Pravidla Hellsinglarp 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla Hellsinglarp 2010"

Transkript

1 Pravidla Hellsinglarp 2010 Základní pravidla Herní vybavení aneb co určitě doma nezapomenout Brýle Povinností jsou ochranné brýle, aby se předešlo zraněním oka. Dají se sehnat v kaţdých ochranných potřebách i za 30 kč. Reflexky Pro jasné odlišení postav, které ve hře jsou a nejsou, je povinností každého aby si přivezl reflexní vestu (takové to svítivé co musí mít kaţdý v autě, sehnat se dá i za 30kč). Pokud uvidíte postavu v reflexní vestě, znamená to, ţe herně neexistuje, tzn: je to organizátor, fotograf, je mrtvá, teleportuje se, atd. Tuto vestu bude kaţdý nosit vţdy při sobě a náleţitě jí pouţívat! Etc. Pár úskalí airsofto-larpařských Hellsinglarp je takovou zvláštní směskou airsoftu a larpu, proto je nutné ctít specifika obou těchto světů. Hellsing je larp a proto se vám snadno můţe stát, ţe najednou budete bez munice. Pro tyto chvíle doporučujeme, aby si kaţdý dovezl nějakou chladnou zbraň (samozřejmě bezpečnou, larpovou a náleţitě schválenou) pro případ nouze, protoţe kaţdý voják u sebe tahá minimálně nůţ. Pokud jde o úskalí airsoftu, kuličky jednoduše bolí. Pokud máte na očích brýle, je mizivá pravděpodobnost ţe by vám stalo cokoli víc neţ modřina, ale i té se dá s trochou snahy zabránit, je potřeba dbát pár základních zásad. Minimalizujte množství holé kůže, ideální je mít oblečení všude, pokud se bojíte o obličej, můţete si ho zakrýt neoprenovou maskou. I jedna vrstva oblečení udělá velkou sluţbu. Ideální je volné oblečení, spíše neţ upnuté. Přes volné oblečení se kuličky utlumí natolik ţe uţ je nebudete skoro cítit, ideální je kabát, který vám poskytne perfektní ochranu a pak se budete nepřátelským dávkám jenom smát. Takţe nedoporučujeme minisukně, ideální jsou koţené bundy, kabáty, atd. Hráč vs příroda Často bývá příroda mnohem větší nepřítel neţ ti co na vás střílí jednu dávku za druhou, proto doporučujeme pevné boty, které ochrání nohu v náročném terénu. Letošní ročník se bude odehrávat v bunkrech, proto je dobrý nápad vybavit se nějakým typem helmy, nevyskytuje se to často, ale sem tam jsou stropy tak nízké, ţe se člověk musí sehnout. Helma stojí pár korun a dobře poslouţí. Ti z vás, kteří minule potkali dýmovnici určitě dají za pravdu tomu, ţe to často nebývá příjemný záţitek, proto doporučujeme pořízený gasmasky, české M-10 se dají sehnat do dvou stovek. Pozor ale na průstřelnost průzorů. (u M-10 budeme průstřelnost testovat a výsledky hodíme včas na stránky). Další uţitečnou a doporučenou věcí je baterka, v pátek bude probíhat noční hra a pro ní je vybavenost vlastním světlem nezbytně nutná.

2 Kostýmy Další nezbytnou věcí je kostým. Tento rok jsme se rozhodli udělovat bonusy za kostým a to dárečkem v podobě herních předmětů při dobrém kostýmu a při opravdu výborném kostýmu dárečkem doplněným bonusem +1 ţivot po celou hru. Časový rozvrh Pátek: 12:00-22:00 probíhá registrace a schvalování zbraní 22:00-24:00 páteční zahajovací noční hra Sobota: 9:00 budíček 9:00-10:00 doregistrace a doschvalování 10:00-18:00 sobotní hra Neděle: 10:00 budíček 11:00-14:00 nedělní hra Postavy obecně Strany a jejich povolání K ozvláštění hry, dokopání lidí do kostýmů a er Pé byl zaveden systém povolání v rámci jednotlivých stran. Hellsing Tady jsou všichni lidé, ţoldáci. Takový pěkný standart. Ovšem vyskytují se mezi nimi i specialisté. Jsou to medici, kterých mezi hellsingovci pár je, jako v kaţdé správné armádě a pak jejich polní kněz. Iškariot Má tři typy vojáků: XIII. Iškariotská: Legie Jidáše Iškariotského, libující si v palných zbraních a relativně moderní technice kombinované s magií. KOSTÝM: Dlouhý kabát s kolárkem a lá Anderson či a lá manga. Prostě kněz. Inkviziční legie Sv. Jiří : Inkvizitoři, libující si v zázracích, neřkuleme li magii. A také upalování a podobných vymoţenostech. KOSTÝM: Kříţe, bílé hábity, klidně i Ku klux klan image dle mangy. Dále celkově oblečení lazené do středověka.

3 IIX. Divize Švýcarské gardy: Další z elitních jednotek pro boj s nemrtvými a nevěřícími, poslaná do boje samotným Papeţem. Jde o klasickou vojenskou jednotku v moderním slova smyslu. Nedisponují magií, ale pouţívají přednostně střelné zbraně, někdy velké chladné zbraně jako jsou obouručí a halapartny. Mají přístup k tajným zbrojnicím. KOSTÝM: Veselý, barevný a lá Švýcarská garda či Landsknechti. Čím víc plátů, tím lépe Milénium Millenion se dělí na dvě strany Upíři: Elita těch zlých, hlavní útočná síla. Jsou rychlí a smrtelní. Přeci jen, zaţiva bývali u Wehrmachtu. KOSTÝM: Cokoliv, co připomíná Německo za doby WWII. Dvojřadé kabáty, čepice, černé uniformy... ( zde jsou bohuţel relativně úzké mantinely). A bledý obličej (ne vyloţeně bílý) Ghůlové: Jsou spíše nástrojem teroru neţ vojenskou silou. Jsou pomalí, tupí a mají HLAAAD! Bohuţel, bez upírského vedení jsou dezorientovaní a nesystematičtí. A ano, můţou střílet. A hlavně pouţívat velké štíty. KOSTÝM: Zombies! Jedná se o nemrtvé, vytvořené z původního obyvatelstva a čehokoli co se připletlo do cesty, takţe se nechává průchod fantasii. Avšak doporučujeme dbát na bezpečnost. Omezit sexy zombie striptérky a raději zombie motorkáře. Maskování povinné! Návody jsou na netu. Doporučuji fotky z zombiewalku etc. Neutrální CP Ve hře se budou vyskytovat i různá neutrální CP jako obchodníci, různé příběhové postavy zadávající úkoly a mnohá další CP která budou i bojovat a zapojovat se výrazněji do děje. Soubojový systém Zbraně Kategorie zbraní Chladné i střelné zbraně byly rozděleny do třech tříd podle síly. Podle toho v jaké jsou třídě, modifikují počet VAŠICH ţivotů, pokud jste onou zbraní vybaven ( vybavuje se při respawnu). Počítá se pouze jeden postih za střelnou a jeden za chladnou a to podle nejvyššího typu zbraně, kterou budete moct při tomto respawnu pouţívat. Kategorie 0: Chladné do 60 cm (Mačety, sekery, tesáky etc.) a krátké manuální zbraně (do cca Vz. 61 Škorpion) Kategorie 1 život: Chladné do 100 cm (meče, obouruční trubky etc.), dlouhé manuální zbraně (brokovnice, pušky, etc.), krátké poloautomaty či automaty ( AEP, Plynové pistole etc. ) a iškariotské kevlarové štíty do velikosti 60x60cm

