Místní akční plán rozvoje vzdělávání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Místní akční plán rozvoje vzdělávání"

Transkript

1 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Implementační plán - principy MAP Realizační tým: Mgr. Viktor Liška Ing. Eliška Melicharová Tomáš Feřtek Bc. Jan Počepický Předseda Řídícího výboru MAP: PhDr. Mgr. Bohumír Hašek, DiS. Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Votice, reg. číslo CZ /0.0/0.0/15_005/

2 1. Principy MAP Tvorba a realizace Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání respektuje základní principy komunitně řízeného plánování. Principy odráží osvědčené postupy vycházející z příkladů dobré praxe (např. činnost MAS, komunitního plánování sociálních služeb, apod.). Komunitní plánování je postup, který umožňuje: - aby se lidé mohli svobodně účastnit rozhodování o důležitých otázkách života společenství, - aby přijímaná usnesení zodpovědných orgánů odrážela vůli a potřeby obyvatel regionu, - aby plánované kroky a řešení co nejlépe využívaly dostupné zdroje, případně nacházely nové zdroje a přinášely co největší užitek a spokojenost. Princip spolupráce V rámci MAP spolu plánují a spolupracují minimálně tři strany: zřizovatelé, poskytovatelé a uživatelé. Zřizovateli jsou míněny především obce, příp. soukromoprávní zřizovatelé škol zapsaných v Rejstříku škol, poskytovateli jednotlivé MŠ a ZŠ a dále pak organizace mimoškolního vzdělávání, a za uživatele jsou považováni děti a žáci MŠ a ZŠ, rodiče a zaměstnavatelé.

3 Na území ORP je relativně dobře fungující spolupráce škol se zřizovateli. Zástupci škol jsou zvyklí se setkávat na úrovni různých pracovních skupin dobrá zkušenost s projektem SMO Podpora Meziobecní spolupráce. Území ORP je sice malé, čítá zejména venkovské školy a mateřské školy, avšak neexistuje platforma, kde by se zástupci škol a školek potkávali, vyměňovali si zkušenosti a sdíleli příklady dobré praxe. Díky projektu MAP se povedlo pravidelné setkání těchto zástupců podnítit, a to na úrovni Řídícího výboru a pracovních skupin. Obtížněji zapojitelní aktéři do projektu jsou rodiče a členové školských rad a klubů rodičů. Naopak se velice dobře daří realizovat kvalitní vzdělávací aktivity, které vyplývají a reagují na potřeby škol a neformálních vzdělavatelů. Ti se hojně těchto aktivit účastní. Příkladem je např. poptávka po seminářích Hejného matematiky, které pomáhají pedagogům koncepčněji tuto metodu používat ve výuce a jsou edukativní i pro neformální vzdělavatele (Nízkoprahový klub YMCA Sibiř), kteří pomáhají mimo jiné s doučováním dětí. Spolupráce škol s rodiči se jeví lépe na úrovni předškolního vzdělávání. V rámci posílení pozitivní spolupráce školy s rodiči byl připraven pro pedagogy seminář Komunikace s rodiči. Školy spolupracují s pedagogicko-psychologickou poradnou v Benešově. Ta je v současné době bez odborné síly a její kapacity jsou poddimenzovány, čímž vznikají dlouhé čekací doby na posudky. Školy samy ve větší, nebo menší míře podporují participaci na rozhodovacích možnostech formou žákovských parlamentů, třídních samospráv. Velmi dobrá je spolupráce škol s městskou knihovnou, což napomáhá vzniku a realizaci projektů zaměřených na čtenářskou gramotnost. Iniciace spolupráce s aktéry formálního a neformálního vzdělávání leží z velké části na realizačním týmu MAP a Řídícím výboru jako orgánu, který spolupráci svým charakterem stvrzuje. Hlavním cílem MAP je zejména podporovat a prohlubovat spolupráci všech aktérů ve vzdělávání, tak aby byla funkční i pro skončení projektu.

4 Spolupráce s individuálním projektem systémovým Členové realizačního týmu MAP v ORP Votice (Liška, Počepický)se zúčastňují pravidelných pracovních setkání, které organizuje pro realizátory MAP ve Středočeském kraji v Praze ve svém sídle Národní institut dalšího vzdělávání. Uskutečnily se , a Při těchto schůzkách dochází k přenosu informací z NIDV směrem k realizátorům MAP, ale také k vzájemné informovanosti a inspiraci mezi jednotlivými MAPy. Další formou spolupráce bylo vyplnění dotazníku, který předložil v říjnu 2016 realizátorům MAP a který popisoval konkrétní výstupy MAP v území jako podklad pro nastavení nové vlny tzv. šablon. Realizační tým dále pracuje a využívá pravidelný SRPácký Newsletter a webové stránky NIDV. Projekt SRP v rámci metodické podpory tvorby MAP zveřejnil dokumenty Inspiromatu, se kterým RT soustavně pracuje. Tento Inspiromat rozvádí a doplňuje informace z Postupů MAP a dalších souvisejících materiálů a obsahuje také tipy a doporučení pro zpracování jednotlivých oblastí MAP. Dále pracovníci RT využívají výstupu projektu Strategické řízení a plánování ve školách a v územích, který spočívá ve zveřejňování aktualizací odpovědí na často kladené dotazy k problematice Místních akčních plánů rozvoje vzdělávání. Hlavní manažer projektu MAP v ORP Votice dále pracuje v pracovní skupině Vzdělávání Středočeského kraje, která je poradním a iniciačním orgánem pro tvorbu KAP Středočeského kraje i pro Regionální stálou konferenci Středočeského kraje.

5 Princip zapojení dotčené veřejnosti do plánovacích procesů V praxi rozlišíme při zapojování dotčené veřejnosti a při výměně informací s ní čtyři stupně spolupráce s veřejností: zajištění přístupu veřejnosti k informacím, aktivní informování občanů, konzultace s občany (oboustranná komunikace za účelem sběru připomínek, zjištění postoje veřejnosti k dokumentu), spoluúčast veřejnosti na plánování. Je důležité upozornit, že jednotlivé části se vzájemně doplňují a vytvářejí provázaný systém. Při zapojování spolupracujících subjektů a další veřejnosti do místního akčního plánování mají své místo všechny tyto části. Zástupci rodičů a ostatní veřejnosti jsou nominováni do Řídícího výboru. Veřejnost je informována o průběhu projektu z webových stránek Mikroregionu Voticko a z periodických vstupů z Votických novin. Na webových stránkách Mikroregionu Voticko jsou zveřejňovány dokumenty, zápisy z Řídících výborů a také jsou zde zveřejňovány informace ze školství a o vzdělávacích aktivitách, které jsou v rámci MAP realizovány. Princip dohody Výsledný MAP je svého druhu dohoda, ve které se (přinejmenším) tři strany (viz princip spolupráce) navzájem shodnou na prioritách v oblasti vzdělávání pro příslušné území MAP. Svobodny a informovaný souhlas musí být výsledkem svobodné rozpravy a demokratické spolupráce. Dohoda musí byt nejen o záměrech, ale také o způsobu a postupu realizace odsouhlasených aktivit.

