Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?"

Transkript

1 Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Dal í díl knihy Peãeme s láskou je tady! 52 rychl ch receptû na plech Obsahuje 52 receptû s obrázky na 128 stranách Velikonoãní dobroty 52 ORIGINÁLNÍCH NOV CH RECEPTÒ NAJDETE POUZE V TÉTO KNIZE Knihu si mûïete objednat na na ich internetov ch stránkách nebo prostfiednictvím po ty na dobírku pfii zaslání Va í objednávky na adresu, P.O.Box 71, Vla im, Cena za jednu knihu je 119,- Kã + po tovné a balné (80,- Kã). Pfii objednání 2 a více knih je po tovné a balné za celou zásilku 99,- Kã. Receptáfi ã. 16 Kvalita je nejlepsí ˇ recept. s.r.o., Americká 2335, Kladno Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

2 Milí pfiátelé velikonoãního peãení, jaro bude za malou chvilku klepat na dvefie a Velikonoãní svátky na sebe nenechají dlouho ãekat. Ani tento rok jsme na Vás s pfiíchodem jara nezapomnûli. Dostává se Vám do rukou opût receptáfi se 14 nov mi originálními recepty od. V echny recepty byly jako jiï tradiãnû peãlivû vyzkou eny ve Zku ební kuchyni a nesou tedy záruku, Ïe se pfii dodrïení postupu zajisté podafií. Dûkujeme Vám za Va e milé dopisy, které nás opravdu tû í. Dûkujeme Vám rovnûï za Va e cenné pfiipomínky, nápady a rady, ze kter ch si bereme ponauãení. Pfiejeme si, aby Vám na e nové recepty dodali novou inspiraci pro velikonoãní peãení. VÏdyÈ co více potû í mlsné jaz ãky Va í rodiny neï doma s láskou upeãené dobroty. Dobrou chuè! Ondfiej Koníãek Zákaznick servis Jaroslava Sochorová Zku ební kuchynû Pro jednodu í orientaci uvádíme u kaïdého receptu míru obtíïnosti: - snadná příprava - střední obtížnost - předpokládáme již zkušenost s pečením Vysvûtlení pouïit ch zkratek: KL = kávová lžička PL = polévková lžíce Prosíme, pfii peãení vïdy respektujte zku enosti s vlastní troubou. Pfiipomínáme, Ïe jistotu vydafieného v sledku Vám zaruãujeme pouze pfii pouïití originálních pfiísad na peãení.

3 Tvarohov dort s jahodami Doba pfiípravy: asi 50 minut 200 g hladké mouky 1 /2 rovné KL Kypfiicího prá ku do peãiva 50 g mouãkového cukru 1 vejce 100 g zmûklého másla nebo margarínu Na náplà: 500 g mûkkého tvarohu 130 g mouãkového cukru 4 Ïloutky 2 KL Citrónového aroma 50 g na mírném ohni rozpu tûného másla 4 bílky Na Ïelé: 500 g ãerstv ch oãi tûn ch a na plátky pokrájen ch jahod 250 ml ovocné Èávy (popfi. bílého vína), mûïeme pouïít i vodu 2-3 PL cukru 1 Dortové Ïelé ãervené trochu nasekan ch mátov ch lístkû 1. Suroviny na tûsto v míse ruãnû prohnûteme. Vyklopíme na pomouãen vál a vypracujeme tûsto. Ze 2 /3 tûsta vyválíme plát a vyplníme jím vymazané dno dortové formy o prûmûru 26 cm. Ze zbylého tûsta vyválíme váleãek a vytvofiíme z nûho okraj dortu asi 3-4 cm vysok. 2. Suroviny na náplà kromû bílkû dûkladnû promícháme. 3. Z bílkû u leháme sníh a lehce vmícháme do pfiipraveného tvarohu. 4. NáplÀ stejnomûrnû rozlijeme na tûsto a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 180 C Horkovzdu ná trouba: 160 C Doba peãení: asi 50 minut 5. Upeãen dort necháme zcela vychladnout. 6. Pfiipravené jahody poklademe na tvaroh tak, abychom nemûli Ïádné volné místo, aby neproteklo Ïelé. Dort odloïíme do chladu. 7. Dort posypeme nasekanou mátou a pfiipravíme Ïelé dle návodu na obalu a opatrnû jahody zalijeme. OdloÏíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrnû odstraníme okraj formy a servírujeme.

4 Dort s jablky a tvarohem Doba pfiípravy: asi 50 minut 200 g hladké mouky na piãku noïe Kypfiicího prá ku do peãiva 80 g mouãkového cukru petka soli 1 vejce 120 g mûkkého másla nebo margarínu Na posypání tûsta: 2-3 oloupaná, na hrubém struhadle nastrouhaná jablka 1 /2 Skofiicového cukru Na náplà a obloïení: 750 g mûkkého tvarohu 40 g Solamylu 120 g mouãkového cukru trochu nastrouhané citrónové kûry z omytého citrónu 3 Ïloutky 3 bílky 4-5 men ích jablek 1 /2 Skofiicového cukru 1. Suroviny na tûsto v míse ruãnû prohnûteme a vyklopíme na pomouãen vál. Tûsto vypracujeme a odloïíme asi na 15 minut do chladu /3 tûsta vyválíme na plát a vyloïíme jím vymazané dno dortové formy o prûmûru 26 cm. Ze zbytku tûsta vyválíme váleãek a vytvofiíme z nûho okraj dortu asi 2 cm pod okraj formy. 3. Tûsto posypeme nastrouhan mi jablky a skofiicov m cukrem. 4. Suroviny na náplà kromû bílkû, jablek a skofiicového cukru promícháme. Z bílkû u leháme sníh a lehce vmícháme do pfiipraveného tvarohu. NáplÀ nalijeme na tûsto a uhladíme. 5. Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a rozloïíme na dort. Posypeme zbyl m skofiicov m cukrem. 6. Dort vloïíme do pfiedehfiáté trouby a peãeme. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Doba peãení: asi minut 7. Upeãen dort necháme ve vypnuté troubû zchladnout. Vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Pomocí noïe odstraníme okraj formy a servírujeme. Uchováváme v chladu. TIP: Do druhého dne nám dort zvláãní.

