Tip Využijte možnosti investovat do nových fondů s 50% slevou ze vstupního poplatku v období od 17. do

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tip Využijte možnosti investovat do nových fondů s 50% slevou ze vstupního poplatku v období od 17. do 28. 6."

Transkript

1 Každý klient si zaslouží individuální přístup 02 To nejdůležitější ze světa Vaší banky 2013 Tip Využijte možnosti investovat do nových fondů s 50% slevou ze vstupního poplatku v období od 17. do Lepší zhodnocení peněz 02 Nové fondy 03 Představení Raiffeisen investiční společnosti 04 Vizitka 05 Směr finančního trhu 06 Doporučení Aleše Michla 07 Platby mobilním telefonem 08 Půjčka, která Vám vrátí až Kč Fondy kolektivního investování jsou obhospodařovány Raiffeisen investiční společností a.s., se sídlem Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ: , IČ: , která je zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka Distributorem fondů kolektivního investování je Raiffeisenbank a.s., se sídlem Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ: , IČ: , zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2051.

2 01 Jak lépe zhodnotit své peníze bez zbytečného riskování Hledáte vyšší výnos, než nabízejí spořicí účty nebo termínované vklady? Chcete mít ale zároveň své peníze kdykoli k dispozici? Pak právě pro Vás připravila Raiffeisenbank dvě nové příležitosti zhodnocování úspor, které obě tyto možnosti kombinují. nulový. Klienti se proto zajímají o alternativní způsoby investic, chtějí však mít své peníze dobře dostupné a nechtějí riskovat. O tom ostatně svědčí i vyšší zájem klientů o fondy či garantované certifikáty a právě na tyto klienty se chceme zaměřit. Skupina Raiffeisen má dlouholetou zkušenost s investováním, je mj. největším správcem klientských investic v Rakousku. V České republice nově rozšířila své služby a založila specializovanou Raiffeisen investiční společnost. Se startem Raiffeisen investiční společnosti nabídneme tyto dva nové podílové fondy: Chráněný fond ekonomických cyklů, který je vhodný pro klienty hledající zajímavější výnos než na spořicích účtech a preferují nízkou míru rizika anebo Fond dluhopisových příležitostí pro ty klienty, kteří už mají nějakou zkušenost s investováním a hledají větší výnos než u státních dluhopisů. Proč Raiffeisen investiční společnost vstupuje na český trh právě nyní? Současné nízké úrokové sazby na spořicích účtech i termínovaných vkladech (které často ani nepřesahují míru inflace) neprospívají vkladovým účtům a zisk pro střadatele je téměř Poučení o rizicích V souladu s informační povinností stanovenou zákonem č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, v platném znění, si Vás dovolujeme upozornit na následující skutečnosti. Obchody s investičními nástroji jsou spojeny s řadou rizikových faktorů, které mohou mít vliv na výnosnost nebo ztrátovost každé investice. Každá forma investice je úzce spjata s rizikem. Čím vyšší je očekávaný výnos, tím vyšší je potenciální riziko. Doba trvání investice ovlivňuje míru rizika. Výnosy investičních nástrojů dosažené v minulém období nejsou zárukou výnosů dosažených v budoucnosti. Návratnost investované částky není vždy zaručena. Celkové riziko portfolia lze snížit investováním do různých druhů investičních nástrojů. Mezi základní druhy rizik spojených s každou investicí do investičních nástrojů patří tržní riziko, měnové riziko, úrokové riziko, riziko likvidity, inflační riziko, riziko emitenta a globální riziko. Podrobnější informace o rizicích spojených s jednotlivými typy investičních nástrojů a způsobech zajištění proti nim, o míře návratnosti investované částky u jednotlivých skupin investičních nástrojů, povaze a vlastnostech jednotlivých skupin investičních nástrojů a další informace určené pro investory jsou k dispozici na internetové stránce případně v kterékoli naší pobočce. Raiffeisenbank a.s. doporučuje každému investorovi, aby se s těmito informacemi důkladně seznámil před provedením jakékoli investice. Veškeré zde uvedené informace jsou platné k červnu 2013.

