EHK poznámky k roku 2015 a novinky v roce 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EHK poznámky k roku 2015 a novinky v roce 2016"

Transkript

1 EHK poznámky k roku 2015 a novinky v roce 2016 Marek Budina SEKK Pardubice

2 Poznámky k roku 2015 nečastější nesnáze 1.Komunikace (číst je nutné) 2.Zápis výsledků 3.Nerealistická očekávání

3 Komunikace (číst je nutné)

4 Pravidla jsou popsána Není efektivní s každým cyklem zasílat každému účastníkovi kompletní balík informací o všech pravidlech a postupech. Předpokládá se, že účastníci se seznámí s dokumentem Plán EHK včetně ostatních informací (na webu), na které tento plán odkazuje v kapitole Další zdroje informací, a také s Obchodní smlouvou. Protože SEKK nemění podstatná pravidla v průběhu roku, stačí si výše uvedené projít 1x ročně.

5 Uvedené dokumenty popisují adu postupů, ve kterých se ale p esto chybuje, nap. Pravidla se dodržují Postup při změně IČO Problém nedoručené zásilky Problém rozbitého vzorku Transport zásilek za neřízené teploty Jak správně uvádět základní informace a výsledky Jak se hodnotí úspěšnost účastníka Co je vyhodnocení navíc, co jsou KZI

6 Pravidla se dodržují Je-li stop termín 5. května, musíme průvodní list odeslaný 6. května již opravdu považovat za pozdě odeslaný. Je-li Dmax = 10 % a relativní chyba výsledku účastníka je 10,1 %, nemůže být výsledek uznán jako správný. Pokud si účastníky cyklus objednal, tak ho také dostane.

7 Postup p i změně IČO Dva zásadní scénáře: převzetí závazků a pohledávek kontinuita nepřátelské převzetí nový kód, bez historie

8 Nedoručená zásilka SEKK sleduje doručování zásilek proaktivně to ale nestačí, spolupráce účastníků je naprosto nezastupitelná! Důvody: zásilka může být doručena, ale chybně zásilky od jiných poskytovatelů EHK

9 Rozbitý vzorek Právě výše uvedené je důvodem k tomu, že účastníky nutíme otevřít a zkontrolovat (nebo někdy i zpracovat) zásilku ihned po doručení!

10 Transport zásilek za ne ízené teploty ALE P ESTO

11 Reklamace účastníků:

12 Účastníci musí vždy pozorně číst: Obecné pokyny

13

14 Čtěte závěrečné zprávy a individuální komentá e a iďte se jimi Příklady individuálních komentářů:

15 Zápis výsledků

16 Výsledek mimo mě icí rozsah Opis z nápovědy aplikace Cibule: Nelze uvádět výsledky typu interval : < 30 mg/l %

17 Zbytečně moc/málo platných číslic Cholesterol: 3,2 odpovídá 3,15 až 3,24, tj. -1,6 % až +1,3 %, přitom Dmax je 8,5 %

18 Je naprosto nezbytné respektovat jednotky

19 Pozor na chyby v základních informacích 12 = Beckman Coulter 12 = BC (Olympus) 729 = Beckman Coulter HmX, MAX M

20 Uživatelé Cibule jsou ve výhodě Průvodní list (papír) snese všechno proto jej nedoporučujeme. Cibule na podstatné chyby upozorní hned při ukládání výsledků, navíc je zde kouzelné tlačítko: Pozor na KZI při neuvedení hrozí vylučování výsledků ze zpracování.

21 Klíčové základní informace Informace, které jsou povinné nejsou-li uvedeny, výsledky nejsou zpracovány! Příklady: Uvedení M, R, P, K, S (popisovat jiné!). Uvedení kvalitativního výsledku. Identifikace systému. atd. (vždy uvedeno v Cibuli i PL) Následek (individuální komentář):

22 Vyhodnocení navíc Zájem o tuto službu p edčil očekávání! Očekávali jsme max. 30 zájemců, nyní jich je přes 100. Objednávání: Jediná podmínka: Posílat výsledky pomocí Cibule, a to včetně identifikace systému. Zaznamenali jsme jediný problém: Účastník si okopíroval PL a poslal jej 2x poštou nelze akceptovat, chybí údaje.

23 Cibule nezapomínat na ukládání dat

24 Nenechávejte věci na poslední 28 % chvíli výsledků poslední den

25 Nenechávejte věci na poslední 35 % chvíli výsledků poslední den

26 Nenechávejte věci na poslední chvíli 41 % výsledků poslední den

27 A proč ne? Cibule p eci funguje až do půlnoci stop termínu! Nemusí fungovat počítač. Nemusí fungovat internet. Data (některá) má kolega, který už šel domů. A pošta je už zavřená

28 Nejistoty výsledků Od platí nové doporučení pro výpočet nejistot! Od roku 2015 uvádějí účastníci rozší ené nejistoty výsledků (Uc)! Na 2 platné číslice. Nehodnotí se, edukační součást cyklů. Jen v první půlce roku (důvod: nemění se často, nezatěžovat účastníky).

29 Nesnáz č. 1 Nejistoty uvádí 30 až 50 % účastníků. Dlouhodobě setrvalý stav.

30 Nesnáz č. 2 Rozdíly v nejistotách jsou až řádové. Nerealistická minima i maxima. Uc = 0,94 % Uc = 23 % Maximum je 25x větší než minimum! Není to trochu moc?

