Základní informace určené klientům Domova Na terasách Rataje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní informace určené klientům Domova Na terasách Rataje"

Transkript

1 Kontaktní místo: Základní informace určené klientům Domova Na terasách Rataje Domov Na terasách Rataje Malovidská Rataje nad Sázavou zastoupená: ředitelkou Ing.Janou Pivoňkovou tel/fax Obec Rataje nad Sázavou se nacházejí v turisticky vyhlášené oblasti Středního Posázaví. Obec byla založena v polovině 10. století. Písemná zpráva pochází z roku K zajímavostem patří dva hrady a vlastivědné muzeum na Lichtenštejnském zámku. Již od roku 1336 se připomínají dva hrady. Spodní Pirkštejn byl přestavěn roku Na místě druhého, horního hradu je dnes zámek původně renesanční. Domov Na terasách Rataje se nachází na kraji obce, v blízkosti lesa, v klidném prostředí, které vybízí k procházkám. Ze zahrady domova je překrásný výhled na hrady. Kapacita domova je 24 klientů. Jedná se proto o vytvoření klidného prostředí. O spokojený život klientů se stará 16 zaměstnanců. Kdo se může stát klientem Domova Na Terasách Rataje? Klientem domova se může stát každý občan EU pobírající starobní nebo plný invalidní důchod s trvalým pobytem ČR. Každému zájemci i jeho blízkým doporučujeme návštěvu a seznámení s objektem, s klienty i s chodem celého domova. Jsme přesvědčeni, že každý člověk má obavy z neznámého prostředí, z neznámé situace a proto je toto seznámení velice důležité.

2 Co je třeba k nástupu? Před nástupem do domova je třeba podat žádost o poskytování služby a) Tuto žádost obdržíte přímo v Domově Na Terasách Rataje. Po vyplnění tuto žádost postoupíte přímo do Domova Rataje nad Sázavou b) Vyjádření ošetřujícího lékaře Po schválení komisí domova dostane žadatel rozhodnutí o přijetí a posléze výzvu s termínem k nástupu. Potřebné doklady při nástupu Platný občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. V den nástupu je nutné uhradit pobyt na měsíc, ve kterém se nástup uskuteční. Cena ubytování a stravování Ubytování: 3-4 lůžkový pokoj 140,-Kč denně Stravování Stravování se poskytuje v rozsahu 3 hlavních jídel a 2 jídel vedlejších cena 160,-Kč Ceny jsou stanoveny v souladu se zákonem č. 108/2006. Jak vypadá den našeho klienta? Nabídka aktivit dle možností a schopností klienta, individuální plánování. Poskytování služeb Ošetřovatelská péče Každému klientovi, který přichází domova je založena tzv. ošetřovatelská dokumentace, která obsahuje: - záznam o pracovní a pohybové terapii - individuální plán péče - záznam o dalších terapiích Ošetřovatelskou péči provádějí zdravotní sestry a pracovnice sociální péče.

