Delta Air Lines, Inc. (DAL)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Delta Air Lines, Inc. (DAL)"

Transkript

1 Datum: 11. července 2016 Dlouhodobý rating S&P: BB+ 3M cíl BHS: 44,50 USD Titul: Delta Air Lines, Inc. 12M cíl dle Bloombergu: 54,69 USD Vstupní cena do: 38,00 USD ISIN: US Předpoklad ex-date nejbližší dividendy: Stop cena: 34,90 USD Sektor: Letecká doprava Předpoklad ohlášení hospodaření: Delta Air Lines, Inc. (DAL) Martin Vlček (analytik) Delta Air Lines, Inc. (DAL) vznikla v roce 1924 jako menší společnost provozující práškovací letadla. V čase se dokázala rozvinout v jednu z největších globálních aerolinek, která ročně přepraví přes 180 millionů cestujících. Delta v současnosti provozuje flotilu více než 800 letadel. Společně s American Airlines a United Airlines tak ovládá většinu severoamerického trhu s leteckou dopravou. Přeprava cestujících tvoří 85% tržeb společnosti. Kromě provozování samotných aerolinek působí Delta okrajově také v oblastech s leteckou dopravou souvisejících jako je zpracování ropy, opravy letadel či poskytování leteckých služeb partnerským firmám. Pozitivní faktory Silné postavení na trhu jeden z top 3 hráčů Pokračující růst pasažérů v letecké dopravě Výrazný pokles ceny akcií od začátku roku 2016 Výrazně nižší valuace vůči indexu S&P 500 a nižší ve srovnání s jinými aerolinkami Klesající ceny ropy a odhad pouze mírného růstu do budoucna Nová příležitost létat na Kubu Možná rizika Riziko překotného růstu kapacit Riziko poklesu zisku na jednoho pasažéra Zvýšené riziko teroristických útoků Argumentace pro investici Delta Air Lines je jednou ze tří dominantních leteckých společností v Severní Americe poté, co se trh v posledním desetiletí výrazně zkonsolidoval díky spojování konkurenčních leteckých společností. Trojice přepravců American Airlines (AAL), Delta Air Lines a United Airlines (UAL) tak společně s regionálními Southwest Airlines (LUV) mají téměř monopolní postavení na trhu osobní letecké přepravy, když ostatní hráči na trhu jsou výrazně menší a je pro ně složitější dosahovat stejné ziskovosti a rozsahu pokrytí území. Velká trojka dokáže rozložit fixní náklady do většího objemu letadel a přepravených pasažérů. Také u dodavatelů má silnější vyjednávací pozici a dosahuje lepších cenových podmínek s ohledem na množství odebíraných letadel a služeb. Podnikání Delty příliš neohrožuje ani vstup nové potenciální konkurence na trh s ohledem na finanční, technickou, procesní a regulatorní náročnost vstupních investic a provozování letecké dopravy. Tato nová oligopolní situace na trhu severoamerické letecké přepravy velmi pravděpodobně do budoucna zajistí, že dominantní aerolinky si nadále udrží vyšší ziskovost, než jak tomu bylo v předchozích dekádách. Díky dominanci tří firem v Severní Americe výrazně roste ziskovost těchto aerolinek a radikálně se tím mění situace pro investory, kterým nabízí nové možnosti.

2 Graf č. 1, zdroj: IATA. McKinsey Kromě konsolidace odvětví hraje Aerolinkám do karet také předpoklad dlouhodobě nižších cen ropy a tedy i cen leteckého benzínu, který tvoří jejich podstatnou nákladovou položku. Díky současnému převisu nabídky ropy nad poptávkou a díky rozvoji technologií těžby ropy, zejména tzv. frakování ropy a zemního plynu z břidlic, budou těžaři ropy do budoucna schopni výrazně rychleji reagovat na růst poptávky po ropě. Proto lze očekávat nižší ceny ropy obecně a menší resp. kratší neočekávané růsty cen ropy v důsledku růstu poptávky. Tomuto předpokladu odpovídá i nízká cena ropy na tzv. futures trzích, kde lze kontrakt s dodáním za 8 let koupit za cenu pod 60 dolarů za barel. Pro aerolinky je velmi pozitivní, že ani z krátkodobého pohledu nemá cena ropy sílu růst, když v uplynulých týdnech nedokázala udržet hladinu 50 dolarů za barel. Od roku 2014 se i celosvětově odvětví letecké dopravy dostalo po mnoha letech na úroveň návratnosti investic kolem 10 procent a také do pozitivního rozdílu mezi procentem návratnosti investic a náklady na investovaný kapitál (WACC). Vývoj trhu v segmentu aerolinií Severoamerické aerolinky patřily v prvním pololetí 2016 k jednomu z nejhůře performujících odvětví na amerických akciových trzích, zejména v důsledku rostoucí celkové přepravní kapacity letů, která v posledních 3 měsících předčila růst poptávky pasažérů, a také v důsledku poklesu tržeb na jedno místo v letadle. Akcie většiny aerolinek tedy výrazně ztrácely, jak je patrno z grafu níže. Akcie Delta umazaly zhruba 28%. Graf č. 2, zdroj: Bloomberg, ceny akcií od začátku roku, DAL bílá, AAL oranžová, S&P 500 žlutá

