8. Musí partner splňovat také jako žadatel minimálně 2 roky existence? Partner nemusí prokazovat dvouletou existenci.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "8. Musí partner splňovat také jako žadatel minimálně 2 roky existence? Partner nemusí prokazovat dvouletou existenci."

Transkript

1 Otázky a odpovědi Obecné 1. Je možné ze strany ZS v rámci smlouvy o GP stanovit si výši první zálohové platby (tedy např. vyšší než 25 %)? ŘO nesouhlasí se stanovením vyšších záloh než je 25 %. 2. Žádáme o finální stanovisko ke způsobu vykazování počtu podporovaných osob, které se budou účastnit různých kurzů/modulů, resp. zda budou vykazovány pouze 1x či zda budou načítány. V případě, že projekt má 2 vzdělávací moduly/kurzy (různého druhu) 1 osoba se účastní obou, pak se započítá 2x. Jestliže v rámci 1 modulu bude možné projít např. 5 úrovněmi, pak osoba se započítává 1x a nikoli 5x. (např. při výuce jazyků). 3. Lze snížit minimální částku, o kterou lze v OP VK žádat? Nelze, minimální částka pro projekt z OP VK je Kč. 4. Pokud se projekt dostane do zásobníku projektů, je možné aby z něj byl vybrán i pro další výzvu? Není, zásobník projektů platí pouze pro danou výzvu. Je možné tento projekt ze zásobníku podat znovu v další výzvě, ale musí znovu projít všemi fázemi hodnocení. 5. V případě průběžné výzvy Královéhradeckého kraje, budou finanční prostředky alokovány pro každé zasedání Výběrové komise? Ne, finanční alokace je pro celou první výzvu. Projekty lze podávat až do vyčerpání prostředků alokovaných na výzvu nebo nejpozději do listopadu Musí v případě individuálních projektů daný projekt přesahovat hranice kraje? Ano, individuální projekty ostatní jsou realizovány na nadregionální úrovni. 7. Jaký je plánovaný harmonogram výzev v následujících letech? Výzvy plánujeme vyhlásit v následujících letech vždy na počátku roku, tj. v prvním čtvrtletí. 8. Musí partner splňovat také jako žadatel minimálně 2 roky existence? Partner nemusí prokazovat dvouletou existenci. 9. Je nutné u zájmových sdružení právnických osob a občanských sdružení vyžadovat prokázání dvouleté existence? Ano. 10. Lze realizovat program např. už od ledna avšak uznatelné výdaje mít až od června? Tzn. první půl rok by příjemce podpory realizoval projekt z vlastních zdrojů? (Tady předpokládám, že to nebude problém a bude se jednat o spolufinancování z vlastních zdrojů.) Ano. Není v tom problém. Žadatel si nicméně musí být vědom, že jeho projekt nemusí být schválen.

2 Aktivity GP 11. Je možné v rámci grantových projektů (GP) OP VK financovat pedagogické minimum? V rámci OP VK není možné podporovat kvalifikační studium, tzn. i pedagogické minimum není možné podporovat. 12. Je možné GP zaměřit přímo na vzdělávání environmentálních koordinátorů (povinných 250 hodin školení + získání certifikátu školského koordinátora)? Takto popsaný projekt není možné podpořit, do projektu musí být včleněny i další klíčové aktivity. Nicméně nazvat projekt vzdělávání koordinátorů EVVO, což je povinností ze zákona, není možné. 13. Je následující projektový záměr oprávněný kurzy první pomoci pro pedagogické pracovníky škol v regionu realizované střední zdravotnickou školou? Projekt by byl způsobilý, pokud se bude jednat o zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti zdravovědy. První pomoc není způsobilá v případě, že ji ped. pracovník nebude dále využívat pro práci s cílovou skupinou (nebude např. žáky vyučovat o první pomoci apod.). Kurz také nesmí vést k tomu, že učitelé z něj budou proškoleni na zdravotníky, kteří mají oprávnění jezdit s žáky na tábory či jiné akce. V této oblasti také pozor na skryté kurzy branné výchovy. 14. Vzdělávání cizinců žijících na území ČR jde pouze o děti a žáky s cizím státním občanstvím, nebo i děti a žáky, jejichž rodiče/rodič jsou cizinci? Jedná se o děti azylantů i děti cizinců podmínkou pro zapojení obou typů je právní vztah k ČR. Např. povolení k dlouhodobému pobytu, ČR státní příslušnost. 15. Je možné uvést nějaké praktické příklady projektů? Na stránkách královéhradeckého kraje jsou k dispozici Příklady úspěšně realizovaných projektů OP Rozvoj lidských zdrojů ( ), dále také ke stažení brožura Dobrá praxe výběr projektů spolufinancovaných z ESF v oblasti vzdělávání a školství v letech Může jeden projekt přesáhnout do více oblastí podpory? Ne. V rámci jednoho projektu může být podpořeno více aktivit spadajících do jedné oblasti podpory, ale nelze kombinovat aktivity z více oblastí podpory. 17. Je možné podporovat v rámci 1.1 školy v přírodě? Předpokládáme, že nikoliv. Bylo by to ale možné v případě, že jsou pouze jednou z mnoha aktivit v rámci projektu zaměřeného na spolupráci malotřídek? Inovativní na této aktivitě by bylo již to, že se tyto školy v přírodě uskuteční, protože v současné době nemá jedna malotřídka kapacity na její zorganizování. Plošná podpora škol v přírodě není možná. Pokud malotřídky budou realizovat společný projekt, pak je možné školy v přírodě zapracovat jako jednu z doplňkových aktivit projektu. Doporučujeme nikde explicitně slovní spojení škola vpřírodě neuvádět označit aktivitu např. poznáváme se atd. 18. Proč nelze hradit z 1.1 nepovinné předměty (osobní náklady pedagoga)? Např. nepovinná výuka ruštiny, rozšíření výuky výpočetní techniky o tvorbu webových

