Přístup orientovaný na výsledek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přístup orientovaný na výsledek"

Transkript

1

2

3 3.

4 ASEM Water Přístup orientovaný na výsledek Navrhujeme, stavíme a provozujeme vybavení pro čištění a úpravu vod, které kombinují technické a nízkonákladové požadavky, s ohledem na životní prostředí. Naše aktivity definuje přístup a profesionalita v oblastech čištění pitné vody, komunálních a průmyslových odpadních vod, skládkových vod, sanací podzemních vod a nakládání s dešťovou vodou. Věříme, že nejlepší řešení se rodí silnou součinností a spoluprací. Tato filozofie, znalosti, spolehlivost a profesionalita zajišťují Purecu jedinečné postavení na trhu a poskytují jedinečná a inovativní řešení, ve všech aspektech hospodaření s vodou. Známe a vysoce respektujeme vodu. Vyvíjíme optimální, nízkonákladové a dlouhodobě fungující řešení, pro udržení naší vody bezpečné, se zaměřením na přidanou hodnotu a udržitelnost. Jsme mezinárodní společností s několika kancelářemi ve střední a východní Evropě a také realizujeme projekty v Asii a na Středním východě. Náš růst a úspěch je reprezentován každoročním nárůstem zisků, po dobu pěti let, který se pohybuje kolem 20 %. Naše Maďarská pobočka je jedním ze zakládajících členů tzv. Hungarian Water Clusteru, který sdružuje dalších 22 firemních členů. Díky tomuto Clusteru se můžeme spolehnout na znalosti a zdroje více než 2000 kolegů, kteří ročně produkují obrat více než 250 milionů USD. Naši odborníci v různých segmentech vodárenství mají vynikající odborné a inovativní znalosti, které jsou známé a uznávané v mnoha částech světa. Naši generální ředitelé hrají důležitou roli v národních a mezinárodních organizacích (Evropská asociace pro vodu EWA, Euro Asijské setkání ASEM Akademický výbor pro rozvoj vody, atd.) mezinárodní projekty, přidaná hodnota, inovativní plně přizpůsobitelná řešení 4.

5 Řešení pro vodu Věříme v lidi; díky našim vysoce kvalifikovaným týmem zkušených pracovníků jsme schopni zajistit individuální řešení s přidanou hodnotou, v těchto klíčových oblastech vodního hospodářství. vody vod podzemních vod Nakládání s dešťovou vodou PURECO nabízí celou řadu individuálních úrovní služeb. Spolupracujeme s Vámi a zaměřujeme se na to, aby vaše systémy fungovali na maximální výkon s co nejnižšími provozními náklady. Od vašeho záměru, přes návrh, realizaci až po provoz a údržbu. 5.

6 Díky společnosti Pureco má ve Vietnamu každý den více než obyvatel, přístup ke zdravé a čisté pitné vodě. Přírodní pitná voda pro každého! Existuje několik způsobů, jak chránit a zachovat stávající vodní zdroje. Z inženýrského hlediska je to úkol především o rozvoji udržitelnosti, efektivitě a šetrnosti ve vztahu nakládání s pitnou vodou, projektech, technologiích a řešení. Provádíme úpravu vody (extrakce železa, manganu, těžkých kovů, arsenu a dalších) v souladu s mezinárodními normami. Zvláštní pozornost věnujeme rozvoji a rekonstrukci systémů stávajících zařízení, realizujeme své aktivity udržitelným a nákladově efektivním způsobem. Kromě problematiky spojené s čištěním vody, patří do našeho portfolia například projekce a výstavba přečerpávacích zařízení říčních povrchových vod. Zde je seznam technologických postupů, které často aplikujeme pro čištění vody: Sedimentace Koagulace Flokulace Písková filtrace Membránové technologie Výměna iontů / změkčování Ultrafiltrace Dezinfekce Nanofiltrace Chlorování Reverzní osmóza UV O 3 Díky nejmodernějším technologickým procesům odsolování mořské vody, jsme schopni získat pitnou vodu buď pro lidskou spotřebu, nebo pro zemědělské / průmyslové účely. kontejnerový systém nejnovější technologický vývoj 6.

7 Pureco nebere v úvahu pouze ekonomický aspekt, ale i specifické vlastnosti zařízení, ve vztahu k okolí regionu. Proto nabídli a dodali unikátní a specifické řešení, čištění odpadních vod, na míru našim požadavkům. Odpovědným hospodařením s vodou se rozumí i zpracování a skladování odpadu, vzniklého při procesu čištění. Pro tyto účely je zapotřebí použít vhodné, efektivní technologie a systémy. Na základě našich odborných znalostí a produktů, nabízíme rekonstrukce a výstavbu čistíren odpadních vod. Navrhujeme, konzultujeme a budujeme díla s odborným uvědoměním všech problémů, spojených s nakládáním s odpady. Technologie komunálních ČOV: Mechanické čištění (mechanické mřížky, lapák písku, lapač tuku, primární nádrž, ustálení) Biologická úprava (aktivace kalem, SBR, fixní soustava folií, membránové bioreaktory) Terciální čištění Čištění přebytečného kalu (stabilizace kalu, zahuštění kalu a odvodnění) Pro vyšší účinnost: BIOCOS (kombinovaný biologický systém), technologie BIOCOS je vylepšená verze aerobního procesu aktivovaného kalu, který kombinuje výhody tradičních průtokových systémů a SBR nádrže (v porovnání s konvenčními separačními postupy je výrazně efektivnější, s minimálními mechanickými nároky, nižší spotřebou energie a nároky na údržbu) Čištění průmyslových odpadních vod: (alkoholické a nealkoholické nápoje, mléčné výrobky, jatka zpracování masa, olej, cukrovarnický průmysl, papírenský, textilní, chemický, petrochemický průmysl) technologie: Mechanické čištění (mechanické mřížky, lapák písku, lapač tuku, primární čištění) Fyzikálně chemické čištění (koagulace, flokulace a flotace) anaerobní reaktory (UASB,EGSB) Anaerobní reaktory (SBR, kontinuální, flotace aktivovaného kalu, MBR, MBBR) Membránové technologie (UF, NF, RO) Ošetření aktivovaného kalu (zahuštění a odvodnění, aerobní stabilizace) Anaerobní mineralizace kalů Průmyslové a komunální ČOV čistí m3 denně 7.

