SVF. Strategie zvládání stresu - SVF 78. HTS Report. Jana Šedová ID Datum administrace Standard 1. vydání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SVF. Strategie zvládání stresu - SVF 78. HTS Report. Jana Šedová ID Datum administrace Standard 1. vydání"

Transkript

1 SVF Strategie zvládání stresu - SVF 78 HTS Report ID Datum administrace Standard 1. vydání

2 PŘEHLED VÝSLEDKŮ SVF 2/17 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení škál Skórování položek Statistika odpovědí Výsledky testování může interpretovat pouze osoba s psychologickým a psychodiagnostickým vzděláním, v souladu se Standardy pro pedagogické a psychologické testování (Hogrefe-Testcentrum,Praha,21).

3 TESTOVÝ PROFIL SVF 3/17 Testový profil Strategie zvládání stresu - SVF 78 Standard POZ 1 (Strategie přehodnocení a devalvace viny) 11 43,6 1 Podhodnocení Ve srovnání s jinými osobami si přisuzovat menší míru stresu ,5 2 Odmítání viny Zdůraznění, že nejde o vlastní odpovědnost. POZ 2 (Strategie odklonu) 12 21,8 3 Odklon Odklon od činností/situací vztahujících se ke stresu, případně příklon k situacím, které jsou neslučitelné se stresem. 1 27,3 4 Náhradní uspokojení Obrátit se k pozitivním činnostem/situacím. POZ 3 (Strategie kontroly) 5 1,8 5 Kontrola situace Analyzovat situaci, plánovat a uskutečnit jednání za účelem kontroly a řešení problému. 12 5,5 6 Kontrola reakce Zajistit nebo udržet kontrolu vlastních reakcí. 8 5,5 7 Pozitivní sebeinstrukce Přisuzovat sobě kompetenci a schopnost kontroly.

4 TESTOVÝ PROFIL SVF 4/17 Strategie zvládání stresu - SVF 78 Standard Další strategie 11 18,2 8 Potřeba sociální opory Hledání sociální podpory a pomoci. 1 7,3 9 Vyhýbání se Úmysl zamezit zátěžím nebo se jim vyhnout. NEG Negativní strategie 9 45,5 1 Úniková tendence Rezignace na vyváznutí ze zátěžové situace 8 3,9 11 Perseverace Nedokázat se myšlenkově odpoutat; přemítat Rezignace Vzdávat se s pocity bezmocnosti, beznaděje ,7 13 Sebeobviňování Přičítat zátěže vlastnímu chybnému jednání. Pozitivní a negativní strategie 1 7,8 POZ Pozitivní strategie Opatření směřují k redukci stresu a jsou k tomu principiálně vhodné ,5 NEG Negativní strategie Nepříznivé strategie, které spíše zesilují stres.

5 VYHODNOCENÍ ŠKÁL SVF 5/17 Vyhodnocení škál Strategie zvládání stresu - SVF 78 Standard Parametr Hrubý skór Standardní skór POZ 1 (Strategie přehodnocení a devalvace viny) 1 Podhodnocení 11 43,6 2 Odmítání viny 15 85,5 POZ 2 (Strategie odklonu) 3 Odklon 12 21,8 4 Náhradní uspokojení 1 27,3 POZ 3 (Strategie kontroly) 5 Kontrola situace 5 1,8 6 Kontrola reakce 12 5,5 7 Pozitivní sebeinstrukce 8 5,5 Další strategie 8 Potřeba sociální opory 11 18,2 9 Vyhýbání se 1 7,3 NEG Negativní strategie 1 Úniková tendence 9 45,5 11 Perseverace 8 3,9 12 Rezignace Sebeobviňování 14 92,7 POZ Pozitivní strategie POZ 1 Strategie přehodnocení a devalvace viny 13 69,1 POZ 2 Strategie odklonu 11 16,4 POZ 3 Strategie kontroly 8 5,5 Pozitivní a negativní strategie POZ Pozitivní strategie 1 7,8 NEG Negativní strategie 12 94,5

6 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 6/17 Grafické zobrazení škál 1 Podhodnocení Hrubý skór 11 Standardní skór 43,6 Tento subtest popisuje tendenci ve srovnání s druhými osobami podhodnotit vlastní reakce na zátěž nebo vlastní reakce hodnotit příznivěji. 2 Odmítání viny Hrubý skór 15 Standardní skór 85,5 Položky tohoto subtestu vyjadřují, že chybí vlastní odpovědnost za zátěž. Tento subtest patří ke strategiím přehodnocení a podhodnocení, svědčí však více než ostatní také o strategii obrany.

7 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 7/17 3 Odklon Hrubý skór 12 Standardní skór 21,8 S tímto subtestem je spojena tendence k odklonu při zátěži; zahrnuje dvě složky. Zaprvé jde o odvrácení zátěže. Zadruhé některé položky vyjadřují tendenci dosáhnout psychických stavů, které stres zmírňují. Tyto stavy mohou dosahovat city s pozitivní valencí a jsou tak možná neslučitelné se stávajícími city s negativní valencí. Takové pozitivní city by mohly vyplývat ze současného uplatnění strategií sebeprosazování. Takové provázání je relativně časté. City spojené nebo navozené odklonem mohou být však také neutrální (např. práce). 4 Náhradní uspokojení Hrubý skór 1 Standardní skór 27,3 Tento subtest zachycuje činnostní tendenci zaměřenou na kladné city, které nejsou kompatibilní se stresem a vztahují se k sbeposílení vnějšími odměnami (např. jíst něco dobrého, něco si koupit). Položky subtestu tvoří homogenní množinu tendencí k jednání, směřující k dosažení stresově inkompatibilních pozitivních citů prostřednictvím sebeposílení s odměňujícími vnějšími podněty.

8 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 8/17 5 Kontrola situace Hrubý skór 5 Standardní skór 1,8 V tomto subtestu je tendence získat kontrolu nad zátěžovými situacemi tvořena třemi komponentami: analýza akutní situace a jejího vzniku, plánování a opatření ke zlepšení situace/stavu a aktivní zásah do situace. Tato forma zvládání zátěže se všeobecně jeví jako zvlášť konstruktivní. 6 Kontrola reakce Hrubý skór 12 Standardní skór 5,5 Tendence snažit se při zátěži kontrolovat vlastní reakce je zachycena v tomto subtestu ze dvou hledisek: na jedné straně nedovolit, aby došlo k rozrušení, případně je nedat na sobě znát (např. zachovat klid a nedat se vyvést z míry, uchovat si pevný postoj), na druhé straně čelit rozrušení, které již vzniklo.

