M A S A R Y K O V A U N I V E R Z I T A V B R N Ě P Ř Í R O D O V Ě D E C K Á F A K U L T A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "M A S A R Y K O V A U N I V E R Z I T A V B R N Ě P Ř Í R O D O V Ě D E C K Á F A K U L T A"

Transkript

1 MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA PROVOZNÍ ŘÁD Brno, červen 2003

2 PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MU V BRNĚ Po projednání v Akademickém senátu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně a ve Výboru základní odborové organizace Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně vydává děkan fakulty svým opatřením č. 2/2003 tento Provozní řád. Obsah: Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8: Článek 9: Článek 10: Článek 11: Článek 12: Článek 13: Příloha 1: Příloha 2: Příloha 3: Rozsah platnosti Vstup na Fakultu a pobyt na Fakultě Vjezd a parkování vozidel Ochrana majetku Fakulty a ochrana osob Ochrana zdraví při práci ochranné pracovní prostředky Odpadové hospodářství Práce s chemickými látkami a geneticky modifikovanými organismy Správa poslucháren, seminárních místností a počítačových učeben Provoz telefonní ústředny Krátkodobé užívání prostor Fakulty jinými subjekty Spisová a skartační činnost Číselník pracovišť Závěrečná ustanovení Seznam osobních ochranných pracovních prostředků používaných na Přírodovědecké fakultě MU v Brně Povolení pobytu na fakultě mimo provozní dobu Číselník pracovišť PřF MU v Brně

3 Článek 1 Rozsah platnosti a) Tento Provozní řád stanoví pravidla provozu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně (dále jen Fakulta). Je závazný pro zaměstnance Fakulty v hlavním i vedlejším pracovním poměru i pro ty, kteří pracují pro Fakultu na základě dohod o pracovní činnosti nebo dohod o provedení práce. b) Pro studenty Fakulty je závazný, pokud upravuje záležitosti, které se týkají studentů. c) Přiměřeně platí i pro návštěvníky Fakulty. d) Upravuje především záležitosti, týkající se provozu Areálu na Kotlářské ulici 2 (dále jen Areál), pro dislokovaná pracoviště platí přiměřeně. Článek 2 Vstup na Fakultu a pobyt na Fakultě Provozní doba Fakulty je od 5.00 do hodin v pracovní dny. Pobyt na Fakultě mimo provozní dobu je mimořádným pobytem a platí pro něj tyto podmínky: a) Při vstupu na Fakultu mimo provozní dobu jsou zaměstnanci a studenti povinni prokázat svou identitu vrátné službě, případně strážné službě bezpečnostní agentury. Při vstupu na Fakultu mimo provozní dobu, jakož i při setrvání na pracovišti po ukončení provozní doby, jsou zaměstnanci a studenti povinni se zaevidovat na vrátnici. Pracovníci fakulty a studenti DSP jsou dále povinni evidovat svoji přítomnost na pracovišti obvyklým způsobem. b) Akademickým pracovníkům je umožněn pobyt na Fakultě mimo provozní dobu bez speciálního povolení. Podmínkou tohoto pobytu však je splnění podmínek uvedených v bodě (a) tohoto předpisu Pobyt akademických pracovníků v laboratořích a jiných rizikových prostorách mimo provozní dobu je dále upraven provozním řádem příslušné laboratoře a odpovídajícími bezpečnostními předpisy. c) Studentům s již ukončeným jedním studijním programem a studujícím v dalším studijním programu a neakademickým pracovníkům je povolován pobyt na Fakultě mimo provozní dobu jen se souhlasem přímého nadřízeného (učitele) a vedoucího sekce (tajemníka). Při pobytu neakademických pracovníků a studentů s již ukončeným jedním studijním programem a studujícím v dalším studijním programu na Fakultě mimo běžnou provozní dobu musí být dodrženy podmínky uvedené v bodě b, odstavec 2. d) Studentům bez ukončeného studijního programu je pobyt mimo provozní dobu Fakulty povolován vedoucím příslušného pracoviště, který zajistí odpovídající pedagogický dozor. Tito studenti jsou rovněž povinni dodržovat podmínky stanovené v bodě (a) tohoto předpisu. Výjimku povoluje vedoucí příslušné sekce. e) Návštěvy v mimoprovozní době jsou evidovány na vrátnici a jejich vstup do areálu je umožněn pouze v doprovodu zaměstnance nebo studenta Fakulty, oprávněného k pobytu. f) Seznam neakademických pracovníků a studentů Fakulty s povolením mimořádného pobytu na Fakultě je uložen na vrátnici.

4 g) Na sekretariátech sekcí a fakultních pracovišť je uložen upřesňující rozpis přístupových práv pro jednotlivé pracovníky a studenty. h) Děkan Fakulty, proděkani Fakulty, tajemník Fakulty, vedoucí sekcí Fakulty, vedoucí Technicko provozního oddělení, technik BOZP a PO a obsluha výměníkové stanice mají vstup na Fakultu povolen kdykoliv. Mimo provozní dobu jsou i oni povinni zaevidovat svůj příchod a odchod písemně na vrátnici. i) Uskutečnění organizovaných hromadných akcí pro mimofakultní veřejnost je podmíněno povolením tajemníka Fakulty. Stejné ustanovení se týká akcí pro fakultní veřejnost v pracovní dny po hodině nebo ve dnech pracovního klidu či pracovního volna. Pořadatel akce je kromě toho povinen ohlásit konání akce vrátné službě a stanovit zodpovědnou osobu. j) Také konání mimořádné hromadné akce v pracovní dny v provozní době do hodin nahlásí pořadatel vrátné službě, která zajistí správné směrování návštěvníků akce. Článek 3 Vjezd a parkování vozidel a) Ke krátkodobému vjezdu do Areálu za účelem dovozu a odvozu materiálu a zařízení vystavuje vrátná služba řidiči vozidla propustku, která jej opravňuje k parkování vozidla v Areálu po dobu nejvýše 2 hodin. Propustku podepisuje vedoucí pracoviště nebo jím pověřený pracovník. Bez vyplněné a podepsané propustky nebude umožněn výjezd vozidla z Areálu a záležitost projednána s vedoucím pracoviště, jehož se vjezd týkal. Stálým dodavatelům Fakulty se propustka nevystavuje. b) Krátkodobý vjezd do Areálu je umožněn v předem zdůvodněných případech také osobám, které na Fakultu přijíždějí na pozvání vedoucích pracovníků Fakulty. Parkování vozidla v Areálu je v těchto případech, na základě souhlasu sekretariátu děkana, povoleno na dobu nezbytně nutnou a je uplatněno přiměřeně ustanovení písmena a). c) Oprávnění vjezdu pro dodavatele stavebních prací vystavuje vedoucí technicko provozního oddělení s určením místa k parkování. d) Oprávnění volného vjezdu soukromým vozidlem do Areálu má děkan Fakulty, tajemník Fakulty a obsluha výměníkové stanice. Děkan Fakulty nebo tajemník Fakulty mohou povolovat výjimky volného vjezdu soukromým vozidlem do Areálu. Písemná povolení těchto výjimek jsou uložena na vrátnici. e) Zaměstnanci mohou parkovat svá vozidla v prostoru v blízkosti vrátnice. Toto parkoviště má 10 parkovacích míst, ke kterým jsou vydávány parkovací karty. Karta neopravňuje k parkování jinde v Areálu. f) Provoz vozidel v Areálu se řídí dopravním značením umístěným u vjezdu do Areálu. g) Vrátná i strážná služba je oprávněna provést namátkovou kontrolu nákladu vozidla při vjezdu i výjezdu. Při pochybnostech o oprávněnosti transportu nákladu může být sepsán zápis dostatečný k identifikaci nákladu, který podepíše řidič i vrátná nebo strážná služba. Zápis bude předán vedoucímu příslušné sekce nebo fakultního pracoviště. Vedoucí je oprávněn událost dořešit za případné pomoci vedoucího sekce nebo tajemníka fakulty.

