Zpráva činnosti CTI ČR za období říjen-prosinec Semináře, kurzy, soutěže.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpráva činnosti CTI ČR za období říjen-prosinec 2014. Semináře, kurzy, soutěže."

Transkript

1 Zpráva činnosti CTI ČR za období říjen-prosinec 2014 Semináře, kurzy, soutěže. Cech topenářů a instalatérů České republiky, o.s. ve spolupráci se SŠP, Jílová 36g, Brno a za přispění Střediska mědi pořádal dne , seminář AMOS v rámci cyklu Nové trendy a technologie v oblasti TZB na téma Zabezpečovací zařízení ohřívačů vody podle revidované ČSN , Ohýbání trubek v návaznosti na použité montážní technologie, odborné výukové materiály na webu. Účastníci odborného kurzu obdrželi Osvědčení, číslo akreditace č.j.:msmt-33973/ uděleno MŠMT. Spol. KORADO a.s. a CTI ČR připravili na technický kurz s cílem seznámit účastníky se zásadami navrhování a montáže otopných těles a konvektorů a novinkami ve výrobním sortimentu, a to pro učitele odborných škol. Účastníkům bylo vydáno Osvědčení o absolvování vzdělávací akce. Lektor Ing. Vlastimil Mikeš, Odborný garant DVPP: Ing. Andrzej Bartoś. Cech vyhlásil XI. ročník celorepublikové soutěže o zvyšování odborných znalostí učňovského dorostu doporučené MŠMT ČR,,Vědomostní olympiádu Soutěž je určena žákům třetích, případně druhých ročníků SOŠ, SOU v oboru topenář instalatér. Soutěže se může účastnit pouze žák, který nemá ukončené žádné jiné středoškolské vzdělání a soutěže se může zúčastnit pouze jedenkrát. Do soutěže se přihlásilo 13 krajů ČR. Vědomostní olympiáda je tříkolová: základní kola, krajská kola a kolo celorepublikové. Základní kola se uskuteční v rámci jednotlivých, přihlášených SOU. Vítězové postoupí do krajských kol. Základní kolo se uskuteční na učilištích uskutečnit do 29. ledna Do krajského kola postupují dva nejúspěšnější žáci z přihlášeného učiliště. Krajská kola budou probíhat elektronicky centrálně z CTI ČR formou testů a proběhnou do konce března Organizaci a průběh krajských soutěží bude zajišťovat CTI ČR. Vítězové krajských kol postoupí do celorepublikového kola. Odpovídat se bude na vybrané otázky. Soutěžní otázky (studijní materiál) vychází ze znalostí probraného učiva dle osnov a jsou zpracovány ve vydané publikaci CTI ČR pod názvem Souhrn otázek a odpovědí pro instalatéry I. II. a částečně III. ročník SOŠ a SOU. Celorepublikové kolo, vlastní finále soutěže se uskuteční formou testů v členské společnosti v květnu 2015 v prostorách krajských center škol. Soutěž bude zakončena slavnostním vyhlášením. Pro vítěze XI. ročníku Vědomostní olympiády jsou určeny věcné ceny, pro SOU putovní pohár. Záštitu nad

2 celorepublikovou soutěží potvrdila Asociace krajů ČR JUDr. M. Hašek. Podrobnější informace budou zveřejněny začátkem prosince 2014 na našich stránkách Bude nám velkou ctí, zúčastníte-li se jako partneři této soutěže slavnostního předání putovního poháru a cen vítězům XI. ročníku soutěže,,vědomostní olympiády Generálním mediálním partnerem TZB INFO. České sdružení pro technická zařízení ve spolupráci s Českou hutnickou společností, Cechem topenářů a instalatérů České republiky a TZB info pořádal,,školení pracovníků v oboru plynových zařízení Řeka Dvoudenní školení se koná v Třinci ve dnech Školení bylo určeno - Revizním technikům plynových zařízení - Projektantům odběrných plynových zařízení (OPZ) - Zaměstnancům firem zajišťujících montáž OPZ - Zástupcům orgánům státní zprávy a samosprávy - Provozovatelům odběrných plynových zařízení (OPZ) a jejich zaměstnancům Členům CTI ČR byla poskytnuta dle dohody sleva na školeních pořádaných ČSTZ. Cechovní kalendář 2015 Cechu vydal 20.ročník barevného kalendáře CTI ČR pro rok 2015, nejen jako dobrou a účinnou formu propagace, ale i jako milou pozornost Vašim obchodním partnerům. Kalendář bude k distribuci začátkem prosince 2014 pro všechny členy CTI ČR. V elektronické podobě na našich sekce publikační. Dne 1. října 2014 v prostorách MŠMT (Velký zrcadlový sál) na adrese Karmelitská 8, Praha 1 se uskutečnil k problematice odborného vzdělávání další jednání u kulatého stolu. Cech byl zastoupen panem Ing. Andzejem Bartošem, 1. viceprezidentem CTI ČR, školství a zdělávání. Daná oblast se týkala roku 2015 roku průmyslu a technického vzdělávání, kterou významně řeší podepsaná smlouva o vzájemné spolupráci mezi MŠMT a Svazem průmyslu a obchodu ČR. Spolupráce se týkala zejména podpory technického vzdělávání dětí a mládeže a významná spolupráce při vyhlášení Roku průmyslu a technického vzdělávání. Zaslané materiály jsou zpracovány jednak z pohledu MŠMT a dále z pohledu Svazu průmyslu a dopravy ČR. Cílem kulatého stolu bylo seznámení se se záměrem a s hlavními připravovanými aktivitami na plánovaný rok.

