KOMFORTNÍ DATOVÉ SCHRÁNKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOMFORTNÍ DATOVÉ SCHRÁNKY"

Transkript

1 KOMFORTNÍ DATOVÉ SCHRÁNKY

2 Obsah Komfortní datové schránky 3 1 Záložka Schránky Přidání nové datové schránky Přidání nové složky pod evidencí datové schránky Přidání dalšího uživatele pod datovou schránku Odpojení uživatele od datové schránky 6 2 Záložka Zprávy Seznam zpráv Stáhnutí datových zpráv Čtení datových zpráv Odpověď na datovou zprávu Vytvoření datové zprávy Podepsání PDF dokumentu v datové zprávě Řazení zpráv do složek Filtrování 16 3 Záložka Nastavení Uživatelské nastavení Změna počtu položek na stránku Zobrazení atributů Změna pořadí atributů Adresář Přidání nové adresy Upravení a ověření adresy 20 4.Řešení problémů 20

3 Komfortní datové schránky Služba Komfortní datové schránky (dále jen KDS) umožňuje klientům ČSOB a Ery komfortní práci s datovými zprávami z prostředí IB/BB bez nutnosti vstupovat do ISDS. Dokumenty obsažené v datových zprávách jsou v této službě udržovány v dlouhodobě uznatelném stavu podle české legislativy. Do služby lze přistupovat přes internetové bankovnictví pod záložkou Datová schránka. 1 Záložka Schránky Pod touto záložkou lze připojovat nové datové schránky klienta do evidence. Dále je zde možné zakládat v evidenci každé datové schránky složky pro třídění zpráv. 1.1 Přidání nové datové schránky Pro přidání nové datové schránky klikněte na tlačítko nová schránka. Pokračujte odkazem Povolit připojení k nové schránce.

4 Vyplňte přihlašovací údaje, opište číslo na obrázku a přihlašte se do ISDS. Povolte aplikaci KDS přístup do ISDS.

5 VVyplňte pole název evidence. Takto bude pojmenována evidence datových zpráv z dané datové schránky. Klikněte na tlačítko připojit schránku. Z takto připojené datové schránky lze stahovat datové zprávy do evidence KDS.

6 1.2 Přidání nové složky pod evidencí datové schránky Složky lze používat pro zlepšení přehlednosti příchozích zpráv. Více v kapitole Záložka Zprávy Řazení zpráv do složek. Klikněte na tlačítko nová složka. Vyplňte jméno složky a potvrďte kliknutím na tlačítko uložit. 1.3 Přidání dalšího uživatele pod datovou schránku Přidání dalšího uživatele proběhne stejně jako v bodu 1. Pouze se další uživatel musí přihlásit do KDS pod svým účtem internetového bankovnictví. Tento uživatel pole název evidence nevyplňuje (evidence je již pojmenována). 1.4 Odpojení uživatele od datové schránky U vybrané datové schránky klikněte na odkaz zrušit přístup v řádku uživatele, kterého chcete odpojit. Odpojený uživatel si může odpojenou evidenci datové schránky znovu připojit pomocí přihlašovacího jména a platného hesla. Poznámka Pokud změníte heslo k datové schránce, je třeba její evidenci odpojit a znovu připojit s novým heslem.

7 2 Záložka Zprávy Tato část služby funguje podobně jako ový klient. Je zde možné příjmat a vytvářet datové zprávy a také na ně odpovídat. Přijaté zprávy lze třídit do připravených složek. 2.1 Seznam zpráv V seznamu zpráv se zobrazují všechny zprávy uložené v evidenci. Výběrem nad seznamem lze omezit zobrazení podle druhu zprávy a času doručení/uložení. Složitější filtrování je vysvětleno v kapitole Záložka Zprávy Filtrování. Poznámka Nepřečtené zprávy jsou tučně zvýrazněny.

