Mediální projekty ní Mgr. Evžen Staněk

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mediální projekty ní Mgr. Evžen Staněk"

Transkript

1 Mgr. Evžen Staněk

2 Internetové sítě, sociální sítě (Twitter, Facebook) nové formy mediální komunikace a propagace Rozvoj internetových sítí umožnil zejména masové šíření informací z jiných, než centrálních sdělovacích prostředků. Možnost předávání informací touto formou a interaktivní komunikace mj. umožnily. rozvoj nových způsobů komunikace mezi novinářem a respondentem amaterizaci žurnalistiky, kdy žurnalistou se může stát prakticky každý nové způsoby propagace a marketingové komunikace vznik nových forem elektronického obchodu vznik sociální sítí (Twitter, Facebook) 2. Mgr. Evžen Staněk

3 Virtuální prostor je nekonečný a pojme neomezené množství informací, p podaných různými formami. Omezující je zejména schopnost respondenta toto množství informací přijmout a orientovat se ve velkém počtu www. stránek s rozdílnou tématikou. Pro udržení kvality je proto nutno zachovávat jak pravidla tvorby psaného textu, tak pravidla pro snadnou a dobrou orientaci na www. stránkách. Tato pravidla komunikační použitelnosti (usability) www. stránek vycházejí zejména z praktických zkušeností a výzkumů, prováděných v USA. Hlavními součástmi jsou: dostupnost přístupnost použitelnost přesvědčivost 3.

4 Dostupnost webu - Aby se k vám vůbec mohli dostat Klíčovým hlediskem dostupnosti jsou strategie tzv. SEO (Search Engine Optimizing) nebo SEM (Search Engine Marketing). Jejich cílem je optimalizovat webové stránky z hlediska tzv. on-page a off-page faktorů. SEO vychází z toho, že většina návštěvníků přichází na web díky marketingovým strategiím typu pull - web nacházejí díky vlastní aktivitě prostřednictvím vyhledávačů, především Googlu. Aby se web umístil na zákaznicky atraktivních předních místech výpisu, je třeba, aby mu vyhledávač přisoudil důležitost. Hodnocení sestává z několika set faktorů, mezi něž patří kvalita html kódu i viditelného textu, jako např. kvalita url nebo kvalita a umístění klíčových slov. 4.

5 Optimalizace je důležitá, ale ne vždy a ne pro každého. Na výstavbu výborných SEO parametrů by měl dbát každý web, splňující následující kritéria: Zaměření webu je vysoce konkurenční (jiné weby poskytují totéž). Nabídka (výrobků nebo služeb) je univerzální a tím často i název webu (obchod/služba/prodej/dodávka). Marketingoví specialisté webu využívají pro získávání svých klientů především metody tahu = tzv. pull -marketing (klienti nacházejí a vybírají web sami na základě spotřebitelské intuice) Nabízený produkt je obecně známý, pochopitelný a popsatelný Firma/organizace které web patří, není v oboru monopolem. Tím není řečeno, že by jiné weby měly mít kód nekvalitní. Význam náročné optimalizace je ale v ostatních případech nižší, protože návštěvníci nacházejí web jinak, než prostřednictvím vyhledávačů. Např. na základě reklamních kampaní či direct mailu. Popř. píší název webu přímo do adresního řádku - třeba název města. 5.

6 Kvalitní SEO a SEM strategie poskytuje konkurenční výhodu. přivádí na vaše stránky více potenciálních zákazníků působí dlouhodobě na rozdíl od časově omezených reklamních kampaní s rostoucím počtem kvalitně optimalizovaných webů však konkurenční výhoda klesá SEO a SEM se s konkurenční výhody začnou měnit v konkurenční podmínku Dostupnost je první a klíčovou věcí v cestě návštěvníka na váš web a je proto po právu tak vysoce hodnocena a optimalizována prostřednictvím strategií SEO a SEM. Bez nalezení webu není možné jej ani používat. 6. Mgr. Evžen Staněk

7 Přístupnost webu Strategie SEO a SEM jsou pouze jednou ze čtyř oblastí, vytvářejících efektivitu komunikace celého webu, i když oblastí první. Druhou oblastí a druhým krokem, který automaticky každý návštěvník učiní, je ověření, že web "pracuje" jak má. To znamená, že vidí, popř. slyší (při využití AV médií, AV nápovědy či navigace) co vidět a slyšet má a může web snadno ovládat nezávisle na svých zdravotních omezeních, popř. na technických omezeních svého zařízení (ipod, Netbook, smart phone, hlasová čtečka, nádražní terminál...). Uvádí se, že až 20% uživatelů internetu trpí nějakým handicapem. Patří sem lidé se zrakovým postižením (od úplné ztráty zraku, kdy musí využívat hlasových čteček, až po různé menší zrakové vady - např. neschopnost rozeznat modrou barvu od zelené), lidé s problémy soustředění, neschopností porozumět složitému textu (dyslexie) a dalšími omezeními (epilepsie). Lze sem počítat i zdravé lidi, používající "handicapované" přístroje: příliš malé obrazovky (mobilní telefony), jen klávesnice bez myší (nádražní terminály) atd. 7.

