PÁR SLOV NA ÚVOD. vlastní údaje o odečtu vodoměrů a poměrových měřičů (to pouze v případě, že jste si je zaznamenali v době odečtů pracovníky VUSTE)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PÁR SLOV NA ÚVOD. vlastní údaje o odečtu vodoměrů a poměrových měřičů (to pouze v případě, že jste si je zaznamenali v době odečtů pracovníky VUSTE)"

Transkript

1 Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Jilmová 2682/4, Praha 3, IČ: , zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek Městského soudu v Praze (oddíl S, vložka 4167) PÁR SLOV NA ÚVOD Vážení spoluvlastníci bytových jednotek, tak jako každý rok Vám SKM předložila vyúčtování služeb za rok Před tím však výbor provedl kontrolu správnosti předloženého vyúčtování a to ve dvou rovinách. V té první provedl porovnání své vlastní evidence vstupních celkových nákladů na jednotlivé služby s údaji předkládanými SKM. V druhé rovině potom výbor zkoumal, zda je rozúčtování provedeno v souladu s našimi interními pravidly rozúčtování. Výbor nekontroluje a ani nemůže kontrolovat konkrétní vyúčtování jednotlivých vlastníků. Nejen proto, že by to bylo na rámec jeho možností, ale hlavně proto, že mu nejsou známy stavy odečtů měřidel v bytových jednotkách, tj. vodoměrů a poměrových měřidel osazených na otopných tělesech. Takováto kontrola již náleží vlastníkům samotným. Následný text je určen těm vlastníkům, kteří by si chtěli zkontrolovat své vlastní vyúčtování a porozumět tak jednotlivým údajům, které vyúčtování obsahuje. Z níže uvedených popsaných návodů a za předpokladu existence konkrétních údajů o Vaší bytové jednotce, si pak můžete zkontrolovat i Vaše vyúčtování. Ti, kteří se uspokojí pouze se zjištěním, že vyúčtování vykazuje přeplatek, ať dále ve čtení nepokračují. Jednalo by se v jejich případě o ztrátu času. Ke kontrole si předem připravte následující dokumenty: vyúčtování SKM pro Vaši bytovou jednotku vyúčtování VUSTE (je to příloha k Vašemu vyúčtování) evidenční list Vaší bytové jednotky s účinností zálohových plateb od evidenční list Vaší bytové jednotky s účinností zálohových plateb od vlastní údaje o odečtu vodoměrů a poměrových měřičů (to pouze v případě, že jste si je zaznamenali v době odečtů pracovníky VUSTE) K tomu, aby bylo možné náklady na jednotlivé služby doložit konkrétními výpočty, je níže uvedený návod aplikován na existující bytovou jednotku. Jedná se o můj byt situovaný ve vchodu Jilmová 6. Výše uvedené dokumenty k mojí bytové jednotce jsou uvedeny v příloze tohoto návodu. 1) FOND OPRAV Příspěvek do FO je příspěvek nezúčtovaný a tudíž se ve vyúčtování pouze kontroluje, zda-li byl uhrazen ve stanovené výši, či nikoliv. Aktuální jednotková cena příspěvku byla schválena na X. členské schůzí a to ve výši 16,-Kč/m 2 /měsíc. Z evidenčního listu je možné vyčíst tzv. započitatelnou plochu bytu, která vychází z celkové plochy bytu, zmenšené o plochu lodžie a v mém případě činí 69,50 m 2. Vynásobením těchto dvou čísel se dostanu ke stanovené měsíční částce, tedy 16 x 69,50 = Kč/měsíc. Za rok tedy musím za můj byt uhradit částku ,-Kč.

2 2) ODMĚNA ZA SPRÁVU Výše odměny za správu bytových a nebytových jednotek je stanovena ve Smlouvě o ekonomické správě domu. Odměna za bytovou jednotku je 140,-Kč + DPH. Ceny se každoročně zvyšují o roční míru inflace. Ta se poprvé uplatní až v roce Takže po celý loňský rok byla měsíční odměna za správu bytové jednotky 168,-Kč včetně 20% DPH. Roční náklad za správu činil 12 x 168 = 2.016,-Kč. Při stanovení záloh na správu je v evidenčním listu s platností od do (dále jen EL 1) uvedena částka 240,-Kč a v evidenčním listu s platností od (dále jen EL 2) je uvedena částka 170,-Kč. Roční uhrazené zálohy činí 6 x x 170 = 2.460,-Kč. Rozdílem uhrazených záloh a vypočtených nákladů je zjištěn přeplatek = 444,- Kč. 3) ODVOZ ODPADU V souladu s našimi interními pravidly pro rozúčtování nákladů, schválenými na XI. členské schůzi se:..odvoz komunální odpadu hradí ve službách dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce. Náklady na jednu osobu jsou vypočteny jako podíl celkových ročních nákladů za svoz a likvidaci odpadů, dělených počtem všech nahlášených osob ve všech domech během sledovaného období. Náklady na jednu osobu jsou ve všech vchodech stejné. Náklady vynaložené za rok 2012 za tuto činnost jsou dle sledování výboru SVJ ,-Kč. Z evidence přihlášených osob během roku 2012 ve všech domech J4 až J10 vyplývá, že bylo přihlášeno v průměru 134,16 osoby. Náklad na jednu osobu potom bude / 134,16 = 536,97 Kč/osobu za rok. V mém bytu jsou celý rok hlášeny dvě osoby, takže Roční náklad za byt je 2 x 536,97 = 1.073,91 Kč. Zálohy, které jsem během roku 2012 uhradil, vycházejí opět ze EL 1 a EL 2. Za I. polovinu roku to bylo 6 x 90,-Kč = 540,-Kč Za II. polovinu roku 6 x 94,-Kč = 564,-Kč. Za celý rok 2012 činily zálohy 1.104,-Kč.