8 2.2 Stáhnutí datových zpráv Pro stáhnutí datových zpráv z datové schránky přiřazené dané evidenci klikněte na tlačítko stáhnout zprávy. Otevře se informační okno, kde můžete sledovat průběh stahování. Po skončení stahování zavřete informační okno a klikněte na tlačítko Zpět, přes které se dostanete zpět na přehled datových zpráv v evidenci KDS. 2.3 Čtení datových zpráv Obsah datové zprávy zobrazíte kliknutím na její název. Zobrazí se informace o datové zprávě a seznam příloh. U nově příchozích zpráv je třeba počkat až 24 hodin na úplné ověření podpisu u PDF příloh (kontrola proti seznamu zneplatněných certifikátů u certifikační autority). Informace o elektronickém podpisu u přiloženého souboru ve formátu PDF vyjadřuje ikona zámku: Šedý zámek dokument neobsahuje elektronický podpis Bílý zámek - zatím nezapočal proces ověřování podpisů Žlutý zámek dokument je ve stavu prověřování elektronického podpisu (až 24 hodin) Zelený zámek dokument obsahuje pouze platné elektronické podpisy Červený zámek dokument obsahuje neplatný elektronický podpis Oranžový zámek - dokument s nerozhodnutým podpisem (např. neznámá certifikační autorita) Po dokončení ověřovacího procesu (až 24 hodin po stažení zprávy) je možné stáhnout ověřovací protokol ve formátu PDF kliknutím na inkonu za názvem zprávy. Poznámka Datovou zprávu lze stáhnout ve formátu.zfo kliknutím na ikonku vedle názvu zprávy.

9 2.4 Odpověď na datovou zprávu Zaškrtněte v seznamu datovou zprávu, na kterou chcete odpovídat. Klikněte na tlačítko odpovědět. Poznámka Tlačítko odpovědět je aktivní jen tehdy, je-li zaškrtnuta pouze jediná datová zpráva. Vyplňte atributy datové zprávy. Údaje Věc a Číslo jednací příjemce se převezmou z původní zprávy. Také adresát je již předvyplněn. Pro přidání přílohy klikněte na tlačítko Přidat přílohu. Klikněte na tlačítko Vybrat soubor a vložte přílohu, kterou chcete k odpovědi připojit. Pro případ, že zprávu nechcete hned odesílat, je možné ji uložit k pozdějšímu odeslání kliknutím na tlačítko Uložit. Pro zrušení odpovědi klikněte na tlačítko Zrušit a pro odeslání zprávy klikněte na tlačítko Odeslat.

10 Poznámka Tlačítko Odeslat je aktivní jen tehdy, je-li vyplněno pole Věc, vybrán adresát a přiložena alespoň jedna příloha. 2.5 Vytvoření datové zprávy Klikněte na tlačítko vytvořit zprávu. Vyplňte atributy šablony datové zprávy. Jediný povinný údaj při odesílání zprávy je pole Věc. Pro přidání přílohy klikněte na tlačítko přidat přílohu. Klikněte na tlačítko vybrat soubor a vložte přílohu, kterou chcete k odpovědi připojit. Adresáta přidáte pod odkazem přidat adresáta. Je možné používat jen adresáty, které již máte založeny v adresáři (viz kapitola Záložka Nastavení Adresář ).

11 Pro případ, že zprávu nechcete hned odesílat, je možné ji uložit k pozdějšímu odeslání kliknutím na tlačítko Uložit. Pro odeslání zprávy klikněte na tlačítko Odeslat a pro návrat do seznamu zpráv na tlačítko Zrušit. 2.6 Podepsání PDF dokumentu v datové zprávě Pokud chcete dokument ve formátu PDF v datové zprávě podepsat, je nutné zprávu nejprve uložit (dokumenty se tím nahrají do aplikace). Zprávu znovu otevřete a klikněte na ikonu psacího pera.

12 Spustí se aplikace pro podepisování. Některé verze prohlížeče vyžadují potvrzení uložení nástroje na podepisování. Příklad uložení v prohlížeči Internet Explorer: Příklad uložení v prohlížeči Firefox (Mozilla): V prohlížeči Chrome je třeba staženou aplikaci spustit. pomocí aplikace SecureStore Card Manager.

