Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:"

Transkript

1 Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vítáme jaro Rozdáváme dóz z originální kolekce Dr. Oetker! Stačí zaslat 3 čárové kódy z výrobků Bábovka, Perník a Buchty na adresu: Dr. Oetker P. O. Box 73 Vlašim Více informací naleznete na letácích uvnitfi uveden ch v robkû nebo na Receptáfi ã. 8 Soutěž probíhá od do Kvalita je nejlep í recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Kvalita je nejlep í recept.

2 AÈ Ïije jaro! VÛnû jara v nás probouzí zájem o v e nové. Sluneãní paprsky nás nabíjejí potfiebnou Ïivotní energií. Îádné jiné roãní období nás nedokáïe naladit tak pozitivnû jako právû jaro. Jaro bychom mûli vítat slavnostnû. Sváteãní chvíle JiÏ mnoho let mají v robky Dr.Oetker nenahraditelné místo v kuchyni kaïdé dobré hospodyàky. Opût pfiicházejí chvíle, kdy tito drobní pomocníci hrají hlavní roli pfii pfiípravû sváteãních chvil, mezi které patfií i oslava Velikonoc. Pfii pfiíleïitosti velikonoãních svátku jsme pro Vás opût pfiipravili nûkolik originálních receptû Dr.Oetker. V echny jsou peãlivû vyzkou ené v na í Zku ební kuchyni tak, aby se Vám pfii dodrïení návodu vïdy povedly. Nabízíme Vám recepty pro tradiãní velikonoãní peãení i pro pfiípravu slavnostních dortû. MÛÏete se tedy rozhodnout, jak budou leto ní Velikonoce chutnat právû u Vás. Pfiejeme Vám voàavé velikonoãní svátky a hezké jaro 2003! Lucie âápová Marketing - peãení Poznámka - pouïité zkratky v receptech: PL - polévková lïíce, KL - kávová lïiãka

3 âervená Karkulka 125 g másla nebo margarínu 100 g mouãkového cukru 1 balíãek Vanilínového 3 vejce 125 g hladké mouky 2-3 PL ofií kovo-nugátového krému (napfi. Nutella) 1 sklenici (0,7 l) kompotovan ch vi ní (vypeckovan ch) Na krém: 250 g tvarohu 1 bal. Vanilínového 1 lehaãka v prá ku Dr.Oetker 150 ml studeného mléka Na dortové Ïelé: 1 bal. Dort - Ïelé ãervené Dr.Oetker 250 ml vi Àové Èávy Na zdobení: 100 ml smetany ke lehání 12 vi ní Máslo nebo margarín utfieme s mouãkov m a vanilínov m cukrem do pûny. Bílky oddûlíme od ÏloutkÛ. Îloutky postupnû zamícháme do máslové pûny a z bílkû u leháme tuh sníh. Mouku promícháme s kypfiicím prá kem do peãiva a postupnû pfiidáváme ke Ïloutkové hmotû. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílkû. 2. Polovinu tûsta dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Do druhé poloviny tûsta pfiimícháme ofií kovo-nugátov krém a rozetfieme na bílé tûsto. 3. Do misky necháme okapat kompotované vi nû a 12 jich ponecháme na zdobení dortu. Ostatní poklademe na nugátové tûsto. Dáme péci. 170 C, stfiední ãást (pfiedehfiátá) Doba peãení: min. Po upeãení korpus necháme vychladnout. 4. Krém: Tvaroh smícháme s vanilínov m cukrem. lehaãku v prá ku vy leháme podle návodu a zlehka ji pfiimícháme k tvarohu. Takto pfiipraven krém natfieme na vychladl korpus a dáme na 15 minut do lednice ztuhnout. 5. Dortové Ïelé pfiipravíme podle návodu (pouïijeme odkapanou vi Àovou Èávu) a zalijeme jím tvarohov krém. 6. Po ztuhnutí ozdobíme dort lehaãkou a vi nûmi.

