zajišťují podlahové konvektory s ventilátory, které jsou umístěné u oken. Podlahové konvektory s ventilátory se dají regulovat třemi výkonovými stupni s možností nastavení automatického režimu pomocí nástěnného prostorové termostatu Siemens, který je umístěn u vstupních dveří. Podlahové konvektory s ventilátory plní doplňující funkci k deskovým radiátorů a k podlahovým konvektorům bez ventilátorů a jsou projektovány na chod na první výkonový stupeň Kotelna Technologie kotelny s dvěma kondenzačními kotli Junkers je umístěná v samostatné místnosti ve 2. PP. Větrání prostoru je přirozené, odvod spalin je veden uvnitř objektu a je vyústěn nad střechu objektu Zásobníkové ohřívače TUV Technologie přípravy TUV s dvěma plynovými zásobníkovými ohřívači AO Smith je umístěná v samostatné místnosti ve 2. PP. Větrání prostoru je přirozené, odvod spalin je veden uvnitř objektu a je vyústěn nad střechu objektu. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 3 (celkem 20)

4 6. 8 Klimatizační jednotky pro místnost slaboproudu Optimální teplotu v samostatné místnosti rozvodna NN, slaboproud ve 2. PP zajišťuje vnitřní nástěnná klimatizační jednotka LG Inverter typ D18AK s možností regulace výkonu pěti stupni a možností nastavení automatického režimu pomocí dálkového ovladače. Venkovní klimatizační jednotka LG Inverter typ S18AK je umístěná na fasádě objektu u vjezdu do garáže v úrovni 1. PP Přečerpávací stanice Malá přečerpávací stanice zajišťující přečerpávání odpadní vody z prostoru kuchyňského koutu do centrálního odpadové potrubí z důvodu dispozičních změn místností při sloučení bytu č. 10 a č. 11 v jednu bytovou jednotku. 7. Popis průběhu zkoušky Hluk výše uvedených zdrojů hluku byl změřen v nejbližších chráněných vnitřních a venkovních prostorech k jednotlivým zdrojům hluku, viz přehled měření. V případě umístění více zdrojů hluku v blízkosti jednotlivých míst měření hluk byly v provozu všechny zdroje hluku současně, viz přehled měření. Při měření hluku vnitřních a venkovních klimatizačních jednotek v sousedních bytech, v bytech pod nebo nad zdroji hluku byly vždy vnitřní jednotky ručně nastaveny na nejvyšší výkonový stupeň při chlazení. Při měření hluku podlahových konvektorů s ventilátory v sousedních bytech, v bytech pod nebo nad zdroji hluku byly v provozu konvektory s ventilátory na maximální výkonový stupeň a v místnosti se zdrojem hluku na první (projektovaný výkon) výkonový stupeň. Hluk technologie kotelny byl změřen při spuštění kotlů z vypnutého stavu na maximální provozní výkon (nastavena maximální výstupní teplota topného média) a při otevření termostatických hlavic u radiátorů ve všech bytech na maximální průtok topného média. Hluk zásobníkových plynových ohřívačů TUV byl změřen při nastavení na maximální provozní výkon (nastavena maximální teplota v zásobnících) a simulován odběr TUV v několika bytech. Mikrofon zvukoměru byl při měření ve vnitřním prostoru umístěn přibližně v polovině délky a v polovině šířky půdorysu nezařízených místností (u některých místností nebyly osazeny dveře a nebyla položena vrchní nášlapná vrstva podlahy) ve výšce 1,5 m nad podlahou a ve venkovním prostoru 1 m od středu okna, 2 m nad terénem v místě hranice pozemku s domem č.p. 2014/15 v ulici Na Pláni, 2 m od fasády v úrovni 2. NP protějšího rodinného domu č.p. 2079/9 v Xaveriově ulici, 1 m od venkovních klimatizačních jednotek a na hraně střechy. Třetinooktávová kmitočtová analýza neprokázala u v bodě 6 uvedených zdrojů hluku přítomnost tónových složek podle NV č. 272/2011 Sb. Obsluhu jednotlivých zdrojů hluku zajišťovali zástupci vedení stavby a dodavatelé jednotlivých zařízení.. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 4 (celkem 20)

5 Přehled měření Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, Praha 6, IČ: , DIČ CZ Místo měření 1. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 8 v 1. NP 2. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 2 ve 2. PP 3. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 9 ve 2. NP 4. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 16 ve 3. NP 5. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 20 ve 4. NP 6. Pokoj bytu č. 20 ve 4. NP 7. Pokoj bytu č. 20 ve 4. NP 8. Pokoj bytu č. 17 ve 4. NP 9. Pokoj bytu č. 17 ve 4. NP 10. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 17 ve 4. NP 11. Pokoj bytu č. 18 ve 4. NP 12. Pokoj bytu č. 18 ve 4. NP 13. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 18 ve 4. NP 14. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 19 ve 4. NP Zdroj(-e) hluku Vzduchotechnika garáže v 1. PP, ventilátory v hygienickém zázemí a bytu č. 7 v 1. NP a garážová vrata na elektropohon v 1. PP Vzduchotechnika garáže v 1. PP, ventilátory v hygienickém zázemí a bytu č. 3 ve 2. PP a výtah Podlahové konvektory s ventilátory 3. výkonový stupeň v obývacím pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 13 ve 3. NP Ventilátory v hygienickém zázemí a bytu č. 15 ve 3. NP Ventilátory v hygienickém zázemí a bytu č. 19 ve 3. NP, klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 23 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň v bytě č. 23 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň v bytě č. 23 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň v bytě č. 21 v 5. NP a výtah Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň v bytě č. 21 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 13 ve 3. NP a č. 21 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 21 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátorem na 3. výkonový stupeň v bytě č. 22 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 22 v 5. NP Klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 22 v 5. NP Datum: Počet výtisků: 4 Strana 5 (celkem 20)

6 Místo měření 15. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP 17. Pokoj bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP 19. Pokoj bytu č. 21 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 21 v 5. NP 21. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 21 v 5. NP 22. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 22 v 5. NP 23. Pokoj bytu č. 22 v 5. NP 24. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 13 ve 3. NP Zdroj(-e) hluku Ventilátory v hygienickém zázemí , klimatizační jednotky na 5. výkonový stupeň a podlahové konvektory s ventilátorem na 3. výkonový stupeň v bytě č. 22 v 5. NP a podlahové konvektory s ventilátory na 1. výkonový stupeň Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 23 v 5. NP Venkovní klimatizační jednotky bytu č. 21, 22 a 23 na střeše objektu při nastavení vnitřních klimatizačních jednotek na 5. výkonový stupeň Venkovní klimatizační jednotky a vnitřní při nastavení na 5. výkonový stupeň v bytě č. 21 a 22 a výtah Venkovní klimatizační jednotky bytu č. 21, 22 a 23 na střeše objektu při nastavení vnitřních klimatizačních jednotek na 5. výkonový stupeň a vyústění výdechu vzduchu od VZT garáže na střeše objektu Venkovní klimatizační jednotka a vnitřní při nastavení na 5. výkonový stupeň v bytě č. 22 a výtah Venkovní klimatizační jednotky bytu č. 22 a 23 na střeše objektu při nastavení vnitřních klimatizačních jednotek na 5. výkonový stupeň a vyústění výdechu vzduchu od VZT garáže na střeše objektu Venkovní a vnitřní klimatizační jednotky bytu č. 22 na střeše objektu při nastavení vnitřních klimatizačních jednotek na 5. výkonový stupeň, podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 22 v 5. NP a podlahové konvektory s ventilátory na 1. výkonový stupeň v obývacím pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 21 v 5. NP Venkovní a vnitřní klimatizační jednotky bytu č. 21 na střeše objektu při nastavení vnitřních klimatizačních jednotek na 5. výkonový stupeň, podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 21 v 5. NP a podlahové konvektory s ventilátory na 1. výkonový stupeň v obývacím pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 22 v 5. NP Venkovní a vnitřní klimatizační jednotky bytu č. 23 na střeše objektu při nastavení vnitřních klimatizačních jednotek na 5. výkonový stupeň, podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v bytě č. 23 v 5. NP a podlahové konvektory s ventilátory na 1. výkonový stupeň v pokoji bytu č. 22 v 5. NP Podlahové konvektory s ventilátory na 1. výkonový stupeň v obývacím pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 13 ve 3. NP Datum: Počet výtisků: 4 Strana 6 (celkem 20)

7 Místo měření 25. Pokoj bytu č. 14 ve 3. NP 26. Pokoj bytu č. 22 v 5. NP 27. Pokoj bytu č. 5 v 1. NP m od okna u kuchyňského koutu bytu č. 5 v 1. NP 29. Hranice pozemku s domem č.p. 2014/15 v ulici Na Pláni m od okna bytu v 1. NP (úroveň 1.PP BD Rezidence AURUM ) panelového domu v ulici Na pláni 2861/ m od okna pokoje bytu č. 5 v 1. NP m od okna pokoje bytu č. 12 ve 2. NP 33. Na střeše 1 m od klimatizační jednotky Na střeše 1 m od klimatizační jednotky Na střeše 1 m od klimatizační jednotky Na hranici střechy směrem k ulici Na Pláni 37. Na hranici střechy směrem k ulici Na Pláni 38. Na hranici střechy směrem k ulici Na Pláni 39. Na hranici střechy směrem k Radlické ulici Zdroj(-e) hluku Podlahové konvektory s ventilátory na 3. výkonový stupeň v obývacím pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 13 ve 3. NP Podlahové konvektory s ventilátory na 1. výkonový stupeň v pokoji bytu č. 22 v 5. NP Kotelna v místnosti ve 2. PP, zásobníkové ohřívače v místnosti TUV ve 2. PP, klimatizační jednotka v místnosti rozvodna NN, slaboproud ve 2. PP, vzduchotechnika garáže v 1.PP a výtah Vyústění sání vzduchu na západní fasádě v úrovni stropu 2. PP Vyústění sání vzduchu na západní fasádě v úrovni stropu 2. PP Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu na fasádě v úrovni 1. PP a vyústění sání VZT garáže Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu na fasádě v úrovni 1. PP a vyústění sání VZT garáže Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu na fasádě v úrovni 1. PP a vyústění sání VZT garáže Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Datum: Počet výtisků: 4 Strana 7 (celkem 20)

