Příklady z praxe. Olga Heclová Radka Muchová Jana Pávková

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příklady z praxe. Olga Heclová Radka Muchová Jana Pávková"

Transkript

1 Příklady z praxe Olga Heclová Radka Muchová Jana Pávková

2 Práce ve skupinách 5 skupin po 3 účastnících celkem 25 otázek otázky na: studentské mobility, zaměstnanecké mobility

3 STUDENTSKÉ MOBILITY

4 1) Věková hranice? Je stanovena věková hranice pro účastníky mobilit, např. 26 let v případě studentských mobilit?

5 1) Věková hranice? - odpověď Věková hranice pro účastníky mobilit není stanovena, rozhodující je status studenta v případě studentských mobilit (nebo status zaměstnance školy v případě zaměstnaneckých mobilit)

6 2) Interní pravidla škol Může si škola stanovit nějaká vlastní interní pravidla upravující/omezující podmínky/pravidla pro účastníky mobilit Erasmus? Pokud ano, jaká například?

7 2) Interní pravidla škol - odpověď ANO, např. pravidla pro výběr vysílaných studentů: SMS: vysílání studentů pouze některých ročníků (např. kromě posledních ročníků) SMP: vysílání studentů pouze některých oborů Forma studia: vysílání studentů pouze prezenčního studia, nikoliv kombinovaného či dálkového

8 3) Uznávání kreditů ECTS Existuje nějaký předepsaný počet kreditů, který musí student splnit na studijním pobytu na partnerské škole či je stanovení studijních povinností čistě na vysílající škole?

9 3) Uznávání kreditů ECTS - odpověď Striktní předpis počtu kreditů, které by měl student přivézt ze studijního pobytu na partnerské škole neexistuje. Co má student přivézt a splnit stanovuje Studijní smlouva (Learning Agreement) Stanovení povinností pro studijní pobyt je v kompetenci vysílající školy Doporučený počet kreditů: - 20/trimestr, - 30/semestr, - 60/akademický rok

10 4) Bankovní účet? Může škola vyžadovat od studentů založení účtu v EUR v rámci ušetření na poplatcích za převody měny, atd.)?

11 Účet školy Účet studenta Výsledná částka na studentově účtu EUR EUR = 100% CZK CZK = kurz stanovený NAEP ze dne, kdy byly převedeny finanční prostředky z účtu NAEP na účet školy EUR CZK = kurz banky ze dne, kdy byly převedeny finanční prostředky z účtu školy na účet studenta CZK EUR = NEJVĚTŠÍ ODCHYLKA! Škola operuje kurzem stanoveným NAEP ze dne, kdy jí byly převedeny finanční prostředky na účet; studentovi zasílá stipendium v CZK na účet v EUR stipendium je mu převedeno bankou do EUR dle aktuálního kurzu.

12 5) Ubytování Stanovují pravidla programu Erasmus povinnost zajistit studentovi ubytování? Pokud ano, čí je to povinnost?

13 5) Ubytování - odpověď Pravidla ubytování v rámci programu Erasmus explicitně stanovena nejsou; Domácí ani zahraniční škola nemá povinnost zajistit studentovi ubytování; Dle Charty studenta mají však všichni studenti stejná práva a povinnosti; Škola, která poskytuje studentům ubytování, nesmí chtít po zahraničním studentovi abnormální částky za ubytování, ale rovnocenné s domácími studenty.

14 6) Ubytování Zahraniční škola požaduje po studentovi platbu za ubytování na koleji za dobu, kdy tam ještě/už nebydlí? Kdy může nastat taková situace? Je to oprávněný požadavek?

15 6) Ubytování - odpověď Zahraniční škola může takovou platbu vyžadovat po studentovi v případě, kdy se jedná například o tzv. semestrální platbu (blokace pokoje, nikoho jiného tam nemohou ubytovat, proto za to student platí); Dle Charty studenta zahraniční škola musí požadovat takovou platbu po všech svých studentech domácích i zahraničních.

16 7) Ubytování Studentka byla na studijním pobytě ve Francii a před koncem roku jí přišla výzva, že má dodatečně zaplatit daň z ubytování ve výši 700 EUR? Co s tím? Čí je to zodpovědnost?