5 Článek 4 Ochrana majetku Fakulty a ochrana osob a) Součástí pracovněprávních povinností zaměstnanců Fakulty je předcházet poškození, ztrátě, zničení a zneužití majetku Fakulty. b) Na Fakultě je zřízena vrátná služba v pracovní dny od 5.00 do hodin a ve dnech pracovního volna a dnech pracovního klidu od 6.00 do hodin. Ve zbývající době je zřízena strážná služba, prováděná dodavatelsky. Ve vrátná služba uzamyká vjezdovou bránu Areálu a od provádí kontrolu uzamčení objektů Areálu. Součástí výkonu strážné služby v Areálu je pochůzková činnost se psem, od je proto nutné ohlásit každý pohyb (odchody) v Areálu strážné službě. c) Vedoucí každého pracoviště Fakulty odpovídá za uzamčení všech prostor pracoviště, uzavření oken, vypnutí osvětlení a uzavření vchodu do budovy po hodině. d) V případě, že v objektu pracoviště pobývá zaměstnanec nebo student s povolením k mimořádnému pobytu, přecházejí povinnosti uvedené pod písmenem c) po hodině na tohoto zaměstnance, ve výjimečném případě na studenta s povolením pobytu dle čl. 2. e) Na vrátnici jsou uloženy náhradní klíče od vchodů do budov Fakulty a od všech pracovišť a v zapečetěné obálce popsána místa, kde je umístěna sada náhradních klíčů pracoviště. Sada náhradních klíčů od všech místností daného pracoviště je uložena v místnosti určené vedoucím pracoviště. Vedoucí pracoviště odpovídá za bezpečné uložení sady náhradních klíčů, za její úplnost a označení každého klíče. f) Náhradní klíče lze použít jen v naléhavých případech. O události, která vyvolala použití náhradních klíčů, musí být informován vedoucí pracoviště a musí být o ní proveden zápis v knize událostí, vedené na vrátnici, s podpisy osob, které prováděly nezbytný zásah. Článek 5 Ochrana zdraví při práci ochranné pracovní prostředky a) Zaměstnanci jsou povinni dodržovat právní předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (dále BOZP) vztahující se k práci jimi vykonávané ( 73 odst. 1 písm. c) Zákoníku práce (dále ZP). b) Vedoucí pracovišť odpovídají za seznámení zaměstnanců s předpisy BOZP a za dodržování těchto předpisů ( 74 odst. 1 písm. c) ZP). c) Za vybavení jednotlivých pracovišť příruční lékárničkou, hasicími přístroji a dalšími ochrannými zařízeními i OOPP zodpovídá vedoucí pracoviště. d) V souladu se Směrnicí Masarykovy univerzity (dále MU) č. 5/95 a Nařízení vlády č. 495/2001 Sb. poskytuje Fakulta pracovníkům, jejichž výkon práce to vyžaduje, osobní ochranné pracovní prostředky (OOPP), jejichž seznam je uveden v příloze č. 1 tohoto Provozního řádu. e) Ustanovení k BOZP jsou uvedena také v Pracovním řádu Fakulty.

6 Článek 6 Odpadové hospodářství a) Odpadové hospodářství je organizováno prostřednictvím technicko provozního oddělení. Na www stránkách Fakulty je zveřejněn Katalog odpadů, knihy Průběžná evidence odpadů, Měsíční hlášení o produkci a nakládání s odpady a Roční hlášení o nakládání s odpady. b) Do popelnic a kontejnerů uvnitř fakulty může být odkládán běžný komunální odpad, nádoby pro speciální odpady jsou umístěny v prostoru u Auly. c) Osoby pověřené úklidem mají v pracovních povinnostech nosit odpad do kontejnerů u auly. d) Pod hrozbou sankčního postihu je zaměstnancům zakázáno vnášet do areálu odpad ze své domácnosti a odkládat jej mezi odpad Fakulty. e) V běžném komunálním odpadu se nesmí objevit injekční stříkačky, jehly, gumové rukavice, pokud byly kontaminovány. f) Pokud zaměstnanci odkládají do odpadu obaly velkého objemu, nejdříve je poskládají, zmenší jejich objem a odloží do příslušného kontejneru u Auly. g) Vyřazený nábytek je možné umístit před budovu jenom k odvozu ve dni likvidace, mimo den likvidace je pracovník povinen umístit jej sám nebo po předchozí domluvě s technicko provozním oddělením na určeném místě u Auly. h) Skleněný odpad odnáší každý zaměstnanec sám do příslušných nádob u Auly. Článek 7 Práce s chemickými látkami a geneticky modifikovanými organismy a) Práci s chemickými látkami upravují předpisy zveřejněné na www stránkách Fakulty. Pro dohled nad nakládáním s nebezpečnými látkami a přípravky ustavila Fakulta autorizovanou osobu. b) Rozhodnutím MŽP ČR ze dne je na Fakultě povoleno nakládání s geneticky modifikovanými organismy první kategorie rizika výhradně pro potřeby výuky nebo vědeckého výzkumu a vývoje. Nakládání se řídí samostatným Provozním řádem PřF MU v Brně pro práci s geneticky modifikovanými organismy. Článek 8 Správa poslucháren, seminárních místností a počítačových učeben a) Správa poslucháren, seminárních místností a počítačových učeben spočívá: v kontrole pořádku a úklidu, v nahlašování závad a požadavků na opravy a úpravy technicko provoznímu oddělení, v zajišťování zásoby psacích potřeb na používané typy tabulí, v zajišťování provozu audiovizuální, projekční a výpočetní techniky, v zajišťování modernizace z rozvojových prostředků sekcí, případně uplatňování požadavků na modernizace z rozvojových prostředků Fakulty.

