1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. číslo opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. číslo opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek"

Transkript

1 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.3 Seznam použitých zkratek AeMC AMC AME AMS EASA EK FCL JAR L LAPL MED OZZ Part ÚCL SLZ letecko lékařské centrum (Aeromedical Centre) přijtelné způsoby shody (Acceptable Means of Compliance) letecký lékař (Aeromedical Examiner) letecko lékařská inspekce (Aeromedical Section) Evropská agentura pro civilní letectví (European Aviation Safety Agency) Evropská komise (European Commission) Způsobilost letových posádek (Flight Crew Licensing) Společné letecké předpisy (Joint Aviation Requirements) české letecké předpisy řady L (L series Czech Aviation Requirements) průkaz pilota pro lehká letadla (Light Aircraft Pilot Licence) zdravotní (Medical) osvědčení zdravotní způsobilosti (Medical Certificate) Část příloha k Nařízením EK (Part) Úřad pro civilní letectví (Civil Aviation Authority of the Czech Republic) sportovní létající zařízení (Sport Flying Vehicle) 1.4 Úvod Tento postup vydal Úřad pro civilní letectví pro uplatnění následujících legislativních požadavků týkajících se zdravotní způsobilosti členů leteckého personálu: Nařízení (Evropského parlamentu a Rady) č. 216/2008 (obecné požadavky) Nařízení (EK) č. 1178/2011 v platném znění včetně nařízení (EK) č. 290/2012 (požadavky na AMS, AeMC, AME a zdravotní způsobilost pilotů)

2 2. PRVOTNÍ OSVĚDČENÍ AME Poznámka 1: Za prvotní osvědčení AME se považuje prvotní osvědčení AME vydané podle Nařízení (EK) č. 1178/2011 v platném znění a jeho Přílohy IV (Part- MED) v případě, že žadatel dosud osvědčení AME neměl, nebo už je nebo byl držitelem osvědčení AME podle leteckého předpisu L 1 (AME skupiny C). Poznámka 2: Držitel osvědčení AME podle leteckého předpisu JAR-FCL (AME skupiny A nebo B) žádající o osvědčení AME podle Nařízení (EK) č. 1178/2011 v platném znění a jeho Přílohy IV (Part-MED) musí splnit všechny požadavky na prodloužení platnosti osvědčení AME uvedené v bodu 3.4 níže. 2.1 Žádost o osvědčení: Žadatel o osvědčení AME zašle písemnou žádost o osvědčení na adresu: Úřad pro civilní letectví, letiště Ruzyně, Praha Náležitosti žádosti: Žádost o prvotní osvědčení AME musí obsahovat: a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele b) poštovní adresu, ovou adresu a telefonní číslo c) adresu všech ordinací, kde hodlá provádět lékařská vyšetření žadatelů o OZZ d) osvědčení o absolvování základního školení v leteckém lékařství (minimální rozsah 60 hodin teoretického a praktického výcviku dle AMC1 MED.D.010). e) seznam případných subdodavatelů, kteří se budou podílet na vyšetření žadatelů o OZZ. Poznámka 3: Údaje dle bodu 2.2 a) až c) budou zveřejněny na webových stránkách ÚCL viz nebo - PERSONÁL Zdravotní způsobilost. Poznámka 4: ÚCL podle údajů Lékařské komory ČR ověří, zda žadatel splňuje požadavek MED.D.010 (a), tj. má plnou kvalifikaci a průkaz způsobilosti k výkonu lékařské praxe a je držitelem osvědčení o dokončení specializovaného školení. 2.3 Odpověď ÚCL: Po obdržení žádosti o osvědčení AME s náležitostmi uvedenými výše ÚCL žadateli písemně odpoví, zda splňuje požadavky na osvědčení (dle MED.D.010 (a) a (b), viz výše), případně v čem je nesplňuje. 2.4 Audit: Pokud žadatel splňuje požadavky na osvědčení AME dle MED.D.010 (a) a (b),viz bod 2.2, ÚCL s ním dohodne termín auditu v jeho ordinaci, při kterém ověří: a) b) umožnění přístupu pro personál ÚCL a EASA provádějící audit do ordinace

3 b) plnění požadavku MED.D.010 (c) (1), tj. odpovídající zázemí, vybavení a postupy pro lékařská vyšetření (včetně dokladů o vlastnictví, případně nájmu, zázemí a vybavení, nebo souhlasu provozovatele příslušného lékařského zařízení s činností AME) c) plnění požadavku MED.D.010 (c) (2), tj. postupy a podmínky pro zachování lékařského tajemství. d) u případných subdodavatelů plnění požadavků 2.4 a) až c). Poznámka 5: Postupy a podmínkami pro zachování lékařského tajemství se rozumí: Písemně stanovené podmínky pro přístup do ordinace AME, možnost uzamčení ordinace, možnost uchovávání lékařské dokumentace a osobních údajů v uzamykatelné skříni, písemně stanovený přístup do této skříně (jmenovitě) a písemně stanovený postup (jmenovitě) pro přebírání, otevírání a odesílání dokumentů (včetně elektronických) obsahujících lékařské tajemství a osobní údaje, a postup pro skartaci těchto dokumentů. S těmito písemnými postupy a podmínkami musí písemně souhlasit případný pronajímatel ordinace AME anebo případný subdodavatel části lékařských vyšetření. 2.5 Výsledek auditu: Po skončení auditu ÚCL žadatele písemně informuje o nálezech učiněných při auditu a o způsobech a termínech jejich odstranění. 2.6 Vydání osvědčení AME: Splnil-li žadatel všechny výše uvedené požadavky (dle MED.D.010 (a) (b) i (c)) a prokazatelně odstranil všechny nálezy z auditu, ÚCL neprodleně vydá osvědčení AME (vzor osvědčení AME viz Příloha 1) a zašle ho žadateli.

4 3. PLATNOST OSVĚDČENÍ AME 3.1 Doba platnosti osvědčení: Osvědčení AME má časově omezenou platnost do doby, která je na něm uvedena, maximálně na 3 roky (viz MED.D.030). 3.2 Zachování platnosti osvědčení: Osvědčení AME zůstává v platnosti do konce doby platnosti na něm uvedené za předpokladu, že držitel osvědčení: a) trvale plní požadavky Part-MED a tohoto postupu b) vykonává práva AME pouze v rozsahu svého osvědčení c) má platný doklad o specializované způsobilosti lékaře v klinickém oboru d) nedošlo ke změnám, viz bod 2.2 b) a c), které podléhají schválení ÚCL. g) Za předpokladu, že se AME nepodaří v průběhu některého ze 3 roků platnosti osvědčení AME naplnit minimální limit 10 lékařských vyšetření pro vydání OZZ 2. třídy, z důvodů zvláštního zřetele, jako např. dlouhodobější nemoc, přechodná účast v humanitárních nebo vojenských zahraničních misích, požádá AME písemně úřad o udělení výjimky z Nařízení EK ( EU) č. 1178/2011, článku MED.D.030 c. Pokud budou příčiny nesplnění požadavku shledány důvodnými, může úřad výjimku schválit. 3.3 Změny: AME je povinen neprodleně písemně informovat ÚCL na adresu Úřad pro civilní letectví, letiště Ruzyně, Praha 6: a) dojde-li ke změně povinných údajů o AME, viz bod 2.2 b), c) a e) b) je-li s ním vedeno řízení podle platné české legislativy ve věci jeho specializované způsobilosti lékaře v klinickém oboru. Poznámka 6: Pokud držitel osvědčení AME neoznámí změnu podle bodu 3.3, ÚCL má povinnost jeho osvědčení AME omezit nebo odebrat, viz MED.D.025 (b). 3.4 Prodloužení platnosti osvědčení: Před koncem doby platnosti osvědčení AME ÚCL vydá osvědčení AME na další dobu nepřesahující 3 roky od konce doby platnosti předchozího osvědčení za předpokladu, že jeho držitel: a) podá písemnou žádost ÚCL o prodloužení doby platnosti jeho osvědčení b) v žádosti o prodloužení oznámí, že nedošlo ke změnám, viz bod 3.3, nebo oznámí změny dle bodu 3.3 c) během předcházejících 3 let podstoupil opakovací školení z leteckého lékařství v rozsahu 20 hodin dle GM1 MED.D.030 a dodá kopie příslušných dokumentů d) každý rok po dobu platnosti předcházejícího osvědčení AME provedl minimálně 10 lékařských vyšetření pro vydání OZZ 2. třídy dle Part-MED a oznámil to ÚCL pomocí formuláře Výkaz činnosti AME, viz Příloha 2.