5 ezy Vitalis Doba pfiípravy: asi minut Na drobenku: 100 g polohrubé mouky 100 g mouãkového cukru 150 g másla 300 g Kfiupav ch ãokoládov ch müsli Vitalis 350 g polohrubé mouky 180 g mouãkového cukru 40 g kakaa 1 Kypfiící prá ek do peãiva 250 ml mléka 100 ml oleje 3 vejce 1. V míse ruãnû promícháme suroviny na drobenku a odloïíme na posypání. 2. Ve druhé míse dûkladnû mûchaãkou nebo lehaãem vymícháme hladké tûsto, které vylijeme do vymazaného, vysypaného plechu (30x40 cm). Uhladíme a stejnomûrnû posypeme drobenkou. Peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Doba peãení: minut 3. Do mouãníku píchneme pejli a je-li suchá, je mouãník upeãen. 4. Po vychladnutí krájíme na kostky. Mouãník uchováváme zakryt, aby neokoral. TIP: Tûsto mûïeme rovnûï pfiipravit ze dvou originálních smûsí na peãení âokoládov ch Brownies. (k dostání od dubna 2007)

6 Velikonoãní vejce z listového tûsta Na 2 vejce 500 g listového tûsta 1 roz lehané vejce na potfiení Na náplà: 1 Krémová náplà vanilková 1-2 PL mouãkového cukru 200 ml studeného mléka 125 g mûkkého másla Na obloïení: 1 malá plechovka odkapan ch mandarinek asi g oãi tûn ch ãerstv ch jahod Doba pfiípravy: asi minut 1. Tûsto vyválíme na pomouãeném vále na plát o velikosti cca 45x35 cm. 2. Z papíru vystfiihneme ablonu tvaru vejce (v ka 30 cm a 20 cm iroké v nej ir ím místû). Pomocí ablony z tûsta vykrojíme dvû vejce a pfieneseme je na plech. Roz lehan m vejcem natfieme asi 2 cm okraj. Ze zbylého tûsta vyválíme a nakrájíme 2 cm prouïky a vytvofiíme na kaïdém vajíãku ve dvou fiadách nad sebou okraje. ProuÏky mezi sebou i horní okraj potfieme vejcem. Stfiedy tûsta propícháme vidliãkou a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Plynová trouba: stupeà 4-5 Doba peãení: cca 15 minut 3. Upeãená, zchladlá vejce pfieneseme na podnos a necháme vychladnout. 4. NáplÀ pfiipravíme podle návodu na obalu a kaïdé vejce potfieme polovinou náplnû. Dle obrázku ozdobíme ovocem a dáme asi na 1 hodinu do lednice a poté krájíme na porce. TIP: MÛÏeme pouïít jakoukoli jinou Krémovou náplà.

7 Velikonoãní copy Na 2 copy - 2 plechy 100 g rozinek 50 g loupan ch nasekan ch mandlí 2 PL rumu 1-2 PL kandované pomeranãové kûry 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 DroÏdí 60 g mouãkového cukru 2 KL Kypfiicího prá ku do peãiva trochu mletého badyánu (nemusí b t) 1 /4 KL soli 2 KL Citrónového aroma 2 vejce 100 g na mírném ohni rozpu tûného másla nebo margarínu ml vlaïného mléka Na dokonãení: 1 vejce trochu rumu na pokapání trochu Prá kového cukru s vanilkovou pfiíchutí Doba pfiípravy: asi 20 minut 1. Rozinky, mandle a kûru pokapeme rumem. 2. V míse promícháme sypké suroviny na tûsto, pfiidáme aroma, vejce, tuk a podle potfieby mléko. Mûchaãkou vypracujeme tûsto a asi na 10 minut zakryjeme. Pfiidáme namoãené plody i s rumem a dûkladnû vypracujeme tûsto, které se nelepí na stûnu mísy. Je-li tuhé, pfiidáme 1-2 PL mléka, je-li fiídké, pfiidáme 1-2 PL mouky. Posypeme moukou a necháme zakryté na teplém místû nakynout - aï znaãnû zvût í objem. 3. Tûsto vyklopíme na pomouãen vál, krátce prohnûteme a rozdûlíme na 6 stejn ch dílû. Díly vyválíme asi na 35 cm dlouhé váleãky a tfii váleãky spleteme v cop. Konce k sobû pfiimáãkneme. Cop poloïíme na plech vyloïen peãícím papírem a totéï opakujeme s druh mi 3 váleãky. Necháme je tû asi 20 minut na teplém místû nakynout, potfieme roz lehan m vejcem a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Plynová trouba: stupeà 2-3 Doba peãení: minut kaïd plech 4. Píchneme-li do copu pejli a je-li suchá, je cop peãen. 5. Ihned po upeãení "pocákáme" copy rumem. Po vychladnutí posypeme prá kov m cukrem a servírujeme. TIP: Copy mûïeme dobfie zamrazovat. Pfied servírováním necháme volnû rozmrazit, nebo krátce rozmrazíme v mikrovlnné troubû.