7 b) Správu poslucháren, seminárních místností a počítačových učeben zajišťují sekce Fakulty dle následujícího přehledu: Sekce Matematická Fyzikální Chemická Biologická V ě d o Zemi Místnosti M1, M2, M3, P1, P2, UM F1, F2, F3, F4 CH1, CH2, CH3, KAM, COMPC B1, B2, Bp1, COMPB G1, G2, Z1, Z2, Z3 c) Správu Auly zajišťuje oddělení informačních a komunikačních technologií. d) Pořádek a úklid kontroluje v posluchárnách P1, P2 a Aule Ústřední knihovna. e) Správou jazykových učeben je pověřeno oddělení jazyků. f) Správu pronajatých učeben řeší technicko provozní oddělení ve spolupráci s uživateli. Článek 9 Provoz telefonní ústředny a) Přepojování telefonních hovorů a obsluhu fakultního faxu provádějí v pracovní dny od 7.00 do hodin spojovatelky, mimo tuto dobu přepojuje telefonní hovory vrátná nebo strážná služba. Článek 10 Krátkodobé užívání prostor Fakulty jinými subjekty a) Fakulta má oprávnění poskytovat ke krátkodobému užívání své prostory jiným subjektům. Jinými subjekty jsou míněny útvary Masarykovy univerzity a dále cizí právní subjekty. Prostory poskytované ke krátkodobému užívání jiným subjektům jsou posluchárny, seminární místnosti, zasedací místnosti, prostory v botanické zahradě, popřípadě volný prostor v Areálu. b) Užívání prostor Fakulty jiným subjektem podléhá povolení, které může udělit tajemník Fakulty a v případě jeho nepřítomnosti vedoucí technicko provozního oddělení Fakulty. Využití sekčních učeben výpočetní techniky jinými subjekty je vyloučeno. c) Útvarům Masarykovy univerzity jsou poskytovány prostory Fakulty ke krátkodobému užívání pro účely přijímacího řízení zpravidla recipročně bezplatně nebo za úhradu pouze provozních nákladů. d) Prostory Fakulty mohou být poskytovány ke krátkodobému užívání cizím subjektům pouze za úplatu. Minimální sazba platná od je 200,- Kč/hod.; 800,- Kč/hod. za akci, která nepřesáhne dobu trvání 6 hodin; 1200,- Kč/hod. za akci v trvání 6 až 10 hodin. Sazby se týkají úhrady za užívání jedné místnosti. Úhradu za užívání Auly stanovuje tajemník fakulty pro každý případ individuálně. e) Užívání Auly pro fakultní akce mimo výuku uvedenou v rozvrhu je třeba předem dohodnout s příslušnou referentkou studijního oddělení, která o akcích v Aule vede evidenci. f) Jedná-li se o akci ve fakultních prostorách, na které bude vybíráno vstupné, byť jen dobrovolné, musí být povolena tajemníkem Fakulty. g) Užívání prostor Fakulty Spolkem přírodovědců je řešeno individuálně.

8 Článek 11 Spisová a skartační činnost V souladu se Směrnicí MU č. 3/94 Spisový a skartační řád MU, navazující na Zákon č. 343/92 Sb., vydává Fakulta její doplněk, a to pravidla pro spisovou službu, ukládání a skartaci písemností na pracovištích Fakulty. Vymezení základních pojmů, které obsahuje Směrnice MU, neopakujeme. a) P ř í j e m p í s e m n o s t í Pracovník pověřený donáškou písemností z pošty předá katedrám a ostatním pracovištím veškeré písemnosti do samostatných uzamykatelných schránek, umístěných v prostoru vrátnice. Úhrnný dodací lístek doručených zásilek předá pracovnici podatelny k archivaci. Pracovník pověřený spisovou službou na pracovišti přebere písemnosti z uzamykatelné schránky a otevře všechny písemnosti s výjimkou těch, u nichž je jméno adresáta uvedeno před jménem organizace (tyto předá přímo adresátovi) a písemností, které jsou na obálce úředně označeny jako tajné. Na pracovišti budou písemnosti zaevidovány do podacího protokolu pracoviště, kromě letáků, katalogů, časopisů apod. a poté předány k vyřízení vždy cestou vedoucího. Písemnosti adresované děkanátu budou zaevidovány do centrálního protokolu na fakultní podatelně.u doporučených písemností se obálka ponechá jako součást spisu. V podacím protokolu bude u každé písemnosti vyplněno číslo jednací v rámci kalendářního roku, datum doručení, označení odesílatele, u doporučených zásilek číslo doporučené zásilky, stručný obsah písemnosti a útvar (osoba), kterému byla věc přidělena k vyřízení. Písemnost bude označena číslem jednacím, shodným se zápisem v protokolu. Přijatá i odesílaná korespondence se zapisuje pouze do jedné společné knihy (protokolu) pro poštu přijímanou i odesílanou.. b) P í s e m n o s t i v l a s t n í Každá úředně odesílaná písemnost se řídí státní normou pro úpravu písemností. Dopisy odesílané mimo Fakultu se píší na papír s úředním předtiskem. Pokud pracoviště použije v záhlaví vlastní logo, musí být umístěno až pod nadpisem MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ, Přírodovědecká fakulta. Odesílané písemnosti musí být zapsány v podacím protokolu. Pokud jsou reakcí na podnět, pak pod stejným jednacím číslem jako podání, a to v protokolu, ve kterém byl zapsán podnět. Při odesílání písemností přes podatelnu Fakulty bude číslo jednací uvedeno i na obálce v jejím levém horním rohu nad adresou odesílatele. Vlastní číslo jednací je tvořeno pořadovým číslem v podacím protokolu, číslem útvaru podle jednotného číslování středisek, které je přílohou tohoto předpisu a rokem vyřízení, např. 69/3030/03. Číslo Fakulty není nutné uvádět (místo je možno uvést pouze 3030). c) U k l á d á n í p í s e m n o s t í Vyřízené písemnosti se ukládají v příručních registraturách útvaru. Písemnosti jedinečné (archiválie) jsou přímo z registratur předávány k archivaci archivu MU.

9 Písemnosti správní povahy jsou po dobu skartační lhůty uloženy v registratuře, případně předány do spisovny útvaru tam, kde je spisovna zřízena. Při skartaci se postupuje dle Směrnice MU č. 3/94. Článek 12 Číselník pracovišť a) Dělení Fakulty na pracoviště, odsouhlasené Akademickým senátem Fakulty, je vyjádřeno v číselníku, který je aktualizován každoročně k 1. lednu a je umístěn na www stránkách Fakulty. b) Číslo pracoviště dle číselníku je základní identifikací k vedení účetní a majetkové evidence, pracovníci jsou povinni je uvádět na všech obchodních smlouvách a objednávkách a požádat dodavatele, aby je uvedl na faktuře. c) Současně platný číselník je uveden v příloze č. 3 tohoto Provozního řádu. Článek 13 Závěrečná ustanovení a) Nedílnou součástí tohoto řádu jsou přílohy vyjmenované v textu, které mohou být průběžně aktualizovány dle příslušné procedury bez toho, aby byl měněn tento Provozní řád. b) Dnem schválení tohoto Provozního řádu pozbývají platnosti: Vnitřní pokyn k ochraně majetku ve správě Fakulty ze dne Vnitřní pokyn k poskytování OOPP ze dne Vnitřní pokyn ke spisové a skartační činnosti ze dne Vnitřní pokyn ke krátkodobému užívání prostor PřF jinými subjekty ze dne Přípis Správa poslucháren a seminárních místností ze dne V Brně, Doc. RNDr. Milan Gelnar, CSc. děkan Projednáno V Akademickém senátu Fakulty dne 19.května Projednáno Fakultním výborem odborové organizace dne 5.června 2003.