3 Odborné úkony provádějí zdravotní sestry. Pomoc při základních životních úkonech (např. mytí) poskytují pracovnice sociální péče. Tato odborná pomoc je poskytována nepřetržitě. Zásady stravování, způsob podávání jídla Jídelníček je sestavován se 14-ti denním předstihem a je vyvěšován v jídelně klientů. Je tvořen stravovací komisí, odsouhlasen lékařem, vrchní sestrou a vedoucí kuchařkou. Při sestavování jídelníčku je přihlíženo k přání klientů s ohledem na jejich zdravotní stav. Jídla jsou podávána 5x denně, pro diabetiky 6x denně. Doba podávání odpovídá domácím zvyklostem, tj. rozvrhu, který existoval doma. Strava je podávána v jídelně, méně pohybliví klienti jsou obslouženi na pokojích. Zásady vycházek a návštěv Kolektiv zaměstnanců domova se snaží pro své klienty vytvořit takové prostředí, aby se podporovaly vazby a to v souladu s Domácím řádem. Blízcí našich klientů mohou navštěvovat své příbuzné či přátele kdykoliv si to přejí. Při návštěvě mohou využívat všech veřejných prostor domova a zahrady. Klienti mohou využívat služební vozidlo k výletům, k nákupům do blízkých Uhlířských Janovic. Tuto službu je možno poskytovat po dohodě s ředitelkou domova. Zásady vycházek a návštěv, doba strávená mimo ústav je řešena domácím řádem. Návštěvy mohou přicházet do domova v kteroukoliv denní dobu, po domluvě i večer. Vztahy s rodinami klientů V domově hájíme v prvé řadě zájmy klienta. O administrativních a finančních záležitostech je rodina informována sociální pracovnicí. Informace ohledně zdravotního stavu podá ústavní lékař, nebo vrchní sestra. Za zásadní považujeme úlohu rodiny. Je nutné a důležité, aby se rodina zapojila do spolupráce s domovem, neboť se usnadní poskytování různých služeb a zvyšuje se péče o potřeby klienta. Veškeré informace, týkající se pobytu a života v domově podá ředitelka nebo pověřená pracovnice. Soužití klientů a jejich osobní svoboda Zaměstnanci se zavazují respektovat přání klienta a dle možností zapojit do aktivizace všechny klienty s ohledem na jejich schopnosti a fyzické možnosti. Aktivizace, jako je čtení, poslech hudby apod. jsou prováděny v celém kolektivu, při drobných rukodělných pracích

4 jsou klienti rozděleni do menších pracovních skupin. V těchto malých skupinách se upevňuje pocit sounáležitosti a kolektivnosti. Klienti se sníženou schopností rozhodování či komunikace mají možnost uplatnit svou volbu. Ve velké míře je zachovávána možnost samostatného rozhodování a osobní svobody. (vycházky, stravování, oděv ). Výjimku tvoří klienti, jejichž onemocnění tvoří indispozici v samo rozhodování (zejména klienti s Alzheimerovou chorobou). Hygienický standart Hygienický standart je posuzován ze dvou hledisek - ze strany domova, jako poskytovatele služeb - ze strany klienta, jako uživatele služby Hygiena klienta Čistota a hygiena je jedním ze základních požadavků na všechny klienty, je nezbytným předpokladem kvalitního společenského života. Soběstační klienti se starají o osobní hygienu sami, zaměstnanci jsou nápomocni při oblékání. Nesoběstační klienti jsou dle potřeby sprchováni za pomoci zaměstnanců. Prádlo je vyměňováno po sprchování a pokaždé tak často, jak je to nutné. Při přijímání klienta do domova je doporučeno, co si klient může do domova přinést (osobní prádlo a oděv, ručníky,osušky, žínky apod.). Doporučujeme základní výbavu toaletních potřeb podle zvyklostí jednotlivého klienta. Zašpiněné prádlo se sbírá denně ošetřovatelským personálem. Prádlo se skladuje v označených igelitových pytlích. Svrchní ošacení je odděleno od ostatního prádla a je vypráno prádelně domova, ostatní prádlo se odváží do smluvní prádelny. Veškeré prádlo má být před příchodem do domova označeno zkratkou jména klienta. Každý nový kus prádla, který si klient pořídí musí být touto zkratkou opatřen. U dezorientovaných klientů by měla prádlo označit rodina sama, nebo podat informaci zaměstnancům, a ti označení provedou. Zaměstnanci pravidelně označení oděvů kontrolují a průběžně provádí úklid skříní. Soběstační klienti si úklid skříní provádí sami. Potřeba takto dohlížet na úklid skříní je dána zejména snahou klientů skladovat nespotřebované potraviny.