8 Proto bylo celosvětově vydáno doporučení pro tzv. přístupné stránky, tzv. WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.0, které se stalo v mnoha zemích vč. České republiky závaznou právní normou - Zákon č. 365/2000 Sb. o informačních systémech veřejné správy ( Touto normou se musí řídit všechny weby státní správy a samosprávy. Pro ostatní jde o doporučení, kterým se mnohdy neřídí. Celosvětové jde o miliony návštěvníků, i když samozřejmě existují weby, kde se neočekává, že by o ně tato skupina měla zájem. Například u B2B marketingu a některých specifických skupin (namátkou milovníci paint-ballu či punkrocková scéna). Proto je na webech jim určených optimalizace z hlediska přístupnosti pochopitelně méně podstatná. 8.

9 doc. PhDr. Mgr. Evžen Staněk Při tvorbě webu je proto třeba mít na paměti, že nebude-li funkční bez speciálních zařízení, handicapovaní spotřebitelé odejdou pryč, aniž by se pokusili zjistit, co vlastně nabízí. A nejedná se pouze o hlasové čtečky u zrakově postižených, ale třeba o kompatibilitu skriptů, nejnovějších flashverze atd. Po té, co se uživatele na náš web dostali, je proto třeba jim zajistit, aby z něj zase rychle neodešli, protože nedokážou rozeznat, co jim vlastně nabízí. Jestliže je web plně "user friendly", je dalším počinem návštěvníků zjistit, co se na webu nachází a kde se to nachází. A o tom je další oblast, kterou WebRating hodnotí, a tou je Použitelnost. 9.

10 Použitelnost webu - Všechno je, kde má být a jak má být Hercule Poirot v jednom svém případu říká, že muž, který vešel do tmavé místnosti s mrtvolou a nemohl najít vypínač, je nejspíš vrahem, protože není možné, abychom nemohli najít vypínač. Je vždy na stejném místě. Prostě sáhneme a rozsvítíme. Podobně se pohybujeme i po webu na základě zkušenosti, intuice, osvědčené praxe. Jestliže nás překvapí umístění něčeho jinde, než bychom čekali, pak budeme mít problémy s hledáním. Jestliže budeme muset luštit, proč je tohle tady a k čemu je vůbec tohle - potom nepůjde o použitelný web. Důležitými prvky použitelnosti je přehlednost a logika, jedinečnost a užitečnost. I obsah, stejně jako struktura a navigace, má své "vypínače světla" v podobě strukturace textu, sdělené myšlenky, pointy, rytmu, argumentace a stylu. Dobrý web je nejenom dílem kreativního grafika, ale také dobrého textaře novináře, publicisty a reklamního copywritera. 10. doc. PhDr. Mgr. Evžen Staněk

11 doc. PhDr. Mgr. Evžen Staněk Po dobrém webu se pohybujeme přirozeně, rychle a hladce, jako ve známém pokoji. Takže nám ani nepřijde na mysl, že jsme tu předtím nebyli. Použitelnost - klíčová vlastnost pro dobrý marketing - je tedy o struktuře webu, v jeho navigačních prvcích a obsahu. Použitelnost je předposlední a jeden z nejčastěji problematických kroků na cestě za úspěchem (konverze webu). Abyste však konverze dosáhli, musíte přesvědčit své návštěvníky, že váš web a firma jsou ty pravé a lze jim plně důvěřovat. A k tomu směřuje další a poslední krok - Přesvědčivost webu. 11.

12 Přesvědčivost webu - Referenční mix Úspěšná firma neexistuje historicky ve vzduchu. Je za ní minulost, z níž samozřejmě vyzdvihuje především úspěchy. Pro úspěšná obchodní jednání, navazování kontaktů, důvěru v kvality firmy je nutné informovat partnery a zákazníky o úspěších a zkušenostech. Protože web je místo především pro informace a prezentaci, každá firma by zde měla mít základní informace: úspěchy (firemní ocenění, certifikace, výhry v soutěžích) produktová ocenění spokojení zákazníci (portfolio) úspěšné zakázky, projekty a programy (kasuistika) mediální zmínky a odkazy. 12.

13 Tyto informace nejsou z hlediska obchodní nabídky jádrem, ale jsou součástí zdůvěryhodnění firmy a důležitým předpokladem pro úspěšná jednání. Netýká se: webů státní správy a samosprávy zcela nově založených firem, zaměřených na služby poskytovatelských webů, kde je služba referencí sama o sobě výrobních firem, u nichž může být referencí kvalita, cena či dostupnost výrobků 13.

