SPORTOVNÍ AREÁL Brno Kraví Hora

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SPORTOVNÍ AREÁL Brno Kraví Hora"

Transkript

1 SPORTOVNÍ AREÁL Brno Kraví Hora Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Na jižní straně Kraví Hory se nachází areál krytého bazénu a letního koupaliště. Areál získal v roce 2004 zcela novou cenu Bazén roku a Obec architektů, mu o rok později jednomyslně udělila cenu Grand Prix Stavba byla navíc za ČR nominována na Award Mies van der Rohe v Barceloně. Areál má záviděníhodnou polohu uprostřed zeleně, ale obklopen sídelní zástavbou s významným potenciálem návštěvníků i s dobrou dostupností z centra Brna. Areálu svědčí i těsná blízkost vysoké školy a vysokoškolských kolejí. Hlavní je ale obdivovaný výhled na dominantu hradu Špilberk a katedrály Sv. Petra a Pavla. A na ně můžete hledět přímo z vody bazénu! Areál byl svou vybaveností zařazen v pětihvězdičkovém hodnocení kategorizace bazénů a koupališť mezi tříhvězdičkové kryté bazény a čtyřhvězdičková venkovní koupaliště. Projekt letního koupaliště v prostorách Kraví Hory byl poprve vyhotoven v roce V roce 1970 byla zahájena výstavba a v roce 1975 bylo koupaliště se saunou zprovozněno brněnské veřejnosti (Areál zdraví Tělovýchovné jednoty Moravská Slávia). V areálu měl být vybudován ještě 50ti metrový bazén, toho se již návštěvníci nedočkali a areál sloužil v této podobě brněnské veřejnosti až do konce tisíciletí.

2 Po více jak čtvrtstoletí provozu, roce 2001 zadala městská část Brno střed architektonickému ateliéru D.R.N.H s.r.o. zakázku na vyprojektování komplexní rekonstrukce areálu s obnovenou funkcí letního koupaliště doplněnou o chybějící krytý bazén, který by umožnil celoroční využití. Výsledné řešení moderní techno stavby hýřící sklem a nerezem mezi dřevěným nosným systémem pak firma UNISTAV Brno zrealizovala do dnešní podoby. Stavba nepůsobí v daném prostředí nijak rušivě a jistě si architektonická ocenění právem zasloužila. Návštěvník má dnes k dispozici možnost celoročního plavání v krytých bazénech plavecký 25 x 12,5 m, dětský 12,5 m a obdélníkovou vířivku, v letní sezóně navíc venkovní 50ti m bazén a dětské brouzdaliště. Všechny bazény jsou provedeny v celonerezové konstrukci zajišťující snadnou údržbu a hlavně ve venkovní části nenáročné zazimování a odzimování bazénů. Kapacita areálu je 165 návštěvníků v kryté části a až 2000 návštěvníků v letním provozu.

3 Vzhledem k jmenovaným oceněním bylo o rekonstrukci a dostavbě napsáno již hodně pochvalných statí, podívejme se tedy přes všechna pozitiva stavby i na bolístky a problémy, které museli pracovníci provozující organizace Sportovní a rekreační areál Kraví Hora p.o. řešit, aby návštěvníci mohli být spokojeni. Parkujeme na miniaturním parkovišti u vstupu do bazénu. Ačkoliv není v provozu letní koupaliště, je parkoviště téměř zaplněné a neumím si představit, jak to řeší v létě, kdy se kapacita areálu zvýší na třináctinásobek oproti dnešnímu ještě zimnímu provozu. Procházíme s ředitelem areálu Mgr. Evženem Hrubešem jednotlivými částmi areálu a bavíme se o dětských nemocech, kterými areál pod jeho vedením procházel od okamžiku slavnostního otevření v květnu roku Areál se sice pro veřejnost otevřel, ale chyběla řada vybavení zajišťující provoz, která vznikala až v následujících letech. Do vstupu musel být vbudován odbavovací turniket hlídající správnou platební morálku návštěvníků. S ním nemůžete smlouvat, že jste překročili povolený čas jen o málo, ten nic nepromine. Změny se dotkly i prostoru šaten. Zůstalo původní řešení společných šaten, kde je vždy řada skříněk a naproti řada převlékacích kabin. Pohodlné řešení, ale prostorově náročné. Ale na škodu to není provozovatel pouhou změnou vnitřního uspořádání vybavení může kapacitu šaten bez prostorových nároků navýšit. Navíc byly vyčleněny zvláštní šatní prostory pro děti v hromadných kurzech. Do prostor šaten byl doplněn kout s vlasovými vysoušeči a zrcadly pro úpravu vlasů před odchodem návštěvníků a návštěvnic z areálu. Prostor šatních skříněk monitoruje kamerový systém, který bezpečně hlídá zde uložené věci. V případě krádeže by byl pachatel rychle identifikován podle záznamu kamery. Nikdo se ale nemusí bát zneužití tohoto záznamu pro vyhodnocení má k němu přístup jen policie a jinak dochází k jeho postupnému mazání a přehrávání. Monitoring prostor umožňuje ale obsluze operativně zakročit a zabránit vandalizmu nebo obtěžování návštěvníků.

4 Přes prostor sprch oddělených pro muže a pro ženy se dostáváme do bazénové haly. Venku nesvítí sluníčko a tak je v hale poměrně temno. Tmavý dojem umocňují navíc celonerezové bazénové vany s šedavým odstínem vody i tmavé břidlicí obložené ochozy kolem bazénů. Ty se zrovna moc nepovedly odlupující se vrchní vrstva vytváří nehezké fleky na zemi. Ochozy nejsou vyspádovány a tak voda, která vycákává při pohybu plavců z bazénu, vytváří na zemi louže. Plavčíci musí širokými smetáky stahovat vodu z ochozů pryč. Oprava ochozů včetně jejich přespádování a odvodnění je nutná a určitě bude nákladnější než dosud prováděná vylepšení. Ale provozovatel po nabytých zkušenostech už ví, co si má u stavební firmy ohlídat.