8 Velikonoãní vûneãky na vajíãka Na 9-10 vûneãkû 450 g hladké mouky 1 DroÏdí 60 g cukru 1 Vanilkov cukr petka soli 1 vejce 1 bílek 50 g na mírném ohni rozpu tûného másla nebo margarínu 100 ml vlaïného mléka 125 ml vlaïné smetany ke lehání petka badyánu (nemusí b t) vafiená, barevná velikonoãní vejce Na potfiení: 1 Ïloutek 1 PL mléka Doba pfiípravy: asi 20 minut 1. V míse promícháme v echny sypké pfiísady. Pfiidáme ostatní suroviny a mûchaãkou vypracujeme tûsto, které necháme zakryté na teplém místû asi 15 minut. Je tû jednou dûkladnû prohnûteme, kdyï uï se tûsto nelepí, posypeme moukou a zakryté necháme na teplém místû kynout - aï zdvojnásobí svûj objem. 2. Tûsto vyklopíme na pomouãen vál, krátce prohnûteme a nakrájíme asi na kouskû. KaÏd kousek vyválíme na váleãek asi 25 cm dlouh. VÏdy dva váleãky svineme dohromady jako vûneãek, konce zmáãkneme a klademe na plechy vyloïené peãícím papírem. Na teplém místû necháme je tû asi 15 minut kynout. 3. Potfieme roz lehan m Ïloutkem s mlékem a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 200 C Horkovzdu ná trouba: 180 C Doba peãení: minut 4. Do stfiedu vychladl ch vûneãkû vloïíme uvafiená malovaná vejce.

9 Tvarohové smetanové fiezy s ovocem Na kusû 100 g hladké mouky 50 g Solamylu 1 zarovnaná KL Kypfiicího prá ku do peãiva 3 vejce 3 PL horké vody 150 g mouãkového cukru Na náplà: 1 malá konzerva mandarinkového odkapaného kompotu 50 ml zachycené Èávy z kompotu 2 PL citrónové Èávy 1 Îelatina v plátcích 500 g tvarohu na peãení (mûkkého) 150 g mouãkového cukru trochu nastrouhané citrónové kûry z omytého citrónu 200 ml smetany ke lehání Na posypání: Prá kov cukr s vanilkovou pfiíchutí Doba pfiípravy: asi minut 1. V misce dûkladnû promícháme mouku, solamyl a kypfiicí prá ek. 2. V druhé misce na leháme lehaãem do pûny vejce, vodu, cukr a vanilínov cukr. Za stálého lehání na 1. stupni lehaãe zapracujeme do pûny pfiipravenou mouku. 3. Tûsto vylijeme do plechu 30x40 cm vyloïeného peãícím papírem. Peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 200 C Horkovzdu ná trouba: 180 C Doba peãení: asi minut 4. Po upeãení pfieklopíme na utûrku posypanou mouãkov m cukrem a necháme vychladnout. Stáhneme peãící papír. Korpus svisle rozkrojíme a jeden díl poloïíme na podnos. 5. Na pfiípravu náplnû namoãíme Ïelatinu do mandarinkové a citrónové Èávy asi na 10 minut. Tvaroh, cukr, vanilínov cukr a citrónovou kûru rozmícháme. Îelatinu i s tekutinou na mírném ohni rozpustíme. Vmícháme asi 2 PL tvarohové hmoty a smícháme se zbyl m tvarohem. Smetanu u leháme lehaãem dotuha a ve dvou fázích zapracujeme do tvarohu. Mandarinky nakrájíme na men í kousky a zlehka lïící vmícháme do náplnû. 6. NáplÀ dáme do lednice a za obãasného zamíchání necháme vychladit (asi 1 hodinu). Jakmile zaãne tuhnout, stejnomûrnû ji natfieme na pfiipraven plát. Lehce pfiiloïíme druh plát korpusu a odloïíme asi na 3-4 hodiny do lednice. 7. Mouãník nakrájíme na kostky a lehce posypeme prá kov m cukrem. Uchováváme v chladu.

10 Helenin dort s hru kami Doba pfiípravy: asi 45 minut 225 g hladké mouky 100 g mouãkového cukru 1 Vanilkov cukr 1 /2 KL mleté skofiice 1 vejce 125 g másla nebo margarínu g kompotovan ch, odkapan ch hru ek (nebo oloupan ch, mûkk ch, ãerstv ch) Na náplà: 500 g mûkkého tvarohu trochu nastrouhané citrónové kûry z omytého citrónu 1 Puding Naturamyl s vanilkovou pfiíchutí 2-3 PL cukru 3 vejce Na polevu: 1 Poleva tmavá 50 g másla 1. V míse ruãnû prohnûteme suroviny na tûsto a vyklopíme na pomouãen vál. Vypracujeme tûsto. Ze 2 /3 tûsta vyválíme kulat plát a vyloïíme jím vymazané dno formy o prûmûru 26 cm. Ze zbylého tûsta vyválíme váleãek, kter pfiiloïíme na plát tûsta. Vytvarujeme asi 3-4 cm vysok okraj. 2. Suroviny na náplà dobfie promícháme nebo krátce vy leháme lehaãem. Stejnomûrnû nalijeme na tûsto a poklademe hru kami. Peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Plynová trouba: stupeà 2-3 Doba peãení: minut 3. Po upeãení necháme zcela vychladnout. 4. Ve vodní lázni rozpustíme vyjmutou polevu z obalu a máslo. Za obãasného zamíchání rozpustíme. 5. Polevu rozlijeme na studen dort a opatrnû rozetfieme. OdloÏíme asi na 3 hodiny do chladu. Pomocí noïe odstraníme okraj formy a nejlépe "zubat m" noïem krájíme porce.