3 02 Nové fondy Chráněný fond ekonomických cyklů Raiffeisen chráněný fond ekonomických cyklů patří do skupiny velmi oblíbených fondů s ochranou investovaného kapitálu. Nabízí ochranu kapitálu ve výši 95 % při zainvestování na počátku každého sledovaného 3letého období. Pokud v průběhu sledovaného období vzroste hodnota podílového listu o 2 % oproti jeho počátku, zahájí se nová tříletá perioda s chráněnou hodnotou Vaší investice navýšenou o tento realizovaný výnos. Fond je tak vhodný pro ty investory, kteří hledají zajímavější zhodnocení než na spořicích účtech a zároveň požadují vysokou míru ochrany svých prostředků. Raiffeisen chráněný fond ekonomickych cyklů bude investovat převažně do krátkodobých, zejména státních, korunových dluhopisů. Doplňkově budou v portfoliu zastoupeny i cizoměnové dluhopisy, které jsou plně zajištěny proti pohybům příslušných měn. Mezi investice budou zahrnuty také dluhopisy velkých firem se stabilně dobrými výsledky, které nabízejí oproti státním dluhopisům zajímavější výnos do splatnosti. V menší míře bude investováno do světových akcií. Fond dluhopisových příležitostí Pro klienty, kteří již vědí, jak trhy fungují a jsou připraveni na vyšší (ale stále rozumnou) míru rizika, je připraven Fond dluhopisových příležitostí. Strategie fondu vychází ze současné situace na trzích, tzn. vysokých cen a nízkých výnosů bezpečných dluhopisů a nízkých úrokových sazeb v krátkém i ve střednědobém horizontu. Z tohoto důvodu posouváme dosavadní strategie založené zejména na tzv. managementu durace (zjednodušeně: délky splatnosti dluhopisů) směrem k řízení kreditních rizik a měnových strategií. Tento fond investuje především do kvalitních státních dluhopisů, tedy např. dluhopisů ČR či zemí EU a do obligací vydaných předními tuzemskými i zahraničními korporacemi (např. General Electric, ČEZ apod.). Zároveň ale může až třetinu svého majetku investovat do dynamičtějších dluhopisů, jako jsou státní dluhopisy zemí v regionu CEE (např. Chorvatsko, Turecko apod.) nebo firemní dluhopisy (např. Hypoteční banka, PPF apod.). Takový fond je určen pro klienty, kteří již mají nějakou zkušenost s investováním a hledají větší výnos, než lze nalézt u státních dluhopisů. TIP Do nových fondů můžete investovat od Využijte 50% slevu ze vstupního poplatku v rámci Investičních dní Raiffeisen od do Více informací k novým fondům Vám rádi poskytnou poradci na našich pobočkách nebo je naleznete na webových stránkách Zařazení nových fondů do stávající struktury z pohledu rizika a potencionálního výnosu: Český fond konzervativních investic Czech Click Fund Chráněný fond ekonomických cyklů Czech Click Fund II Český dluhopisový fond Fond dluhopisových příležitostí Nízké riziko / Nízký výnos Český balancovaný fond CZK LifeCycle Fund 2040 (aktuální alokace) Český akciový fond Bližší informace k novým fondům získáte na pobočkách Raiffeisenbank, kde Vám naši poradci s investováním ochotně poradí. Vysoké riziko / Vysoký výnos

4 03 Představení Raiffeisen investiční společnosti Raiffeisen investiční společnost a.s. byla založena v prosinci roku 2012, v dubnu letošního roku získala od České národní banky povolení k činnosti. Jejím zakladatelem a jediným akcionářem je Raiffeisenbank a.s. Investiční společnost byla budována s úmyslem vytvořit vlastní distribuční a obchodní model v těsné součinnosti s mateřskou bankou. Produktová nabídka bude doplňovat nabídku skupiny Raiffeisen v oblasti investičních nástrojů, zejména podílových fondů pro retailové klienty a klienty privátní banky Friedrich Wilhelm Raiffeisen. Cílem investiční společnosti je rovněž plnohodnotně navázat a rozvíjet ve skupině Raiffeisen již několik let úspěšně fungující asset management (diskrecionální správa klientských aktiv). Investiční společnost chce být v duchu tradic Raiffeisen zodpovědným partnerem svým klientům při dlouhodobé péči o růst jejich investic. Nabídkou služeb kolektivního investování hodlá investiční společnost doplnit řadu produktů pro klienty, kteří hledají nadstandardní kvalitu a mají aktivní zájem o správu svých finančních prostředků.

5 04 Vizitka Josef Beneš Předsedou představenstva Raiffeisen investiční společnosti se stal Josef Beneš, který vede i sesterskou penzijní společnost. Před nástupem do skupiny Raiffeisen pracoval deset let jako generální ředitel a předseda představenstva ČSOB Asset Management, dlouhá léta působí rovněž jako předseda Asociace pro kapitálový trh ČR. Předtím pracoval na různých pozicích v oblasti kapitálových trhů mj. pro Světovou banku v Číně nebo v londýnské Standard Bank. Vystudoval VŠE v Praze a poté získal titul MIA, Master Degree na Columbia University v New Yorku. Josef zastává názor, že v životě je důležité vyvážit psychické a fyzické napětí. Jeho krédem je být aktivní 16 hodin denně, 7 dní v týdnu, 12 měsíců v roce. Nedělat nic pro něj neznamená odpočívat. Má rád sport v mnoha různých podobách, věnuje se studiu historie a rád si zahraje na klavír. Se svým bratrem Petrem deset let velmi úspěšně reprezentoval Česká rebuplika v beach volejbale. Má syna a dceru. Martin Vít Místopředsedou představenstva nové Raiffeisen investiční společnosti byl jmenován Martin Vít, který je zodpovědný za vývoj nových produktů a vnitřní kontrolu. Současně má na starosti úsek vnitřní kontroly i v Raiffeisen penzijní společnosti. Svoji profesní dráhu začínal v advokacii v rámci nadnárodní poradenské společnosti, přes deset let pracoval ve společnosti ČSOB Asset Management. Působil v představenstvech penzijních fondů skupiny ČSOB a také v odborných sekcích Asociace pro kapitálový trh ČR. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Ve volném čase Martin rád sportuje, cestuje a poznává nová místa, čas si najde na pěknou knihu či zajímavou výstavu. Má syna a dceru. Michal Ondruška Představenstvo Raiffeisen investiční společnosti doplňuje Michal Ondruška. Michal je zodpovědný za investice a investiční proces, má rozsáhlé zkušenosti se zahraničními finančními trhy včetně České republiky. Začínal na kapitálovém trhu jako obchodník s českými akciemi, následně obchodoval německé státní dluhopisy, poté přešel do oblasti Asset Managementu, v rámci něhož se investiční záběr rozšířil prakticky do celého světa. Pro skupinu Raiffeisen pracuje od roku 1998, kdy stál u zrodu jejího Asset Managementu. Je i nadále aktivním portfolio managerem pro řadu významných institucionálních klientů. Vystudoval ČVUT v Praze, je držitelem makléřské licence udělené Ministerstvem financí a je členem sekce Asset Management při Asociaci pro kapitálový trh ČR. Michal razí teorii, že v každém okamžiku existuje investiční příležitost. To se úzce prolíná i do životních situací. Vždy, když něco končí, něco nového začíná. Rád lyžuje a jezdí na kole, cestování a muzika jsou jeho dalšími zálibami. Má tři syny.

