Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno"

Transkript

1 Vyzkou ejte nové dekoraãní zdobení pro Vás pfiipravil ãtyfii nové druhy dekorací v praktickém balení. VyuÏijte moïností dekoraãního zdobení a upravte si peãené dobroty nejen z tohoto receptáfie dle Va í fantazie. VyuÏijete karamelov ch kuliãek! Nebo se necháte inspirovat kfiupav mi ãokoládov mi kuliãkami vyroben ch ze tfií druhû ãokolády! Va e holãiãky si smlsnou na sladk ch barevn ch srdíãkách! Va i kluci jistû ocení dobroty posypané barevn mi medvídky! Radostné a veselé Udûlejte Va e dobroty je tû veselej í a plné fanatazie! Receptáfi ã. 18 V prodejní síti k dispozici od listopadu Kvalita je nejlepsí ˇ recept. s.r.o., Americká 2335, Kladno Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

2 Milí pfiátelé vánoãního peãení, blíïí se svátky klidu a míru, svátky plné radosti a dárkû. Abychom i my pfiispûli k nádherné vánoãní atmosféfie, pfiipravili jsme pro tuto slavnostní príleïitost novinku - receptáfi pln nápadû. Vánoãní receptáfi obsahuje 14 jedineãn ch tipû na tradiãní i netradiãní, domácí i zahraniãní nápady na vánoãní peãení, které stojí za vyzkou ení. V echny recepty byly jako vïdy peãlivû vyzkou eny ve Zku ební kuchyni a tak Vám zaruãujeme, Ïe se pfii dodrïení postupu vïdy podafií. Doufáme, Ïe Vám tento receptáfi pomûïe pfiipravit tûdr stûl pln sladk ch dobrot pro Va e nejbliï í a pfiipravit tak nezapomenutelné chvíle. Pfiejeme Vám pokojné proïití vánoãních svátkû v kruhu rodiny. Tak tedy Èastné a veselé... Katarína Balcová Zákaznick servis Jaroslava Sochorová Zku ební kuchynû Pro jednodu í orientaci uvádíme u kaïdého receptu míru obtíïnosti: - snadná příprava - střední obtížnost - předpokládáme již zkušenost s pečením Vysvûtlení pouïit ch zkratek: KL = kávová lžička PL = polévková lžíce Prosíme, pfii peãení vïdy respektujte zku enosti s vlastní troubou. Pfiipomínáme, Ïe jistotu vydafieného v sledku Vám zaruãujeme pouze pfii pouïití originálních pfiísad na peãení.

3 Linecké rohlíãky Poãet kusû: asi 36 slepen ch rohlíãkû 220 g zmûklého másla nebo margarínu 1 vejce 80 g mouãkového cukru petka soli 1 KL Citrónového aroma 300 g hladké mouky Na náplà: 70 g rybízové marmelády Na posypání: 1 zarovnaná PL Prá kového cukru Decor Na polevu: 1 Poleva Decor tmavá plech o velikosti 30x40 cm cukráfisk sáãek Doba pfiípravy: asi 50 minut 1. Na pfiípravu tûsta vy leháme máslo nebo margarín, vejce, cukr, vanilínov cukr, sûl a aroma elektrick m ruãním lehaãem na stfiedním stupni do pûny. Pfiidáme mouku a elektrick m ruãním lehaãem na stfiedním stupni krátce promícháme. 2. Tûstem naplníme cukráfisk sáãek a na plech vyloïen papírem na peãení nastfiíkáme rohlíãky velké asi 7-8 cm. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C Plynová trouba: stupeà 3-4 Doba peãení: asi 15 minut 3. Vychladlé rohlíãky potfieme marmeládou a spojíme. Posypeme cukrem. 4. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni a vymaãkáme do misky, ve které pak namáãíme konce rohlíãkû. Rohlíãky s polevou necháme zaschnout na papíru na peãení. TIP: Cukráfisk sáãek plníme tûstem postupnû, lépe se stfiíká. MÛÏeme stfiíkat i rûzné tvary.

4 âokoládov pomeranãov mouãník Doba pfiípravy: asi 55 minut 200 g zmûklého másla nebo margarínu 4 Ïloutky 130 g mouãkového cukru 1 zarovnaná KL su ené pomeranãové kûry 4 bílky petka soli 350 g hladké mouky 2 zarovnané KL Kypfiicího prá ku do peãiva ml Èávy z pomeranãe (5-6 PL, asi ze 2 pomeranãû) 200 g zakysané smetany 100 g na malé kousky nasekané ãokolády Na polevu: 125 ml pomeranãové Èávy (10 PL, asi ze 3 pomeranãû) 30 g cukru 3-4 PL vody formu na biskupsk chlebíãek 30x11 cm potravináfiskou folii nebo alobal 1. Na pfiípravu tûsta vy leháme máslo nebo margarín, Ïloutky, cukr, vanilínov cukr a su enou pomeranãovou kûru elektrick m ruãním lehaãem na stfiedním stupni do pûny. 2. Bílky a sûl u leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do tuha. Smícháme mouku a kypfiicí prá ek a smûs opatrnû vmícháme do máslové hmoty. Poté do hmoty ruãnû zlehka vmícháme sníh z bílkû. Postupnû po ãástech pfiidáváme pomeranãovou Èávu, zakysanou smetanu a ãokoládu a v echno opatrnû zamícháme. 3. Tûsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupsk chlebíãek a uhladíme. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 60 minut 4. Upeãen korpus necháme ve formû chvilku zchladnout, poté ho vyklopíme na mfiíïku a necháme zcela vychladnout. 5. Na polití svafiíme pomeranãovou Èávu, cukr a vodu a necháme vychladnout. 6. Korpus dáme zpût do oãi tûné formy, pejlí do nûj udûláme asi 35 dûr aï na dno formy. Korpus tekutinou polijeme, zakryjeme fólií a necháme pfies noc odleïet. TIP: Pomeranãovou Èávu mûïeme nahradit 100% pomeranãov m dïusem.