8 Pureco nám pomohlo najít řešení pro čištění výluh podle přísných Rumunských pravidel a čistí objem 130 m3 kontaminované vody denně. Komunální odpad, který je / byl, ukládán na obecních skládkách obsahuje velké množství biologických a chemicky odbouratelných organických materiálů. Čištění průsakových vod - - vznikající vlhkostí a dešťovými srážkami je náročné, kvůli nestabilním vlastnostem, vysokému obsahu organických látek a amoniaku, avšak je nutné pro zabránění velkým environmentálním rizikům. Kontejnerový systém má výhody jednoduché manipulace, snadné instalace a přináší komplexní řešení pro čištění té nejšpinavější vody, kterou může člověk vyprodukovat. Vysoká odolnost vůči znečištění vyjádřenému jako CHSK, BSK, rozpustné látky a těžké kovy Vysoká odolnost vůči oděru a zanášení Žádný kal z procesu předčištění technologický vývoj, kompaktní řešení, kontejnerový systém membránová technologie Produkční partner: 8.

9 BDL se jako firemní partner zapojilo do projektu obnovení životního prostředí, v areálu továrny na zpracování kůže v Simontornya, Maďarsku. Jsem opravdu spokojen s jakou efektivitou realizovalo Pureco tento projekt. Vyvinuli a postavili jsme komplexní čistírnu podzemních vod. Nyní je v provozu celkem 1157m2 infliltrační oblasti, 1934 m drenážního systému, čerpacích studní s odměrem 500 m3/den. Sanace podzemních vod Detekce zbytkového znečištění akumulovaného v podzemních vodách, průzkum, stanovení rozsahu znečištění, zmírnění a odstranění zbytkového znečištění. To je jen část aktivit spojených s otázkou sanace environmentálních škod. Pouze profesionální návrhy a konstrukce vodovodních systémů nemohou ochránit naše cenné a nenahraditelné zdroje pitné podzemní vody. Měli bychom více pečovat o ochranu těchto vodní zdrojů. Díky již realizovaným projektům v oblasti sanace podzemních vod, z nichž některé se vyznačovali vysokou koncentrací toxických látek, jsme schopni nabídnout ideální technologické řešení. Díky námi navrženým unikátním systémům přispíváme k udržitelnosti vodních zdrojů. Pureco poskytuje komplexní soubor služeb pro odstranění kontaminace půdy a podzemních vod, který zahrnuje návrh, konzultace a stavební práce. Sanační procesy Průzkum znečištění půdy a podzemních vod Průzkumné vrty Vývoj metody odběru vzorků a monitoring vrtů Zkoumání půdy a znečištění podzemní vody Extrakce a likvidace odpadu Zpracování kontaminované půdy Rekultivační práce Obsluha a údržba Ochrana a čištění vodních zdrojů odstranění kontaminace, sanace 9.

10 Dešťová voda je velkým pokladem a zároveň i problémem. Retence dešťové vody a její opětovné využití významně přispívá ke zlepšení hospodaření s půdou, fauny a flóry, ochrany našich vodních zdrojů a ochraně před záplavami, v případě výskytu sezónních přívalových dešťů. Co budeme dělat, pokud přijdou delší období sucha? Nejlepším řešením je řídit a zodpovědně využívat dešťovou vodu k našemu užitku. Dešťová voda je jediným obnovitelným zdrojem a hrozba znečištění naší zastavěnou plochou, podzemními vodami a hrozba vyčerpání vodních nádrží neustále roste. Srážky se znečišťují, jakmile dopadnou na povrch jen pomyslete, kolik znečišťujících látek je na zpevněných plochách. Takže výzvou není jen retence dešťových vod a případné opětovné využití, ale čištění a následná infiltrace, je z hlediska kvality podzemních vod také velice důležitá. Naším cílem je ochrana životního prostředí a řádné nakládání s dešťovou je možná pouze v případě komplexního řešení. Nabízíme: Patentované odlučovače ropných látek z dešťových vod odlučovače PURECO vyvinuté pro filtraci a zachycení nečistot stékajících z lineárních inženýrských staveb (silnice, dálnice, parkoviště) speciální odvodňovací systémy pro komunální/průmyslové plochy unikátní odvodňovací systémy požární nádrže infiltrační, regulační a retenční systémy, kapacita prodaných odlučovačů ropných látek l/s každý rok 10.

11

12 Kontaktujte nás, Tel.: Tel.: info@pureco.hu Tel.: Tel.: info@pureco.cz

ÚPRAVA A ČIŠTĚNÍ VODY

ÚPRAVA A ČIŠTĚNÍ VODY ÚPRAVA A ČIŠTĚNÍ VODY ČLEN SKUPINY PURUM KRAFT POUZE POZNANÉ LZE CHRÁNIT Úprava vody Úprava vody Společnost AQUATEST a.s. navazuje na dlouhou a úspěšnou historii národního podniku Stavební geologie Praha,

Více

Úprava odpadních vod Různé metody filtrace odpadní vody z prádelen

Úprava odpadních vod Různé metody filtrace odpadní vody z prádelen Leonardo da Vinci Project Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách Modul 1 Používání vody Kapitola 5c Úprava odpadních vod Různé metody filtrace odpadní vody z prádelen Modul 1 Používání vody Kapitola

Více

Membránové bioreaktory

Membránové bioreaktory Membránové bioreaktory Seznam přednášek Úvod do problematiky čištění odpadních vod MBR, aplikační potenciál. Fouling a biofouling membrán při provozu MBR, metody potlačení. Navrhování a ověřování MBR Praktické