14 U těchto všech jsou oblasti referenčního mixu v podstatě jen určitým vylepšujícím bonusem, nejsou vždy nezbytně nutné. Čistě bonusovou hodnotou (nicméně pozitivně působící navenek) jsou aktivity jako: péče o své vlastní zaměstnance (především vzdělávací programy), péče o životní prostředí (přímé dotace a ohleduplné chování firmy: podpora zelené energie, recyklace atd.) sponzoring především kultury a sportu, charita, podpora neziskového sektoru (a charitativních projektů, vlastní projekty, podpora zaměstnanců aktivních v neziskovém sektoru, podpora vědy. Jedná se o tzv. Corporate Social Responsibility - společenskou odpovědnost firmy. 14. Mgr. Evžen Staněk

15 Tyto věci většinou nepotřebuje k úspěšným obchodním jednáním. Jedná se o nepřímou podporu zvyšováním pozitivní image firmy. U některých specifických firem/organizací by se však dalo mluvit o nutné součásti jejich existence. A to všude tam, kde je náplní buď práce s veřejností (politické strany), správa peněz (banky), nebo kde by pracovní činnost mohla přinést vedlejší negativní dopady (chemický průmysl). Toto všechno je součástí image firmy a webu a slouží k tomu, aby návštěvník, který se dostal šťastně na váš web (dostupnost), zjistil, že jeho nástroje a zkušenosti mu umožňují se zde snadno pohybovat (přístupnost) snadno tu nalezl co hledá (použitelnost), byl rovněž přesvědčen o důvěryhodnosti všeho toho, s čím se tu setkává a proto provedl to, oč vám nejvíc jde - o tzv. konverzi.

16 Efektivita webu - Kde máte nejužší obchodní a komunikační hrdla Počet zákazníků, procházejících webem, má podobu stále se zužujících kuželů. Ideálem (v praxi těžko dosažitelným) je 100% konverze, tedy aby každý si každý návštěvník webu koupil nějaký výrobek či získal potřebnou informaci. V zásadě jsou dvě možnosti, jak toho dosáhnout: Zvýšit počet návštěvníků, vstupujících do prvního kuželu. Odstranit všechny bariéry, na nichž návštěvníci odpadají v průběhu trasy. 1. První bod lze vyřešit pomocí optimalizace webu z hlediska marketingových a komunikačních pull a push faktorů (reklamní a PR kampaně, viral marketing a SEO). 2. Bod dvě znamená odstranit všechny komunikační překážky na návštěvníkově cestě (konverzní trase). 16.

17 Návštěvník proto musí: Umět web snadno ovládat (přístupnost) - porozumět jeho struktuře, poslání a obsahu (použitelnost). Důvěřovat jeho obsahu (přesvědčivost). Konverze - cíl webu Pro splnění návštěvnického cíle na webu se vžil termín conversion - konverze, tedy změna návštěvníka v zákazníka. Může jít o koupi zboží stejně jako o stažení softwaru, využití kontaktního formuláře nebo i předání myšlenky a klíčových informací, často roztroušených po celém webu. Pro návštěvníka to znamená projít určitou trasu. To je tzv. konverzní trasa (nebo-li trajektorie). Přestože weby jsou různé, existuje v současnosti pouhých 8 základních webových koncepcí (trajektorií).

18 18.

Mediální prostředí trh. Mgr. Evžen Staněk stanek.evzen@gmail.com

Mediální prostředí trh. Mgr. Evžen Staněk stanek.evzen@gmail.com stanek.evzen@gmail.com 1. Internetové sítě, sociální sítě (Twitter, Facebook) nové formy mediální komunikace a propagace Rozvoj internetových sítí umožnil zejména masové šíření informací z jiných, než

Více

Strategie Kapitola 5 Kapitola 6

Strategie Kapitola 5 Kapitola 6 Část II Strategie Předtím, než budete moci implementovat váš SEO plán, musíte vymyslet funkční strategii. V této části se naučíte nejenom zapojit svůj firemní tým, ale také poznáte rozličné disciplíny,

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu Česká zemědělská univerzita v Praze Podnikání a administrativa Teze Vedoucí DP: Ing.Lucie Vokáčová Autor: Bc. Romana Králová Praha 2003 - teze Tato diplomová práce se zabývá problematikou marketingové

Více

Analýza webových stránek metodikou WebRating

Analýza webových stránek metodikou WebRating Analýza webových stránek metodikou WebRating stručné shrnutí metodiky pro předmět Aplikace informačních technologií Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů, Praha Ivan Vágner 2009-2010 Dostupnost

Více

SEO Optimalizace pro vyhledávače

SEO Optimalizace pro vyhledávače Jan Tichý E-mail: tichy@h1.cz Twitter: @jantichy +420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz Cesty k dosahování cílů webu PPC Bannery E-mailing Přirozené výsledky Zpětné odkazy Silná značka Affiliate Offline

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

SEO Audit a další úpravy www.stranka.cz KONTAKT. Bc. Martin Dřímal E-mail: info@seoskrz.cz Telefon: 736 510 069

SEO Audit a další úpravy www.stranka.cz KONTAKT. Bc. Martin Dřímal E-mail: info@seoskrz.cz Telefon: 736 510 069 2015 SEO Audit a další úpravy www.stranka.cz KONTAKT Bc. Martin Dřímal E-mail: info@seoskrz.cz Telefon: 736 510 069 Obsah On-page faktory...4 1. Technický stav stránek www.stranka.cz...4 2. Hodnocení on-page

Více

APLIKACE INTERNETOVÉHO MARKETINGU V KULTUŘE

APLIKACE INTERNETOVÉHO MARKETINGU V KULTUŘE APLIKACE INTERNETOVÉHO MARKETINGU V KULTUŘE Pavel Nový, Ludvík Eger ÚVOD Internet je dnes i v ČR široce dostupným a u určitých cílových skupin velmi využívaným komunikačním kanálem (viz i ČSÚ). Nové technologie