5 Vi Àové pralinky Poãet kusû: asi 33 Na náplà: 33 kouskû kandovan ch vi ní 4 PL rumu 1 Poleva Decor tmavá 125 g zmûklého másla 125 g mouãkového cukru 1 KL Rumového aroma 2 zarovnané PL kakaa 5 vrchovat ch PL mlet ch mandlí 2-3 zarovnané PL mlet ch pi kotû Na polevu: 2 Polevy Decor svûtlé Doba pfiípravy: asi 45 minut 1. Na pfiípravu náplnû naloïíme vi nû do rumu, pfiiklopíme a pfies noc necháme uleïet. 2. Na pfiípravu tûsta rozpustíme polevu podle návodu ve vodní lázni. Máslo, cukr, vanilínov cukr, aroma a kakao vy leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do pûny. Pfiidáme vychladlou ãokoládovou polevu, mleté mandle a pi koty. Elektrick m ruãním lehaãem na nejniï ím stupni v e dobfie promícháme a tûsto dáme vychladit na 1 hodinu do chladniãky. 3. Vi nû necháme dobfie odkapat. KaÏdou vi eà zvlá È obalíme v malém mnoïství tûsta a vytvofiíme kuliãky o velikosti ofií ku. Dáme do mrazáku na 1 hodinu ztuhnout. 4. Polevu podle návodu rozehfiejeme ve vodní lázni, nalijeme do misky a necháme zchladnout. Kuliãky pak namáãíme do mírnû ztuhlé polevy pomocí kávové lïiãky a vidliãky. LÏiãkou vytvofiíme na papíru na peãení ozdobu a necháme ztuhnout. Uchováváme v chladu.

6 Maìarské krémové fiezy Doba pfiípravy: asi 60 minut 5 bílkû 190 g mouãkového cukru 190 g mlet ch ofiechû 2 vrchovaté PL hladké mouky Na krém: 60 ml mléka 5 ÏloutkÛ 50 g mouãkového cukru 200 g zmûklého másla Na polevu: ml citrónové Èávy (asi 2-3 PL) 1 balíãek Prá kového cukru Decor plech o velikosti 30x40 cm 1. Na pfiípravu tûsta u leháme bílky elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni, postupnû za stálého lehání pfiidáváme cukr a u leháme do tuha. 2. Ofiechy s moukou dobfie smícháme a opatrnû ruãnû zlehka vmícháme do u lehan ch bílkû. Tûsto rozetfieme na plech vyloïen papírem na peãení a dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 20 minut 3. Po upeãení tûsto ihned po délce plechu rozkrojíme na ãtyfii stejné pruhy a necháme vychladnout. 4. Na pfiípravu krému smícháme mléko, Ïloutky, cukr a vanilínov cukr a za stálého míchání pfiivedeme k varu. Odstavíme z plotny a za obãasného míchání necháme vychladnout. 5. Máslo vymícháme do pûny elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni. Postupnû pfiidáváme vychladl krém a v e elektrick m ruãním lehaãem vy leháme na nejvy ím stupni do krémové konzistence. 6. Vychladlé upeãené prouïky oddûlíme od papíru, potfieme krémem a sloïíme do fiezu. Dáme na 2 hodiny do chladniãky vychladit. 7. Na polevu smícháme citrónovou Èávu a cukr a fiezy potfieme. Jakmile poleva ztuhne nakrájíme fiezy na libovolnû velké ãásti.

7 Punãové pûlmûsíãky Doba pfiípravy: asi 100 minut Poãet kusû: asi 22 slepen ch pûlmûsíãkû 200 g hladké mouky 120 g mouãkového cukru 2 zarovnané KL kakaa 50 g mlet ch ofiechû 170 g zmûklého másla nebo margarínu 2 Ïloutky Na potfiení: g horké jahodové marmelády Na náplà: 10 pi kotû nakrájen ch na malé kousky 5 PL rumu 100 g zmûklého másla 100 g mouãkového cukru 7 kapek Rumového aroma 200 g mlet ch ofiechû 50 g nastrouhané mléãné ãokolády Na polevu: 2 Polevy Decor tmavé Na ozdobení: 1 Poleva Decor svûtlá plech o velikosti 30x40 cm váleãek formiãku na vykrajování tûtec nebo ma lovaãku 1. Na pfiípravu tûsta smícháme mouku, cukr, vanilínov cukr, kakao a ofiechy. Pfiidáme máslo nebo margarín, Ïloutky a poté na vále nebo v míse ruãnû vypracujeme hladké tûsto. VloÏíme na 1 /2 hodiny do chladniãky vychladit. 2. Tûsto na pomouãeném vále rozválíme na 3 mm siln plát a kulatou formiãkou ( 8 cm) vykrajujeme pûlmûsíãky. Vykrájené pûlmûsíãky poloïíme na plech vymazan nebo vyloïen papírem na peãení a dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 200 C Horkovzdu ná trouba: 180 C Plynová trouba: stupeà 4 Doba peãení: asi minut 3. Upeãené pûlmûsíãky jsou velice kfiehké, proto je necháme vychladnout na papífie na peãení. Na polovinu vychladl ch pûlmûsíãkû naneseme kávovou lïiãkou tro ku marmelády a pfiiklopíme je druhou polovinou. 4. Na pfiípravu náplnû smícháme pi koty s rumem. Máslo, cukr, vanilínov cukr a aroma vymícháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do pûny. Pfiidáme pi koty, ofiechy a ãokoládu a v e znovu dobfie promícháme. 5. NáplÀ navr íme kopulovitû na pûlmûsíãky, uhladíme obrácenou lïiãkou a dáme do chladniãky vychladnout. 6. Tmavou polevu rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni. Rozpu tûnou polevu pomocí tûtce nebo ma lovaãky natfieme na pûlmûsíãky. 7. Svûtlou polevu rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni. Ustfiihneme velmi mal rûïek a pûlmûsíãky podle obrázku ozdobíme. TIP: PÛlmûsíãky mûïeme do polevy opatrnû namáãet.

