Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury"

Transkript

1 Vydání č. 4 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Novinky - o čem se jedná a co se připravuje 1 Novinky - o čem se jedná, co se připravuje 1 Dotační titul MMR Fotogalerie zahraničních TIC 2 Rada A.T.I.C. ČR, pohlednice, veletrhy 3 Fotografické publikace MCU 4, 5 Členské fórum MOJE ZEMĚ V rámci veletrhu Regiontour v Brně připravujeme seminář s tématem: Elektronická evidence tržeb pro TIC. Pro zájemce z řad členských TIC účastnících se veletrhu Regiontour v Brně připravujeme na večerní výjezd do vinařství v Hustopečích. Aktualizované vydání brožury Abeceda TIC je připravováno na 2. pol. roku Rada asociace připravuje žádost o dotaci na certifikaci služeb z dotačního titulu MMR pro neziskové organizace. V rámci spolupráce s organizátory veletrhu For caravan v Praze, bude mít A.T.I.C. ČR venkovní prezentaci. Soutěž Informační centrum roku 2017 bude zajištěna ve spolupráci s KAM po Česku, vydavatelem stejnojmenného časopisu. ATIC ČR osloví nové vedení krajů ČR a požádá je o spolupráci se zástupci TIC na rozvoji cest. ruchu v krajích. Soutěž propagačních materiálů Turist propag v Lysé nad Labem bude příští rok opět realizována ve spolupráci s asociací. 6, 7 Informace z TIC, noví členové a čekatelé listopad 2016 Redakce: Sekretariát A.T.I.C. ČR Mgr. Jan Matouš Tyršova Polička Tel.: office@aticcr.cz Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu dotační program MMR na rok 2017 Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu, 3) Rozvoj veřejné infrastruktury cestovního ruchu - zde letos mezi žadateli rovněž provozovatelé turistických informačních center, která jsou držiteli certifikace Jednotné klasifikace TIC v ČR Dotace max. 50 % způsobilých výdajů Příjem žádostí: od do Seminář MMR: v v Praze (programy a dotace) Fotogalerie zahraničních informačních center na webu asociace Na webových stránkách asociace je vytvořena fotogalerie zahraničních informačních center. Fotogalerie může sloužit jak pro srovnání s našimi TIC, tak pro inspiraci. Pokud máte pár zajímavých fotografií ze zahraničních TIC, zašlete je prosím s označením města a názvu země (např. Německo _Mnichov), ve velikosti cca 100 kb na: office@aticcr.cz. Postupně je umístíme na web.

2 Vydání č. 4 /2016 Strana 2 Na členském fóru v Mariánských Lázních byl zvolena rada asociace, prezident a viceprezidentka na další dvouleté období Rada ATIC ČR bude pracovat v tomto složení: Středočeský kraj: Pavel Hlaváč (Poděbrady) Praha: Petr Slepička (Prague City Tourism) Liberecký kraj: Pavlína Kuchtová (Liberec) Ústecký kraj: Zdeňka Václavková (Děčín) Karlovarský kraj: Věra Simeth (Karlovy Vary) Plzeňský kraj: Božena Vaňková (Tachov), Jihočeský kraj: Lenka Horejsková (Tábor) Královéhradecký kraj: Michaela Bělinová (Hořice) Pardubický kraj: Libor Kačírek (Jablonné nad Orlicí) Kraj Vysočina: Ludmila Marková (Počátky), Moravskoslezský kraj: Monika Konvičná (Frýdek-Místek) Olomoucký kraj: Jitka Lučanová (Olomouc) Zlínský kraj: Pavla Julinová (Zlín) Jihomoravský kraj: Dita Hojačová (Kyjov) Prezident A.T.I.C. ČR Pavel Hlaváč (Poděbrady) Viceprezidentka A.T.I.C. ČR Jitka Lučanová (Olomouc) Revizorka A.T.I.C. ČR Lenka Dočkálková (Hranice) Soutěž "O nejhezčí turistickou pohlednici roku 2017" Novinkou soutěže je vytvoření dvou soutěžních kategorií: hodnoceny budou samostatně pohlednice jedno obrázkové a více obrázkové. Soutěžit se bude rovněž o nejhezčí kalendářík a turistickou vizitku. Místo konání: veletrh Regiontour na Výstavišti v Brně. Přihlášky: zasláním 4 ks exemplářů do na adresu organizátora soutěže: Turistické informační a mapové centrum, nám. Přemysla Otakara II. č. 21, České Budějovice. Zaslané pohlednice budou vystaveny v expozici u hlavního pódia, kde proběhne také hlasování veřejnosti v prvních dvou dnech veletrhu 19. a Ostrava, března 2017 Lysá nad Labem, Nabízíme členům A.T.I.C. ČR opět příznivou cenu pro prezenci na veletrzích CR v Ostravě a Lysé nad Labem. Ostrava: Dovolená a region, lázeňství 2017 Nejnižší cena za prostory pro prezentaci (obce/oblasti) činí 2.000,- Kč + DPH. Je v ní zahrnuto: 2 x 2 m výstavní plocha, 4 x výstavní panel, 1 x stůl, 2 x židle a název vystavovatele na límci. Pro ty, kteří jsou ochotni si připlatit, jsou k dispozici další dvě varianty - s pultem, stánkem v stabilnějším provedení a regály ( , - Kč + DPH). Uzávěrka přihlášek: Lysá nad Labem: Regiony České republiky 2017 Nabídka prezentace na veletrhu CR je postavena obdobně. Cena činí 3.300,- Kč + DPH, je v ní zahrnuto: 4 m2 výstavní plocha, obvodové stěny, koberec, stůl, 2 židle, věšák, koš, název vystavovatele na límci (text). Za příplatek je přivedení elektrického proudu. Uzávěrka přihlášek: Asociace plánuje v rámci obou veletrhů realizovat seminář.

