ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ChuÈ léta CO VÁS ZAJÍMÁ. Vyzkoušejte:"

Transkript

1 CO VÁS ZAJÍMÁ Jak je rozdíl mezi dïemem a marmeládou? Rozdíl je pouze v konzistenci a záleïí na kaïdém, co mu více vyhovuje. Hotov dïem v sobû obsahuje viditelné kousky ovoce, neboè se pfiipravuje z ovoce nakrájeného na kousky. Jeho vyuïití je klasické na chléb, peãivo, do jogurtu apod. Marmeláda má proti tomu konzistenci hladkou, neboè se pfiipravuje z ovoce rozmixovaného nebo namletého. VyuÏívá se napfiíklad do cukroví, dortû a koláãû, kde by kousky ovoce nebyly vhodné. Îelé neboli ovocn rosol se pfiipravuje pouze z ovocné Èávy. Kde nejlépe skladovat zavafiené v robky? Na suchém, tmavém a chladném místû. Ledniãka v tomto pfiípadû není úplnû ideální, neboè má pomûrnû vysokou vlhkost vzduchu. Tmavé místo je také velmi dûleïité, neboè tím jsou zavafiené potraviny chránûny pfied svûtlem, které mûïe zpûsobovat zmûnu barvy zpracovan ch potravin. ChuÈ léta Které ovoce nejlépe Ïelíruje a proã? KaÏdé ovoce obsahuje tzv. pektiny, coï jsou pfiirozené látky se Ïelírovacími schopnostmi. Nejvy í obsah pektinû, a tedy i nejlep í schopnost Ïelírovat, mají tyto druhy ovoce: citrusové plody, jablka a angre t. NejniÏ í obsah pektinû, a tím tedy sníïenou schopnost Ïelírovat, mají tfie nû, vi nû a jahody. âím je ovoce zralej í, tím má pektinû ménû. Nezralé ovoce má sice dostatek pektinû a marmeláda z nûho by mûla pûknou pevnou konzistenci, ale zase by díky nezralosti plodû nemûla odpovídající chuè. Receptáfi ã. 6 Kvalita je nejlep í recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Kvalita je nejlep í recept.

2 Udûlejte si radost z plodû Va í práce NezaleÏí na tom, zda dïem ãi marmeládu, okurky ãi ãalamádu, vlastnoruãnû udûlané chutná vïdy nejlépe! Îe nevíte, jak na to? Vyzkou ejte v robky Dr. Oetker a úspûch máte zaruãen. Îelírovací smûsi Gelfix Klasik 1:1 Îelírovací smûs pro v robu klasick ch sladk ch marmelád, dïemû a Ïelé. Vystaãí na 1 kg ovoce a 1,125 kg cukru. Gelfix Extra 2:1 Îelírovací smûs, která zachovává pfiirozenou chuè ovoce a souãasnû odpovídá moderním poïadavkûm na zdravou v Ïivu, neboè spotfiebujete pouze polovinu cukru. Jeden sáãek vystaãí na 1,25 kg ovoce a 0,5 kg cukru. Gelfix Super 3:1 Pro zachování velmi v razné ovocné chuti pfii pouïití minimálního mnoïství cukru na 1 kg ovoce pouze 350 g cukru. Je vhodn i pro diabetiky, neboè ho lze pouïít i s umûl mi sladidly. etfií kalorie a zachovává maximální chuè ovoce. Îelírovací cukry Extra Ïelírovací cukr 2:1 Pro pfiípravu marmelád, dïemû a Ïelé, podporuje pfiirozenou chuè ovoce. Jedno balení (500 g) vystaãí na zpracování 1 kg ovoce nebo 1 l ovocné Èávy a vafií se pouze 1-3 minuty. Super Ïelírovací cukr 3:1 Pro pfiípravu dïemû, marmelád a Ïelé pfii zachování super v razné chuti ovoce. Jedno balení vystaãí na 1,5 kg ovoce. Ostatní Kyselina citronová Balení obsahuje 20 g kyseliny citronové v prá kové formû, coï odpovídá asi 320 ml citronové Èávy. Podporuje Ïelírovací proces a zv razàuje chuè ovoce i zeleniny pfii zavafiování. Vhodná na dochucení salátû, kompotû a nápojû. Mimo jiné je i vydatn m pomocníkem pfii odstraàování vodního kamene, napfi. v kávovarech apod. PomÛcka ke konzervování Osvûdãen pomocník pro konzervování ovoce i zeleniny. Chrání pfied plísní a kva ením. Jedno balení vystaãí na 5 kg ovoce nebo 1,5 l nálevu. Hodnû tûstí a pohody Vám pfieje Lenka mídová Marketing

3 Jahodovo-banánov dïem (na cca 4 sklenice po 250 ml) 700 g jahod 300 g banánû 1 lïiãka Kyseliny citronové Dr. Oetker 1 Extra Ïelírovací cukr 2:1 1. Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme nadrobno a naváïíme (700 g). Banány oloupeme, nakrájíme nadrobno a naváïíme (300 g). 2. Ovoce, kyselinu citronovou a Ïelírovací cukr dobfie promícháme v hrnci. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu, necháme minimálnû 5 minut za stálého míchání povafiit a poté sejmeme z plotny. 3. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. Chcete-li mít místo dïemu marmeládu, jahody i banány nekrájejte, ale rozmixujte je na hladkou ka i.