6 05 Kam nyní směřují finanční trhy? Není to tak dávno, kdy při snaze zodpovědět otázku uvedenou v titulku významně napověděl letmý pohled na základní ekonomické statistiky HDP, inflaci, zisky firem atp. Počínaje pádem investiční banky Lehman Brothers v roce 2008 se však situace zkomplikovala, když směřování finančních trhů začala významněji než kdy dříve ovlivňovat: (1) čím dál silnější úloha centrálních bank mj. masivním tištěním peněz či opatřeními ke zvýšení likvidity na trzích a (2) prakticky nepředvídatelná rozhodnutí politiků např. faktický zákaz bankrotu členského státu eurozóny či problematická záchrana Kypru v březnu 2013, spojená s mimořádným zdaněním bankovních vkladů. Podíváme-li se na období od počátku letošního roku do poloviny května, dosavadními vítězi z pohledu dosaženého zhodnocení jsou s dvoucifernými procentními nárůsty akcie ve vyspělých zemích (zejména v Japonsku a USA), poraženými pak jsou především drahé kovy (např. zlato se ztrátou 14 %, čímž pro mnoho investorů ztratilo statut bezpečného přístavu pro investice ). Akcie profitovaly z množících se signálů ekonomického oživení v USA, uvolnění napětí v eurozóně (zejména sestavení vlády v Itálii po únorovém volebním patu) a z masivního pumpování peněz do ekonomiky v Japonsku. Zlatu, které je všeobecně vnímáno jako uchovatel hodnoty, uškodily vedle překvapivě příznivého inflačního vývoje též úvahy o konci politiky kvantitativního uvolňování (zjednodušeně řečeno: tištění peněz) v USA, uplatňované od vypuknutí globální finanční krize v roce A jaký je pohled do budoucna? My pro zbytek roku očekáváme další posílení akciových trhů, tažené širším oživením ekonomik ve druhé polovině roku. Riziko možných výprodejů akcií po nedávném růstu spolu s nepříznivou sezónností viz známé investorské pravidlo Sell in May and go away však nabádá pro nejbližší týdny k opatrnosti. Státní dluhopisy ČR jsou nyní cenově vysoko, momentálně však nevidíme významnější impuls, který by mohl tento stav změnit. Předstihové indikátory ekonomického vývoje na obou stranách Atlantiku i v Číně v dubnu zklamaly, domácí ekonomika šlape po dně a po inflačních tlacích není zatím ani památky. Výjimkou může být sektor dlouhodobých státních dluhopisů ČR, kde se po nedávném relativně prudkém cenovém růstu zvýšila pravděpodobnost výprodejů (tj. výběru zisků). V rámci nabídky CZK fondů Raiffeisen může být tedy pro nejbližší období dobrou volbou Czech Click Fund II, v němž je zhruba 15 % majetku investováno na akciových trzích v rámci celého světa a 85 % v krátkodobých CZK dluhopisech. Pro konzervativnější investory by měl nadále zůstat atraktivním Český fond konzervativních investic, který umísťuje svěřené prostředky výhradně do dluhopisů s průměrnou splatností cca 2 roky, vedle státních dluhopisů však ve zvýšené míře investuje též do dluhopisů vydaných bonitními korporacemi, finančními institucemi, municipalitami atp. Odvážnějším investorům lze doporučit některý ze smíšených či akciových fondů, zde však pokládáme za rozumné investici rozložit v čase (tj. investovat po částech, např. s měsíčním časovým odstupem), resp. ji realizovat na poklesech trhu (korekcích růstového trendu). Do stávajícího investičního klimatu velmi vhodně zapadají též dva námi nově připravené fondy Chráněný fond ekonomických cyklů a Fond dluhopisových příležitostí, které jsme si dovolili představit v samostatném článku. Hodně zdaru při Vašich investicích! Martin Zezula Asset Management doporučení Doporučení Aleše Michla Dostávám kupu otázek na téma investic do fondů ve stylu: Mám pokračovat? Mám to zabalit? Porostou trhy? Spadnou? Jak se v tom vůbec vyznat? Na příkladu: nechť fond, do kterého investujete, měl v prvním období cenu 1, ve druhém spadla na 0,5 a ve třetím bude 1. Celkově je tedy manažer fondu s výnosem na nule. Ale platí to i pro investora? Uvažujme klienta A: V prvním období dal do fondu částku 100, ve druhém se rozhodl přihodit 200. Nejdříve se mu tedy 100 smrsklo na 50. Pak díky přihození končí ve třetí třetině s ( ) % = 500. Uvažujme klienta B: V prvním období vložil do fondu 200, ve druhém dal 100. Jaký je jeho výsledek? ( % + 100) % = 400. Každý z klientů dal do fondu 300, ale jejich výsledek je jak odlišný navzájem, tak i jiný oproti manažerovi fondu. Co tím chci říci? Pamatujete, jak hokejista Karel Rachůnek trefil vyrovnávací gól proti Švédům (Rachna kachna to to letělo... dnes se na nás kouká z nebe...)? Anebo poslední hod Barbory Špotákové a její následné olympijské vítězství? To byly trefy! Vesměs tedy vidím jako rozumná dvě doporučení: (1) Zajděte na pobočku za svým bankéřem a poraďte se s ním, kam přesně teď zamířit investici, kde si třeba přisadit, co nejvíc a přesně sedne k tomu, jak Vy sami vidíte dnešní svět, aby to byly ty trefy... (2) Pamatujte na to, že univerzální strategii pro každého, vlastně takový základ investování je: ukládejte pravidelně, dlouhodobě a s chladnou hlavou. Já osobně mám pravidelné investice do našeho fondu. Každý měsíc do něj přispívám... Aleš Michl analytik Raiffeisenbank

