Státní závěrečná zkouška ústní část z tematických okruhů se skládá ze zkoušek z Architektonického navrhování budov a Technického navrhování budov.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Státní závěrečná zkouška ústní část z tematických okruhů se skládá ze zkoušek z Architektonického navrhování budov a Technického navrhování budov."

Transkript

1 STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ÚSTNÍ ČÁST Z TEMATICKÝCH OKRUHŮ ARCHITEKTONICKÉ NAVRHOVÁNÍ BUDOV Program Architektura a stavitelství Obor Architektura a stavitelství Platné od akademického roku 2015/16 Státní závěrečná zkouška ústní část z tematických okruhů se skládá ze zkoušek z Architektonického navrhování budov a Technického navrhování budov. Zkoušení z tematického okruhu Architektonické navrhování budov garantuje K129, zkouší též K127. Zkoušení z tematického okruhu Technické navrhování budov garantuje K124, zkouší též K125. Zkoušky probíhají samostatně u samostatných zkušebních komisí pro každý tematický okruh. Pořadí studentů pro státnicový den bude předem stanoveno a zveřejněno. Předpokládaná kapacita odzkoušených studentů během jednoho státnicového dne u jedné zkušební komise činí až 25 studentů. Studentovi budou zadány dvě otázky (Architektonické navrhování budov: základní typologie a otázka na konkrétní typologický druh; Technické navrhování budov: otázka z KPS a otázka z TZB). Student bude mít 15 minut na přípravu odpovědi a pak proběhne 15 minut ústního zkoušení před komisí. Výsledek zkoušky z tematického okruhu se student dozví v den konání zkoušky. Komise musí být minimálně pětičlenná (předseda, místopředseda a tři členové). Při zkoušení musí být přítomni minimálně tři členové komise, z nichž jeden je předseda nebo místopředseda. Členové zkušební komise se mohou v průběhu dne měnit. Složení zkušební komise bude předem zveřejněno. Jedna otázka bude položena z okruhů 1) 27), druhá 28) 66). 1. OBECNÉ ZÁSADY A POŽADAVKY PRO NAVRHOVÁNÍ STAVEB A SOUBORŮ BUDOV (VŠEOBECNÁ TYPOLOGIE) 1) Člověk a prostor v budovách popište vliv ergonomie na velikost jednotlivých částí budovy, nábytku, zařizovacích předmětů; popište vliv na funkci a na možnosti uspořádání dispozice. 2) Člověk a veřejný prostor (budovy a prostředí, veřejný prostor, jeho vnímání a význam, vztahy a souvislosti). 3) Řešení půdorysného uspořádání tvorba dispozice; vysvětlete pojmy provozní pruh, provozní linka/ provozní okruh, provozní celek. Vyjmenujte u několika zvolených druhů občanských staveb provozní okruhy a základní provozní celky. 4) Co je při návrhu dispozičního řešení skladebná jednotka - jako základní typologický prvek; vyjmenujte u několika zvolených druhů občanských staveb, stručně popište, případně schematicky nakreslete.

2 5) Vnitřní komunikace v budovách vyjmenujte druhy, popište základní principy pro jejich navrhování v různých druzích staveb. 6) Šatny a hygienické vybavení popište druhy, způsoby řešení, provozní a hygienické požadavky. 7) Problematika obecných technických požadavků zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace; uveďte legislativní podklady, popište zásady návrhu a požadavky na zabezpečení užívání staveb těmito osobami. 8) Základní požadavky návrhu z hlediska zásad požární bezpečnosti staveb a souborů; uveďte základní pojmy, popište principy návrhu protipožární bezpečnosti stavby a vliv na dispoziční řešení, případně vliv na komplexní architektonický návrh. 9) Vztah funkce, konstrukce a formy stavby charakterizujte jednotlivé složky; popište požadavky na konstrukční řešení ve vztahu k dispozičnímu uspořádání budovy uveďte jednotlivé druhy občanských staveb a staveb pro bydlení; uveďte možné vlivy na architektonické řešení. 10) Zásady a požadavky navrhování staveb a souborů z hlediska stavební fyziky popište význam jednotlivých aspektů s ohledem na komfort prostředí - zejména: orientace budov ke světovým stranám, osvětlení, oslunění; akustika. Popište vliv na dispoziční a prostorové řešení a na komplexní architektonický návrh. Popište principy, na základě nichž jsou vznášeny požadavky na osvětlení denním světlem a na oslunění. 11) Základní legislativa: projektová příprava staveb uveďte stupně projektové dokumentace, jaká je základní legislativa pro navrhování staveb a souborů staveb 12) Hierarchie, význam a navrhování místních komunikací. 13) Zklidněná a nemotorická doprava (specifika, význam a zásady navrhování). Bezpečnost v dopravě z hlediska návrhu vztahu pěší či cyklista versus motorová doprava. 14) Doprava v klidu - vyjmenujte a popište základní pojmy, popište jednotlivé typy stání, uveďte zásady pro dimenzování potřeb. 15) Veřejná doprava MHD a její vztah k IAD. 16) Zásady navrhování městské zeleně. 2. STAVBY PRO BYDLENÍ 17) Bytové domy vývoj a forma bytových domů; zásady při navrhování jednotlivých typů BD a při jejich umístění. 18) Rodinný dům vývoj RD, legislativní vymezení, stavebně technické a hygienické předpisy. 19) Druhy rodinných domů podle urbanistické skladby a podle charakteru bydlení a umístění. Faktory ovlivňující koncept návrhu rodinného domu. 20) Popište principy pro dispoziční a prostorové řešení rodinného domu; popište principy pro uspořádání bytu specifikujte zásadní rozdíly (BD x RD); popište požadavky na jednotlivé provozní části rodinného domu. 21) Popište principy pro dispoziční a prostorové řešení bytu v bytovém domě; popište principy pro uspořádání bytu; popište požadavky na jednotlivé provozní části bytu. 22) Nové tendence v navrhování obytných souborů nové formy, alternativní formy bydlení. 23) Urbanistické podmínky pro parcelaci izolovanými RD (na parcele i v lokalitě).