Více

VYUŽITÍ MEMBRÁNOVÉ MIKROFILTRACE PRO ÚPRAVY

VYUŽITÍ MEMBRÁNOVÉ MIKROFILTRACE PRO ÚPRAVY VYUŽITÍ MEMBRÁNOVÉ MIKROFILTRACE PRO ÚPRAVY VODY Ing. Bohumil Špinar, CSc. PALL Austria Filter, GmbH, zastoupení v ČR, Praha 4, tel: +420 271745550, +420 271745250 Zvyšující se požadavky na spotřebu pitné

Více

Rozdělení odpadních vod s ohledem na jejich čištění a znovuvyužití aneb barevné vody ASIO, spol. s r.o. Karel Plotěný

Rozdělení odpadních vod s ohledem na jejich čištění a znovuvyužití aneb barevné vody ASIO, spol. s r.o. Karel Plotěný Rozdělení odpadních vod s ohledem na jejich čištění a znovuvyužití aneb barevné vody ASIO, spol. s r.o. Karel Plotěný NEW a dělení vod DESAR nový přístup..budoucnost Dělení vod podle původu Management

Více

B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Kód části obce PRVK: Název části obce: Kód části obce PRVK: IČOB obce obce ÚIR: B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. PODKLADY Dotazník k PRVK Informace OÚ Velichovky

Více

PEMZA, ALTERNATIVNÍ FILTRAČNÍ MATERIÁL VE VODÁRENSTVÍ

PEMZA, ALTERNATIVNÍ FILTRAČNÍ MATERIÁL VE VODÁRENSTVÍ PEMZA, ALTERNATIVNÍ FILTRAČNÍ MATERIÁL VE VODÁRENSTVÍ Ing. Ladislav Bartoš, PhD. 1), RNDr. Václav Dubánek. 2), Ing. Soňa Beyblová 3) 1) VEOLIA VODA ČESKÁ REPUBLIKA, a.s., Pařížská 11, 110 00 Praha 1 2)

Více

Voda a její čištění s využitím reaktorů nové generace

Voda a její čištění s využitím reaktorů nové generace Voda a její čištění s využitím reaktorů nové generace Řada labyrintních reaktorů nové generace Jedná se o řadu reaktorů nové generace pro čištění vody a nanotechnologii na čištění vody s využitím nanočástic

Více

Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic DA/mod

Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic DA/mod STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic Datum schválení TP: 10 / 2008 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY ČISTÍREN OPADNÍCH VOD Alfa modifikace: Classic DA/mod STS Technologie s. r.o.

Více

Úvod do membránových procesů Membránové procesy v mlékárenství

Úvod do membránových procesů Membránové procesy v mlékárenství Membránové procesy v mlékárenství Hana Jiránková Ústav environmentálního a chemického inženýrství Fakulta chemicko-technologická Univerzita Pardubice Hana.Jirankova@upce.cz Společný rys membránových procesů

Více

VODOVOD VYŠŠÍ BROD : PŘÍKLAD OBNOVY A ROZŠÍŘENÍ VODNÍCH ZDROJŮ

VODOVOD VYŠŠÍ BROD : PŘÍKLAD OBNOVY A ROZŠÍŘENÍ VODNÍCH ZDROJŮ Citace Stara J.: Vodovod Vyšší Brod: příklad obnovy a rozšíření vodních zdrojů. Sborník konference Pitná 2008, s. 301-306. W&ET Team, Č. Budějovice 2008. ISBN 978-80-254-2034-8 VODOVOD VYŠŠÍ BROD : PŘÍKLAD

Více

6.Úprava a čistění vod pro průmyslové a speciální účely

6.Úprava a čistění vod pro průmyslové a speciální účely 6.Úprava a čistění vod pro průmyslové a speciální účely Ivan Holoubek Zdeněk Horsák RECETOX, Masaryk University, Brno, CR holoubek@recetox.muni.cz; http://recetox.muni.cz Inovace tohoto předmětu je spolufinancována

Více

MODERNÍ PŘÍSTUPY V PŘEDÚPRAVĚ PITNÝCH A PROCESNÍCH VOD

MODERNÍ PŘÍSTUPY V PŘEDÚPRAVĚ PITNÝCH A PROCESNÍCH VOD Citace Runštuk J., Konečný P.: Moderní přístupy v předúpravě pitných a procesních vod. Sborník konference Pitná voda 2010, s. 139-144. W&ET Team, Č. Budějovice 2010. ISBN 978-80-254-6854-8 MODERNÍ PŘÍSTUPY

Více

MODERNÍ METODY LIKVIDACE PRASEČÍ KEJDY

MODERNÍ METODY LIKVIDACE PRASEČÍ KEJDY MODERNÍ METODY LIKVIDACE PRASEČÍ KEJDY Nápravník, J., Ditl, P. ČVUT v Praze 1. Dopady produkce a likvidace prasečí kejdy na znečištění životního prostředí Vývoj stavu půdního fondu lze obecně charakterizovat

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Loužek. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Loužek. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.412.8.13 Název obce: Cheb Kód obce (IČOB): 591 (554481) Číslo ORP3 (ČSÚ): 412 (412) Název ORP3: Cheb

Více

GARANČNÍ ZKOUŠKY FLOTAČNÍ JEDNOTKY NA ÚV HRADEC KRÁLOVÉ

GARANČNÍ ZKOUŠKY FLOTAČNÍ JEDNOTKY NA ÚV HRADEC KRÁLOVÉ GARANČNÍ ZKOUŠKY FLOTAČNÍ JEDNOTKY NA ÚV HRADEC KRÁLOVÉ Ing. Pavel Král, Ph.D. 1), Ing. Pavel Dobiáš 2) 1) Královéhradecká provozní a.s., Víta Nejedlého 893, 500 03 Hradec Králové, pavel.kral@khp.cz 2)

Více

LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD

LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov - 1 Obsah přednášky legislativa, pojmy zdroje znečištění ukazatele znečištění způsoby likvidace odpadních

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dřenice. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dřenice. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_8_5) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.412.8.5 Název obce: Cheb Kód obce (IČOB): 591 (554481) Číslo ORP3 (ČSÚ): 412