3 Vydání č. 4 /2016 Strana 3

4 Vydání č. 4 /2016 Strana 4 Členské fórum v Mariánských Lázních: historicky nejvyšší počet účastníků Více než 130 pracovníků ze 79 turistických informačních center zavítalo ve dnech října 2016 na členské fórum do Mariánských Lázní. Opětovně se jedná o nejvyšší účast pracovníků TIC na členském fóru, která se navíc meziročně stále zvyšuje. Jednání se uskutečnilo v krásném prostředí městského divadla. Účastníky přivítal místostarosta města Martin Hurajčík, prezident asociace Pavel Hlaváč a vedoucí městského TIC Barbora Tintěrová. Začátek jednání patřil předání cen Srdce pro region. Ocenění obdržel Miroslav Foltýn za Ústecký kraj a Ing. Jiří Šindelář za Karlovarský kraj. Na jednání byla přijata zpráva o činnosti A.T.I.C. ČR v uplynulém období a schválen rozpočet organizace na rok Krátce byly představeny nejbližší známé vzdělávací semináře pro pracovníky infocenter, jejich témata a termíny v krajích, schváleny úpravy Jednotné klasifikace TIC v ČR a zvolena rada A.T.I.C. ČR a prezident s viceprezidentkou. Zástupci společnosti IPSOS prezentovali fóru výsledky mystery shopingu v roce 2016, zástupce Ministerstva pro místní rozvoj uvedl informace o Národním programu podpory cestovního ruchu v regionech a pracovník agentury CzechTourism představil marketingový plán na podporu zvýšení návštěvnosti České republiky, přičemž současně reagoval na náměty A.T.I.C. ČR ke spolupráci s agenturou CzechTourism. V diskusním a prezentačním bloku zazněl příspěvek společnosti České dráhy, která poskytla účastníkům členského fóra 50% slevu na jízdné na členské fórum a zpět. Dále bylo představeno mariánskolázeňské Boheminium (skvosty architektury ČR v miniatuře), novinky vydavatelství MCÚ, soutěž Tourism X Games, časopis Kam po Česku a veletrhy Lysá nad Labem. Další členské fórum se uskuteční v dubnu v Brně. Po jednání členského fóra následoval společenský večer. Druhý den byl věnován návštěvě parku miniatur Boheminium a poznávání Mariánských Lázní s ochutnávkou místních pramenů a různorodému vyžití (bazén, plynové jezírko, lukostřelba, návštěva oplatkárny, prohlídka lázňských domů a podzemí, či jízda turistickým vláčkem). Pořadatelům z informačního centra v Mariánských Lázních patří velké uznání a poděkování.