5 e) prováděl činnost AME pouze v rozsahu svého osvědčení f) prováděl činnost AME v souladu s požadavky Part-MED. 3.5 Vrácení osvědčení AME: AME je povinen vrátit své osvědčení AME ÚCL, když: a) osvědčení AME bylo zrušeno, pozastaveno nebo omezeno rozhodnutím ÚCL b) sám se rozhodl ukončit činnost AME.

6 4. PRÁVA AME (skupina LETADLA ZÁKLADNÍ) 4.1 Práva AME skupiny LETADLA ZÁKLADNÍ: Provádět příslušná lékařská vyšetření, vyhodnocovat je, a vydávat OZZ, a to prvotní vydání nebo vydání s prodlouženou nebo obnovenou dobou platnosti: a) 2. třídy dle Part-MED pro piloty letounů, vrtulníků, kluzáků a balónů b) LAPL dle Part-MED pro piloty letounů, vrtulníků, kluzáků a balónů c) 2. třídy dle Part-MED pro palubní průvodčí dle přílohy č. 9 d) 2.třídy dle Part-MED pro členy posádek vrtulníků Záchranné letecké služby, vyjma členů letových posádek pilotů. Poznámka 7: AME skupiny LETADLA ZÁKLADNÍ jsou rovněž držiteli osvědčení AME skupiny SLZ (sportovní létající zařízení), které je opravňuje provádět příslušná lékařská vyšetření, vyhodnocovat je, a vydávat Posudky o zdravotní způsobilosti pilotům SLZ. Pravidla pro posuzování zdravotní způsobilosti pilotů SLZ, viz postup CAA-ZLP-153.

7 5. POSTUP VYŠETŘENÍ 5.1 Před vyšetřením: AME je před vyšetřením pro vydání OZZ povinen: a) zkontrolovat totožnost žadatele o vyšetření podle jeho občanského průkazu nebo pasu b) zajistit, aby mezi AME a žadatelem o vyšetření neexistovala jazyková bariéra, viz MED.A.025 (a) (1) c) poučit žadatele o vyšetření o možných důsledcích (omezení nebo odebrání OZZ) uvedení nesprávných nebo neúplných údajů při vyšetření, viz MED.A.025 (a) (2) d) informovat žadatele o vyšetření, že nesmí být držitelem více než jednoho platného OZZ vydaného dle Part-MED, viz MED.A.30 (h) e) požádat žadatele o vyšetření o jeho předchozí OZZ, nejde-li o prvotní vydání OZZ. Nepředloží-li ho žadatel, AME nesmí vydat OZZ, dokud od AMS neobdrží o žadateli příslušné informace, viz MED.A.035. f) požádat žadatele o vyšetření, aby uvedl, zda už v minulosti podstoupil lékařské vyšetření, a pokud ano, tak u koho a s jakým výsledkem, viz MED.A.035 g) požádat žadatele o vyšetření, aby uvedl, zda už byl někdy vyhodnocen jako neschopen, nebo jeho OZZ bylo omezeno nebo odebráno, viz MED.A.035 h) nechat žadatele o vyšetření vlastnoručně vyplnit a podepsat formulář žádosti o osvědčení zdravotní způsobilosti (vzor formuláře viz Příloha 7). Poznámka 8: AME po kontrole OZZ s končící dobou platnosti toto OZZ neodebírá, ale vrací žadateli. Poznámka 9: Dostaví-li se žadatel o prodloužení platnosti OZZ na vyšetření v období do 45 dnů před koncem platnosti jeho stávajícího OZZ a AME mu stávající OZZ zkontroluje a vrátí a potom vydá nové OZZ s prodlouženou dobou platnosti, požadavek 5.1 d) je splněn, protože nové OZZ má platnost až od následujícího dne po dni skončení platnosti stávajícího OZZ. 5.2 Vyšetření: Vyšetření probíhá podle postupu stanoveného AME buď samotným AME nebo s pomocí jeho schválených subdodavatelů. 5.3 Kritéria pro 2. třídu: Požadavky na OZZ 2. třídy dle Part-MED jsou uvedena v MED.B.005 až MED.B.090, viz Příloha Kritéria pro LAPL: Požadavky na LAPL dle Part-MED jsou uvedena v MED.B.095, viz Příloha 5. Poznámka 10: Žádá-li žadatel pouze o OZZ pro LAPL, provádí se lékařské vyšetření a jeho vyhodnocení dle MED.B.095, viz Příloha 5. Do formuláře OZZ se v tom případě uvede doba platnosti OZZ pouze pro LAPL. Doba platnosti OZZ pro 1. a 2. třídu dle Part-MED se v tom případě proškrtne.

8 Poznámka 11: Žádá-li žadatel o OZZ pro 2. třídu dle Part-MED, provádí se lékařské vyšetření a jeho vyhodnocení dle MED.B.005 až MED.B.090, viz Příloha 4. Do formuláře OZZ se v tom případě uvede doba platnosti OZZ pro 2. třídu dle Part-MED i pro LAPL dle Part-MED. Doba platnosti OZZ pro 1. třídu dle Part-MED se v tom případě proškrtne. 5.5 Barvocit: Pokud žadatel o vyšetření pro OZZ 2. třídy nebo LAPL splňuje požadavek MED.B.075 (a) a (b), ale nemá uspokojivý barvocit (viz MED.B.075 (d)), je nutno jeho práva k létání omezit pouze na denní dobu (omezení VCL dle AMC1 MED.B.001). Poznámka 12: Samotné OZZ 2. třídy neopravňuje držitele získat kvalifikaci pro lety podle přístrojů. Držitel OZZ 2. třídy hodlající získat tuto kvalifikaci musí požádat AME o audiometrické vyšetření pro zdravotní způsobilost 1. třídy. Toto vyšetření bude provedeno v souladu s požadavkem 5.2 CAA-ZLP-151. Otorinolaryngologické požadavky pro 1. třídu viz. příloha 4 k CAA-ZLP-152 MED.B Po skončení vyšetření: AME musí po skončení vyšetření informovat žadatele o jeho výsledku, tj. zda: a) žadatel je způsobilý a bude mu vydáno OZZ b) žadatel je způsobilý, ale bude mu vydáno OZZ s omezením, viz bod 6.2 c) žádost o vydání OZZ je postoupena AMS, viz bod 6.3 d) žadatel je nezpůsobilý a má právo požádat o přezkum AMS. Poznámka 13: Pokud AME vydává OZZ s omezením, je povinen žadatele o vyšetření poučit o tom, v čem omezení spočívá a jak ho dodržovat.