5 V době naší návštěvy je v bazénové hale příjemně větrání a systém vytápění pracuje přesně v souladu. Jak ale pan ředitel prozradil, problém nastává, když sluníčko přes celoskleněné stěny začne prohřívat celou krytou část areálu. Do bufetu a kanceláří se podařilo udělat chlazení, to ale není v bazénové hale, kde pak teplota neúměrně stoupá. Areál má vlastní tepelné zdroje - 2 kogenerační jednotky vyrábějící současně elektrickou energii spalováním plynu ve spalovacím motoru (2 jednotky po 100 kw), k tomu vzniká teplo s výkonem 150 kw. V přechodových obdobích, kdy se potřeba tepla v areálu snižuje, má provoz problém, co s vyrobeným teplem. Kogenerační jednotky se při nedostatečném odběru tepla přehřejí a vypnou. Tím se areál přepne na spotřebu elektrické energie z veřejné sítě v tomto nárazovém odběru samozřejmě dražší, než kdyby byl sjednaný odběr veškeré elektriky. V letním období se přebytečné teplo vypouští do venkovního bazénu. Jediným výtahem v areálu, určeným hlavně pro osoby tělesně postižené, sjíždíme do technologického podlaží. Areál se může pyšnit svým bezbariérovým řešením, které je zde využíváno i jednotlivými sdruženími handicapovaných lidí. Protože ale jde o jediný výtah v areálu, slouží i pro dopravu materiálu a zboží. Aby s ním nemuseli vozit i chemikálie, vytvořil si provozovatel v suterénu přečerpávací stanici, kam jsou chemikálie hadicí natankovány z přepravních autocisteren. Odtud si je strojníci stáčí do ručních barelů.

6 Pozitivní pro provozovatele jsou poměrně rozlehlé technické prostory zabírající celý suterén kryté části areálu. Technologie je tak přehledně uzpůsobená a dobře obsluhovatelná a bylo možné zde vytvořit i chybějící sklady pro bufet a prostor pro obsluhu. Zde, v úpravně vody, vidíme další problémy, které musel provozovatel řešit. Byly zde instalovány filtry s velmi malou filtrační pískovou výškou, takže i s malou kalovou kapacitou. Tím vznikly veliké problémy s udržením kvality vody, která výrazně kolísala. Nakonec zde provedli alespoň úpravu vnitřku filtrů vyjmuli mezidno a tím zvýšili pískovou vrstvu o několik centimetrů. I tak by ale bylo potřebné, aby filtrační vrstva byla alespoň dvoj či trojnásobná, aby se blížila standardu jiných bazénů. Technolog zde naprojektoval společnou úpravnu vody pro všechny kryté bazény. V praxi tak byla ve vířivce studená voda. Proto provozovatel provedl dodatečné oddělení úpravny vody vířivky. Oba systémy byly doplněny o moderní desinfekční systémy ozonizace s průchodem vody přes středotlakou UV lampu. Vyměněn byl již celý systém chemického hospodářství včetně automatického měření a regulace kvality bazénové vody. Mgr. Hrubeš si velmi pochvaloval odborných rad Ing. Svobody CSc., bývalého přednášejícího balneologie na VUT v Brně, při vymýšlení úprav technologie i šikovných rukou pana Kalaše z nedaleké Nautiky Brno, který se o jemnou mechaniku chemického hospodářství a jeho regulačních prvků průběžně stará. I díky jím se nyní daří nastavit a držet parametry vody v mezích přísných hygienických pravidel.

7 Provoz se musí vypořádat i s dalšími specifiky této lokality. K ním patří nedostatečná kapacita vodního zdroje i malá kapacita kanalizace. Při výměně vody tak trvá více jak 10 dní, než je bazén napuštěn. Navíc je nezbytně nutné přísné šetření s vodou, což zní u areálu s bazény až neskutečně. Voda z bazénů se tak před vypuštěním nejprve použije ve sprchách a na záchodech. Odpadní vody se jímají do rezervoárů a voda se používá na zálivku a údržbu hřišť. Pro provoz to tak znamená úsporu na stočném, protože se do kanalizace vypouští jen splaškové vody. Chod areálu zajišťuje městská příspěvková organizace Sportovní a rekreační areál Kraví Hora p.o. z peněz nejen z vybraného vstupného, ale i z příspěvků z městské kasy. To umožňuje nastavení vstupného ve výši, která nebrání plavání ani méně majetným návštěvníkům. Většinu provozní doby ale zabírají pronájmy bazénu plavecká škola, kurzy plavání a pronájem sportovců. Je škoda, že v areálu nebyly vybudovány alespoň dva plavecké bazény, aby měla veřejnost více prostoru. Takto se musí čekat, až v okolí vyroste nějaká konkurence, která část poptávky po plavání z Kraví Hory odejme.

8 Areál Kraví Hora je členem profesní Asociace pracovníků v regeneraci. Proto zde také probíhá část programu jarní konference APR května zaměřená na novou provozní legislativu bazénů, solárií a wellness provozů. Vstupné na krytém bazénu závisí na lukrativnosti doby a velikosti vodní plochy volné pro plavání veřejnosti. Pro dospělé se pohybuje od Kč/h, děti, důchodci a invalidé platí 40 Kč/h, děti do 6ti let mají přístup zdarma. Venkovní bazén sice při naší návštěvě při přípravě konference ještě nebyl v provozu a pokrývala jej vrstva ledu, ale v ceníku se dovídáme, že vloni při návštěvě zaplatil dospělý návštěvník za celý den 100 Kč, děti, důchodci a invalidé symbolických 40 Kč/den. Foto: Milan Šmíd

AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU

AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Město Moravská Třebová se nachází na 49 45 severní šířky a 16 40 východní délky, sice v Pardubickém

Více

AQUAPARK VYŠKOV. Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér

AQUAPARK VYŠKOV. Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér AQUAPARK VYŠKOV Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Aquapark ve Vyškově patří k jedněm z nejstarších moderních zařízení u nás. Byl vyprojektován v roce 1999 2000 Sportprojektou