9 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 9/17 7 Pozitivní sebeinstrukce Hrubý skór 8 Standardní skór 5,5 Tímto subtestem se zobrazuje, v jaké míře mají jedinci sklon k tomu, aby přisuzovali kompetenci zvládat zátěž sobě a dodávali si odvahu v zátěžových situacích. Subtest obsahuje dvě složky. Na jedné straně jsou to pozitivní postoje a myšlenky zvyšující sebedůvěru, což se dnes často označuje jako subjektivní kompetence. Na druhé straně působí apel vydržet, případně sugesce nevzdávat se, což tvoří protipól k rezignaci. Implikuje to také představy o očekávané efektivitě jednání. 8 Potřeba sociální opory Hrubý skór 11 Standardní skór 18,2 Tento subtest zachycuje tendenci jedince, který si přeje při stresu navázat kontakt s druhými, aby získal podporu při zpracování nebo řešení problému. Hledá se přitom podpora ve formě rozhovoru, rady nebo konkrétní pomoci při řešení. Sklon k hledání sociální podpory může být na jedné straně výrazem spíše pasivně rezignačních, zejména pomocných postojů, na druhé straně může naznačovat aktivní hledání konkrétní podpory při zvládání problému. Ženy mají zřetelně silnější sklon než muži zpracovávat stres tímto způsobem.

10 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 1/17 9 Vyhýbání se Hrubý skór 1 Standardní skór 7,3 Sklon vyhýbat se zátěži, jak je zachycená tímto subtestem, obsahuje úmysl a snahu zamezit další konfrontaci s podobnou situací. Může to být pozitivní způsob zpracování, pokud zátěži jako takové nelze zamezit na základě kontrolních mechanismů jedince, ale rovněž negativní zpracování, jestliže jde pouze o to, vyhnout se zátěži. Podle druhu zátěžové situace a v závislosti na jiných užitých způsobech zpracování může tendence vyhnout se vést (krátkodobě nebo dlouhodobě) k pozitivním nebo negativním následkům stresu. Při interpretaci je důležitá věková závislost sklonu vyhnout se zátěži: s přibývajícím věkem je častější vyhýbat se zátěžím, což může mít každopádně adaptivní hodnotu. Subtest má společné dílčí aspekty s velmi diskutovaným konceptem kognitivního vyhýbání se. 1 Úniková tendence Hrubý skór 9 Standardní skór 45,5 Tento subtest zahrnuje rezignační tendenci uniknout ze zátěžové situace. Rezignační ráz této strategie při zvládání stresu spočívá v tom, že jak potřeba vyváznout ze situace, tak skutečná realizace snahy jsou spojeny s nedostatečnou pohotovostí nebo schopností čelit zátěžové situaci. Na únik je proto třeba nahlížet jako na závažný maladaptivní způsob zpracování, který - přinejmenším dlouhodobě - stres stupňuje.

11 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 11/17 11 Perseverace Hrubý skór 8 Standardní skór 3,9 Tendence k dlouhodobému myšlenkovému přemítání, perseveraci, ve smyslu tohoto subtestu, indikuje neschopnost se myšlenkově odpoutat od prožívaných zátěží. Negativní představy a myšlenky na zátěžovou situaci se stále znovu vnucují a zabírají kapacitu myšlení jedince značnou měrou a na dlouhou dobu. Tím se zátěžová situace a s ní spojené rozrušení prodlužuje a zabraňuje obnovení výchozího stavu. Myšlenkové ulpívání je v tomto subtestu - kromě úniku - negativní strategií par excellence. Tento subtest má blízko ke konstruktům "worrying" a "mudrování". Inkompatibilní s dlouhodobým přemítáním jsou myšlenky, které podněcují zátěžové situace, případně vlastní reakce na ně. 12 Rezignace Hrubý skór 15 Standardní skór 1 Rezignační tendence ve smyslu tohoto subtestu zahrnují více hledisek, v nichž je vyjádřen subjektivní nedostatek možností zvládat zátěžové situace. Jsou to pocity bezmocnosti a beznaděje, vzhledem k určité situaci a k vlastním možnostem ji zvládnout, jakož i upuštění od dalšího snažení zdolat situaci.

12 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 12/17 13 Sebeobviňování Hrubý skór 14 Standardní skór 92,7 Tento subtest vyjadřuje vcelku sklon ke sklíčenosti a k atribuci znevýhodnění u vlastního chybného jednání v souvislosti se zátěžemi. V některých položkách se zrcadlí kognitivní rozpory: podíl vlastní viny na vzniku situace se podceňuje, u jiných položek je naproti tou zdůrazněna apriorní ochota, aby výčitka směřovala na sebe. Sebeobviňování se řadí jednoznačně k negativním strategiím. POZ 1 Strategie přehodnocení a devalvace viny Hrubý skór 13 Standardní skór 69,1 Strategiím této oblasti je společná snaha přehodnotit, namnoze snižovat závažnost stresoru, prožívání stresu nebo reakce na stres. POZ 2 Strategie odklonu Hrubý skór 11 Standardní skór 16,4 Subtesty tohoto okruhu zahrnují tendence jednání, které se zaměřují na odklon od stresujícího dění a/ nebo na příklon k alternativním situacím/stavům nebo aktivitám.

13 GRAFICKÉ ZOBRAZENÍ ŠKÁL SVF 13/17 POZ 3 Strategie kontroly Hrubý skór 8 Standardní skór 5,5 Subtesty 5, 6 a 7 tvoří okruh zahrnující konstruktivní snahy o zvládnutí/kontrolu a hledání kompetence. POZ Pozitivní strategie Hrubý skór 1 Standardní skór 7,8 Opatření směřují k redukci stresu a jsou k tomu principiálně vhodné. NEG Negativní strategie Hrubý skór 12 Standardní skór 94,5 Oblast negativních strategií je definována subtesty 1 Úniková tendence, 11 Perseverace, 12 Rezignace, 13 Sebeobviňování. V tomto okruhu jsou zahrnuty tendence použít nepříznivé, spíše stres zesilující způsoby zvládání. Přitom je rovněž obsažena chybějící kompetence zvládání ve spojení s únikovými tendencemi, rezignačními reakcemi, s neschopností uvolnit se i s projevy sebeobviňování.