9 6. VYDÁNÍ OZZ 6.1 Podmínky: AME smí vydat OZZ pouze, pokud: a) žadatel předložil úplnou anamnézu a požaduje-li to AME, i výsledky lékařských prohlídek a testů provedených lékařem žadatele nebo jakýmkoliv odborným lékařem b) AME provedl letecko lékařské posouzení na základě lékařských prohlídek a testů požadovaných pro příslušné OZZ s cílem ověřit, zda žadatel splňuje všechny příslušné požadavky tohoto Partu. c) AME může požadovat, aby žadatel před vydáním prodloužením platnosti nebo obnovou OZZ podstoupil další lékařské prohlídky a vyšetření, je-li k tomu klinická indikace. 6.2 Omezení OZZ: AME rozhoduje o omezení zapsaném do OZZ podle pravidel uvedených v MED.B.001, viz Příloha Postoupení žádosti: Viz bod Formulář OZZ: OZZ dle Part-MED se vydává na formuláři, který je stejný pro 2. třídu i pro LAPL, vzor formuláře, viz Příloha 8. Poznámka 14: Po vydání OZZ je jeho držitel ho povinen podepsat a vyplnit do něj číslo svého průkazu pilota.

10 7. DOBA PLATNOSTI OZZ 7.1 Doba platnosti OZZ: Je dána následující tabulkou. doba platnosti OZZ (roky) Zdravotní požadavek předpisu věk držitele (narozeniny) způsobilost do 40 do 50 do OZZ 2. třídy MED.A.45 (a) (3) OZZ LAPL MED.A.45 (a) (4) 5 2 Poznámka 15: Pro výpočet doby platnosti OZZ je rozhodující věk držitele OZZ v den ukončení jeho lékařského vyšetření. 7.2 Počátek doby platnosti OZZ: Počátkem doby platnosti vydávaného OZZ je: a) následující den po dni konce platnosti předchozího OZZ: je-li lékařské vyšetření žadatele o prodloužení platnosti OZZ provedeno v období 45 dnů před koncem platnosti předchozího OZZ (viz též 5.1 e)) b) den ukončení lékařského vyšetření žadatele, jedná-li se o: (i) prvotní vydání OZZ (ii) obnovu platnosti OZZ s prošlou dobou platnosti (iii) prodloužení platnosti OZZ, není-li splněna podmínka 7.2 (a). 7.3 Přechodová období pro doby platnosti OZZ v tabulce 7.1: 2. třída a LAPL: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 37. narozenin do dne 40. narozenin žadatele včetně, OZZ se vydá s platností do 42. narozenin žadatele. Je-li počátek platnosti OZZ po dni 40. narozenin žadatele, OZZ se vydá s platností na 2 roky. 2. třída: Je-li počátek platnosti OZZ v období po dni 49. narozenin do dne 50. narozenin žadatele včetně, OZZ se vydá s platností do 51. narozenin žadatele. Je-li počátek platnosti OZZ po dni 50. narozenin žadatele, OZZ se vydá s platností na 1 rok.

11 8. OBNOVA PLATNOSTI OZZ (viz MED.A.045 (c)) 8.1 Obnova OZZ 2. třídy neplatného do 2 let: V tom případě se provádí vyšetření a vyhodnocení žadatele o OZZ stejně jako při prodloužení platnosti OZZ. 8.2 Obnova OZZ 2. třídy neplatného 2 až 5 let: V tom případě se provádí vyšetření a vyhodnocení žadatele o OZZ stejně jako při prodloužení platnosti OZZ a navíc je nutno posoudit letecko lékařské záznamy žadatele. 8.3 Obnova OZZ 2. třídy neplatného déle než 5 let: V tom případě se provádí vyšetření jako při prvotním vydání OZZ a vyhodnocení podle požadavků na prodloužení platnosti OZZ. 8.4 Obnova OZZ LAPL: V tom případě se provádí vyšetření a vyhodnocení žadatele o OZZ stejně jako při prodloužení platnosti OZZ a navíc je nutno posoudit anamnézu žadatele.

12 9. ADMINISTRATIVA 9.1 Uchovávání zdravotní dokumentace: AME je povinen uchovávat zdravotní dokumentaci, na základě které posuzoval zdravotní způsobilost žadatelů o OZZ po dobu minimálně 10 let. 9.2 Postoupení žádosti: v MED.B.001 a) 1) iii) (Příloha 6) v požadavcích na zdravotní způsobilost 2. třídy (Příloha 4) a v požadavcích na zdravotní způsobilost LAPL (Příloha 5) jsou uvedeny případy, kdy AME nesmí vydat OZZ, ale formulář žádosti o OZZ a formuláře zprávy o lékařské prohlídce (viz Příloha 7), případně další zdravotní dokumentaci postupuje AMS (MED.A.050 a), v případě žadatelů o OZZ pro LAPL pak AeMC (MED.B.001 b). 9.3 Konzultace AMS: posuzujícímu AME je v některých případech v průběhu letecko-lékařské prohlídky dle Part-MED uložena povinnost konzultace s AMS. V tom případě AME zatím OZZ nevydá, informuje o tom žadatele a veškerou zdravotnickou dokumentaci odešle AMS (Letecko-lékařská inspekce) s žádostí o konzultaci. AMS provede do 5 pracovních dnů leteckolékařské posouzení s rozhodnutím zda vydat/nevydat OZZ 2. třídy žadateli, popř. s jakým omezením (MED.B.001 a) 1) iii 9.4 Informace AME: V případě, že AME provedl lékařské vyšetření a vydal OZZ 2. třídy s omezením, např. VCL, SSL, OSL, které se od předchozího nemění, nebo je z letecko-lékařského i posudkového hlediska zcela v souladu s Part-MED, dle přesvědčení AME neohrožuje bezpečnost létání, zašle o tom AMS stručnou písemnou informaci. V tom případě se odpověď AMS neočekává. (MED.B.001 a) 1) iv). 9.5 Postoupení rozhodnutí AeMC: V souladu s Nařízením EK č.1178/2011, Part-MED, článek MED.B.005, písmeno c), může AMS postoupit rozhodnutí o zdravotní způsobilosti žadatele AeMC. V tom případě o tom neprodleně informuje odesílajícího AME a případ předá, včetně kompletní dokumentace, odpovědnému zástupci AeMC. 9.6 Dokumenty zasílané AMS: V případě, že AME vydal OZZ 2. třídy v souladu Nařízením EK č. 1178/2011 článek MED.A.025 b) 4), d), dále AMC1 MED.A.025 a), b), GM1 MED.A.025 (d) i AMC1 ARA.MED.315 (a), zasílá AMS do 5 pracovních dnů od provedení prohlídky kopii vydaného OZZ, kopie formulářů žádosti o OZZ, zprávy o lékařské prohlídce i kopie dalších provedených vyšetření. V případě odmítnutí vydání OZZ pro zdravotní nezpůsobilost se veškerá dokumentace žadatele odesílá AMS v den, kdy tak bylo rozhodnuto (MED.A.025 b) 3) 4). Poznámka 16: Označení adresy zásilky se zdravotní dokumentací nápisem LETECKO LÉKAŘSKÁ INSPEKCE je důležité. Je-li zásilka označena

13 v adrese tímto nápisem, personál podatelny zásilku neotevře kvůli zachování lékařského tajemství. 9.7 Adresa: Je-li třeba zaslat zdravotní dokumentaci AMS, zasílá se na adresu: LETECKO-LÉKAŘSKÁ INSPEKCE, Ústav leteckého zdravotnictví, Gen. Píky 1, P. O. Box 19, Praha Formuláře: Následující formuláře je možno kopírovat přímo z příloh tohoto postupu: - Výkaz činnosti AME za kalendářní rok - Formulář žádosti o osvědčení zdravotní způsobilosti - Formulář zprávy o lékařské prohlídce žadatele pro průkaz 1. & 2. třídy - Formulář zprávy o lékařské prohlídce žadatele pro průkaz LAPL - Formulář zprávy o oftalmologické prohlídce - Formulář zprávy o otorinolaryngologické prohlídce. Pro osvědčení zdravotní způsobilosti vydané žadateli je nutno použít originální formulář (papír), který na vyžádání AME dodává AMS. Jeho kopie pro potřebu AME a pro AMS už může být na běžném kancelářském papíru.