4 DÏem z jahod, rebarbory a malin (na cca 7 sklenic po 200 ml) 600 g jahod 300 g rebarbory 100 g malin 1 Gelfix Extra 2:1 550 g cukru 1. Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme nadrobno a naváïíme (600 g). Rebarboru omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky (neloupeme) a naváïíme (300 g). Maliny pfiebereme a naváïíme (100 g). 2. Ovoce a rebarboru dáme do hrnce. Obsah sáãku Gelfix Extra 2:1 smícháme nejprve se 2 polévkov mi lïícemi naváïeného cukru a poté promícháme s ovocem. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se hmota zaãne vafiit, pfiidáme zb vající cukr. 3. Hmotu za stálého míchání znovu pfiivedeme k varu a necháme minimálnû 5 minut povafiit, pfiiãemï stále mícháme. Poté sejmeme z plotny. 4. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. Rebarboru mûïete nahradit stejn m mnoïstvím malin.

5 Broskvovo-malinov dïem (na cca 5 sklenic po 200 ml) 700 g broskví 300 g malin 350 g cukru 1 Gelfix Super 3:1 1. Broskve omyjeme, necháme okapat, rozpûlíme, vypeckujeme, nakrájíme nadrobno a naváïíme (700 g). Maliny pfiebereme a naváïíme (300 g). 2. Ovoce dáme do hrnce. Cukr smícháme s pfiípravkem Gelfix Super 3:1 a poté promícháme s ovocem. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu a necháme minimálnû 3 minuty povafiit, pfiiãemï stále mícháme. Poté sejmeme z plotny. 3. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. Sklenice pfied pouïitím vypláchnûte horkou vodou, aby pfii nalévání dïemu nepraskly.

6 MeruÀkovo-banánov dïem (na cca 7 sklenic po 200 ml) 1000 g merunûk 500 g banánû 1 lïiãka Kyseliny citronové Dr. Oetker 1 Super Ïelírovací cukr 3:1 1. MeruÀky omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme, nakrájíme nadrobno (pfiípadnû rozmixujeme) a naváïíme (1000 g). Banány oloupeme, nakrájíme nadrobno (pfiípadnû rozmixujeme) a naváïíme (500 g). 2. Ovoce a kyselinu citronovou v hrnci dobfie promícháme s Ïelírovacím cukrem. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu a necháme minimálnû 5 minut povafiit, pfiiãemï stále mícháme. Poté sejmeme z plotny. 3. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. 100 g merunûk lze nahradit 100 ml meruàkovice.

7 Rybízovo-borÛvkov dïem (na cca 7 sklenic po 200 ml) 1000 g ãerveného rybízu 500 g borûvek 1 Super Ïelírovací cukr 3:1 1. Rybíz omyjeme, otrháme od stonkû a naváïíme (1000 g). BorÛvky pfiebereme, omyjeme a naváïíme (500 g). 2. Ovoce a Ïelírovací cukr dobfie promícháme v hrnci. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu, necháme minimálnû 5 minut za stálého míchání povafiit. 3. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. DÏem mûïete pfiipravit také ze zmraïeného ovoce.

8 Brusinkov dïem s koàakem (na cca 5 sklenic po 200 ml) 1250 g brusinek 180 ml vody 1250 g cukru 1 Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker 6 polévkov ch lïic koàaku 1. Brusinky pfiivedeme spoleãnû s vodou a cukrem za stálého míchání k varu. Vafiíme cca 10 minut. 2. Pfiimícháme Gelfix Klasik 1:1 a za stálého míchání znovu povafiíme. Sejmeme z plotny a pfiilijeme koàak. 3. Hork dïem ihned plníme po okraj do sklenic a uzavfieme. 100 g dïemu obsahuje: 821 kj / 193 kcal

9 Vi Àovo-jableãn dïem se skofiicí (na cca 5 sklenic po 200 ml) 600 g vi ní 400 g jablek na piãku noïe mleté skofiice 1 lïiãka Kyseliny citronové Dr. Oetker 1150 g cukru 1 Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker 1. Vi nû omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, vypeckujeme a naváïíme (600 g). Jablka omyjeme, oloupeme, vyfiízneme jádfiinec, nakrájíme nadrobno (pfiípadnû nastrouháme) a naváïíme (400 g). 2. Ovoce, skofiici a kyselinu citronovou dáme do hrnce. Z naváïeného mnoïství cukru odebereme 2 polévkové lïíce, nejprve je smícháme s pfiípravkem Gelfix Klasik 1:1 a poté s ovocem. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se hmota vafií, pfiidáme zb vající cukr. Znovu pfiivedeme za stálého míchání k varu a necháme minimálnû 5 minut povafiit, pfiiãemï stále mícháme. Poté sejmeme z plotny. 3. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. 100 g vi ní lze nahradit 100 ml griotky.