5 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 4 /2016 Strana 5 Letem světem členským fórem, Mariánské Lázně, Viceprezidentka s prezidentem asociace Na obědě v hotelu Hvězda U fontány na kolonádě 50 % sleva na vlak pro účastníky čl.fóra Přestávka Model lázní v parku Boheminium

6 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 4 /2016 Strana 6 Novinky z turistických informačních center Chodov: exkurze do věže kostela Mělník: úschovna zavazadel Infocentrum v Chodově nedávno zahájilo exkurze do věže chodovského kostela svatého Vavřince. Exkurze se konají každou poslední sobotu v měsíci od 13:00 hodin. Ve věži kostela visí nejstarší chodovská památka - čtvrt tunový zvon Jan Vilém z roku 1658, který se po 35 leté odmlce znovu rozezněl letos 13. srpna. Krnov: půjčovna koloběžek V TIC Krnov navázali na počin několika dalších TIC v ČR a zřídili pro své návštěvníky i místní obyvatele půjčovnu koloběžek. Koloběžek mají 6 a půjčují je spolu s přilbou a zámkem s klíčem za poplatek 50 Kč / den oproti vratné kauci (500,- Kč). Ke koloběžkám chystají mobilní aplikaci, která návštěvníkům umožní lépe si prohlédnout krásy Krnova a jeho okolí. Koloběžky získalo Město Krnov formou výpůjčky a následného daru od Moravian-Silesian Tourism. Zejména cyklistům přijíždějícím po Vltavské a Labské stezce s plnou výbavou, ale i ostatním turistům a návštěvníkům se hodí nová úschovna zavazadel v infocentru v ulici Legionářů. Díky ní mohou návštěvníci již od léta vyrazit nalehko a bez obav o svůj majetek např. na vyhlídkovou chrámovou věž, či do mělnického podzemí. Bytelné stojany na kola před budovou infocentra jsou samozřejmostí. Nové Město nad Metují: komiks do minulosti města Máte-li málo času a přitom chcete poznat historii Nového Města nad Metují netradiční formou, máte vyhráno. Právě pro vás informační centrum připravilo komiks, se kterým se můžete vydat na zábavnou cestu do minulosti města. Poznáte místního hudebního skladatele i toho, kdo pykal za své hříchy v hladomorně. Pro skupinu si můžete objednat za průvodce Jana Černčického z Kácova, zakladatele města, který se s vámi o nějaký ten bulvárek také podělí. Objednávky na: info@muzeum-nmnm.cz, tel , Nový Bor: pro turisty i pro místní Častokrát jsou informační centra pokládána za místa sloužící výhradně turistům. V Novém Boru kromě služeb turistům vydávají také slevové karty na autobusy a vlaky, pomáhají místním občanům při hledání jízdních spojů, seznamují je s novými vyhláškami města, např. ohledně změn systému parkování ve městě. Nabízí také sortiment reflexních předmětů pro dobré osvětlení chodců v noci, pořádají výstavy fotografií, výtvorů žáků místních škol apod. TIC je kontaktním místem CzechPoint pro některé záležitosti. Mimo letní sezónu je většina návštěvníků TIC z řad místních občanů. Kulturní a informační centrum FARA Planá nad Lužnicí Infocentrum v Plané nad Lužnicí připravilo pro své klienty nové propagační materiály o velkých plánských akcích, jako je např. masopust, či vodnický den, letáky o památkách, významných hostech a spolcích. Nové jsou odznaky města a dvě turistické vizitky.