4 Maková kop tka 500 g vafien ch brambor (protlaãen ch pfies síto) 200 g másla nebo margarínu 200 g prá kového cukru 550 g hladké mouky 2 vejce 1 bal. Kypfiicího prá ku petka soli nastrouhaná citrónová kûra Na náplà: 200 ml mléka 100 g mouãkového cukru 1 bal. Vanilínového 1 bal. Skofiicového nastrouhaná citrónová kûra 350 g mletého máku 50 g vestkov ch povidel Na potfiení: 1 roz lehané vejce Nastrouhané brambory, máslo nebo margarín, cukr, vejce, mouku smíchanou s kypfiicím prá kem do peãiva, solí a citrónovou kûrou dáme do mísy a v e zpracujeme na hladké tûsto. 2. NáplÀ: V hrnci smícháme mléko s cukrem, vanilínov m a skofiicov m cukrem, citrónovou kûrou a pfiivedeme k varu. Odstavíme z plotny, pfiidáme mlet mák a povidla, dobfie promícháme a necháme trochu vychladnout. 3. Tûsto rozdûlíme na tfii ãásti. KaÏdou ãást rozválíme na pomouãené desce na plát 30 x 40 cm. KaÏd plát potfieme tfietinou makové náplnû a z del ích stran smûrem do stfiedu plát stoãíme (viz. foto). Pomocí mokrého noïe krájíme kousky 5 cm iroké. Pfieneseme je na vymazan plech, potfieme roz lehan m vejcem a dáme péci. 170 C, stfiední ãást (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. Po upeãení necháme kop tka vychladnout.

5 Calzonetti 400 g hladké mouky 1 bal. DroÏdí Dr.Oetker 1 KL cukru 1/2 KL soli 1 KL pizza kofiení 200 g nastrouhaného s ru 3 PL oleje 200 ml teplé vody 1 vejce Na náplà: 200 g nastrouhaného s ru 50 g nastrouhaného plísàového s ru 2 vejce 100 g nadrobno nakrájené unky sûl, pepfi, pizza kofiení dle chuti Mouku, droïdí, cukr, sûl, kofiení a s r dáme do vût í mísy a promícháme. Pfiidáme olej, vodu a vejce a zpracujeme na hladké, vláãné tûsto. Povrch tûsta poprá íme moukou, zakryjeme utûrkou a dáme na teplé místo kynout min. 2. NáplÀ: V echny pfiísady na pfiípravu náplnû dáme do misky a dobfie promícháme. 3. Vykynuté tûsto rozválíme a vykrajujeme z nûho koleãka o prûmûru 7 cm. Doprostfied kaïdého koleãka dáme trochu náplnû, tûsto v polovinû pfiehneme a kraje stlaãením spojíme. Calzonetti pfiendáme na vymazan plech a potfieme roz lehan m vejcem a dáme péci. 170 C, stfiední ãást (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. Podáváme teplé!

6 Mokka koláã 4 vejce 150 g mouãkového cukru 125 ml oleje 125 ml minerálky 6 PL rumu 150 g polohrubé mouky 2 PL kakaa 1 PL mleté kávy 200 g mlet ch lískov ch ofií kû, které pfied mletím krátce upraïíme na pánvi bez tuku Na zdobení: Poleva Dr.Oetker tmavá zdobení dle Va í fantazie Vejce vy leháme s cukrem do pûny. Postupnû pfiidáváme olej, minerálku a rum. Pfiimícháme mouku smíchanou s kypfiicím prá kem do peãiva, kakaem, mletou kávou a ofií ky. Zpracujeme na tûsto, které vylijeme na plech vyloïen papírem na peãení. Dáme péci. 180 C, stfiední ãást (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. 2. Po upeãení koláã vyklopíme na cukrem posypanou desku, stáhneme peãící papír a necháme vychladnout. 3. Po vychladnutí polijeme mouãník polevou pfiipravenou podle návodu a dozdobíme dle fantazie.

7 S rovo-bylinkové peãivo 125 g hladké mouky 90 g másla nebo margarínu petka soli 90 g nastrouhaného s ru 3 Ïloutky 2 KL vody 1 vejce na potfiení Mouku smícháme s kypfiicím prá kem do peãiva, pfiidáme zmûklé máslo nebo margarín, sûl, nastrouhan s r, Ïloutky a vodu zpracujeme. Tûsto necháme 1/2 hodiny v ledniãce odleïet. Poté jej vyválíme na desce na tlou Èku asi 3 mm. Formiãkami vykrajujeme rûzné tvary, které pokládáme na vyma tûn plech. Na s rov krém: 45 g másla petka soli petka pepfie 45 g nastrouhaného s ru 100 g nadrobno nakrájené unky Na zdobení: kmín, sezam, mák, pepfi, mletá paprika 2. Peãivo potfieme roz lehan m vajíãkem a podle chuti posypeme kmínem, sezamem, mákem, atd. Dáme péci. 170 C, stfiední ãást (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. 3. S rov krém: Máslo utfieme se solí a pepfiem, pfiidáme nastrouhan s r, nadrobno nakrájenou unku a v e promícháme. 4. Vychladnuté peãivo spojujeme s rov m krémem.