4 Kategorie 2 životy: Chladné nad 100 (Zlé obouručky, kopí, halapartny, etc), dlouhé automaty (AEG od cca MP5K), těţké kulomety a iškariotské kevlarové štíty nad 60x60cm Základní počet ţivotů se liší podle strany a povolání. Př. Vojta jede za drsného SASíka od Hellsingu. Jako člověk má základní počet životů 5 (dočetl se v pravidlech pro jeho postavu), a tak si přes svoje maskáče natáhne taktiku, do ruky zhoupne automatickou MP5 A3, do kapsy dá nějakou munici a za pásek si dá dýku. A pak se podívá, jak na tom je. Mínus 2 životy za AEG, nůž je zdarma. Má tedy 3 životy. Josef jede za XIII. Iškariotskou a moc četl mangu. Jako kněží má 6 životů. A tak si vezme dva automatické glocky (aby mohl tvrdě střílet obouruč), katanu a pěstní štítek o průměru 50cm. A také jde počítat. Nejsilnější střelná zbraň v jeho arzenálu je glock, který spadá do kategorie -1. Za chladnou má mínus další 2 (celkem tedy 3) za 108 cm dlouhý boken. A nakonec si ještě započítá -1 život za kevlarový štít. Pepík má tedy 2 životy. Karl jede opět za krutodémona a vybaví se tedy kopím, lehkým kulometem a pod kabát si pro jistotu zastrká 3 dýky a dvě jednoručky. Protože má také základní počet životů 5, tak si odečte dva za kopí (protože je to chladná nejvyšší třídy kterou má) a dva za kulomet a je na jednom životě. Bezpečnost Standart bezpečnosti dřevěných zbraní : Zbraně by měli být obaleny, nesmí být nebezpečné, klacek etc., známe všichni. Kdo bude brutální, bude vyloučen. Jo, a kydlit se nesmí, známe všichni. Standart bezpečnosti střelných zbraní: Síla zbraně omezena, kvůli niţší kontaktní vzdálenosti, na pružiny max Bude testováno metodou kolik-kartón-standardních-vrstev-kartonuprorazí. Do této kategorie by se měli vejít greengasové plynovky. Ano, zásah kuličkou překvapivě bolí. Proto Vás žádáme, připravte se na to. Zvláště Ti, kteří se plánují vyžít na chladné zbraně, A brejle, stokrát a jednou opakované bezpečností pravidlo. Zranění a smrt Chladné zbraně: základní zásah chladnou zbraní zraňuje za dva. Zvýšené zranění chladnou zbraní se hlásí (Za tři, za čtyři,...) Střelné zbraně: zásah jednou kuličkou zraňuje za jedna. Dávka, tedy zásah větším počtem kuliček do počtu cca 5ti, zraňuje za dva. Zásah z brokovnice (pokud střílí několik kuliček jedním výstřelem) se počítá jako zásah dávkou. Zásahy si počítá zasaţený. Zvyšovat zranění střelnou zbraní NEJDE.

5 Ano, občas zásah dotyčný necítí nebo je neprokazatelný. Prosíme o fair play a toleranci na obou stranách. Zásahové plochy Zásahové zóny pro chladné zbraně jsou od zápěstí a kotníků mínus hlava a rozkrok. Bodat se smí, pokud je k tomu zbraň upravena. Pro střelné zbraně celé tělo minus hlava a rozkrok. Spornost a sportovnost Zásahu do hlavy Organizačně nepodporujeme střelbu do hlavy a následné účinky (hráči nám pak blbnou), ale víme, ţe sem tam se to bez zásahu do hlavy prostě neobejde. Kdyţ třeba z někoho kouká jen hlava a vy ho pokrejete krycí palbou aby zalezl. Doporučujeme si zásahy do hlavy počítat a chovat se dle RP, vědomí a Vašeho svědomí. Bang a podřezání Tyto známá pravidla se aplikují. Jen bychom rádi upozornili, ţe někomu podřezání nebude zas tak vadit. Co se týče problémů okolo Bang!, mělo by se pouţívat na co nejmenší, nediskutovatelnou vzdálenost a to ideálně zezadu. Jde o pravidlo, které má zamezit zbytečné střelbě z bezprostřední blízkosti. Podřezává se jen zezadu. Kvůli debatám Já bych epicky uhnul. Jak bang, tak podřezání funguje jako instantní smrt, ovšem jen na některé postavy. Rp zásahu Zásahy zbraněmi se hrají, proto dostanete li zásah do nohy, kulháte. Do ruky, nemůţete jí správně pouţívat. Lidé hrají zranění, dokud nejsou vyléčeni. Upíři a Iškariotští mají lehkou regeneraci, proto zranění hrají jen určitý čas a pak se jim zacelí a nekulhají. Zranění jim však zůstává. Ghůlové necítí bolest, proto zranění nehrají. Stínové životy Tak jako má kaţdý normální ţivoty, má ještě ţivoty stínové, ty představují jakousi únavu nebo energii. Stínových ţivotů má kaţdý tolik kolik má ţivotů reálných (s výjimkou mágů). Pokud klesají reálné ţivoty, zároveň klesají i stínové, takţe v danou chvíli můţete mít maximálně tolik stínových ţivotů, kolik máte reálných (znovu s výjimkou mágů, ti jsou schopni si drţet psychickou sílu bez ohledu na stavu fyzické). Pokud z nějakého důvodu přijdete o stínové ţivoty, hrajete přiměřeně unaveného, podle toho kolik jste jich ztratily, pokud máte uţ jen jeden stínový ţivot, jste velice unaveni a podobně jako u těţkého zranění se nesmíte rychleji pohybovat, jste malátný, skoro usínáte a hrajete naprosto vyčerpaného. Stínové ţivoty se obnovují rychlostí jeden za + minutu klidu, coţ znamená sedět nebo leţet bez jakékoli větší činnosti. Pokud počet stínových ţivotů klesne na nulu, jste omráčen. Z omráčení se postava probírá po 5ti minutách se třemi stínovými ţivoty(samozřejmě pokud má 3 a více ţivotů reálných). Granáty a výbušniny O granátech a dalších výbušninách viz níţe, v sekci Výstroj a herní předměty

