ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,"

Transkript

1 MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES, PŘES ZELENOU LOUKU. ŠEL ZA NÍM MYSLIVEC PÉRO NA KLOBOUKU. PEJSKU NÁŠ, CO DĚLÁŠ, ŽES TAK VESEL STÁLE. ŘEK BYCH VÁM, NEVÍM SÁM, HOP A SKÁKAL DÁLE. KALAMAJKA MIK, MIK, MIK, OŽENIL SE KOMINÍK. VZAL SI ŽENU ELIŠKU V ROZTRHANÉM KOŽÍŠKU. KALAMAJKA PĚKNÁ VĚC, KDYŽ JE ZIMA ŠUP NA PEC, KDYŽ JE TEPLO ŠUP DOLU, KALAMAJKU TANCUJU. LETÍ, LETÍ LETADLO, KOHO BY TO NAPADLO. VYLETĚLO MEZI MRÁČKY, POZDRAVILO VŠECHNY PTÁČKY. OBLETĚLO CELÝ SVĚT, VRÁTILO SE NA ZEM ZPĚT. ČERVENÝ ŠÁTEČKU KOLEM SE TOČ, MÁ MILÁ SE HNĚVÁ, JÁ NEVÍM PROČ. TRALALALALALA ČERVENÁ FIALA, TRALALALALALA FIALENKA. KDYŽ JSEM SI V POTOCE RUCE MYLA ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, TRALALALALALALA FIALENKA.

2 DEŠŤOVÉ KAPIČKY DOSTALY NOŽIČKY. BĚHALY PO PLECHU, DĚLALY NEPLECHU. TAKHLE JEDOU DÁMY, TAKHLE ZASE PÁNI. TAKHLE JEDOU SEDLÁCI, UNAVENÍ PO PRÁCI. LEVÁ, PRAVÁ, LEVÁ, PRAVÁ, TAK SE CHODÍ DO SVĚTA. KDO TO SPLETE, MŮJ TY SVĚTE, TEN JE PĚKNÝ POPLETA. LEVÁ, PRAVÁ, LEVÁ, PRAVÁ, ZE SCHODŮ I ZE VRÁTEK. KDO TO SPLETE, MŮJ TY SVĚTE, NEVRÁTÍ SE NAZPÁTEK. KOVEJ, KOVEJ, KOVÁŘÍČKU, OKOVEJ MI MOU NOŽIČKU, OKOVEJ MI OBĚ, ZAPLATÍM JÁ TOBĚ. OKOVEJ JE HEZKY, ZAPLATÍM TI ČESKÝ. OKOVEJ JE JEŠTĚ DNES, NEPŘIŠLI JSME BEZ PENĚZ. HLAVA, RAMENA, KOLENA, PALCE, KOLENA, PALCE KOLENA, PALCE. HLAVA, RAMENA, KOLENA, PALCE, OČI, UŠI, PUSA, NOS. HOUPY, HOUPY, KOČKA SNĚDLA KROUPY, KOCOUR HRÁCH NA KAMNÁCH. KOŤATA SE HNĚVALA, ŽE JIM TAKÉ NEDALA. HOUPY, HOUPY, NIKDO NEBYL HLOUPÝ.

3 TLUČE BUBENÍČEK, TLUČE NA BUBEN, A SVOLÁVÁ HOCHY HOŠI POJĎTE VEN. ZAHRAJEM SI NA VOJÁKY, MÁME FLINTY A BODÁKY. HOLA, HOLA HEJ, NIKDO NEMEŠKEJ PLAVE KAČKA NA JEZÍRKU, ŠATIČKY SI PERE CHVILKU. RYBKY SEM A RYBKY TAM, JÁ VÁS VŠECHNY POCHYTÁM. PŘIŠEL KAČER ŤAPY, ŤAPY, DO ZOBÁČKU RYBKU LAPIL. UKLÁNÍ SE KRASAVEC, VOLÁ KAČKU NA TANEC. KAČKA, KAČKA NAŠE MALÁ, STÁLE SE JEN KOLÉBALA. KOLÉBALA SEM A TAM, HOUPALA SE DO VŠECH STRAN. NEPOZORNÁ JEDNOU BYLA A CELÁ SE PŘEKULILA. BIM BAM HODINY, ODBÍJEJÍ VTEŘINY. BIM BAM HODINY, JSOU DO KAŽDÉ RODINY. BIM BAM ZVONEČEK, CVIČÍ KAŽDÝ CHLAPEČEK. BIM BAM ROLNIČKA, CVIČÍ KAŽDÁ HOLČIČKA TAKOVÝ, TAKOVÝ, BUDE ZÁVIN MAKOVÝ. HAMI, HAMI, HAMI, OD TÉ NAŠÍ MÁMY. TĚSTO NA ZÁVIN UHNĚTEME, VYVÁLÍME, NAPLNÍME, ZABALÍME, DÁME DO TROUBY A UPEČEME A PAK TEN ZÁVIN NAKRÁJÍME A CELÝ HO SNÍME.