14 SKÓROVÁNÍ POLOŽEK SVF 14/17 Skórování položek Číslo Položka (zkrácený text) Odpověď Čas (vteřiny) 1... snažím se soustředit... (1) vůbec ne 2... řeknu si, že... (4) 3... snažím se, aby... (3) možná 4... snažím se, aby... (5) velmi 5... řeknu si, že... (1) vůbec ne 6... nemohu dlouhou dobu... (3) možná 7... ptám se, co jsem... (2) spíše ne 8... promýšlím přesně... (1) vůbec ne 9... chce se mi... (4) 1... řeknu si, že... (3) možná přemýšlím, jak... (4) vyrovnám se... (1) vůbec ne snažím se ujasnit si... (3) možná přejdu k... (4) požádám někoho... (3) možná dám si... (3) možná pak o tom... (4) řeknu si... (1) vůbec ne mám... (4) 2... řeknu si... (3) možná řeknu si, že... (5) velmi příště se... (1) vůbec ne mám tendenci... (3) možná jsem sám (sama)... (5) velmi najdu si něco... (4) pomyslím si... (3) možná prostě potřebuji si... (3) možná přepadají mne... (1) vůbec ne udělám vše... (3) možná 3... jsem rád(a), že... (4) zabývám se pak... (1) vůbec ne dělám něco... (3) možná umíním si, že... (1) vůbec ne snažím se... (4) řeknu si, že... (2) spíše ne řeknu si, že... (3) možná dělám si... (1) vůbec ne řeknu si... (3) možná

15 SKÓROVÁNÍ POLOŽEK SVF 15/17 Číslo Položka (zkrácený text) Odpověď Čas (vteřiny) nevím, jak... (5) velmi 4... udělám něco... (1) vůbec ne pouze si přeji... (3) možná požádám... (5) velmi vytvořím si plán... (1) vůbec ne myslím si, že... (5) velmi říkám si... (2) spíše ne pomyslím si, že... (2) spíše ne nejde mně.. (2) spíše ne snažím se... (3) možná všechno se mně... (4) 5... vrhnu se... (3) možná řeknu si, že... (5) velmi lépe se kontroluji... (4) koupím si něco... (3) možná obvykle se mně... (3) možná ujasním si, že... (2) spíše ne myslím si, že... (3) možná potřebuji k tomu... (2) spíše ne snažím se... (1) vůbec ne pokouším se... (3) možná 6... v myšlenkách si... (1) vůbec ne aktivně se... (2) spíše ne řeknu si... (1) vůbec ne se přesto uklidním... (1) vůbec ne dbám na to, aby... (5) velmi hledám něco... (3) možná snažím se... (4) hledám vinu... (3) možná snažím se... (1) vůbec ne prostě se pak... (3) možná 7... myslím si... (5) velmi řeknu si, že... (3) možná splním si... (2) spíše ne beru to lehčeji než... (4) nějak se... (3) možná mám sklon... (1) vůbec ne snažím se přesně... (1) vůbec ne uvažuji, jak... (3) možná nejraději bych... (3) možná

16 SKÓROVÁNÍ POLOŽEK SVF 16/17 Počet nezodpovězených položek Celkový čas :

17 STATISTIKA ODPOVĚDÍ SVF 17/17 Statistika odpovědí Rozložení odpovědí Stupeň Percent 1 24 % 2 12 % 3 36 % 4 17 % 5 12 % Chování během administrace K tomuto testování nejsou k dispozici žádné doplňující informace. Tyto informace se objeví, pokud proband během administrace testu otevře na svém počítači jiné okno, než ve kterém probíhá testování. Více podrobností lze získat v příručce pro HTS 5.

SVF. Strategie zvládání stresu - SVF 78. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání

SVF. Strategie zvládání stresu - SVF 78. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání SVF Strategie zvládání stresu - SVF 78 HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 30.08.2019 Standard 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ SVF 2/14 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické

Více

0, ,5

0, ,5 Strana 1 z 16 Hrubý skór St. Skór SVF78 - SVF 78 Strategie zvládání stresu - (Standard) Šedý pruh: 0,5 2 5 10 20 30 40 50 60 70 80 90 95 98 99,5 9 8,6 1 Podhodnocení Ve srovnání s jinými osobami si přisuzovat

Více

0, ,5

0, ,5 Strana 1 z 16 Hrubý skór St. Skór SVF78 - SVF 78 Strategie zvládání stresu - (Standard) Šedý pruh: 0,5 2 5 10 20 30 40 50 60 70 80 90 95 98 99,5 9 8,6 1 Podhodnocení Ve srovnání s jinými osobami si přisuzovat

Více

SVF Standard. Strategie zvládání stresu - SVF Vydání. Stefan Bergmann

SVF Standard. Strategie zvládání stresu - SVF Vydání. Stefan Bergmann SVF Standard Strategie zvládání stresu - SVF 78 1. Vydání Stefan Bergmann ID 32768 Datum administrace 10.08.2014 SVF Přehled výsledků 2 / 15 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické

Více

1. DOTAZNÍK SVF 78 Wilhelm Janke, Gisela Erdmannová

1. DOTAZNÍK SVF 78 Wilhelm Janke, Gisela Erdmannová I. PŘÍLOHA 1. DOTAZNÍK SVF 78 Wilhelm Janke, Gisela Erdmannová Pokyny ke zpracování dotazníku: Dotazník obsahuje řadu výroků způsobů, jak člověk může reagovat v situacích, kdy je něčím nebo někým poškozen,

Více

HTS Report. Test pozornosti d2. Jana Králíková ID Datum administrace Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report. Test pozornosti d2. Jana Králíková ID Datum administrace Hogrefe Testcentrum, Praha d2 Test pozornosti d2 HTS Report ID 8389-71 Datum administrace 15.08.2017 d2 Přehled výsledků 2 / 13 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení škál Statistika odpovědí Vyhodnocení

Více

ASK. Test deduktivního a kreativního myšlení. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání

ASK. Test deduktivního a kreativního myšlení. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání ASK Test deduktivního a kreativního myšlení HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 04.12.2018 Standard 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ ASK 2/8 Přehled výsledků Analýza deduktivního a kreativního myšlení

Více

RECENZE TESTU SVF78 PSYCHODIAGNOSTIKA DOSPĚLÝCH, PSY402. Petra Dvořáková , Psychologie

RECENZE TESTU SVF78 PSYCHODIAGNOSTIKA DOSPĚLÝCH, PSY402. Petra Dvořáková , Psychologie RECENZE TESTU SVF78 PSYCHODIAGNOSTIKA DOSPĚLÝCH, PSY402 Petra Dvořáková 383128, Psychologie Vyučující: Mgr. Stanislav Ježek, PhD. Datum odevzdání: 13.10. 2014 Fakulta sociálních studií MU, 2014/2015 SVF

Více

CompACT-Vi. CompACT-Vi. HTS Report. Gabriela Milská ID Datum administrace Dlouhodobá pozornost - Screening 1.