Více

Užití sociálních sítí v SEO

Užití sociálních sítí v SEO Užití sociálních sítí v SEO Pavel Ungr Sociální sítě Vyvíjejí se -> mají využitípro obchod Na všech důležitých sociálních sítích máme možnosti firemních profilů Společnosti monitorují sociální sítě Ataxo

Více

PORTÁL ELEKTRONICKÝCH STUDIJNÍCH TEXTŮ

PORTÁL ELEKTRONICKÝCH STUDIJNÍCH TEXTŮ PORTÁL ELEKTRONICKÝCH STUDIJNÍCH TEXTŮ Martin Ledínský, Ústav výpočetní techniky UK Praha Portál Elektronické studijní texty (viz Obrázek 1; dále jen EST nebo portál) vytváří Ústav informačních studií

Více

WEB KNIHOVNY JAKO NÁSTROJ K PROPAGACI SLUŽEB A INFORMACÍ ING. PAVEL CIMBÁLNÍK

WEB KNIHOVNY JAKO NÁSTROJ K PROPAGACI SLUŽEB A INFORMACÍ ING. PAVEL CIMBÁLNÍK WEB KNIHOVNY JAKO NÁSTROJ K PROPAGACI SLUŽEB A INFORMACÍ ING. PAVEL CIMBÁLNÍK PROJEKT KNIHOVNÍHO WEBU WEB KNIHOVNY JAKO NÁSTROJ K PROPAGACI SLUŽEB A INFORMACÍ 11/6/2017 2 PROJEKT KNIHOVNÍHO WEBU Jak mít

Více

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 Základy marketingu Přednášky pro Vysokou školu finanční a správn vní Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 1 Přednáška 1: Definice marketingu Trocha historie: Snaha minimalizovat riziko, které je spojeno se vstupem

Více

+420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz

+420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz SEO Optimalizace pro vyhledávače Jan Tichý +420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz Cesty k dosahování cílů webu PPC Bannery E-mailing Přirozené výsledky Zpětné odkazy Silná značka Affiliate Offline reklama

Více

Informační a digitální technologie v praxi

Informační a digitální technologie v praxi Informační a digitální technologie v praxi Studijní opora semináře projektu Rozvoj dalšího vzdělávání v Moravskoslezském kraji č. CZ.1.07/3.1.00/50.0133 Michaela Drozdová Ostrava 2015 1. Základy práce

Více

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Duben 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

Forum Media emarketing

Forum Media emarketing Forum Media Ing. Tomáš Posker, BA Petr Adamík Poski.com s.r.o. Červen 2010 Obsah Marketing v prostředí internetu Nástroje e-marketingu v praxi (případové studie) On-page a off-page faktory pro e-marketing

Více

Navigace na webových stránkách

Navigace na webových stránkách Navigace na webových stránkách Tato kapitola navazuje na kapitoly o přístupnosti, použitelnosti a optimalizaci webových stránek a podrobněji popisuje tvorbu informační architektury webových stránek, zejména

Více

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Definice společenské odpovědnosti firem I Společenská odpovědnost firem je

Více

Koncepce činnosti Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích na roky 2013-2022

Koncepce činnosti Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích na roky 2013-2022 Koncepce činnosti Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích na roky 2013-2022 Jihočeská vědecká knihovna je jednou z největších paměťových institucí v Jihočeském kraji, nejvýznamnějším poskytovatelem

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 4 4 Nadpis kapitoly Mojmír

Více

1. Základní informace o WOM

1. Základní informace o WOM 1. Základní informace o WOM 1.1 Co je to WOM 1.2 Registrace 1.3 Různé typy členství 2. SPRÁVA PROFILU 2.1 PŘIHLÁŠENÍ k účtu a navigace 2.2 Všeobecné informace o firmě (popis firmy) 2.3 Správa a uveřejňování

Více

Seznam témat SVOČ 2016

Seznam témat SVOČ 2016 Seznam témat SVOČ 2016 doc. Ing. Petr Briš, CSc. Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů 1. Analýza některých prvků Baťovy soustavy řízení při řízení organizace v porovnání k současným podmínkám

Více

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE.

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE. Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE." 1. Provedeme kontrolu webové stránky a SEO analýzu 2. Zjistíme,

Více

Začínáme s počítačem 5., aktualizované a doplněné vydání

Začínáme s počítačem 5., aktualizované a doplněné vydání Nadpis kapitoly Josef Pecinovský Začínáme s počítačem 5., aktualizované a doplněné vydání Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 jako svou 4259. publikaci Odpovědný redaktor Petr Somogyi Sazba

Více

Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps

Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Semestrální práce A2 Tom Nováček novacto2@fel.cvut.cz

Více

Podnikatelská informatika obor šitý na míru

Podnikatelská informatika obor šitý na míru Podnikatelská informatika obor šitý na míru Doc. Ing. Jan Skrbek, Dr., Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky Hospodářská fakulta Technické univerzity v Liberci Voroněžská 13 46117 Liberec 1. Úvod

Více

[TMB-NAP] Nabídka a poptávka produktů založená na mapových podkladech D3. Jan Minařík, minarja4 Vojtěch Koukal, koukavoj Mikhail Sukhotin, sukhomik