4 JEDNA, DVĚ, HONZA JDE, NESE PYTEL MOUKY. MÁMA SE RADUJE, ŽE BUDE PÉCT VDOLKY. MÁMA VDOLKY NEPEKLA, HONZA SKOČIL DO PEKLA. MÁMA VDOLKY PEKLA, HONZA SKOČIL Z PEKLA. FOUKEJ, FOUKEJ VĚTŘÍČKU. SHOĎ MI JEDNU HRUŠTIČKU. SHOĎ MI JEDNU NEBO DVĚ, BUDOU SLADKÉ OBĚ DVĚ. PACI, PACI, PACIČKY, TÁTA KOUPIL BOTIČKY. A MAMINKA PÁSEK ZA MYŠÍ OCÁSEK. A BABIČKA ČEPIČKU ZA TU ČERNOU SLEPIČKU. A DĚDEČEK KABÁTEK ZA OŠATKU JABLÁTEK. PRŠÍ, PRŠÍ, JEN SE LEJE, KAM KONÍČKY, POJEDEME? POJEDEME NA LUKA, AŽ KUKAČKA ZAKUKÁ. KUKAČKA UŽ ZAKUKALA, MÁ PANENKA ZAPLAKALA. KUKAČKO, UŽ NEKUKEJ, MÁ PANENKO, NEPLAKEJ. LEZE, LEZE BROUK, VÍTR DO NĚJ FOUK. OTÁČÍ SE DOKOLA, ZAVOLEJTE DOKTORA. LEZE, LEZE BROUK, VÍTR DO NĚJ FOUK. OTOČIL HO NA ZÁDA, JŮ, TO BYLA PARÁDA. UTÍKEJ, KÁČO, UTÍKEJ, HONÍ TĚ KOCOUR, DIVOKEJ. KÁČA UTÍKÁ, CO MŮŽE, KOCOUR JÍ CHYTIT NEMŮŽE.

5 BĚŽÍ LIŠKA K TÁBORU, NESE PYTEL ZÁZVORU. JEŽEK ZA NÍ POSPÍCHÁ, ŽE JÍ PYTEL ROZPÍCHÁ. BĚŽ ZAJÍČKU, BĚŽ ZA NÍ, POBER JÍ TO KOŘENÍ. LIŠKA SE MU SCHOVALA, JEŠTĚ SE MU VYSMÁLA. ŠIJU BOTY DO ROBOTY, OD SOBOTY DO SOBOTY. NEMÁM CHLEBA ANI SEJRA, KOČKA MI TO VŠECHNO SNĚDLA, UDĚLALA KŠÁÁÁ. KLEPY, KLEPY, KLEPALO, VE VAJÍČKU VOLALO. KLEPY, KLEPY, VE VAJÍČKU, NEMÁM MÍSTO PRO HLAVIČKU, KLEPY, KLEPY, KLEP. KLEPY, KLEPY, KLEPALO, VEN SE DOSTAT ŽÁDALO. KLEPY, KLEPY, OD RADOSTI, ŽE PROTÁHNE VŠECHNY KOSTI, KLEPY, KLEPY, KLEP. ZAHRAJEM SI BUMTARATA, NA BUBEN I ČINELY, PRO KLUKY I PRO DĚVČATA, ABY VŠICHNI SLYŠELI. A TA PÍSEŇ BUMTARATA, TA JE SILNÁ VELICE, PORAZILA DŮM I VRATA, ROZEHNALA SLEPICE. ŠIMRY, ŠIMRY, ŠIM, JAK SE ŠIMRÁ, VÍM. DVĚ RUČIČKY MALÉ MÁME, TAK JE CELÉ POŠIMRÁME. DVĚ NOŽIČKY MALÉ MÁME, TAK JE CELÉ POŠIMRÁME. JEDNO BŘÍŠKO MALÉ MÁME, TAK HO CELÉ POŠIMRÁME.

6 PACI, PACI, PACIČKY, TO JSOU MOJE RUČIČKY. ŤAPY, ŤAPY, ŤAPIČKY, TO JSOU MOJE NOŽIČKY. RUČKY ABY DĚLALY, NOŽKY ABY BĚHALY. OČKA ABY VIDĚLA, OUŠKA ABY SLYŠELA. PUSINKA JE NA PAPÁNÍ A NOSÁNEK NA ČMUCHÁNÍ. ČMUCHY, ČMUCHY, ČMUCH. OTÁČEJ SE KOLOTOČI, KDO SE TOČÍ, VALÍ OČI. OTÁČEJ SE TAM, OTÁČEJ SE ZPĚT, UVIDÍME CELÝ SVĚT. HASTRMANE, TATRMANE, DEJ NÁM KŮŽI NA BUBEN. BUDEME TI BUBNOVATI, AŽ POLEZEŠ Z VODY VEN. MÁCHÁM, MÁCHÁM PRÁDLO, POJĎ MI POMOCT MADLO. MÁCHÁM, MÁCHÁM KOŠILE, POJĎ MI POMOCT, EMILE. AŽ TO PRÁDLO VYMÁCHÁM, NA ŠŇŮRU HO POVĚSÍM, VÍTR DO NĚJ FOUKNE, DO VODY HO SFOUKNE. HOUPY HOUPITY, HOUPÁME SE JÁ I TY. HOUPY HOUPATA, POHOUPÁ MĚ MŮJ TÁTA. HOUPY HOUPINKU, POHOUPÁME MAMINKU. HOUPY, HOUPY, BUM, POHOUPÁME DŮM. VAŘILA MYŠIČKA KAŠIČKU, V PĚKNÉM NOVÉM HRNÍČKU. VAŘILA, VAŘILA A VŠECHNO TO SPÁLILA, NA ZÁHON VYLILA. V ZAHRÁDCE POD OKNEM SPAL KOCOUR PANTÁTA. KAŠI MĚL NA HLAVĚ, SMÁLA SE KOŤATA.

