Komunitní plánování města Děčín

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Komunitní plánování města Děčín"

Transkript

1 Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 8/2012 Rodiny v krizi Ze dne: Jednání vedla: Mgr. Michaela Houdová ORGANIZACE Přítomni: Mateřské centrum Rákosníček, o.s. Magistrát města Děčín, OSV odd. sociálně-právní ochrany dětí Úřad práce ČR, KoP Děčín odd. zaměstnanosti Magistrát města Děčín, OSV, odd. sociální práce Centrum sociálních služeb, p.o., Azylový dům Policie ČR, KŘ ÚK, Preventivně informační skupina Děčín Romské sdružení Indigo Děčín o.s. Křesťanské společenství Jonáš MM Děčín, odbor školství a kultury (nečlen) Probační a mediační služba ČR, středisko Děčín Montessori centrum Děčín Omluveni: Poradna pro občanství / Občanská a lidská práva, pobočka DC Charitní sdružení Děčín, Asistenční služba pro rodiny s dětmi Občanské sdružení Děti a Rodina Rodinné poradenství, o.s., Děčín Úřad práce ČR, KoP Děčín odd. nepojistných dávek, HN a ZP Sdružení POPSI, Krizová poradna, o.s. Mateřské centrum Bělásek, o.s. PPP Děčín Centrum sociálních služeb, p.o., K-centrum, poradna pro rodiče Neomluveni: Život na hraně, o.s. Hosté: Cinka, o. s. MM Děčín DDM, Teplická ulice Program jednání: 1. Úvodní část (organizační záležitosti) 2. Host ředitelka DDM Světluše Hochwalderová 3. Hlasování o vstupu nového člena do KS o.s. Cinka 4. Hodnocení činnosti KS za rok Hodnocení činnosti organizací za rok 2012 a plány pro rok Plán činností pro rok Pozvánky, akce 8. Závěr stanovení termínu dalšího jednání JMÉNO ZÁSTUPCE Lucie Hašková Hana Henigová Bc. Hana Plechatá Bc. Kateřina Farská Venuše Říhová Bc. Vladimíra Jurčová nprap. Petra Trypesová Miroslav Grajcar Radmila Horynová Martina Špringlová Mgr. Lukáš Herich Miroslava Poskočilová Olivie Bílá Ing. Dagmar Vávrová Bohumila Havelková Světluše Hochwalderová KS není usnášeníschopná Ověření zápisu č. 7/2012 Je přítomno 10 hlasujících členů. Zápis z jednání ověřila Lucie Hašková (MC Rákosníček)

2 Zápis z jednání: 1. Úvodní část (organizační záležitosti) Členové byli vyzváni, aby do konce listopadu em oznámili manažerce KS, zda mají zájem o užívání loga KP a znaku města ve svých materiálech. Do tohoto termínu projevilo zájem pouze CHSD Děčín. Manažerka KS se zúčastnila dvou jednání pracovní skupiny pro sociální oblast v rámci Strategie statutárního města Děčín pro období Členy KS seznámila s organizační strukturou, zejména dalšími pracovními skupinami. V současné době se shromažďují materiály, podklady a analýzy. Od ledna budou probíhat v jednotlivých pracovních skupinách swott analýzy. Na začátku roku 2013 bude upřesněna spolupráce mezi pracovní skupinou pro sociální oblast a jednotlivými koordinačními skupinami procesu KP. Probační a mediační služba, středisko Děčín změna adresy a telefonních čísel zasláno e- mailem členům KS. Seminář " Ve školce to zvládnu", který pořádá společnost Člověk v tísni, o.p.s. byl přesunut na leden Nikdo ze členů KS nezaslal připomínky k JŘ a OŘ. Po dobu mateřské dovolené ředitelky CSS Děčín, p. o. bude zastupujícím ředitelem CSS Mgr. Marek Hošek. Aktualizace údajů na webu KP (Bělásek provedeno, Indigo předány přihlašovací údaje) vyhlášena výzva pro předkládání žádostí o účelovou dotaci na hlídání dětí do 3 let věku. Informace na webu KP. Od 1. ledna 2013 bude na MM Děčín, OSV nově Oddělení sociální práce a služeb. V rámci těchto změn by mělo zahájit svoji činnost i tzv. socioinfocentrum, jehož náplní bude zejména poskytování základního sociálního poradenství, odkazování příchozích občanů (dle jejich potřeb) na konkrétní pracovníky magistrátu, příspěvkové organizace a NNO. V plánu je rekonstrukce prostor OSV - budova Na Valech, kde by měla vzniknout nová zasedací místnost se zázemím. Termín pro odevzdání vyúčtování dotace poskytnuté na rok 2012 je do Organizace o.s. Křesťanské společenství Jonáš a MC Bělásek, o.s. požádaly město Děčín o mimořádnou dotaci. 2. Host ředitelka DDM Světluše Hochwalderová Hostem a zároveň hostitelem byla nová ředitelka DDM Děčín paní Světluše Hochwalderová. Paní ředitelka přijala pozvání do koordinační skupiny Rodiny v krizi od manažerky KS. Představila jednotlivá zařízení a činnost DDM. Upozornila na nové webové stránky DDM - Paní ředitelka již spolupracuje s některými členy KS a ráda by navázala spolupráci i s dalšími organizacemi. Na dalším jednání KS proběhne hlasování o členství DDM Děčín v KS. Děkujeme paní ředitelce za vlídné přijetí a poskytnutí prostor pro prosincové jednání KS. 3. Hlasování o vstupu nového člena do KS o.s. Cinka Vzhledem k tomu, že KS nebyla usnášeníschopná, bylo hlasování o členství o.s. Cinka přesunuto na lednové jednání.