[TMB-NAP] Nabídka a poptávka produktů založená na mapových podkladech D3. Jan Minařík, minarja4 Vojtěch Koukal, koukavoj Mikhail Sukhotin, sukhomik [TMB-NAP] Nabídka a poptávka produktů založená na mapových podkladech D3 Jan Minařík, minarja4 Vojtěch Koukal, koukavoj Mikhail Sukhotin, sukhomik Vytvoření prototypu Pokryté scénáře Vytvořený prototyp

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

Budování zpětných odkazů

Budování zpětných odkazů Budování zpětných odkazů KAPITOLA 5 V této kapitole se dozvíte: Jak se budují odkazy Kam je vhodné umisťovat odkazy Jaké jsou typy odkazů Proč se nezabývat rankem stránek Co je nutné vědět z technického

Více

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Jednotná firemní identita Její základní prvky logo, vizitky, email, web Jasné sdělení Media plán Jednotná

Více

DATA ARTICLE. AiP Beroun s.r.o.

DATA ARTICLE. AiP Beroun s.r.o. DATA ARTICLE AiP Beroun s.r.o. OBSAH 1 Úvod... 1 2 Vlastnosti Data Article... 1 2.1 Požadavky koncových uživatelů... 1 2.2 Požadavky na zajištění bezpečnosti a důvěryhodnosti obsahu... 1 3 Implementace

Více

Ceník služeb platný od 18.4.2016

Ceník služeb platný od 18.4.2016 Ceník služeb platný od 18.4.2016 Alexandr Zlesák, DiS. info@azcomputers.cz + 420 605 905 218 1. Tvorba webových stránek, e-shopů A. tvorba www stránek individuální nabídka ceny pro každý projekt (zahrnuje

Více

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE.

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE. Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE." 1. Provedeme kontrolu webové stránky a SEO analýzu 2. Zjistíme,

Více

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010 www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové

Více

MEDIAGRAFIK. Obecný postup vzniku webových stránek

MEDIAGRAFIK. Obecný postup vzniku webových stránek Obecný postup vzniku webových stránek Náš přístup Wordpress Technologie Programování, Šablona, CMS, SEO, Google analytics Metodika Statistiky Stávající web, Vstupní rozhovory, Konkurence, Poznání klienta

Více

Ústav sociální práce Univerzita Hradec Králové. Přijímací zkoušky 2015/2016

Ústav sociální práce Univerzita Hradec Králové. Přijímací zkoušky 2015/2016 Ústav sociální práce Univerzita Hradec Králové Přijímací zkoušky 2015/2016 Studijní program: N6734 Sociální politika a sociální práce Studijní obor: Sociální práce navazující magisterské studium Varianta

Více

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Obsah 2 Známe váš svět, jsme jeho součástí 4 Správné řešení pro vaše mezinárodní podnikání 6 Standardní řešení s jedinečnými výhodami 8 Jedno globální

Více

infothea FUNDRAISING a samofinancování sociálních služeb Lektor: Ing. Pavel Němeček

infothea FUNDRAISING a samofinancování sociálních služeb Lektor: Ing. Pavel Němeček infothea FUNDRAISING a samofinancování sociálních služeb Lektor: Ing. Pavel Němeček InfoThea fundraising & lidské zdroje Office: tř.17.listopadu 43, 779 00 Olomouc Mob.604 637 682 Skype. panecek5 e-mail:

Více

Komplexní řešení projektu VÝHODNÝ SOFTWARE. www.shockworks.eu info@shockworks.eu (+420) 511 145 718

Komplexní řešení projektu VÝHODNÝ SOFTWARE. www.shockworks.eu info@shockworks.eu (+420) 511 145 718 Komplexní řešení projektu VÝHODNÝ SOFTWARE www.shockworks.eu info@shockworks.eu (+420) 511 145 718 Výhodný Software, značka která láme prodejní rekordy s druhotnými licencemi. Název značky, komunikační

Více

BIG DATA BRÁNA K NOVÝM OBCHODNÍM PŘÍLEŽITOSTEM

BIG DATA BRÁNA K NOVÝM OBCHODNÍM PŘÍLEŽITOSTEM BIG DATA BRÁNA K NOVÝM OBCHODNÍM PŘÍLEŽITOSTEM BIG DATA BRÁNA K NOVÝM OBCHODNÍM PŘÍLEŽITOSTEM Pomáháme klientům využít zákaznická data a najít nové možnosti k obchodnímu růstu. Big Data jsou odrazovým

Více

Mediální komunikace. Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů PhDr. Peter Jan Kosmály, Ph.D. 4. 11. 2015

Mediální komunikace. Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů PhDr. Peter Jan Kosmály, Ph.D. 4. 11. 2015 Mediální komunikace Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů PhDr. Peter Jan Kosmály, Ph.D. 4. 11. 2015 Public relations, žurnalistika a komunikační kanály Základní prvky přenosu sdělení (lineární

Více

MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ. Radim Bačuvčík

MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ. Radim Bačuvčík MARKETING NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ Radim Bačuvčík Radim Bačuvčík VeRBuM, 2011 2 KATALOGIZACE V KNIZE NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Recenzovali: prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. Knihu doporučila

