Etický kodex. Skupina Lenzing.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Etický kodex. Skupina Lenzing."

Transkript

1 Etický kodex Skupina Lenzing

2

3 Etický kodex. Skupina Lenzing 3 Obsah Etický kodex Předmluva představenstva 4 Rozsah použití 6 Zásady chování a jednání 7 01 Dodržujeme zákony a směrnice 7 02 Vyznáváme zásady trvale udržitelného rozvoje 7 03 Zavazujeme se k vytváření pracovních podmínek na bázi korektnosti, respektu a spolehlivosti 8 04 Odlišujeme zájmy podniku od soukromých zájmů a dbáme přitom na transparentnost 9 05 Naše jednání je založeno na spravedlivé hospodářské soutěži Odmítáme korupci Dodržujeme platné předpisy kapitálového trhu Komunikaci vedeme s plnou odpovědností Chráníme a střežíme majetek skupiny Lenzing a respektujeme duševní vlastnictví třetích osob Chráníme osobní údaje 13 Dotazy 14 Informování o nesprávném chování 14 Důsledky chybného chování a jednání 15

4 4 Předmluva představenstva Skupina Lenzing zaujímá vedoucí postavení na světovém trhu v oblasti technologií a inovací průmyslově vyráběných celulózových vláken a je jedním z nejúspěšnějších podniků v průmyslu výroby vláken. Nárůst světové populace, rostoucí blahobyt i zvyšující se význam trvale udržitelného hospodaření jsou hnacími silami rozvoje světového trhu vláken a tím i skupiny Lenzing. To bylo také důvodem pro další urychlení dynamického růstu naší skupiny v posledních letech. Tento nárůst, dynamické globální prostředí hospodářské soutěže a zvyšující se komplexnost a celkové zrychlení ekonomiky jsou pro nás velkou výzvou. Jsme si vědomi, že klíč k úspěchu skupiny mají v rukou naši pracovníci, kteří ji svými vědomostmi a způsobem jednání reprezentují. Chování a jednání všech pracovníků s vědomím vlastní odpovědnosti je rozhodujícím faktorem hospodářské soutěže a základem úspěchu.

5 Etický kodex. Skupina Lenzing 5 Pro skupinu Lenzing vždy bylo charakteristické nadšení jejích pracovníků. Chceme, aby tento elán pro skupinu Lenzing zůstal i do budoucna důležitým stavebním kamenem úspěchu a podporoval dobrou pověst skupiny jako spolehlivého partnera. Lenzing zastává principy tvorby hodnot, podnikatelského ducha, odpovědnosti, otevřenosti a čestnosti. Tyto principy ovlivňují naše chování a jsou v souladu s našim jednoznačně deklarovaným závazkem k trvale udržitelnému rozvoji. Tento kodex chování spojuje tyto principy a závazky a je pro všechny zaměstnance závazným podkladem pro rozhodování s vědomím vlastní odpovědnosti. Lenzing, Září 2012 Chování a jednání, které je etické a v souladu se zákony, chrání skupinu Lenzing, její orgány a nás, jako její pracovníky, nejen před občanskoprávním nebo trestněprávním stíháním, ale slouží především pro udržení a další posilování dobré pověsti a důvěry v náš podnik. Peter Untersperger Friedrich Weninger Thomas G. Winkler Tento kodex chování obsahuje závazná pravidla týkající se nejdůležitějších oblastí a vyzývá k morálnímu a etickému jednání. Uvedená pravidla jsou tam, kde je to potřebné, dále konkretizována podrobnými koncernovými směrnicemi nebo jinými interními směrnicemi (pracovními instrukcemi, pokyny v oblasti technologických postupů atd.). Tento kodex je jasným apelem na nás všechny, abychom si osvojili určité způsoby chování a jednání nebo naopak se od jiných způsobů chování a jednání distancovali. Tyto směrnice jsou pro nás všechny, ať už se jedná o vedoucí orgány firmy, výkonný management nebo ostatní pracovníky, závazné. Nejlepší radou při veškerém rozhodování, které se týká obchodních záležitostí je používat zdravý lidský rozum. Vždy je při tom nutné dodržovat etické a morální zásady, a to i tehdy, kdybychom se v důsledku toho někdy museli vzdát obchodních příležitostí. Učinit takovéto rozhodnutí není vždy snadné a tento soubor pravidel chování nám to má usnadnit. Naším cílem je svým příkladným jednáním nadále udržovat dobrou pověst naší firmy a upevnit ji v obchodním podnikání po celém světě.

6 6 Rozsah použití Tento etický kodex definuje základní pilíře našeho jednání založeného na principu vlastní odpovědnosti. Tato pravidla chování platí tedy pro pracovníky všech společností skupiny Lenzing, v nichž má Lenzing AG přímou nebo nepřímou (minimálně 50%) majetkovou účast nebo v nichž může mít na příslušnou společnost rozhodující vliv. Všem ostatním společnostem, v nichž má Lenzing AG přímý nebo nepřímý podíl, se důrazně doporučuje převzít tento kodex na základě jejich vlastního usnesení. Každý z nás je odpovědný za realizaci a dodržování těchto pravidel chování a jednání, přičemž vedoucí pracovníci jsou v tomto ohledu příkladem. Pokyny nadřízených, které by byly s tímto kodexem v rozporu, nejsou závazné a nemohou být použity jako ospravedlnění nesprávného jednání. Tento kodex chování a jednání nám má být nejen nápomocný při našem každodenním počínání, ale měli by o něm být informováni také naši obchodní partneři (dodavatelé, zákazníci atd.). Poznámka: Z důvodů lepší přehlednosti upouštíme od současného používání jazykových forem pro rod mužský a ženský. Veškerá označení osob platí nicméně pro obě pohlaví.

7 Etický kodex. Skupina Lenzing 7 Zásady chování a jednání 01 Dodržujeme zákony a směrnice Dodržujeme stávající zákony, předpisy a interní podnikové směrnice a informujeme se o předpisech, které jsou relevantní pro náš příslušný rozsah odpovědnosti a kompetence. Naše rozhodování se řídí na základě doložitelných podkladů. Za účelem větší transparentnosti těchto rozhodnutí pro ostatní respektujeme a řídíme se příslušnou dokumentací a dbáme na dodržování tzv. principu čtyř očí, pokud není v jednotlivých případech výslovně stanoveno jinak. Společnost Lenzing AG se zavazuje k dodržování rakouského Kodexu pro řízení společnosti. V souladu se stávajícími zákony zveřejňuje Lenzing AG každoročně Zprávu o řízení společnosti. 02 Vyznáváme zásady trvale udržitelného rozvoje Usilujeme o trvalý úspěch uplatňováním tří zásadních principů: Jdeme cestou dlouhodobé tvorby hodnot a dlouhodobého růstu. Základními prvky jsou přitom inovace, kvalita a dlouhodobé partnerství s dodavateli, zákazníky a ostatními partnery. Z toho pak mají v oprávněném rozsahu prospěch všichni investoři. V našem klíčovém segmentu výroby vláken, jejichž základem je obnovitelná surovina dřevo, vyrábíme produkty s odpovědností vůči životnímu prostředí. V našich komplexních chemicko-technologických procesech klademe velký důraz na ochranu životního prostředí a bezpečný způsob výroby. Podporujeme další rozvoj našich pracovníků. Vedeme otevřený dialog s ostatními zájmovými skupinami a angažujeme se pro blaho společnosti.