7 Vydání č. 4 /2016 Strana 7 Noví členové A.T.I.C. ČR: Informační centrum Aš, udělena třída B Informační turistické centrum DAKH Litvínov, udělena třída B Městské informační centrum Bystřice pod Hostýnem, udělena třída B Turistické informační centrum Lanškroun, udělena třída B Visitor centre Letiště T1, udělena třída A Noví čekatelé na členství: Spindl.info, Špindlerův Mlýn, čekatel od , Ekologické centrum Orlov, Dům Natura Příbram, čekatel od , Informační a dopravní centrum Podřipska Členská základna A.T.I.C. ČR v roce 2016 opět meziročně vzrostla o 15 TIC a dnes čítá již 291 informačních center, vč. 18 poboček TIC. Do asociace mají zájem vstoupit další 4 turistická informační centra - čekatelé na členství v asociaci. Jsme na webu: /aticcr

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018 Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu Huť František 20.března 2018 Malé představení TIC: Turistické informační centrum je veřejně přístupné a viditelně označené

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz Vydání č. 3 /2012 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Memorandum o společné certifikaci Podpis memoranda o spolupráci na jednotné klasifikaci turistických informačních center ČR 1 Zvolena rada A.T.I.C. ČR

Více

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2018 Strana 1. listopad Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2018 Strana 1. listopad Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace Vydání č. 4 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace 1 Aktuálně z asociace, Podzimní členské fórum A.T.I.C. ČR 2 Jaké bylo členské fórum v Kutné Hoře 3 Výsledky ankety Infocentrum 2018

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 2 Pracovník Informačního centra v

Více

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl 19. září 2016 Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např.

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají Vydání č. 4 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají 1 Katalog prací Novinky z webu Vzdělávání v prosinci 2 Vzdělávací seminář Soutěž pohlednice

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Nástroje na podporu obcí dotace MMR o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace

Nástroje na podporu obcí dotace MMR o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace Nástroje na podporu obcí dotace MMR 2018 o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace J. Vlk ORP tel : 731 628 294 vlkjos@mmr.cz květen 2018 Národní programy 2018

Více

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje na os/rok průměrná Zaměstnanci Zemědělci v Kč v % v Kč v % v Kč Spotřební vydání 84568 100 85920 100 73356 z toho: rekreace a kultura

Více

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR.

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR. Vydání č. 1 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 1 2 Jarní členské fórum v Hranicích Jaký byl seminář v Ostravě 2.3.2018 Vzdělávání 2017 soutěž s ČT Déčko Mystery shopping 3 Jupigo 4 Soutěž pohlednic,

Více

Praha - bytové prostory

Praha - bytové prostory Praha - bytové prostory Praha 1 Praha 2 Garsonka 3 750 000 13 000 2 770 000 12 000 Byt 2+1 6 900 000 19 000 4 100 000 15 000 Byt 3+1 10 100 000 21 000 5 200 000 16 000 Byt 4+1 11 500 000 35 000 7 000 000

Více

CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY

CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY str. 60 CENOVÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY Ústecký Liberecký Královéhradecký Karlovarský Praha Plzeňský Středočeský Jihočeský Pardubický Jihomoravský Zlínský BYTOVÉ PROSTORY Praha 1 Praha 2 PRODEJ PRONÁJEM PRODEJ

Více

Výsledky VII. ročníku ankety Kraj mého srdce za rok 2018

Výsledky VII. ročníku ankety Kraj mého srdce za rok 2018 Výsledky VII. ročníku ankety mého srdce za rok 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA (Praha 11. 2. 2019) Pořadatelem ankety je tradičně redakce KAM po Česku, ve spolupráci s veletržní správou ABF EXPO PRAHA a pod záštitou

Více

Praha - bytové prostory

Praha - bytové prostory Praha - bytové prostory Praha 1 Praha 2 Garsonka 3 690 000 13 500 2 630 000 12 500 Byt 2+1 6 700 000 20 000 3 900 000 17 000 Byt 3+1 9 900 000 22 000 5 600 000 18 000 Byt 4+1 10 110 000 30 000 7 000 000

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 27.10.2016 představení produktu Půjčovny kol ČD Doplňková služba ČD fungující od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně) V

Více

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1. HISTORIE STANDARDIZACE SLUŽEB TIC V roce 1994 byla přijata první kategorizace A.T.I.C. ČR s několika požadavky

Více

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR 1. SLOVO ÚVODEM 2. MINIMÁLNÍ STANDARD SLUŽEB 3. KLASIFIKAČNÍ TŘÍDY 4. CERTIFIKACE TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA PROCES CERTIFIKACE UDĚLOVÁNÍ,

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy Tabulka doporučených mezd pro Hlavní město Praha horní hranice horní hranice 27 047 155 27 668 166

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy Tabulka doporučených mezd pro Jihomoravský kraj 20 404 121 24 347 144 26 808 158 21 681 126 26 547

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 Srpen 2013 / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za 1. pololetí 2013 Typ návštěvníka 1. pololetí 2013 1. pololetí 2012 A. Zahraniční turista 39,0 % 39,5 % B.