10 SEZNAM OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŘEDKŮ používaných na Přírodovědecké fakultě MU v Brně Pracovní činnost Rozsah vybavení Doba používání v měsících (PP = podle potřeby) Geolog - mineralog pracující v terénu za každého počasí Plášť z impregnované plachtoviny s vložkou...60 Holínky gumové...24 Rukavice textilní...12 Přilba hornická...60 Ochranné brýle...36 Obuv kožená...60 Pracovníci laboratoří bakteriologických, virologických a s vysoce virulentními nákazami včetně vedení kultur a sbírkových kmenů Dvoudílné prádlo - muži...6 Třídílné prádlo - ženy... 6 Bílý plášť...12 Bílé kalhoty...12 Zdravotní obuv - sandálová...12 Galoše chirurgické...24 Zástěra z pogumovaného textilu nebo igelitová...24 Rukavice gumové...pp Košile...12 Obličejový štítek nebo brýle...24 Rouška...PP Ponožky...3 Zoolog, parazitolog, hydrobiolog při práci v terénu za každého počasí (při smýkání, kladení pastí, měřících přístrojů apod.) Oblek parazitologický nebo kombinéza...60 Obuv kožená...60 Holínky gumové...24 Plášť do deště tříčtvrteční...60 Kabát gumový - rybářský tříčtvrteční...60 Rukavice gumové...pp Pracovník při práci s pokusnými zvířaty Plášť bílý...12 Kalhoty bílé...12 Košile bílá...12 Zástěra igelitová...6 Rukavice kožené...12 Rukavice chirurgické...pp Gumové galoše...24

11 Pracovník laboratoří zoologických, parazitologických, chemických, fyziologických, biofyzikálních, toxikologických, antropologických, hydrobiologických, biochemických Bílý plášť...12 Bílé kalhoty...12 Bílá košile...12 Rukavice chirurgické...pp Zástěra z pogumovaného textilu...12 Rouška nebo štítek...pp Pracovník fyzikální laboratoře Pracovní plášť keprový...12 Ochranné brýle nebo štít obličejový...24 Rukavice dielektrické...12 Obuv dielektrická...24 Pracovník elektronové mikroskopie Plášť bílý...18 Kalhoty bílé...18 Umývačka skla Oblek keprový nebo kalhoty s náprsenkou...12 Zástěra gumová nebo igelitová...6 Igelitové rukávníky...pp Obličejová rouška...pp Rukavice gumové drsné...pp Obličejový štít...pp Obuv ochranná s protiskluzovou podrážkou...24 Pracovník výzkumných laboratoří ve styku s chemickými agresivními látkami Plášť bílý...12 Kalhoty bílé...12 Košile bílá...12 Zástěra z pogumovaného textilu...24 Rukavice gumové...pp Respirátor...PP Obličejový štít nebo brýle...pp Rukavice pro práci s kryokyselinami...12 Rukavice kyselinovzdorné...12 Pracovník pracující s uzavřenými zářiči a se zdroji ionizujícího záření Bílé kalhoty...18 Bílý plášť...18 Bílá košile...18 Obličejová rouška...pp Gumové rukavice...pp Igelitová zástěra...12 Obuv lehká zdravotní...12 Dozimetr...PP

12 Pracovník sklář Plášť pracovní...12 Rukavice textilní - kombinované...24 Zástěra z plachtoviny...24 Chemik skladník Oblek keprový...12 Zástěra gumová - kyselinovzdorná...12 Obuv kožená s gumovou podrážkou...12 Holínky gumové...24 Ochranný štít...24 Maska s filtry podle charakteru látek...48 Rukavice kyselinovzdorné (rozpouštědlům vzdorné)...pp Prošívaný kabát 3/ Rukavice pro práci s kryokyselinami...24 Soustružník údržbář Čepice...12 Obuv kožená s W podrážkou...24 Brýle nebo štítek...24 Oblek keprový...12 Prošívaný kabát tříčtvrteční...36 Klempíř údržbář Oblek keprový...12 Obuv kožená s W podrážkou...24 Rukavice kombinované prstové...6 Ochranné brýle proti mechanickým vlivům...6 Prošívaný kabát tříčtvrteční...36 Zástěra kožená krátká...36 Rukavice textilní tříprsté s vyztuženou dlaní...6 Instalatér údržbář Oblek keprový...12 Kabát prošívaný tříčtvrteční...36 Obuv kožená...24 Holínky gumové...36 Rukavice gumové...pp Elektroúdržbář Oblek keprový...12 Ochranné rukavice gumové dielektrické...6 Holínky gumové dielektrické...36 Prošívaný kabát tříčtvrteční...36 Obuv kožená...24 Truhlář údržbář Oblek keprový...12 Ochranné brýle...12

13 Rukavice textilní kombinované...6 Zástěra cellová...12 Zástěra kožená krátká...12 Boty kožené s W podrážkou...24 Prošívaný kabát tříčtvrteční...36 Obsluha výměníkové stanice Oblek keprový...12 Rukavice pětiprsté - useň...12 Obuv kožená protiskluzová...24 Pracovník při sváření Rukavice svářečské tříprsté s manžetou...12 Brýle svár. proti fyzikálním vlivům...12 Kukla svářečská...24 Zástěra kožená svářečská nebo ohnivzdorně impregn...24 Pokrývka hlavy ohnivzdorně impregnovaná...12 Rukavice kožené s vyztuženou dlaní...6 Zedník údržbář Oblek keprový...12 Ochranné brýle...12 Boty kožené s W podrážkou...24 Holínky gumové...24 Rukavice kožené...12 Prošívaný kabát tříčtvrteční...36 Pracovník venkovního úklidu Oblek keprový...12 Rukavice textilní s koženou dlaní...pp Boty kožené s W podrážkou...24 Prošívaný kabát tříčtvrteční...24 Plášť do deště tříčtvrteční...24 Čepice zimní...24 Malíř Lakýrník Oblek keprový...12 Kožené boty s W podrážkou...24 Rukavice gumové nebo kožené...12 Čepice plátěná...12 Ochranné brýle nebo štítek...12 Prošívaný plášť tříčtvrteční...36 Vrátná služba Plášť do deště tříčtvrteční...36 Prošívaný plášť tříčtvrteční...36 Kožené boty s W podrážkou...36

14 Vedoucí údržby a vedoucí TPO Prošívaný plášť tříčtvrteční...36 Kožené boty s W podrážkou...36 Uklizečka Plášť keprový...12 Rukavice gumové...pp Obuv ochranná s protiskluzovou podešví...24 Zahradník Oblek keprový nebo kalhoty s náprsenkou...12 Boty kožené s W podrážkou...24 Plášť do deště s kapucí tříčtvrteční...36 Kabát prošívaný tříčtvrteční...36 Rukavice zimní textilní...6 Rukavice gumové...pp Holínky gumové...24 Čepice zimní...24 Zahradník - práce ve skleníku Oblek keprový nebo kalhoty s náprsenkou...12 Holínky gumové...24 Rukavice gumové...pp Zástěra PVC...24 Obuv protiskluzová...24 Při chemické ochraně rostlin Gumový plášť s kapucí...36 Gumové rukavice...pp Gumová zástěra...24 Ochranný štítek s plachetkou...36 Ochranné brýle...36 Respirátor...24 Pracovník údržby fakultní počítačové sítě Plášť keprový...12 Plášť prošívaný tříčtvrteční...36 Učitel,vědeckovýzkumný, administrativní nebo technický pracovník nezahrnutý mezi výše vyjmenované Plášť bílý keprový...60