3 Díky tomuto výraznému cenovému propadu akcie Delta Air Lines klesly na velmi atraktivní úrovně, které již v sobě zahrnují velmi pesimistický scénář vývoje na trhu letecké přepravy, který předpovídá dlouhodobou cenovou válku v odvětví a výrazný růst cen ropy. Je pravděpodobné, že takto pesimistická očekávání se nenaplní v takové míře, jak očekává trh. Jak bylo zmíněno výše, konsolidace v odvětví totiž vedla k růstu ziskových marží a stabilnějšímu prostředí. V případě poklesu tržeb nebo růstu ceny ropy lze očekávat zodpovědnější politiku expanze kapacit hlavních konkurentů a tudíž menší růst přebytečných kapacit a menší negativní účinek na marže, než tomu bylo v minulých ekonomických cyklech v letecké dopravě. Navíc celkový počet pasažérů každoročně roste. Za duben se například celosvětový počet pasažérů zvýšil meziročně o 4,6%. Odvětví osobní letecké přepravy tedy zůstává ve velmi slibném růstovém trendu a ani nedávné teroristické hrozby či jiné faktory nedokázaly růst výrazně zpomalit. Porovnání finančních ukazatelů Delta Air Lines momentálně z trojice dominantních aerolinek nabízí nejlepší kombinaci silné pozice na trhu a poměru tržní kapitalizace k tržbám (P/S poměr) po zohlednění zadluženosti firmy (zadlužení / tržní hodnota firmy), protože Delta má výrazně nižší dluh než druhá zvažovaná firma American Airlines, která má dluh nad hranicí naší tolerance. Většina hodnotových ukazatelů vychází pro Deltu příznivě nejen vůči průměru sektoru aerolinek, ale zejména vůči průměru amerického akciového indexu S&P 500. P/E Dividendový výnos Volná fin. hotovost Zadlužení / majetek Tržní kapitalizace Průměr sektoru 11,14 1,65 % 498,32 mil. USD 35,70 % 5,66 mld. USD DAL 6,80 1,32 % 4,07 mld. USD 15,84 % 28,83 mld. USD Zisk na akcii a tržby Delta očekává za celý rok 2016 mírný pokles tržeb. Nicméně, v roce 2017 plánuje návrat k růstu tržeb a navíc očekává růst zisku letos i příští rok i přes tento dočasný pokles tržeb Zisk / akcie v USD 1,83 3,20 3,27 4,61 6,04 6,30 Tržby v mld. USD 36,70 37,80 40,40 40,70 40,20 41,40 Rozdělení tržeb Přeprava cestujících Letištní služby Nákladní přeprava 85,47 % 12,53 % 2,00 % Severní Amerika Ostatní 68,55 % 31,45 % Delta začne od podzimu létat na Kubu Letos na podzim začne Delta létat do Havany na Kubě poté, co americké ministerstvo dopravy ve čtvrtek povolilo společnosti provozovat denní non-stop linku na Kubu po 55 letech. Delta bude létat z Atlanty, Miami a New Yorku, přičemž New York a Miami pokrývají dvě oblasti s největší kubánskou komunitou v Americe. Reakce na hospodářské výsledky Za posledních 8 kvartálů byl průměrný pohyb akcie po kvartálních hospodářských výsledcích +2,93 %. Analytici očekávají účetní zisk 1,44 dolaru na akcii.

4 Technický pohled Po prudkém růstu akcií DAL v roce 2013 a 2014 se akcie v posledních dvou letech pohybovaly v mírnějším, ale zato udržitelnějším růstovém kanále. Spodní hranice se nyní nachází na úrovni 33 dolarů za akcii a horní na 55 dolarech. Akcie aktuálně překonaly 18-denní klouzavý průměr a vyrazily nad současné lokální maximum. 3M cíl BH Securities a.s. Graf č. 3, zdroj: Bloomberg, typ: Heiken-Ashi Dle našeho názoru postaveného na technické analýze je zajímavý vstup do dlouhé pozice do ceny 38 USD, s cílovou cenou pro výstup na 44,50 USD, což představuje potenciál cca. 17 % zisku. Jako ochranu proti možnému pádu by mohl sloužit prodejní stop pokyn na 34,90 USD, což představuje riziko 8,16 % ztráty. Trade Idea nezohledňuje transakční náklady. Sledujte analytickou podporu na Jděte na Vlevo nahoře klikněte na MENU a vyberte ANALYTICKOU PODPORU. Sledujte zpravodajství, rychlé zprávy z trhů, analýzy, investiční příležitosti, a další Nebo klikněte zde:

5 UPOZORNĚNÍ SPOLEČNOSTI (Investiční disclaimer) Toto upozornění plní obecné a trvalé úsilí společnosti BH Securities a.s. poskytovat klientům a čtenářům analytických výstupů zřetelné a relevantní informace. Přesto, že v následujícím textu je uvedena řada důležitých skutečností, je třeba výslovně upozornit na to, že upozornění společnosti je třeba číst a vnímat ve svém celku, tj. kromě informací zde uvedených taktéž informace a prohlášení uvedená na webových stránkách společnosti BH Securities a.s. na něž touto cestou výslovně odkazujeme. Kurzy, ceny, výnosy, zhodnocení, výkonnost či jiné parametry dosažené jednotlivými investičními instrumenty v minulosti nemohou v žádném případě sloužit jako indikátor nebo záruka budoucích kurzů, cen, výnosů, zhodnocení, výkonnosti či jiných parametrů takovýchto nebo obdobných investičních instrumentů. S investicí je vždy spojeno riziko kolísání hodnoty a návratnost původně investovaných prostředků není zaručena. Poskytování investičních služeb obchodníkem s cennými papíry nelze považovat za formu ani ekvivalent kolektivního investování, vkladu u banky, ani penzijního připojištění nebo pojištění. Investoři se o výhodnosti a vhodnosti investic do jakýchkoli investičních nástrojů rozhodují samostatně, a to s přihlédnutím k ceně, případnému nebezpečí a riziku. Podrobněji jsou upozornění na rizika zpracována v obchodní dokumentaci společnosti. Investiční instrumenty denominované v cizích měnách jsou, kromě výše uvedených skutečností navíc vystaveny vlivům vyplývajících ze změn devizových kurzů, které mohou mít vliv na jejich kurzy, ceny, zhodnocení či výnosy z nich plynoucí. Je-li na těchto stránkách zmínka o České národní bance, jiném tuzemském či zahraničním správním úřadu nebo instituci vykonávající dozor nad finančním trhem, nelze z této zmínky vyvozovat, že tyto instituce (nebo kterákoliv z nich) zaručují výnosy z kterékoliv investiční služby nebo návratnost investic či že tyto instituce takové investice doporučují. Tento dokument slouží pouze pro informační účely a nepředstavuje žádnou nabídku, či výzvu ke koupi, nebo prodeji cenných papírů, či obecněji jakéhokoliv investičního nástroje. Investiční nástroje zmíněné v investičních doporučeních nemusí být vhodné pro každého investora, neboť nezohledňují individuální potřeby a možnosti jednotlivých klientů. Investiční doporučení mají sloužit odborně zdatným investorům, u nichž se očekává, že budou činit vlastní investiční rozhodnutí bez nepřiměřeného spoléhání na informace uvedené v investičních doporučeních. Dokument je tedy určen především pro kvalifikované a zkušené investory. Tento dokument a v něm obsažené informace a názory nelze mechanicky použít k nákupům a prodejům cenných papírů. Názory společnosti BH Securities a.s. uvedené v tomto dokumentu se mohou měnit bez předchozího upozornění, především v souvislosti s aktuálním vývojem na kapitálových trzích. Společnost BH Securities a.s. nenese žádnou odpovědnost za případné škody vzniklé třetím osobám v důsledku využití informací z tohoto dokumentu. Veškeré zde obsažené informace a názory pocházejí nebo jsou založeny na zdrojích, které společnost považuje za důvěryhodné. Přes maximální pozornost a péči věnovanou obsahu a ověřování informací použitých při formulaci tohoto dokumentu společnost tímto nepřebírá záruku za jejich přesnost a úplnost, ačkoliv vychází z toho, že byly publikovány, či sděleny tak, aby poskytovaly přesný, úplný a nezkreslený obraz skutečnosti (s výjimkou údajů vztahujících se přímo k BH Securities a.s.). Kromě výše uvedeného je vhodné upozornit, že tento dokument (a veškeré analytické výstupy BH Securities a.s.) je třeba vnímat: s vědomím, že uváděné ceny a cíle nezohledňují transakční náklady spojené s nákupem a prodejem, ve svém celku, ne jen pouze v jednotlivostech, či vytržených částech, v kontextu k dalším (předcházejícím i následným) dokumentům a zpravodajství BH Securities a.s.; tato publikace je považována za doplňkový zdroj informací našim klientům i nejširší veřejnosti. Na informace uvedené v ní nelze pohlížet tak, jako by šlo o údaje nezvratné a nezměnitelné. v kontextu k aktuálnímu dění na trzích, s vědomím, že vytváření dokumentu zahrnuje zpracování mnoha údajů z mnoha zdrojů, což je proces, který nelze plně zautomatizovat, je vněm obsažen nemalý podíl ručního zpracování včetně možného ručního přepisu údajů a přes veškerou snahu a pozornost nelze vyloučit vznik tiskové chyby a chyby plynoucí z přepisu či kopírování údajů z jiných zdrojů. s vědomím omezeného rozsahu a časové platnosti dokumentu. Je v zájmu uživatele doplnit informace a náměty obsažené v dokumentu o další informační zdroje a srovnání ještě před vlastním investičním rozhodnutím. Společnost BH Securities a.s. se může příležitostně podílet na obchodech s investičními nástroji, obchodovat s nimi nebo vykonávat činnost tvůrce trhu pro investiční nástroje nebo je držet, poskytovat informační servis či jinak profitovat z obchodů s investičními nástroji nebo od nich odvozených derivátů, které byly emitovány osobami zmíněnými v tomto dokumentu. Společnost BH Securities a.s.: v posledních 12 měsících nebyla vedoucím manažerem nebo spoluvedoucím manažerem veřejné nabídky finančních nástrojů vydaných emitentem, nemá s emitentem uzavřenu jinou smlouvu o poskytování investičních služeb, nemá s emitentem uzavřenu dohodu týkající se tvorby a rozšiřování investičních doporučení. je pro některé akciové tituly obchodované na Burze cenných papírů Praha tvůrcem trhu (aktuální seznam je uveden v souboru poctivá prezentace) Zaměstnanci společnosti a osoby podílející se na tvorbě tohoto dokumentu mohou příležitostně obchodovat nebo držet investiční nástroje zmíněné v tomto dokumentu nebo od nich odvozené deriváty. Odměna analytiků nebyla a nebude, přímo či nepřímo, spojena s konkrétními doporučeními nebo názory vyjádřenými v analýzách. Analytici, kteří připravují investiční doporučení, nesou plnou odpovědnost za jejich objektivitu a jsou odměňováni dle různých kritérií, včetně kvality a přesnosti rozborů, spokojenosti klientů, konkurenčních faktorů. Společnost BH Securities a.s. přijala řadu opatření, aby zabránila možnému střetu zájmů při tvorbě investičních doporučení. Žádné hodnocení osob, které se podílejí na tvorbě investičních doporučení, není podmíněno nebo závislé na objemu nebo zisku z obchodování BH Securities a.s. s investičními nástroji zmíněnými v tomto dokumentu nebo na jejím případném obchodování s emitenty těchto investičních nástrojů. Mimo dlouhodobých investičních doporučení vycházejících z metod finanční analýzy hospodářských výsledků a jejich očekávání zveřejňovaných na jiných místech webových stránek společnosti BH Securities a.s. čas od času zveřejňuje společnost BH Securities a.s. i krátkodobá doporučení vycházející z aktuálního vývoje na akciových trzích. Jedná se o krátkodobé investiční příležitosti vycházející zejména z technické analýzy, aktuálních, či očekávaných podstatných událostí na trhu tzv. Trade Idea. Investiční doporučení zveřejňovaná v této sekci vychází zejména z aktuálních podmínek na trhu a platí pouze krátce po vydání. Zpravidla nejsou dále aktualizována. Trade Idea nemusí být krátkodobě v souladu s dlouhodobými materiály zveřejňovanými např. pro české tituly obchodované na burze. V případě Trade Idea společnost BH Securities a.s. nevytváří statistiku Poměr jednotlivých stupňů investičních doporučení ani Přehledy doporučení vydaných za posledních 12 měsíců. Doporučení Trade Idea jsou zveřejňovány chronologicky a jejich abecední seznam není zpracováván. Tento dokument je vydán společností BH Securities a.s., která je obchodníkem s cennými papíry ve smyslu příslušných právních předpisů, a jako taková podléhá dozoru České národní banky. Další informace lze získat v sekci Dokumenty ke stažení. Pozn.: Tento dokument je majetkem společnosti BH Securities a.s., proto žádáme, aby tyto podklady nebyly zveřejňovány v plném znění a postupovány dalším stranám bez předchozího souhlasu BH Securities a.s.