7 06 Platby mobilním telefonem Chcete pohodlně a bez obav nakupovat na internetu? Tak zaplaťte Mobitem přímo z mobilu. Mobito je služba, která Vám umožní platit mobilem za pomocí jednoduchého propojení s bankovním účtem nebo s platební kartou. S Mobitem můžete bezpečně platit a posílat peníze mezi telefony, okamžitě a kdykoliv. S Mobitem zaplatíte již na více než místech! Dnes je možné Mobitem zaplatit za zboží nebo služby na internetu, ale i v obchodě nebo taxíku, dobít sobě či někomu jinému kredit mobilu anebo poslat peníze kamarádovi. Všechny platby Mobitem jsou zdarma a vůbec nezáleží na tom, jaký máte typ telefonu nebo operátora. Mobito funguje na každém telefonu a podporují ho všichni mobilní operátoři. Aktuální výčet všech obchodníků najdete na Nakupujte chytře s Mobitem! Díky Mobitu můžete hned výhodněji nakupovat u vybraných obchodníků. Více informací a další akční nabídky naleznete na Ještě Mobito nemáte? Jednoduše si jej aktivujte ZDE. Po aktivaci Mobita a připojení platební karty Raiffeisenbank můžou majitelé ekonta naplno využít všech výhod služby napřímo zaplatit prostřednictvím karty ze svého účtu nebo si Mobito nejdříve nabijí a až poté s ním zaplatí. Před připojením platební karty Raiffeisenbank si prosím zkontrolujte, zda máte na kartě povolené internetové (ecommerce) transakce. Více informací naleznete také na našich webových stránkách Poskytovatelem služby Mobito je MOPET CZ. iphone / ipad Android TIP Máte chytrý telefon nebo tablet? Stáhněte si aplikaci Mobilní ekonto a mějte pod kontrolou zůstatky a historii svých účtů. Ovládejte i debetní a kreditní karty. To vše velmi jednoduše a pohodlně! Navíc můžete využívat řadu originálních funkcí. Aplikaci si stáhněte zde:

8 07 Rychlá půjčka Už nemusíte odkládat nákup toho, co momentálně potřebujete. Využijte naši Rychlou půjčku s jedinečnými parametry. Rychlá půjčka Vám vrátí až Kč. Přesnou výši odměny za řádné splácení zjistíte podle délky a výše úvěru. Výše úvěru (Kč) Doba splácení (roky) 2 a více 4 a více 5 a více 6 a více Nad Nad Nad Nad Rychlá půjčka je samozřejmě bez poplatků Žádné poplatky za sjednání Žádné poplatky za správu Žádné poplatky za předčasné nebo mimořádné splacení Reprezentativní příklad: Výše úvěru Kč Počet splátek 60 splátek (5 let) Splátka Kč/měsíčně Poplatek za vedení 0 Kč/měsíc Poplatek za sjednání 0 Kč Úroková sazba 11,9 % RPSN 12,57 % Celkem zaplatíte Kč Nabídka platí do Více o podmínkách nabídky na nebo na infolince

Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen investiční společnost a.s. Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 0 Raiffeisen investiční společnost a.s. dále také Společnost OBSAH 02 Základní údaje o Společnosti 03 Seznam obhospodařovaných fondů 05 Finanční

Více

Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen investiční společnost a.s. Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 0 Raiffeisen investiční společnost a.s. dále také Společnost OBSAH 02 Základní údaje o Společnosti 03 Seznam obhospodařovaných fondů 05 Finanční

Více

Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond,

Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond, Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Výroční zpráva za rok 2016 (sloučením fondu dochází k jeho zániku ke dni 10. 11. 2016) 1 Základní

Více

Pololetní zpráva 2013. Raiffeisen penzijní společnosti a.s.