11 âokoládo-meruàkové muffiny Na 12 muffinû g odkapan ch, pûlen ch merunûk (lze pouïít i ãerstvé), 4 pûlky merunûk ponecháme na ozdobu 60 ml oleje 250 ml podmáslí 2 vejce 1 KL Rumového aroma 100 g na kousky nasekané ofií kové ãokolády 150 g cukru 280 g hladké mouky petka soli 25 g kakaa 2 zarovnané KL Kypfiicího prá ku do peãiva na piãku noïe Jedlé sody Na polití: 100 g ofií kové ãokolády 1 KL oleje Doba pfiípravy: asi 25 minut 1. MeruÀky nakrájíme na kousky a ponecháme stranou. Dvû meruàky ponecháme na ozdobu. 2. Do mísy nalijeme olej a podmáslí, pfiidáme vejce, aroma a nasekanou ãokoládu. Cukr, vanilínov cukr, mouku, sûl, kakao, kypfiicí prá ek a sodu promícháme. Smûs vmícháme do pfiipraveného podmáslí a krátce zapracujeme meruàkové kousky. 3. Formu na muffiny vymaïeme a vysypeme. Tûsto polévkovou lïící stejnomûrnû rozdûlíme do formy. 4. Peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Plynová trouba: stupeà 2-3 Doba peãení: asi 40 minut 5. Po upeãení necháme asi 10 minut ve formû zchladnout a pomocí kulatého noïe vyjmeme. Necháme zcela vychladnout. 6. Na ozdobení rozpustíme na kousky nalámanou ãokoládu spolu s olejem ve vodní lázni a lïiãkou muffiny nazdobíme. PÛlky merunûk nakrájíme na plátky a podle obrázku ozdobíme. Po ztuhnutí polevy servírujeme.

12 Ofiechov dort s velikonoãními zajíãky Doba pfiípravy: asi 40 minut 90 g hladké mouky 40 g Gustinu (kukufiiãného krobu) 1 zarovnaná KL Kypfiicího prá ku do peãiva 3 vejce 100 g mouãkového cukru 2-3 PL horké vody Na náplà: 600 ml smetany ke lehání 1-2 PL mouãkového cukru 1 Vanilínov cukr 2 Smeta-fixy 150 g mlet ch ofiechû - asi 3 PL ponecháme na posypání boku dortu Na posypání: trochu Prá kového cukru s vanilkovou pfiíchutí 1. Mouku promísíme s gustinem a kypfiicím prá kem do peãiva. 2. Do pûny na leháme lehaãem vejce, mouãkov cukr, vanilínov cukr a vodu. 3. Do na lehané pûny krátce zapracujeme pfiipravenou mouku (na 1. stupni lehaãe). Hladké tûsto nalijeme do dortové formy o prûmûru 26 cm, jejíï dno jsme vyloïili peãícím papírem. Uhladíme a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: C Horkovzdu ná trouba: C Doba peãení: asi minut 4. Upeãen korpus necháme vychladnout, stáhneme peãící papír a korpus jednou profiízneme. 5. Suroviny na náplà kromû ofií kû u leháme lehaãem dotuha. Do lehaãky lehce vmícháme ofií ky a 3 /4 náplnû natfieme na spodní korpus. Lehce pfiiloïíme druh díl. Boky dortu potfieme zbylou náplní a posypeme ofií ky. 6. Z papíru vyrobíme ablony zajíãkû, pfiiloïíme na dort a sítkem posypeme cukrem. Opatrnû odstraníme ablony. Dort uchováváme v chladu. TIP: K pocukrování mûïete rovnûï pouïít ablony, které najdete v Perníku a Buchtách. (k dostání od bfiezna do kvûtna 2007)

13 Jarní palíky Na 20 palíkû 375 g hladké mouky 1 DroÏdí 1-2 rovné KL soli petku cukru 150 g bílého jogurtu ml vlaïného mléka Na jarní pomazánku: 500 g mûkkého tvarohu 1 drobnû nakrájená jarní cibulka (i s natí) 1-2 PL jemnû nakrájen ch bylinek - napfi. petrïelka, païitka apod. sûl petku pepfie 1 /4 KL sladké mleté papriky podle potfieby trochu mléka Na potfiení: trochu mléka sezamové semínko Na posypání: na kostiãky nakrájené 3-4 PL ãervené a Ïluté papriky Doba pfiípravy: asi 30 minut 1. V míse promícháme sypké suroviny na tûsto. Pfiidáme ostatní suroviny na tûsto a vypracujeme tûsto, které necháme asi 15 minut na teplém místû nakynout. Je tû jednou dûkladnû mûchaãkou vypracujeme aï se tûsto nelepí na stûnu mísy, posypeme moukou, zakryjeme a na teplém místû necháme nakynout aï tûsto znaãnû zvût í svûj objem. 2. Na jarní pomazánku v echny suroviny promícháme nebo krátce vy leháme lehaãem. Dochutíme a odloïíme do chladu. 3. Tûsto vyklopíme na pomouãen vál, rozdûlíme na 4 díly a kaïd díl na vále prohnûteme a vytvarujeme asi 20 cm velkou "veku". Klademe na peãící plech pokryt peãícím papírem a necháme je tû asi 15 minut kynout. KaÏdou veku podélnû nastfiihneme asi 1 cm hluboko, potfieme mlékem popfiípadû posypeme sezamem. Peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 200 C Horkovzdu ná trouba: 180 C Doba peãení: minut 4. Upeãené veky necháme vychladnout. 5. KaÏdou veku nakrájíme asi na 5 palíkû (konce zafiízneme, aby palíky dobfie stály). Na palíky lïící navr íme pomazánku a podle chuti posypeme. Uchováváme v chladu. TIP: Zkusíme i jin druh pomazánky, napfi. unkovou, ãesnekovou apod.