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy David Špinar, H1.cz Efektivita reklamy základní premisy Web je nástrojem marketingu Firma realizuje svoji marketingovou komunikaci

Více

Kdo je to stakeholder

Kdo je to stakeholder Pojem stakeholder jako jeden z mála v managementu nemá ustálený český překlad. Asi nejpřesnějším vyjádřením významu tohoto pojmu jsou zainteresované strany. Proč má vůbec smysl se jimi ale zabývat? A jak

Více

představení společnosti

představení společnosti představení společnosti Představení společnosti O FG Forrest Internetová agentura Již od roku 1996 poskytujeme komplexní řešení pro elektronická média. Přizpůsobujeme se trendům informačních technologií

Více

Kampaň HUGO BOSS HUGO Apple

Kampaň HUGO BOSS HUGO Apple Kampaň HUGO BOSS HUGO Apple KREATIVNÍ BRIEF 1. V čem spočívá klientův problém nebo příležitost? stručný popis a hlavní příčiny Problémy: V současnosti je značně rozšířen fenomén internetového nakupování,

Více

NÁRODNÍ KONFERENCE TOP 2014. nabídka spolupráce, partnerství a propagace

NÁRODNÍ KONFERENCE TOP 2014. nabídka spolupráce, partnerství a propagace NÁRODNÍ KONFERENCE TOP 2014 nabídka spolupráce, partnerství a propagace MĚSTA A OBCE U NÁS NACHÁZEJÍ DŮVĚRYHODNÉ PARTNERY! Vážení obchodní přátelé Národního centra regionů, s. r. o. Národní konference

Více

Webová grafika, struktura webu a navigace, použitelnost a přístupnost

Webová grafika, struktura webu a navigace, použitelnost a přístupnost Webová grafika, struktura webu a navigace, použitelnost a přístupnost Martin Kuna martin.kuna@seznam.cz Obsah Webová grafika Rozvržení stránky Typografické zásady Nejčastější chyby Struktura webu a navigace

Více

JÁ DĚLÁM TO SEO DOBŘE,

JÁ DĚLÁM TO SEO DOBŘE, JÁ DĚLÁM TO SEO DOBŘE, JEN VYHLEDÁVAČE HO ZATÍM NEPOCHOPILY... Prezentace již nyní na http://wwww.eshopkonzultant.cz/ Ing. Jan Kalianko EshopKonzultant.cz KDO JSEM? Sledujte mě: Weby: http://www.eshopkonzultant.cz/

Více

Nové trendy vyhledávání SEO 2015. Adam Švanse. www.cstechnologies.cz

Nové trendy vyhledávání SEO 2015. Adam Švanse. www.cstechnologies.cz Adam Švanse Harmonogram školení #1 SEO #2 Novinky #3 Jak na to? Ukazatele výkonnosti Jak měřit SEO? Typy dotazů Navigační Informační Transakční (komerční) Statistiky hledanosti Zdroje návštěvnosti

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY K DÍLU VYTVOŘENÍ INTERNETOVÉ PREZENTACE NEBO PREZENTACE S ELEKTRONICKÝM OBCHODEM

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY K DÍLU VYTVOŘENÍ INTERNETOVÉ PREZENTACE NEBO PREZENTACE S ELEKTRONICKÝM OBCHODEM VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY K DÍLU VYTVOŘENÍ INTERNETOVÉ PREZENTACE NEBO PREZENTACE S ELEKTRONICKÝM OBCHODEM Jiří Brož Spoma, Vlčkovická 224, 500 04 Hradec Králové, IČ 10470191, evidující úřad: - Magistrát

Více

Průvodce investováním

Průvodce investováním 19 října 2012 Průvodce investováním Co je to ESMA? Zkratka ESMA označuje Evropský orgán pro cenné papíry a trhy. Je to nezávislý regulační orgán Evropské unie se sídlem v Paříži. Jedním z cílů orgánu ESMA

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA

INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Petra Koťátková, Lenka Omelková Inspirace k podnikání Co je cvičná firma, obsah kurzu, trocha

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Znojmo, 21. října 2015 www.zdravamesta.cz/ps2015 Akce byla podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the

Více

Kentico CMS. Hledáte rychlý, snadný a efektivní způsob jak si vytvořit firemní web? Dál už hledat nemusíte. Snadné použití pro marketéry

Kentico CMS. Hledáte rychlý, snadný a efektivní způsob jak si vytvořit firemní web? Dál už hledat nemusíte. Snadné použití pro marketéry Hledáte rychlý, snadný a efektivní způsob jak si vytvořit firemní web? Dál už hledat nemusíte. Snadné použití pro marketéry Kvalitní a nepřetržitá globální podpora Flexibilní nástroj pro vývojáře Kentico

Více

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace František Štrupl, H1.cz Proč vyhledávače? Google to ví! Východiska Až 80 % návštěvníků webů chodí z vyhledávačů. Návštěvnost z vyhledávačů

Více

Vybrané aktuality z MZ ČR. v oblasti podpory zdraví

Vybrané aktuality z MZ ČR. v oblasti podpory zdraví Vybrané aktuality z MZ ČR v oblasti podpory zdraví MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví Centra podpory zdraví CPZ Projektový záměr ve fázi přípravy