3 V Praze v ÚNMZ se konalo zasedání technicko-normalizační komise (TNK 26), CTI ČR bylo zastoupeno Ing. Jiřím Dvořákem, zkušebna tepelných a ekologických zařízení Strojírenský zkušební ústav, s.o. Informace ze zasedání: V první části informovala tajemnice komise Ing. Fuxová o menší aktivitě členů při připomínkování norem a jiných normotvorných dokumentů. Další informace se týkala programu zavádění nových norem EN do soustavy ČSN v příštím období se bude jednat o cca 15 norem z oboru TNK 26. Komise byla informována o uvažovaném slučování komisí CEN a požádala členy TNK 26 o zvážení možností účastnit se práce v některé evropské komisi CEN. V další části se diskutovaly normy, které mají být vyhlášeny na zrušení. Vesměs se jedná o staré ČSN normy, zpravidla nahrazené EN normami. Byl podán návrh, které normy zrušit a které ponechat v platnosti- zde se jedná o normy, které nemají prozatím náhradu v EN normách. CTI ČR navrhlo do nově vzniklých sekcí při HK ČR své zástupce do sekce energetické, sekce legislativní, sekce vzdělávací, sekce živnostenské. Sekce mají přímou vazbu na představenstvo HK ČR a budete mít tedy možnost setkávat se na jednáních přímo s jeho členy a přenášet tak své problémy přímo do jednání volených orgánů HK ČR. Dne se uskutečnilo první zasedání sekce legislativy na HK ČR. Prezidium bylo elektronicky dne informováno sekretariátem CTI ČR zápisem ze zasedání. Rada Cechu instalatérů ČR na svém zasedání ke konci října 2014 navazuje na dřívější korespondenci a komunikaci mezi oběma cechy a nabídla možnost setkání v lednu 2015 na INFOTHERMA OSTRAVA Dne proběhlo jednání ve věci přípravy mezinárodních stavebních veletrhů v Brně a doprovodného programu,,učeň instalatér Jedná se zúčastnili pan Ing. A. Bartoś a pan Bohuslav Hamrozi za CTI ČR za BVV pan Ing. Tichý. Dne v prostorách Vily Nový Smíchov a.s., Radlická 1/19, , Praha 5 se konalo jednání Sektorové rady pro řemesla a umělecká řemesla. CTI ČR bylo zastoupeno panem Bohuslavem Hamrozim. Zprávu o jednání pan B.Hamrozi podá na zasedání prezidia CTI ČR. Dne se konalo zasedání představenstva SPTZ. Za CTI ČR se zúčastnil zasedání pan Bohuslav Hamrozi.

4 Dne se konalo na CTI ČR jednání u kulatého stolu ve věci Společného stanoviska CTI ČR a ČSTZ k problematice spalinových cest u spotřebičů na plynná paliva. V souvislosti se znepokojivým nárůstem počtů případů otrav spalinami požádal CTI ČR na základě návrhu ČSTZ zástupce subjektů působících v oblasti spalinových cest u plynových spotřebičů. Uvedené závěry vycházejí z Vyjádření VUT v Brně ze dne Podrobnější informace podá pan Bohuslav Hamrozi. Dne se bude konat jednáním na MPO, s panem náměstkem panem Karlem Novotným, ve věci zlepšení kvality služeb a rozvoje podnikání v návaznosti na legislativu a praxi po absolvování mistrovských zkoušek a nezbytnou součinnost spolků - cechů. Cech zastupují: Bohuslav Hamrozi, prezident CTI ČR, Ing. Andrzej Bartoś, 1. viceprezident CTI ČR, školství a vzdělávání, Ing. Ladislav Lněníček, viceprezident CTI ČR, projektové manažerství. Dne 13. listopadu 2014, se konaly Mariánskolázeňské dialogy, které v lázeňském městě již posedmé pořádala Řemeslnická komora Dolní Bavorsko-Horní Falc z Regensburgu. Více než 180 zástupců podniků, úřadů, škol a institucí z Čech, východního Bavorska, Rakouska a Slovenska diskutovalo ve třech pracovních skupinách o společné hospodářské oblasti mezi metropolemi Praha, Norimberk, Mnichov a Vídeň. Cech topenářů a instalatérů České republiky, byl zastoupen prezidentem panem Bohuslavem Hamrozim. Prezidiu byla zaslána tisková zpráva včetně fotodokumentace dne Dne ledna 2015 na Výstavišti Černá louka Ostrava se uskuteční XXII. Ročník mezinárodní výstavy Vytápění, Úspory energií, smysluplné využívání obnovitelných zdrojů INFO-THERMA Cech topenářů a instalatérů České republiky, o.s. je mediálním partnerem této výstavy viz odkaz: Členům cechu byla zaslána předběžná zpráva na konferenci pořádanou CTI ČR na téma Novela zákona o hospodaření energií dne do kongresového centra výstaviště. Také členům cechu bude poštou zaslána čestná vstupenka s programem konference.

5 Časopis INFO 4., 5-6., Vyšel Časopis pro tepelnou techniku a instalace INFO 4/2014. Články byly recenzovány panem Ing. Vladimírem Valentou. Z obsahu: Z našich škol Střední odborné učiliště stavební Plzeň. Řemeslo /Skill Vstupte do světa společnosti Rothenberger. Topná sezóna. Ze soudní síně a z praxe2. Velká cena Asociace odborných velkoobchodů a výrobců TZB za inovativní výrobek. Výběr z norem Regulační zařízení pro komerční a průmyslové objekty. Nicméně již připravujeme dvojčíslo INFO 5-6/2014. www. cechtop.cz Pravidelné jsou doplňovány internetové cechovní stránky o činnost cechu a legislativu pro členy i pro širokou odbornou veřejnost z oblasti TZB. Přístup pro členy,,výběr norem z věstníku ÚNMZ č. 9,10,11/2014 s odkazem na ÚNMZ. K plné znění norem je k dispozici na sekretariátu CTI ČR. CTI ČR finišuje na přípravě portálu TipTzb seminářů, technických kurzů a školení, konferencí v oblasti TZB. Portál bude obsahovat chronologicky seřazený seznam akcí, který bude možné filtrovat podle místa konání a společnosti, která akci pořádá. Návštěvníci webu si budou moci nechat nové akce automaticky zasílat na svůj . Dále CTI ČR dle objednávky a předložené nabídky na portálu zajistí celkovou realizaci seminářů a konferencí včetně techniky, simultánního a konsekutivního tlumočení a doprovodného programu v oblasti TZB. Cech připravuje 1.ročník,,Setkání topenářů a instalatérů Jihomoravského kraje za podpory spol. PTÁČEK velkoobchod, a.s. a spol. ESL, a.s. poté setkání v Severomoravském kraji a dalších krajů ČR za podpory společností členů cechu v programu se nabízí exkurze, aktuální témata zaměřená na praxi v TZB, diskuze se špičky v oboru. Dotace: Cech připraví žádost o dotaci,,efekt 2015 na MPO, vzdělávání k projektu EFEKT v oblasti energetických úspor a využití obnovitelných zdrojů energie. Jedná se o programy finanční podpory z veřejných zdrojů. 1. Tepelné soustavy tepelná čerpadla, autor Ing. Josef Slováček 2. Solární tepelné soustavy, autor Doc. Tomáš Matuška