8 Lehk smetanov dezert Na krém: 1 bal. Îelatiny Dr.Oetker 100 ml. studené vody 1 bal. lehaãky v prá ku Dr.Oetker 150 ml studeného mléka 250 ml zakysané smetany 1 bal. Vanilínového 200 g ovoce (podle sezóny) 1 bal. dûtsk ch pi kotû 1. Îelatinu dáme nabobtnat do 100 ml vody, po nabobtnání ji rozpustíme ve vodní lázni. Poté vy leháme lehaãku se studen m mlékem, pfiidáme a za leháme kysanou smetanu, vanilínov cukr, pfielijeme a krátce vmícháme rozpu tûnou Ïelatinu (ne horkou!). Na zdobení: ovoce (podle sezóny) 2. Formu na srnãí hfibet vyloïíme alobalem. Asi 1/3 krému vlijeme do formy, poklademe pi koty a ovocem dle chuti. Tento postup opakujeme - vïdy vrstva krému a vrstva pi kotû a ovoce - aï do spotfiebování v ech surovin. 3. Naplnûnou formu dáme na 2-3 hodiny ztuhnout do ledniãky. Po ztuhnutí vyklopíme dezert z formy, stáhneme alobal, pokrájíme na kousky a dozdobíme ovocem.

9 Bíl sen 3 vejce 120 g mouãkového cukru 50 g polohrubé mouky 50 g Gustinu Dr.Oetker (kukufiiãn krob) 1 PL kakaa Na ofií kov krém: 1/2 bal. Îelatiny Dr.Oetker 50 ml vody 1 bal. Vanilínového ml smetany ke lehání 100 g nastrouhané mléãné ofií kové ãokolády Na potfiení korpusu: BorÛvkov dïem Vejce vy leháme s cukrem. Zlehka vafieãkou vmícháme mouku smíchanou s Gustinem, kypfiicím prá kem do peãiva a kakaem. Tûsto nalijeme do dortové formy vyloïené papírem na peãení. Dáme péci. 170 C, stfiední ãást (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca 20 min. 2. Ofií kov krém: Îelatinu dáme nabobtnat do 50 ml vody, po nabobtnání ji rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu vy leháme s vanilínov m cukrem dotuha. Na konci lehání pfiisypeme nastrouhanou ãokoládu a opatrnû pfiilijeme a krátce za leháme rozpu tûnou Ïelatinu (ne horkou!). 3. Z korpusu po upeãení stáhneme peãící papír a necháme vychladnout. Vychladnut korpus potfieme vydatnû dïemem a vloïíme zpût do dortové formy. 4. Na dïem naneseme ofií kov krém a pomocí stûrky uhladíme, popfi. povrch podle fantazie vytvarujeme. Dort dáme na 3 hodiny do ledniãky ztuhnout. Poté mûïeme servírovat.

10 Královské banánové kostky 4 vejce 120 g mouãkového cukru 120 g hladké mouky Na náplà: 2 bal. Pudingu Dr.Oetker s vanilkovou pfiíchutí 600 ml mléka 200 g másla 5 PL mouãkového cukru Na potfiení a obloïení korpusu: 6 banánû 100 g meruàkové marmelády Na zdobení: Poleva Dr.Oetker tmavá 1. Pi kotové tûsto: Oddûlíme bílky od ÏloutkÛ. Z bílkû u leháme sníh, postupnû pfiidáváme cukr a leháme dotuha. Do tuhého snûhu za leháme Ïloutky a nakonec pomocí vafieãky zlehka vmícháme mouku s kypfiicím prá kem do peãiva. Tûsto vylijeme na plech vyloïen papírem na peãení a dáme péci. 170 C (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca 20 min. 2. NáplÀ: Puding uvafiíme se 2 PL cukru v mléce do hustého krému a za obãasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vymícháme se 3 PL cukru do pûny. Postupnû pfiidáme vychlazen pudingov krém a v echno dobfie vy leháme. 3. Po upeãení pi kotu z korpusu stáhneme peãící papír a necháme vychladnout. Vychladl pi kot potfieme marmeládou, na kterou naskládáme na koleãka nakrájené banány. Na nû opatrnû naneseme náplà a dobfie uhladíme. 4. Nakonec pfielijeme náplà tmavou polevou pfiipravenou podle návodu a uhladíme. V ledniãce necháme ztuhnout a pfied servírováním nakrájíme na kostky.