31 Nesnáz č. 3 Pochopili všichni účastníci, že od roku 2015 mají uvádět Uc a nikoli uc? Příklad: Srovnání nejistot uvedených v KD1/14 (uc) a KD1/15 (Uc). Účastník uc v roce 2014 Uc v roce ,9 9,9 7,7 4,1 5,5 5,5 Takových bylo 20 %!

32 Nerealistická očekávání

33 Kritéria Požadavek na trvalou 100% úspěšnost je zcela nerealistický. Trvalá 100% úspěšnost může dokonce budit pochybnosti, zda byla dosažena poctivými prostředky (ne vždy!). Nízká (nulová!) úspěšnost je samozřejmě varovným signálem a podnětem ke zlepšování. SEKK: Obecně považujeme za přijatelný 1 neúspěch za 2 roky v EHK (ale při nízké frekvenci účasti v EHK to je velmi měkké kritérium 4 cykly za 2 roky 75% úspěšnost).

34 Neúspěch V případě neúspěchu v EHK nepropadejte panice náhodné chyby nelze z principu eliminovat. Neuspěli jste? Vždy si promluvte s personálem. Nejdůležitějším krokem je analýza p íčin a na jejím základě přijatá adekvátní opat ení (nápravná, preventivní). V rámci analýzy se podívejte do podrobných statistik, které jsou k dispozici na webu. Snaha uspět by neměla vést k neadekvátním postupům, třeba:

35 Problém Tuček - Šlajs Relativní chyby cca +350 %!

36 EHK v roce 2015 porovnání úspěšnosti laboratoří a systémů POCT

37

38

39

40

41

42 Glukometry

43 EHK v roce 2016 (plánované změny)

44 Nové programy a zkoušky Kalprotektin ve stolici (výsledky pilotní studie na webu T10/15 a T15/15) ASLO imunochemicky (výsledky pilotní studie na webu T11/15) v programu RF Mě ení INR systémy POCT: nově i pro systém microinr - (výsledky pilotní studie na webu T12/15)

45 Změny zpracování dat Ve výsledkových listech budeme uvádět i celkovou úspěšnost v daném programu za poslední 2 roky. Hranice intervalu správných výsledků (tj. AV ±Dmax) budeme zaokrouhlovat na 3 platné číslice (nyní 4).

46 D Dimery (DD) Podstatné formální změny: rozdělení na 2 zkoušky podle jednotky, sjednocení na mg/l.

47 Změny v logistice Hodnocení nátěru periferní krve (DIF) omezení počtu účastníků v jednotlivých cyklech (jako u DA), doporučujeme objednávat si přednostně cykly DIF1 a DIF3. Výsledky zadané do Cibule mají přednost před PL. Počet cyklů Stanovení CRP (CRP) a Glykovaný hemoglobin (KD) rozšířen na 4 za rok. SLP množstevní slevy i na podporu. Doba splatnosti faktur jednotná: 30 dnů

48 Cibule Vícejazyčné rozhraní

49 Cibule Jaký jazyk Cibule použije? Před přihlášením: Podle preferovaného jazyka v prohlížeči uživatele (když si neví rady, komunikuje česky). Po přihlášení: Podle země, ve které sídlí účastník (když si neví rady, komunikuje anglicky).

50 Virtuální mikroskopie

51 Virtuální mikroskopie Prozatím histologie, cytologie výhledově. Aktuálně náhledy skel pro program Imunohistochemie - detekce HER-2/neu (např. IHC1/15) Další studie běží nebo se připravují Aplikace je založená na HTML (netřeba cokoli instalovat do počítače účastníka).

52 Děkuji za pozornost

Doporučení ČSKB k EHK a jeho praktické aspekty. Marek Budina SEKK Pardubice

Doporučení ČSKB k EHK a jeho praktické aspekty. Marek Budina SEKK Pardubice Doporučení ČSKB k EHK a jeho praktické aspekty Marek Budina SEKK Pardubice www.sekk.cz Základní stavební kameny ČSN EN ISO/IEC 17043:2010 Posuzování shody Obecné požadavky na zkoušení způsobilosti ISO

Více

Hodnocení výsledků účastníků v EHK

Hodnocení výsledků účastníků v EHK Hodnocení výsledků účastníků v EHK Marek Budina SEKK Pardubice www.sekk.cz Poslední aktualizace: 6.5.2015 Roční cyklus účasti Přihlášení do systému KALENDÁŘNÍ ROK Cyklus EHK 1 Výsledky Cyklus EHK n Výsledky

Více

Hodnocení výsledků účastníků v EHK. Marek Budina SEKK Pardubice

Hodnocení výsledků účastníků v EHK. Marek Budina SEKK Pardubice Hodnocení výsledků účastníků v EHK Marek Budina SEKK Pardubice www.sekk.cz Poslední aktualizace: 24.6.2016 Roční cyklus účasti Přihlášení do systému KALENDÁŘNÍ ROK Cyklus EHK 1 Výsledky Cyklus EHK n Výsledky

Více

Externí hodnocení kvality pro systémy POCT (např. stanovení CRP, HbA 1c...)

Externí hodnocení kvality pro systémy POCT (např. stanovení CRP, HbA 1c...) Externí hodnocení kvality pro systémy POCT (např. stanovení CRP, HbA 1c...) Marek Budina, Josef Kratochvíla SEKK Pardubice Poskytovatel programů zkoušení způsobilosti č. 7004 akreditovaný ČIA dle ČSN EN

Více

Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK.

Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK. Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK Plán EHK 2016 Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení

Více

PŘEZKOUMÁNÍ SYSTÉMU MANAGEMENTU KVALITY V HEMATOLOGICKÉ LABORATOŘI

PŘEZKOUMÁNÍ SYSTÉMU MANAGEMENTU KVALITY V HEMATOLOGICKÉ LABORATOŘI PŘEZKOUMÁNÍ SYSTÉMU MANAGEMENTU KVALITY V HEMATOLOGICKÉ LABORATOŘI Bc. Jiří Kotrbatý Proces akreditace v hematologické laboratoři, Sysmex Hotel Voroněž, Brno 25.10.2016 Přezkoumání systému managementu

Více

fzz/o/zo/i OBCHODNÍ SMLOUVA Y «^

fzz/o/zo/i OBCHODNÍ SMLOUVA Y «^ OBCHODNÍ SMLOUVA fzz/o/zo/i pro účastníky s místem podnikání ve Slovenské republice uzavfená v souladu s ustanovením 269 obchodního zákoníku mezi / 1) Obchodní fírma/jméno a pfíjmení podnikatele: My.WM.6M.

Více

Filtr: minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: TM3/1 - Tumorové markery Stop termín: 4.. (12) CA % Vzorek B, % (3) FPIA, MEIA; (1)

Filtr: minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: TM3/1 - Tumorové markery Stop termín: 4.. (12) CA % Vzorek B, % (3) FPIA, MEIA; (1) Filtr: minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: TM3/1 - Tumorové markery RoM = robustní průměr SD = směrodatná odchylka = variační koeficient Ntot = celkový počet účastníků = počet výsledků vyloučených

Více

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR. č. 48/2014

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR. č. 48/2014 VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR POKYN NÁMĚSTKA ŘEDITELE VZP ČR pro zdravotní péči č. 48/2014 Prováděcí pokyn k: PŘ 8/2012 Název: Nasmlouvání výkonů v režimu POCT s platností od 1. 3. 2014 01443 Kvantitativní

Více

Plán EHK 2015 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK)

Plán EHK 2015 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK) Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK Plán EHK 2015 POCT Nabídka programů a metodika provádění externího

Více

EHK v oblasti systémů pro POCT. J.Kratochvíla, M. Budina, M.Engliš SEKK Pardubice a IPVZ Praha kratochvila@sekk.cz www.sekk.cz

EHK v oblasti systémů pro POCT. J.Kratochvíla, M. Budina, M.Engliš SEKK Pardubice a IPVZ Praha kratochvila@sekk.cz www.sekk.cz EHK v oblasti systémů pro stanovení CRP-POCT POCT J.Kratochvíla, M. Budina, M.Engliš SEKK Pardubice a IPVZ Praha kratochvila@sekk.cz www.sekk.cz FONS Pardubice 2010 Počty kontrolních cyklů SEKK (bez cyklů

Více

Plán EHK 2017 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK)

Plán EHK 2017 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK) Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK Plán EHK 2017 POCT Nabídka programů a metodika provádění externího

Více

PŘEZKOUMÁNÍ SYSTÉMU MANAGEMENTU KVALITY V HEMATOLOGICKÉ LABORATOŘI

PŘEZKOUMÁNÍ SYSTÉMU MANAGEMENTU KVALITY V HEMATOLOGICKÉ LABORATOŘI PŘEZKOUMÁNÍ SYSTÉMU MANAGEMENTU KVALITY V HEMATOLOGICKÉ LABORATOŘI Bc. Jiří Kotrbatý Akreditace v hematologické laboratoři, Sysmex Hotel Holiday Inn, Brno, salonek Beta 16.4.2015 Přezkoumání systému

Více

Všeobecné obchodní podmínky. Základní ustanovení

Všeobecné obchodní podmínky. Základní ustanovení Všeobecné obchodní podmínky I. Základní ustanovení 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) jsou vydané dle 1751 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

Zajištění kvality výsledků laboratorních vyšetření v hematologické laboratoři dle ČSN EN ISO 15189:2013. Soňa Vytisková

Zajištění kvality výsledků laboratorních vyšetření v hematologické laboratoři dle ČSN EN ISO 15189:2013. Soňa Vytisková Zajištění kvality výsledků laboratorních vyšetření v hematologické laboratoři dle ČSN EN ISO 15189:2013 Soňa Vytisková 1 ČIA Principy akreditace zdravotnických laboratoří Vybudování funkčního systému akreditace

Více

Plán EHK 2018 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK)

Plán EHK 2018 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK) Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK Plán EHK 2018 POCT Nabídka programů a metodika provádění externího

Více

Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č dle ČSN EN ISO/IEC SEKK s.r.o., Divize EHK.

Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č dle ČSN EN ISO/IEC SEKK s.r.o., Divize EHK. Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK Plán EHK 2017 Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení

Více

2.4. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám.

2.4. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám. 2. UŽIVATELSKÝ ÚČET 2.1. Na základě registrace kupujícího provedené na webové stránce může kupující přistupovat do svého uživatelského rozhraní. Ze svého uživatelského rozhraní může kupující provádět objednávání

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

Průvodní list k závazku - NEINVESTIČNÍ

Průvodní list k závazku - NEINVESTIČNÍ MASARYKOVA UNIVERZITA Průvodní list k závazku - NEINVESTIČNÍ Dodavatel Č.dokladu v EIS Magion IČO / DIČ Datum vystavení DUZP Datum splatnosti Variabilní symbol Objednávky Převzetí dokladu na EO HS Zaúčtoval

Více

Filtr: Česká republika, minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: E/1 - Endokrinologie Stop termín: (1) FSH % Vzorek A, 1,, %, 0,, 1 0 P, 0, 1%