Pololetní zpráva 2013. Raiffeisen penzijní společnosti a.s. Raiffeisen penzijní společnosti a.s. Profil společnosti Na základě udělené licence ČNB zahájila činnost je součástí skupiny Raiffeisen v České republice. Raiffeisen je v řadě evropských zemí již přes sto

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 6. února 2013 Účastnící tiskové konference Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 1 Asset Management v roce 2012 CZK = 885 258 548 936 hodnota majetku k 31.12.2012 individuálně

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 11. února 2014 Účastnící tiskové konference Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Asset Management v roce 2013 CZK = 975 059 686

Více

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008471992 Vytvořte si likviditní rezervu, zhodnoťte své prostředky v krákotdobém horizontu Doporučená délka investice 18 měsíců+ Hodnota majetku

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva k 30. 6. 2013 Raiffeisen investiční společnost a.s. 1 Základní údaje o investiční společnosti: Obchodní firma: Raiffeisen investiční společnost a. s. IČ: 29146739 Sídlo: Hvězdova 1716/2b,

Více

Raiffeisen chráněný fond ekonomických cyklů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen chráněný fond ekonomických cyklů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2016 1 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2016-30. 06. 2016 Měna: Kč ISIN: CZ0008474038 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2017-30. 06. 2017 Měna: Kč ISIN: CZ0008474376 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

Výroční tisková konference AKAT Účastníci

Výroční tisková konference AKAT Účastníci 11.února 2015 Výroční tisková konference AKAT Účastníci Jan D. Kabelka, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Pavel Hoffman, člen Výkonného výboru AKAT 1 Výroční tisková konference AKAT

Více

KB Absolutních výnosů

KB Absolutních výnosů KB Absolutních výnosů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008473543 Vydělávejte za každého počasí Doporučená délka investice 18 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 4 298 679 365 CZK VÝKONNOST 1.06 1.04

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2017-30. 06. 2017 Měna: Kč ISIN: CZ0008474038 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Tisková konference. 21. února 2007

Tisková konference. 21. února 2007 Tisková konference 21. února 2007 Účastníci tiskové konference Jan D. Kabelka předseda představenstva AKAT Josef Beneš předseda předsednictva AFAM ČR Jan Barta člen představenstva AKAT, sekce kolektivního

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2018-30. 06. 2018 Měna: Kč ISIN: CZ0008474293 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Výroční tisková konference AKAT Účastníci

Výroční tisková konference AKAT Účastníci 3. února 2016 Výroční tisková konference AKAT Účastníci Jan D. Kabelka, předseda AKAT Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT Jaroslav Mužík, člen Výkonného výboru AKAT Martin Řezáč, člen Výkonného výboru

Více

IKS Investiční manažer

IKS Investiční manažer 20. září 2017 Věříme akciovým a smíšeným fondům, u krátkodobých investic sázíme na strategie s absolutním výnosem, které by měly generovat kladný výnos bez ohledu na tržní podmínky Makroekonomické prostředí

Více

Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah

Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah Vítáme Vás na semináři organizovaném v rámci projektu Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.1.00/50.0015 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen chráněný fond americké prosperity, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2016 1 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2016-30. 06. 2016 Měna: Kč ISIN: CZ0008474087 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Raiffeisen fond dluhopisové stability, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen fond dluhopisové stability, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2016 1 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2016-30. 06. 2016 Měna: Kč ISIN kapitalizační třídy: CZ0008474293 ISIN dividendové

Více

Amundi CR Balancovaný - konzervativní

Amundi CR Balancovaný - konzervativní Amundi CR Balancovaný - konzervativní Smíšený fond ISIN: CZ0008472008 Konzervativní investice do mixu českých státních dluhopisů a akcií Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 14.12.2018

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2018-30. 06. 2018 Měna: Kč ISIN: CZ0008474376 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Pioneer zajištěný fond

Pioneer zajištěný fond Pioneer zajištěný fond Zajištěné fondy Cílem zajištěných fondů je zabezpečit investorovi předem známou výši minimálního výnosu nebo zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu či omezit velikost poklesu

Více

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473725 Alternativa ke spořicímu účtu, likviditní rezerva Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 12.12.2018 6 584

Více

Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Jan Vedral, člen Výkonného výboru AKAT

Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Jan Vedral, člen Výkonného výboru AKAT 22. února 2012 Účastnící tiskové konference Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Jan Vedral, člen Výkonného výboru AKAT 1 Asset Management v roce 2011 CZK = 793 328 351 971

Více

TEPELNÉ HOSPODÁŘSTVÍ BROUMOV /0300

TEPELNÉ HOSPODÁŘSTVÍ BROUMOV /0300 Strana: 1/5 Rok / č výpisu: 2016/1 BIC: CEKOCZPP IBAN: CZ03 0300 0000 0002 1916 5520 Typ účtu: Osobní účet v CZK Frekvence: měsíční JARMILA ŠŤASTNÁ Větrná 263 550 01 Broumov - Nové Město Aktualizace obchodních

Více

Nechte starost o Vaše investice

Nechte starost o Vaše investice IKS INVESTIČNÍ MANAŽER Nechte starost o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT IKS INVESTIČNÍ MANAŽER IKS Investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

KB Konzervativní profil

KB Konzervativní profil KB Konzervativní profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472156 To nejlepší z konzervativního světa investic Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 1 336 364 603 CZK VÝKONNOST 1.2