14 ezy Hawai Doba pfiípravy: asi 50 minut 3 vejce 3 PL vody 3 PL mouãkového cukru petka Kypfiicího prá ku do peãiva 5 PL polohrubé mouky 1 KL Solamylu Na náplà: 8 plátkû Îelatiny v plátcích 1000 g mûkkého tvarohu 70 g mouãkového cukru 2 Vanilínové cukry trochu nastrouhané citrónové kûry z omytého citrónu 3 PL citrónové Èávy 250 ml smetany ke lehání Na Ïelé: 2 velké konzervy koleãkového ananasu ( g ãistá váha) 500 ml tekutiny - zachycené Èávy z ananasu doplnûné vodou 1 Cukrárenské Ïelé Ïluté cukr dle chuti 1. Vejce, vodu, cukr a vanilínov cukr na leháme lehaãem do pûny. 2. Kypfiicí prá ek, mouku a solamyl promícháme a na 1. stupni lehaãe krátce za leháme do pûny. Hladké tûsto stejnomûrnû rozetfieme do vymazaného, vysypaného plechu (30x40 cm) a upeãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C Doba peãení: asi 15 minut 3. Po upeãení necháme korpus vychladnout. 4. Na pfiípravu náplnû namoãíme Ïelatinu podle návodu. 5. Tvaroh, cukr, vanilínov cukr, citrónovou kûru i Èávu promícháme. Vy leháme smetanu a na mírném ohni rozpustíme lehce vymaãkané plátky Ïelatiny. Do rozpu tûné Ïelatiny vmícháme 2-3 PL pfiipraveného tvarohu a v e promícháme. Zlehka vmícháme lehaãku a náplà stejnomûrnû natfieme na korpus. OdloÏíme asi na 1 hodinu do chladu. 6. Ananas necháme odkapat, odmûfiíme 500 ml a pfiipravíme Ïelé podle návodu na obalu. 7. Na náplà rozloïíme koleãka ananasu a opatrnû zalijeme zchladl m Ïelé. Necháme nejménû 4 hodiny (nejlépe pfies noc) v chladu. Krájíme fiezy a servírujeme. TIP: PouÏijeme-li ananas nakrájen na kousky a koleãka poskládáme, mouãník se lépe porcuje.

15 Kokosov zajíãek Doba pfiípravy: asi minut 2 PL mletého kokosu 150 g hladké mouky 2 zarovnané KL Kypfiícího prá ku do peãiva 100 g mouãkového cukru 3-4 PL horké vody 4 vejce Na potfiení: 4-5 PL hladkého dïemu Na krém: 1 Puding Naturamyl s vanilkovou pfiíchutí 300 ml mléka 200 g mûkkého másla 3-4 PL mouãkového cukru Na ozdobení: 1 lehaãka v prá ku 150 ml studeného mléka 50 g barevného marcipánu 1 kostiãka tmavé ãokolády asi g mletého kokosu 1. Na korpus smícháme kokos, mouku a kypfiicí prá ek. 2. Cukr, vanilínov cukr, mouãkov cukr, vodu a vejce na leháme lehaãem do pûny. Na 1. stupni lehaãe do pûny krátce zapracujeme pfiipravenou mouku. 3. Tûsto vylijeme do dortové formy o prûmûru 26 cm, jejíï dno jsme vyloïili peãícím papírem. Peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 190 C Horkovzdu ná trouba: 170 C Plynová trouba: stupeà 4-5 Doba peãení: asi 20 minut 4. Upeãen korpus necháme chvíli zchladnout a pomocí noïe oddûlíme okraj formy, stáhneme peãící papír, po stranách vykrojíme dva oblouãky a ponecháme je na ozdobu. Vykrojen korpus 2x podélnû profiízneme. Spodní a prostfiední plát potfieme dïemem. 5. Z pudingového prá ku a mléka uvafiíme hust puding, kter za obãasného promíchání necháme zcela vychladnout. 6. Máslo s cukrem na leháme do pûny a po ãástech do ní za leháme puding. 7. Pláty potfiené dïemem spojíme krémem. lehaãku pfiipravíme podle návodu na obalu, 2-3 PL dáme do mikrotenového sáãku. Zbylou lehaãkou potfieme boky, horní stranu dortu a rozfiíznuté díly (ou ka a packy). 8. Ou ka a packy pfiiloïíme na dort a cel dort kromû ou ek a pacek posypeme kokosem. Na plo e posypané mouãkov m cukrem vyválíme z marcipánu plo ky pacek a ãumáãek. Nastfiíkáme ãumáãek a podle obrázku dort ozdobíme. âokoládu rozpustíme ve vodní lázni a pejlí naznaãíme oãka. 9. Dort necháme asi 2-3 hodiny v chladu.

