Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu."

Transkript

1 Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu. KLUB LABYRINT sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi ZÁKLADNÍ INFORMACE O SLUŽBĚ F A R N Í CH A R I T A D V Ů R K R Á L O V É N A D L A B E M Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi K L U B L A B Y R I N T Palackého 99, Dvůr Králové nad Labem, tel , e- mail: labyrint@charitadk.cz,

2 Milá rodino, zde naleznete nejdůležitější informace o Sociálně aktivizačních službách pro rodiny s dětmi Klubu Labyrint. Provozovatelem služby je Farní charita Dvůr Králové nad Labem, se kterou uzavíráte Smlouvu o poskytování služby. Společně budeme usilovat o Vaši spokojenost a zlepšení Vaší rodinné situace. Službu Vám můžeme poskytnout ve Dvoře Králové nad Labem a okolí. Poskytujeme ji bezplatně, ambulantní formou (v budově fary, Palackého 99, Dvůr Králové nad Labem) i terénní formou (tedy v domácím prostředí rodiny). Návštěvy ve Vaší rodině mohou probíhat od pondělí do pátku, dle dohody s rodinou. 2 PRO KOHO JE KLUB URČEN?: Klub Labyrint nabízí podporu a pomoc rodinám s dětmi ze Dvora Králové a okolí, které jsou ohrožené nebo stižené sociálním vyloučením. Jedná se o ambulantní i terénní služby, které pomáhají členům těchto rodin zmírnit dopady své nepříznivé sociální situace a získávat potřebné kompetence k jejímu zvládnutí. POMÁHÁME V TĚCHTO OBLASTECH: nácvik běžných činností (např. hygienické návyky, pracovní činnosti, sebeobsluha, hospodaření, péče o dítě, nakupování, vaření) rozvoj dovedností a schopností příprava dítěte na plynulý přechod do školy pomoc s úkoly doprovod (na úřady, doprovod rodiče s dítětem do MŠ nebo ZŠ, atd.)

3 zprostředkování účasti na akci (společenské, kulturní, volnočasové, rekreační atd.) zprostředkování kontaktu s institucí (např. úřady, zdravotnická zařízení, zaměstnavatel, vzdělávací instituce) poradenství (ohledně práce, vztahů, bydlení, vzdělávání, výchovy, rodiny atd.) rozhovor (méně závažná témata týkající se práce, vztahů, bydlení, vzdělávání, výchovy, rodiny atd.) podání informace případové setkání ve prospěch uživatele 3 NAŠE AKTUÁLNÍ NABÍDKA: Ambulantní forma služby Vy můžete přijít k nám Po Út St KLUB PRO RODIČE S DĚTMI DO 7 LET POMOC S ÚKOLY POMOC S ÚKOLY POMOC S ÚKOLY (DO 15.30) TVOŘIVÉ ODPOLEDNE PRO RODIČE S DĚTMI HUDEBNÍ ODPOLEDNE PRO RODIČE S DĚTMI PORADNA PORADNA Čt Pá KLUB PRO RODIČE S DĚTMI DO 7 LET KLUB PRO RODIČE S DĚTMI DO 7 LET POMOC S ÚKOLY POMOC S ÚKOLY HUDEBNÍ ODPOLEDNE PRO RODIČE S DĚTMI HRAVÉ ODPOLEDNE PRO RODIČE S DĚTMI PORADNA PORADNA Klub pro rodiče s dětmi do 7 let rozvoj potřebných dovedností pro předškoláky, klub povede vyškolený pedagog; možnost přípravy do školy prostřednictvím her s cílem, aby děti získaly potřebné dovednosti pro plynulý přechod na ZŠ. Pomoc s úkoly pracovníci klubu Labyrint pomohou školákům s úkoly nebo s obtížnou látkou Odpoledne pro rodiče s dětmi v klubu můžete se svými dětmi společně strávit čas hraním na hudební nástroje, výtvarnými aktivitami nebo se společně učit jiným dovednostem, např. na PC