Filtr: Česká republika, minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: E/1 - Endokrinologie Stop termín: (1) FSH % Vzorek A, 1,, %, 0,, 1 0 P, 0, 1% Filtr: Česká republika, minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: E/1 - Endokrinologie RoM = robustní průměr SD = směrodatná odchylka = variační koeficient Ntot = celkový počet účastníků = počet výsledků

Více

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 vydané podle 15 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou, ve znění pozdějších

Více

Závěrečná zpráva. PT#M/9-2/2017 (č.990) Sérologie lymeské borreliózy. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality)

Závěrečná zpráva. PT#M/9-2/2017 (č.990) Sérologie lymeské borreliózy. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) Státní zdravotní ústav Expertní skupina pro zkoušení způsobilosti Poskytovatel programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17043, reg. č. 7001 Šrobárova 48, 100 42 Praha 10 Vinohrady

Více

Filtr: Česká republika, minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: TM/1 - Tumorové markery Stop termín:.1.1 (1) CA % Vzorek B

Filtr: Česká republika, minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: TM/1 - Tumorové markery Stop termín:.1.1 (1) CA % Vzorek B Filtr: Česká republika, minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: TM/1 - Tumorové markery RoM = robustní průměr SD = směrodatná odchylka = variační koeficient Ntot = celkový počet účastníků = počet výsledků

Více

Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map

Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map provozovaného MgA. Annou Štysovou, podnikající na základě živnostenského oprávnění, místem podnikání Střelecká 801, 500 02 Hradec Králové, IČ: 88831400

Více

Analytické znaky laboratorní metody Interní kontrola kvality Externí kontrola kvality

Analytické znaky laboratorní metody Interní kontrola kvality Externí kontrola kvality Analytické znaky laboratorní metody Interní kontrola kvality Externí kontrola kvality RNDr. Alena Mikušková FN Brno Pracoviště dětské medicíny, OKB amikuskova@fnbrno.cz Analytické znaky laboratorní metody

Více

Plán EHK 2011 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK)

Plán EHK 2011 POCT. Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK) Organizátor programů zkoušení způsobilosti č. 7004 akreditovaný ČIA Plán EHK 2011 POCT Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení kvality (EHK) Výběr programů EHK vhodných pro ordinace a

Více

EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY POCT OBJEDNÁVKA 2018

EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY POCT OBJEDNÁVKA 2018 EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY POCT OBJEDNÁVKA 2018 Podle doporučení Společnosti všeobecného lékařství České lékařské společnosti J. E. Purkyně a rozhodnutí zdravotních pojišťoven stačí objednat EHK 1x ročně.

Více

Kontrola kvality. Marcela Vlková ÚKIA, FNUSA Veronika Kanderová CLIP, FN Motol

Kontrola kvality. Marcela Vlková ÚKIA, FNUSA Veronika Kanderová CLIP, FN Motol Kontrola kvality Marcela Vlková ÚKIA, FNUSA Veronika Kanderová CLIP, FN Motol Kontrola kvality Výsledky analytických měření mají silný dopad v praxi: v klinických laboratořích mohou rozhodným a někdy i

Více

Závěrečná zpráva. PT#M/1/2019(č. 1055) MYKOBAKTERIE izolace a identifikace. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality)

Závěrečná zpráva. PT#M/1/2019(č. 1055) MYKOBAKTERIE izolace a identifikace. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) Státní zdravotní ústav Expertní skupina pro zkoušení způsobilosti Poskytovatel programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17043, reg. č. 7001 Šrobárova 48, 100 42 Praha 10 Vinohrady

Více

PODMÍNKY REGISTRACE VE SPOLEČNOSTI DOLTAK S.R.O. PRO VELKOOBCHOD

PODMÍNKY REGISTRACE VE SPOLEČNOSTI DOLTAK S.R.O. PRO VELKOOBCHOD PODMÍNKY REGISTRACE VE SPOLEČNOSTI DOLTAK S.R.O. PRO VELKOOBCHOD Nabízíme možnost velkoobchodní spolupráce pro právnické i fyzické subjekty podnikající v oboru (realizátor, obchodní firma). Pro zahájení

Více

GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE

GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE GO! ONLINE & TRACK UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČAS JE VŠE Obsah 1 Systémové požadavky 3 2 Po přihlášení 4 2. 1 Změna hesla 4 2. 2 Potvrzení Všeobecných obchodních podmínek 4 3 Objednávání zásilek 5 3. 1 Objednání

Více

www.dpd.cz/objednavkaprepravy Návod k aktivaci

www.dpd.cz/objednavkaprepravy Návod k aktivaci www.dpd.cz/objednavkaprepravy Návod k aktivaci DPD CZ Kliknutím na záložku Žádost o aktivaci DelisID otevřete sekci, ve které požádáte o aktivaci přístupu. Je nezbytné správně vyplnit všechny údaje, které

Více

Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č dle ČSN EN ISO/IEC SEKK s.r.o., Divize EHK.

Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č dle ČSN EN ISO/IEC SEKK s.r.o., Divize EHK. Poskytovatel mezinárodních programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA pod č. 7004 dle ČSN EN ISO/IEC 17043 SEKK s.r.o., Divize EHK Plán EHK 2018 Nabídka programů a metodika provádění externího hodnocení

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY fyzické osoby Jiří Hejtmánek se sídlem Praha 3, Slezská 2138/114 identifikační číslo: 16878299 Event.č.: 310001-523785753 podnikající na základě živnostenského listu č.j.: ŽIO/ 47667/2005/

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY Školní rok 2015/2016 ZŠ Starý Jičín Výchovný poradce: Mgr. Eva Pavlištíková Přihlášky Přihlášky podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli (na podatelnu) střední

Více

Uživatelská příručka. FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US)

Uživatelská příručka. FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US) Uživatelská příručka FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US) Elektronický nástroj pro zadávání veřejných zakázek verze 1.1.0. 2017 Osigeno s.r.o. Formuláře 1/11 1 OBSAH 1 Obsah...2 2 Seznam zkratek...3 3 Úvod...3

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1.6. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám.

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1.6. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám. OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti FESH s.r.o. se sídlem Bryksova 763/46, Praha 9 IČO: 02319829 DIČ: CZ02319829 pro prodej zboží a služeb prostřednictvím internetové adresy www.fengshuiacademy.cz a

Více

Hodnocení e-learningu

Hodnocení e-learningu Hodnocení e-learningu Ing. Monika Kavanová, Ph.D. Oracle - Regional Education Director monika.kavanova@oracle.com 1. března 2005 Hodnocení e-learningu Hodnotící strategie Hodnocení znalostí jednotlivců

Více

Po(nad)hled auditora - způsob pojetí akreditačního procesu: čím si laboratoře komplikují život, nebo čím se laboratořím komplikuje život?

Po(nad)hled auditora - způsob pojetí akreditačního procesu: čím si laboratoře komplikují život, nebo čím se laboratořím komplikuje život? Po(nad)hled auditora - způsob pojetí akreditačního procesu: čím si laboratoře komplikují život, nebo čím se laboratořím komplikuje život? Vladimír Bartoš vladimir.bartos@fno.cz Trendy laboratorní medicíny

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Julie Švecová. se sídlem Lešany 52. identifikační číslo:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Julie Švecová. se sídlem Lešany 52. identifikační číslo: OBCHODNÍ PODMÍNKY Julie Švecová se sídlem Lešany 52 identifikační číslo: 76091627 Fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona nezapsaná v obchodním rejstříku 1.ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyto obchodní

Více

Obchodní partner podnikající fyzická nebo právnická osoba

Obchodní partner podnikající fyzická nebo právnická osoba OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti VAMOS LIGHT s.r.o. se sídlem Leoše Janáčka 807, 56169 Králíky identifikační číslo: 25946960 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Hradci Králové,

Více

HbA 1c pro pacienta? Laboratoř versus POCT

HbA 1c pro pacienta? Laboratoř versus POCT HbA 1c pro pacienta? Laboratoř versus POCT B. Friedecký, J. Kratochvíla, M. Budina SEKK Pardubice www.sekk.cz FONS - 2016 FONS 2016 Současná analytická kvalita měření glykovaného hemoglobinu HbA 1c Lepší

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.construct.cz

OBCHODNÍ PODMÍNKY. pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.construct.cz OBCHODNÍ PODMÍNKY pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.construct.cz vydané obchodní společností CONSTRUCT A&D, a.s. se sídlem Františkov 220, 594 01 Velké

Více

Závěrečná zpráva k vyhodnocení cyklu EHK určená pro účastníky cyklu Cyklus: IHC2/14 - Imunohistochemie detekce HER-2/neu

Závěrečná zpráva k vyhodnocení cyklu EHK určená pro účastníky cyklu Cyklus: IHC2/14 - Imunohistochemie detekce HER-2/neu Tento cyklus byl realizován v souladu s dokumentem Plán EHK 2014, který je k dispozici na adrese www.sekk.cz v oddíle EHK. V tomto dokumentu naleznete informace, které se týkají jak tohoto konkrétního

Více

Reklamační řád www.bryle-domu.cz

Reklamační řád www.bryle-domu.cz Reklamační řád www.bryle-domu.cz 1. Základní ustanovení 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek (VOP) společnosti Venturia s.r.o., Papírenská 114/5, 160 00 Praha 6, IČO:

Více

nadstavbový modul programu Amicus

nadstavbový modul programu Amicus nadstavbový modul programu Amicus pro Windows TM Příručka uživatele v.1.0 duben 2012 CompuGroup Medical Česká republika s.r.o. Jeremiášova 1422/7b 155 00 Praha 5 Obsah 1 Úvod k modulu CGMesky 1 2 Aktivace

Více

Evidenční systém pro reklamace Wooky tabletů reklamace.wooky.cz

Evidenční systém pro reklamace Wooky tabletů reklamace.wooky.cz Evidenční systém pro reklamace Wooky tabletů reklamace.wooky.cz Na výše uvedené URL adrese je umístěno jednoduché online rozhraní pro evidenci reklamací tabletů a příslušenství Wooky. Evidenční rozhraní

Více

Webová aplikace MS2014+ 15. 12. 2015, Ústí nad Labem, Ing. Miloš Vejr

Webová aplikace MS2014+ 15. 12. 2015, Ústí nad Labem, Ing. Miloš Vejr Webová aplikace MS2014+ 15. 12. 2015, Ústí nad Labem, Ing. Miloš Vejr 1 Portál MS2014+- stručné představení Prostřednictvím MS2014+ probíhá podání úloh: Žádosti o podporu ; Žádosti o platbu a monitorovací

Více

Doplňuje vnitřní kontrolu kvality. Principem je provádění mezilaboratorních porovnávacích zkoušek (srovnatelnost výsledků)

