Veřejné neziskové ústavní zdravotnické zařízení Středočeského kraje. Jaké mohou být následky jeho vzniku?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Veřejné neziskové ústavní zdravotnické zařízení Středočeského kraje. Jaké mohou být následky jeho vzniku?"

Transkript

1 Veřejné neziskové ústavní zdravotnické zařízení Středočeského kraje Jaké mohou být následky jeho vzniku?

2 HISTORIE Středočeský kraj podal první návrh na zápis VNÚZZ do rejstříku veřejných neziskových zdravotnických zařízení. Ministerstvo zdravotnictví muselo návrh zamítnout, neboť nebyly splněny podmínky pro povolení zápisu. Vznik zařízení by předcházel jeho zřízení, což zákon nepřipouští Středočeský kraj podal druhý návrh na zápis VNÚZZ do rejstříku. Ministerstvo zdravotnictví nemohlo návrhu vyhovět, protože byl podán v době, kdy správnířízení zahájené původním návrhem nebylo pravomocně skončeno. V obou případech naprosto zřejmé a zjevné chyby, již tehdy vznikla otázka, zda Kraj skutečně chtěl, aby k zápisu došlo?

3 HISTORIE Ministerstvo zdravotnictví obdrželo třetí návrh na zápis VNÚZZ do rejstříku. Navrhovateli jsou obchodní společnosti nemocnic v Příbrami, Kladně, Mladé Boleslavi, Kolíně a Benešově. Navrhovatelem a zřizovatelem tedy není Kraj, ale pět akciových společností.

4 OBAVY Ministerstvo zdravotnictví stojí před rozhodnutím, zda jsou splněny podmínky pro zápis VNÚZZ do rejstříku a zda krok, kterým toto zařízení vznikne, učinit. Obává se následků, které by vznikem tohoto zařízení za těchto podmínek znamenaly pro zdravotnictví Středočeského kraje. V této chvíli nelze odhadnout, zda se jedná o dobře promyšlený záměr a využití nedostatků zákona směřující k neomezenému ovládnutí pěti důležitých lůžkových zařízení v kraji soukromými osobami, nebo jen o podcenění rizika a hrubé pochybení při zřizování VNÚZZ bez toho, aby si odpovědné osoby uvědomily důsledky.

5 VÝHRADY MINISTERSTVA Narozdíl od předchozích návrhů jsou navrhovateli obchodní společnosti pěti středočeských nemocnic, není to Středočeský kraj, což výrazně mění původní záměr kraje zřídit tuto organizaci. Ministerstvo zdravotnictví má výhrady k následujícímu: 1. Majetkoprávní dopady vzniku zařízení 2. Rizika, která by v budoucnu tento systém zajištění zdravotní péče v kraji mohla občanům přinést 3. Soustředění pravomocí o rozhodování o osudu stávajících pěti nemocnic a následného fungování největšího poskytovatele péče v kraji - VNÚZZ - do rukou omezeného počtu osob bez jakéhokoli mandátu řádně volených zástupců kraje 4. Nepřehlednost záměrů Středočeského kraje k poskytování zdravotní péče na území kraje (vzhledem k jednotlivým usnesením zastupitelstva kraje v předchozím období a absencí schválení posledního návrhu v zastupitelstvu kraje)

6 PROČ? Do nově vznikajícího VNÚZZ vkládá všech pět zřizovatelů (a.s.), tj. pět nemocnic kraje, veškerý majetek hmotný, nehmotný, práva a závazky včetně pracovně právních vztahů a veškerou zdravotnickou činnost. Znamená to budovy, lůžka, přístroje, nástroje, materiál, zdravotnický personál. To vše bude vloženo do VNÚZZ. Stávající subjekty - středočeské nemocnice - nebudou mít nadále věcné, technické a personální vybavení k poskytování péče a ztratí svou náplň činnosti a podmínky pro její výkon.

7 PROČ? V předloženém návrhu není ani naznačen další postup, návrh, co se s prázdnými akciovými společnostmi stane Riziko, že zaniknou je významné Pokud stávající akciové společnosti zaniknou, nebude mít VNÚZZ svého zřizovatele (= vlastníka) a ztratí jakoukoli spojitost se Středočeským krajem Dochází k situaci, kdy je jeho další existence primárně ohrožena Může nastat celářada závažných právních problémů, které mají vliv na samotnou podstatu poskytování zdravotní péče v kraji. Nebude-li mít VNÚZZ zřizovatele, nebude subjekt, který má plnit zcela zásadní funkce pro chod VNÚZZ Zřizovatel jako jediný může rozhodnout, například o osoběředitele, o nakládání s majetkem, struktuře činnosti a pod. Majetek kraje a činnost nemocnic by byly zcela mino jakoukoli kontrolu a vliv kraje

8 Původní návrh na zápis VNÚZZ V souladu s platným usnesením zastupitelstva kraje Středočeský kraj VNÚZZ Středočeského kraje Oblastní nemocnice Příbram, a.s. Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a.s. Oblastní nemocnice Kolín, a.s. Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s Zřizovatel = kraj Rada/zastupitelstvo má kontrolu nad činností i hospodařením s majetkem

