Zdvihací náprava na 1 nápravě je ovládána. Zdvihací náprava na 3. nápravě je ovládána

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zdvihací náprava na 1 nápravě je ovládána. Zdvihací náprava na 3. nápravě je ovládána"

Transkript

1 Systémy pro užitková vozidla Product DATA Funkce Při kombinaci soupravy vozidlo návěs je většinou velmi obtížné udržet vozidlo v odbočovacím koridoru jízdním pruhu dle požadavku Evropského Společenství European Community (EC). V případě montáže, konfigurace a aktivace určitých typů zdvihací nápravy je skoro nemožné splnění tohoto požadavku. Navíc opotřebení pneumatik vozidlo návěs může být jedním z hlavních provozních nákladů. je funkce od Knorr Bremse v rámci brzdové jednotky TEBS G brzdových systémů, který spolupracuje s pneumatickým odpružením návěsu a umožňuje tak ostřejší zatáčení odbočení (bez nutnosti najetí) pro ne-naražení na obrubník a minimalizace opotřebení pneumatik. TEBS G Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 bez s PD--F0 Provoz je funkce od Knorr Bremse v rámci brzdové jednotky TEBS G, brzdových systémů, který spolupracuje s pneumatickým odpružením a inteligentním ovládáním tlaku v měchách nápravy pro dočasné snížení váhy nákladu náprav. kontinuálně monitoruje vstup ze snímačů otáček kol a pomocí rozdílu rychlosti otáček kol mezi senzory může určit kdy je vozidlo v prudké zatáčce odbočce se blíží k ostrému rohu. je aktivován % rozdílem rychlosti otáček kol. také monitoruje tlak v pneumatickém pérování pro zjištění zatížení náprav. Pro příklad nápravový návěs s a ovládáním zvedací nápravy, reaguje spuštěním zdvihací nápravy v přední části podvozku. Toto snižuje efektivní rozvor kol návěsu, čímž snižuje poloměr otáčení. Konfigurace pro minimální poloměr otáčení Zdvihací náprava na nápravě je ovládána Poznámka: je možné, že během aplikace jsou aplikovány brzdy návěsu, pro zabránění poškození pneumatik, při těchto Zdvihací náprava na podmínkách je doporučeno, aby provozní nápravě je ovládána brzdy na zdvihací nápravě byly ovládány přes TEPM-S, TEPM-P. Toto vyžaduje použití S/M a je vhodné pouze pro provoz s brzdovým modulem Premium. Náprava je přes spuštěna Náprava je přes zdvihnuta Bez ohledu na zatížení návěsu, spouštění a zdvihání, zdvihacích náprav je ovládání přes tak, aby nedošlo k překročení naprogramovaného maximálního zatížení. Výchozí nastavení pro deaktivaci je 00% zatížení. V případě snížení zátěžových dat během nastavení set up, roznese zatížení vyrovnaně. Je možné definovat hodnoty od 90% výše. KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

2 PD--F0 TEBS G Product Data Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 Pokud je nakonfigurován na minimální opotřebení pneumatik, např. u nápravového návěsu, pro minimální opotřebení pneumatik to zdvihne a spustí zdvihací nápravu přes: prvotní minimalizaci počtu náprav nesoucích zatížení (snižuje drhnutí pneumatik) kontrolu geometrie náprav nesoucích náklad pro minimalizaci opotřebení pneumatik Poznámka: funkci je nejlépe aplikovat na přední zdvihací nápravu pro minimalizování opotřebení pneumatik. konfigurace pro minimální opotřebení pneumatik Zdvihací náprava na nápravě je ovládána Náprava je přes zdvihnuta Náprava je přes zdvihnuta Když zaznamená rychlostní signál ze senzorů otáček kol, že vozidlo je Zdvihací náprava na nápravě je ovládána úspěšně srovnáno, jeho činnost se ukončí a se zdvihací náprava ovládana systémem se stává běžnou zdvihací nápravou a je ovládána automatickým ovládáním zdvihací nápravy. Funkce je deaktivována během činnosti ABS, RSP a dalšího určitého brzdění, trakčního požadavku a požadavku pérování. Níže uvedeny priority vztahující se k ostatním funkcím: Priority Funkce Popis Nejvyšší Auxiliary Design Language (ADL) ADL funkce může přepsat jakýkoliv kalkulovaný stav. ISO 99 J99 CAN ovládání Příkaz jako Zdvihnout, Spustit zdvihací nápravu zakáže funkce nižší priority. Aktivace funkce Požadavek řidiče Požadavek přes připojený manuální spínač např. Trakční pomoc. převýší ISO 99 CAN ATC status ATC Active způsobí požadavek automatické jakékoliv Trakční pomoci. požadované akce od Příkaz převýší jakýkoliv požadavek funkcí icargo, požadavek automatického s nižší zdvihání nápravy. prioritou icargo Příkaz icargo převýší jakýkoliv požadavek automatického zdvihání nápravy. Nejnižší Automatické zdvihání nápravy Automatic Lift Axle Control (LAC) Pokud není žádný jiný požadavek aktivní, zdvihací náprava bude ovládána Automatickým ovládáním zdviháním nápravy. KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

