ERRATA. 10. Přílohy. Obr. 1: Rekonstrukce římského peristylu (zahrady) domu Vettiiů v Pompejích.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ERRATA. 10. Přílohy. Obr. 1: Rekonstrukce římského peristylu (zahrady) domu Vettiiů v Pompejích."

Transkript

1 ERRATA 10. Přílohy Obr. 1: Rekonstrukce římského peristylu (zahrady) domu Vettiiů v Pompejích. Obr. 2: Archeologický výzkum jednotlivých prvků původní zahrady (zárubní zeď terasy, rabatový záhon) v Kirby Hall (Northamptonshire, Velká Britanie). Obr. 3: Rekonstruovaná zahrada v Kirby hall v Northamptonshire (Velká Británie)

2 Obr. 4: Archeologický průzkum a výzkum proběhnutý ve městě Valeč (okres Karlovy Vary) v zámecké zahradě, byl vyvolaný nedochovanými archivními,obrazovými a kartografickými informacemi o podobě a proměnách zahrady. Obr. 5: Jičín Libosad Valdštejnská lodžie. Sondáž archeologického výzkumu proběhla v roce 2002 u parterů loggie, cílem bylo ověření správnosti rekonstrukce zahrady. Obr. 6: Lednice palmový skleník. Rehabilitovaná podoba oválného jezírka a meandru potůčku vzešlá z výsledků zahradního archeologického výzkumu. Obr. 7:Williamsburg koloniální zahrada. Výsledná podoba při použití nedestruktivního i destruktivní průzkumu

3 Obr. 8: Londýn, Privy Garden, Hampton Court Palace (Velká Británie). Výsledný vzhled zahrady rekonstruované na základě studia ikonografických podkladů a informací poskytnutých zahradním archeologickým výzkumem. Obr. 9: Privy Garden, Hamton Court Palace (Velká Británie) - partery při výkopu. Pohled do zahrady s odstraněnými stromy a plochu připravenou pro opětovnou výsadbu. Obr. 10: Rekonstrukce zahrady Viléma III., tzv. Privy Garden, u paláce Hampton Court (Londýn, Velká Británie) do podoby z roku K dosažení nebývalé přesnosti rekonstrukce přispěl zásadní měrou archeologický průzkum a celoplošný archeologický výzkum zahrady v kombinaci s rozsáhlým studiem obrazových a písemných pramenů. Obr. 11: Český Krumlov zámecká zahrada. Archeologický výzkum proběhnutý v zahradách rozprostřených kolem zámeckých objektů

4 Obr. 12: Manětín (okres Plzeň sever) zámecká zahrada. Archeologický výzkum proběhl v zahradách rozprostřených kolem zámeckých objektů. Obr. 13: Kutna Hora, bývala jezuitská kolej u chrámu sv. Barbory, podoba severní zahrady zachycena na planu J. J. Manna z roku Obr. 14: Kutná Hora, bývalá jezuitská kolej u chrámu sv. Barbory. Prostor během zahradního archeologického výzkumu se zvýrazněnými nálezy terasních zídek a kašny. Obr. 15: Zlatá Koruna (okres Český Krumlov), opatská zahrada. Výsledky geofyzikálního průzkumu s viditelnými lineárními a oválnými anomáliemi dokládající v torzu dochovanou zahradnickou úpravu jednotlivých teras.

5 Obr. 16: Výsadbové rýhy pro lemy záhonů z tvarovaných dřevin odhalené v průběhu archeologického výzkumu v zahradě římského paláce ve Fishbourne (Sussex, Velká Britanie), v 60. letech 20. století. Obr. 17: Tvarované lemy záhonů zahrady ve Fishbourne rekonstruované na základě výsledků archeologického výzkumu a Pliniových popisů použití zimostrázu v římských zahradách. Obr. 18: Gilpin parter v Audley End (Essex) odkrytý při archeologickém výzkumu. Obr. 19: Východní parter ve Witley Court (Worcestershire), obnovený v roce Archeologický výzkum pomohl určit detaily parteru. Obr. 20: Obnovená formální zahrada v Audley End (Essex). Archeologický výzkum potvrdil uspořádání parteru s propracovaným vzorem záhonů z 19. století, které poté byly obnoveny dle původního plánu

6 Obr. 21 a 22: Lamberk areál barokní zahrady v roce 2013 zde proběhl nedestruktivní archeologický výzkum formou rozsáhlého geofyzikálního průzkumu. Geofyzikální výzkum naznačil větší výskyt kamenných kašen. Informace z geofyzikálního výzkumu sranovily další efektivní strategii pro další archeologický výzkum formou mikrosondáže. Obr. 23: Vyhledávání prvků původní zahrady pohřbených pod úrovní moderního trávníku za geofyzikálních metod. Obr. 24: Alžbětiny zahrady, Kenilworth Castle. Při archeologickém odkryvu byla objevena centrální fontána. Forma a rozměry fontány se shodují se zaznamenanými Alžbětinými popisy této fontány. Obr. 25: Obraz Wreat parku zaznamenaný LIDAR metodou dálkového průzkumu založený na odraženém pulsu laserového paprsku od objektu. Obraz ukazuje přeživší funkce jako jsou například dlouhé vody a také detaily, jako ztracené cesty. Obr. 26: Bučovice v okrese Vyškov. Zámecká fontána na nádvoří během výzkumu zbytků nádrže.