13 V aplikaci nastavte umístění certifikátu, heslo a stiskněte Podepsat. Pokud chcete podepsat dokument pomocí čipové karty, je třeba certifikát z karty registrovat v operačním systému pomocí aplikace SecureStore Card Manager. V případě, že máte připojenu čipovou kartu, výběr Typu úložiště bude rozšířen o volbu Smart Card. Použijte ji, potvrďte tlačítkem Podepsat a zadejte PIN karty.

14 Objeví se informace o úspěšném podepsání souboru, kterou je nutno potvrdit tlačítkem OK. Pro dokončení podepisování pokračujte v prohlížeči tlačítkem OK.

15 2.7 Řazení zpráv do složek Přesun datové zprávy do složek vytvořených v záložce Schránky se provádí zaškrtnutím vybraných zpráv a určením složky z roletky vpravo dole. Po vybrání složky klikněte na tlačítko zařadit do. Do složky se dostanete rozkliknutím jména evidence datové schránky a kliknutím na jméno konkrétní složky. Pokud chcete zprávu ze složky vyřadit, označte ji a nastavte zařadit do: na vše. Poznámka Zpráva stále zůstavá v přehledu všech datových zpráv a zároveň se bude zobrazovat ve vybrané složce. Smazáním složky se datové zprávy z evidence neodstraní.

16 2.8 Filtrování Nad každým atributovým sloupcem je zobrazeno pole filtru, kde lze zadat výraz pro hledání. Filtr se spouští kliknutím na symbol trychtýře. Probíhá zde strukturované vyhledávání jestliže chcete vyhledat záznam a neznáte jeho celý název, je možné nahradit neznámé slovo znakem % (příklad: dokument, který má v názvu slovo test do vyhledávacího pole se zadá %test%). Filtr se zruší kliknutím na znak # v prvním sloupci. Zaškrtnutím čtverečku (checkboxu) za vyhledávacími poli se aktivuje negace hledaného výrazu (tzn. vyhledají se všechny zprávy, kromě zpráv odpovídajících zadanému výrazu). Do vyhledávacího pole nad datumovými atributy je možné zadat formát data dvěma způsoby. První a nejjednodušší je kliknutím na ikonu kalendáře za vyhledávacím polem. Zobrazí se kalendář, kde si zvolíte příslušné datum. Toto datum se automaticky vloží do vyhledávacího pole a kalendář se uzavře. Druhým způsobem, jak zadat datum do filtru, je použítím definovaných zkratek. Jejich popis je uveden v následující tabulce: Vkládaná hodnota Výsledek hledání 2011 Vyhledá celý rok Q2011 Vyhledá celý poslední kvartál roku Q Vyhledá celý poslední kvartál aktualního roku 3M2011, 3/2011 Vyhledá třetí měsíc roku M Vyhledá třetí měsíc aktuálního roku březen/2011, březen2011, březen 2011 Vyhledá třetí měsíc roku 2011 březen, brezen, BŘEZEN Vyhledá třetí měsíc aktuálního roku 10W2011 Vyhledá desátý týden roku W Vyhledá desátý týden aktuálního roku _sysdate_,_sysdate+0_ Vyhledá aktuální (dnešní) datum _sysdate-14_ Vyhledá dokumenty před 14-ti dny _sysdate+2_ Vyhledá dokumenty z data za dva dny Doplňující pomůckou pro hledání na základě data jsou znaménka rovnosti (např. <, >, =...). Tato znaménka je možné si nastavit v rozbalovací nabídce před vyhledávacím polem.