6 Priority a cíle MAP jsou formulovány na základě různých závěrů z pracovních skupin, metaanalýzy, dotazníkového šetření až po schvalovací diskuze na platformě Řídícího výboru. Ke stanovení dohody nad prioritami byly také zohledněny již dříve stanovené SWOT analýzy, které byly na jednání pracovních skupin aktualizovány a dávány do souvislostí s povinnými a doporučenými oblastmi MAP. Pracovní skupiny byly otevřené, účastnili se jich i zástupci neformálních vzdělavatelů. Veškeré závěry z jednání jsou zasílány k připomínkování, připomínky jsou zapracovány a až poté dochází ke schvalování dokumentů na platformě Řídícího výboru, který MAP schvaluje a řídí a kontroluje jeho aktivity. Princip dohody je v MAP Votice aplikován i s ohledem, že Řídící výbor je složen ze zástupců všech vzdělávacích institucí v území. Princip otevřenosti Vzdělávání je celoživotní proces, který se neodehrává jen v prostředí školy, ale jeho stále významnější část představuje vzdělávání mimo školu, tj. neformální a informální vzdělávání. Jedním ze základních předpokladů k efektivnímu propojování procesů ve vzdělávání je jejich otevřenost. Tvorba a realizace MAP musí respektovat zásady rovných příležitostí a možnosti aktivní participace všech dotčených zájmových skupin. Otevřenost MAP by měla přispívat k budování důvěry a rozvoji spolupráce mezi partnery, uznání výstupů dílčích aktivit a podpoře přenositelnosti příkladů dobré praxe mezi MAP navzájem. Do realizace MAP v území byli zapojeni i neformální vzdělavatelé. Ti svým pohledem a jiným charakterem činnosti představují výraznou podporu celého výchovně-vzdělávacího procesu na území ORP Votice. Tito aktéři participují na plánování, účastní se diskuzí nad prioritami a cíli ve vzdělávání. Jsou důležitými aktéry, kteří pomáhají vymýšlet aktivity do akčních plánů a spolupracují na jejich realizaci.

7 Princip SMART Cílem MAP je především stanovovat priority v oblasti vzdělávání a následně se soustředit na jejich realizaci. Realizace musí byt proveditelná, a proto by měla byt sestavena jako SMART: S specifická, tj. s popisem konkrétních opatření a kroků, M měřitelná, tj. s uvedenými indikátory, které jsou měřitelné a vypovídající, A akceptovaná, tj. projednána v partnerství MAP, odsouhlasená a s jasně vymezenými kompetencemi i povinnostmi, R realistická, tj. musí odrážet skutečné potřeby, plán musí byt proveditelný a zdroje dostupné, T termínovaná, tj. návrhy opatření mají svůj jasny termín. Tvorba MAP pro ORP Votice respektuje zásady SMART pro tvorbu strategických dokumentů. Realizační tým má bohaté zkušenosti s tvorbou strategických dokumentů, cílů a opatření. Vždy je zohledňováno, aby cíle a opatření ve strategiích a dokumentech byli specifické, s popisem konkrétních kroků, měřitelné, realistické, dostupné a termínované. K cílům a opatřením je vždy přiřazen indikátor, který je měřitelný a ukazuje pokrok. Princip udržitelnosti Tvorba MAP nesmí byt účelovou aktivitou, ale měla by sloužit k nastavení a rozvoji dlouhodobých procesů spolupráce aktérů v oblasti vzdělávání na místní úrovni. Plánování je opakující se proces, ve kterém je nutné sledovat průběh realizace, vyhodnocovat dosahování cílů a přijímat nová opatření a plány, které povedou k nápravě či dalšímu zlepšení a rozvoji.

8 MAP na území ORP Votice je udržitelný, školy a neformální aktéři spolupracují a společně plánují aktivity a projekty. Diskutované aktivity jsou řešeny s ohledem na partnerství a jsou propojovány s neformálními vzdělavateli. Dokument MAP bude podléhat systému monitoringu a evaluace, jednotlivé cíle budou vyhodnocovány a v případě potřeby aktualizovány. Princip partnerství Partnerství je vztah mezi dvěma nebo více subjekty, který spočívá ve spolupráci těchto subjektů při přípravě a následné realizaci plánu. Obsahem spolupráce partnerů je společná tvorba, koordinace, organizace, řízení, monitorování a vyhodnocování plánu. Partnerství je založeno na sdílené odpovědnosti a na demokratických principech rozhodování při tvorbě a řízení plánu. Podíl partnerů na společném plánu nemusí být stejný. Účast musí byt opodstatněná a nezastupitelná. Jejich přínos pro tvorbu či realizaci plánu musí spočívat v zajištění aktivit, bez jejichž realizace by nebylo dosaženo cílů a zároveň je nemůže zajistit sám vlastními zdroji a silami jediný subjekt. Relevantní místní aktéři jsou členy Partnerství MAP. Partnerství může být dále rozšiřováno o nové partnery, kteří projeví zájem být jeho součástí. Aktuální partnerství může být dále rozšířeno o další rodiče či přátele školy z řad fyzických osob, zástupce žákovských parlamentů, vzniknou-li, zástupce podniků a případně další relevantní aktéry, s nimiž bude místní partnerství spolupracovat na přípravě a realizaci aktivit naplňujících stanovené cíle či plánování dalších priorit a projektů v budoucích letech. Důraz je kladen i na přípravu společných projektů, jejichž realizace jediným subjektem by nebyla účinná či byla nemožná. Všichni partneři mají stejná práva a jsou zapojeni do tvorby MAP dle jejich zaměření a zájmu o tu kterou oblast.