7 Obr. 27: Vstup do zahrady Müllerovy vily. Obr. 28: Pohled na Müllerovu vilu se zahradou. Obr. 29: Pohled do nižší části zahrady Müllerovy vily. Obr. 30: Druhý vstup do zahrady Müllerovy vily. Obr. 31: Müllerova vila. Původní plány jednoho ze dvou listů výsadby podle Camillia Schneidera. Zahrada byla osázena z větší části podle těchto původních plánů. Obr. 32: Zbytky kamenného zpevnění horní části severního svahu zahrady, které zjistili archeologickým průzkumem. Obr. 33: Müllerova vila. Horní část svahu po obnově kamenného zpevnění a chodníku na úzké terase.

8 Obr. 34: Müllerova vila z pohledu ze zahrady. Obr. 35: Část svahu Müllerovy vily. Obr. 36: Květinové záhony zahrady Müllerovy vily. Obr. 37: Schody do zahrady Müllerovy vily. Obr. 38: Bližší detail záhonu Müllerovy vily. Obr. 39: Pohled na zahradu Müllerovy vily z budovy.

9 Obr. 41: Pohled na Malou Fürstenberskou zahradu z vyhlídkové terasy. Obr. 40: Langweilův model Malé Fürstenberské zahrady. Obr. 43: Pohled na gloriet Malé Fürstenberské zahrady. Obr. 42: Věžice Malé Fürstenberské zahrady. Obr. 45: Spodní pohled na Malou Fürstenberskou zahradu. Obr. 44: Loggie a věžice Malé Fürstenberské zahrad. Obr. 46: Vyhlídková terasa Malé Fürstenberské zahrady směrem k Pražskému hradu. Obr. 47: Historická fotografie na loggii v Malé Fürstenberské zahradě.

10 Obr. 48: Malá Fürstenberská zahrada (Palácové zahrady pod Pražským hradem). Přímočaré schodiště zahrady před obnovou. Obr. 49: Malá Fürstenberská zahrada (Palácové zahrady pod Pražským hradem). Přímočaré schodiště zahrady po obnově. Obr. 50: Malá Fürstenberská zahrada (Palácové zahrady pod Pražským hradem). Původní cihelná dlažba oranžérie odkrytá při archeologickém výzkumu. Obr. 51: Malá Fürstenberská zahrada (Palácové zahrady pod Pražským hradem). Oranžérie během rekonstrukce v letech 1999 a 2000 vycházejících z části z archeologického výzkumu. Obr. 52: Malá Fürstenberská zahrada (Palácové zahrady pod Pražským hradem). Výsledná podoba obnovených oranžérií.

11 Obr. 53: Podoba Králičí kopce v Květné zahradě v Kroměříži na grafickém listu J. van Nypoorta z roku1691. Obr. 54: Podoba Pstružího rybníčku v Květné zahradě v Kroměříži na grafickém listu J. van Nypoora z roku Obr. 55: Květná zahrada Kroměříž interpretace nálezové situace Králičího kopce Obr. 56: Květná zahrada Kroměříž interpretace nálezové situace Pstružího rybníčku Obr. 57: Půdorys Květné zahrady v Kroměříži s rozvody vody na grafickém listu J. van Nypoorta z roku Žlutý ovál Dělící zeď mezi Králičím kopcem a Ptáčnicí. Obr. 58: Prostory Ptáčnice, Králičího kopce a Bažantnice bývaly dle historických plánů odděleny zdmi. Zeď mezi Kopcem a Ptáčnice byla zrušena. Po existenci zdi nezůstaly v terénu žádné stopy. Průzkum potvrdil existenci dělící zdi a její přesné umístění v prostoru zahrady.

12 Obr. 59: Květná zahrada v Kroměříži. Pohled na rotundu. Obr. 61: Květná zahrada v Kroměříži. Habrové průlezy. Obr. 60: Květná zahrada v Kroměříži. Střecha kolonády. Obr. 62: Květná zahrada v Kroměříži. Pohled na pozůstatek Pstružího rybníčku. Obr. 63: Květná zahrada v Kroměříži. Pohled na zahradu a rotundu z kolonády. Obr. 65: Květná zahrada v Kroměříži. Pohled na kolonádu. Obr. 64: Kroměříž Květná zahrada. Květinová brodérie. Obr. 66: Květná zahrada v Kroměříži. Pohled na záhony a kolonádu. Obr. 67: Kroměříž Květná zahrada. Květinová brodérie.

13 Vila Getty v Pompejích Zahrada vily Getty byla v textu použita jako příklad obnovených zahrad díky archeologickému výzkumu. Při překladu z cizojazyčného textu došlo k chybné interpretaci, že tato zahrada byla obnovena za pomoci archeologických výzkumů. Vila Getty v Pompejích samozřejmě existuje, avšak se nejedná o původní historickou zahradu, ale o zahradu, která byla nově postavena za pomoci poznatků o antickém Řecku a Římu. Vila Getty slouží hlavně jako muzeum, pro památky a archeologické nálezy z Pompejí a je součástí centra zvaného Getty.

REVITALIZACE ČÁSTI KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI NADHLEDOVÁ PERSPEKTIVA SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1 : 3000. Ing. arch. BARBORA PONEŠOVÁ KREJČOVÁ, PhD.