4 Poradna možnost poradit se se soc. pracovníkem (o své aktuální obtížné situaci, výchově dítěte, ) Výlety, akce spolu s pracovníky a jinými rodinami můžete podniknout výlet nebo uspořádat nějakou akci Terénní forma služby My zavítáme k vám 4 NÁVŠTĚVY DOMA Pracovníci Labyrintu vás po dohodě navštíví doma a pomohou vám s řešením vaší obtížné rodinné situace Jedná se například o pomoc s vyřizováním běžných záležitostí; poradíme, jak efektivně vést domácnost, jak dobře promyslet finanční výdaje, jak jednat s úřady; pomoc dětem se školou atd. Naše pomoc se bude konkretizovat dle potřeb vaší rodiny PRÁVA A POVINNOSTI (VAŠE A PRACOVNÍKA): Při čerpání služby máte právo: Na poskytování kvalitní a odborné služby a možnost stěžovat si na nekvalitní poskytování. Nahlížení do osobní složky. Odstoupení od poskytování sociální služby bez udání důvodů (s vědomím rizika, které odstoupení mohou přinést). Při čerpání služby máte povinnost: Dodržovat zde uvedená pravidla a podmínky služby uvedené ve smlouvě. Ohlásit pracovníkovi zásadní změny, které se týkají poskytování služby (zvláště v domácnosti) nejpozději do týdne od změny (př. exekuční příkaz, ztráta bydlení, odebrání dítěte z rodiny).

5 Dodržovat čas a místo schůzek s pracovníkem SAS. V případě, že se rodina domluvené schůzky nemůže zúčastnit (hospitalizace, nemoc, vážné rodinné události př. úmrtí člena rodiny), dá sociálnímu pracovníkovi vědět 1 den předem, že setkání neproběhne. Schůzku lze odvolat i v den setkání alespoň 1 hodinu před uskutečněním, a to telefonicky nebo SMS zprávou. Následně si domluví nový termín (týká se o terénní služby v domácnosti). Odvolat schůzku v případě podezření na nakažlivé a infekční nemoci v rodině. Aktivně spolupracovat s pracovníkem SAS a uživatelem na svém individuálním plánu. Nechovat se agresivně a hrubě, nebýt v době schůzky pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. 5 Práva pracovníka při schůzce s rodinou: Odvolat schůzku z vážných důvodů (nemoc, nevolnost, nouzové situace na pracovišti, nepojízdné vozidlo apod.). Odvolat schůzku v rodině, kde není vytvořeno bezpečné prostředí (infekční nemoc v rodině, nebezpečná zvířata). Nebude poskytovat službu v případě, že někdo z členů rodiny bude pod vlivem alkoholu či omamných látek natolik, že nebude schopen spolupracovat. Odvolat schůzku či přeobjednat na jiný termín ideálně 1 den předem, alespoň 1 hodinu před uskutečněním s odstupem od jejího konání (týká se terénní služby v domácnosti). Povinnosti pracovníka: Poskytovat vám kvalitní a odbornou službu a dodržovat zásady poskytování služby. Vést dokumentaci o každém uživateli. Přijímat stížnosti na poskytování služby a zajistit její řešení. Konzultovat v týmu další spolupráci v rodině, kde uživatel přestal spadat do okruhu osob, jímž je poskytována služba.

6 Dodržovat mlčenlivost o vašich údajích. Výjimkou jsou informace, na které se ze zákona vztahuje oznamovací povinnost. OZNAMOVACÍ POVINNOST: Na pracovníky Sociálně aktivizačních služeb se vztahuje oznamovací povinnost, kvůli které jsme povinni oznámit podnět na podezření ze zneužívání a týrání v rodině místně příslušnému OSPOD. Oznamovací povinnost se vztahuje na: Fyzické týrání Sexuální zneužívání Zanedbávání péče Šikanu Trestné činy mládeže. 6 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pokud jste nespokojeni s průběhem poskytování sociální služby, můžete si stěžovat ústně u kteréhokoliv pracovníka nebo písemně (dopisem, e- mailem, lze vhodit stížnost do schránky na stížnosti, která je umístěna v sídle Klubu Labyrint). Stížnost lze podat i anonymně Na vyřízení stížnosti má poskytovatel 30 dní od převzetí stížnosti. Informace o způsobu vyřízení stížnosti má vždy písemnou podobu, a pokud se nejedná o anonymní stížnost, bude klientovi odpověď doručena. O vyřízení anonymní stížnosti se stěžovatel dozví vyvěšením na nástěnce v sídle služby. Na nástěnce bude odpověď zveřejněna po dobu 14 dní po uplynutí lhůty 30 dní, které má poskytovatel na vyřízení stížnosti.