6 3. Tepelné soustavy kotle na biomasu, autor Doc. Zdeněk Lyčka publikace je již zpracovaná Recenze Ing. Vladimír Valenta Cech připravuje pro své členy a jejich obchodní partnery ve spolupráci s ÚNMZ Dodatky vydání TECHNICKÝCH PRAVIDEL, která jsou pro naše montážní firmy, projektanty a právnické subjekty nezbytnou součástí k výkonu jejich činnosti. Dodatek k normě by měl obsahovat dle ÚNMZ: 1) uvedení zdroje, umístění loga ÚNMZ, umístění reklamy na ČSN online (text bych dodal) 2) zaslání připraveného textu publikace s barevným vyznačením citovaných částí ČSN ke kontrole rozsahu citovaného textu 3) citace v rozsahu 5 normostran (á 1800 znaků) bude zdarma za uvedení zdroje informací 4) za každou další započatou citovanou normostranu stanovit obvyklou cenu bychom se řídili běžným poplatkem za šíření ČSN a 5 Kč x citovaná strana x náklad Doplnění k činnosti CTI ČR za dané období zašlete písemně na sekretariát do

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis z 4. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 11.12.2014 místo konání: v sídle společnosti WOLF AKADEMII

Více

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO. Zápis z 2. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR 26.5.2015

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO. Zápis z 2. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR 26.5.2015 . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis z 2. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR 26.5.2015 které se konalo po exkurzi a představení společnosti Kermi s.r.o,

Více

PARTNERSTVÍ, FIREMNÍ PREZENTACE veletrh středních odborných škol při XV. ročníku Vědomostní olympiády 2019 (VO 2019)

PARTNERSTVÍ, FIREMNÍ PREZENTACE veletrh středních odborných škol při XV. ročníku Vědomostní olympiády 2019 (VO 2019) ÚČAST HLAVNÍ HO PARTNERA: - osobní účast při slavnostním vyhlášení vítězů XV. ročníku Vědomostí olympiády 2019 konané v aule VUT v Brně dne 16.5.2019 - osobní setkání s absolventy třetích ročníků středních

Více

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis č. 5./2013 ze zasedání prezidia a dozorčí rady Cechu topenářů a instalatérů České republiky, o.s., dne 26.9.2013 v

Více

Kermi hostilo krajské kolo Vědomostní olympiády CTI ČR

Kermi hostilo krajské kolo Vědomostní olympiády CTI ČR Kermi hostilo krajské kolo Vědomostní olympiády CTI ČR Do soutěže Vědomostní olympiáda 2014-2015 se přihlásilo 40 škol z 13 krajů ČR. Koná se pod záštitou Asociace krajů České republiky a Hospodářské komory

Více

Zápis z 2. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 29.5.2014 od 13.00hod místo konání aula Střední školy polytechnické, Jílová 36g Brno

Zápis z 2. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 29.5.2014 od 13.00hod místo konání aula Střední školy polytechnické, Jílová 36g Brno . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis z 2. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 29.5.2014 od 13.00hod místo konání aula Střední školy polytechnické,

Více

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis č. 6./2013 ze zasedání prezidia a dozorčí rady Cechu topenářů a instalatérů České republiky, o.s., dne 12.12.2013 v

Více

Zpráva propagační sekce AVTČ Období

Zpráva propagační sekce AVTČ Období Zpráva propagační sekce AVTČ Období 2015-2016 Hlavní pilíře propagace AVTČ 1. Členská základna 2. Výstavy (OZE) 3. Semináře (školení, workshopy) 4. Konference (pro projektanty TZB, architekty) 5. Publikace

Více

Informace dle plánu činností CTI ČR na rok 2015. za období březen, duben květen 26.5. 2015

Informace dle plánu činností CTI ČR na rok 2015. za období březen, duben květen 26.5. 2015 Informace dle plánu činností CTI ČR na rok 2015 za období březen, duben květen 26.5. 2015 Osvětová činnost CTI ČR převzalo od Hospodářské komory České republiky osvědčení o kvalifikované autorizaci v oboru

Více

Vyhodnocení plnění programových cílů z valné hromady SPS v roce 2004 únor 2008

Vyhodnocení plnění programových cílů z valné hromady SPS v roce 2004 únor 2008 Vyhodnocení plnění programových cílů z valné hromady SPS v roce 2004 únor 2008 1. Oblast ekonomického prostředí podnikání Ekonomické podmínky pro podnikání se za uplynulé čtyři roky zlepšily, podstatně

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLKU. Česká fotovoltaická asociace, o.s.

ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLKU. Česká fotovoltaická asociace, o.s. ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLKU Česká fotovoltaická asociace, o.s. 2015 Aktivity v roce 2015 Získání autorizace profesní kvalifikace Na podzim jsme obdrželi od Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky

Více

Slavnostní předání cen XV. ročníku Vědomostní olympiáda Cechu topenářů a instalatérů České republiky. a 13. ročníku soutěže MĚĎ 2019

Slavnostní předání cen XV. ročníku Vědomostní olympiáda Cechu topenářů a instalatérů České republiky. a 13. ročníku soutěže MĚĎ 2019 Slavnostní předání cen XV. ročníku Vědomostní olympiáda 2019 Cechu topenářů a instalatérů České republiky a 13. ročníku soutěže MĚĎ 2019 Finále XV. ročníku Vědomostní olympiády Cechu topenářů a instalatérů

Více

Decentralizovaný rozvojový projekt 2011

Decentralizovaný rozvojový projekt 2011 Decentralizovaný rozvojový projekt 2011 4. Program na podporu otevřenosti vysokých škol a) podprogram na podporu rozvoje všech forem dalšího vzdělávání, vč. seniorů na vysokých školách Název projektu:

Více

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Oblast Zlín. Výroční zpráva

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Oblast Zlín. Výroční zpráva Výroční zpráva 2015 0 Obsah Úvod... 2 1. Výbor oblasti... 3 2. Zastoupení v orgánech a komisích... 3 3. Členská základna... 4 3.1. Autorizace... 4 3.2. Komunikace se členy... 4 3.3. Pojištění autorizovaných

Více

Zkušenosti z certifikace

Zkušenosti z certifikace Zkušenosti z certifikace TZB konference veletrhu AQUATHERM Praha 2014 Ing. Tomáš Hruška ředitel SZÚ, s.p. STROJÍRENSKÝ ZKUŠEBNÍ ÚSTAV, s.p. 2014-03-04 CERTIFIKACE KOTLŮ Popis Nařízení Evropského parlamentu

Více

ENERGIE-OBCE-GEM 3. Zpravodaj prosinec 2012

ENERGIE-OBCE-GEM 3. Zpravodaj prosinec 2012 ENERGIE-OBCE-GEM 3 Zpravodaj prosinec 2012 Vážení zástupci měst a obcí Jihočeského kraje, právě čtete třetí číslo zpravodaje projektu Úspory energií, obnovitelné zdroje energie (OZE) a trvale udržitelný

Více

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka Z á p i s Ze zasedání republikového výboru VETERÁNA POLICIE ČR konaného dne 14.04.2009 od 9.00 hodin v budově Muzea Policie ČR v Praze -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků

Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků Ve dnech 5-6. června 2014 se ve VTP Vysočina, Jihlava, uskutečnila mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků v ČR (dále VTP). x x x x Poradě

Více

Zápis z 3. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 25.9.2014 od 13.00hod místo konání

Zápis z 3. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 25.9.2014 od 13.00hod místo konání . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis z 3. zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR konané dne 25.9.2014 od 13.00hod místo konání v sídle společnosti ALMEVA

Více

V rámci doprovodného programu předání Zlatých medailí Stavebních veletrhů Brno

V rámci doprovodného programu předání Zlatých medailí Stavebních veletrhů Brno V rámci doprovodného programu předání Zlatých medailí Stavebních veletrhů Brno v roce 2016 Cech topenářů a instalatérů České republiky, udělil Výroční topenářskou cenu, Výroční instalatérskou cenu, Výroční

Více

AUTORIZOVANÉ SPOLEČE NSTVO

AUTORIZOVANÉ SPOLEČE NSTVO . C e c h t o p e n á ř ů a i n s t a l a t é r ů Č e s ké r e p u b l i k y, o. s. AUTORIZOVANÉ SPOLEČE NSTVO Zápis č. 2./2013 ze zasedání prezidia a dozorčí rady Cechu topenářů a instalatérů České republiky,

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Úřad vlády České republiky 13.

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Úřad vlády České republiky 13. Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky 13. června 2014 Přítomni / omluveni viz prezenční listina (Příloha k zápisu)

Více

ČSN 06 0310 ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září. 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž

ČSN 06 0310 ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září. 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.10 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž ČSN 06 0310 Září Heating systems in buildings - Design and installation Nahrazení předchozích norem Touto normou

Více

Číslo: 5/2002 15.5. 2002

Číslo: 5/2002 15.5. 2002 Číslo: 5/2002 15.5. 2002 Vydává: Energy Centre České Budějovice, Pražská 99, 370 04 České Budějovice tel.: 038 / 731 25 80, fax: 038 / 731 25 81, e-mail: office@eccb.cz, http://www.eccb.cz OBSAH: 1. Výstava

Více

Akreditace vzdělávacích programů u SPŘ, o.s.

Akreditace vzdělávacích programů u SPŘ, o.s. Akreditace vzdělávacích programů u SPŘ, o.s. P R O C E S A K R E D I T A C E V Z D Ě L Á V A C Í C H P R O G R A M Ů U S P Ř, O. S. O D 2 6. 5. 2 0 0 8 Společnost pro projektové řízení, o.s. 2008 Vydání

Více

Zápis z 1.zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR 2015

Zápis z 1.zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR 2015 . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis z 1.zasedání prezidia a dozorčí rady CTI ČR 2015 konané dne 21.3.2015 od 13.00hod místo konání v prostředí Moravského

Více

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis č. 4./2013 ze zasedání prezidia a dozorčí rady Cechu topenářů a instalatérů České republiky, o.s., dne 21.6.2013 místo

Více

R E C Y C L I N G 2016

R E C Y C L I N G 2016 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENRSTVÍ ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČESKÉ REPUBLICE ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČR řádný člen mezinárodního

Více

DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006

DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006 DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006 24. 4. 2006, pondělí 18.00 22.00 hod OUVERTURA Stavebních veletrhů Brno 2006 Pořadatel: Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Organizátor: Svaz podnikatelů

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2014 Strana 1 (Celkem 12) Vážení přátelé, rok 2013 byl pro členské firmy naší asociace náročný. V současnosti je trh nátěrových

Více

listopad - prosinec 2011:

listopad - prosinec 2011: A. Nové informace: listopad - prosinec 2011: A1.1 Nové normy listopad 2011: ČSN EN 60519-6 ed. 2 Bezpečnost u elektrotepelných zařízení - Část 6: Technické požadavky na bezpečnost průmyslových mikrovlnných

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Třinec, Komenského 713. Komenského 713, 739 61 Třinec. Identifikátor školy: 600016269