9 2. Složení partnerství a organizační struktura MAP MAP v ORP Votice tvoří všichni aktivní aktéři, kteří působí v oblasti předškolního, základního a mimoškolního vzdělávání dětí do 15 let. Realizační tým disponuje kvalifikovaným konzultantem, spolupracujeme se zřizovateli škol, vedením škol i pedagogy. Velmi dobrá spolupráce je zejména s neformálními vzdělavateli (knihovna Votice, NZDM YMCA Sibiř), kteří MAP podporují a jsou ochotni se podílet na různých projektech. Partnerství MAP Do místního Partnerství MAP jsou zapojeny 2 mateřské školy, 5 spojených základních a mateřských škol a někteří jejich zřizovatelé, 1 ZŠ pro děti se speciálními výchovnými potřebami, Mikroregion Voticko a MAS Posázaví, ZUŠ Votice, NZDM YMCA Sibiř, 1 rodinné centrum a městská knihovna Votice. Naší snahou je zapojit do plánování v maximální možné míře i veřejnost, tedy především rodiče dětí a žáků našich škol, případně v odpovídající míře i samotné děti a žáky. Vliv na MAP rozvoje vzdělávání v našem území však mají i další partneři, jejichž působnost se neomezuje pouze na naše území, zejména Středočeský kraj a Krajský akční plán vzdělávání zaměřený na rozvoj středních škol. Předpokládáme, že v průběhu přípravy Akčního plánu a následné realizace v následujících letech se bude Partnerská platforma nadále rozrůstat dílčím cílem bude navázat partnerství s velkými zaměstnavateli v území a Úřadem práce, kontaktní pracoviště Votice.

10 OSPOD Votice Rodiče dětí a žáků a jejich sdružení ZUŠ, rodinná centra, knihovny. Mikroregion Voticko, MAS Posázaví Zřizovatelé škol ZŠ a MŠ v ORP Votice Zástupce Středočeského kraje a KAP Partnerství MAP sociální služby, NGO

11 Představitelé partnerství se podílí na tvorbě MAP. Partneři společně diskutují problémy a hledají možná řešení pro rozvoj vzdělávání v našem území. Výstupem první fáze prostřednictvím pracovních skupin je vize rozvoje do roku 2023, formulace prioritních témat, která by měla být řešena v MAP vzdělávání, nastavení priorit, cílů a Investičních priorit. Ve druhé fázi projektu se partneři podílí na přípravě Akčního plánu, opět prostřednictvím pracovních skupin. V obou fázích se účastní připomínkovacího řízení a prostřednictvím zastoupení v Řídícím výboru schvalují MAP vzdělávání pro ORP Votice. Realizační tým Za účelem realizace projektu vytváří žadatel/příjemce realizační tým, který má odpovědnost za realizaci projektu v souladu s žádostí o podporu. Realizační tým zabezpečuje činnost Řídícího výboru, případně dalších částí organizační struktury MAP. Mezi hlavní úkoly realizačního tymu patří: zajišťovat potřebné podkladové materiály a tyto pak předkládat Řídícímu výboru MAP jeho návrhy a diskuzi s partnery v území, monitorovat průběh realizace MAP, spolupracovat při relevantních aktivitách procesu MAP s odborným garantem MAP, zajišťovat organizaci společných vzdělávacích a informačních aktivit v rámci MAP, ve spolupráci s odborným garantem rozvíjet u zástupců zřizovatelů a v zapojených školách odbornou znalost k odborným tématům MAP, účastnit se (na doporučení odborného garanta) aktivit souvisejících s přímou podporou škol a

12 dalších vzdělávacích zařízení v oblasti řízení kvality vzdělávání, zajišťovat v oblastech MAP přenos výstupů mezi dílčími týmy, které mohou být v rámci organizační struktury MAP zřízeny, pravidelně vyhodnocovat realizované aktivity a dosahování cílů MAP. Realizační tým MAP inicioval prostřednictvím Řídícího výboru v území vznik dvou pracovních skupin (pro základní a předškolní vzdělávání), ve kterých jsou zapojeni i neformální vzdělavatelé. Tyto pracovní skupiny diskutují priority a cíle ve vzdělávání a předkládají výsledky své činnosti Řídícímu výboru. V první fázi projektu byly těmito skupinami definovány priority a cíle ve vzdělávání, se zřizovateli a řediteli škol byly diskutovány investiční priority. V další fázi projektu budou cíle rozpracovány do konkrétních aktivit, které budou zaneseny do akčního plánu. Realizační tým bude vyvážený v administrativní a odborné složce a bude disponovat dostatečnou personální kapacitou s klíčovými a odbornými znalostmi a schopnostmi potřebnými pro řízení, realizaci a odborné zajištění navržených aktivit projektu. Úkolem Administrativního týmu bude zajištění administrativního a finančního řízení projektu, komunikace s poskytovatelem dotace, zpracovávání průběžných zpráv o realizaci projektu a žádostí o platbu. Úkolem Odborného týmu bude zajištění řízení projektu po obsahové stránce, tedy realizace klíčových aktivit s cílem naplnit plánované výstupy projektu.

13 Složení Administrativního týmu: 1) Hlavní manažer MAP (řízení projektu po administrativní stránce, koordinace realizace klíčových aktivit, koordinace práce a jednání Řídícího výboru, komunikace s poskytovatelem, RSK a s partnery v území, sestavování zpráv o realizaci). Úvazek 0,5 2) Finanční manažer a účetní (finanční řízení projektu, sestavování žádostí o platbu, dohled nad cash flow, kontrola plnění podmínek pro způsobilost výdajů). Úvazek 0,2 3) Administrativní pracovník (dokumentace projektu, spolupráce na aktivitách projektu, koordinační činnost (jednání, semináře, workshopy) Úvazek 0,1 Složení Odborného týmu: 1) Odborný pracovník pro realizaci komunikační strategie a budování kapacit (koordinace vzdělávacích aktivit, aktualizace stránek). Úvazek 0,3 2) Odborný pracovník pro zpracování analýz a návrhů opatření a koordinace práce pracovních skupin. Úvazek 0,6 (zodpovídá za zpracování analytické části, Strategického rámce MAP a Akčního plánu v předepsané struktuře a rozsahu) 3) Odborný expert a konzultant (celkem 600 hodin) poskytuje odborný vhled a zpětnou vazbu

14 Obě dvě části realizačního týmu se budou pravidelně scházet při pracovních poradách (minimálně 1x 14 dní), na kterých budou informovat o realizovaných aktivitách za uplynulé období a současně budou koordinovat plán aktivit na období následující. Kromě toho zde budou pod vedením manažera řešeny další operativní úkoly. Dále probíhá operativní řízení realizačního týmu projektu, které spočívá v řízení týmů, koordinace aktivit členů, dohled nad plněním dílčích částí klíčových aktivit a podaktivit a úkolů zadaných Řídícím výborem je v gesci Hlavního manažera projektu V. Lišky.