8 Makov vûnec Na náplà: 400 ml mléka 100 g cukru 200 g mletého máku citrónová kûra nebo kandované citrónové kousky 1 /2 KL skofiice 2 PL strouhanky 500 g hladké mouky 1 balíãek DroÏdí 50 g zmûklého másla nebo margarínu 50 g mouãkového cukru 1 vejce petku soli 200 ml mléka Na posypání: 100 ml rumu 1 /2 balíãku Prá kového cukru Decor plech váleãek tûtec nebo ma lovaãku Doba pfiípravy: asi 40 minut 1. Na pfiípravu náplnû pfiivedeme mléko s cukrem k varu, odstavíme z plot nky. Do horkého mléka vmícháme mák, citrónovou kûru, skofiici a strouhanku a necháme vychladnout. 2. Na pfiípravu tûsta promícháme mouku s droïdím. Pfiidáme máslo nebo margarín, cukr, vejce a sûl. Postupnû pfiidáváme mléko a v míse ruãnû vafieãkou vypracujeme pevné tûsto. Tûsto pfiikryjeme utûrkou a na teplém místû necháme asi 1 /2 hod. nakynout. 3. Tûsto vyválíme na pomouãeném vále na obdélník 60x30 cm. NáplÀ rovnomûrnû rozdûlíme na tûsto a zavineme. Závin podélnû rozfiízneme. Oba dva díly propleteme a spojíme do vûnce. PoloÏíme na plech vymazan tukem a dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 40 minut 4. Je tû hork mouãník potfieme pomocí tûtce rumem a pocukrujeme prá kov m cukrem. TIP: MÛÏeme pouïít i koupenou hotovou makovou náplà.

9 Kávové hvûzdiãky Doba pfiípravy: asi 55 minut Poãet kusû: asi 21 slepen ch hvûzdiãek 2 PL silné ãerné kávy 150 g hladké mouky 80 g mouãkového cukru 80 g mlet ch ofií kû 120 g zmûklého másla nebo margarínu 1 Ïloutek Na krém: 120 g zmûklého másla 120 g mouãkového cukru 2 PL rumu 4-5 PL silné ãerné kávy Na ozdobení: nûkolik ãokoládov ch kávov ch zrnek plech o velikosti 30x40 cm váleãek formiãku na vykrajování cukráfisk sáãek 1. Na pfiípravu tûsta i náplnû uvafiíme silnou ãernou kávu a necháme ji vychladnout. V míse nebo na vále smícháme mouku, cukr, vanilínov cukr a ofií ky. Pfiidáme máslo nebo margarín, Ïloutek a vychladlou kávu. Na vále ruãnû vypracujeme hladké tûsto a poté ho necháme 1 /2 hodiny vychladit. 2. Tûsto ruãnû je tû jednou krátce prohnûteme a na pomouãeném vále rozválíme na plát o tlou Èce asi 3 mm. Formiãkou vykrájíme hvûzdiãky, které poloïíme na plech vymazan nebo vyloïen papírem na peãení a dáme péct. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C Plynová trouba: stupeà 3-4 Doba peãení: asi 9 minut 3. Na pfiípravu krému vy leháme máslo, cukr, vanilínov cukr, rum a kávu elektrick m ruãním lehaãem na stfiedním stupni do pûny. Polovinu vychladl ch hvûzdiãek nazdobíme krémem pomocí cukráfiského sáãku. Zbytkem krému naplníme druhou polovinu hvûzdiãek. 4. Na naplnûnou hvûzdiãku pfiiloïíme hvûzdiãku s ozdobou a mírnû pfiitlaãíme. Dozdobíme ãokoládov mi kávov mi zrnky.

