Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu"

Transkript

1 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE O PODNIKU Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu. Ve kterém roce byla Vaše firma (nebo její předchůdce) založena / etablovala se v tomto městě?. Jaká je právní forma Vašeho podniku? (a.s, s.r.o., fyz.o., kom. spol, s.p., výr. družstvo, ) ROK Právní forma. Je Vaše firma pobočkou nebo divizí jiné společnosti?. Pokud ano, kde je hlavní sídlo Vaší společnosti (označte, prosím)? ANO Pokud pokračujte č. jinde ve Vašem kraji jinde v České republice jinde v Evropě NE Pokud NE pokračujte č. Jinde (uveďte prosím kde):. Jaká je vlastnická struktura Vašeho podniku (v %)? jiné Upřesněte: Vlastník Podíl Stát (FNM) Město / obec fyzické osoby právnické osoby zahraniční osoby Celkem 00 %. Popište stručně předmět Vašeho podnikání (hlavní výrobky nebo služby, případně obor):. Které z následujících faktorů mají největší negativní vliv na současný nebo budoucí vývoj Vašich výrobků nebo služeb (zatrhněte maximálně políčka). Poznámky: zahraniční konkurence domácí konkurence legislativní omezení cena vstupů (materiál, energie atd.) náklady na mzdy zastaralá technická zařízení nedostatečné prostory budovy a pozemky kurs koruny (posilování) 0 úrokové míry ekonomická situace ČR politická situace (nestabilita) v ČR dostupnost kvalifikovaných pracovníků dostupnost finančních prostředků vzdálenost na trh přístup místní správy jiné Uveďte: 00. Berman Group.

2 . Určete (proveďte odhad) prosím Váš prodej (v procentech) zákazníkům v následujících geografických oblastech: Oblast v Karlovarském kraji v České republice (mimo kraj) ve východní Evropě (včetně Ruska, mimo EU) v členských státech EU jinde ve světě Prodej Celkem 00 % a. Jaká byla celková výše Vašeho prodeje (obratu) v roce 00 (můžete provést odhad pro rok 00)? Obrat (mil. Kč) 00 Obrat (mil. Kč) Odhad 00. V kraji máte (označte odpovídající výroky): významné dodavatele surovin, materiálu významné dodavatele polotovarů, polohotových výrobků, komponent výzkumnou a vývojovou základnu nebo jiné podpůrné funkce významnou koncentraci firem obdobného charakteru (tzv. cluster ) a z toho vyplývající vyšší kvalitu kvalifikačně odpovídající pracovní síly, charakter doprovodných služeb významné odběratele / důležitý trh kvalifikovanou pracovní sílu b) Máte jiný důvod proč sídlíte zrovna v Chebu? Poznámky II. ZAMĚSTNANCI A PRACOVNÍ SÍLA 0. Určete (nebo proveďte odhad) počet Vašich zaměstnanců na plný úvazek v následujících obdobích. (Pokud Zaměstnanců celkem Z toho: ženy Vysokoškoláci V souč. době (00): Před rokem (00): Před lety (000): Za rok (00): Dojíždějící z jiných obcí. Jaká je průměrná měsíční hrubá mzda ve Vašem podniku a jak se vyvíjí? 00 (Kč) 00 (Kč) 00 (Kč) Průzkum podnikatelského prostředí.

3 Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu. Klasifikujte prosím (podle Vašeho názoru) kvalitu Vašich pracovních sil (v %): Známka % výborná dobrá dostatečná špatná Celkem 00 %. Postrádáte u Vašich pracovníků (příp. očekáváte do budoucna) některé dovednosti, profese nebo kvalifikaci klíčovou pro další rozvoj Vašeho podniku? Zatím ne, ale do budoucna očekáváme Jaké (např. manažerské dovednosti, svářeči, projektanti, apod.): III. INVESTICE A INVESTIČNÍ ZÁMĚRY. Vlastníte nemovitost(i), kterou používáte pro Vaše podnikání nebo si ji(je) pronajímáte? Vlastníme Jsme v nájmu Část vlastníme, část najímáme. Vlastníte pozemek (budovu) dostatečně velký (velkou) pro případné rozšíření Vašich podnikatelských aktivit ve městě?. Prodáte nebo pronajmete části Vašich pozemků a/nebo objektů z důvodu nedostatečného využití? Zvažujeme tuto možnost. Budete investovat do rozšíření Vašich podnikatelských aktivit ve městě? Zvažujeme tuto možnost a) Pokud ano, kdy tyto práce začnou? (rok) b) Pokud ano, jaká bude předpokládaná výše investice? c) Pokud ano, kolik nových pracovních míst předpokládáte takto vytvořit? mil. Kč. Chystáte se rozšířit (např. vytvořit pobočku) Váš podnik jinde v České republice? Zvažujeme tuto možnost a) Pokud ano, kdy (rok)? b) Pokud ano, kde (město)? c) Pokud ano, proč nerozšíříte podnik zde? 00. Berman Group.