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Bezhotovostní transakce na vzestupu Není potřeba asi diskutovat o tom, že bezhotovostní platby nahrazují hotovostní. Kromě toho, že pro běžného spotřebitele je pohodlnější platit nákupy

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Stratégové odhadují 180 mil prodaných iphonů v roce 2013 Akcie společnosti Apple Inc. byly do září tohoto roku nejvýkonnější z celého indexu S&P 100, když dosáhli 700 USD a zhodnocení

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Čínská ekonomika se odráží ode dna, počítá se silným růstem střední třídy Za poslední 3 měsíce přišla z Číny série dobrých makrodat, nejvýznamnějším údajem byl nárůst HDP Číny meziročně

Více

Datum: Dlouhodobý rating S&P: 3M cíl BHS: Titul: 12M cíl dle Bloombergu: Vstupní cena do: ISIN: Předpoklad ex-date nejbližší dividendy: Stop cena:

Datum: Dlouhodobý rating S&P: 3M cíl BHS: Titul: 12M cíl dle Bloombergu: Vstupní cena do: ISIN: Předpoklad ex-date nejbližší dividendy: Stop cena: Datum: 28. dubna 2017 Dlouhodobý rating S&P: AA- 3M cíl BHS: 37,90 USD Titul: Cisco Systems, Inc. 12M cíl dle Bloombergu: 36,25 USD Vstupní cena do: 34,10 USD ISIN: US17275R1023 Předpoklad ex-date nejbližší

Více

Caterpillar Inc. (CAT US)

Caterpillar Inc. (CAT US) Datum: 12. června 2019 12M cíl dle Bloombergu: 151,04 USD P/E: 11,02 ISIN: US1491231015 Předpoklad ex-date nejbližší dividendy: 19.7.2019 Tržní kapitalizace: 72,79 mld. USD Sektor: Průmysl Předpoklad ohlášení

Více

Micron Technology, Inc. (MU)

Micron Technology, Inc. (MU) Datum: 18. července 2018 12M cíl dle Bloombergu: 80,20 USD P/E: 5,54 ISIN: US5951121038 Předpoklad ex-date nejbližší dividendy: - Tržní kapitalizace: 65,860 mld. USD Sektor: Technologie, polovodiče Předpoklad

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Bankovní sektor na vzestupu Každá krize je svým způsobem přínosem, stejně jako dravci čistí stádo od nemocných a starých kusů tak krize čistí trh od nemocných firem. Výsledkem je,

Více

Daimler AG (DAI GR) Proč je Daimler zajímavou akcií. Propagační sdělení

Daimler AG (DAI GR) Proč je Daimler zajímavou akcií. Propagační sdělení Datum a čas zpracování: 11.7.2018, 15:00 12M cíl dle Bloombergu: 71,48 EUR P/E: 6,2 Datum a čas uveřejnění: 11.7.2018, 16:00 Předpoklad ex-date nejbližší dividendy: 3.5.2019 Tržní kapitalizace: 62,2 mld.

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Těžba ropy v USA letos vzroste nejrychleji v historii Těžba ropy ve Spojených státech vzroste v letošním roce nejrychlejším tempem v historii. Díky těžbě z břidlicových hornin se americká

Více

Photon Energy N.V. SWOT analýza

Photon Energy N.V. SWOT analýza Datum a čas zpracování: 12.3.2019, 10:00 ISIN: NL0010391108 Tržní kapitalizace: 1,1 mld.czk Datum a čas uveřejnění: 13.3.2019, 12:00 Sektor: Solární energie Doporučení BHS: Not rated Photon Energy N.V.

Více

Technická Analýza Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long.

Technická Analýza Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long. Fio banka, a.s. Fio Technická Analýza Alcoa 24.10.2011 Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long. Vývoj akcií Alcoa (AA) v rámci minulého doporučení došel bohužel dále než měl a došlo na

Více

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 12/2011

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 12/2011 Technická Analýza. c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 aktuálně lehce přešlapuje pod klesající trendovou linkou. Pro další růst je rozhodující překonání 1270 bodové hranice. Pokud by se tak nestalo, tak

Více

Datum: Dlouhodobý rating S&P: 12M cíl BHS: 114,90 CZK Titul: 12M cíl dle Bloombergu: Doporučení BHS: Akumulovat ISIN:

Datum: Dlouhodobý rating S&P: 12M cíl BHS: 114,90 CZK Titul: 12M cíl dle Bloombergu: Doporučení BHS: Akumulovat ISIN: Datum: 6. října 2016 Dlouhodobý rating S&P: - 12M cíl BHS: 114,90 CZK Titul: Fortuna 12M cíl dle Bloombergu: 111,67 CZK Doporučení BHS: Akumulovat ISIN: NL0009604859 Předpoklad ex-date nejbližší dividendy:

Více

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s. Technická Analýza matiou Fio banka, a.s. Pražský index PX se stále pohybuje v sideway (1080 1280). Nyní se indexu nepodařilo prorazit rezistenci. Ale také nedošlo při posledním poklesu k překonání 200

Více

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 10/2011

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 10/2011 Technická Analýza. c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 se nyní pohybuje rizikově na hranici podpory 1100 bodů. Aktuální pohled na trh ukazuje již hodnoty okolo 1080 bodů. Tento přesah by mohl být tzv.

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem IPO v Londýně Společnost chystá svůj první vstup na burzu, který se bude konat začátkem března v Londýně. Konkrétně půjde o prodej 20% společnost za předpokládanou cenu 150 mil. EUR.

Více

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s. Technická Analýza matiou Fio banka, a.s. Pražský index PX se stále pohybuje v sideway (1080 1280). Nyní je zajímavá situace tím, že nedošlo při posledním poklesu k překonání 200 denního klouzavého průměru.