REVITALIZACE ČÁSTI KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI NADHLEDOVÁ PERSPEKTIVA SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1 : 3000. Ing. arch. BARBORA PONEŠOVÁ KREJČOVÁ, PhD. NADHLEDOVÁ PERSPEKTIVA SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1 : 3000 SITUACE 1 : 1000 PRŮVODNÍ TEXT ORANŽERIE NEPTUNOVA FONTÁNA MULTIFUNKČNÍ SÁL VÝSTAVNÍ SÍŇ Zeď jako prvek, kterým se právě člověk v přírodě (vůči přírodě)

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA ÚVOD Při válcování za studena je povrch vyválcovaného plechu znečištěn oleji či emulzemi, popř. dalšími nečistotami. Nežádoucí

Více

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Dokumentace přikládaná k žádosti o vydání stavebního povolení Dokumentace pro výběr zhotovitele stavby B. Souhrnná technická

Více

ÚVOD (L Pytloun, V. Hurych)... 14

ÚVOD (L Pytloun, V. Hurych)... 14 OBSAH ÚVOD (L Pytloun, V. Hurych)... 14 1. KAPITOLA...15 VÝZNAM ZELENĚ PRO ČLOVĚKA (V. Hurych).....17 1.1 Mikroklimatický význam 17 1.2 Zdravotní (hygienický) význam 17 1.3 Psychický a rekreační význam

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7013/47-2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7013/47-2015 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7013/47-2015 o ceně nemovitosti bytové jednotky č. 57/2 v bytovém domě čp. 57 v k.ú. Záboří u Českých Budějovic, obec Záboří, okres České Budějovice, včetně podílu na společných

Více

Orientační restaurátorský průzkum omítkových eventuálně barevných vrstev v interiéru zámku ÚSP na Žampachu pro I. etapu stavebních prací.

Orientační restaurátorský průzkum omítkových eventuálně barevných vrstev v interiéru zámku ÚSP na Žampachu pro I. etapu stavebních prací. Orientační restaurátorský průzkum omítkových eventuálně barevných vrstev v interiéru zámku ÚSP na Žampachu pro I. etapu stavebních prací. Šárka a Petr Bergerovi akad. mal. a restaurátoři 2006 Na přání

Více

Místo stavby: Chrastava, Muzejní ulice

Místo stavby: Chrastava, Muzejní ulice MĚSTO CHRASTAVA Městský úřad Chrastava Odbor rozvoje, dotací a správy majetku nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava, IČ: 00262871 www.chrastava.cz Název stavby: Výtisk číslo: Seznam příloh: A. Technická zpráva

Více

MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH, KOMUNIKACÍ A ZÍDEK, MOBILIÁŘ

MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH, KOMUNIKACÍ A ZÍDEK, MOBILIÁŘ MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH, KOMUNIKACÍ A ZÍDEK, MOBILIÁŘ Obec Lazinov je malou obcí v předhůří Vysočiny. Její vznik je datován do 14. stol. a z toho se odvíjí charakter její zástavby a prostorové

Více

JIŽNÍ LODŽIE OBJEKTU DDM ULITA BROUMOV. Stupeň: Dokumentace pro provádění stavby a výběr dodavatele

JIŽNÍ LODŽIE OBJEKTU DDM ULITA BROUMOV. Stupeň: Dokumentace pro provádění stavby a výběr dodavatele JIŽNÍ LODŽIE OBJEKTU DDM ULITA BROUMOV Stupeň: Dokumentace pro provádění stavby a výběr dodavatele Investor: DDM ULITA BROUMOV, Komenského 245, 550 01 Broumov Zodpovědný projektant: Ing. Petr Všetečka,

Více

OBEC NEZBAVĚTICE PASPORT DEŠŤOVÉ KANALIZACE 01 PRŮVODNÍ ZPRÁVA

OBEC NEZBAVĚTICE PASPORT DEŠŤOVÉ KANALIZACE 01 PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBEC NEZBAVĚTICE PASPORT DEŠŤOVÉ KANALIZACE 01 PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Titulní list Název stavby: Pasport dešťové kanalizace Místo stavby: obec Nezbavětice Kraj: Plzeňský Okres: Plzeň - jih Charakter stavby:

Více

REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí

REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Název projektu: Malé školní arboretum učíme se v oživlé zahradě Konečný příjemce: Základní škola a Mateřská škola Kamenice, okr. Jihlava,

Více

Nové herní prvky pro aktivní děti

Nové herní prvky pro aktivní děti Nové herní prvky pro aktivní děti - modernizace zahrady v Mateřské škole Staměřice a doplnění veřejného prostranství o dětské prvky na Skokách Žadatel: Obec Dolní Újezd Partner: Mateřská škola Staměřice

Více

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice Místo stavby: Kobeřice ve Slezsku, parc.č. 343/2 a 343/3 katastrální území Kobeřice ve Slezsku Obec: 747 27 Kobeřice Investor:

Více

Maltézské náměstí 1 telefon: 257 085 111 fax: 257 329 537 118 01 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz

Maltézské náměstí 1 telefon: 257 085 111 fax: 257 329 537 118 01 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz +NLDSY113GGYG+ Ministerstvo kultury České republiky Maltézské náměstí 1 telefon: 257 085 111 fax: 257 329 537 118 01 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz Město Čelákovice nám. 5. května 1/11 250 88

Více

REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ, III. ETAPA B2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ, III. ETAPA B2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA REVITALIZACE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ, III. ETAPA B2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY Objednatel: MĚSTO ČESKÝ TĚŠÍN, NÁMĚSTÍ ČSA 1/1, 737 01,ČESKÝ TĚŠÍN Zhotovitel: ATRIS s.r.o Místo podnikání:

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce): Velemín Oparno 565849 k.ú. Oparno 711411 Okres

Více

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013

DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY DOPRAVNÍ PROGNÓZA 2005 LETIŠTĚ PRAHA-RUZYNĚ Aktualizace k roku 2013 06 130 H 37 Bilance přepravních a dopravních nároků areálu a zatížení komunikační sítě

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 3870-5/16 NEMOVITÁ VĚC: Rodinný dům č.p. 47 na pozemku p.č. 335 s pozemkem p.č. 335 a pozemky p.č. 336/1, 336/2 Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský, okres Brno-venkov,