7 Se stížností se lze obrátit nejdříve na pracovníka, poté vedoucího a v případě, že jste s vyjádřením vedoucího nespokojen, můžete se obrátit na ředitele Farní charity atd. (viz. níže). v případě nespokojenosti s vyřízením stížnosti se můžete obrátit na: Vedoucí Labyrintu Mgr. Pavlína Kupková Palackého 99, Dvůr Králové, , labyrint.dk@gmail.com 7 Ředitelka Farní charity, Mgr. Kateřina Hojná Ředitel Diecézní charity Hradec Králové, RNDr. Jiří Stejskal Prezident Diecézní charity, Mons. Josef Suchár Krajský úřad-sociální odbor (např. inspekce kvality) Nezávislým orgánem může být Veřejný ochránce práv (podle zákona 349/1999 Sb. O Veřejném ochránci práv) Palackého 99, Dvůr Králové te Velké náměstí 37, Hradec Králové Velké náměstí 37, Hradec Králové Pivovarské náměstí 1245, Hradec Králové, telefon: Údolní 39, Brno, (tel ) Český helsinský výbor Jelení 5, Praha 1, SMLOUVA- VÝPOVĚDNÍ DŮVODY A VÝPOVĚDNÍ LHŮTY: Smlouva, kterou uzavíráte s Farní charitou může být ukončena vzájemnou dohodou obou smluvních stran a to písemně, s jasně stanoveným termínem ukončení smlouvy. Smlouva může být také ukončena výpovědí jak z vaší strany, tak ze strany poskytovatele. Výpověď má písemnou formu. Můžete smlouvu vypovědět bez udání důvodu.

8 NOUZOVÉ A HAVARIJNÍ SITUACE: Ambulantní forma služby - CO DĚLAT, KDYŽ: hoří: volat hoří, dbát pokynů pracovníků a rychle opustit oblast požáru se pracovníkovi či jiné osobě stane úraz: poskytnout první pomoc a volat 155, případně říci o pomoc dalším přítomným uniká plyn, je porucha vodovodu nebo elektrické sítě: oznámit vše pracovníkovi a dbát jeho pokynů, opustit prostor na budovu spadne strom, meteorit, zasáhne ji blesk, vichřice apod.: dbát pokynů pracovníků, opustit prostor 8 Terénní forma služby - CO DĚLAT, KDYŽ: se pracovník nedostaví na sjednanou schůzku: kontaktujte přímo pracovníka, pokud má telefonní číslo, případně vedoucí na tel pracovník v bydlišti klienta utrpí vážný úraz či dojde k jeho úmrtí: poskytněnte pracovníkovi první pomoc a volejte 155, pak ihned kontaktuje vedoucí na tel či ředitelku na tel , pracovník rozbije neúmyslně nějakou věc v bytě uživatele: pokud nedojde k náhradě, informujte vedoucí na tel ; škodu vám uhradí pojišťovna, se kterou máme uzavřenou smlouvu Potřebná telefonní čísla: 150 hasiči 155 rychlá záchranná služba 158 policie KONTAKTY: Farní charita Dvůr Králové nad Labem, Palackého 99, Dvůr Králové nad Labem telefon: , labyrint.dk@gmail.com

Tento materiál slouží jako příručka pro orientaci v pojmech a postupech, kterými se služba při své činnosti řídí.