7 MALÁ ČINKA, VELKÁ ČINKA, MY CVIČÍME OD MALINKA. ČINKA POSILUJE SVALY KDO CVIČÍ, TEN NENÍ MALÝ. MY VÁM POVÍME, KUDY CHODÍME. CHODÍME POLEM, KOUKÁME KOLEM. CHODÍME SADEM PŘEDEM I ZADEM. CHODÍME SPOLU NAHORU DOLŮ. STŘÍHÁM, STŘÍHÁM ŠMIK, ŠMIK, ŠMIK, UŽ TO UMÍM, MÁM V TOM CVIK. STŘIHNU SEM, STŘIHNU TAM, VŠECHEN PAPÍR POSTŘÍHÁM. LETÍ VÍTR DO VŠECH STRAN, ROZKOLÉBAL ŽITA LÁN. BRZY Z KLASŮ ZRNÍČEK, BUDE NOVÝ CHLEBÍČEK. JEDE, JEDE, POŠTOVSKÝ PANÁČEK, JEDE, JEDE, POŠTOVSKÝ PÁN. VPŘEDU MÁ TRUBIČKU, VZADU MÁ TRUHLIČKU, JEDE, JEDE, DO ROKYCAN. TRALA, TRALA, TRALALA LALALA, TRALA, TRALA, TRALALALA.

8 PRSTÍKY SE RÁDY MAJÍ, PROTOŽE SE DOBŘE ZNAJÍ. KDYŽ PŘED SEBOU NĚCO TAJÍ, JEN PALCI TO POŠEPTAJÍ. MĚLA BABKA ČTYŘI JABKA, A DĚDOUŠEK JEN DVĚ. DEJ MI BABKO JEDNO JABKO, BUDEME MÍT STEJNĚ. MĚL DĚDOUŠEK, MĚL KOŽÍŠEK, A BABIČKA JUPKU. POJĎ DĚDOUŠKU NA MAZURKU, JÁ SI S TEBOU DUPNU. ŽÁBA LEZE DO BEZU, JÁ TAM ZA NÍ POLEZU. KUDY ONA, TUDY JÁ, BUDEME TAM OBA DVA. DOPIS BABIČCE: MILÁ BABIČKO TEČKA. POSÍLÁM TI V BALÍČKU MALÉHO KŘEČKA, TEČKA. KŘEČEK: BĚHÁ SEM A TAM, ŠKRÁBE, KOUŠE, HLADÍ, LECHTÁ A PŘITOM SE ŘEHTÁ. DOPIS ZABALÍME, DÁME ZNÁMKU A ODEŠLEME. BABIČKA OTEVŘE A ČTE HONZA JEDE Z KOPEČKA, VRZAJÍ MU KOLEČKA. HONZA JEDE - NEMÁ KONĚ, HONZA JEDE - TAHÁ ZA NĚ.

9 ZVEDNI PRSTÍK DO VZDUCHU, POŠKRAB SE S NÍM NA UCHU. POŠKRAB SE S NÍM NA UCHU, PODRBEJ SE NA NOSU. PODRBEJ SE NA NOSU, PAK SI HO DEJ PŘED PUSU. POLOŽ PRSTÍK PŘED PRSTÍK A DEJ RUCE NA PUPÍK. NA PUPÍK JE DEJ A PAK PĚKNĚ ZATLESKEJ. LETÍ KOMÁR JAKO ŠÍP, UDĚLÁ TI ŠTÍP, ŠTÍP, ŠTÍP. MÁMO, TÁTO, V KOMOŘE JE MYŠ. MÁMO, TÁTO, TA HNED MUSÍ PRYČ. POVOLÁME KOCOURA, TEN JI IHNED VYŠŤOURÁ. MÁMO, TÁTO, UŽ TAM NENÍ NIC. HOLKA MODROOKÁ NESEDÁVEJ U POTOKA, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. V POTOCE SE VODA TOČÍ, PODEMELE TVOJE OČI, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. V POTOCE JE VELKÁ VODA, VEZME-LI TĚ, BUDE ŠKODA, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. V POTOCE JE HASTRMÁNEK, ZATAHÁ TĚ ZA COPÁNEK, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. JEDE VLÁČEK MOTORÁČEK, JEDE, JEDE DO ZATÁČEK. HÚHÚHU, HÚHÚHU, VLÁČEK UŽ JE V TUNELU. JEDE, JEDE DO ZATÁČEK. HÚHÚHU, HÚHÚHU, VLÁČEK VYJEL Z TUNELU.

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES,

Více

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Vařila myška Vařila myška k obědu vločky, (máma mi svým ukazováčkem krouţí po rozevřené dlani)

Více

PROTAHOVACÍ: ŠAŠEK Když se tahá za šňůru Skáče šašek nahoru Rozhazuje rukama Vyhazuje nohama Před dětmi se uklání Rolničkami vyzvání

PROTAHOVACÍ: ŠAŠEK Když se tahá za šňůru Skáče šašek nahoru Rozhazuje rukama Vyhazuje nohama Před dětmi se uklání Rolničkami vyzvání PROTAHOVACÍ: ŠAŠEK Když se tahá za šňůru Skáče šašek nahoru Rozhazuje rukama Vyhazuje nohama Před dětmi se uklání Rolničkami vyzvání JÁ MALÝ ČLOVÍČEK Já Malý človíček vám předvedu Co už všechno dovedu

Více

Bleška I. Skáče bleška po písku, hledá kdo je nablízku. Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní. Brambora. Deštníček

Bleška I. Skáče bleška po písku, hledá kdo je nablízku. Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní. Brambora. Deštníček Bedla Stojí, stojí bedla, ráda by si sedla. A vzala si pletení, noha už jí dřevění. Bleška I Skáče bleška po písku, hledá kdo je nablízku. Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní. Bleška II Skáče bleška

Více

Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc

Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc (8) Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc babku. Babka za dědka, dědek za řepu. Táhnou, potahují

Více

A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti.

A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti. A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti. Ani štěně, ani kotě nejsou rádi o samotě. Když si najdou přítele, dovádějí vesele.

Více

dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe, jako když se staví kostky),

dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe, jako když se staví kostky), Dobrý den Dobrý den, dobrý den (ukláníme se), ruce máme na tleskání ( ukazujeme ruce, pak jimi tleskáme) a nožičky na dupání ( dupáme) dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe,

Více

KLUB SLŮNĚ. básničky, říkadla a písničky. Dobrý den Dobrý den, dobrý den, přejeme vám krásný den, dobrý den, dobrý den, my dnes zlobit nebudem.