3 Systémy pro užitková vozidla Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 TEBS G PD--F0 Nastavení Nastavení icargo se provádí pomocí diagnostického softwaru Knorr.Bremse ECUtalk. Je nutné mít verzi diagnostického ECUtalk...0, která může být stažena z BremseCVS.com stránek v sekci Download Software. Pro konfiguraci požadovaných zdvihacích náprav použijte diagnostické zařízení Knorr-Bremse ECUtalk (prohlédněte si PD dokument Y8). TEBS G.0, G. a G. Standard až do CN0 Parametry jsou pod AUXIO v záložce. Zatížení [ % ] nastavení ovládacího stupně zátěže může být využito na dalších (ne ovládaných) nápravách. Standartní nastavení je nastaveno na 00%, ale může být naprogramováno i na rozdílné hodnoty (od 90% výše). Zde je rozklikávací seznam který ovládá konfiguraci : Pro minimální poloměr otáčení pro minimální opotřebení pneumatik Vyberte který požadavek je preferován. Nastavení požadovaných ovládacích parametrů. může být automaticky deaktivováno výše uvedenou nastavenou rychlostí (stejná rychlost je použita jako na trakční pomoc (TH) a manévrovací pomoc (MH)). Klikněte na Next a pokračujte v normální nastavení softwaru TEBS. KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

4 PD--F0 TEBS G Product Data Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 TEBS G. Standard (CN00 a vyšší), Standard Plus a Premium Nastavení funkce se provádí softwarem ECUtalk. Použijte volbu Změna konfigurace pod záložkou Doplňkové I/O. Nastavte zdvihací nápravu na příslušné záložce a poté vyberte volbu TH/MH a povolte. Zde je rozklikávací seznam který ovládá konfiguraci : Pro minimální poloměr otáčení pro minimální opotřebení pneumatik Vyberte který požadavek je preferován. Klikněte na Next a pokračujte v normální nastavení softwaru TEBS. Poznámka: Poznámka: Ujistěte se zda nastavené přetížení se shoduje s doporučením výrobce nápravy. Zodpovědností výrobce vozidla je dostatečné zajištění pneumatického tlaku odpružení a je schopen dodávat dostačující tlak a množství vzduchu do měchů pérování do nezdvižené, do nezatížené nápravy při funkci, ujistěte se, zda požadavek zatížení je roznesen na tyto nápravy. KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

5 Systémy pro užitková vozidla Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 TEBS G PD--F0 Požadavky systému Potřebné komponenty s : Číslo dílu. V rozsahu K0900 do K0909* K090 do K099* NEBO K090 do K099* K090 do K099* Typové Číslo. ES00 Popis Brzdový modul (TBM) TEBS G.0 TEBS G. [Softwerová verze 00. vyšší] Brzdový modul (TBM) TEBS G.0 TEBS G. [ Flashováno na CN0] NEBO K0 do K0* ES090 Brzdový modul (TBM) TEBS G. Standard TEBS G. Standard Plus NEBO K0* ES09 Brzdový modul (TBM) TEBS G. Premium K08* - V Solenoid K0* - pneumatický K0988* - V Solenoid AE Ventil ovládání zdvihací nápravy (Lift Axle Control Valve) Doporučená volba: K090* NEBO K0900* pro provoz S/M s brzdovým modulem Premium ES00 ES0 Nahlédněte do PD--0, Dokument No. Y8 pro vhodné kabely * alternativy záleží na specifikaci a designu vozidla Přívěsový Elektro-Pneumatický Modul (Trailer Electro-Pneumatic Module (TEPM)) TEPM-S TEPM-P [Softwerová verze 00. vyšší] může být nainstalován na návěs s ovládáním zdvihací nápravy (LAC) (nahlédněte PD--F0, Dokument No. Y8) a icargo (nahlédněte PD--F0, Dokument No. Y). KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