4 . Máte ve Vašem podniku oddělení výzkumu a/nebo vývoje?, ale chystáme se vytvořit máme a) Pokud ano, kolik osob zaměstnává? b) Pokud ano, co je jeho hlavní náplní? 0. Jste připraveni ucházet se (příp. už jste se ucházeli) o spolufinancování rozvoje Vašeho podniku z prostředků EU? Zvažujeme to 0a) Pokud ano, o jaké projekty se jedná a jaká je jejich celková výše v Kč? Kč Popište prosím velmi stručně tyto projekty:. Hodláte (ať už v současné době nebo do budoucna) přemístit Váš podnik z města / mikroregionu, tj. skončit s podnikáním na Chebsku? Zvažujeme tuto možnost a) Pokud ano, proč se chystáte opustit současné místo? (zakroužkujte nanejvýš čtyři důvody) konkurence v místě (velká / unfair) nízká produktivita práce dopravní dostupnost náklady na energie není zde místo pro rozšíření problémy s životním prostředím špatné podnikatelské prostředí v místě 0 špatné služby místní správy kriminalita/ vandalismus špatná státní správa náklady na pracovní síly jiné b) Pokud ano, kam hodláte přemístit vaši firmu / podnik? (místo) c) Pokud ano, kdy hodláte přemístit vaši firmu? (rok) d) Pokud uvažujete o odchodu z města, co by vás mohlo přesvědčit, abyste zůstali? Průzkum podnikatelského prostředí.

5 Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu IV. SLUŽBY MÍSTNÍ SPRÁVY A VZTAHY S MÍSTNÍ SPRÁVOU. Jak byste ohodnotili Městský úřad / Město Cheb jako poskytovatele následujících služeb? Služba podpora podnikání a investic nabídka pozemků a objektů k podnikání likvidace tuhých odpadů veřejná doprava služby městské policie údržba silnic v okolí Vašeho podniku správní řízení na městském úřadě propagace města, regionu technická infrastruktura ve městě nabídka bydlení ve městě 0 (známkování jako ve škole, označte prosím). Které z výše uvedených služeb by měly být zlepšeny a jak?. Myslíte si, že by město mělo poskytovat podnikatelům se sídlem v Chebu následující služby? Služba Určitě Spíše Spíše vím ano ano ne zvýhodněný pronájem nemovitostí k podnik. zvýhodněné půjčky garance za úvěry podpora při získávání veřejných zakázek asistenční služba při jednání s úřady informace o rozvojových záměrech města společná propagace podniků a města budování průmyslových zón inkubátor pro začínající podnikatele vzdělávací kurzy účast podniků na tvorbě a realizaci rozvojových plánů organizace klastru ve Vašem oboru podnikání podpora exportu Berman Group.

6 a) Které další služby by podle Vašeho názoru měla radnice provádět, aby Vám pomohla v podnikání? V. VŠEOBECNÝ DOJEM. Ohodnoťte prosím následující charakteristiky prostředí města Chebu z pohledu podniku, který zde investuje, vytváří hodnoty a zaměstnává lidi? Služba Dostupnost pracovní síly Náklady na pracovní sílu Dovednosti / kvalifikace pracovní síly Spolupráce se školami Doprava obslužnost / dostupnost Vaši dodavatelé v regionu Kvalita života Potenciál výzkumu a vývoje pro Vaše podnikání Dostupnost a kvalita podnikatelských služeb Image města jako zajímavé investiční lokality 0 (známkování jako ve škole, označte prosím). Ohodnoťte prosím následující instituce známkami jako ve škole z hlediska jejich fungování. Služba Městský úřad v Chebu Krajský úřad Karlovarského kraje Úřad práce v Chebu Okresní hospodářská komora Cheb CzechInvest (známkování jako ve škole, označte prosím) Váš komentář k těmto organizacím a jejich vztahu k podnikání: Průzkum podnikatelského prostředí.

7 Průzkum podnikatelského prostředí v Chebu. Jaký je Váš pohled na Cheb / Chebsko jako místo pro podnikání? výborné dobré průměrné špatné bez názoru a) Co zde shledáváte pozitivním (silné stránky města a jeho okolí)? b) Co zde shledáváte negativním (slabé stránky města a jeho okolí)?. Které oblasti rozvoje by mělo město podle Vašeho názoru prioritně řešit? 0 doprava ve městě, parkování, údržba a opravy silnic doprava do města (napojení na dálnici, obchvat) přilákání vnějších investorů rozvoj cestovního ruchu a lázeňství modernizace infrastruktury (vodovody a kanalizace) životní prostředí sociální služby podpora malého a středního podnikání bydlení správa města, řízení radnice bezpečnost ve městě image města a mikroregionu vztahy radnice a podnikatelské veřejnosti vzdělávání a dovednosti pracovní síly vytváření nových pracovních míst jiné (prosím specifikujte) 00. Berman Group.