Více

Amundi CR Balancovaný - dynamický

Amundi CR Balancovaný - dynamický Amundi CR Balancovaný - dynamický Smíšený fond ISIN: CZ0008471968 Investice do českých akcií a dluhopsiů kombinovaná s akciemi firem ze střední a východní Evropy. Doporučená délka investice 5 let Hodnota

Více

Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za prvních šest měsíců roku 2016

Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za prvních šest měsíců roku 2016 Pololetní zpráva za prvních šest měsíců roku 2016 Rdfdfdfd54545aRf 2 dále také Společnost OBSAH 03 Základní údaje o společnosti 04 Seznam obhospodařovaných fondů 08 Finanční výkazy Společnosti 3 Základní

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND Fond v kontextu nepříznivého dění na dluhopisových trzích poklesl Zápornou výkonnost zaznamenaly všechny nejkonzervativnější fondy v odvětví Na výkonnosti se negativně odrazil

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

TISKOVÁ KONFERENCE. Volksbank CZ, a.s. 16. dubna 2008, Tančící dům, Praha. Marketing

TISKOVÁ KONFERENCE. Volksbank CZ, a.s. 16. dubna 2008, Tančící dům, Praha. Marketing TISKOVÁ KONFERENCE Marketing 16. dubna 2008, Tančící dům, Praha Volksbank CZ, a.s. Obsah 2 Hospodářské výsledky Volksbank CZ v roce 2007 prezentuje: Johann Lurf, předseda představenstva 15 let Volksbank

Více

Raiffeisen strategie progresivní. otevřený podílový fond,

Raiffeisen strategie progresivní. otevřený podílový fond, , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2018-30. 06. 2018 Měna: Kč ISIN: CZ0008475027 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Peněžní trh Krátkodobá investice ISIN: CZ0008472529 Doporučená délka investice 6 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 28.11.2018 6 331 230 073 CZK VÝKONNOST 1.08 1.06 1.04 1.02 1 0.98 2008 2010 2012 2014

Více

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější 5. září 2016 Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější Situace na finančních trzích zůstala během léta překvapivě velmi klidná. Počáteční šok vyvolaný

Více

Amundi CR Dluhopisový PLUS

Amundi CR Dluhopisový PLUS Amundi CR Dluhopisový PLUS Dluhopisový fond ISIN: CZ0008471976 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se dluhopisových trhů Doporučená délka investice 3 roky

Více

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475126 Cílem akciového fondu je maximalizovat výnos v investičním horizontu 5 let při snaze o dosažení nižší volatility ve srovnání s

Více

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Webinář ČP INVEST Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Vývoj ekonomiky USA HDP se v 2Q 2015 zvýšil o 2,7 % po slabých 0,6 % v 1Q 2015 Predikce HDP za celý rok 2015 = 2,6 % Ekonomiku táhne

Více

Raiffeisen fond globálních trhů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2019

Raiffeisen fond globálních trhů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2019 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2019 Pololetní zpráva standardního podřízeného fondu za období 1. 1. 2019-30. 6. 2019 Měna: Kč ISIN: CZ0008474442

Více

Pioneer zajištěný fond 2

Pioneer zajištěný fond 2 Pioneer zajištěný fond 2 Zajištěné investice klidný růst Vašich peněz Zajištěné investice mají za cíl zabezpečit klientovi předem známou výši zhodnocení, zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu

Více

Zvýhodněná nabídka finančních produktů a služeb pro: International police association, sekce Česká republika

Zvýhodněná nabídka finančních produktů a služeb pro: International police association, sekce Česká republika Zvýhodněná nabídka finančních produktů a služeb pro: International police association, sekce Česká republika Nabídka je platná na příštích 12 měsíců, tj. od 1.12.2010 do 30.11.2011 22.12.2010 Co Vám můžeme

Více

INFORMACE O RIZICÍCH

INFORMACE O RIZICÍCH INFORMACE O RIZICÍCH PPF banka a.s. se sídlem Praha 6, Evropská 2690/17, PSČ: 160 41, IČ: 47116129, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1834 (dále jen Obchodník)

Více

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář Webinář Prosinec 2018 Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulých týdnů Přehled vývoje hlavních ekonomik a politik centrálních

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Stránka 1 z 5 Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Předmětem tohoto materiálu je popis investičních služeb

Více

Raiffeisen fond globálních trhů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2017

Raiffeisen fond globálních trhů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2017 Pololetní zpráva standardního podřízeného fondu za období 01. 01. 2017-30. 06. 2017 Měna: Kč ISIN: CZ0008474442

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 2. 0. 206 Věc: Portfolio města Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka města Zpracoval (a): Ing. Pavinská, VFO MěÚ Doksy

Více

Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let

Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let Co se na vašem účtu mění Způsob podepisování Nyní už všechny dokumenty podepisujete pouze vy. Platební karta Týdenní limit pro výběry z bankomatů

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -10. modul Investování a pasivní příjem

Finanční gramotnost pro SŠ -10. modul Investování a pasivní příjem Modul č. 10 Ing. Miroslav Škvára O investicích O investování likvidita výnosnost rizikovost Kam mám investovat? Mnoho začínajících investorů se ptá, kam je nejlepší investovat? Všichni investiční poradci