10 Bramborov perník Doba pfiípravy: asi 55 minut 500 g cukru (mûïeme pouïít i hnûd cukr) 4 vejce 400 g uvafien ch nastrouhan ch brambor 1 KL Rumového aroma 400 g p eniãné celozrnné mouky jemné 2 balíãky Kypfiicího prá ku do perníku 50 g kandovaného citrónu (citronátu) nakrájeného na malé kousky 50 g kandovaného pomeranãe nakrájeného na malé kousky 200 g mlet ch lískov ch ofií kû 200 g mlet ch vla sk ch ofiechû Na potfiení: 200 g povidel 4 PL rumu Na polevu: 2 Polevy Decor tmavé plech o velikosti 30x40 cm cukráfisk sáãek s vût ím otvorem zdobící piãky tûtec 1. Na pfiípravu tûsta vy leháme cukr a vejce elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do pûny. Do vajeãné pûny pfiidáme brambory a aroma. Smícháme mouku s kypfiicím prá kem do perníku, kandovan m ovocem a ofiechy. Mouãnou smûs vsypeme do vajeãné hmoty a elektrick m ruãním lehaãem s hnûtacími háky hmotu hnûteme dokud nevznikne hutné tûsto. 2. Dvû tfietiny tûsta rozetfieme na vymazan a moukou vysypan plech. Vidliãkou ruãnû dobfie promícháme povidla s rumem a opatrnû je natfieme na tûsto. Cukráfisk sáãek naplníme zbyl m tûstem a nastfiíkáme jím na povidla prouïky. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 170 C Horkovzdu ná trouba: 150 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 45 minut 3. Vychladl perník nakrájíme na libovolnû velké kostky. 4. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni a pomocí tûtce perníkové kostky polevou potfieme. TIP: Tûsto na plechu uhladíme lépe pomocí otoãené polévkové lïíce namoãené do vody.

11 Linecká meruàková koleãka Doba pfiípravy: asi 60 minut Poãet kusû: asi 45 slepen ch koleãek 500 g hladké mouky 125 g mouãkového cukru petka soli 30 g mlet ch lískov ch ofií kû 250 g zmûklého másla nebo margarínu 2 vejce 2 PL mléka 5 kapek Citrónového aroma 5 kapek Rumového aroma Na posypání: 1 /2 balíãku Prá kového cukru Decor Na potfiení: 250 g propasírované horké meruàkové marmelády plech o velikosti 30x40 cm váleãek formiãky na vykrajování 1. Na pfiípravu tûsta prosejeme mouku do mísy nebo na vál. Pfiidáme cukr, vanilínov cukr, sûl, mleté ofií ky, máslo nebo margarín a vejce. Do mléka pfiidáme citrónové a rumové aroma a v e pfiilejeme do smûsi na tûsto. Smûs ruãnû zpracujeme na hladké tûsto a 1 /2 hodiny necháme chladit. 2. Tûsto rozválíme na pomouãeném vále na plát o tlou Èce asi 3 mm. Formiãkou vykrájíme koleãka ( 5 cm), které ukládáme na plech vymazan nebo vyloïen papírem na peãení. Z poloviny koleãek men í formiãkou vykrojíme vnitfiní stfied. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C Plynová trouba: stupeà 3-4 Doba peãení: asi minut 3. Vychladlá krouïky posypeme prá kov m cukrem. 4. Do stfiedu koleãka dáme kávovou lïiãkou rozehfiátou a propasírovanou marmeládu a nakonec koleãka pfiikryjeme pocukrovan mi krouïky. TIP: Hotová koleãka necháme nûkolik dní uleïet v chladu.

12 Dort se skofiicov mi hvûzdiãkami Doba pfiípravy: asi 60 minut 7 ÏloutkÛ 100 g mouãkového cukru 5 kapek Citrónového aroma nebo 1/2 KL su ené citrónové kûry 7 bílkû 1 vrchovatá PL skofiice 100 g cukru 180 g hladké mouky Na náplà: 500 ml smetany ke lehání 200 g ãokolády 2 balíãky Smeta-fixu Na pokapání: trochu koàaku Na potfiení: 250 g meruàkové marmelády Na polevu a ozdobení: 2 Polevy Decor tmavé Na posypání: 1 balíãek Skofiicového cukru dortovou formu ( 26 cm) formiãku na vykrajování ve tvaru hvûzdiãky 1. Na pfiípravu tûsta vy leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni Ïloutky s cukrem, vanilínov m cukrem a aromem do krémové konzistence. Bílky u leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni se skofiicí a cukrem do tuha. Sníh vmícháme do Ïloutkové hmoty a opatrnû pfiidáme mouku. V e zlehka ruãnû promícháme. 2. Tûsto nalijeme do dortové formy ( 26 cm) vyloïené papírem na peãení a uhladíme. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 40 minut 3. Na pfiípravu náplnû svafiíme smetanu ke lehání a odstavíme z plot nky. Pfiidáme ãokoládu nalámanou na kousky a mícháme dokud se nerozpustí. Hmotu dáme do chladniãky asi na 3 hodiny vychladit. 4. Vychladl korpus tfiikrát podélnû rozfiízneme a pokapeme koàakem. 5. Vychlazenou ãokoládovou smetanu vy leháme se Smeta-fixy elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do tuha. Dort potfieme náplní a dáme do chladniãky vychladit. 6. Vr ek dortu a boky potfieme marmeládou. Polevu pfiipravíme podle návodu na obale. Dort polevou potfieme. 7. Men í mnoïství polevy naneseme v tenké vrstvû na potravináfiskou fólii a necháme ztuhnout. Horkou formiãkou, kterou jsme pfiedtím zahfiáli v horké vodû vykrajujeme hvûzdiãky. Hvûzdiãky pfiilepíme polevou na dort a posypeme skofiicov m cukrem.