Více

Komerční banka. Akumulovat Sázka na dividendu a oživení

Komerční banka. Akumulovat Sázka na dividendu a oživení Günter Hohberger (Analytik) +43 (0)50100-17354 Shrnutí a překlad anglického originálu Martin Krajhanzl (Analytik), mkrajhanzl@csas.cz 19.9.2013 Komerční banka Akumulovat Sázka na dividendu a oživení Vyšší

Více

Akciový trh USA - rizika a příležitosti

Akciový trh USA - rizika a příležitosti Akciový trh USA - rizika a příležitosti Shrnutí Recese na obzoru vidět není, ale firemní výnosy a zisky klesají Trhy drží nahoře valuace, které ale mají velmi omezený prostor pro další růst Pozitivním

Více

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 6/2011

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 6/2011 Technická Analýza c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 překonal poslední maxima, která byla pod 1350. To je obecně považováno za býčí znamení. Proražení maxim bylo ale falešné a hodnota indexu se vrátila

Více

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 9/2011

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 9/2011 Technická Analýza. c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 opravdu dotvořil formaci hlavy a ramena s dvojitým pravým ramenem. Cílová cena byla dosažena rychleji, než se dalo očekávat. Nyní se konsoliduje index

Více

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s. Technická Analýza c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 se dostal na rezistenci 1220 bodů Ještě zůstává v platnosti možnost odražení a korekce indexu, i když již mírný přesah probíhá. Pokud by index dále

Více

Analýzy a doporučení. Doporučení: Držet Cílová cena: 923 Kč. 28.4.2011 Změna doporučení na DRŽET z KOUPIT

Analýzy a doporučení. Doporučení: Držet Cílová cena: 923 Kč. 28.4.2011 Změna doporučení na DRŽET z KOUPIT Fio banka, a.s. Fio Analýzy a doporučení Změna cílové ceny společnosti ČEZ Doporučení: Držet Cílová cena: 923 Kč 28.4.2011 Změna doporučení na DRŽET z KOUPIT K dnešnímu dni měníme naše doporučení u energetické

Více

Technická analýza. 19.5.2008 Uzavření pozice/ redukce pozice Kurz $47,55

Technická analýza. 19.5.2008 Uzavření pozice/ redukce pozice Kurz $47,55 Fio Technická analýza GATX Corp. 19.5.2008 Uzavření pozice/ redukce pozice Kurz $47,55 Vývoj akcie společnosti GATX dosáhl cílové ceny určené v analýze. Zisk na GATX je aktuálně přes 14% za 4 týdny. Nad

Více

Technická Analýza. Analýza společnosti Ford. Fio, burzovní společnost, a.s. Fio, burzovní společnost, a.s.

Technická Analýza. Analýza společnosti Ford. Fio, burzovní společnost, a.s. Fio, burzovní společnost, a.s. Fio Technická Analýza Analýza společnosti Ford 10.06.2008 Ukončení doporučení krátké pozice: Vývoj kurzu akcií Ford naplnil očekávání. Hodnota akcií se prudce propadla o cca 25% a dostala se na 1. support

Více

Praktické aspekty obchodování

Praktické aspekty obchodování Praktické aspekty obchodování Praha, 23. dubna 2014 Přednášející: Martin Oliva Patria Direct, člen skupiny Patria Finance, a.s. Patria Direct, a.s., Jungmannova 24, 110 00 Praha 1, tel.: +420 221 424 240,

Více

Technická analýza v praxi

Technická analýza v praxi Technická analýza v praxi Praha, 17. dubna 2013 Přednášející: Martin Oliva Patria Direct, člen skupiny Patria Finance, a.s. Patria Direct, a.s., Jungmannova 24, 110 00 Praha 1, tel.: +420 221 424 240,

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Analýzy a doporučení Analýza společnosti Exxon Mobil Společnost Exxon Mobil Corporation se zabývá výzkumem, těžbou, distribucí a prodejem ropy, zemního plynu a ropných produktů. Také se podílí na těžbě

Více

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s. Technická Analýza matiou Fio banka, a.s. Pražský index PX našel svou podporu okolo úrovně 870 bodů a stále se pohybuje v pásmu 870 965 bodů. Prozatím se nepodařilo překonat hranici okolo 965ti bodů, která

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Analýzy a doporučení Komerční banka Fio banka, a.s. 17.5.2010 Aktualizace odhadů Komerční banka, a.s. Nové doporučení koupit Předešlé doporučení akumulovat Nová cílová cena 4467,- Kč Předešlá cílová

Více

Technická Analýza. člá. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. člá. Fio banka, a.s. Technická Analýza člá Fio banka, a.s. S&P 500: Rezistencí bylo pásmo 1200-1230 bodů, ze kterého se dala očekávat korekce. Jak bylo zmiňováno v minulém vydání TA, tak došlo k dalšímu testování EMA200, které

Více

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 5/2011

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 5/2011 Technická Analýza c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 překonal poslední maxima. To je obecně považováno za býčí znamení. Je zde riziko, že proražení maxim bude falešné a hodnota indexu se vrátí zpět na

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 2. 0. 206 Věc: Portfolio města Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka města Zpracoval (a): Ing. Pavinská, VFO MěÚ Doksy

Více

Technická Analýza. Fio, burzovní společnost, a.s.

Technická Analýza. Fio, burzovní společnost, a.s. Technická Analýza Fio, burzovní společnost, a.s. S&P 500: Prolomení 50% fibo retracement (1120) je jen o pouhých pár bodů a bez potřebné razance. Zůstává neprolomena i trendová linie na MACD, která drží

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND Fond v kontextu nepříznivého dění na dluhopisových trzích poklesl Zápornou výkonnost zaznamenaly všechny nejkonzervativnější fondy v odvětví Na výkonnosti se negativně odrazil

Více

Akciové trhy v roce 2012

Akciové trhy v roce 2012 Akciové trhy v roce 2012 Český akciový trh 14 titulů v segmentu SPAD, likvidita je koncentrovaná na pět titulů (ČEZ, Erste, KB, Tef ČR, NWR), ale zde dalších 4-5 titulů s dostatečnou likviditou Defenzivní