3 4. Hodnocení roku 2012 Leden Únor Po dobu mateřské dovolené manažerky KS M. Houdové vede KS M. Hošek. Hodnocení projektů pro dotační řízení města v koordinační skupině dle nového způsobu. Po představení projektů probíhalo anonymní hlasování. (Typ A 6 žádostí, Typ B 5 žádostí) Březen Manažer KS je přítomen jednání Sociálně zdravotní komise - prezentace výsledků hodnocení projektů za KS. Duben Aktualizace realizačních plánů. Nominace adeptů na vedoucí pracovních skupin pro Střednědobý plánů ÚK. Ústecký kraj 1. dubna zahájil realizaci projektu Podpora plánování a transformace sociálních služeb v Ústeckém kraji. Aktivity: vyhodnocení kvality probíhajících procesů plánování v kraji, vzdělávání týmů zabývajících se plánováním rozvoje sociálních služeb na obecní i krajské úrovni a analýza potřebnosti sociálních služeb. Další oblastí, na kterou je projekt zaměřen, je zkvalitnění a rozšíření spektra sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením a s dlouhodobým duševním onemocněním. Projekt bude realizován do 31. března Náklady ve výši 16,978 mil. Kč jsou hrazeny z dotace poskytnuté Ústeckému kraji v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Květen Nový člen KS - Proběhlo hlasování o členství ÚP ČR, KoP Děčín oddělení nepojistných sociálních dávek, referát HN a ZP v KS, a to v souvislosti s organizační změnou přechodu hmotné nouze z Magistrátu města Děčín na Úřad práce ČR. Paní Zuzana Turčeková, Dis. představila nově vzniklou Agenturu pro rodinu, která se specializuje na péči o rodinu v Děčíně a okolí. Provoz agentury byl zahájen a její činnost je rozdělena do tří oblastí: Péče o novorozence, kojence, Hlídání dětí, Domácnost. Prezentace (M. Houdová) plnění cílů a opatření KS Rodiny v krizi zpracování dle zaslaných dat a informací od členů KS. Probíhá hodnocení procesu KP v ÚK v rámci projektu ÚK Podpora plánování rozvoje sociálních služeb na krajské i obecní úrovni. Hlavní manažerka Ing. Dagmar Vávrová zpracovala podklady pro hodnocení kvality procesu KP v Děčíně. Organizace LB plán, s.r.o. provedla vyhodnocení a dne byli s výsledky seznámeni zástupci obcí Ústeckého kraje. Města Ústí nad Labem a Děčín dosáhla nejlepšího hodnocení. Podrobné zprávy viz web KP. Červen Manažerka M. Houdová se opět zapojila po mateřské dovolené do vedení KS. Červenec Na Úřadu práce ČR, KoP Děčín proběhl informativní seminář k S kartě. KÚ ÚK vybral ze všech nominovaných vedoucí pracovních skupin pro tvorbu SPRSS pro region Děčín: skupina sociální péče Bc. Roman Horn skupina sociální prevence + odborné sociální poradenství Bc. Lenka Plicková Ing. Dagmar Vávrová bude členem finanční skupiny.