15 Hlavní manažer MAP (Mgr. Viktor Liška) finanční manažer (Ing. Ivana Brehovská) administrativní pracovník(olga Marvanová) Odborný pracovník pro realizaci komunikační strategie a budování kapacit (Ing. Eliška Melicharová) Odborný expert a konzultant (Tomáš Feřtek) Odborný pracovník pro zpracování analýz a návrhů opatření a koordinace práce pracovních skupin (Bc. Jan Počepický)

16 Řídící výbor Řídící výbor je hlavním pracovním orgánem partnerství MAP. Je tvořen zástupci klíčových aktérů ovlivňujících oblast vzdělávání na území MAP. Při sestavování výboru je potřeba zajistit reprezentativnost z pohledu vzdělávání v daném území. Představuje platformu, kde se odehrává spolupráce všech relevantních aktérů ve vzdělávání ve správním obvodu ORP Votice. Projednává podklady a návrhy k přípravě, realizaci a evaluaci MAP. Schvaluje dokumenty vytvářené v rámci projektu, zejména strategický rámec MAP, investiční priority a finální MAP. Může vytvářet pracovní skupiny a jmenovat do nich členy Zprostředkovává přenos informací v průběhu jednotlivých fází realizace projektu v rámci území. Podílí se na plnění dalších úkolů spojených s procesem plánování, tvorby a schvalování MAP.

17 Zástupce zřizovatelů ZUŠ Zástupce rodičů Zástupci neformálního a zájmového vzdělávání Zástupce KAP Zástupce MAS Realizační tým MAP Řídící výbor MAP Zástupci vedení škol

18 Řídící výbor projednává a schvaluje zpracované návrhy dokumentů, stanovuje vizi rozvoje vzdělávání a prioritní oblasti. Schvaluje aktivity pro Akční plán. Schvaluje soulad investičních priorit se Strategickým rámcem. Řídící výbor dále kontroluje činnost realizačního týmu a pracovních skupin. Řídící výbor se schází minimálně 4x ročně. Jsou zde zastoupeny všechny školy v ORP Votice. Složení Řídícího výboru MAP - zástupce realizátora projektu MAP: Mgr. Viktor Liška - zástupce kraje: PaedDr. Pavel Schneider - zástupci zřizovatelů škol: Marcela Čedíková, Jiří Slavík - vedení škol, zástupci ze školních družin: Ing. Věra Maršálková, Mgr. Václav Nerad, Alena Benáková, Mgr. Věra Kutišová, Mgr. Ing. Zuzana Bukovská, Mgr. Zuzana Štefková, PhDr. Bohumír Hašek, Mgr. Jaroslava Slabová - zástupci organizací neformálního a zájmového vzdělávání: Bc. Jana Bloudková, Anna Zamazalová - zástupci základních uměleckých škol: Milan Včelák - zástupci KAP: PaedDr. Pavel Schneider - zástupci rodičů: Ing. Lucie Krubnerová - zástupci MAS: Radomír Dvořák

19 Organizace jednání a způsob rozhodování Řídícího výboru jsou upraveny Statutem a Jednacím řádem ŘV MAP. Tyto dokumenty a další zápisy z jednání Řídícího výboru jsou k nalezení na stránkách realizátora MAP Mikroregionu Voticko Dle potřeby spolu členové ŘV komunikují prostřednictvím dálkové komunikace. ŘV MAP je způsobilý se usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina jeho členů. Členové ŘV MAP nebo jejich zástupci na zasedání hlasují. Rozhodnutí ŘV MAP je přijato většinou hlasů přítomných členů. Každý člen ŘV MAP má jeden hlas. Pokud je přítomen sudý počet hlasujících a dojde k rovnosti hlasů, rozhoduje hlas předsedy. Řídící výbor se sejde nejméně 6x za dobu trvání projektu. V roce 2016 se sejde 2x. Na prvním setkání bude schválen Statut a Jednací řád ŘV MAP. Na dalších setkáních se budou schvalovat investiční priority škol, vize, priority a cíle vzdělávaní a Strategický rámec MAP. V roce 2017 se ŘV sejde nejméně 4x. Bude projednáván návrh Akčního plánu a vybere prioritní aktivity, schválí aktualizaci Strategického rámce MAP a investiční priority. Závěrem projektu schválí ŘV celý dokument MAP.

20 Pracovní skupiny V rámci projektu byly vytvořeny dvě pracovní skupiny - jedna pro předškolní vzdělávání, druhá pro základní. V obou pracovních skupinách jsou zastoupeni i aktéři neformálního a zájmového vzdělávání. Na těchto skupinách se společně stanovují opatření, formulují vize a konkrétní projekty, které jsou pak přenášeny na ŘV. V roce 2016 se sejde pracovní skupina minimálně 1x. V roce 2017 se sejde pracovní skupina minimálně 2x (březen - duben a září - říjen 2017). V roce 2017 budou pracovní skupiny řešit konkrétní společné projekty, které budou rozpracovány do Akčního plánu a schvalovány Řídícím výborem.

21 3. Monitoring, evaluace a aktualizace MAP Aktivity evaluace se bude zaměřovat na vyhodnocení toho, co se ve spolupráci již podařilo udělat pro děti ohrožené školním neúspěchem a co je napříště potřeba zlepšit. Procesy partnerství budou vyhodnocovány podle metodiky ŘO VVV a výstupem budou průběžná zpráva v polovině realizace projektu a závěrečná evaluační zpráva. V rámci průběžné evaluace budou také doporučovány a upravovány procesy MAP a budou také zpracovány Dohody o spolupráci v aktivitách MAP. Předpokládané datum zahájení: únor 2017 Předpokládané datum ukončení: prosinec 2017 Výstupem klíčové aktivity bude průběžná a závěrečná zpráva. Evaluace bude provedena dle metodiky ŘO OP VVV s případnými konzultacemi. Aktualizace MAP probíhá na úrovni Strategického rámce a Investičních priorit, která je možná v půlročních intervalech a podléhá schválení Řídícím výborem. Schválení aktualizace se uskuteční v dubnu 2017 a říjnu Realizační fáze MAP Monitoring a vyhodnocování realizace MAP je součástí celého procesu. Cílem je zkvalitnit a zlepšit realizované postupy při plnění cílů MAP. Vyhodnocujícím orgánem je ŘV. Postupy vyhodnocování v realizační fázi vycházejí ze shromáždění podkladových materiálů, výsledků realizace aktivit, případně úspěšnosti

22 realizace Akčních plánů. Následně dojde k porovnání výchozích a plánovaných hodnot v návaznosti na stanovené cíle. Zde je pak prostor k přijmutí nápravných změn, které budou ovlivňovat další postup realizace MAP. Monitoring a evaluaci provádí realizační tým MAP a jeho výsledky schvaluje Řídící výbor MAP. Zdrojem jsou především monitorovací zprávy po ukončení realizace projektů. Výstupem jsou tedy monitorovací a evaluační zprávy, které budou zveřejněny na webových stránkách realizátora projektu Dobrovolného svazku obcí, Mikroregionu Voticko.