10 Jablkovo-hru kov dïem s vodkou (na cca 7 sklenic po 200 ml) 700 g jablek 650 g hru ek 150 ml vodky 1 lïiãka Kyseliny citronové Dr. Oetker 1 Super Ïelírovací cukr 3:1 1. Jablka a hru ky omyjeme, oloupeme, rozkrájíme nadrobno (pfiípadnû nastrouháme) a naváïíme (700 g jablek, 650 g hru ek). 2. Ovoce, vodku a kyselinu citronovou smícháme v hrnci s Ïelírovacím cukrem. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu a necháme minut povafiit, pfiiãemï stále mícháme. Poté sejmeme z plotny. 3. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. Vodku lze nahradit 150 g hru ek pfiipraven ch ke zpracování.

11 Jableãn dïem s kávou (na cca 7 sklenic po 200 ml) 600 g jablek 250 ml 100 % jableãného mo tu nebo dïusu 2 lïíce instantní kávy 150 ml vajeãného koàaku mletá skofiice mlet hfiebíãek 1 Gelfix Klasik 1: g cukru 1. Jablka omyjeme, oloupeme, nastrouháme a naváïíme (600 g). 2. Jablka, jableãn mo t, instantní kávu, vajeãn koàak a kofiení dáme do hrnce. Obsah sáãku Gelfix Klasik 1:1 nejprve smícháme se 2 polévkov mi lïícemi naváïeného cukru a poté promícháme s ovocem. 3. V e pfiivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se hmota zaãne vafiit, pfiidáme zb vající cukr. Za stálého míchání znovu pfiivedeme k varu a necháme minimálnû 5 minut povafiit, pfiiãemï stále mícháme. Poté sejmeme z plotny. 4. Pfiípadnou pûnu sebereme a dïem ihned plníme po okraj do pfiipraven ch sklenic. Uzavfieme, otoãíme dnem vzhûru a necháme pfiibliïnû 5 minut stát na víãku. 100 g dïemu obsahuje: 1134 kj / 271 kcal

12 vestkov kompot se skofiicí (na cca 4 sklenice po 250 ml) 1000 g vypeckovan ch vestek trochu skofiice trochu PomÛcky ke konzervování Dr. Oetker 625 ml vody 200 g cukru 2 kávové lïiãky ãerveného vinného octa (6 %) 1. vestky nakrájíme na libovolnû velké kousky a rozdûlíme do zavafiovacích sklenic. Do kaïdé sklenice nasypeme na piãku noïe skofiice a pomûcky ke konzervování. 2. Svafiíme vodu s cukrem a octem a ihned nalijeme po okraj na vestky. Sklenice uzavfieme, trochu s nimi zatfieseme, postavíme na peãicí plech naplnûn do v ky 2 cm horkou vodou a vloïíme do spodní poloviny pfiedehfiáté trouby. Zavafiovací teplota (pfiedehfiátí a zavafiování): Elektrická trouba: 90 C Plynová trouba: stupeà 1 Délka zavafiování: 60 min. âerven 6 % vinn ocet lze nahradit klasick m 8 % octem.

13 MeruÀkov kompot s meruàkovicí (na cca 4 sklenice po 250 ml) 800 g vypeckovan ch merunûk trochu Jedlé sody Dr. Oetker trochu PomÛcky ke konzervování Dr. Oetker 625 ml vody 2 kávové lïiãky Kyseliny citronové Dr. Oetker 140 g cukru 8 polévkov ch lïic meruàkovice 1. MeruÀky rozkrájíme na ãtvrtky a rozdûlíme do zavafiovacích sklenic. Do kaïdé sklenice nasypeme na piãku noïe jedlé sody a pomûcky ke konzervování. 2. Vodu vafiíme s kyselinou citronovou a cukrem tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Cukern roztok nalijeme na meruàky, do kaïdé sklenice pfiidáme 2 polévkové lïíce meruàkovice a sklenice uzavfieme. 3. Sklenicemi trochu zatfieseme, postavíme je na peãicí plech naplnûn do v ky 2 cm horkou vodou a vloïíme do spodní poloviny pfiedehfiáté trouby. Zavafiovací teplota (pfiedehfiátí a zavafiování): Elektrická trouba: 95 C Plynová trouba: stupeà 1 Délka zavafiování: 60 min. 100 g kompotu obsahuje: 256 kj / 60 kcal