9 Současná situace a návrh na zápis VNÚZZ Nemocnice (akciové společnosti) jako navrhovatelé a zřizovatelé VNÚZZ V rozporu s platným usnesením zastupitelstva kraje Středočeský kraj Rada kraje, komise Zastupitelstvo kraje, výbory Oblastní nemocnice Příbram, a.s. Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a.s. Oblastní nemocnice Kolín, a.s. Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s. Představenstvo MUDr. Kateřina Pancová Ve věci zřízení VNÚZZ jednají Představenstvo MUDr. Kateřina Pancová Ve věci zřízení VNÚZZ jednají Představenstvo MUDr. Kateřina Pancová Ve věci zřízení VNÚZZ jednají Představenstvo MUDr. Kateřina Pancová Ve věci zřízení VNÚZZ jednají Představenstvo MUDr. Kateřina Pancová Ve věci zřízení VNÚZZ jednají VNÚZZ Středočeského kraje Osoba pověřená zřizovateli výkonem působnosti statutárního orgánu do doby jmenování ředitele VNÚZZ: MUDr. Kateřina Pancová Další orgány jmenované zřizovatelem!!!!!!!!!

10 VNÚZZ po možném zrušení akciových společností jako zřizovatele VNÚZZ Středočeského kraje Středočeský kraj Rada kraje, komise Zastupitelstvo kraje,výbory Při zániku prázdných a.s. VNÚZZ VNÚZZ Středočeského kraje Osoba pověřená zřizovateli výkonem působnosti statutárního orgánu do doby jmenování ředitele VNÚZZ: MUDr. Kateřina Pancová, Další orgány jmenované zřizovatelem tj. de facto představiteli statutárního orgánu pěti a.s. Zastupitelstvo a rada by neměli žádnou kompetenci k rozhodování o majetku a činnosti, ztrácejí ji NAVŽDY

11 PROPOJENÍ OSOB Středočeský kraj je jediným akcionářem akciových společností, tzn. pěti zřizovatelů VNÚZZ V současné době jsou představenstva všech těchto společností složena ze stejných osob - Mgr. Buriánek, JUDr. Mach, MUDr. Pancová Za všech 5 zřizovatelů VNÚZZ jednají dva členové představenstva - Mgr. Buriánek a JUDr. Mach Osobou pověřenou zřizovateli výkonem funkce statutárního orgánu VNÚZZ do doby jmenování ředitele je MUDr. Pancová (současně je i členkou představenstva) Rozhodování o osudu stávajících pěti nemocnic je vlastně vloženo do rukou 3 osob, z nichž jedna osoba je dle návrhu zároveň pověřeným statutárním orgánem vznikajícího VNÚZZ do doby jmenování nového ředitele zařízení (a to jmenování zřizovatelem, za kterého však rovněž jedná!). Ani jedna z těchto osob není řádně zvoleným zástupcem Středočeského kraje V případě zrušení pěti a.s. ztratí kraj jakýkoliv vliv a kompetence vůči VNÚZZ navždy

12 ZÁMĚRY ORGÁNŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Záměry orgánů Středočeského kraje v oblasti zdravotnictví, zajištění péče, postavení pěti lůžkových zařízení a využití majetku těchto zařízení jsou v současné době naprosto neprůhledné, právně zpochybnitelné a zneužitelné. Navozuje se zde otázka, zda Zastupitelstvo Středočeského kraje je skutečně seznámeno se všemi záměry a kroky hejtmana Davida Ratha, zda si uvědomuje důsledky situace a zda má vůbec ještě situaci v kraji pod kontrolou.

13 POSTUP ORGÁNŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Dne Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo zřízení Veřejného neziskového ústavního zdravotnického zařízení Středočeského kraje, jeho zřizovací listinu a přijetí majetku pěti středočeských nemocnic do majetku Středočeského kraje. Dne Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo usnesením zřízení příspěvkové organizace Krajská nemocnice Středočeského kraje, její zřizovací listinu a přijetí majetku pěti středočeských nemocnic do majetku Středočeského kraje po rozhodnutí valných hromad a jeho následné svěření příspěvkové organizaci. Zřizovatelem těchto zařízení měl být dle usnesení zastupitelstva Středočeský kraj. Usnesení Zastupitelstva Středočeského kraje jsou dosud platná! (nebyla revokována ani zrušena)

14 POSTUP ORGÁNŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Návrh na zápis Veřejného neziskového ústavního zdravotnického zařízení Středočeského kraje ze dne nebyl, na rozdíl od záměrů předchozích, dle dostupných materiálů v Zastupitelstvu Středočeského kraje projednán a schválen. Nabízí se otázka, proč tak závažný krok nebyl předmětem širší diskuze. MZ prodloužilo správní řízení o zápisu VNÚZZ. MZ odeslalo dopis všem zastupitelům Středočeského kraje s rozsáhlou informací o uvedených krocích a jejich závažných důsledcích.