Více

SAJAM VODA BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody

SAJAM VODA BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody Zahraniční kancelář agentury CzechTrade v Bělehradě připravuje společnou prezentaci českých firem na tomto veletrhu

Více

BULLETIN. 180. Žofínské fórum. Turistická sezóna, cestovní ruch a služby

BULLETIN. 180. Žofínské fórum. Turistická sezóna, cestovní ruch a služby BULLETIN 180. Žofínské fórum Turistická sezóna, cestovní ruch a služby 1. 6.2015 180. Žofínské fórum Turistická sezóna, cestovní ruch a služby 1. června 2015 od 13:00 hod. Obsah: - Přednášející v hlavní

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2014. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2014. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2014 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK Obsah prezentace Představení projektu Výsledky za rok 2014 Typologie návštěvníků

Více

Aktivity INFOCENTRA 2014

Aktivity INFOCENTRA 2014 Aktivity INFOCENTRA 2014 Statistika návštěvnosti města Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních města Karlovy Vary 2013 2014 2014/2013 Hosté Přenocování Hosté Přenocování Hosté Přenocování

Více

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností (data ke konci ledna 2016) ORP Počet podaných žádostí Kraj BLATNÁ 3 Jihočeský ČESKÉ BUDĚJOVICE 38 Jihočeský ČESKÝ KRUMLOV 3 Jihočeský

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 1. 3. čtvrtletí 2013. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 1. 3. čtvrtletí 2013. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 1. 3. čtvrtletí 2013 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK Obsah prezentace Představení projektu Výsledky 1.- 3. čtvrtletí

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK Obsah prezentace Představení projektu Výsledky za rok 2013 Typologie návštěvníků

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 1. 3. čtvrtletí 2014. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 1. 3. čtvrtletí 2014. Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 1. 3. čtvrtletí 2014 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Markéta Hájková/ STEM/MARK Obsah prezentace Představení projektu Výsledky 1.- 3. čtvrtletí

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce: Vydání č. 1 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 2 3 4 Jaký byl seminář v Ostravě 3.3.2017 Vzdělávání 2016 Turist propag 2017 členské fórum v Brně Soutěž

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-205 Květen 204 / Jan Tuček / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za. čtvrtletí 204 a rok 203 Obsah prezentace O projektu Odhad počtu zahraničních návštěvníků

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2016 Strana 1. Podzimní členské fórum Mariánské Lázně října září 2016

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2016 Strana 1. Podzimní členské fórum Mariánské Lázně října září 2016 Vydání č. 3 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Členské fórum, mystery shoping 2 Projekt s Českou televizí, TXGMS, katalog prací 3 Záměry spolupráce s agenturou CzechTourism 3 Časopis MOJE ZEMĚ 4, 5

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu Účast na veletrzích a dalších akcích v červnu ASICS Stockholm Marathon Expo, 1. 6. 3. 6. Ve dnech 1. 6. 3. 6. 2017 se Královéhradecký kraj zúčastnil prezentační akce ASICS Stockholm Marathon Expo. Na expu

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 8. ledna 2014 Národní program podpory cestovního

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ. Druhý kongres finančních profesionálů. Předpokládaný termín: listopad Konferenční centrum City, Praha 4

NABÍDKA PARTNERSTVÍ. Druhý kongres finančních profesionálů. Předpokládaný termín: listopad Konferenční centrum City, Praha 4 Druhý kongres finančních profesionálů NABÍDKA PARTNERSTVÍ Předpokládaný termín: listopad 2016 Délka kongresu: dva dny (pátek+sobota) Místo konání: Konferenční centrum City, Praha 4 Organizátor: Financial

Více

INTERBAD Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: výroba bazénů, saun a lázeňství

INTERBAD Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: výroba bazénů, saun a lázeňství Výstaviště Stuttgart, Německo Obor: výroba bazénů, saun a lázeňství INTERBAD je světově nejvýznamnější platformou pro prezentaci novinek z oblasti výroby a údržby bazénů a saun, lázeňství a wellness. Veletrh