Tento materiál slouží jako příručka pro orientaci v pojmech a postupech, kterými se služba při své činnosti řídí. Dostává se Vám do ruky Průvodce poskytováním služby, kde naleznete základní informace o službě. Obsah vychází ze Standardů kvality sociálních služeb a Vnitřních pravidel, kterými se služba řídí. Tento

Více

Průvodce poskytování sociálně aktivizační služby Klub Labyrint

Průvodce poskytování sociálně aktivizační služby Klub Labyrint Průvodce poskytování sociálně aktivizační služby Klub Labyrint Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Klub labyrint, Erbenova 2355, 544 01 Dvůr Králové nad Labem tel.: 730 595 793, e-mail: labyrint@charitadk.cz,

Více

Průvodce poskytování sociálně aktivizační služby Klub Labyrint

Průvodce poskytování sociálně aktivizační služby Klub Labyrint Průvodce poskytování sociálně aktivizační služby Klub Labyrint Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Klub Labyrint Palackého 99 Dvůr Králové nad Labem ambulantní forma služby Náměstí republiky

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran MENS SANA o.s. zastoupená Mgr. Jaroslavou Saidlovou, předsedkyní Rady sdružení MENS SANA o.s. Ukrajinská 1533/13

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Smlouva o poskytnutí sociální služby kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

uzavírají smlouvu o poskytování odborného sociálního poradenství v textu dále jen smlouva

uzavírají smlouvu o poskytování odborného sociálního poradenství v textu dále jen smlouva Smlouva o poskytování odborného sociálního poradenství č. X/XXXX Uzavřená podle 91 a 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

Pečovatelská služba VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU O.P.S.

Pečovatelská služba VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU O.P.S. Pečovatelská služba VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU O.P.S. Vnitřní pravidla poskytování Pečovatelské služby Společně proti času o.p.s. podrobněji popisují vzájemné vztahy mezi

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Odlehčovací služba VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s.

Odlehčovací služba VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Odlehčovací služba VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Vnitřní pravidla poskytování Odlehčovací služby Společně proti času o.p.s. Pravidla definují vzájemná práva, povinnosti

Více

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené SNN v ČR Smlouva o poskytování sociálně aktivizačních služeb (dále jen Smlouva) která se uzavírá podle 66 o poskytování sociálně aktivizačních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením zákona

Více

Smlouva o poskytování služeb Sociální rehabilitace č. SR/2017/

Smlouva o poskytování služeb Sociální rehabilitace č. SR/2017/ Smlouva o poskytování služeb Sociální rehabilitace č. SR/2017/ uzavřená dle 1746 NOZ 89/2012 Sb. v platném znění, dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a dle 11 vyhlášky

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ DOMUS - Centrum pro rodinu, z. s. Hřímalého 4 301 00 Plzeň tel: +420 733 733 061 +420 734 754 049 e-mail: domus@domus-cpr.cz VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4,

Více

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Vnitřní pravidla pro poskytování odborného sociálního poradenství Kontakty: sociální pracovník pověřený vedením vstupních bytů

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817,

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817, Příloha 65ZR859-27/1 Datum změny: leden 2017 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČ 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ TyfloCentrum Ostrava, o. p. s. náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Ostrava IČ: 25863151 INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Obsah 1. Poslání služeb odborného sociálního poradenství

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. pro poskytování Sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Údaje o poskytovateli sociální služby

VNITŘNÍ PRAVIDLA. pro poskytování Sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Údaje o poskytovateli sociální služby VNITŘNÍ PRAVIDLA pro poskytování Sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi Údaje o poskytovateli sociální služby Diakonie ČCE středisko Světlo ve Vrchlabí Sociálně-aktivizační systémy pro rodiny

Více

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto Diakonie ČCE středisko v Jablonci nad Nisou Se sídlem: E. Floriánové 8, 466 01 Jablonec nad Nisou IČO: 736 33 992 Tel.: 730 844 353 e-mail: sas.jablonec@diakonie.cz zastoupené: Bc. Lenkou Špringlovou jakožto

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Vypracoval: Mgr. Michaela Machková Sociální pracovník Schváleno: 30.03.2015 Kontakty: vedoucí oddělení sociálních služeb: Mgr. Darina Kolková

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace

Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace Smlouva o poskytování sociální služby sociální rehabilitace I. Označení smluvních stran Poskytovatel sociální služby: Duševní zdraví, o. p. s., zastoupená sociální pracovnicí nám. Přerovského povstání