Více

Výstavba nové plavecké haly v Litvínově

Výstavba nové plavecké haly v Litvínově Výstavba nové plavecké haly v Litvínově Odbor investic a regionálního rozvoje Ing. Eva Rambousková 25.1.2018 Vývoj přípravy 28.6.2012: předložení variant orgánům města: zrušení plaveckého bazénu bez náhrad

Více

AQUAPARK VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ

AQUAPARK VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ AQUAPARK VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Kdo by neznal naše lyžařské středisko Špindlerův Mlýn? Nachází se v Krkonoších a celé leží na území Krkonošského

Více

VODNÍ RÁJ V JIHLAVĚ. Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér

VODNÍ RÁJ V JIHLAVĚ. Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér VODNÍ RÁJ V JIHLAVĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Sjedete-li na 112 km z dálnice D1 a vydáte se spojkou směrem od Havlíčkova Brodu k Jihlavě, první, co na okraji Jihlavy

Více

NOVÉ TRENDY VE VODNÍCH ATRAKCÍCH II. část

NOVÉ TRENDY VE VODNÍCH ATRAKCÍCH II. část NOVÉ TRENDY VE VODNÍCH ATRAKCÍCH II. část Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Nové trendy ve vodních atrakcích I. část Nafukovací atrakce U nás dosud málo využitou možností jsou

Více

m M 1:500 19:01 12:00 6: ,000. Situace 500. J.Hradec s.r.o. Jarošovská 753/II Jindřichův Hradec.

m M 1:500 19:01 12:00 6: ,000. Situace 500. J.Hradec s.r.o. Jarošovská 753/II Jindřichův Hradec. 0 5 10 15 20 25m M 1:500 19:01 12:00 6:50-5500 8950 4500 +-0,000 PROJEKT: BAZÉN LOUNY INVESTOR: MĚSTO LOUNY OBEC: LOUNY STUPEŇ: STUDIE MĚŘÍTKO: 1:500 DATUM: I 2017 ARCH.Č.: 16089 Situace 500 01 č.m. ÚČEL

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 OLTERM & TD OLOMOUC Obsah 5 Úvodní slovo předsedy představenstva 6 Obchod 8Plavecký stadion Olomouc Finanční část (v příloze) Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami

Více

AQUAFÓRUM FRANTIŠKOVY LÁZNĚ

AQUAFÓRUM FRANTIŠKOVY LÁZNĚ AQUAFÓRUM FRANTIŠKOVY LÁZNĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Františkovy Lázně je milé cca 5,5 tisícové lázeňské městečko tvoří jeden z bodů trojúhelníku Západočeských lázní

Více

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN Koupaliště ve volné přírodě podle 6 (3c) zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví (dále zákon.) Název koupaliště a umístění,

Více

Hodnoticí standard. Technik bazénu (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69)

Hodnoticí standard. Technik bazénu (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Technik bazénu (kód: 69-050-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Technik bazénu Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

KRYTÝ BAZÉN V SOKOLOVĚ

KRYTÝ BAZÉN V SOKOLOVĚ KRYTÝ BAZÉN V SOKOLOVĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Představovat město Sokolov na spojnici mezi Karlovými Vary a Chebem by asi bylo zbytečné nošení dříví do lesa. Snad

Více

Š K O L E N Í P L A V Č Í K Ů

Š K O L E N Í P L A V Č Í K Ů Š K O L E N Í P L A V Č Í K Ů Seminární práce Hygienické zásady bazénů a koupališť Autor: Romana Andrysíková Datum: 20. 4. 2011 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Legislativa vztahující se ke koupalištím..4 2.1. 2.1.

Více

Centrum zdraví Bohuňovice

Centrum zdraví Bohuňovice Centrum zdraví Bohuňovice Využití zdevastovaného objektu v centru obce pro jiný účel 1997 2003.. 2010 Historie objektu do r. 1989 objekt JZD Dolany se sídlem v Bohuňovicích po rozdělení obou družstev pronájem

Více

SUTERÉN VESTIBUL BAZÉNOVÁ HALA WELLNESS A SAUNY OBČERSTVENI A RESTAURACE PROVOZNÍ PROSTORY

SUTERÉN VESTIBUL BAZÉNOVÁ HALA WELLNESS A SAUNY OBČERSTVENI A RESTAURACE PROVOZNÍ PROSTORY 01 TYČ PRO PŘIPOUTANÍ KOČÁRKŮ 02 LAVICE 03 TECHNICKÝ VSTUP 04 PODAVAČI OKNO -BAR 05 TURNIKETY 06 ZOUVACl LAVICE 07 ÚPRAVNA-ZRCADLA 08 KABINKA 09 RODINNÁ KABINKA 10 HYGIENICKÝ FILTRU (BOČNlTRYSKY) 11 VYHŘÍVANÁ

Více

Region soudržnosti NUTS II Střední Morava. Model IPRM a IPRÚ

Region soudržnosti NUTS II Střední Morava. Model IPRM a IPRÚ Region soudržnosti NUTS II Střední Morava Model IPRM a IPRÚ IPRM-integrovaný plán rozvoje města Východiska na úrovni EU a ČR - Legislativa pro období 2007-2013 důraz na integrovaný přístup a tlak velkých

Více

Studie proveditelnosti Bazén Český Krumlov. Rekonstrukce či Výstavba nového sportovně - relaxačního zařízení

Studie proveditelnosti Bazén Český Krumlov. Rekonstrukce či Výstavba nového sportovně - relaxačního zařízení Studie proveditelnosti Bazén Český Krumlov Rekonstrukce či Výstavba nového sportovně - relaxačního zařízení Z Á V Ě R S T U D I E P R O V E D I T E L S N O S T I Cílem Studie proveditelnosti bylo posoudit

Více

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH ARCHITEKTONICKÁ STUDIE, sídlo : Libníkovice 3, 503 46 Třebechovice p. O., kancelář : Velké náměstí 147, Hradec Králové 500 03, IČ : 02827727, e - mail : office @ mecnerova.cz, telefon : + 420 775 289 984