8 8 Zásady chování a jednání 03 Zavazujeme se k vytváření pracovních podmínek na bázi korektnosti, respektu a spolehlivosti Naši pracovníci jsou naším nejcennějším kapitálem. Proto podporujeme vytváření podmínek, které se vyznačují vzájemným respektem a tolerancí. Chováme se k sobě zdvořile a čestně a respektujeme individuální osobnosti. Netrpíme diskriminaci například na základě původu, náboženství, pohlaví nebo postavení v podniku. Mimo to netolerujeme žádnou formu sexuálního obtěžování. Odmítáme jakoukoli formu dětské práce, popř. nucené práce. Minimální věková hranice pro zaměstnávání našich pracovníků nesmí být nižší než věk ukončení povinné školní docházky a v žádném případě nesmí být nižší než 15 let. Máme na zřeteli svou společenskou odpovědnost ohledně zdraví a bezpečnosti práce. Bezpečnost našich pracovníků a bezpečnost okolního prostředí je pro nás základní hodnotou nejvyššího významu. Přitom aktivně podporujeme přejímání odpovědnosti a stanovujeme opatření na zvyšování povědomí bezpečnosti, která přesahují zákonné požadavky.

9 Etický kodex. Skupina Lenzing 9 04 Odlišujeme zájmy podniku od soukromých zájmů a dbáme přitom na transparentnost V rámci pracovní činnosti může docházet k situacím, při nichž by se naše osobní zájmy mohly dostat do rozporu se zájmy skupiny Lenzing. Tento konflikt zájmů by mohl mít za následek, že by takto učiněná rozhodnutí již nebyla v zájmu skupiny Lenzing. V takovémto případě budeme neprodleně definovat takovýto potenciální střet zájmů a bez vybídnutí o něm budeme informovat své nadřízené. Situace, při nichž může docházet ke střetu zájmů: Obchodní transakce s obchodními partnery skupiny Lenzing, při nichž vznikají přímá, popř. nepřímá podílnictví (prostřednictvím rodinných příslušníků nebo jiných blízkých osob) Obchodní transakce s obchodními partnery, při nichž jsou osobami, které rozhodují nebo vedou jednání, blízcí rodinní příslušníci nebo jiné blízké osoby Funkce nadřízeného vůči rodinným příslušníkům nebo jiným blízkým osobám. Mimo to vyžadují vedlejší činnosti a funkce v dozorčích radách nebo poradních orgánech předchozí schválení nadřízenými pracovníky, u vedoucích pracovníků společnosti Lenzing AG je to schválení představenstvem.

10 10 Zásady chování a jednání 05 Naše jednání je založeno na spravedlivé hospodářské soutěži Hlásíme se k čestné hospodářské soutěži a považujeme ji za podstatnou součást dlouhodobého úspěchu našeho podniku. Přitom nevyvíjíme žádné činnosti, které korektní hospodářskou soutěž omezují nebo které představují porušení předpisů upravujících podmínky hospodářské soutěže nebo zákona o hospodářské soutěži. Zvláště dbáme na dodržování následujících zákonných ustanovení: Neuzavírání žádných dohod omezujících hospodářskou soutěž: Nečiníme žádná ujednání ať už písemnou,nebo ústní formou - která omezují hospodářskou soutěž. V komunikaci s konkurenty si proto nevyměňujeme žádné důvěrné informace, které by mohly narušovat spravedlivou hospodářskou soutěž. Nesmí být zneužíváno dominantní postavení na trhu: V důsledku vysoké kvality našich produktů zaujímá naše skupina na trhu velmi pevné postavení. O to důležitější proto je, abychom takového postavení nezneužívali, například bojkotováním zákazníků nebo nepřiměřenou cenovou politikou. Kontrola při fúzích: Před sloučením s jinými podniky prověřujeme předpoklady fúze z hlediska Zákona o ochraně hospodářské soutěže a obstaráváme si v daném případě potřebná povolení. Ve smyslu spravedlivé hospodářské soutěže nevyužíváme ani žádné nečestné obchodní praktiky, jako například tvrzení o produktech, která by mohla vést ke klamání zákazníka nebo spotřebitele, ke znevažování konkurentů nebo nedovolené reklamě.

11 Etický kodex. Skupina Lenzing Odmítáme korupci Velký důraz klademe na naši nezávislost a neovlivnitelnost. Z tohoto důvodu bráníme okolnostem, které by mohly ovlivnit naši nepředpojatost nebo které by mohly budit i jen zdání ovlivňování. To především znamená, že neposkytujeme ani neslibujeme, popř. neakceptujeme ani nepožadujeme přímé či nepřímé výhody (např. pozvání, neobvyklé/nadstandardní, zvláštní podmínky atd.), které jsou určeny k ovlivňování obchodních transakcí nepřípustným způsobem nebo by mohly představovat i jen náznak takového ovlivňování. Malé dárky a pohoštění jsou přípustné jen v rámci normálních běžných obchodních zvyklostí a při dodržování zákonů specifických pro určitou zemi. Každopádně je nepřípustné nabízení nebo přijímání peněz nebo peněžitých výhod (např. dárkových poukazů). Sponzoring společnosti a dary slouží výhradně k propagování značky Lenzing na veřejnosti popř. jejího dobrovolného závazku k ochraně zájmů společnosti. V těchto záležitostech postupujeme transparentně a prokazatelně a při poskytování se řídíme příslušnými směrnicemi, které tyto záležitosti upravují. 07 Dodržujeme platné předpisy kapitálového trhu Jako podnik kótovaný na burze cenných papírů je společnost Lenzing AG povinna dodržovat předpisy kapitálového trhu. Proto poskytujeme našim akcionářům v souladu s principem rovnoprávného přístupu aktuální informace o situaci ohledně financí a výnosů a o okolnostech důležitých pro další rozvoj podniku. Prostřednictvím rozsáhlých organizačních opatření, která jsou stanovena v dokumentu Issuers Compliance Directive, zajišťujeme dodržování

12 12 Zásady chování a jednání všech předpisů kapitálového trhu, zvláště předpisů o zamezení zneužití informací interních pracovníků/zasvěcených osob. V souladu s tím je tedy neoprávněné použití nebo předávání informací, které jsou v rozporu s dokumentem Issuers Compliance Directive, přísně zakázáno. 08 Komunikaci vedeme s plnou odpovědností Nejvyšším cílem firemní komunikace je upevňování důvěry investorů. To zajistíme průběžnou, otevřenou a transparentní komunikací. Pro poskytování kvalifikovaných informací veřejnosti a pro zachování dobré pověsti skupiny Lenzing se firemní informace zveřejňují výhradně prostřednictvím k tomu určených kompetentních orgánů (zvláště prostřednictvím představenstva, oddělení vztahů s investory, firemní komunikace a osob výslovně k tomu pověřených). V soukromí ani v médiích nesdělujeme interní nebo důvěrné firemní informace ani informace poškozující podnik. Takovýmito informacemi rozumíme informace, které jsou určeny k tomu, aby negativně ovlivňovaly dobrou pověst skupiny Lenzing.