8 Místo měření 40. Na hranici střechy směrem k Radlické ulici 41. Na hranici střechy směrem k Radlické ulici 42. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 6 v 1. NP m od středu balkónových dveří obývacího pokoje v úrovni 2. NP RD č.p. 2079/9 v Xaveriově ulici 44. Pokoj bytu č. 8 v 1. NP m od okna pokoje bytu č. 8 v 1. NP Zdroj(-e) hluku Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Přečerpávací stanice ve sloučeném bytě č. 10 a 11 ve 2. NP Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže Vzduchotechnika garáže v 1. PP, kotelna ve 2. PP, zásobníkové ohřívače TUV ve 2. PP, vnitřní klimatizační jednotka v místnosti slaboproud a venkovní klimatizační jednotka na fasádě objektu u vjezdu do garáže v úrovni 1. PP a garážová vrata na elektropohon v 1. PP Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu na fasádě v úrovni 1. PP a vyústění sání VZT garáže Datum: Počet výtisků: 4 Strana 8 (celkem 20)

9 Mapa s vyznačením zdrojů hluku a míst měření hluku ve venkovním prostoru 8. Meteorologické údaje Vnitřní prostor Teplota vzduchu: 23,1 24,7 C Atmosférický tlak: ,3 hpa Relativní vlhkost: 42,9 50,1 % Venkovní prostor Teplota vzduchu: 17,1 18,5 C Relativní vlhkost: 65,0 69,2 % Rychlost větru: do 2 m/s Atmosférický tlak: ,8 hpa Datum: Počet výtisků: 4 Strana 9 (celkem 20)

10 9. Výsledky zkoušky Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, Praha 6, IČ: , DIČ CZ Změřené hladiny maximálního akustického tlaku A, L Amax (db) Místo L Amax1 L Amax2 L Amax3 L Amax4 L Amax5 L Amax6 L Amax7 L Amax8 L Amax9 L Amax10 L Amax11 Průměr Φ(L Amax ) Směr. odchylka s 1. 27,2 27,1 27,3 26,9 26,9 27,1 26,6 27,5 27,5 26,9 27,3 27,1 0, ,0 25,1 25,6 25,1 25,1 25,5 25,6 25,0 24,6 24,7 24,7 25,1 0, ,3 22,2 22,2 22,4 22,3 22,3 22,4 22,0 22,0 22,2 22,3 22,2 0, ,2 21,0 21,2 21,0 21,3 21,4 21,2 21,1 21,2 21,2 21,2 21,2 0, ,4 22,3 22,2 22,1 22,2 22,9 22,7 22,5 22,7 22,6 22,6 22,5 0, ,5 24,8 24,7 25,0 25,0 24,7 24,9 24,6 25,0 25,0 24,6 24,8 0, ,8 22,9 22,8 23,1 22,7 22,9 23,1 23,0 22,7 22,8 22,5 22,9 0, ,1 27,6 28,2 28,0 27,7 27,7 27,6 28,1 28,0 27,9 28,0 27,9 0, ,4 21,4 21,7 21,4 21,2 21,6 21,3 21,5 21,4 21,4 21,5 21,4 0, ,6 24,1 24,0 24,6 24,1 24,5 24,3 24,4 24,4 24,2 24,2 24,3 0, ,8 22,3 22,4 22,3 23,0 22,3 22,7 22,7 23,0 22,9 22,4 22,6 0, ,8 23,0 22,9 22,9 23,1 23,0 22,9 23,3 23,0 22,9 23,1 23,0 0, ,1 23,9 24,1 24,2 24,1 24,2 24,3 24,0 24,2 24,0 24,3 24,1 0, ,2 23,1 23,2 23,0 23,2 23,1 23,0 23,2 23,5 23,3 23,4 23,2 0, ,5 26,6 26,3 26,9 26,6 26,1 26,9 26,2 26,3 26,7 27,0 26,5 0, ,8 24,6 24,7 24,9 25,0 24,6 24,7 24,7 24,6 24,6 24,9 24,7 0, ,3 30,4 30,1 30,4 30,2 30,0 30,4 30,0 30,3 30,1 30,5 30,2 0, ,6 26,8 26,5 26,7 26,8 26,6 27,0 26,6 26,8 26,8 26,8 26,7 0, ,1 29,3 29,3 29,2 29,0 29,3 29,2 29,3 28,9 28,9 29,2 29,2 0, ,5 26,5 26,1 26,1 26,0 26,7 26,3 26,5 26,6 26,4 26,2 26,3 0, ,5 24,5 24,7 24,6 24,8 24,8 24,5 24,7 24,5 24,6 24,6 24,6 0,1 Datum: Počet výtisků: 4 Strana 10 (celkem 20)

11 Místo L Amax1 L Amax2 L Amax3 L Amax4 L Amax5 L Amax6 L Amax7 L Amax8 L Amax9 L Amax10 L Amax11 Průměr Φ(L Amax ) Směr. odchylka s ,4 24,5 24,4 24,4 24,4 24,3 24,4 24,5 24,3 24,0 24,2 24,3 0, ,2 27,5 27,4 27,3 27,3 27,6 27,1 27,4 27,3 27,5 27,2 27,3 0, ,0 25,9 25,9 25,8 26,7 26,5 26,1 26,6 26,0 26,4 26,7 26,2 0, ,2 26,4 26,4 26,4 26,5 26,2 25,9 26,5 26,4 26,0 25,7 26,2 0, ,3 31,1 31,1 31,7 31,5 31,3 31,1 32,0 30,9 31,7 32,2 31,5 0,45 Výsledné hodnoty hladiny maximálního akustického tlaku A, tj. hladiny se započítáním rozšířené nejistoty měření, jsou určeny z jedenácti nezávislých odečtů postupem založeným na výpočtu střední hodnoty (aritmetického průměru) souboru naměřených hodnot (Φ) a směrodatné odchylky tohoto souboru s. Nejistota měření U A je stanovena pomocí směrodatné odchylky s určené s využitím funkcí Microsoft Excel Nejistota U B je stanovena 1 db. U A = 1,65 * s. Rozšířená nejistota měření je rovna: U = U AB = U A U B. Korekce na zbytkový zvuk K je stanovena dle odstavce 9.6 ČSN ISO z rozdílu změřených hodnot Φ(L Amax ) a hodnoty zbytkového zvuku. Výsledná hladina maximálního akustického tlaku A je potom rovna: L Amax = Φ(L Amax ) + U K. Výsledné hladiny maximálního akustického tlaku A, L Amax (db) 2 2 Místo měření, zdroj hluku Φ(L Amax ) (db) U (db) Zbytkový zvuk L Amax (db) K (db) Výsledná L Amax (db) 1. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 8 v 1. NP 2. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 2 ve 2. PP 3. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 9 ve 2. NP 4. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 16 ve 3. NP 5. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 20 ve 4. NP 27,1 1,1 21,1 -* 25,2 1 25,1 1,1 21,3 2,3 20,9 1 22,2 1,0 21,2 -* 20,2 1 21,2 1,0 20,2 -* 19,2 1 22,5 1,1 21,1 -* 20,6 1 * odstup mezi měřeným zdrojem hluku a zbytkovým zvukem je menší než 3 db, korekce nebyla použita 1 místnost nebyla zařízena nábytkem ani jinak vybavena (bytové textilie apod.). Běžným zařízením místnosti se zkrátí doba dozvuku a tím i hluk v prostoru. U výše uvedené výsledné hladiny byla tedy v souladu s ČSN ISO uplatněna korekce -3 db. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 11 (celkem 20)

12 Místo měření, zdroj hluku Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, Praha 6, IČ: , DIČ CZ Φ(L Amax ) (db) U (db) Zbytkový zvuk L Amax (db) K (db) Výsledná L Amax (db) 6. Pokoj bytu č. 20 ve 4. NP 24,8 1,0 20,5 2,0 20, Pokoj bytu č. 20 ve 4. NP 22,9 1,0 20,2 -* 20, Pokoj bytu č. 17 ve 4. NP 27,9 1,1 20,3 0,8 25, Pokoj bytu č. 17 ve 4. NP 21,4 1,0 20,5 -* 19, Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 17 ve 4. NP 24,3 1,0 21,5 -* 25, Pokoj bytu č. 18 ve 4. NP 22,6 1,1 21,2 -* 20, Pokoj bytu č. 18 ve 4. NP 23,0 1,0 21,6 -* 21, Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 18 ve 4. NP 14. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 19 ve 4. NP 15. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 23 v 5. NP 24,1 1,0 22,2 -* 22,1 1 23,2 1,0 22,2 -* 21,2 1 26,5 1,1 22,5 2,2 22, Pokoj bytu č. 23 v 5. NP 24,7 1,0 21,2 2,6 22, Pokoj bytu č. 21 v 5. NP 30,2 1,0 21,1 0,6 27, Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 21 v 5. NP 22. Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 22 v 5. NP 26,7 1,0 22,1 1,8 22,9 1 29,2 1,0 22,5 1,0 26, Pokoj bytu č. 22 v 5. NP 26,3 1,1 22,2 1,1 23, Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 13 ve 3. NP 24,6 1,0 22,5 -* 22, Pokoj bytu č. 14 ve 3. NP 24,3 1,0 23,5 -* 22, Pokoj bytu č. 22 v 5. NP 27,3 1,0 23,0 2,0 23, Pokoj bytu č. 5 v 1. NP 26,2 1,1 21,2 1,7 22, Obývací pokoj s kuchyňským koutem bytu č. 6 v 1. NP 26,2 1,1 22,0 2,1 25,2 * odstup mezi měřeným zdrojem hluku a zbytkovým zvukem je menší než 3 db, korekce nebyla použita 1 místnost nebyla zařízena nábytkem ani jinak vybavena (bytové textilie apod.). Běžným zařízením místnosti se zkrátí doba dozvuku a tím i hluk v prostoru. U výše uvedené výsledné hladiny byla tedy v souladu s ČSN ISO uplatněna korekce -3 db. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 12 (celkem 20)