CompACT-Vi. CompACT-Vi. HTS Report. Gabriela Milská ID Datum administrace Dlouhodobá pozornost - Screening 1. CompACT-Vi CompACT-Vi HTS Report ID 8389-72 Datum administrace 14.02.2018 Dlouhodobá pozornost - Screening 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ CompACT-Vi 2/9 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál

Více

Jak žít a pracovat s chronickým duševním onemocněním

Jak žít a pracovat s chronickým duševním onemocněním Jak žít a pracovat s chronickým duševním onemocněním Projekt, financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Průběh diagnostiky Diagnostika

Více

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-3 NEO osobnostní inventář ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání NEO-PI-3 Přehled výsledků 2 / 19 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Kontrola validity odpovědí, doporučujeme metodu

Více

I-S-T 2000 R. Test struktury inteligence IST R. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard A 1.

I-S-T 2000 R. Test struktury inteligence IST R. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard A 1. I-S-T 2000 R Test struktury inteligence IST - 2000 R HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 01.11.2018 Standard A 1. vydání I-S-T 2000 R Přehled výsledků 2 / 14 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků Verbální

Více

BOMAT- SHORT. Bochumský maticový test - krátká verze. HTS Report. Jan Novák ID Datum administrace Forma A 1.

BOMAT- SHORT. Bochumský maticový test - krátká verze. HTS Report. Jan Novák ID Datum administrace Forma A 1. HTS Report BOMAT- SHORT Bochumský maticový test - krátká verze ID 889-0 Datum administrace.0.0 Forma A. Vydání BOMAT-SHORT Přehled výsledků / PŘEHLED VÝSLEDKŮ Věk probanda a věkové rozmezí normy nekorespondují

Více

Test pozornosti d2. Příklad. ID Datum administrace

Test pozornosti d2. Příklad. ID Datum administrace d2 Test pozornosti d2 ID 5087-2 Datum administrace 01.07.2014 d2 Přehled výsledků 2 / 12 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení škál Vyhodnocení Výsledky testování může

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP team Dotazník zvládání zátěže

TÝMOVÝ VÝSTUP team Dotazník zvládání zátěže www.tcconline.cz TÝMOVÝ VÝSTUP team Dotazník zvládání zátěže CÍLOVÁ SKUPINA PRO TÝMOVÝ VÝSTUP ČLENOVÉ SKUPINY: bill.smith@example.com (Bill Smith) jack.white@example.com (Jack White) jeremy.johnson@example.com

Více

HTS Report NEO-PI-R. NEO osobnostní inventář. Renata Hájková ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-R. NEO osobnostní inventář. Renata Hájková ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-R NEO osobnostní inventář ID 8389-54 Datum administrace 11.07.2017 Standard 1. vydání NEO-PI-R Přehled výsledků 2 / 25 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků N Neuroticismus E Extraverze O

Více

NEO-FFI. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1.

NEO-FFI. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. HTS Report. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. NEO-FFI NEO pětifaktorový osobnostní inventář HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ NEO-FFI 2/10 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál

Více

HTS Report LMI. Dotazník motivace k výkonu. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report LMI. Dotazník motivace k výkonu. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report LMI Dotazník motivace k výkonu ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání LMI Přehled výsledků 2 / 15 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Dotazník zvládání zátěže

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Dotazník zvládání zátěže UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku Dotazník zvládání zátěže 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU Dotazník zvládání zátěže sleduje dvanáct základních strategií, jimiž

Více

HTS Report ISK. Inventář sociálních kompetencí. Jan Ukázka ID Datum administrace Plná verze 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report ISK. Inventář sociálních kompetencí. Jan Ukázka ID Datum administrace Plná verze 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha ISK Inventář sociálních kompetencí HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 18.12.2018 Plná verze 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ ISK 2/17 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP. tým company divize sever. Dotazník zvládání zátěže

TÝMOVÝ VÝSTUP. tým company divize sever. Dotazník zvládání zátěže TÝMOVÝ VÝSTUP tým company divize sever Dotazník zvládání zátěže CÍLOVÁ SKUPINA PRO TÝMOVÝ VÝSTUP ČLENOVÉ SKUPINY: haba@company.com (Hugo Hába) janova@company.com (Jana Janová) jina@company.com (Jája Jiná)

Více

STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ ZÁTĚŽE UČITELŮ ČESKÉHO JAZYKA

STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ ZÁTĚŽE UČITELŮ ČESKÉHO JAZYKA STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ ZÁTĚŽE UČITELŮ ČESKÉHO JAZYKA Lucie KŘEMÉNKOVÁ Abstrakt: Příspěvek je zaměřen na problematiku zátěže, respektive na strategie využívané při jejím zvládání. Výzkumná data byla získána

Více

náročnost vyjadřuje subjektivní stránku vztahu člověka k situaci Objektivní stránka (problém) a subjektivní stránka (problémová situace)

náročnost vyjadřuje subjektivní stránku vztahu člověka k situaci Objektivní stránka (problém) a subjektivní stránka (problémová situace) 9. přednáška Náročné, stresové a konfliktní životní události Náročné (zátěžové) situace náročnost vyjadřuje subjektivní stránku vztahu člověka k situaci Co se vám jeví jako náročná situace? Situace je

Více

HTS Report GPOP. Dotazník typologie osobnosti - GPOP. Jan Ukázka ID Datum administrace vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report GPOP. Dotazník typologie osobnosti - GPOP. Jan Ukázka ID Datum administrace vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha GPOP Dotazník typologie osobnosti - GPOP HTS Report ID 8389-226 Datum administrace 08.11.2018 1. vydání GPOP Přehled výsledků 2 / 10 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků Percentily Extraverze (E) Introverze

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA. Zdroje stresu VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Zdroje stresu John Doe john.doe@example.com 18. září 2018 Dostává se Vám do rukou výstup z dotazníku Zdroje stresu. Dotazník se zaměřuje na zmapování možných zdrojů zátěže (stresory) a

Více

NEO-FFI. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. HTS Report. Martin Povýšil ID Datum administrace Standard 1.

NEO-FFI. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. HTS Report. Martin Povýšil ID Datum administrace Standard 1. NEO-FFI NEO pětifaktorový osobnostní inventář HTS Report ID 8389-75 Datum administrace 11.07.2017 Standard 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ NEO-FFI 2/12 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál

Více

Protektivní faktory učitelského vyhoření pilotní studie

Protektivní faktory učitelského vyhoření pilotní studie Protektivní faktory učitelského vyhoření pilotní studie Irena Smetáčková Katedra psychologie Pedagogická fakulta Univerzita Karlova v Praze RYBA SMRDÍ OD HLAVY Kvalita školní výuky začíná od vyučujících.