17 7) Ubytování - odpověď Studentka musí řešit situaci s institucí, která jí zprostředkovala ubytování (se kterou podepsala smlouvu o ubytování); Vždy je nutné, aby studenti pečlivě prostudovali to, co podepisují - smlouvu o ubytování (platba ubytování s či bez DPH).

18 8) Jazykové kurzy Může škola požadovat po studentovi poplatky za jazykový kurz? Pokud ano, o jaké kurzy se jedná?

19 8) Jazykové kurzy - odpověď ANO, pokud se jedná o kurz určený pro studenty samoplátce; NE, pokud se jedná o kurz EILC; NE, pokud je kurz schválen ve Studijní smlouvě (Learning Agreement).

20 9) Jazykové kurzy Studentka se rozhodla z vlastní vůle ukončit studijní pobyt před vypršením minimální délky pobytu (3 měsíce nebo trimestr). Studentka se však účastnila jazykového kurzu EILC před započetím samotného studijního pobytu. Lze jí ponechat stipendium alespoň na dobu EILC či má vrátit stipendium celé?

21 9) Jazykové kurzy - odpověď Pokud student z vlastní vůle nedodrží minimální délku SMS/SMP (tj. 3 měsíce nebo trimestr) musí vrátit celé stipendium za kurz EILC i za SMS/SMP Účast na kurzu EILC je podmíněna následnou účastí na SMS/SMP ve stejném akademickém roce EILC kurz se nezapočítává do celkové délky pobytu. Výjimkou je případ tzv. Vyšší moci

22 10) Změna zahraniční organizace Může student během pracovní stáže změnit hostitelskou organizaci či musí i v případě problémů či nespokojenosti vydržet u stejného zaměstnavatele po celou dobu pobytu?

23 10) Změna zahraniční organizace odp. Po uplynutí min. doby pobytu: Student může požádat o změnu zahraniční organizace. Změna je možná pouze v případě, kdy: - se nezmění země pobytu; - obsahová náplň stáže (pracovní program stáže); - a práce v nové organizaci časově přímo navazuje na práci v předchozí zahraniční organizaci.

24 10) Změna zahraniční organizace odp. Pokud vysílající instituce vysloví souhlas se změnou zahraniční organizace, je student povinen předložit nový Pracovní plán stáže, na základě kterého vysílající instituce vystaví Dodatek k Finanční dohodě (změna článku 3 hostitelská organizace).

25 10) Změna zahraniční organizace odp. Před uplynutím min. doby pobytu: Změna zahraniční organizace možná pouze za okolností, které student nemohl ovlivnit ( vyšší moc ), např. ukončení činnosti zahraniční organizace.

26 11) Poplatky Může zahraniční škola požadovat po studentovi poplatky za členství ve studentské unii?

27 11) Poplatky - odpověď ANO, zahraniční škola může vyžadovat po studentovi poplatky za členství ve studentské unii (především ve Švédsku, kde musí být členem studentské unie každý student i zahraniční); Poplatek studentské unii není poplatkem za výuku, není to tedy v rozporu s Chartou studenta.

28 12) Finance Jakým způsobem lze nastavit způsob výplaty stipendia studentovi? Je povinností mu jej vyplatit celé před začátkem pobytu?

29 12) Finance - odpověď Výplatu stipendia škola může rozdělit do více splátek s tím, že 1. splátka by měla představovat větší část stipendia a musí být studentovi vyplacena před začátkem pobytu; Příklad: - 1. splátka - 80% z celkové částky stipendia, před začátkem pobytu - 2. splátka 20% z celkové částky stipendia, po skončení pobytu a předložení všech povinných dokumentů včetně vyplnění závěrečné zprávy

30 13) Plnění Bilaterálních dohod Je třeba přijmout stejný počet studentů a zaměstnanců jako jich škola vysílá?

31 13) Plnění Bilaterálních dohod - odpověď U Bilaterálních dohod není ze strany Národní agentury ani Evropské komise stanoven žádný požadavek na objem/reciprocitu výměn. Kolik studentů nebo zaměstnanců si školy vzájemně vymění, je plně v jejich kompetenci.

32 14) Dodatečné stipendium Je možné studentce přiznat dodatečné stipendium nad rámec běžného stipendia ze socio-ekonomických důvodů?