14 Nakládané papriky (na cca 4 sklenice po 250 ml) 400 g ãervené papriky 400 g Ïluté papriky 1 cibule nakrájená na koleãka 2 strouïky ãesneku nakrájené nahrubo trochu tymiánu trochu oregana trochu bílého pepfie trochu PomÛcky ke konzervování Dr. Oetker 1000 ml vody 250 ml bílého vinného octa (6 %) 3 polévkové lïíce cukru 3 kávové lïiãky soli 5 polévkov ch lïic olivového oleje 1. Papriky rozpûlíme, odstraníme stopky a jadérka. Papriky nakrájíme na libovolnû velké kousky a spoleãnû s koleãky cibule, ãesnekem, kofiením a pepfiem je rozdûlíme do zavafiovacích sklenic. Do kaïdé sklenice pfiidáme na piãku noïe pomûcky ke konzervování. 2. Vodu svafiíme s octem, cukrem a solí a vafiící nálev nalijeme na papriky. Do kaïdé sklenice pfiidáme 1 polévkovou lïíci oleje. Sklenice uzavfieme, trochu s nimi zatfieseme, postavíme na peãicí plech naplnûn do v ky 2 cm horkou vodou a vloïíme do spodní poloviny pfiedehfiáté trouby. Zavafiovací teplota (pfiedehfiátí a zavafiování): Elektrická trouba: 95 C Plynová trouba: stupeà 1 Délka zavafiování: 70 min. Bíl 6 % vinn ocet lze nahradit klasick m 8 % octem.

15 Nakládané houby (na cca 4 sklenice po 250 ml) 200 g oãi tûn ch li ek 300 g oãi tûn ch hfiíbkû trochu tymiánu trochu majoránky trochu lístkû bazalky trochu PomÛcky ke konzervování Dr. Oetker 750 ml vody 180 ml ãerveného vinného octa (6 %) 3 kávové lïiãky soli 2 polévkové lïíce cukru 1 polévková kostka zeleninového bujónu 4 polévkové lïíce olivového oleje 1. Houby nakrájíme na libovolnû velké kousky a rozdûlíme je do zavafiovacích sklenic. Do kaïdé sklenice nasypeme na piãku noïe pomûcky ke konzervování. 2. Svafiíme vodu s octem, solí, cukrem, kofiením a polévkovou kostkou, vafiící nálev ihned nalijeme na houby a pfiidáme 1 polévkovou lïíci oleje do kaïdé sklenice. 3. Sklenice uzavfieme, trochu s nimi zatfieseme, postavíme je na peãící plech naplnûn do v ky 2 cm horkou vodou a dáme do spodní poloviny pfiedehfiáté trouby. Zavafiovací teplota (pfiedehfiátí a zavafiování): Elektrická trouba: 95 C Plynová trouba: stupeà 1 Délka zavafiování: 70 min. Bíl 6 % vinn ocet lze nahradit klasick m 8 % octem.

16 Nakládané okurky (na cca 4 sklenice na 250 ml) 1000 g mal ch okurek 2 polévkové lïíce soli na prosypání trochu ãerstvého kopru trochu ãerstvého estragonu nûkolik bobkov ch listû trochu horãiãného semínka nûkolik kuliãek ãerného pepfie 1/2 cibule nakrájené najemno trochu PomÛcky ke konzervování Dr. Oetker 750 ml vody 380 ml octa (8 %) 2 polévkové lïíce cukru 2 polévkové lïíce soli na nálev 1. Okurky omyjeme, necháme okapat a poté promícháme se solí a necháme pfies noc sûl natáhnout. 2. Okurky rozdûlíme spoleãnû s bylinkami, kofiením a cibulí do zavafiovacích sklenic. Do kaïdé sklenice pfiidáme na piãku noïe pomûcky ke konzervování. 3. Svafiíme vodu s octem, cukrem a solí a vafiící nálev ihned nalijeme po okraj na okurky. Sklenice uzavfieme, trochu s nimi zatfieseme, postavíme je na peãicí plech naplnûn do v ky 2 cm horkou vodou a vloïíme do spodní poloviny pfiedehfiáté trouby. Zavafiovací teplota (pfiedehfiátí a zavafiování): Elektrická trouba: 100 C Plynová trouba: stupeà 1 Délka zavafiování: 80 min. 100 g obsahuje: 33 kj / 8 kcal

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Letní zavafiování. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Ovocn kalendáfi nejvhodnûj í doba pro zavafiování uvedeného ovoce leden únor bfiezen duben kvûten ãerven ãervenec srpen záfií fiíjen listopad prosinec ananas angre t banány bezinky borûvky broskve brusinky

Více

Zavafiujeme ovoce i zeleninu

Zavafiujeme ovoce i zeleninu Vy uï nevíte, co s ovocem? Máte uï pln sklep marmelád a je tû spoustu ovoce na zahrádce? VyuÏijte ná nov v robek Îelatinov ztuïovaã. Jedná se o v robek, kter Vám pomûïe pfii pfiípravû Ïelatinového dortu