Více

DOTAZY K DOTAČNÍMU PROGRAMU 16 POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA UDRŽOVÁNÍ A OBNOVU KULTURNÍHO DĚDICTVÍ VENKOVA PRO ROK 2016

DOTAZY K DOTAČNÍMU PROGRAMU 16 POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA UDRŽOVÁNÍ A OBNOVU KULTURNÍHO DĚDICTVÍ VENKOVA PRO ROK 2016 DOTAZY K DOTAČNÍMU PROGRAMU 16 POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA UDRŽOVÁNÍ A OBNOVU KULTURNÍHO DĚDICTVÍ VENKOVA PRO ROK 2016 V Praze dne 26. února 2016 Otázka: Odpověď: Subjekt žadatele: Pokud žádosti bude podávat

Více

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov TECHNICKÁ ZPRÁVA A. 1 Identifikační údaje A. 1.1 Údaje o stavbě a) název stavby SPORTOVNÍ KABINY KRÁSNÉ LOUČKY OPRAVY, ÚDRŽBA A MODERNIZACE b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní

Více

Obsah: Archivní rešerše. Popis stávajícího stavu mostků č.1 5. Stavební vývoj. Vyjádření k hodnotě mostků. Vyjádření ke stavu mostků.

Obsah: Archivní rešerše. Popis stávajícího stavu mostků č.1 5. Stavební vývoj. Vyjádření k hodnotě mostků. Vyjádření ke stavu mostků. OPERATIVNÍ DOKUMENTACE PĚTI MOSTKŮ V PODZÁMECKÉ ZAHRADĚ V KROMĚŘÍŽI NPÚ ÚOP V KROMĚŘÍÍŽII RADIIM VRLA ZÁŘÍÍ- PROSIINEC 2011 1 2 Obsah: Úvod Archivní rešerše Popis stávajícího stavu mostků č.1 5 Stavební

Více

NÁVŠTĚVA 6 DŮM&ZAHRADA

NÁVŠTĚVA 6 DŮM&ZAHRADA 6 DŮM&ZAHRADA Nádherné prostředí u rybníka nedaleko České Lípy si vybrali již dávno předci majitelů navštíveného domu. Součástí staré usedlosti na polosamotě byla i stáj. Na jejím místě vznikl nový moderní

Více

1. DÁLNIČNÍ A SILNIČNÍ SÍŤ V OKRESECH ČR

1. DÁLNIČNÍ A SILNIČNÍ SÍŤ V OKRESECH ČR 1. DÁIČNÍ A SIIČNÍ SÍŤ V OKRESE ČR Pro dopravu nákladů, osob a informací jsou nutné podmínky pro její realizaci, jako je kupříkladu vhodná dopravní infrastruktura. V případě pozemní silniční dopravy to

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0861-039/2015 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka č. 1359/9 s příslušenstvím pozemky Katastrální údaje : Kraj Plzeňský, okres Plzeň-město, obec Plzeň, k.ú. Bolevec Adresa

Více

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Miroslav Pokorný Strategie rozvoje obce Nová Ves pro období 2011-2016 Tento materiál je výchozím podkladem pro

Více

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1 DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1 k zadávacím podmínkám ve smyslu 49 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Místo veřejné zakázky: Druh řízení: Předmět

Více

Schema osazení skluzavky. Schema osazení schodů (schody kresleny bez zábradlí a základů)

Schema osazení skluzavky. Schema osazení schodů (schody kresleny bez zábradlí a základů) Schema osazení skluzavky 2 300 253,95 1 500 252,45 2 200 2 450 rozteč základků 3 000 délka skluzavky 253,95 1 240 59% dřevěný rošt 59% Schema osazení schodů ( kresleny bez zábradlí a základů) cca 2 880

Více

REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ

REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ 7 NÁVRH ÚPRAV ULICE TŘEBÍZSKÉHO, KYNSKÉHO, VELVARSKÉ A FRIČOVY (ARCHITEKTONICKÁ STUDIE) Sýkora a kolektiv únor 2008 REVITALIZACE HISTORICKÉHO JÁDRA MĚSTA SLANÝ

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 763-56 / 2011

ZNALECKÝ POSUDEK č. 763-56 / 2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 763-56 / 2011 o obvyklé ceně rodinného domu v Plzni - Červeném Hrádku, Červenohrádecká č.p.323, včetně pozemků a příslušenství, katastrální území Červený Hrádek u Plzně, okres Plzeň-město

Více

V blízkosti centra v přízemí činžovního

V blízkosti centra v přízemí činžovního V blízkosti centra v přízemí činžovního OL2470 84489 Burghausen Altoetting (okres) Bavorsko Obývací pokoj Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network

Více

Stanovení optimálních teplot výpalu vápenců z různých lokalit a jejich souvislostí s fyzikálními vlastnostmi vápenců

Stanovení optimálních teplot výpalu vápenců z různých lokalit a jejich souvislostí s fyzikálními vlastnostmi vápenců Stanovení optimálních teplot výpalu vápenců z různých lokalit a jejich souvislostí s fyzikálními vlastnostmi vápenců Ing. Radovan Nečas, Ing. Dana Kubátová, Ph.D., Ing. Jiří Junek, Ing. Vladimír Těhník

Více

Zadání. Založení projektu

Zadání. Založení projektu Zadání Cílem tohoto příkladu je navrhnout symetrický dřevěný střešní vazník délky 13 m, sklon střechy 25. Materiálem je dřevo třídy C24, fošny tloušťky 40 mm. Zatížení krytinou a podhledem 0,2 kn/m, druhá