11 Jablkovo-tvarohov nákyp 500 g oãi tûn ch jablek bez jádfiincû 500 g mûkkého tvarohu 3 Ïloutky 50 g rozpu tûného másla 2 PL rumu citrónová kûra (nastrouhaná) 1 bal. Skofiicového 2 bal. Pudingu s vanilkovu pfiíchutí Dr.Oetker 25 g dûtské krupiãky 3 bílky 120 g mouãkového cukru 50 g rozinek 1. Oãi tûná jablka nakrájíme na vût í kousky. VymaÏeme pekáãek (25 x 30 cm) a kousky jablek rovnomûrnû poskládáme na dno. 2. Tvaroh, Ïloutky, máslo, rum, citrónovou kûru a skofiicov cukr dáme do vût í mísy. Pfiidáme kypfiicí prá ek do peãiva smíchan s pudingov m prá kem a dûtskou krupiãkou a v e dobfie promícháme. 3. Z bílkû u leháme sníh, postupnû pfiidáváme mouãkov cukr a u leháme dotuha. 4. Do tvarohové hmoty vmícháme zlehka pomocí vafieãky sníh a rozinky. Tvarohovou hmotu navrstvíme na jablka a dáme péci. 170 C (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca 30 min. 5. Po upeãení necháme nákyp trochu vychladnout a je tû tepl servírujeme.

12 Kávov dort s ãokoládou 4 vejce 120 g mouãkového cukru 1 kávovo-ãokoládová tyãinka (napfi. Kofila 35 g) 110 g polohrubé mouky 1 PL kakaa Na krém: 2 kávovo-ãokoládové tyãinky (napfi. Kofila 35 g) 500 ml smetany ke lehání 2 bal. Smeta fix Dr.Oetker (ztuïovaã lehaãky) Na náplà: 4 PL kávového likéru Na zdobení: 1 kávovo-ãokoládová tyãinka (napfi. Kofila 35 g) 1 PL kakaa 1 PL mouãkového cukru Oddûlíme bílky od ÏloutkÛ. Îloutky vymícháme s cukrem do pûny. Do Ïloutkové pûny postupnû pfiidáváme kávovo-ãokoládovou tyãinku rozpu tûnou v horké vodní lázni. Nakonec vmícháme mouku s kypfiicím prá kem do peãiva a s kakaem. 2. Ze zbyl ch bílkû u leháme tuh sníh, kter zlehka pomocí vafieãky pfiidáme do tûsta. Tûsto vylijeme do dortové formy vyloïené papírem na peãení a dáme péci. 170 C (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. 3. Krém: Kávovo-ãokoládové tyãinky rozpustíme ve vodní lázni ve 100 ml smetany ke lehání, pfiidáme ke zbylé smetanû (400 ml), zamícháme a dáme do ledniãky vychladit. K vychlazené smetanû pfiidáme Smeta-fix a vy leháme dotuha. 4. Po upeãení stáhneme z korpusu papír na peãení a necháme vychladnout. 5. NáplÀ: Po vychladnutí pomocí dlouhého noïe sefiízneme horní 1/3 korpusu, kterou rozdrobíme a smícháme se 4 PL kávového likéru. Tuto hmotu rovnomûrnû naneseme na korpus. 6. Pomocí dvou kávov ch lïiãek ozdobíme dort krémem, tvofiíme malé kupky - viz foto. Dort nakonec dozdobíme kousky tyãinky a pfies sítko posypeme smûsí kakaa a mouãkového cukru. Pfied servírováním dáme do ledniãky ztuhnout.

13 achovnicov koláã 125 g mouãkového cukru 1 bal. Vanilínového 4 vejce 125 g mûkkého másla (margarínu) 150 ml vajeãného likéru 225 g polohrubé mouky 75 g hofiké ãokolády 1 PL kakaa 1 PL mléka Na cukrovou polevu: Prá kov cukr s vanilkovu pfiíchutí Dr.Oetker 4 PL vajeãného koàaku Máslo nebo margarín vymícháme s mouãkov m a vanilínov m cukrem do pûny, dále postupnû za leháváme vejce a vajeãn likér. Naposledy pfiidáme mouku smíchanou s kypfiicím prá kem do peãiva. 2. Polovinu tûsta vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Do zbylé poloviny pfiidáme rozpu tûnou ãokoládu, kakao a mléko a dobfie promícháme. Hnûdé tûsto lïící naklademe na svûtlé do tvaru mfiíïky. Dáme péci C (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. 3. Z prá kového cukru a vajeãného koàaku pfiipravíme hladkou cukrovou polevu. 4. Je tû hork koláã potfieme cukrovou polevou a necháme vychladnout.