13 Místo měření, zdroj hluku Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, Praha 6, IČ: , DIČ CZ Φ(L Amax ) (db) U (db) Zbytkový zvuk L Amax (db) K (db) Výsledná L Amax (db) 44. Pokoj bytu č. 8 v 1. NP 31,5 1,3 21,5 0,5 29,3 1 * odstup mezi měřeným zdrojem hluku a zbytkovým zvukem je menší než 3 db, korekce nebyla použita 1 místnost nebyla zařízena nábytkem ani jinak vybavena (bytové textilie apod.). Běžným zařízením místnosti se zkrátí doba dozvuku a tím i hluk v prostoru. U výše uvedené výsledné hladiny byla tedy v souladu s ČSN ISO uplatněna korekce -3 db. Změřené ekvivalentní hladiny akustického tlaku A, L Aeq (db) Místo měření Doba měření Změřená L Aeq (db) Zbytkový zvuk L Aeq (db) Korekce na zbytkový zvuk L Aeq (db) m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 21 v 5. NP m od okna u kuchyňského koutu bytu č. 5 v 1. NP 29. Hranice pozemku s domem č.p. 2014/15 v ulici Na Pláni m od okna bytu v 1. NP (úroveň 1.PP BD Rezidence AURUM ) panelového domu v ulici Na pláni 2861/ m od okna pokoje bytu č. 5 v 1. NP m od okna pokoje bytu č. 12 ve 2. NP 33. Na střeše 1 m od klimatizační jednotky :04:45 39,8 39,1 -* 39,8 0:04:02 40,3 39,3 -* 40,3 0:04:04 39,5 38,9 -* 39,5 0:03:58 41,6 41,3 -* 41,6 0:05:01 40,5 40,0 -* 40,5 0:05:12 37,8 37,5 -* 37,8 0:04:07 39,5 39,0 -* 39,5 0:05:02 38,5 38,1 -* 38,5 0:03:04 56,3 40,8-56,3 34. Na střeše 1 m od klimatizační jednotky :03:06 55,6 41,2-55,6 * odstup mezi měřeným zdrojem hluku a zbytkovým zvukem je menší než 3 db, korekce nebyla použita Datum: Počet výtisků: 4 Strana 13 (celkem 20)

14 Místo měření 35. Na střeše 1 m od klimatizační jednotky Na hranici střechy směrem k ulici Na Pláni 37. Na hranici střechy směrem k ulici Na Pláni 38. Na hranici střechy směrem k ulici Na Pláni 39. Na hranici střechy směrem k Radlické ulici 40. Na hranici střechy směrem k Radlické ulici 41. Na hranici střechy směrem k Radlické ulici m od středu balkónových dveří obývacího pokoje v úrovni 2. NP RD č.p. 2079/9 v Xaveriově ulici Doba měření Změřená L Aeq (db) Zbytkový zvuk L Aeq (db) Korekce na zbytkový zvuk L Aeq (db) 0:03:12 54,8 41,2-54,8 0:05:01 45,3 40,6 1,8 43,5 0:04:02 42,8 40,4 -* 42,8 0:04:30 46,4 41,0 1,5 44,9 0:04:15 46,6 43,1 2,6 44,0 0:04:09 46,4 43,0 2,7 43,7 0:04:04 46,2 43,2 -* 43,2 0:05:01 38,3 37,8 -* 38, m od okna pokoje bytu č. 8 v 1. NP 0:04:35 35,4 35,1 -* 35,4 * odstup mezi měřeným zdrojem hluku a zbytkovým zvukem je menší než 3 db, korekce nebyla použita 10. Nejistota měření Interiér Rozšířená nejistota měření U naměřené hodnoty maximální hladiny akustického tlaku A je součástí stanovení výsledné hodnoty L Amax. V souladu s Metodickým návodem pro měření a hodnocení hluku v mimopracovním prostředí se u výsledné hodnoty L Amax rozšířená nejistota měření U již samostatně neuvádí. Exteriér Rozšířená nejistota měření U AB je podle tabulky D1, Odhad rozšířené nejistoty U při měření ekvivalentní hladiny akustického tlaku L Aeq,T Metodického návodu pro měření a hodnocení hluku v mimopracovním prostředí (č.j. HEM ), ve venkovním prostoru U AB = 1,8 db Datum: Počet výtisků: 4 Strana 14 (celkem 20)

15 11. Hygienické limity hluku Hygienické limity hluku pro pracoviště, chráněný vnitřní prostor staveb, chráněný venkovní prostor staveb a chráněný venkovní prostor stanoví Nařízení vlády č. 272/2011 Sb. ze dne 24. srpna 2011 o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací. Hygienický limit v hladině maximálního akustického tlaku A se stanoví pro hluk šířící se ze zdrojů uvnitř objektu součtem základní hladiny maximálního akustického tlaku A L Amax = 40 db a korekcí přihlížejících ke druhu chráněného vnitřního prostoru a denní a noční době podle přílohy č. 2 k tomuto nařízení. Pro obytné prostory bytů a denní dobu je stanovena korekce 0 db pro noční dobu je stanovena korekce -10 db. Obsahuje-li hluk tónové složky nebo má-li výrazně informační charakter, přičte se další korekce -5 db. Hygienický limit v chráněném venkovním prostoru staveb a v chráněném venkovním prostoru v ekvivalentní hladině akustického tlaku A, s výjimkou hluku z leteckého provozu a vysokoenergetického impulsního hluku, se stanoví součtem základní hladiny akustického tlaku A L Aeq,T = 50 db a korekcí přihlížejících ke druhu chráněného prostoru a denní a noční době podle přílohy č. 3 k tomuto nařízení. Pro noční dobu se pro chráněný venkovní prostor staveb přičítá korekce -10 db. Obsahuje-li hluk tónové složky nebo má-li výrazně informační charakter, přičte se další korekce -5 db. Hlukem s tónovými složkami se rozumí hluk, v jehož kmitočtovém spektru je hladina akustického tlaku v třetinooktávovém pásmu, případně i ve dvou bezprostředně sousedících třetinooktávových pásmech, o více než 5 db vyšší než hladiny akustického tlaku v obou sousedních třetinooktávových pásmech a v pásmu kmitočtů 10 Hz až 160 Hz je ekvivalentní hladina akustického tlaku v tomto třetinooktávovém pásmu L teq,t vyšší než hladina prahu slyšení stanovená pro toto kmitočtové pásmo podle tabulky v příloze č. 1 k tomuto nařízení; hlukem s tónovými složkami je vždy hudba nebo zpěv. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 15 (celkem 20)

16 12. Interpretace výsledků zkoušky Při měření hluku v chráněném venkovním prostoru staveb se ve shodě s článkem ČSN ISO a přílohou B, odstavcem B.3 ověřuje možnost použití korekce k získání dopadajícího zvuku. Ověření možnosti použití korekce k získání dopadajícího zvuku Místo měření Zdroj hluku m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 21 v 5. NP m od okna u kuchyňského koutu bytu č. 5 v 1. NP Venkovní klimatizační jednotky bytu č. 21, 22 a 23 na střeše objektu Venkovní klimatizační jednotky bytu č. 21, 22 a 23 a vyústění výdechu vzduchu od VZT garáže na střeše objektu Venkovní klimatizační jednotky bytu č. 22 a 23 a vyústění výdechu vzduchu od VZT garáže na střeše objektu Vyústění sání vzduchu na západní fasádě v úrovni stropu 2. PP d (m) b (m) c (m) Rovinnost fasády ( ) a (m) d (m) Splnění podmínek pro hladinu L Aeq (db) L teq (db) Ano Ne Ne Ano Ne Ne Ano Ne Ne 1 Ne Ne Ne Datum: Počet výtisků: 4 Strana 16 (celkem 20)

17 Místo měření Zdroj hluku d (m) b (m) c (m) Rovinnost fasády ( ) a (m) d (m) Splnění podmínek pro hladinu L Aeq (db) L teq (db) m od okna bytu v 1. NP (úroveň 1.PP BD Rezidence AURUM) panelového domu v ulici Na pláni 2861/ m od okna pokoje bytu č. 5 v 1. NP m od okna pokoje bytu č. 12 ve 2. NP m od středu balkónových dveří obývacího pokoje v úrovni 2. NP RD č.p. 2079/9 v Xaveriově ulici m od okna pokoje bytu č. 8 v 1. NP Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu a vyústění sání VZT garáže Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu a vyústění sání VZT garáže Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu a vyústění sání VZT garáže Klimatizační jednotka 6.003, 6.002, na střeše vyústění kouřovodů, vyústění výdechu VZT garáže na střeše Venkovní klimatizační jednotka pro místnost slaboproudu a vyústění sání VZT garáže Ano Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Datum: Počet výtisků: 4 Strana 17 (celkem 20)