Více

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce

Ovocný kalendář. Vyzkoušejte: nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Ovocný kalendář nejvhodnější doba pro zavařování uvedeného ovoce Zavafiujeme z na ich zahrádek... s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.cz Receptáfi ã. 20 VáÏení a milí pfiátelé, opût po roce

Více

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Receptáfi ã. 23

Vyzkoušejte: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno   Receptáfi ã. 23 Pro Va i snadnou orientaci jsme dïemy rozdûlili do 5 kategorií podle mnoïství a zralosti ovoce a mnoïství cukru pouïitého bûhem jejich pfiípravy. Klasick Pfii pfiípravû tohoto dïemu pouïíváme ovoce a cukr

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr. Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Rady z na í zku ební kuchynû: okolnosti ovlivàující pfiípravu dïemû 1. DRUH OVOCE KaÏdé ovoce obsahuje PEKTINY. Tyto látky mají Ïelírovací schopnosti. Jejich mnoïství je ale v kaïdém druhu ovoce jiné,

Více

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

Îelírování. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Vitamíny a minerály v ovoci a zeleninû Vitamíny ObsaÏeno v: Positivnû pûsobí na: Provitamín A ananas, mango, maracuja, meruàky, oãi, pleè, sliznici, rûst, meloun, mrkev, paprika, rajãe imunitu Vitamín

Více

Recepty na zavafiování

Recepty na zavafiování ãerven 2000 záfií 2000 Vyzkou ejte: Recepty na zavafiování Receptáfi ã. 3 Kvalita je nejlep í recept. Dr. Oetker s r. o., Americká 2335, 272 01 Kladno Email: oetker@oetker.cz únor 2001 Kvalita je nejlep

Více

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû

Îelírujeme tradiãnû i netradiãnû Vyzkou ejte novinky od : Sladk moment Ovocná pfiesnídávka jako jedin nabízí od poloviny ãervna 2006 novinku - Sladk Moment Ovocnou pfiesnídávku v prá ku. Jedná se o první pfiesnídávku v praktickém balení,

Více

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme!

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme! Tajemství hustého domácího džemu Nebojte se, příprava domácích džemů není žádná alchymie! Ta Tajemství hustého džemu plného ovoce je jednoduché a my Vám je prozradíme! Ten pravý chutný domácí džem by měl

Více

Zavařujeme s fantazií

Zavařujeme s fantazií Zavařujeme s fantazií Receptář č. 38 Rezeptsammlung Nr. 97 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenosti

Více

Ovocné poklady. Receptář č. 44

Ovocné poklady. Receptář č. 44 Ovocné poklady Receptář č. 44 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost předpokládáme již zkušenosti se zavařováním příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do

Více

Pro malé i velké princezny

Pro malé i velké princezny DO receptar 21 CZ RK 26.8.2008 8:45 Stránka 1 Pro malé i velké princezny Vám pfiiná í jedineãné v robky na peãení Princess Lillifee. Nové v robky v rûïovém obalu s kouzelnou princezniãkou z pohádky a jejími

Více

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte:

Vítáme jaro. Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vyzkoušejte: Získejte originální dózu Dr. Oetker! Vítáme jaro Rozdáváme 33 333 dóz z originální kolekce Dr. Oetker! Stačí zaslat 3 čárové kódy z výrobků Bábovka, Perník a Buchty na adresu: Dr. Oetker P. O. Box 73 Vlašim

Více

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy

PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY PŘEDKRMY. Předkrmy Předkrmy Křepelčí vejce Křepelčí vejce v aspiku se salátem Velmi populární se dnes v kulináfiském svûtû stávají kfiepelãí vejce. Skvûle do plàují saláty, jsou ozdobn mi a chutn mi prvky pfiedkrmû, v borné

Více

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept.

Peãení s pudingy. Nûco z historie. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlep í recept. Kvalita je nejlep í recept. Nûco z historie Článek z Kuchařských předpisů č.2 Oetker, rok 1926 Oetkerův puddingový prášek s příchutí vanilkovou, mandlovou, čokoládovou, malinovou a citronovou. Tyto puddingové prášky setkaly se všude

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker.

Palačinky & Lívanečky. 6x jinak. Prospěšná vláknina. Jemné vaječné palačinky Dr.Oetker. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno www.oetker. Prospěšná vláknina Palaãinky a Lívaneãky obsahují tûlu tolik prospû nou vlákninu. Jemné vaječné palačinky V echny uvedené recepty z Palaãinek mûïete pfiipravit také s novinkou Jemn mi vajeãn mi palaãinkami.

Více

Připravené s láskou. Receptář č. 47

Připravené s láskou. Receptář č. 47 Připravené s láskou Receptář č. 47 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost předpokládáme již zkušenosti se zavařováním příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

Deník mého léta. Receptář č. 50

Deník mého léta. Receptář č. 50 Deník mého léta Receptář č. 50 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

VYTUNĚNÁ GRILOVAČKA.