Více

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2012

ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2012 DIAMO, státní podnik, odštěpný závod GEAM 592 51 Dolní Rožínka Dolní Rožínka 12. 03. 2013 Z01ŘPsp2201 ZPRÁVA o výsledcích monitoringu a stavu složek životního prostředí o. z. GEAM za rok 2012 ZPRÁVA o

Více

Membránové ČOV. Radek Vojtěchovský

Membránové ČOV. Radek Vojtěchovský Membránové ČOV Radek Vojtěchovský Daniel Vilím Obsah Membránová filtrace v čištění odpadních vod Membránové bioreaktory Terciární membránová filtrace Opětovné využití vyčištěné odpadní vody 2 Membránová

Více

ODPADNÍ VODY ODPADNÍ VODY. další typy znečištění. Ukazatele znečištění odpadních vod. přehled znečišťujících látek v odpadních vodách

ODPADNÍ VODY ODPADNÍ VODY. další typy znečištění. Ukazatele znečištění odpadních vod. přehled znečišťujících látek v odpadních vodách 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 množství (mil.m 3 ) ODPADNÍ VODY ODPADNÍ VODY vody

Více

Bystřec. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Bystřec. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Bystřec Kód části obce PRVK: 3611.5315.008.01 Název obce: Bystřec Kód obce (IČOB): 01675 (579971) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1261 (5315) Název ORP3: Žamberk Kód OPOU2 ČSÚ:

Více

STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic - DO/mod

STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic - DO/mod STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic Datum schválení TP: 10 / 2008 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY ČISTÍREN A ÚPRAVEN VOD Alfa modifikace: Classic - DO/mod STS Technologie s.

Více

!!! Lapače tuků z armovaného betonu bez vnitřní ochranné vrstvy jsou naprosto nevyhovující!!!

!!! Lapače tuků z armovaného betonu bez vnitřní ochranné vrstvy jsou naprosto nevyhovující!!! Odllučovače orrganiických ((rrosttlliinných a žiivočiišných)) ttuků a ollejjů podlle EN 1825 a DIIN 4040--100 Hlavní důvody stále masovějšího zavádění odlučovačů organických tuků pro veškeré objekty vypouštějící

Více

Voda Problematika čištění nestandardních odpadních vod v podmínkách dálničních odpočívek srovnání dvou realizovaných čistíren SBR

Voda Problematika čištění nestandardních odpadních vod v podmínkách dálničních odpočívek srovnání dvou realizovaných čistíren SBR 12. Bienální konference a výstava Voda 2017 Problematika čištění nestandardních odpadních vod v podmínkách dálničních odpočívek srovnání dvou realizovaných čistíren SBR Koller. M., Keclík F., Mráčková

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Březová. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Březová. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_31_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.31.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 6369 (53787) Číslo ORP3 (ČSÚ): 413

Více

Praktické zkušenosti s provozováním komunální ČOV s MBR. Daniel Vilím

Praktické zkušenosti s provozováním komunální ČOV s MBR. Daniel Vilím Praktické zkušenosti s provozováním komunální ČOV s MBR Daniel Vilím Obsah Technologie membránové separace v čištění odpadních vod ČOV Benecko-Štěpanická Lhota Proč MBR? Popis ČOV Benecko-Štěpanická Lhota

Více

383/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ČÁST PRVNÍ

383/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ČÁST PRVNÍ Systém ASPI - stav k 1.7.2012 do částky 80/2012 Sb. a 34/2012 Sb.m.s. Obsah a text 383/2001 Sb. - poslední stav textu Změna: 41/2005 Sb. Změna: 294/2005 Sb. Změna: 353/2005 Sb. Změna: 294/2005 Sb. (část)

Více

Kompletní technologické celky pro: galvanické a chemické povrchové úpravy předúpravy povrchů

Kompletní technologické celky pro: galvanické a chemické povrchové úpravy předúpravy povrchů Již od roku 1991 rozvíjí AQUACOMP HARD vlastní know-how v oblasti povrchových úprav s tradicí z oboru sahající do poloviny 50. let. Současná technologická úroveň a kvalita zařízení odpovídá náročným evropským

Více

your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání.

your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání. your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání. Správné mazivo ve správný čas na správném místě Automatické dávkování - Vaše výhody ve zkratce Pro každou aplikaci odpovídající

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Klasifikace vod podle čistoty. Jakost (kvalita) vod. Čištění vod z rybářských provozů

Klasifikace vod podle čistoty. Jakost (kvalita) vod. Čištění vod z rybářských provozů Ochrana kvality vod Klasifikace vod podle čistoty Jakost (kvalita) vod Čištění vod z rybářských provozů Doc. Ing. Radovan Kopp, Ph.D. Klasifikace vod podle čistoty JAKOST (= KVALITA) VODY - moderní technický

Více

NÁVRH REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY PETRODVOREC KONKRÉTNÍ ZKUŠENOSTI S PROJEKTOVÁNÍM V RUSKU

NÁVRH REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY PETRODVOREC KONKRÉTNÍ ZKUŠENOSTI S PROJEKTOVÁNÍM V RUSKU NÁVRH REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY PETRODVOREC KONKRÉTNÍ ZKUŠENOSTI S PROJEKTOVÁNÍM V RUSKU Ing. MUDr. Jindřich Šesták HYDROPROJEKT CZ a. s. Táborská 31, 140 16 Praha 4, e-mail: jindrich.sestak@hydroprojekt.cz

Více

VÝSTAVBA KANALIZACE V OBCI POPŮVKY

VÝSTAVBA KANALIZACE V OBCI POPŮVKY Středoškolská technika 2016 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT VÝSTAVBA KANALIZACE V OBCI POPŮVKY Dominik Vacík, Jan Vošický Střední škola dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov,

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dolní Paseky. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dolní Paseky. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_1_2) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.411.1.2 Název obce: Aš Kód obce (IČOB): 52 (554499) Číslo ORP3 (ČSÚ): 411

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Bečov nad Teplou. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Bečov nad Teplou. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_28_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.28.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 126 (554995) Číslo ORP3 (ČSÚ): 413