15 ZÁKON Č. 245/2006 SB. VNÚZZ má být zapsán do rejstříku veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízení a tím tak splnit podmínku jeho vzniku podle zákona č. 245/2006 Sb., o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních. Návrh zákona předložila skupina poslanců K návrhu zaujala v té době vláda stanovisko, kde je mimo jiné uvedeno, že jde o návrh nepropracovaný, nekomplexní s věcnými i legislativními nedostatky. Přesto návrh prošel legislativním procesem, byl doplněn o řadu pozměňovacích návrhů a za podpory Ministerstva zdravotnictvíčr vedeného MUDr. Rathem, byl přes nesouhlas Senátu a prezidenta republiky přijat Později byla Ústavním soudem zrušena některá ustanovení, jelikož nepřípustným způsobem zasahovala do práva vlastnit majetek a do ústavně zaručeného práva samospráv spravovat samostatně své vlastní záležitosti a příloha k zákonu, v níž byly uvedeny jednotlivé nemocnice, které se zařazují do sítě VNÚZZ přímo ze zákona bez souhlasu jejich vlastníka.

16 ZÁKON Č. 245/2006 SB. I dnes však existuje množství právních problémů spojených s aplikací tohoto zákona. Zákon obsahuje celou řadu nejednoznačných ustanovení a úprava některých oblastí zcela absentuje, ustanovení jsou vnitřně rozporuplná a nejasná je i právní úprava týkající se např. vzniku a zániku VNÚZZ, výkonu zřizovatelské funkce apod. Současné vedení Ministerstva zdravotnictvíčr v souvislosti s balíčkem zdravotnických zákonů uvažovalo původně tento zákon zrušit. Důvodem byla nejen jeho špatná kvalita, ale i to, že zákon pro tato zařízení stanoví zvláštní podmínky, které zvýhodňují jejich postavení oproti jiným typům zdravotnických zařízení v ČR.

17 ZÁVĚR Ministerstvo zdravotnictví posuzuje všechny předložené materiály a zvažuje, zda je možno zápisem do rejstříku umožnit vznik takové organizace...

18 Děkuji za pozornost!

Transformace zdravotnických zařízení Středočeského kraje. MUDr. Markéta Hellerová Zdravotní rada Středočeského kraje

Transformace zdravotnických zařízení Středočeského kraje. MUDr. Markéta Hellerová Zdravotní rada Středočeského kraje 1 Transformace zdravotnických zařízení Středočeského kraje MUDr. Markéta Hellerová Zdravotní rada Středočeského kraje 2 Zásadní programovédokumenty Středočeského kraje Teze zdravotní politiky Středočeského

Více

Obsah. Seznam zkratek nûkter ch pouïit ch pfiedpisû... XII. Seznam ostatních zkratek... XV. Úvod... 1

Obsah. Seznam zkratek nûkter ch pouïit ch pfiedpisû... XII. Seznam ostatních zkratek... XV. Úvod... 1 Seznam zkratek nûkter ch pouïit ch pfiedpisû..................... XII Seznam ostatních zkratek........................................ XV Úvod............................................................

Více

Zdravotnictví na scestí přežije rok 2006?

Zdravotnictví na scestí přežije rok 2006? Zdravotnictví na scestí přežije rok 2006? KOMENTÁŘ K NÁVRHU ZÁKONA O VEŘEJNÝCH NEZISKOVÝCH NEMOCNICÍCH Autor: JUDr. Jaroslav Svejkovský, advokát Plzeň, Kamenická 1 Praha, Na Poříčí 17 1 Obsah: Současná

Více

Co čeká lékaře a pacienty v roce 2006

Co čeká lékaře a pacienty v roce 2006 Co čeká lékaře a pacienty v roce 2006 Reforma zdravotnictví-forum.cz Pardubice, 18.4. 2006 OBSAH Dopady vyhlášek Ministerstva zdravotnictví ČR pro 1. pololetí 2006 Důsledky novel zdravotnických zákonů

Více

Právní forma organizace. Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace

Právní forma organizace. Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace Právní forma organizace Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace Právní forma podniku Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná podnikatelem samostatně, pod vlastním jménem a na vlastní odpovědnost,

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE Kofola ČeskoSlovensko a.s. IČ: 242 61 980 sídlo: Nad Porubkou 2278/31a, Poruba, 708 00 Ostrava zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B., vložka 10735 («Společnost») VÝSLEDKY

Více

STANOVY. akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s.

STANOVY. akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s. STANOVY akciové společnosti Břevnov DELTA, a.s. I. Obchodní firma a sídlo 1. Obchodní firma společnosti je: Břevnov DELTA, a.s. 2. Sídlo společnosti je umístěno v obci Praha. II. Předmět podnikání Předmětem

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 885/2. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 885/2. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 885/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním

Více

Politický systém ČR. Politologie a mezinárodní vztahy. Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií

Politický systém ČR. Politologie a mezinárodní vztahy. Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií Politický systém ČR Politologie a mezinárodní vztahy Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií Obsah Základní charakteristiky politického systému ČR Legislativní vymezení Dělba

Více

VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA KE SKUTEČNOSTEM VYŽADOVANÝM ZMĚNOU

VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA KE SKUTEČNOSTEM VYŽADOVANÝM ZMĚNOU VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA KE SKUTEČNOSTEM VYŽADOVANÝM ZMĚNOU ZÁKONA O PODNIKÁNÍ NA KAPITÁLOVÉM TRHU V souvislosti se změnou zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, provedenou zákonem č. 104/2008

Více

Důvodem změny programu je návrh kvalifikovaného akcionáře společnosti Ferret Bohemia s.r.o. ze dne

Důvodem změny programu je návrh kvalifikovaného akcionáře společnosti Ferret Bohemia s.r.o. ze dne Představenstvo společnosti Prádelny a čistírny Náchod a.s. se sídlem v Náchodě, Jugoslávská 20, PSČ 547 01, Česká republika identifikační číslo: 465 04 991 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

Základní ustanovení - oddíl prvý

Základní ustanovení - oddíl prvý Základní ustanovení - oddíl prvý.. Stanovy Načeradské služby s.r.o. I. Založení společnosti Společnost byla založena Obcí Načeradec jako jediným zakladatelem. O založení společnosti rozhodlo v souladu

Více

Orgány územní samosprávy. Orgány obce Orgány kraje

Orgány územní samosprávy. Orgány obce Orgány kraje Orgány územní samosprávy Orgány obce Orgány kraje Zastupitelstvo obce (města, městského obvodu či části) do 500 obyvatel 5 až 9 členů nad 500 do 3 000 obyvatel 7 až 15 členů nad 3 000 do 10 000 obyvatel

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Představenstvo akciové společnosti GPD a.s., se sídlem v Děčíně V, Předmostí 1860/6, PSČ 405 02, IČO: 25031881 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ K USNESENÍM ŘÁDNÉ VALNÉ HROMADY SPOLEČNOSTI KONANÉ DNE Kofola ČeskoSlovensko a.s. IČ: 242 61 980 sídlo: Nad Porubkou 2278/31a, Poruba, 708 00 Ostrava zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B., vložka 10735 («Společnost») VÝSLEDKY

Více

Právní forma a postavení právnických osob oprávněných k archeologickému výzkumu a stručný výklad nejfrekventovanějších právních pojmů

Právní forma a postavení právnických osob oprávněných k archeologickému výzkumu a stručný výklad nejfrekventovanějších právních pojmů Právní forma a postavení právnických osob oprávněných k archeologickému výzkumu a stručný výklad nejfrekventovanějších právních pojmů fyzické osoby (plnoletost, způsobilost k právním úkonům) právnické

Více

STATUT. nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute. Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute (dále jen nadační fond )

STATUT. nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute. Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute (dále jen nadační fond ) STATUT nadačního fondu Nadační fond Advance Institute 1.1. Název nadačního fondu zní: Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu Nadační fond Advance Institute (dále jen nadační fond ) 1.2. Sídlo nadačního fondu

Více

ÚSTAVNÍ PRÁVO. Moc soudní v ČR.

ÚSTAVNÍ PRÁVO. Moc soudní v ČR. ÚSTAVNÍ PRÁVO JUDr. Petr Čechák, Ph.D. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. Petr.Cechak@mail.vsfs.cz Hlava čtvrtá Ústavy (čl. 81 96) Soudní moc vykonávají jménem republiky nezávislé soudy Soudcovská nezávislost tři

Více

Zastupitelé obcí a střet zájmu

Zastupitelé obcí a střet zájmu Zastupitelé obcí a střet zájmu Mgr. Petra Bielinová, advokát Konference o právu a povinnostech obcí a měst 16. ledna 2015, Praha Zákon o střetu zájmu (159/2006 Sb.) Veřejný funkcionář NESMÍ Starosta, radní

Více

Revitalizace krajských nemocnic Dopady návrhu n

Revitalizace krajských nemocnic Dopady návrhu n Revitalizace krajských nemocnic Dopady návrhu n zákona z o VNÚZZ v Moravskoslezském m kraji Ing.Jiří Veverka Seminář České zdravotnictví v evropských souvislostech Ostrava, Polský dům, 23.2.2006 1 Nemocnice

Více

2. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

2. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros. Z á p i s ze 2. schůze Rady městské části Praha 8, konané ve středu dne 21. listopadu 2018 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 2 Úřadu městské části Praha 8 Přítomni: pp. Gros; Mgr. Tatranský, Mgr.

Více

Usnesení zastupitelstva obce Osek. ze zasedání ZO dne

Usnesení zastupitelstva obce Osek. ze zasedání ZO dne ! Usnesení zastupitelstva obce Osek ze zasedání ZO dne 12.6.2014 Usnesení číslo 374 Zastupitelstvo obce schvaluje program zasedání zastupitelstva obce 12.6.2014. Usnesení číslo 375 Zastupitelstvo obce

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace

Více

Úvodní ustanovení II. Předmět smlouvy

Úvodní ustanovení II. Předmět smlouvy NÁVRH SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE ČLENA PŘEDSTAVENSTVA AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI uzavřená ve smyslu ustanovení 59 zák. č. 90/2012 Sb. a 2430 zák. č. 89/2012 Sb. ve znění pozdějších právních předpisů (dále jen ZOK