13 Nugátová koleãka Doba pfiípravy: asi 60 minut Poãet kusû: asi 21 slepen ch koleãek 150 g hladké mouky 2 zarovnané KL kakaa 60 g mouãkového cukru 90 g zmûklého másla nebo margarínu 1 vejce Na krém: 150 g zmûklého nugátového krému typu Nutella 120 g zmûklého másla Na potfiení: 2 PL propasírované pomeranãové marmelády Na ozdobení: 1 Poleva Decor tmavá Na posypání: nûkolik opraïen ch lískov ch ofií kû plech o velikosti 30x40 cm váleãek formiãku na vykrajování cukráfisk sáãek tûtec nebo ma lovaãku 1. Na pfiípravu tûsta smícháme mouku, kakao, cukr, vanilínov cukr a v e prosejeme do misky. Pfiidáme máslo nebo margarín, vejce a na vále ruãnû vypracujeme hladké tûsto. 2. Na pomouãeném vále z tûsta vytvarujeme váleãek, kter vyválíme na sílu tûsta asi 1-1,5 mm. Vykrajujeme koleãka o prûmûru asi 4 cm, která pokládáme na plech vyloïen papírem na peãení. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C Plynová trouba: stupeà 3-4 Doba peãení: asi 8 minut 3. Ihned po upeãení noïem koleãka uvolníme a necháme vychladnout na kuchyàské mfiíïce. 4. Na pfiípravu krému vymícháme do pûny elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni nugátov krém a máslo. Polovinu koleãek potfieme dvûmi tfietinami krému, pfiiloïíme zbylá koleãka a mírnû je pfiitlaãíme. Dáme na 1 /2 hodiny do chladniãky vychladnout. 5. Marmeládu pfiivedeme za stálého míchání k varu a vafiíme do rozpu tûní. Horkou marmeládou potfieme pomocí tûtce vr ek koleãek a necháme vychladnout. 6. Polevu pfiipravíme podle návodu na obalu. Ustfiihneme rûïek a koleãka ozdobíme polevou podle obrázku. 7. Zbyl krém naplníme do cukráfiského sáãku a koleãka nazdobíme rûïiãkami. Dozdobíme ofií ky. TIP: Lískové ofií ky na pánviãce nasucho opraïíme dokud slupka nepraskne. Poté v utûrce promneme a slupku uvolníme. Koleãka mûïeme vykrajovat i okrajem sklenice.

14 Mûsíãní dort 200 g zmûklého másla nebo margarínu 200 g mouãkového cukru 1 balíãek Skofiicového cukru 2 KL Rumového aroma 2 KL su ené pomeranãové kûry 5 ÏloutkÛ 5 bílkû 250 g hladké mouky 1 vrchovatá KL Kypfiicího prá ku do peãiva 200 g nastrouhané ãokolády Na náplà: zbytky korpusu 2 KL Rumového aroma 2 zarovnané KL su ené pomeranãové kûry 125 ml pomeranãové Èávy asi z 1 pomeranãe 100 g mléãné ãokolády nakrájené na malé kousky 100 g meruàkové marmelády Na potfiení: 4-5 vrchovat ch PL horké meruàkové marmelády Na polevu: 2 Polevy Decor tmavé Na ozdobení: 2 PL Èávy z citrónu 1-2 vrchovaté PL Prá kového cukru Decor dortovou formu ( 26 cm) tûtec nebo ma lovaãku Doba pfiípravy: asi 80 minut 1. Na pfiípravu tûsta vy leháme máslo nebo margarín, cukr, vanilínov cukr, skofiicov cukr, aroma, pomeranãovou kûru a Ïloutky elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do pûny. 2. Bílky u leháme do tuha a opatrnû vmícháme do vajeãné hmoty. Mouku a kypfiicí prá ek smícháme a spoleãnû s ãokoládou opatrnû vmícháme. Tûsto rozetfieme do dortové formy ( 26 cm) vyloïené peãicím papírem a uhladíme. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 50 minut 3. Korpus necháme vychladnout a stáhneme peãicí papír. Podle okraje formy ostr m noïem vykrojíme z vychladlého korpusu tvar mûsíce. 4. Na pfiípravu náplnû rozdrobíme zbyl korpus do mísy. Pfiidáme aroma, pomeranãovou kûru, Èávu z pomeranãe, ãokoládu a marmeládu a opatrnû ruãnû prohnûteme dokud nevznikne hladká hmota. 5. Mûsíc jednou podélnû rozfiízneme a spojíme náplní. Vr ek a okraje potfieme marmeládou a dáme na 1 /2 hodiny vychladit do chladniãky. 6. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni a mûsíc pomocí tûtce potfieme. 7. Citrónovou Èávu a cukr ruãnû vymícháme do hladka. Pomocí mikrotenového sáãku s odstfiiïen m rûïkem nebo kornoutku z papíru na peãení mûsíc nazdobíme.

15 Amaretky Poãet kusû: asi 31 slepen ch amaretek 4 bílky petka soli 300 g mouãkového cukru 350 g mlet ch mandlí Na náplà: 150 g mléãné ãokolády 100 g zmûklého másla 3 PL Amareto likéru plech o velikosti 30x40 cm cukráfisk sáãek Doba pfiípravy: asi 90 minut 1. Na pfiípravu tûsta u leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni bílky se solí na tuh sníh. Ruãnû zlehka vmícháme cukr, vanilínov cukr a mandle. 2. Pomocí 2 kávov ch lïiãek vytvofiíme na plechu vyloïen m papírem na peãení z tûsta malé hrudky. Pfii pokojové teplotû je necháme pfies noc su it. Druh den dáme hrudky péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 13 minut 3. Na pfiípravu náplnû rozpustíme ãokoládu v hrnci ve vodní lázni a necháme vychladnout. Elektrick m ruãním lehaãem vymícháme zchladlou ãokoládu s máslem a likérem na nejvy ím stupni do pûny. Náplní naplníme pomocí cukráfiského sáãku polovinu vychladl ch hrudek a druhou polovinou je pfiiklopíme. TIP: Hrudky mûïeme plnit i pomocí kulatého noïe.