23 4. Komunikační strategie V rámci komunikace s aktéry a zapojenými subjekty jsou využívány různé komunikační prostředky. Zejména to jsou prostředky dálkové komunikace, telefonická komunikace osobní jednání, web realizátora MAP (Mikroregion Voticko), lokální periodika. Dále komunikace probíhá na úrovni pracovních skupin, porad realizačního týmu a jednání Řídícího výboru. Dalším možným komunikačním kanálem jsou ankety, dotazníková šetření apod. Pro informování široké veřejnosti a snadné dostupnosti informací a výstupů z projektu byla v rámci webu vytvořena záložka Pro školy, kde se soustřeďují různé aktuality, informace, odkazy na vzdělávací periodika a dokumenty tvořené realizačním týmem. Dalším komunikačním kanálem je pravidelné setkávání starostů ORP Votice, kde jsou ve všech případech starostové zároveň zástupci zřizovatelů. Zde se průběžně starostové dovídají informace z realizace MAP, řeší se na této úrovni i školské obvody a je navázána funkční spolupráce.

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání PRAHA 16 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MAP KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRINCIPY MAP MAP Praha 16 REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000381

Více

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP. Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Město České Budějovice

IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP. Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Město České Budějovice IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice Organizační struktura MAP ORP ČB Komunikační strategie MAP ORP ČB Principy MAP ORP ČB ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MAP ORP ČB Mateřské

Více

Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor

Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor Principy MAP Komunikační strategie MAP v ORP Tábor Principy MAP Princip spolupráce V rámci MAP spolu plánují a spolupracují minimálně tři strany: zřizovatelé, poskytovatelé a uživatelé. Zřizovateli jsou

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MAP

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MAP Projekt MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8 IMPLEMENTAČNÍ PLÁN MAP Dne 25. 9. 2017 Hlavním cílem projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území Prahy 8 (dále jen MAP) je podpora a prohloubení

Více

VYPRACOVÁNÍ ROČNÍHO AKČNÍHO PLÁNU NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 (může mít přesah do předcházejících a následujících měsíců)

VYPRACOVÁNÍ ROČNÍHO AKČNÍHO PLÁNU NA ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 (může mít přesah do předcházejících a následujících měsíců) Co nás čeká SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN 2. 3. 2017 - rozpracování priorit a cílů stanovených ve strategickém rámci do konkrétních aktivit, které budou realizovány v ORP Mělník navrhnout aktivity pro roční

Více

Principy komunitního plánování vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm

Principy komunitního plánování vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm Principy komunitního plánování vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Rožnov pod Radhoštěm, r. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000501. Tento projekt je

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Název : Místní akční plán rozvoje vzdělávání regionu moravskokrumlovsko Číslo : CZ. 02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000354 Zpracovatel: ORP Moravský Krumlov Cíl komunikační strategie Zlepšení

Více

Inspiromat 1. Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje

Inspiromat 1. Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje Inspiromat 1 Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje listopad 2017 Inspiromat 1 Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje Dokumenty Inspiromatu navazují na následující již

Více

Organizační struktura

Organizační struktura Organizační struktura Projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání V ORP Znojmo II Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009113 Nositel projektu MAS Znojemské vinařství, z. s. Datum schválení

Více

Inspiromat list 1. Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje

Inspiromat list 1. Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje Inspiromat list 1 Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje Inspiromat list 1 Návaznost na již publikované přílohy a metodické zdroje Dokumenty Inspiromatu navazují, využívají a odkazují

Více

IV. Blok Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

IV. Blok Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu Ústí nad Orlicí a Česká Třebová IV. Blok Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Místí akční plány rozvoje vzdělávání Výzva č. 02_15_005 Místní akční plány rozvoje vzdělávání v prioritní

Více

Pravidla principů MAP pro správní obvod obcí s rozšířenou působnostní Žamberk a Králíky

Pravidla principů MAP pro správní obvod obcí s rozšířenou působnostní Žamberk a Králíky Pravidla principů MAP pro správní obvod obcí s rozšířenou působnostní Žamberk a Králíky Verze 2.0 ze dne 17. 1. 2018 Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností

Více

IV. Blok Místní akční plán vzdělávání

IV. Blok Místní akční plán vzdělávání IV. Blok Místní akční plán vzdělávání Místí akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Žamberk a Králíky Výzva č. 02_15_005 Místní akční plány rozvoje vzdělávání v

Více

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000128 IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Pravidla pro zapojení dotčené

Více

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s.

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Projekt je zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Cílem

Více

Pravidla principů MAP pro správní obvod obcí s rozšířenou působnostní Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

Pravidla principů MAP pro správní obvod obcí s rozšířenou působnostní Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Pravidla principů MAP pro správní obvod obcí s rozšířenou působnostní Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Verze 2.0 ze dne 17. 1. 2018 Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou

Více

Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II

Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II Organizační struktura Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II Organizační struktura zpracovaná v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání II, číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0010685.

Více

Organizační struktura MAP II ORP ČB

Organizační struktura MAP II ORP ČB Organizační struktura MAP II ORP ČB Mateřské školy Základní školy Děti a žáci ZUŠ Organizace neformálního a zájmového vzdělávání Veřejnost Zřizovatelé škol a dalších vzdělávacích zařízení Rodiče dětí a

Více

Místní akční plán Frýdek-Místek

Místní akční plán Frýdek-Místek Místní akční plán Frýdek-Místek Společné jednání zástupců obcí, DSO a MAS Třanovice, 14. 1. 2016 Program jednání 1) Přivítání 2) Projednání podání projektové žádosti na tvorbu MAP a. Místní akční plán

Více

Místní akční plán ORP Hlinsko- postup

Místní akční plán ORP Hlinsko- postup Místní akční plán ORP Hlinsko- postup 11. 2. 2016 1. Podání žádosti o dotaci Žádost podána, k 11. 2. 2016 ve stavu schválení přijatelnosti Předpoklad schválení ŽoD březen- duben 2016 Realizace MAP 1. 2.