33 14) Dodatečné stipendium - odpověď ANO, máte-li dostatek finančních prostředků (tj. zbudou-li Vám nevyužité peníze ze schválených mobilit) Je nutné dát pozor na to, abyste měli založenou od studentky zdůvodněnou žádost a z Vaší strany odůvodněné rozhodnutí Jakékoli peníze navíc jsou vždy rizikem, že je budou vyžadovat další a další studenti

34 ZAMĚSTNANECKÉ MOBILITY

35 15) Výukové pobyty Můžeme poslat učitele do zahraničí, když jsme si o tuto aktivitu na začátku roku nepožádali? Do výukových pobytů bychom přesunuli neutracené finance studentů?

36 15) Výukové pobyty - odpověď NE, pokud škola v žádosti o mobility pro příslušný školní rok danou aktivitu neuvede, a ve schváleném plánu mobilit (který tvoří přílohu I grantové smlouvy) má 0 EUR na danou aktivitu, nemůže ji po celý školní rok realizovat, i kdyby jí zbývaly neutracené finance z jiných činností.

37 16) Školení jazykový kurz V případě vyslání zaměstnance na školení na 14 denní jazykový kurz angličtiny - lze do pobytových nákladů zahrnout i poplatek za daný jazykový kurz?

38 16) Školení jazykový kurz - odpověď Částka na pobytové náklady je paušální, poskytovaná na základě počtu dnů, kdy zaměstnanec vykonává schválenou činnost vztahující se k dané aktivitě a nedokládají se účtenky a přesné využití. Lze sem tedy zahrnout i poplatek za kurz. Vyplácíte-li školení stipendiem, nemusíte toto řešit, protože zaměstnanec použije přidělenou částku na co chce. Pokud používáte systém cestovních náhrad, můžete z příslušné částky financí Erasmus na pobytové náklady proplatit vše, co není v rozporu s předpisy o cestovních náhradách.

39 17) Bilaterální dohoda Organizujeme školení na partnerské škole, se kterou máme Bilaterální dohodu vztahující se na studenty a vyučující. Je potřeba tuto Bilaterální dohodu rozšířit také na zaměstnance?

40 17) Bilaterální dohoda - odpověď Vzhledem k tomu že Bilaterální dohoda je uzavřená pouze za účelem výměny studentů a učitelů, je nezbytné ji rozšířit také na zaměstnance.

41 18) Institucionální koordinátor O jakých aktivitách programu Erasmus má mít institucionální koordinátor základní přehled a zároveň o nich i informuje na škole?

42 18) Institucionální koordinátor - odpověď Decentralizované aktivity: Mobility programu Erasmus (SMS, SMP, STA, STT) Projekty kurzů EILC českého jazyka Projekty Intenzivních programů Centralizované aktivity: např. Multilaterální projekty

43 19) Pobytové sazby u ST Je možné nevyplácet plnou výši pobytových sazeb u zaměstnaneckých mobilit?

44 19) Pobytové sazby u ST - odpověď ANO, pokud proplácíte cestu na základě cestovního příkazu

45 20) Lhůta pro uchování dokumentace Erasmus Jak dlouho je nutné uchovávat dokumentaci mobilit Erasmus u příjemce grantu (na škole)?

46 20) Lhůta pro uchování dokumentace Erasmus - odpověď Příjemce/škola uchová požadovanou dokumentaci po dobu pěti let ode dne schválení závěrečné zprávy Národní agenturou.

47 DĚKUJEME ZA POZORNOST.

Finanční zabezpečení mobilit Erasmus 2013/2014. Olga Heclová

Finanční zabezpečení mobilit Erasmus 2013/2014. Olga Heclová Finanční zabezpečení mobilit Erasmus 2013/2014 Olga Heclová Obsah prezentace Alokační mechanismus Typy financování jednotlivých aktivit Sazby stipendií a grantů Dofinancování MŠMT ALOKACE FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Verze: první Platnost od: 1. 2. 2012 Zpracoval/i: Mgr. PhDr. Ladislav Chvátal,

Více

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus Erasmus Program Erasmus je zaměřen na mobilitu a spolupráci ve vysokoškolském vzdělávání v Evropě a také na spolupráci vysokoškolských institucí s podniky. Erasmus rovněž podporuje spolupráci vysokoškolských

Více

GRANTOVÁ SMLOUVA uzavřená na základě 51 občanského zákoníku pro:

GRANTOVÁ SMLOUVA uzavřená na základě 51 občanského zákoníku pro: GRANTOVÁ SMLOUVA uzavřená na základě 51 občanského zákoníku pro: akci MOBILITA STUDENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ PROGRAMU ERASMUS v rámci Programu celoživotního učení 1 SMLOUVA ČÍSLO: ERA-MOB-2013-XX Dům zahraničních

Více

PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT. FINANČNÍ DOHODA č. 1. uzavřená podle 51 občanského zákoníku

PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT. FINANČNÍ DOHODA č. 1. uzavřená podle 51 občanského zákoníku PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT FINANČNÍ DOHODA č. 1 uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká/vyšší odborná škola: Vyšší odborná škola živnostenská Přerov, s.r.o. Erasmus ID kód: CZ

Více

Příručka pro management mobilit programu Erasmus

Příručka pro management mobilit programu Erasmus Příručka pro management mobilit programu Erasmus v akademickém roce 2012/2013 Obsah: 1. Obecná pravidla pro využití finančních prostředků... 2 2. Pravidla aktivity SMS Mobilita studentů na studijní pobyty...

Více

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Program Erasmus Součást evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP), do kterého je zapojeno přes 30 evropských zemí: 27 členských států Evropské

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Hradec Králové, 30. května 2016 č. j. DFF/256/16 Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Výnos FF UHK o organizačním zajištění studijních pobytů a praktických stáží studentů a mobilitách akademických a administrativních

Více

Dokumentace mobilit. Zuzana Čapková

Dokumentace mobilit. Zuzana Čapková Dokumentace mobilit Zuzana Čapková DOKUMENTACE MOBILIT Studenti Studijní pobyty (student mobility for studies) Zaměstnanci Výukové pobyty (staff mobility for teaching) Školení (staff mobility for training)

Více

Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 21. září 2016 ZCU 025823/2016 Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA ve znění dodatku č. 1 ze dne 10. 5. 2017 s účinností od 15. 5. 2017. Tento pokyn stanoví

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

Smlouva 2008/2009. SMS studijní pobyty studentů. Období realizace aktivit: 1.6.2008 30.9.2009

Smlouva 2008/2009. SMS studijní pobyty studentů. Období realizace aktivit: 1.6.2008 30.9.2009 ERASMUS 2008/2009 Smlouva 2008/2009 SMS studijní pobyty studentů SMP pracovní stáže studentů STA výukové pobyty učitelů STT školení zaměstnanců OM organizace mobilit Období realizace aktivit: 1.6.2008

Více

FINANČNÍ DOHODA Č. / /01/02 (Uvádějte prosím ve veškeré korespondenci)

FINANČNÍ DOHODA Č. / /01/02 (Uvádějte prosím ve veškeré korespondenci) PROGRAM SOCRATES -ERASMUS AKCE 2.2 Financování mobilit učitelů složené z grantu Erasmus a dotace MŠMT na dofinancování konečného uživatele vyplácené formou cestovních náhrad uzavřená mezi: FINANČNÍ DOHODA

Více

FINANČNÍ DOHODA č. XXX

FINANČNÍ DOHODA č. XXX PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ PRACOVNÍ STÁŽ Minimální požadavky FINANČNÍ DOHODA č. XXX uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká/vyšší odborná škola: XXX (úplný úřední název) Erasmus ID kód: XXX

Více

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 27. srpna 2012 ZCU 028619/2012 Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA Tento pokyn stanoví zásady administrace a evidence mobility studentů, absolventů

Více

Studentská mobilita v rámci programu ERASMUS+ ERASMUS+ KROK 1 včas studijní výsledky KROK 2 KROK 3

Studentská mobilita v rámci programu ERASMUS+ ERASMUS+ KROK 1 včas studijní výsledky KROK 2 KROK 3 Studentská mobilita v rámci programu ERASMUS+ Pokud student uvažuje o možnosti studovat v zahraničí, jednou z variant je využití programu ERASMUS+, který slouží pro zprostředkování výměny studentů mezi

Více

Studijní pobyty a praktické stáže. Vysoké učení technické v Brně

Studijní pobyty a praktické stáže. Vysoké učení technické v Brně Studijní pobyty a praktické stáže CO JE ERASMUS+ známý program Evropské unie pro podporu: mobility jednotlivců na všech úrovních vzdělávání strategických partnerství mezi vzdělávacími institucemi a podnikovou