3 stránek atd. Jde o mimořádnou činnost, nad rámec běžné výuky, a zároveň není volnočasovou činností, tudíž by měla být podporována z OP VK. Nepovinné předměty z OP VK hradit lze, nicméně nastává několik problematických okruhů, které musí žadatel vyřešit: a) V případě nepovinných předmětů zajistit cílovou skupinu b) Učitele je možno zaměstnat na DPP (ale musí být činnost jiná, než jakou vykonává ve škole takže je dost problematické, aby učitel AJ vyučoval na DPP nepovinnou konverzaci v AJ. Zatímco učitel matematiky by na DPP mohl např. vést nepov. předmět příprava k přijímacím zkouškám ). c) Problémem při plánování těchto aktivit je také množství úvazků, které jsou k dispozici, což je nezbytné pro projekt zvážit a v neposlední řadě nabízení po dobu 5 let v rámci udržitelnosti tuto nepov. předměty zdarma. d) Obecně nedoporučujeme podporu volnočasových aktivit v oblasti podpory 1.1 bez vazby na ŠVP, vzdělávací programy atd. Jedná se o to, aby z OP VK nebylo podporováno např. pletení košíků a podobné. V případě oblasti podpory 1.2 je volnočasové aktivity především vázat na potřeby cílové skupiny a samozřejmě i zaměření celé oblasti podpory. 19. Je možné v rámci 1.1 předložit projekt na přípravu a realizaci celoevropského kola studentské odborné činnosti (SOČ) ve vybraných oborech? Projekty zaměřené na SOČ a jiné soutěže a hry nejsou přijatelné. 20. Oblast podpory 1.1: lze v rámci klíčové aktivity "Další vzdělávání pedagogických pracovníků" podpořit kontinuální vzdělávání učitelů v anglickém jazyce? Netýkalo by se to jen učitelů cizích jazyků, ale obecně pedagogického sboru. V případě 1.1 je nezbytné, aby aktivita měla přímý vztah a především dopad na žáky. Takže vyučovat ped. sbor obecně AJ není možné. 21. Oblast podpory 1.2: v rámci aktivity, zaměřující se na kariérové poradenství, plánuje žadatel uskutečnit 2 víkendové semináře pro žáky 8. tříd. Cílem semináře je podchytit a začít pracovat s žáky dříve, než budou v 9. ročníku. V rámci víkendové akce se plánuje také beseda s odborníky školní psycholog, preventista aj. Lze podpořit semináře probíhající o víkendech? Ano, pokud dojde k zajištění cílové skupiny. 22. Je možné realizovat v rámci projektů zahraniční stáže? Budou náklady na tyto stáže uznatelným výdajem? Ano, avšak pouze za předpokladu, že obdobnou stáž nelze absolvovat v ČR. Stáže budou posuzovány také s důrazem, aby podpora OP VK nebyla v přímém překryvu s podporou v rámci komunitárních programů EU. Stáže mají být pouze doplňkem projektu, nikoli jednou ze stěžejních klíčových aktivit. Předpokládaná stáž bude muset být vprojektové přihlášce již přímo specifikována. 23. Je možné v rámci OP VK podporovat dálkové vzdělávání? Ano, je to možné. Definice žáka není v souvislosti s věkem, povoláním atd. upřesněna. Vzdělávání na střední škole, které je uskutečňováno v rámci oborů, je považováno za vzdělávání počáteční, a to bez ohledu na jeho formou. Osoba, která se vzdělává v rámci takového studia, je považována za žáka.