Více

Implementační část MAP

Implementační část MAP Implementační část MAP pro ORP Lanškroun 1 Obsah 1. ŘÍZENÍ A ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MAP ORP LANŠKROUN.. 3 1.1. Realizační tým.3 1.2. Organizační struktura.7 1.2.1. Řídící výbor MAP.8 1.2.2. Pracovní skupiny.9

Více

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s.

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000297 MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Představení Finálního dokumentu MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II

KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II Příjemce: Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko-Kelečsko Název projektu: Místní akční plán rozvoje

Více

Místní akční plány rozvoje vzdělávání

Místní akční plány rozvoje vzdělávání Místní akční plány rozvoje vzdělávání Ferdinand Hrdlička hrdlicka.ferdinand@vlada.cz Tel:+420 607 827 090 MAP v kontextu OP VVV Prioritní osa 3 je postavena na základní tezi, že klíčovým článkem kvality

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM č. projektu: CZ /0.0/0.

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM č. projektu: CZ /0.0/0. MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000407 Společné jednání pracovních skupin úterý 3.5.2016, 15:00

Více

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Cílem Komunikačního plánu je zajistit informovanost všech aktérů a široké veřejnosti o jednotlivých dílčích výstupech společného plánování zpracovaném SR MAP,

Více

Webinář A1: Vytváření organizačních struktur

Webinář A1: Vytváření organizačních struktur Tvorba MAP Webinář A1: Vytváření organizačních struktur Podklad pro webinář Lektor Dana Diváková Komunitní plán Umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného života na úrovni obce,

Více

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ 1. Úvodní slovo - Ing. Petr Navrátil,

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 3. jednání Řídícího výboru 15. 9. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov Popis fungování Místního akčního plánu ORP Sokolov ÚVOD Místní akční plán ORP Sokolov je projekt, který je realizován jako součást tzv. akce KLIMA Kultura učení, Leadership, Inkluze, Metodická podpora

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 3. jednání Řídícího výboru 22. 9. 2016 Horšovský Týn OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP Karlovarsko II

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP Karlovarsko II Jednací řád Řídícího výboru MAP Karlovarsko II I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru v rámci MAP Karlovarsko II (MAP). Partnerství MAP je dobrovolným sdružením subjektů,

Více

Ustavující zasedání Řídícího výboru k projektu Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Velké Meziříčí. Datum: 6.

Ustavující zasedání Řídícího výboru k projektu Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Velké Meziříčí. Datum: 6. Ustavující zasedání Řídícího výboru k projektu Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Velké Meziříčí Datum: 6. června 2016 PROGRAM: Zahájení, představení přítomných Představení projektu

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKT MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ NA PÍSECKU II Reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008590 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ NA PÍSECKU II aktualizace pro MAP

Více

Komunikační plán. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Znojmo II

Komunikační plán. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Znojmo II Místní akční plán rozvoje vzdělávání V ORP Znojmo II Komunikační plán Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Znojmo II Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009113 Nositel projektu

Více

Strategický rámec MAP

Strategický rámec MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání ORP Milevsko CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000032 Strategický rámec pro ORP Milevsko Platná aktuální verze k 1. červenci 2016 Obsah 1 Vize... 3 2 Popis zapojení aktérů...

Více

Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov

Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov Úvodní ustanovení Článek I.. Tento Statut a Jednací řád upravuje podobu a jednání Řídícího výboru v rámci projektu MAP ORP Sokolov 2. Řídící

Více

Organizační struktura MAP vzdělávání ORP Zábřeh II

Organizační struktura MAP vzdělávání ORP Zábřeh II Příloha Statutu ŘV č. 1: Organizační schéma MAP vzdělávání ORP Zábřeh II Organizační struktura MAP vzdělávání ORP Zábřeh II Organizační schéma MAP vzdělávání ORP Zábřeh II Role, povinnosti a odpovědnost

Více

Aktivita 3 Evaluace a monitoring. Seznam plánovaných evaluací, jejich témat a cílů

Aktivita 3 Evaluace a monitoring. Seznam plánovaných evaluací, jejich témat a cílů Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Aktivita

Více

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru v rámci projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP

Více

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice 1. ÚVOD Komunikační strategie Místního akčního plánu ORP Kraslice (dále jen MAP ORP Kraslice) obsahuje rámcový přehled jednotlivých

Více

MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8

MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8 Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8 Workshop pro vedoucí pracovníky škol a školských zařízení 15. června 2017 Proces realizace MAP / aktivity MAP Aktivita 0 - Příprava

Více

Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání SO ORP Železný Brod

Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání SO ORP Železný Brod Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání SO ORP Železný Brod Setkání zástupců MŠ, ZŠ a dalších aktérů vzdělávání (Železný Brod, 26. 5. 2016) Realizátor projektu: MAS Achát z.s. Termín realizace:

Více

Projekt KAP ve Zlínském kraji

Projekt KAP ve Zlínském kraji Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Projekt KAP ve Zlínském kraji Představení projektu Workshop pro ředitele a zástupce škol Zlín 21. listopadu 2016 Proč KAP? 2 V oblasti regionálního

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO SO ORP PRACHATICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Prachatice, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000329

Více

Místní akční plán vzdělávání pro region Hranicko

Místní akční plán vzdělávání pro region Hranicko Místní akční plán vzdělávání pro region Hranicko Zasedací síň, Hranice, 16. 9.2015 Bc. Tomáš Václavík Mgr. František Kopecký, t.vaclavik@regionhranicko.cz 731456266 Co je to MAP: Zaměřen na rozvoj kvalitního

Více

Zápis ze zasedání Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ze dne

Zápis ze zasedání Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ze dne Zápis ze zasedání Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ze dne 23.6.2016 1. Průběžné informace o projektu MAP 2. Ustanovení Řídícího výboru MAP a schválení statutu a jednacího řádu

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 22. 6. 2016 1 ÚVOD Místní akční plán vzdělávání v SO ORP Horšovský Týn (MAP) je prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního

Více

Komunikační strategie MAP vzdělávání pro ORP Olomouc

Komunikační strategie MAP vzdělávání pro ORP Olomouc Komunikační strategie MAP vzdělávání pro ORP Olomouc Název projektu: Registrační číslo projektu: Místní akční plán vzdělávání v ORP Olomouc CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000149 Datum: 9/2017 1 1. Cíl komunikační