5 Úklid jednotlivých pokojů Úklid na pokoji klientů je prováděn denně, podle potřeby i vícekrát. Pracovnice provádějí úklid pokojů a přilehlých prostor dle zpracovaného dezinfekčního režimu stanoveného pro Domov Na Terasách Rataje. Lůžkoviny se dle možností větrají, výměna ložního prádla je prováděna podle potřeby, nejméně však 1x za 4 týdny. Mobilní klienti jsou motivováni k udržování svého pokoje vlastními silami zejména z důvodu, aby si zachovali způsob života ze svého přirozeného prostředí, pokud možno žili běžným způsobem života. Okolí zahrada Domova Na Terasách Rataje Zaměstnanci se zavazují vytvořit pro své klienty příjemné prostředí k pobytu venku. Cíle této služby: - zachovat pohyblivost klienta procházky dlouhé cca 150m - při pravidelných procházkách navzájem rozmlouvají, navazují kontakty s návštěvami - posezení za teplých letních dní na čerstvém vzduchu, - pozorování přírody a vzájemná komunikace - klienti si uvědomují rozdílná roční období, pozorují stromy, květiny Na zahradě se uskutečňují i aktivity jako je např.: posezení u táboráku s opékáním vuřtů. Obytné prostory domova V přízemí domova je společná hlavní jídelna klientů, kde se kromě podávání jídla konají veškeré kulturní akce, setkávají se tu klienti se svými rodinami. Při všech těchto aktivitách se dodržována zásada hezkého oblečení a společenského chování. Kuchyň v přízemí zde jsou připravována jídla pro klienty, podle možnosti je možno uvařit kávu pro návštěvy klientů a podat pohoštění. Je zde zřízen společný prostor pro posezení s klienty, rodinnými příslušníky a zaměstnanci. Je zde možno sledovat televizní pořady, poslouchat reprodukovanou hudbu. Veškeré aktivity zaměstnanců jsou zaměřeny na podporu spolu soužití osob se sníženou hybností, zapojit je do společných aktivit.

6 V prostorách 1. patra se denně provádí aktivizace klientů, zaměřená na procvičování paměti, (čtení, vyprávění, poslech hudby) nebo výroba drobných rukodělných výrobků. Ve 2. patře je sesterna, která slouží pro potřeby zdravotnického a ošetřovatelského personálu. Odtud je možný přístup k telefonu pevnému i mobilnímu. Zaměstnanci domova ve spolupráci s ředitelkou navrhují vnitřní vybavení tak, aby vyhovovalo klientům i zákonným předpisům a úpravám. Klientův osobní prostor respektování a vlastní volba Cílem je dosažení spokojenosti - respektování osobní volby - respektování soukromého prostoru Klient si při nástupu přináší do domova drobné vybavení a osobní drobnosti, které vytváří vlastní atmosféru klientova pokoje. Volba těchto drobných předmětů musí být zaměstnanci plně respektována. Při nástupu klienta, po jeho adaptaci je spolu s klientem zpracován individuální plán, stanoví se cíl, jakého je možné vhodnou aktivizací a péčí dosáhnout. Plán se průběžně upravuje s ohledem na zdravotní stav a přání klienta. Není-li klient spokojen, personál se jeho stížností zabývá, popř. stížnost předá ředitelce domova. Projev vlastního názoru Kolektiv domova se zavazuje vyslechnout všechny připomínky a požadavky klientů, těmito bude věnovat plnou pozornost a zároveň klienty podněcovat, aby vlastní názor vyjádřili. Každý klient má možnost zúčastnit se všech kulturních akcí, veškerých aktivit pořádaných v domově. Zařízení tyto aktivity přizpůsobuje přáním klientů. Veškeré tyto aktivity mají za cíl klienty povzbuzovat, přinášet jim radost a potěšení, zároveň je však nutnost respektovat neochotu se těchto akcí zúčastnit. Ochrana klientů před předsudky a stigmatizací Zaměstnanci jsou seznámeni s Listinou základních práv a svobod.