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Třinec, Komenského 713. Komenského 713, 739 61 Třinec. Identifikátor školy: 600016269 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium Třinec, Komenského 713 Komenského 713, 739 61 Třinec Identifikátor školy: 600016269 Termín konání inspekce: 4. 7. listopadu

Více

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO

AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO . C E C H T O P E N Á Ř Ů A I N S T A L A T É R Ů Č R AUTORIZOVANÉ SPOLEČENSTVO Zápis č. 1./2014 ze zasedání prezidia a dozorčí rady Cechu topenářů a instalatérů České republiky, o.s., dne 1.3.2014 v 13,00

Více

Program Rady Svazu pro vzdělávací činnost na I. pololetí 2006. Přehled hlavní činnosti řízené Radou Svazu pro vzdělávací činnost za rok 2005

Program Rady Svazu pro vzdělávací činnost na I. pololetí 2006. Přehled hlavní činnosti řízené Radou Svazu pro vzdělávací činnost za rok 2005 Program Rady Svazu pro vzdělávací činnost na I. pololetí 2006 Přehled hlavní činnosti řízené Radou Svazu pro vzdělávací činnost za rok 2005 Program činnosti Rady Svazu pro vzdělávací činnost pro II. pololetí

Více

Zákon o hospodaření energií, směrnice EU

Zákon o hospodaření energií, směrnice EU , směrnice EU Ing. František Plecháč 1 Zákon byl vydán pod č. 406/2000 Sb. Hlavní důvody posledních novelizací zákona: - směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2002/91/ES o energetické náročnosti budov,

Více

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE Zpráva o činnostech říjen až prosinec OBSAH: 1. Aktuální projekty (chronologicky): Číslo stránky: 1.1 Odborný seminář a setkání EKIS, 2. 3.10.... 2 1.2 Dny energetického poradenství

Více

EFEKT MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

EFEKT MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA K SEMINÁŘŮM ENVIROS, s. r. o. PROSINEC 2008 EFEKT MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU INFORMAČNÍ DEN: ENERGETICKY ÚSPORNÁ OPATŘENÍ PRO OBEC EV. Č. ISPROFIN 122142-8225 FORMULÁŘ KONTROLY KVALITY

Více

Kamnář montér kamen na biomasu s teplovodním výměníkem (kód: 36-147-H)

Kamnář montér kamen na biomasu s teplovodním výměníkem (kód: 36-147-H) Kamnář montér kamen na biomasu s teplovodním výměníkem (kód: 36-147-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání:

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch SEKTOROVÁ DOHODA pro cestovní ruch Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů Číslo projektu:

Více

STANOVY Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a kovářů-podkovářů Čech, Moravy a Slezska, živnostenské společenstvo

STANOVY Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a kovářů-podkovářů Čech, Moravy a Slezska, živnostenské společenstvo Stanovy společenstva STANOVY Společenstva uměleckých kovářů a zámečníků a kovářů-podkovářů Čech, Moravy a Slezska, živnostenské společenstvo OBSAH Název a sídlo (1) Vznik a registrace Společenstva (2)

Více

REGISTR PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ OBLAST: ENERGETIKA

REGISTR PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ OBLAST: ENERGETIKA List/listů: 1/12 Aktualizováno k zákonu 371/2011 Sb. Typ právního předpisu Číslo předpisu Zákon 406/2000 Název právního předpisu Zákon o hospodaření energií Změny právního předpisu 359/2003 694/2004 180/2005

Více

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července 2015 Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace Právník roku SP ČR předával ocenění 16. 4. Vyhlášení vítězů soutěže Manažer roku 23.

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387 Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Fiktivní firma oblast DUM č. 32_J03_2_01 Téma Fiktivní

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST PRO ZDRAVOTNICKOU TECHNIKU ČESKÁ ASOCIACE SESTER SPOLEČNOST RADIOLOGICKÝCH ASISTENTŮ ČR SPOLEČNOST BMI A LÉKAŘSKÉ INFORMATIKY ČLS J. E. P. pořádají konferenci pod záštitou primátora města

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

TÉMATA SOUHRNNÝCH PŘEHLEDŮ

TÉMATA SOUHRNNÝCH PŘEHLEDŮ Náklad: 5 000 ks Remintenda: 0 ks Periodicita: dvouměsíčník Distribuce: formou předplatného a direct mailu (zdarma zasílání na konkrétní firmy, osoby) Mediální partnerství: Cech podlahářů ČR, Cech parketářů

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Číslo jednací: Vyřizuje: Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování VÚP 328.3-1966/2623/08 Ka-54 Pavel Kavlík Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 28.11.2008

Více

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Informace Úřadu HK ČR XXIV. Sněm Hospodářské komory České republiky Brno, 31.5. 2012 1 HKČR v číslech Oblasti podpory podnikání Úřad HKČR Organizační struktura Ovlivňování

Více

Informace o kontrolách kotlů

Informace o kontrolách kotlů Informace o kontrolách kotlů Informace je určena provozovatelům spalovacích stacionárních zdrojů umístěných v rodinných domech, bytech a stavbách pro individuální rekreaci, a provozovatelům zdrojů umístěných

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

Inteligentní digitální domácnost

Inteligentní digitální domácnost Nakladatelství Sdělovací technika uvádí konferenci Inteligentní digitální domácnost 23. září 2011, od 10:00 hod Velký sál konferenčního centra, Výstaviště Letňany Program 10:30 10:40 Zahájení konference

Více

Vážené dámy, vážení pánové, vážení hosté a příznivci Cechu topenářů a instalatérů,

Vážené dámy, vážení pánové, vážení hosté a příznivci Cechu topenářů a instalatérů, Příloha č. 3 Vážené dámy, vážení pánové, vážení hosté a příznivci Cechu topenářů a instalatérů, vítám Vás všechny na třinácté valné hromadě Cechu topenářů a instalatérů České republiky a současně Vás vítám

Více

Fórum techniky a vzdělávání pro průmysl v Jihomoravském kraji 2016 a jednání u Kulatého stolu, včetně závěrů a doporučení