Více

WASMA Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů

WASMA Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Výstaviště Sokolniki Moskva, Ruská federace Zařízení a technologie pro úpravu vody, zpracování a likvidaci odpadů Zahraniční zastoupení CzechTrade Moskva připravuje prezentaci českých firem za účelem nalezení

Více

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání:

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Vydání č. 2 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Turistické karty a Turist Propag 2016 1 Projekt s Českou televizí 2 Vzdělávání 2016, 1. Turistpropag, členské fórum 3 Členské fórum - foto, Časopis MOJE

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 Listopad 2013 / Jan Tuček, Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za 3. čtvrtletí 2013 Příjezdový cestovní ruch ČR 3. čtvrtletí 2013 Typ návštěvníka 3Q 2013

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-205 Srpen 204 / Jan Tuček / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za. pololetí 204 Obsah prezentace O projektu Odhad počtu zahraničních návštěvníků a jejich

Více

Česko jede příprava na rok 2018

Česko jede příprava na rok 2018 Česko jede příprava na rok 2018 18. - 19. 10. 2017, České Budějovice Přesná adresa konání akce: B. Němcové 12/2 (budova ČEVAK), České Budějovice O pracovním semináři Je to už rok, co CzechTourism převzal

Více

Podpořené projekty Situační prevence. Informace pro občany

Podpořené projekty Situační prevence. Informace pro občany PŘIDĚLENÉ DOTACE V RÁMCI KRAJSKÝCH A MĚSTSKÝCH PROGRAMŮ PREVENCE KRIMINALITY 2010 Aš 1 300 000 Benešov 1 42 000 Bílina 4 177 000 Bílovec 1 471 000 Blansko 2 1 649 000 Boskovice 1 20 000 Brno 3 1 3 3 136

Více

STATISTIKY CR NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE DO ROKU 2016

STATISTIKY CR NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE DO ROKU 2016 STATISTIKY CR NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE DO ROKU 2016 1.1 Vývoj cestovního ruchu v rámci ČR v hromadných ubytovacích zařízeních (HUZ) v ČR 2012 15 098 817 43 278 457 2011 / 2012 - - 2013 15 407 671

Více

Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení)

Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) Celkové pořadí Město Kraj Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) Pořadí v oblasti přístup veřejné oblasti na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) 1 Přelouč Pardubický

Více

Zhodnocení dosavadního vývoje trhu cestovního ruchu v roce 2009

Zhodnocení dosavadního vývoje trhu cestovního ruchu v roce 2009 Zhodnocení dosavadního vývoje trhu cestovního ruchu v roce 2009 Konference Hospitality & Tourism Summit 2009 Praha, 9. červen 2009 Aktuální výsledky UNWTO World Tourism Barometer za měsíce leden a únor

Více

MOSBUILD Expocentr Moskva, Ruská federace. Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie

MOSBUILD Expocentr Moskva, Ruská federace. Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie 2018 Expocentr Moskva, Ruská federace Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie Podrobnější informace o akci: www.mosbuild.com Zahraniční zastoupení CzechTrade v Moskvě připravuje prezentaci

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 3. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.1.213 3.1.213

Více

Program záchrany architektonického dědictví 2018

Program záchrany architektonického dědictví 2018 Příjemci příspěvku dle typu žadatele Typ žadatele Počet - fyzická osoba 5 a přísp. organizace zřizovaná obcí 48 43 - jiná nestátní nezisková organizace(např. spolek, nadace, o.p.s.) 4 - právnická osoba

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 4. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.4.213 3.4.213

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Ing. Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 1. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.7.212

Více

Regionální potravina 2012-2013

Regionální potravina 2012-2013 Regionální potravina 2012-2013 Kampaň v roce 2012 Cíle marketingové, mediální a PR kampaně: zvýšit povědomí o značce Regionální potravina mezi spotřebiteli zvýšit povědomí o oceněných produktech a producentech

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 Květen 2013 / Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za 1. čtvrtletí 2013 Typ návštěvníka 1Q 2013 1Q 2012 A. Zahraniční turista 39,1 % 39,8 % B. Jednodenní