3 24) Urbanistické podmínky pro parcelaci ostatních forem nízkopodlažní zástavby pro bydlení (na parcele i v lokalitě). 25) Zásady pro založení a návrh lokality bydlení (funkce, logika vztahů zástaveb a vybavenosti, veřejné prostory, zeleň, dopravní priority, atd.). 3. OBČANSKÉ STAVBY 26) Variabilita a flexibilita řešení občanských staveb, víceúčelové využívání, integrace popište možnosti uplatnění pro různé druhy občanských staveb. 27) Dělení vybavenosti z hlediska zřizovatele vyjmenujte možnosti, popište urbanistické podmínky pro objekty a areály občanského vybavení, popište zásady dimenzování kapacit pro vybrané druhy obč. vybavenosti. Stavby pro přechodné ubytování, turistický ruch a veřejné stravování 28) Vyjmenujte druhy staveb pro přechodné ubytování; popište základní specifické požadavky na jejich navrhování. Vyjmenujte jaké je dělení hotelů - podle umístění, podle úrovně vybavení a architektonického řešení, podle velikosti a funkce. 29) Popište stravovací provoz (restaurace) vyjmenujte základní provozní celky, vyjmenujte druhy skladů a popište; schematicky nakreslete princip provozní návaznosti odbytové a výrobní části. 30) Územní a urbanistické požadavky pro stavby a areály cestovního ruchu i individuální rekreace (lokalizace, vztahy k okolní zástavbě, dostupnost, rekreační areály v příměstské krajině, turistický průmysl). Stavby pro administrativu 31) Rozdělení staveb pro administrativu podle účelu - způsob užívání, kategorizace, typy, příklady, vývoj. 32) Čím je podmíněn rozvoj administrativy a administrativních budov ve 20. a 21. století; uveďte výrazné příklady z poslední doby; úsporné budovy, nové technologie. 33) Vyjmenujte typy administrativních pracovišť a staveb, jejich vývoj; požadavky na komfort prostředí. Uveďte parametry - velikost kanceláře, velikost pracovního místa (nakreslit), charakteristika velkoprostorové kanceláře (USA x EU), výhody x nevýhody, schéma velkoprostorové kanceláře, pracovní místo (nakreslit). 34) Územní problematika výstavby administrativních budov, souborů a admin. center. (pozice ve městě, dostupnost, veřejná administrativa). Stavby pro kulturu a volný čas 35) Kina (provoz návštěvníků jednosálová a vícesálová kina; doplňující provozy). Komfort prostředí viditelnost křivka viditelnosti; prostorová akustika - vliv na tvar prostoru. Základní plošné a prostorové požadavky při návrhu hlediště.

4 36) Divadla (stručný historický vývoj, soudobé trendy v proměně tradičního divadelního prostoru). Zásady provozního, dispozičního, plošného a prostorového řešení základní provozní okruhy a celky. Konstrukční požadavky návrhu hledištní část, jevištní část a zázemí. 37) Výstavní prostory a galerie jaká je náplň a poslání galerie, muzea; druhy muzeí; umístění v městském celku; základní provozní členění, hlavní provozní celky primární a sekundární okruh; komfort prostředí; požadavky na osvětlení prostoru exponátů; tendence dalšího vývoje. 38) Knihovny mediatéky (charakteristika, stručný historický vývoj typy a druhy). Členění a velikost knihoven podle jejich významu a druhu základní provozní a dispoziční, plošné a prostorové požadavky návrhu. Provozní okruhy základní funkční celky doplňující vybavení. Konstrukční požadavky; technické a technologické požadavky, komfort prostředí. 39) Sakrální stavby (stručný historický vývoj základní druhy a typy staveb). Současný stav po 2. Vatikánském koncilu (římskokatolická církev) vliv na provozní, dispoziční, plošné a prostorové řešení. Vybrané druhy církevních (náboženských) staveb evangelický kostel, synagoga, mešita. 40) Komunitní centrum, ekumenická a pastorační centra polyfunkční objekty. (funkce, typologické zásady návrhu). 41) Urbanistické požadavky na stavby a areály pro kulturu a volný čas (širší vztahy, podmínky lokality; prostorové vztahy návrhu k území - podle druhu a typu stavby). Stavby pro obchod a služby 42) Stručný historický vývoj staveb pro obchod a služby ve vztahu ke způsobu a rozvoji obchodování, současné vývojové trendy. Co je obchodní pasáž, vznik a vývoj; principy řešení a základní požadavky, příklady. 43) Vyjmenujte, jaké jsou formy prodeje a jaký je jejich vliv na dispoziční řešení. Vyjmenujte typy obchodních zařízení členění dle různých kritérií; jaká je jejich základní charakteristika, jaký je vliv na dispoziční řešení. 44) Umísťování staveb pro obchod ve vztahu k sídelnímu celku, požadavky na rozmístění obchodní sítě a nákupní spád; dimenzování zařízení, provozní a technické požadavky při umístění stavby pro obchod, vliv možnosti zásobování na charakter prodeje. Stavby pro sport, tělovýchovu a rekreaci 45) Stručný vývoj staveb pro sport, rozvoj sportu ve 20. století a v současnosti. Uveďte nejvýznamnější příklady staveb pro sport v průřezu historie. 46) Členění staveb pro sport, uveďte odlišnosti v provozních požadavcích. 47) Urbanistické vztahy a územní požadavky na stavby a areály pro sport a rekreaci problematika lokalizace sportovních staveb dle druhů zařízení, rozdíly výkonnostního a rekreačního sportu v územní přípravě, druhy individuální rekreace).