Více

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. matiou. Fio banka, a.s. Technická Analýza matiou Fio banka, a.s. Pražský index PX našel svou podporu okolo úrovně 840 bodů a stále se pohybuje blízko předchozího pásma 870 965 bodů. Prozatím se nejedná o jednoznačné překonání

Více

Good Technology (GDTC)

Good Technology (GDTC) Informační leták IPO Většina IPO je podhodnocená a tak mohou investoři realizovat zisky již během prvního dne. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/ipo) Good Technology (GDTC) americká společnost Good

Více

Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Pololetní zpráva Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Zajištěné a garantované fondy IKS / LYXOR Souhrnný měsíční report k datu 31/07/2015 Pro zobrazení reportu klikněte na název fondu KB AKCENT 2

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Rekordní výsledky za rok 2014 a rekordní 2015 ve výhledu Společnost BMW reportovala 18.3. rekordní hospodářské výsledky za rok 2014. Společnost poprvé v historii překročila dvoumilionovou

Více

Fio banka Analýzy a doporučení

Fio banka Analýzy a doporučení Fio banka Analýzy a doporučení Popis společnosti Jastrzębska Spółka Węglowa S.A. Fio banka, a.s. 17.6.2011 Jastrzębska Spółka Węglowa S.A. Základní informace o společnosti: Adresa společnosti: Jastrzębska

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Analýzy a doporučení KGHM Polska Miedź SA Polski Koncern Naftowy ORLEN Společnost patří mezi největší rafinérské firmy ve střední Evropě. PKN Orlen se specializuje na zpracování surové ropy, kterou

Více

Technická Analýza. Fio, banka, a.s. Fio, banka, a.s. 15/06/10

Technická Analýza. Fio, banka, a.s. Fio, banka, a.s. 15/06/10 Technická Analýza Fio, banka, a.s. Pražský index PX se vrátil do hranic úzkého sideway (1080 1200). Hranice 1300 bodů růst zastavila a došlo ke korekci. Hlavní významnou rezistencí zůstává horní hranice

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Největší kontrakt v historii leteckého průmyslu Airbus podepsal v srpnu do té doby největší kontrakt v historii leteckého průmyslu s indickými aeroliniemi IndiGo v hodnotě 26,5 mld

Více

Technická Analýza 25.1.2012

Technická Analýza 25.1.2012 Fio Technická Analýza Nokia 25.1.2012 Akcie společnosti Nokia se prozatím stále pohybují do strany. Bohužel jen velmi těsně se po poslední aktualizaci doporučení nepodařilo dosáhnout cílové ceny. Přestože

Více

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 11/2011

Technická Analýza. . c.člá. Fio banka, a.s. Fio banka, a.s. Zdroj: Bloomberg 11/2011 Technická Analýza. c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 po avizovaném fake přesahu 1100 bodů odrazil vzhůru a celý měsíc rostl až k rezistenci u 1225. Tu ale prorazil a nyní již i testoval jako hladinu

Více

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed)

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed) Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU0119366440 (kat. A, non distributed) Základní údaje Obhospodařovatel fondu Pioneer Asset Management, S.A. Místo obchodní registrace

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio banka, a.s. Fio Fundamentální analýza společnosti RWE AG Analýzy a doporučení Doporučení: držet Cílová cena: 33,- EUR 22.3.2012 Změna doporučení na DRŽET z KOUPIT K dnešnímu dni měníme naše doporučení

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Analýzy a doporučení Komerční banka Fio banka, a.s. 15.3.2011 Aktualizace ocenění společnosti Komerční banka, a.s. Nové doporučení akumulovat Předešlé doporučení držet Nová cílová cena 4 549,- Kč Předešlá

Více

Technická Analýza. Fio, burzovní společnost, a.s.

Technická Analýza. Fio, burzovní společnost, a.s. Technická Analýza Fio, burzovní společnost, a.s. S&P 500: Hranice 50% fibo retracement předchozího poklesu byla již pokořena o více bodů než by bvlo zdrávo. Nicméně přesný odraz od 50% fibo není nutný

Více

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Investiční výhled Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Praha, září 2011 Dluhopisy Trhy zcela odsunuly očekávání

Více

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem.

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem. 3. Zajištěný fond Odvaz s minimálním rizikem. 1 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do 3. Zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 106 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem svého investování

Více

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s.

Technická Analýza. c.člá. Fio banka, a.s. Technická Analýza c.člá Fio banka, a.s. Index S&P 500 se dostal nad rezistenci 1220 bodů. Ještě zůstává v platnosti možnost odražení a korekce indexu, i když již mírný přesah probíhá jako v předchozím

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Letecké expo ve Farnborought Minulý týden probíhalo v anglickém městě Farnborought největší letecké expo tohoto roku, kde spolu giganti Airbus a Boeing sváděly lítý boj o nové zakázky.

Více

Technická Analýza. Fio, banka, a.s. Fio, banka, a.s. 18/05/10

Technická Analýza. Fio, banka, a.s. Fio, banka, a.s. 18/05/10 Technická Analýza Fio, banka, a.s. Pražský index PX překonal hranici úzkého sideway (1080 1200) a vyrazil směrem vzhůru. Trendový kanál dává prostor poměrně vysoko. Nicméně, hranice 1300 bodů růst zastavila

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Město do správy aktiv vložilo následující finanční prostředky: v lednu 20 000 000,-

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Společnost Ferrari jde na burzu Fiat-Chrysler, aktuální 90% majitel společnosti Ferrari, oznámil (10% vlastní syn zakladatele Enza Ferrari), že společnost uvede na burzu, aby získala

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem České HDP i počet nových úvěrů na vzestupu Tento rok byl pro české hospodářství velmi dobrý, HDP vzrostlo nad očekávání zejména díky intervenci ČNB a oživení evropské ekonomiky. Společně

Více

Novinky v Patria Direct

Novinky v Patria Direct Novinky v Patria Direct Praha, 28. listopadu 2012 Petr Žabža Patria Direct, člen skupiny KBC group. Patria Direct, a.s., Jungmannova 24, 110 00 Praha 1, tel.: +420 221 424 240, fax: +420 221 424 179, e

Více

Analýzy a doporučení. Analýza společnosti Micron Technology Inc.