Více

RETAIL Company real estate marketing

RETAIL Company real estate marketing RETAIL Company real estate marketing Realitní a marketingový specialista na maloobchodní trh rychloobrátkového zboží RETAIL COMPANY, s.r.o., Pod višňovkou 21, 140 00 Praha 4, IČ 25 77 74 67, č.ú. 139 810

Více

koncepční studie Objednatel: Město Krnov Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov Projekt: Datum: září 2013 Číslo zakázky: 02/13 Stupeň:

koncepční studie Objednatel: Město Krnov Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov Projekt: Datum: září 2013 Číslo zakázky: 02/13 Stupeň: 01 situace širších vztahů v území 02 architektonická situace 03 zákres do ortofotomapy 04 situace technické infrastruktury a komunikací 05 zákres do katastrální mapy 06 zákres do územního plánu 07 půdorys

Více

L U Ž E B S Z M P Ř Í B R A M

L U Ž E B S Z M P Ř Í B R A M Sportovní zařízení města Příbram příspěvková organizace Legionářů 378, 261 01 Příbram VII IČO: 71217975, DIČ: CZ71217975 Tel.: 318 626 649, fax: 318 623 815, e-mail: szm@pb.cz C E N Í K S L U Ž E B S Z

Více

Přehled některých akcí realizovaných v létech

Přehled některých akcí realizovaných v létech Přehled některých akcí realizovaných v létech 2005 2015 TEPLO Přerov a.s. Létech 2005 2007 proběhla ve městě Přerově rekonstrukce cca 150-ti tepelných výměníkových a předávacích stanic v hodnotě cca 120

Více

1. Aquacentrum. adresa Jiráskova 2664, Pardubice telefon web.

1. Aquacentrum. adresa Jiráskova 2664, Pardubice telefon web. 1. Aquacentrum adresa Jiráskova 2664, Pardubice 530 02 telefon 461 101 200 e-mail info@aquapce.cz web www.aquapce.cz Parkování Přístup Vstup Interiér 1.NP zvýšené 1.NP 2.NP 5x vyhrazené pro ZTP na parkovišti

Více

Anketa Areál vodních sportů Vimperk. Dotazníkové šetření

Anketa Areál vodních sportů Vimperk. Dotazníkové šetření Dotazníkové šetření 10. 3. - 24. 3. 2017 Celkem respondentů - 305 Dotazníky odevzdané do sběrných boxů 188 Dotazníky vyplněné on-line 117 Vyhodnoceny byly všechny vyplněné dotazníky (odchylka v číslech:

Více

Novela zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií

Novela zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií Novela zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií Dne 3. 10. 2012 vyšla ve Sbírce zákonů tiskem změna pod číslem 318/2012 Sb. Platnost novely zákona je od 1. 1. 2013. Co je nového? Jen vybrané podstatné

Více

Zpráva o postupu prací č. 2013/01

Zpráva o postupu prací č. 2013/01 Zpráva o postupu prací č. 2013/01 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY POLOHA HOTELU Orea Hotel Voroněž a Orea Hotel Voroněž II se nacházejí v těsné blízkosti brněnského výstaviště s výbornou dostupností z dálnice D1 Exit 190. Hotel je

Více

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY NABÍDKA UBYTOVÁNÍ PRO SPORTOVNÍ TÝMY POLOHA HOTELU Orea Resort Santon*** se nachází v těsné blízkosti brněnské přehrady s výbornou dostupností z centra města a dálnice D1 EXIT 182. Hotel je od středu města

Více

Ekonomická bilance provozu koupaliště "Mašková Zahrada" v Turnově

Ekonomická bilance provozu koupaliště Mašková Zahrada v Turnově Ekonomická bilance provozu koupaliště "Mašková Zahrada" v Turnově BAZÉNY a WELLNESS s.r.o., Nad Šutkou 41E, 182 00 PRAHA 8 projekce@bazeny-wellness.cz, tel.: 284 021 911, http:// www.bazeny-wellness.cz

Více

P.01 STAVEBNÍ PROGRAM UPŘESŇUJÍCÍ PODMÍNKY ZADÁNÍ

P.01 STAVEBNÍ PROGRAM UPŘESŇUJÍCÍ PODMÍNKY ZADÁNÍ P.01 STAVEBNÍ PROGRAM UPŘESŇUJÍCÍ PODMÍNKY ZADÁNÍ Bazén pro Písek chceme koncipovat primárně jako plavecký a výukový bazén s doplňkovými relaxačně rehabilitačními a zábavními instalacemi, jako je menší

Více

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro Karlovy Vary 12.11.2009 Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro další odpovídající investice

Více

LEGISLATIVA PRO BAZÉNY, SOLÁRIA A WELLNESS

LEGISLATIVA PRO BAZÉNY, SOLÁRIA A WELLNESS LEGISLATIVA PRO BAZÉNY, SOLÁRIA A WELLNESS 1. Základní předpisy ve stavebnictví Zák. 183/2006 Sb. Zák. o územním plánování a stavebním řádu Stavební zákon ve znění pozdějších předpisů(zák. 68/2007Sb.,Zák.191/2008

Více

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Provozní řád Provozovatel a adresa provozu: Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Schváleno Rozhodnutím Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze

Více

4 SEZÓNY OD OTEVŘENÍ LETNÍHO KOUPALIŠTĚ (AQUAPARKU) V JINDŘICHOVĚ HRADCI

4 SEZÓNY OD OTEVŘENÍ LETNÍHO KOUPALIŠTĚ (AQUAPARKU) V JINDŘICHOVĚ HRADCI 4 SEZÓNY OD OTEVŘENÍ LETNÍHO KOUPALIŠTĚ (AQUAPARKU) V JINDŘICHOVĚ HRADCI Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Na břehu jindřichodradeckého rybníka Vajgar v těsném sousedství stejnojmenného

Více

Zpráva o postupu prací č. 2013/03

Zpráva o postupu prací č. 2013/03 Zpráva o postupu prací č. 2013/03 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 2)

PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 2) PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 2) OSOBNÍ HYGIENA v bytě - KOUPELNA NÁVRH SE ŘÍDÍ NORMOU ČSN 73 4301 Obytné budovy KAŽDÝ BYT: MIN. 1 KOUPELNA + 1 WC MÍSA BYT S 1-2 OBYT.MÍSTNOSTMI - LZE JEDINÉ WC UMÍSTIT DO

Více

SPORT. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně.