7 Jsou povinni se tímto řídit při poskytování služeb klientům. Zaměstnanci dbají o úpravu oblečení klienta, jsou mu nápomocni při zakupování nového oblečení, s cílem nelišit se od ostatní populace. Důstojný konec života Kolektiv zaměstnanců se zavazuje, že se vší důstojností a zodpovědností poskytne kvalitní péči ve všech okamžicích tohoto odchodu ze života. Zaměstnanci se pokusí o to, aby klient sdělil svá přání a budou se snažit tato přání v maximální výši splnit. Tato přání je nezbytné písemně zaznamenat a uchovat. Pracovní kolektiv je veden respektem k tomuto vyjádření, je garantem sdělení této vůle a jejího vyplnění. Domov Na Terasách Rataje zpravuje rodinu o vývoji situace a je rodině nápomocen při řešení.

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory

AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory AMICA CENTRUM s.r.o., domov pro seniory, Na Vyhlídce 20, 350 02 Cheb, 354 415 111 Informace o chodu a charakteru domova pro seniory Určeno zájemcům o pobytovou sociální službu AMICA CENTRUM s.r.o, domov

Více

Domov pro seniory (Evangelický domov )

Domov pro seniory (Evangelický domov ) Domov pro seniory (Evangelický domov ) Motto služby: U nás je to jako doma Poslání střediska (totožné pro všechny poskytované služby): Posláním střediska je organizovat, zajišťovat a poskytovat ve svých

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY 1. ÚVOD 1.1 Domov důchodců byl uveden do provozu v

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Dům klidného stáří, spol. s r. o., Domově se zvláštním režimem Kraslická 26, 357 03 Svatava DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Domácí řád_zjednodušená forma Stránka 1 ÚVOD Domácí řád upravuje podmínky

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby Stáří nemusí být překážkou hezkého života INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU odlehčovací služby 1. Pro koho a proč jsme tady 2. Nabídka služeb shrnutí 3. Úhrada za poskytované služby 4. Návštěvy v Domově V

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY.

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY. DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk DOMÁCÍ ŘÁD ALTERNATIVNÍ FORMA PRO DOMOV PRO SENIORY Obsah Článek 1 Základní ustanovení 2 Článek 2 Ubytování 2 Článek 3 Doba

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Obyvatelé areálu Domova Naším posláním je poskytování komplexních celodenních sociálních služeb

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Účinnost od: 1. 7.2018 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Vedoucí služby DZR Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Účinnost od: 1. 1. 2016 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DS Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Dodatek k Žádosti o poskytování služby odlehčovací péče V Ošetřovatelském domově Praha 3 Pod Lipami 44 Habrová 2

Dodatek k Žádosti o poskytování služby odlehčovací péče V Ošetřovatelském domově Praha 3 Pod Lipami 44 Habrová 2 Příloha ke ST 3 Dodatek k Žádosti o poskytování služby odlehčovací péče V Ošetřovatelském domově Praha 3 Pod Lipami 44 Habrová 2 Příjmení a jméno žadatele Datum a místo narození Vyberte si prosím z nabízených

Více

popis realizace poskytování sociálních služeb.

popis realizace poskytování sociálních služeb. popis realizace poskytování sociálních služeb. Sociální služba je poskytována formou komplexní v Sociální služby jsou poskytovány formou (dále jen DD PS): zájemcem o službu nebo s jeho zákonným zástupcem.

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Smlouva o poskytnutí sociální služby č. /dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Klient JMÉNO Bydliště Datum narození Poskytovatel Sociální služby Chomutov,

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ CENTRUM LETINY s.r.o. Domov se zvláštním režimem Letiny 70, 336 01 Blovice (dále jen DZR) DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Zjednodušená verze doplněná obrázky SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ

Více

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y.

Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V P R O S E N I O R Y. Sociální služby pro seniory Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D A L T E R N A T I V N Í F O R M A P R O D O M O V P R O S E N I O R Y Obsah Článek 1 Základní

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752 DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D DOMOV PRO SENIORY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2014 Stránka 1 z 6 1. Poslání, cílová skupina, cíle

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. DH Liberec, o.p.s. Vlčí vrch 323/54, 460 15 Liberec 15 telefon: 482750220, e-mail: domov-harcov@volny.cz, IČ: 27298523

DOMÁCÍ ŘÁD. DH Liberec, o.p.s. Vlčí vrch 323/54, 460 15 Liberec 15 telefon: 482750220, e-mail: domov-harcov@volny.cz, IČ: 27298523 Příloha č. 1 ke smlouvě o poskytnutí sociální služby Chráněné bydlení v DH Liberec, o.p.s. Čl. 1 DOMÁCÍ ŘÁD 1. Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v DH Liberec,

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

Tyto informace můžete sdělit již při podání žádosti, nebo budou zjišťovány při případném sociálním šetření. VÝŠE PŘÍJMŮ

Tyto informace můžete sdělit již při podání žádosti, nebo budou zjišťovány při případném sociálním šetření. VÝŠE PŘÍJMŮ Tyto informace můžete sdělit již při podání žádosti, nebo budou zjišťovány při případném sociálním šetření. VÝŠE PŘÍJMŮ Sdělení výše příjmů žadatele je dobrovolný údaj. Příjem žadatele může být složen

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2018 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

DOMOV DŮCHODCŮ U Zlatého kohouta Zborovská 857 Hluboká nad Vltavou

DOMOV DŮCHODCŮ U Zlatého kohouta Zborovská 857 Hluboká nad Vltavou DOMOV DŮCHODCŮ U Zlatého kohouta Zborovská 857 Hluboká nad Vltavou Poskytovatel sociálních služeb Motto: Ve stáří není lepší útěchy než to, že jsme celou sílu svého mládí vtělili do díla, které nestárne

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Místní a časová dostupnost poskytované sociální služby ze dne 3. 10. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL Domov pro seniory Hvízdal, příspěvková organizace, se sídlem U Hvízdala 6, 370 11, České Budějovice NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL V Českých Budějovicích dne 30. 6. 2011 Návštěvní řád: Upravuje pravidla chování

Více

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, Přerov

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, Přerov DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, 750 02 Přerov Realizace poskytování sociální služby DOMOV PRO SENIORY Domov pro seniory - poskytuje sociální službu seniorům od 60 let se sníženou soběstačností,

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně

Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně Smlouva o poskytování sociální služby Odlehčovací služby poskytované v Domově pro seniory Mariánské Lázně uzavřená mezi 1) pan (paní)., nar... r.č..., trvalé., Mariánské Lázně 35301 v textu této smlouvy

Více

Zpracování: Jarmila Hlavicová sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 11/2015. Schválení: Mgr. M. Pavlůsková ředitelka Verze: 01

Zpracování: Jarmila Hlavicová sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 11/2015. Schválení: Mgr. M. Pavlůsková ředitelka Verze: 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka - Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Jarmila Hlavicová

Více

Domov pro seniory Zahradní Město

Domov pro seniory Zahradní Město Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory kterou uzavírají podle 49 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Sb. v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S.

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Sociální služby města Havlíčkova Brodu SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Počet stran: 7 SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Správce: Zpracovatel:, Milan Žák, DiS., Jana Hloušková, Mgr. Miloslav Kozlík, Bc. Petra Moravcová,

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby Smlouva o poskytnutí sociální služby č.j.sos//dss Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i Pí. trvale bytem: v textu této smlouvy (dále jen uživatel ) datum narození: a Sociální a ošetřovatelské

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2014 Stránka 1 z 7 1. Poslání, cílová skupina, cíle

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Domovy pro seniory Šluknov Krásná Lípa,p.o. Křečanská 630 Služba Domovy pro osoby se zdravotním postižením Středisko Krásná Lípa Nemocniční 1056/19 Krásná

Více

Sazebník fakultativních služeb s platností od 1.1.2014

Sazebník fakultativních služeb s platností od 1.1.2014 Administrativa Centrin CZ s.r.o. Poskytovatel sociálních služeb Domov pro seniory Domov se zvláštním režimem IČ 27656535 č.ú. 434893379/0800 Sazebník fakultativních služeb s platností od 1.1.2014 Administrativní

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2017 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Místní a časová dostupnost sociální služby