Fórum techniky a vzdělávání pro průmysl v Jihomoravském kraji 2016 a jednání u Kulatého stolu, včetně závěrů a doporučení Fórum techniky a vzdělávání pro průmysl v Jihomoravském kraji 2016 a jednání u Kulatého stolu, včetně závěrů a doporučení Dne 10. 6. 2016 se uskutečnila v gesci Biology Parku Brno, Krajské hospodářské

Více

STAVEBNĚ SPRÁVNÍ PRAXE

STAVEBNĚ SPRÁVNÍ PRAXE STAVEBNĚ SPRÁVNÍ PRAXE 2 2012 PŘÍLOHA INFORMACÍ PRO ORGÁNY ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU INFORMACE O VYDANÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISECH, ČLÁNCÍCH A PUBLIKACÍCH SBÍRKA ZÁKONŮ 2012 Částka 14 čís. 38 Zákon,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TÝMU Č. 1 PRO LEGISLATIVU ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TÝMU Č. 1 PRO LEGISLATIVU ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TÝMU Č. 1 PRO LEGISLATIVU ZA ROK 2011 Vedoucí týmu: Ing. Petr Serafín Tajemník týmu: Ing. Petr Serafín 1. Poslání a charakteristika týmu Působnost průřezového týmu č. 1 pro legislativu

Více

ENERGIE PRO BUDOUCNOST, popáté, tentokrát v budovách

ENERGIE PRO BUDOUCNOST, popáté, tentokrát v budovách ENERGIE PRO BUDOUCNOST, popáté, tentokrát v budovách sdělení této konferenci Energie pro budoucnost je především EKO-PROBLÉM designu stavby Ing. František Hýbner ve spolupráci s doc. Ing. Arch. Patrikem

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Podpis nové Dohody o partnerství Ostrava 1. prosince 2015 Petr Czekaj Obsah prezentace 1. Založení MSPaktu 2. Definice paktu zaměstnanosti 3. Výsledky dosavadní činnosti

Více

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Pozvánka na konferenci Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Stěžejní témata: Pracovněprávní vztahy ve veřejné správě Nový občanský zákoník jaké změny přinese nový občanský zákoník do veřejné správy

Více

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ pořádá XIX. mezinárodní sympozium a odbornou výstavu SANACE 2009 13. kvìtna 2009 Slavnostní zahájení,

Více

Úvodní slovo. Statistika 2-3/2014. Vážení čtenáři,

Úvodní slovo. Statistika 2-3/2014. Vážení čtenáři, 2-3/2014 Úvodní slovo Vážení čtenáři, na úvod bychom Vás rádi informovali, že 6. března 2014 proběhlo řádné valné shromáždění ČSVE. Toto valné shromáždění bylo volební a bylo na něm zvoleno nové předsednictvo

Více

Vaše značka Naše značka Vyřizuje V Brně dne 11. 12. 2012

Vaše značka Naše značka Vyřizuje V Brně dne 11. 12. 2012 Školy vyučující obor Instalatér, Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízeni a Technická zařízeni budov Vaše značka Naše značka Vyřizuje V Brně dne 11. 12. 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ZÁSTUPCŮ KRAJSKÝCH

Více

Odborný seminář Protherm 2013

Odborný seminář Protherm 2013 ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Odborný seminář Protherm 2013 Novinky v legislativě oboru technických zařízení budov v roce 2012 Prof. Ing. Karel Kabele, CSc. Doc. Ing.

Více

solarnispolecnost.cz http://www. //www.solarnispolecnost Osoby oprávněné instalovat OZE a kvalifikační standardy

solarnispolecnost.cz http://www. //www.solarnispolecnost Osoby oprávněné instalovat OZE a kvalifikační standardy Osoby oprávněné instalovat OZE a kvalifikační standardy Tomáš Matuška, Tomáš Straka Československá společnost pro sluneční energii (ČSSE) Fakulta strojní, ČVUT v Praze Proč kvalifikace instalatérů OZE?

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2014. NÁVRH

Více

Vydal: nám. Přemysla Otakara II. 87/25, 370 01 České Budějovice Autor textů: Ing. Josef Šťastný Fotografie poskytli: Ing. Otakar Chlouba, Ing.

Vydal: nám. Přemysla Otakara II. 87/25, 370 01 České Budějovice Autor textů: Ing. Josef Šťastný Fotografie poskytli: Ing. Otakar Chlouba, Ing. Vydal: nám. Přemysla Otakara II. 87/25, 370 01 České Budějovice Autor textů: Ing. Josef Šťastný Fotografie poskytli: Ing. Otakar Chlouba, Ing. Martin Halama a Ing. Edvard Sequens ze Sdružení Calla, OÖ

Více

Výroba technologické a topné páry z tepla odpadních spalin produkovaných elektrickou obloukovou pecí na provozu NS 320 VHM a.s.

Výroba technologické a topné páry z tepla odpadních spalin produkovaných elektrickou obloukovou pecí na provozu NS 320 VHM a.s. Výroba technologické a topné páry z tepla odpadních spalin produkovaných elektrickou obloukovou pecí na provozu NS 320 VHM a.s. Ing. Kamil Stárek, Ph.D., Ing. Kamila Ševelová, doc. Ing. Ladislav Vilimec

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A školní rok 2008-2009 RNDr. Jiří Sochor zástupce statutárního orgánu Schváleno školskou radou dne 26. 10.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FOR FURNITURE A FOR OFFICE - AČN SPOLUORGANIZÁTOR

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FOR FURNITURE A FOR OFFICE - AČN SPOLUORGANIZÁTOR /5/ květen 2013 18.4. PROBĚHLA VALNÁ HROMADA AČN Významným bodem letošní valné hromady byla volba do představenstva AČN a revizní komise AČN. Proběhla diskuse o prezentaci soutěže NÁBYTEK ROKU. Valná hromada