14 10. Pokyny pro vyplňování OZZ Pole I OZZ: (Úřad vydávající průkaz způsobilosti pilota): Dle toho, co sdělí žadatel o OZZ, se uvede např. CAA CZ pro český průkaz pilota, nebo jiný úřad, který vydal držiteli OZZ průkaz pilota, nebo který držitel OZZ hodlá o vydání průkazu pilota požádat Pole III OZZ: (Číslo osvědčení): Pro držitele českých průkazů pilota se vyplňuje CZ / rejstříkové číslo pilota. Např., je-li číslo průkazu pilota CZ / FCL / ATPL(A) 12345, uvede se CZ / Pro zahraniční průkazy pilota se vyplňuje obdobně ve tvaru CZ / kód státu průkazu pilota / číslo (nikoliv druh) průkazu pilota. Nemá-li dosud žadatel o OZZ průkaz pilota, rejstříkové číslo se nevyplňuje, ale je třeba držitele OZZ upozornit, aby ho po vydání průkazu pilota doplnil sám Pole VII: (Podpis držitele): Lékař vydávající OZZ musí upozornit držitele, že OZZ je bez podpisu držitele neplatný Pole XI: (Datum ukončení platnosti tohoto osvědčení): Stanovuje se podle kapitoly 7 tohoto postupu. Je-li OZZ vydáno pouze pro LAPL, horní 3 okénka v poli XI OZZ se proškrtnou a uvede se pouze příslušný datum pro LAPL. Je-li vydáno OZZ 2. třídy, horní 2 okénka v poli XI OZZ se proškrtnou a uvede se příslušný datum pro 2. třídu a pro LAPL. Je-li vydáno OZZ 1. třídy, vyplní se všechna 4 okénka v poli XI OZZ. Pro datum v horním okénku platí Poznámka 15 tohoto postupu Pole XII: (Omezení): Zde se vyplňují kódy pro všechna omezení stanovená podle Přílohy 7 tohoto postupu.

a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME-SLZ) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele

a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME-SLZ) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele CAA-ZLP-153 POSTUPY PRO AME SPORTOVNÍ LÉTAJÍCÍ ZAŘÍZENÍ ZMĚNA 3 PLATNÁ OD 1.2.2015 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno 1.3 Seznam použitých zkratek AME AME-SLZ AMS L LPoZZ OZZ ÚCL SLZ letecký lékař

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Opravy. číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran

1. OBECNĚ. 1.1 Opravy. číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran 1. OBECNĚ 1.1 Opravy číslo opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.2 Seznam platných stran název strana platná od změna 1. Obecně 1 03.06.2019 6 1. Obecně 2 03.06.2019 6 2. Osvědčení AeMC 3 03.06.2019

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. 1.2 Seznam platných stran 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti 0 / všechny 1.1.2013 1 28.1.2016 2 25.11.2016 datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis

Více

CAA-ZLP-168 PŘEVOD A VALIDACE ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA

CAA-ZLP-168 PŘEVOD A VALIDACE ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA CAA-ZLP-168 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy Změny 0 27.1.2015 zapracována Opravy 1.2 Seznam platných stran Název: Strana: Platná od: Změna: 1. Obecně 1 27.1.2015 0 1. Obecně 2 27.1.2015 0 2. Převod průkazů

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: zapracována zapracována. 1.2 Seznam platných stran:

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: zapracována zapracována. 1.2 Seznam platných stran: 1.1 Změny a opravy: 1. OBECNĚ změny 1 1.6.2016 zapracována 2 17.6.2016 zapracována opravy 1.2 Seznam platných stran: Název: Strana: Platná od: Změna: Obecně 1 17.6.2016 2 Obecně 2 17.6.2016 2 Pověřování

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno. 1.3 Seznam použitých zkratek:

1. OBECNĚ. 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno. 1.3 Seznam použitých zkratek: 1. OBECNĚ 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno 1.3 Seznam použitých zkratek: AMC AOC EK EIR FCL GM ICAO IFR IR ÚCL Přijatelné způsoby průkazu (Acceptable Means of Compliance) Osvědčení leteckého

Více

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: EK: CRE: FCL: FE: FIE: FSTD:

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: EK: CRE: FCL: FE: FIE: FSTD: 1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 20.09.2018 zapracována číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.2 Seznam

Více

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: AMC: BPL: DTO: EK: FCL: FE:

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: AMC: BPL: DTO: EK: FCL: FE: 1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: číslo změny / číslo stránky Změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 31.08.2018 zapracována číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.2 Seznam

Více

1. VŠEOBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: datum záznamu a podpis zapracována zapracována. datum záznamu a podpis

1. VŠEOBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: datum záznamu a podpis zapracována zapracována. datum záznamu a podpis 1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: číslo změny / číslo stránky Změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 31.08.2018 zapracována 1 27. 3. 2019 zapracována číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu

Více

CAA-ZLP-166 strana 1 změna 0 PRODLUŽOVÁNÍ A OBNOVA KVALIFIKACÍ PILOTŮ VRTULNÍKŮ

CAA-ZLP-166 strana 1 změna 0 PRODLUŽOVÁNÍ A OBNOVA KVALIFIKACÍ PILOTŮ VRTULNÍKŮ 1. OBECNĚ 1.1: Změny a opravy: Změny opravy 1.2: Seznam platných stran: Název strana platná od změna 1. Obecně 1 21.11.2016 0 1. Obecně 2 21.11.2016 0 2. Prodlužování platnosti kvalifikací 3 21.11.2016

Více

CAA-ST-078-1/04 Strana 1/12 CAA-ST-078-1/04 P O S T U P Y

CAA-ST-078-1/04 Strana 1/12 CAA-ST-078-1/04 P O S T U P Y CAA-ST-078-1/04 Strana 1/12 CAA-ST-078-1/04 C.j. zmeny: 1083/05-422 Vydáno dne: Zpracovatel: Oddelení VYR P O S T U P Y pro žadatele o/držitele schválení výroby výrobku, letadlových cástí a zarízení podle

Více

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /.. ze dne [ ]

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /.. ze dne [ ] Návrh NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /.. ze dne [ ] kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících výrobků,

Více

---------------Záměrně ponecháno volné----------------

---------------Záměrně ponecháno volné---------------- ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Změna 2 Strana 2/16 CAA-ST-084-n/05 0.1 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1-12 Příloha 13-16 Změna 2 Strana 3/16 CAA-ST-084-n/05

Více

CAA-PI-027 strana 0 změna č. 0 PŘEVOD ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA NA ČESKÝ

CAA-PI-027 strana 0 změna č. 0 PŘEVOD ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA NA ČESKÝ číslo změny/ číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis Rozdělovník výtisků podléhajících změnové službě: ÚCL/PIILP, ÚCL/PIpiloti,

Více

číslo opravy 1. Seznam platných stran

číslo opravy 1. Seznam platných stran Tento postup je vnitřním postupem Úřadu pro civilní letectví. číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 1.4.2002 zapracována 1 7.8.2007 zapracována 2 19.5.2008 zapracována

Více

ze dne 13. prosince 2010

ze dne 13. prosince 2010 Evropská agentura pro bezpečnost letectví 13. prosince 2010 STANOVISKO Č. 07/2010 EVROPSKÉ AGENTURY PRO BEZPEČNOST LETECTVÍ ze dne 13. prosince 2010 k nařízení Komise č. XXX/2010, kterým se stanoví prováděcí

Více

Úvod. Uchazeč o postup podle scénáře CPL(H)/IR musí mít platný vojenský průkaz pilota AČR v den, kdy podává potvrzovací protokol potvrzený OVV na ÚCL.