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník zvládání zátěže

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník zvládání zátěže www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Dotazník zvládání zátěže Mia Brown mia.brown@example.com 18. ledna 2017 Dostává se Vám do rukou výstup z Dotazníku zvládání zátěže, který sleduje dvanáct základních strategií,

Více

HTS Report ISK. Inventář sociálních kompetencí. Karel Novák ID Datum administrace Plná verze 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report ISK. Inventář sociálních kompetencí. Karel Novák ID Datum administrace Plná verze 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha ISK Inventář sociálních kompetencí HTS Report ID 8389-84 Datum administrace 23.08.2017 Plná verze 1. vydání PŘEHLED VÝSLEDKŮ ISK 2/21 Přehled výsledků Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické zobrazení

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP Dotazník zvládání zátěže

TÝMOVÝ VÝSTUP Dotazník zvládání zátěže www.tcconline.cz TÝMOVÝ VÝSTUP Dotazník zvládání zátěže CÍLOVÁ SKUPINA PRO TÝMOVÝ VÝSTUP ČLENOVÉ SKUPINY: filip.filipec@tcconline.cz (Filip Filipec) franc.schulz@tcconline.cz (Franz Schulz) heike.hassel@tcconline.cz

Více

HTS Report. d2-r. d2-r. Jan Novák ID Datum administrace Standard 1. Vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report. d2-r. d2-r. Jan Novák ID Datum administrace Standard 1. Vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report d2-r d2-r ID 8389-30 Datum administrace 13.06.2016 Standard 1. Vydání d2-r Přehled výsledků 2 / 16 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Zpráva Obecné informace Jak rozumět výsledkům Výsledky Testový profil

Více

Cílená intervence ve školním prostředí

Cílená intervence ve školním prostředí PREVENCE V KONTEXTU ÚSTAVNÍ A OCHRANNÉ VÝCHOVY NUV, Praha 7. 11. 2017 Cílená intervence ve školním prostředí jako prevence vývoje problémového chování doc.phdr. Věra Vojtová, Ph.D. PdF MU, vojtova@ped.muni.cz

Více

VÝZKUM STRATEGIÍ ZVLÁDÁNÍ STRESU A JEJICH VZTAH K DALŠÍM CHARAKTERISTIKÁM U ŘIDIČŮ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY. Miroslava Horáková

VÝZKUM STRATEGIÍ ZVLÁDÁNÍ STRESU A JEJICH VZTAH K DALŠÍM CHARAKTERISTIKÁM U ŘIDIČŮ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY. Miroslava Horáková VÝZKUM STRATEGIÍ ZVLÁDÁNÍ STRESU A JEJICH VZTAH K DALŠÍM CHARAKTERISTIKÁM U ŘIDIČŮ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY Miroslava Horáková Abstrakt Cílem této práce je popsat, které strategie zvládání stresu používají řidiči

Více

STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ STRESU U STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE

STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ STRESU U STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE Škola a zdraví 21, 2009, Aktuální otázky výchovy ke zdraví STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ STRESU U STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE Eva URBANOVSKÁ Abstrakt: Příspěvek přináší informace o zjištěné struktuře strategií zvládání

Více

STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ STRESU U ÚČASTNÍKŮ KURZU ZÁŽITKOVÉ PEDAGOGIKY (PREZENTACE VÝSLEDKŮ)

STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ STRESU U ÚČASTNÍKŮ KURZU ZÁŽITKOVÉ PEDAGOGIKY (PREZENTACE VÝSLEDKŮ) Gymnos Akadémos, 1(2), 3-13 STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ STRESU U ÚČASTNÍKŮ KURZU ZÁŽITKOVÉ PEDAGOGIKY (PREZENTACE VÝSLEDKŮ) STRESS MANAGEMENT STRATEGIES AT PARTICIPANTS OF AN EXPE- RIENTIAL EDUCATION COURSE autoři

Více

Cvičení ze společenských věd

Cvičení ze společenských věd Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Cvičení ze společenských

Více

NEO-FFI Standard. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. Příklad. 1. Vydání

NEO-FFI Standard. NEO pětifaktorový osobnostní inventář. Příklad. 1. Vydání NEO-FFI Standard NEO pětifaktorový osobnostní inventář 1. Vydání ID 5074-2 Datum administrace 30.06.2014 NEO-FFI Přehled výsledků 2 / 12 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Testový profil Vyhodnocení škál Grafické

Více

Pedagogicko psychologická diagnostika. PhDr. Denisa Denglerová, Ph. D.

Pedagogicko psychologická diagnostika. PhDr. Denisa Denglerová, Ph. D. Pedagogicko psychologická diagnostika PhDr. Denisa Denglerová, Ph. D. Základní studijní literatura Svoboda (2010). Psychologická diagnostika dospělých. Portál Úvodní kapitoly cca po stranu 50 plus adekvátní

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba

TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba TÝMOVÝ VÝSTUP Týmový výstup 360 zpětné vazby 360 zpětná vazba ÚVOD Týmový výstup nabízí přehled výsledky napříč zvolenou skupinou. Výstup odpovídá strukturou individuálním výstupním zprávám a pracuje s

Více

TEST FRUSTRAČNÍ TOLERANCE

TEST FRUSTRAČNÍ TOLERANCE TEST FRUSTRAČNÍ TOLERANCE Využitelný pro měření kompetence: komunikace, týmová práce, vedení lidí Forma: papír tužka Čas na administraci: max. 20 min. Časový limit: ne Vyhodnocení: ručně cca 15 minut jeden

Více

Postoje. Měření postojů

Postoje. Měření postojů Postoje Měření postojů Postoje Relativně stálé tendence k jednání Naučené Týkají se příznivých nebo nepříznivých reakcí Souvisí s jednáním a činností Dimenze postojů Kognitivní -názory a myšlenky Afektivní

Více

ZMĚNY PATOLOGICKÝCH RYSŮ

ZMĚNY PATOLOGICKÝCH RYSŮ ZMĚNY PATOLOGICKÝCH RYSŮ OSOBNOSTI A COPINGOVÝCH STYLŮ V PRŮBĚHU LÉČBY V TK Nevšímal, P.; Fialová, H. 6.4.213 konference TK Liberec Obsah prezentace Cíle výzkumu Metodologie Srovnání se zahraničím Průběžné

Více

Úvod 11 I. VÝZNAM PSYCHOLOGIE VE VZDĚLÁVÁNÍ, SOUVISLOST SE VZDĚLÁVACÍMI TEORIEMI A CÍLI

Úvod 11 I. VÝZNAM PSYCHOLOGIE VE VZDĚLÁVÁNÍ, SOUVISLOST SE VZDĚLÁVACÍMI TEORIEMI A CÍLI OBSAH Úvod 11 I. VÝZNAM PSYCHOLOGIE VE VZDĚLÁVÁNÍ, SOUVISLOST SE VZDĚLÁVACÍMI TEORIEMI A CÍLI 1. Psychologie, její role a význam v procesu vzdělávání 16 1.1 Současné pojetí psychologie ve vzdělávání 16

Více

SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA. odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra

SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA. odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra Dětskou soutěž pořádá: Odbor tisku a public relations V Praze dne 30. března 2016 Cíl projektu

Více

Psychologie Psycholog zdraví ie Stres

Psychologie Psycholog zdraví ie Stres Psychologie zdraví Stres Stres 1. Fyziologie stresu 2. Příznaky stresu a jeho diagnostika 3. Následky stresu Fyziologie stresu Stres je reakcí organismu na zátěž. Selye (1993) pro značení tohoto procesu

Více

Příručka pro práci s volajícími na lince Die Dargebotene Hand. Klára Gramppová Janečková Linka seniorů, Elpida o.p.s.