13 Etický kodex. Skupina Lenzing Chráníme a střežíme majetek skupiny Lenzing a respektujeme duševní vlastnictví třetích osob Výrobní prostředky, které má skupina Lenzing k dispozici, jakož i technické vybavení, jsou určeny výhradně k použití v rámci skupiny. S těmito provozními prostředky budeme nakládat stejně pečlivě a účelně, jako by byly naším majetkem. Jejich použití k soukromým účelům musí být vždy výslovně schváleno příslušnými místy. Nejvyšší prioritou je pro nás ochrana duševního vlastnictví. V tomto smyslu zachováváme co nejpřísnější mlčenlivost ohledně našeho know-how a také informací, u nichž mají naši smluvní partneři zájem na zachování mlčenlivosti. Tento striktní závazek mlčenlivosti zůstává zachován i po odchodu ze skupiny Lenzing. Pokud by docházelo k ohrožování nebo porušování našich práv, budeme je aktivně obhajovat. Podnikneme všechna potřebná opatření, abychom ochránili elektronická i neelektronická data před interním a externím zneužitím. 10 Chráníme osobní údaje Shromažďování osobních údajů, jejich uchovávání, zpracování a přenos se řídí zákonem. Přitom zajišťujeme, aby osobní údaje byly výhradně používány v rámci zákonných předpisů a aby nebyly porušovány zákonem chráněné zájmy příslušných osob.

14 14 Dotazy V případě obtížných rozhodnutí není vždy jednoduché sledovat směrnice, příp. učinit správné rozhodnutí. Z toho důvodu existují různé možnosti, s jejichž pomocí si můžeme v případě pochybností opatřit informace a podporu u následujících kontaktních osob, a to: u přímého nadřízeného nebo u osoby odpovědné v příslušné organizaci za dodržování shody s předpisy či nařízeními nebo u příslušného vedení firmy nebo u osoby/orgánu odpovědného za dodržování shody s předpisy či nařízeními celé skupiny Lenzing (např. em: compliance@lenzing.com). Informování o nesprávném chování Ve společném zájmu chceme zajistit dodržování dohodnutých zásad a jejich uplatňování v praxi. Budou-li zjištěna porušení tohoto souboru pravidel chování, měla by být bezodkladně informována jedna z následujících kontaktních osob: přímý nadřízený nebo osoba odpovědná v příslušné organizaci za dodržování shody s předpisy či nařízeními nebo u příslušného vedení firmy nebo osoba/orgán odpovědný za dodržování shody s předpisy či nařízeními celé skupiny Lenzing (např. em: compliance@lenzing.com). Veškerá došlá oznámení budou pečlivě prozkoumána a na přání zpracovávána důvěrně a bez oznámení identity poskytovatele informací.

15 Etický kodex. Skupina Lenzing 15 Důsledky chybného chování a jednání Jednání v rozporu s ustanoveními tohoto kodexu chování a jednání je výslovně zakázáno. Při jakémkoli jejich porušení budou v souladu s legislativou příslušného státu, podnikovými a pracovními smlouvami zavedena disciplinární opatření. Skupina Lenzing si vyhrazuje právo zahájit proti osobám jednajícím v rozporu s ustanoveními tohoto kodexu trestněprávní popř. občanskoprávní řízení.

16 Autorská práva a vydavatel Lenzing Aktiengesellschaft 4860 Lenzing, Austria Sazba a zlom Lenzing Aktiengesellschaft Corporate Communications Angelika Guldt Phone: +43 (0) Fax: +43 (0) a.guldt@lenzing.com Design ElectricArts GmbH Tisk kb-offset Kroiss & Bichler GmbH & CoKG Fotografie Fotostudio Manfred Lang GmbH Lenzing Aktiengesellschaft Lenzing, Austria. Tel.: +43 (0) Fax: +43 (0) office@lenzing.com.

Směrnice compliance. koncern GOLDBECK

Směrnice compliance. koncern GOLDBECK Směrnice compliance koncern GOLDBECK ÚVODNÍ SLOVO VEDENÍ SPOLEČNOSTI Od založení společnosti v roce 1969 sdílíme v našem podniku společné hodnoty. Ty jsou základem našeho rozhodování. K pilířům naší společnosti

Více

Etický kodex. Pravidla chování ve společnosti PBS Holding AG

Etický kodex. Pravidla chování ve společnosti PBS Holding AG Etický kodex Pravidla chování ve společnosti PBS Holding AG Předmluva představenstva Vážené kolegyně, vážení kolegové, coby silní partneři maloobchodních prodejců a koncových spotřebitelů na poli papíru,

Více

KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY

KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics Kodex chování společnosti DACHSER pro obchodní partnery 1. Preambule Motto Integrity in Logistics

Více

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Rada jednatelů společnosti ČEZ Energetické služby, s.r.o. si plně uvědomuje a bez výhrad přijímá odpovědnost ve smyslu

Více

your best partner in automotive business Etický kodex

your best partner in automotive business Etický kodex your best partner in automotive business MOSOLF mosolf // Etický kodex 3 EtIcký kodex Úvod Již od založení skupiny mosolf před více než 60 lety dlouho předtím než se pojem compliance stal všeobecně známým

Více

your best partner in automotive business Kodex pro obchodní partnery

your best partner in automotive business Kodex pro obchodní partnery your best partner in automotive business MOSOLF Kodex pro obchodní partnery MoSoLF // Kodex Pro obchodní ParTnery 3 kodex PRo obchodní PARtNERY Ještě než se pojem Compliance stal důležitým heslem, byly

Více

Etický kodex. SPD Kroměříž, a.s. Platnost od SPD Kroměříž a.s. Kaplanova 1852/1e IČO: Kroměříž DIČ: CZ

Etický kodex. SPD Kroměříž, a.s. Platnost od SPD Kroměříž a.s. Kaplanova 1852/1e IČO: Kroměříž DIČ: CZ Etický kodex Platnost od 1.1.2018 je stabilní českou společností zabývající se strojírenskou a elektromechanickou výrobou s dlouhou tradicí. Jako taková má společnost společenskou odpovědnost vůči zákazníkům,

Více

ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s.

ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s. ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s. Etický kodex vyjadřuje základní principy a očekávání pro chování zaměstnanců společnosti PORS software a.s. Etický kodex je závazkem společnosti

Více

SMĚRNICE BUSINESS COMPLIANCE PRO OBCHODNÍ PARTNERY

SMĚRNICE BUSINESS COMPLIANCE PRO OBCHODNÍ PARTNERY SMĚRNICE BUSINESS COMPLIANCE PRO OBCHODNÍ PARTNERY Obsah 1. Předmět a cíl směrnice... 2 2. Zásady jednání... 2 2.1 Obecné dodržování právních předpisů... 2 2.2 Úplatkářství a korupce... 2 2.2.1 Poradci

Více

Etický kodex chování ABC Data

Etický kodex chování ABC Data Etický kodex chování ABC Data Úvod Zaměstnanci ABC Data jsou povinni pracovat bezúhonně a s vzájemným respektem, v souladu se všemi zákony a etickými normami chování. Platnost etického kodexu Všichni zaměstnanci

Více

Naše zásady podnikání

Naše zásady podnikání Chceme být úspěšnou a důvěryhodnou společností Naše zásady podnikání Proto děláme věci jednoduše s důrazem na smysluplnost, osobní odpovědnost každého z nás a férový přístup. Abychom dosáhli tohoto cíle,

Více

ETICKÝ KODEX společnosti LINDAB

ETICKÝ KODEX společnosti LINDAB STAV DOKUMENTU 1 STRANA 1 z 6 ETICKÝ KODEX společnosti LINDAB Jméno Funkce Datum Podpis Zpracoval Carl-Gustav Nilsson General Counsel 1.2.2007 Schválil Představenstvo společnosti 1.2.2007 Převzato a přeloženo

Více

Kodex chování skupiny Ypsomed

Kodex chování skupiny Ypsomed Kodex chování skupiny Ypsomed Vážená kolegyně, vážený kolego, úspěch a reputace skupiny Ypsomed (dále Ypsomed) závisí přímo na tom, jak se budeme chovat k našim zákazníkům, obchodním partnerům a akcionářům,

Více

B. Braun Melsungen AG - představenstvo

B. Braun Melsungen AG - představenstvo Code of Conduct Zásady V souladu s naší firemní strategií jsme my, rodina společností patřících do Skupiny B. Braun, převzali do svých zásad firemního řízení zásadu zákonnosti a firemní odpovědnosti. Každá

Více

Společnost delfortgroup AG a její dceřiné společnosti (delfort) provádějí své obchodní aktivity na základě těchto hlavních principů:

Společnost delfortgroup AG a její dceřiné společnosti (delfort) provádějí své obchodní aktivity na základě těchto hlavních principů: Březen 2017 Etický Kodex delfort Úvodem od vedení společnosti Společnost delfortgroup AG a její dceřiné společnosti (delfort) provádějí své obchodní aktivity na základě těchto hlavních principů: dokonalost,

Více

CODE OF CONDUCT Kodex zásad chování

CODE OF CONDUCT Kodex zásad chování CODE OF CONDUCT Kodex zásad chování pro dodavatele a obchodní partnery 1 OBSAH PŘEDMLUVA... 3 1 Společenská zodpovědnost... 4 2 Transparentní obchodní vztahy...5 3 Poctivé tržní jednání...5 4 Ochrana dat,

Více

CODE OF CONDUCT PBS Turbo s.r.o.

CODE OF CONDUCT PBS Turbo s.r.o. pro dodavatele a obchodní partnery CODE OF CONDUCT PBS Turbo s.r.o. Obsah Úvod 1 1 Společenská zodpovědnost 2 2 Transparentní obchodní vztahy 3 3 Poctivé tržní chování 3 4 Ochrana dat, obchodní tajemství

Více

Ammann Group Code of Conduct

Ammann Group Code of Conduct Ammann Group Code of Conduct C ode of Conduct Pro integritu naší společnosti a bezpečnost našich zaměstnanců Hans-Christian Schneider generální ředitel a člen správní rady skupiny Ammann «V etickém kodexu

Více

kodex obchodního chování a etiky

kodex obchodního chování a etiky kodex obchodního chování a etiky 01 ETICKÝ KODEX úvod Společnost VTG Engineering, s.r.o. (dále jen společnost) chce vytvářet s dodavateli vzájemně prospěšné vztahy postavené na společných hodnotách a očekávaném

Více

Compliance. Etický kodex společnosti TRUMPF

Compliance. Etický kodex společnosti TRUMPF Compliance Etický kodex společnosti TRUMPF Drazí spolupracovníci, ve společnosti TRUMPF usilujeme nejen o příkladnou kvalitu výrobků a procesů, ale i v chování. Základem jsou hodnoty, které jsou již dlouho

Více

Kodex chování pro nakládání s osobními údaji

Kodex chování pro nakládání s osobními údaji Kodex chování pro nakládání s osobními údaji Společnost CS SOFT, a.s. si je vědoma dlouhodobého evropského trendu zvyšování ochrany osobních údajů fyzických osob, s kterým se v rámci svého compliance programu

Více

Etický kodex společnosti Ecological Consulting a.s.

Etický kodex společnosti Ecological Consulting a.s. Etický kodex společnosti Ecological Consulting a.s. 1. Definice pojmů Pojmy psané s velkým počátečním písmenem mají význam definovaný v této kapitole. Společnost: tímto pojmem je dále v textu označována

Více

Skupina NSG Kodex chování dodavatele

Skupina NSG Kodex chování dodavatele Úvod Skupina NSG Kodex chování dodavatele Cílem skupiny NSG je to, aby díky svému profesionálnímu, legálnímu a etickému způsobu podnikání, jak je uvedeno v prohlášení o hodnotách a zásadách skupiny NSG,

Více

Pravidla chování SCA

Pravidla chování SCA Pravidla chování SCA 1 Pravidla chování Pravidla chování SCA SCA se zavazuje k vytváření hodnot pro své partnery, jakož i k budování vztahů se svými zaměstnanci, zákazníky, spotřebiteli, akcionáři a ostatními

Více

Etický kodex společnosti

Etický kodex společnosti Etický kodex společnosti Schválil : Ing. Josef Tichý, CSc. generální ředitel Explosia a.s. V Semtíně 30.5.2014 Etický kodex Strana 1 (celkem 6) OBSAH Preambule 3 Základní principy 3 Bezúhonnost a etika

Více

Povinné zásady leden Kodex informační bezpečnosti pro dodavatele Nestlé

Povinné zásady leden Kodex informační bezpečnosti pro dodavatele Nestlé Povinné zásady leden 2016 Kodex informační bezpečnosti pro dodavatele Nestlé Povinné zásady leden 2016 Vydal Nestlé Information Security Cílová skupina Dodavatelé a subdodavatelé Nestlé Česko s.r.o. (dále

Více

ZÁSADY DODRŽOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV

ZÁSADY DODRŽOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV ZÁSADY DODRŽOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV Všichni lidé se rodí svobodní a rovnoprávní, se stejnými právy. Jsou obdařeni rozumem a svědomím a musí se vzájemně chovat v duchu bratrství. Článek 1 Všeobecné deklarace

Více

Chování vyspělé akciové společnosti

Chování vyspělé akciové společnosti Chování vyspělé akciové společnosti Naše akciová společnost DALSELV DESIGN realizuje na trhu investičních celků projekční i výrobní dokumentaci, zajišťujeme výrobu a dodávky, montáž včetně zprovoznění

Více

Článek 1. Rozsah platnosti

Článek 1. Rozsah platnosti Městský úřad Slaný ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE číslo 3/2007 Velvarská 136 Účinnost od: 1.05.2007 ETICKÝ KODEX Rozdělovník: tajemník MěÚ, vedoucí odborů MěÚ, vedoucí složek města Vydal: ing. Petr Kolačkovský,

Více

Kodex chování innogy. Preambule

Kodex chování innogy. Preambule Kodex chování innogy Preambule My v innogy 1 jsme si vědomi své role ve společnosti a odpovědnosti vůči zákazníkům a obchodním partnerům, jakožto i akcionářům a zaměstnancům. Máme tedy jasné zásady, které

Více

Název vnitřního předpisu: Etický kodex pracovníka společnosti IT STUDIO, s.r.o.