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Vyvážený profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472149 To nejlepší z akciového a dluhopisového trhu. Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 19.12.2018 680 004 355 CZK VÝKONNOST 1.2 1.15

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Prosinec 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST

Vývoj fondů ČP INVEST. Prosinec 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 1 Prosinec 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 2 Konzervativní fond Prosinec -0,17% Od ledna +0,95% 101,20% 101,00% 100,80% 100,60% 100,40% 100,20% 100,00% 99,80% 99,60% Konzervativní

Více

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473154 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475555 Alternativa ke spořicímu účtu. Nejbezpečnější a nejlikvidnější komponenta správy aktiv BRICK. Doporučená délka investice 1

Více

Každý klient si zaslouží individuální přístup. To nejdůležitější ze světa Vaší banky

Každý klient si zaslouží individuální přístup. To nejdůležitější ze světa Vaší banky inspirace Každý klient si zaslouží individuální přístup To nejdůležitější ze světa Vaší banky 24 02 02 03 04 Účelová půjčka v novém kabátě Podnikatelské ekonto ŽIVNOST Přes 100 tisíc klientů s ekontem

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2018-30. 06. 2018 Měna: Kč ISIN: CZ0008474731 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Investice pro každého

Investice pro každého nabídka České spořitelny 1. čtvrtletí 2012 Investice pro každého Zdá se Vám investování příliš komplikované, a že není pro Vás? Investovat však může každý! Vše se odvíjí od Vašich potřeb. Než začnete investovat,

Více

Poradce Ministerstva průmyslu a obchodu pro pilotní Seed fond. Autor řady článků a přednášek z oblasti finančních trhů.

Poradce Ministerstva průmyslu a obchodu pro pilotní Seed fond. Autor řady článků a přednášek z oblasti finančních trhů. Alternativní způsoby financování infrastrukturálních projektů Martin Hanzlík 21.9.2011 Ing. Martin Hanzlík, LL.M. Působí na kapitálovém trhu od roku 1994. V letech 2002 2009 výkonný ředitel Unie investičních

Více

1. vlastní firma využívá trvale 2. cizí musí časem vracet (splácet) jiným subjektům ( bankám dodavatelům apod)

1. vlastní firma využívá trvale 2. cizí musí časem vracet (splácet) jiným subjektům ( bankám dodavatelům apod) Otázka: Financování podnikových činnosti Předmět: Ekonomie/Finance podniku Přidal(a): nikita Zdroje financování Zdroje financování členíme: podle formy jsou to: peněžní hotové peníze, pohledávky, devizy

Více

BALANCOVANÁ STRATEGIE

BALANCOVANÁ STRATEGIE BALANCOVANÁ STRATEGIE Optimállní mix akciových a dluhopisových investic při definované míře rizika. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 5 % až 15 % Doporučená délka investice 4 roky VÝKONNOST 1.05 1.025

Více

Raiffeisen fond dluhopisových trendů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen fond dluhopisových trendů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2016 1 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2016-30. 06. 2016 Měna: Kč ISIN: CZ0008474376 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Příloha č. 2: Hypoteční banky a jejich nabídka produktů na financování bydlení

Příloha č. 2: Hypoteční banky a jejich nabídka produktů na financování bydlení Příloha č. 2: Hypoteční banky a jejich nabídka produktů na financování bydlení Česká spořitelna, a.s. 1 Kořeny České spořitelny sahají až do roku 1825, kdy zahájila činnost Spořitelna česká, nejstarší

Více

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%.

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Důvodem poklesu FKD je zejména

Více

Raiffeisen fond high-yield dluhopisů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2019

Raiffeisen fond high-yield dluhopisů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2019 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva za období 2019 Pololetní zpráva standardního podřízeného fondu za období 1. 2. 2019-31. 7. 2019 Měna: Kč ISIN: CZ0008474848

Více

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009 Září 2009 HVĚZDY MĚSÍCE Fondy investující do akcií nemovitostních firem Parvest STEP 90 Euro vyvážená investice s ochranou při medvědím trhu Conseq Invest Fond dluhopisů nové Evropy Fondy investující do

Více

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Investiční výhled Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Praha, září 2011 Dluhopisy Trhy zcela odsunuly očekávání

Více

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Vladimíra Bartejsová, Manažerka investičních produktů Praha, 2. květen 2016 Agenda dnešního online semináře Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR 1. Politika

Více

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475118 Cílem akciového fondu je maximalizovat výnos v investičním horizontu 5 let při snaze o dosažení nižší volatility ve srovnání s

Více

Současná teorie finančních služeb cvičení č. 1. 1. Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich interpretace

Současná teorie finančních služeb cvičení č. 1. 1. Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich interpretace Současná teorie finančních služeb cvičení č. 1 1. Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich interpretace Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich

Více

Pracovní list. Workshop: Finanční trh, finanční produkty

Pracovní list. Workshop: Finanční trh, finanční produkty Pracovní list Workshop: Finanční trh, finanční produkty Úkol č. 1 Osobní půjčka Doplňte v následující tabulce kolik zaplatíte za úvěr celkem (vč. úroků) při jednotlivých RPSN. Současně porovnejte, zda

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA FONDU KOLEKTIVNÍHO INVESTOVÁNÍ S OZNAČENÍM: INFORMACE KE DNI 30. ČERVNA 2016