4 Zjišťování zájmu o bezplatné vzdělávání (f. BFZ) u členů KS Vzdělávání se rozběhlo na podzim a potrvá do března Zahájen sběr dat od organizací KS zdroje financování organizací, informace o realizovaných projektech. Srpen Září Říjen Sběr dat zdroje financování organizací, informace o realizovaných projektech. Host v KS - Paní Olivie Bílá představila neziskovou organizaci o.s. Cinka, Centrum Rozbělesy. Jedná se o nízkoprahové centrum pro děti a mládež (registrovaná sociálních služba). Organizace svou činností naplňuje opatření KPSS v oblasti Rodin v krizi, přechází tudíž z KS Osoby v krizi. Seminář ke katalogu sociálních služeb ÚK. Týden sociálních služeb od 8. do 14. října 2012 dny otevřených dveří. Listopad f. Firma Augur zahájila sběr dat (páteřní síť sociálních služeb). MM, OSV bylo osloveno k předání dat. Ing. Vávrová informovala o jednání Pracovní skupiny Strategie sekce Sociální politika města. Podány informace k dotačnímu řízení Revize JŘ a OŘ koordinačních skupin. Zpráva o plnění 2. Komunitního plánu v Sociálně zdravotní komisi, v Radě města, v zastupitelstvu. Do konce listopadu členové zasílají aktualizaci realizačních plánů. Zahájeno vzdělávání manažerského týmu. Prosinec Výzva pro předkládání žádostí o účelovou dotaci v sociální oblasti. Výzva pro předkládání žádostí o účelovou dotaci na hlídání dětí do 3let věku. Úřad práce ČR, KoP Děčín zorganizoval další seminář k S-kartě. Hodnocení činnosti KS a hodnocení činností členských organizací. Závěr Počet členů KS k : 20 Počet jednání v roce 2012: 8 (4 usnášeníschopná KS/ 4 neusnášeníschopná) 5. Hodnocení činnosti organizací za rok 2012 a plány pro rok 2013 Centrum sociálních služeb Děčín, p.o., Azylový dům pro muže a matky s dětmi 7 pokojů pro matky s dětmi, 1 pokoj pro otce s dětmi, 1 pokoj pro muže. Spolupráce s MS Rákosníček (volnočasové aktivity). Spolupráce s OSV s odd. sociální práce ohledně výplaty sociálních dávek.