Více

Znalecký posudek číslo 3655 325/07

Znalecký posudek číslo 3655 325/07 Znalecký posudek číslo 3655 325/07 O ceně nemovitosti: Rodinný dům č.p. 48 Moravský Beroun katastrální území: Sedm Dvorů bývalý okres: Olomouc O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého posudku:

Více

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1 A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Akce Místo stavby Okres Investor : Celková oprava Lesní cesty Chyňavská - Zelená bouda : Chyňava : Beroun : Vojenské lesy a statky ČR, s.p. divize Hořovice,

Více

D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č. 499/2006 Sb

D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č. 499/2006 Sb akce: Rodinný dům místo stavby: Svinaře - Halouny, č.par. 810/16 stupeň: PD pro stavební povolení investor: Jaroslav a Irena Svitákovi, Selecká 645, 252 30 Řevnice D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č.

Více

Geometrické pravoúhlé linie stavby zaujmou na první pohled čistotou a elegancí. Neotřelý vzhled dodává fasáda obložená bílým travertinem

Geometrické pravoúhlé linie stavby zaujmou na první pohled čistotou a elegancí. Neotřelý vzhled dodává fasáda obložená bílým travertinem Geometrické pravoúhlé linie stavby zaujmou na první pohled čistotou a elegancí. Neotřelý vzhled dodává fasáda obložená bílým travertinem Příběh domu, který dnes majiteli slouží nejen jako firemní sídlo,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 258/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 258/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 258/13 o obvyklé ceně podílu id. 1/2 na nemovitostech - bytové jednotky č. 1902/3 v domě č.p. 1902 na pozemku p.č. 4509 a pozemku p.č. 4509 s příslušenstvím, LV 7146 katastrální území

Více

Skutečnou perlou nemovitostí v Alanyi!

Skutečnou perlou nemovitostí v Alanyi! Skutečnou perlou nemovitostí v Alanyi! OL3040-101 07400 Kestel Alanya Antalya S bazénem Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network +49 (0) 8679 / 91

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 815-DD/16

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 815-DD/16 DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 815-DD/16 vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách Dražebník: Dražební společnost MORAVA s.r.o. se sídlem: Zlín, Dlouhá 4433,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK íslo 1.417 135/14

ZNALECKÝ POSUDEK íslo 1.417 135/14 ZNALECKÝ POSUDEK íslo 1.417 135/14 o cen v ase a míst obvyklé (tržní) budovy restaurace Družba.p. 350, v etn souvisejících venkovních úprav a pozemk p..st. 543/2 a 444/11 situovaných v kat. území Moravský

Více

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 STAVBA: Energetické úspory objektu Kulturního domu ve Vítkově OBJEKT: SO-01 REKONSTRUKCE ZDROJE TEPLA D.1 DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU D.1.1 D.1.2 ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 111/18311/2011. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti pro účely exekuce - obvyklá cena

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 111/18311/2011. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti pro účely exekuce - obvyklá cena ZNALECKÝ POSUDEK č. 111/18311/2011 O ceně ideální 1/2 nemovitosti - bytové jednotky č. 83/3 včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu čp. 83, a dále na pozemku st.p.č. 118, a to vše ve

Více

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985.

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985. VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na službu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnice MŠMT,

Více

ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE. 00508_70 ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE knesl + kyn l architekti

ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE. 00508_70 ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE knesl + kyn l architekti ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE 00508_70 ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE knesl + kyn l architekti ÚZEMNÍ STUDIE US-02 ZA DR BEŽÁRNOU, MALEŠOVICE lokalita: po izovatel: zpracovatel:

Více

Obr. 1 Betonové zídky ve špatném technickém stavu

Obr. 1 Betonové zídky ve špatném technickém stavu PŘÍLOHY Příloha 1: Terénní záznamy o stavu zahrad MŠ v MČ Brno-střed Tab. 1 Záznam o stavu zahrady MŠ 2 Obr. 1 Betonové zídky ve špatném technickém stavu Tab. 2 Záznam o stavu zahrady MŠ 3 Obr. 2 Nevhodné

Více

Informace o probíhající stavbě za měsíce září až říjen 2012 (68. KD - 76. KD)

Informace o probíhající stavbě za měsíce září až říjen 2012 (68. KD - 76. KD) Informace o probíhající stavbě za měsíce září až říjen 2012 (68. KD - 76. KD) Práce na budově zámku SO 01 a práce na hlavním nádvoří a v blízkém okolí SO 02 probíhají s odchylkami některých činností oproti

Více

Zápis č. 4/16 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 25.04.2016

Zápis č. 4/16 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 25.04.2016 Zápis č. 4/16 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 25.04.2016 Místo konání: zasedací místnost Obecního úřadu v Hostouni Čas zahájení: 19,00 hod. Čas ukončení: 21,20 hod. Přítomni členové

Více

D. DOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA

D. DOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Miroslav Javora autorizovaný inženýr pro pozemní stavby IČO : 42621968 tel. a fax 577 218 329 Hradská 854, 760 01 Zlín STAVBA : DEMOLICE RODINNÉHO DOMU č. 216 - TUPESY LOKALITA : k.ú. Tupesy na Moravě

Více

Shrnutí investic a oprav v roce 2015

Shrnutí investic a oprav v roce 2015 Shrnutí investic a oprav v roce 2015 1) Ve druhé polovině roku 2015 byla zahájena výstavba základní technické vybavenosti pro 7 rodinných domů v lokalitě u hřbitova Na Čechách. Stavbu provádí firma Jaroš