16 Vánoãní dort Andalusie Doba pfiípravy: asi 50 minut 8 ÏloutkÛ 2 balíãky Vanilínového cukru 300 g nastrouhaného marcipánu 100 g rozpu tûného másla 8 bílkû petka soli 100 g mouãkového cukru 200 g hladké mouky 1 /2 balíãku Kypfiicího prá ku do peãiva 100 g nasekané ãokolády Na polevu: 1 /2 Polevy Decor svûtlé 1 Poleva Decor tmavá Na ozdobení: 100 g marcipánu dortovou formu ( 26 cm) tûtec nebo ma lovaãku váleãek formiãky na vykrajování 1. Na pfiípravu tûsta vy leháme Ïloutky, vanilínov cukr a marcipán elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni do pûny. Pak opatrnû na nejniï ím stupni lehaãe vmícháme rozpu tûné vychladlé máslo. 2. Bílky a sûl u leháme elektrick m ruãním lehaãem na nejvy ím stupni. Postupnû po ãástech vmícháme cukr a u leháme do tuha. Mouku a kypfiicí prá ek smícháme a opatrnû vmícháme do marcipánové hmoty. Nakonec zlehka vmícháme sníh. 3. Tûsto nalijeme do dortové formy vyloïené papírem na peãení a rovnomûrnû posypeme nasekanou ãokoládou. Dáme do trouby péct. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Plynová trouba: stupeà 3 Doba peãení: asi 55 minut 4. Obû polevy rozpustíme podle návodu na obalu ve vodní lázni. Tmavou polevou potfieme vychladl dort. 5. U svûtlé polevy ustfiihneme mal rûïek a na je tû neztuhlou tmavou polevu nastfiíkáme libovolné vzory. piãat m noïem vytvofiíme ve vzoru spojnice. 6. Na pracovní desce posypané mouãkov m cukrem vyválíme marcipán na tlou Èku asi 2 mm. Formiãkami vykrájíme rûzné hvûzdiãky a dort jimi ozdobíme. TIP: Dort uchováváme zabalen do potravináfiské fólie.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. První tenkrát, první i nyní! Víte, Ïe mlad lékárník Dr. August Oetker jako první vyvinul v roce 1891 kypfiicí prá ek do peãiva? Ano, tenhle mal balíãek zpûsobil ve své dobû revoluci v peãení! Dr. August

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 22

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 22 Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept! Pro Va i

Více

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte: Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vítáme jaro Rozdáváme 33 333 dóz z originální kolekce Dr. Oetker! Stačí zaslat 3 čárové kódy z výrobků Bábovka, Perník a Buchty na adresu: Dr. Oetker P. O. Box 73 Vlašim

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im Peãeme s láskou Peãete rádi s v robky a chtûli by jste získat originální dárek? pfiipravil pouze pro Vás, ãleny na í databáze, 500 jedineãn ch forem na peãení ve tvaru srdce! Jak formu získat? Vyzkou ejte

Více

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte:

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte: Přípravky na pečení v roce 2002 v novém! Velikonoãní peãení Pečete rádi? Chcete si zajistit pravidelné zasílání Receptářů zdarma? V tom případě dejte o sobě vědět! Jak? Více se doãtete na kartiãce uvnitfi

Více

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno VÛnû vánoãního cukroví rozléhající se z kuchynû patfií neodmyslitelnû k pfiíjemné atmosféfie Vánoc. Vyzkou ejte pfii leto ním vánoãním peãení na e dvû novinky a naplàte Va e domovy nádhernou vûní vanilky

Více

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. jako jedin na trhu nabízí od zaãátku dubna novinku Vanilkov cukr. Jedná se o v robek, kter obsahuje pfiírodní vanilkové aroma s extraktem vanilky. Dopfiejte Va í rodinû

Více

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept.

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept. Nûco z historie Článek z Kuchařských předpisů č.2 Oetker, rok 1926 Oetkerův puddingový prášek s příchutí vanilkovou, mandlovou, čokoládovou, malinovou a citronovou. Tyto puddingové prášky setkaly se všude

Více

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Dal í díl knihy Peãeme s láskou je tady! 52 rychl ch receptû na plech Obsahuje 52 receptû s obrázky na 128 stranách Velikonoãní dobroty 52 ORIGINÁLNÍCH NOV CH

Více

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vajíãko je tradiãnû symbolem nadûje, zrození a vzkfií ení. Lidov zvyk malování vajec pr vznikl tehdy, kdyï JeÏí se svat m Petrem chodili po svûtû a na jednom statku poprosili o chléb. Hospodynû v ak doma

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. Dr.Oetker jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept!

Více

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno,

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno, Svět kynutého těsta Kynuté tûsto patfií k nejstar ím, nejznámûj ím a také nejoblíbenûj ím druhûm tûsta. AÈ uï z nûj pfiipravíte povidlové buchty, kfiupav chléb, ovocn kynut koláã nebo mazanec, kynuté tûsto

Více

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker. Prospěšná vláknina Palaãinky a Lívaneãky obsahují tûlu tolik prospû nou vlákninu. Jemné vaječné palačinky V echny uvedené recepty z Palaãinek mûïete pfiipravit také s novinkou Jemn mi vajeãn mi palaãinkami.