3 Rozdílem nákladů a záloh vychází roční přeplatek ve výši 1.073,91 Kč 1.104,-Kč = 30,09 Kč. 4) OHŘEV TEPLÉ VODY (TV) Při kontrole tohoto nákladu je nutné použít přílohu k vyúčtování od firmy VUSTE a vysvětlit některé pojmy z vyhlášek a nařízení vlády, ve kterých jsou zakotvena základní pravidla pro rozúčtování tepla. Vyhlášky jsou citovány i v našich interních pravidlech pro rozúčtování. Já z nich uvedu jen to nejpodstatnější. Celkové náklady na teplo se dělí na dvě základní části a to na spotřebu tepla pro ÚT a spotřebu tepla pro ohřívání vody TV a to v poměru 60/40. Takto určená spotřeba tepla pro ÚT se dále dělí v poměru 60/40 na tzv. spotřební složku (ÚT SS) a základní složku (ÚT ZS). Spotřeba tepla na ohřev teplé vody TV se také dělí na základní (Ohřev TV ZS) a spotřební (Ohřev TV SS) složku, ale v poměru 30/70. Naše kotelna vyrobila za minulý rok 1.801,19 GJ tepla za celkovou cenu ,40 Kč. Pro další kontrolu rozúčtování nákladů tyto dva údaje rozdělíme dle shora uvedených poměrů. ÚT ZS = 432,28 GJ tj ,10 Kč ÚT SS = 648,43 GJ tj ,10 Kč Ohřev TV ZS = 216,14 GJ tj ,20 Kč Ohřev TV SS = 504,34 GJ tj ,00 Kč Celkem 1.801,19 GJ tj ,40 Kč Nyní, když máme rozpočítané hodnoty nákladů na teplo na jednotlivé složky, můžeme pokračovat v kontrole nákladů za ohřev teplé vody TV. Použijeme k tomu vyúčtování VUSTE. Kontrola nákladů za vyúčtování Ohřev TV ZS Náklady za tuto položku se vypočtou vynásobením Plochy bytu pro TV a jednotkové ceny vyjádřené v Kč/m 2. Přičemž prvý údaj je uveden v evidenčním listu a vychází z celkové plochy bytu, od které je odečtena plocha lodžie a plocha sklepu. Jednotková cena je (Kč/m 2 ) je vypočtena jako podíl složky Ohřev TV ZS dělený součtem všech Ploch bytů pro TV v rámci všech vchodů. Tato celková plocha je uvedena ve vyúčtování VUSTE pod názvem Započ. Pl. Ohřev. Po dosazení konkrétních hodnot vyjde jednotková cena takto: Jednotková cena = Ohřev TV ZS / Zapč. pl. Ohřev = ,20 / 3.693,20 = 32,92083 Kč/m 2 Náklady pro můj byt o velkosti Započ. Pl. Ohřev = 68,50 m 2 vypočtu jako:

4 Ohřev TV ZS = Jednotková cena x Započ. Pl. Ohřev = 32,92083 x 68,50 = 2.255,10 Kč Kontrola nákladů za vyúčtování Ohřev TV SS Náklady za tuto položku se vypočtou vynásobením jednotkové ceny za tento náklad a odebraným množstvím TV. Jednotková cena je stanovena jako podíl složky Ohřev TV SS dělený součtem celkového odebraného množství TV. Tento údaj je uveden ve vyúčtování VUSTE pod názvem Byt. Vod. TUV a vyjadřuje součet všech odběrů odečtených na vodoměrech TV ve všech vchodech. Jednotková cena (Kč/m 3 ) = Ohřev TV SS / Byt. Vod. TUV = = ,00 Kč / m 3 = 145,18628 Kč/m 3 Náklady pro můj byt vypočtu jako: Ohřev TV SS = Jedn. cena * (k.s p.s.) = Kč/m 3 x (393 m m 3 ) = 2.758,50 Kč, kde k.s a p.s. jsou konečný a počáteční stav vodoměru pro TV Celkový náklad ohřev TV uvedený ve vyúčtování SKM pro můj byt je potom dán součtem nákladu za ohřev základní a spotřební složky, čili Náklad na Ohřev TV = 2.250, ,50 = 5.013,60 Kč Kontrola uhrazených záloh pro Ohřev TV Zálohy jsou stanoveny v evidenčních listech pod položkou Ohřev TV Za I. pololetí jsem dle EL 1 zaplatil 6 * 525,-Kč = 3.150,- Kč Za II. pololetí jsem dle EL 2 zaplatil 6 * 457,-Kč = 2.742,- Kč Celkem zaplaceno na zálohách 5.892,- Kč Rozdílem vypočtených záloh a nákladů dojdu k přeplatku ve výši ,60 = 878,40 Kč. 5) SPOLEČNÁ ELEKTŘINA DOMU Spol. el. domu B Jednotkové náklady na tuto položku jsou pro každý vchod různé, protože vycházejí z počtu hlášených osob v jednotlivých vchodech během zúčtovacího období. Tato spotřeba se měří v jednotlivých vchodech samostatným elektroměrem. Vchod J6 má tu specifickou vlastnost, že je v něm umístěna jednací místnost výboru SVJ a v ní sou trvale zapnuty elektrické spotřebiče sloužící k činnosti výboru a k chodu zabezpečovacích elektronických systémů. Proto je v tomto vchodu spotřeba elektrické energie vždy výrazně vyšší než ve vchodech zbývajících. Tato skutečnost je zohledněna v Interních pravidlech pro rozúčtování nákladů, která uvádějí: Náklady na jednu osobu pro vchod Jilmová 6 jsou vypočteny jako průměr nákladů na jednu osobu z vchodů Jilmová 4,8 a 10. Rozdíl mezi takto vyúčtovanými náklady a skutečnými náklady dle

5 fakturačního elektroměru pro vchod Jilmová 6 je hrazen z fondu oprav jako spotřeba elektrické energie v jednací místnosti (viz spotřeba el. energie v jednací místnosti).. Stanovení nákladů vchodu J6 jako průměrný náklad z vchodů J4, J8 a J10 Náklady vchodu J ,46 Kč Náklady vchodu J ,27 Kč Náklady vchodu J ,04 Kč Náklady vchodu J ,26 Kč (vypočten dle shora uvedeného postupu) Jednotkové náklady vchodu J6 jsou potom vypočteny jako podíl nákladů dělený průměrným počtem osob v tomto vchodu během roku Průměrný počet osob je uveden ve vyúčtování SKM a má hodnotu 33,42 osob. Jednotková cena (Kč/osobu) = 5.745,26 / 33,42 = 171,91 Kč/osobu V mém bytu jsou během celého roku hlášeny 2 osoby, takže Náklad Spol el domu B = 171,93 x 2 = 343,87 Kč. Na zálohách jsem podle údajů stanovených v evidenčních listech uhradil Za I. pololetí dle EL 1 6 x 26 = 156,-Kč Za II pololetí dle EL 2 6 x 20 = 120,-Kč Celkem zálohy za rok 276,-Kč Rozdílem nákladů a uhrazených záloh zjistím nedoplatek ve výši 343, = 67,87 Kč 6) ÚKLID SPOLEČNÝCH PROSTOR V souladu s našimi interními pravidly pro rozúčtování nákladů v aktuálním znění se úklid hradí: dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce. Náklady na jednu osobu jsou vypočteny jako podíl celkových ročních nákladů za úklid všech domů a chodníku ev. sněhu, dělené počtem všech nahlášených osob ve všech domech během sledovaného období. Náklady na jednu osobu vychází pro všechny vchody stejné... Z vlastní evidence SVJ vyplývá, že celkové roční náklady na úklid, započtené do služeb, bylo vynaloženo celkem ,-Kč.