5 Pokud vyjde projekt bude se pracovat na oddělení noclehárny od azylového domu. Centrum sociálních služeb Děčín, p.o., Kontaktní a poradenské centrum pro drogově závislé Charitní sdružení Děčín, Asistenční služba pro rodiny s dětmi Od ledna do listopadu využilo Aktivizační služby pro rodiny s dětmi 93 rodin (259 klientů), proběhlo 2003 intervencí. Probíhal kreativní kroužek Provázek. Nadále pokračovala pomoc se školní přípravou (7 dobrovolnic, 4 další by měli nastoupit v roce 2013) o.s. Křesťanské společenství Jonáš 1 měsíčně probíhá setkávání rodičů s dětmi v náhradní péči (4-5 rodin), skupina je otevřená, termíny setkáních v roce 2013 poskytne paní Horynová začátkem roku Magistrát města Děčín, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odd. sociální práce Navázání spolupráce s OSPOD a s ÚP, s neziskovými organizacemi, sociální sestrou nemocnice. Navázání spolupráce s klienty. Cca 175 návštěv v rodinách (příjemci dávek). Realizace ankety v domech s pečovatelskou službou (cca 300 vyplněných dotazníků). Rozšiřování informací o neziskových organizacích. Magistrát města Děčín, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odd. sociálně-právní ochrany dětí Spolupráce s neziskovými organizacemi, s oddělením sociální práce. Realizace 4 víkendů v rámci projektů prevence kriminality, které byly spolufinancovány Ministerstvem vnitra ČR a rozpočtem města Děčín. Novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí od ledna Mateřské centrum Bělásek Aktivity pro rodiny herna, cvičení, kroužky. Projekty - Hejbejte se kosti moje, Pohádkové zastavení v Ústeckém kraji aneb pojďte si hrát. Rozšíření rukodělných kroužků. Mikrojesle. Mateřské centrum Rákosníček, o.s. Škola rodičů. Centrum osobního rozvoje rodiny. Nové programy pro děti od 3 let. Rozšíření kapacity Miniškolky na 20 dětí. Od zápis MŠ Minimontessori do rejstříku škol a školských zařízení. MC byl v létě předán sociální automobil. Od září 2012 výuka angličtiny Helen Doron. Novinky v roce 2013 přespávání dětí v centru, nový rezervační a náhradový systému pro přihlašování na kurzy a aktivity. Jednání s OSPOD ohledně registrace k pověření sociálně-právní ochrany dětí. Montessori centrum Děčín, o.s. Základní škola Svět a Mateřská škola Svět. Volnočasové aktivity. Letní tábory. Spolupráce s MŠ Krippen přeshraniční spolupráce. Pedagogicko-psychologická poradna Ústeckého kraje a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Teplice, Pedagogicko-psychologická poradna Děčín Policie ČR, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, Preventivně informační skupina Děčín Odklon od primární prevence ve školách. Od dojde v děčínském regionu k několika výrazným změnám viz tisková zpráva v příloze.

6 Poradna pro občanství / Občanská a lidská práva, pobočka Děčín Probační a mediační služba ČR středisko Děčín Rodinné poradenství, o.s. Rodinné poradenství ukončuje ke konci roku svou činnost, odborní pracovníci přecházejí od ledna 2013 do Krizové poradny. Občanské sdružení Děti a Rodina Romské sdružení Indigo Děčín Realizace sociální služby nízkoprahové denní centrum pro děti a mládež 88 klientů (3000 kontaktů) Organizace letního táboru ve Staré Olešce. Sdružení Programy občanské pomoci a sociální intervence, Krizová poradna Začátkem roku 2012 řeší KP velké finanční problémy z důvodu nízké dotace města. Nutno ukončit DPP s jedním poradcem - sociálním pracovníkem a zkrácení provozní doby. V květnu 2012 se zařízení KP stěhuje, na vlastní náklady, na novou adresu: Karla Čapka, Děčín I (budova ČSPL) V rámci optimalizace služeb dochází ve 2. pol k vyjednání sloučení dvou organizací (Sdružení POPSI a Rodinné poradenství) Od bude OSP, rodinné a manželské poradenství zajišťovat Sdružení POPSI, z o. s. Rodinné poradenství přebírá dvě pracovnice: rodinnou a manželskou poradkyni, psycholožku KP připravuje žádost o vydání pověření k výkonu sociálně-právní ochrany dětí a mládeže. Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem Kontaktní pracoviště v Děčíně, odd. zaměstnanosti, referát zprostředkování Probíhá spolupráce při výběru klientů grantové projekty. Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem Kontaktní pracoviště v Děčíně, odd. nepojistných sociálních dávek, referát HN a ZP Život na hraně o.s. 6. Plán činností pro rok 2013 Změny ve členství KS (hlasování o nových členech, ukončení členství 2 organizací) Stanovení priorit KS pro rok 2013 Realizace cílů a opatření 2. KPSS a průběžné vyhodnocování Dotační řízení 2013 SmD, OSV (podávání, hodnocení projektů) Spolupráce s pracovní skupinou pro sociální oblast v rámci Strategie SmD pro období 2014 až 2020 Vzdělávání (f. Bfz) Vzdělávání manažerů KP Spolupráce organizací Řešení aktuálních problémů v oblasti rodin, dětí a mládeže 2013 Činnosti Termín Odevzdání vyúčtování Do Schvalování revize JŘ a OŘ v KS Dle termínu jednání KS Změny ve členství v KS Dle termínu jednání KS leden únor březen Ukončení posuzování dotací typu A Ukončení posuzování dotací typu B Ukončení posuzování podpora rodiny Posuzování projektů dotačního řízení v KS Příprava materiálu pro komisi Dle termínu jednání KS