Analýzy a doporučení. Analýza společnosti Micron Technology Inc. Fio Analýzy a doporučení Analýza společnosti Micron Technology Inc. Micron Technology, Inc. a jeho dceřiné společnosti konstruují, vyrábějí a prodávají polovodičové paměti a počítačové systémy. Mezi hlavní

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio banka, a.s. Fio Fundamentální analýza společnosti RWE AG Analýzy a doporučení Doporučení: akumulovat Cílová cena: 51,- EUR 28.4.2011 RWE AG Nové doporučení akumulovat Předešlé doporučení akumulovat

Více

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Vladimíra Bartejsová, Manažerka investičních produktů Praha, 2. květen 2016 Agenda dnešního online semináře Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR 1. Politika

Více

BCPP:ČEZ- BAACEZ, ISIN CZ0005112300, kurz 662 Kč, dne 28.11.2012

BCPP:ČEZ- BAACEZ, ISIN CZ0005112300, kurz 662 Kč, dne 28.11.2012 SIGNAL TRADE s.r.o. Kodaňská 558/25 101 00 Praha 10 GSM: +420 773 758 570 Mail: office@signaltrade.cz web: www.signaltrade.cz BCPP:ČEZ- BAACEZ, ISIN CZ0005112300, kurz 662 Kč, dne 28.11.2012 Popis společnosti:

Více

Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA R EUR

Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA R EUR Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA R EUR třída podílových listů Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA, ISIN LU0145374574 Investiční politika Cílem fondu je dosáhnout co nejlepšího zhodnocení investováním

Více

Spreadový týdeník 23.-27.3.2015

Spreadový týdeník 23.-27.3.2015 Spreadový týdeník 23.-27.3.2015 Marek Hauf analytik hauf@hbpartners.cz Tel: 234 768 016 Přehled potencionálních obchodů: Graf č. 1: Komoditní spread CZ5-KWZ5 (zdroj: Track`n Trade) Historie ukazuje, že

Více

Sandisk - výrobce polovodičových pamětí typu NAND

Sandisk - výrobce polovodičových pamětí typu NAND Sandisk Sandisk - výrobce polovodičových pamětí typu NAND Průměrný růst tržeb za posledních 10 let = 15% ročně Zdroj: Bloomberg 2 Polovodičová pamět typu NAND Klíčové vlastnosti: digitální paměť, miniaturní,

Více

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622 PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622 Fond je jedním z podfondů podílového fondu PIONEER FUNDS. PIONEER FUNDS je zahraniční osobou kolektivního investování

Více

Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige USD

Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige USD Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige USD ISIN LU0254364663 Obhospodařovatelská společnost Credit Suisse Fund Management S.A., 5, rue Jean Monnet, L-2013 Lucembursko Základní údaje Manažer fondu

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Město do správy aktiv vložilo následující finanční prostředky: v lednu 20 000 000,-

Více

CS Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) třída podílových listů Credit Suisse Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) ISIN LU0175164267

CS Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) třída podílových listů Credit Suisse Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) ISIN LU0175164267 CS Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) třída podílových listů Credit Suisse Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) ISIN LU0175164267 Obhospodařovatelská společnost Credit Suisse Fund Management S.A.,

Více

C-QUADRAT ARTS Total Return Dynamic ISIN AT0000634738

C-QUADRAT ARTS Total Return Dynamic ISIN AT0000634738 C-QUADRAT ARTS Total Return Dynamic ISIN AT0000634738 Informace o fondu platné k 28. 02. 2014 Kurz k 11. 04. 2014 177,60 EUR Velikost fondu 334,10 mil. EUR Nejvyšší hodnota za 12 měsíců 180,78 EUR Nejnižší

Více

Analýzy a doporučení. Doporučení: Akumulovat Cílová cena: 495 Kč. Pegas Nonwovens. Pegas Nonwovens 29.4.2011

Analýzy a doporučení. Doporučení: Akumulovat Cílová cena: 495 Kč. Pegas Nonwovens. Pegas Nonwovens 29.4.2011 29.4.2011 Fio banka, a.s. Pegas Nonwovens Fio Nové doporučení: Akumulovat Cílová cena : 495 Kč Předchozí cílová cena: 462 Kč Předchozí doporučení: Držet Základní informace o společnosti Adresa společnosti:

Více

C-QUADRAT ARTS Total Return Balanced ISIN AT (T) Správu tohoto fondu vykonává C-QUADRAT Kapitalanlage AG

C-QUADRAT ARTS Total Return Balanced ISIN AT (T) Správu tohoto fondu vykonává C-QUADRAT Kapitalanlage AG C-QUADRAT ARTS Total Return Balanced ISIN AT0000634704 (T) Správu tohoto fondu vykonává C-QUADRAT Kapitalanlage AG Údaje o fondu k 28. 02. 2014 Investiční společnost C-QUADRAT Portfolio manažer ARTS Asset

Více

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471 PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471 PIONEER FUNDS je zahraniční osobou kolektivního investování ( Fond Commun de Placement ) založenou podle právního řádu

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. V únoru byla správcem inkasována odměna za správu roku 2018 ve výši 462 914,97 Kč a

Více

Rok 2012 byl vlastně rekordní. Ztráta -5,8 mld Kč v úrovni EBITDA spojená s Albánií byla za celý rok 2012 sice SWOT

Rok 2012 byl vlastně rekordní. Ztráta -5,8 mld Kč v úrovni EBITDA spojená s Albánií byla za celý rok 2012 sice SWOT Cílová cena 12M: 679 CZK 26,3 EUR Doporučení : koupit buy Akt.kurz (15.4.13): 584 CZK 22,6 EUR Diskont od 12M: 16,3 % Účinek velkého meziročního propadu ve výhledu společnosti na rok 2013, zveřejněný při

Více

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017 SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK 1. srpna 2017 2 Makroekonomický výhled Monika Junicke, Senior analytik Raiffeisenbank 01-13 07-13 01-14 07-14 01-15 07-15 01-16 07-16 01-17 1Q-14 2Q-14 3Q-14 4Q-14 1Q-15

Více

Informace. o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním

Informace. o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním Informace o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním Společnost QuantOn Solutions, o. c. p., a. s. (Dále jen QuantOn Solutions nebo i obchodník) poskytuje klientovi v souladu s 73d odst.