14 Tyãinky v kokosovém kabátku 120 g másla nebo margarínu 250 g hladké mouky 50 g mouãkového cukru 100 ml jableãného dïusu citrónová kûra (nastrouhaná) 1 vejce V echny pfiísady dáme do mísy a dobfie propracujeme na hladké tûsto, které dáme na 1/2 hodiny do ledniãky ztuhnout. Na jableãnou polevu: 120 g mouãkového cukru 3 PL jableãného dïusu Na posypání: 50 g strouhaného kokosu 2. Po ztuhnutí tûsto rozdûlíme na dvû ãásti a kaïdou rozválíme na obdélník 24 x 30 cm. Pomocí rád lka vykrajujeme pásky 3 x 6 cm, které skládáme na plech vyloïen papírem na peãení. Dáme péci. 180 C (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca 12 min. 3. Po upeãení necháme tyãinky vychladnout. 4. Jableãná poleva: Cukr s jableãn m dïusem vymícháme na hladkou hustou hmotu. 5. Vychladlé tyãinky poloïíme tûsnû vedle sebe a pomocí zdobícího sáãku zdobíme tyãinky cukrovou polevou. Poté je posypeme strouhan m kokosem a necháme zaschnout.

15 Dortík z ãerveného vína 4 vejce 125 g mouãkového cukru 1 bal. Vanilínového 1/2 bal. Skofiicového 250 g mûkkého másla (margarínu) 2 PL rumu 100 ml ãerveného vína 250 g polohrubé mouky 2 PL kakaa 100 g strouhané ãokolády 100 g strouhan ch mandlí 1. Oddûlíme Ïloutky od bílkû. Îloutky vymícháme s mouãkov m, vanilínov m a skofiicov m cukrem do pûny. Do Ïloutkové pûny postupnû za leháme mûkké máslo nebo margarín, rum, ãervené víno a vmícháme mouku s kypfiicím prá kem do peãiva a kakaem. 2. Ze zbyl ch bílkû u leháme tuh sníh, kter zlehka pomocí vafieãky spolu se strouhanou ãokoládou a mandlemi pfiimícháme k tûstu. 3. Tûsto dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané hranaté formy a dáme do pfiedehfiáté trouby péci. 170 C (pfiedehfiátá) Doba peãení: cca min. 4. Po upeãení dortík vyklopíme z formy a necháme na mfiíïce vychladnout.

16 Velikonoãní pletánky Buchty Dr.Oetker 3 PL rumu 1 vejce 260 ml vlaïné vody 12 PL oleje Na posypání: 4 PL mouãkového cukru 1 bal. Vanilínového 1. Smûs na pfiípravu buchet smícháme s pfiibalen m droïdím a pfiidáme ostatní suroviny na tûsto. Vypracujeme hladké tûsto, které necháme 45 min. vykynout. 2. Z tûsta vyválíme váleãky asi 12 cm dlouhé, které vïdy po tfiech spleteme do copánku. Upletené copánky smaïíme v dostateãném mnoïství horkého tuku po obou stranách. 3. Po smaïení poloïíme na ubrousek, kter vsákne pfiebyteãn tuk. 4. Smícháme mouãkov cukr s vanilínov m cukrem a je tû teplé pletánky ve smûsi obalíme.

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte:

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte: Přípravky na pečení v roce 2002 v novém! Velikonoãní peãení Pečete rádi? Chcete si zajistit pravidelné zasílání Receptářů zdarma? V tom případě dejte o sobě vědět! Jak? Více se doãtete na kartiãce uvnitfi

Více

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. První tenkrát, první i nyní! Víte, Ïe mlad lékárník Dr. August Oetker jako první vyvinul v roce 1891 kypfiicí prá ek do peãiva? Ano, tenhle mal balíãek zpûsobil ve své dobû revoluci v peãení! Dr. August

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 22

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 22 Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept! Pro Va i

Více

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept.