Více

Příklady jednoduché úpravy pitné vody

Příklady jednoduché úpravy pitné vody Příklady jednoduché úpravy pitné vody Autoři : V. Navrátil V některých případech je nutné jímanou vodu upravovat v některém z ukazatelů, který nesplňuje doporučené limity, snižuje kvalitu vody a dlouhodobé

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dlouhé Mosty. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Dlouhé Mosty. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.342.412.7.3 Název obce: Františkovy Lázně Kód obce (IČOB): 3464 (554529) Číslo ORP3 (ČSÚ): 412 (412)

Více

Popis technologií a legislativní požadavky na čistírny odpadních vod

Popis technologií a legislativní požadavky na čistírny odpadních vod Popis technologií a legislativní požadavky na čistírny odpadních vod Vlastník čistíren odpadních vod: název: OBEC DOUBRAVA sídlo: Doubrava č.p. 599, 735 33 IČ: 005 62 424 Mgr. Pavel Krsek starosta obce

Více

ENERGIE Z ODPADNÍCH VOD

ENERGIE Z ODPADNÍCH VOD ENERGIE Z ODPADNÍCH VOD Pavel Jeníček VŠCHT Praha, Ústav technologie vody a prostředí Cesty k produkci energie z OV Kinetická energie (mikroturbiny) Tepelná energie (tepelná čerpadla, tepelné výměníky)

Více

Republika Moldávie. Obecná charakteristika vodního hospodářství Moldávie

Republika Moldávie. Obecná charakteristika vodního hospodářství Moldávie Republika Moldávie Obecná charakteristika vodního hospodářství Moldávie Republika Moldávie se nachází v regionu JV Evropy, v oblasti s průměrnými ročními srážkami cca. 520 mm/rok. Problémem je velká nerovnoměrnost

Více

Klasifikace znečišťujících látek

Klasifikace znečišťujících látek Klasifikace znečišťujících látek rozpuštěné látky nerozpuštěné látky Klasifikace znečišťujících látek rozpuštěné látky - organické - anorganické nerozpuštěné látky - organické -anorganické Klasifikace

Více

1.TEORIE: Typy ČOV a zdroje pachových látek na ČOV

1.TEORIE: Typy ČOV a zdroje pachových látek na ČOV NÁVRH METODIKY ODBĚRU VZORKŮ PRO DYNAMICKOU OLFAKTOMETRII PRO TECHNOLOGII ČOV DLE NV Č. 615/2006 Sb. příloha č. 1, ODST. 6.9. ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD 1.TEORIE: Typy ČOV a zdroje pachových látek na ČOV Typy

Více

Žamberk. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Žamberk. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Žamberk Kód části obce PRVK: 3611.5315.108.01 Název obce: Žamberk Kód obce (IČOB): 19436 (581259) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1261 (5315) Název ORP3: Žamberk Kód OPOU2 ČSÚ:

Více

Membránová separace aktivovaného kalu

Membránová separace aktivovaného kalu Membránová separace aktivovaného kalu Markéta Dvořáková, Jan Bindzar, Iveta Růžičková & Martin Pečenka Klasické ČOV ČOV s MBR technologií separace AK v dosazovacích nádržích separace AK filtrací přes porézní

Více

one2clean inovativní koncepce. Chytrá a jednoduchá čistírna Biologické čistírny odpadních vod, septiky, zemní filtry, jímky 50 LET kvality a inovací

one2clean inovativní koncepce. Chytrá a jednoduchá čistírna Biologické čistírny odpadních vod, septiky, zemní filtry, jímky 50 LET kvality a inovací LE VA L I TY A IN T K OV IN OVA CÍ 50 LE T I N OVA C Y A Í VA kvality a inovací A LIT 50 LET 5 0 L E T K VA L IT Í Y 0 AC 5 Biologické čistírny odpadních vod, septiky, zemní filtry, jímky Chytrá a jednoduchá

Více

Rozhodnutím KÚ Středočeského kraje byl udělen souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady pro provozovny DKV Praha :

Rozhodnutím KÚ Středočeského kraje byl udělen souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady pro provozovny DKV Praha : Směrnice č.1/ 2012 k nakládání s odpady při dodržování ochrany životního prostředí, ochrany zdraví člověka a trvale udržitelného rozvoje v podmínkách obvodu PJ II Kolín Odpadové hospodářství Nakládání

Více

AAS MOŽNOSTI APLIKACE NOVÉHO FILTRAČNÍHO

AAS MOŽNOSTI APLIKACE NOVÉHO FILTRAČNÍHO AAS MOŽNOSTI APLIKACE NOVÉHO FILTRAČNÍHO MÉDIA PRO ÚPRAVU PITNÉ VODY Ing. Lubomír Macek, CSc., MBA Aquion s.r.o., Praha 7, lubomir.macek@aquion.cz Abstrakt Příspěvek se zabývá možnostmi využití nového

Více

Voda. živina funkce tepelné hospodářství organismu transportní médium stabilizátor biopolymerů rozpouštědlo reakční médium reaktant

Voda. živina funkce tepelné hospodářství organismu transportní médium stabilizátor biopolymerů rozpouštědlo reakční médium reaktant Voda živina funkce tepelné hospodářství organismu transportní médium stabilizátor biopolymerů rozpouštědlo reakční médium reaktant bilance příjem (g/den) výdej (g/den) poživatiny 900 moč 1500 nápoje 1300

Více

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Semanín Kód části obce PRVK: 3611.5301.078.01 Název obce: Semanín Kód obce (IČOB): 14715 (555240) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název

Více

Velké. problémy s odpadní vodou. zahrada zaměřeno na

Velké. problémy s odpadní vodou. zahrada zaměřeno na zahrada zaměřeno na Velké problémy s odpadní vodou Ne každý je napojený na obecní kanalizaci. A tak musí přemýšlet, co s odpadními vodami. Čističku, septik se zemním filtrem nebo jímku? Text: Jan Čech

Více

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Realizace bioplynové stanice

Realizace bioplynové stanice Realizace bioplynové stanice 70 Realizace bioplynové stanice 71 Realizace bioplynové stanice 72 Realizace bioplynové stanice 73 DĚKUJI ZA POZORNOST! 74 Ing. Tomáš Vítěz, Ph.D. ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD 75

Více

ČOV, HDV legislativa, praxe, udržitelnost. Ing. Karel Plotěný ASIO, spol. s r.o.