15 Povolení pobytu na fakultě mimo provozní dobu Jméno a příjmení: Student stud. programu: Pracovní zařazení: Katedra pracoviště: Budova číslo:, poschodí: Žádám o povolení pobytu na pracovišti: V pracovní den dne od 22 do hodin V sobotu, v neděli, svátek dne od 18 do hodin Důvod žádosti : Zavazuji se, že předpokládaný pobyt, který se netýká jen prvního dne povolení, denně nahlásím vrátné službě nejpozději l hodinu před ukončením běžného provozu, tj. v pracovní den do 21 a v den pracovního volna nebo klidu do 17 hodin. Při pobytu na pracovišti budu dbát pravidel bezpečnosti práce, požární bezpečnosti a energetických úspor. Při odchodu z pracoviště zhasnu světla, zavřu okna a zamknu i vchodové dveře budovy. Odchod z pracoviště v době mezi 22 a 05 hodinou nahlásím vrátné službě na tel kvůli zamezení střetu s hlídacím psem. V případě, že se povolení vydává pro neakademického pracovníka, pracovník potvrzuje, že se nejedná o přesčasovou práci a bere na vědomí, že mu v souvislosti s tímto pobytem nenáleží žádné mzdové příplatky. datum podpis pracovníka (studenta) V případě pobytu studenta bude pedagogický dozor provádět: Souhlas příslušného vedoucího: datum podpis příslušného vedoucího Vedoucí sekce (tajemník) nese z pověření děkana plnou zodpovědnost za povolení pobytu. P o b y t p o v o l u j i n e p o v o l u j i datum podpis vedoucího sekce (tajemníka) VYŘÍZENÉ POVOLENÍ POBYTU PŘEDÁ PRACOVNÍK (student) SÁM VRÁTNÉ SLUŽBĚ.

16 Číselník pracovišť PřF MU v Brně (fakultních hospodářských středisek) platný od Číslo pracoviště Název pracoviště (VP= výzkumné pracoviště) Přírodovědecká fakulta Matematická sekce Laboratoř výpočetní techniky matematické sekce Katedra matematické analýzy VP pro funkcionální diferenciální rovnice a matematicko-statistické modely Katedra algebry a geometrie VP matematické struktury algebry a geometrie Katedra matematiky Katedra aplikované matematiky Fyzikální sekce Katedra obecné fyziky Ústav fyziky kondenzovaných látek Katedra fyzikální elektroniky Ústav teoretické fyziky a astrofyziky Laboratoř fyziky plazmatu a plazmových zdrojů Biofyzikální centrum Chemická sekce Laboratoř výpočetní techniky chemické sekce Katedra anorganické chemie VP pro studium struktury molekulových ansamblů Katedra analytické chemie Laboratoř atomové spektrochemie Katedra teoretické a fyzikální chemie Katedra organické chemie Katedra biochemie VP pro studium strukturně-funkčních vztahů a metabolických projevů biomolekul Výzkumné centrum pro chemii životního prostředí a ekotoxikologii Laboratoř NMR spektroskopie Biologická sekce Centrum biostatistiky a analýz Katedra fyziologie a anatomie rostlin Katedra zoologie a ekologie Pracovní skupina Biodiverzita Katedra srovnávací fyziologie živočichů a obecné zoologie Katedra botaniky

17 Katedra mikrobiologie Katedra genetiky a molekulární biologie Pracoviště výzkumu genomu Katedra antropologie Laboratoř funkční genomiky a proteomiky Česká sbírka mikroorganismů Sekce věd o Zemi Ústav geologických věd VP geologie Pracoviště elektronové mikroskopie a mikroanalýzy Geografický ústav VP polární ekologie Ústav fyziky Země Národní centrum pro výzkum biomolekul Fakultní oddělení celoškolských kateder Oddělení Centra jazykového vzdělávání Účelová pracoviště Botanická zahrada Ústřední knihovna Děkanát Sekretariát děkana Personální oddělení Studijní oddělení Ekonomické oddělení Oddělení pro výzkum, vývoj, zahraniční vztahy a doktorské studium Oddělení informačních a komunikačních technologií Technicko provozní oddělení Poznámka: Oddělení celoškolských kateder účtují pouze náklady vzniklé s jejich činností Přírodovědecké fakultě.

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MU

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MU PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MU Na základě schválení Akademickým senátem Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity (dále jen Fakulta ) dne 14.5.2012 a po projednání se základní organizací VOS

Více

Směrnice pro poskytování osobních ochranných pracovních prostředků, mycích, čistících a desinfekčních prostředků.

Směrnice pro poskytování osobních ochranných pracovních prostředků, mycích, čistících a desinfekčních prostředků. Příloha č.3 Směrnice pro poskytování OOPP AKTUALIZACE č. 1 2 3 4 5 Zpracoval:Bc. Karel Lichtneger, DiS. Podpis: Strana č. 1 celkem stran: 11 Schválil: Podpis: Datum vydání: 20.1.2014 Směrnice pro poskytování

Více

Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně Poříčí 273/5, 639 00 Brno. Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD

Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně Poříčí 273/5, 639 00 Brno. Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně Poříčí 273/5, 639 00 Brno Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD pravidla provozu objektů FA Poříčí 273/5, Brno Rozdělovník: - vedoucím ústavů, ateliérů

Více

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ O b s a h : Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8:

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek Školní řád Vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, z vyhlášky č.48/2005 Sb., v platném znění, z vnitrorezortních

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

SMĚRNICE REKTORA č.28/2003 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD

SMĚRNICE REKTORA č.28/2003 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD SMĚRNICE REKTORA č.28/2003 SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD Rozdělovník: tajemníci fakult, kancléř, vedoucí rektorátních pracovišť, ředitel KMZ,archiv Zpracoval: JUDr. Králík, JUDr. Gybasová Článek 1 Předmět úpravy

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č.6/2008 Organizační řád Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5 ČL.6 ČL.7 ČL.8

Více

Univerzita Karlova v Praze 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, 121 08 Praha 2

Univerzita Karlova v Praze 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Univerzita Karlova v Praze 1. lékařská fakulta Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Opatření děkana č. 11/2008 upravující používání osobních ochranných pracovních prostředků Vypracoval: Eva Žáková Odpovídá: vedoucí

Více

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah:

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: I. Všeobecná část 1. Vymezení účelu 2. Předmět činnosti školy 3. Pracovníci

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škol a mateřská škola Laškov, příspěvková organizace, se sídlem Laškov 21, 798 57 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD Č.j.: R09 /2015 Vypracoval: Schválil: Mgr. Lenka Blahová,

Více

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost: od 1. 9. 2013 Nahrazuje: organizační řád z 1. 9. 2012 Číslo jednací: SZŠ - 848/2013 OBSAH 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Statut školy...