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 23

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 23 Pro Va i snadnou orientaci jsme dïemy rozdûlili do 5 kategorií podle mnoïství a zralosti ovoce a mnoïství cukru pouïitého bûhem jejich pfiípravy. Klasick Pfii pfiípravû tohoto dïemu pouïíváme ovoce a cukr

Více

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Ovocný kalendář nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Zavafiujeme z na ich zahrádek... s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz Receptáfi ã. 20 VáÏení a milí pfiátelé, opût po roce

Více

Zavafiujeme ovoce i zeleninu

Zavafiujeme ovoce i zeleninu Vy uï nevíte, co s ovocem? Máte uï pln sklep marmelád a je tû spoustu ovoce na zahrádce? VyuÏijte ná nov v robek Îelatinov ztuïovaã. Jedná se o v robek, kter Vám pomûïe pfii pfiípravû Ïelatinového dortu

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce leden únor bfiezen duben kvûten ãerven ãervenec srpen záfií fiíjen listopad prosinec ananas angre t banány bezinky borûvky broskve brusinky

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

3, 2, 1. Zmrzlinová párty

3, 2, 1. Zmrzlinová párty 3, 2, 1 Zmrzlinová párty Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte: CO VÁS ZAJÍMÁ Jak je rozdíl mezi dïemem a marmeládou? Rozdíl je pouze v konzistenci a záleïí na kaïdém, co mu více vyhovuje. Hotov dïem v sobû obsahuje viditelné kousky ovoce, neboè se pfiipravuje z ovoce

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

Pečeme vánoční cukroví. Pečte, tvořte, bavte se!

Pečeme vánoční cukroví. Pečte, tvořte, bavte se! Pečeme vánoční cukroví Pečte, tvořte, bavte se! PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA VÁNOČNÍHO PEČENÍ 13 rad než začnete s pečením Nezapomněli jste na něco? 13 receptů na vánoční cukroví, které hravě zvládnete. Něco málo

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček Soutěž o sadu jedinečných formiček Chcete od nás získat skvělý dárek? Vyzkoušejte zajímavé recepty z nového vánočního receptáře, sbírejte kódy a zapojte se do vánoční soutěže, kterou jsme připravili výhradně

Více

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy Předkrmy Křepelčí vejce Křepelčí vejce v aspiku se salátem Velmi populární se dnes v kulináfiském svûtû stávají kfiepelãí vejce. Skvûle do plàují saláty, jsou ozdobn mi a chutn mi prvky pfiedkrmû, v borné

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Rady z na í zku ební kuchynû: okolnosti ovlivàující pfiípravu dïemû 1. DRUH OVOCE KaÏdé ovoce obsahuje PEKTINY. Tyto látky mají Ïelírovací schopnosti. Jejich mnoïství je ale v kaïdém druhu ovoce jiné,

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty Formičky na muffiny cs Informace o výrobku a recepty Vážení zákazníci, tyto silikonové formičky na muffiny jsou extrémně pružné a nepřilnavé. Díky tomu je možné z nich muffiny velmi snadno vyjmout formičky

Více

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû Vyzkou ejte novinky od : Sladk moment Ovocná pfiesnídávka jako jedin nabízí od poloviny ãervna 2006 novinku - Sladk Moment Ovocnou pfiesnídávku v prá ku. Jedná se o první pfiesnídávku v praktickém balení,

Více

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû Vitamíny ObsaÏeno v: Positivnû pûsobí na: Provitamín A ananas, mango, maracuja, meruàky, oãi, pleè, sliznici, rûst, meloun, mrkev, paprika, rajãe imunitu Vitamín

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví Zdravé vánoční cukroví Recepty na zdravé vánoční cukroví, které EYTO tým Nebuď pecka podával na Vánočním cinkání s 1. ZŠ Dobříš. MAKOVÉ A KOKOSOVÉ KULIČKY 100 g tekutého medu, 50 g sezamových semínek,

Více

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku Soutěž o nejlepší mňamku V sobotu 18. května 2013 proběhl v Dubicku Den mikroregionu a s ním spojený Den otevřených dveří v naší škole. Při této příležitosti se uskutečnila soutěž O nejlepší mňamku. Do

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt Mražený jogurt s jablečným cukrem Na 4-6 porcí Na zmrzlinu 600 g řeckého jogurtu (10 %) 100 g cukru 100 ml smetany ke šlehání 2 bílky, špetka soli Na jablečný cukr 80 g cukru 25 ml smetany špetka soli

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 2 2 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 3 Úvod ProhlíÏím album fotografií. Parta Ïen, v echny v usèákov ch soupravách,

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43 Receptář č. 43 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenost s pečením příprava do 60 min. KL = kávová

Více

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře.

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře. PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ š Vánocní š pecení můžete získat ZDARMA a POHODLNĚ Více informací na kartičce uvnitř receptáře. Receptář č. 4 Kvalita je nejlepší recept. s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Dort pomerančová bavarese

Dort pomerančová bavarese Dort pomerančová bavarese Ingredience pro 8 osob Korpus Pan di Spagna 200 gr Vejce M 100 gr Cukr krupice 100 gr Hladká mouka T650 špetka Sůl Rozvar 180 ml Voda 90 gr Cukr krupice 1/2 Kůra z pomeranče 10

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku...