18 Protože uvedené podmínky nejsou splněny, použije se ve shodě s Metodickým návodem pro hodnocení hluku v chráněném venkovním prostoru staveb (č.j /2010- OVZ ) korekce +2 db, která se odečte od hladiny akustického tlaku změřené v místě měření. Výsledné ekvivalentní hladiny akustického tlaku A, L Aeq (db) Místo měření L Aeq (db) Korekce na dopadající zvuk K odr (db) Výsledná hodnota L Aeq (db) celkového zvuku dopadajícího zvuku m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 23 v 5. NP m od středu okna pokoje bytu č. 21 v 5. NP m od okna u kuchyňského koutu bytu č. 5 v 1. NP m od okna bytu v 1. NP (úroveň 1.PP BD Rezidence AURUM) panelového domu v ulici Na pláni 2861/ m od okna pokoje bytu č. 5 v 1. NP m od okna pokoje bytu č. 12 ve 2. NP m od středu balkónových dveří obývacího pokoje v úrovni 2. NP RD č.p. 2079/9 v Xaveriově ulici m od okna pokoje bytu č. 8 v 1. NP 39,8 2,0 39,8 37,8 40,3 2,0 40,3 38,3 39,5 2,0 39,5 37,5 41,6 2,0 41,6 39,6 37,8 2,0 37,8 35,8 39,5 2,0 39,5 37,5 38,5 2,0 38,5 36,5 38,3 2,0 38,3 36,3 35,4 2,0 35,4 33,4 Porovnání výsledků zkoušky s hygienickými limity hluku podle Metodického návodu pro měření a hodnocení hluku v mimopracovním prostředí HEM (odstavec 8) je uvedeno v následující tabulce. Datum: Počet výtisků: 4 Strana 18 (celkem 20)

19 Porovnání výsledků zkoušky s hygienickými limity hluku Chráněný prostor Výsledná hodnota hluku Nejistota měření Limit hluku podle NV č. 272/2011 Sb. Porovnání výsledku zkoušky s limitem hluku 1. L Amax = 25,2 db 2. L Amax = 20,9 db 3. L Amax = 20,2 db 4. L Amax = 19,2 db 5. L Amax = 20,6 db 6. L Amax = 20,8 db 7. L Amax = 20,9 db 8. L Amax = 25,2 db 9. L Amax = 19,4 db 10. L Amax = 25,3 db 11. L Amax = 20,7 db Obytné místnosti bytů 12. L Amax = 21,0 db 13. L Amax = 22,1 db 14. L Amax = 21,2 db 15. L Amax = 24,3 db Zahrnuta L Amax = 30 db Pro noční dobu Limit hluku není prokazatelně překročen 17. L Amax = 22,7 db 19. L Amax = 27,6 db 21. L Amax = 22,3 db 22. L Amax = 21,8 db 23. L Amax = 23,1 db 24. L Amax = 23,1 db 25. L Amax = 23,1 db 26. L Amax = 23,1 db 27. L Amax = 23,1 db 42. L Amax = 23,1 db 44. L Amax = 29,3 db Datum: Počet výtisků: 4 Strana 19 (celkem 20)

20 #s Akustika Praha s. r. o., ThSkurovaT,' Praha 6, le: , Dle CZ6O49O60S Zkusebni laboratoi akreditovana en e. t+ez Protokol o zkou5ce MHC-l3 Chr6ndnf prostor Vfsledn6 hodnota hluku Venkovni prostor staveb 16. Lago = 37,8 db 18. Lasq = 38,3 db 20. Ln"o = 37,5 db 28. Ls.o = 39,6 db 30. La"q = 35,8 db 31. La"q = 37,5 db 31. La"o = 36,5 db 43. La"o = 36,3 db 45. La"o = 33,4 db Nejistota meieni URs = +1,8 db Limit hluku podle NV 6^ Sb. Lneq,rn = 40 db Pro trvalli provoz a nodni dobu Venkovni chr6ndnli prostor 29. Llsq = 40,5** db URs = +1,8 db LReq,en = 50 db Porovn6ni vyisledku zkou5ky s limitem hluku Limit hluku neni prokazatelne piekroden Limit hluku neni prokazatelne piekro6en ** v mistd hranice pozemku jiz neni prokazateln6 piekroden limit hluku La"o = 40 db platnli pro trvalyi provoz a no6nl dobu ve venkovnfm chr6n6n6m prostoru staveb (2 m pied fas6dou nejblizsich obytnytch dom0). 13. ProhlS5eni laboratoie Vfsledky zkou5ek se tfkaji pouze piedm6tu zkousky a nenahrazuji jin6 dokumenty, kter6 jsou pozadov6ny orgeny st6tniho odborn6ho dozoru podle specifickfch piedpisfr. Bez pisemn6ho souhlasu laboratoie se nesmi protokol o zkou5ce reprodukovat ji, nak nez celf. Y Praze dne M6iil a protokol zpracoval: Akustika Pffia s.r.o. Tel: Datum: Podet rnjtiskir: 4 Strana 20 (celkem 20)

Protokol o zkoušce č. 307-MHC-13 Protokol schválil: Datum:

Protokol o zkoušce č. 307-MHC-13 Protokol schválil: Datum: Protokol o zkoušce č. 307-MHC-13 Protokol schválil: Datum: Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, Czech Republic, ič: 60400608, dič: CZ60490608 tel.: (+420) 224 312 419, tel./fax: (+420)

Více

Protokol o zkoušce č. 586-MHK-07

Protokol o zkoušce č. 586-MHK-07 Protokol o zkoušce č. 586-MHK-07 Protokol schválil: Ing. Josef Novák, vedoucí laboratoře 1. Objednatel Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, IČ: 60490608, DIČ CZ60490608 Mgr. Daniel Musil,

Více

Protokol o měření hluku

Protokol o měření hluku OBJEDNATEL: Městská část Praha - Satalice František Jenčík starosta MČ K Radonicům 81 190 15 Praha 9 - Satalice Protokol o měření hluku Zak. č.: 1206018 Název měření: 24 hodinové kontinuální měření hluku

Více

Protokol o zkoušce č. 307-MNK-13

Protokol o zkoušce č. 307-MNK-13 Protokol o zkoušce č. 307-MNK-13 Protokol schválil: Datum: 17. 7. 2013 Ing. Josef Novák, vedoucí laboratoře 1. Objednatel Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, IČ: 60490608, DIČ CZ60490608

Více

AKUSTICKÉ CENTRUM. Stavba logistického areálu Goodman Zdiby Logistics Centre Zdiby. Zakázka č Datum vydání:

AKUSTICKÉ CENTRUM. Stavba logistického areálu Goodman Zdiby Logistics Centre Zdiby. Zakázka č Datum vydání: Subjekt autorizovaný Státním zdravotním ústavem č. A0050100615 ze dne 28.5.2015 k výkonu autorizovaného měření hluku dle zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

PROTOKOL O MĚŘENÍ. Název projektu: Výstavba separační linky. Měření hluku v mimopracovním prostředí. Měření chráněného venkovního prostoru staveb

PROTOKOL O MĚŘENÍ. Název projektu: Výstavba separační linky. Měření hluku v mimopracovním prostředí. Měření chráněného venkovního prostoru staveb PROTOKOL O MĚŘENÍ Objednavatel: Název projektu: Místo měření: Použité metody: Typ měření: Bucek s.r.o. Výstavba separační linky Tovární 621, 356 01 Sokolov Měření hluku v mimopracovním prostředí Měření

Více

Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. pod číslem 1565 podle ČSN EN ISO/IEC 17025

Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. pod číslem 1565 podle ČSN EN ISO/IEC 17025 Zakázka číslo: 2017-012527-JP/01 Protokol o zkoušce Měření hluku Palackého třída, náměstí Jana Pernera Pardubice Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. pod

Více

INECO průmyslová ekologie s.r.o. náměstí Republiky 2996, Dvůr Králové nad Labem, PSČ IČO DIČ CZ

INECO průmyslová ekologie s.r.o. náměstí Republiky 2996, Dvůr Králové nad Labem, PSČ IČO DIČ CZ INECO průmyslová ekologie s.r.o. náměstí Republiky 2996, Dvůr Králové nad Labem, PSČ 544 01 IČO 27487270 DIČ CZ27487270 Zkušební laboratoř č. 1350 akreditovaná ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17025 Jedn. zn. Zkušební

Více

spol. s r.o. Zlín Útvar Měření emisí a pracovního prostředí Zkušební laboratoř č akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005

spol. s r.o. Zlín Útvar Měření emisí a pracovního prostředí Zkušební laboratoř č akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 EKOME spol. s r.o. Zlín Útvar emisí a pracovního prostředí Zkušební laboratoř č. 1522 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Počet listů: 27 Počet výtisků: 3 Zakázka č.: 383 Protokol o zkoušce

Více

Protokol o měření č. 1805Z62

Protokol o měření č. 1805Z62 Zkušební laboratoř č. 475 akreditovaná Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. Tel.: 4 356, E-mail: bp.akustika@seznam.cz www.bpakustika.cz, IČO: 74 6 46 Protokol o měření č. 5Z6 Identifikace použité

Více

PROTOKOL O AUTORIZOVANÉM MĚŘENÍ č. A autorizační set G2

PROTOKOL O AUTORIZOVANÉM MĚŘENÍ č. A autorizační set G2 strana: 1 z počtu: 12 stran č. protokolu: A-2013-0-31 Praha 9 - Letňany, Novosvětská 188, 199 00 286 920 966, mobil: 602 385 914, fax: 286 920 966, e- mail : milos.mertl@mertlakustika.cz Pracoviště s osobou

Více

Zkušební laboratoř EKOLA group

Zkušební laboratoř EKOLA group Předmět měření: Účel měření: Popis situace: Hluk v mimopracovním prostředí. Zjištění počáteční akustické situace z provozu dopravy, ověření výpočtového modelu podklad pro zpracování akustického posouzení.