Název vnitřního předpisu: Etický kodex pracovníka společnosti IT STUDIO, s.r.o. ETICKÝ KODEX Název vnitřního předpisu: Etický kodex pracovníka společnosti IT STUDIO, s.r.o. Druh vnitřního předpisu: Směrnice Účel vnitřního předpisu: Směrnice Rozsah vnitřního předpisu: Spolupracovníci

Více

Etický kodex pro obchodní partnery PWO PWO Czech Republic a.s. Leden 2017

Etický kodex pro obchodní partnery PWO PWO Czech Republic a.s. Leden 2017 Náš pohled na udržitelnost vztahů s obchodními partnery Nedílnou součástí obchodní činnosti společnosti Progress-Werk Oberkirch AG a jejích spřízněných společností ve smyslu 15 AktG [Zákon o akciových

Více

Kodex chování. 1. Úvod a stanovení cíle

Kodex chování. 1. Úvod a stanovení cíle Kodex chování 1. Úvod a stanovení cíle Koncern voestalpine podléhá na základě své mezinárodní činnosti rozmanitým společenským, politickým a právním rámcovým podmínkám, které je nutno dodržovat. Porušování

Více

Etický kodex Brno, 20. února 2016

Etický kodex Brno, 20. února 2016 Etický kodex Brno, 20. února 2016 Úvod a obsah DRFG jako mnohé jiné organizace stojí uprostřed společnosti a je její pevnou součástí. Dodržování etických pravidel podporuje naší značku a vytváří jasné

Více

DE SAT E RO. Etického kodexu

DE SAT E RO. Etického kodexu DE SAT E RO Etického kodexu Etický kodex určuje, jak by se měli všichni, kdo jsou součástí Skupiny ČEZ, chovat. Cílem Etického kodexu je postihnout základní formy jednání, chování a odpovědnosti jednotlivých

Více

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI:

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI: ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI: PORTIS, S.R.O. Zpracovala: JUDr. Kateřina Poláčková Schválil: Ing. Petr Šodek, jednatel Datum vydání: 1.4. 2018 1 Úvodem: Portis, s.r.o. je profesionální společností, poskytující

Více

DESATERO PRINCIPŮ CHOVÁNÍ K ZÁKAZNÍKŮM

DESATERO PRINCIPŮ CHOVÁNÍ K ZÁKAZNÍKŮM ETICKÝ KODEX 2 \ / 3 Našim zákazníkům nabízíme pouze takové služby, které jsem schopni poskytnout a které bychom sami chtěli mít doma. Všem našim zákazníkům poskytujeme veškerou potřebnou péči a podporu

Více

Kodex jednání. www.gw-world.com

Kodex jednání. www.gw-world.com Kodex jednání www.gw-world.com Stav 07/2012 DO_01_01_003_ZEN CZ Slovo úvodem Rodinný podnik Gebrüder Weiss (GW) si již po generace uvědomuje svou odpovědnost za dodržovámí a šíření etických hodnot. Tyto

Více

Nezávislost Inovace Kvalita Vnímavost. Etický kodex skupiny

Nezávislost Inovace Kvalita Vnímavost. Etický kodex skupiny Nezávislost Inovace Kvalita Vnímavost Etický kodex skupiny Jean-Louis PECH GŘ skupiny ACTIA 1 Již od svého založení naše skupina vychází a roste díky silným hodnotám, které zaručují její dlouhodobou životnost

Více

Úvod. Naše filozofie a hodnoty

Úvod. Naše filozofie a hodnoty 2015 - Czech Úvod Skupina Heitkamp & Thumann Group klade největší důraz na bezúhonnost svých společností a jednotlivých ředitelů, vedoucích pracovníků, zaměstnanců a zástupců. Ti všichni zodpovídají za

Více

ZÁSADY ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ

ZÁSADY ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ Radlická 333/150, 150 57 Praha 5, IČ: 25677888 Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 5446 Tel: 224 116 702 Fax: 224 119 548 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Společnost ČSOB

Více

ETICKÝ KODEX ÚVOD ROZSAH PŮSOBNOSTI ETICKÉHO KODEXU

ETICKÝ KODEX ÚVOD ROZSAH PŮSOBNOSTI ETICKÉHO KODEXU ETICKÝ KODEX ÚVOD Tento Etický kodex představuje soubor principů, jimiž se má řídit jednání zaměstnanců společnosti Human Garden s.r.o. (dále jen Společnost ) a osob spolupracujících se Společností. Tento

Více

CODE OF CONDUCT. pro dodavatele a obchodní partnery

CODE OF CONDUCT. pro dodavatele a obchodní partnery CODE OF CONDUCT pro dodavatele a obchodní partnery Verze: 2.0 Platný od: 1. 1. 2015 Kontakt: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München Compliance@man.eu Engineering

Více

PROFESNĚ - ETICKÝ KODEX

PROFESNĚ - ETICKÝ KODEX ASOCIACE PRÁDELEN A ČISTÍREN ČR sídlo: Brno, Purkyňova 125, 612 00 Brno PROFESNĚ - ETICKÝ KODEX Tento Profesně etický kodex: - platí od 1. 1. 2014 - byl schválen Kolegiem dne 23. 10. 2013 1 PREAMBULE Asociace

Více

EnCor Wealth Management s.r.o.

EnCor Wealth Management s.r.o. EnCor Wealth Management s.r.o. Politika střetu zájmů Účinnost ke dni: 1.6.2017 Stránka 1 z 6 1. Úvodní ustanovení I. Úvod II. III. A. Společnost EnCor Wealth Management s.r.o., se sídlem Údolní 1724/59,

Více

Kodex jednání společnosti DACHSER

Kodex jednání společnosti DACHSER Kodex jednání společnosti DACHSER 1. Preambule Základem všech aktivit ve společnosti Dachser je dodržování veškerých závazných předpisů na národních i na mezinárodní úrovni, stejně jako všech závazků,

Více

ETICKÝ KODEX PODNIKÁNÍ SPOLEČNOSTI INTERWAY INSURANCE BROKERS, spol. s r.o.