6 PD--F0 TEBS G Product Data Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 Instalace je funkcí jednotky TEBS G brzdového systému a vyžaduje správnou instalaci vhodné typu jednotky TEBS G, brzdového modulu (TBM) plus odpovídajícího ovládání zdvihací nápravy jako na běžně vybaveném návěsu nahlédněte do Požadavků. TBM by mělo být namontováno dle specifikace PD--00, Dokument No. Y00. - doporučená typická instalace (s TEPM) - elektrickým signálem LAC Brzdový modul (TBM) TEBS G Premium Přívěsový Elektro-Pneumatický Modul Standard (TEPM-S) Ventil ovládání zdvihací nápravy (LAC) Vyrovnávací ventil 00bw KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

7 Systémy pro užitková vozidla Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 TEBS G PD--F0 Běžné schéma elektrického zapojení - TEBS G. Premium s elektrickým signálem LAC a TEPM-S Přívěsový Trailer Electro-Pneumatic Elektro-Pneumatický Module Standard Modul Standard (TEPM-S) (TEPM-S) ISO 8 A B SP/RtR S-A Aux Power S-B RD /GN / LAC () () () () () () () () RD /GN / V_VALVE V_ECU GND_H GND_M WL V-CAN-H V-CAN-L AUX IO AUX IO AUX IO SENS_Sup / TriState SENS_In / TriState SENS_GND Brake-Light V Brake-Light GND V-CAN-L V-CAN-H AUX IO - RET AUX IO - RET S-D In-Out S-F S-C S-E Power B TEBS G. - ECU TEBS-G-0_ems_c KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

8 PD--F0 TEBS G Product Data Doc. No. Y (CS - Rev. 00) Září 0 Běžné schéma elektrického zapojení - TEBS G. Premium s elektrickým signálem LAC a TEPM-S ISO 8 ISO 098 RD /GN / Přívěsový Elektro-Pneumatický Modul Standard (TEPM-S) A B S-A Aux Power S-B Kabelová Spojka LAC () () () () () () () () RD /GN / AUX IO AUX IO - RET AUX IO AUX IO - RET V-BRAKE CAN-L V-BRAKE CAN-H SENS_Sup SENS_GND AUX IO AUX IO - RET SENS_In n/c V_VALVE V_ECU GND_H GND_M WL V-CAN-H V-CAN-L AUX IO AUX IO AUX IO SENS_GND In-Out. In-Out. In-Out. In-Out Power SENS_In / TriState SENS_Sup / TriState Brake-Light V Brake-Light GND V-CAN-L V-CAN-H AUX IO - RET AUX IO - RET S-E S-F C D C D S-C S-D A TEBS G. Premium - ECU TEBS-G.Prem_TEPM-S_ Detail Revize Rev. 000 Srpen 0 Nový dokument Rev. 00 Září 0 Přidaní modulů TEBS G. a snímků obrazovky. Přidání doporučení do textu. Rev. 00 Září 0 Snímky obrazovky ECUtalk pro TEBS G. Standard CN00 a vyšší jsou stejné jako G. Standard Plus a Premium. KNORR-BREMSE Systémy pro užitková vozidla ČR, s.r.o.. Svárovská 00. Prumyslova zona Liberec - Sever. 0 Straz nad Nisou. Liberec. Czech Republic. Tel: Fax: Y: 00: CS: Released: Mon Nov 0 :9: CET 0:

AS3..., AS7..., ERV3... DATA

AS3..., AS7..., ERV3... DATA Systémy pro užitková vozidla Product DATA AS..., AS7..., ERV... Č. dokumentu Y0 (Rev. 00) Leden 07 PD-07-000 Funkce Rozvaděč přívěsu přenáší brzdný požadavek řidiče na provozní brzdy návěsu. V případě

Více

Rozměr Zdvih [mm] Závity přípojek: 7,8 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II )5) BX9400 BX9402

Rozměr Zdvih [mm] Závity přípojek: 7,8 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II ) BZ M16x1,5 57 8,0 II )5) BX9400 BX9402 Systémy pro užitková vozidla Product DATA Kombinované brzdové válce (S-vačka), membrána / píst Č. dokumentu Y1137 (CS - Rev. 5) Září 216 PD-413-1 Funkce Tato řada kombinovaných brzdových válců se používá

Více

EBS D. Příloha 1 Brzdové schema nápravové návěsy 4S/2M, resp. 2S/2M s PREV a 2-cestným ventilem

EBS D. Příloha 1 Brzdové schema nápravové návěsy 4S/2M, resp. 2S/2M s PREV a 2-cestným ventilem EBS D 8. Příloha 4 8. EBS D Příloha Brzdové schema 84 700 929 0 3-nápravové návěsy 4S/2M, resp. 2S/2M s PREV a 2-cestným ventilem 42 Příloha Brzdové schema 84 700 948 0 EBS D 8. 3-nápravové návěsy 4S/2M,

Více

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod Úvod Úvod Pro usnadnění manévrování vozidla při použití hákového nakladače nebo sklápěcí nástavby, může být zapotřebí dočasně zvýšit otáčky motoru. Pokud se ke zvýšení otáček motoru u vozidel s plně automatickým

Více

Varianta 1 tlačítko v tažném vozidle s ovládáním přes PIN12 (světelná zásuvka), zapojené na Super AUX

Varianta 1 tlačítko v tažném vozidle s ovládáním přes PIN12 (světelná zásuvka), zapojené na Super AUX Dodatečná zástavba funkce pomoci při rozjezdu u systémů Haldex EB+ použitím vstupu Super AUX (Gen2/3), popř. všeobecného vstupu (GPI) prostřednictvím tlačítka U vozidel se zvedací nápravou a brzdovým systémem

Více

EUROPART CZ Školení pro zákazníky 2015. V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů

EUROPART CZ Školení pro zákazníky 2015. V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů Školení pro zákazníky 2015 V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů Slovo úvodem... Vážení zákazníci společnosti EUROPART, také v roce 2015 Vám nabízíme kompaktní

Více

Konektory C162, C328, C364 a C365. Obecné informace o konektorech

Konektory C162, C328, C364 a C365. Obecné informace o konektorech Obecné informace o konektorech Obecné informace o konektorech Kromě konektorů, které jsou určeny výhradně k ovládání funkcí nástavby a které jsou seskupeny v konzole nástavby, existuje též celá řada konektorů,

Více

KATALOG TRAKTOROVÝCH NÁVĚSŮ

KATALOG TRAKTOROVÝCH NÁVĚSŮ verze 1.1/2015 CHARVÁT CTS a.s. Okřínek 53 290 01 Poděbrady CZ tel. : 00420 325 608111 fax : 00420 325 653097 E-mail:info@charvat-cts.cz http: //www.charvat-cts.cz verze 1.1/2015 1 CELKOVÁ HMOTNOST NÁVĚSU:

Více

MAF 5240/4240 NOVÝ HORIZONT. TEN VÁŠ.