7 Kontrola vyúčtování duben Příprava materiálu do Rady města 7. Pozvánky, akce, sdělení MM Děčín, odbor školství a kultury (nečlen), paní Špringlová informovala: Vyhlášení grantového řízení Podpora regionů pro rok Více informací na webových stránkách Metodika MŠ, mládeže a tělovýchovy pro dotační program na podporu integrace romské komunity v roce Rozvojový program na podporu škol, které realizují inkluzivní vzdělávání dětí a žáků se znevýhodněním na rok Vyhlášení rozvojového programu MŠMT Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na rok Závěr stanovení termínu dalšího jednání Termín dalšího jednání: od 13hod, v zasedací místnosti OSV Přílohy: Tisková zpráva změny u Policie v Děčíně. Zapsala: Mgr. Michaela Houdová Zápis ověřil: Organizace: Dne: Podpis: Jméno: Dne: Podpis:

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 6/2013 Rodiny v krizi Ze dne: 17. 9. 2013 Jednání vedla: Mgr. Michaela Houdová ORGANIZACE Přítomni: Magistrát města Děčín, OSV odd. sociálně-právní

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 9/2011 Osoby v krizi Ze dne: 15. 12. 2011 Jednání vedla: Mgr. Monika Peřichová ORGANIZACE JMÉNO ZÁSTUPCE Přítomni: Hlavní manažerka nečlen

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 7/2012 Osoby v krizi Ze dne: 3. 12. 2012 Jednání vedla: Mgr. Monika Peřichová Přítomni: Hlavní manažerka nečlen MM DC/OSV nečlen ORGANIZACE

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 8/2018 Rodiny, děti a mládež Ze dne: 25. 09. 2018 Jednání vedla: Mgr. Miloš Dočekal Přítomni: MC Bělásek, z.s. Úřad práce ČR - Děčín

Více

Doba trvání Zodpovědnost Komentář. Romské sdružení INDIGO DĚČÍN. PPP MM Děčín, odbor školství a kultury romský terénní pracovník OSV.

Doba trvání Zodpovědnost Komentář. Romské sdružení INDIGO DĚČÍN. PPP MM Děčín, odbor školství a kultury romský terénní pracovník OSV. Cíl 1 Opatření 1.1 Partneři Rozpočet Financování Podpora dětí z nepodnětného rodinného prostředí Zvýšení připravenosti znevýhodněných dětí předškolního věku na řádný vstup do běžných tříd základní školy

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín ooop) Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 02/2014 Osoby se zdravotním postižením Ze dne: 05. 03. 2014 Jednání vedla: Mgr. Kateřina Fiedlerová ORGANIZACE JMÉNO ZÁSTUPCE Přítomni:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 09/2009

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 09/2009 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 09/2009 Osoby v krizi ZE DNE: 14. 12. 2009 JEDNÁNÍ VEDL: Bc. Marek Hošek, manažer KS přítomní organizace Děčínské doléčovací centrum, CSS Děčín p.o. AD Děčín, CSS Děčín,

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, 2016 Střednědobé plánování 3. plán SPRSS v ÚK na období 2016 2018 Akční plán

Více

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 7. října 2010 9:00 14:00 hodin Kulturní klub u hradeb DUHA

Více

Plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji - komunitní plány obcí

Plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji - komunitní plány obcí Téma prezentace Plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji - komunitní plány obcí Konference krajských koordinátorů plánování rozvoje sociálních služeb Liberec 3. 4. února 2010 Střednědobý plán rozvoje

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 O B S A H 1. Předmluva 1 2. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 2 3. Priority rozvoje služeb a péče v roce

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež ze dne

Zápis z jednání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež ze dne Zápis z jednání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež ze dne 11.3.2013 Přítomni: Bc. Linda Zákorová, koordinátorka komunitního plánování sociálních služeb, odbor sociální Mgr. Blanka Boháčková,vedoucí

Více

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti I. Realizované projekty v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Sociální služby v Ústeckém kraji finanční zdroj: OP LZZ (prioritní osa 3, oblast