Více

MĚŘENÍ HLUKU V MIMOPRACOVNÍM PROSTŘEDÍ

MĚŘENÍ HLUKU V MIMOPRACOVNÍM PROSTŘEDÍ podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Akustika Brod s.r.o. Zkušební laboratoř Žižkova 1667 580 01 Havlíčkův Brod IČ: 28786360 Tel./Fax: +420 569 431 983 GSM: +420 602 558 756 GSM: +420 605 261 729 E-mail: info@akustikabrod.cz

Více

Zkušební laboratoř EKOLA group

Zkušební laboratoř EKOLA group Předmět měření: Účel měření: Popis situace: Hluk v mimopracovním prostředí. Zjištění počáteční akustické situace z provozu dopravy, ověření výpočtového modelu podklad pro zpracování akustického posouzení.

Více

MĚŘENÍ HLUKU V MIMOPRACOVNÍM PROSTŘEDÍ

MĚŘENÍ HLUKU V MIMOPRACOVNÍM PROSTŘEDÍ Akustika Brod s.r.o. Zkušební laboratoř Tel./Fax: +420 569 431 983 Žižkova 1667 GSM: +420 602 558 756 580 01 Havlíčkův Brod GSM: +420 605 261 729 IČ: 28786360 E-mail: info@akustikabrod.cz Protokol o zkoušce

Více

Zkušební laboratoř EKOLA group

Zkušební laboratoř EKOLA group Předmět měření: Účel měření: Popis situace: Zdroje hluku: Místa měření: Hluk v mimopracovním prostředí. Zjištění stávající akustické situace s ohledem na dopravu v obci Pavlov. Měření slouží jako podklad

Více

Protokol o měření hluku vyvolaného leteckým provozem číslo zakázky 0109, číslo protokolu 52LKPR09

Protokol o měření hluku vyvolaného leteckým provozem číslo zakázky 0109, číslo protokolu 52LKPR09 MaREXCOM zkušební laboratoř, akreditovaná ČIA Sosnovecká 578/2, 18100 Praha 8 - Troja Protokol o měření hluku vyvolaného leteckým provozem číslo zakázky 0109, číslo protokolu 52LKPR09 K Horoměřicům 1112/27,

Více

AKUSTICKÝ POSUDEK. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice

AKUSTICKÝ POSUDEK. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice www.akustikad.com, akustikad@akustikad.com fax: 387 202 590, mobil: 737 705 636 AKUSTICKÝ POSUDEK Posouzení stávající výtahové šachty na akci Stavební úpravy, nástavba a přístavba domova pro seniory Kaplice,

Více

Dostavba sportovní haly ZŠ Černošice - Mokropsy VacL. Akustická studie. Zpracováno v období: Září 2012.

Dostavba sportovní haly ZŠ Černošice - Mokropsy VacL. Akustická studie. Zpracováno v období: Září 2012. Zakázka číslo: 2012-011524-VacL Akustická studie Dostavba sportovní haly ZŠ Černošice - Mokropsy Zpracováno v období: Září 2012 BUDOVA TTC, TISKAŘSKÁ 10/257, 108 00 PRAHA 10, TEL.: 234 054 284-5, FAX:

Více

Akustická studie pro dokumentaci stavebních úprav bytového domu Tusarova 1235/32, Praha 7

Akustická studie pro dokumentaci stavebních úprav bytového domu Tusarova 1235/32, Praha 7 Akustická studie pro dokumentaci stavebních úprav bytového domu Tusarova 1235/32, Praha 7 Červenec 2014 Zpráva č. 373-SHJ-14 Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, Czech Republic IČ 60 49

Více

Bytový dům Vrábská 2243 Brandýs nad Labem. 2012-005972-VacL/01. Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná

Bytový dům Vrábská 2243 Brandýs nad Labem. 2012-005972-VacL/01. Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Zakázka číslo: 2012-005972-VacL/01 Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. pod číslem 1565 Protokol o zkoušce Měření zvukové izolace Bytový dům Vrábská 2243

Více

AKUSTICKÝ POSUDEK. Posouzení dělicích mezibytových stěn na akci BD V Závětří. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice

AKUSTICKÝ POSUDEK. Posouzení dělicích mezibytových stěn na akci BD V Závětří. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice Sirkárny 467/2a, 370 04 České Budějovice www.akustikad.com, akustikad@akustikad.com fax: 387 202 590, mobil: 737 705 636 AKUSTICKÝ POSUDEK Posouzení dělicích mezibytových stěn na akci BD V Závětří Objednatel

Více

Ing. Jan Mareš, G r e i f a k u s t i k a s.r.o. Měření hluku tepelných čerpadel vzduch - voda

Ing. Jan Mareš, G r e i f a k u s t i k a s.r.o. Měření hluku tepelných čerpadel vzduch - voda Ing. Jan Mareš, G r e i f a k u s t i k a s.r.o. Měření hluku tepelných čerpadel vzduch - voda 1. Legislativa 2. Co je hladina akustického tlaku a výkonu 3. Hodnoty uváděné výrobci a jak s nimi pracovat

Více

Hluk ze silniční dopravy Hygienické limity hluku Změny v hodnocení hluku

Hluk ze silniční dopravy Hygienické limity hluku Změny v hodnocení hluku Hluk ze silniční dopravy Změny v hodnocení hluku 2 Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů 30 34 Hluk a vibrace povinnosti provozovatelů zdrojů hluku definování

Více

Nové požadavky na zvukoměrnou techniku a jejich dopad na hygienickou praxi při měření hluku. Ing. Zdeněk Jandák, CSc.

Nové požadavky na zvukoměrnou techniku a jejich dopad na hygienickou praxi při měření hluku. Ing. Zdeněk Jandák, CSc. Nové požadavky na zvukoměrnou techniku a jejich dopad na hygienickou praxi při měření hluku Ing. Zdeněk Jandák, CSc. Předpisy Nařízení vlády č. 272/2011 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku

Více

HLUKOVÁ STUDIE č. 1408S85

HLUKOVÁ STUDIE č. 1408S85 Ing. Pavel Berka, Ph.D. IČO: 724 06 046, Tel.: 604 356 221 E-mail: bp.akustika@seznam.cz Web: www.bpakustika.cz HLUKOVÁ STUDIE č. 1408S85 Objednatel: Ing. Zdeněk Buček Ulička 14 623 00 Brno IČO: 134 18

Více

AKUSTICKÁ STUDIE. č.p. 80, k.ú. Netřebice u Nymburka Posouzení hluku z provozu tepelného čerpadla

AKUSTICKÁ STUDIE. č.p. 80, k.ú. Netřebice u Nymburka Posouzení hluku z provozu tepelného čerpadla Kubíkova 12, 182 00 Praha 8 Tel.: 286 587 763 až 4 greif-akustika@greif.cz, www.greif.cz číslo dokumentu: revize: AKUSTICKÁ STUDIE zpracoval: spolupracoval: ověřil: schválil: Ing. Ondřej Smrž Václav Šulc

Více

MĚŘENÍ HLUKU V MIMOPRACOVNÍM PROSTŘEDÍ

MĚŘENÍ HLUKU V MIMOPRACOVNÍM PROSTŘEDÍ Akustika Brod s.r.o. Zkušební laboratoř Tel./Fax: +420 569 431 983 Žižkova 1667 GSM: +420 2 558 756 580 01 Havlíčkův Brod GSM: +420 5 261 729 IČ: 287863 E-mail: info@akustikabrod.cz Protokol o zkoušce

Více

AKUSTICKÝ POSUDEK - PRACOVNÍ VERZE

AKUSTICKÝ POSUDEK - PRACOVNÍ VERZE www.akustikad.com, akustikad@akustikad.com fax: 387 202 590, mobil: 737 705 636 AKUSTICKÝ POSUDEK - PRACOVNÍ VERZE k projektu Zateplení a VZT s rekuperací tepla DPS, Družby 1471/9 v Duchcově z hlediska

Více

Letiště Písek - Krašovice

Letiště Písek - Krašovice Letiště Písek - Krašovice Kontrolní měření hladiny hluku z provozu letiště v obci Topělec Objednatel Adresa objednatele Primoco UAV SE Výpadova 1563/29f 153 00 Praha Číslo zakázky 19014344 Datum přijetí

Více

K O M P R A H, s. r. o. Masarykova 141, MODŘICE IČO: , tel: , HLUKOVÁ STUDIE

K O M P R A H, s. r. o. Masarykova 141, MODŘICE IČO: , tel: ,   HLUKOVÁ STUDIE K O M P R A H, s. r. o. Masarykova 141, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE Předmět studie: NOSISLAV, LOKALITA Z2, Z20 - HODNOCENÍ HLUKU DOPRAVY V

Více

AKUSTICKÝ POSUDEK. Posouzení stropních konstrukcí na akci BD V Závětří. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice

AKUSTICKÝ POSUDEK. Posouzení stropních konstrukcí na akci BD V Závětří. Objednatel ALFAPLAN s.r.o. Stará Pohůrka 340 370 06 České Budějovice U Sirkárny 467/2a, 370 04 České Budějovice www.akustikad.com, akustikad@akustikad.com fax: 387 202 590, mobil: 737 705 636 AKUSTICKÝ POSUDEK Posouzení stropních konstrukcí na akci BD V Závětří Objednatel

Více

Protokol č /2019

Protokol č /2019 Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem Centrum hygienických laboratoří Moskevská 15, 400 01 Ústí nad Labem Protokol č. 49520/2019 Měření hluku v mimopracovním prostředí Zákazník: OBEC LOMNICE Kraslická

Více

K O M P R A H, s. r. o. Masarykova 141, MODŘICE IČO: , tel: , HLUKOVÁ STUDIE

K O M P R A H, s. r. o. Masarykova 141, MODŘICE IČO: , tel: ,   HLUKOVÁ STUDIE K O M P R A H, s. r. o. Masarykova 141, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE Předmět studie: NOSISLAV, LOKALITA Z2, Z20 - HODNOCENÍ HLUKU DOPRAVY V

Více

Akustická studie KOTELNA LANGROVA. Modernizace technologie ohřevu ÚT a TUV. AKUSTING, spol. s r. o., Cejl 76, BRNO tel.+ fax

Akustická studie KOTELNA LANGROVA. Modernizace technologie ohřevu ÚT a TUV. AKUSTING, spol. s r. o., Cejl 76, BRNO tel.+ fax Akustická studie KOTELNA LANGROVA Modernizace technologie ohřevu ÚT a TUV Objednatel: Resva, s.r.o., Lažánky 210, 678 01 Blansko Číslo zakázky: 16 119 Počet stran: 16 Zhotovitel: AKUSTING, spol. s r. o.,

Více

Akustická studie č. 63/14

Akustická studie č. 63/14 . Počet listů: 13 Počet výtisků: 3 Zakázka č.: 261 Akustická studie č. 63/14 Zákazník: Kovárna VIVA a.s. třída Tomáše Bati 5333 760 01 Zlín Název záměru: Kovárna Viva a.s. Výrobní hala 72/2 Místo záměru:

Více

obr. č. 1, Situace umístění měřícího místa M1

obr. č. 1, Situace umístění měřícího místa M1 Protokol o měření hluku č.: 14/16 Strana č.: 2 Obsah: 1. Situace měřících míst... 2 2. Použitá měřící souprava... 4 3. Metoda a podmínky měření... 4 4. Citace předpisů... 6 5. Popis měření... 6 6. Popis

Více

Protokol o měření hluku a sčítání intenzit dopravy

Protokol o měření hluku a sčítání intenzit dopravy Objednatel: Městská část Praha Satalice K Radonicům 81 190 15 Praha 9 - Satalice IČ: 00240711 DIČ: CZ00240711 Zak. č.: 1404016 Protokol o měření hluku a sčítání intenzit dopravy Název měření: Hluk z provozu

Více

Příloha č. 10: Hluková studie

Příloha č. 10: Hluková studie Příloha č. 0: HLUKOVÁ STUDIE ve smyslu nařízení vlády č. 7/0 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací zpracovaná dle metodického návodu č. j. 45/00-OVZ-3.3-.. 00 pro hodnocení hluku

Více

PROTOKOL O AKREDITOVANÉM MĚŘENÍ č. 97/2013

PROTOKOL O AKREDITOVANÉM MĚŘENÍ č. 97/2013 K O M P R A H, s. r. o. zkušební laboratoř Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz Zkušební laboratoř akreditovaná ČIA pod registračním číslem 1516 PROTOKOL

Více

Zpráva o monitorování hluku ze silničního provozu v Praze Ďáblicích

Zpráva o monitorování hluku ze silničního provozu v Praze Ďáblicích Zkušební laboratoř č. 1065 - akreditovaná ČIA podle normy ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 * Ing. Josef Drahota J*D*S Životní prostředí - sekce hluku Na Staré Silnici 194, 252 68 Kněževes u Prahy Tel.: 220 560

Více

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016.

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016. NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE STUDIE VZT Zpracovatel: SUBTECH, s.r.o. Slovinská 29 612 00 Brno Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016 Vzduchotechnika 1 1. Zadání Zadání investora pro vypracování

Více

Zpráva o měření hlukové zátěže vybraných venkovních chráněných prostorů a venkovních chráněných prostorů staveb v Praze 12 - Komořanech

Zpráva o měření hlukové zátěže vybraných venkovních chráněných prostorů a venkovních chráněných prostorů staveb v Praze 12 - Komořanech Zkušební laboratoř č. 1065 - akreditovaná ČIA * Ing. Josef Drahota J*D*S Životní prostředí - sekce hluku Na Staré silnici 194, 252 68 Kněževes u Prahy Tel.: 220 560 433, 220 561 648 Fax.: 220 561648 e-mail:

Více

REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov

REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov PROJEKT PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ HLUKOVÁ STUDIE 31. května 2010 zpráva číslo 54-SHR-10 Akustika Praha s. r. o., Thákurova

Více

Hluková studie. Lakovna ZAKO Turčín spol. s r.o. Provodov. ZK RNDr. Zuzana Kadlecová Stříbrná 549, Zlín

Hluková studie. Lakovna ZAKO Turčín spol. s r.o. Provodov. ZK RNDr. Zuzana Kadlecová Stříbrná 549, Zlín ZK RNDr. Zuzana Kadlecová Stříbrná 549, 760 01 Zlín ID datové schránky: timd7u mobil: 606 448 182 EIA, HLUKOVÉ A ROZPTYLOVÉ STUDIE, ODBORNÉ POSUDKY kancelář: nám. T.G.Masaryka 2433, 760 01 Zlín tel./fax:

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. června 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. června 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací Strana 3290 Sbírka zákonů č. 217 / 2016 217 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. června 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací Vláda nařizuje

Více

Návrh akustických úprav učeben Střední školy automobilní a informatiky Weilova 1270/4, Praha 10 - Hostivař

Návrh akustických úprav učeben Střední školy automobilní a informatiky Weilova 1270/4, Praha 10 - Hostivař Střední školy automobilní a informatiky Weilova 1270/4, Praha 10 - Hostivař Březen 2019 Zpráva číslo 138-SDP-19, Czech Republic tel.: (+420) 224 312 419, tel./fax: (+420) 224 354 361, tel./fax: (+420)

Více

Příloha č. 6: P06_Hluková studie

Příloha č. 6: P06_Hluková studie Příloha č. : P0_Hluková studie HLUKOVÁ STUDIE ve smyslu nařízení vlády č. 272/2011 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací zpracovaná dle metodického návodu č. j. 2545/2010-OVZ-32.3-1.

Více

HLUKOVÁ STUDIE Výpočet hladin akustického tlaku liniových zdrojů hluku, porovnání s hyg. limity

HLUKOVÁ STUDIE Výpočet hladin akustického tlaku liniových zdrojů hluku, porovnání s hyg. limity HLUKOVÁ STUDIE Výpočet hladin akustického tlaku liniových zdrojů hluku, porovnání s hyg. limity Objednatel: Obec Strančice, Revoluční 383, 251 63 Strančice Zpracovatel: Ing. Aleš Kaluža, Nár. odboje 283,

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 15. června 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 15. června 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací 217 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. června 2016, kterým se mění nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací Vláda nařizuje podle 108 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

WWW. NRL.CZ

WWW. NRL.CZ Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Národní referenční laboratoř pro komunální hluk Jana a Jos. Kovářů 1412, 562 06 Ústí nad Orlicí WWW. NRL.CZ WWW.ZUOVA.CZ Platná legislativa UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ Národní

Více

Sdružení sportovních aktivit Šumava. Hluková studie

Sdružení sportovních aktivit Šumava. Hluková studie Akson, s.r.o., Třebařov 3, 569 33 IČO: 27548082, DIČ: CZ27548082 +420 774 734 474, skerik@akson.cz Střelnice Prachatice, ul. Pivovarská 897, Sdružení sportovních aktivit Šumava Hluková studie Objednatel:

Více

Akustická studie. Hygienická laboratoř, s.r.o. Plucárna 1, Hodonín mobil , fax/tel ,

Akustická studie. Hygienická laboratoř, s.r.o. Plucárna 1, Hodonín mobil , fax/tel , Hygienická laboratoř, s.r.o. Plucárna 1, 695 01 Hodonín mobil 606550094, fax/tel 518323647, e-mail hyg.lab@gmail.com, www.hyglab.cz Město Veselí nad Moravou tř. Masarykova 119 698 13 Veselí nad Moravou

Více

Tlumiče hluku výfuku motorů

Tlumiče hluku výfuku motorů Tlumiče hluku výfuku motorů Referenční instalace tlumičů hluku GREIF typ GTHI Zatlumení spalinového potrubí motorgenerátorů Automatická telefonní ústředna Stodůlky ITS162-02, revize 1.0, Greif-akustika,

Více

Hluková mapa města Tábor Hluk z letecké dopravy

Hluková mapa města Tábor Hluk z letecké dopravy Hluková mapa města Tábor Hluk z letecké dopravy Objednatel Adresa objednatele Město Tábor Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Číslo zakázky 17012022 Datum přijetí zakázky 2017-03-13 Datum provedení zkoušky

Více

Hluková studie. aktualizovaná studie. Objednatel: Posuzovaný objekt: Ing. Aleš Jiráska. Poradenství v oboru technická akustika IČO: 656 82 203