4 24. Lze pořádat soutěže v rámci podpory technických oborů, jako doplňkovou aktivitu? Aktivity zaměřené na uplatnění znalostí/dovedností a jejich prezentaci nejen v rámci technických oborů jsou způsobilé jedná se o zajištění např. dopravy, stravného, pronájmu prostor atd. Soutěže však musí být zajištěny pro cílovou skupinu v rámci projektu. Ceny a odměny v rámci těchto aktivit pro účastníky nejsou způsobilé. 25. Lze v projektu do 1.1 zaměřeném na zavádění nových vyučovacích metod umožnit učitelům technických předmětů, kteří budou vyučovat část látky v anglickém jazyce absolvování kurzů v odborné anglické terminologii? Ano, pokud je projekt zaměřen na výuku technických oborů v AJ a jestliže učitelé technických oborů budou v rámci projektu tuto látku v AJ vyučovat (např. v rámci pilotáže), pak je jazykové vzdělávání oprávněné. Udržitelnost 26. Další otázka je k udržitelnosti, v případě že příjemce nakoupí vybavení, je nutné toto vybavení udržet (např. při nákupu PC a opotřebování musí příjemce v rámci udržitelnosti nahradit novým kusem)? Takto nakoupené vybavení je dále nezbytné udržovat po dobu udržitelnosti projektu. Pokud byl PC zakoupen jakožto nezbytný pro realizaci projektu, měl by být iudržen pro dobu 5 let. 27. Prosím o jednoznačný výklad udržitelnosti udržitelné budou jen ta aktivity a výstupy projektu, které si žadatel uvede v žádosti, tzn. že ne všechny aktivity a výstupy projektu jsou udržitelné? Jen ty, které si žadatel sám vybere? V případě udržitelnosti si žadatel bude vybírat aktivity svého projektu, které je nezbytné udržet. Hodnotitelé nebo výběrová komise mohou však projekt posoudit, že je z pohledu udržitelnosti nedostatečně řešený a může aktivity, které bude žadatel realizovat v rámci projektu, také začlenit do aktivit pro udržitelnost. 28. Jak zajistit udržitelnost projektu, v případě, že žadatel (např. malá obecní škola) během 5 let po které se sleduje udržitelnost, zanikne. Budou práva a povinnosti vyplývající z projektu převedena na nástupnickou organizaci, na zřizovatele? V případě, že škola v rámci optimalizace zanikne, závazky vyplývající z udržitelnosti přecházejí na jejího zřizovatele. Cílové skupiny 29. V případě, že v rámci GP budou zapojeni i zástupci zaměstnavatelů např. na DPP, je možné uhradit i školení těchto osob? Máme na mysli školení, které by samozřejmě souviselo s výkonem jejich činnosti pro GP. Zaměstnavatelé nejsou cílovou skupinou GG, jejich podpora není možná. Možnost rozšíření pomoci i na skupiny osob mimo cílovou skupinu nebude umožněno.