MAF 5240/4240 NOVÝ HORIZONT. TEN VÁŠ. CZ 5240/4240 NOVÝ HORIZONT. TEN VÁŠ. Některá data představují milníky v historii - některé produkty přetváří trh. MAF, nejpokročilejší samojízdný postřikovač byl vytvořen, aby zvýšil standardy. 2 roky

Více

ExFoS - Expert Forensic Science XXIII. mezinárodní vědecká konference soudního inženýrství Brno 2014

ExFoS - Expert Forensic Science XXIII. mezinárodní vědecká konference soudního inženýrství Brno 2014 POSOUZENÍ TECHNICKÉHO STAVU JÍZDNÍ SOUPRAVY DETECTION OF TEHNICAL STATUS OF TRUCK-TRAILER COMBINATION ABSTRAKT: Andrej Haring 42 Tématem příspěvku je posouzení technického stavu jízdních souprav a jejich

Více

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F)

1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 1. Výber typu vozidla (vozidlá typovej rady P, G, R a autobusy typovej rady K, N, alebo F) 2. Výber skupiny pneumatík (podľa toho aké sú na vozidle namontované) 3. Výber minimálneho predpísaného zbrzdenia

Více

Snižování podvozku. Všeobecně

Snižování podvozku. Všeobecně Všeobecně Všeobecně Pokud například ovládáte jeřáb nebo sklápění, vzduchové měchy musí být vyprázdněny po doraz vzduchového pérování, aby bylo vozidlo stabilnější. Funkci vyprázdnění vzduchových měchů

Více

KEYWORDS: Truck-trailer combination, Brake systém, Technical status, Convential brake systém, Electronic brake systém, Disc brakes, Drum brakes

KEYWORDS: Truck-trailer combination, Brake systém, Technical status, Convential brake systém, Electronic brake systém, Disc brakes, Drum brakes ABSTRAKT: ExFoS - Expert Forensic Science BRZDĚNÍ JÍZDNÍCH SOUPRAV BRAKING OF TRUCK - TRAILERS Haring Andrej 14 Tématem příspěvku je brzdění jízdních souprav v kritických jízdních situacích a jejich vliv

Více

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O.

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O. Zpracoval: DUCOM spol. s r. o. Verze: 1.01 Tyto bezpečnostní pokyny jsou nedílnou součástí

Více

podvozek 1 Podvozek k dostavbě 8 2 Podvozek k dostavbě 8 4

podvozek 1 Podvozek k dostavbě 8 2 Podvozek k dostavbě 8 4 POHON / VÝŠKA PODVOZKU / ROZVOR NÁPRAV (rozměry v dm) Podvozek k dostavbě Podvozek k dostavbě 6 2 Podvozek k dostavbě 6 4 Podvozek k dostavbě 8 2,5 RAPDT-GR Podvozek k dostavbě,5,5 64,5 RADDT-GR 53 53

Více

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG int-vmg_cz 06/17 Modul INT-VMG umožňuje hlasité přehrávání uložených zpráv, pokud nastane určitá událost. Může být použit ve spojení s ústřednami INTEGRA (jako výstupový

Více

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Vydání 1 cs-cz Produktové informace pro záchranné složky Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S Scania CV AB 2016, Sweden Před prostudováním informací... 3 Kapaliny ve vozidle... 4 Elektrický

Více

4 v řadě - umístěné vpředu napříč. Vrtání x zdvih v mm 75 x 88,3 85 x 88 85 x 88

4 v řadě - umístěné vpředu napříč. Vrtání x zdvih v mm 75 x 88,3 85 x 88 85 x 88 JUMPY_TCH_06-2008.qxd 22.5.2008 15:58 Page 1 CITROËN JUMPY TECHNICKÉ PARAMETRY 1.6 HDi 90 k 2.0 HDI 120 k 2.0 HDi 138 k FAP MOTOR Typ vstřikování Turbodiesel Turbodiesel Turbodiesel přímé vysokotlaké s

Více

ACTIA Group: silné know-how v oblasti užitkových vozidel

ACTIA Group: silné know-how v oblasti užitkových vozidel 2011 ACTIA Group: silné know-how v oblasti užitkových vozidel Diagnostika: Actia vyrábí diagnostické přístroje pro velké výrobce automobilů. Reference: On-Board Systémy: Elektronické palubní systémy pro