Více

Chodník podél místní komunikace

Chodník podél místní komunikace 0 HIP: VP: WAY project s.r.o. 0 0 Jindřichův Hradec, Jarošovská 1126/II Projektant: Kontroloval: Zodp. projektant: tel.: 384 321 494, 384 327 505 Ing. Michal Šedivý Josef Šedivý Ing. Lubomír Hlom email:

Více

AUKČNÍ VYHLÁŠKA Prodej rodinného domu ve Zdicích Bod 1. Den konání aukce se stanovuje na 13. července 2011,

AUKČNÍ VYHLÁŠKA Prodej rodinného domu ve Zdicích Bod 1. Den konání aukce se stanovuje na 13. července 2011, AUKČNÍ VYHLÁŠKA Prodej rodinného domu ve Zdicích č. j: 198/2011-A Bod 1. Touto Aukční vyhláškou se vyhlašuje konání aukce. Den konání aukce se stanovuje na 13. července 2011, na adrese BLUE ORANGE, Tupolevova

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3924-47/2014 O ceně nemovitostí, tj. budovy če.58 rod.rekr stojící na parcel č. 161/10 (LV č.412), zapsané na LV č.399 pro obec Lipoltice, k.ú.sovoluská Lhota, část obce Sovoluská Lhota

Více

Vzorový pasivní dům Úvaly u Prahy

Vzorový pasivní dům Úvaly u Prahy PŘÍKLAD 20 Název stavby: Autoři projektu, spolupracovníci: Vzorový pasivní dům Úvaly u Prahy ateliér R.U.A. Ing. arch. Petra a Magdaleny Hlaváčkových a Ing.arch. Hany Seho, spolupracovníci: ABM architekti,

Více

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5

Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 IČO: 47813121 Projekt: OP VK 1.5 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

DOMINO Kombi. ARTE Pražská kostka

DOMINO Kombi. ARTE Pražská kostka Vyměň starou dlažbu za novou! Podzimní akce platí od 1. září do 12. října 2012 Slevy až - 50% Více na: www.semmelrock.cz systém Einstein systém Einstein DOMINO Kombi ARTE Pražská kostka normou požadovaná

Více

INFORMACE O NÁVRHU VÝROKU ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ

INFORMACE O NÁVRHU VÝROKU ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ Městský úřad Šumperk Jesenická 31, 787 01 Šumperk Naše Č. j.: MUSP 53932/2013 Naše Sp. Zn.: Odbor: 51768/2013 VYS/HEUR odbor výstavby Tel.: (+420) 583 388 111 *MUSPX0195E0N* Datum: 1.7.2013 INFORMACE O

Více

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY statika - technická zpráva, technologie bourání DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY stavební úpravy MŠ Ostašovská stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY OSTAŠOVSKÁ Č.P. 100, LIBEREC XX - OSTAŠOV Vypracoval ing. Petr

Více

soudní exekutor Veveří 125 616 45 Brno

soudní exekutor Veveří 125 616 45 Brno Znalecký posudek číslo 2571-120/2013 o obvyklé, obecné, tržní, reálné hodnotě nemovitosti spoluvlastnického podílu o velikosti ideální 1/7 pozemku parc. č. 73 v k.ú. Židenice, obec Brno, okres Brno-město,

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. ke studii ÚPRAVA VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ V OBCI BUKOVEC. Úprava veřejného prostranství v obci Bukovec Studie. 01.

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. ke studii ÚPRAVA VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ V OBCI BUKOVEC. Úprava veřejného prostranství v obci Bukovec Studie. 01. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ke studii ÚPRAVA VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ V OBCI BUKOVEC SHB, akciová společnost 1/6 OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...3 a) Stavba... 3 b) Objednatel... 3 c) Zhotovitel projektové dokumentace...

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Pořadové číslo zasedání: 18. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Datum zasedání: 9. 3. 2016 Čas zasedání: 19:10 21:30 hod. Místo zasedání: Obecní úřad Stran zápisu: 1/5 Přítomni: Ondřej Ryba,

Více

NÁSTĚNNÉ KRESBY V SUTERÉNU SCHWARZENBERSKÉHO PALÁCE V PRAZE NA HRADČANECH

NÁSTĚNNÉ KRESBY V SUTERÉNU SCHWARZENBERSKÉHO PALÁCE V PRAZE NA HRADČANECH NÁSTĚNNÉ KRESBY V SUTERÉNU SCHWARZENBERSKÉHO PALÁCE V PRAZE NA HRADČANECH EVA SKAROLKOVÁ V letech 2004 2006 proběhla celková rekonstrukce Schwarzenberského paláce v Praze na Hradčanech pro potřeby Národní

Více

Rekonstrukce Mírového Náměstí v Trenčíně

Rekonstrukce Mírového Náměstí v Trenčíně Rekonstrukce Mírového Náměstí v Trenčíně Objednatel: Zhotovitel: Město Trenčín Ing. Arch. Ivo Domorák IČO: 13017061 DIČ: CZ 6605191670 Nerudova 28 Nový Jičín 741 01 Tel.: 556 70 50 70 e-mail: arch@applet.cz

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2010 Zpráva činnosti OS za rok 2010 Činnost OS pro záchranu hradu Kostomlaty vycházela výhradně z plnění společně stanoveného Plánu aktivit 2010, jež je součástí naší VIZE 2017. Tento

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Identifikační údaje o veřejné zakázce a zadavateli Název veřejné zakázky Cyklostezka

Více

ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK

ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK 11.7.2011 1 z 13 Dle Vyhl. 146/2008 Sb. o Rozsahu a obsahu projektové dokumentace