Více

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Veškeré stížnosti a připomínky jsou posuzovány jako podnět ke zlepšení poskytovaných

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

Vnitřní pravidla odlehčovací služby

Vnitřní pravidla odlehčovací služby Název a místo organizace poskytující Odlehčovací služby: Kostka Krásná Lípa p. o., Masarykova 1094/4, 406 46 Krásná Lípa Vnitřní pravidla odlehčovací služby Kontakt: Vladislava Vítková, Dis., vedoucí týmu

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název zařízení: Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem, identifikátor služby: 8568124

Více

VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi

VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi Vnitřní směrnice VS 7/17 Vnitřní pravidla Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Temperi I. Poskytovatel a zařízení sociálních služeb Poskytovatel: Temperi, o. p. s. (dále jen poskytovatel) Zařízení

Více

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI Informační balíček pro uživatele služeb (veřejný závazek) Poslání služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou služby poskytované rodině s nezaopatřeným

Více

VZOR. Smlouva o poskytnutí sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi č. / rok. Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou:

VZOR. Smlouva o poskytnutí sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi č. / rok. Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou: VZOR Smlouva o poskytnutí sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi č. / rok Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou: Poskytovatel: Diakonie ČCE středisko Světlo ve Vrchlabí se sídlem: Lánovská

Více

Průvodce sociální službou

Průvodce sociální službou Průvodce sociální službou OKAMŽITÁ KAPACITA SOCIÁLNÍ SLUŽBY JSOU: 3 KLIENTI (roční kapacita 12 klientů) PROVOZNÍ DOBA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JE: TERÉNNÍ SLUŽBY: STŘEDA 15:00 19:00 hod., PÁTEK

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost 1. Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé pečovatelské služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Metodický pokyn č. 3

Metodický pokyn č. 3 Metodický pokyn č. 3 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Provozní řád poradny pro cizince a uprchlíky

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Smlouva ) a v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Vnitřní směrnice sociální služby - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA

Vnitřní směrnice sociální služby - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA Příloha č. 2 Vnitřní směrnice sociální služby - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA Aktualizace ke dni 07. 09. 2018 Vnitřní směrnice BILICULUM, z.ú. stanovuje základní pravidla poskytování

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY

STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY 1. Proč jsou stížnosti důležité? Stížnosti, podněty a připomínky jsou pro Domov odpočinku ve stáří důležitá poselství o spokojenosti a o tom, zda služba

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU POSLÁNÍ sociální služby Sociálně terapeutické dílny Hanáček (dále jen STD ) individuálně podporují osoby s lehkým a středně těžkým mentálním postižením při zlepšování sebeobsluhy,

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé pečovatelské služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče

Více

Smlouva o poskytování osobní asistence

Smlouva o poskytování osobní asistence Smlouva o poskytování osobní asistence Uzavřená dle 91 a 39 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK Připomínku, návrh a stížnost může každý, kdo v Dětském centru Veská (ve Veské, v Holicích, v Pardubicích) žije, pracuje, chodí na návštěvy nebo jinak spolupracuje.

Více

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY I. Vymezení pojmů Stížností je vyjádřena nespokojenost stěžovatelů s poskytovanými službami. Stížnost není pracovníky pojímána jako

Více

Smlouva o poskytování služby

Smlouva o poskytování služby Smlouva o poskytování služby Podpora samostatného bydlení 1) Pan (paní): Bydliště: Zastoupen(a) opatrovníkem: v textu této smlouvy dále jen uživatel služby a 2) Rytmus od klienta k občanovi o.p.s. Londýnská

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr !!!! Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr 1. Poskytovatel sociálních služeb Pro zdraví 21 z.ú. Havlíčkova 8 26601 Beroun - Město IČ:22844660 2.