Hluková studie. aktualizovaná studie. Objednatel: Posuzovaný objekt: Ing. Aleš Jiráska. Poradenství v oboru technická akustika IČO: 656 82 203 Ing. Aleš Jiráska Poradenství v oboru technická akustika IČO: 656 82 203 Hluková studie aktualizovaná studie Objednatel: S & M CZ s.r.o. Třebovská 809 569 43 Jevíčko Posuzovaný objekt: Farma větrných elektráren

Více

AKUSTICKÉ CENTRUM. Název zakázky: Posouzení kvality okenních konstrukcí. Královéhradecký kraj Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové

AKUSTICKÉ CENTRUM. Název zakázky: Posouzení kvality okenních konstrukcí. Královéhradecký kraj Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové AKUSTICKÉ CENTRUM Název zakázky: Posouzení kvality ních konstrukcí Silnice I/29827 (Hradec Králové, ul. Úprkova a Malšova Lhota, ul. Lhotecká -. ETAPA) Zakázka č.: 3-0113-1560/3 Zadavatel: Královéhradecký

Více

Akustická studie. Hygienická laboratoř, s.r.o. Plucárna 1, Hodonín mobil , fax/tel ,

Akustická studie. Hygienická laboratoř, s.r.o. Plucárna 1, Hodonín mobil , fax/tel , Hygienická laboratoř, s.r.o. Plucárna 1, 695 01 Hodonín mobil 606550094, fax/tel 518323647, e-mail hyg.lab@gmail.com, www.hyglab.cz Město Veselí nad Moravou tř. Masarykova 119 698 13 Veselí nad Moravou

Více

Platná legislativa UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ. Hluk v komunálním prostředí

Platná legislativa UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ. Hluk v komunálním prostředí Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Národní referenční laboratoř pro komunální hluk Jana a Jos. Kovářů 1412, 562 06 Ústí nad Orlicí WWW. NRL.CZ WWW.ZUOVA.CZ Platná legislativa UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ Hluk

Více

Územní studie Kounická Český Brod

Územní studie Kounická Český Brod Územní studie Kounická Český Brod TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHY 01/2018 Územní studie Kounická Český Brod Město Český Brod Husovo náměstí 70, 282 01, Český Brod GeddesKaňka, s.r.o. Pod Hybšmankou 19, 150 00 Praha

Více

Ochrana před hlukem. Ochrana před hlukem

Ochrana před hlukem. Ochrana před hlukem - hluk dle zákona č. 258/2000 Sb. = zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví prováděcí právní předpis - cílem hlukových limitů je ochrana návštěvníků koncertů a

Více

HLUK Z PROVOZU CUKROVARU A LIHOVARU TEREOS TTD, a.s. V DOBROVICI - HLUKOVÁ MAPA ZÁVODU

HLUK Z PROVOZU CUKROVARU A LIHOVARU TEREOS TTD, a.s. V DOBROVICI - HLUKOVÁ MAPA ZÁVODU Akustická studie HLUK Z PROVOZU CUKROVARU A LIHOVARU TEREOS TTD, a.s. V DOBROVICI - HLUKOVÁ MAPA ZÁVODU Objednatel: Tereos TTD, a.s. Palackého náměstí 1 294 41 Dobrovice Datum zpracování: leden 2015 -

Více

Příjezdová komunikace průmyslové zóny Nová Včelnice posouzení hladiny hluku z automobilové dopravy

Příjezdová komunikace průmyslové zóny Nová Včelnice posouzení hladiny hluku z automobilové dopravy Příjezdová komunikace průmyslové zóny Nová Včelnice posouzení hladiny hluku z automobilové dopravy Objednatel Adresa objednatele PROfi Jihlava spol. s r. o. Pod Příkopem 933/6 586 01 Jihlava Číslo zakázky

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh.

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí

Více

Protokol o zkoušce č. 173/12

Protokol o zkoušce č. 173/12 CENTUM STAVEBNÍHO INŽENÝSTVÍ, a. s. pracoviště Zlín, K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky Laboratoř otvorových výplní, stavební tepelné techniky a akustiky č.1007.1, akreditovaná Českým institutem pro akreditaci,

Více

Protokol o zkoušce č. 160/14

Protokol o zkoušce č. 160/14 CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a. s. pracoviště Zlín, K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky Zkušebna fyzikálních vlastností materiálů, konstrukcí a budov - Zlín Zkušební laboratoř č. 1007.1 akreditovaná ČIA

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne.. 2010, o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne.. 2010, o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne.. 2010, o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací Vláda nařizuje podle 108 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých

Více

RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY

RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY T E C H N I C K Á Z P R Á V A RESTAURACE HOTELU JÍZDÁRNY PARDUBICE ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana 1 1 Úvod Navržené zařízení je určeno k větrání a částečnému

Více

Příloha č. 5: Hluková studie

Příloha č. 5: Hluková studie Příloha č. 5: Hluková studie HLUKOVÁ STUDIE ve smyslu nařízení vlády č. 272/2011 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací zpracované dle metodického návodu č.j. 62545/2010-OVZ-32.3-1.11.2010

Více

AKUSTICKÉ CENTRUM. Tělocvična ZŠ Dolní Břežany Na Vršku Dolní Břežany Posouzení hluku z provozu tělocvičny AKUSTICKÉ CENTRUM 2015

AKUSTICKÉ CENTRUM. Tělocvična ZŠ Dolní Břežany Na Vršku Dolní Břežany Posouzení hluku z provozu tělocvičny AKUSTICKÉ CENTRUM 2015 Název zakázky: Tělocvična ZŠ Dolní Na Vršku 290 252 41 Dolní Posouzení hluku z provozu tělocvičny Zakázka č.: 1-0215-1948/1 Zadavatel: Obsah dokumentace: VPÚ DECO Praha a.s. Podbabská 1014/20 160 00 Praha

Více

Hloubkové vrty pro využití geotermální energie Tanvald I

Hloubkové vrty pro využití geotermální energie Tanvald I EKOLA group, spol. s r.o. Držitel certifikátů: ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO 14001:2005 ČSN OHSAS 18001:2008 Hloubkové vrty pro využití geotermální energie Tanvald I Akustická studie dodatek č. 1 Zakázkové

Více

Zdravotní ústav se sídlem v Pardubicích Centrum hygienických laboratoří

Zdravotní ústav se sídlem v Pardubicích Centrum hygienických laboratoří Zdravotní ústav se sídlem v Pardubicích Centrum hygienických laboratoří J. a J. Kovářů 1412, 562 6 Ústí nad Orlicí tel: 465 352 1, fax 465 524 328 e-mail: podatelna@zupu.cz, internet: www.zupu.cz Laboratoř

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí. AED PROJEKT, a.s. Ing. Aleš Marek Pod Radnicí 1235/2A Praha 5

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí. AED PROJEKT, a.s. Ing. Aleš Marek Pod Radnicí 1235/2A Praha 5 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor ochrany prostředí AED PROJEKT, a.s. Ing. Aleš Marek Pod Radnicí 1235/2A 15000 Praha 5 Váš dopis zn. Č. j. Vyřizuje / linka Datum MHMP 838379/2016/EIA/3247P/Pis

Více

PROJEKT STAVBY VZDUCHOTECHNIKA. Stavební úpravy, nástavba a přístavba. Domov pro seniory Kaplice. SO 01 a SO 02. ul. Míru 366 682 41 Kaplice

PROJEKT STAVBY VZDUCHOTECHNIKA. Stavební úpravy, nástavba a přístavba. Domov pro seniory Kaplice. SO 01 a SO 02. ul. Míru 366 682 41 Kaplice PROJEKT STAVBY VZDUCHOTECHNIKA Akce : Stavební úpravy, nástavba a přístavba Domova pro seniory Kaplice SO 01 a SO 02 Investor : Domov pro seniory Kaplice ul. Míru 366 682 41 Kaplice Vypracoval : L. Sokolík

Více

AKUSTICKÁ STUDIE. Ing. arch. Tomáš Slavík, Komenského nám. 17, Brandýs nad Orlicí

AKUSTICKÁ STUDIE. Ing. arch. Tomáš Slavík, Komenského nám. 17, Brandýs nad Orlicí Havlíčkova ul. 26, 412 01 Litoměřice Tel./Fax: 416-742981 http://www.revita.cz E-mail: info@revita.cz ODDĚLENÍ EXPERTIZ, VÝVOJE A PROJEKCE AKUSTICKÁ STUDIE Č. 2977-S34-12 Předmět posouzení : Výstavba RD

Více

AKUSTICKÁ STUDIE č. 358F/2/2017. pro záměr. Starý Mateřov Obytné území u hřiště (Zelená čtvrť)

AKUSTICKÁ STUDIE č. 358F/2/2017. pro záměr. Starý Mateřov Obytné území u hřiště (Zelená čtvrť) AKUSTICKÁ STUDIE č. 358F/2/2017 pro záměr Starý Mateřov Obytné území u hřiště (Zelená čtvrť) Zadavatel: Yaqoub Y. A. M. Alradhwan b 2 s3 H68 Bayan Kuvajtský stát Zakázka č. 358/2017 Datum zpracování: 24.