Úvod. Uchazeč o postup podle scénáře CPL(H)/IR musí mít platný vojenský průkaz pilota AČR v den, kdy podává potvrzovací protokol potvrzený OVV na ÚCL. číslo změny/ číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 1.1.2004 - - - číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis Rozdělovník výtisků podléhajících změnové službě: ÚCL/SLP-OZLP

Více

Záměrně ponecháno volné

Záměrně ponecháno volné ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Změna 3 Strana 2/19 CAA-ST-081-n/04 0.1 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum Směrnice 1-12 Příloha č. 1 13 Příloha č.

Více

253/2007 Sb. Změna vyhlášky o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel

253/2007 Sb. Změna vyhlášky o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel 253/2007 Sb. Změna vyhlášky o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel Čl. I Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 277/2004 Sb., o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel,

Více

Problematika vydávání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) v obchodní letecké dopravě

Problematika vydávání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) v obchodní letecké dopravě 1. Úvod Problematika vydávání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) v obchodní letecké dopravě 2. Tento materiál shrnuje požadavky na provádění kontroly letové způsobilosti letadel a vydávání, popř.

Více

ÚCL-S-094-1/05. Postup pro vydání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) transferovanému letadlu

ÚCL-S-094-1/05. Postup pro vydání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) transferovanému letadlu Strana 1 ÚCL-S-094-1/05 č.j. 12755/05-432 změna č.1 č.j. 372/07-432 Zpracovatel: Ing. Jaroslav Seyfried vedoucí odd. DL Postup pro vydání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) transferovanému letadlu

Více

Předpis č. 373/2011 Sb.Zákon o specifických zdravotních službách

Předpis č. 373/2011 Sb.Zákon o specifických zdravotních službách Předpis č. 373/2011 Sb.Zákon o specifických zdravotních službách POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, POSUZOVÁNÍ NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ Díl 1 Posudková péče a lékařské posudky 41 Součástí

Více

Zákon č. 373/2011 Sb. k

Zákon č. 373/2011 Sb. k 5.17.9.3. Zákon č. 373/2011 Sb. k 1. 11 2017 http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracovnelekarskesluzby/zakon-c-373-slash-2011-sb-k-1-11-2017 Již od 1.11 2017 platí novela Zákona č. 373/2011 Sb.

Více

CAA-ZLP-162 ZPŮSOBILOST PILOTŮ BALÓNŮ

CAA-ZLP-162 ZPŮSOBILOST PILOTŮ BALÓNŮ CAA-ZLP-162 1.2 Seznam platných stran: 1. OBECNĚ Název strana platná od změna 1. Obecně 1 1.3.2015 1 1. Obecně 2 1.3.2015 1 1. Obecně 3 1.3.2015 1 1. Obecně 4 1.3.2015 1 1. Obecně 5 1.3.2015 1 1. Obecně

Více

253/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 26. září 2007,

253/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 26. září 2007, 253/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 26. září 2007, kterou se mění vyhláška č. 277/2004 Sb., o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel s

Více

PŘÍLOHA STANOVISKA č. 07/2013 AGENTURY EASA. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.../.. ze dne XXX,

PŘÍLOHA STANOVISKA č. 07/2013 AGENTURY EASA. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.../.. ze dne XXX, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne XXX [...](2013) XXX návrh PŘÍLOHA STANOVISKA č. 07/2013 AGENTURY EASA NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č..../.. ze dne XXX, kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 748/2012 ze dne 3. srpna

Více

PŘÍLOHA STANOVISKA AGENTURY EASA Č. 06/2012. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /.. ze dne XXX,

PŘÍLOHA STANOVISKA AGENTURY EASA Č. 06/2012. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /.. ze dne XXX, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne XXX [...](2012) XXX návrh PŘÍLOHA STANOVISKA AGENTURY EASA Č. 06/2012 NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /.. ze dne XXX, kterým se mění nařízení (EU) č..../..., kterým se stanoví technické

Více

SMĚRNICE RADY. ze dne 16. prosince 1991. o vzájemném uznávání licencí pro výkon funkcí v civilním letectví (91/670/EHS)

SMĚRNICE RADY. ze dne 16. prosince 1991. o vzájemném uznávání licencí pro výkon funkcí v civilním letectví (91/670/EHS) SMĚRNICE RADY ze dne 16. prosince 1991 o vzájemném uznávání licencí pro výkon funkcí v civilním letectví (91/670/EHS) RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,

Více

HLAVA I EXAMINÁTOŘI (VRTULNÍK) JAR-FCL 2.425 (pokračování)

HLAVA I EXAMINÁTOŘI (VRTULNÍK) JAR-FCL 2.425 (pokračování) ČÁST 1 JAR-FCL 2 HLAVA I EXAMINÁTOŘI (VRTULNÍK) JAR-FCL 2.425 (pokračování) JAR-FCL 2.420 Examinátoři Účely [ ] [(a) U examinátorů se rozeznává pět kategorií: (1) Letový examinátor (FE(H)) (2) Examinátor

Více

Postupy k vydávání AOC OSVĚDČENÍ LETECKÉHO PROVOZOVATELE

Postupy k vydávání AOC OSVĚDČENÍ LETECKÉHO PROVOZOVATELE Postupy k vydávání AOC OSVĚDČENÍ LETECKÉHO PROVOZOVATELE AIR OPERATOR CERTIFICATE Úvod Manuál je zaměřen k standardizaci postupu při posuzování žádosti a náležitostí předložené žadatelem před vydáním Osvědčení

Více

Přehled pravidel EU/EASA Všeobecné letectví (GA)

Přehled pravidel EU/EASA Všeobecné letectví (GA) Přehled pravidel EU/EASA Všeobecné letectví (GA) Základní struktura požadavků EU/EASA Základní pravidla (závazná) Základní nařízení (ES) č. 216/2008 CERTIFIKACE ZACHOVÁNÍ LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI LETOVÉ POSÁDKY

Více

Záměrně ponecháno volné

Záměrně ponecháno volné ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Strana:2/11 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum Titulní list - Seznam stran Změny Obsah 1., 2., 3. 3. 3.,4. 4. 4. 4.,5.

Více

MANUÁL PROVOZOVATELE

MANUÁL PROVOZOVATELE MANUÁL PROVOZOVATELE NEOBCHODNÍ PROVOZ LETADEL, NA KTERÁ SE VZTAHUJÍ USTANOVENÍ NAŘÍZENÍ (ES) Č. 216/2008 A JEHO PROVÁDĚCÍCH PRAVIDEL ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ Verze 01 aktualizováno k 15. 06. 2016 Termín

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ LETECKÉHO DOPRAVCE

ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ LETECKÉHO DOPRAVCE Předkládají právnické osoby, které žádají o provozování obchodní letecké dopravy Žadatel - vyhotovení: č.j.:... Datum:... ÚCL - přijetí: č.j.:... Datum:... Úřad pro civilní letectví Referát provozovatelů

Více

Záměrně ponecháno volné

Záměrně ponecháno volné ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Strana:2/10 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1-10 31.12.2009 Strana:3/10 Změny a opravy Postupů CAA-ST-087-n/06 Změny

Více

Rozdělovník výtisků podléhajících změnové službě: ZLP Letová a provozní sekce Technická sekce. Seznam platných stran

Rozdělovník výtisků podléhajících změnové službě: ZLP Letová a provozní sekce Technická sekce. Seznam platných stran Tento postup je vnitřním postupem Úřadu pro civilní letectví. číslo změny / číslo stránky změny platnosti záznamu a podpis 0 1.1.2002 zapracována 1 21.1.2002 zapracována 2 15.4.2002 zapracována číslo opravy

Více

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ],

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ], Návrh NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ], kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících výrobků,

Více

číslo opravy Seznam použitých zkratek

číslo opravy Seznam použitých zkratek číslo změny/ číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis 3 12.2.2004 zařazena 4 16.3.2004 zařazena 5 18.10.2004 zařazena číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis Rozdělovník

Více

Strana 2 Celkem 13 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO. CAA-ST-098-n/ Změna č. 7

Strana 2 Celkem 13 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO. CAA-ST-098-n/ Změna č. 7 Strana 2 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO O B S A H Strana 3 Obsah str. 3 Seznam platných stran str. 4 Změny a opravy str. 5 Rozdělovník str. 6 1. Úvodní ustanovení, Definice str. 7 2. Prostředí výkonu oprávnění str.