KLUB SLŮNĚ. básničky, říkadla a písničky. Dobrý den Dobrý den, dobrý den, přejeme vám krásný den, dobrý den, dobrý den, my dnes zlobit nebudem. Dobrý den Dobrý den, dobrý den, přejeme vám krásný den, dobrý den, dobrý den, my dnes zlobit nebudem. Dobrý den,dobrý den, to byl dneska krásný den, dobrý den, dobrý den, nashledanou za týden. Zoubky Čistím

Více

BÁSNIČKY. Já mám koně, vraný koně, to jsou koně mí. Když já jim dám ovsa, oni skáčou hopsa.

BÁSNIČKY. Já mám koně, vraný koně, to jsou koně mí. Když já jim dám ovsa, oni skáčou hopsa. BÁSNIČKY První, druhá, třetí, čtvrtá, na zahradě krtek vrtá, ruce má jak vývrtky, vrtá metro pro krtky. Kutálela se ze dvora, takhle velká brambora, neviděla, neslyšela, spadla na ní závora, kam padáš

Více

workshop cvičení pro rodiče s dětmi Říkanky

workshop cvičení pro rodiče s dětmi Říkanky workshop cvičení pro rodiče s dětmi Říkanky Dobrý den, dobrý den, to je dneska krásný den. Ruce máme na tleskání a nožičky na dupání. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Říkanky dodaly účastnice

Více

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš.

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš. A já sám, dycky sám, svý koníčky okšíruju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Svý koníčky okšíruju, svou panenku pomiluju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Adámku náš, copak děláš? Děti jdou

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV

MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV Zvířátka jsou kolem nás Zvířátka jsou kolem nás, hádej, kdo má jaký hlas. Každá malá holčička ví, jak dělá kočička (kravička, slepička, ovečka, ) Zvířátka jsou kolem

Více

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla ZÁŘÍ Básničky Podzimní barvičky Dovedeš to jako podzim radovat se z barviček? Půjčil si je od sluníčka, a posledních kytiček. Rozdával je trávě, stromům, také šípkům na keři, ať se dobře kolem dívá, kdo

Více

TEXTY PÍSNIČEK, BÁSNIČEK A ŘÍKANEK, SE KTERÝMI SE SHLEDÁTE BĚHEM VÝUKY V PLAVECKÉ ŠKOLE LACHMÁNEK

TEXTY PÍSNIČEK, BÁSNIČEK A ŘÍKANEK, SE KTERÝMI SE SHLEDÁTE BĚHEM VÝUKY V PLAVECKÉ ŠKOLE LACHMÁNEK Plavecká výuka kojenců a batolat TEXTY PÍSNIČEK, BÁSNIČEK A ŘÍKANEK, SE KTERÝMI SE SHLEDÁTE BĚHEM VÝUKY V PLAVECKÉ ŠKOLE LACHMÁNEK březen 2018 HOUPAVÉ Houpy houpy, kočka snědla kroupy, kocour hrách na

Více

Auto Tů, tů, tů, auto už je tu. Pojeď mámo, pojeď s námi, za chvíli jsme za horami. Tů, tů, tů, auto už je tu!

Auto Tů, tů, tů, auto už je tu. Pojeď mámo, pojeď s námi, za chvíli jsme za horami. Tů, tů, tů, auto už je tu! Afrika Čáry, máry, ententýky, poletíme do Afriky. Podržte si čepice, hop! a už jsme v Africe. Beruška Beruško, půjč mi jednu tečku, třeba tu, co máš na zadečku. Musím ji napsat za větou, ať se mi slova

Více

Příloha k zápisu MOTORIKA - hrubá motorika I.

Příloha k zápisu MOTORIKA - hrubá motorika I. Příloha k zápisu MOTORIKA - hrubá motorika I. Společná příprava na cca 20 min vedené pohybové aktivity LEZENÍ Komentář: Lekce je sestavena podle vývojového principu od prostého lezení přes lezení po vyvýšené

Více

PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM

PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM Projekt: Do školy včas bez odkladu školní docházky Realizátor projektu: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé -

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé - Pohádkové povídání - pro děti i dospělé - Knížka Pohádkové povídání vznikla v roce 2009 v rámci výzkumné práce: Problematika znakového jazyka a možnost jeho využití v pohádkách pro sluchově postižené děti

Více

Co jsem se naučili DUBEN

Co jsem se naučili DUBEN Co jsem se naučili DUBEN Podtéma: Zvířátka na statku Seznámili jsme se s písničkami Jak si vlastně povídáte a Když jsem já sloužil. Využívali jsme při zpěvu hudební nástroje a obrázky se zvířátky. Zpívali

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

Tanečky a písničky pro kluky a holčičky

Tanečky a písničky pro kluky a holčičky Tanečky a písničky pro kluky a holčičky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.edika.cz www.albatrosmedia.cz Eliška Trojanová Tanečky a písničky pro kluky a holčičky e-kniha Copyright Albatros

Více

Knížka básniček a říkadel pro děti TJ SPV Dýšina R+D

Knížka básniček a říkadel pro děti TJ SPV Dýšina R+D Knížka básniček a říkadel pro děti TJ SPV Dýšina R+D cvičební rok 2011/2012 6. října 2011 Vítr Vítr fouká do strání, větve do stran naklání. Pohrává si s listím stromů, utíkejte rychle domů. Had Had leze

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek KVĚTEN

Chytrá sovička. školkovský časopísek KVĚTEN Chytrá sovička školkovský časopísek KVĚTEN pro dospěláky Vážení rodiče Měsíc květen byl bohatý na zážitky, změny a události. Již jsem s některými informacemi posílala mail, a protože se i přesto stále

Více

Mein erstes Tschechisch Lernspielbuch

Mein erstes Tschechisch Lernspielbuch Mein erstes Tschechisch Lernspielbuch Impressum Herausgeber NÖ Sprach-Kompetenzzentrum Autorin Lenka Večerka Gestaltung, Illustrationen GoMedia Werbeagentur Martin Seidenschwann, Philipp Uschan, Maria

Více

Namotáme klubíčko, do něj menší jablíčko.