5 Stavby pro výchovu a vzdělávání (školské stavby) 48) Obecné zásady pro navrhování staveb pro výchovu a vzdělání; základní typy a druhy školských staveb (včetně předškolních zařízení); vývojové tendence; alternativní školy. Školství a současná školská výchovně vzdělávací soustava v ČR. 49) Popište dispoziční principy u jednotlivých druhů školských staveb: Předškolní výchova (ČR) (jesle, MŠ); společná zařízení J+MŠ. Základní školství (ČR) dispoziční principy a varianty provozního a hmotového řešení školních budov; systémy zástavby. Střední školství (ČR), provozní a dispoziční řešení SŠ (podle typů a druhů). 50) Vysoké školy a vysokoškolské areály (obecné zásady řešení celků). 51) Urbanistické požadavky na výstavbu školských staveb a areálů (širší vztahy, řešení a členění pozemků, zásady dimenzování kapacit). Stavby zdravotnické 52) Z jakých částí se skládá nemocnice? Jaké jsou jejich funkce a vazby. Jaký počet lůžek má univerzální lůžková jednotka. Vyjmenujte aspoň čtyři části léčebného a vyšetřovacího komplementu. 53) Jaké jsou zastavovací systémy nemocnic jejich výhody a nevýhody. Současné tendence ve výstavbě nemocnic. 54) Podle jakého klíče se v rámci polikliniky umísťují lékařská pracoviště jednotlivých oborů. Která pracoviště mohou být jednoprostorová? Která by měla mít samostatnou čekárnu? 55) Urbanistické vztahy a územní požadavky na zdravotnické stavby podle druhů staveb a zařízení (pozemek, vztah k okolní zástavbě doprava; urbanistická akustika; ovzduší mikroklima). Stavby pro seniory 56) Které jsou hlavní zásady pro pomoc spoluobčanům v důchodovém věku? Jak je možno organizačně rozdělit základní zařízení pro pomoc ve stáří? 57) Jaké by měly být rozměry jednolůžkových a dvoulůžkových pokojů se stálou péčí osové šířky, hloubky pokoje, specifikace vybavení (nakreslete). 4. PRŮMYSLOVÉ A ZEMĚDĚLSKÉ STAVBY Průmyslové stavby 58) Základní hlediska třídění průmyslových staveb: podle doby vzniku, podle lokality, podle charakteru výroby. 59) Zastavovací plán průmyslového závodu: metoda funkčních os, metoda zón a sekcí, příklady. 60) Charakteristika víceúčelový výrobních staveb; jednoúčelových výrobních staveb; kombinovaných (typy průmyslu, typy objektů, obecné principy univerzálnosti, příklady). 61) Výrobní etážová budova: historie vzniku, základní parametry budov.

6 62) Definujte následující pojmy: Průmyslové dědictví (časové zařazení, formy ochrany a záchrany), Konverze průmyslových budov (nejvhodnější typy budov pro konverzi, uveďte příklady), Brownfields (uveďte příklady - Evropské projekty). 63) Urbanistické požadavky na stavby a areály výroby: Vztah bydlení a pracoviště, lokalizace ve městě dle dopravních a objemových požadavků, historické souvislosti, současné trendy. Zemědělské stavby 64) Obecné zásady umísťování zemědělských staveb a souborů - urbanistické formy hospodářských staveb, územně technické podmínky pro umístění staveniště, napojení na inženýrské sítě, ochrana zemědělského půdního fondu. 65) Obecné zásady navrhování zemědělských staveb a souborů. Doprava a manipulace v zemědělských střediscích, doprava mimo zemědělská střediska, hygiena práce a veterinární ochrana zvířat. 66) Zásady rekonstrukce a modernizace zemědělských staveb a souborů (urbanistická hlediska, technologická hlediska, konstrukční hlediska, architektonická hlediska, ekonomická hlediska).

Otázky bakalářských SZZ obor A Tematický okruh: Architektonické navrhování budov

Otázky bakalářských SZZ obor A Tematický okruh: Architektonické navrhování budov Otázky bakalářských SZZ obor A Tematický okruh: Architektonické navrhování budov Platné od 7/2018 Státní závěrečná zkouška ústní část z tematických okruhů se skládá ze zkoušek z Architektonického navrhování

Více

88.A ZMĚNA ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC. strana 1. TEXTOVÁ ČÁST

88.A ZMĚNA ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC. strana 1. TEXTOVÁ ČÁST II. OBSAH 1. TEXTOVÁ ČÁST a) Postup při pořízení změny územního plánu 2 b) Vyhodnocení souladu s cíli a úkoly územního plánování 2 c) Vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací

Více

OBSAH PŘEDMĚTU NAUKA O STAVBÁCH II 2014/2015

OBSAH PŘEDMĚTU NAUKA O STAVBÁCH II 2014/2015 OBSAH PŘEDMĚTU NAUKA O STAVBÁCH II 2014/2015 OBČANSKÁ VYBAVENOST PROSTOR MEZI DOMY HOTELY RESTAURACE OBCHOD ZDRAVOTNICTVÍ JESLE, ŠKOLKY, ŠKOLY STAVBY PRO SPORT ADMINISTRATIVA OBSAH PŘEDNÁŠKY OBČANSKÁ VYBAVENOST

Více

nauka o budovách 2A cvičení

nauka o budovách 2A cvičení nauka o budovách 2A cvičení NB2A LS 2014/2015 Jana Hořická jana.horicka@fsv.cvut.cz, D 2114 Kurz je věnován typologické oblasti staveb pro bydlení a ubytování. Výuka je strukturována v závislosti na programu

Více

Nejdek ÚP 2014 - projednávaný územní plán ing. arch. Vlasta Poláčková a ing. arch. Zuzana Hrochová

Nejdek ÚP 2014 - projednávaný územní plán ing. arch. Vlasta Poláčková a ing. arch. Zuzana Hrochová Nejdek ÚP 2014 - projednávaný územní plán ing. arch. Vlasta Poláčková a ing. arch. Zuzana Hrochová Vize rozvoje města Město v srdci přírody, ze kterého není třeba odjíždět, které poskytuje dobré podmínky

Více

BYTOVÝ DŮM BOLEVECKÁ UL. ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ STUDIE

BYTOVÝ DŮM BOLEVECKÁ UL. ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ STUDIE Investor: BYTOVÝ DŮM BOLEVECKÁ UL. ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ STUDIE RECOIL, s.r.o. Rašínovo nábřeží 1696/66, 120 00 Praha 2, Nové Město Projektant: Atelier SMITKA s.r.o. Bucharova 2641/14, 158 00 Praha