17 3 Záložka Nastavení 3.1 Uživatelské nastavení Toto nastavení slouží k přizpůsobení uživatelského rozhraní služby KDS Změna počtu položek na stránku Pro změnu počtu zobrazovaných položek pod záložkou Zprávy vyberte zaškrtnutím jednu z následujících možností - 10/20/50 nebo 100. Pro potvrzení výběru klikněte na tlačítko uložit Zobrazení atributů Pokud chcete u datových zpráv zobrazovat některé z atributů, které vidíte v Uživatelském nastavení, je potřeba je zaškrtnout ve sloupci zobrazit. Zobrazení se provede okamžitě a není potřeba nikde ukládat aktuální nastavení Změna pořadí atributů Postup pro změnu pořadí zobrazovaných atributů datových zpráv. 1. Přesunovaný atribut zaškrtněte vlevo od jeho názvu 2. Vyberte pořadí (vpravo), za kterým se má atribut nově zobrazovat (například pokud chcete, aby se atribut zobrazoval jako třetí v pořadí, označte pořadí č. 2) 3. Dole na stránce klikněte na tlačítko přesunout

18 3.2 Adresář Adresář umožňuje vyhledávaní a ukládaní ostatních datových schránek, které je později možné použít při odesílaní datové zprávy Přidání nové adresy Pro přidání nové adresy klikněte na tlačítko přidat. Pro vyhledání datové schránky je nutné vybrat Typ datové schránky a alespoň jedno další upřesňující kritérium. Vyhledávání pak spustíte kliknutím na tlačítko Vyhledat DS.

19 Z nabídky vyberte hledaný kontakt zaškrtnutím a potvrďte kliknutím na tlačítko Vybrat. Do šablony se nyní doplnily informace kontaktu. Pro uložení do Adresáře klikněte na tlačítko Uložit a pro návrat do nabídky kontaktů klikněte na Zrušit.

20 3.2.2 Upravení a ověření adresy Pro editaci kontaktu zaškrtněte požadovaný záznam a klikněte na tlačítko upravit. Zobrazí se detail kontaktu, který můžete upravit a zkontrolovat spuštěním ověření adresy přes tlačítko ověř DS. Pokud se zobrazí informační hláška DS je přístupná, můžete upravený kontakt uložit kliknutím na tlačítko uložit. 4.Řešení problémů Pokud dojde během používání služby k problému, budete na to upozorněni. Upozornění Chyba přihlášení, zkontrolujte jméno a heslo. V případně, že bylo heslo změněno, schránku odpojte a znovu připojte s novým heslem. Chyba připojení do DS Neplatná nebo neaktivní schránka Chyba při odesílání. Zkontrolujte zda odesíláte zprávu do schránky orgánu veřejné moci. Řešení Pravděpodobně bylo změněno heslo k Vaší datové schránce. Schránku odpojte a znovu připojte s novým heslem. Došlo k chybě připojení do datových schránek. Zkuste činnost zopakovat později. Pokud problém přetrvává, zkontrolujte funkčnost Vašeho internetového připojení. Pravděpodobně se pokoušíte odeslat datovou zprávu do neexistující nebo neaktivní schránky. Přejděte do Adresáře a ověřte přístupnost schránky. Zkontrolujte, zda neodesílate zprávu do schránky fyzické nebo právnické osoby. Tato služba je zpoplatněna Českou poštou. Zdarma lze zprávy odesílat jen do schránky orgánu veřejné moci.

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Nastavení ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění

Nastavení  ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění Nastavení e-mailového klienta MS Outlook Express IMAP první spuštění Protokol IMAP je převážně pro uživatele, kteří pro svou práci využívají více počítačů a chtějí mít kontrolu nad svou poštou. Protokol

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Evidence náhradního plnění - neveřejný přístup pro odběratele Uživatelská příručka verze 3.0 Historie dokumentu Verze Datum Autor Změny 1.0 31. 5. 2019

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

2) Zkontrolujte načtený název souboru pro instalaci certifikátu a pokračujte stisknutím tlačítka Další.