Namotáme klubíčko, do něj menší jablíčko. Namotáme klubíčko, do něj menší jablíčko. Přilepíme uši, ať to kočce sluší. Potom ještě očka, ať se kouká, kočka. Pak nosánek, kníry má kocourek milý. Ocáskem si zacvičí náš kocourek kočičí. Dvě kolečka

Více

BAREVNÁ ABECEDA. Jana Kubásková

BAREVNÁ ABECEDA. Jana Kubásková BAREVNÁ ABECEDA Jana Kubásková ČERVENÁ ŽLUTÁ ČERNÁ ZELENÁ 1 2 BÍLÁ ŽLUTÁ ZELENÁ ORANŽOVÁ FIALOVÁ ŽLUTÁ ZELENÁ 3 4 HNĚDÁ ČERVENÁ ČERNÁ ŽLUTÁ MODRÁ HNĚDÁ ORANŽOVÁ ČERVENÁ FIALOVÁ 5 ČERVENÁ ŽLUTÁ 6 FIALOVÁ

Více

Koulela se ze dvora. (motáme rukama klubíčko ) takhle velká brambora. (zvedneme ruce dítěte nad hlavu)

Koulela se ze dvora. (motáme rukama klubíčko ) takhle velká brambora. (zvedneme ruce dítěte nad hlavu) Myška z bříška Běžela myška okolo bříška. (kroužíme dítěti ukazováčkem kolem bříška) Běžela, běžela, (zrychlujeme kroužení a zmenšujeme kroužky) šup do pupíčka! (ukazováček zapadne do pupíčka) Leze, leze

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku K a T v jednom slově - Námořnické dobrodružství Jana Dřímalová, DiS. Cíl: dechová cvičení, artikulační cvičení, zdokonalování jemné a hrubé motoriky, prstová cvičení,

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Říkadla (DK Fontána)

Říkadla (DK Fontána) BRAMBORA Říkadla (DK Fontána) Kutálí se ze dvora, (rukama dělat moty moty) tákhle velká brambora.(zvednout ruce nad hlavu) Neviděla, (zakrýt oči) neslyšela, (zakrýt uši) že na ni padá závora! (paci, paci)

Více

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Univerzita Hradec Králové Pedagogická fakulta Katedra speciální pedagogiky a logopedie Vývoj jazykových schopností u dětí předškolního věku Diplomová

Více

MIMIKLUB. upoutání pozornosti

MIMIKLUB. upoutání pozornosti MIMIKLUB upoutání pozornosti Bim bam zvoneček (rukama dělám tak tak všelijak ) cvičí každý chlapeček. Cinky linky rolničky (prsty prším nad hlavičkou) cvičí všechny holčičky. Na paloučku brouček spinká,

Více

Liščí mazurka (taneček)

Liščí mazurka (taneček) Liščí mazurka (taneček) Metla liška pokojíček, metla taky síň, našla v koutku žlutý knoflík, chlubila se s ním. Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej, dej, dej! Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej. Metla

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platby budou prováděny

Více

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová MOJE TĚLO Anna Pfeifferová Ilustrace: Ulla Bartlová Vem si tužku na panáčka, nakresli ho, je to hračka: Tečky, čárka, dole proužek, kolem toho ještě kroužek. Po stranách mu přidej ouška, ať ví dobře, co

Více

Had. Zlatá brána. Zlatá brána otevřená, zlatým klíčem odemčená, kdo do ní vejde, tomu hlava sejde, ať je to ten, nebo ten, praštíme ho koštětem.

Had. Zlatá brána. Zlatá brána otevřená, zlatým klíčem odemčená, kdo do ní vejde, tomu hlava sejde, ať je to ten, nebo ten, praštíme ho koštětem. Kolo mlýnský Kolo kolo mlýnský, za čtyry rýnský kolo se nám polámalo mnoho škody nadělalo, udělalo bác. Vezmeme si hoblík pilku zahrajem si ještě chvilku až to kolo spravíme, takhle se zatočíme. Had Had

Více

pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek

pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek Edika Brno 2012 Úvod Milé maminky, tetičky a babičky, milí tatínci, strýčkové a dědečci, do rukou se vám dostává knížka plná říkanek s návodem na cvičení pro

Více

Kamila. Naše malá Kamila bavila se, bavila, foukala mydlinky, byly z nich bublinky. Košiláček

Kamila. Naše malá Kamila bavila se, bavila, foukala mydlinky, byly z nich bublinky. Košiláček L Kamila En, ten, týny, kde jsou líny? Já líny neviděl, já viděl raka, on do potoka, já za ním házel, on bobky sázel, en, ten, tyč, madla, fidla, pryč! z Čech Naše malá Kamila bavila se, bavila, foukala

Více

PŘÍLOHA 3 Pracovní listy

PŘÍLOHA 3 Pracovní listy PŘÍLOHA 3 Pracovní listy Čmárání plynulý pohyb všemi směry a zaplnění dané plochy Kroužení oběma směry plynulý pohyb daným směrem, kroužíme vpravo i vlevo kruhy nebo ovály. Nácvik horního oblouku plynulý