8 VI. ZÁVĚREČNÉ POZNÁMKY A NÁVRHY Děkujeme Vám za čas a Vaši spolupráci. Vaše odpovědi budou velmi důležité pro plánování a posílení ekonomického rozvoje města Chebu. Formulář tohoto dotazníku je ke stažení k dispozici na webových stránkách projektu: v sekci Dokumenty. Na těchto stránkách bude koncem srpna k dispozici ke stažení rovněž agregovaná analýza podnikatelského prostředí. Vyplněné formuláře průzkumu doručte prosím do. července 00 na adresu: Ing. Jana Najmanová, vedoucí oddělení rozvoje, Městský úřad Cheb, odbor investic a rozvoje, Nám. Krále Jiřího z Poděbrad, 0 0 Cheb, tel: 0, fax: 0 Pokud si přejete odevzdat průzkum anonymně, nevyplňujte následující: Název podniku: Adresa: Tel WWW Dotazovaný: Pozice v podniku: Datum interview: Jméno tazatele: Průzkum podnikatelského prostředí.

Průzkum podnikatelského prostředí podzim 2006

Průzkum podnikatelského prostředí podzim 2006 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE O PODNIKU Průzkum podnikatelského prostředí podzim 00. Ve kterém roce byla Vaše firma (nebo její předchůdce) zaloţena / etablovala se v tomto městě?. Jaká je právní forma Vašeho

Více

M Ě S T O Š U M P E R K

M Ě S T O Š U M P E R K M Ě S T O Š U M P E R K STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA DOTAZNÍK EKONOMICKÝM SUBJEKTŮM Vážení podnikatelé města Šumperka, dovolujeme si Vás seznámit se záměrem města Šumperka vypracovat Strategický

Více

Průzkum podnikatelského prostředí

Průzkum podnikatelského prostředí Průzkum podnikatelského prostředí MIKROREGION URBANICKÁ BRÁZDA Dobřenice, Kratonohy, Lhota pod Libčiany, Obědovice, Osice, Osičky, Praskačka, Roudnice, Syrovátka, Urbanice, Libčany, Hvozdnice Název firmy

Více

Kvalifikace. Město začíná pociťovat nedostatek pracovníků v některých profesích zejména technicky orientovaných a v řemeslech.

Kvalifikace. Město začíná pociťovat nedostatek pracovníků v některých profesích zejména technicky orientovaných a v řemeslech. Úvod a metodika V červenci a srpnu 2006 byl mezi 46 významnými podnikatelskými subjekty a zaměstnavateli občanů Chebu proveden průzkum podnikatelského prostředí. Průzkum byl součástí analýzy prostředí

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V KOPŘIVNICI

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V KOPŘIVNICI PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V KOPŘIVNICI ČERVENEC - SRPEN Průzkum podnikatelského prostředí v Kopřivnici OBSAH. ÚVOD.... METODA, TECHNIKA A ORGANIZACE PRŮZKUMU.... PARAMETRY VÝBĚROVÉHO SOUBORU....

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření podnikatelské subjekty Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení podnikatelé, Vážení zástupci podnikatelských subjektů, dovolujeme si Vás oslovit a požádat

Více

I. CHARAKTERISTIKA FIRMY

I. CHARAKTERISTIKA FIRMY Vyplněno 22 podniky 1. Zařazení firmy dle OKEČ: I. CHARAKTERISTIKA FIRMY Název OKEČ Zemědělství A 01-02 4 Těžba rostných surovin C 10-14 1 Zpracovatelský průmysl D 15-37 9 Výr. a rozv. elektř. vody a plynu

Více

Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci

Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci Zpráva za rok 008 Město Olomouc Zadavatel: Město Olomouc Zhotovitel: Berman Group Datum: září 008 Město Olomouc Olomouc - průzkum podnikatelského prostředí

Více

Zjištěné potřeby podnikatelů se mají odrazit v dotačních titulech e.hamplova@seznam.cz 602 490 840 (Eva Hamplová).

Zjištěné potřeby podnikatelů se mají odrazit v dotačních titulech e.hamplova@seznam.cz 602 490 840 (Eva Hamplová). Dobrý den, Místní akční skupina Šluknovsko zjišťuje potřeby podnikatelů, aby podle nich mohla nastavit cíle strategie rozvoje regionu na roky 2014 2020. Na základě této strategie pak budou podnikatelé

Více

Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY. (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):...

Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY. (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):... Příloha 1 Dotazník I. VŠEOBECNÁ CHARAKTERISTIKA FIRMY (1) Počet zaměstnanců (průměrný stav v roce 2006):... (2) Obrat v mil. Kč (za rok 2006):... II. KONKURENCESCHOPNOST FIRMY (3) Vyberte (zaškrtněte ),

Více

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Dotazníkové šetření pro potřeby zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor občanů na kvalitu

Více

Průzkum podnikatelského prostředí - Mikroregion Krnovsko

Průzkum podnikatelského prostředí - Mikroregion Krnovsko Průzkum podnikatelského prostředí - Mikroregion Krnovsko V červnu a červenci 2002 byl mezi zaměstnavateli obyvatel mikroregionu Krnovsko proveden členy Komise pro strategický rozvoj mikroregionu Krnovsko

Více

Vyhodnocení průzkumu názorů ekonomických subjektů

Vyhodnocení průzkumu názorů ekonomických subjektů STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA CHRUDIMĚ Vyhodnocení průzkumu názorů ekonomických subjektů prosinec 2003 1. Úvod Od června do září roku 2003 byl mezi zaměstnavateli, resp. podnikatelskými subjekty v Chrudimi,

Více

Pruzkum podnikatelského prostredí

Pruzkum podnikatelského prostredí Pruzkum podnikatelského prostredí Strategický plán rozvoje mesta Jicín Srpen 2004 jicin.certicon..cz Obsah Úvod a metodika... 3 Shrnutí záveru z pruzkumu...3 Výsledky pruzkumu...4 Stav podnikání... 4 Exportní

Více

Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Ekonomické subjekty

Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Ekonomické subjekty Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Ekonomické subjekty Termín šetření: od 7. září do 5. října 2007 Počet respondentů: 19 I. IDENTIFIKACE PODNIKATELE 1. Charakteristika podnikatele Fyzická osoba

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření občané obce Seloutky Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

Rusko, Ukrajina...Kanada, USA...jiné

Rusko, Ukrajina...Kanada, USA...jiné Úvodní dotazník Klastru českých nábytkářů Vážená paní, vážený pane, rádi bychom Vás požádali o vyplnění krátkého dotazníku. Tento dotazník nám pomůže určit bližší zaměření klastru podle Vašich preferencí,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA M Ě S T O Š U M P E R K STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA Vážení občané města Šumperka, dovolujeme si Vás seznámit se záměrem města Šumperka vypracovat Strategický plán

Více

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí připravila Berman Group ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Děčína Průzkum podnikatelského prostředí II. ÚVOD V červenci a srpnu 000 byl mezi

Více

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Písku. Strategický plán rozvoje města Písku

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Písku. Strategický plán rozvoje města Písku Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Písku Strategický plán rozvoje města Písku Zadavatel: Město Písek Zpracovatel: Berman Group Cassia Development & Consulting Datum verze: duben 0 Obsah. Úvod a

Více

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013)

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Ing. Jana Šubrtová 31.05.2013 Obsah Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben

Více

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí Název obce, za kterou vyplňuji dotazník: Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí 1) Ve vztahu k obci, kde žijete, pracujete, případně podnikáte, se považujete za: spokojeného občana za člověka,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ 2017 2026 VYHODNOCENÍ SOCIOLOGICKÉHO PRŮZKUMU MEZI PODNIKATELI A LÉKAŘI PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Doc. Ing.

Více

Průzkum spokojenosti obyvatel města Přelouč. Strategický plán města Přelouč

Průzkum spokojenosti obyvatel města Přelouč. Strategický plán města Přelouč Průzkum spokojenosti obyvatel města Přelouč Strategický plán města Přelouč Zadavatel: Město Přelouč Datum: listopad 201 Obsah 1. Úvod a metodika... 2. Shrnutí závěrů z průzkumu... 4. Základní charakteristika...

Více

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Přelouč. Strategický plán města Přelouč

Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Přelouč. Strategický plán města Přelouč Průzkum Podnikatelského prostředí ve městě Přelouč Strategický plán města Přelouč Zadavatel: Město Přelouč Datum: listopad 0 Obsah. Úvod a metodika.... Shrnutí závěrů z průzkumu... 4. Základní charakteristika...

Více

Městys Mladé Buky. Průzkum podnikatelského prostředí. Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky

Městys Mladé Buky. Průzkum podnikatelského prostředí. Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky Městys Mladé Buky Průzkum podnikatelského prostředí Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky Zadavatel: Městys Mladé Buky Zpracovatel: Berman Group Datum verze: leden březen 2016 Obsah 1. Úvod a metodika...