Příručka pro práci s volajícími na lince Die Dargebotene Hand. Klára Gramppová Janečková Linka seniorů, Elpida o.p.s. Příručka pro práci s volajícími na lince Die Dargebotene Hand Klára Gramppová Janečková Linka seniorů, Elpida o.p.s. Linka Die Dargebotene Hand Tel. 143 213 000 kontaktů, 150 000 hovorů Dobrovolníci Příručka

Více

Měření efektivity informačního vzdělávání. Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU

Měření efektivity informačního vzdělávání. Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU Měření efektivity informačního vzdělávání Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU Evaluace jako výzkumný proces Formy informačního vzdělávání CEINVE Kontaktní (face to

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Politika zaměstnanosti České republiky v letech 2004 až 2011

Politika zaměstnanosti České republiky v letech 2004 až 2011 Politika zaměstnanosti České republiky v letech 2004 až 2011 Teoretický úvod Politika zaměstnanosti je jedním z nejdůležitějších segmentů každého vyspělého státu. V České republice je upravena především

Více

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Cílové skupiny: Sociální pracovníci Popis kurzů 1. Standard č. 5 Individuální plánování Cílem kurzu je rozšířit odborné znalosti a dovednosti

Více

OSOBNOSTNÍ SOUVISLOSTI ZVLÁDÁNÍ ZÁTĚŽE

OSOBNOSTNÍ SOUVISLOSTI ZVLÁDÁNÍ ZÁTĚŽE SBORNÍK PRACÍ FILOZOFICKÉ FAKULTY BRNĚNSKÉ UNIVERZITY STUDIA MINORA FACULTATIS PHILOSOPHICAE UNIVERSITATIS BRUNENSIS P 12 / 2008 KATEŘINA SLAVÍKOVÁ MAREK BLATNÝ TOMÁŠ KOHOUTEK OSOBNOSTNÍ SOUVISLOSTI ZVLÁDÁNÍ

Více

WORKTEST ENERGETICKÝ POTENCIÁL - DÍTĚ, STUDENT. GRAFICKÁ ČÁST JMÉNO A PŘÍJMENÍ: DEMO žák základní škloly DATUM VYHOTOVENÍ TESTU:

WORKTEST ENERGETICKÝ POTENCIÁL - DÍTĚ, STUDENT. GRAFICKÁ ČÁST JMÉNO A PŘÍJMENÍ: DEMO žák základní škloly DATUM VYHOTOVENÍ TESTU: WORKTEST ENERGETICKÝ POTENCIÁL - DÍTĚ, STUDENT GRAFICKÁ ČÁST JMÉNO A PŘÍJMENÍ: DEMO žák základní škloly DATUM VYHOTOVENÍ TESTU: 21.06.2016 Assessment s.r.o., Ohradní 1464, 251 68 Kamenice Společnost byla

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 206 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Multifaktorový pracovní profil

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku. Multifaktorový pracovní profil UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku Multifaktorový pracovní profil 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU Pracovní profil je základní dotazník, který nabízí komplexní

Více

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HA Datum: 01. srpna 2012 S E L E C T

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HA Datum: 01. srpna 2012 S E L E C T S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S B E Z P E Č N O S T BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI Jméno a příjmení: Jane Doe ID: HA154779 Datum: 01. srpna 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M

Více

Pedagogická psychologie - vědní disciplína, vznikla v 80. letech 19. století, zabývá se chováním, prožíváním člověka v procesu vzdělávání

Pedagogická psychologie - vědní disciplína, vznikla v 80. letech 19. století, zabývá se chováním, prožíváním člověka v procesu vzdělávání ŠKOLNÍ PSYCHOLOGIE PEDAGOGICKÁ X ŠKOLNÍ PSYCHOLOGIE Pedagogická psychologie - vědní disciplína, vznikla v 80. letech 19. století, zabývá se chováním, prožíváním člověka v procesu vzdělávání Školní psychologie

Více

Aktuální informace. Délka života člověka prožitá ve zdraví (1. část) Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky. Praha 6.3.

Aktuální informace. Délka života člověka prožitá ve zdraví (1. část) Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky. Praha 6.3. Page 1 of 6 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 6.3.2001 6 Délka života člověka prožitá (1. část) Naše i většina ostatních populací je charakterizována

Více

Měření finanční gramotnosti v PISA 2012

Měření finanční gramotnosti v PISA 2012 Měření finanční gramotnosti v PISA 2012 Ing. Dušan Hradil Vysoká škola ekonomická v Praze Konference S bankou před tabulí i v životě Praha, 11. června 2014 OBSAH PISA 2012 v kostce FG v PISA 2012 - Koncepční

Více

Posuzování pracovní schopnosti. U duševně nemocných

Posuzování pracovní schopnosti. U duševně nemocných Posuzování pracovní schopnosti U duševně nemocných Druhy posudkové činnosti Posuzování dočasné neschopnosti k práci Posuzování dlouhodobé neschopnosti k práci Posuzování způsobilosti k výkonu zaměstnání

Více

Pavlíčková Lenka,Tůmová Pavlína Kardiologická JIP,FN Plzeň

Pavlíčková Lenka,Tůmová Pavlína Kardiologická JIP,FN Plzeň Pavlíčková Lenka,Tůmová Pavlína Kardiologická JIP,FN Plzeň vlastní zkušenost v současné době aktuální a zajímavé téma Cílem : Porovnat vliv pracovní činnosti na psychiku a životní styl všeobecných sester

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Test emoční inteligence

Test emoční inteligence TESTOVÝ PROFIL MSCEIT 1/25 HTS Report Test emoční inteligence ID 8389-72 Datum administrace 07.03.2018 Standard 1. vydání TESTOVÝ PROFIL MSCEIT 2/25 PŘEHLED VÝSLEDKŮ MSCEIT 3/25 Přehled výsledků Souhrn

Více

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 13:19 hodin

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 13:19 hodin Strana 1 z 11 RNÉ MATERIÁLY PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 14.11.2012, 13:19 hodin Kód probanda íjmení Jméno k Objednavatel el testování 3D60001025 íklad - Sériové íslo: Verze íslo: Vyhodnoceno: BFC6BC9F0D91

Více

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93 HODNOCENÍ Z DEVELOPMENT CENTRA Jméno a příjmení hodnoceného: JAN NOVÁK A. Manažerské kompetence,2 Manažerské kompetence,1 -,2 -,4 Psychická stabilita Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) Předvídání

Více

Vaším úkolem je u každé otázky zakroužkovat odpověď, která nejvíce vystihuje Vaše pocity při práci.