Více

A.6.2. STANOVENÍ PODMÍNEK FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ

A.6.2. STANOVENÍ PODMÍNEK FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ A.6.2. STANOVENÍ PODMÍNEK FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ BH BYDLENÍ HROMADNÉ V BYTOVÝCH DOMECH bydlení v bytových domech stavby a zařízení pro kulturu a církevní účely administrativní zařízení školská

Více

SOCIÁLNÍ BYDLENÍ - PŘÍPRAVA PROJEKTŮ

SOCIÁLNÍ BYDLENÍ - PŘÍPRAVA PROJEKTŮ David Tichý FA ČVUT SOCIÁLNÍ BYDLENÍ - ŘÍRAVA ROJEKTŮ ROSTOROVÉ ARAMETRY V MĚŘÍTKU MĚSTA ULATNĚNÍ ČÁSTI Lokalizace sociálního bydlení v rámci sídla. Dílčí úpravy staveb a navazujících otevřených prostranství

Více

Prodej. 32 mil Kč m 2. M-1 CENTRUM ul. Lidická OBCHODNÍHO DOMU

Prodej. 32 mil Kč m 2. M-1 CENTRUM ul. Lidická OBCHODNÍHO DOMU 1 599 m 2 Komerční a obchodní prostory nacházející se na páteřní komunikaci příjezdu do Břeclavi Výběrové řízení s vyvolávací cenou 32 mil Kč POPIS OBCHODNÍHO DOMU Obchodní dům M-1 centrum se nachází na

Více

7. Školské stavby. Mateřské školy a jesle Základní školy Střední školy Vysoké školy. Školské stavby 1/55

7. Školské stavby. Mateřské školy a jesle Základní školy Střední školy Vysoké školy. Školské stavby 1/55 7. Školské stavby Mateřské školy a jesle Základní školy Střední školy Vysoké školy Školské stavby 1/55 Mateřské školy a jesle Funkčně provozní schéma skladby úseků v společném zařízení jeslí a mateřské

Více

Typologie staveb II.

Typologie staveb II. Typologie staveb II. Přednášející: Ing.Renata Zdařilová Katedra městského inženýrství L.Podéště 1875, LP C 208 tel: 59 732 1937 e-mail: renata.zdarilova@vsb.cz www.fast.vsb.cz/zdarilova 222 068 Typologie

Více

7. Stavby pro zdravotnictví

7. Stavby pro zdravotnictví 7. Stavby pro zdravotnictví Zdravotnická zařízení ambulantní péče Zdravotnická zařízení lékárenské péče Nemocnice Léčebné lázně Stavby pro zdravotnictví 1/55 Stavby pro zdravotnictví Primární péče ambulantní

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ADMINISTRATIVNÍ BUDOVY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice STAVBY PRO VEŘEJNÉ STRAVOVÁNÍ A CESTOVNÍ RUCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC návrh 88.A ZMĚNA ZÁVAZNÉ ČÁSTI ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC pořizovatel projektant Magistrát města Liberec odbor hlavního architekta oddělení územního plánování nám. Dr. E. Beneše 1, 460 59 Liberec 1 Ing.

Více

CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY

CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY Celkové náklady stavby Rozdělení celkových nákladů výstavby I. Umělecká díla Celkové náklady stavby Stavba SO1 ZRN 1 SO2 ZRN 2 SOn ZRN n PROPOČET POLOŽKOVÝ ROZPOČET I. Umělecká díla

Více

DOPORUČENÉ REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ pro zpracování regulačních plánů lokalit Z1, Z2, Z8 a Z11

DOPORUČENÉ REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ pro zpracování regulačních plánů lokalit Z1, Z2, Z8 a Z11 DOPORUČENÉ REGULATIVY FUNKČNÍHO A PROSTOROVÉHO USPOŘÁDÁNÍ pro zpracování regulačních plánů lokalit Z1, Z2, Z8 a Z11 Doporučené regulativy funkčního a prostorového uspořádání se uplatní při zpracování regulačních

Více

URBANISMUS 20. Posouzení různých druhů výstavby v lokalitě ulic Malešická - Ambrožova. Michal Kalfeřt A - 7-2

URBANISMUS 20. Posouzení různých druhů výstavby v lokalitě ulic Malešická - Ambrožova. Michal Kalfeřt A - 7-2 URBANISMUS 20 Posouzení různých druhů výstavby v lokalitě ulic Malešická - Ambrožova Michal Kalfeřt A - 7-2 1. ÚVOD Analyzované území patří do městské části Praha 3, katastrální území Žižkov. Územním plánem

Více

ATELIER KOHOUT - TICHÝ

ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D. hostující konzultant: ing.arch. Irena Fialová Zimní semestr 2009

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ROZDĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB DO TYPOLOGICKÝCH SKUPIN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci

Více

Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa

Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa, stavební úřad, úřad územního plánování, náměstí T.G. Masaryka 1, 470 35 Česká Lípa, vyřizuje

Více

Fakulta architektury ČVUT, Otázky ke Státní zkoušce Bc. program - Nauka o stavbách

Fakulta architektury ČVUT, Otázky ke Státní zkoušce Bc. program - Nauka o stavbách Fakulta architektury ČVUT, Otázky ke Státní zkoušce Bc. program - Nauka o stavbách A NS I (základy navrhování) 1 Prostorové koncepty architektury 20. století typy prostorových konceptů, charakteristika,

Více

KOMENTÁŘ OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN

KOMENTÁŘ OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN OBSAH DOKUMENTACE ÚZEMNÍHO PLÁNU KOMENTÁŘ A. ÚZEMNÍ PLÁN B. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU A. ÚZEMNÍ PLÁN A. 1. Textová část A. 1. 1. Vymezení zastavěného území - datum, ke kterému bylo vymezeno zastavěné území

Více

1. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, VYJÁDŘENÉ ZEJMÉNA V CÍLECH ZLEPŠOVÁNÍ DOSAVADNÍHO STAVU, VČETNĚ ROZVOJE OBCE A OCHRANY HODNOT

1. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, VYJÁDŘENÉ ZEJMÉNA V CÍLECH ZLEPŠOVÁNÍ DOSAVADNÍHO STAVU, VČETNĚ ROZVOJE OBCE A OCHRANY HODNOT 1. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, VYJÁDŘENÉ ZEJMÉNA V CÍLECH ZLEPŠOVÁNÍ DOSAVADNÍHO STAVU, VČETNĚ ROZVOJE OBCE A OCHRANY HODNOT JEJÍHO ÚZEMÍ, V POŽADAVCÍCH NA ZMĚNU CHARAKTERU OBCE,

Více

LOKALITA BV17 KAMÝK NAD VLTAVOU

LOKALITA BV17 KAMÝK NAD VLTAVOU Ú Z E M N Í S T U D I E LOKALITA BV17 KAMÝK NAD VLTAVOU POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD A ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ ODDĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ ZPRACOVATEL: IVAN PLICKA STUDIO s.r.o. ČERVEN

Více

NÁMITKA č. 194 194-1

NÁMITKA č. 194 194-1 NÁMITKA č. 194 194-1 Námitka č. 194 194-2 194-3 194-4 194-5 194-6 194-7 194-8 194-9 194-10 194-11 194-12 194-13 Námitkou č. 194 podanou společností Callidus trading, spol. s r.o., sídlem Bohumínská 410/135,

Více

1 Veřejný sektor a veřejná správa

1 Veřejný sektor a veřejná správa OBSAH 1 Veřejný sektor a veřejná správa.................................. 13 1.1 Státní zásahy příčiny a důsledky, vznik veřejného sektoru......... 14 1.2 Rozhodování o netržních aktivitách. Teorie veřejné

Více

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Obytné zóny 3. cvičení příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Základní pojmy

Více

O B E C Ř E H L O V I C E

O B E C Ř E H L O V I C E O B E C Ř E H L O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 3/2004, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 18/2001 ze dne 3.7.2001, o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Řehlovice Zastupitelstvo

Více

Návrh zadání územní studie Mutěnice L9-B

Návrh zadání územní studie Mutěnice L9-B Návrh zadání územní studie Mutěnice L9-B Základní identifikační údaje Název akce: Mutěnice L9-B Místo: k.ú. Mutěnice u Strakonic Zadavatel: Pořizovatel: Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje úřad územního

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1449

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1449 Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1449 Administrativní objekt se skladovým zázemím a přípravnou BRTNICE okr. Jihlava, kraj Vysočina Insolvenční řízení SOLAR NET s.r.o. Obsah Stručný popis:... 3 Důležité

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 MÍSTO STAVBY : Lukov, Nade Mlýnem SO.3 29 a 30 ZADAVATEL : obec Lukov K Lůčkám 350 Lukov STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo Měsíc/rok 08/2017

Více

Záznam o účinnosti :

Záznam o účinnosti : STUDIO KAPA ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E VYHLÁŠKA č. 22/94 O ZÁVAZNÝCH ČÁSTECH ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA ČELÁKOVICE Městské zastupitelstvo v Čelákovicích se usneslo dne 19. 09. 1994 vydat podle l6 zákona

Více

Návrh na projednání v Radě městské části Praha 20 dne

Návrh na projednání v Radě městské části Praha 20 dne Návrh na projednání v Radě městské části Praha 20 dne 12. 9. 2016 Věc: Směna obecního pozemku KN parc. č. 582/3 o výměře cca 394 m2 vzniklého oddělením z pozemku KN parc. č. 582/1 za pozemky KN parc. č.

Více

Zadání. územní studie. Štěkeň - Z2.1/US

Zadání. územní studie. Štěkeň - Z2.1/US Zadání územní studie Štěkeň - Z2.1/US Základní identifikační údaje Název akce: Štěkeň - Z.2.1/US Místo: k.ú. Štěkeň Zadavatel: Městys Štěkeň Pořizovatel: Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje úřad územního

Více

4.5.601 BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE - POŽÁRNÍ ODOLNOST STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HOŘLAVOST KONSTRUČNÍCH ČÁSTÍ

4.5.601 BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE - POŽÁRNÍ ODOLNOST STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HOŘLAVOST KONSTRUČNÍCH ČÁSTÍ Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.5.601 BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH

Více

BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE POŽÁRNÍ ODOLNOST STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HOŘLAVOST KONSTRUČNÍCH ČÁSTÍ

BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE POŽÁRNÍ ODOLNOST STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HOŘLAVOST KONSTRUČNÍCH ČÁSTÍ Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.5.601 BUDOVY ZDRAVOTNICKÝCH

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU O s e k

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU O s e k ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU O s e k N Á V R H Pořizovatel: Schvalující orgán: Městský úřad Milevsko Zastupitelstvo obce Osek Zadání územního plánu Osek bylo schváleno zastupitelstvem obce Osek dne.usnesením

Více

Příloha č.1 obecně závazné vyhlášky č. 4/2006 o závazných částech územního plánu města Slatiňany.

Příloha č.1 obecně závazné vyhlášky č. 4/2006 o závazných částech územního plánu města Slatiňany. Příloha č.1 obecně závazné vyhlášky č. 4/2006 o závazných částech územního plánu města Slatiňany. FUNKČNÍ REGULACE - PLOCHY BYDLENÍ - NÍZKOPODLAŽNÍ Slouží pro bydlení ve spojení s užitkovým využitím zahrad

Více

C-7 FUNKČNÍ VYUŽITÍ POLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ

C-7 FUNKČNÍ VYUŽITÍ POLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ C-7 FUNKČNÍ VYUŽITÍ OLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ Legenda: řípustné využití území Výjimečně přípustné využití území FUNKČNÍ VYUŽITÍ ÚZEMÍ OLYFUNKČNÍ ÚZEMÍ trvalé bydlení v rod. domech izolovaných, dvojdomech trv. byd.