Více

Byt v řadovém domě. OL2385-106 84359 Simbach am Inn Rottal-Inn Bavorsko

Byt v řadovém domě. OL2385-106 84359 Simbach am Inn Rottal-Inn Bavorsko Byt v řadovém domě. OL2385-106 84359 Simbach am Inn Rottal-Inn Bavorsko Vnější pohled Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network Eichendorffstrasse

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hory stavební úřad Ulice: Horní nám. 1 PSČ, obec: 123 45 Hory V Horách dne 12. 12. 2007 Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2, zákona

Více

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE

REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE REKONSTRUKCE A DOSTAVBA CHODNÍKU V ULICI PETRA BEZRUČE DÚR+DSP DUBEN 2014 C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Identifikační údaje stavby Název stavby: Rekonstrukce a dostavba chodníku v ulici Petra Bezruče Místo stavby:

Více

Důvodová zpráva. Rozdělení státní finanční podpory v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2015

Důvodová zpráva. Rozdělení státní finanční podpory v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2015 Důvodová zpráva Rozdělení státní finanční podpory v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2015 Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: 1 130

Více

Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa. Technická zpráva

Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa. Technická zpráva Revitalizace náměstí 9.května ve Ždírci nad Doubravou 1.etapa Technická zpráva SO 01 Zpevněné plochy a parkoviště DOKUMENTACE: PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Investor, adresa: Město Ždírec

Více

Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko

Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko Střešní Truss Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network +49 (0) 8679 / 91 15 11 +49 (0) 1522 /

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0945-123/2015 NEMOVITÁ VĚC: Zahrádkářská chata včetně příslušenství a pozemků Katastrální údaje : Kraj Karlovarský, okres Karlovy Vary, obec Šemnice, k.ú. Šemnice

Více

Navrhování zahrady 1

Navrhování zahrady 1 Navrhování zahrady 1 Zahrada - krabice bez víka Garret Eckbo, americký architekt Zahradu chápal jako pojítko mezi člověkem a přírodou Zahrada, pokud nad jejím plánem přemýšlíte z nadhledu, je tvořena sérií

Více

E: dipont@dipont.cz T: 00420 475 201 724

E: dipont@dipont.cz T: 00420 475 201 724 STAVBA: Brandtova, Poláčkova rozšíření parkovacích ploch INVESTOR: Statutární město Ústí nad Labem Velká Hradební 2336/8 400 01 Ústí nad Labem DIPONT s.r.o, projektová a inženýrská činnost U Cukrovaru

Více

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE NÁVRH INTERNETOVÉ STRÁNKY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ VE SPRÁVĚ NPÚ

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE NÁVRH INTERNETOVÉ STRÁNKY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ VE SPRÁVĚ NPÚ INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE NÁVRH INTERNETOVÉ STRÁNKY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ VE SPRÁVĚ NPÚ JE ZÁJEM INFORMOVAT NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE VOZÍČKÁŘE

Více

MĚSTO DOBRUŠKA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO DOBRUŠKA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO DOBRUŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na všech katastrálních územích města

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4141-30/2016

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4141-30/2016 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4141-30/2016 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka, Byt č.97/5 Katastrální údaje : Kraj Středočeský, okres Kutná Hora, obec Kutná Hora, k.ú. Malín Adresa nemovité věci: Mincovní

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Písek odbor výstavby a územního plánování Velké náměstí 114, Písek Č.j:výst/169018369/0/2011/Še - 7/ÚŘUS/Rozh Písek, dne: 18.7.2011 Vyřizuje: Libor Šedivý E-mail: libor.sedivy@mupisek.cz Telefon:

Více

ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI. 1. Identifikace nemovitosti. 2. Nález

ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI. 1. Identifikace nemovitosti. 2. Nález ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI číslo odhadu 023 11 Ex PZ objednávka odhadu ze dne 20.4.2011 místní šetření proběhlo dne 27.4.2011 za účasti bez účasti povinného jméno a adresa objednatele odhadu Mgr. Ing.

Více

Freecooling pro chlazení kapalin

Freecooling pro chlazení kapalin Freecooling pro chlazení kapalin Zpracoval: Ing. Martin Uhlíř, Energoekonom spol. s r.o. Freecooling = úspora nákladů Freecooling (volné chlazení) obecně je ekonomická metoda využití nízkých okolních teplot

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Podopatření 2.1.3. Řízení a zajištění funkčnosti zemědělských vodních zdrojů Investiční záměr: a) obnova a rekonstrukce rybníků

Více

Plánovaný cíl veřejné zakázky

Plánovaný cíl veřejné zakázky veřejné zakázky Stavební úpravy 1. NP jezuitské koleje a severního dvora ve účelnosti veřejné zakázky: Plánovaný cíl veřejné zakázky Cílem veřejné zakázky je výběr nejvhodnějšího dodavatele stavebních

Více

Projektant profese. Architekt Vypracoval Investor Stavba DPS. 08/2013 9 x A4 3194. Datum. Revize

Projektant profese. Architekt Vypracoval Investor Stavba DPS. 08/2013 9 x A4 3194. Datum. Revize Revize Datum Jméno Podpis Popis revize Projektant stav. části: Hl. inženýr projektu Architekt Vypracoval Investor Stavba Část Název výkresu Ing.Hana Svobodová Ing.arch.K.Steinhauserová Anna Káňová Statutární

Více

1.3 Druhy a metody měření

1.3 Druhy a metody měření Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 1.3 Druhy a metody měření Měření je soubor činností, jejichž cílem je stanovit hodnotu měřené fyzikální veličiny.