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011

Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011 Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011 1 Nová Paka Královéhradecký 17 6 7 63 35 113 2 Humpolec Vysočina 84 126 21 26 37 4 3 Nové Město nad Metují Královéhradecký 98 51 6 45 4

Více

Retrospektivní přehled o počtu obyvatel a domů v letech v krajích a správních obvodech obcí s rozšířenou působností

Retrospektivní přehled o počtu obyvatel a domů v letech v krajích a správních obvodech obcí s rozšířenou působností P o č e t o b y v a t e l ČESKÁ REPUBLIKA 7 565 463 8 223 227 8 666 456 9 374 028 10 076 727 10 009 480 10 674 240 8 896 086 9 571 531 9 807 697 10 291 927 10 302 215 10 230 060 10 436 560 Hlavní město

Více

Pozvánka na Cyklokonferenci v Královéhradeckém kraji května 2009

Pozvánka na Cyklokonferenci v Královéhradeckém kraji května 2009 Pozvánka na Cyklokonferenci 2009 v Královéhradeckém kraji 26. - 30. května 2009 Vážení přátelé cyklistiky, je mi velikou ctí, že vás mohu tímto pozvat na další již tradiční cyklokonferenci konanou ve

Více

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace

Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace Aktivity Svazu průmyslu a dopravy ČR 2. polovina dubna 1. polovina července 2015 Milan Mostýn Ředitel Sekce komunikace Právník roku SP ČR předával ocenění 16. 4. Vyhlášení vítězů soutěže Manažer roku 23.

Více

Příjezdový cestovní ruch

Příjezdový cestovní ruch Příjezdový cestovní ruch Historie projektu Příjezdový cestovní ruch Od-do Měsíců Zadavatel Vzorek Kde / / CzT / / MMR / / CzT / / MMR / / CzT / / MMR / / CzT / / MMR / / CzT Hlavní silniční přechody,železniční

Více

ELEKTRO Expocentr Moskva, Ruská federace Elektrozařízení, světelná technika, automatizace budov a staveb

ELEKTRO Expocentr Moskva, Ruská federace Elektrozařízení, světelná technika, automatizace budov a staveb Expocentr Moskva, Ruská federace Elektrozařízení, světelná technika, automatizace budov a staveb ZAŘÍZENÍ, SVĚTOTECHNIKA, AUTOMATIZACE BUDOV A STAVEB Zahraniční zastoupení CzechTrade Moskva připravuje

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6, tel.: 242 429 260, e-mail: cgf@gymfed.cz MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ve sportovní gymnastice jednotlivkyň VS 1 A, VS 2 A,

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Stránka 1 Vydání č. 1/2012 únor 2012 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Vzdělávání pracovníků turistických informačních

Více

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 propagace cestovního ruchu a turistických možností Středočeského kraje tvorba propagačních materiálů

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Březen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 3. 2013 bylo

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR listopad 2008 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ AKTUÁLNĚ PO LETNÍ TURISTICKÉ SEZÓNĚ Redakce: Mgr. Jan Matouš Sekretariát

Více

Příjemci podle typu žadatele

Příjemci podle typu žadatele Program Podpora obnovy KP prostřednictvím ORP 28 Příjemci příspěvku podle typu žadatele Typ žadatele Počet, náboženská společnost, židovská () 27 fyzická osoba () 52 fyzická osoba podnikající () 7, příspěvková

Více

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České.

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České. Česko-saské Cestovní ruch Cestovní ruch v Národním parku České Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Cestovní ruch Michaela Andělová České o.p.s. Mgr. Richard Nagel Správa NP České Česko-saské Cestovní

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE PRO Šumavsko, z.s. Datum jednání: 20. dubna 2017 Čas jednání: od 16.30 do 18.00 Místo jednání: Výletní restaurace Vodník, Vimperk Přítomni: dle prezenční listiny Zápis: Mgr.