16 Báboviãky s polevou Na 12 kusû 100 g mûkkého másla nebo margarínu 80 g mouãkového cukru 2 vejce pár kapek Rumového aroma 80 g hladké mouky 1 Kypfiicí prá ek do perníku 50 g nastrouhan ch pi kotû nebo perníku 70 g strouhan ch mandlí trochu mléka Na ozdobení: 1 Poleva svûtlá trochu tuhého malinového dïemu Doba pfiípravy: asi 30 minut 1. Máslo nebo margarín, cukr, vejce a aroma u leháme lehaãem do pûny. Promícháme mouku, kypfiicí prá ek do perníku, pi koty nebo perník, mandle, vanilínov cukr a na 1. stupni lehaãe zapracujeme do na lehané pûny. Podle potfieby pfiidáme 1-2 PL mléka. 2. Tûstem naplníme vymazané vysypané formiãky na muffiny a peãeme v pfiedehfiáté troubû. Elektrická trouba: 200 C Horkovzdu ná trouba: 180 C Doba peãení: asi 20 minut 3. Po upeãení necháme koláãky zchladnout a pomocí noïe vyjmeme z formy. Otoãíme dnem vzhûru a necháme zcela vychladnout. 4. Polevu pfiipravíme podle návodu na obalu, ustfiihneme rûïek a polevu opatrnû nastfiíkáme po okraji koláãku. Stfied koláãku ponecháme voln. Pfied servírováním ozdobíme stfied kaïdého koláãku trochou dïemu.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. První tenkrát, první i nyní! Víte, Ïe mlad lékárník Dr. August Oetker jako první vyvinul v roce 1891 kypfiicí prá ek do peãiva? Ano, tenhle mal balíãek zpûsobil ve své dobû revoluci v peãení! Dr. August

Více

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Velikonoãní mlsání. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vyzkou ejte chuè pfiírodní vanilky. jako jedin na trhu nabízí od zaãátku dubna novinku Vanilkov cukr. Jedná se o v robek, kter obsahuje pfiírodní vanilkové aroma s extraktem vanilky. Dopfiejte Va í rodinû

Více

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte: Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vítáme jaro Rozdáváme 33 333 dóz z originální kolekce Dr. Oetker! Stačí zaslat 3 čárové kódy z výrobků Bábovka, Perník a Buchty na adresu: Dr. Oetker P. O. Box 73 Vlašim

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte:

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte: Přípravky na pečení v roce 2002 v novém! Velikonoãní peãení Pečete rádi? Chcete si zajistit pravidelné zasílání Receptářů zdarma? V tom případě dejte o sobě vědět! Jak? Více se doãtete na kartiãce uvnitfi

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 22

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 22 Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept! Pro Va i

Více

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im Peãeme s láskou Peãete rádi s v robky a chtûli by jste získat originální dárek? pfiipravil pouze pro Vás, ãleny na í databáze, 500 jedineãn ch forem na peãení ve tvaru srdce! Jak formu získat? Vyzkou ejte

Více

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vyzkou ejte nové dekoraãní zdobení pro Vás pfiipravil ãtyfii nové druhy dekorací v praktickém balení. VyuÏijte moïností dekoraãního zdobení a upravte si peãené dobroty nejen z tohoto receptáfie dle Va

Více

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept.

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept. Nûco z historie Článek z Kuchařských předpisů č.2 Oetker, rok 1926 Oetkerův puddingový prášek s příchutí vanilkovou, mandlovou, čokoládovou, malinovou a citronovou. Tyto puddingové prášky setkaly se všude

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. Dr.Oetker jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept!

Více

Zavafiujeme ovoce i zeleninu

Zavafiujeme ovoce i zeleninu Vy uï nevíte, co s ovocem? Máte uï pln sklep marmelád a je tû spoustu ovoce na zahrádce? VyuÏijte ná nov v robek Îelatinov ztuïovaã. Jedná se o v robek, kter Vám pomûïe pfii pfiípravû Ïelatinového dortu

Více

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Receptáfi ã. 25. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vajíãko je tradiãnû symbolem nadûje, zrození a vzkfií ení. Lidov zvyk malování vajec pr vznikl tehdy, kdyï JeÏí se svat m Petrem chodili po svûtû a na jednom statku poprosili o chléb. Hospodynû v ak doma

Více

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker. Prospěšná vláknina Palaãinky a Lívaneãky obsahují tûlu tolik prospû nou vlákninu. Jemné vaječné palačinky V echny uvedené recepty z Palaãinek mûïete pfiipravit také s novinkou Jemn mi vajeãn mi palaãinkami.

Více

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno,

Svět kynutého těsta. Hody, hody, doprovody! Receptáfi ã. 28. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno, Svět kynutého těsta Kynuté tûsto patfií k nejstar ím, nejznámûj ím a také nejoblíbenûj ím druhûm tûsta. AÈ uï z nûj pfiipravíte povidlové buchty, kfiupav chléb, ovocn kynut koláã nebo mazanec, kynuté tûsto

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno VÛnû vánoãního cukroví rozléhající se z kuchynû patfií neodmyslitelnû k pfiíjemné atmosféfie Vánoc. Vyzkou ejte pfii leto ním vánoãním peãení na e dvû novinky a naplàte Va e domovy nádhernou vûní vanilky

Více

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Ovocný kalendář nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Zavafiujeme z na ich zahrádek... s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz Receptáfi ã. 20 VáÏení a milí pfiátelé, opût po roce

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 23

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 23 Pro Va i snadnou orientaci jsme dïemy rozdûlili do 5 kategorií podle mnoïství a zralosti ovoce a mnoïství cukru pouïitého bûhem jejich pfiípravy. Klasick Pfii pfiípravû tohoto dïemu pouïíváme ovoce a cukr

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce leden únor bfiezen duben kvûten ãerven ãervenec srpen záfií fiíjen listopad prosinec ananas angre t banány bezinky borûvky broskve brusinky

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû Vyzkou ejte novinky od : Sladk moment Ovocná pfiesnídávka jako jedin nabízí od poloviny ãervna 2006 novinku - Sladk Moment Ovocnou pfiesnídávku v prá ku. Jedná se o první pfiesnídávku v praktickém balení,