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Analýzy a doporučení Analýza společnosti Cameco Corp. CAMECO Corp. Kanadská společnost Cameco Corp. se zabývá výzkumem nových nalezišť, těžbou, zušlechťováním a prodejem uranu. Jedná se o největšího

Více

Klíčové informace pro investory

Klíčové informace pro investory Klíčové informace pro investory Tento dokument obsahuje klíčové informace pro investory o tomto fondu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto informace odpovídají zákonu o kolektivním investování a jejich

Více

Srovnání dividendového výnosu indexů a dluhopisů

Srovnání dividendového výnosu indexů a dluhopisů Dividendové tituly Je čas na výběr zisků Blíží se doba výplaty dividend Co je to dividenda? Jednoduše řečeno je to podíl na zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Ne všechny firmy vyplácejí dividendy.

Více

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Investiční strategie SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý z nás má své specifické cíle, kterých může prostřednictvím investování dosáhnout. Pro někoho je důležité

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Fio, burzovní společnost, a.s. Analýzy a doporučení Doporučení: Redukovat Cílová cena: 72 USD 18.1.2011 Změna doporučení na REDUKOVAT z DRŽET K dnešnímu dni 18.1.2011měníme investiční doporučení u

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio banka, a.s. Fio Fundamentální analýza společnosti RWE AG Analýzy a doporučení Doporučení: akumulovat Cílová cena: 43,- EUR 6.6.2011 RWE AG Nové doporučení akumulovat Předešlé doporučení akumulovat

Více

Shrnutí firemní výsledkové sezóny v USA za 1. čtvrtletí

Shrnutí firemní výsledkové sezóny v USA za 1. čtvrtletí Martin Krajhanzl (Analytik) e-mail: mkrajhanzl@csas.cz 29.5.2014 Shrnutí firemní výsledkové sezóny v USA za 1. čtvrtletí Téměř celá firemní výsledková sezóna amerických firem za letošní 1. čtvrtletí je

Více

Praha, 8. dubna 2013

Praha, 8. dubna 2013 Praha, 8. dubna 2013 PPF banka pokračovala v růstu i v roce 2012 PPF banka a.s. ( Banka ) dosáhla rekordního zisku, který meziročně vzrostl o 56% na téměř 1 mld. Kč za rok 2012 Banka zaznamenala rekordní

Více

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability 0 ZÁTĚŽOVÉ TESTY LISTOPAD 0 ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR (LISTOPAD 0) SHRNUTÍ Výsledky zátěžových testů bankovního

Více

TÝDENNÍ PŘEHLED TRHU KOMODIT

TÝDENNÍ PŘEHLED TRHU KOMODIT 30. červen - 4. červenec 2008 TÝDENNÍ PŘEHLED TRHU KOMODIT Procentní změna Roční Hodnota 1D 1W 3M YTD 1Y min max ropa - WTI 145.3 0.0 3.6 36.8 51.4 99.5 69.3 145.3 ropa - Brent 144.4-1.1 2.9 37.7 53.9

Více

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY LISTOPAD SHRNUTÍ Výsledky zátěžových testů bankovního sektoru v ČR, které byly provedeny na datech ke konci

Více

Principy oceňování a value management. Úvod do problematiky

Principy oceňování a value management. Úvod do problematiky Principy oceňování a value management Úvod do problematiky Obsah Principy oceňování společností Principy oceňování DCF Chování klíčových faktorů Finanční trhy a hodnota firmy Value based management Dluh

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Ferrari pofrčí na burzu. Společnost plánuje navýšit produkci o 67 % Ferrari vs. Fiat Chrysler Automobiles výnos 78 % za 5 měsíců

Ferrari pofrčí na burzu. Společnost plánuje navýšit produkci o 67 % Ferrari vs. Fiat Chrysler Automobiles výnos 78 % za 5 měsíců Informační leták IPO Většina IPO je podhodnocená a tak mohou investoři realizovat zisky již během prvního dne. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/ipo) Ferrari je italská automobilová značka, která proslula

Více

Důvodová zpráva. V průběhu ¾ roku 2016 správce uskutečnil následující transakce:

Důvodová zpráva. V průběhu ¾ roku 2016 správce uskutečnil následující transakce: Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonávala na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Investiční společnost, a.s. Dne 29.4.2016 došlo k prodeji části závodu zabývající se poskytováním

Více

Jaké finanční prostředí je před námi?

Jaké finanční prostředí je před námi? Jaké finanční prostředí je před námi? Michal Brožka, chief investment analyst, Raiffeisenbank a.s. michal.brozka@rb.cz Kam nás vede makro prostředí? Politika na prvním místě HDP Financování: úrokové sazby,

Více

TÝDENNÍ PŘEHLED TRHU KOMODIT

TÝDENNÍ PŘEHLED TRHU KOMODIT 2. - 6. červen 2008 TÝDENNÍ PŘEHLED TRHU KOMODIT Procentní změna Roční Hodnota 1D 1W 3M YTD 1Y min max ropa - WTI 138.5 8.4 8.8 31.8 44.3 113.9 64.8 138.5 ropa - Brent 137.7 8.0 7.8 34.5 46.7 100.7 68.6

Více

SWOT. Hlavní rizika analyt. postupu

SWOT. Hlavní rizika analyt. postupu Postupné zlepšování výkonnosti evropské ekonomiky dává evropským energetikám určitou příležitost. Pokračující deformace tržních cen elektřiny nevhodnými regulatorními zásahy však zatím omezuje prostor

Více

BUY HOLD SELL. Philip Morris ČR PSE

BUY HOLD SELL. Philip Morris ČR PSE INVESTIČNÍ ANALÝZA BUY HOLD SELL Soucǎsný kurz 12230Kč zdroj: PROFIL SPOLEČNOSTI Historie společnosti Philip Morris International v České republice začala v roce 1987, kdy společnost PMI poskytla licenci

Více