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček

DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví ZÁKON O EGOVERNMENTU Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované

Více

Brain Jogging a děti. Mgr. Martin Chlupáč COGNITIO Liberec

Brain Jogging a děti. Mgr. Martin Chlupáč COGNITIO Liberec Brain Jogging a děti Mgr. Martin Chlupáč COGNITIO Liberec Co je Brain Jogging Brain Jogging je mentální cvičení překračující možnosti běžné duševní aktivity. Je to strukturované užití kognitivních cvičení

Více

1 Obsah. Obsah. 3.1.4 Scénář č. 3 nalezení kalendáře akcí... 13

1 Obsah. Obsah. 3.1.4 Scénář č. 3 nalezení kalendáře akcí... 13 Obsah 1 Obsah 1 OBSAH... 1 SHRNUTÍ... 3 1.1 DOSTUPNOST A PŘEHLEDNOST NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH INFORMACÍ... 3 1.2 PROPAGACE STRANY A VOLEBNÍCH LÍDRŮ NA INTERNETU... 3 1.3 ZAHRNUTÍ INTERNETU DO PŘEDVOLEBNÍ KOMUNIKACE...

Více

WWW stránky pro obce a města

WWW stránky pro obce a města WWW stránky pro obce a města Stručné představení společnosti Rok vzniku: 2002 Obchodní název: Galileo Corporation s.r.o. Provozovny: Chomutov, Praha, Plzeň Působnost: Celá ČR Počet zákazníků: Cca 2500

Více

KAPITOLA 1 SOCIÁLNÍ SÍTĚ A PHP...17

KAPITOLA 1 SOCIÁLNÍ SÍTĚ A PHP...17 Obsah ÚVODEM..............................................11 Co v této knize najdete................................... 12 Co budete v této knize potřebovat.......................... 13 Pro koho je tato

Více

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ

JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ JAK ZÍSKAT OSVĚDČENÍ REVIZNÍHO TECHNIKA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ ZA 6 DNÍ Naučte se pomocí učebních technik snadno a rychle pravidla pro elektrotechniku k prověření odborné způsobilosti s vydáním osvědčení

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Aktualizace internetového marketingu malého ubytovacího zařízení

Aktualizace internetového marketingu malého ubytovacího zařízení Katedra marketingu, obchodu a služeb Případová studie Aktualizace internetového marketingu malého ubytovacího zařízení Klatová, E. Maršálková, M. - Tlučhoř, J. Tato případová studia vznikla v rámci projektu

Více

5.1.4.1 Plánování podpory vedoucí k udržení pracovního místa

5.1.4.1 Plánování podpory vedoucí k udržení pracovního místa 5.1.4.1 Plánování podpory vedoucí k udržení pracovního místa Při plánování podpory potřebné k udržení pracovního místa sociální pracovník (dále jen pracovník) spolu s uživatelem a zaměstnavatelem volí

Více

Další servery s elektronickým obsahem

Další servery s elektronickým obsahem Právní upozornění Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele.

Více

Interaktivní tabule. Obrázek 1-úvodní obrázek

Interaktivní tabule. Obrázek 1-úvodní obrázek Interaktivní tabule Obrázek 1-úvodní obrázek Vypracoval: Lukáš Kaňka Datum odevzdání:4.1.2016 1 Co to vlastně je? Interaktivní tabule je velká dotyková plocha, na kterou se z projektoru promítá obrazovka

Více

Vedení a technologie: Výhody videokomunikace pro středně velké podniky

Vedení a technologie: Výhody videokomunikace pro středně velké podniky DOKUMENT WHITE PAPER Vedení a technologie: Výhody videokomunikace pro středně velké podniky Prosinec 2012 Shrnutí Středně velké podniky se snaží dosáhnout úspěchu v silně konkurenčním prostředí. Být úspěšný

Více

Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru

Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 27.11.2007 KOM(2007) 756 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE RADĚ, EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU, VÝBORU REGIONŮ

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - veřejná správa a sociální inovace vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU /VŠ V. Krasnický a tým KA05 1 Úvod Jak najít cestu ke své cílové skupině? Jak ji zaujmout? To jsou otázky, které

Více

Využití webových kapacit v cestovním ruchu

Využití webových kapacit v cestovním ruchu Využití webových kapacit v cestovním ruchu CÍL KAPITOLY Cíl 1. Představit základy projektů tvorby webových stránek Cíl 2. Představit řešení pro online ukládání a sdílení souborů Cíl 3. Představit základy

Více

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. CLOW, K.E., BAACK, D.: REKLAMA, PROPAGACE A MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE BRNO: COMPUTER

Více

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 JEDNODUCHÉ PŘIHLÁŠENÍ 4 ADMINISTRAČNÍ PROSTŘEDÍ 5 PŘEPÍNÁNÍ JAZYKOVÉ VERZE 5 POLOŽKY HORNÍHO MENU 5 DOPLŇKOVÉ POLOŽKY MENU: 6 STROM SE STRÁNKAMI, RUBRIKAMI A ČLÁNKY 7 TITULNÍ

Více

1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City)

1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City) Stav 2016 Strategické cíle / Opatření / projekty Vize 2030 Hlavní tematické okruhy: 1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City) 2 Koncepční rozvoj

Více

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Začněte Mám k vám plnou důvěru Tím nejjistějším na výměně vedení jsou očekávání. Výměny vedení jak se zdá mají téměř magickou přitažlivost a všem přáním

Více

Příručka pro uživatele Navigační software

Příručka pro uživatele Navigační software Příručka pro uživatele Navigační software - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu... 4 1.1 Důležité informace... 5 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty... 5 1.3 Další digitální mapy...