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

Metodika lokomočních pohybů II. Praktické příklady. Mgr. Jan Veverka a PaedDr. Jaroslav Dobýval

Metodika lokomočních pohybů II. Praktické příklady. Mgr. Jan Veverka a PaedDr. Jaroslav Dobýval Metodika lokomočních pohybů II. Praktické příklady Mgr. Jan Veverka a PaedDr. Jaroslav Dobýval Lezení komplexní pohyb celého těla v nízkých polohách (vzpory, sedy, lehy), který účelně zaměstnává všechny

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

Společné určování pravidel chování v MŠ spolupracujeme s dětmi:

Společné určování pravidel chování v MŠ spolupracujeme s dětmi: Co jsme se naučili září Papouškové Téma: Motýlku, leť! Téma na seznamování, tvoření pravidel a rituálů, kamarádské vztahy,služby hospodářů, hry a zpívání pro radost,seznamování s novými kamarády. Houpání

Více

Hra na flétnu. pro začátečníky

Hra na flétnu. pro začátečníky Hra na flétnu pro začátečníky (žáci zájmového útvaru školní družiny a klubu při ZŠ) Metodiku vytvořila vychovatelka školní družiny a klubu při ZŠ Chotěboř, okres Havlíčkův Brod, Buttulova ul. čp. 74, 583

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí 1. Kaštan je pes. Jezevčík. Má dlouhé tělo a krátké nohy. A štěká. Haf, haf, volá na Adélku. Adélka není pes. Adélka je holka. Má dlouhé hnědé vlasy a legračně pihovatý pršáček. Sehne se ke Kaštanovi a

Více

TŘÍDNÍ ZPRAVODAJ září a říjen TŘÍDA MEDVÍDCI

TŘÍDNÍ ZPRAVODAJ září a říjen TŘÍDA MEDVÍDCI TŘÍDNÍ ZPRAVODAJ září a říjen TŘÍDA MEDVÍDCI Třídní vzdělávací program CELÝ ROK S KRTEČKEM A JEHO KAMARÁDY 1 Integrované bloky : ZÁŘÍ Ve školce jsme spolu rádi, jsme tu dobří kamarádi ŘÍJEN Podzim klepe

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 2 2 8 Mgr. Zuzana Pospíšilová

Více

číslo 1 2012/2013 Rozhovor s panem Zajíčkem a paní Kateřinou Motani Komiks na pokračování Zábava A jiné Soutěže

číslo 1 2012/2013 Rozhovor s panem Zajíčkem a paní Kateřinou Motani Komiks na pokračování Zábava A jiné Soutěže číslo 1 2012/2013 Rozhovor s panem Zajíčkem a paní Kateřinou Motani Zábava Komiks na pokračování Soutěže A jiné Vlastní tvorba Pohádka o Černé Karkulce Členové redakční rady Markéta Žáková Pamela Heráková

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček listopad 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

MALÝ ZAHRADNÍK PROJEKT KULIHRÁŠEK

MALÝ ZAHRADNÍK PROJEKT KULIHRÁŠEK MALÝ ZAHRADNÍK PROJEKT KULIHRÁŠEK KOMPETENCE: Kompetence k učení: Soustředěně pozoruje, zkoumá, objevuje, všímá si souvislostí, Získanou zkušenost uplatňuje v praktických situacích a v dalším učení. Kompetence

Více

VÁNOČNÍ OZDOBA - ZVONEČEK MOTIVACE: PŘEČTENÍ POHÁDKY O KOUZELNÉM ZVONEČKU

VÁNOČNÍ OZDOBA - ZVONEČEK MOTIVACE: PŘEČTENÍ POHÁDKY O KOUZELNÉM ZVONEČKU VÁNOČNÍ OZDOBA - ZVONEČEK MOTIVACE: PŘEČTENÍ POHÁDKY O KOUZELNÉM ZVONEČKU VÝROBA VÁNOČNÍCH OZDOB (ZVONKŮ) DLE ŠABLON. VYBARVĚTE ZVONKY, VYSTŘÍHNĚTE JE A SLEPTE. KAŽDÝM PROVLÉKNĚTE ŠŇŮRKU, NA KTERÉ UDĚLEJTE

Více

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová

Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Iveta Pončáková, Eva Chudomelová Publikace vznikla díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy. Autorky čítanky: Mgr. Iveta Pončáková, PaedDr. Eva Chudomelová Ilustrace: Jiří Moravec Závěrečná kompletace:

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: I/2 č. materiálu: VY_12_INOVACE_08 Jméno autora: Mgr. Růžena Bajerová Třída/ročník:

Více

BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD.

BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD. BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD. POMŮŽE MI, PORADÍ, PO TVÁŘI MNE POHLADÍ, VŠICHNI JSME TU

Více

Anotace:- k nastříhání, děti si losují a plní pokyny, ostatní děti hádají pokyn, poté kontrola hlasitým čtením žáka

Anotace:- k nastříhání, děti si losují a plní pokyny, ostatní děti hádají pokyn, poté kontrola hlasitým čtením žáka NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Šrámková NÁZEV: VY_32_INOVACE_3.1.10.2._ČJ TÉMA: porozumění textu 2. ročník

Více

Květen 1t - Maminka má svátek - Květiny Tereza Bartošová

Květen 1t - Maminka má svátek - Květiny Tereza Bartošová Květen 1t - Maminka má svátek - Květiny Tereza Bartošová Květen 1t - Maminka má svátek - Gratulantky Petra Vaverková Květen 1t - Maminka má svátek - Prostřený stůl Tereza Bartošová Květen 1t - Maminka

Více

Běží, běží, nepoleží, nemá vůz a nemá sáně, přitom nikdy neustane.