ČOV, HDV legislativa, praxe, udržitelnost. Ing. Karel Plotěný ASIO, spol. s r.o. ČOV, HDV legislativa, praxe, udržitelnost Ing. Karel Plotěný ASIO, spol. s r.o. Funkce sanitačních systémů (aneb co je to udržitelnost) Voda je cenná surovina Legislativa se zatím na udržitelnost chystá

Více

BWT Hoteliérství. Úprava vody pro odvětví mezinárodního hoteliérství S námi pocítíte rozdíl

BWT Hoteliérství. Úprava vody pro odvětví mezinárodního hoteliérství S námi pocítíte rozdíl BWT Hoteliérství Úprava vody pro odvětví mezinárodního hoteliérství S námi pocítíte rozdíl 2 Inovativní technologie úpravy vody pro celý hotelový komplex BWT perfektní voda... pro gastronomii... z moře

Více

SEKCE E ZÁSOBOVÁNÍ VODOU; SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S ODPADNÍMI VODAMI, ODPADY A SANACEMI

SEKCE E ZÁSOBOVÁNÍ VODOU; SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S ODPADNÍMI VODAMI, ODPADY A SANACEMI SEKCE E ZÁSOBOVÁNÍ VODOU; SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S ODPADNÍMI VODAMI, ODPADY A SANACEMI 36 Přírodní voda; úprava a rozvod vody, obchod s vodou, prostřednictvím sítí 36.0 Přírodní voda; úprava a rozvod vody,

Více

HYDROBIOLOGICKÝ AUDIT VODÁRENSKÉ SOUSTAVY

HYDROBIOLOGICKÝ AUDIT VODÁRENSKÉ SOUSTAVY HYDROBIOLOGICKÝ AUDIT VODÁRENSKÉ SOUSTAVY ZÁSOBOVANÉ PITNOU VODOU Z ÚPRAVNY VODY ROŽNOV POD RADHOŠTĚM prof. RNDr. Alena Sládečková, CSc. 1), Mgr. Petra Oravcová 2) 1) Poradenská činnost v oblasti ekologie,

Více

MAVET a.s. Chov a výkrm prasat provoz Služovice Integrované povolení čj. MSK 120042/2006 ze dne 1.8.2006

MAVET a.s. Chov a výkrm prasat provoz Služovice Integrované povolení čj. MSK 120042/2006 ze dne 1.8.2006 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 výroba Desná č.p. 142, 468 61 Desná v Jiz. horách /fax 483 383 497, 483 383 229, 602 101 663 OBSAH OBSAH... 1 ZÁKLADNÍ

Více

Příprava vzorků. Přehled produktů. ::: Clear Solutions in Sample Preparation

Příprava vzorků. Přehled produktů. ::: Clear Solutions in Sample Preparation Příprava vzorků Přehled produktů ::: Clear Solutions in Sample Preparation Multiwave 3000 Unikátně multifunkční Multiwave 3000 je modulární systém pro přípravu vzorků v mikrovlnném poli. Kompatibilita

Více

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA CONTACT www.aquacontact.cz PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA-CONTACT s.r.o. 5. května 287 Josefov Jaroměř mobil: 603 494 860 551 02 733 107 017 IČ: 601 10 112 tel: 491

Více

Otázky PT3 Stroje a zařízení chemického průmyslu

Otázky PT3 Stroje a zařízení chemického průmyslu Otázky PT3 Stroje a zařízení chemického průmyslu 1. Doprava tuhých látek Skluzy, sypný úhel Mechanické dopravníky pásové (tvar pásů, vzduchový polštář, uzavřené, otevřené, trubkový), válečkové, článkové,

Více

AS-VARIOcomp K 5 - technologie ROTO

AS-VARIOcomp K 5 - technologie ROTO ČISTÍRNA PRO RODINNÉ DOMKY AS-VARIOcomp K 5 - technologie ROTO CENA ČOV 37 500 Kč BRZ DPH. NAŠE FIRMA MŮŢE NAINSTALOVAT ČOV V ceně není doprava, montáž a spuštění. Servis je z naší strany zajištěn. Naše

Více

Rozhodnutí. 2. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení v úplném znění integrovaného povolení (dále jen 2.

Rozhodnutí. 2. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení v úplném znění integrovaného povolení (dále jen 2. KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 36/2012Kle Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

ZPRACOVÁNÍ ODPADNÍCH VOD. Cenné látky v odpadní vodě / Separované čištění proudů vod

ZPRACOVÁNÍ ODPADNÍCH VOD. Cenné látky v odpadní vodě / Separované čištění proudů vod DECENTRALIZOVANÉ ZPRACOVÁNÍ ODPADNÍCH VOD Cenné látky v odpadní vodě / Separované čištění proudů vod Jan Bartáček jan.bartacek@vscht.cz www.vscht.cz/homepage/tvp/index/studenti/predmety/dzov CO LZE RECYKLOVAT

Více

Technologie pro úpravu bazénové vody

Technologie pro úpravu bazénové vody Technologie pro úpravu GHC Invest, s.r.o. Korunovační 6 170 00 Praha 7 info@ghcinvest.cz Příměsi významné pro úpravu Anorganické látky přírodního původu - kationty kovů (Cu +/2+, Fe 2+/3+, Mn 2+, Ca 2+,

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Sanace kaple Navštívení Panny Marie, Hostišová okr. Zlín ZADAVATEL ZHOTOVITEL Obecní úřad Hostišová 100 763 01 Mysločovice ING. JOSEF KOLÁŘ PRINS Havlíčkova 1289/24, 750 02 Přerov I - Město EVIDENČNÍ ÚŘAD:

Více

1) Pojem biotechnologický proces a jeho fázování 2) Suroviny pro fermentaci 3) Procesy sterilizace 4) Bioreaktory a fermentory 5) Procesy kultivace,

1) Pojem biotechnologický proces a jeho fázování 2) Suroviny pro fermentaci 3) Procesy sterilizace 4) Bioreaktory a fermentory 5) Procesy kultivace, 1) Pojem biotechnologický proces a jeho fázování 2) Suroviny pro fermentaci 3) Procesy sterilizace 4) Bioreaktory a fermentory 5) Procesy kultivace, růstové parametry buněčných kultur 2 Biomasa Extracelulární

Více

3M Filtrační materiály Divize CUNO. Spolehlivá filtrace. od světové jedničky

3M Filtrační materiály Divize CUNO. Spolehlivá filtrace. od světové jedničky 3M Filtrační materiály Divize CUNO Spolehlivá filtrace od světové jedničky Společnost 3M 3M je nadnárodní společnost, se zastoupením v 60 zemích světa, která svým zákazníkům na celém světě dodává inovativní

Více

CZ051.3608.5104.0091 Vítkovice.0091.01 Vítkovice

CZ051.3608.5104.0091 Vítkovice.0091.01 Vítkovice CZ051.3608.5104.0091 Vítkovice.0091.01 Vítkovice identifikační číslo obce 18312 kód obce 18312 PODKLADY 1. Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Semily, PIK Vítek, 2000 2. Regulační plán Horní Mísečky

Více

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2.

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. Udržitelné podnikání Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. května 2012 Tesco globální i lokální Tesco působí ve 14 zemích s více

Více

SNÍŽENÍ EUTROFIZACE VODNÍCH TOKŮ DÍKY SEPARACI VOD U ZDROJE A VYUŽITÍ NUTRIENTŮ

SNÍŽENÍ EUTROFIZACE VODNÍCH TOKŮ DÍKY SEPARACI VOD U ZDROJE A VYUŽITÍ NUTRIENTŮ SNÍŽENÍ EUTROFIZACE VODNÍCH TOKŮ DÍKY SEPARACI VOD U ZDROJE A VYUŽITÍ NUTRIENTŮ Marek Holba 1,3, Michal Černý 2, Michal Došek 1,2 1 ASIO, spol. s r.o., Kšírova 552/45, 619 00 Brno, dosek@asio.cz 2 Mendelova

Více

Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách. Desinfekce čisté vody. Leonardo da Vinci Project. Modul 1 Voda v prádelnách.

Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách. Desinfekce čisté vody. Leonardo da Vinci Project. Modul 1 Voda v prádelnách. Leonardo da Vinci Project Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách Modul 1 Voda v prádelnách Kapitola 3 c Desinfekce čisté vody Modul 1 Voda v prádelnách Kapitola 3c Desinfekce čisté vody 1 Obsah Úvod

Více

All your water needs. Pitná voda. Průmyslová voda. Odpadní voda. Mořská voda

All your water needs. Pitná voda. Průmyslová voda. Odpadní voda. Mořská voda All your water needs Pitná voda Průmyslová voda Odpadní voda Mořská voda All your Pall Aria Systémy Tlakové organické hollow fiber membrány (s dutými vlákny) pro úpravy podzemních vod, povrchových vod,

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

Úprava podzemních vod

Úprava podzemních vod Úprava podzemních vod 1 Způsoby úpravy podzemních vod Neutralizace = odkyselování = stabilizace vody odstranění CO 2 a úprava vody do vápenato-uhličitanové rovnováhy Odstranění plynných složek z vody (Rn,

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více

Jiøí Vlèek ZÁKLADY STØEDOŠKOLSKÉ CHEMIE obecná chemie anorganická chemie organická chemie Obsah 1. Obecná chemie... 1 2. Anorganická chemie... 29 3. Organická chemie... 48 4. Laboratorní cvièení... 69

Více

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK 2 ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp 5-20 K PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 01. 10. 2015 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.060.20 Duben 2010 ČSN 75 5201 Navrhování úpraven vody Design of drinking water treatment plants Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 75 5201 z července

Více

LAPÁKY ROPNÝCH LÁTEK A TUKŮ

LAPÁKY ROPNÝCH LÁTEK A TUKŮ LAPÁKY ROPNÝCH LÁTEK A TUKŮ Ing. MARCELA SYNÁČKOVÁ, CSc. KATEDRA ZDRAVOTNÍHO A EKOLOGICKÉHO INŽENÝRSTVÍ B702, synackov@fsv fsv.cvut.czcz LAPÁKY ROPNÝCH LÁTEK Norma ČSN 75 6101 Stokové sítě a kanalizační

Více

Verměřovice. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Verměřovice. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Verměřovice Kód části obce PRVK: 3611.5315.098.01 Název obce: Verměřovice Kód obce (IČOB): 18008 (581119) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1261 (5315) Název ORP3: Žamberk Kód OPOU2

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D Provozovna Trutnov, Náchodská 270, 541 03 Trutnov 3 e-mail.: martin.trnovsky@elplasthk.cz tel.: 733 758 906 P R O V O Z N Í Ř Á D k čistírně odpadních vod MICRO JA 1,5 zpracovaný dle vyhlášky č. 216/2011

Více

WPL Limited. Využití technologie hybridní MBBR a její kontejnerizace při řešení čištění odpadních vod v malých obcích

WPL Limited. Využití technologie hybridní MBBR a její kontejnerizace při řešení čištění odpadních vod v malých obcích WPL Limited Využití technologie hybridní MBBR a její kontejnerizace při řešení čištění odpadních vod v malých obcích Řešení pro ochranu životního prostředí Obsah prezentace WPL krátké představení Co je

Více

Vyhodnocení zahraniční rozvojové spolupráce ČR v sektoru voda a sanitace v Moldavsku. 7 prosince 2015

Vyhodnocení zahraniční rozvojové spolupráce ČR v sektoru voda a sanitace v Moldavsku. 7 prosince 2015 Vyhodnocení zahraniční rozvojové spolupráce ČR v sektoru voda a sanitace v Moldavsku 7 prosince 2015 1 2,7 mil EUR 4 roky 1+2 partneři 37.000 obyvatel (cílová skupina) 4 projekty 2 Kontext sektorové evaluace