Více

LGBT mládež a diskriminace Olga Pechová

LGBT mládež a diskriminace Olga Pechová LGBT mládež a diskriminace Olga Pechová V posledních letech se začíná mluvit o právech homosexuálních lidí.v souladu s právem EU již jsou právní normy na ochranu této minority před diskriminací začleňovány

Více

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE.

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE. Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE." 1. Provedeme kontrolu webové stránky a SEO analýzu 2. Zjistíme,

Více

Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní

Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Uplatňování nových trendů marketingové komunikace Kateřina Cvejnová Bakalářská práce 2015 PROHLÁŠENÍ Prohlašuji, že jsem tuto práci vypracovala samostatně.

Více

Individuální projekt z předmětu webových stránek 2012 - Anketa Jan Livora

Individuální projekt z předmětu webových stránek 2012 - Anketa Jan Livora UŽIVATELSKÁ TECHNICKÁ DOKUMENTACE ANKETA : Individuální projekt z předmětu webových stránek 2012 - Anketa Jan Livora [2ITa] [sk1] 1 Obsah DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!!... 3 PROHLÁŠENÍ O AUTORSTVÍ:... 3 ANOTACE:...

Více

ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT

ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT Řepiště Institut komunitního rozvoje 1. Základní informace Obec Řepiště je na spojnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, má tedy dobrou

Více

ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ

ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ Mezinárodní šetření počítačové a informační gramotnosti Praha, listopad 2012 ŠKOLNÍ ZPRÁVA Základní škola Jih, Komenského 459, Mariánské Lázně KÓD VAŠÍ ŠKOLY: S15

Více

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016 DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva Duben 2016 Výzkumné pozadí AMSP ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé České

Více

Inovace a podnikání 9 Start inovačního podniku. Anna Kadeřábková anna.kaderabkova@vsem.cz

Inovace a podnikání 9 Start inovačního podniku. Anna Kadeřábková anna.kaderabkova@vsem.cz Inovace a podnikání 9 Start inovačního podniku Anna Kadeřábková anna.kaderabkova@vsem.cz Co se dozvíte Faktory ovlivňující vytvoření inovačního podniku Fáze vytváření inovačního podniku Nejvýznamnější

Více

Masarykova univerzita v Brně Filozofická fakulta Ústav české literatury a knihovnictví Kabinet knihovnictví PROJEKT MARKETINGOVÉ STUDIE

Masarykova univerzita v Brně Filozofická fakulta Ústav české literatury a knihovnictví Kabinet knihovnictví PROJEKT MARKETINGOVÉ STUDIE Masarykova univerzita v Brně Filozofická fakulta Ústav české literatury a knihovnictví Kabinet knihovnictví PROJEKT MARKETINGOVÉ STUDIE Seminární práce k předmětu VIKBB09 Autor: Jiří Zeman UČO: 216886

Více

O nás. To vše a mnohem více Vám je schopna nabídnout již základní verze publikačního systému bravaweb.

O nás. To vše a mnohem více Vám je schopna nabídnout již základní verze publikačního systému bravaweb. O nás Internetová prezentace je často první vizitkou Vaší společnosti, se kterou se setkává potenciální zákazník či případný obchodní partner. Kvalitní prezentaci nestačí však pouze vytvořit. Prezentace

Více

aplikace SeeMe Mobile uživatelská příručka

aplikace SeeMe Mobile uživatelská příručka aplikace SeeMe Mobile uživatelská příručka 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE MOBILE SeeMe Mobile Pokud je práce prováděna mimo kancelář a je důležité vědět, kde se nachází zaměstnanec a ne jen jeho vozidlo,

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Komunikační strategie Ligy lidských práv na internetu. Bc. Dan Petrucha

Komunikační strategie Ligy lidských práv na internetu. Bc. Dan Petrucha Komunikační strategie Ligy lidských práv na internetu Bc. Dan Petrucha Diplomová práce 2015 ABSTRAKT Práce pojednává o neziskové organizaci Liga lidských práv, která se zabývá dodržováním základních

Více

Věrnostní programy. Věrnostní programy. 1.Úvod

Věrnostní programy. Věrnostní programy. 1.Úvod Věrnostní programy Obsah kapitoly Obsahem této kapitoly je přehled problematiky věrnostních programů, jejich zaměření, typologie, plánování, problémy a rizika včetně souvisejících legislativních aspektů.

Více

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Bakalářská práce 2009 Michal Freiberg

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Bakalářská práce 2009 Michal Freiberg Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Bakalářská práce 2009 Michal Freiberg Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Srovnání webů vybraných e-shopů Vypracoval:

Více

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Základní uživatelský manuál OBSAH 1. Úvod 2. Základní nastavení 3. Administrátorské nastavení 4. Rezervace 4.1 Registrace do rezervačního systému 4.2 Přihlášení

Více