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

Vznik noclehárny a azylového domu pro ženy "Řešení otázky osob bez přístřeší v Děčíně"

Vznik noclehárny a azylového domu pro ženy Řešení otázky osob bez přístřeší v Děčíně Cíl 1 Vznik noclehárny a azylového domu pro ženy "Řešení otázky osob bez přístřeší v Děčíně" 1 Monitoring potřebnosti p.o., Křesťanské společenství Jonáš, Oblastní charita Česká Kamenice, MM/OSV, Charitní

Více

Zápis z 18. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne ve Žďáru nad Sázavou

Zápis z 18. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne ve Žďáru nad Sázavou Zápis z 18. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne 11. 1. 2017 ve Žďáru nad Sázavou Garant komise: Předseda komise: Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Josef Klement, místostarosta

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Odborné sociální poradenství, id. 8199869 Kapacita služby: Okamžitá

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

38 - odbor sociálních věcí a zdravotnictví Úvodní komentář:

38 - odbor sociálních věcí a zdravotnictví Úvodní komentář: 38 - odbor sociálních věcí a zdravotnictví Úvodní komentář: V odboru sociálních věcí a zdravotnictví nenastaly v průběhu roku 2005 žádné organizační ani závažné legislativní změny, které by měly vazbu

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: Organizační skupina KPSS - zápis datum a hodina: místo: 29. září 2014, 10.00-12.00 hod. Městský úřad Znojmo, nám. Armády 8 Zasedací místnost

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Zápis řídící skupiny č. 37/2016

Zápis řídící skupiny č. 37/2016 Zápis řídící skupiny č. 37/2016 Datum a čas: 21.1.2016; 13:00 Místo: Městský úřad Město Albrechtice Přítomní: Bc. Jiří Boháček, Mgr. Hana Hlisnikovská, Mgr. Jana Hančilová, Bc. Andrea Polišenská Omluveni:

Více

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI

PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V KARLOVARSKÉM KRAJI ZAČÁTEK Slavnostní zahájení 20.5.2003. Cílem kpss je zajistit dostupné sociální služby pro lidi, kteří je opravdu potřebují. Motto: Komunitním plánováním

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017

Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Výbor pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB REGIONU LIBEREC - ŘÍDICÍ PRACOVNÍ SKUPINA. Zápis z jednání Zápis z jednání Místo jednání: historická radnice, 1. patro, kancelář č. 110 Datum/čas.: 5. 12. 2018 Přítomni: Jana Horáková, Pavel Kalous, Dana Morcová, Olga Merglová, Vlasta Pavlů, Lukáš Průcha, Kateřina

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

PRÁCE SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V PEDAGOGICKOPSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ. Konference Praha,

PRÁCE SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V PEDAGOGICKOPSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ. Konference Praha, PRÁCE SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA V PEDAGOGICKOPSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ Konference Praha, 15.3.2018 Jsme školské poradenské zařízení Svou činnost jsme zahájili již v roce 1969 Našim zřizovatelem je JM kraj Pedagogicko-psychologická

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne

Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne Zápis z jednání pracovní skupiny Senioři dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 13:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Marta Křesinová, Svaz důchodců

Více

Zápis z jednání rady ANNA KK

Zápis z jednání rady ANNA KK Zápis z jednání rady ANNA KK Datum: 14. 1. 2016 od 15:00 do 17 hodin Místo: Krajský úřad Karlovy Vary, budova A, zasedací místnost 335 A. Přítomni: viz prezenční listina Rada ANNA KK se sešla v počtu 3

Více

Závěrečná zpráva. Programu prevence kriminality města Mělníka. za rok 2015

Závěrečná zpráva. Programu prevence kriminality města Mělníka. za rok 2015 Závěrečná zpráva Programu prevence kriminality města Mělníka za rok 2015 Zpracovala: Bc. Irena Podivínská, DiS. manažerka prevence kriminality 21. ledna 2016 Prevence kriminality ve strategických dokumentech

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Program Převod financování sociálních služeb na kraje Podávání žádostí o dotace na rok 2015 Kritéria pro výpočet dotace Změny vyplývající z převodu financování