SPORT. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně. K dispozice je pro Vás připraven zimní stadion, aquapark s ubytováním a sportovištěm, fotbalové hřiště, tělocvična nebo

Více

Analýza současného stavu a kvality pražských fotbalových hřišť vč. jejich zázemí

Analýza současného stavu a kvality pražských fotbalových hřišť vč. jejich zázemí Analýza současného stavu a kvality pražských fotbalových hřišť vč. jejich zázemí A. CÍL A DŮVODY PRO PROVEDENÍ ANALÝZY Společnost KPMG Česká republika, s.r.o. na základě zadání od Pražského fotbalového

Více

KRYTÝ PLAVECKÝ BAZÉN PLZEŇ SLOVANY

KRYTÝ PLAVECKÝ BAZÉN PLZEŇ SLOVANY KRYTÝ PLAVECKÝ BAZÉN PLZEŇ SLOVANY Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Pro sportumilovné obyvatele Plzně je městský bazén na Slovanech již solidní zavedenou investicí, bez které

Více

Hodnoticí standard. Strojník bazénu (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69)

Hodnoticí standard. Strojník bazénu (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Strojník bazénu (kód: 69-036-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Strojník bazénu Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 12.01.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.01.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Nový plavecký bazén v Písku - lokalizace a hmotová studie. NÁVRH USNESENÍ

Více

Urbanistické souvislosti:

Urbanistické souvislosti: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti: Brno je druhé největší město v České republice a největší město na Moravě. Je sídlem Jihomoravského kraje, v jehož centrální části tvoří samostatný okres Brnoměsto.

Více

NA NÁVŠTĚVĚ V AQUAPAKU NA KLADNĚ

NA NÁVŠTĚVĚ V AQUAPAKU NA KLADNĚ NA NÁVŠTĚVĚ V AQUAPAKU NA KLADNĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Kladenský aquapark se za dobu svého působení zapsal do podvědomí nejen kladenských ale i pražských vodu milujících

Více

Nabízíme k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk se dvěma terasami a garážovým stáním v...

Nabízíme k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk se dvěma terasami a garážovým stáním v... Nabízíme k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk se dvěma terasami a garážovým stáním v... Realitní kancelář HERRYS nabízí exkluzivně k prodeji slunný mezonetový byt 6+kk v cihlovém domě v klidné ulici v

Více

Centrum pohybových aktivit Delfín

Centrum pohybových aktivit Delfín Centrum pohybových aktivit Delfín Slovácké náměstí 2377, 688 01 Uherský Brod VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ROK 2011 1 Obsah: 1. Charakteristika zařízení 2. Hospodaření roku 2011 3. Údaje k provozu A) aquapark

Více

MODULÁRNÍ KONSTRUKCE M-HOUSE. Pro rodinu, pro práci, pro odpočinek

MODULÁRNÍ KONSTRUKCE M-HOUSE. Pro rodinu, pro práci, pro odpočinek MODULÁRNÍ KONSTRUKCE M-HOUSE Pro rodinu, pro práci, pro odpočinek www. mobil-house.com NAŠE VÝROBKY Obytné domy pro celoroční bydlení Chaty a zahradní domky Obytný kontejnery, mobilní buňky, pro stavbyvedoucího

Více

HANDICAPOVANÍ NA KOUPALIŠTÍCH

HANDICAPOVANÍ NA KOUPALIŠTÍCH HANDICAPOVANÍ NA KOUPALIŠTÍCH Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Běžný zdravý člověk si za normálních okolností neuvědomuje své tělo. Že můžeme bezbolestně hýbat rukama i nohama,

Více

Dům 160 m2, pozemek 1385 m2

Dům 160 m2, pozemek 1385 m2 Dům 160 m2, pozemek 1385 m2 Libčany - Libčany 10 250 000 Kč Konečná cena. Neplatíte žádnou provizi. Web nemovitosti: rodinnydumlibcany.cz Popis Exkluzivně Vám nabízíme nadstandardní jednopodlažní rodinný

Více

Luxusní byt 3+kk, 112,7 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 3+kk, 112,7 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 3+kk, 112,7 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295877 11 530 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost

Více

CELKOVÁ REKONSTRUKCE A MODERNIZACE AQUAPARKU Příbram souborné řešení interiéru. legenda místností

CELKOVÁ REKONSTRUKCE A MODERNIZACE AQUAPARKU Příbram souborné řešení interiéru. legenda místností CELKOVÁ REKONSTRUKCE A MODERNIZACE AQUAPARKU Příbram souborné řešení interiéru legenda místností 1/2018 LEGENDA MÍSTNOSTÍ - 1.NP č.m. 1.01 ZÁDVEŘÍ VESTIBULU 18,54 KD-N, ČISTÍCÍ ZÓNA OŠ, SKLO akustický

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje Písek 17.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Plavecký bazén Písek stanovení dalšího postupu NÁVRH USNESENÍ 1/ Zastupitelstvo

Více

LODĚNICE okr. Brno-venkov

LODĚNICE okr. Brno-venkov ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LODĚNICE okr. no-venkov I.A TEXTOVÁ ČÁST A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Pohořelice, Odbor územního plánování a stavebního

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 15. 11. 2012 Bod programu: 13 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč, vedoucí

Více

Michal Pospíšil Interbrigadistů 2, 750 02 Přerov IČO : 65912535 DIČ : CZ 7404195678 DOKUMENTACE OBJEKTU PROJEKT PRO REALIZACI STAVBY