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept. Nûco z historie Článek z Kuchařských předpisů č.2 Oetker, rok 1926 Oetkerův puddingový prášek s příchutí vanilkovou, mandlovou, čokoládovou, malinovou a citronovou. Tyto puddingové prášky setkaly se všude

Více

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im Peãeme s láskou Peãete rádi s v robky a chtûli by jste získat originální dárek? pfiipravil pouze pro Vás, ãleny na í databáze, 500 jedineãn ch forem na peãení ve tvaru srdce! Jak formu získat? Vyzkou ejte

Více

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Dal í díl knihy Peãeme s láskou je tady! 52 rychl ch receptû na plech Obsahuje 52 receptû s obrázky na 128 stranách Velikonoãní dobroty 52 ORIGINÁLNÍCH NOV CH

Více

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vyzkou ejte nové dekoraãní zdobení pro Vás pfiipravil ãtyfii nové druhy dekorací v praktickém balení. VyuÏijte moïností dekoraãního zdobení a upravte si peãené dobroty nejen z tohoto receptáfie dle Va

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. jako jedin na trhu nabízí od zaãátku dubna novinku Vanilkov cukr. Jedná se o v robek, kter obsahuje pfiírodní vanilkové aroma s extraktem vanilky. Dopfiejte Va í rodinû

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. Dr.Oetker jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept!

Více

Zavafiujeme ovoce i zeleninu

Zavafiujeme ovoce i zeleninu Vy uï nevíte, co s ovocem? Máte uï pln sklep marmelád a je tû spoustu ovoce na zahrádce? VyuÏijte ná nov v robek Îelatinov ztuïovaã. Jedná se o v robek, kter Vám pomûïe pfii pfiípravû Ïelatinového dortu

Více

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno VÛnû vánoãního cukroví rozléhající se z kuchynû patfií neodmyslitelnû k pfiíjemné atmosféfie Vánoc. Vyzkou ejte pfii leto ním vánoãním peãení na e dvû novinky a naplàte Va e domovy nádhernou vûní vanilky

Více

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vajíãko je tradiãnû symbolem nadûje, zrození a vzkfií ení. Lidov zvyk malování vajec pr vznikl tehdy, kdyï JeÏí se svat m Petrem chodili po svûtû a na jednom statku poprosili o chléb. Hospodynû v ak doma

Více

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno,

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno, Svět kynutého těsta Kynuté tûsto patfií k nejstar ím, nejznámûj ím a také nejoblíbenûj ím druhûm tûsta. AÈ uï z nûj pfiipravíte povidlové buchty, kfiupav chléb, ovocn kynut koláã nebo mazanec, kynuté tûsto

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 23

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 23 Pro Va i snadnou orientaci jsme dïemy rozdûlili do 5 kategorií podle mnoïství a zralosti ovoce a mnoïství cukru pouïitého bûhem jejich pfiípravy. Klasick Pfii pfiípravû tohoto dïemu pouïíváme ovoce a cukr

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Ovocný kalendář nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Zavafiujeme z na ich zahrádek... s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz Receptáfi ã. 20 VáÏení a milí pfiátelé, opût po roce

Více

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker. Prospěšná vláknina Palaãinky a Lívaneãky obsahují tûlu tolik prospû nou vlákninu. Jemné vaječné palačinky V echny uvedené recepty z Palaãinek mûïete pfiipravit také s novinkou Jemn mi vajeãn mi palaãinkami.

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte: CO VÁS ZAJÍMÁ Jak je rozdíl mezi dïemem a marmeládou? Rozdíl je pouze v konzistenci a záleïí na kaïdém, co mu více vyhovuje. Hotov dïem v sobû obsahuje viditelné kousky ovoce, neboè se pfiipravuje z ovoce

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce leden únor bfiezen duben kvûten ãerven ãervenec srpen záfií fiíjen listopad prosinec ananas angre t banány bezinky borûvky broskve brusinky

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

3, 2, 1. Zmrzlinová párty

3, 2, 1. Zmrzlinová párty 3, 2, 1 Zmrzlinová párty Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková

Více

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy Předkrmy Křepelčí vejce Křepelčí vejce v aspiku se salátem Velmi populární se dnes v kulináfiském svûtû stávají kfiepelãí vejce. Skvûle do plàují saláty, jsou ozdobn mi a chutn mi prvky pfiedkrmû, v borné

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 PEKAŘSKÝ VÝROBEK 1) NESTANICKÝ FRGÁL Drobenka 500g polohrubé mouky 130g cukru moučka 150g cukru krupice 130g změklého másla 150g polohrubé mouky 2 žloutky Nastrouhaná kůra

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Rady z na í zku ební kuchynû: okolnosti ovlivàující pfiípravu dïemû 1. DRUH OVOCE KaÏdé ovoce obsahuje PEKTINY. Tyto látky mají Ïelírovací schopnosti. Jejich mnoïství je ale v kaïdém druhu ovoce jiné,

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.)