Doplňuje vnitřní kontrolu kvality. Principem je provádění mezilaboratorních porovnávacích zkoušek (srovnatelnost výsledků) Externí hodnocení kvality (EHK) Petr Breinek BC_EHK_N2011 1 Externí hodnocení kvality (EHK) také: Zkoušení způsobilosti nepoužívat: Externí kontrola kvality (od 07/2011) norma ISO 17043 Doplňuje vnitřní

Více

Závěrečná zpráva. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality)

Závěrečná zpráva. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) Státní zdravotní ústav Expertní skupina pro zkoušení způsobilosti Poskytovatel programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17043, reg. č. 7001 Šrobárova 48, 100 42 Praha 10 Vinohrady

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY prodávajícího Moravian Science Centre Brno, příspěvková organizace se sídlem Křížkovského 554/12, Pisárky, 603 00 Brno identifikační číslo: 29319498 zapsané v obchodním rejstříku vedeném

Více

Managerský modul. Managerský modul. Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: [1]

Managerský modul. Managerský modul. Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: [1] Managerský modul [1] Obsah 1. Cíl managerského modulu... 4 2. Technické řešení... 4 3. Popis aplikace... 4 Ad.1. KPI ukazatelé... 5 1. Počet zakázek - počet zakázek na servise... 5 2. Obrat práce - obrat

Více

ČASOMIL 2009. Kontrolní cyklus SEKK- revmatoidní artritidy. Revmatologický ústav, Praha

ČASOMIL 2009. Kontrolní cyklus SEKK- revmatoidní artritidy. Revmatologický ústav, Praha Kontrolní cyklus SEKK- Diferenciální diagnostika revmatoidní artritidy Ivana Půtová, Jiří Vencovský Revmatologický ústav, Praha SEKK (RF) Stanovení RF Nefelometrické, turbidimetrické RF screening (ELISA)

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu  umístěného na internetové adrese pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu www.fler.cz umístěného na internetové adrese http://www.fler.cz/hosie 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) firmy

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese OBCHODNÍ PODMÍNKY[JA1] obchodní společnosti zapsané v obchodním rejstříku vedeném pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Obchodní podmínky

Více

www.dpd.cz/objednavkysvozu Návod k aktivaci

www.dpd.cz/objednavkysvozu Návod k aktivaci www.dpd.cz/objednavkysvozu Návod k aktivaci DPD CZ Kliknutím na záložku Žádost o aktivaci DelisID otevřete sekci, ve které požádáte o aktivaci přístupu. Je nezbytné správně vyplnit všechny údaje, které

Více

Úloha laboratoře při správě systémů POCT. Ondřej Wiewiorka

Úloha laboratoře při správě systémů POCT. Ondřej Wiewiorka Úloha laboratoře při správě systémů POCT Ondřej Wiewiorka Ionty Acidobáze Odlehlé oblasti Zánětlivé markery Domov Kardiální markery Koagulace Mobilní nemocnice Markery aterosklerózy Glykovaný hemoglobin

Více

Postup pro řešení stížností a námitek Postup číslo: SD9

Postup pro řešení stížností a námitek Postup číslo: SD9 BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o. Zkušební laboratoř betonu Praha Hala D2, F.V.Veselého 2760/7 193 00 Praha 9 Postup pro řešení stížností a námitek Postup číslo: SD9 Druh dokumentu : SD Počet

Více

Obchodní podmínky prodejce

Obchodní podmínky prodejce Obchodní podmínky prodejce Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky, zejména Občanským zákoníkem 89/2012 v platném znění (dále jen občanský zákoník ). Kupující zasláním

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) fyzické osoby MgA. Kateřina Soukupová se sídlem Stallichova 2/514, 140 00 Praha 4, identifikační číslo: 703 946

Více

Závěrečná zpráva. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality)

Závěrečná zpráva. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) Státní zdravotní ústav Expertní skupina pro zkoušení způsobilosti Poskytovatel programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17043, reg. č. 7001 Šrobárova 48, 100 42 Praha 10 Vinohrady

Více

EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY POCT OBJEDNÁVKA 2019

EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY POCT OBJEDNÁVKA 2019 EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY POCT OBJEDNÁVKA 2019 Podle doporučení Společnosti všeobecného lékařství České lékařské společnosti J. E. Purkyně a rozhodnutí zdravotních pojišťoven stačí objednat EHK 1x ročně.

Více

Srovnání výsledků EHK získaných na systémech POCT a v laboratořích. J. Kratochvíla, B. Friedecký SEKK Pardubice

Srovnání výsledků EHK získaných na systémech POCT a v laboratořích. J. Kratochvíla, B. Friedecký SEKK Pardubice Srovnání výsledků EHK získaných na systémech POCT a v laboratořích J. Kratochvíla, B. Friedecký SEKK Pardubice sekk@sekk.cz www.sekk.cz FONS - 2016 Stanovení/měření analytů a složek systémy POCT point

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler

DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. Česká pošta a datové schránky Česká pošta je na základě zákona a na základě smlouvy s Ministerstvem vnitra provozovatelem informačního

Více

Stop termín: (11) CA % Vzorek B 44, 3,, 1 2 % (4) LIA, ILMA; (1) Siemens (Bayer) 44,2 3,2,2 1 P 44,2, 1% 3,24 2,1 1 (12) CA 1-1 % Vzorek

Stop termín: (11) CA % Vzorek B 44, 3,, 1 2 % (4) LIA, ILMA; (1) Siemens (Bayer) 44,2 3,2,2 1 P 44,2, 1% 3,24 2,1 1 (12) CA 1-1 % Vzorek RoM = robustní průměr SD = směrodatná odchylka = variační koeficient Ntot = celkový počet účastníků = počet výsledků vyloučených před výpočtem AV = vztažná hodnota CRV = certifikovaná referenční hodnota