Více

Novela zákona o místních poplatcích

Novela zákona o místních poplatcích Ministerstva vnitra Novela zákona o místních poplatcích Ing. Miroslav Veselý 1 Novela zákona o místních poplatcích Zákon č. 266/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 -

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne - 1 - Preambule Místní akční skupina Podještědí ( dále jen místní akční skupina či MAS) je

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z. s. dne

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z. s. dne Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STANOVY Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z. s. dne 20. 10. 2015-1 - Preambule Místní akční skupina Podještědí (dále jen místní akční skupina

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 24. 4. 213 2 Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Důvod předložení: I. Žádost společnosti

Více

Subjekty tržní ekonomiky II. Pátek 30. 3. 2012 Kateřina Jančová

Subjekty tržní ekonomiky II. Pátek 30. 3. 2012 Kateřina Jančová Subjekty tržní ekonomiky II. Pátek 30. 3. 2012 Kateřina Jančová Právní předpisy Občanský zákoník Obchodní zákoník Nový občanský zákoník (+ přidružené zákony: zejm. Zákon o obchodních společnostech a družstvech)

Více

Samospráva Delegace Trvalé svěření Decentralizace Vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost Právní základ územní samosprávy čl Úst. + speciální

Samospráva Delegace Trvalé svěření Decentralizace Vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost Právní základ územní samosprávy čl Úst. + speciální Územní samospráva Obce Samospráva Delegace Trvalé svěření Decentralizace Vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost Právní základ územní samosprávy čl.99-100 Úst. + speciální zákony Obec Základní územní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje

Krajský úřad Jihomoravského kraje Krajský úřad Jihomoravského kraje Porada ředitelky Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 30. září 2014 Stanovisko č. 2/2014 odboru veřejné

Více

Pozvánka na valnou hromadu společnosti KV-Svítidla a. s.

Pozvánka na valnou hromadu společnosti KV-Svítidla a. s. Pozvánka na valnou hromadu společnosti KV-Svítidla a. s. Valná hromada společnosti se bude konat dne 16. 12. 2014 v 13 00 hod. v kanceláři JUDr. Machové na adrese Moskevská 946/10 360 01 Karlovy Vary Program:

Více

Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s.

Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Příloha č. 1 Odůvodnění předloženého materiálu: Revize stanov Krajské zdravotní, a.s. a návrh na úpravu výkonu akcionářských

Více

M ě s t o K l á š t e r e c n a d O h ř í USNESENÍ. z 26. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 19. června 2014

M ě s t o K l á š t e r e c n a d O h ř í USNESENÍ. z 26. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 19. června 2014 M ě s t o K l á š t e r e c n a d O h ř í USNESENÍ z 26. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 19. června 2014 Usn. č. 812/26/2014 volí ověřovatele zápisu ve složení: p. Josef Herout, Bc. Jaroslav

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

Požadované doklady pro výplatu náhrad vkladů oprávněným osobám na pobočce

Požadované doklady pro výplatu náhrad vkladů oprávněným osobám na pobočce Požadované doklady pro výplatu náhrad vkladů oprávněným osobám na pobočce 1. Oprávněná osoba: Fyzická osoba Fyzická osoba prokazuje svoji totožnost platným průkazem totožnosti: a) osoba se státní příslušností

Více

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis.

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis. Základní škola a Mateřská škola, Strážek, příspěvková organizace se sídlem Strážek 27 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ a MŠ12/2013/KN A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA

ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA Přerov 22.4.2015 Předloha pro 6. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 11.5.2015 Pořadové číslo: Předkladatel: Navrhovatel: Zpracovatel: Ing. Vladimír

Více

Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s.

Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s. Stanovy akciové společnosti PROPERTY.BPH a.s. (úplné znění) 1. Obchodní firma, sídlo společnosti a identifikační číslo 1. Obchodní firma společnosti zní PROPERTY.BPH a.s. (dále jen společnost ), pod touto

Více

1. Zahájení valné hromady pověřeným členem představenstva, prohlášení o usnášeníschopnosti valné hromady.

1. Zahájení valné hromady pověřeným členem představenstva, prohlášení o usnášeníschopnosti valné hromady. UPRAVENÁ POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Obchodní společnosti Měšťanský pivovar v Poličce, a.s., IČ: 601 12 344, se sídlem Polička, Pivovarská 151, PSČ 572 14, zapsané v obchodního rejstříku vedeným

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU. představenstvo společnosti

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU. představenstvo společnosti POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU představenstvo společnosti GLASS SERVICE, a.s. se sídlem Rokytnice 60, 755 01 Vsetín, IČO: 25849077, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B,

Více

Projekt č. CZ.1.07/3.2.09/ PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ

Projekt č. CZ.1.07/3.2.09/ PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ Projekt č. CZ.1.07/3.2.09/03.0015 PROHLOUBENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA VŠPJ A SVOŠS V JIHLAVĚ http://www.vspj.cz/skola/evropske/opvk Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. MAS 21 SR/STATUT/2014/1 Tímto Statutem níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. f/ zakládací