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BATŇOVICE Z M Ě N A Č. 1

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BATŇOVICE Z M Ě N A Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BATŇOVICE Z M Ě N A Č. 1 ZÁVAZNÁ ČÁST VE FORMĚ REGULATIVŮ O B J E D N A T E L M Ě Ř Í T K O O B E C B A T Ň O V I C E - B A T Ň O V I C E 4 5 4 2 3 2 B A T Ň O V I C E PŘÍLOHA ČÍSLO Z

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU PRÁDLO

ÚZEMNÍHO PLÁNU PRÁDLO NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU PRÁDLO Pořizovatel: Městský úřad Nepomuk úřad územního plánování Datum: leden 2017 1 Kompetence Objednatel: Pořizovatel ÚP: Zpracovatel ÚP: Název akce: Etapa: Obec

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D

Více

Žádost k INTEGROVANÉMU PLÁNU ROZVOJE MĚSTA

Žádost k INTEGROVANÉMU PLÁNU ROZVOJE MĚSTA Příloha č. 6 ŽÁDOST K IPRM Žádost k INTEGROVANÉMU PLÁNU ROZVOJE MĚSTA - 1 /12 - OBSAH 1. Informace o Integrovaném plánu rozvoje města...3 1.1. Číslo Integrovaného plánu rozvoje města...3 1.2. Název Integrovaného

Více

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNA č. 7 ÚPO Chlum u Třeboně místní část Lutová, k.ú. Lutová NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tato Změna č. 7 územního plánu obce byla vydána usnesením Zastupitelstva městyse Chlum u Třeboně

Více

URBANISTICKÁ STRUKTURA

URBANISTICKÁ STRUKTURA URBANISTICKÁ STRUKTURA Urbanistická struktura města nebo území je tvořena A. Funkční a provozní strukturou B. Sociodemografickou strukturou C. Socioekonomickou strukturou D. Krajinně - ekologickou strukturou

Více

VYHLÁŠKA Města Mělníka, okres Mělník

VYHLÁŠKA Města Mělníka, okres Mělník VYHLÁŠKA Města Mělníka, okres Mělník Číslo 2/2005 Zastupitelstvo města Mělník na svém zasedání dne 8.11.2005 se usnesla vydat podle 29 odst.3 zákona č.50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA Diplomová práce školní rok 2011/2012 FA VUT Brno 1. Popis stavby a. Popis území Novostavba kostela s komunitním centrem je navrhována na pozemku nedaleko

Více

B. POPIS ZMĚN S REGULATIVY A GRAFICKÁ ČÁST

B. POPIS ZMĚN S REGULATIVY A GRAFICKÁ ČÁST ÚPN SÚ Hvozdec Změna č.i a Změna č.ia B. POPIS ZMĚN S REGULATIVY A GRAFICKÁ ČÁST KNESL + KYNČL s.r.o. architektonický ateliér Bayerova 40 602 00 Brno květen 2005 ÚPN SÚ HVOZDEC - ZMĚNA č.i A ZMĚNA č.ia

Více

změna č. 2 OBSAH ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

změna č. 2 OBSAH ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU II. OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU strana a) Postup při pořízení územního plánu 2 b) Vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem 2 c) Vyhodnocení koordinace využívání

Více

změna č. 1 územního plánu Hodonín

změna č. 1 územního plánu Hodonín Spis: MUHO 707/2013 NÁVRH ZADÁNÍ změna č. 1 územního plánu Hodonín Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje města (dále také úřad územního plánování ) na základě usnesení Zastupitelstva města Hodonín ze dne

Více

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Předmět převodu: pozemky parcelních čísel stavební 555 a větší část 549, části

Více

ATELIER KOHOUT - JIRAN - TICHÝ

ATELIER KOHOUT - JIRAN - TICHÝ Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - JIRAN - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. Zdeněk Jiran, ing. arch. David Tichý Ph.D. Zimní semestr 2007 / 2008 VYPSANÉ

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 60. B - souhrnná technická zpráva Souhrnná

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK

ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK změna č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR I. VÝROK únor 2019 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI správní orgán, který Změnu č.7 ÚP vydal Zastupitelstvo města Tábora pořizovatel Městský úřad Tábor, odbor rozvoje Oprávněná úřední osoba

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Řešená parcela se nachází v Brně na nároží křižovatky ulice Bratislavské a Staré. Toto území je v blízkosti městského uličního okruhu, které obepíná centrum

Více

) Výjimečně přípustné - Vybavenost předškolní, školní a zdravotnická. - Sportoviště.

) Výjimečně přípustné - Vybavenost předškolní, školní a zdravotnická. - Sportoviště. NÁMITKA č. 99 99-1 Námitka č. 99 99-2 Námitce č. 99, podané firmou Callidus trading, spol. s r.o., sídlem Bohumínská 410/135, 712 00 Ostrava Muglinov, ze dne 7.8.2013, kterou se požaduje uvnitř zastavěného

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 12 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍIDELNÍHO ÚTVARU HRÁDEK NAD NISOU

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 12 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍIDELNÍHO ÚTVARU HRÁDEK NAD NISOU ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU HRÁDEK NAD NISOU ZMĚNY Č. 12 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍIDELNÍHO ÚTVARU HRÁDEK NAD NISOU POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD HRÁDEK NAD NISOU, HORNÍ NÁMĚSTÍ 73, 463 34 HRÁDEK NAD NISOU BC. LUCIE

Více

O B E C D O L N Í P Ř Í M

O B E C D O L N Í P Ř Í M O B E C D O L N Í P Ř Í M Zastupitelstvo obce Dolní Přím, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen: stavební

Více

Článek 1. Článek 2. Článek 3

Článek 1. Článek 2. Článek 3 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VIMPERK o závazné části Změny č. 2 územního plánu sídelního útvaru Vimperk kterou se mění závazná část územního plánu sídelního útvaru Vimperk Zastupitelstvo města Vimperk

Více

4.5.301 BUDOVY PRO BYDLENÍ A UBYTOVÁNÍ - ROZDĚLENÍ DO SKUPIN. Provedení budov pro bydlení a ubytování dle rozdělení do jednotlivých skupin.