Více

Příručka pro konsorcia pro management mobilit programu Erasmus

Příručka pro konsorcia pro management mobilit programu Erasmus Příručka pro konsorcia pro management mobilit programu Erasmus v akademickém roce 2013/2014 Obsah: 1. Obecná pravidla pro využití finančních prostředků... 2 2. Pravidla aktivity SMP Mobilita studentů na

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Helena Římská Norské fondy a fondy EHP Donorské státy: První

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

Life Long Learning programme LLP 2007-2013

Life Long Learning programme LLP 2007-2013 Life Long Learning programme LLP 2007-2013 2013 Program celoživotního učení LLP od roku 2007 do roku 2013, založen na současných programech Socrates, Leonardo da Vinci a e-learning vstoupil v platnost

Více

Možnosti studia v zahraničí prostřednictvím evropských vzdělávacích programů. Jana Pávková 25. října 2012 v Praze

Možnosti studia v zahraničí prostřednictvím evropských vzdělávacích programů. Jana Pávková 25. října 2012 v Praze Možnosti studia v zahraničí prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 25. října 2012 v Praze OBSAH Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy

Více

FINANČNÍ DOHODA č. XX/2015

FINANČNÍ DOHODA č. XX/2015 PROGRAM ERASMUS MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT FINANČNÍ DOHODA č. XX/2015 uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi účastníky, kterými jsou:

Více

Mezinárodní kreditová mobilita: Financování mobilit studentů a zaměstnanců. Alena Svobodová

Mezinárodní kreditová mobilita: Financování mobilit studentů a zaměstnanců. Alena Svobodová Mezinárodní kreditová mobilita: Financování mobilit studentů a zaměstnanců Alena Svobodová Typy financování Jednotkový příspěvek o cestovní náklady studentů a zaměstnanců o pobytové náklady studentů a

Více

Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV

Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV č.j. 09/0025/16 Vodňany, 14.1.2016 Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV Rozhodnutí děkana vychází ze Stipendijního řádu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže EVROPSKÉ CENTRUM UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže Program 1. Norské fondy a fondy EHP 2. Srovnání aktivit

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. V

Více

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY Finanční prostředky určené na aktivitu mobilita studentů - studijní pobyty v rámci programu Erasmus budou použity v souladu s následujícími podmínkami.

Více

FINANČNÍ DOHODA č. ke studijnímu pobytu v rámci programu ERASMUS+

FINANČNÍ DOHODA č. ke studijnímu pobytu v rámci programu ERASMUS+ FINANČNÍ DOHODA č. ke studijnímu pobytu v rámci programu ERASMUS+ uzavřená v souladu s ustanovením 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník uzavřená mezi akademický rok 2014/15 I. Mendelovou

Více

Studijní a pracovní stáže e v zahraničí. Praha ČVUT/ Brno MU informační schůzka pro studenty 5.3. 2007 / 9.3. 2007

Studijní a pracovní stáže e v zahraničí. Praha ČVUT/ Brno MU informační schůzka pro studenty 5.3. 2007 / 9.3. 2007 Studijní a pracovní stáže e v zahraničí Praha ČVUT/ Brno MU informační schůzka pro studenty 5.3. 2007 / 9.3. 2007 Program celoživotního učení Evropský program schválený pro období 2007-2013 Vznikl spojením

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů uzavřená na základě zákona č. 89/2012, občanského zákoníku, v platném znění.

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů uzavřená na základě zákona č. 89/2012, občanského zákoníku, v platném znění. Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů uzavřená na základě zákona č. 89/2012, občanského zákoníku, v platném znění praktická stáž Masarykova univerzita Erasmus ID kód: CZ BRNO05 IČ: 00216224,

Více

Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž. 3. Výběr studentů 4. Další kroky 5. Dotazy

Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž. 3. Výběr studentů 4. Další kroky 5. Dotazy ERASMUS+ 23.11.2015 Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž 3. Výběr studentů 4. Další kroky 5. Dotazy Erasmus+ 27.11.2013 Co je ERASMUS+ Erasmus+ je nový vzdělávací

Více

Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU

Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU Program Erasmus je na MU centrálně koordinovaný Centrem zahraniční spolupráce (CZS), resp. Institucionálním koordinátorem (IK). Institucionální koordinátor