ETICKÝ KODEX PODNIKÁNÍ SPOLEČNOSTI INTERWAY INSURANCE BROKERS, spol. s r.o. ETICKÝ KODEX PODNIKÁNÍ SPOLEČNOSTI INTERWAY INSURANCE BROKERS, spol. s r.o. Vaše povinnosti po dobu spolupráce se společností INTERWAY INSURANCE BROKERS, spol. s r.o. (dále jen INTERWAY) Během práce pro

Více

ETICKÝ KODEX. PRVNÍ CERTIFIKAČNÍ AUTORITA, a.s. Předmluva

ETICKÝ KODEX. PRVNÍ CERTIFIKAČNÍ AUTORITA, a.s. Předmluva ETICKÝ KODEX PRVNÍ CERTIFIKAČNÍ AUTORITA, a.s. Předmluva První certifikační autorita, a.s., (dále též I.CA) je nejdéle působícím poskytovatelem certifikačních služeb v České republice a prvním, který získal

Více

Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger

Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger Denně jsme konfrontováni s novými výzvami, požadavky a rozhodnutími. Právě v oblasti mezilidských vztahů

Více

Etický kodex NAKIT Národní agentura pro komunikační a informační technologie, s. p., Kodaňská 1441/46, Praha 10

Etický kodex NAKIT Národní agentura pro komunikační a informační technologie, s. p., Kodaňská 1441/46, Praha 10 Etický kodex NAKIT 1 Obsah 1. Účel dokumentu 3 2. Související předpisy 3 3. Závaznost 3 4. Závazné principy etického chování 3 4.1. Dodržujeme zákony a vnitřní předpisy 3 4.2. Respektujeme se - chováme

Více

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI ETICKÝ KODEX závazné pro každého zaměstnance bez rozdílu postavení v hierarchii společnosti Optik House, s. r. o., se sídlem Nádražní 129, Mnichovice (dále též společnost ) (dále

Více

Pravidla podnikových standardů

Pravidla podnikových standardů Pravidla podnikových standardů Úvod Obsah Úvod.................................. 3 Zaměstnanci............................. 6 Zákazníci............................... 9 Obchodní partneři........................

Více

Společnost AB Facility se zavazuje vycházet ve všech činnostech ze svých firemních hodnot, etického kodexu a dodržování právních principů.

Společnost AB Facility se zavazuje vycházet ve všech činnostech ze svých firemních hodnot, etického kodexu a dodržování právních principů. ETICKÝ KODEX Etický kodex společnosti AB Facility a.s (dále jen společnost AB Facility ) reprezentuje stanovisko přístupu společnosti AB Facility k chování, korektnímu přístupu, profesionálnímu jednání

Více

Příkaz ředitele PŘ - 04/14/1. Etický kodex LOM PRAHA s.p.

Příkaz ředitele PŘ - 04/14/1. Etický kodex LOM PRAHA s.p. Příkaz ředitele PŘ - 04/14/1 Ročník: 2014 Dne: 9.1.2014 Počet listů: 5 Počet příloh: - N á z e v: Etický kodex LOM PRAHA s.p. I. Úvodní ustanovení Pro zdokonalení etické kultury v LOM PRAHA s.p. (dále

Více

Etický kodex. zaměstnanců podniku Lesy České republiky, s.p.

Etický kodex. zaměstnanců podniku Lesy České republiky, s.p. Příloha č.6 Pracovního řádu 01/2013 Etický kodex zaměstnanců podniku Lesy České republiky, s.p. 1. Poslání Lesy České republiky s.p. (dále jen LČR nebo též podnik) se tímto etickým kodexem hlásí k definovaným

Více

Etický kodex Jak chceme pracovat

Etický kodex Jak chceme pracovat Etický kodex Jak chceme pracovat Předmluva 2 3 Stabilizace transformace inovace (Fix Transform Innovate) to je strategie koncernu Deutsche Telekom. Klíč k našemu úspěchu spočívá ve firemní kultuře, která

Více

1 Etický kodex - ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s. Lidé a bezpečnost

1 Etický kodex - ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s. Lidé a bezpečnost Lidé a bezpečnost Ochrana zdraví, bezpečnost práce, ochrana majetku a ochrana životního prostředí a sociální zodpovědnost Zavazujeme se dosáhnout cíle chránit zdraví lidí a životní prostředí. Snažíme se

Více

Korporátní compliance program pro skupinu Saferoad Group

Korporátní compliance program pro skupinu Saferoad Group Korporátní compliance program pro skupinu Saferoad Group Obsah 1. Úvod a účel programu 4 2. Popis rámcových compliance dokumentů 4 3. Shrnutí oblastí compliance 5 4. Organizace compliance 7 5. Školení

Více

Kodex obchodního chování pro dodavatele společnosti Smiths

Kodex obchodního chování pro dodavatele společnosti Smiths společnosti Smiths Jako globální společnost přichází Smiths Group do styku se zákazníky, akcionáři a dodavateli po celém světě. Tyto zainteresované strany spolu s ostatními organizacemi a jednotlivci,

Více

Code of Conduct. Kodex chování ve skupině BOS. focused on customer - driven by innovations

Code of Conduct. Kodex chování ve skupině BOS. focused on customer - driven by innovations Code of Conduct Kodex chování ve skupině BOS focused on customer - driven by innovations Obsah Význam kodexu chování 3 1. Základní požadavky 4 2. Vedení a spolupráce v BOS 5 2.1 Osobní zodpovědnost 5 2.2

Více

RWE Kodex chování - 1 - Preambule

RWE Kodex chování - 1 - Preambule RWE Kodex chování Preambule RWE 1 je si vědoma své role ve společnosti a své odpovědnosti vůči zákazníkům a obchodním partnerům, jakož i akcionářům a zaměstnancům. Proto se zavazuje k jasným zásadám, které

Více

ETICKÝ KODEX.

ETICKÝ KODEX. ETICKÝ KODEX ETICKÝ KODEX Tento Etický kodex stanovuje a veřejně deklaruje základní etické hodnoty holdingu STV INVEST a.s, které STV INVEST a.s. uznává a naplňuje ve vztazích se všemi svými obchodními

Více

Pravidla chování. Have a safe journey

Pravidla chování. Have a safe journey Pravidla chování Have a safe journey Klíčové zásady: Saferoad jedná v souladu s pevnou etickou obchodní praxí a stanovuje vysoké standardy pro sebe a svůj dopad na životní prostředí a společnost obecně.

Více

Firemní politika kvality, bezpečnosti a ochrany životního prostředí, principy činnosti, poslání

Firemní politika kvality, bezpečnosti a ochrany životního prostředí, principy činnosti, poslání FIREMNÍ POLITIKA Firemní politika kvality, bezpečnosti a ochrany životního prostředí, principy činnosti, poslání Vrcholový management definoval a zdokumentoval politiku kvality, bezpečnosti a ochrany životního

Více

Zásady podnikání a dodržování lidských práv. 1 Úvod 2 Závazek 3 Prosazování 4 Platnost

Zásady podnikání a dodržování lidských práv. 1 Úvod 2 Závazek 3 Prosazování 4 Platnost Zásady podnikání a dodržování lidských práv 1 Úvod 2 Závazek 3 Prosazování 4 Platnost BP 2013 Kanadské ropné písky 1. Úvod Dodáváme energii celému světu. Hledáme, rozvíjíme a vyrábíme základní zdroje energie.

Více

Britanika Holding a.s.