4.5.301 BUDOVY PRO BYDLENÍ A UBYTOVÁNÍ - ROZDĚLENÍ DO SKUPIN. Provedení budov pro bydlení a ubytování dle rozdělení do jednotlivých skupin. Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.5.301 BUDOVY PRO

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘEŠŤOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘEŠŤOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU PŘEŠŤOVICE TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel MěÚ Strakonice odbor rozvoje úřad územního plánování Oprávněná úřední osoba pořizovatele Mgr. Robert Flachs Srpen 2017 NÁVRH ZADÁNÍ

Více

kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna

kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna VYHLÁŠKA č. 16/1994 kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna ----------------------------------------------------------- Rada města Brna se dne 10. 11. 1994 usnesla vydat podle 16, 24

Více

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Obecně závazná vyhláška č. 2/2005 o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Změna č. 4 ÚPN města Napajedla schválená podle ustanovení 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecním

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části:

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Více

UPRAVENÉ ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LÁZNĚ BĚLOHRAD

UPRAVENÉ ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LÁZNĚ BĚLOHRAD MĚSTO LÁZNĚ BĚLOHRAD UPRAVENÉ ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU LÁZNĚ BĚLOHRAD POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD LÁZNĚ BĚLOHRAD nám. K. V. Raise 35, 507 81 Lázně Bělohrad zastoupený Společností pořizovatelů (výjimka

Více

Úplný přehled otázek pro ústní část zkoušky

Úplný přehled otázek pro ústní část zkoušky Úplný přehled otázek pro ústní část zkoušky 1) Zkušební otázky k prověření znalostí dle okruhu a) přílohy č. 2 nařízení vlády č. : 1. Základní právní předpisy upravující požadavky na bezpečnost a ochranu

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY školní rok 2010/2011 Hotelnictví Metodický návod k využití sjednocených tematických okruhů pro profilovou část maturitní zkoušky Součástí řešení projektu Kurikulum S je

Více

Zimní semestr 2008 / 2009. kód pro zápis do KOS: 106 VYPSANÉ ATELIÉRY: 1. URBANISMUS 2. SOUBOR STAVEB 3. BYTOVÝ DŮM - COHOUSING 4.

Zimní semestr 2008 / 2009. kód pro zápis do KOS: 106 VYPSANÉ ATELIÉRY: 1. URBANISMUS 2. SOUBOR STAVEB 3. BYTOVÝ DŮM - COHOUSING 4. Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - JIRAN - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. Zdeněk Jiran, ing. arch. David Tichý Ph.D. Zimní semestr 2008 / 2009 kód

Více

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA TEXTOVÁ ČÁST A Brno 9 / 2015 Strana 2 POŘIZOVATEL Úřad architektury a územního plánování Magistrát města Kladna Náměstí starosty Pavla 44 272 52

Více

K námitce č. 11 podané panem Radimem Holušou, bytem Nálepkovo nám. 929/14, Ostrava Poruba, ze dne ,

K námitce č. 11 podané panem Radimem Holušou, bytem Nálepkovo nám. 929/14, Ostrava Poruba, ze dne , NÁMITKA č. 11 11-1 Námitka č. 11 11-2 K námitce č. 11 podané panem Radimem Holušou, bytem Nálepkovo nám. 929/14, 708 00 Ostrava Poruba, ze dne 7.3.2014, kterou podávající nesouhlasí s návrhem Územního

Více

NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL RODINNÝ DŮM KATEDRA ARCHITEKTURY. Rodinné domy

NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL RODINNÝ DŮM KATEDRA ARCHITEKTURY. Rodinné domy NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY RODINNÝ DŮM základní charakteristika Stavba pro bydlení, která svým stavebním uspořádáním odpovídá požadavkům na rodinné bydlení a v níž je více než

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC

ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC návrh 89. ZMĚNA ZÁVAZNÉ ČÁSTI ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA LIBEREC pořizovatel projektant Magistrát města Liberec odbor hlavního architekta oddělení územního plánování nám. Dr. E. Beneše 1, 460 59 Liberec 1 Ing.

Více

Letní semestr 2007 / 2008. kód pro zápis do KOS: 106 VYPSANÉ ATELIÉRY: 1. URBANISMUS 2. SOUBOR STAVEB 3. BYTOVÝ DŮM 4.

Letní semestr 2007 / 2008. kód pro zápis do KOS: 106 VYPSANÉ ATELIÉRY: 1. URBANISMUS 2. SOUBOR STAVEB 3. BYTOVÝ DŮM 4. Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - JIRAN - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. Zdeněk Jiran, ing. arch. David Tichý Ph.D. Letní semestr 2007 / 2008 kód

Více

Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U B R A N I C E

Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U B R A N I C E Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U B R A N I C E NÁVRH Pořizovatel: Schvalující orgán: Městský úřad Milevsko Zastupitelstvo obce Branice Zadání územního plánu Branice bylo schváleno zastupitelstvem

Více

NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ BYTOVÝ DŮM. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. ČSN obytné budovy

NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ BYTOVÝ DŮM. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. ČSN obytné budovy NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM ČSN 73 4301 obytné budovy 1 BYTOVÉ DOMY legislativa 268/2009 Sb. Vyhláška o technických požadavcích na stavby 20/2012 Sb -ZMĚNA prostor pro

Více

DPS Betlímek, Uhříněves

DPS Betlímek, Uhříněves PROJEKTANT / ARCHITECT INVESTOR / CLIENT PROJEKT / PROJECT DATUM / DATE STUPEŇ / PART VÝKRES / DRAWING MĚŘÍTKO / SC. Č.VÝKRESU / DR. No 01/2017 objemová studie titulní list AUTOR / SPOLUPRÁCE, objemová

Více

Integrovaný regionální operační program. Seminář NS MAS 3. března 2015

Integrovaný regionální operační program. Seminář NS MAS 3. března 2015 Integrovaný regionální operační program Seminář NS MAS 3. března 2015 PROGRAM Vyjednávání s EK Nejčastější omyly Aktuální informace Dosud otevřené otázky k CLLD VYJEDNÁVÁNÍ S EVROPSKOU KOMISÍ Hlavní problémové

Více

ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení

ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.2/2004 obce VĚDOMICE o vymezení závazné části Změny č. 2 územního plánu sídelního útvaru Vědomice Zastupitelstvo obce Vědomice vyhlašuje v souladu s ustanovením 29 odst. 2 a 3