Více

Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů

Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů Číslo dokumentu: VP 03-0 Číslo jednací: Vypracoval: Mgr. Luděk Svoboda, ředitel školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.9.2013... Vnitřní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace. Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace. Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12 Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12 ŠKOLNÍ ŘÁD Číslo směrnice: 4/2015 Vypracoval: Vedení školy Schválil:

Více

Článek 1 Základní pojmy

Článek 1 Základní pojmy Spisový a skartační řád Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i. Článek 1 Základní pojmy 1. Pojmem dokument jsou v širším slova smyslu označovány veškeré písemné, obrazové, zvukové, elektronické nebo jiné

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Janouškova 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 647/12 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31.8.2012 Školská rada projednala dne: Směrnice nabývá platnosti

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem v Pravlově 100 664 64 Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 223 /2012 Vypracoval: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Schválil: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Pedagogická

Více

Výnos rektora č. 3/2009

Výnos rektora č. 3/2009 V Praze 11. března 2009 Č.j. 900/09/725 PID 74112 Výnos rektora č. 3/2009 Spisový a skartační řád Akademie múzických umění v Praze S platností od 1. dubna 2009 vydávám tento výnos. 1 Spisový a skartační

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (platný od 1. 10. 2014)

ŠKOLNÍ ŘÁD (platný od 1. 10. 2014) Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 Č.j.: 831 / 2014 / 1314 ŠKOLNÍ ŘÁD (platný od 1. 10. 2014) Školní řád Gymnázia, Praha 6, Arabská 14 (dále jen školní řád) vychází ze zákona č.561/2004 Sb. o předškolním,

Více

Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642

Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642 Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642 768 21 Kvasice Školní řád Platnost dokumentu: od 1. září 2014 Vydal: Mgr. Ladislav Škrabal ředitel školy Schváleno pedagogickou radou: 27. srpna 2015,

Více

ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD

ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 2/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 18. 11. 2015 Směrnice nabývá

Více

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál.

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál. Vypracoval: Jana Franková ředitel Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace Pedagogickou radou projednáno: Provozní poradou projednáno: Školní 2, Bruntál Organizační směrnice ředitele SVČ

Více

Knihovní řád. Místní knihovny Heřmanov. I. Všeobecná ustanovení

Knihovní řád. Místní knihovny Heřmanov. I. Všeobecná ustanovení Knihovní řád Místní knihovny Heřmanov I. Všeobecná ustanovení 1. Místní knihovna v Heřmanově(dále jen knihovna) je veřejnou knihovnou, zajišťující všeobecnou a demokratickou dostupnost informací všem občanům

Více

1 Působnost a zásady směrnice

1 Působnost a zásady směrnice se sídlem Bystročice 65 Vnitřní řád školní jídelny - výdejny Č.j.: Spisový znak Skartační znak 51.15 A.1. A5 Vypracovala: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy Schválila: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy

Více

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6 - Dejvice Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE 2015 Pro zajištění bezpečnosti osob,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Gymnázium Nymburk Komenského 779

ŠKOLNÍ ŘÁD. Gymnázium Nymburk Komenského 779 Gymnázium Nymburk Komenského 779 ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2010/11 Každé lidské společenství potřebuje pravidla pro jednání a chování všech jeho členů. Jasný řád a pravidla vytvářejí podmínky pro realizaci

Více

tajemník Úřadu MČ Praha 7 tajemníka č. 4 z 21.09.2012

tajemník Úřadu MČ Praha 7 tajemníka č. 4 z 21.09.2012 tajemník Úřadu MČ Praha 7 tajemníka č. 4 z 21.09.2012 Září 2012 Přílohy: 1. Seznam spisových uzlů (str. 23) 2. Seznam dokumentů nepodléhajících spisové evidenci (str.25) 3. Spisový a skartační plán (str.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 3.9 /2012 Vypracoval: PaedDr. Vaňková Marcela, ředitelka školy Schválil: PaedDr. Vaňková Marcela, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 3. 9. 2012

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 6/2012 kterým se vydává směrnice pro používání osobních ochranných pracovních prostředků (OOPP)

OPATŘENÍ DĚKANA č. 6/2012 kterým se vydává směrnice pro používání osobních ochranných pracovních prostředků (OOPP) Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 6/2012 kterým se vydává směrnice pro používání osobních ochranných pracovních prostředků (OOPP) Čl. 1 Předmět

Více

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Příloha č. 4 ke kolektivní smlouvě ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 331/RAF/2013 Vypracoval: Mgr.Jiří Cabrnoch, ředitel školy Schválil: Mgr.Jiří Cabrnoch, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne 28.8.2015

Více

Provozní řád knihovny Fakulty informatiky MU

Provozní řád knihovny Fakulty informatiky MU Směrnice děkana č. 3/2015 Provozní řád knihovny Fakulty informatiky MU (ve znění účinném od 1. 9. 2015) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Speciální den otevřených dveří pro partnerské střední školy 21. 11. 2008 na 8 fakultách Masarykovy univerzity

Speciální den otevřených dveří pro partnerské střední školy 21. 11. 2008 na 8 fakultách Masarykovy univerzity Speciální den otevřených dveří pro partnerské střední školy 21. 11. 2008 na 8 fakultách Masarykovy univerzity V letošním roce proběhne speciální den otevřených dveří na 8 fakultách. Přírodovědecká fakulta

Více

Školní řád. Základní umělecká škola Zruč nad Sázavou. Č.j. 109/2015 - S

Školní řád. Základní umělecká škola Zruč nad Sázavou. Č.j. 109/2015 - S Č.j. 109/2015 - S Základní umělecká škola Zruč nad Sázavou Na Pohoří 575, 285 22 Zruč nad Sázavou, IČO 75032945 Školní řád Školní řád Základní umělecké školy Zruč nad Sázavou vydává na základě zákona č.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 1.9.2015 Školská rada schválila dne: 7.9.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015 ZŠMŠŽ 82/2015-Vi Mgr.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 02. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: S / 458/ 2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 9. 12. 2015 Školská rada

Více

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky Gymnázium prof. Jana Patočky Praha 1, Jindřišská 36, 110 00, tel./fax: 224 239 061 info@gpjp.cz Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky A. Všeobecná ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační

Více

K O L E K T I V N Í S M L O U V A

K O L E K T I V N Í S M L O U V A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ a VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA LIBEREC K O L E K T I V N Í S M L O U V A 2015 Obsah: I. Všeobecná ustanovení... 3 1. Předmět kolektivní smlouvy... 3 2. Vztahy

Více

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Komenského nám. 22, PSČ 570 12, tel./fax 461 615705, tel. 461 614550 e-mail: vospspgs@vospspgs.cz; web: www.vospspgs.cz Š K O L N Í

Více

Školní řád. Úvodní ustanovení

Školní řád. Úvodní ustanovení Střední průmyslová škola zeměměřická, Praha 9, Pod Táborem 300 Školní řád Vedení školy vydává v souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2.