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi [Celé oficiální jméno vysílající instituce, Erasmus ID kód] Adresa: [úplná oficiální adresa]

Více

Část první Pobyt studentů SVŠE Znojmo v zahraničí. Článek 1 Základní ustanovení

Část první Pobyt studentů SVŠE Znojmo v zahraničí. Článek 1 Základní ustanovení SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o. Loucká 656/21, 669 02 Znojmo, info@svse.cz Vyhláška prorektorky pro vnější vztahy č. 3/2015 pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování socio-ekonomických

Více

FINANČNÍ DOHODA č.xx/2014

FINANČNÍ DOHODA č.xx/2014 FINANČNÍ DOHODA č.xx/2014 MOBILITY STUDENTŮ PRACOVNÍ STÁŽ uzavřená dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi účastníky, kterými jsou: Vysoká/vyšší

Více

CÍLE SEMINÁŘE GRANTOVÁ SMLOUVA. ERASMUS+ školní vzdělávání Klíčová akce 2 Strategická partnerství. Seminář pro schválená školní partnerství

CÍLE SEMINÁŘE GRANTOVÁ SMLOUVA. ERASMUS+ školní vzdělávání Klíčová akce 2 Strategická partnerství. Seminář pro schválená školní partnerství ERASMUS+ školní vzdělávání Klíčová akce 2 Strategická partnerství GRANTOVÁ SMLOUVA Seminář pro schválená školní partnerství 22. 9. 2016, Brno 29. 9. 2016, Praha upozornit na příslušné dokumenty; CÍLE SEMINÁŘE

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt mimo EU

Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt mimo EU TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI STUDIJNÍ POBYT MIMO EU Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt mimo EU uzavřená dle s 1746 odst.2 zák.č.89/2012sb.občanského zákoníku č. / (uvádějte ve

Více

Účastnická smlouva č. pro mobilitu studentů na studijní pobyt mezi programovými zeměmi

Účastnická smlouva č. pro mobilitu studentů na studijní pobyt mezi programovými zeměmi Účastnická smlouva č. pro mobilitu studentů na studijní pobyt mezi programovými zeměmi PROGRAM ERASMUS+ MOBILITY STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT AR 2018/2019 Vysoká škola: Vysoká škola báňská Technická univerzita

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Helena Římská Norské fondy a fondy EHP Donorské státy: První

Více

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu Erasmus+: Erasmus 2014 2020 (studentské a zaměstnanecké mobility)

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu Erasmus+: Erasmus 2014 2020 (studentské a zaměstnanecké mobility) Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu Erasmus+: Erasmus 2014 2020 (studentské a zaměstnanecké mobility) Verze: první Platnost od: 01. 01. 2015 Zpracoval/i: Zkontroloval: Schválil: Martina

Více

UNIVERZITA OBRANY. Ev. č. 150/1/15/ V Brně dne 6. prosince 2013 Výtisk jediný. Počet listů: 14. SMĚRNICE REKTORA UNIVERZITY OBRANY č.

UNIVERZITA OBRANY. Ev. č. 150/1/15/ V Brně dne 6. prosince 2013 Výtisk jediný. Počet listů: 14. SMĚRNICE REKTORA UNIVERZITY OBRANY č. UNIVERZITA OBRANY Ev. č. 150/1/15/2013-2994 V Brně dne 6. prosince 2013 Výtisk jediný. Počet listů: 14 Schvaluji: brig. gen. prof. Ing. Bohuslav PŘIKRYL, Ph.D. rektor Univerzity obrany SMĚRNICE REKTORA

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 4.2. 2015 Norské fondy a fondy EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko,

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na praktickou stáž mezi programovými zeměmi č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na praktickou stáž mezi programovými zeměmi č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na praktickou stáž mezi programovými zeměmi č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha,

Více

ČASTO KLADENÉ DOTAZY INTENZIVNÍ PROGRAMY ERASMUS (IP) - 1 - Verze květen 2012 (PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ 2007-2013) OBSAH:

ČASTO KLADENÉ DOTAZY INTENZIVNÍ PROGRAMY ERASMUS (IP) - 1 - Verze květen 2012 (PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ 2007-2013) OBSAH: Verze květen 2012 ČASTO KLADENÉ DOTAZY INTENZIVNÍ PROGRAMY ERASMUS (IP) (PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ 2007-2013) OBSAH: I. DEFINICE A CHARAKTERISTIKY INTENZIVNÍHO PROGRAMU ERASMUS (str. 2) II. ŽÁDOST O