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Čl. 1 Založení honebního společenstva 1. Název: Honební společenstvo Malý Bor, (dále jen HS ). IČO :75012308. 2. Sídlo: Malý Bor. 3. Honební společenstvo je právnickou osobou

Více

Řádná valná hromada společnosti České vinařské závody, a.s. se sídlem v Praze, Bělehradská 7/13

Řádná valná hromada společnosti České vinařské závody, a.s. se sídlem v Praze, Bělehradská 7/13 PODKLADY PRO AKCIONÁŘE Řádná valná hromada společnosti České vinařské závody, a.s. se sídlem v Praze, Bělehradská 7/13 dne 26.června 2013 v 10.30 hod. v zasedací místnosti administrativní budovy společnosti

Více

Návrh na registraci občanského sdružení

Návrh na registraci občanského sdružení Věc: Návrh na registraci občanského sdružení V souladu s 6 zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, předkládá přípravný výbor ve složení: Veronika Kolářová, bytem: Bítov 2, 266 01 Beroun r.č. 776105/0660

Více

Členění OZ: Obecná ustanovení 5 hlav: (I. V.) Obchodní společnosti a družstva Obchodní a závazkové vztahy

Členění OZ: Obecná ustanovení 5 hlav: (I. V.) Obchodní společnosti a družstva Obchodní a závazkové vztahy Členění OZ: Obecná ustanovení 5 hlav: (I. V.) Obchodní společnosti a družstva Obchodní a závazkové vztahy Obecná ustanovení Hlava I. 5 částí (I. V.) působnost OZ, definice podnikání a podnikatele, zápis

Více

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA Článek 1 Název a sídlo organizace 1. Název organizace: VIA TEMPORA NOVA, o.s. 2. VIA TEMPORA NOVA má sídlo ve Václavské ulici 1526, Roztoky u Prahy Článek 2

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 7 Aps 4/2011-164 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců Jaroslava Hubáčka a JUDr.

Více

Základní údaje a podmínky programu IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROGRAMU Číslo programu Podpora společensko prospěšných projektů

Základní údaje a podmínky programu IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROGRAMU Číslo programu Podpora společensko prospěšných projektů Základní údaje a podmínky programu IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROGRAMU Číslo programu OKP/3 Název programu Podpora společensko prospěšných projektů Správce programu Odbor kancelář primátora Předpokládaná alokovaná

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Podnikání PO Aktualizace od 1. ledna 2014 Právní úprava nový

Více

Organizační řád obce Nový Jáchymov

Organizační řád obce Nový Jáchymov Organizační řád obce Nový Jáchymov I. Úvodní ustanovení Organizační řád je součástí vnitřního a kontrolního systému obce, který řeší organizační vztahy mezi obcí, obecním úřadem a jeho jednotlivými pracovníky.

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.08.2014 Bod pořadu jednání: 58. Název : Převod některých činností Základní školy, Turnov, Sobotecká 242, příspěvková organizace a její sloučení s Pedagogicko-psychologickou

Více

Informace o omezení převoditelnosti cenných papírů:

Informace o omezení převoditelnosti cenných papírů: A) SOUHRNNÁ VYSVĚTLUJÍCÍ ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA SPOLEČNOSTI PHILIP MORRIS ČR A.S. ZA ROK 2009 DLE 118 ODST. 8 ZÁKONA Č. 256/2004 SB., O PODNIKÁNÍ NA KAPITÁLOVÉM TRHU VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI SAB Finance a.s.

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI SAB Finance a.s. STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI SAB Finance a.s. 1. OBCHODNÍ FIRMA, SÍDLO, DOBA TRVÁNÍ 1.1 Obchodní firma společnosti: SAB Finance a.s. 1.2 Sídlo společnosti: Praha 1.3 Společnost se zakládá na dobu neurčitou.

Více

Výroční zpráva. Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a. s. nemocnice Středočeského kraje

Výroční zpráva. Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a. s. nemocnice Středočeského kraje Výroční zpráva Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a. s. nemocnice Středočeského kraje ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 1. 1. 2008 31. 12. 2008 Obsah Slovo ředitele... 3 Vedení společnosti... 4 Statut společnosti... 5 Statistické

Více

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR PhDr. Petr Kolář, Ph.D. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Informační podklad č. 1.172

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 26. září 2018 v 08:00 h v gobelínovém sále, Hrzánský palác, Praha 1 - Hradčany V Praze 19. září 2018 Čj. 2278/18 B. K

Více

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j. 150817 V Nových Bránicích 17. 8. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy

Více

FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH SPOLEČNOSTÍ, JEJICH VÝHODY A NEVÝHODY. Jiří Zahradník Říjen 2013

FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH SPOLEČNOSTÍ, JEJICH VÝHODY A NEVÝHODY. Jiří Zahradník Říjen 2013 FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH SPOLEČNOSTÍ, JEJICH VÝHODY A NEVÝHODY Jiří Zahradník Říjen 2013 FORMY VLASTNICTVÍ PODNIKU Ve většině vyspělých zemí se vyvinuli 4 formy vlastnictví podniku podnik jednotlivce