Michal Pospíšil Interbrigadistů 2, 750 02 Přerov IČO : 65912535 DIČ : CZ 7404195678 DOKUMENTACE OBJEKTU PROJEKT PRO REALIZACI STAVBY Michal Pospíšil Interbrigadistů 2, 750 02 Přerov IČO : 65912535 DIČ : CZ 7404195678 DOKUMENTACE OBJEKTU PROJEKT PRO REALIZACI STAVBY Akce : Investor : Městský úřad Klimkovice Lidická 1 742 83 Klimkovice

Více

Zpráva o postupu prací č. 2012/07

Zpráva o postupu prací č. 2012/07 Zpráva o postupu prací č. 2012/07 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

Brownfields - Venkovní koupaliště Semily

Brownfields - Venkovní koupaliště Semily Brownfields - Venkovní koupaliště Semily Ing. Michal Strnad Předmětem projektu je rekonstrukce venkovního koupaliště Semily. Stav stávajícího letního koupaliště neodpovídá technickým požadavkům a technologie

Více

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA Rekonstrukce a dostavba na kulturně sportovní centrum Varianta 1 Průvodní zpráva ke studii Zpracovali: Alena Kučerová a Jiří Kučera Hostivice, leden 2011 Průvodní zpráva ke studii

Více

CENÍK SLUŽEB SZM PŘÍBRAM

CENÍK SLUŽEB SZM PŘÍBRAM Sportovní zařízení města Příbram příspěvková organizace Legionářů 378, 261 01 Příbram VII IČO: 71217975, DIČ: CZ71217975 Tel.: 318 626 649, fax: 318 623 815, e-mail: szm@pb.cz CENÍK SLUŽEB SZM PŘÍBRAM

Více

Od 1. ledna dojde k následujícím změnám:

Od 1. ledna dojde k následujícím změnám: Právě končí půlroční zkušební provoz po první etapě modernizace krytého plaveckého bazénu. Vzhledem k energetické náročnosti provozu bazénu bylo nutné přistoupit od 1. ledna 2015 k úpravě ceny některých

Více

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla levné teplo z přírody Tepelná čerpadla 1 Tepelná čerpadla Levné, čisté a bezstarostné teplo pro rodinné domy i průmyslové objekty. Přinášíme vám kompletní řešení vytápění. Tepelné čerpadlo

Více

Přírodovědné exploratorium rekonstrukce a dostavba Hvězdárny a planetária Mikuláše Koperníka v Brně

Přírodovědné exploratorium rekonstrukce a dostavba Hvězdárny a planetária Mikuláše Koperníka v Brně www.skanska.cz Základní informace Přírodovědné exploratorium rekonstrukce a dostavba Hvězdárny a planetária 23/8/2010 14/7/2011 Zastavěná plocha : 1725 m2 Obestavěný prostor celkem: 17322 m3 Kubatura -

Více

A Průvodní zpráva. A.1 Identifikační údaje. A.1.1 Údaje o stavbě

A Průvodní zpráva. A.1 Identifikační údaje. A.1.1 Údaje o stavbě A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby: VÍCEÚČELOVÁ SPORTOVNÍ HALA A WELLNESS VE SPORTOVNÍM AREÁLU VÉSKA b) místo stavby: p.č.115/1, 148/28, 148/27, 148/9, 148/10,

Více

Provozní doba plaveckého bazénu VEŘEJNOST-ÚNOR

Provozní doba plaveckého bazénu VEŘEJNOST-ÚNOR Provozní doba plaveckého bazénu VEŘEJNOST-ÚNOR 1. pátek 12.00-19.00, 19.00-20.00 2. sobota 14.00-20.00 3. neděle 13.00-19.00 4. pondělí 8.00-20.00 5. úterý 6.00-20.00 6. středa 6.00-20.00 7. čtvrtek 6.00-20.00

Více

BOWLING, KUŽELKY A ŠIPKY BOWLING, KUŽELKY A ŠIPKY Turistická informační centra na Hustopečsku Poskytování veškerých. nabídka kulturních.

BOWLING, KUŽELKY A ŠIPKY BOWLING, KUŽELKY A ŠIPKY Turistická informační centra na Hustopečsku Poskytování veškerých. nabídka kulturních. BOWLING, KUŽELKY A ŠIPKY BOWLING, KUŽELKY A ŠIPKY Turistická informační centra na Hustopečsku Poskytování veškerých turistických informací o celém mikroregionu a okolí, nabídka kulturních akcí, prodej

Více

PRODLOUŽENÍ SEZÓNY NA VENKOVNÍCH KOUPALIŠTÍCH

PRODLOUŽENÍ SEZÓNY NA VENKOVNÍCH KOUPALIŠTÍCH PRODLOUŽENÍ SEZÓNY NA VENKOVNÍCH KOUPALIŠTÍCH Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Snem snad každého provozovatele venkovního koupaliště, který je ekonomicky závislý na úspěšnosti

Více

Zpracovala Agora Central Europe, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 Tel.: (+420) web:

Zpracovala Agora Central Europe, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 Tel.: (+420) web: Zpracovala Agora Central Europe, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Obsah: 1. Charakteristika respondentů zapojených do ankety 2. Charakteristika a spokojenost

Více

Zpráva o postupu prací č. 2012/04

Zpráva o postupu prací č. 2012/04 Zpráva o postupu prací č. 2012/04 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DAMNICE ZMĚNA Č. 1

ÚZEMNÍ PLÁN DAMNICE ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN DAMNICE ZMĚNA Č. 1 okr. Znojmo I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DAMNICE BYLA SPOLUFINANCOVÁNA Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Pořizovatel: Objednatel: Projektant: MÚ

Více

SPORTAREÁL - ZIMNÍ STADION - OBJEKT E3 BARVÍŘSKÁ Česká Lípa

SPORTAREÁL - ZIMNÍ STADION - OBJEKT E3 BARVÍŘSKÁ Česká Lípa BARVÍŘSKÁ 2690 470 01 Česká Lípa 1.NP Název místnosti A m2/ m2 obklad B m2/ m2 obklad C m2/ m2 obklad D m2/ m2 obklad Podlaha obklad/výška 3.1.01 vstupní vestibul 139,2 dlažba 3.1.02 hala 71,16 guma 3.1.03

Více

Zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 Tel.: (+420) web:

Zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 Tel.: (+420) web: Zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Obsah: 1. Charakteristika respondentů zapojených do ankety 2. Charakteristika a spokojenost se současným

Více

A. průvodní zpráva. Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově. Dukelská 144, 739 91 Jablunkov 739 91 Jablunkov

A. průvodní zpráva. Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově. Dukelská 144, 739 91 Jablunkov 739 91 Jablunkov A. průvodní zpráva Název stavby: Stupeň PD: Investor: Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově Dokumentace pro provádění stavby Město Jablunkov Dukelská 144, Vypracoval:

Více

Návštěva u mladé dámy: Do garsonky se vešla i šatna!