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje městyse Jince

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje městyse Jince Dotazníkové šetření občané městyse Jince Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje městyse Jince Vážení občané, dovolujeme si vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

Strategický plán rozvoje města Rokytnice nad Jizerou

Strategický plán rozvoje města Rokytnice nad Jizerou Centrum EP Hradec Králové Strategický plán rozvoje města Rokytnice nad Jizerou Příloha č. : Vyhodnocení průzkumu podnikatelského prostředí Obsah 1 Metodika průzkumu... Vyhodnocení průzkumu... Závěr souhrn

Více

Dotazník pro podnikatele MAS Stolové hory

Dotazník pro podnikatele MAS Stolové hory Dotazník pro podnikatele MAS Stolové hory Vážení podnikatelé a zástupci firem, dovolujeme si vás oslovit s dotazníkem, který slouží pro zjištění názorů a potřeb podnikatelů v obci, kde působíte. Najdete

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření 1.3.3. 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu

Více

Průzkum zaměstnanosti a podnikatelského prostředí v Trutnově. Město Trutnov

Průzkum zaměstnanosti a podnikatelského prostředí v Trutnově. Město Trutnov Průzkum zaměstnanosti a podnikatelského prostředí v Trutnově Město Zpráva za Olomouc rok 2015 Město Trutnov Zadavatel: Město Trutnov Zhotovitel: Berman Group Datum: červen 2015 Město Olomouc Průzkum zaměstnanosti

Více

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice Dotazník Průzkum potřeb občanů Vážení občané, dostává se vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným

Více

Formulář dotazníku je také ke stažení na webových stránkách obce:

Formulář dotazníku je také ke stažení na webových stránkách obce: Plánujeme společně budoucnost naší obce Program rozvoje obce Drevníky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí Váš názor na kvalitu života v obci Drevníky

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

1 Průzkum podnikatelského prostředí

1 Průzkum podnikatelského prostředí trategický plán města České Budějovice Průzkum podnikatelského prostředí města České Budějovice listopad 1999 Příloha B 1 Průzkum podnikatelského prostředí trategický plán města České Budějovice Průzkum

Více

Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst. 28. dubna 2012, České Budějovice

Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst. 28. dubna 2012, České Budějovice Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst 28. dubna 2012, České Budějovice Vývoj HDP v KV kraji V polovině 90 let patřil KV kraj k bohatším krajům V dalších letech ale

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21 Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ V průběhu září října 2011 bylo osloveno 13 podnikatelských subjektů působících v MČ Praha 21. Z toho 9 svolilo k rozhovoru

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření 1. Název projektu. 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1.

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic PŘEDSTAVENÍ REGIONÁLNÍ KANCELÁŘE pro ZLÍNSKÝ KRAJ 7. března 2012 Ing. Daniel Hajda Ředitel Regionální kanceláře Zlín CzechInvest Agentura pro podporu

Více

Kdo jsme. -- 13 regionálních zastoupení od roku 2004, administrace OPPP a OPPI. a alternativních způsobů financování. aplikovaného výzkumu

Kdo jsme. -- 13 regionálních zastoupení od roku 2004, administrace OPPP a OPPI. a alternativních způsobů financování. aplikovaného výzkumu Královéhradecký kraj: Rozvojové plány a investiční příležitosti Aktivity agentury CzechInvest v rámci lokalizace investic a rozvoje trhu nemovitostí Mgr. Martina Chamasová Ředitelka regionální kanceláře

Více

Hodnocení implementace

Hodnocení implementace Hodnocení implementace Obsah: A. KONKURENCESCHOPNÉ PODNIKÁNÍ... 3 OPATŘENÍ 1.1.1 ROZVOJ INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ VČETNĚ INFRASTRUKTURY... 3 OPATŘENÍ 1.1.2 EFEKTIVNÍ SPOLUPRÁCE MEZI VŠ, VÝZKUMNÝMI ÚSTAVY A

Více

Dotazník pro podnikatele Červeného Kostelce. Výsledky šetření

Dotazník pro podnikatele Červeného Kostelce. Výsledky šetření Dotazník pro podnikatele Červeného Kostelce Výsledky šetření Realizováno ve spolupráci města Červený Kostelec a společnosti Východočeská rozvojová s.r.o. květen - srpen 2014 Dotazník pro podnikatele Červeného

Více

Z Á P I S ze dne

Z Á P I S ze dne Z Á P I S ze dne 8. 4. 2014 Pracovní skupina: Ekonomická udržitelnost, zaměstnanost, školství, vzdělávání 14:00 16:00 Program: 1. Diskuze k SWOT analýze a návrhové části rámcové strategie Přítomni: dle

Více

1. K čemu dotazník slouží?

1. K čemu dotazník slouží? Dotazník investičních aktivit Povinná příloha žádosti o poskytnutí dotace Příloha č. 8 Podklad pro posouzení potřebnosti 1. K čemu dotazník slouží? Dotazník je jedním z podkladů pro hodnocení potřebnosti

Více

PRŮZKUM MEZI EXPORTÉRY DO NĚMECKA

PRŮZKUM MEZI EXPORTÉRY DO NĚMECKA PRŮZKUM MEZI EXPORTÉRY DO NĚMECKA Realizovaný agenturou CzechTrade a Asociací malých a středních podniků a živnostníků (AMSP ČR) Období realizace: duben květen 2018 Způsob realizace průzkumu Formát Hlavní

Více

Výsledky z dotazníkového šetření budou k dispozici veřejnosti v červnu 2013 a budou volně dostupné na webových stránkách města Telče.