Více

Opatření děkana č. 6/2019

Opatření děkana č. 6/2019 č.j. JU/09/00545/19 Vodňany, 25.3.2019 Opatření děkana č. 6/2019 Organizace výběrových řízení na studijní pobyty a stáže a povinnosti studentů využívajících možnosti studia v zahraničí a organizace zahraničních

Více

POKYNY K VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY PROGRAMU ERASMUS/MOBILITY

POKYNY K VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY PROGRAMU ERASMUS/MOBILITY POKYNY K VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY PROGRAMU ERASMUS/MOBILITY Vážení koordinátoři, vítejte v systému pro zadávání průběžných zpráv programu Erasmus, který naleznete na adrese http://ir.naep.cz/. Údaje, které

Více

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Mgr. Yvona Vyhnánková Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Agenda Smlouvy o spolupráci Propagace a reprezentace UP v zahraničí Organizace zahraničních návštěv

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Erasmus+ Info Day Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Program Erasmus mezivládní program při Evropské unii umožňující mobilitu vysokoškolských studentů v r. 2007 ŠAVŠ získala Erasmus Extended University

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Jak získat peníze z norských fondů? Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Mgr. Katarína Kukurová 20.3.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování

Více

Univerzita obrany AR 2015/2016

Univerzita obrany AR 2015/2016 Univerzita obrany AR 2015/2016 kpt. Mgr. Lenka ZÁRYBNICKÁ, Ph.D. Erasmus koordinátor FVZ UO Erasmus+ Mobility studentů Mobility zaměstnanců Pravidla a dokumenty 2 nový program Evropské unie na období 2014

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží NORSKÉ FONDY A FONDY EHP HISTORIE Květen 2004: tři nečlenské státy EU Island, Knížectví

Více

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017 Zpracoval: proděkan pro zahraniční vztahy Odpovídá: děkan fakulty OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2017 č. j. 919/2017 K zahraničním pracovním cestám zaměstnanců PedF UK Čl. 1 Vymezení pojmu Zahraniční pracovní cestou

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

SMĚRNICE REKTORA Č. 1/2016

SMĚRNICE REKTORA Č. 1/2016 Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: 19. 1. 2016 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí, prorektor pro studium a záležitosti studentů Účinnost: 19. 1. 2016 Závaznost: všechny součásti VUT Vydává:

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, o.p.s. Erasmus ID kód: CZ

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Pracovní stáže studentů v programu ERASMUS. Profesně poradenské centrum FF UP (PPC FF UP)

Pracovní stáže studentů v programu ERASMUS. Profesně poradenské centrum FF UP (PPC FF UP) Pracovní stáže studentů v programu ERASMUS Profesně poradenské centrum FF UP (PPC FF UP) Program Erasmus Součást evropského programu celoživotního učení (LLP), stimulace mobility pro dosažení cíle 3 milionů

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Rozhodnutí děkana č. 10/2015. Organizace výběrových řízení na studijní pobyty a stáže a povinnosti studentů využívajících možnosti studia v zahraničí

Rozhodnutí děkana č. 10/2015. Organizace výběrových řízení na studijní pobyty a stáže a povinnosti studentů využívajících možnosti studia v zahraničí č.j. 09/0072/15 Vodňany, 12.2.2015 Rozhodnutí děkana č. 10/2015 Organizace výběrových řízení na studijní pobyty a stáže a povinnosti studentů využívajících možnosti studia v zahraničí Cílem tohoto rozhodnutí

Více

NEBOJTE SE ADMINISTRATIVY PROJEKTU CEEPUS

NEBOJTE SE ADMINISTRATIVY PROJEKTU CEEPUS NEBOJTE SE ADMINISTRATIVY PROJEKTU CEEPUS KOMU JE PROGRAM URČEN? STUDENT (zpravidla řádného denního studia) nebo UČITEL (zejména zaměstnanec VŠ na plný úvazek) *****************************************************************

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Stipendijní podpora krátkodobých a střednědobých mobilit na studijní pobyty a odborné stáže do zahraničí na Pedagogické fakultě UHK