Vaším úkolem je u každé otázky zakroužkovat odpověď, která nejvíce vystihuje Vaše pocity při práci. HPZ (Meister) Vaším úkolem je u každé otázky zakroužkovat odpověď, která nejvíce vystihuje Vaše pocity při práci. 5 - ano, plně souhlasím 4 - spíše ano 3 - nevím, někdy ano, někdy ne 2 - spíše nesouhlasím

Více

Veřejný projev (Prezentace výsledků výzkumné práce) Jana Miňhová

Veřejný projev (Prezentace výsledků výzkumné práce) Jana Miňhová Veřejný projev (Prezentace výsledků výzkumné práce) Jana Miňhová Prezentační a rétorické dovednosti Schopnost prezentovat svou osobu se sebedůvěrou a sebejistotou Schopnost vlastního úsudku Schopnost empatie

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Plánování

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Plánování Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Plánování Materiál vytvořil: Ing. Karel Průcha Období vytvoření VM: listopad 2013 Klíčová slova: plánování,

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Stres Anotace Pracovní list informuje žáka o podstatě a druzích stresu a o vhodných možnostech obrany před

Více

Tabulka 1 Rizikové online zážitky v závislosti na místě přístupu k internetu N M SD Min Max. Přístup ve vlastním pokoji 10804 1,61 1,61 0,00 5,00

Tabulka 1 Rizikové online zážitky v závislosti na místě přístupu k internetu N M SD Min Max. Přístup ve vlastním pokoji 10804 1,61 1,61 0,00 5,00 Seminární úkol č. 4 Autoři: Klára Čapková (406803), Markéta Peschková (414906) Zdroj dat: EU Kids Online Survey Popis dat Analyzovaná data pocházejí z výzkumu online chování dětí z 25 evropských zemí.

Více

Člověk a společnost. 10. Psychologie. Psychologie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 10. Psychologie.

Člověk a společnost. 10. Psychologie. Psychologie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 10. Psychologie. Člověk a společnost 10. www.isspolygr.cz Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM Pořadové číslo DUM

Více

Základní principy psychologické diagnostiky

Základní principy psychologické diagnostiky Základní principy psychologické diagnostiky Psychodiagnostika dětí a mládeže Psychodiagnostika dětí a mládeže, PSY 403 Přednáška 1 Prof. PhDr. I. Čermák,CSc. Obsah přednášky 1. Psychologická diagnostika

Více

Spokojenost se životem

Spokojenost se životem SEMINÁRNÍ PRÁCE Spokojenost se životem (sekundárních analýza dat sociologického výzkumu Naše společnost 2007 ) Předmět: Analýza kvantitativních revize Šafr dat I. Jiří (18/2/2012) Vypracoval: ANONYMIZOVÁNO

Více

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Sam Poole ID: HE Datum: 08.

B E Z P E Č N O S T H O G A NR E P O R T S BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI. Jméno a příjmení: Sam Poole ID: HE Datum: 08. S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S B E Z P E Č N O S T BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ NA PRACOVIŠTI Jméno a příjmení: Sam Poole ID: HE764696 Datum: 08. listopad 2017 2 0 0 9 H O G A N A S S E S

Více

Masarykova střední škola chemická

Masarykova střední škola chemická Masarykova střední škola chemická PRÁCE Z OBČANSKÉ NAUKY SOCIOLOGICKÝ PRŮZKUM NA TÉMA EKOLOGIE Třída: L. Školní rok: / VÍT SVOBODA VOJTĚCH SPÁLENSKÝ 1. Obsah práce 1. OBSAH PRÁCE... 1. PODĚKOVÁNÍ... 1

Více

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská (otázky jsou platné od ledna 2013) I. Základy pedagogiky a sociální pedagogiky 1. Předmět pedagogiky. Systém pedagogických

Více

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy?

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? KONFERENCE KNIHOVNY SOUČASNOSTI 2012 Pardubice, 13.9.2012 Mgr. Petr Čáp Občanské vzdělávání Demokracie se opírá

Více

Vyučovací předmět:: Etická výchova. A. Charakteristika vyučovacího předmětu. a) Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu

Vyučovací předmět:: Etická výchova. A. Charakteristika vyučovacího předmětu. a) Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Vyučovací předmět:: Etická výchova A. Charakteristika vyučovacího předmětu a) Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Etická výchova je volitelným předmětem, který je realizován v rozsahu dvou

Více

SYNDROM VYHOŘENÍ. PhDr.Jana Procházková jane.prochazkova@email.cz. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

SYNDROM VYHOŘENÍ. PhDr.Jana Procházková jane.prochazkova@email.cz. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti SYNDROM VYHOŘENÍ PhDr.Jana Procházková jane.prochazkova@email.cz Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Definice pojmu Syndrom vyhoření burn out syndrom Existuje řada termínů,

Více

PSYCHOLOGICKO SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI

PSYCHOLOGICKO SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné PSYCHOLOGICKO SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI Distanční studijní opora Monika Chobotová Jarmila Šebestová Karviná 2011 Projekt OP VK 2.2 (CZ.1.07/2.2.00/15.0176)

Více

clues informační kapacita (stanovování priorit, e-mail) zpráva o stylech Jan Vzor Administrace: 24.10.2011 Zpráva vytvořena: 24.10.

clues informační kapacita (stanovování priorit, e-mail) zpráva o stylech Jan Vzor Administrace: 24.10.2011 Zpráva vytvořena: 24.10. clues informační kapacita (stanovování priorit, e-mail) zpráva o stylech Jan Vzor Administrace: 24.10.2011 Zpráva vytvořena: 24.10.2011 powered by clues - zpráva o stylech Nástroj cut-e clues nabízí standardizované

Více

Systémové modely Betty Neuman Systémový model. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové

Systémové modely Betty Neuman Systémový model. Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Systémové modely Betty Neuman Systémový model Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Biografie *1924 Lowell, Ohio Základní ošetřovatelské vzdělání, pracovala jako sestra Bakalářské (1957) a magisterské