6 Smrt Pokud nějaká schopnost, kterou ovládáte, neuvádí jinak, anebo pokud jste nebyl proměněn v ghůla či oţiven, nasadíte si reflexní vestu a odeberete se do svého základního tábora. Zde vyčkáte takovou dobu, kterou vám udávají pravidla, a pak znovu oţivnete. Všechny vaše herní předměty zůstanou na místě vaší smrti, pokud není nikdo, kdo by je sebral, vezmete je sebou a odevzdáte je u obchodníka nebo v základně na předem určené místo. Reinkarnace Reinkarnace bude mít dvě podoby. Klasická reinkarnace probíhá v základním táboře, kde postava po uplynutí určité doby oţivne a vrátí se do hry. Další způsob je reinkarnace pomocí bonusového glejtu. Ten oţiví postavu okamţitě. Tyto glejty však budou potřeba v závěrečné bitvě, proto je na veliteli kdy budou pouţity. Výstroj a herní předměty Zbraně Chladné zbraně se nedají krást a zůstávají vţdy se svým majitelem. Střelné zbraně jsou herní pouze v případě, kdy jsou pouţívány společně s příslušným glejtem který danou zbraň reprezentuje. Bez něj tam reálně nejsou a proto se ani nesmějí pouţívat. Krást se dají pouze glejty, které představují zbraň herně, reálné zbraně ne. Munice Munice není neomezeně. Ve hře se tedy vyskytnou nosiče (patrony), které znázorňují herní munici. Jejich cílem je také znázornění ukradnutelnosti munice. Jeden nosič se počítá, standardně, za 10 střel. Jakmile naládujete 10 kuliček do zásobníku, nosič je znehodnocen a bude navrácen u organizace nebo u vašeho BOSSe. Troj-brokovnice co výstřel, to tři kuličky, takţe z jednoho nosiče nabijete 3 výstřely (A 1 kule vám zbude). Jako zásobníky je moţno pouţívat výhradně jen tlačáky. Zbroje Neprůstřelné vesty poskytují bonus +2 ţivoty pouze proti střelným zbraním. Vesta je herní předmět, není automaticky do začátku a lze jí herně (glejt) ukrást. Vesta musí být podloţená reálnou vestou či alespoň něčím velmi podobným (plate carrier, taktika). Papírové (podloţené pouze glejtem) neprůstřelky ne. Ergo, šlohnete li někomu herní vestu a nemáte svojí reálnou, tak jí můţete leda tak prodat anebo zneuţít jinak. Plátové brnění z Švýcarského arzenálu jsou dostupné a pouţitelné pouze Vatikánskou Švýcarskou gardou (případně inkvizicí ale pouze kyrysy). Jsou neprůstřelné. Zranění chladnou zbraní redukují o 1. Opět kryjí jen tam, kde jsou. Mají však tu nevýhodu/výhodu, ţe je krom Švýcarů (omezeně inkvizice) nikdo jiný nemůţe pouţít, ergo glejt jde jen prodat. Opět nejsou do začátku, musí se koupit herně etc.

7 Krouţkovky a koţené motorkářské bundy, etc. Etc. Tyto zbroje se odrazí maximálně leda na osobním bonusu za kostým. Granáty Granáty budou reálné, ve formě toaleťáků s megou a naplněných hráškem. Herní pyrotechniku bude zajišťovat organizace. Jinou pyrotechniku je přísně zakázáno pouţívat bez předchozí domluvy s orgy (ne aţ na místě, ale včas před samotnou akcí). Zásah je jasný, koho zasáhne hrášek, byl herně zasaţen granátem. Pokud byl zásah jen zdálky, jeden dva hrášky, bere se zranění za 2. Plný zásah je za 6 ţivotů. Na zásah granátem se nevztahují jakékoli imunity na střelné zbraně. Ţivoty navíc za neprůstřelku platí. Švýcarské oplátovance kteří mají kyrys (bez ohledu na mnoţství další zbroje) zraňuje za 1 z dálky a za 4 plný zásah. Pokud kyrys nemají (bez ohledu na mnoţství další zbroje), jsou zraňováni normálně. Pokud granát bouchne v menší místnosti, jsou automaticky zasaţeni plným zásahem všichni, kteří se v ní nacházejí. Stejná pravidla platí pro nášlapné pasti (claymory), granátomety vrhající hracháče a stejně tak pro podvěsné plynové granátomety(pro které je potřeba opatřit speciální herní munici). Těžké kulomety Jde o speciální zbraň. Těţký kulomet můţe mít při schvalování sílu pruţinu aţ 130. Tato zbraň má některé výhody a některé omezení. Smí se k němu pouţívat i zásobník typu točák a nabitím jedné patrony se do zásobníku doplní 40 kulí. Střelba z něj je moţná pouze full auto a jedině ze stacionární pozice. To znamená, ţe střílet se dá pouze s dvounoţkou z vybudovaného palpostu (kulometné hnízdo) případně mimo palpost a to jedině vleţe. Těţký kulomet musejí přenášet dva lidé. Navíc je zakázáno pouţívat těţký kulomet v budovách. Štíty Ve hře bude kolovat i několik typů štítů. První případ jsou mileniální štíty, které můţou pouţívat pouze mileniální ghůlové, nedají se krást ani jinak zneuţívat. Druhým typem jsou kevlarové štíty iškariotu, které svým vzhledem připomínají své středověké předchůdce. Všechny tyto štíty jsou neprůstřelné s výjimkou Harkomenu. Krevní konzervy Jde o konzervovanou krev, kterou jsou schopné některé správně vybavené postavy odebírat padlým nepřátelům. Herně jsou symbolizovány injekční stříkačkou naplněnou rudou tekutinou. Artefakty Ve hře se bude pohybovat několik zajímavých předmětů se speciálními schopnostmi. Ostatní Veškeré speciální herní vybavení (tj vše krom kostýmu), které pouţíváte, musíte herně vlastnit. Můţete si přivézt různorodé vybavení dle vlastní potřeby (vysílačky, baterky, atp...). Většina těchto věcí, pokud budou dobře vypadat, vám bude do hry schválena hned od začátku. Výbušniny a dýmovnice budou reálné a je dovoleno pouţívat pouze ty které jsou zajišťovány přímo organizátory. (případně po domluvě)