Britanika Holding a.s. Pravidla pro zjišťování a řízení střetu zájmů Britanika Holding a.s. se sídlem Na Florenci 2116/15, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 03149013, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,

Více

POLITIKA ČSOB OZNAMOVÁNÍ ŠKODLIVÉHO JEDNÁNÍ (WHISTLE BLOWING)

POLITIKA ČSOB OZNAMOVÁNÍ ŠKODLIVÉHO JEDNÁNÍ (WHISTLE BLOWING) B POLITIKA ČSOB OZNAMOVÁNÍ ŠKODLIVÉHO JEDNÁNÍ (WHISTLE BLOWING) 01. 12. 2010 strana 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Zásady a rozsah... 3 2.1 Základní zásady... 3 2.2 Rozsah... 3 3. Práva oznamovatelů... 4 4. Práva

Více

Schváleno představenstvem společnosti Sev.en

Schváleno představenstvem společnosti Sev.en Schváleno představenstvem společnosti Sev.en 1 Význam, povinnost, rozsah Etický kodex Stanovuje a veřejně deklaruje základní etické hodnoty skupiny Sev.en (PVAŘ 1.4). Skupina tyto hodnoty naplňuje ve vztazích

Více

POKYN TAJEMNICE. ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 22 č. 1 /2014. ETICKÝ KODEX k zásadám chování zaměstnanců/zaměstnankyň Úřadu městské části Praha 22

POKYN TAJEMNICE. ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 22 č. 1 /2014. ETICKÝ KODEX k zásadám chování zaměstnanců/zaměstnankyň Úřadu městské části Praha 22 ý Městská část Praha 22 Úřad městské části Nové náměstí 1250, 104 00 Praha 114 POKYN TAJEMNICE ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 22 č. 1 /2014 ETICKÝ KODEX k zásadám chování zaměstnanců/zaměstnankyň Úřadu městské

Více

Etický kodex spolupracovníků a zaměstnanců KZ FINANCE spol. s. r.o.

Etický kodex spolupracovníků a zaměstnanců KZ FINANCE spol. s. r.o. Etický kodex spolupracovníků a zaměstnanců KZ FINANCE spol. s. r.o. Účinnost od: 1. 5. 2011 Vydavatel: KZ FINANCE, spol. s r.o., zastoupená Ing. Miroslavem Frajtem Počet stran: 3 Počet příloh: Obsah PREAMBULE...

Více

ETICKÝ KODEX. Preambule

ETICKÝ KODEX. Preambule ETICKÝ KODEX Vydání: 1 Datum vydání: 9.12.2014 Revize: 0 Datum revize: - společnost TENZA cast, a.s.; se sídlem Brno, Svatopetrská č.p. 35.,or.č. 7, 617 00 Brno; IČ 29370931 I. Preambule 1.1 Společnost

Více

Energetický regulační úřad

Energetický regulační úřad Energetický regulační úřad Masarykovo náměstí 5 586 01 Jihlava ETICKÝ KODEX zaměstnanců Energetického regulačního úřadu a státních zaměstnanců zařazených ve služebním poměru u služebního úřadu Energetický

Více

FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. OBCHODNÍ A ETICKÝ KODEX. Revidováno v říjnu 2009

FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. OBCHODNÍ A ETICKÝ KODEX. Revidováno v říjnu 2009 FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. OBCHODNÍ A ETICKÝ KODEX Revidováno v říjnu 2009 A. Účel Účelem tohoto obchodního a etického kodexu (dále jen kodex ) společnosti Franklin Electric Co., Inc. a jejích poboček

Více

Supplier Code of Conduct (Česky / Czech)

Supplier Code of Conduct (Česky / Czech) Supplier Code of Conduct (Česky / Czech) Vážení dodavatelé společnosti ITW, společnost ITW ctí nejvyšší etické normy a díky tomu si od roku 1912 vybudovala pověst partnera, k jehož přednostem patří čestnost,

Více

Etický kodex. PRONIX s.r.o. PRONIX s.r.o.

Etický kodex. PRONIX s.r.o. PRONIX s.r.o. Etický kodex PRONIX s.r.o. PRONIX s.r.o. pronix@pronix.cz www.pronix.cz Poděbradská 55/88, 198 00 Praha 9 Tel:+420 284 810 258 9, Fax: +420 266 314 117 IČO: 48027944 DIČ: CZ48027944 Společnost se sídlem

Více

ETICKÝ KODEX zaměstnanců Ministerstva zemědělství ČR Příloha Pracovního řádu MZe. Preambule

ETICKÝ KODEX zaměstnanců Ministerstva zemědělství ČR Příloha Pracovního řádu MZe. Preambule ETICKÝ KODEX zaměstnanců Ministerstva zemědělství ČR Příloha Pracovního řádu MZe Preambule Etický kodex (dále jen Kodex ) navazuje na standardy chování a jednání zaměstnanců Ministerstva zemědělství ČR

Více

Politika stř etu za jmu

Politika stř etu za jmu Politika stř etu za jmu Účinnost ke dni: 16.2.2017 Stránka 1 z 6 Politika střetu zájmů a pobídek 1. Úvodní ustanovení I. Úvod A. Společnost tímto v souladu s příslušnými právními předpisy vydává tuto zveřejňovanou

Více

K O D E X č. KOD 02. Etický kodex zaměstnance. Verze: 03 Účinnost od: Nahrazuje: verzi 2, účinnost od

K O D E X č. KOD 02. Etický kodex zaměstnance. Verze: 03 Účinnost od: Nahrazuje: verzi 2, účinnost od DISKRÉTNÍ K O D E X č. KOD 02 Název: Etický kodex zaměstnance Verze: 03 Účinnost od: 15. 6. 2018 Nahrazuje: verzi 2, účinnost od 2. 9. 2014 Útvar zpracovatele: 0120 Řízení lidských zdrojů Ing. Markéta

Více

estné jednání čestné jednání Kodex chování pro dodavatele společnosti Monsanto Czech

estné jednání čestné jednání Kodex chování pro dodavatele společnosti Monsanto Czech estné jednání čestné jednání ž c hránit více zvyšovat kvalitu života produkovat více Kodex chování pro dodavatele společnosti Monsanto Czech OBSAH ÚVOD....1 ZÁKLAD KODEXU JEDNÁNÍ PRO DODAVATELE SPOLEČNOSTI

Více

Kodex chování YIT. jak jednáme v souladu s našimi sdílenými hodnotami a pravidly

Kodex chování YIT. jak jednáme v souladu s našimi sdílenými hodnotami a pravidly Kodex chování YIT jak jednáme v souladu s našimi sdílenými hodnotami a pravidly 1 Obsah Vážený čtenáři 1 Poslání, vize a hodnoty základ způsobu práce YIT... 4 2 Principy vedení... 5 3 Vztahy společnosti

Více

ETICKÝ KODEX. ETICKÝ KODEX - Str. 1

ETICKÝ KODEX.   ETICKÝ KODEX - Str. 1 ETICKÝ KODEX ETICKÝ KODEX - Str. 1 Paul Kaye Předseda představenstva společnosti ELCOM, a.s. V ELCOMu věříme, že dokonalost není dovednost, ale myšlení. Proto jsme odhodláni neustále zlepšovat a neustále