Více

Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje. 19. dubna 2017

Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje. 19. dubna 2017 Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje 19. dubna 2017 Program setkání pracovníků TIC a cestovního ruchu (19.4.2017) 9.00 9.30 Prezence účastníků 9.30 9.40 Zahájení Ing. Ivo Minařík, MPA, vedoucí

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 7. 12. 2017 CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 OBSAH PŘEHLED AKTIVIT REALIZOVANÝCH V ROCE 2017 PLÁN AKTIVIT PRO ROK 2018 CENTRÁLNÍ ÚROVEŇ REGIONÁLNÍ PLÁNY TEMATICKÉ PRACOVNÍ

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch Jan Tuček / STEM/MARK

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch Jan Tuček / STEM/MARK PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V ROCE 2013 Prezentace výsledků projektu Příjezdový cestovní ruch 2009-2015 Jan Tuček / STEM/MARK Odhad počtu zahraničních návštěvníků Typ návštěvníka 2013 2012 2011 A. Zahraniční

Více

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od 1. 1. 2013 Současné FÚ Nástupnické krajské FÚ Číslo FÚ Název FÚ Matrika FÚ Název FÚ Sídlo FÚ Hlavní město Praha 1 FÚ pro Prahu 1 7625011

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH 2009-2015 Listopad 2014 / Jan Tuček, Markéta Hájková / STEM/MARK, a.s. Souhrnné výsledky za 3. čtvrtletí 2014 Obsah prezentace O projektu Odhad počtu zahraničních návštěvníků a

Více

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum:

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum: 6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU TO BESKYDY-VALAŠSKO IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář Datum: 9. 5. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: zdroj

Více

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Příloha č. 1 Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů do 31. 12. 2012 Seznam finančních úřadů od

Více

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 1 1 Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 10 3

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Plzeňský kraj Srpen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 8. 2013 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Realizované aktivity 2013 INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Jaký byl rok 2013 pro INFOCENTRUM? INFOCENTRUM v číslech 2013 Počet pracovišť: 2 + 1 (12/2013) Počet zaměstnanců: 12 ( -15%) Návštěvnost poboček:

Více

PLMA USA Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: privátní značky

PLMA USA Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: privátní značky Rosemont Convention Center, Chicago, Illinois Obor: privátní značky Popularita obchodních značek v USA je mnohem vyšší, než tomu bylo v předchozích letech. Očekává se, že tento trend bude dále posilovat.

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci Měsíční statistická zpráva březen 2016 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

RESTA Vilnius, Litva Obor stavebnictví a renovace

RESTA Vilnius, Litva Obor stavebnictví a renovace Vilnius, Litva Obor stavebnictví a renovace Ve dnech 26. 29. dubna 2017 se v areálu Litevského výstavního a kongresového centra LITEXPO v hlavním městě Vilnius uskuteční specializovaná stavební výstava

Více

Konkurenceschopnost českých horských středisek podpora a rozvoj horských středisek z pohledu státu

Konkurenceschopnost českých horských středisek podpora a rozvoj horských středisek z pohledu státu Konkurenceschopnost českých horských středisek podpora a rozvoj horských středisek z pohledu státu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha 2015 Obsah Podpora horských oblastí v roce 2007 2015 Národní program

Více

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY ZÁSADY pro organizování a financování českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích v roce 2013 Zásady pro organizování a financování českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích stanoví

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva duben 2017 Zpracoval: Mgr. Petra Dolejšová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti v Karlovarském

Více

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU TOP WINE CHINA VYPLATÍ?

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU TOP WINE CHINA VYPLATÍ? Největší oborová akce svého druhu v severovýchodní Číně. Veletrh je doporučen vystavovatelům nejen z řad vinařů, ale i producentům ostatních alko nápojů a výrobcům a obchodníkům s nápojovým a dekoračním

Více

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu 3.4. CERTIFIKACE TIC - PŘÍLOHA Zadavatel: Statutární město Zlín

Více

KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz KNIHOVNY Předmětem

Více

Dostupnost: Parkoviště i vleky se nacházejí přímo v obci u lázní Lipová. WWW stránky: Live camera: Zde

Dostupnost: Parkoviště i vleky se nacházejí přímo v obci u lázní Lipová. WWW stránky:   Live camera: Zde Skiareál leží na rozhraní pohoří Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku přímo v srdci lázeňské obce Lipová-lázně. Sjezdové tratě jsou vhodné především pro rodinné lyžování. Výhodou je možnost lyžování pro

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více