Více

Stanovy dobrovolného svazku obcí Dobrovolný svazek obcí skupinový vodovod Polabí

Stanovy dobrovolného svazku obcí Dobrovolný svazek obcí skupinový vodovod Polabí Stanovy dobrovolného svazku obcí Dobrovolný svazek obcí skupinový vodovod Polabí ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Dobrovolný svazek obcí s názvem Dobrovolný svazek obcí skupinový

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Čl. I. Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ. Čl. I. Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění ZÁKON ze dne 2014, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA

ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEROVA Přerov 22.4.2015 Předloha pro 6. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 11.5.2015 Pořadové číslo: Předkladatel: Navrhovatel: Zpracovatel: Ing. Vladimír

Více

podniky jednotlivce (živnosti) obchodní firma jiné

podniky jednotlivce (živnosti) obchodní firma jiné podniky jednotlivce (živnosti) obchodní firma obchodní společnosti - obchodní společnosti - osobní - obchodní společnosti - smíšené - obchodní společnosti kapitálové družstva jiné státní podnik neziskové

Více

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 8. FUNKČNÍ OBDOBÍ

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 8. FUNKČNÍ OBDOBÍ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 8. FUNKČNÍ OBDOBÍ 477. USNESENÍ SENÁTU z 15. schůze, konané dne 11. ledna 2012 k návrhu senátního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti,

Více

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, 277 11 Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak O3 /2019 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Černá,

Více

P O Z V Á N K A V A L N O U H R O M A D U. dne 21. dubna 2015 od 14:00 hodin v konferenčním sále hotelu Adria, Václavské nám. 26, Praha 1.

P O Z V Á N K A V A L N O U H R O M A D U. dne 21. dubna 2015 od 14:00 hodin v konferenčním sále hotelu Adria, Václavské nám. 26, Praha 1. P O Z V Á N K A Představenstvo společnosti Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s., svolává V A L N O U H R O M A D U Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s., se sídlem Jeruzalémská 964/4,

Více

Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s.

Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Bod 10.1 Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Příloha č. 1 Odůvodnění předloženého materiálu: Revize stanov Krajské zdravotní, a.s. a návrh na úpravu

Více

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy ORGANIZAČNÍ ŘÁD č.j. 1/2012 Spisový / skartační znak 1 /2012 A.1. A5 Vypracovala: Schválila: Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012

Více

I. Poslání a náplň činnosti

I. Poslání a náplň činnosti Statut lokální etické komise při PRVNÍM PRIVÁTNÍM CHIRURGICKÉM CENTRU, spol. s r.o., se sídlem Labská kotlina 1220/69, 500 02 Hradec Králové (dále jen SANUS nebo poskytovatel ), IČ 49813692, zapsaném v

Více

Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád

Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád Česká asociace telekomunikací, z.s. Organizační řád Organizační řád byl projednán a schválen Valnou hromadou ČAT dne 15.5.2015 Čl. 1 - Účel Organizačního řádu ČAT Účelem tohoto řádu je podrobně stanovit

Více

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost )

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) ------------------------------------------------------------- I. ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------

Více

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. MAS Zlatá cesta, o. p. s. (dále jen společnost ) vznikla dne 3. srpna 2006 zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským

Více

Statut Obecně prospěšné společnosti Hospicová péče sv.zdislavy. (změna č.1 ke dni )

Statut Obecně prospěšné společnosti Hospicová péče sv.zdislavy. (změna č.1 ke dni ) Statut Obecně prospěšné společnosti Hospicová péče sv.zdislavy (změna č.1 ke dni 31.5.2011) Článek I. Úvodní ustanovení 1. Dne 28.4.2009 uzavřeli zakladatelé: Ing. Milan Matura, r.č. 531211/142, bydliště

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 25. 4. 2016 15 Věc: Výkon zakladatelských funkcí Ústeckého kraje ke společnosti Krajská zdravotní, a.s. Důvod předložení: Zvýšení majetkové účasti

Více

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ).

1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále jen společnost ). Příloha č. 1 Návrh stanov akciové společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. 1. Firma a sídlo společnosti 1.1. Obchodní firma společnosti zní: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. (dále

Více

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice Základní škola a Mateřská škola Chlebičov, příspěvková organizace, Školní 105, 747 32 Chlebičov 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 115 /2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Milena Široká, ředitelka školy Ilja

Více

STANOVY DOBROVOLNÉHO OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. s názvem MATEŘSKÉ CENTRUM HVĚZDIČKA. Článek I. Základní ustanovení Název a sídlo

STANOVY DOBROVOLNÉHO OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. s názvem MATEŘSKÉ CENTRUM HVĚZDIČKA. Článek I. Základní ustanovení Název a sídlo STANOVY DOBROVOLNÉHO OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ s názvem MATEŘSKÉ CENTRUM HVĚZDIČKA Článek I. Základní ustanovení Název a sídlo 1. Tyto stanovy jsou základním vnitřním předpisem dobrovolného občanského sdružení

Více

č. 2/2014 odbor veřejné správy, dozoru a kontroly ve spolupráci s odborem legislativy a koordinace předpisů

č. 2/2014 odbor veřejné správy, dozoru a kontroly ve spolupráci s odborem legislativy a koordinace předpisů Stanovisko odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra č. 2/2014 Označení stanoviska: Kontrola příspěvkových organizací zřízených územními samosprávnými celky a aplikace kontrolního řádu

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na jednání valné hromady obchodní společnosti RAVY CZ a.s., která se bude konat dne 27.6.2014 od 10.00 hodin v notářské kanceláři JUDr. Edity Volné, Rumunská 655/9,

Více

Bezpečnostní systém státu. Ing. Vilém ADAMEC,Ph.D.