6 Z evidence přihlášených osob během roku 2012 ve všech domech vyplývá, že bylo přihlášeno v průměru 134,16 osoby. Náklad na jednu osobu potom bude / 134,16 = 661,45 Kč/osobu za rok. V mém bytu jsou celý rok hlášeny dvě osoby, takže náklad tohoto bytu je Náklad za úklid = 2 x 661,45 = 1.322,86 Kč. Zálohy, které jsem během roku 2012 uhradil, vycházejí, obdobě jako u určení záloh za správu, ze dvou evidenčních listů. V nich je stanovena záloha za úklid 103,-Kč, resp. 112,-Kč. Za I. pololetí jsem dle EL 1 zaplatil 6 x 103 = 618,- Kč, za II. pololetí jsem dle EL 2 zaplatil 6 x 112 = 672,- Kč, Celkem na zálohách za rok 1.290,-Kč. Rozdílem nákladů a záloh docházím k nedoplatku ve výši 1.322,86 Kč 1.290,-Kč = 32,86 Kč. 7) NÁKLADY NA ÚT Kontrola stanovení nákladů na bytovou jednotku za ÚT ZS Náklady za tuto položku jsou odvozeny od velikosti plochy určené k vytápění. Toto plocha je uvedena v evidenčním listu pro každou bytovou jednotku. Pro výpočet jednotkové ceny za 1 m 2 je nutné znát plochy určené k vytápění u všech bytových i nebytových prostorů (kromě garáží). Toto číslo je uvedeno ve vyúčtování VUSTE pod značkou Započ. pl. ÚT a má konstantní hodnotu 3.187,33 m 2. Nyní již bude snadné určit jednotkovou cenu, která se rovná podílu ÚT ZS / Započ. pl. ÚT = ,10 / 3.187,33 = Kč/m 2. Z této jednotkové ceny zkontroluji náklady za tuto položku pro můj byt. Náklad za ÚT ZS = Kč/m 2 x 59,04 m 2 = 4.504,20 Kč. Kontrola stanovení nákladů na bytovou jednotku za ÚT SS Spotřební složka je odvozena od odečtů poměrových měřičů osazených na otopných tělesech. Ve vyúčtování VUSTE jsou pod názvem Odečty RTN ve sloupci k.s. uvedeny právě ony poměrové, bezrozměrné hodnoty, udávající spotřebu tepla. Je dobré si je v době odečtu pracovníků VUSTE poznamenat na papír a v tuto chvíli je zkontrolovat, zda-li jsou dosazeny správné hodnoty. Jestliže jsem tak neučinil, mohu si je po celý následující rok zjistit zpětně z poměrových měřičů, protože tento stav je tam celý následující rok zafixován. (Podrobný návod je uveden na webových stránkách našeho společenství v záložce nástěnka.) Takto odečtené spotřeby na jednotlivých radiátorech se ještě násobí různými koeficienty, ve kterých se zohledňuje výkon a velikost osazeného topného tělesa. Výsledkem je pak číslo pod zkratkou SOT.

7 Součet těchto SOTů u všech radiátorů v bytové jednotce udává údaj o poměrné spotřebně tepla za jednotku SSP. Součtová hodnota od všech SSP za všechny domy J4 - J10 se jmenuje Počet SSP RTN a ve vyúčtování VUSTE je uvedena hodnota ,100. K tomu, abych mohl zkontrolovat náklad ÚT SS pro můj byt, potřebuji stanovit jednotkovou cena za jeden SOT. Vypočtu ji vydělením dvou čísel a to celkovými náklady na ÚTSS a hodnotou Počet SSP RTN. Konkrétně ,10 / ,100 = 0,00206 Kč/SOT. Z této jednotkové ceny a SSP, jako součtu jednotlivých SOT otopných těles mohu za můj byt již zkontrolovat náklady za ÚT SS, které jsou: Náklad za ÚT SS = ,000 x 0,00206 Kč/SOT = 5.688,24 Kč Celkem tedy za moji bytovou jednotku jsou Náklady za ÚT ZS 4.504,20 Kč Náklady za ÚT SS 5.688,00 Kč Náklady za ÚT celkem ,44 Kč. Kontrola záloh spočívá ve zjištění úhrady zálohy vyplývajících z evidenčních listů. Za I pololetí jsem dle EL 1 uhradil 6 x 1.046,-Kč = 6.276,- Kč za II. pololetí jsem dle EL 2 uhradil 6 x 906,- Kč = 5.436,-Kč Celkem uhrazeno na zálohách ,-Kč Rozdílem záloh a nákladů zjistím přeplatek ve výši , ,44 = 1.519,56 Kč. 8) VODNÉ STOČNÉ Naše interní pravidla pro rozúčtování služeb stanoví: Náklady za vodné a stočné u jednotlivých poměrových vodoměrů se vypočtou jako součin proteklého množství vody tímto vodoměrem a fiktivní ceny za 1 m 3 vody. Fiktivní cena za 1 m 3 vody se stanoví jako podíl, kde v čitateli jsou uvedeny náklady za vodné a stočné na hlavním fakturačním vodoměru a ve jmenovateli je uveden součet naměřených spotřeb u všech instalovaných poměrových vodoměrů v domech a to na teplé i studené vodě. Vypočtená fiktivní cena nemusí vždy souhlasit s cenou za 1 m 3 uvedenou na faktuře. Rozdíl je dán tím, že součet všech 98 podružných vodoměrů osazených v bytových jednotkách nesouhlasí přesně s údajem odebraného množství fakturačním vodoměrem. Jednotková fiktivní cena 1 m 3 studené vody je tedy dána celkovými ročními náklady za vodu ve výši ,54 Kč dělenými součtem odečtů všech vodoměrů na teplé i studené vodě. Tento údaj lze zjistit sečtením částek Byt. Vod. TUV a Byt. Vod. SPV uvedených na vyúčtování VUSTE. V součtu vychází spotřeba ve výši m 3.

8 Jednotková fiktivní cena (Kč/m 3 ) = ,54 Kč / m 3 = 63,06 Kč/m 3 Poznámka: Fakturační cena 1 m 3 vody, dle fakturačního vodoměru je rozdílná a činí 66,36 Kč/m 3, což je o 5% více než námi vypočtená cena fiktivní. Podle příslušné vyhlášky je přípustná tolerance až +- 20%. Celkové náklady za vodu pro můj byt jsou tedy dány spotřebou teplé a studené vody. Podle údajů uvedených ve vyúčtování VUSTE je to TUV SS = (k.s.tuv k.s.tuv) x fiktivní cena = ( ) x 63,06 = 1.198,16 Kč SPV SS = (k.s.spv p.s.spv) x fiktivní cena = ( ) x 63,06 = 2.396,36 Kč Celkem náklady za můj byt 3.594,52 Kč Zálohy uhrazené v souladu s předpisem byly: Za I. pololetí dle EL 1 6 x 261 = 1.566,-Kč Za II pololetí dle EL 2 6 x 296 = 1.342,-Kč Celkem uhrazeno na zálohách 3.342,-Kč Nedoplatek zjistím rozdílem nákladů a uhrazených záloh 3.594, ,00 = 252,52 Kč 9) VÝTAH B Náklady na výtah jsou složeny ze tří dílčích nákladů. Jedná se o náklad za elektrickou energii, náklad za provoz telefonní linky ve výtahových klecích a náklad za servisní služby. Podle interních směrnic pro vyúčtování služeb jsou náklady rozpočítány podle počtu osob v jednotlivých vchodech tak, že:..přízemí nehradí nic, I. patro hradí 50% vypočtených nákladů podle počtu přihlášených osob v bytové jednotce, II. patro a výše hradí 100% vypočtených nákladů podle počtu přihlášených osob v bytové jednotce. Okruh osob, kterých se úhrada za používání výtahu týká, se proto neshoduje s počtem osob hlášených ve vchodu. Náklad za spotřebovanou elektrickou energii je pro J6 ve výši 7.747,44 Kč Náklad za telefonní spojení pro vchod J6 je stanoven jako ¼ z 4.075,49 Kč z celkových ročních nákladů, tj ,87 Kč