Více

Místní akční plány rozvoje vzdělávání II

Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Výzva Aktualizace MAP (proces plánování) + financování opatření naplánovaných v MAP I sloučení výzev MAP II a Implementace MAP I Projednávána na říjnovém monitorovacím

Více

Místní akční plány rozvoje vzdělávání

Místní akční plány rozvoje vzdělávání Místní akční plány rozvoje vzdělávání Ferdinand Hrdlička, Ing. Dana Pražáková PhD., Mgr. Pavla Růžková PhD. www.socialni-zaclenovani.cz MAP v kontextu OP VVV Prioritní osa 3 je postavena na základní tezi,

Více

Jednací řád Řídícího výboru. Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+

Jednací řád Řídícího výboru. Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ Jednací řád Řídícího výboru Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu

Více

3. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání

3. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 3. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 13.6.2017 17.00-18.00 Program jednání Zahájení, úvodní slovo Program jednání Určení zapisovatele a ověřovatele Informace o průběhu realizace projektu Zpráva realizačního

Více

STATUT Řídícího výboru Partnerství Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska

STATUT Řídícího výboru Partnerství Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska STATUT Řídícího výboru Partnerství Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska Článek I Základní ustanovení 1. Místní akční skupina Opavsko z.s. (dále jen MAS Opavsko ) jako zpracovatel

Více

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové. 1. setkání pracovních skupin Mžany

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové. 1. setkání pracovních skupin Mžany Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové 1. setkání pracovních skupin 11. 10. 2016 Mžany 1. setkání pracovních skupin Program jednání: 1. Prezence, zahájení 2. Představení dosavadních výstupů

Více

Aktivity projektu MAP ORP Horšovský Týn - souhrnný kalendář

Aktivity projektu MAP ORP Horšovský Týn - souhrnný kalendář Aktivity projektu MAP ORP Horšovský Týn - souhrnný kalendář 2016 Měsíc Den NÁZEV AKCE POPIS/CÍL JEDNÁNÍ VÝSTUPY CÍLOVÁ SKUPINA 2 1. jednání RT pracovní schůzka realizačního týmu členové RT 9 Setkání s

Více

Místní akční plán vzdělávání MAP. setkání škol a zřizovatelů ORP Tišnov

Místní akční plán vzdělávání MAP. setkání škol a zřizovatelů ORP Tišnov Místní akční plán vzdělávání MAP setkání škol a zřizovatelů ORP Tišnov 15.9.2015 CO JE MAP? MAP je Místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Blansko. www. vzdelavaniblanensko.cz

Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Blansko. www. vzdelavaniblanensko.cz Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Blansko www. vzdelavaniblanensko.cz MAP v kontextu OP VVV Prioritní osa3 je postavena na základní tezi, že klíčovým článkem kvality škol jsou motivovaní

Více

IDENTIFIKACE DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SEZNAM RELEVANTNÍCH AKTÉRŮ VE SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

IDENTIFIKACE DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SEZNAM RELEVANTNÍCH AKTÉRŮ VE SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN IDENTIFIKACE DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SEZNAM RELEVANTNÍCH AKTÉRŮ VE SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 ÚVOD Místní akční plán vzdělávání ve SO ORP Horšovský Týn (MAP) je prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního

Více

systémovému zlepšení řízení mateřských a základních škol prostřednictvím začleňování dlouhodobého plánování jako nástroje ke kvalitnímu řízení škol.

systémovému zlepšení řízení mateřských a základních škol prostřednictvím začleňování dlouhodobého plánování jako nástroje ke kvalitnímu řízení škol. Představení MAP MAP je Místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Zahrnuje oblasti včasné péče, předškolního a základního

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 4. jednání Řídícího výboru 24. 11. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram 3) Pracovní

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000021 Společné setkání členů pracovních skupin 19.10.2017 od 15 hodin, ZŠ Matice školské Program: - Informace o plánovaných

Více

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové Setkání zástupců základních a mateřských škol a jejich zřizovatelů z území MAS Hradecký venkov 7. 3. 2016 Mžany MAP na území ORP Hradec Králové

Více

1. zasedání Řídícího výboru

1. zasedání Řídícího výboru 1. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 27. března 2018 Program 1. Úvodní slovo zástupce realizátora projektu

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN Projekt Registrační číslo Nositel projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008577

Více

Místní akční plán vzdělávání pro území obcí s rozšířenou působností Žamberk a Králíky II. Představení projektu, navázání spolupráce se školami

Místní akční plán vzdělávání pro území obcí s rozšířenou působností Žamberk a Králíky II. Představení projektu, navázání spolupráce se školami Místní akční plán vzdělávání pro území obcí s rozšířenou působností Žamberk a Králíky II Představení projektu, navázání spolupráce se školami MAP II ZÁKLADNÍ INFORMACE MAP II: plynulá návaznost na předchozí

Více

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Karlovarského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

Strategický rámec MAP

Strategický rámec MAP PROJEKT MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ SO ORP PÍSEK Reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000020 Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Písek Platná aktuální verze k 8. červnu 2016 Obsah 1 Vize...

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV. Strategický rámec. Řídící výbor

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV. Strategický rámec. Řídící výbor MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Strategický rámec Řídící výbor 13. 12. 2016 ZÁKLADNÍ INFORMACE O STRATEGICKÉM RÁMCI Struktura Postup tvorby a zapojení aktérů Vize Tematická opatření SWOT-3

Více

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Kraslice

Popis fungování Místního akčního plánu ORP Kraslice Popis fungování Místního akčního plánu ORP Kraslice ÚVOD Projekt Místní akční plán ORP Kraslice je realizován jako součást tzv. akce KLIMA Kultura učení, Leadership, Inkluze, Metodická podpora učitele,

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP BŘECLAV II (registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP BŘECLAV II (registrační číslo projektu: CZ /0.0/0. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP BŘECLAV II (registrační

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Představení projektu a Realizačního týmu KAP v PS Vzdělávání Zlín, PSV 27. ledna 2015 Proč KAP? 2 V oblasti regionálního školství bude velká

Více

Organizační struktura

Organizační struktura Organizační struktura Tento dokument popisuje organizační strukturu partnerství v rámci projektu MAP Karlovarsko II. Dokument byl zpracován dle požadavků metodiky Postupy tvorby MAP II 1. Organizační struktura

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Blovice

Strategický rámec MAP pro ORP Blovice Strategický rámec MAP pro ORP Blovice 1. Vize Území SO ORP Blovice disponuje personálně kapacitně i technicky kvalitní sítí vzdělávacích zařízení, které vzájemně spolupracují v oblasti i volnočasových