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.) RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 CUKRÁŘSKÝ VÝROBEK 1)JABLKOVO-TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ 200g másla 200g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 200g hrubě strouhaných ořechů 2 KL skořice 2 PL rumu 3 PL čokoládového pudingu

Více

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku

Recepty: Soutěž o nejlepší mňamku Soutěž o nejlepší mňamku V sobotu 18. května 2013 proběhl v Dubicku Den mikroregionu a s ním spojený Den otevřených dveří v naší škole. Při této příležitosti se uskutečnila soutěž O nejlepší mňamku. Do

Více

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 34

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 34 Krémové náplne cobydup! Máte rádi lehké krémové náplně nebo dáváte přednost tradičním, máslovým? Máte raději jemnou chuť vanilky nebo intenzivní čokoládovou chuť? Ať už je Vaše volba jakákoliv s Krémovými

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! Mokrá buchta

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! Mokrá buchta Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky! 4 kakaové pudinky 20 dkg moučkového cukru 4 vejce 1 lžíce rumu 20 ml oleje 1 prášek do pečiva 25 dkg másla 20 dkg mouč. cukru 50 dkg měkkého tvarohu Pudinkové prášky

Více

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 2 2 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 3 Úvod ProhlíÏím album fotografií. Parta Ïen, v echny v usèákov ch soupravách,

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY Punčové kokosové řezy 150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citrónové šťávy,

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Tvarohový koláč. Roláda pečená s jablíčky

Tvarohový koláč. Roláda pečená s jablíčky 1 Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû Vyzkou ejte novinky od : Sladk moment Ovocná pfiesnídávka jako jedin nabízí od poloviny ãervna 2006 novinku - Sladk Moment Ovocnou pfiesnídávku v prá ku. Jedná se o první pfiesnídávku v praktickém balení,

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem Nepečený jogurtový řez s rybízem Krém: 500 g jogurtu, 1 Rama cremefine na šlehání (nebo šlehačka), 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 1 ţelatinový ztuţovač Dr. Oetker. Ramu ušlehat s cukrem, přidat

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Mischel Catering s.r.o.

Mischel Catering s.r.o. KATALOG V ROBKÒ A SLUÎEB, ipská 12, Praha 3 tel./fax: +420 2 24 25 26 97, mobil: +420 737 22 77 22 info@mischelcatering.cz, www.mischelcatering.cz NA E PROVOZOVNY ZACHLAZENÁ JÍDLA Právû uvafiené jídlo

Více

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû Vitamíny ObsaÏeno v: Positivnû pûsobí na: Provitamín A ananas, mango, maracuja, meruàky, oãi, pleè, sliznici, rûst, meloun, mrkev, paprika, rajãe imunitu Vitamín

Více

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43 Receptář č. 43 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenost s pečením příprava do 60 min. KL = kávová

Více

Kokosový dort. Postup přípravy

Kokosový dort. Postup přípravy Kokosový dort Postup přípravy Bílky ušleháme s částí cukru do tuhé pěny, žloutky vyšleháme se zbylým cukrem dohusta drátěnou metlou a obě tyto hmoty opatrně spojíme. Pak opatrně vmícháme směs mouky a kakaa

Více

JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE

JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE JABLEČNÁ KUCHAŘKA Z RECEPTŮ DĚTÍ K PŘÍLEŢITOSTI JABLEČNÉHO ODPOLEDNE VE ŠKOLNÍ DRUŢINĚ 26.10.2010 Obrácený koláč s marmeládou od Martina Mahdala ze 2.třídy 100 ml oleje 8 jablek 1 lžička skořice 1 vanilkový

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku...