Více

VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ PROCES QS 75-02

VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ PROCES QS 75-02 Příloha č. 6 Střední odborné učiliště a střední odborná škola, SČMSD, Znojmo, s.r.o. List číslo: 1 / 24 Druh dokumentu: SMĚRNICE Vydání: 1 Identifikační označení: QS 75-02 Výtisk číslo: 1 VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ

Více

Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 1 Obsah I. Úvod 1. Základní obecné informace o AICM 2. Výkonné orgány AICM II. Zpráva o činnosti AICM Centrální programové

Více

Zpestření výstavy v podání žáků i učitelů ZuŠ

Zpestření výstavy v podání žáků i učitelů ZuŠ 12 Ročník 2008 Předvánoční malé i velké Cena 10,- Kč výstava řemesel zaujala návštěvníky Zpestření výstavy v podání žáků i učitelů ZuŠ Zpravodaj města Kraslice Vážené dámy/vážení pánové, Dovolte,

Více

Certifikační kurzy montáží zabezpečovací techniky

Certifikační kurzy montáží zabezpečovací techniky únor červen 2016 Termíny kurzů únor - červen 2016 DATUM MÍSTO NÁZEV KURZU CENA 2. 2. Ostrava El. zabezpečení objektů pro kvalifikované 900,- 3. 2. Ostrava Novinky v JABLOTRON 100 900,- 9. - 10. 2. Praha

Více

PROGRAM KONFERENCE ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ KOTLE A ENERGETICKÁ ZAŘÍZENÍ 2012

PROGRAM KONFERENCE ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ KOTLE A ENERGETICKÁ ZAŘÍZENÍ 2012 PROGRAM KONFERENCE ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ KOTLE A ENERGETICKÁ ZAŘÍZENÍ 2012 která se bude konat ve dnech 19. 3. 21. 3. 2012 v konferenčních prostorách KONGRESOVÉHO CENTRA HOTELU VORONĚŽ I. BRNO

Více

24. ročník 1. ročník 13. 5. - 17. 5. 2015

24. ročník 1. ročník 13. 5. - 17. 5. 2015 24. ročník 1. ročník 13. 5. - 17. 5. 2015 Nomenklatura výstavy Hobby: Nomenklatura výstavy Rybářský veletrh: Otevírací doba: Nářadí a zařízení pro hobby a zahradu, rostliny a semena, stavebnictví, vytápění,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013/2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013/2014 Asociace provozovatelů kin Politických vězňů 445 266 01 Beroun www.prokina.cz tajemnice@kinari.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013/2014 předloženo členům APK na Valné hromadě konané 1. - 2. 4. 2014 v Harrachově OBSAH:

Více

Studie náhrady za vyhl. č. 50/1978 Sb.

Studie náhrady za vyhl. č. 50/1978 Sb. Upozornění: Studie vznikla v listopadu 2005 a nebyla vzhledem k očekávanému zákonu O vyhrazených technických zařízeních dále rozpracovávána Štěpán Valenta předseda legislativní komise UR ČR - svazový předseda

Více

ZÁKON č. 301/1992 Sb. České národní rady

ZÁKON č. 301/1992 Sb. České národní rady ZÁKON č. 301/1992 Sb. České národní rady o Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky ze dne 5. května 1992 Změna: 121/1993 Sb. Změna: 223/1994 Sb. Česká národní rada se usnesla

Více

Oblastní kancelář ČKAIT Plzeň

Oblastní kancelář ČKAIT Plzeň ČESKÁ KOMORA AUTORIZOVANÝCH INŽENÝRŮ A TECHNIKŮ ČINNÝCH VE VÝSTAVBĚ OBLASTNÍ KANCELÁŘ PLZEŇ Hřímalého 2464/37, 301 00 Plzeň, tel. / fax: 377423826, e - mail: plzen@ckait.cz Oblastní kancelář ČKAIT Plzeň

Více

! MMOPP00BOZ6S STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O REALIZACI PROJEKTŮ VELIKONOČNÍCH TRHŮ V OPAVĚ V ROCE 2013, 2014 A 2015. Článek I.

! MMOPP00BOZ6S STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O REALIZACI PROJEKTŮ VELIKONOČNÍCH TRHŮ V OPAVĚ V ROCE 2013, 2014 A 2015. Článek I. STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA! MMOPP00BOZ6S SMLOUVA O REALIZACI PROJEKTŮ VELIKONOČNÍCH TRHŮ V OPAVĚ V ROCE 2013, 2014 A 2015 Článek I. Smluvní strany Objednatel: Se sídlem: IČ: 00300535 DIČ: Statutární město

Více

Zpravodaj Energetické agentury Zlínského kraje, o.p.s.

Zpravodaj Energetické agentury Zlínského kraje, o.p.s. Zpravodaj Energetické agentury Zlínského kraje, o.p.s. Energetická agentura Zlínského kraje, o.p.s. (EAZK) byla založena v roce 2006 za podpory programu EU Inteligent Energy Europe. Zakladatelem a 100%

Více

Volební valná hromada AZKS. Tišnov 1.4.2016

Volební valná hromada AZKS. Tišnov 1.4.2016 Volební valná hromada AZKS Tišnov 1.4.2016 13 00 Zahájení valné hromady (Kratochvil) Volba mandátové - návrhové komise komise (A.Bajer) 13 30 Přijetí nových členů do AZKS - hlasování Zpráva o činnosti

Více

Program jednání, včetně schválení ověřovatele byl členy výboru schválen bez připomínek

Program jednání, včetně schválení ověřovatele byl členy výboru schválen bez připomínek Z á p i s Ze zasedání republikového výboru VETERÁNA POLICIE ČR konaného dne 13. října 2009 od 9.30 hodin v objektu Berounský medvěd - Beroun -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Aktuální nabídka slev publikací pouze pro valné hromady ČKAIT 7. 1. až 3. 2. 2011

Aktuální nabídka slev publikací pouze pro valné hromady ČKAIT 7. 1. až 3. 2. 2011 Aktuální nabídka slev publikací pouze pro valné hromady ČKAIT 7. 1. až 3. 2. 2011 Informační centrum ČKAIT připravilo mimořádný výprodej starších zásob odborných publikací. Mimořádné slevy platí pro členy