VYTUNĚNÁ GRILOVAČKA. VYTUNĚNÁ GRILOVAČKA www.labeta.cz Grilovací sezóna je konečně tady! A není nic horšího, než když si na grilu připravíte parádní flákotu masa a nemáte po ruce nic, co by tu skvělou chuť umocnilo. Dipy,

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

BEST OF Vařit či nevařit?

BEST OF Vařit či nevařit? BEST OF Vařit či nevařit? 3,5 hod. praktický raw food seminář 22. a 23. listopadu 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy,

Více

Jarní raw menu raw food seminář

Jarní raw menu raw food seminář Jarní raw menu raw food seminář 7. a 8. březen 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Radostné a veselé. Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Receptáfi ã. 18. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Vyzkou ejte nové dekoraãní zdobení pro Vás pfiipravil ãtyfii nové druhy dekorací v praktickém balení. VyuÏijte moïností dekoraãního zdobení a upravte si peãené dobroty nejen z tohoto receptáfie dle Va

Více

Domácí výroba džemů a marmelád Neděle, 08 Červenec 2012 06:46 - Aktualizováno Neděle, 08 Červenec 2012 09:26

Domácí výroba džemů a marmelád Neděle, 08 Červenec 2012 06:46 - Aktualizováno Neděle, 08 Červenec 2012 09:26 Všechno, co potřebujete vědět o želírování a Moderní trendy v želírování: Společnost Dr.Oetker je předním světovým výrobcem velmi kvalitních přípravků pro domácí výrobu džemů a marmelád. Dodává na trh

Více

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im

Vyzkoušejte: SoutûÏ Peãeme s láskou P.O.Box Vla im Peãeme s láskou Peãete rádi s v robky a chtûli by jste získat originální dárek? pfiipravil pouze pro Vás, ãleny na í databáze, 500 jedineãn ch forem na peãení ve tvaru srdce! Jak formu získat? Vyzkou ejte

Více

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Receptáfi ã. 24. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno VÛnû vánoãního cukroví rozléhající se z kuchynû patfií neodmyslitelnû k pfiíjemné atmosféfie Vánoc. Vyzkou ejte pfii leto ním vánoãním peãení na e dvû novinky a naplàte Va e domovy nádhernou vûní vanilky

Více

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Instatlatina di finocchi e chicchi di melograno Pro 2 osoby Doba přípravy: 20 minut 1 polévková lžíce citronové šťávy 2 3 polévkové lžíce za studena sůl,

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

I. O POLÉVKÁCH. Polévky masové

I. O POLÉVKÁCH. Polévky masové I. O POLÉVKÁCH Polévka je odvar z masa nebo rûzn ch zelenin, hub a lu tûnin. Známe i polévky z ryb, vajec, piva, vína nebo z nûkter ch druhû ovoce. V po - lévkách rozeznáváme základ, pfiídavky, zaváfiky

Více

www.diatips.cz E-book

www.diatips.cz E-book O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY A TIPY NA ZÁVĚR. 61 Je to vytrvalá plevelná bylina s charakteristickou

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera 2

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera 2 Dětský kurz s recepty Jamie Olivera 2 Rajčatová polévka Vegetariánské kebaby Žluté curry Hrníčkové lívance s borůvkami Rajčatová polévka Ingrediencie 2 mrkve 2 cibule 2 stroužky česneku 2 řapíky celeru

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

SMART BREAK slané. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK slané. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK slané Sýrové sušenky se zvýšeným obsahem vlákniny a bílkovin bez chemických přísad a palmového tuku Sýrové sušenky SMART BREAK s kmínem, s provensálským kořením nebo s

Více

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda:

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda: Marinády - maso: Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté,nakrájené maso na plátky

Více

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno

Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, Kladno Urãitû jste se jiï setkali s mnoïstvím receptû, ve kter ch se objevuje Ïelatina nebo Ïelé. Dr.Oetker jako jedin v robce na trhu disponuje nej ir í kálou v robkû, ze kter ch vytvofiíte jak koliv recept!

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

Recepty, aneb jak vaříme na táboře

Recepty, aneb jak vaříme na táboře Recepty, aneb jak vaříme na táboře Polévky: Bramborová - suroviny: brambory, cibule, mrkev, majoránka, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Na

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY PŘIPRAVTE SI LAHODNOU POLÉVKU! S tímto přístrojem snadno připravíte plný hrnec horké polévky z čerstvé zeleniny už do 20 minut. Do přístroje vložte všechny suroviny,

Více

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte:

Velikonoãní peãení. Přípravky na pečení Dr. Oetker v roce 2002 v novém! Vyzkoušejte: Přípravky na pečení v roce 2002 v novém! Velikonoãní peãení Pečete rádi? Chcete si zajistit pravidelné zasílání Receptářů zdarma? V tom případě dejte o sobě vědět! Jak? Více se doãtete na kartiãce uvnitfi