Stipendijní podpora krátkodobých a střednědobých mobilit na studijní pobyty a odborné stáže do zahraničí na Pedagogické fakultě UHK Stipendijní podpora krátkodobých a střednědobých mobilit na studijní pobyty a odborné stáže do zahraničí na Pedagogické fakultě UHK Čl. 1 Podmínky udělení stipendia 1. Stipendium na podporu krátkodobých

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ

PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ Seminář pro schválené Výzva 2012 14. 9. 2012, Praha UŽITEČNÉ DOKUMNETY Grantová smlouva: Příloha II Schválený rozpočet Příloha IV Pravidla pro výpočet

Více

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL AKTIVITA 1 INDIVIDUÁLNÍ MOBILITA STUDENTŮ Manuál pro zhotovení Závěrečné zprávy a Závěrečného vyúčtování Všeobecné informace Držitel grantu

Více

PROGRAM LLP/ERASMUS. Průvodce studenta pro studijní pobyt v zahraničí. Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, kontaktuj nás, my ti poradíme!

PROGRAM LLP/ERASMUS. Průvodce studenta pro studijní pobyt v zahraničí. Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, kontaktuj nás, my ti poradíme! PROGRAM LLP/ERASMUS Průvodce studenta pro studijní pobyt v zahraničí Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, kontaktuj nás, my ti poradíme! Bc. Jana Mlynáriková koordinátor programu LLP/Erasmus pro studentské

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 12.2. 2015 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko,

Více

STUDIUM A PRAXE V ZAHRANIČNÍ. aneb Jak na to?

STUDIUM A PRAXE V ZAHRANIČNÍ. aneb Jak na to? STUDIUM A PRAXE V ZAHRANIČNÍ aneb Jak na to? PRACOVIŠTĚ ZODPOVĚDNÉ ZA ORGANIZACI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ» Na MU:» Centrum zahraničních studií» Oddělení zahraničních vztahů fakulty» Oboroví koordinátoři programu

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 87 odst. 1 písm. a), 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

ÚČASTNICKÁ SMLOUVA č /[ ] uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů

ÚČASTNICKÁ SMLOUVA č /[ ] uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů KLÍČOVÁ AKTIVITA 1 MOBILITA STUDENTŮ STUDIJNÍ POBYT ÚČASTNICKÁ SMLOUVA č. 2019-2020/[ ] uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů Univerzita Palackého

Více

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS+ PRO STUDIJNÍ POBYTY, PRAKTICKÉ STÁŽE A ABSOLVENTSKÉ STÁŽE

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS+ PRO STUDIJNÍ POBYTY, PRAKTICKÉ STÁŽE A ABSOLVENTSKÉ STÁŽE KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS+ PRO STUDIJNÍ POBYTY, PRAKTICKÉ STÁŽE A ABSOLVENTSKÉ STÁŽE Finanční prostředky určené na zahraniční mobility studentů studijní pobyty, praktické stáže a absolventské

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

VET Vocational Education and Training

VET Vocational Education and Training Seznamte se, Erasmus+ Odborné vzdělávání a příprava VET Vocational Education and Training Struktura programu Erasmus+ Členění podle sektorů: Podle klíčových akcí: školní vzdělávání odborné vzdělávání a

Více

Kvalifikační podmínky programu Erasmus + pro studijní pobyty a praktické stáže studentů Univerzity Karlovy v Praze

Kvalifikační podmínky programu Erasmus + pro studijní pobyty a praktické stáže studentů Univerzity Karlovy v Praze Kvalifikační podmínky programu Erasmus + pro studijní pobyty a praktické stáže studentů Univerzity Karlovy v Praze Čl. 1 Úvodní ustanovení Kvalifikační podmínky pro studijní pobyty a praktické stáže studentů

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

ČASTO KLADENÉ DOTAZY Mezinárodní kreditová mobilita. Alena Svobodová

ČASTO KLADENÉ DOTAZY Mezinárodní kreditová mobilita. Alena Svobodová ČASTO KLADENÉ DOTAZY Mezinárodní kreditová mobilita Alena Svobodová Je možné přidělené mobility rozdělit mezi více účastníků a cestovní náklady, které tím vzniknou, navíc uhradit z jiných zdrojů (např.

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Jak a kde získat finance na studium v Evropě?

Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) funguje od 1.1.2007 při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, vznikla

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více