Výsledky z dotazníkového šetření budou k dispozici veřejnosti v červnu 2013 a budou volně dostupné na webových stránkách města Telče. Dobrý den, žádáme všechny ubytovatele, hoteliéry, restauratéry o vyplnění dotazníku, který je součástí Marketingového průzkumu města Telče. Realizátorem marketingového průzkumu je Vysoká škola polytechnická

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PODNIKATELŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PODNIKATELŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PODNIKATELŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA Dotazníkového šetření se zúčastnilo 10 firem nacházejících se na území obce Červenka. Všechny vyplněné

Více

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Vážení spoluobčané, v současné jsme zahájili zpracování Strategického plánu rozvoje naší obce, který určí budoucí vývoj obce, a to až do roku 2025.

Více

Seminář OD SLOV K ČINU ANEB DEJTE ŠANCI SVÉ INOVACI

Seminář OD SLOV K ČINU ANEB DEJTE ŠANCI SVÉ INOVACI Seminář OD SLOV K ČINU ANEB DEJTE ŠANCI SVÉ INOVACI Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic AGENTURA CZECHINVEST 4. června 2012 Bc. Veronika Zumrová Regionální projektový manažer pro Královéhradecký kraj Agentura pro podporu podnikání a investic

Více

Úvod... 3. Metodika... 3 Výběr respondentů... 3

Úvod... 3. Metodika... 3 Výběr respondentů... 3 STRATEGICKÝ PLÁN MĚSTA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ 2008-2020 Příloha č. 2 PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ Obsah Úvod... 3 Metodika... 3 Výběr respondentů... 3 Výsledky průzkumu... 5 Charakteristika firem... 5

Více

Metodika předcházení a řešení důsledků zmenšování obcí a měst. Ukázka aplikace metodiky na příkladu města Jeseník

Metodika předcházení a řešení důsledků zmenšování obcí a měst. Ukázka aplikace metodiky na příkladu města Jeseník Metodika předcházení a řešení důsledků zmenšování obcí a měst Ukázka aplikace metodiky na příkladu města Jeseník GaREP, spol. s r.o., Brno, prosinec 2015 OBSAH 1. PŘEHLED PŘÍČIN ZMENŠOVÁNÍ MĚSTA... 3 2.

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Městys Mladé Buky. Průzkum spokojenosti obyvatel. Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky

Městys Mladé Buky. Průzkum spokojenosti obyvatel. Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky Městys Mladé Buky Průzkum spokojenosti obyvatel Strategický plán rozvoje městyse Mladé Buky Zadavatel: Městys Mladé Buky Zpracovatel: Berman Group Datum verze: březen 2016 2 Obsah 1. Úvod... 5 2. Shrnutí

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE HOSTINEC U STŘÍBRNÉHO KRUHU

PŘÍPADOVÁ STUDIE HOSTINEC U STŘÍBRNÉHO KRUHU PŘÍPADOVÁ STUDIE HOSTINEC U STŘÍBRNÉHO KRUHU KROK ZA KROKEM NA CESTĚ OD NÁPADU K JEHO REALIZACI Příprava plánu realizace nápadu / plánu změny 1. Osobní cíle versus cíle zaměstnanecké / podnikatelské 2.

Více

Strategický plán rozvoje města Třeboň

Strategický plán rozvoje města Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ Strategický plán rozvoje města Třeboň 2008-2020 Verze 11.9.2008 Příloha č. 1 Shrnutí návrhové části Strana 1 Prioritní osa 1 Třeboň aktivní a komunikující město pro občany Třeboně, Třeboňska

Více

SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Krnově

SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Krnově SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Krnově Priority MSK 2016-2020 Priority MSK 2016-2020 dokončení hospodářské transformace (Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského

Více

Dotazník Podpora rozvoje průmyslových zón

Dotazník Podpora rozvoje průmyslových zón Dotazník Podpora rozvoje průmyslových zón V rámci zpracování ex-ante analýzy nového Programu na podporu rozvoje průmyslových zón Ministerstva průmyslu a obchodu ČR si Vás dovolujeme požádat o vyplnění

Více

DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ

DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ Vážená paní, Vážený pane, rádi bychom Vás požádali o vyplnění následujícího dotazníku, jehož cílem je získat informace o pracovní poptávce menších podnikatelů v našem

Více

Příloha 7 Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření /Investiční záměr a) založení producentských organizací/

Příloha 7 Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření /Investiční záměr a) založení producentských organizací/ /Investiční záměr a) založení producentských organizací/ 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření

Více

Innovation and Business Park. ICEC Šlapanice, a.s.