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dům pro seniory VNOROVY novostavba. STAVBY VANTO, s.r.o., Obchodní 1676, Kunovice IČ Číslo autorizace

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dům pro seniory VNOROVY novostavba. STAVBY VANTO, s.r.o., Obchodní 1676, Kunovice IČ Číslo autorizace STAVBY VANTO, s.r.o. Obchodní 1676 686 04 Kunovice +420572548869 Fax +420572548868 e-mail: stavby@vanto.cz www.vanto.cz A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dům pro seniory VNOROVY novostavba PROJEKTANT: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT:

Více

LEGISLATIVNÍ RÁMEC PROJEKTOVÉ ČINNOSTI

LEGISLATIVNÍ RÁMEC PROJEKTOVÉ ČINNOSTI LEGISLATIVNÍ RÁMEC PROJEKTOVÉ ČINNOSTI podklady pro projektovou činnost: - technické podklady normy, technologické předpisy -legislativnípředpisy zákony, vyhlášky základní legislativní předpisy ve stavebnictví:

Více

OBSAH DOKUMENTACE Změny Os1, Os2 a Os3 územního plánu Ostrov u Macochy

OBSAH DOKUMENTACE Změny Os1, Os2 a Os3 územního plánu Ostrov u Macochy OBSAH DOKUMENTACE Změny Os1, Os2 a Os3 územního plánu Ostrov u Macochy Textová část průvodní zpráva: kapitola - název strana A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 2 1. Název úkolu, objednatel, zpracovatel... 2 2. Obsah

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

VELKÉ PŘÍLEPY. NÁVRH ZMĚNY č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU TEXTOVÁ ČÁST - ČISTOPIS ZPRACOVATEL:

VELKÉ PŘÍLEPY. NÁVRH ZMĚNY č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU TEXTOVÁ ČÁST - ČISTOPIS ZPRACOVATEL: VELKÉ PŘÍLEPY NÁVRH ZMĚNY č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU TEXTOVÁ ČÁST - ČISTOPIS ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: TRIAgis s.r.o., Ing.arch. Tomáš Russe Na Bezděkové 1737/2, 25601 Benešov u Prahy autorizace

Více

BLATNICE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Pořizovatel:

BLATNICE NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Pořizovatel: Pořizovatel: Městský úřad Moravské Budějovice, Úřad územního plánování ve smyslu 6 odst.1), písm.c) zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) ve znění pozdějších předpisů.

Více

ZMĚNA č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH

ZMĚNA č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH ZMĚNA č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH 2019 ZPRACOVATEL ZMĚNY Č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH Atelier T-plan, s.r.o. Sezimova 380/13, 140 00 Praha 4 RNDr.

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Buřenice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRŮVODNÍ ZRÁVA 06 / 2014 STRANA 1/6

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRŮVODNÍ ZRÁVA 06 / 2014 STRANA 1/6 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PAVILON ZÁKLADNÍ ŠKOLY Parc. č. 628/141, k.ú. Prosek 731382 NOVOSTAVBA Dokumentace k provádění stavby Podle 110 odst. 2 písm. b) stavebního zákona STRANA 1/6 A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...3

Více

změna č. 5 územního plánu sídelního útvaru LIBČICE nad Vltavou

změna č. 5 územního plánu sídelního útvaru LIBČICE nad Vltavou změna č. 5 územního plánu sídelního útvaru LIBČICE nad Vltavou návrh POŘIZOVATEL: Městský úřad Libčice nad Vltavou Náměstí Svobody 90 252 66 Libčice nad Vltavou v zastoupení: Ing. Pavel Bartoš, MBA, starosta

Více

Žádost o vydání stavebního povolení

Žádost o vydání stavebního povolení Městskému úřadu v Morkovicích-Slížanech, stavebnímu úřadu Žádost o vydání stavebního povolení - ke stavbě - ke změně stavby (nadstavbě, přístavbě, stavebním úpravám, při nichž se zachovává půdorysné a

Více

HLAVNÍ URBANISTICKÉ PROBLÉMY V ORP LIBEREC 1. URBANISTICKÉ PROBLÉMY V OBRAZE SÍDEL 1.1 NAHRAZOVÁNÍ PŮVODNÍHO HISTORICKÉHO STAVEBNÍHO FONDU

HLAVNÍ URBANISTICKÉ PROBLÉMY V ORP LIBEREC 1. URBANISTICKÉ PROBLÉMY V OBRAZE SÍDEL 1.1 NAHRAZOVÁNÍ PŮVODNÍHO HISTORICKÉHO STAVEBNÍHO FONDU HLAVNÍ URBANISTICKÉ PROBLÉMY V ORP LIBEREC 1. URBANISTICKÉ PROBLÉMY V OBRAZE SÍDEL 1.1 NAHRAZOVÁNÍ PŮVODNÍHO HISTORICKÉHO STAVEBNÍHO FONDU V některých obcích ORP Liberec došlo a stále dochází k nahrazování

Více

I. Změna územního plánu

I. Změna územního plánu I. Změna územního plánu A. TEXTOVÁ ČÁST I. Změna územního plánu... 3 I.1 Vymezení zastavěného území... 3 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 3 I.2.1 Koncepce rozvoje území

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

EXPOSÉ k projektu Prodej pozemků v Hradci Králové - Třebeš

EXPOSÉ k projektu Prodej pozemků v Hradci Králové - Třebeš EXPOSÉ k projektu Prodej pozemků v Hradci Králové - Třebeš v Praze, dne 24.08.2011 1 Obsah 1. Executive summary... 3 2. Vymezení předmětného území... 3 3. Definice území Plochy výroby a služeb bez negativního

Více

ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D.

ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D. Ústav urbanismu č. 519 Vedoucí ústavu: ing. arch. Jan Jehlík ATELIER KOHOUT - TICHÝ Ing. arch. Michal Kohout, ing. arch. David Tichý Ph.D. Letní semestr 2009 / 2010 kód pro zápis do KOS: 104 VYPSANÉ ATELIÉRY:

Více