18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... 1 18 receptů na štrúdly z jablek, hrušek, švestek, máku... Je libo těsto se sádlem? Či jogurtové? Víte, že dobré vypracování hmoty vyžaduje s ní aspoň 50krát plácnout o vál? Pak si zaslouží odpočinout

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Bramborové recepty z VYSOČINY

Bramborové recepty z VYSOČINY Bramborové recepty z VYSOČINY 1 1. Prokládaný bramborák 1 kg strouhaných syrových brambor, 70 dkg hrubé mouky, 1 hlavička česneku, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka dle chuti, 1 plátek krkovičky nebo libového

Více

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prdopeč, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru, 2 žloutky,

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

kuchyňský robot RM5000 recepty

kuchyňský robot RM5000 recepty kuchyňský robot RM5000 recepty příslušenství k vašemu robotu Concept Momento hnětací metla na kynutá a tuhá těsta mixér se skleněnou tepluvzdornou nádobou o objemu 1,5 l s dokonale těsnícím víkem A-metla

Více

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová

Trojbarevný mazanec paní Hüttlová Trojbarevný mazanec paní Hüttlová 200 ml 12% smetany 1 kostka droždí 90 g třtinového cukru 250 g polohrubé mouky Babiččina volba 250 g hladké mouky Babiččina volba 1 vejce 2 žloutky 100 g másla vanilkový

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Mrkvový dort s limetkovým krémem

Mrkvový dort s limetkovým krémem Minikuchařka 2 OBSAH Mrkvový dort s limetkovým krémem. 4 Jidáše.. 7 Špenátová polévka. 8 Boží milosti.. 10 Kopřivová nádivka pečená na slanině. 12 Velikonoční beránek. 14 Velikonoční mazanec.16 Špaldové

Více

Tvarohové nepečené muffiny s ananasem

Tvarohové nepečené muffiny s ananasem Tvarohové nepečené muffiny s ananasem Suroviny 100g sušenek BeBe (nebo jiné podobné) 80g másla 15g strouhaného kokosu 1 lžíce kakaa 75ml mléka 2 lžičky želatiny 250g tvarohu 200g Salka (necelá polovina

Více

Řezy jako peříčko. LABUŽNÍK - jablka, smetana a ořechy

Řezy jako peříčko. LABUŽNÍK - jablka, smetana a ořechy Řezy jako peříčko Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL), 70 g cukru moučka (4 PL). Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK Sušenky s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin upečené z ovesné a amarantové mouky bez použití palmového tuku Kakaové, kokosové a skořicové sušenky SMART BREAK n jsou díky

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi

Jahodové tiramisù. Ingredience pro 8 osob. Mascarponový krém. 700 gr Jahody. 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi Jahodové tiramisù Ingredience pro 8 osob 700 gr Jahody 300 gr Cukrářské piškoty Savoiardi 40 gr Třtinový cukr Demerara (anebo cukr krupice) 30 ml Pomerančový likér Grand Marnier (dobrovolný) 1/2 ks Citron

Více

Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem Jablečný koláč s pudinkem 500 polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce cukru, 3 lžíce mléka, 250 g másla (hera) náplň: 1,5 kg jablek, 12 lžic cukru, 3 vanilkové pudinky jablka oloupeme a nakrájíme

Více

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům

Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Díky moc našim hasičům za jejich toleranci k našim nápadům Všechny 3 díly Žebnické kuchařky najdete na www.zebnice.cz Stejně tak i fotky ze všech tří ročníků jarního posezení v namnožených kopiích toho

Více

Řezy s ořechovým vrchem. Ořechové řezy. Ledové řezy. Kokosové řezy od Vlasty. Banánový řez. Diplomatické řezy

Řezy s ořechovým vrchem. Ořechové řezy. Ledové řezy. Kokosové řezy od Vlasty. Banánový řez. Diplomatické řezy ŘEZY Řezy s ořechovým vrchem Těsto: 14 dkg másla, 21 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru, 2 žloutky. Na vrch: 4 bílky, 21 dkg cukru, 14 dkg strouhaných ořechů. Máslo rozmělníme do mouky s cukrem a žloutky

Více

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT KVĚTEN 2015 Raut Třída 2. HOT Vás srdečně zve na slavností raut. Datum: 28.5.2015 Čas: 15:00 Místo konání: Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov Julia Sedláka 18 Budeme se moc

Více

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček Soutěž o sadu jedinečných formiček Chcete od nás získat skvělý dárek? Vyzkoušejte zajímavé recepty z nového vánočního receptáře, sbírejte kódy a zapojte se do vánoční soutěže, kterou jsme připravili výhradně

Více

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Náročnost: jednoduché 10 Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Čas na přípravu: 20 minut příprava + čas potřebný na chlazení Počet porcí: 10 Ingredience: 220

Více