5 30. Musí být cílová skupina pouze z Královéhradeckého kraje? Ano, cílová skupina projektu (osoby, které budou využívat výstupy a výsledky projektu, např. žáci, pedagogičtí pracovníci) musí spadat do Královéhradeckého kraje. Oprávněnost žadatele 31. Může být VOŠ příjemcem v prioritní ose 1, oblasti podpory 1.3? VOŠ může být příjemcem v oblasti podpory 1.3 pouze v případě, že je držitelem akreditace na poskytování DVPP. Cílovou skupinou projektů jsou ped. pracovníci ZŠ, SŠ atd. nikoli však VOŠ. Podpora pracovníků a studentů VOŠ je možná pouze v oblasti podpory Může být Úřad práce (organizační složka státu nemá právní subjektivitu) obecně partnerem (finančním i nefinančním)? V případě Úřadů práce bylo dohodnuto, že partnery projektu být mohou, žadateli nikoli. 33. Jaká je definice právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství? Definice právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství: a) Právnická osoba má vzdělávání nebo kariérové poradenství v předmětu činnosti (je zjistitelné např. ze zakládacích listin, stanov). b) Právnická osoba má oprávnění k výkonu této činnosti podle zvláštních právních předpisů tzn. je například zapsána ve školském rejstříku, je držitelem živnostenského oprávnění k jiné vzdělávací nebo poradenské činnosti např. obory živnosti č. 100 nebo 114 podle přílohy k nařízení vlády č. 140/2000 Sb. (právnická osoba může být vyzvána k předložení zápisu do školského rejstříku nebo živnostenského oprávnění například při předložení žádosti o poskytnutí dotace). c) Právnická osoba danou činnost skutečně vykonává tzn. skutečně v uvedené oblasti působí. 34. V případě, že NNO nebyla založena za účelem vzdělávání, tzn. nemá uvedeno vzdělávání v cíli činnosti ve stanovách (má uvedeno pouze, že cílem je vybudovat školící a vzdělávací centrum ), ale má výchovně vzdělávací akce, kurzy, školení, podporu rozvoje celoživotního vzdělávání v náplni činnosti ve stanovách, je oprávněným žadatelem? OKEČ má samozřejmě stejně jako většina NNO začínající 90. Ano je výchovně vzdělávací akce jsou dostatečné. Akreditace 35. Může žádat subjekt, který chce vzdělávat v určité oblasti na kterou prozatím nemá akreditaci a má o ní pouze zažádáno? Ano, může. Pokud akreditaci nezíská, bude vracet prostředky již vyplacené.

6 36. Aktivity zaměřené na vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení musí být realizovány pouze v akreditovaných kurzech. Musí jít o akreditace udělené MŠMT nebo mohou být vzdělávání v programech akreditovaných jinými subjekty? Ano, pokud se týká akreditací na DVPP, mělo by je udělovat MŠMT. Finanční náročnost na akreditaci nulová, vyplní se pouze formulář na webových stránkách MŠMT. Benefit7 37. Vyplnění Benefit: záložka klíčové aktivity, zda součet způsobilých výdajů za všechny klíčové aktivity musí být minimálně 70% celkového objemu rozpočtu? Ano. Tento minimální požadavek je stanoven. 38. Kdy žadatel v Benefitu zaškrtává políčko v záložce Projekt vztahující se k výběrovému řízení? Je to pouze v případě, že bude dělat VŘ dle zákona o veřejných zakázkách, tedy že se bude jednat o částku vyšší než 2 mil. Kč? Ne. Políčko VŘ se zaškrtává i v případech, kdy se jedná o veřejnou zakázku malého rozsahu, tzn. do 2 mil. Kč. Postup pro zadávání zakázek do 2 mil. Kč uvádí Příručka pro žadatele. Pozn.: Pro zakázky do 2. mil Kč. se potom na záložce Výběrová řízení v políčku Postup při VŘ vybere: Veřejná zakázka malého rozsahu. (Pozor: v číselníku se tato položka nachází až na druhé stránce, nutno zmáčknout dvě šipky dole!) 39. Co se myslí oknem Realizované investice NUTS3 na záložce Území dopadu a realizace? Projekt žádné investice nemá, ovšem toto okno je povinné. Investice je zde chápána jako dotace. Žadatel zadává částku 100, jestliže bude celý projekt realizovat v rámci jednoho NUTS Je možné na záložce Kategorizace pomoci v políčku Výběr typu území zadat oba dva typy? (Jak město tak venkovské oblasti?) Projekt by byl realizován v obou. V Benefitu7 v záložce Kategorizace pomoci doporučuji vyplnit tu variantu, která se v projektu vyskytuje nejvíce. Nejlepší by bylo, kdyby bylo v nějakém komentáři uvedeno, jaký je v tomto projektu poměr financování mezi městem a venkovem v procentech. Výběrová řízení 41. Jsou způsobilé výdaje související s administrací veřejných zakázek? Výdaje související s administrací veřejný zakázek způsobilé nejsou v případě zakázek malého rozsahu postupuje se dle pravidel stanových v Příručce pro žadatele. Jestliže bude v projektech plánováno zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb. na zakázky jiné než malého rozsahu, pak jsou výdaje spojené s administrací způsobilé. 42. Co je veřejná zakázka malého rozsahu? Veřejná zakázka malého rozsahu na služby/dodávky je do Kč bez DPH, stavební práce Kč. Vše od 100 tis do 2 mil Kč je VZ malého rozsahu, která se již dále nedělí na další typy.