Více

Zpráva o vlivu PARAMO, a.s., na zdraví, bezpečnost a životní prostředí 2006 www.paramo.cz

Zpráva o vlivu PARAMO, a.s., na zdraví, bezpečnost a životní prostředí 2006 www.paramo.cz www.paramo.cz Zpráva o vlivu PARAMO, a.s., na zdraví, bezpečnost a životní prostředí 2006 Obsah: Profil společnosti Politika PARAMO, a.s., pro oblast jakosti, ochrany životního prostředí, bezpečnosti a

Více

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD ZŘUD-MASOKOMBINÁT POLIČKA A.S. INTENZIFIKACE ČOV

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD ZŘUD-MASOKOMBINÁT POLIČKA A.S. INTENZIFIKACE ČOV OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD ZŘUD-MASOKOMBINÁT POLIČKA A.S. INTENZIFIKACE ČOV 1 Oznámení záměru Čistírna odpadních vod ZŘUD-Masokombinát Polička, a.s. (Oznámení dle zákona č. 100/2001 Sb., o

Více

Nasazení hyperboloidních míchadel v různých fázích úpravy vody

Nasazení hyperboloidních míchadel v různých fázích úpravy vody Nasazení hyperboloidních míchadel v různých fázích úpravy vody Mgr. Petr Holý 1) ; Ing. Pavla Halasová 1) ; Ing. Vladimír Jonášek 1) ; Ing. Jozef Dunaj 2) ; Ing. Štefan Truchlý 3) 1) 2) 3) CENTROPROJEKT

Více

ČÁST DEVÁTÁ UKAZATELÉ JAKOSTI SUROVÉ VODY ODEBÍRANÉ Z POVRCHOVÝCH VODNÍCH ZDROJŮ NEBO Z PODZEMNÍCH VODNÍCH ZDROJŮ PRO ÚČELY ÚPRAVY NA VODU PITNOU

ČÁST DEVÁTÁ UKAZATELÉ JAKOSTI SUROVÉ VODY ODEBÍRANÉ Z POVRCHOVÝCH VODNÍCH ZDROJŮ NEBO Z PODZEMNÍCH VODNÍCH ZDROJŮ PRO ÚČELY ÚPRAVY NA VODU PITNOU ČÁST DEVÁTÁ UKAZATELÉ JAKOSTI SUROVÉ VODY ODEBÍRANÉ Z POVRCHOVÝCH VODNÍCH ZDROJŮ NEBO Z PODZEMNÍCH VODNÍCH ZDROJŮ PRO ÚČELY ÚPRAVY NA VODU PITNOU (K 13 odst. 5 zákona ) 21 (1) Ukazatelé jakosti vody odebrané

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYUŽITÍ ŠEDÝCH A DEŠŤOVÝCH VOD V BUDOVÁCH FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ OBCÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYUŽITÍ ŠEDÝCH A DEŠŤOVÝCH VOD V BUDOVÁCH FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ OBCÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ OBCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF MUNICIPAL WATER MANAGEMENT VYUŽITÍ ŠEDÝCH A DEŠŤOVÝCH

Více

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Galuszková Zuzana ČIŽP OI Liberec 11. 6. 2019 Stanice na odstraňování kapalných Kategorie zařízení 5.1 odpadů Zařízení na odstraňování nebo

Více

O D D Í L V Ě N O V A N Ý Č E S K É R E P U B L I C E / S L O V E N S K U 2 0 1 2

O D D Í L V Ě N O V A N Ý Č E S K É R E P U B L I C E / S L O V E N S K U 2 0 1 2 O D D Í L V Ě N O V A N Ý Č E S K É R E P U B L I C E / S L O V E N S K U 2 0 1 2 Hospodaření TRŽNÍ ÚDAJE V OBLASTI CEMENTU Objem - 11,9 % Průměrné výnosy - 0,3 % Tržní podíl 15 % Cementárna Betonárna

Více

ZÁSADY PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ ZAMĚŘENÝCH NA ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Katuše Kubíková

ZÁSADY PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ ZAMĚŘENÝCH NA ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Katuše Kubíková ZÁSADY PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ ZAMĚŘENÝCH NA ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Katuše Kubíková 1. Úvod projekty zaměřené na zásobování vodou Projekty, které řeší zásobování komunit vodou, vyžadují velmi individuální

Více

Bude v Přerově Hanácké ZEVO?

Bude v Přerově Hanácké ZEVO? Bude v Přerově Hanácké ZEVO? Přerov 16.4.2014 E.I.C., spol. s r.o. Envifinance s.r.o. 1 Hanácký trojúhelník V Hanáckém ZEVO - komunální odpady z oblasti do 100 000 tun odpadu ročně. ZEVO Přerov - jednolinkové

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01JZ2XJ* Čj: MSK 84038/2015 Sp. zn.: ŽPZ/15289/2015/Pta 209.1 V50 Vyřizuje: Mgr. Petr Ptašek

Více

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 9. února 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/1160/2006 Č. j. KULK/79093/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru rozvoje

Více

Jablonné nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Jablonné nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Jablonné nad Orlicí Kód části obce PRVK: 3611.5315.035.01 Název obce: Jablonné nad Orlicí Kód obce (IČOB): 05619 (580376) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1261 (5315) Název ORP3:

Více

LIFE2Water. Ověření a vyhodnocení technologií pro terciární dočištění komunálních odpadních vod. Radka Pešoutová AQUA PROCON s.r.o.

LIFE2Water. Ověření a vyhodnocení technologií pro terciární dočištění komunálních odpadních vod. Radka Pešoutová AQUA PROCON s.r.o. LIFE2Water Ověření a vyhodnocení technologií pro terciární dočištění komunálních odpadních vod Radka Pešoutová AQUA PROCON s.r.o. Obsah prezentace Úvod do problematiky znečištění odpadních vod Základní

Více