POLOLETNÍ ZPRÁVA FONDU KOLEKTIVNÍHO INVESTOVÁNÍ S OZNAČENÍM: INFORMACE KE DNI 30. ČERVNA 2016 POLOLETNÍ ZPRÁVA FONDU KOLEKTIVNÍHO INVESTOVÁNÍ S OZNAČENÍM: CONSEQ STÁTNÍCH DLUHOPISŮ, OTEVŘENÝ PODÍLOVÝ FOND (dále jen Fond ) INFORMACE KE DNI 30. ČERVNA 2016 Conseq Funds investiční společnost, a.s.,

Více

Raiffeisen fond globálních trhů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen fond globálních trhů, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2016 1 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2016-30. 06. 2016 Měna: Kč ISIN: CZ0008474442 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Brožura pojistných fondů

Brožura pojistných fondů Brožura pojistných fondů Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1.

Více

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE KONZERVATIVNÍ STRATEGIE Hlavním cílem je dodat Vašim úsporám potřebnou dynamiku a dosáhnout zhodnocení nad úrovní inflace. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 2 % až 5 % Doporučená délka investice 3

Více

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1. leden 2018. O jaký pojistný

Více

BANKOVNÍ SOUSTAVA VY_62_INOVACE_FGZSV_PN_4

BANKOVNÍ SOUSTAVA VY_62_INOVACE_FGZSV_PN_4 BANKOVNÍ SOUSTAVA VY_62_INOVACE_FGZSV_PN_4 Sada: Ekonomie Téma: Banky Autor: Mgr. Pavel Peňáz Předmět: Základy společenských věd Ročník: 3. ročník Využití: Prezentace určená pro výklad a opakování Anotace:

Více

Investiční příležitost vidíme u aktiv ve střední a východní Evropě, proto jejich váhu navyšujeme ve všech portfoliích Investičního manažera

Investiční příležitost vidíme u aktiv ve střední a východní Evropě, proto jejich váhu navyšujeme ve všech portfoliích Investičního manažera 5. prosince 2016 Investiční příležitost vidíme u aktiv ve střední a východní Evropě, proto jejich váhu navyšujeme ve všech portfoliích Investičního manažera Dění na finančních trzích bylo v posledních

Více

Investiční horizont je minimálně 3 roky.

Investiční horizont je minimálně 3 roky. Amundi investiční manažer Nechte starosti o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT AMUNDi investiční MANAŽER Amundi investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2017-30. 06. 2017 Měna: Kč ISIN: CZ0008474731 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva k 30. 6. 2013 Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. 1 Název podílového fondu a identifikační označení podle mezinárodního

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 Pololetní zpráva fondu za období 13. 02. 2017-31. 07. 2017 Měna: Kč ISIN kapitalizační třída A1: CZ0008475027 Jmenovitá

Více

Raiffeisen privátní fond dynamický, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017

Raiffeisen privátní fond dynamický, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2017-30. 06. 2017 Měna: Kč ISIN: CZ0008474350 Jmenovitá hodnota podílového

Více

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Investiční strategie SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý z nás má své specifické cíle, kterých může prostřednictvím investování dosáhnout. Pro někoho je důležité

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Jak splním svoje očekávání

Jak splním svoje očekávání Jak splním svoje očekávání Správa portfolia SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Zákaznický majetek u společnosti CYRRUS dosahuje celkové výše 1,8 miliardy Kč. Z toho značná část je obhospodařována

Více

ZJEDNODUŠENÝ STATUT Solární energie, otevřený podílový fond, Conseq investiční společnost, a.s.

ZJEDNODUŠENÝ STATUT Solární energie, otevřený podílový fond, Conseq investiční společnost, a.s. ZJEDNODUŠENÝ STATUT Solární energie, otevřený podílový fond, Conseq investiční společnost, a.s. 1 OBSAH Vymezení pojmů... 3 1. Obecné informace o Fondu... 4 2. Charakteristika investičních cílů a investiční

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer obligační fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů,

Více

KAPITOLA 4: PENĚŽNÍ TRH

KAPITOLA 4: PENĚŽNÍ TRH KAPITOLA 4: PENĚŽNÍ TRH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa

Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: CZ0008474632 Využijte investičního potenciálu firem ze střední a východní Evropy, včetně Ruska a Turecka. Doporučená délka

Více

Sazebník účty Pro občany, platný od

Sazebník účty Pro občany, platný od Sazebník účty Běžný účet CZK/EUR/USD Měsíční vedení účtu v CZK/EUR/USD Odchozí úhrada domácí platba Příchozí úhrada domácí platba Odchozí úhrada platba v rámci Equa bank (včetně platby s konverzí měn)

Více

Pololetní zpráva otevřeného podílového fondu. Partners Universe 6. obhospodařovaného Partners investiční společností, a.s. za období I. VI.

Pololetní zpráva otevřeného podílového fondu. Partners Universe 6. obhospodařovaného Partners investiční společností, a.s. za období I. VI. Pololetní zpráva otevřeného podílového fondu Partners Universe 6 obhospodařovaného Partners investiční společností, a.s. za období I. VI. 2012 (vypracovaná v souladu s ustanoveními zákona č. 189/2004 Sb.,

Více