Návštěva u mladé dámy: Do garsonky se vešla i šatna! 1 Návštěva u mladé dámy: Do garsonky se vešla i šatna! Zařídit malý byt je těžké. Ale víte, co je ještě těžší? Zařídit malý a k tomu atypický byt, kde se nemůžete spoléhat na pravé úhly. Že snad něco takového

Více

Luxusní byt 2+kk, 58,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory

Luxusní byt 2+kk, 58,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Luxusní byt 2+kk, 58,1 m2 v Rezidenci Kavčí Hory Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-295876 4 390 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost budovy

Více

Zpráva o postupu prací č. 2012/12

Zpráva o postupu prací č. 2012/12 Zpráva o postupu prací č. 2012/12 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

23. pátek 12:00-19:00 19:00-20:00 kondiční plavání

23. pátek 12:00-19:00 19:00-20:00 kondiční plavání T.E.S. s.r.o. Provozovatel služeb Plavecký bazén se saunou, Nádražní 775,Polička Provoz plaveckého bazénu listopad 2018 Veřejnost Veřejnost Veřejnost Kurzy 1. čtvrtek 6:00-7:30 14:30-20:00 2. pátek 12:00-19:00

Více

Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE. Optimalizace provozních nákladů Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE II

Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE. Optimalizace provozních nákladů Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE II Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE Vypracoval ŠUMAVAPLAN projekt, s.r.o. Ing. arch. Pavel Lejsek Ing. Michal Beneš Datum září 2018 1 s t r á n k a Obsah 1 Varianta 4 dráhy... 3 1.1 Základní charakteristika

Více

BAZÉNY VE ZDRAVOTNICTVÍ

BAZÉNY VE ZDRAVOTNICTVÍ BAZÉNY VE ZDRAVOTNICTVÍ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér O významu balneologie ve zdravotnictví není asi potřebné rozsáhle mluvit. Význam vodoléčby je znám již z minulých století

Více

TZB Městské stavitelství

TZB Městské stavitelství Katedra prostředí staveb a TZB TZB Městské stavitelství Zpracovala: Ing. Irena Svatošová,Ph.D. Nové výukové moduly vznikly za podpory projektu EU a státního rozpočtu ČR: Inovace a modernizace studijního

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Prodej pozemku parc. č. 2249/76 v k.ú.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Prodej pozemku parc. č. 2249/76 v k.ú. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 9. 2018 Bod programu: 43 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Jiří Kudláček Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina

Více

LETNÍ PLOVÁRNA V KUTNÉ HOŘE

LETNÍ PLOVÁRNA V KUTNÉ HOŘE LETNÍ PLOVÁRNA V KUTNÉ HOŘE Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Ve Středočeském kraji, mezi městy Kolín a Čáslav, nachází se město Kutná Hora. Jeho historie sahá do 10. století,

Více

Významné reference pro pokladní systémy sportovišť: stadiony, bazény, akvaparky, fitness, kempy

Významné reference pro pokladní systémy sportovišť: stadiony, bazény, akvaparky, fitness, kempy Významné reference pro pokladní systémy sportovišť: stadiony, bazény, akvaparky, fitness, kempy 1. Hradec Králové (1998) Městské lázně v Hradci Králové. Zde probíhala v letech 1997-8 rekonstrukce historicky

Více

REKONSTRUKCE VENKOVNÍHO KOUPALIŠTĚ V KRNOVĚ Investor: Město KRNOV, Hlavní náměstí 1, Krnov

REKONSTRUKCE VENKOVNÍHO KOUPALIŠTĚ V KRNOVĚ Investor: Město KRNOV, Hlavní náměstí 1, Krnov OBSAH 1. A -...2 1.1. A.1. - IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 1.1.1. Údaje o stavbě...2 1.1.2. Údaje o žadateli...2 1.1.3. Údaje o zpracovateli dokumentace...2 1.2. A.2. - SEZNAM VSTUPNÍCH PODKLADŮ...2 1.3. A.3.

Více

PODHÁJSKA - BUNGALOVY ENERGY I., TERMÁLNÍ BAZÉN ZDARMA, PRODEJ 2016

PODHÁJSKA - BUNGALOVY ENERGY I., TERMÁLNÍ BAZÉN ZDARMA, PRODEJ 2016 PODHÁJSKA - BUNGALOVY ENERGY I., TERMÁLNÍ BAZÉN ZDARMA, PRODEJ 2016 7 - denní zájezd Bungalovy v areálu Energy I. Jen pár kroků od krytého termálního bazénu a venkovního bazénu Energy I. - volný vstup

Více

Využití tepla z průmyslových a jiných procesů

Využití tepla z průmyslových a jiných procesů ASIO, spol. s r.o.,tuřanka 1, 627 00 Brno, tel.: 548 428 111, tel.: 725 374 042 e-mail: pinos@asio.cz, www.asio.cz Využití tepla z průmyslových a jiných procesů (Ing. Stanislav Piňos), Ing. Karel Plotěný

Více

Centrum pohybových aktivit Delfín

Centrum pohybových aktivit Delfín Centrum pohybových aktivit Delfín Slovácké nám. 2377, 688 01 Uherský Brod VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ROK 2016 Obsah: 1. Charakteristika zařízení 2. Hospodaření roku 2016 3. Údaje k provozu A) aquapark