Více

1. Seznam platných stran

1. Seznam platných stran Tento postup je vnitřním postupem Úřadu pro civilní letectví. číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1. Seznam

Více

SMĚRNICE CAA-SLP-037-n-14

SMĚRNICE CAA-SLP-037-n-14 SMĚRNICE CAA-SLP-037-n-14 postupy pro udělení / změnu schválení pro procedures for granting / change of prior approval for PROVOZ SE SYSTÉMY SNÍMÁNÍ NOČNÍHO VIDĚNÍ - NVIS (v souladu s Částí SPA, Hlavou

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, Praha 1

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC Ob1 díl II Vydávání povolení ke vstupu do míst veřejnosti nepřístupných. Průkaz pro cizí subjekt Schváleno generálním

Více

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ],

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ], Návrh NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ], kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících výrobků,

Více

Žádost o vydání provozní licence k obchodní letecké dopravě

Žádost o vydání provozní licence k obchodní letecké dopravě Předkládají fyzické, právnické osoby a státní podniky, které žádají o vydání licence pro provozování obchodní letecké dopravy Úřad pro civilní letectví REFERÁT PROVOZOVATELŮ LETIŠTĚ RUZYNĚ 160 08 PRAHA

Více

1 OBECNĚ UDĚLENÍ VÝJIMKY... 4

1 OBECNĚ UDĚLENÍ VÝJIMKY... 4 Strana:2 Stran: 7 1 OBECNĚ... 3 1.1 SEZNAM PLATNÝCH STRAN... 3 1.2 ZMĚNY A OPRAVY... 3 1.3 POUŽITELNOST... 3 1.4 KONTROLA AKTUÁLNOSTI... 3 1.5 ZKRATKY... 4 1.6 ROZDĚLOVNÍK... 4 2 UDĚLENÍ VÝJIMKY... 4 2.1

Více

Seznam platných stran

Seznam platných stran Tento postup je vnitřním postupem Úřadu pro civilní letectví. číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti 0 1.1.2007 datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 12 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 12 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 12 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220 / 1991 Sb., o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /2011. ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /2011. ze dne [ ] CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu, C NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /2011 ze dne [ ] kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 2042/2003 o zachování letové způsobilosti letadel a leteckých

Více

č.225/2006 Sb. č.49/1997 Sb. o civilním letectví

č.225/2006 Sb. č.49/1997 Sb. o civilním letectví European Aviation Safety Agency Zákon č.225/2006 Sb. Novela zákona z č.49/1997 Sb. o civilním letectví OBSAH PREZENTACE Úvod I. 86b zákona č.225/2006 Sb. II. Ověřování spolehlivosti Informace k metodickému

Více

PODMÍNKY PRO UDÉLENÍ SOUHLASU K NÁJMU A PRONÁJMU LETADLA S POSÁDKOU A BEZ POSÁDKY

PODMÍNKY PRO UDÉLENÍ SOUHLASU K NÁJMU A PRONÁJMU LETADLA S POSÁDKOU A BEZ POSÁDKY PODMÍNKY PRO UDÉLENÍ SOUHLASU K NÁJMU A PRONÁJMU LETADLA S POSÁDKOU A BEZ POSÁDKY OBSAH ÚŘADEM PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČR (dále jen ÚCL) /WET LEASE IN/OUT/ DRY LEASE IN/OUT/ /DRŽITELÉ PROVOZNÍ LICENCE/ 1

Více

373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY,

373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, 373/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o specifických zdravotních službách (platí od 1. 7. 2012) HLAVA IV POSUDKOVÁ PÉČE A LÉKAŘSKÉ POSUDKY, PRACOVNĚLÉKAŘSKÉ SLUŽBY, Součástí posudkové péče je posuzování

Více

datum záznamu a podpis 2 1.1.2004 1 - zapracováno 15.5.2006 3 1.1.2005 2 - zapracováno 19.5.2006 4 1.3.2006

datum záznamu a podpis 2 1.1.2004 1 - zapracováno 15.5.2006 3 1.1.2005 2 - zapracováno 19.5.2006 4 1.3.2006 1. Změny a opravy číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti 2 1.1.2004 1 - zapracováno 15.5.2006 3 1.1.2005 2 - zapracováno 19.5.2006

Více

Z Á MĚRNĚ NEPOUŽI T O

Z Á MĚRNĚ NEPOUŽI T O Strana 2 Z Á MĚRNĚ NEPOUŽI T O O B S A H Strana 3 0. Obsah str. 3 Seznam platných stran str. 4 Změny a opravy str. 5 Rozdělovník str. 6 Zkratky a definice str. 6 1. Úvod str. 7-9 2. Činnost pověřeného

Více

SMĚRNICE CAA-SLP Postupy pro udělení / změnu schválení zásad určování množství paliva

SMĚRNICE CAA-SLP Postupy pro udělení / změnu schválení zásad určování množství paliva SMĚRNICE CAA-SLP-014-1-14 Postupy pro udělení / změnu schválení zásad určování množství paliva Procedures for granting / change a Fuel Policy prior approval v souladu s požadavky ustanovení CAT.OP.MPA.150

Více

SMĚRNICE CAA/S-SP-008-0/2018

SMĚRNICE CAA/S-SP-008-0/2018 SMĚRNICE CAA/S-SP-008-0/2018 (A) Postupy a podmínky pro udělení schválení dohody o nájmu/pronájmu letadel Procedures and terms for granting a prior approval of aircraft lease agreement v souladu s čl.

Více

CAA-TI-009-9/ Změna č. 9

CAA-TI-009-9/ Změna č. 9 Strana 2 Z Á M Ě R N Ě N E P O U Ž I T O O B S A H Strana 3 0. Obsah str. 3 Seznam platných stran str. 4 Změny a opravy str. 5 Rozdělovník str. 6 Zkratky a definice str. 6 1. Úvod str. 7-9 2. Činnost pověřeného

Více

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci...

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci... Obsah 1. Obecná ustanovení...2 1.1. Účel registrace...2 1.2. Vyznačení činnosti v průkazu zápasu...2 1.3. Počet funkcí vykonávaných jednotlivcem...2 1.4. Registrace evidence...2 2. Registrační činnost...2

Více

LICENČNÍ ŘÁD PRO ROZHODČÍ FOTBALU

LICENČNÍ ŘÁD PRO ROZHODČÍ FOTBALU LICENČNÍ ŘÁD PRO ROZHODČÍ FOTBALU článek 1 Licence rozhodčího fotbalu 1. Fotbalová utkání v rámci Fotbalové asociace České republiky (dále jen FAČR) může řídit pouze rozhodčí, kterému byla udělena licence

Více

Žádost o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo o zařazení na služební místo 1

Žádost o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo o zařazení na služební místo 1 Žádost o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo o zařazení na služební místo 1 Označení a adresa služebního orgánu, kterému je žádost adresována Státní tajemník v Ministerstvu spravedlnosti

Více

Podmínky pro provádění seznamovacích letů

Podmínky pro provádění seznamovacích letů Upozornění: Datem účinnosti těchto podmínek se zrušuje dokument CAA-SL-102-0-16 ve znění účinném k 3. 10. 2016, č. j. 3729-16-301. Změny oproti předchozí verzi podmínek jsou označeny svislou čarou. ZÁMĚRNĚ