9 Náklad za servis výtahů je pro J6 stanoven jako ¼ z částky ,24 Kč z celkových ročních nákladů, tj ,56 Kč. Celkové náklady na výtah v J6 jsou Elektrická energie 7.747,44 Kč Telefonní spojení 1.018,87 Kč Servis výtahů 5.149,56 Kč Náklady celkem ,87 Kč Počet osob určených k úhradě nákladů za používání výtahu je uveden ve vyúčtování SKM. Pro vchod J6 je uvedena hodnota 22,92 osoby. Náklady na jednu osobu potom budou ,87 Kč / 22,92 osob = 607,15 Kč/osobu V mém bytu jsou celoročně hlášeny dvě osoby, proto náklad bude ve výši Náklad za výtah pro můj byt = 2 * 607,15 = 1.214,20 Kč Během roku jsem zaplatil zálohy předepsané ve výši: Za I. pololetí dle EL 1 6 x 148 = 888,-Kč Za II. pololetí dle EL 6 x 120 = 720,-Kč Celkem uhrazeno na zálohách 1.608,-Kč Přeplatek vzniklý rozdílem záloh a nákladů je 1.608, ,20 = 393,80 Kč.

10 ZÁVĚR Vážení, kdo jste u čtení tohoto návodu dospěl až sem, máte můj upřímný obdiv. Jak by řekl Cimrman, jedná se o tzv. tučnou kýtu a v celku nezáživné čtení. Byl bych rád, kdyby Vám způsob vyúčtování byl po tomto seznámení alespoň trochu srozumitelnější. Budete-li mít k uvedeným postupům doplňující dotazy a budu-li schopen je zodpovědět, neváhejte mě oslovit. Zdravím Ing. Petr Vašek v.r. Přílohy Vyúčtování SKM Vyúčtování VUSTE Evidenční list s účinností zálohových plateb od Evidenční list s účinností zálohových plateb od

11 Přehled vyúčtování služeb pro konkrétní bytovou jednotku

12 Vyúčtování VUSTE (příloha k vyúčtování SKM)

13 Evidenční list s účinností od (EL 1)

14 Evidenční list s účinností od (EL 2)

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví způsob rozúčtování cen služeb a energií mezi správcem

Více

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ č. 2 029-1115 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví tvorbu a způsob rozúčtování nájemného a cen služeb mezi družstvem a nájemcem, popřípadě

Více

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Výtah elektrická energie hrazeno ve službách dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce *). Spotřeba

Více

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování - Pravidla rozúčtování nákladů vzniklých při užívání jednotek v domě, správě domu a pozemku - Pravidla pro stanovení

Více

Směrnice S 107/16 ZÁSADY ROZÚČTOVÁNÍ

Směrnice S 107/16 ZÁSADY ROZÚČTOVÁNÍ Směrnice S 107/16 ZÁSADY ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA VYTÁPĚNÍ, SPOLEČNOU PŘÍPRAVU TEPLÉ VODY A NA POSKYTOVÁNÍ PITNÉ VODY V DOMECH VE VLASTNICTVÍ, I. ÚČEL: Zajištění jednotného postupu při rozúčtování nákladů

Více

3 Rozúčtování nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce

3 Rozúčtování nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce 269 VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 14a zákona č. 67/2013 Sb., kterým se upravují některé

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV. Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV. Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

Vysvětlivky k sestavě "Vyúčtování (A4)"

Vysvětlivky k sestavě Vyúčtování (A4) Vysvětlivky k sestavě "Vyúčtování (A4)" Tabulka "Výsledek vyúčtování" Přehled výsledku vyúčtování všech služeb uživatele. Služba Název vyúčtované služby. Náklad Kč Náklad v Kč, připadající na uživatele

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 17.1.2016 do částky 2/2016 Sb. a 1/2016 Sb.m.s. - RA816 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze

Více

Vyúčtování 2014. Důležité informace

Vyúčtování 2014. Důležité informace Vyúčtování 2014...1 Důležité informace...1 Způsob rozúčtování nákladů...2 Rozúčtování nákladů na spotřebu vody...2 Rozúčtování nákladů tepla...3 Rozúčtování tepla pro ústřední topení...3 Rozúčtování tepla

Více

1 389 888,00 Kč. Tepelná energie pro ohřev SV Základní složka: 30 % SV pro teplou užitkovou vodu. 304 276,00 Kč. 455 352,00 Kč.

1 389 888,00 Kč. Tepelná energie pro ohřev SV Základní složka: 30 % SV pro teplou užitkovou vodu. 304 276,00 Kč. 455 352,00 Kč. Společenství vlastníků jednotek bytového domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 Chudenická 1065, 102 00 Praha 10 IČ: 28410475 zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem

Více

Metodický pokyn. Ministerstva pro místní rozvoj

Metodický pokyn. Ministerstva pro místní rozvoj Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k zákonu č. 67/2013 Sb., kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty,

Více

Metodický pokyn č. 3/2007. k zápočtu úhrady prokazatelné nezbytné spotřeby energií pro účely příspěvku na živobytí a doplatku na bydlení

Metodický pokyn č. 3/2007. k zápočtu úhrady prokazatelné nezbytné spotřeby energií pro účely příspěvku na živobytí a doplatku na bydlení Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor sociální politiky Č.j.: 2007/ 21736-21 V Praze dne 27.3.2007 Vyřizuje: PaedDr. Petr Niederle Metodický pokyn č. 3/2007 k zápočtu úhrady prokazatelné nezbytné

Více

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013 Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Jilmová 2682/4, 130 00 Praha 3, IČ: 27081478, zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek Městského soudu v Praze

Více

za rok 2009 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

za rok 2009 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Společenství vlastníků jednotek domu 9. května 483 a 484 se sídlem: Rajhrad, 9. května 484, 664 61, IČ: 283 35 864, zapsaném v rejstříku společenství vlastníků jednotek vedeného Krajským soudem v Brně,

Více

Vyúčtování 2011. Důležité informace

Vyúčtování 2011. Důležité informace Důležité informace...1 Způsob rozúčtování nákladů...2 Rozúčtování nákladů na spotřebu vody...2 Rozúčtování nákladů tepla...3 Rozúčtování tepla pro ústřední topení...3 Rozúčtování tepla pro ohřev teplé

Více

Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12.

Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12. Komentář k vyúčtování zálohových plateb hrazených Společenstvím vlastníků jednotek domu čp.1701/55 v období od 1.1.2004 do 31.12.2004 Skutečné náklady na provoz celé budovy činily v roce 2004 celkem 13

Více

Předmět úpravy. Vymezení pojmů

Předmět úpravy. Vymezení pojmů 372/2001 Sb. znění účinné od 1. 1. 2002 372 VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. října 2001, kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na

Více

Provozní fond. Seznam druhu dodávaných služeb

Provozní fond. Seznam druhu dodávaných služeb Provozní fond Na úhradu nákladů spojených s vlastní správní činností, pojištěním domu, odměňováním členů orgánů Společenství, odměnou správce, provozem technických zařízení sloužící provozu celého domu

Více

Pravidla ARTAV PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TEPLO A VODU

Pravidla ARTAV PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TEPLO A VODU Pravidla ARTAV PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TEPLO A VODU Asociace rozúčtovatelů nákladů na teplo a vodu vydává tato pravidla pro odborné použití ustanovení 6, zákona č.67/2013sb., kterým se upravují některé

Více

Zpráva o hospodaření a činnosti správce za rok 2011

Zpráva o hospodaření a činnosti správce za rok 2011 Zpráva o hospodaření a činnosti správce za rok 2011 Dle smlouvy o správě správce provádí administrativní práce spojené se správou, t.j. činnosti spojené s chodem, údržbou, opravami a finančními transakcemi

Více

Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.3.2005 1.3.2005 1

Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.3.2005 1.3.2005 1 Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii v souladu s vyhláškou č. 372/01 Sb. Datum platnosti: Datum účinnosti:

Více

Metodika rozúčtování nákladů na topení a vodu

Metodika rozúčtování nákladů na topení a vodu Metodika rozúčtování nákladů na topení a vodu Základní informace: Pro náš objekt provádí rozúčtování na základě mandátní smlouvy SBD Pokrok ve spolupráci s firmou INMES, spol. s r.o. http://www.mereni-tepla.cz/kontakty

Více

( N á v r h ) Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k vyhlášce č. 372/2001 Sb. č.j. 12 925/2002-34 ze dne 31. května 2002

( N á v r h ) Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k vyhlášce č. 372/2001 Sb. č.j. 12 925/2002-34 ze dne 31. května 2002 ( N á v r h ) Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k vyhlášce č. 372/2001 Sb. č.j. 12 925/2002-34 ze dne 31. května 2002 1 Předmět úpravy Předmět právní úpravy vyhlášky č. 372/2001 Sb. vychází

Více

Obchodní podmínky společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s. pro dodávku tepla a teplé vody účinné od 1. 1. 2016

Obchodní podmínky společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s. pro dodávku tepla a teplé vody účinné od 1. 1. 2016 Obchodní podmínky společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s. pro dodávku tepla a teplé vody účinné od 1. 1. 2016 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tyto obchodní podmínky pro dodávku tepelné energie

Více

Zásady pro poskytování finančních prostředků spojených s pronájmem bytu ve správě MČ Brno-Slatina

Zásady pro poskytování finančních prostředků spojených s pronájmem bytu ve správě MČ Brno-Slatina Zásady pro poskytování finančních prostředků spojených s pronájmem bytu ve správě MČ Brno-Slatina ( dále jen zásady ) Část I. Úvodní ustanovení Tyto zásady jsou určeny pro nájemce bytu v majetku statutárního

Více

Smlouva o nájmu bytu

Smlouva o nájmu bytu Smlouva o nájmu bytu uzavřená mezi: 1/ Městem Slaný, se sídlem Velvarská 136,274 53 Slaný, IČ: 00234877 zastoupeným Ing. J. R a b a s e m (dále jen pronajímatel) a 2/ panem/paní, manžely rodné číslo dosud

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 109 Rozeslána dne 16. října 2015 Cena Kč 71, O B S A H : 269. Vyhláška o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům 270. Vyhláška,

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu Starobylá 1006, 1007, 1008, Praha 11 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim příspěvků správu domu a služeb spojených s užíváním jednotek a jejich vyúčtování

Více

Na to bylo hlasováno zdvižením ruky takto: pro.. proti 0. Usnesení bylo přijato.

Na to bylo hlasováno zdvižením ruky takto: pro.. proti 0. Usnesení bylo přijato. Zápis o pokračování 1. schůze shromáždění Společenství pro dům Dřínovská č.p. 4742, Chomutov sídlem Chomutov, Dřínovská č.p. 4742, PSČ 430 01 konaná dne 8. 6. 2010 Po skončení první části schůze za přítomnosti

Více

PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA

PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA (dle 4 zák. č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, v platném znění, dále jen zákon o vlastnictví bytů ) o budově : č.p. 207 v k.ú. Sněžné 8 bytových jednotek Obsah : str.č. A. Označení

Více

Pravidla pro poskytování a rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových a nebytových jednotek v majetku města Rýmařov

Pravidla pro poskytování a rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových a nebytových jednotek v majetku města Rýmařov Pravidla pro poskytování a rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových a nebytových jednotek v majetku města Rýmařov Čl. I. Obecná ustanovení 1. Těmito pravidly se stanoví pravidla pro poskytování

Více

Proč jim platíte teplo? Návrh spravedlivého měření tepla v bytech

Proč jim platíte teplo? Návrh spravedlivého měření tepla v bytech Proč jim platíte teplo? Návrh spravedlivého měření tepla v bytech pro dům: SVJ Co získáte? 1. Konečně přestanete platit za teplo, které prošlo k vašim sousedům skrz zeď 2. Systém Maddeo všechna měřidla

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-073-022-16

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-073-022-16 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-073-022-16 ze dne 16.5.2016 Smlouvy o dodávce tepelné energie mezi městskou částí Praha 12 a společností ZIEGLER ZZ s.r.o. Rada městské části 1. s

Více

Směrnice č. 27. Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ)

Směrnice č. 27. Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ) Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 27 Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ) Příloha č.1 Tiskopis: Plán oprav

Více

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70, Ostrava-Zábřeh. Směrnice č. 3/2002

Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70, Ostrava-Zábřeh. Směrnice č. 3/2002 Stavební bytové družstvo Hlubina Ostrava-Zábřeh, Rudná 70, Ostrava-Zábřeh Směrnice č. 3/2002 pro rozúčtování nákladů za spotřebované teplo pro vytápění, za spotřebovanou TUV a za VaS v domech spravovaných

Více

techem SMLOUVA O ODEČíTACí A ROZÚČTOVACí SLUŽBĚ Smlouva číslo: 009/15/1/56 R

techem SMLOUVA O ODEČíTACí A ROZÚČTOVACí SLUŽBĚ Smlouva číslo: 009/15/1/56 R m I. sr. o. - fi O Praha 10 / techem SMLOUVA O ODEČíTACí A ROZÚČTOVACí SLUŽBĚ uzavřená ve smyslu 2430 a násl. občanského zákoníku, kterou uzavírají smluvní strany níže uvedeného dne, měsíce a roku Smlouva

Více

POZVÁNKA NA SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU ČP. 1305, HURBANOVA UL., PRAHA 4