Bezpečnostní systém státu. Ing. Vilém ADAMEC,Ph.D. Bezpečnostní systém státu Ing. Vilém ADAMEC,Ph.D. Ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky Ústavní zákon č. 110/1998 Sb. Čl.1 Zajištění svrchovanosti a územní celistvosti ČR, ochrana

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

Organizační řád. Základní škola, Blučina, okres Brno venkov, příspěvková organizace. Část I. Všeobecná ustanovení 1/2010

Organizační řád. Základní škola, Blučina, okres Brno venkov, příspěvková organizace. Část I. Všeobecná ustanovení 1/2010 Základní škola, Blučina, okres Brno venkov, příspěvková organizace Organizační řád 1/2010 Část I. Všeobecná ustanovení Článek 1:Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní školy Blučina (dále jen škola)

Více

Působnost valné hromady

Působnost valné hromady Působnost valné hromady Společnost s ručením omezeným Záležitosti vyjmenované v ObchZ Další otázky podle zákona nebo společenské smlouvy Jakákoli jiná otázka Akciová společnost Záležitosti vyjmenované

Více

Otázka: Podnikání právnických osob. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Krakatit. *Právnické osoby podnikají na základě obchodního zákoníku.

Otázka: Podnikání právnických osob. Předmět: Ekonomie. Přidal(a): Krakatit. *Právnické osoby podnikají na základě obchodního zákoníku. Otázka: Podnikání právnických osob Předmět: Ekonomie Přidal(a): Krakatit *Právnické osoby podnikají na základě obchodního zákoníku. * Forma podnikání právnických osob =jsou obchodní společnosti. Zahájení

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku STANOVY SPOLKU Název: Spolek přátel Gymnázia Arabská z. s. IČ: 452 47 099 (zkrácený název: SPGA) Sídlo: Praha 6, Arabská 14, PSČ 160 00 Statutární orgán: Výbor spolku Článek 1. Základní ustanovení 1. Spolek

Více

Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek )

Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek ) Stanovy Golf Club Hradec Králové z. s. I Základní ustanovení 1.1. Název spolku: Golf Club Hradec Králové z. s. (dále jen spolek ) 1.2. Sídlo spolku: Hradec Králové, Rybova 1908/31, PSČ 500 09 1.3. Spolku

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Představenstvo akciové společnosti TOOL SERVICE, a.s., svolává ŘÁDNOU VALNOU HROMADU akciové společnosti TOOL SERVICE, a.s., IČ: 27670279, se sídlem Jihlava, Hosov 39, obchodní

Více

Zákon o obcích č.128/2000 Sb.

Zákon o obcích č.128/2000 Sb. Zákon o obcích č.128/2000 Sb. Rozdělení na 3 části: část první: 8 hlav Část první: Hlava první: Obecná ustanovení Postavení obcí Občané obce Území obce a jeho změny Názvy obcí, jejich částí, ulic a veřejných

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 18/2012 Jar Spisový znak, skartační znak: A.1.

Více

STANOVY. Asociace pro využití tepelných čerpadel, z.s. ve smyslu ust. 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. čl. I. Základní ustanovení

STANOVY. Asociace pro využití tepelných čerpadel, z.s. ve smyslu ust. 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. čl. I. Základní ustanovení STANOVY Asociace pro využití tepelných čerpadel, z.s. ve smyslu ust. 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník čl. I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Asociace pro využití tepelných čerpadel, z.s.

Více

Městské části Prahy mají při územním plánování hájit zájmy svých obyvatel

Městské části Prahy mají při územním plánování hájit zájmy svých obyvatel Městské části Prahy mají při územním plánování hájit zájmy svých obyvatel Městské části Prahy mají při územním plánování jiné postavení než obce a města, která dělená nejsou. Obecně platí, že městské části,

Více

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ. Č.j. 2006/ V Praze dne 19. září 2006

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ. Č.j. 2006/ V Praze dne 19. září 2006 MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ Na Poř í č ním právu 376 / 1 128 01 Praha 2 Č.j. 2006/56857-24 V Praze dne 19. září 2006 Určeno: - všem krajským úřadům - všem obecním úřadům obcí s rozšířenou působností

Více

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu S T A N O V Y upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu čl. 1 Název sídlo: 1. Název sportovní asociace je: Česká asociace

Více

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s.

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s. Důvodová zpráva A) Popis současné situace V současné době zajišťuje městskou autobusovou dopravu (dále MAD) na území SMJN a správního obvodu ORP Dopravní sdružení obcí Jablonecka (dále DSOJ), které tuto

Více