Zdroje pro EVVO aktivity

Zdroje pro EVVO aktivity Zdroje pro EVVO aktivity Tato aktivita probíhá v rámci projektu "Environmentální vzdělávání úřadu jako příležitost pro kvalitní rozvoj obce", financovaného ze zdrojů Státního fondu životního prostředíčr.

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální grant: Podpora nabídky dalšího vzdělávání ve Zlínském kraji realizovaný v rámci prioritní osy 3, oblasti podpory 3.2 21. 1. 2013 Zlín TENTO

Více

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. Globální granty Olomouckého kraje na léta

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů Globální granty Olomouckého kraje na léta 2007-2013 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Řídícím orgánem: MŠMT ČR spolufinancování bude

Více

Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK

Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK Dotační možnosti pro neziskové organizace a školská zařízení z OP VK Program prezentace: 1. část informační Stručné seznámení s OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta 2007-2013 Globální granty realizované

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK OBSAH: 1. Úvod... 3 2. Metodologie... 4 2.1 Základní nástroje sběr dat:... 4 2.2 Základní nástroje analýza a syntéza:...

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podklady pro projednání 1. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK prioritní osy 3, oblasti podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího, v kraji Vysočina.

Více

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Přírodní vědy Šablona V PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Prezentaci za účelem zprostředkování poradenství koordinátorům EVVO a pedagogům vyučujícím přírodovědné obory připravila Dáša Zouharová, Lipka pracoviště Kamenná,

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje

Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Otázky a odpovědi ze seminářů pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje 1. Je v opatření 1.1 možné podpořit jako cílovou skupinu studenty dálkového studia? Odpověď: Ano, dálkové studium

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR VYHLAŠUJE. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR VYHLAŠUJE. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR VYHLAŠUJE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, který byl dne 12. října 2007 schválen Evropskou komisí. Na

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 096/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Příloha č. 5. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK. Oblast podpory 1.3 - Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Příloha č. 5. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK. Oblast podpory 1.3 - Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Č. j.: 5056/2010-41 Příloha č. 5 výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.3 - Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Zvyšování kvalifikace a odborných kompetencí

Více

Dotazy seminář pro žadatele výzvy 77, Praha

Dotazy seminář pro žadatele výzvy 77, Praha Dotazy seminář pro žadatele výzvy 77, 13. 7. 2011 Praha 1. Je před podpisem Rozhodnutí třeba dokládat čestným prohlášením bezúhonnost pouze žadatele, nebo i partnera? 2. Při formálním hodnocení žádosti

Více

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Cíl a identifikace výzvy Základní informace Cílem výzvy je podpořit střední a vyšší odborné školy formou projektů zjednodušeného

Více

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ Obsah semináře Obecné informace Globální granty KHK a aktuální stav Informace pro žadatele

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro žadatele o finanční podporu Globální granty Zlínského kraje realizované v rámci oblasti podpory 3.2 21. 01. 2013 Zlín TENTO SEMINÁŘ JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele 4.5.2011 alokace pro1.výzvu v rámci globálního grantu Zvyšování

Více

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK

Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Shrnutí dosavadní realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference Globální granty Olomouckého kraje v OP VK 4. 6. 2014, Olomouc Globální granty ve struktuře OP VK PRIORITNÍ OSY A

Více

Úpravy Prováděcího dokument OP VK k 9. 6. 2010

Úpravy Prováděcího dokument OP VK k 9. 6. 2010 Úpravy Prováděcího dokument OP VK k 9. 6. 2010 Kapitola/ Strana PO1, 1.1 Kap.3.1.3/17 Úprava Rozdělení podporovaných aktivit GG na realizaci zahájenou 2008 ukončenou do 31. 12. 2012 a realizaci zahájenou

Více

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY Počet stran přílohy: 31 VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

Prováděcí dokument Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Prováděcí dokument Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 4.4 Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě 4.4.1 Zaměření oblasti podpory Podmínkou toho, aby vzdělávací systém reagoval dostatečně pružně na požadavky trhu práce a výzvy technologického rozvoje a znalostní

Více

Vyplnění projektové žádosti

Vyplnění projektové žádosti Vyplnění projektové žádosti Projektová přihláška Benefit7 www.eu-zadost.cz www.eu-zadost.eu Projektová přihláška Benefit7 Registrace Přihlášení Registrační formulář Potvrzení registrace, aktivace Přihlášení

Více

Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami pro výzvu č. 02 globálního grantu Olomouckého kraje Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků

Více

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje ZAMĚŘENÍ GG OLOMOUCKÉHO KRAJE GG v rámci oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém

Více

Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35:

Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35: Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35: 1) Je v rámci výzvy č. 35 oprávněným žadatelem příspěvková organizace? Příspěvkové organizace nejsou v rámci výzvy č. 35 oprávněným žadatelem. 2) Jsme organizační

Více

Globální granty OP VK ve Středočeském kraji. PhDr. Ivo Říha Praha,

Globální granty OP VK ve Středočeském kraji. PhDr. Ivo Říha Praha, Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha, 14.4.2008 2 Globální granty OP VK Oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, ŠMERALOVA 336/15 příspěvková organizace. Zadávací dokumentace k zakázce malého rozsahu

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, ŠMERALOVA 336/15 příspěvková organizace. Zadávací dokumentace k zakázce malého rozsahu Zadávací dokumentace k zakázce malého rozsahu Název veřejné zakázky: Dodávka vzdělávacích služeb a tvorba a realizace e-kurzu (nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

Často kladené dotazy žadatelé

Často kladené dotazy žadatelé Často kladené dotazy žadatelé Projektové: 1. Kdo může žádat o podporu z OP VK? Odpověď: V případě podpory z globálních grantů realizovaných Jihočeským krajem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: Prioritní osa: Oblast podpory: Podporovaná/é aktivity z PD OP VK: Název Příjemce dotace: Partneři projektu (pokud jsou relevantní):

Více

Analýza zvyšování kvality ve vzdělávání

Analýza zvyšování kvality ve vzdělávání Analýza zvyšování kvality ve vzdělávání pro výzvu č. 02 globálního grantu Olomouckého kraje Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém kraji v rámci oblasti podpory 1.1 Operačního programu Vzdělávání

Více

OPERAČ OPERA NÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

OPERAČ OPERA NÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 15.5.2008, 5 Brno Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Základní údaje o OP VK spolufinancování z 85% z Evropského sociálního

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA Přerov dne 8. dubna 2010 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Pro OPVK je vyčleněno

Více

Příloha č. 6. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji

Příloha č. 6. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Č. j.: MSMT- 30638/2013-2 Příloha č. 6 výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Metodický výklad výzvy 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a

Více

FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání FAQ oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Je možné v rámci projektu pořádat kurz / školení? Ne, nelze financovat vlastní realizaci kurzu, finanční prostředky (a tudíţ celý projekt) musí

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Č.j.: 13 691/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný popis podporovaných aktivit

Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k Výzvě č. 02 k předkládání grantových projektů v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný popis podporovaných

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 095/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

Koncepce odborného vzdělávání

Koncepce odborného vzdělávání Koncepce odborného vzdělávání Jiří Nantl 1. náměstek ministra Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Národní strojírenský klastr, Ostrava, 23. 4. 2013 Hlavní problémy v oblasti odborného vzdělávání

Více

PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013

PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 2013 1 Novinky pro 2007-2013 2013 (terminologie) Priorita Opatřen ení 2004 2006 Grantové schéma Projekt (národn rodní, systémový) Konečný ný

Více

Realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK

Realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Realizace globálních grantů Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference Globální granty Olomouckého kraje v OP VK 11. 11. 2015, Olomouc Ing. Martin Hrubý vedoucí oddělení grantových schémat, Odbor strategického

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Statutární město Ostrava Odbor vnitřních věcí SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Aktivita: Infrastruktura základních škol (10. výzva ZS ITI) Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (11.

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

opatření Infrastruktura vzdělávání

opatření Infrastruktura vzdělávání INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM IROP opatření Infrastruktura vzdělávání SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 20. 2. 2019 Představení opatření Alokace: 10 911 982 Kč (= CZV = 100 %) 10 366 354 Kč (= 95 %) Vyhlášení

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2014 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 13. 3. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu oficiálně předložena Evropské

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Krajské akční plány rozvoje vzdělávání Č.j.: MSMT 7246/2015-2 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Avízo pro žadatele o

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Číslo a název programu: 8 - Program resortu životního prostředí

Více

1 OBECNÉ INFORMACE... 2 2 OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ... 2 3 PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ... 6 4 FINANČNÍ INFORMACE... 6 5 DALŠÍ INFORMACE...