8 Pokud nějaký takovýto předmět, který je symbolizovaný papírkem pouţijete, papírek roztrhnete a dáte do kapsy :-) aby se nedělal bordel. Výpomoc Pokud byste měli nějaké zbraně, zbroje, výzbroj a podobně navíc a byly byste ochotní je zapůjčit buď organizaci pro CP, nebo spolubojovníkům pro vyváţení stran tak je přivezte, dostanete za to jako bonus nějaké výhody do hry, víc peněz atp. Také budeme v tomto případě rádi za předchozí domluvu. Magie Pro magii jsou zveřejněna samostatná pravidla. Co se kumulace týče je moţný aby na jednu postavu byl v jedné chvíli fungující účinek pouze jednoho kouzla jednoho typu (např. jen jedno obrané kouzlo) a jen jednoho lektvaru. NIC KUMULOVAT NELZE. Takţe ve chvíli kdy by jednu statistiku měla být navýšena několikrát pomocí stejného prostředku (např. magie) dá se započíst pouze jednou.

Pravidla a parametry zbraní

Pravidla a parametry zbraní Pravidla a parametry zbraní (v. 2015.1) S pomocí starších pravidel sepsal Mara Úvod Před začátkem hry musí každá zbraň projít kontrolou pověřeného organizátora. Všechny schválené zbraně budou označeny.

Více

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3)

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Dnešní díl se bude věnovat balení a cestování na akci. Na co si dát pozor, na co nezapomenout. Balení na akci Předpokládejme, že nejedete autem, protože jinak je

Více

A.1 Temná kápě Vlastnost: dle volby kněze (síla 12-17, obratnost 13-18, odolnost 12-17, inteligence 13-18); stupně všech vlastností se navíc

A.1 Temná kápě Vlastnost: dle volby kněze (síla 12-17, obratnost 13-18, odolnost 12-17, inteligence 13-18); stupně všech vlastností se navíc A.1 Temná kápě Vlastnost: dle volby kněze (síla 12-17, obratnost 13-18, odolnost 12-17, inteligence 13-18); stupně všech vlastností se navíc modifikují o 2 nahoru kvůli přeměně ve skřeta (viz AP- PP 15).

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur

Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur Zveme všechny skauty, skautky, kluky, holky, mámy, táty, kamarády na 19. ročník tradiční akce Sejonijské smečky 6. - 8. května 2016 Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur Závod na 48 hodin pro drsňáky,

Více

4.1 Činnost... 5 4.2 Speciální pravomoce... 5 5 Vozidla... 5 5.1 Střelba na vozidla... 5 5.2 Bojová vozidla... 5 5.3 Posádka vozidel... 5 5.

4.1 Činnost... 5 4.2 Speciální pravomoce... 5 5 Vozidla... 5 5.1 Střelba na vozidla... 5 5.2 Bojová vozidla... 5 5.3 Posádka vozidel... 5 5. Obsah 1 Bojové operace... 3 1.1 Čas a místo... 3 1.2 Přerušení operace... 3 2 Střelba... 3 2.1 Zbraně... 3 2.2 Zásahy... 3 2.2.1 Zásah do těla... 3 2.2.2 Zásah do zbraně... 3 2.2.3 Zásah do výstroje...

Více

Přihláška Na letní tábor

Přihláška Na letní tábor Přihláška Na letní tábor TÁBOR pro děti (od 10 do 15 let) Tajemný Středověk Tábořiště ve Stříteži nad Bečvou, TEE-PEE stany Pořadatel tábora: Farní sbor Českobratrské církve evangelické Horní sbor ve Vsetíně,

Více

1. BITVY ODDÍLŮ... 3 2. SANDBOX... 6

1. BITVY ODDÍLŮ... 3 2. SANDBOX... 6 Dodatek č.4 verze 1.1 vytvořil Gediman 2014 Void: Sci-Fantasy, jejímž autorem je Gediman, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-neužívejte dílo komerčně-nezasahujte do díla 3.0 Česko 1 1. BITVY

Více

Hellsing LARP 2013. 1.1 Všichni hráči musí mít po celou dobu hry nasazeny ochranné brýle. Konec i začátek hry vyhlašuje organizátor.

Hellsing LARP 2013. 1.1 Všichni hráči musí mít po celou dobu hry nasazeny ochranné brýle. Konec i začátek hry vyhlašuje organizátor. Hellsing LARP 2013 1. Obecná Pravidla 1.1 Všichni hráči musí mít po celou dobu hry nasazeny ochranné brýle. Konec i začátek hry vyhlašuje organizátor. 1.2 Všichni hráči musí být vybaveni reflexní vestou.

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Strážci západu (Wardens of the West)

Strážci západu (Wardens of the West) Strážci západu (Wardens of the West) Uvnitř tohoto rozšíření pro hru Battles of Westeros (BoW) naleznete nové jednotky a velitele pro všechny hráče rodu Lannisterů. Toto rozšíření kromě nových pravidel

Více

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016 Milý řešiteli, vítáme Tě u 3. a zároveň poslední série úloh 2. ročníku korespondenčního semináře MoRoUS. Takže neváhej a pořádně zabojuj o místa ve výsledkové listině, protože nehrajeme jen o ceny, ale

Více

Druidi aplikace pravidel DrD 1.6

Druidi aplikace pravidel DrD 1.6 Druidi aplikace pravidel DrD 1.6 Tento článek navazuje na pojednání o druidech z minulého čísla Dechu draka a popisuje schopnosti druidů jednotlivých ekosystémů v rámci pravidel Dračího doupěte. Stejně

Více

FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her.

FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her. FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her. Popis hry: FragHammer v0.1(dále jen FH) je MOD založený na pravidlech GW her WH40k či Necromunda s volně upravovatelnými pravidly,

Více

Pravidla Hellsing LARP 2012

Pravidla Hellsing LARP 2012 Pravidla Hellsing LARP 2012 1. Obecná Pravidla 1.1 Všichni hráči musí mít po celou dobu hry nasazeny ochranné brýle. Konec i začátek hry vyhlašuje organizátor. 1.2 Všichni hráči musí být vybaveni reflexní

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

Znalost magických předmětů (I) Očarování předmětů (I)

Znalost magických předmětů (I) Očarování předmětů (I) Theurg Je mnoho předmětů, co zdají se být prostého a bezvýznamného charakteru, však v rukou theurga se může i obyčejný předmět, jako je prsten, nůž nebo jehla na šití, stát věcí zásadního významu, který

Více

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI Pro vût inu her je potfieba mít tuïku a papír. Jako Ïetony mûïete vyuïívat zápalky. BANK 1 kostka KaÏd hráã obdrïí 5 ÏetonÛ a hází tfiikrát za sebou kostkou. Ten, kdo

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 Systém soutěže: OP - starší: OP - mladší: turnajově turnajově Starší: 4 skupiny A-B-C-D dvoukolový systém turnajů (podzim) Mladší: 6 skupin A-B-C-D-E-F

Více

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ.

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ. Collinův meč Nezovo kladivo +2 Bojovník Tyldin palcát Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze (místo +2). TILDA Lilyin luk Mystik Dýka Dýka Pokud

Více

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak ICS SMG5 SD6 upgrade Asi není typičtější zbraně pro jakoukoliv policejní zásahovou jednotku, než samopal H&K MP5. A pravděpodobně není ani rozšířenějšího airsoftového samopalu, než jeho různých licencovaných

Více

d20 karty Listopad 2006 Vyrobeno pro d20 systém d20 v kostce, http://www.d20.cz

d20 karty Listopad 2006 Vyrobeno pro d20 systém d20 v kostce, http://www.d20.cz d20 karty Listopad 2006 Vyrobeno pro d20 systém d20 v kostce, http://www.d20.cz Návod k použití d20 karty jsou určeny hráčům Dnd a d20 systému. Obsahují popis jednotlivých stavů, do kterých se postavy

Více

Brněnský klub. U vycpaného pásovce

Brněnský klub. U vycpaného pásovce Brněnský klub U vycpaného pásovce 1 Obsah Profil, charakteristiky a zkratky 3 Části hry a fáze kola 5 Pohyb 6 Napadení 7 Boj zblízka 8 Střelba 10 Zranění a vyřazení 12 Kritická zranění 13 Ústup z potyčky

Více

Přírodní škola. Airsoft: víkendová válka

Přírodní škola. Airsoft: víkendová válka Přírodní škola Martin Liška Airsoft: víkendová válka Praktická maturita Praha 2013 Obsah Úvod... 1 Cíle... 2 Celkový postup práce... 3 Co to je airsoft... 4 Airsoft battle 21. 9. 2013... 7 Stručný popis

Více

Doom Rozšíření Děkujeme, že jsi si zakoupil rozšíření ke hře DOOM: DESKOVÁ HRA. Toto rozšíření rozvíjí hru DOOM: DESKOVÁ HRA

Doom Rozšíření Děkujeme, že jsi si zakoupil rozšíření ke hře DOOM: DESKOVÁ HRA. Toto rozšíření rozvíjí hru DOOM: DESKOVÁ HRA Expansion Set PRAVIDLA POPLACH! POPLACH! POPLACH! DŮLEŽITÝ DODATEK! Hlášení veškerému personálu UAC. Identifikovaly se nové druhy útočníků. Tito noví útočníci mají mocné schopnosti a členové personálu by

Více

Pokyny k odjezdu na tábor

Pokyny k odjezdu na tábor Dům dětí a mládeže, Chlumec nad Cidlinou, 9. května 198, 503 51 Chlumec nad Cidlinou Tel.,fax.: 495 485 357, www.ddmchlumec.net Název tábora: Všeobecný II. - Kobliha Termín: 3. 8. 17. 8. 2013 Cena: 4 450,--

Více

Pravidla pro LARP. Písek by Night 5 31.7. - 6.8. 2006

Pravidla pro LARP. Písek by Night 5 31.7. - 6.8. 2006 Pravidla pro LARP Písek by Night 5 31.7. - 6.8. 2006 Poslední modifikace 24.6.2006 Obecná pravidla Ankh Každá postava ve hře má povinnost nosit odznak hry. Tento musí být nošen viditelně na horní polovině

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Kompletní pravidla, která vycházejí z francouzské předlohy, jsou Vám pochopitelně také k dispozici.

Kompletní pravidla, která vycházejí z francouzské předlohy, jsou Vám pochopitelně také k dispozici. V Brně 18. června 2014 Vážení přátelé! Zveme Vás na 18. ročník turnaje Kempa PRÝGL KAP. Všechno to vypukne již tuto sobotu v areálu Sokolského koupaliště na Brněnské přehradě, kde se budeme plácat, stejně

Více

v Bradavicích Skautský stanový tábor v termínu 14. 7. - 19. 7. 2015

v Bradavicích Skautský stanový tábor v termínu 14. 7. - 19. 7. 2015 Škola čar a kouzel MRAVENEČCI BENJAMÍNCI v Bradavicích Skautský stanový tábor v termínu 14. 7. - 19. 7. 2015 Cena: Začátek: 900,- Kč Mravenečci - nástup na tábořiště 14. 7. 2015 od 15:00 do 16:30 hodin

Více

Dovednosti. Hrubá síla: vyrážení dveří, zdvihání břemen, tlačení, tažení a držení silou

Dovednosti. Hrubá síla: vyrážení dveří, zdvihání břemen, tlačení, tažení a držení silou Základní povolání Bojovník Dovednosti Pěší boj zblízka proti lidem a zvířatům (Tělo) Boj zblízka: útok, obrana, finty Používání a využívání zbraní a zbrojí: krytí se štítem před šípy, proražení dveří zbraní,