Více

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o společnosti... 4 3. Druhy obecně prospěšných služeb... 5 4. Orgány společnosti... 6 5. Přehled činnosti společnosti za rok 2014... 6 FINANČNÍ

Více

Pracovněprávní aktuality

Pracovněprávní aktuality (sledované období: 8. 1. 2015 4. 2. 2015) JUDr. Nataša Randlová/Mgr. Barbora Kudrhalt Suchá Advokátní kancelář Randl Partners, www.randls.com, člen Ius Laboris Právnická firma roku 2014 v kategorii Pracovní

Více

Ústřední umělecká rada

Ústřední umělecká rada Ústřední umělecká rada základních uměleckých škol České republiky Poradní sbor náměstka ministra pro skupinu 2 Ministerstva školství, mládeže tělovýchovy ČR ZÁPIS z jednání Ústřední umělecké rady ZUŠ ČR

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT SYMPOZIA: doc. MUDr. Vladimír Študent, Ph.D. přednosta Urologická klinika

Více

Podnikání a živnosti. Obor státní služby č. 42. Studijní text ke zvláštní části úřednické zkoušky

Podnikání a živnosti. Obor státní služby č. 42. Studijní text ke zvláštní části úřednické zkoušky Podnikání a živnosti Obor státní služby č. 42 Studijní text ke zvláštní části úřednické zkoušky Seznam otázek ke zvláštní části úřednické zkoušky 1. Obecné zásady pro hodnocení dopadů regulace (regulatory

Více

PŘEDSTAVENÍ INFORMAČNÍHO PROGRAMU

PŘEDSTAVENÍ INFORMAČNÍHO PROGRAMU OBSAH: 1) CHARAKTERISTIKA PROGRAMU 2) ODBORNÁ VÝCHODISKA A TERMINOLOGIE PROGRAMU 3) CÍLE PROGRAMU 4) HLAVNÍ PILÍŘE PROJEKTU 5) ZÁŠTITY PROGRAMU 6) REALIZACE PROGRAMU 7) SOUTĚŽE PRO STUDENTY TECHNICKÝCH

Více

14. ročník školení. 5. 6. červen 2012. Provozní bezpečnost odběrných plynových a plynárenských zařízení TICR. Vás srdečně zvou na

14. ročník školení. 5. 6. červen 2012. Provozní bezpečnost odběrných plynových a plynárenských zařízení TICR. Vás srdečně zvou na Vás srdečně zvou na 14. ročník školení Provozní bezpečnost odběrných plynových a plynárenských zařízení 5. 6. červen 2012 Hradec Králové, hotel Černigov TICR Mediální partner: 8:30 9:30 Registrace účastníků

Více

Společné stanovisko MMR a SEI k politice územního rozvoje a územně plánovací dokumentaci a k předkládání dokumentace v územním a stavebním řízení

Společné stanovisko MMR a SEI k politice územního rozvoje a územně plánovací dokumentaci a k předkládání dokumentace v územním a stavebním řízení Společné stanovisko MMR a SEI k politice územního rozvoje a územně plánovací dokumentaci a k předkládání dokumentace v územním a stavebním řízení I. Úvod Postavení dotčených orgánů ve správním řízení obecně

Více

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu Rada vysokých škol Agentura Rady vysokých škol, José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín Tel., Fax 220560221, E-mail: arvs@ftvs.cuni.cz ALMA MATER: http://www.radavs.cz Z á z n a m z 2. zasedání sněmu

Více

Přehled aktivit listopad 2015 1. listopad 30. listopad

Přehled aktivit listopad 2015 1. listopad 30. listopad Přehled aktivit listopad 2015 1. listopad 30. listopad PUBLIC AFFAIRS Notifikace podpory pro zdroje před 1.1.2013 26.11. Jednání se zástupci Directorate-general pro hospodářskou soutěž Evropské komise

Více

Jednání zahájil, přítomné přivítal a setkání řídil Ing. Karel Stojan. Seznámil přítomné s programem jednání:

Jednání zahájil, přítomné přivítal a setkání řídil Ing. Karel Stojan. Seznámil přítomné s programem jednání: Zápis z 2. setkání v roce 2010 partnerů Celostátní sítě pro venkov (CSPV) v Olomouckém kraji (OK), které se konalo ve čtvrtek 19. srpna 2010 v Olomouci Přítomni dle prezenční listiny, viz příloha zápisu

Více

Výroční zpráva o činnosti Legislativní rady vlády za rok 2006

Výroční zpráva o činnosti Legislativní rady vlády za rok 2006 Výroční zpráva o činnosti Legislativní rady vlády za rok 2006 I. Obecné údaje a) Název poradního orgánu vlády: Legislativní rada vlády b) Postavení Legislativní rady vlády Postavení Legislativní rady vlády

Více

NIPI bezbariérové prostředí, o.p.s. o činnosti obecně prospěšné společnosti v roce 2014

NIPI bezbariérové prostředí, o.p.s. o činnosti obecně prospěšné společnosti v roce 2014 NIPI bezbariérové prostředí, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti obecně prospěšné společnosti v roce 2014 Aktivity organizace byly realizovány v období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 O organizaci NIPI bezbariérové

Více

Zápis z jednání senátu Rady galerií ČR. 20. 21. 10. 2014 v Oblastní galerii v Liberci. Zápis z pracovního jednání dne 21. 10. 2014

Zápis z jednání senátu Rady galerií ČR. 20. 21. 10. 2014 v Oblastní galerii v Liberci. Zápis z pracovního jednání dne 21. 10. 2014 Zápis z jednání senátu Rady galerií ČR 20. 21. 10. 2014 v Oblastní galerii v Liberci Zápis z pracovního jednání dne 21. 10. 2014 Přivítání účastníků, čestných hostů a úvodní slovo: Mgr. Jiří Jůza PhD.,

Více

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY. 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS. Organizátor:

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY. 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS. Organizátor: ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 1 056 návštěvníků 84 prezentujících se firem 64 přednášek

Více