Místní a časová dostupnost sociální služby Liberecký kraj Domov důchodců Rokytnice nad Jizerou příspěvková organizace Dolní Rokytnice 291 512 44 Rokytnice nad Jizerou DOMOV PRO SENIORY METODICKÝ POKYN Místní a časová dostupnost sociální služby

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ SLUŽBOU DOMOV PRO SENIORY, DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM A ODLEHČOVACÍ SLUŽBA VILA VANČUROVA O.P.S. Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření bylo

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují v důsledku zhoršeného

Více

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování

Domácí řád. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje. 2. Stravování Domácí řád Tento domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života v našem Domově. Je závazný pro všechny uživatele i zaměstnance Domova. 1. Vybavení pokoje, změna pokoje, úklid pokoje

Více

Domácí řád. Domova pro seniory v Bystrém

Domácí řád. Domova pro seniory v Bystrém Domácí řád Domova pro seniory v Bystrém Úvodní ustanovení Domácí řád je písemný dokument, který upravuje základní postupy v denním chodu Domova pro seniory v Bystrém (dále jen DpS ) a pomáhá k tomu, aby

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE DOMOV DŮCHODCŮ V POLIČCE Eimova 1020, 572 01 Polička, tel.: 461 722 700, 732 340 882, e-mail: ddpolicka@tiscali.cz, IČO: 7506 1457 Domácí řád Domov důchodců v Poličce Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje

Více

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby:

I. Předmět smlouvy. II. Rozsah poskytování sociální služby. 1. Poskytovatel nabízí uživateli tyto základní činnosti při poskytování služby: Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen Smlouva ) dle ustanovení 44 a 91 zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách, v platném znění uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku mezi smluvními

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních č.

Více

SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY

SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY SENIORPARK VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ DOMOV PRO SENIORY Základní informace o službě POSLÁNÍ: Posláním sociální služby Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory je zajistit důstojný život, potřebnou péči a

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

Domov pro seniory Sokolnice, p. o. Zámecká 57, 664 52 Sokolnice tel.: 544 423 150, fax 544224438, e-mail: reditel@domovsokolnice.

Domov pro seniory Sokolnice, p. o. Zámecká 57, 664 52 Sokolnice tel.: 544 423 150, fax 544224438, e-mail: reditel@domovsokolnice. Domov pro seniory Sokolnice, p. o. Zámecká 57, 664 52 Sokolnice tel.: 544 423 150, fax 544224438, e-mail: reditel@domovsokolnice.cz STANDARD 1 CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Domov pro seniory

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Str. 1 NÁZEV ZAŘÍZENÍ: Domov sv. Jana Křtitele s.r.o EMAIL: domov.lysuvky@seznam.cz TELEFÓN: +420 777 770 857, +420 777 770 858 TECHNICKÉ A METERIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ:

Více

Směrnice č.3 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

Směrnice č.3 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK , Havlíčkova 5624/34b, 586 01 Jihlava IČ: 28274466, ID dat.schránky: 68yqevk, tel.: 567 216 797 www.stribrneterasy.cz, Bankovní spojení: 2171031329/0800 Směrnice č.3 Správce dokumentu: Bc. Petra Slavíková

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově pro seniory kterou uzavírají podle 49 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Sb. v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752

DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, příspěvková organizace D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 D O M Á C Í Ř Á D ODLEHČOVACÍ SLUŽBY TEPELSKÁ 752 MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 2016 1. 1 Poslání, cílová skupina, cíle Posláním Odlehčovacích služeb (dále jen OS) v Mariánských Lázních je poskytnout dočasné sociální

Více

Centrum sociálních služeb Naděje Broumov Jiráskova 193, 550 01 Broumov IČO 48623865 Tel. 491 523 595-6, 774 450 631 e-mail: domovd.broumov@tiscali.