1 OBECNÉ INFORMACE... 2 2 OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ... 2 3 PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ... 6 4 FINANČNÍ INFORMACE... 6 5 DALŠÍ INFORMACE... Hlavní město Praha vyhlašuje dne 4. května 2011 VÝZVU ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí pro prioritní osu 3 Modernizace počátečního vzdělávání Obsah výzvy 1 OBECNÉ

Více

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem Prostějov venkov o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s. 2014-2020+ vyhlašuje 3. výzvu

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1

Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1 Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1 Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění) Název zakázky Druh zakázky

Více

Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů

Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů Kateřina Kučová Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu Moravskoslezský kraj Krajský úřad Zpracováno pro

Více

Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I

Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Příloha č. 1 Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj

Více

Seminář pro žadatele 037/06_16_076/CLLD_15_01_158 IROP

Seminář pro žadatele 037/06_16_076/CLLD_15_01_158 IROP Seminář pro žadatele 037/06_16_076/CLLD_15_01_158 IROP 1.výzva MAS Havlíčkův kraj IROP - Infrastruktura pro vzdělávání a celoživotní učení 8. 3. 2018, Havlíčkova Borová MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Základní

Více

Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK. Konference , Olomouc

Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK. Konference , Olomouc Globální granty Olomouckého kraje v rámci OP VK Konference 7. 12. 2011, Olomouc Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost PRIORITNÍ OSY A OBLASTI PODPORY OP VK Prioritní osa 1 Prioritní osa 2

Více

Seminář pro žadatele. Místo: Krajský úřad Jihočeského kraje Datum konání: 19. 1. 2011. Jméno prezentujícího: Martina Bremová

Seminář pro žadatele. Místo: Krajský úřad Jihočeského kraje Datum konání: 19. 1. 2011. Jméno prezentujícího: Martina Bremová Seminář pro žadatele Místo: Krajský úřad Jihočeského kraje Datum konání: 19. 1. 2011 Jméno prezentujícího: Martina Bremová Obsah semináře Specifikace oblasti podpory II. výzva, oblasti podpory 3.2 Další

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zvyšování kvality ve vzdělávání Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 02 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 02 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

Neformální setkání ředitelů středních škol v MAS ORLICKO , Žamberk

Neformální setkání ředitelů středních škol v MAS ORLICKO , Žamberk Neformální setkání ředitelů středních škol v MAS ORLICKO 26. 9. 2017, Žamberk Program semináře 1. Zahájení 2. Informace o výzvách IROP 3. Informace o aktivitách KAP 4. Informace o aktivitách MAP 5. Informace

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Žadatel projektu Číslo projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu: Název oblasti podpory: Rozpočet projektu

Více

Zásady. Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015

Zásady. Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015 Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015 I. Úvodní ustanovení Zastupitelstvo města Ostravy rozhodlo svým usnesením

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 094/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Výchova a vzdělávání-investice I.

Sdružení SPLAV-IROP-Výchova a vzdělávání-investice I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 2.výzvu k předkládání

Více

Vyhlášení rozvojového programu ve vzdělávání Zpřístupnění dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků základních škol s ročníky pouze 1.

Vyhlášení rozvojového programu ve vzdělávání Zpřístupnění dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků základních škol s ročníky pouze 1. Vyhlášení rozvojového programu ve vzdělávání Zpřístupnění dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků základních škol s ročníky pouze 1. stupně Dokument MŠMT č.j.: 26 582/2006-25 Vyhlášení rozvojového

Více

1 OBECNÉ INFORMACE OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ FINANČNÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE...

1 OBECNÉ INFORMACE OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ FINANČNÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE... Hlavní město Praha vyhlašuje dne 21. dubna 2010 VÝZVU ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí pro prioritní osu 3 Modernizace počátečního vzdělávání Obsah výzvy 1 OBECNÉ

Více

Financování ICT OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Financování ICT OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace Financování ICT OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Blanka Kozáková Brno, ICT fórum

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ, ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání Formulace kritérií splnění dílčích

Více

Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA)

Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA) Doporučené pokyny pro žadatele (II. výzva GG EDUCA) 1. Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název operačního programu: OP Lidské zdroje a zaměstnanost Číslo globálního

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

"Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. IROP Předškolní a školní vzdělávání

Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. IROP Předškolní a školní vzdělávání Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Brána Brněnska, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro

Více

Upozornění: Toto je pouze pracovní verze připravované výzvy:

Upozornění: Toto je pouze pracovní verze připravované výzvy: Č.j: ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) připravuje PRŮBĚŢNOU VÝZVU k předkládání ţádostí individuálních projektů

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: 23 471/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU VÝZVU Skupině I, II, V a VI MŠMT

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ. vyhlašuje

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ. vyhlašuje Č. j: MSMT-27382/2016-5 V Praze dne 16. listopadu 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j: MSMT-27382/2016-5 V Praze dne 16. listopadu 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