Více

Informace o skautském táboře 2016

Informace o skautském táboře 2016 Informace o skautském táboře 2016 Letošní skautský tábor se koná znovu a zas poblíž vesničky Javoří GPS pozice:49 47'32.538"N, 16 48'26.115"E Stavění tábora: 29.6.-3.7.2016 (pro děti starší 12-ti let a

Více

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz Úvod Dobrý den, váţení čtenáři, je tady konec dalšího měsíce a s ním i předposlední číslo našeho školního časopisu Plováček. Doufám, ţe se těšíte na příští měsíc. Já děsně. A víte proč?? Pokud nevíte,

Více

Zápasy. Jdoucí na smrt Tě zdraví. Pravidla. Zásahy vrhacíma zbraněma

Zápasy. Jdoucí na smrt Tě zdraví. Pravidla. Zásahy vrhacíma zbraněma Zápasy Přímý přenos zápasů v Hrdlořezově útulku komentuje Judd Jensen A tak se ptám, proč nosí všichni zápasníci řemdih a rukavici s hřeby, co? A co ten ubožák udělal, že se dostal do pracek zápasnických

Více

Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí

Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí I. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky Práva žáků vycházející

Více

KNIHA PŘÍKLADŮ K PRAVIDLŮM LEDNÍHO HOKEJE 2014 2018

KNIHA PŘÍKLADŮ K PRAVIDLŮM LEDNÍHO HOKEJE 2014 2018 KNIHA PŘÍKLADŮ K PRAVIDLŮM LEDNÍHO HOKEJE 2014 2018 červenec 2015 Zpracováno podle anglického originálu IIHF CASE BOOK vydaného v lednu 2015 Překlad Gabriela Malá, Rudolf Potsch, Ladislav Rouspetr, červenec

Více

Základní pokyny pro chování a k ochraně obyvatelstva ve městě při vzniku mimořádné události

Základní pokyny pro chování a k ochraně obyvatelstva ve městě při vzniku mimořádné události Základní pokyny pro chování a k ochraně obyvatelstva ve městě při vzniku mimořádné události OBECNÉ ZÁSADY Při ohrožení, o kterém můžete být vyrozuměni prostřednictvím sirén, zprávou v rozhlase, televizi,

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2 Hlava 10 Inteligence 2 Učedníkova kápě zvyšuje znalosti o 1 10 Síla 2 Helma bystrosti zvyšuje inteligenci o 1 20 Síla 3 Helma vůdce zvyšuje výdrž o 2 10 Síla 2 Obratnost 2 Rytířská helma zvyšuje výdrž

Více

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem!

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! PRAVIDLA HRY 1 Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! OBSAH BALENÍ 30 karet domů očíslovaných od 1 do 30. 15 17 1 19 22 21

Více

Vietnam War Games Battle Field Rules and Regulations

Vietnam War Games Battle Field Rules and Regulations Vietnam War Games Battle Field Rules and Regulations - version 2010 - Vojáku, Vrchní velení Vám gratuluje k vašemu dobrovolnému rozhodnutí pro nástup do 16. regimentu Válečných her na polích Vietnamu.

Více

Celotáborová hra. Osidlování Skotska

Celotáborová hra. Osidlování Skotska Celotáborová hra Osidlování Skotska Práce je určena jako inspirace k celotáborovým hrám nabízím k ní různé obměny a samozřejmě z ní lze využít i jednotlivé dílčí hry. Sára Sichingerová T.O. Spartakovci

Více

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým nakopírovala sem, tak se můţete inspirovat: Vzhledem k tomu, ţe se jedná o placený popis,

Více

Asociace tradiční lukostřelby ČR Lukostřelec.cz, o.s. pořádá 6. ročník turnaje v tradiční lukostřelbě ZELŇAČKA 2011

Asociace tradiční lukostřelby ČR Lukostřelec.cz, o.s. pořádá 6. ročník turnaje v tradiční lukostřelbě ZELŇAČKA 2011 Asociace tradiční lukostřelby ČR Lukostřelec.cz, o.s. pořádá 6. ročník turnaje v tradiční lukostřelbě ZELŇAČKA 2011 Místo: obec Radíkov u Českého Rudolce, okres Jindřichův Hradec. Na horním konci obce

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

Okultismus a principy magie v larpu Arkanum

Okultismus a principy magie v larpu Arkanum Okultismus a principy magie v larpu Arkanum Dovednost Okultismus Dovednost okultismu zastřešuje několik schopností, všechny jsou soustředěny na schopnost manipulovat s manou. Naučením se okultismu se postava

Více

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE DO LETNÍHO TÁBORA Místo tábora: Dvorce na Moravě Pořadatel: ATOM 4335 Sylvatik Termín: 19. 7. - 2. 8. 2014 Vyplní rodiče Jméno dítěte: Datum narození: Adresa bydliště: Pojištěn u: Zákonný

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZOVATEL: SPOLEK NA TROJANOVSKÉ PASECE TROJANOVICE 342E,744 01 TROJANOVICE, IČO: 01280406 KONTAKT: www.klubnapasece.cz e-mail: info@klubnapasece.cz

Více

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE Strana 1 Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE 1 Strana 2 Předmluva Vítejte ve světě podnikatelů. Ve hře Vysoké napětí - Factory Manager se každý z hráčů vžije do role majitele

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Matthias Cramer, Louis Malz, Stefan Malz pro 2-5 hráčů od 12 let Vítejte v éře rokoka. Francii vládne Ludvík XV. a opulentní bály se stávají bontonem. Významné osobnosti se zahalují do vznešených kabátů

Více

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy... Obsah Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...8 Souhrn - nabizí řadu velice hodnotných kusů výstroje a výzbroje. - Oproti Kamennému

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE Indie začátkem 18 století. Téměř 200 let trvající vláda Velkých mogulů se očividně rozpadá. Toho využívají ve svůj prospěch maharadžové a kmenoví vládci na severozápadě

Více

O soutěži MaSo. Co je to MaSo? Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol. Organizace. maso.mff.cuni.cz. o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev

O soutěži MaSo. Co je to MaSo? Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol. Organizace. maso.mff.cuni.cz. o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev MaSo jaro 2013 Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev O soutěži MaSo spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol Praha + 10 Organizace o studenti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Zdeňka Buriana, Kopřivnice, příspěvková organizace vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Dětský pěvecký sbor ROLNIČKA

Dětský pěvecký sbor ROLNIČKA Dětský pěvecký sbor ROLNIČKA Informační občasník Milé Rolničky, milí rodiče a přátelé Rolničky a dětského sborového zpívání vůbec. Po delší přestávce, kdy se k vám tradičně většina důležitých informací

Více

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost?