Více

Jednotlivcům starším 15 let, kteří naplňují minimálně tři uvedené charakteristiky:

Jednotlivcům starším 15 let, kteří naplňují minimálně tři uvedené charakteristiky: Terénní programy Poslání: Posláním terénní sociální práce je vyhledávání, motivace, pomoc a podpora jednotlivcům v obtížné životní (sociální) situaci, která je ohrožuje vyloučením nebo vylučuje z běžné

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) I. Kontakty: MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDP Sluníčko Komplexní domácí péče a terénní sociální Mgr. Lucie Brožková SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Pan/paní: Rodné číslo: Bydliště: v textu této smlouvy dále jen klient 2. Organizace:

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domova pro seniory Pohoda Budějovická 159, 384 11 Netolice Platná od 1.1.2010 Na základě zákona č. 108/2006 Sb., 40 a vyhl. 505/2006 Sb. S těmito pravidly musí být

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Příloha č. 2 ke smlouvě o poskytování pečovatelské služby Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Úvodní ustanovení Poskytovatel pečovatelské služby: Město Roztoky, nám. 5. května čp. 2, 252

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Sociální poradenství 5. Sociální poradna, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1.Základní údaje Poslání služby Posláním Sociální poradny

Více

D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov

D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov 1. Charakteristika zařízení Domov pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov (dále jen Domov Javorník; DZP) je

Více

Název poskytovatele DĚTSKÝ KLÍČ Šumperk, o.p.s. 39 Působnost služby Olomoucký kraj

Název poskytovatele DĚTSKÝ KLÍČ Šumperk, o.p.s. 39 Působnost služby Olomoucký kraj Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Platnost od: 18.6.2014 Název poskytovatele

Více

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD)

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD) Centrum J. J. Pestalozziho, o.p.s. Azylový dům Malecká 613 537 05 Chrudim tel.: 469 311 460/611, 725 719 028 e-mail: ad.chrudim@pestalozzi.cz web: www.pestalozzi.cz INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

Více

Základní informace o pečovatelské službě

Základní informace o pečovatelské službě PEČOVATELSKÁ SLUŽBA LÁZNĚ LIBVERDA Pečovatelská služba (dále jen PS) je poskytována na území Lázní Libverda od 23. 2. 2010. Sociální služba v Lázních Libverda byla registrována dne 11.6.2007. Naše služba

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé asistenční služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče :

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Druh služby: Sociálně terapeutické dílny Místo poskytování služby: Šunychelská 1159,Nový Bohumín, 735 81 Bohumín Registrace č. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY VEŘEJNÝ ZÁVAZEK ORGANIZACE SOCIÁLNĚ

Více

1.1 POSLÁNÍ CÍLE Děti v NRP znají svoji vlastní identitu... 2

1.1 POSLÁNÍ CÍLE Děti v NRP znají svoji vlastní identitu... 2 1.1 POSLÁNÍ... 2 1.2 CÍLE... 2 1.2.1 Děti v NRP znají svoji vlastní identitu... 2 1.2.2 Rodina NRP ví, kam se má obrátit v případě obtíží a jakým způsobem... 3 1.2.3 Pečující znají potřeby dětí a umí je

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Vnitřní pravidla služby odborného sociálního poradenství Občanské poradny Opava

Vnitřní pravidla služby odborného sociálního poradenství Občanské poradny Opava Vnitřní pravidla služby odborného sociálního poradenství Občanské poradny Opava Vedoucí střediska Občanské poradny: Mgr. Lucie Vehovská Adresa: Kylešovská 10, 746 01 Opava Telefonní spojení: 553 616 437,

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Pečovatelská služba, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Pečovatelská služba je

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY uzavřená podle Zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. mezi FARNÍ CHARITOU V KAMENICI NAD LIPOU zastoupenou ředitelem Janem Šimákem, bydlištěm v Kamenici

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č.

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č. Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno Standard č. 7 Pobytová služba Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

Zařízení: STŘEDISKO SOCIÁLNÍ PREVENCE A HUMANITÁRNÍ POMOCI - NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY KE DNI 1.7.