POZVÁNKA NA SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU ČP. 1305, HURBANOVA UL., PRAHA 4 POZVÁNKA NA SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU ČP. 1305, HURBANOVA UL., PRAHA 4 V souladu s ustanovením čl. VI, odst. 3 a 4 stanov svolává výbor společenství schůzi shromáždění na středu 1.12.2010

Více

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby)

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby) Průkopník, stavební bytové družstvo, Brno, Foltýnova 1 V N I T R O D R U Ž S T E V N Í I N S T R U K C E č. 10/16 Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového

Více

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro smíšené vlastnictví

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro smíšené vlastnictví SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro smíšené vlastnictví I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví způsob rozúčtování cen služeb a energií mezi

Více

2 Vymezení pojmů. Pro účely této vyhlášky se rozumí

2 Vymezení pojmů. Pro účely této vyhlášky se rozumí VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. října 2001 č. 372/2001 Sb., kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové

Více

Zásady. o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody a na poskytnutí pitné vody ve Společenství Zd.

Zásady. o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody a na poskytnutí pitné vody ve Společenství Zd. Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané ve veřejném rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeným Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Zásady o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání (uzavřená na základě ustanovení 2 302 a násl. odst. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník) Smluvní strany Článek 1 Český hydrometeorologický ústav Se sídlem

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU č.p. 1334/31,33 ul.saturnova, UHŘÍNĚVES, ZE DNE 25.6.2009

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU č.p. 1334/31,33 ul.saturnova, UHŘÍNĚVES, ZE DNE 25.6.2009 ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU č.p. 1334/31,33 ul.saturnova, UHŘÍNĚVES, ZE DNE 25.6.2009 I. Program: 1. Schválení programu... 1 2. Zpráva o činnosti výboru a kontrolní komise... 2 3. Vyúčtování

Více

MUDr.Ivana Hodačová jednatel/ka. Michal Dolejší vedoucí referátu ambulantních poskytovatelů. Článek I.

MUDr.Ivana Hodačová jednatel/ka. Michal Dolejší vedoucí referátu ambulantních poskytovatelů. Článek I. Dodatek č. 2 ke Smlouvě o poskytování a úhradě hrazených služeb č. 6A08B002 ze dne (dále jen Smlouva ) (kombinovaná kapitačně výkonová platba u praktických lékařů pro dospělé) uzavřené mezi smluvními stranami:

Více

Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Výroční zpráva o hospodaření za rok 2008 1 Finanční prostředky Pokladna Bankovní účet běžný

Více

Pravidla pro rozúčtování nákladů na teplo a TV. Jarmila Trčková ista Česká republika s.r.o.

Pravidla pro rozúčtování nákladů na teplo a TV. Jarmila Trčková ista Česká republika s.r.o. Pravidla pro rozúčtování nákladů na teplo a TV Jarmila Trčková ista Česká republika s.r.o. Celosvětová účast a úspěch již více než 100 let měříme, zobrazujeme, spravujeme a rozúčtováváme spotřebu energií

Více

Finanční plán SVJ pro rok 2010

Finanční plán SVJ pro rok 2010 Finanční plán SVJ pro rok 2010 části: 1- rozúčtovací klíč 2 - finanční plán SVJ 3 - položky č. 1 17 dle rozpisu Vážení vlastníci, správcovská společnost Prague Property Management, a.s. a výbor SVJ Vám

Více

Co je třeba vědět o rozúčtování nákladů za bydlení

Co je třeba vědět o rozúčtování nákladů za bydlení Co je třeba vědět o rozúčtování nákladů za bydlení Úvodem Co je třeba zkontrolovat na Protokolu o rozúčtování nákladů za bydlení (někdy také Protokol o vyúčtování služeb za období ), kterému budeme dále

Více

PROGRAM 8. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ

PROGRAM 8. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ PROGRAM 8. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ 1. předání vyúčtování záloh na služby za rok 2013 2. hospodaření v roce 2013, hlasování 3. informace o činnosti výboru a kontrolní komise 4. odměna výboru, odměna kontrolní

Více

ZÁPIS Z 12. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

ZÁPIS Z 12. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK ZÁPIS Z 12. SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK konaného dne 16.6. 2011 Společenství pro dům čp. 684, Praha - Letňany Na shromáždění bylo přítomno 69,2% všech vlastníků jednotek. Shromáždění bylo usnášení schopné.

Více

Zprávu o hospodaření společenství, stavu finančních prostředků a činnosti správce za rok 2013

Zprávu o hospodaření společenství, stavu finančních prostředků a činnosti správce za rok 2013 SBD POKROK, Kollárova 157/18, 186 00, Praha 8 IČ 00034398, DIČ CZ00034398, zapsáno v OR MS, odd. Dr XCVIII, vl. 53 Tel.: 225 339 268, fax: 225 339 780, e-mail: brezinav@pokrok.cz Společenství vlastníků

Více

SPOLEČENSTVÍ PETRŽÍLKOVA 2486-2491 Petržílkova 2490, 158 00 Praha 5 IČ: 26759331 DIČ: CZ26759331

SPOLEČENSTVÍ PETRŽÍLKOVA 2486-2491 Petržílkova 2490, 158 00 Praha 5 IČ: 26759331 DIČ: CZ26759331 ZÁPIS Z VÝROČNÍ SCHŮZE SVJ PETRŽÍLKOVA 2486-2491 16. KVĚTNA 2011 ad 1. Výroční schůze - shromáždění Společenství Petržílkova 2486-2491 byla prohlášena za zahájenou v 19.00 hod. Zjištění usnášeníschopnosti

Více

Bytového družstva Seidlova, IČ 61861421 sídlem v Praze 4, Seidlova 472/13, PSČ 142 00

Bytového družstva Seidlova, IČ 61861421 sídlem v Praze 4, Seidlova 472/13, PSČ 142 00 VZOROVÉ PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA BUDOVY podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., zákon o vlastnictví bytů (dále jen Zákon ) (dále též jako Prohlášení ) přijaté dnešního dne vlastníkem: Bytového družstva Seidlova,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle 2586 a násl. občanského zákoníku, kterou uzavírají smluvní strany níže uvedeného dne, měsíce a roku Výměna stávajících měřičů tepla za měřidla s rádiovým

Více

Způsob rozúčtování nákladů

Způsob rozúčtování nákladů Důležité informace...1 Způsob rozúčtování nákladů...2 Rozúčtování nákladů na spotřebu vody...2 Rozúčtování nákladů tepla...3 Rozúčtování tepla pro ústřední topení...3 Rozúčtování tepla pro ohřev teplé

Více

Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10

Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 Zápis z jednání 9. Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Chudenická 1063-1068, Praha 10 konaného ve Středisku ekologické výchovy Hl. m. Prahy Toulcův dvůr, Kubátova 1/32, Praha 10 dne 4.5.2016

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2235 a násl. zákona č. 89/2012 sb., občanský zákoník (dále jen NOZ")

NÁJEMNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2235 a násl. zákona č. 89/2012 sb., občanský zákoník (dále jen NOZ) NÁJEMNÍ SMLOUVA č. uzavřená dle ustanovení 2235 a násl. zákona č. 89/2012 sb., občanský zákoník (dále jen NOZ") Smluvní strany Město Lázně Bělohrad se sídlem náměstí K. V. Raise 35, Lázně Bělohrad 507

Více

ZÁPIS ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Dvořákova 2847/4A, Plzeň ze dne 29.10.2008

ZÁPIS ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Dvořákova 2847/4A, Plzeň ze dne 29.10.2008 ZÁPIS ze shromáždění vlastníků Společenství pro dům Dvořákova 2847/4A, Plzeň ze dne 29.10.2008 Místo konání: salónek restaurace U Švejka, Dvořákova ul., Plzeň Datum: 29.10.2008 Přítomni: viz. Prezenční

Více

Čím se odlišujeme od konkurence?