Centrum sociálních služeb Naděje Broumov Jiráskova 193, 550 01 Broumov IČO 48623865 Tel. 491 523 595-6, 774 450 631 e-mail: domovd.broumov@tiscali. Centrum sociálních služeb Naděje Broumov Jiráskova 193, 550 01 Broumov IČO 48623865 Tel. 491 523 595-6, 774 450 631 e-mail: domovd.broumov@tiscali.cz Kontakty: Ředitelka: Ing. Milada Kubalíková tel. 491

Více

Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ

Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ Domov důchodců Kobylá nad Vidnavkou, příspěvková organizace PRAVIDLA SOUŽITÍ Pravidla soužití slouží uživatelům sociálních služeb ( dále jen uživatelé ) i zaměstnancům Domova důchodců (dále jen DD) k seznámení

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Horní Stropnice 54 Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Horní Stropnice 54 Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice 373 35 Horní Stropnice 54 Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2015 Vyhodnocení Vážení klienti, rodinní příslušníci

Více

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Generace Brno s.r.o. Terénní služba Pečovatelská služba Kuldova 3, Brno Popis realizace

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 1. Poslání Posláním Denního centra služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením (dále jen Denní centrum nebo poskytovatel ) je nabídnout

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních

Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních DOMOV PRO SENIORY A DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU MARIÁNSKÉ LÁZNĚ příspěvková organizace Smlouva o poskytnutí sociální služby odlehčovací služby poskytované v domově pro seniory v Mariánských Lázních č.

Více

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB Předmět: Zpracoval: Schválil: SAZEBNÍKY Fakultativní služby a úkony Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin Mgr. et Bc. Helena Franclová, DiS. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK

Více

D O M Á C Í Ř Á D Platný od 1.4.2010

D O M Á C Í Ř Á D Platný od 1.4.2010 D O M Á C Í Ř Á D Platný od 1.4.2010 Poslání, cíle a cílová skupina Posláním Domova Na Terasách Rataje je zajistit důstojné žití klientů se sníženou soběstačností v podmínkách blížích se běžnému způsobu

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2016 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD Tento Domácí řád je zkrácenou verzí, obsahující vypsané nejdůležitější body a slouží pro snadnou a rychlou orientaci. K této verzi je vždy předána i úplná verze. ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel sociální služby chráněné bydlení (identifikátor 9510127): Nalžovický zámek,

Více

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem

Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem Smlouva o poskytnutí pobytové služby v domově se zvláštním režimem kterou uzavírají podle 50 zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, smluvní strany: 1) Domov pro seniory Zahradní Město

Více

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček Provozní řád Dětské skupiny Cipťáček Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V CIPŤÁČKU... 4 5. DOCHÁZKA

Více

Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Mládežnická 1123 362 21 Nejdek

Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Mládežnická 1123 362 21 Nejdek Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Mládežnická 1123 362 21 Nejdek Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Standard kvality č. 1 Posláním Domova je poskytování komplexních

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Háj

Průvodce pro zájemce o službu - Háj Průvodce pro zájemce o službu - Háj Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním nebo s mentálním

Více

Směrnice ředitele č. 3/16

Směrnice ředitele č. 3/16 Směrnice ředitele č. 3/16 Ceníky placených služeb uživatelů pro rok 2016 Stručný obsah Ceníky placených služeb uživatelů pro rok 2016 Tento dokument nebo jeho část v jakékoliv formě může být zpřístupněn

Více

VZOR Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory (Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích)

VZOR Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory (Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích) VZOR Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory (Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích) Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Paní, nar..., bydliště.., rodné číslo..