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1

sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 1 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 2 2 sesit_cvic_a_var 9.11.2005 12:45 Stránka 3 Úvod ProhlíÏím album fotografií. Parta Ïen, v echny v usèákov ch soupravách,

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014

RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 RECEPTY SVÁTEK JABLKA 2014 JOGURTOVO JABLEČNÝ DORT (Kábelová Martina, Pěnčín Vinohrady) KORPUS: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1 lžička PDP, lžíce kakaa JOGURT:

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû Vitamíny ObsaÏeno v: Positivnû pûsobí na: Provitamín A ananas, mango, maracuja, meruàky, oãi, pleè, sliznici, rûst, meloun, mrkev, paprika, rajãe imunitu Vitamín

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

3, 2, 1. Zmrzlinová párty

3, 2, 1. Zmrzlinová párty 3, 2, 1 Zmrzlinová párty Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Rady z na í zku ební kuchynû: okolnosti ovlivàující pfiípravu dïemû 1. DRUH OVOCE KaÏdé ovoce obsahuje PEKTINY. Tyto látky mají Ïelírovací schopnosti. Jejich mnoïství je ale v kaïdém druhu ovoce jiné,

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 5 4 1 6 8 Karla Pelikánová ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY 40 sladkých receptů nejen pro sportovce

Více

Kuchařka vánočního cukroví

Kuchařka vánočního cukroví Kuchařka vánočního cukroví Jarmilka Troutnarová Medové perníky 65 dkg hladké mouky 25 dkg moučkového cukru 5 dkg tuku Hera 10 dkg medu 3x velká vejce 1kávová lžička jedlé sody citronová kůra z jednoho

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy Předkrmy Křepelčí vejce Křepelčí vejce v aspiku se salátem Velmi populární se dnes v kulináfiském svûtû stávají kfiepelãí vejce. Skvûle do plàují saláty, jsou ozdobn mi a chutn mi prvky pfiedkrmû, v borné

Více

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi

Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Muffiny k čaji s rozinkami a mandlemi Tak jako ve staré Anglii: sladké kynuté bochánky jsou to pravé pro příjemný odpolední čajový dýchánek 50 ml mléka 1/4 kostky droždí (10 g) 90 g cukru 280 g polohrubé

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu

Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu Poděkování patří SDH Žebnice nejen za finanční podporu TUČŇÁCI Verunka Švejkovská Těsto: 1 lžíce mléka 100 g cukru moučka 70 g mletých piškotů 60 g másla 80 g kokosu Na potření : 1 lžíce rumu mléčná a

Více

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do

Ingredience: 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do TVAROHOVÝ MAKOVNÍK 300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 g oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, Žloutky a cukr ušleháme do pěny,

Více

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody

Tvarohový koláč. Přidat k oblíbeným Posílat komentáře HTML kody Tvarohový koláč 450g polohr. mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prdopeč, 3 lžíce mlíka, 2 lžíce rumu - z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru, 2 žloutky,

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43

DO rec 43 CZ velikonoce 2016 A5 fin_receptar x CZ.qxd :57 Stránka 1 Receptář č. 43 Receptář č. 43 Vysvětlení použitých piktogramů a zkratek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenost s pečením příprava do 60 min. KL = kávová

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:

ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte: CO VÁS ZAJÍMÁ Jak je rozdíl mezi dïemem a marmeládou? Rozdíl je pouze v konzistenci a záleïí na kaïdém, co mu více vyhovuje. Hotov dïem v sobû obsahuje viditelné kousky ovoce, neboè se pfiipravuje z ovoce

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 34

Svátky jara. Krémové náplne cobydup! Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 34 Krémové náplne cobydup! Máte rádi lehké krémové náplně nebo dáváte přednost tradičním, máslovým? Máte raději jemnou chuť vanilky nebo intenzivní čokoládovou chuť? Ať už je Vaše volba jakákoliv s Krémovými

Více

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu

1 rozšlehané vejce na potření. 50ml rumu RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 PEKAŘSKÝ VÝROBEK 1) NESTANICKÝ FRGÁL Drobenka 500g polohrubé mouky 130g cukru moučka 150g cukru krupice 130g změklého másla 150g polohrubé mouky 2 žloutky Nastrouhaná kůra

Více

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com)

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Labužníkovy recepty (Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Polévky...2 1. Bramboračka...2 2. Cibulová polévka s jablky...2 3. Couračka z Luk...3 Hovězí maso...5 4. Babiččina hovězí pečeně na zázvoru...5

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY Punčové kokosové řezy 150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva, punčová nádivka: 2 balíčky piškotů, rum, trochu citrónové šťávy,

Více

Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví Zdravé vánoční cukroví Recepty na zdravé vánoční cukroví, které EYTO tým Nebuď pecka podával na Vánočním cinkání s 1. ZŠ Dobříš. MAKOVÉ A KOKOSOVÉ KULIČKY 100 g tekutého medu, 50 g sezamových semínek,

Více

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty

Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA. tradiční i nevšední recepty Pavel Klein VÁNOČNÍ KUCHAŘKA tradiční i nevšední recepty Obsah Obsah... 2 Rady a tipy... 3 Cukroví... 5 Moučníky... 43 Slané pečivo... 55 Nápoje... 61 Polévky... 66 Hlavní jídla... 79 Paštiky... 99 Saláty...