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Autor Ročník 3. Obor Výrobky studené kuchyně vy_32_inovace_ma_49_20

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Recepty pro racionální jídelníček č. 6

Recepty pro racionální jídelníček č. 6 Bylinkové závitky s nudlemi 2 vepřové řízky (cca po 100 g) 2 snítky petrželky 2 lžíce mouky 1/2 svazku pažitky 200 g bezvaječných nudlí 300 ml zeleninového vývaru 100 g tvarohového sýra zrnka červeného

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

ŠVESTKOVÁ KLEVELA OD RNDR. KVĚTY KONDROVÉ... 3 JAHODOVÝ DŽEM S MÁTOU... 3 JAHODOVÝ DŽEM S CHIA SEMÍNKY... 4 BOŽSKÝ DŽEM... 4 ŠVESTKOVÁ NUTELA...

ŠVESTKOVÁ KLEVELA OD RNDR. KVĚTY KONDROVÉ... 3 JAHODOVÝ DŽEM S MÁTOU... 3 JAHODOVÝ DŽEM S CHIA SEMÍNKY... 4 BOŽSKÝ DŽEM... 4 ŠVESTKOVÁ NUTELA... ŠVESTKOVÁ KLEVELA OD RNDR. KVĚTY KONDROVÉ... 3 JAHODOVÝ DŽEM S MÁTOU... 3 JAHODOVÝ DŽEM S CHIA SEMÍNKY... 4 BOŽSKÝ DŽEM... 4 ŠVESTKOVÁ NUTELA... 6 ČALAMÁDA... 6 KEČUP RELIŠ... 7 DŽEM Z ANGREŠTU A MRKVE...

Více

Dýňová polévka. sezam, chia)

Dýňová polévka. sezam, chia) Dýňová polévka sezam, chia) 1,5 máslové dýně olivový olej 1 střední cibule 3 stroužky česneku 1,5l zeleninového vývaru 2 bobkové listy 1/4 lžičky muškátového oříšku 15 ml citrónové šťávy 200g smetany (stačí

Více

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet)

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Zeleninový salát Zeleninu nakrájíme na kostičky a vše smícháme, poté podle chuti dochutíme kořením či zálivkou a můžeme servírovat.

Více

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Provensálská kuchyně Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou Rouille Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Les cotes d agneaux grillées - grilované jehněčí kotletky Carottes

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Domácí limonády. Domácí limonády. Víte, že: Líbí se Vám článek?

Domácí limonády. Domácí limonády. Víte, že: Líbí se Vám článek? Domácí limonády 8. 7. 2019 Líbí se Vám článek? Domácí limonády Mohlo by vás také zajímat: Pitný režim V horkých letních měsících je pitný režim více než důležitý. Potíte se, potřebujete se ochladit, lepí

Více

Magdalena Wagnerová D OMÁCÍ ZAVAŘOVÁNÍ. 240 receptů

Magdalena Wagnerová D OMÁCÍ ZAVAŘOVÁNÍ. 240 receptů Magdalena Wagnerová D OMÁCÍ ZAVAŘOVÁNÍ 240 receptů Magdalena Wagnerová, 2010 ISBN 978-80-7429-049-7 OBSAH Marmeláda zítra a marmeláda včera ale žádná marmeláda dnes!... 9 OVOCE Angrešt Angreštový kompot..........

Více

Česnek medvědí (Allium ursinum L.)

Česnek medvědí (Allium ursinum L.) Česnek medvědí (Allium ursinum L.) je druh jednoděložné rostliny z čeledi česnekovité. Lidově se této rostlině říká lenek. Botanická charakteristika: Vytrvalá, 20 40cm vysoká bylina s podzemní cibulí.

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Salát z čínského zelí s jablkem a grepem

Salát z čínského zelí s jablkem a grepem Saláty Salát, zelené listy, čerstvá zelenina a ovoce nás inspirují k přípravě rozmanitých salátů. Některé se budou hodit k obědu, jiné doplní jednoduché rýžové jídlo k snídani, stejně tak se dají jíst

Více

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû?

Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Vy je tû nemáte dal ích 52 nov ch receptû? Dal í díl knihy Peãeme s láskou je tady! 52 rychl ch receptû na plech Obsahuje 52 receptû s obrázky na 128 stranách Velikonoãní dobroty 52 ORIGINÁLNÍCH NOV CH

Více

Recepty pro týden 31.10.-6.11.