Více

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009

REALIZAČNÍ PLÁN. pro roky 2008 a 2009 Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. REALIZAČNÍ PLÁN pro roky

Více

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání NVěc Pro Datum, čas Přítomni Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP 24/8/10

Více

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2. Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111 Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.00061 Zápis z jednání u kulatého stolu na téma Prevence sociálně patologických

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 Zpráva o plnění 1. akčního plánu realizace strategie prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na období 2005 2006 Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 1 Úvod Strategie

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin

Zápis ze společného jednání pracovních skupin Zápis ze společného jednání pracovních skupin Datum konání: 9. 11. 2016 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, Zasedací sál Přítomni: viz příloha Za MČ Praha 10 přítomni: Mgr. Ondřej Počarovský, radní pro

Více

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015 Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji 1 Základní informace o projektu Název: Sociální služby SOH Partner projektu:

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín ooop Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS ZE SPOLEČNÉHO JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍCH SKUPIN OZP A SENIOŘI 4/2018 Ze dne: 26. 4. 2018 Jednání vedli: Vít Kaška a Lucie Písaříková ORGANIZACE Přítomní: ÚP ČR AJAK

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Zápis řídící skupiny č. 38/2017

Zápis řídící skupiny č. 38/2017 Zápis řídící skupiny č. 38/2017 Datum a čas: 27.1.201, 10:00 h. Místo: Městský úřad Město Albrechtice Přítomní: Mgr. Jana Hančilová, Mgr. Bc. Lucie Myslikovjanová, Jarmila Helienková, Bc. Jiří Boháček,

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Termín konání: 10. března 2016 Místo konání: OZSP MHMP Charvátova 145, Praha 1 Účast: viz prezenční

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP Semily 2011 Akční plán pro rok 2013 Aktualizovaná verze /duben 2013/ Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský

USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13. JUDr. Kateřina Černá, Bc. Martin Šmíd, p. Evžen Mošovský Přítomni: USNESENÍ Z 10. JEDNÁNÍ VÝBORU EVROPSKÉ FONDY ZMČ PRAHY 13 ze dne 26. 11. 2015 Předseda: Členové: Tajemník: Omluveni: Host: Ing. Michal Drábek Ivana Todlová, Marek Ždánský, Mgr. Štěpán Hošna,

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 10. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. ledna 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Poláčka 9-P1.905 Krajského

Více

KVALITA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. Ústí nad Labem, 17. března 2015

KVALITA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. Ústí nad Labem, 17. března 2015 KVALITA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Ústí nad Labem, 17. března 2015 QUALITAS PRO PRAXIS reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00079 Ústí nad Labem, 17.03.2015 Informace o projektu Projekt OP LZZ IP kraje Oblast podpory

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

Zápis ze dne 26. října Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech

Zápis ze dne 26. října Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech Zápis ze dne 26. října 2013 Setkání Koordinační skupiny projektu v Poděbradech Komunitní plán rozvoje sociálních služeb města Poděbrady a okolí Projekt CZ.1.04/3.1.03/78.00009 dále jen (KPRSSMP) Přítomni:

Více

Zápis z jednání rady ANNA KK

Zápis z jednání rady ANNA KK Zápis z jednání rady ANNA KK Datum: 2. 3. 2016 od 15:00 do 18 hodin Místo: Krajský úřad Karlovy Vary, budova A, zasedací místnost 118 A. Přítomni: viz prezenční listina Rada ANNA KK se sešla v počtu 3

Více

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY

Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY Dílčí komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2007 O B S A H 1. Obsah 1 2. Předmluva 2 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 3 4. Priority rozvoje služeb a péče

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány školním poradenským pracovištěm (dále jen ŠPP) a jsou poskytovány žákům, učitelům a rodičům (zákonným zástupcům). Pracovníci

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, říjen 2015 Střednědobé plánování Zahájeno v roce 2007 1. plán SPRSS v ÚK na období 2008

Více

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS)

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS) Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 1. 10. 2015, 13:00 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz Prezenční listina Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová

Více

Zápis. ze setkání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež a osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitního plánování sociálních služeb města Kravaře