Více

Role ISDS v digitalizaci

Role ISDS v digitalizaci Role ISDS v digitalizaci ISSS 2019 Mgr. Andrea Barešová Česká pošta, s.p. Informační systém datových schránek v číslech 2 Deset let provozu ISDS ISDS zanedlouho završí 10 let od svého spuštění v červenci

Více

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. UŽIVATELSKÝ ÚČET

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. UŽIVATELSKÝ ÚČET OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti Bitcon spol. s r.o. se sídlem Suchý Vršek 2122/33, Praha 5, identifikační číslo: 43003028 společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Praze,

Více

Všeobecné obchodní podmínky e-shopu Kids&Us (provozovatel Archimedes Inspiration a.s.)

Všeobecné obchodní podmínky e-shopu Kids&Us (provozovatel Archimedes Inspiration a.s.) Všeobecné obchodní podmínky e-shopu Kids&Us (provozovatel Archimedes Inspiration a.s.) V našem e-shopu najdete zejména originální knižní edici Kids&Us, primárně určenou jako materiály pro domácí přípravu

Více

Jak nechat vyrůst eshopový sklad a nezbláznit se. Jan Jindra logistika.comgate.cz

Jak nechat vyrůst eshopový sklad a nezbláznit se. Jan Jindra logistika.comgate.cz Jak nechat vyrůst eshopový sklad a nezbláznit se Jan Jindra jan.jindra@comgate.cz logistika.comgate.cz www.comgate.cz Program Představení společnosti ComGate, a.s. Případová studie provozu vlastního skladu

Více

Obchodní podmínky platné a účinné od

Obchodní podmínky platné a účinné od Obchodní podmínky platné a účinné od 1.1.2016 Obchodní podmínky obchodní společnosti H+K keramické materiály s.r.o. se sídlem a provozovnou Lubná 16, 270 36 Lubná u Rakovníka identifikační číslo: 27596346

Více

Objektově orientované technologie Dynamický náhled Sekvenční diagram (Realizace UC) Daniela Szturcová

Objektově orientované technologie Dynamický náhled Sekvenční diagram (Realizace UC) Daniela Szturcová Objektově orientované technologie Dynamický náhled Sekvenční diagram (Realizace UC) Daniela Szturcová Osnova Modelování interakcí mezi objekty modelování zpráv (mapování zpráv na operace), vytváření a

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Dominika Svorcik

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Dominika Svorcik OBCHODNÍ PODMÍNKY Dominika Svorcik pro poskytování služeb poradenství a zpracování CV prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.8careers.eu (česká verze: http://8careers.eu/cz/)

Více

LABORATORNÍ PŘÍRUČKA Toxikologické laboratoře Ústavu soudního lékařství FN Plzeň Přehled laboratorních vyšetření, referenčních mezí a doporučení

LABORATORNÍ PŘÍRUČKA Toxikologické laboratoře Ústavu soudního lékařství FN Plzeň Přehled laboratorních vyšetření, referenčních mezí a doporučení Směrnice 8/010/05 LABORATORNÍ PŘÍRUČKA Toxikologické laboratoře Ústavu soudního lékařství FN Plzeň Přehled laboratorních vyšetření, referenčních mezí a doporučení Účinnost od: 1.10.2015 Revize: 1x za rok

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY fyzické osoby Filip Veselý se sídlem Žoluděvova 1517/3, Ostrava, PSČ 700 30, identifikační číslo: 01242555 pro prodej služeb prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1. Úvodní ustanovení

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1. Úvodní ustanovení OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti GIC, s.r.o. se sídlem Kratochvílova 1107, 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 250 45 687 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka

Více

NÁKUPNÍ ŘÁD ELEKTRONICKÉHO OBCHODU SPOLEČNOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S.

NÁKUPNÍ ŘÁD ELEKTRONICKÉHO OBCHODU SPOLEČNOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. NÁKUPNÍ ŘÁD ELEKTRONICKÉHO OBCHODU SPOLEČNOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tento nákupní řád (dále jen nákupní řád ) společnosti O2 Czech Republic a.s. se sídlem Praha 4, Michle, Za

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

Filtr: minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: AKS3/7 - Analyty krevního séra Stop termín: (4) Vápník celkový % Vzorek A,6,7,8 9 CRV,6,39

Filtr: minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: AKS3/7 - Analyty krevního séra Stop termín: (4) Vápník celkový % Vzorek A,6,7,8 9 CRV,6,39 Filtr: minimální četnost skupin n = Cyklus EHK: AKS3/7 - Analyty krevního séra RoM = robustní průměr SD = směrodatná odchylka = variační koeficient Ntot = celkový počet účastníků Nout = počet výsledků

Více

Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz

Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz Prodávající: Václav Huml, Petýrkova 1956, Praha 4,14800 IČO: 62420691 DIČ: CZ6502091981, ŽL vydán Mú Praha 11 Č.jednací:3303/94/fyz Provozovna:

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. DEFINICE 1.1. Podnikatelem se rozumí Kateřina Knesplová, IČO: 749 06 801, se sídlem Liberec XXX- Vratislavice nad Nisou, Zámecký vrch1401, PSČ 463 11, podnikatel nezapsaný

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov

OBCHODNÍ PODMÍNKY. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup se sídlem Dešov 131, 675 33 Dešov provozovna Dešov 147, 675 33 Dešov IČ: 87073064 DIČ: CZ8704064985 zapsané v živnostenském rejstříku vedeném