Recepty pro týden 31.10.-6.11. Těstoviny s brokolicí a citrónem Na 4 porce: 300 g brokolice 2 lžíce mandlových lupínků 1 citron 5 lžic zeleninového vývaru nebo bílého vína 2 stroužky česneku 50 g strouhaného parmazánu 400 g těstovin

Více

Letní raw piknik raw food seminář

Letní raw piknik raw food seminář Letní raw piknik raw food seminář 14. A 15. ČERVNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Mořské plody Koktejl z tichomořských krevet Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Smažené kalamáry s petrželovou solí a česnekovou aioli Tygří krevety s tomatovým risottem Gratinovaný

Více

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ 4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ Chcete svému tělu dopřát maximum živin, vitamínů, minerálů a cenných látek? Zároveň se vyhýbáte prázdným cukrům a udržujete si postavu? Pak pro vás máme 4 nejlepší

Více

SRPEN 2019 KATALOG GAsTrO PrODUKTŮ

SRPEN 2019 KATALOG GAsTrO PrODUKTŮ SRPEN 2019 KATALOG Gastro PRODUKTŮ OLIVY la explanada P101 Zelené olivy bez pecky 935 g P104 Zelené olivy krájené 935 g P103 Černé olivy bez pecky 935 g P105 Černé olivy krájené 935 g P107 Černé olivy

Více

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema Světový Street Food Burrito Grande Bang Bang Chicken Wasabi burger Frutta de la Crema Burrito Grande 400 g mletého hovězího 1 červená paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 3 jalapeňos papričky 2 konzervy

Více

Sladkovodní ryby. 20,4 g Cholesterol: 123 kcal. Bílkoviny: Kalorie: 35 mg. 4,6 g. Tuky:

Sladkovodní ryby. 20,4 g Cholesterol: 123 kcal. Bílkoviny: Kalorie: 35 mg. 4,6 g. Tuky: Rybí recepty Losos Sladkovodní ryby Losos patří, i přes širokou nabídku, stále ještě k drahým rybám. Vlastně je stříbrným rytířem přílivů, takzvanou anadromní tažnou rybou podnikající třecí migraci z moře

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept.

SLADKÉ VELIKONOCE. První tenkrát, první i nyní! Vyzkoušejte: Kvalita je nejlepsí ˇ recept. První tenkrát, první i nyní! Víte, Ïe mlad lékárník Dr. August Oetker jako první vyvinul v roce 1891 kypfiicí prá ek do peãiva? Ano, tenhle mal balíãek zpûsobil ve své dobû revoluci v peãení! Dr. August

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková Saláty a pomazánky Bc. Marie Zahrádková Saláty jako hlavní pokrm Zeleninový salát s kuřecím masem 1ks okurka, 3ks rajčat, 1 ks ledový salát, 2 ks paprika, olivový olej, 200g kuřecí prsa /Nakrájené kuř.

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Recepty pro týden 15.8.-21.8.

Recepty pro týden 15.8.-21.8. Kapr na kmínu 400 g kapra 20 g hladké mouky 40 g másla 40 g citrónu kmín, zelená petrželka sůl Očištěného, na kusy nakrájeného kapra osolíme, obalíme v mouce a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

užívejte si všemi smysly

užívejte si všemi smysly užívejte si všemi smysly www.kaufland.cz/exquisit RECEPTY užívejte si všemi smysly VYZKOUŠEJTE 8 EXQUISITNÍCH RECEPTŮ PRO MIMOŘÁDNÉ KULINÁŘSKÉ CHVILKY 2. vydání užívejte si všemi smysly MUSTARD-DILL SAUCE

Více

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE OBSAH KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA S KUSKUSEM STR. 3 SLADKOKYSELÁ ZELENINA SE SOJOVOU OMÁČKOU A ZÁZVOREM STR. 3 SALÁT Z HRÁŠKU A AVOKÁDA S NÍZKOTUČNÝM JOGURTEM STR. 4 ARTYČOKOVÁ

Více

Malá kuchařka likérů

Malá kuchařka likérů Petr a Soňa Jindrovi Malá kuchařka likérů z ovocných destilátů Obsah: - Ořechovice - Griotka - Citrónový likér - Bezinkový likér - Lipový likér - Šípkový likér - Kmínka - Vaječný likér - Vánoční jablko

Více

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 5 4 1 6 8 Karla Pelikánová ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY 40 sladkých receptů nejen pro sportovce

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu,

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

Thajská kuchyně pro starší děti

Thajská kuchyně pro starší děti Thajská kuchyně pro starší děti JARNÍ ZÁVITKY THAJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PAD THAI NUDLE S KUŘECÍM MASEM BANÁN NA KARAMELU S KOKOSEM JARNÍ ZÁVITKY 5 listů kulatého rýžového papíru 1 x balení uzeného tofu 100

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banánové lívance NA 10 KUSŮ 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banány rozmačkáme vidličkou, poté postupně přimícháme vejce a mouku. Ze vzniklého těsta tvoříme malé lívance, které smažíme

Více

Vaříme s babičkami. Str. 1

Vaříme s babičkami. Str. 1 Str. 1 2 kg brambor 1 kg kysaného zelí 1 kg uzené maso 1 kg polohrubé mouky 1 sádlo 2 vajíčka cukr sůl Brambory oloupeme a nastrouháme. Přimícháme mouku, vajíčka a sůl. Těsto nesmí být tuhé. Do vařící

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více