Více

č. parc. 1 Místo uložení originálu NZ zpracovatele)

č. parc. 1 Místo uložení originálu NZ zpracovatele) NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. 1/2008/pd Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Moutnice Brno venkov / Jihomoravský Objekt čp. (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Kostel sv. Jiljí č. parc. 1 [Evidenční číslo

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 k SoSBK č.. KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTŮ DOBŘEJOVICE, HOSTOUŇ, ŠKVOREC, VYSOKÝ ÚJEZD, HLUBOČINKA OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka

Více

Česká geologická služba

Česká geologická služba zn.: SOG-441/108/2014 - str. 1/6 Česká geologická služba SPRÁVA OBLASTNÍCH GEOLOGŮ Klárov 131/3, 118 21 Praha 1 http://www.geology.cz Městská část Praha - Satalice Úřad městské části K Radonicům 81 190

Více

Zpravodaj pro rodiče č.22

Zpravodaj pro rodiče č.22 Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Tel. 377912116 * email: zsmerklinpj@iol.cz * www.web.telecom.cz/zsmerklin Zpravodaj pro rodiče č.22 listopad 2005 Vážení rodiče, v dnešním

Více

Návrh na povolení vkladu "Prohlášení vlastníka budovy" do katastru nemovitostí.

Návrh na povolení vkladu Prohlášení vlastníka budovy do katastru nemovitostí. i\ w«vivir«mi Ui' C;Oi pro O s í v Kra'' i- KATASTRÁLNÍ í RACOViŠTĚ ; UTOMĚÍÍÍCÍE ' "" Došlo f.,-... e... Katastrální úřad pro Ústecký kraj Katastrální pracoviště Litoměřice í Hooin: / / i r 7 /Kolky za:.»

Více

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva. C. Situace - C.1 katastrální - C.2 situace širších vztahů

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva. C. Situace - C.1 katastrální - C.2 situace širších vztahů Dokumentace pro ohlášení odstranění Strana 1 ÚVODNÍ ÚDAJE Stavba: Objekt pro bydlení č.p. 16 Místo: Obec Míchov č.p. 16, st.p.č. 14 k.ú Míchov Vlastník: Obec Míchov, Míchov 50, 679 61 Letovice Okres: Blansko

Více

Muzeum Šumavy Sušice přístavba, nástavba a stavební úpravy

Muzeum Šumavy Sušice přístavba, nástavba a stavební úpravy Muzeum Šumavy Sušice přístavba, nástavba a stavební úpravy Muzeum Šumavy Sušice získalo ocenění v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2013 Ve středu 28. května 2014 proběhlo v prostorách Měšťanské besedy

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

REKONSTRUKCE PARTERU Tyršova, Vnoučkova, Husova ulice

REKONSTRUKCE PARTERU Tyršova, Vnoučkova, Husova ulice A Průvodní zpráva OBSAH A.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 A.1.1. Údaje o stavbě... 2 A.1.2. Údaje o žadateli... 2 A.1.3. Údaje o zpracovateli dokumentace... 2 A.2. SEZNAM VSTUPNÍCH PODKLADŮ... 3 A.3. ÚDAJE

Více

Hrad Kost. Spodní část severní strany Velké věže. Plocha zdiva věžičky na SV nároží směrem do nádvoří. Osazení chrličů do hrany ochozu

Hrad Kost. Spodní část severní strany Velké věže. Plocha zdiva věžičky na SV nároží směrem do nádvoří. Osazení chrličů do hrany ochozu Hrad Kost Spodní část severní strany Velké věže Plocha zdiva věžičky na SV nároží směrem do nádvoří Osazení chrličů do hrany ochozu Restaurátorský záměr Tomáš Rafl ak.mal. 2013 Hrad Kost Spodní část severní

Více

MUZEUM ŠUMAVY SUŠICE

MUZEUM ŠUMAVY SUŠICE MUZEUM ŠUMAVY SUŠICE PŘÍSTAVBA, NÁSTAVBA A STAVEBNÍ ÚPRAVY Registrační číslo projektu: CZ.1.14/3.2.00/05.01975 Za vlády Jana Lucemburského se v Sušici plně rozvinula výstavba veřejných objektů, mezi něž

Více

Kondenzátory nízkého napětí

Kondenzátory nízkého napětí Firma ZEZ SILKO, s.r.o. Žamberk jako tradiční český výrobce silnoproudých kondenzátorů s více jak 70 - letou tradicí vyrábí a dodává na trh řadu kompenzačních kondenzátorů nízkého a vysokého napětí, hradících

Více

UNHOŠŤ NABÍDKA DOMŮ A BYTŮ SPOLEČ NOSTI JUNG.CZ

UNHOŠŤ NABÍDKA DOMŮ A BYTŮ SPOLEČ NOSTI JUNG.CZ DRŽITEL CERTIFIKÁTU ISO 9001:2001 a k c i o v á s p o l e č n o s t NABÍDKA DOMŮ A BYTŮ SPOLEČ NOSTI JUNG.CZ UNHOŠŤ Údaje o území Město Unhošť se nachází 21 km západně od Prahy v blízkosti okresního města

Více

Návrh opevnění. h s. h min. hmax. nános. r o r 2. výmol. Obr. 1 Definice koryta v oblouku z hlediska topografie dna. Vztah dle Apmanna B

Návrh opevnění. h s. h min. hmax. nános. r o r 2. výmol. Obr. 1 Definice koryta v oblouku z hlediska topografie dna. Vztah dle Apmanna B Topografie dna v oblouku. Stanovení hloubky výmolu v konkávní části břehu a nánosu v konvexní části břehu. Výpočet se provádí pro stejný průtok, pro nějž byla stanovena odolnost břehů, tj. Q 20. Q 20 B

Více