Běží, běží, nepoleží, nemá vůz a nemá sáně, přitom nikdy neustane. 4 1 Běží, běží, nepoleží, nemá vůz a nemá sáně, přitom nikdy neustane. 4 2 Zima jako v lednu, šel ke dnu. 4 3 První čtyři jméno dají, druhé čtyři řepka tají, celého se lampa nají. 4 4 Šedé zvíře vzduchem

Více

Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř

Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř 1: obrý den ptáčkové, dobrý den lese. Ráno je takové překrásné, že se zpívat chce hlasitě lidem i kosům, pavouci na sítě navlékli rosu. 2: obrý den panenko, dobrý

Více

Loutkové divadlo BUBENÍČEK, TJ Sokol Královské Vinohrady. Ludmila Tesařová. Perníková Chaloupka

Loutkové divadlo BUBENÍČEK, TJ Sokol Královské Vinohrady. Ludmila Tesařová. Perníková Chaloupka Loutkové divadlo BUBENÍČEK, TJ Sokol Královské Vinohrady Ludmila Tesařová Perníková Chaloupka loutkovou hru o 6 jednáních upravili Jiří Müller a Jaroslav Haltuf Duben 2008 verze pro Tajtrlíka Osoby: Jeníček

Více

14 16 KH-57-03-297 -CS-C

14 16 KH-57-03-297 -CS-C 14 16 KH-57-03-297-CS-C Vy krásné vlaštovky! Evropská komise Tuto publikaci zpracovalo Generální ředitelství pro životní prostředí. Vychází ve všech úředních jazycích Evropské unie. Publikace je také k

Více

ŘÍKADLA A JEDNODUCHÁ CVIČENÍ Pro děti od kojeneckého věku

ŘÍKADLA A JEDNODUCHÁ CVIČENÍ Pro děti od kojeneckého věku Hana Kišová ŘÍKADLA A JEDNODUCHÁ CVIČENÍ Pro děti od kojeneckého věku Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 www.grada.cz jako svou 3876.

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE 137 Téma vyučovací jednotky: LITERÁRNÍ VÝCHOVA POHÁDKA KOUZELNÁ KAREL JAROMÍR ERBEN HRNEČKU, VAŘ PŘIPOMEŇME SI: Lidová pohádka = je pohádka, která nemá jasného autora

Více

Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí. Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 1.subtest 2.subtest 3.subtest 4.subtest 5.

Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí. Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 1.subtest 2.subtest 3.subtest 4.subtest 5. Příloha č. 3 Výsledky zkoušek jazykového citu jednotlivých dětí Chlapec T., 3. třída Tab. 1 Výsledky prvního vyšetření chlapce T. 9 7 5 5 9 35 3 Tab. 2 Výsledky druhého vyšetření chlapce T. 9 8 5 5 9 36

Více

Co se je tû stalo na mé narozeniny

Co se je tû stalo na mé narozeniny Mám tfiináct kníïek, které jsou jen moje. Ty jsem si taky dala do poliãky a v echna svoje védská jara a krabice s obrázky. Ve kole si obrázky vymûàujeme. Ale já mám dvacet obrázkû, které bych nevymûnila

Více

Vzkazovník středa 5. července

Vzkazovník středa 5. července Vzkazovník středa 5. července Od: Viktora Varmuži Pro: Maminka a tatínek Od: Zuzany Varkočkové Pro: Rodina Varkočkových Ahoj mami, tati a Báro. Včera jsme hráli běhací hry a šli jsme na Klíč (hora). Už

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 3 4 5 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h

Více

Království země ČINNOSTI:

Království země ČINNOSTI: Království země Cíl: Seznámit děti hravou formou s vlastnostmi a významem půdy. Osvojit si druhy rostlin a živočichů. Půda je všude kolem nás a je naším největším bohatstvím. Na procházce experimenty s

Více

ANEB: M IL É DÉT1ŮKY. '-/ť : V PRAZE. K a k la d e in k n ih k u p e c tv í dra,. Grť*<íra a F e r d. D a t li a.

ANEB: M IL É DÉT1ŮKY. '-/ť : V PRAZE. K a k la d e in k n ih k u p e c tv í dra,. Grť*<íra a F e r d. D a t li a. ANEB: POTRESTANÁ NEPOSLUŠNOST. \ jp oo HÁA D K A M IL É DÉT1ŮKY. '-/ť : V PRAZE. K a k la d e in k n ih k u p e c tv í dra,. Grť*

Více

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm Blahopřání M33-033 Tvůj šťastný den je tady a já Ti přeji tolik štěstí, aby Ti vystačilo na celý rok. M33-067 Jeho snem byl zlatý píst, že vyhraje ho, byl si jist. Nejrychlejší na trati, věděl, že se neztratí.

Více

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15 117 ZIMNÍČEK školní rok 2014-15 Kulturní a společenské akce ( prosinec, leden, únor ) 4.12. mikulášská nadílka se skupinou SAXA v MŠ 10.12. vánoční dílna s besídkou pro děti a rodiče v MŠ 15.12. Vánoce

Více

Instrukce pro administrátora

Instrukce pro administrátora nomi Instrukce pro administrátora POTŘEBNÝ PODNĚTOVÝ MATERIÁL: 4 hrací kostky 1 tužka obyčejná volný papír k testu vytvořené sady obrázků I. Počty A) Auta s koly Popis úkolu: V podnětovém materiálu má

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 374 Jméno autora Mgr. Michaela Vejšická Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 15.1.2012 Ročník, pro který je DUM určen 2. Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

Diagnostické portfolio pracovních listů k hodnocení čtenářské gramotnosti pro žáky 1. ročníků ZŠ v analyticko-syntetické metodě

Diagnostické portfolio pracovních listů k hodnocení čtenářské gramotnosti pro žáky 1. ročníků ZŠ v analyticko-syntetické metodě Diagnostické portfolio pracovních listů k hodnocení čtenářské gramotnosti pro žáky 1. ročníků ZŠ v analyticko-syntetické metodě Sešit vznikl jako výstup klíčové aktivity EVALUAČNÍ NÁSTROJE PRO HODNOCENÍ

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Lidová slovesnost. Ročník 8.