Innovation and Business Park. ICEC Šlapanice, a.s. Záměr. revitalizace areálu realizace projektu výstavby kombinované high-tech a podnikatelské zóny, zaměřené na vyšší přidanou hodnotu Současný stav Východiska. špatné komunikační napojení areálu bezprostřední

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření 1.3.4. 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu

Více

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka 20. 3. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města Bílovec a Studénka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ STRATEGICKÝ PLÁN PRO KRÁLOVSKÉ MĚSTO SLANÝ PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ Připravila ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Slaný Leden 2000 I. ÚVOD V prosinci 1999 a lednu 2000 byl mezi

Více

Regionální operační program Severovýchod

Regionální operační program Severovýchod Regionální operační program Severovýchod Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Rozvoj dopravní infrastruktury... 2 Prioritní osa 2 - Rozvoj městských a venkovských

Více

DOTAZNÍK. Vážený respondente,

DOTAZNÍK. Vážený respondente, DOTAZNÍK Vážený respondente, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění následujícího stručného dotazníku. Garantujeme anonymitu tohoto šetření, což znamená, že v žádném případě nezveřejníme konkrétní údaje

Více

Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí

Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, 23. 9. 2015 Východiska při mapování Brownfield nemovitost, která ztratila svoji

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

Osnova projektu pro opatření 1.2.

Osnova projektu pro opatření 1.2. 1. Název projektu: 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1. Specifické

Více

Dotace a investiční pobídky

Dotace a investiční pobídky Dotace a investiční pobídky Deloitte Česká republika Operační program Operační program (OP PIK) pro programové období 2014 2020 plynule navazuje na Operační program Podnikání a Inovace z programového období

Více

DOTAZNÍK ZKOUMAJÍCÍ KVALITU PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V ÚZEMÍ MAS HLINECKO

DOTAZNÍK ZKOUMAJÍCÍ KVALITU PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V ÚZEMÍ MAS HLINECKO Toto dotazníkové šetření bylo zaměřeno na podnikatelské subjekty bez ohledu na velikost, které se nacházejí v regionu MAS Hlinecko. Anketa měla za úkol zjistit oblasti, ve kterých jsou podniky ochotny

Více

Podnikatelská zóna Šternberk

Podnikatelská zóna Šternberk Podnikatelská zóna Šternberk PŘÍKLAD ÚSPĚŠNÉ REGENERACE BROWNFIELDU Ing. Pavel Stonawský, 2. místostarosta V Brně, 23. 4. 2014 MĚSTO ŠTERNBERK - OLOMOUCKÝ KRAJ Město Šternberk Obec s rozšířenou působností

Více

Přihlášení do programu Fáze I

Přihlášení do programu Fáze I Přihlášení do programu Fáze I Gratulujeme Vám k prvnímu kroku Vaší společnosti na cestě mezi Czech Best Managed Companies. První fáze přihlášení registrace Vaší společnosti je rychlá a snadná. Na následujících

Více

Průzkum neziskového sektoru

Průzkum neziskového sektoru Průzkum neziskového sektoru Mikroregion Urbanická brázda Průzkum neziskového sektoru slouží jako jeden z podkladů pro aktualizaci Programu rozvoje mikroregionu Urbanická brázda a tedy jako vodítko pro

Více

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Case Id: 2c446ee1-26e7-437d-b845-a5df0ded67b5 Date: 24/08/2015 09:32:30 Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Vyplnění polí označených * je povinné.

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje. návrh. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý

Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje. návrh. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje návrh Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý Důvody 1. Snaha čelit problémům - nedostatečná výkonost ekonomiky kraje, nedostatek

Více

Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG

Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG Příloha č. 1 Vážení zaměstnanci, předkládáme vám tento dotazník a prosíme vás o co nejpřesnější a pravdivé zodpovězení otázek. Získané informace o vašich názorech umožní

Více

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Aktuální výzvy programů podpory Operační program Podnikání a inovace Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Regionální kanceláře Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice

Více

Průzkum inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji

Průzkum inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji Průzkum inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji (Dotazník pro podnikatelské subjekty a výzkumné organizace) Název firmy Sídlo (ulice, č.p., obec, PSČ) Ředitel (jméno a příjmení, telefon, e-mail)

Více

Cíle krajské samosprávy. Cíle a opatření

Cíle krajské samosprávy. Cíle a opatření Cíle krajské samosprávy Cíle a opatření - Definovány v : Programovém prohlášení rady kraje Bylo přijato Radou Karlovarského kraje dne 9. 6. 2005 usnesením č. RK 444/06/05 Regionální rozvoj Cíl 1.: Podpořit