Zařízení: STŘEDISKO SOCIÁLNÍ PREVENCE A HUMANITÁRNÍ POMOCI - NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY KE DNI 1.7. Provozovatel: FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Zařízení: STŘEDISKO SOCIÁLNÍ PREVENCE A HUMANITÁRNÍ POMOCI - NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY KE DNI 1.7.2014 Poslání Střediska sociální

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

Příručka pro nouzové a havarijní situace pro uživatele a zájemce o službu rané péče

Příručka pro nouzové a havarijní situace pro uživatele a zájemce o službu rané péče Příručka pro nouzové a havarijní situace pro uživatele a zájemce o službu rané péče poskytuje terénní a ambulantní služby. V souvislosti s nabídkou a poskytováním služby mohou nastat havarijní, nouzové

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Domov pro osoby se zdravotním postižením Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním služby Odborného sociálního

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú.

Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú. Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú. Poskytovatel: CENTRUM HÁJEK z.ú. Křimická 756 330 27 Vejprnice I. Poskytovatel sociálních služeb Pracoviště: Centrum sociálních služeb CENTRUM HÁJEK Šťáhlavice

Více

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku.

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku. Název poskytovatele: Druh služby: Forma služby: Název zařízení: Místo poskytování: Unie Kompas odborné sociální poradenství, 37 b ambulantní, terénní Logos poradna pro děti, dospívající a jejich rodiče

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

IČ : ID datové schránky : cyx2qb5 Kniha přání a stížností K-centrum Liberec

IČ : ID datové schránky : cyx2qb5 Kniha přání a stížností K-centrum Liberec www.mostknadeji.eu IČ : 631 25 137 ID datové schránky : cyx2qb5 Kniha přání a stížností K-centrum Liberec Most k naději pomáháme lidem založeno v roce 1995 Zřizovatel vybraných protidrogových center v

Více

Smlouvu o poskytování charitní pečovatelské služby (CHPS)

Smlouvu o poskytování charitní pečovatelské služby (CHPS) Žadatel: Jméno a příjmení: Datum narození: Bydliště: (dále jen uživatel služby ) a Poskytovatel: Oblastní charita Jičín Sídlo: Na Jihu 553, Jičín 506 01 IČO: 73633755 Zastoupený: Marií Mirovskou, DiS.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v ČR, Petržílkova 2565/23, Praha Nízkoprahové zařízení

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB uzavřená dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a Občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi těmito smluvními stranami:

Více

Metodický pokyn č. 1

Metodický pokyn č. 1 Metodický pokyn č. 1 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Jednání se zájemcem o službu, plánování a

Více

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák,...

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

STÍŽNOSTI, PŘIPOMÍNKY A PODNĚTY KE KVALITĚ NEBO ZPŮSOBU POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI, PŘIPOMÍNKY A PODNĚTY KE KVALITĚ NEBO ZPŮSOBU POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI, PŘIPOMÍNKY A PODNĚTY KE KVALITĚ NEBO ZPŮSOBU POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Osobní asistence APROPO Tento dokument upravuje postup při podávání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů ke způsobu

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb uzavřená mezi: SMLOUVA o poskytování Odlehčovacích služeb Kostka Krásná Lípa p. o. Masarykova 1094/4 407 46 Krásná Lípa zastoupená ředitelkou Hanou Volfovou (dále poskytovatel) a Jméno, příjmení: Datum

Více

Dobrý den, vážení neslyšící

Dobrý den, vážení neslyšící Dobrý den, vážení neslyšící Dovolte mi přivítat Vás dnes na našem setkání Co Vás čeká? Chceme Vám dát informace o TLUMOČNICKÝCH SLUŽBÁCH, tak aby jste všemu rozuměli CO TO JSOU TLUMOČNICKÉ SLUŽBY? Jsou

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Vnitřní pravidla poskytování sociální služby

Vnitřní pravidla poskytování sociální služby Podpora samostatného bydlení, Partyzánská 229, 747 87 Budišov nad Budišovkou Příloha 5 Vnitřní pravidla poskytování sociální služby Zpracovali: Natálie Krásová a tým pracovníků PSB Platnost od 1. 1. 2017

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace Velké Hamry 600 IČ:

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace Velké Hamry 600 IČ: DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 STANDARD Č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SQ: 7 Metodikou se řídí: všichni pracovníci

Více