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: MZŠ-L 53/2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 18. 11. 2015 Školská rada schválila

Více

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace se sídlem Školní 440, Krucemburk, 582 66 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D

Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Školní řád základní školy je zpracován na základě 30 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 69 57 50 Lékařská 171 146 140 Přírodovědecká 196 172 156 Filozofická 234 197 166 Pedagogická 63 58 48 Ekonomicko-správní 27 26 20

Více

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk Š K O L N Í Ř Á D Vypracoval: Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 4/2014

OPATŘENÍ DĚKANA č. 4/2014 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA OPATŘENÍ DĚKANA č. 4/2014 VYHLÁŠENÍ PODPORY TVORBY VĚDECKÝCH MONOGRAFIÍ PRO OBDOBÍ 2014-2015 Den vydání: 24. leden 2014 Platnost: 24. leden 2014 Účinnost: 24. leden

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 219/15/RMČ Ke knihovnímu řádu Obecní knihovny Praha - Ďáblice

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 219/15/RMČ Ke knihovnímu řádu Obecní knihovny Praha - Ďáblice Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 27. zasedání dne 23. 11. 2015 USNESENÍ č. 219/15/RMČ Ke knihovnímu řádu Obecní knihovny Praha - Ďáblice Rada po projednání I. schvaluje knihovní řád Obecní

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ FRANTIŠKA KŘIŽÍKA

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ FRANTIŠKA KŘIŽÍKA VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ FRANTIŠKA KŘIŽÍKA 110 00 Praha 1, Na Příkopě 16, tel: 224 210 585, www.vosaspsekrizik.cz, e-mail: kancelar@vosaspsekrizik.cz Školní řád Ing.

Více

PRACOVNÍ ŘÁD. tento P R A C O V N Í Ř Á D. Část I Rozsah platnosti. Čl. 1. Část II Pracovní poměr. Čl. 2

PRACOVNÍ ŘÁD. tento P R A C O V N Í Ř Á D. Část I Rozsah platnosti. Čl. 1. Část II Pracovní poměr. Čl. 2 Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., Vídeňská 1083, Praha 4 Krč, 142 20 PRACOVNÍ ŘÁD podle 306 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, vydávám s předchozím písemným souhlasem odborové organizace tento

Více

Základní škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Školní řád Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost:

Základní škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Školní řád Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost: Platnost: od 1.9.2008-1 - Pozbývá platnost: ZÁKLADNÍ ŠKOLA VRČEŇ, OKRES PLZEŇ JIH, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD - 2 - Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Číslo dokumentu

Více

Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno

Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno Spolupříjemce dotace: Masarykova Univerzita Brno Fakulty Právnická Lékařská Přírodovědecká Filozofická Pedagogická Ekonomicko-správní Informatiky Sociálních studií Sportovních studií Ústavy Výpočetní techniky

Více

ŠKOLA JAKO ÚŘAD. 9. Archivační postupy. Název: Manuál pro vedoucí pracovníky škol

ŠKOLA JAKO ÚŘAD. 9. Archivační postupy. Název: Manuál pro vedoucí pracovníky škol Název: Manuál pro vedoucí pracovníky škol Realizátor: Sykora Swiss Consulting CZ, s.r.o Projekt: Škola jako úřad reg. č. CZ.1.07/1.3.49/02.0015 ŠKOLA JAKO ÚŘAD 9. Archivační postupy 9.1 Úvod Archivace

Více

Organizační směrnice č. 5/07 (úplné znění včetně případných dodatků) PRÁVA A POVINNOSTI HOSPODÁŘE DOMU, DOMOVNÍHO DŮVĚRNÍKA A ZMOCNĚNCE DRUŽSTVA

Organizační směrnice č. 5/07 (úplné znění včetně případných dodatků) PRÁVA A POVINNOSTI HOSPODÁŘE DOMU, DOMOVNÍHO DŮVĚRNÍKA A ZMOCNĚNCE DRUŽSTVA Organizační směrnice č. 5/07 (úplné znění včetně případných dodatků) PRÁVA A POVINNOSTI HOSPODÁŘE DOMU, DOMOVNÍHO DŮVĚRNÍKA A ZMOCNĚNCE DRUŽSTVA Úvod V obytných domech družstva se postupně uplatňuje zřízení

Více

Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové, Pospíšilova tř. 324

Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové, Pospíšilova tř. 324 Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové, Pospíšilova tř. 324 ŠKOLNÍ ŘÁD Platný od 1. 9. 2015 Š K O L N Í Ř Á D Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Jitka Kafková, vedoucí školní druţiny PaedDr.Ludmila Procházková

Jitka Kafková, vedoucí školní druţiny PaedDr.Ludmila Procházková Základní škola Modřice,okres Brno-venkov, příspěvková organizace, Benešova 332, 664 42 Modřice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 22.4.2009

Více

SŽDC Bp8. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1

SŽDC Bp8. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC Bp8 Předpis pro poskytování výstrojních součástek, osobních ochranných pracovních a jiných prostředků zaměstnancům

Více

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011)

Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace (platný od 1.9. 2011) Školní řád SPŠT Jablonec nad Nisou (dále jen školní řád) vychází ze zákona

Více

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem školního řádu Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1.

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Směrnice číslo: Číslo jednací: 186/2006 Datum vyhotovení: 10.2.2006 Účinnost od: 10.2.2006 Ukončení platnosti Část I. Všeobecná ustanovení Vnitřní řád mateřské školy, která je

Více

OPATŘENÍ DĚKANA Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty

OPATŘENÍ DĚKANA Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty OPATŘENÍ DĚKANA Univerzity Karlovy v Praze, Přírodovědecké fakulty č. 18/2011 Organizační řád Mapové sbírky Přírodovědecké fakulty UK Instituce s původním názvem Státní sbírka mapová Republiky československé

Více

MĚSTO ŠTRAMBERK. Příkaz tajemníka Číslo: 2/2010 Strana: 1. Spisový a skartační řád Městského úřadu Štramberk

MĚSTO ŠTRAMBERK. Příkaz tajemníka Číslo: 2/2010 Strana: 1. Spisový a skartační řád Městského úřadu Štramberk Příkaz tajemníka Číslo: 2/2010 Strana: 1 Zpracovatel: Pracovní skupina Tajemníka MÚ Správce vnitřního předpisu: Oddělení vnitřní správy Platnost: 1.7.2010 Novelizace: Derogace: 2/2003 Rozdělovník: - Všem

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŔEDPIS. Ústavu informatiky AV ČR, v. v. i.

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŔEDPIS. Ústavu informatiky AV ČR, v. v. i. VNITŘNÍ MZDOVÝ PŔEDPIS Ústavu informatiky AV ČR, v. v. i. Ústav informatiky AV ČR, v. v. i. (dále jen ÚI ) se sídlem v Praze 8, Pod Vodárenskou věží 2 vydává ve smyslu 20 zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných

Více

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Pedagogický sbor školy Pedagogická rada projednala dne: 1. 9. 2014

Více

Vnitřní směrnice č. 1/2012

Vnitřní směrnice č. 1/2012 Š K O L N Í Ř Á D Vnitřní směrnice č. 1/2012 Vypracovala: Mgr. Jaroslava Bímová Aktualizováno: 29.8.2012 S platností od: 3.9.2012 OBSAH Obsah... 2 1. Úvodní ustanovení... 3 1.1. Ustanovení o školním řádu...