Čím se odlišujeme od konkurence? Čím se odlišujeme od konkurence? 1. Měření zohledňuje prostupy tepla z bytu do bytu 2. Úspora 1ks teplotního senzoru pro každý byt 3. Odlišná, výrazně přesnější, konstrukce vodoměru 4. Snížíme Vám náklady

Více

uzavřená dle 566 a následujících Obchodního zákoníku I. Smluvní strany

uzavřená dle 566 a následujících Obchodního zákoníku I. Smluvní strany Ú p l n é z n ě n í m a n d á t n í s m l o u v y č. M/4/2013 o správě majetku města Chrastavy uzavřené mezi Městem Chrastava a Městským bytovým družstvem Chrastava účinné ode dne 1. 7. 2001, ve znění

Více

Zpráva Kontrolní komise

Zpráva Kontrolní komise Zpráva Kontrolní komise 17.9.2014 schůze shromáždění Jan Bouček Denis Belucz Obsah Představení Kontrolní komise (KK) Povedené akce 2013 Výtky k činnosti Výboru Doporučení změn Představení KK Jan Bouček

Více

Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek

Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek Pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových jednotek Služby Teplo pro vytápění 1. Rozúčtování dle zákona č. 67/2013 Sb. v platném znění a vyhlášky č. 269/2015. 2. Dodávka tepla z centrálního

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010 Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010 Přítomni: viz. příloha 1 - prezenční listiny a plné moci Předseda shromáždění: p. Milan Slavíček Začátek shromáždění:

Více

Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit:

Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit: Platební řád Bytové družstvo Lucemburská 2136/16 podle článku 26 a násl. Stanov Bytového družstva přijímá a schvaluje tato pravidla pro platby členů družstva (dále jen Platební řád ): Článek 1. A/ Členové

Více

PRŮVODCE *) VLASTNÍKA BYTU ZPŮSOBY TVORBY ZÁLOH SPOJENÝCH S UŽÍVÁNÍM BYTU A JEJICH VYÚČTOVÁNÍ

PRŮVODCE *) VLASTNÍKA BYTU ZPŮSOBY TVORBY ZÁLOH SPOJENÝCH S UŽÍVÁNÍM BYTU A JEJICH VYÚČTOVÁNÍ Průvodce způsoby tvorby záloh a vyúčtování 1 PRŮVODCE *) VLASTNÍKA BYTU ZPŮSOBY TVORBY ZÁLOH SPOJENÝCH S UŽÍVÁNÍM BYTU A JEJICH VYÚČTOVÁNÍ Obsah: Náklady spojené s provozem bytových jednotek... 2 Fond

Více

Platební řád BD Slancova, Praha 8

Platební řád BD Slancova, Praha 8 Platební řád BD Slancova, Praha 8 Bytové družstvo Slancova, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Slancova přijímá a schvaluje tato pravidla pro úhradu nájmů družstevních bytů (příspěvků

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ BYTOVÉ JEDNOTKY

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ BYTOVÉ JEDNOTKY Smluvní strany: SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ BYTOVÉ JEDNOTKY OBEC VELKÁ HLEĎSEBE Plzeňská 32, 353 01 Velká Hleďsebe, IČ:00572756 zastoupená starostou Bohumilem KOVAŘÍKEM na straně jedné jako prodávající

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové

Stanovy společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové Stanovy společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové Článek 1 Název a sídlo Společenství vlastníků jednotek Třída Edvarda Beneše 574 a 575 Hradec Králové, se sídlem Hradec

Více

P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky.

P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky. Obecně prospěšné bytové družstvo Teplice P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky. Pravidla jsou stanovena se zřetelem na předpis

Více

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ JEDNOTKY

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ JEDNOTKY Číslo smlouvy:.. SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O PŘEVODU VLASTNICTVÍ JEDNOTKY Na straně jedné Zelené město, a.s. se sídlem: Jankovcova 1569/2c, 170 00 Praha 7 IČ: 27069079 DIČ: CZ27069079 jednající: Tomáš

Více

Společenství vlastníků domu Sušilova 1507, Praha-Uhříněves se sídlem Praha, Uhříněves, Sušilova 1507, PSČ

Společenství vlastníků domu Sušilova 1507, Praha-Uhříněves se sídlem Praha, Uhříněves, Sušilova 1507, PSČ SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGIE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ pro členy SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU SUŠILOVA 1507, PRAHA-UHŘÍNĚVES (IČ: 72547171) I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice

Více

Usnesení výroční členské schůze 25. 4. 2016 str. 1 / 7. Bytové družstvo KA135, Káranská 376/5, Praha 108, konaná dne 25. 4. 2016.

Usnesení výroční členské schůze 25. 4. 2016 str. 1 / 7. Bytové družstvo KA135, Káranská 376/5, Praha 108, konaná dne 25. 4. 2016. Usnesení výroční členské schůze 25. 4. 2016 str. 1 / 7 V ý r o č n í č l e n s k á s c h ů z e Bytové družstvo KA135, Káranská 376/5, Praha 108, konaná dne 25. 4. 2016 Usnesení Výroční členská schůze bere

Více

Základní principy poměrového rozúčtování nákladů na teplo a vodu. Seminář pro SBD Strakonice 22.10.2015 Ing. Jiří Zerzaň, Techem, spol. s r. o.