Více

Konjunkturální průzkum 2017

Konjunkturální průzkum 2017 Tisková konference ČNOPK 28.03.2017 10:00 hod. Ekonomická situace a očekávání německých investorů v Česku 1. Základní informace 2. Současná ekonomická situace a očekávaný vývoj 3. Kvalita investiční lokality

Více

1. Program setkání. 2. Očekávání účastníků Účastníci setkání definovali svá očekávání od tohoto setkání:

1. Program setkání. 2. Očekávání účastníků Účastníci setkání definovali svá očekávání od tohoto setkání: Tvorba SWOT analýzy území MAS 21 (29.1.2013, MěU Lázně Kynžvart) Moderátoři setkání: Tomáš Svoboda a Tereza Pelclová z Centra pro komunitní práci Přítomní: viz. prezenční listina 1. Program setkání 10:00

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

Průzkum ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období MAS Pošumaví - zastupitelé

Průzkum ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období MAS Pošumaví - zastupitelé Průzkum ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014 2020 MAS Pošumaví - zastupitelé Pokud se má region Pošumaví v dalším období zdárně rozvíjet, musí mít jsmě stveny svoje

Více

Podnikatelský plán Minipodniku

Podnikatelský plán Minipodniku Název projektu Registrační číslo Realizátor Název školy Jméno konzultanta Podpora podnikatelských znalostí žáků ZŠ CZ.1.07/1.1.00/54.0030 Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje Podnikatelský plán

Více

Konjunkturální průzkum 2016 Ekonomická situace a očekávání německých investorů v Česku. Tisková konference ČNOPK 5. dubna

Konjunkturální průzkum 2016 Ekonomická situace a očekávání německých investorů v Česku. Tisková konference ČNOPK 5. dubna Konjunkturální průzkum 2016 Ekonomická situace a očekávání německých investorů v Česku Tisková konference ČNOPK 5. dubna 2016 10.00 hodin Konjunkturální průzkum 2016 I. Základní informace II. Současná

Více

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná byl schválen 22. 1. 2008 a aktualizován v roce 2011 zastupitelstvem v počtu

Více

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP)

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) Fyzická osoba podnikatel IDENTIFIKACE KLIENTA Název klienta (obchodní firma): Hlavní předmět podnikání = NACE (dle hlavního a rozhodujícího přemětu podnikání): IČO klienta

Více

Podnikatelský inkubátor Vsetín

Podnikatelský inkubátor Vsetín Podnikatelský inkubátor Vsetín Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o.p.s. (založena usnesením zastupitelstva města Vsetína dne 29.3.2005) Společnost byla založena za účelem: řešení nezaměstnanosti,

Více

Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge

Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prezentace - 5.11.2012 Analýza

Více

Příloha 1 Vlastnická struktura počet zaměstnanců

Příloha 1 Vlastnická struktura počet zaměstnanců Příloha Vlastnická struktura počet zaměstnanců Stát Právnické osoby Město osoby Fyzické osoby Ostatní % % % 9% % 7% 8% 8% květen 00 % % % % 7% % % 999 % % % 9% 7% % % % 7% % % Příloha Překážky rozvoje

Více

Konjunkturální průzkum 2019

Konjunkturální průzkum 2019 Tisková konference ČNOPK 27.03.2019 10:00 hod. Ekonomická situace a očekávání investorů v Česku Základní informace o průzkumu konjunkturální průzkum ČNOPK od roku 2002 společné vyhodnocení německými zahraničními

Více

Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje

Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje Ing. Jaroslav Drozd náměstek hejtmana Zlínského kraje Kde leží Zlínský kraj Kde leží Zlínský kraj Obecné informace o kraji Počet obyvatel:

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU PRÁVNICKÉ OSOBĚ

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ ÚVĚRU PRÁVNICKÉ OSOBĚ PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo Havlíčkova 1221, 686 01 Uherské Hradiště tel. 575 753 051, fax 572 555 325 e-mail: info@peneznidum.cz, web: www.peneznidum.cz Číslo žádosti: 1. Údaje o žadateli: ŽÁDOST

Více

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP)

DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) DOTAZNÍK BONITY KLIENTA (START-UP) Fyzická osoba (podnikatel) IDENTIFIKACE KLIENTA Název klienta (obchodní firma): Hlavní předmět podnikání = NACE (dle hlavního a rozhodujícího přemětu podnikání): IČO

Více

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Ing. Ondřej Ptáček odbor inovačního podnikání a investic 22. května 2014, Praha Konference Financování

Více

2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016

2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016 2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu Sekce fondů EU, VaVaI a investičních pobídek 13. 14. června 2016, Ústí nad Labem Strategie

Více