Více

Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení

Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy České republiky Č.j.: 14 269/2001-26 Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydává podle 58 písm.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Brno, Řehořova 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZS BR 431/2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Josef Binek, ředitel školy Mgr. Josef Binek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/127/2014 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná část Organizační

Více

MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ PŘEMĚNA ČÁSTI BÝVALÉ NEMOCNICE NA MĚSTO. v y h l a š u j e. a vydává k tomu tyto. s o u t ě ž n í p o d m í n k y

MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ PŘEMĚNA ČÁSTI BÝVALÉ NEMOCNICE NA MĚSTO. v y h l a š u j e. a vydává k tomu tyto. s o u t ě ž n í p o d m í n k y MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ v y h l a š u j e v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v souladu s ustanovením zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Most, Václava Talicha 1855, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Směrnice č. 46 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Alena Lorenzová, ředitelka školy Schválila:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 64 /2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 STANDARD Č. 9 PERSONÁLNÍ A ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PERSONÁLNÍ SMĚRNICE Č. 6 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 94 88 61 Lékařská 167 142 134 Přírodovědecká 216 200 190 Filozofická 198 161 121 Pedagogická 48 43 33 Ekonomicko-správní 43 40 37

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.9.2012 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

uzavírají na základě zákona č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, Novelou Zákoníku práce platnou od 1.8.2013, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP )

uzavírají na základě zákona č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, Novelou Zákoníku práce platnou od 1.8.2013, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP ) Ústav experimentální botaniky AVČR, v. v. i., Sídlo: Rozvojová 263, 165 02 Praha 6 - Lysolaje IČO: 61389030 zastoupený RNDr. Martinem Vágnerem, CSc., ředitelem ÚEB AV ČR, v. v. i. (dále zaměstnavatel nebo

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Základní umělecká škola Líbeznice se sídlem Měšická 322,Líbeznice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘZŠ/23/2015 Věra FRÜHAUFOVÁ Mgr.Ivana Pekárková,ředitelka

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem ze dne 16. 3. 2015 účinnost ode dne 1. 4. 2015 1/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010. O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010. O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město 1 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010 O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město 1 Zásady činnosti (1) Organizační řád upravuje zásady

Více

Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška

Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Školní rok: 2012 / 2013 Š K O L N Í Ř Á D 1. Docházka do školy 2. Chování žáka 3. Práva žáků 4. Zacházení se školním majetkem 5. Další pravidla vnitřního

Více

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * *

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD. Obecního úřadu Batňovice

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD. Obecního úřadu Batňovice Vnitřní směrnice obce Batňovice SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu Batňovice 1Úvodní ustanovení 11Spisový a skartační řád je souhrn předpisů pro vedení spisové služby 12Cílem spisového a skartačního

Více

S m ě r n i c e č. 1

S m ě r n i c e č. 1 Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary S m ě r n i c e č. 1 PRACOVNÍ ŘÁD OBSAH: ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení 3 ČÁST DRUHÁ Vznik, změna a skončení pracovního poměru 3 ČÁST TŘETÍ

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA INFORMACE O STUDIU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. pro akademický rok 2016/2017

JIHOČESKÁ UNIVERZITA ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA INFORMACE O STUDIU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. pro akademický rok 2016/2017 JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA INFORMACE O STUDIU pro akademický rok 2016/2017 České Budějovice říjen 2015 Na Zemědělské fakultě JU jsou akreditovány všechny typy studijních

Více

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006 ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracoval: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválil: Ludmila Balcárková, starostka obce Projednáno v zastupitelstvu obce

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace. Školní řád 2015/16

Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace. Školní řád 2015/16 Základní škola a Mateřská škola Golčův Jeníkov, příspěvková organizace Školní řád 2015/16 I. práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s

Více

Příručka pro archivaci. Příloha OM OP RLZ L

Příručka pro archivaci. Příloha OM OP RLZ L Příručka pro archivaci dokumentů Příručka pro archivaci dokumentů Příloha OM OP RLZ L Řízená Řízená kopie kopie elektronická 1.8.2008 2008 Číslo vydání: Číslo 1 vydání: 1 Číslo Číslo revize: revize: 1

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní základní škola ve Veselí nad Moravou Školní 698, IČ: 71340939 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 34/2015 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4.

Více

Základní škola Litovel, Jungmannova 655 www.zsjl.cz. Školní řád. Vydaný dne 1.9. 2009 - 1 -

Základní škola Litovel, Jungmannova 655 www.zsjl.cz. Školní řád. Vydaný dne 1.9. 2009 - 1 - Školní řád Vydaný dne 1.9. 2009-1 - Obsah 1. Úvodní ustanovení... 2 2. Práva a povinnosti žáků... 2 Práva žáků...2 Povinnosti žáků...3 Docházka do školy...3 Režim výuky ve škole...4 Režim při akcích mimo

Více

PŘÍLOHA Č.1 ZAJIŠTĚNÍ EHS A SEZNÁMENÍ S RIZIKY VE FIRMĚ SGI PŘI PRÁCI EXTERNÍCH FIREM K OBJEDNÁVCE NEBO SMLOUVĚ Č.

PŘÍLOHA Č.1 ZAJIŠTĚNÍ EHS A SEZNÁMENÍ S RIZIKY VE FIRMĚ SGI PŘI PRÁCI EXTERNÍCH FIREM K OBJEDNÁVCE NEBO SMLOUVĚ Č. PŘÍLOHA Č.1 ZAJIŠTĚNÍ EHS A SEZNÁMENÍ S RIZIKY VE FIRMĚ SGI PŘI PRÁCI EXTERNÍCH FIREM K OBJEDNÁVCE NEBO SMLOUVĚ Č. smluvní strany : 1.1 objednatel Obchodní firma : Saint-Gobain Construction Products CZ

Více

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5 Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne Mgr. Petra Židková ředitelka školy Mgr. Eva Bečvaříková zástupce školské rady č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační

Více

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 2/2012. o spisové službě OBEC PRACKOVICE NAD LABEM. Spisový a skartační řád

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 2/2012. o spisové službě OBEC PRACKOVICE NAD LABEM. Spisový a skartační řád Vnitřní směrnice obce Prackovice nad Labem č. 2/2012 o spisové službě Spisový a skartační řád Aktualizace původní směrnice ze dne: 27.2.2015 Aktualizace ze dne 1.1.2016 OBEC PRACKOVICE NAD LABEM Spisový

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 12. OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY Pedagogická rada projednala dne 28.8.2009 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. září 2009 Mgr. Michaela Hanyšová,

Více

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 zpracoval Karolína Ranglová schválil Patrick Schnelly 1 Svobodná základní škola, o.p.s. Sídlo společnosti: Řetouň13, 400 02 Malečov Provozovna

Více

Řád č. 6/2005. Skartační řád Ministerstva dopravy

Řád č. 6/2005. Skartační řád Ministerstva dopravy ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO DOPRAVY Změna č. 1 Řád č. 6/2005 Datum účinnosti: 01.01.2008 Skartační řád Ministerstva dopravy Schváleno rozhodnutím ministra dopravy dne č. j. 34/2007-420-ORG/11 ÚTVAR FUNKCE

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.12.2014 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

Rámcová smlouva. uzavřená dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník )

Rámcová smlouva. uzavřená dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ) Rámcová smlouva uzavřená dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ) Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1. Název: Ústav molekulární

Více

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Vnitřní řád školy Zpracovala: Mgr. Jana Palová Projednáno pedagogickou radou dne: 22. 6. 2005 Účinnost od: 1. 9. 2005 Obecná ustanovení

Více

Školní řád gymnázia. pro osmiletý, šestiletý a čtyřletý obor

Školní řád gymnázia. pro osmiletý, šestiletý a čtyřletý obor Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Školní řád gymnázia pro osmiletý, šestiletý

Více