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... 1 18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... Je libo těsto se sádlem? Či jogurtové? Víte, že dobré vypracování hmoty vyžaduje s ní aspoň 50krát plácnout o vál? Pak si zaslouží odpočinout

Více

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 PEKAŘSKÝ VÝROBEK 1) NESTANICKÝ FRGÁL Drobenka 500g polohrubé mouky 130g cukru moučka 150g cukru krupice 130g změklého másla 150g polohrubé mouky 2 žloutky Nastrouhaná kůra

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 34

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 34 Krémové náplne cobydup! Máte rádi lehké krémové náplně nebo dáváte přednost tradičním, máslovým? Máte raději jemnou chuť vanilky nebo intenzivní čokoládovou chuť? Ať už je Vaše volba jakákoliv s Krémovými

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Drobní vánoční cukroví

Drobní vánoční cukroví Krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky 2009 Drobní vánoční cukroví Zbírka receptu 3J 14. 11. 2009 Pestré cukroví a krásné aranžování na stole, kde zdobení robí zázraky. Obsah Dvoubarevné

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Čáslavská 205

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Čáslavská 205 Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Sladká italská gastronomie Příručka pro výuku Zpracovala: Petra Doležalová Anotace Střední odborná škola a

Více

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 27

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 27 Dr.Oetker je rodinnou firmou a proto víme, jak je rodina důležitá. Letos začalo naše tříleté partnerství se Sdružením SOS dětských vesniček, během kterého poskytneme na vybrané projekty finanční prostředky

Více

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi Jahodové tiramisù Ingredience pro 8 osob 700 gr Jahody 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi 40 gr Třtinový cukr Demerara (anebo cukr krupice) 30 ml Pomerančový likér Grand Marnier (dobrovolný) 1/2 ks Citron

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

Zlaté Vánoce Receptář č. 48

Zlaté Vánoce Receptář č. 48 Zlaté Vánoce Receptář č. 48 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava střední obtížnost předpokládáme již zkušenost s pečením příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min.

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

Slavnostní c as adventní

Slavnostní c as adventní Receptar 30 CZ_Receptar x CZ.qxd 9/15/11 5:26 PM Stránka 1 Nejen lahodné, ale i krásné cukroví Ze široké nabídky výrobků si může vybrat skutečně každý jedinečné zdobení pro to nejkrásnější vánoční cukroví,

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.)

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.) RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 CUKRÁŘSKÝ VÝROBEK 1)JABLKOVO-TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ 200g másla 200g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 200g hrubě strouhaných ořechů 2 KL skořice 2 PL rumu 3 PL čokoládového pudingu

Více

Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek:

Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: Receptář č. 51 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková lžíce

Více

27, 90 18, 90 15, 90 34, 90 7, 90 169,- Max. 10 ks na osobu/den. Cukr moučka 1 kg. Jádra sladkých mandlí 200 g (100 g = 13,95 Kč)

27, 90 18, 90 15, 90 34, 90 7, 90 169,- Max. 10 ks na osobu/den. Cukr moučka 1 kg. Jádra sladkých mandlí 200 g (100 g = 13,95 Kč) Tato nabídka platí od 14. 10. do 2. 11. 2011 Cukr moučka 1 kg 18, 90 Jádra sladkých mandlí ( = 13,95 Kč) 27, 90 Strouhaný kokos ( = 7,95 Kč) 15, 90 Max. 10 ks na osobu/den Vál na těsto 60 x 40 cm 169,-

Více

Formy na muffiny. Informace o výrobku a recepty

Formy na muffiny. Informace o výrobku a recepty Formy na muffiny cs Vážení zákazníci, Informace o výrobku a recepty Vaše nové silikonové formy na muffiny jsou extrémně pružné a nepřilnavé. Díky tomu je možné z nich muffiny velmi snadno vyjmout formy

Více

Forma na pečení polokoule cs

Forma na pečení polokoule cs Forma na pečení polokoule cs Informace o výrobku a recepty Nepřilnavá vrstva Forma je opatřena nepřilnavou vrstvou, aby se hotový dort dal lehce vyjmout. Další předností je snazší čištění. Na ochranu nepřilnavé

Více

Cukroví a drobné zákusky

Cukroví a drobné zákusky Cukroví a drobné zákusky Linecké cukroví zdobené I. 300 g hladké mouky 200 g hery/másla 100 g práškového cukru 1 žloutek strouhaná citronová kůra lžička Na dozdobení: marmeláda na slepení čokoláda na vaření,

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Mischel Catering s.r.o.

Mischel Catering s.r.o. KATALOG V ROBKÒ A SLUÎEB, ipská 12, Praha 3 tel./fax: +420 2 24 25 26 97, mobil: +420 737 22 77 22 info@mischelcatering.cz, www.mischelcatering.cz NA E PROVOZOVNY ZACHLAZENÁ JÍDLA Právû uvafiené jídlo

Více

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY Punčové kokosové řezy 150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citrónové šťávy,

Více

Mrkvový dort s limetkovým krémem

Mrkvový dort s limetkovým krémem Minikuchařka 2 OBSAH Mrkvový dort s limetkovým krémem. 4 Jidáše.. 7 Špenátová polévka. 8 Boží milosti.. 10 Kopřivová nádivka pečená na slanině. 12 Velikonoční beránek. 14 Velikonoční mazanec.16 Špaldové

Více

pro poschoďové a vzorované dorty Informace o výrobku a recepty Číslo výrobku:

pro poschoďové a vzorované dorty Informace o výrobku a recepty Číslo výrobku: Souprava speciálních forem na pečení pro poschoďové a vzorované dorty cs Informace o výrobku a recepty Číslo výrobku: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Nepřilnavá vrstva

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více