Zápis. ze setkání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež a osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitního plánování sociálních služeb města Kravaře Zápis ze setkání pracovní skupiny Rodina, děti, mládež a osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitního plánování sociálních služeb města Kravaře dne 1. 11. 2017 v zasedací místnosti ZM a RM Kravaře,

Více

Změna v pracovních skupinách:

Změna v pracovních skupinách: Navazujeme na Zprávu o činnosti v procesu plánování sociálních služeb v našem regionu, která byla přednesena Zastupitelstvu města Kostelec nad Orlicí dne 24.9.2007 Změna v pracovních skupinách: Vstup 3

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu 2

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s ze 4. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 18. dubna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42.1 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 druhá část Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2015 do 31. 12. 2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je

Více

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 zpracovala: Mgr. Lenka Stojanová výchovná poradkyně Jméno výchovného poradce: Mgr. Lenka Stojanová Konzultační dny: pátek 10.00 11.30 hod. (pracovna v I.

Více

ZÁPIS 6. JEDNÁNÍ REALIZAČNÍHO TÝMU MAP II pro SO ORP Děčín

ZÁPIS 6. JEDNÁNÍ REALIZAČNÍHO TÝMU MAP II pro SO ORP Děčín Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II ZÁPIS 6.

Více

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 25. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. prosince 2015 od 11:00 hodin v restauraci Mexita v Hradci Králové, Velké náměstí

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny pro financování

Zápis z jednání pracovní skupiny pro financování Zápis z jednání pracovní skupiny pro financování Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ve SO ORP Domažlice a ve SO ORP Horšovský Týn CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008509 Místo konání: zasedací místnost

Více

Plán výchovného poradenství na školní rok 2017/2018

Plán výchovného poradenství na školní rok 2017/2018 Plán výchovného poradenství na školní rok 2017/2018 zpracovala: Mgr. Lenka Stojanová výchovná poradkyně Plán výchovného poradce na školní rok 2017/2018 Jméno výchovného poradce: Mgr. Lenka Stojanová Konzultační

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 324 ze dne 03.06.2019 Doporučení Komise pro sociální politiku Rady městské části Praha 3 ze dne 20. 5. 2019 Rada městské části I. b e r e n a

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ konané dne 21.11.2013 na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně v rámci projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců JMK a jeho PO Přítomni: dle

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 1. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. ledna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA Zápis z jednání pracovní skupiny ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA v rámci projektu ORP Říčany - Místní akční plány rozvoje vzdělávání II (zkráceně MAP II v ORP Říčany) reg. číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008643

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, 669 22 Znojmo

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, 669 22 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 14.4.2015, 13.30-16.00 hod. Oblastní charita Znojmo, Dolní Česká 1, I. patro zasedací místnost

Více

Komunitní plánování města Děčín

Komunitní plánování města Děčín Komunitní plánování města Děčín ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 03/2013 Osoby se zdravotním postižením Ze dne: 11. 04. 2013 Jednání vedla: Mgr. Kateřina Fiedlerová ORGANIZACE Přítomni: Agentura osobní

Více

Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ

Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ Zápis z jednání skupiny komunitního plánování zaměřené na sociální začleňování ze dne 11.7.2013 č. 3/2013-SZ Program jednání: 1. Zahájení v 13.00 hod, přivítání přítomných 2. Představení firmy Eduflex,

Více

Komunitní plán sociálních služeb. a místní partnerství města Říčany (KPSS) Číslo 7

Komunitní plán sociálních služeb. a místní partnerství města Říčany (KPSS) Číslo 7 Zpráva o plnění projektu Komunitní plán sociálních služeb a místní partrství města Říčany (KPSS) Období: leden až prosic 2008 Číslo 7 Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií (2005 2007). Materiál

Více

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Základní škola Hustopeče, Komenského 163/2, okres Břeclav, příspěvková organizace Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště Školní psycholog

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2011 Odborné sociální

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 26.02. 2014 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu Omluven:

Více

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012

VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 2012 VÝSTUPY Z REGIONÁLNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU KOMUNITNÍCH SLUŽEB ÚSTÍ NAD LABEM (RISK) DATA ZA ROK 0 www.socialni-sluzby-usti.cz Zpracoval: Oddělení podpory školství, kultury, sportu a sociálních služeb

Více