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptář č. 27

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptář č. 27 Dr.Oetker je rodinnou firmou a proto víme, jak je rodina důležitá. Letos začalo naše tříleté partnerství se Sdružením SOS dětských vesniček, během kterého poskytneme na vybrané projekty finanční prostředky

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček

oňavé kouzlo ánoc Soutěž o sadu jedinečných formiček Soutěž o sadu jedinečných formiček Chcete od nás získat skvělý dárek? Vyzkoušejte zajímavé recepty z nového vánočního receptáře, sbírejte kódy a zapojte se do vánoční soutěže, kterou jsme připravili výhradně

Více

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty

Formičky na muffiny. Vážení zákazníci, Váš tým Tchibo. Informace o výrobku a recepty Formičky na muffiny cs Informace o výrobku a recepty Vážení zákazníci, tyto silikonové formičky na muffiny jsou extrémně pružné a nepřilnavé. Díky tomu je možné z nich muffiny velmi snadno vyjmout formičky

Více

Slavnostní c as adventní

Slavnostní c as adventní Receptar 30 CZ_Receptar x CZ.qxd 9/15/11 5:26 PM Stránka 1 Nejen lahodné, ale i krásné cukroví Ze široké nabídky výrobků si může vybrat skutečně každý jedinečné zdobení pro to nejkrásnější vánoční cukroví,

Více

Dunajské vlny Suroviny

Dunajské vlny Suroviny Dezert Suzette 7 vajec, šťáva z 1/2 citrónu 200 g jemného krystalového cukru 180 g polohrubé mouky meruňková povidla 1 krabice dětských piškotů 150 g sekaných ořechů 150 g rozinek, 2 dl rrumu 1 litrová

Více

Vánoční receptář 2017

Vánoční receptář 2017 Vánoční receptář 2017 Bezlepkové sušenky špekulacius Potřebujeme: 400 g bezlepkové mouky Promix UNI, 200 g tuku (másla nebo rostlinného tuku do těsta), 100 g moučkového cukru, 1 ČL vanilky nebo 1 vanilkový

Více

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK Sušenky s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin upečené z ovesné a amarantové mouky bez použití palmového tuku Kakaové, kokosové a skořicové sušenky SMART BREAK n jsou díky

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře.

Vánocní. pecení PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ ZDARMA. můžete získat. a POHODLNĚ. Vyzkoušejte: Receptář č. 4. Více informací na kartičce uvnitř receptáře. PŘÍŠTÍ RECEPTÁŘ š Vánocní š pecení můžete získat ZDARMA a POHODLNĚ Více informací na kartičce uvnitř receptáře. Receptář č. 4 Kvalita je nejlepší recept. s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz

Více

ravé jarní zdobení hotové již za 1 minutu bez umělých barviv, sladidel a aromat 10 kvítků a 10 lístků z jedlého papíru

ravé jarní zdobení hotové již za 1 minutu bez umělých barviv, sladidel a aromat 10 kvítků a 10 lístků z jedlého papíru ravé jarní zdobení Rozveselte Váš velikonoční stůl jedinečnými dekoracemi! Široká řada výrobků umožňuje zapojit fantazii a vytvořit z každého moučníku originál. Zdobení je jednoduché a bude bavit hlavně

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

160g mletých ořechů. 60g strouhanky

160g mletých ořechů. 60g strouhanky Plněné ořechy I 250g másla 130g moučkového cukru 250g hladké mouky 60g mletých ořechů 60g strouhanky Náplň: 160g cukru 160g mletých ořechů 1 žloutek 3 lžíce rumu máslo čokoládová poleva Všechny suroviny

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT KVĚTEN 2015 Raut Třída 2. HOT Vás srdečně zve na slavností raut. Datum: 28.5.2015 Čas: 15:00 Místo konání: Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov Julia Sedláka 18 Budeme se moc

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.)

450ml mléka 1 vanilkový puding 400g cukru různého ovoce (maliny, jahody, ostružiny.) RECEPTY SLAVNOSTI PLODŮ 2016 CUKRÁŘSKÝ VÝROBEK 1)JABLKOVO-TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ 200g másla 200g cukr krupice 1 vanilkový cukr 4 vejce 200g hrubě strouhaných ořechů 2 KL skořice 2 PL rumu 3 PL čokoládového pudingu

Více

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Talíř microgourmet Rýže Suroviny: Cca 100 g rýže (1/2 kalíšku) a 1 hrnek vody, sůl Postup: Do talíře nasypeme rýži a přelijeme vodou. Talíř dáme na základ microgourmeta.

Více

Thajská kuchyně pro starší děti

Thajská kuchyně pro starší děti Thajská kuchyně pro starší děti JARNÍ ZÁVITKY THAJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PAD THAI NUDLE S KUŘECÍM MASEM BANÁN NA KARAMELU S KOKOSEM JARNÍ ZÁVITKY 5 listů kulatého rýžového papíru 1 x balení uzeného tofu 100

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

CHUTN ÎIVOT. Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc fie itel projektu

CHUTN ÎIVOT. Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc fie itel projektu 00 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 00 CHUTN ÎIVOT Stolování a v Ïivové zvyklosti jsou nedílnou souãástí kultur v ech národû a to souãástí velmi bohatou a pestrou. Pfiíprava jídla je krásn

Více

5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů.

5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů. Dopřejte si něco dobrého a zdravého zároveň s K-take it veggie! Přesně podle mých představ! 5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů. RECEPTY 4-5 Cizrnový veggie burger ve špaldové žemli s rajčaty

Více

Mrkvový dort s limetkovým krémem

Mrkvový dort s limetkovým krémem Minikuchařka 2 OBSAH Mrkvový dort s limetkovým krémem. 4 Jidáše.. 7 Špenátová polévka. 8 Boží milosti.. 10 Kopřivová nádivka pečená na slanině. 12 Velikonoční beránek. 14 Velikonoční mazanec.16 Špaldové

Více