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání městské části Praha 3

Místní akční plán rozvoje vzdělávání městské části Praha 3 Místní akční plán rozvoje vzdělávání městské části Praha 3 číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000794 Setkání řídícího výboru 7. září 2017 MAP tři rozměry působení Vytvoření místní platformy pro

Více

Strategický rámec MAP1

Strategický rámec MAP1 Strategický rámec MAP1 Základním finálním výstupem realizace projektů místního akčního plánování je dokument s názvem Místní akční plán. Tento dokument má několik částí, které vznikají na základě partnerské

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000021 4. setkání Řídícího výboru MAP ORP ČB (ŘV), 16.5.2017, Wellness Hotel Frymburk Program: 1. Zahájení 2. Informace

Více

Implementační plán MAP v ORP Chrudim

Implementační plán MAP v ORP Chrudim Implementační plán MAP v ORP Chrudim Obsah 1. ÚVOD IMPLEMENTACE PROJEKTU... 1 2. PRINCIPY MAP... 3 3. SLOŽENÍ PARTNERSTVÍ A ORGANIZAČNÍ STRUKTURA... 5 4. KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE... 8 1. ÚVOD IMPLEMENTACE

Více

Zápis ze zasedání Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ze dne

Zápis ze zasedání Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ze dne Zápis ze zasedání Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ze dne 22.11.2017 Program zasedání: 1. Aktuality z KAP 2. Novinky a aktuality v projektu MAP II 3. Aktivity spolupráce v akčním

Více

Aktivity projektu MAP ORP Domažlice souhrnný kalendář

Aktivity projektu MAP ORP Domažlice souhrnný kalendář 2016 Měsíc Den duben Aktivity projektu MAP ORP Domažlice souhrnný kalendář NÁZEV AKCE POPIS/CÍL JEDNÁNÍ VÝSTUPY CÍLOVÁ SKUPINA 1 1. jednání RT pracovní schůzka realizačního týmu členové RT 18 2. jednání

Více

2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne

2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne 2. Setkání ředitelů - MŠ Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu V Kyjově, dne 5. 10. 2016 Setkání ředitelů MŠ - úvod - zahájení, přivítání - setkání pouze pro MŠ (ředitelé, ředitelky, popř. vedoucí

Více

CZ /0.0/0.0/15_005/ rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž

CZ /0.0/0.0/15_005/ rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000125 Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž je realizován v období 1.9.2016 29.6.2018 Co je MAP Místní akční plán

Více

Místní akční plány - pokračujeme MAP 2, IMAP PARTNERSTVÍ REALIZACE PLÁNOVÁNÍ VYHODNOCOVÁNÍ

Místní akční plány - pokračujeme MAP 2, IMAP PARTNERSTVÍ REALIZACE PLÁNOVÁNÍ VYHODNOCOVÁNÍ Místní akční plány - pokračujeme MAP 2, IMAP PARTNERSTVÍ REALIZACE PLÁNOVÁNÍ VYHODNOCOVÁNÍ Cílem výzvy je podporovat společné plánování a sdílení aktivit v území a podpořit intervence naplánované v místním

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP 10. 4. 2019 Žadatelem byla MČ Praha 22 a projekt byl realizován na území správního

Více

Zápis z 2. setkání Řídícího výboru

Zápis z 2. setkání Řídícího výboru Zápis z 2. setkání Řídícího výboru Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ve SO ORP Domažlice a ve SO ORP Horšovský Týn CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008509 Místo konání: zasedací místnost MAS Český les

Více

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč Snímek 1 II. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Třebíč, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000047 Městský úřad Třebíč 22. červen 2016 Snímek 2 Program zasedání 14.45

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN JILEMNICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN JILEMNICKO MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN JILEMNICKO ŘÍDÍCÍ VÝBOR 7. JEDNÁNÍ 16. 1. 2018 SD Jilm, 13:00 15:00 1 Program jednání Schválení Strategického dokumentu MAP Jilemnicko Schválení Evaluační zprávy projektu MAP Jilemnicko

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Ivančice Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000680

Více

6. zasedání Řídícího výboru

6. zasedání Řídícího výboru 6. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán v ORP Třinec reg. č. CZ.02.3.68/0.0./0.0/15_005/00000122 21.06.2017 Program Úvodní slovo zástupce realizátora projektu Kontrola usnášeníschopnosti

Více

MAP V ORP MLADÁ BOLESLAV. 1. Jednání řídícího výboru

MAP V ORP MLADÁ BOLESLAV. 1. Jednání řídícího výboru MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁNY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MAP V ORP MLADÁ BOLESLAV 1. Jednání řídícího výboru Mladá Boleslav, 7. 6. 2016 PROGRAM Úvod MAP, KAP, CLLD Představení projektu a realizačního týmu Funkce řídícího

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 PO1: Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (EFRR) Specifický cíl 1 Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2 Budování kapacit

Více

Řídící výbor 2. setkání Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne

Řídící výbor 2. setkání Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu. V Kyjově, dne Řídící výbor 2. setkání Projekt MAP ORP Kyjov vzdělávání v pohybu V Kyjově, dne 5. 9. 2016 ŘÍDÍCÍ VÝBOR - úvod - zahájení, přivítání - kontrola usnášeníschopnosti (nadpoloviční většina) - zvolení zapisovatele

Více

Setkání Řídícího výboru MAP

Setkání Řídícího výboru MAP Setkání Řídícího výboru MAP 16. 4. 2018 Realizace projektu: 4/2016 4/2018 Setkání: Příprava projektu 21. 10. 2015, 11. 2. 2016 Setkání Partnerství 15. 6. 2016, 26. 9. 2017, 11. 4. 2018 Setkání Řídícího

Více

4. zasedání Řídícího výboru

4. zasedání Řídícího výboru 4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000138 15. prosince 2016 Program 1. Úvodní slovo zástupce realizátora projektu 2. Kontrola usnášeníschopnosti

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MČ PRAHA 3

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MČ PRAHA 3 MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MČ PRAHA 3 představení projektu Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000794 MAP a jeho význam K čemu má místní akční plán

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36 NÁZEV: DNE: 22. 2. 2016 MAP ORP Žďár nad Sázavou JEDNACÍ ČÍSLO: 521/2016/ŠKS ANOTACE: Zapojení města Žďáru nad Sázavou do Místního akčního plánu vzdělávání ve školství v rámci

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více