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost? materiály zpracované chovatelskou stanicí Bílé království CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? -Chovatelem je nazýván člověk, který se zabývá plemenitbou a odchovem štěňat. -Chovatelský

Více

I N F O R M a C e PRO PaCIeNTY šedý zákal

I N F O R M a C e PRO PaCIeNTY šedý zákal INFORMACE PRO PACIENTY šedý zákal www.nemocnicesumperk.cz Obsah Oční oddělení Nemocnice Šumperk a.s.... 4 Co je šedý zákal... 5 Příčiny vzniku šedého zákalu... 6-7 Léčba... 8-9 Kdy se rozhodnout k operaci...

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

Zupa válečníci. Obsah. Box 1: Charakteristika postavy. Box 2 Akce

Zupa válečníci. Obsah. Box 1: Charakteristika postavy. Box 2 Akce Zupa válečníci Obsah 8 kartonových figurek Zupa válečníků 12 průhledných plastových stojánků (1 stojánek pro každého ze 4 malých bojovníků a po 2 pro 4 velké) 8 karet bojovníků s charakteristikou bojovníka

Více

PRACOVNÍ DNY <

PRACOVNÍ DNY < - - - - - - - 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 33 35 37 39 41 43 45 47 49 51 53 55 57 59 4.38 4.40 4.41 4.42 4.42 4.43 4.44 4.45 4.47 4.48 4.49 4.50 4.51 4.53 4.55 5.17 5.18 5.20 5.21 5.22 5.24

Více

6. oddíl ŠIROKKO Informace k letnímu táboru [2015]

6. oddíl ŠIROKKO Informace k letnímu táboru [2015] Informace k letnímu táboru [2015] SLOVO ÚVODEM Zdravím vás všechny, kteří se začítáte do letošního táborového kurýra. Ještě před tím, než se dostaneme přímo k táboru, bych vám chtěl něco říct o letošním

Více

I. Osvědčení o absolvování odborné přípravy pracovníků s dětmi a mládeží v jejich volném čase

I. Osvědčení o absolvování odborné přípravy pracovníků s dětmi a mládeží v jejich volném čase I. Osvědčení o absolvování odborné přípravy pracovníků s dětmi a mládeží v jejich volném čase II. Denní režim tábora II. Denní režim tábora Denní režim 7:30 budíček 7:30 7:45 rozcvička 7:45 8:00 osobní

Více

Na hraně. Ryze český chov landseera v Česku neexistuje

Na hraně. Ryze český chov landseera v Česku neexistuje Ryze český chov landseera v Česku neexistuje Pokud bychom chtěli skutečně ryze český chov landseera, pak bychom museli mít v PP uvedeny 4 generace landseerů otců a matek pocházejících z českého chovu.

Více

Seznam doporučených věcí.

Seznam doporučených věcí. Seznam doporučených věcí. http://tabor-mlynky.dobrodruh.net Obecná pravidla pro vybavení dětí na tábor: 1. V první řadě se vždy řiďte požadavky a radami pořadatele tábora. Rozhodně se nevyplatí jeho informace

Více

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Děvčata, když následující prvky budete znát v každodenní životní situaci, před spaním, po sprše, při vaření, po napínavém seriálu v televizi, bude to

Více

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény.

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. FRAGMASTER ORIGINS Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. Hra je volně inspirovaná Fraghammerem, českým fan-módem pro Warhammer

Více

Z KOLIKÁTÉHO STOLETÍ POCHÁZÍ LEONARDOVO AUTO? JE ZNÁMO PŘESNÉ DATUM VYNÁLEZU AUTA? Přesné datum není známo, odhaduje se rok 1478.

Z KOLIKÁTÉHO STOLETÍ POCHÁZÍ LEONARDOVO AUTO? JE ZNÁMO PŘESNÉ DATUM VYNÁLEZU AUTA? Přesné datum není známo, odhaduje se rok 1478. Z KOLIKÁTÉHO STOLETÍ POCHÁZÍ LEONARDOVO AUTO? JE ZNÁMO PŘESNÉ DATUM VYNÁLEZU AUTA? Pochází z 15. Století. Přesné datum není známo, odhaduje se rok 1478. JAKÝ MECHANIZMUS POUŽÍVÁ LEONARDOVO AUTO? KDE SE

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky

Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky Abstrakt: Stále se zhoršující ekonomická situace většiny českých rodin a seniorů, vede některé z nich do finančních

Více

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland)

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) Mark Krimsu Sienholz Obsah: 110 karet: = 15 karet pokladů (Schatz(-kammer)-Karten): 5 odznaků moci (Insignien der Macht), 10 cenností (Kostbarkeiten)) +

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

závazná PŘIHLÁŠKA na letní dětský tábor spolku Bzuk 2.7. - 16.7.2016

závazná PŘIHLÁŠKA na letní dětský tábor spolku Bzuk 2.7. - 16.7.2016 závazná PŘIHLÁŠKA na letní dětský tábor spolku Bzuk 2.7. - 16.7.2016 Osobní údaje účastníka Jméno a příjmení Adresa trvalého bydliště Datum a místo narození Škola a třída Jede dítě poprvé na tábor? ANO

Více

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance)

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance) KOLÉBKA RENESANCE (Die Wiege der Renaissance) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn Počet hráčů: 2-4 Věk: od 12 let Délka hry: 45-60 min Herní materiál 36 historických událostí Poznámka: Texty událostí mají různou

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více

PRAVIDLA HRY S VÝKLADEM...