2) Zkontrolujte načtený název souboru pro instalaci certifikátu a pokračujte stisknutím tlačítka Další. Návod na instalaci certifikátu ze souboru.p12 V návodu je nejprve popsán běžný postup pro automatickou instalaci certifikátu ze souboru.p12 do úložiště certifikátů Vašeho počítače (bod 1). V případě, že

Více

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí:

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí: Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá okna a veškeré dostupné možnosti a funkce, které by mohly celý postup spíše znepřehlednit.

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro lokálního administrátora

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro lokálního administrátora Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro lokálního administrátora Vytvořeno dne: 15. 4. 2011 Aktualizováno: 17. 6. 2011 Verze: 1.0 2011 MVČR Obsah 1 Úvod...4 1.1 Cíl dokumentu...4 1.2

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Firefoxu... 3 3. První přihlášení... 4 4. Odstraňování

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 14-06 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

Elektronický výpis v Internet Bance

Elektronický výpis v Internet Bance Elektronický výpis v Internet Bance Obsah Elektronický výpis...3 Jak si nastavíte elektronický výpis...3 Jak si prohlédnete elektronický výpis...5 Jak si nastavíte upozornění na nový elektronický výpis...7

Více

Tvorba dávek. Uživatelská příručka

Tvorba dávek. Uživatelská příručka Tvorba dávek Uživatelská příručka Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 27.9.2013 Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Manuál pro práci s kontaktním čipem karty ČVUT

Manuál pro práci s kontaktním čipem karty ČVUT Stránka 1 z 28 Manuál pro práci s kontaktním čipem Stránka 2 z 28 Obsah 1 Instalace... 3 1.1 Postup instalace minidriveru pro Windows (totožný pro PKCS#11 knihovny)... 4 2 Práce s PIN a PUK... 5 3 Správa

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

Příručka pro obsluhu aplikace Elektronický kurýr. Elektronický kurýr - 1 -

Příručka pro obsluhu aplikace Elektronický kurýr. Elektronický kurýr - 1 - - 1 - Obsah: 1. ÚVOD... - 3-2. POPIS ZÁKLADNÍCH PRINCIPŮ... - 3-3. UŽIVATELÉ ELEKTRONICKÉHO KURÝRA... - 3-4. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU ELEKTRONICKÝ KURÝR... - 3-5. NASTAVENÍ SCHRÁNKY UŽIVATELE... - 4-6. SPRÁVA

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Odesílání citlivých dat prostřednictvím šifrovaného emailu s elektronickým podpisem standardem S/MIME

Odesílání citlivých dat prostřednictvím šifrovaného emailu s elektronickým podpisem standardem S/MIME Odesílání citlivých dat prostřednictvím šifrovaného emailu s elektronickým podpisem standardem S/MIME Je dostupnou možností, jak lze zaslat lékařskou dokumentaci elektronicky. Co je třeba k odeslání šifrovaného

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 19 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Role žadatel - postup Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Registrace dodavatele na tržiště NEN

Registrace dodavatele na tržiště NEN Registrace dodavatele na tržiště NEN Co budete předem potřebovat: a) Podpisový osobní certifikát Postsignum nebo 1. Certifikační Autorita b) Prohlížeč Google Chrome c) Uživatelská práva na instalaci programů

Více

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD Obsah Obsah 1 PTV Map&Guide internet V2 Co je nového?... 3 1.1 Změna licenčních modelů... 3 1.1.1 Kmenoví zákazníci 3 1.1.2 Noví zákazníci 4 1.2 Nástroj pro

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka REX a e-spis LITE 2.5.4 - uživatelská příručka Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Uživatelská příručka www.i.cz Czech Republic

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Úvod Elektronické podávání nabízí uživatelům kvalitní a bezpečnou formu komunikace s Úřadem při současné úspoře finančních nákladů a času. Je

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Nastavení WAP (připojení k síti přes GPRS)

Nastavení WAP (připojení k síti přes GPRS) Nastavení WAP (připojení k síti přes GPRS) Klikněte na Start a položku Nastavení. Vyberte záložku Připojení a klikněte na ikonu Připojení. Zvolte záložku Upřesnit a klikněte na volbu Vybrat sítě. Klikněte