Lidová slovesnost. Ročník 8. ČESKÝ JAZYK Lidová slovesnost Ročník 8. květen 2013 Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Zpracováno v rámci projektu Krok za krokem na ZŠ Želatovská ve 21. století registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3443

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

ABBA Honey, honey Už jsme tady

ABBA Honey, honey Už jsme tady ABBA Honey, honey Už jsme tady Kluci, kluci, už jsme tady Kluci, kluci Pojďte všichni dohromady Kluci, kluci My písničku zpíváme vám Já vás už odněkud znám Mě do ouška můžete říct: Sluší ti to móóóc. A

Více

Básničky do sucha i do vodičky pro naše Žabičky

Básničky do sucha i do vodičky pro naše Žabičky Básničky do sucha i do vodičky pro naše Žabičky Pusinka je na papání, a nosánek na čmuchání, Očka, aby viděla, Ouška, aby slyšela. Voda, voda, vodička, (plácání do kolen) Ryba, rybka, rybička, (plácání

Více

Mgr. Jitka Kučerová. Vzdělávací oblast: Český jazyk, čtení. Já Baryk a můj srnec. Ročník: 2. Datum vytvoření: listopad 2011

Mgr. Jitka Kučerová. Vzdělávací oblast: Český jazyk, čtení. Já Baryk a můj srnec. Ročník: 2. Datum vytvoření: listopad 2011 Autor: Mgr. Jitka Kučerová Vzdělávací oblast: Český jazyk, čtení Téma: Ročník: 2. Datum vytvoření: listopad 2011 Anotace: pracovní list pro práci s textem Metodické pokyny: Čtení textu část textu čte učitel,

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

CO TO JE? - CHYTRÉMU NAPOVĚZ hloupého trkni!

CO TO JE? - CHYTRÉMU NAPOVĚZ hloupého trkni! CO TO JE? - CHYTRÉMU NAPOVĚZ hloupého trkni! Má to klobouček, jednu nožičku, Pěkně si sedí v mechu v lesíčku. Chodí v koruně král není, nosí ostruhy rytíř není, má šavli husar není, k ránu budívá ponocný

Více

SEZNAM BÁSNÍ URČENÝCH K ILUSTROVÁNÍ

SEZNAM BÁSNÍ URČENÝCH K ILUSTROVÁNÍ Příloha č. 1 SEZNAM BÁSNÍ URČENÝCH K ILUSTROVÁNÍ Soubor A Holič Chodil pán, chodil po louce Krokodýl, krokodýl, Kňour Hleďte pana holiče, jak se vrací pro klíče! K jeho krámu už se trousí zákazníci s plnovousy.

Více

Cvičení dětí s rodiči

Cvičení dětí s rodiči Radomíra Uhrová Cvičení dětí s rodiči U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 jako svou 4107. publikaci Ilustrace Jana Černá Odpovědná redaktorka

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Hádej, který skokan má na břiše vak? Správně! Je to klokan.

Hádej, který skokan má na břiše vak? Správně! Je to klokan. Hádej, který skokan má na břiše vak? Správně! Je to klokan. Klokan Vykuk má dokonce vaky dva. Jeden na břiše, druhý, červený, nosí na zádech. Do něj ukládá všechno, co najde. Ten klokan Vykuk je ale pěkný

Více

Chceš vidět obrázek, jaký už nikdo jiný na světě vidět nemůže? A když se tam podívá někdo jiný? Uvidí tam zase někoho jiného.

Chceš vidět obrázek, jaký už nikdo jiný na světě vidět nemůže? A když se tam podívá někdo jiný? Uvidí tam zase někoho jiného. 1 2 Ve městě, na nádraží, v obchodě, na hřišti můžeš potkat spoustu jiných lidí. Ale sám sebe tam potkat nemůžeš - leda v zrcadle, ale to je jen tvůj odraz. I kdyby se všichni lidi na světě seřadili a

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Kominická kalamajka Zuzana Musilová Cíl: podporovat pozitivní emoce, schopnost a chuť učit se novým pojmům, zapojovat sluchovou a zrakovou kontrolu, orientovat se v prostoru, rozvíjet dětskou představivost

Více

O ČERVENÉ KARKULCE. kam má namířeno. Jdu jenom za, je nemocná, tak jí nesu v košíčku a.

O ČERVENÉ KARKULCE. kam má namířeno. Jdu jenom za, je nemocná, tak jí nesu v košíčku a. kam má namířeno. Jdu jenom za, je nemocná, tak jí nesu v košíčku a. A bydlí daleko ta tvoje babička? olízl se mlsně. Kdepak, má hned na konci lesa, odpověděla po pravdě. na nic nečekal, skočil do a byl

Více

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU MAŠKARNÍ REJ Jihočeský folklórní soubor Kovářovan ve spolupráci základní školy Kovářov s dětským folklórním souborem Kovářovánek již tradičně uspořádal MAŠKARNÍ REJ. S tombolou letošního jedenáctého reje

Více

Čteme se skřítkem Alfrédem

Čteme se skřítkem Alfrédem Jiřina Bednářová Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Edika Brno 2012 Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Jiřina Bednářová Odborná korektura: Alena

Více

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím Tak se mi zdá, řekla, tak se mi zdá, že nadešel čas, abychom podnikli nějaký opravdu pěkný výlet. S jídelním košem. A šla rovnou zpátky k majáku, aby se dala do balení. Když maminka sbalila všechno potřebné

Více