Základní principy poměrového rozúčtování nákladů na teplo a vodu. Seminář pro SBD Strakonice 22.10.2015 Ing. Jiří Zerzaň, Techem, spol. s r. o. Základní principy poměrového rozúčtování nákladů na teplo a vodu Seminář pro SBD Strakonice 22.10.2015 Ing. Jiří Zerzaň, Techem, spol. s r. o. Celkové množství tepla vstupující do objektu Bytové jednotky

Více

Článek 2 Vymezení některých pojmů

Článek 2 Vymezení některých pojmů Okresní stavební bytové družstvo Teplice Střední ulice 1057/11, 415 01 Teplice, Česká republika Zápis v obchodním rejstříku vedený u Krajského soudu v Ústí nad Labem : Den zápisu : 27. února 1973, Číslo

Více

Směrnice pro služby spojené s užíváním bytu a jejich vyúčtování

Směrnice pro služby spojené s užíváním bytu a jejich vyúčtování Směrnice č. 2/2006 Strana 1 (celkem 5) Směrnice pro služby spojené s užíváním bytu a jejich vyúčtování Obecné pojmy: 1. Pověřený pracovník (k odečtům poměrových měřidel vody a indikátorů topných nákladů)

Více

Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10

Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10 Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10 1 / 6 Obsah Obecný přehled... 3 Metodika rozúčtování jednotlivých nákladových položek... 4 Zkrácený přehled metodiky

Více

Zprávu o hospodaření společenství, stavu finančních prostředků a činnosti správce za rok 2011

Zprávu o hospodaření společenství, stavu finančních prostředků a činnosti správce za rok 2011 SBD POKROK, Kollárova 157/18, 186, Praha 8 IČ 34398, DIČ CZ34398, zapsáno v OR MS, odd. Dr XCVIII, vl. 53 Tel.: 225 339 268, fax: 225 339 78, e-mail: brezinav@pokrok.cz Společenství vlastníků jednotek

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 3 Ads 98/2010-56 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Petra Průchy a soudců JUDr. Jaroslava Vlašína a JUDr. Milana

Více

26. listopadu 2015 (čtvrtek)

26. listopadu 2015 (čtvrtek) Společenství Plickova 571-572, Praha 4 Plickova 572/1, 149 00 Praha 4 Háje Identifikační číslo: 276 42 402 P O Z VÁ N K A na 10. výroční shromáždění Společenství Plickova 571-572, Praha 4 které se koná

Více

Smlouva o dodávce vody a odvádění odpadních vod č.

Smlouva o dodávce vody a odvádění odpadních vod č. Smlouva o dodávce vody a odvádění odpadních vod č. Dodavatel: Vodovody a kanalizace Pardubice, a. s. se sídlem Pardubice, Zelené Předměstí, Teplého 2014, PSČ 530 02 zastoupený Ing. Josefem Fedákem, ředitelem

Více

Zpráva o činnosti společnosti Q-BYT Čelákovice spol. s r.o.

Zpráva o činnosti společnosti Q-BYT Čelákovice spol. s r.o. Zastupitelstvo města Čelákovice Tisk číslo: 9 Datum jednání ZM: 19. 6. 2014 Název tisku: Zpráva o činnosti společnosti Q-BYT Čelákovice spol. s r.o. Zpracovatel: Jaroslav Beneš Předkladatel: Paed.Dr. Luboš

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo 1) Název společenství:.. 2) Sídlo:. 3) Společenství vlastníků je korporací, právnickou osobou založenou za účelem

Více

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 METODICKÝ POKYN K ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA SLUŽBY

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 METODICKÝ POKYN K ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA SLUŽBY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK U Krčské vodárny 1134/63, 140 00 Praha 4 METODICKÝ POKYN K ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA SLUŽBY ( nákladů na teplo, teplou a studenou vodu a ostatních provozních nákladů ) Zpracoval:

Více

o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky

o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky strana1 P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky Smluvní strany: Společenství vlastníků jednotek.

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Vyúčtování služeb

Více

M E T O D I C K Ý P O K Y N č. 1/2010

M E T O D I C K Ý P O K Y N č. 1/2010 O B Z O R stavební bytové družstvo, Družstevní 787, SLAVIČÍN, PSČ: 763 21 tel.: 577 341 875, fax: 577 343 833, e-mail: info@obzor-sbd.cz M E T O D I C K Ý P O K Y N č. 1/2010 o jednání a rozhodování ve

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013 Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz FAX 553 732 965 http: www.rozvojsbd.cz Obsah: 1. Vyúčtování

Více

Článek I. Předmět podnájmu

Článek I. Předmět podnájmu Podnájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 666 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku ve znění pozdějších předpisů mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

Odchylná ujednání obsažená ve SoDTE mají přednost před zněním těchto obchodních podmínek.

Odchylná ujednání obsažená ve SoDTE mají přednost před zněním těchto obchodních podmínek. Obchodní podmínky dodávek tepelné energie Pražské teplárenské a.s účinné od 31. 12. 2013 pro ústřední vytápění a teplou vodu, ujednané podle 273 obchodního zákoníku - zákona č. 513/1991 Sb. ve znění pozdějších

Více

I. Smluvní strany. Jméno a příjmení/titul/název firmy:... Adresa trvalého bydliště/sídlo:... Datum narození/ič:

I. Smluvní strany. Jméno a příjmení/titul/název firmy:... Adresa trvalého bydliště/sídlo:... Datum narození/ič: Smlouva o dodávce vody (dále jen Smlouva ) uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu (dále jen zákon ) mezi smluvními stranami:

Více

ZPRAVODAJ. pro jihočeská města a obce Prosinec 2015

ZPRAVODAJ. pro jihočeská města a obce Prosinec 2015 ZPRAVODAJ 9 pro jihočeská města a obce Prosinec 2015 Vážená paní starostko, vážený pane starosto, vážení představitelé měst a obcí Jihočeského kraje, ačkoliv došlo v souvislosti se změnou legislativy k

Více

Přesné kompaktní měřiče tepla Maddalena

Přesné kompaktní měřiče tepla Maddalena Přesné kompaktní měřiče tepla Maddalena Řešení pro: Interma Společenství vlastníků domu Fr. Diviše 1438 1.Kompaktní měřiče tepla microclima bez dálkových odečtů schváleno dle směrnice 2004/22/EC (MI-004)

Více

(platí od ) 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům

(platí od ) 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům (platí od 1. 1. 2016) 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 14a zákona č. 67/2013

Více

Smlouva o dodávce pitné vody a/nebo odvádění odpadních vod číslo:, číslo OM :

Smlouva o dodávce pitné vody a/nebo odvádění odpadních vod číslo:, číslo OM : Smlouva o dodávce pitné vody a/nebo odvádění odpadních vod číslo:, číslo OM : uzavřená podle ustanovení 8 odst. 6 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a vyhlášky Ministerstva

Více

372/2001 Sb. VYHLÁŠKA

372/2001 Sb. VYHLÁŠKA 372/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. října 2001, kterou se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody

Více

Vážený zákazníku, 123ušetři.cz

Vážený zákazníku, 123ušetři.cz Vážený zákazníku, velice si vážíme Vašeho zájmu o naše služby. Pro zdárné provedení změny dodavatele je potřeba doručit nám níže uvedené dokumenty poštou, a to ve DVOU vyhotoveních. Po vyplnění oba podepsané

Více

Kontrolní hodnoty, ceny tepelné energie a energetické ukazatele

Kontrolní hodnoty, ceny tepelné energie a energetické ukazatele Kontrolní hodnoty, ceny tepelné energie a energetické ukazatele ve výkazu 31, 32-CL a) Kontrolní hodnoty a ceny tepelné energie podle úrovně předání (budou vypočteny automaticky) V posledních sloupcích

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Úvodní slovo předsedy

Více