Více

EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY PT#M/1/2018, EHK Mykobakterie izolace a identifikace

EXTERNÍ HODNOCENÍ KVALITY PT#M/1/2018, EHK Mykobakterie izolace a identifikace Vzorky obsahují patogenní a podmíněně patogenní mikroorganizmy. Při manipulaci s materiálem je tedy nezbytné zachovávat všechny zásady bezpečné laboratorní praxe pro práci s těmito činiteli, včetně správné

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. společnosti OPTIO CZ s.r.o. se sídlem Křižíkova 160/71, Praha 8 identifikační číslo:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. společnosti OPTIO CZ s.r.o. se sídlem Křižíkova 160/71, Praha 8 identifikační číslo: OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti OPTIO CZ s.r.o. se sídlem Křižíkova 160/71, 186 00 Praha 8 identifikační číslo: 28544374 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) společnosti

Více

OBCHODNÍ PODMÍ NKY PRO Š KOLY

OBCHODNÍ PODMÍ NKY PRO Š KOLY OBCHODNÍ PODMÍ NKY PRO Š KOLY Tyto obchodní podmínky jsou platné a účinné od 1. 5. 2014, v aktualizované verzi pro konkrétní smluvní vztah vždy ke dni odeslání objednávky (dílčí kupní smlouvy), případně

Více

ProxyPay3/M.e-commerce. MO/TO transakce

ProxyPay3/M.e-commerce. MO/TO transakce ProxyPay3/M.e-commerce MO/TO transakce VERZE AUTOR AKTUALIZACE 1.0 Radovan Bryx 10.10.2013 AKTUÁLNÍ 1.5 Radovan Bryx 10.4.2014 NOVINKY VE VERZI 1.5 Doplnění dokumentace o chybějící body e-commerce MO/TO

Více

Závěrečná zpráva. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) PT#M/20-2/2016 (č. 952)

Závěrečná zpráva. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) PT#M/20-2/2016 (č. 952) Státní zdravotní ústav Expertní skupina pro zkoušení způsobilosti Poskytovatel programů zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA dle ČSN EN ISO/IEC 17043, reg. č. 7001 Šrobárova 48, 100 42 Praha 10 Vinohrady

Více

Závěrečná zpráva. PT#M/7/2019 (č. 1061) Sérologie CMV. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality)

Závěrečná zpráva. PT#M/7/2019 (č. 1061) Sérologie CMV. Zkoušení způsobilosti v lékařské mikrobiologii (Externí hodnocení kvality) Státní zdravotní ústav Expertní skupina pro zkoušení způsobilosti Poskytovatel zkoušení způsobilosti akreditovaný ČIA podle ČSN EN ISO/IEC 17043, reg. č. 7001 Šrobárova 48, 100 42 Praha 10 Vinohrady Závěrečná

Více

Analýza profilu povrchů pomocí interferometrie nízké koherence

Analýza profilu povrchů pomocí interferometrie nízké koherence Analýza profilu povrchů pomocí interferometrie nízké koherence Vedoucí bakalářské práce Ing. Zdeněk Buchta, Ph.D. Tomáš Pikálek 26. června 214 1 / 11 Cíle práce Cíle práce Cíle práce seznámit se s laserovou

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti SKiMU a.s.

OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti SKiMU a.s. OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti SKiMU a.s. se sídlem Nábřežní 87, Praha 5 identifikační číslo: 28211073 pro prodej skipasů prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.eshopskimu.cz

Více

Závěrečná zpráva k vyhodnocení cyklu EHK určená pro účastníky cyklu. SEKK Divize EHK Cyklus: DIF1/18 - Hodnocení nátěru periferní krve

Závěrečná zpráva k vyhodnocení cyklu EHK určená pro účastníky cyklu. SEKK Divize EHK Cyklus: DIF1/18 - Hodnocení nátěru periferní krve Tento akreditovaný cyklus byl realizován v souladu s dokumentem Plán EHK 2018, který je k dispozici na adrese www.sekk.cz v oddíle EHK. V tomto dokumentu naleznete informace, které se týkají jak tohoto

Více

Souvislosti mezi EHK, akreditací a laboratorní diagnostikou (glukóza).

Souvislosti mezi EHK, akreditací a laboratorní diagnostikou (glukóza). Souvislosti mezi EHK, akreditací a laboratorní diagnostikou (glukóza). J. Kratochvíla, B. Friedecký, K. Pelinková, SEKK Pardubice sekk@sekk.cz www.sekk.cz FONS - 2018 Analytická data z EHK SEKK (stanovení

Více

1. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1.1 Úvodní ustanovení

1. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1.1 Úvodní ustanovení 1. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1.1 Úvodní ustanovení Těmito Všeobecnými obchodními podmínkami (dále jen "Podmínky") se řídí všechny maloobchodní vztahy, tj. vztahy uzavírané mezi společností MÁM TALENT

Více

Provozovatel: Tomáš Vacek, Bydžovského 526/14, Praha 10 Malešice, PSČ 108 00, IČ: 40608417

Provozovatel: Tomáš Vacek, Bydžovského 526/14, Praha 10 Malešice, PSČ 108 00, IČ: 40608417 Obchodní podmínky internetového obchodu Psí Šatník pro prodej zboží prostřednictvím on line obchodu umístěného na internetové adrese www.psisatnik.cz. Provozovatel: Tomáš Vacek, Bydžovského 526/14, Praha

Více