Více

Ing. Kozel Ing. Kozel Mgr. Reichlová RNDr. Bosák 0 04/ vydání

Ing. Kozel Ing. Kozel Mgr. Reichlová RNDr. Bosák 0 04/ vydání Doplňující údaje: Ing. Kozel Ing. Kozel Mgr. Reichlová RNDr. Bosák 0 04/2016 1.vydání v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Souprava: MORAVIA CONSULT Olomouc,

Více

MĚŘENÍ AKUSTICKÝCH VELIČIN. Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014

MĚŘENÍ AKUSTICKÝCH VELIČIN. Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014 MĚŘENÍ AKUSTICKÝCH VELIČIN Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014 TERMÍNY A DEFINICE MÍSTO PŘÍJMU Místo ve kterém je hluk posuzován ČASOVÝ INTERVAL MĚŘENÍ Časový interval

Více

Akustická studie pro záměr Obytného souboru Letňany

Akustická studie pro záměr Obytného souboru Letňany Akustická studie pro záměr Obytného souboru Letňany Červen 2011 Zpráva č. 141-SHV-11 Akustika Praha s. r. o., Thákurova 7, 166 29 Praha 6, Czech Republic IČ 60 49 06 08, DIČ CZ60490608 Tel. +420 224 312

Více

Protokol o zkoušce č. 258/13

Protokol o zkoušce č. 258/13 CENTUM STAVEBNÍHO INŽENÝSTVÍ a. s. pracoviště Zlín, K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky Laboratoř otvorových výplní, stavební tepelné techniky a akustiky č.1007.1, akreditovaná Českým institutem pro akreditaci,

Více

Vězeňská služba České Republiky Soudní 1672/1A, Nusle, Praha 4

Vězeňská služba České Republiky Soudní 1672/1A, Nusle, Praha 4 DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VZDUCHOTECHNIKA Akce : Nástavba objektu E II etapa, Dispoziční úpravy 5.NP na pozemku p.č. 25/2 v katastrálním území Č. Budějovice 7 Investor : Vězeňská služba České Republiky

Více

Zpráva o měření hluku ze silničního provozu na Jižní spojce v oblasti Praha - Krč

Zpráva o měření hluku ze silničního provozu na Jižní spojce v oblasti Praha - Krč Zkušební laboratoř č. 1065 - akreditovaná ČIA podle normy ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Josef Drahota J*D*S Životní prostředí - sekce hluku Na Staré Silnici 194, 252 68 Kněževes u Prahy Tel.: 220 560

Více

REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov

REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov DEMOLICE OBJEKTU GARÁŽÍ STUDIE HLUKU ZE STAVEBNÍ ČINNOSTI 28. května 2010 zpráva číslo 313-SHR-10 Akustika Praha

Více

148/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 15. března 2006 ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY

148/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 15. března 2006 ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY 148/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. března 2006 o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací Vláda nařizuje podle 108 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

Více

PŘÍSTAVBA KLINIKY SV. KLIMENTA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ GENNET AKUSTICKÁ STUDIE. Gennet Letná s.r.o. Greif-akustika, s.r.o.

PŘÍSTAVBA KLINIKY SV. KLIMENTA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ GENNET AKUSTICKÁ STUDIE. Gennet Letná s.r.o. Greif-akustika, s.r.o. ul. Kostelní, p.č. 2118/9, k.ú. Holešovice, 170 00, Praha 7 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ výškový systém b.p.v. ±0,000 = +230,030 m.n.m., souřadnicový systém S - JTSK Gennet Letná s.r.o. GENNET AKUSTICKÁ

Více

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrací jednotky s rekuperací tepla Sentinel Totus REGULUS spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976 E-mail: obchod@regulus.cz

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

Věznice Všehrdy. Klient: Všehrdy 26, Chomutov Studie Z p. Tomáš Kott ATREA s.r.o. Československé armády Jablonec nad Nisou

Věznice Všehrdy. Klient: Všehrdy 26, Chomutov Studie Z p. Tomáš Kott ATREA s.r.o. Československé armády Jablonec nad Nisou Vzduchotechnika Stavební objekty: Vězeňská kuchyně Všehrdy Klient: Všehrdy 26, Chomutov 430 01 Stupeň: Projekt č.: Studie Z30424 Datum: 6. 9. 2016 Vedoucí projektu: p. Tomáš Kott ATREA s.r.o. Československé

Více

III. ETAPA MODERNIZACE SPORTOVNÍHO AREÁLU

III. ETAPA MODERNIZACE SPORTOVNÍHO AREÁLU Ing. Petr Brutar, K Biřičce 1646, 500 08 Hradec Králové IČO : 48646903 Technika prostředí staveb - TEPS Tel.: 495268173 Akce: III. ETAPA MODERNIZACE SPORTOVNÍHO AREÁLU TJ SOKOL PARDUBICE I HLUKOVÁ STUDIE

Více

P R O T O K O L o měření evid.č.36/2010

P R O T O K O L o měření evid.č.36/2010 SON servis spol. s r.o., Šlechtitelů 1, 772 00 Olomouc, tel.: 602704256 P R O T O K O L o měření evid.č.36/2010 Objednatel: EKOSYSTEM, spol. s r.o. Podkovářská 800/6 Strana č.: 1 190 00 Praha 9 Místo měření:

Více

PROTOKOL. o měření vzduchové neprůzvučnosti podle ČSN EN ISO 10140-2 a ČSN EN ISO 10140-4

PROTOKOL. o měření vzduchové neprůzvučnosti podle ČSN EN ISO 10140-2 a ČSN EN ISO 10140-4 TECHNICKÝ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV STAVEBNÍ PRAHA, s. p. pobočka 0400 - Teplice, zkušební laboratoř 1018.4 akreditovaná ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Tolstého 447, 415 03 Teplice, tel.: 417 537 382, fax:

Více

EXPERIMENTÁLNÍ METODY I 10. Měření hluku

EXPERIMENTÁLNÍ METODY I 10. Měření hluku FSI VUT v Brně, Energetický ústav Odbor termomechaniky a techniky prostředí prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. EXPERIMENTÁLNÍ METODY I 10. Měření hluku OSNOVA 10. KAPITOLY Úvod do měření hluku Teoretické základy

Více

Protokol o zkoušce č. 311/12

Protokol o zkoušce č. 311/12 CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ, a. s. pracoviště Zlín, K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky Laboratoř otvorových výplní, stavební tepelné techniky a akustiky č.1007.1, akreditovaná Českým institutem pro

Více

H L U K O V Á S T U D I E C h r á n ě n ý v e n k o v n í p r o s t o r s t a v e b

H L U K O V Á S T U D I E C h r á n ě n ý v e n k o v n í p r o s t o r s t a v e b inženýrské, organizační a realizační činnosti v ekologii Staňkova 557/18a, 602 00 Brno společnost vedená u RS v Brně, spisová značka C. 5939 tel./fax: 549 210 356, 541 240 857 e-mail: enving@enving.cz,

Více

SEZNAM PŘÍLOH. HÁJ VE SLEZSKU, CHABIČOV, MATEŘSKÁ ŠKOLA, KUCHYŇ Zak.č.: JK 233-1 ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

SEZNAM PŘÍLOH. HÁJ VE SLEZSKU, CHABIČOV, MATEŘSKÁ ŠKOLA, KUCHYŇ Zak.č.: JK 233-1 ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE STAVBY HÁJ VE SLEZSKU, CHABIČOV, MATEŘSKÁ ŠKOLA, KUCHYŇ Zak.č.: JK 233-1 SEZNAM PŘÍLOH ZAŘÍZENÍ VZDUCHOTECHNIKY Seznam příloh - TECHNICKÁ

Více

AKUSTICKÝ POSUDEK. Hluková zátěž okolí ulice Ďáblická v letech 2000 a 2017

AKUSTICKÝ POSUDEK. Hluková zátěž okolí ulice Ďáblická v letech 2000 a 2017 Stránka 1 z 15 AKUSTICKÝ POSUDEK č.: P41-17 AKUSTICKÝ POSUDEK v letech 2000 a 2017 Objednatel: Zpracovatel: Městská část Praha-Ďáblice Květnová 553/52 182 02 Praha 8 IČ: 002 31 266 DIČ: CZ00231266 Ing.

Více

technické poradenství snižování hluku a vibrací, měření, konzultace

technické poradenství snižování hluku a vibrací, měření, konzultace technické poradenství snižování hluku a vibrací, měření, konzultace FF Příbram Ing. Vladimír Muff Čechovská 111 261 01 Příbram VIII Zakázka: ÚZEMNÍ STUDIE BŘEZNICE LOKALITA Z 45 Hluková studie pozemní

Více

Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva

Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva Živnostenský úřad Gorkého 458, Pardubice klimatizace Technická zpráva Jednostupňový projekt Zhotovitel: Ing. Jaromír Stodola Průmyslová 526 530 03 Pardubice tel./fax: 466 750 301 datum: 10/2013 1 (celkem

Více

Protokol o zkoušce č. 198/13

Protokol o zkoušce č. 198/13 CENTUM STAVEBNÍHO INŽENÝSTVÍ, a. s. pracoviště Zlín, K Cihelně 304, 764 32 Zlín - Louky Laboratoř otvorových výplní, stavební tepelné techniky a akustiky č.07.1, akreditovaná Českým institutem pro akreditaci,

Více

Protokol o měření hluku vyvolaného leteckým provozem číslo zakázky 0210, číslo protokolu 0210-67C-LKPR10

Protokol o měření hluku vyvolaného leteckým provozem číslo zakázky 0210, číslo protokolu 0210-67C-LKPR10 MaREXCOM zkušební laboratoř, akreditovaná ČIA Sosnovecká 578/2, 18100 Praha 8 - Troja Protokol o měření hluku vyvolaného leteckým provozem číslo zakázky 0210, číslo protokolu 0210-67C-LKPR10 MaREXCOM s.r.o.,

Více