Více

ETICKÝ A PROTIKORUPČNÍ KODEX

ETICKÝ A PROTIKORUPČNÍ KODEX ETICKÝ A PROTIKORUPČNÍ KODEX I. Působnost 1. Tento etický a protikorupční kodex společnosti (dále jen etický kodex ) se vztahuje na všechny osoby jednající jménem společnosti MAXPROGRES, s.r.o., tj. nejvyšší

Více

Zapojení zaměstnanců a zaměstnavatelů do řešení otázek Společenské odpovědnosti firem ve stavebnictví

Zapojení zaměstnanců a zaměstnavatelů do řešení otázek Společenské odpovědnosti firem ve stavebnictví Zapojení zaměstnanců a zaměstnavatelů do řešení otázek Společenské odpovědnosti firem ve stavebnictví Projekt CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Posilování bipartitního dialogu v odvětvích Realizátor projektu: Konfederace

Více

ZUNO ETICKÝ KODEX 1. ZÁKLADY. Etický kodex ZUNO pomáhá zaměstnancům v těchto otázkách:

ZUNO ETICKÝ KODEX 1. ZÁKLADY. Etický kodex ZUNO pomáhá zaměstnancům v těchto otázkách: ZUNO ETICKÝ KODEX Etický kodex ZUNO pomáhá zaměstnancům v těchto otázkách: Znám základní hodnoty ZUNO? Je mé jednání zákonné a v souladu s politikou ZUNO? Mám ze svého jednání dobrý pocit? Mohl bych svoje

Více

CODE OF COMPLIANCE Kodex dodržování pravidel skupiny RECA

CODE OF COMPLIANCE Kodex dodržování pravidel skupiny RECA CODE OF COMPLIANCE Kodex dodržování pravidel skupiny RECA strana 1 z 14 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Informace o firmě Normfest a skupině RECA... 3 3 Rozsah platnosti... 4 4 Všeobecné principy chování... 5 4.1

Více

OVB Allfinanz, a.s., jako dceřiná společnost OVB Holding AG působící v České republice, je předním členem českého trhu finančního zprostředkování.

OVB Allfinanz, a.s., jako dceřiná společnost OVB Holding AG působící v České republice, je předním členem českého trhu finančního zprostředkování. Etický kodex Naše vize S našimi vysoce kvalifikovanými spolupracovníky chceme poskytovat to nejlepší Allfinanz poradenství. Naše služby chrání klienty v České republice i Evropě před finančními riziky

Více

Etický kodex strážníka Městské policie Hrádek nad Nisou

Etický kodex strážníka Městské policie Hrádek nad Nisou 2010 Etický kodex strážníka Městské policie Hrádek nad Nisou MOTTO: HONOR, REVENTIA, JUSTITIA (Čest, úcta, spravedlnost) Preambule Povolání strážníka obecní a městské policie je velmi náročné, a to nejen

Více

KODEX CHOVÁNÍ. kodex chování v profesním životě v rámci skupiny Kiekert

KODEX CHOVÁNÍ. kodex chování v profesním životě v rámci skupiny Kiekert KODEX CHOVÁNÍ kodex chování v profesním životě v rámci skupiny Kiekert KODEX CHOVÁNÍ 2 PŘEDMLUVA Kiekert roste globálně. Naše činnosti jsou založeny na různých globálních zákonech, předpisech a normách.

Více

1/5. Zásady spolupráce s dodavateli

1/5. Zásady spolupráce s dodavateli Zásady spolupráce s dodavateli Jako etická obchodní organizace přebírá společnost Coca-Cola HBC AG a její dceřiné společnosti (dále jen souhrnně společnost Coca-Cola Hellenic nebo Společnost ) odpovědnost

Více

Kodex chování poradce [ Poslání Hodnoty ]

Kodex chování poradce [ Poslání Hodnoty ] Kodex chování poradce [ Poslání Hodnoty ] Leden 2009 Vážený kolego, To, co děláme v Edolo Consult každý den, má zásadní dopad na mnohé lidi. Jako společnost zajišťující pro svoje zákazníky poradenské služby

Více

Diagnostický ústav pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33

Diagnostický ústav pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33 Diagnostický ústav pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33 ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Diagnostického ústavu pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33 Preambule Základními hodnotami, které má každý zaměstnanec státní příspěvkové

Více

ETICKÝ KODEX GLOBAL ASSISTANCE A.S.

ETICKÝ KODEX GLOBAL ASSISTANCE A.S. ETICKÝ KODEX GLOBAL ASSISTANCE A.S. DESATERO ETICKÝ CH PRAVIDEL 1. Dodržujeme právní předpisy a vnitřní předpisy, respektujeme etická pravidla a ctíme základní firemní hodnoty; totéž vyžadujeme od našich

Více

Příručka ke compliance systému monitoringu dodržování zákonů a předpisů. Podnikové hodnoty & Příručka pro zaměstnance skupiny Seves Group

Příručka ke compliance systému monitoringu dodržování zákonů a předpisů. Podnikové hodnoty & Příručka pro zaměstnance skupiny Seves Group Příručka ke compliance systému monitoringu dodržování zákonů a předpisů Podnikové hodnoty & Příručka pro zaměstnance skupiny Seves Group 1 1 Předmluva Podnikové hodnoty Milé spolupracovnice a milí spolupracovníci,

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

ETICKÝ KODEX. zaměstanců Povodí Vltavy, státní podnik. Příloha č. 13 Pracovního řádu. Platnost od

ETICKÝ KODEX. zaměstanců Povodí Vltavy, státní podnik. Příloha č. 13 Pracovního řádu. Platnost od Příloha č. 13 Pracovního řádu zaměstanců Platnost od 1. 7. 2016 Schválil: RNDr. Petr Kubala, generální ředitel, Holečkova 8, Praha 5 2 / 4 Preambule Etický kodex (dále jen Kodex ) navazuje na standardy

Více

FINVISION, s.r.o.; Šunychelská 1159, Bohumín Nový Bohumín, IČ:

FINVISION, s.r.o.; Šunychelská 1159, Bohumín Nový Bohumín, IČ: POSTUPY PRO ZJIŠŤOVÁNÍ A ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ A PRAVIDLA PRO PŘIJÍMANÍ POBÍDEK ČÁST PRVNÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Všechny osoby, které se podílejí na provozu společnosti nebo na poskytování investičních

Více

CODE OF CONDUCT. Zásady chování

CODE OF CONDUCT. Zásady chování CODE OF CONDUCT Zásady chování Pro skupinu podniků Duvenbeck je samozřejmostí odpovědné a eticky nezávadné chování vůči zaměstnancům, zákazníkům, dodavatelům, obchodním partnerům, vůči společnosti i okolnímu

Více

Compliance u nás. Jednat správně!

Compliance u nás. Jednat správně! Compliance u nás Jednat správně! Nejprve jsme se ptali, co to má všechno znamenat. Konečně víme, jak si máme počínat. Následně však zjistíme, že ve všedním pracovním dni přece není vždy všechno tak jednoznačné.

Více

Zásady korektního chování

Zásady korektního chování Zásady korektního chování ve firemní skupině Borgers Code of Conduct Obsah Předmluva 3 1. Všeobecné požadavky na korektní chování 5 2. Zabránění konfliktům zájmů 6 3. Kontakt s obchodními partnery a třetími

Více