PRAVIDLA HRY S VÝKLADEM... 1 Obsah OBSAH PRAVIDLA HRY S VÝKLADEM... 3 1. Obecné pokyny... 3 2. Zahájení partie... 4 3. Braní zajatců... 5 4. Zákaz sebevraždy... 7 5. Výjimka ze zákazu sebevraždy... 8 6. Pravidlo kó... 10 7. Pravidlo

Více

Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou

Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou Jak je to s obleky na míru? Exklusivně s Jaroslavem Mejtou Menstyle»Móda a styl Jaroslav Mejta, foto:robert Vano 30.09.2011 10:38 Michaela Lejsková S Jaroslavem Mejtou jsem měla několikrát příležitost

Více

Táborové noviny MAHIGANI BABYLON. Junák - český skaut, z.s. Středisko Hraničář Trutnov. 13. smečka vlčat MAHIGANI Trutnov

Táborové noviny MAHIGANI BABYLON. Junák - český skaut, z.s. Středisko Hraničář Trutnov. 13. smečka vlčat MAHIGANI Trutnov Táborové noviny MAHIGANI BABYLON Junák - český skaut, z.s. Středisko Hraničář Trutnov ZÁKLADNÍ INFORMACE střediskového letního tábora: TERMÍN 18.7.- 1.8. 2015 TÁBOŘIŠTĚ GPS SRAZ ODJEZD Rybná nad Zdobnicí

Více

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH 1. Domov mládeţe / dále jen DM / je součástí SŠSPaS. Je řízen ředitelem školy a jeho zástupcem v DM. - vedoucí vychovatelkou 2. Činnost a provoz DM se řídí školským

Více

T.O. Zlatý list. plackovací práce. Táborová kuchyně. 2016 Jaromír Bláha - Ježek

T.O. Zlatý list. plackovací práce. Táborová kuchyně. 2016 Jaromír Bláha - Ježek T.O. Zlatý list plackovací práce 2016 Jaromír Bláha - Ježek Úvod Úvod V této práci popíši práci vedoucích a přípravu jídla v táborové kuchyni a její vybavení. Již několikátým rokem dělám vedoucího v kuchyni

Více

na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ

na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, PRASEK Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov pořádá Letní dětský tábor FUJAVEC na téma STAR DANCE aneb VŠICHNI TANČÍ Cena: 4 190,-- Kč v rekreačním areálu Lev na okraji města

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Jak navrhnout postavu

Jak navrhnout postavu Jak navrhnout postavu Když vytváříte postavu, není nic jednoduššího, než ji obléknout do nudného nebo tuctového oblečení, takže výsledkem je sice pěkně nakreslená, ale ničím nezajímavá postavička. Stačí

Více

C06223 GALAXY-XT 3v1

C06223 GALAXY-XT 3v1 C06223 GALAXY-XT 3v1 Seznam dodaných dílů: 06-003K-1 kulečník 05-003-K2 pravá noha 05-003K-3 levá noha 06-003K-4 šroub 06-003K-5 podložka 06-003K-6 hrací plocha ping-pong/hokej 06-003K-7 puk na hokej 06-003K-8

Více

I. Práva a povinnosti žáků a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky

I. Práva a povinnosti žáků a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky Řád školní družiny I. Práva a povinnosti žáků a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky Práva žáků vycházejí z Úmluvy o právech dítěte, která byla vyhlášena Valným shromážděním

Více

Divoký západ na Morganě - letní tábor 2012

Divoký západ na Morganě - letní tábor 2012 Divoký západ na Morganě - letní tábor 2012 Tábor se koná v termínu od 14. 7. do 28. 7. 2012 na táborové základně Morgana. Tábořiště se nachází na rozhraní lesa a louky v romantické krajině nedaleko města

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čas letí velice rychle a i mne tak trochu dostihl. Před časem jsem vám slíbil pokračování fotoškoly a nyní se už radši ani nechci

Více

A.1 Kněz Šin Vlastnost: Inteligence 14-19 Typ: C Náměty ke hře : Šinův kněz se zřejmě nejvíce uplatní při dobrodruţství, kde hrají zásadní roli

A.1 Kněz Šin Vlastnost: Inteligence 14-19 Typ: C Náměty ke hře : Šinův kněz se zřejmě nejvíce uplatní při dobrodruţství, kde hrají zásadní roli A.1 Kněz Šin Vlastnost: Inteligence 14-19 Typ: C Náměty ke hře : Šinův kněz se zřejmě nejvíce uplatní při dobrodruţství, kde hrají zásadní roli vědomosti a informace. Stejně tak určitě neopomene moţnost

Více

FAQ 2016. Odpovědi na často kladené otázky:

FAQ 2016. Odpovědi na často kladené otázky: FAQ 2016 Odpovědi na často kladené otázky: Co to je "Prezentiáda?" Prezentiáda 2016 je již sedmý ročník soutěže v prezentačních dovednostech. Zúčastnit se mohou až čtyři dvou nebo tříčlenné týmy z jakékoli

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA Holice, Holubova 47 Ne pro školu, ale pro život se učíme Vnitřní řád školní družiny I. Práva a povinnosti žáků a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky Práva

Více

Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice

Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice konaného dne 16.12.2014 Jednání školské rady bylo zahájeno v 16:26 hod. Přítomní členové: Martin Janů Romana Málková Jana Hejkrlíková Marcela Krystlová

Více

Lidé a místa Izraele. Betlém před sedmi lety a dnes a Abdul

Lidé a místa Izraele. Betlém před sedmi lety a dnes a Abdul Lidé a místa Izraele Betlém před sedmi lety a dnes a Abdul Jedeme do místa, kde se narodil Ježíš, do Betléma v podstatě jde o předměstí Jeruzaléma asi 10 km daleko. Jsme v orientu to je jasné Jak je vidět,

Více

309. oddíl skautů Střelka, 309. smečka vlčat Lišáci Tábor Sedlo u Jindřichova Hradce, 10. 31. 7. 2010 Nakládání zavazadel na tábor se uskuteční v

309. oddíl skautů Střelka, 309. smečka vlčat Lišáci Tábor Sedlo u Jindřichova Hradce, 10. 31. 7. 2010 Nakládání zavazadel na tábor se uskuteční v 309. oddíl skautů Střelka, 309. smečka vlčat Lišáci Tábor Sedlo u Jindřichova Hradce, 10. 31. 7. 2010 Nakládání zavazadel na tábor se uskuteční v pátek 9. 7. 2010 v 17 hod. u klubovny Černokostelecká 50

Více

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI.

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI. IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe Systém Attacku! je navržen tak, aby vám umožnil poøídit si základní sadu pravidel a èástí, se kterými si mùžete užít tuto hru jako samostatný produkt. Až budete

Více

Karburátor MIKUNI BST 40 - vyčištění a seřízení

Karburátor MIKUNI BST 40 - vyčištění a seřízení Karburátor MIKUNI BST 40 - vyčištění a seřízení Kdyby se to někomu hodilo, našel jsem pěkný postup na www.advrider.com, ale byl v angličtině, takže jsem si k tomu odpoledne sednul a máme to i česky Seřízení

Více