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.5 Březen 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah Obsah... 1 Windows XP... 2 Windows

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Modul Download pro redakční systém Marwel

Modul Download pro redakční systém Marwel Modul Download pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 0.1 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah Správce stahování...3 Přihlášení...3

Více

B2B GROW SYSTEM Postup instalace

B2B GROW SYSTEM Postup instalace B2B GROW SYSTEM Postup instalace GemPC USB-SL ComfortChip SecureStore I.CA certifikáty Komerční certifikát Kvalifikovaný certifikát Povolení ActiveX Instalace knihovny capicom OBSAH Instalace čtečky GemPC

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 01-04 - 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Generování žádosti o certifikát Uživatelská příručka

Generování žádosti o certifikát Uživatelská příručka Generování žádosti o certifikát Uživatelská příručka První certifikační autorita, a.s. Verze 1.0 Obsah 1. Úvod... 3 2. Požadavky na software... 3 3. Kontrola softwarového vybavení... 4 4. Vyplnění údajů

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Práce s e-mailovými schránkami v síti Selfnet

Práce s e-mailovými schránkami v síti Selfnet Práce s e-mailovými schránkami v síti Selfnet Obsah návodu Základní informace k nastavení schránky selfnet.cz...2 Doporučené parametry nastavení e-mailového klienta...2 Základní informace k nastavení e-mailové

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.0 Únor 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah A. Windows XP... 2 B. Windows Vista... 10 Stránka 1 z 19

Více

Nastavení poštovních klientů pro přístup k e-mailové schránce na VŠPJ

Nastavení poštovních klientů pro přístup k e-mailové schránce na VŠPJ Nastavení poštovních klientů pro přístup k e-mailové schránce na VŠPJ Obsah: Nastavení poštovního klienta Mozilla Thunderbird... 2 Nastavení poštovního klienta Microsoft Outlook... 6 Použití poštovního

Více

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10

Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 Návod na nastavení připojení k drátové síti na kolejích Jana Opletala pro operační systém MS Windows 10 1 Úvodem Přístup k internetu prostřednictvím drátového připojení na pokojích kolejí Jana Opletala

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici aktualizováno 6. 1. 2017 Strana 1/20 Obsah 1) Založení nového Návrhu změny... 3 2) Přidání podkladu Návrhu změny...

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.15.0 ze dne 6. 12. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik nových vylepšení. Soustředili jsme se zejména

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

e-learningový systém EDU

e-learningový systém EDU Sdružení CEPAC - Morava e-learningový systém EDU příručka metodika Kapitola: Přihlášení a základní orientace v uživatelském centru Obsah Přihlášení a základní orientace v uživatelském centru... 3 Změna

Více

KSRZIS. Příručka - Role žadatel. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních. dat v návaznosti na základní registry VS

KSRZIS. Příručka - Role žadatel. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních. dat v návaznosti na základní registry VS Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 18 KSRZIS Příručka - Role žadatel Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání:

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: Příručka pro dodavatele Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: 1.10.2017 1 2 1. Úvod do systému...3 2. Technické požadavky a zabezpečení systému...3 3. Registrace nového dodavatele...4 4. Přihlášení

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

MS Exchange a MS Outlook

MS Exchange a MS Outlook MS Exchange a MS Outlook Břetislav Regner PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Přihlášení uživatele do aplikace

Přihlášení uživatele do aplikace Informační systém GRANTY modul hodnocení Vypracováno pro MHMP Přihlášení uživatele do aplikace GRANTY modul Hodnocení vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne: 23. 8. 2016, verze 1.03

Více

MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na Google

MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na  Google MS Outlook Web Access Nastavení pravidel pro předávání pošty na e-mail Google Pro automatické předávání pošty z MS Outlook na Gmail je nutné nastavit pravidlo pro přesměrování v aplikaci MS Outlook. Pravidla

Více