Více

Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í. referát výroby

Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í. referát výroby Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby Postup pro žadatele o oprávnění organizace k výrobě (dále jen POA) podle nařízení Komise (EU) č. 748/2012, části 21, oddílu A, hlavy G (dále jen

Více

CAA-ZLP-060 strana 0 změna č. 6

CAA-ZLP-060 strana 0 změna č. 6 1. Změny a opravy číslo změny změny datum platnosti 2 1.1.2004 3 1.1.2005 datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti 4 1.3.2006 1 - zapracováno 15.5.2006 5 1.1.2007 2 - zapracováno 19.5.2006

Více

1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum

1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 9 1 9 3. 9. 2012 Vydání č. 1 Strana 2/9 1.2 Změny a opravy Změny Číslo změny Datum změny Datum záznamu a podpis

Více

Postupy ÚCL ve věcech výkonu státní správy sportovních létajících zařízení sportovních padáků

Postupy ÚCL ve věcech výkonu státní správy sportovních létajících zařízení sportovních padáků Postupy ÚCL ve věcech výkonu státní správy sportovních létajících zařízení sportovních padáků V rámci zabezpečení výkonu státní správy ve věcech sportovních létajících zařízení sportovních padáků od 1.8.2011

Více

Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření

Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření Zákon č. 48/2016 Sb. o provozu na pozemních komunikacích Změny týkající se provádění dopravněpsychologického vyšetření 87a (6) Dopravně psychologické vyšetření se vyhotovuje písemnou formou a je podkladem

Více

K jednotlivým částem žádosti:

K jednotlivým částem žádosti: Pokyny pro vyplnění žádosti o vydání/ o prodloužení platnosti/ o změnu povolení k provozování leteckých činností pro vlastní potřebu bezpilotním letadlem Tyto pokyny mají za cíl usnadnit žadateli správné

Více

UZNÁVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO OSOBY S DOSAŽENÝM VZDĚLÁNÍM V NĚKTERÉM ČLENSKÉM STÁTĚ EVROPSKÉ UNIE

UZNÁVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO OSOBY S DOSAŽENÝM VZDĚLÁNÍM V NĚKTERÉM ČLENSKÉM STÁTĚ EVROPSKÉ UNIE UZNÁVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO OSOBY S DOSAŽENÝM VZDĚLÁNÍM V NĚKTERÉM ČLENSKÉM STÁTĚ EVROPSKÉ UNIE pro nelékařská zdravotnická povolání podle ustanovení HLAVY VII zákona č.

Více

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s.

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program pro stabilizaci lékařů, a vybraných kategorií NLZP v NPK, a.s. představuje souhrn pravidel a podmínek pro zařazení studenta do Stipendijního

Více

datum záznamu a podpis číslo opravy Seznam platných stran

datum záznamu a podpis číslo opravy Seznam platných stran Tento postup je vnitřním postupem Úřadu pro civilní letectví České republiky. číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti 1 13.1.2003 2 15.11.2007 datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum

Více

Aplikace předpisů v civilním letectví

Aplikace předpisů v civilním letectví Aplikace předpisů v civilním letectví Druhy předpisů - Letecký zákon - Nařízení EU - ICAO předpisy - JAA předpisy JAR Letecký zákon - Zákon 49/1997 Sb. o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č.

Více

Směrnice podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova

Směrnice podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova GYMNÁZIUM TIŠNOV, příspěvková organizace Směrnice podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova Obsah: 1. Pravidla při podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova 2 2. Příloha č. 1

Více

CAA-ZLP-161 1. OBECNĚ

CAA-ZLP-161 1. OBECNĚ CAA-ZLP-161 1.2 Seznam platných stran: 1. OBECNĚ Název strana platná od změna 1. Obecně 1 17.3.2015 1 1. Obecně 2 17.3.2015 1 1. Obecně 3 17.3.2015 1 1. Obecně 4 17.3.2015 1 1. Obecně 5 17.3.2015 1 1.

Více

Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby

Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby Postup pro žadatele o vydání Povolení k letu pro nově vyrobená sériová letadla a schválení souvisejících letových podmínek dle nařízení Komise

Více

ČÁST 2 - HLAVA H JAR-FCL 4 AMC / IEM H - KVALIFIKACE INSTRUKTORA

ČÁST 2 - HLAVA H JAR-FCL 4 AMC / IEM H - KVALIFIKACE INSTRUKTORA ČÁST 2 - HLAVA H JAR-FCL 4 AMC / IEM H - KVALIFIKACE INSTRUKTORA AMC FCL 4.365 Kurz pro typovou kvalifikaci instruktora typové kvalifikace pro palubní inženýry (TRI(E)) Viz JAR-FCL 4.365 CÍL KURZU 1 Kurz

Více

Evropská agentura pro bezpečnost letectví 26. srpna 2010 STANOVISKO Č. 04/2010 EVROPSKÉ AGENTURY PRO BEZPEČNOST LETECTVÍ. ze dne 26.

Evropská agentura pro bezpečnost letectví 26. srpna 2010 STANOVISKO Č. 04/2010 EVROPSKÉ AGENTURY PRO BEZPEČNOST LETECTVÍ. ze dne 26. Evropská agentura pro bezpečnost letectví 26. srpna 2010 STANOVISKO Č. 04/2010 EVROPSKÉ AGENTURY PRO BEZPEČNOST LETECTVÍ ze dne 26. srpna 2010 k nařízení Komise č. XXX/2010, kterým se stanoví prováděcí

Více

SMĚRNICE CAA-SLP-002-n-14

SMĚRNICE CAA-SLP-002-n-14 SMĚRNICE CAA-SLP-002-n-14 Postupy pro udělení schválení, nebo schválení změny alternativních způsobů průkazu a jejich následné uplatňování Procedures for granting a prior approval / change of Alternate

Více

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta (dále je Zásady ) I. Úvodní ustanovení 1. Město Vysoké Mýto poskytuje finanční dotaci například na sport, kulturu, školství, volnočasové

Více

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Čl. 1 Předmět směrnice (1) Cílem této směrnice o ochraně osobních údajů (dále jen Směrnice ) je stanovení vnitřních pravidel za účelem zajištění ochrany osobních údajů

Více

Znění ze dne:30/06/2011 ELSA - D. Doplněk. k Předpisům SLZ upravující podmínky pro ELSA

Znění ze dne:30/06/2011 ELSA - D. Doplněk. k Předpisům SLZ upravující podmínky pro ELSA ELSA - D Doplněk k Předpisům SLZ upravující podmínky pro ELSA Na základě pověření MD OCL vydala Letecká amatérská asociace ČR Ke Kablu 289, 102 00. Praha 10 strana 1 z 7 ZMĚNOVÝ LIST Datum vydání změny

Více

Pravidla procesu hodnocení místních radiologických standardů a jejich souladu s národními radiologickými standardy

Pravidla procesu hodnocení místních radiologických standardů a jejich souladu s národními radiologickými standardy 1. Úvod Externí klinický audit (dále jen EKA) je způsob hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb, jejichž součástí je lékařské ozáření, který definuje zákon č. 373/2011 Sb., o specifických

Více

SEZNAM ZMĚN SEZNAM PLATNÝCH STRAN

SEZNAM ZMĚN SEZNAM PLATNÝCH STRAN PO - TVORBA A VEDENÍ PALUBNÍHO DENÍKU SEZNAM ZMĚN Změna číslo Datum účinnosti Datum Změnil Podpis 0 25. 8. 2016 1 17. 10. 2016 2 1. 2. 2017 SEZNAM PLATNÝCH STRAN Strana číslo Změna číslo Strana číslo Změna

Více

ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA PYROTECHNICKÉ VÝROBKY. Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva Jilmová 759/12 130 00 Praha 3 Žižkov www.cuzzs.

ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA PYROTECHNICKÉ VÝROBKY. Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva Jilmová 759/12 130 00 Praha 3 Žižkov www.cuzzs. ODBORNÁ ZPŮSOBILOST NA PYROTECHNICKÉ VÝROBKY Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva Jilmová 759/12 130 00 Praha 3 Žižkov www.cuzzs.cz 1. Odborná způsobilost dle práva ES SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU

Více

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Čl. 1 Předmět směrnice (1) Cílem této směrnice o ochraně osobních údajů (dále jen Směrnice ) je stanovení vnitřních pravidel za účelem zajištění ochrany osobních údajů

Více

Pokyny pro vyplnění žádosti o vydání/ o prodloužení platnosti/ o změnu povolení k provozování leteckých prací bezpilotním letadlem

Pokyny pro vyplnění žádosti o vydání/ o prodloužení platnosti/ o změnu povolení k provozování leteckých prací bezpilotním letadlem Pokyny pro vyplnění žádosti o vydání/ o prodloužení platnosti/ o změnu povolení k provozování leteckých prací bezpilotním letadlem Tyto pokyny mají za cíl usnadnit žadateli správné vyplnění žádosti CAA/F-SLS-044-n/2013

Více

crdux0041ci8 Drážní úřad 121 06 Praha 2 - Vinohrady

crdux0041ci8 Drážní úřad 121 06 Praha 2 - Vinohrady Drážní úřad Wilsonova 300/8 121 06 Praha 2 - Vinohrady crdux0041ci8 CRDUX0041CI8 Č. j.: DUCR-12061/12/Jr Metodický pokyn pro získání všeobecné odborné způsobilosti pro vydání licence strojvedoucího (úplné

Více

CAA-ZLP-060 strana 0 změna č. 9

CAA-ZLP-060 strana 0 změna č. 9 1. Změny a opravy číslo změny změny datum platnosti 2 1.1.2004 3 1.1.2005 datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti 4 1.3.2006 1 - zapracováno 15.5.2006 5 1.1.2007 2 - zapracováno 19.5.2006

Více

21. Směrnice o poskytování informací podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Část I. Obecná ustanovení

21. Směrnice o poskytování informací podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Část I. Obecná ustanovení 21. Směrnice o poskytování informací podle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Část I. Obecná ustanovení Článek 1 Tato směrnice upravuje postup Jihočeské vědecké knihovny v Českých

Více

KONSOLIDOVANÉ ZNĚNÍ. 49/1997 Sb. ZÁKON. ze dne 6. března 1997

KONSOLIDOVANÉ ZNĚNÍ. 49/1997 Sb. ZÁKON. ze dne 6. března 1997 Upozornění: Tento text je konsolidovaným zněním zákona č. 49/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Neprošel tudíž nezávislou kontrolou Úřadu vlády České republiky, ani korekturou redakce Sbírky zákonů.

Více

POSTUPY A PODMÍNKY PRO UDÉLENÍ SOUHLASU K NÁJMU A PRONÁJMU LETADLA S POSÁDKOU A BEZ POSÁDKY /WET LEASE / DRY LEASE/ /OBCHODNÍ LETECKÁ DOPRAVA/ Obsah

POSTUPY A PODMÍNKY PRO UDÉLENÍ SOUHLASU K NÁJMU A PRONÁJMU LETADLA S POSÁDKOU A BEZ POSÁDKY /WET LEASE / DRY LEASE/ /OBCHODNÍ LETECKÁ DOPRAVA/ Obsah POSTUPY A PODMÍNKY PRO UDÉLENÍ SOUHLASU K NÁJMU A PRONÁJMU LETADLA S POSÁDKOU A BEZ POSÁDKY /WET LEASE / DRY LEASE/ /OBCHODNÍ LETECKÁ DOPRAVA/ Obsah 1. Všeobecně 2. Definice a použité zkratky 3. Krátkodobý

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2006 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Citace: 592/2006 Sb. Částka: 188/2006 Sb.

Více

PŘÍLOHA KE STANOVISKU č. 03/2013 AGENTURY EASA. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /... ze dne XXX,

PŘÍLOHA KE STANOVISKU č. 03/2013 AGENTURY EASA. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /... ze dne XXX, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne XXX Stanovisko č. 03/2013 agentury EASA [...](2013) XXX návrh PŘÍLOHA KE STANOVISKU č. 03/2013 AGENTURY EASA NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /... ze dne XXX, kterým se mění nařízení

Více

I.Úvod. II. Podání žádosti o vydání licence strojvedoucího

I.Úvod. II. Podání žádosti o vydání licence strojvedoucího *crdux006qmlw* CRDUX006QMLW 121 06 Praha 2 - Vinohrady Č.j.: DUCR-4898/14/Fo Metodický pokyn pro získání licence strojvedoucího k řízení drážního vozidla na dráze celostátní a regionální a průkazu způsobilosti

Více

Oznámení na profilu kupujícího

Oznámení na profilu kupujícího Oznámení na profilu kupujícího Vydání Aktuální verze schválena Ministerstvem pro místní rozvoj České republiky dne 06.02.2015 Verze v03.1 Účinnost 03.12.2012 Verze v03.2 Účinnost 14.07.2013 Verze v03.3

Více

SMĚRNICE CAA-SLP-036-n-14

SMĚRNICE CAA-SLP-036-n-14 SMĚRNICE CAA-SLP-036-n-14 Přeprava nebezpečného zboží (DG) Dangerous Goods Transportation v souladu s požadavky ustanovení ORO.GEN. 110, SPA.DG 100 a SPA.DG 105 Změna Vydáno Zpracoval: číslo: Pod č.j.:

Více

EVROPSKÁ KOMISE NAŘÍZENÍ. ze dne XXX, kterým

EVROPSKÁ KOMISE NAŘÍZENÍ. ze dne XXX, kterým EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne XXX Stanoviskoo agentury EASA č. 06/2012 [...](2012) XXX návrhh PŘÍLOHA STANOVISKA AGENTURY EASA Č. 06/2012 NAŘÍZENÍ Í KOMISE (EU) č. /.. ze dne XXX, kterým se mění nařízení

Více

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMĚRNICE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Čl. 1 Předmět směrnice (1) Cílem této směrnice o ochraně osobních údajů (dále jen Směrnice ) je stanovení vnitřních pravidel za účelem zajištění ochrany osobních údajů

Více

Nařízení vlády č. 208/2015 Sb. Nařízení vlády o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh

Nařízení vlády č. 208/2015 Sb. Nařízení vlády o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh Nařízení vlády č. 208/2015 Sb. Nařízení vlády o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh Částka 84/2015 Platnost od 20.08.2015 Účinnost od 04.09.2015 Aktuální znění 04.09.2015

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo rada/odborný rada oddělení hygieny práce Frýdek-Místek

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo rada/odborný rada oddělení hygieny práce Frýdek-Místek Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo rada/odborný rada oddělení hygieny práce Frýdek-Místek Č.j.: KHSMS/60022/2016 Datum: 16. listopadu 2016 Ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského

Více

HISTORIE ZMĚN DOKUMENTU

HISTORIE ZMĚN DOKUMENTU HISTORIE ZMĚN DOKUMENTU ČÍSLO VERZE DATUM ZPRACOVÁNÍ ZPRACOVAL CHARAKTERISTIKA POZNÁMKA 1 1. 5. 2012 ODO Nové vydání 2 1. 3. 2013 ODO 3 1. 7. 2013 ODO 4 2. 3. 2016 OLZ Aktualizace L14 a L2, změna názvu

Více

Zkušební řád pro teoretické zkoušky

Zkušební řád pro teoretické zkoušky Zkušební řád pro teoretické zkoušky 1. Změny a opravy: Číslo změny / Číslo stránky Datum platnosti změny Datum záznamu Ćíslo opravy Datum platnosti Datum záznamu 2. Seznam platných stran: Název strana

Více