Více

Část první Úvodní ustanovení. Článek 1. ÚČEL VYHLÁŠKY. Článek 2. ROZSAH PLATNOSTI. Článek 3. URBANISTICKÁ KONCEPCE

Část první Úvodní ustanovení. Článek 1. ÚČEL VYHLÁŠKY. Článek 2. ROZSAH PLATNOSTI. Článek 3. URBANISTICKÁ KONCEPCE Obecně závazná vyhláška č. 9/97 ze dne 15.12. 1997 o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Lanškroun Městská rada podle 45, písm. l zákona o obcích č. 367/90 Sb. a dále podle 26 a násl. zákona

Více

PASIVNÍ DOMY ve Vracově

PASIVNÍ DOMY ve Vracově PASIVNÍ DOMY ve Vracově Moderní rodinné domy poskytnou kvalitní bydlení v komfortních dispozicích 5+kk s vlastní zahradou, takže vyhoví malým i velkým rodinám s různými nároky. - velmi nízké provozní náklady

Více

Město Tábor. starosta města

Město Tábor. starosta města Město Tábor Ing Jiří Fišer, starosta města Město Tábor 35 tis. obyvatel příjmy 940 mio Kč výdaje 915 mio Kč saldo 25 mio Kč Historie: 1420 založení města husity. Spojení se jménem Jana Husa, duchovním

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK

ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK změna č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK únor 2019 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI správní orgán, který Změnu č.7 ÚP vydal Zastupitelstvo města Tábora pořizovatel Městský úřad Tábor, odbor rozvoje Oprávněná úřední osoba

Více

Bydlení s nejhezčími výhledy

Bydlení s nejhezčími výhledy Bydlení s nejhezčími výhledy REZIDENCE NA VESELÉ KRÁSNÝ SVĚT 40 bytových jednotek 1+kk až 5+kk K nastěhování začátkem roku 2014 V bytovém domě o čtyřech nadzemních podlažích na severo-východním okraji

Více

Volná příloha akčního plánu JEDNOLETÝ PLÁN OPRAV A INVESTIC

Volná příloha akčního plánu JEDNOLETÝ PLÁN OPRAV A INVESTIC Volná příloha akčního plánu JEDNOLETÝ PLÁN OPRAV A INVESTIC Program rozvoje města Frenštát pod Radhoštěm pro období 2016 2025 Plán oprav a investic pro daný rok je jednoletý koncepční dokument, který

Více

STARS TŘINEC. Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224"N 18 40'4.858"E) Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování

STARS TŘINEC. Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224N 18 40'4.858E) Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování cile.jedemetaky.cz STARS TŘINEC Adresa Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224"N 18 40'4.858"E) PŘÍSTUPNOST CÍLE Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování Přístupový chodník Parkoviště

Více

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku:

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku: LIPNO BEZ BARIÉR Lipno bez bariér je jediný produkt svého druhu obsahující komplexní nabídku s celoročním využitím nejen pro handicapované, a to díky svým synergickým efektům. Přednosti: vše na jednom

Více

H O T E L T E N N I S C L U B P R O S T Ě J O V

H O T E L T E N N I S C L U B P R O S T Ě J O V H O T E L T E N N I S C L U B P R O S T Ě J O V Jeden z největších sportovních hotelových komplexů v České republice s dlouholetou tradicí. Světově proslulý sportovní komplex, který nabízí exkluzivní kombinaci

Více

VÝVOJ ČESKÉ LEGISLATIVY PRO BAZÉNY, KOUPALIŠTĚ A SAUNY

VÝVOJ ČESKÉ LEGISLATIVY PRO BAZÉNY, KOUPALIŠTĚ A SAUNY VÝVOJ ČESKÉ LEGISLATIVY PRO BAZÉNY, KOUPALIŠTĚ A SAUNY Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Česká legislativa pro navrhování a zvláště pak provoz bazénů a koupališť koresponduje

Více

Městský úřad Tišnov. Vyhodnocení dotazníkového šetření spokojenosti návštěvníků koupaliště Tišnov 2015

Městský úřad Tišnov. Vyhodnocení dotazníkového šetření spokojenosti návštěvníků koupaliště Tišnov 2015 Městský úřad Tišnov Vyhodnocení dotazníkového šetření spokojenosti návštěvníků koupaliště Tišnov 2015 2 Městský úřad Tišnov otázek. Dotazník spokojenosti návštěvníků koupaliště Tišnov 2015 se skládal z

Více

ÚZEMNÍ PLÁN. Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí

ÚZEMNÍ PLÁN. Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí ÚZEMNÍ PLÁN MILOVICE Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí Obec Milovice AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova 29, 627

Více

30. středa , , kondiční plavání (2 dráhy),

30. středa , , kondiční plavání (2 dráhy), Provozní doba plaveckého bazénu VEŘEJNOST-LEDEN 1. úterý STÁTNÍ SVÁTEK-ZAVŘENO 2. středa SANITÁRNÍ DEN 3. čtvrtek 6.00-7.30, 10.00-12.00, 14.30-20.00 4. pátek 12.00-19.00, 19.00-20.00 5. sobota 14.00-20.00

Více

aplikace metody EPC Typy energeticky úsporných opatření a výpočet 19.9.2014 Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. vladimira.henelova@enviros.

aplikace metody EPC Typy energeticky úsporných opatření a výpočet 19.9.2014 Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. vladimira.henelova@enviros. Využití etického kodexu na podporu aplikace metody EPC Typy energeticky úsporných opatření a výpočet referenční spotřeby energie 19.9.2014 Vladimíra Henelová vladimira.henelova@enviros.cz Obsah prezentace

Více

Bydlení v nejlepší lokalitě

Bydlení v nejlepší lokalitě Bydlení s nejhezčími výhledy REZIDENCE NA VESELÉ KRÁSNÝ SVĚT 40 bytových jednotek 1+kk až 5+kk K nastěhování na jaře roku 2014 V bytovém domě o čtyřech nadzemních podlažích na severo-východním okraji města

Více