VÝZVA č. 11/2019. P2 Podpora strategie v oblasti zvyšování energetické účinnosti

VÝZVA č. 11/2019. P2 Podpora strategie v oblasti zvyšování energetické účinnosti VÝZVA č. 11/2019 k předkládání žádostí o dotaci v rámci Státního programu na podpor úspor energie na období 2017-2021 - program EFEKT II. pro rok 2019 Rozpočet programu na rok 2019 Podprogram: Aktivita:

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: 5056/2010-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

FAQ výzva 02_15_002 Krajské akční plány rozvoje vzdělávání

FAQ výzva 02_15_002 Krajské akční plány rozvoje vzdělávání FAQ výzva 02_15_002 Krajské akční plány rozvoje vzdělávání Dotaz: Kdy je možné zahájit práce na projektu, aby byly považovány za způsobilé výdaje (aktivita analýza potřeb v území a další )? Po kontrole

Více

Základní údaje o výzvě

Základní údaje o výzvě Základní údaje o výzvě Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích Žádosti je možné podávat do: 30. 6. 2017 Projekty je možné realizovat nejpozději od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019 Délka realizace: 24 měsíců

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2015 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 19. 1. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi 20.

Více

ŠKOLA PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.07/

ŠKOLA PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.07/ ŠKOLA PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.07/11.0100 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: 1.Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zprostředkující subjekt:

Více

Výzva číslo 57 OPVK Celková alokace: ,- Kč Vyhlášení: Ukončení: ve 13.00

Výzva číslo 57 OPVK Celková alokace: ,- Kč Vyhlášení: Ukončení: ve 13.00 * Výzva číslo 57 OPVK Celková alokace: 460 000 000,- Kč Vyhlášení: 15.7. 2015 Ukončení: 28.8. 2015 ve 13.00 Základní údaje * Žadatelé základní a střední školy * Financování 100 % uznatelných nákladů (85%

Více

Prostějov venkov o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s.

Prostějov venkov o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s. Prostějov venkov o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s. 2014-2020+ vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Hlavní město Praha. výzvu ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí. Příloha 1. vyhlašuje dne 8.

Hlavní město Praha. výzvu ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí. Příloha 1. vyhlašuje dne 8. Příloha 1 Hlavní město Praha vyhlašuje dne 8. ledna 2008 výzvu ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí 1. Identifikace výzvy Operační program Praha Adaptabilita Prioritní

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 68. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finančníčást projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele 1. výzva prioritní osa 1, 2. GG) 4. 5. 2011 Rozpočet projektu Přímé výdaje

Více

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009

Seminář k výzvě. Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009 Seminář k výzvě Oblast podpory 3.2 Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit MPSV, listopad 2009 Výzva č. 19 Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.2 Podpora

Více

Informace o podmínkách veřejné podpory (bod 3.8 výzvy)

Informace o podmínkách veřejné podpory (bod 3.8 výzvy) Informace o podmínkách veřejné podpory (bod 3.8 výzvy) Obsah Informace o podmínkách veřejné podpory (doplnění bodu 3.8 výzvy)... 2 1 Obecná ustanovení (platí pro aktivity A, B a C)... 2 2 Specifická pravidla

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: MSMT-35332/2015-3 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Gramotnosti k předkládání žádostí o podporu individuálních

Více

LAG Podralsko IROP Infrastruktura pro vzdělávání a celoživotní učení SŠ I

LAG Podralsko IROP Infrastruktura pro vzdělávání a celoživotní učení SŠ I LAG Podralsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území LAG Podralsko na období 2014 2020 vyhlašuje 13. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání

Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání Příloha č. 3 Popis podporovaných aktivit Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání Bude podporován vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit

Více

VYBRANÉ KLÍČOVÉ ZMĚNY V PŘÍRUČCE PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU VE VERZI 3 PLATNÉ OD 30. 6. 2008

VYBRANÉ KLÍČOVÉ ZMĚNY V PŘÍRUČCE PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU VE VERZI 3 PLATNÉ OD 30. 6. 2008 VYBRANÉ KLÍČOVÉ ZMĚNY V PŘÍRUČCE PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU VE VERZI 3 PLATNÉ OD 30. 6. 2008 Tento dokument slouží pouze jako orientační pro zachycení nejdůležitějších změn v příručce pro žadatele

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Statutární město Ostrava Odbor vnitřních věcí SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 66. výzva IROP Aktivita: Infrastruktura základních škol (3. výzva ZS ITI) a Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (4.

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt)... 2 Příměstské tábory... 2 Dětské skupiny... 3 Vzdělávání

Více