Více

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ:

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ: Organizace: Příspěvková organizace Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, 543 74 IČ: 751 26 711, ZALOŽENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Organizace byla zřízena na základě rozhodnutí zastupitelstva obce 21.11.2007. Její

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE SOCIÁLNÍ SLUŽBY V NEMOCNICI ŠUMPERK

INFORMACE PRO ZÁJEMCE SOCIÁLNÍ SLUŽBY V NEMOCNICI ŠUMPERK INFORMACE PRO ZÁJEMCE SOCIÁLNÍ SLUŽBY V NEMOCNICI ŠUMPERK K žádosti je nutné přiložit: 1. vyjádření lékaře o aktuálním zdravotním stavu žadatele, 2. kopie rozhodnutí o Příspěvku na péči, 3. kopie Listu

Více

Směrnice ředitele č. 11/17

Směrnice ředitele č. 11/17 Směrnice ředitele č. 11/17 Ceníky placených služeb uživatelů pro rok 2018 Stručný obsah Ceníky placených služeb uživatelů pro rok 2018 Tento dokument nebo jeho část v jakékoliv formě může být zpřístupněn

Více

Osobní dotazník. 1. Právní statut uživatele. Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena. a) plně b) částečně c) není omezena

Osobní dotazník. 1. Právní statut uživatele. Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena. a) plně b) částečně c) není omezena Osobní dotazník 1. Právní statut uživatele Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena a) plně b) částečně c) není omezena Pokud způsobilost není vůbec omezena, jaké jsou skutečné schopnosti uživatele

Více

Organizační řád pečovatelské služby

Organizační řád pečovatelské služby Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba Organizační řád pečovatelské služby I. Základní ustanovení veřejný závazek I.1 Úvod Poskytovatelem pečovatelské služby je Město Šenov,

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

Domácí řád Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace

Domácí řád Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace DOMOV DŮCHODCŮ Proseč u Pošné, p.o. Proseč u Pošné 1 PACOV 395 01 Tel.: 565 442 295 Informace č.: 1 pro žadatele, klienty, kontaktní osoby a návštěvy Domova 1) Úvod Domácí řád Domova důchodců Proseč u

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2011 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

Základní veřejné prohlášení

Základní veřejné prohlášení Domov sociálních služeb Slatiňany Základní veřejné prohlášení Domova sociálních služeb Slatiňany Druh sociální služby Chráněné bydlení Poslání sociální služby Motto: Ukaž mi směr, cestu už najdu sám Posláním

Více

Domov v Radošově Propagační leták pro veřejnost

Domov v Radošově Propagační leták pro veřejnost Domov v Radošově Propagační leták pro veřejnost Náš Domov je příspěvkovou organizací Karlovarského kraje, který je jeho zřizovatelem. Domov leží v krásném údolí řeky Ohře mezi Karlovými Vary a Ostrovem,

Více

RODINNÝ POKOJ. pravidla provozu

RODINNÝ POKOJ. pravidla provozu RODINNÝ POKOJ pravidla provozu Tato pravidla jsou přílohou Dohody o spolupráci při provozu rodinného pokoje v ODN1 v Nemocnici Nové Město na Moravě (dále jen Dohoda ) uzavřené mezi Nemocnicí Nové Město

Více

Foltýnova 1008/21, Brno Bystrc. Plán činnosti organizace na rok 2018

Foltýnova 1008/21, Brno Bystrc. Plán činnosti organizace na rok 2018 Foltýnova 1008/21, 635 00 Brno Bystrc Plán činnosti organizace na rok 2018 V Brně dne 5.1.2018 PhDr.K. Bartošová ve spolupráci s týmem l. Nákupy: Průběžné vybavování uvolněných bytů novým nábytkem pro

Více

7POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

7POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 7POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 1 Cílová skupina Služba je poskytována osobám se sníženou soběstačností při uspokojování životních potřeb. Jedná se především o: seniory, kteří ukončili pobyt

Více

Smlouva č. X/2014 o poskytování sociální služby

Smlouva č. X/2014 o poskytování sociální služby Domov pro seniory Iris, Ostrava-Mariánské Hory, příspěvková organizace Smlouva č. X/2014 o poskytování sociální služby podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách I. Smluvní strany 1. Klient: pan/paní,

Více

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA Datum podání stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Kdo stížnost podává: Předmět stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Průběh šetření stížnosti, připomínky,

Více

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 V průběhu roku 2016 sbírali pracovníci S-centra Hodonín, p. o. (dále jen S-centrum) data ke zjištění kvality poskytované služby. Data

Více