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obchodní profil FULL, QUICK, TEST. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku / testu

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Obchodní profil FULL, QUICK, TEST. Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku / testu UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obecné informace pro uživatele a administrátory dotazníku / testu Obchodní profil FULL, QUICK, TEST 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O DOTAZNÍKU / TESTU Metody souhrnně zahrnuté pod název Obchodní

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Klima školní třídy. Testovací škola NUOV CKK, Ostrava třída 12. SEMDIF

Zpráva z evaluačního nástroje Klima školní třídy. Testovací škola NUOV CKK, Ostrava třída 12. SEMDIF KLIMA ŠKOLNÍ TŘÍDY Zpráva z evaluačního nástroje Klima školní třídy Testovací škola NUOV CKK, Ostrava třída 12. SEMDIF Celkový počet Počet vyplňených Návratnost dotazníků Počet žáků ve třídě 1 7 700 %

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Filozofická fakulta Katedra psychologie. Stres u srážníků Městské policie hl. m. Prahy

Univerzita Palackého v Olomouci Filozofická fakulta Katedra psychologie. Stres u srážníků Městské policie hl. m. Prahy Univerzita Palackého v Olomouci Filozofická fakulta Katedra psychologie Stres u srážníků Městské policie hl. m. Prahy Stress among policemen in municipality of capital city of Prague Bakalářská diplomová

Více

= vnímání lidí a mezilidských vztahů. Naučené, kultura, sociální prostředí.

= vnímání lidí a mezilidských vztahů. Naučené, kultura, sociální prostředí. VNÍMÁNÍ A POSUZOVÁNÍ DRUHÝCH LIDÍ Sociální percepce = vnímání lidí a mezilidských vztahů. Je závislé na : životní zkušenosti současné míře informovanosti aktuální motivaci Naučené, kultura, sociální prostředí.

Více

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín

KLIMA ŠKOLY. Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy. Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha. Termín KLIMA ŠKOLY Zpráva z evaluačního nástroje Klima školy Škola Testovací škola - vyzkoušení EN, Praha Termín 29.9.2011-27.10.2011-1 - Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, milí kolegové! Dovolte, abychom

Více

Emoce a škola. Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum

Emoce a škola. Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum Emoce a škola Jméno a Příjmení lektora Etická výchova, o.p.s. datum Člověk není rozumná bytost, která má emoce, ale emocionální bytost, která občas myslí. (F.Koukolík) Základní charakteristika Emočně inteligentní

Více

Název textu práce: Vzdělávání dospělých ve státní sféře

Název textu práce: Vzdělávání dospělých ve státní sféře Název textu práce: Vzdělávání dospělých ve státní sféře Prezentace bakalářské / diplomové práce Jméno prezentovaného Úvod (shrnutí toho, o čem text práce je) vzdělávání a rozvoj jedince je celoživotním

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 06 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností TCC

Více

WORKTEST MOTIVACE DĚTÍ

WORKTEST MOTIVACE DĚTÍ WORKTEST MOTIVACE DĚTÍ GRAFICKÁ ČÁST JMÉNO A PŘÍJMENÍ: DEMO žák základní škloly DATUM VYHOTOVENÍ TESTU: 21.06.2016 Assessment s.r.o., Ohradní 1464, 251 68 Kamenice Společnost byla zapsána u obchodního

Více

1. PASIVNÍ KOMUNIKAČNÍ STYL PŘÍKLAD: Libor slíbil, že pojede do Brna svou služební dodávkou a sveze svého kamaráda, který potřeboval z Brna odvézt

1. PASIVNÍ KOMUNIKAČNÍ STYL PŘÍKLAD: Libor slíbil, že pojede do Brna svou služební dodávkou a sveze svého kamaráda, který potřeboval z Brna odvézt 1. PASIVNÍ KOMUNIKAČNÍ STYL zakoupené zboží. Mezitím se situace změnila. Libor do Brna Libor trpí, má výčitky svědomí, přece to slíbil. Cítí povinnost kamaráda svézt, přestože se mu to nehodí. Naznačí

Více

Ústav sociální práce, FF, Univerzita Hradec Králové, 2

Ústav sociální práce, FF, Univerzita Hradec Králové, 2 Since 1925 Mil. Med. Sci. Lett. (Voj. Zdrav. Listy) 2018, 87(4), 148-157 ISSN 0372-7025 (Print) ISSN 2571-113X (Online) DOI: 10.31482/mmsl.2018.035 PŮVODNÍ ČLÁNEK / ORIGINAL ARTICLE VLIV POHYBOVÉ AKTIVITY

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

Obecná psychologie Kurz pro zájemce o psychologii 16/3/2013. motivace a vůle

Obecná psychologie Kurz pro zájemce o psychologii 16/3/2013. motivace a vůle Obecná psychologie Kurz pro zájemce o psychologii 16/3/2013 motivace a vůle Motivace Proč chcete studovat psychologii? Sepište seznam svých motivů Motivace základní pojmy termín motivace z latinského moveo

Více

Psychologie zvládání nádorových onemocnění

Psychologie zvládání nádorových onemocnění Psychologie zvládání nádorových onemocnění Mgr. Bc. Zdeněk Hrstka Katedra všeobecně vzdělávacích oborů Fakulta vojenského zdravotnictví UO Hradec Králové Klinika onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice

Více

Modely inkluzivní praxe v základní škole

Modely inkluzivní praxe v základní škole Modely inkluzivní praxe v základní škole Metodický materiál projektu Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 Základní škola Staňkova 14, Brno 12.11.2012 Integrace Rozdílnost ve

Více

Název materiálu: Konflikt a jeho zvládání Autor materiálu: Mgr. Sosnová Daniela Datum (období) vytvoření: Zařazení materiálu:

Název materiálu: Konflikt a jeho zvládání Autor materiálu: Mgr. Sosnová Daniela Datum (období) vytvoření: Zařazení materiálu: Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Psychologie výchovy a vzdělávání. Zvládání zátěže žáky a studenty

Psychologie výchovy a vzdělávání. Zvládání zátěže žáky a studenty Psychologie výchovy a vzdělávání Zvládání zátěže žáky a studenty Zátěž a škola Od posouzení připravenosti ke školní docházce je škola zdrojem napětí a stresu (reakce rodičů) Zdroje ve škole: učitelé spolužáci

Více

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí. Poradenství pro rodiče, specifika symptomu užívání drog

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí. Poradenství pro rodiče, specifika symptomu užívání drog Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí Poradenství pro rodiče, specifika symptomu užívání drog Pod pojmem užívání drog rozumíme širokou škálu drogového vývoje od fáze experimentování,

Více