Více

Čís. dok.: Y (CS - Rev. 002) Leden 2019 PROGRAM ŠKOLENÍ 2019 SYSTÉMY PRO UŽITKOVÁ VOZIDLA ČESKÁ REPUBLIKA

Čís. dok.: Y (CS - Rev. 002) Leden 2019 PROGRAM ŠKOLENÍ 2019 SYSTÉMY PRO UŽITKOVÁ VOZIDLA ČESKÁ REPUBLIKA Čís. dok.: Y270172 (CS - Rev. 002) Leden 2019 PROGRAM ŠKOLENÍ 2019 SYSTÉMY PRO UŽITKOVÁ VOZIDLA ČESKÁ REPUBLIKA » Y270172 (CS - REV. 002) Leden 2019 ÚVOD VÍCE NEŽ 110 LET ZKUŠENOSTÍ V OBLASTI BRZDOVÝCH

Více

CZ_manual_ETC. manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser

CZ_manual_ETC. manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser CZ_manual_ETC manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser díl 2 : ETC - řídící jednotka řazení NORGREN I. Použití jednotky ETC Řídící jednotka ETC je určena pro ovládání semi - automatického řazení převodových

Více

SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE

SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE SMARTBOARD - PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE ÚVOD Monitorování velkého počtu funkcí je důležité pro zlepšování výkonů firem provozujících nákladní dopravu a pro snižování nákladů na

Více

KLIMATIZAČNÍ TECHNIKA

KLIMATIZAČNÍ TECHNIKA KLIMATIZAČNÍ TECHNIKA NÁVOD ZAPOJENÍ Děkujeme Vám, že jste si zakoupili zimní sadu pro klimatizační jednotky SINCLAIR, která Vám umožní bezpečný provoz klimatizace za nízkých teplot. Před zahájením používání

Více

Všeobecné informace o pneumatickém systému

Všeobecné informace o pneumatickém systému Definice V souvislosti s pneumatickým systémem vozidla je důležité znát následující definice a koncepty: Vzduchojem Natlakované vzduchojemy obsahují stlačený vzduchu. Ten se používá v brzdovém systému

Více

Stručný návod. Joker 6 / 8 HD. Před uvedením do provozu si jej pečlivě přečtěte! Vydání: 07/2013

Stručný návod. Joker 6 / 8 HD. Před uvedením do provozu si jej pečlivě přečtěte! Vydání: 07/2013 Stručný návod Joker 6 / 8 HD Art.: 80740904 cs Vydání: 07/2013 Před uvedením do provozu si jej pečlivě přečtěte! Stručný návod Joker 6 / 8 HD První uvedení do provozu Přizpůsobení zavěšení hadic Při prvním

Více

ČESMAD - SCHMITZ CARGOBULL TOP HOTEL PRAHA Michal Havránek

ČESMAD - SCHMITZ CARGOBULL TOP HOTEL PRAHA Michal Havránek ČESMAD - SCHMITZ CARGOBULL 18.10.2018 TOP HOTEL PRAHA Michal Havránek Člen : SCHMITZ Cargobull AG Založení: 1.10.2004 Produkt: Vývoj nezávislého monitorovacího zařízení pro návěsy a zboží pro celosvětové

Více

Autodata Online 3 CZ Ukázky z programu

Autodata Online 3 CZ Ukázky z programu Autodata Online 3 CZ Ukázky z programu Česká on-line verze technických údajů pro servis osobních a lehkých užitkových automobilů - zážehové i vznětové motory od roku výroby 1970. SERVIS Servisní plány

Více

Jeřáby. Obecné informace o jeřábech

Jeřáby. Obecné informace o jeřábech Obecné informace o jeřábech Umístění jeřábu má velký vliv na provedení upevnění. Zde naleznete několik doporučení pro umístění za kabinou, umístění vzadu montovaných jeřábů a uprostřed montovaných jeřábů.

Více

1 Plnění (k vzduchojemu Brzda ) 2.4 Kontrolní přípojka Brzda

1 Plnění (k vzduchojemu Brzda ) 2.4 Kontrolní přípojka Brzda Návod k montáži Trailer EBS E1 9 Modulátor TEBS E s PEM Přípojky 1 Plnění (k vzduchojemu Brzda ) 1.1 Plnění vzduchové pérování (k ventilu pérování, otočnému ventilu zvedání/spouštění, ventilu zvedací nápravy

Více

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS Všeobecné informace o funkci Všeobecné informace o funkci Pomocný náhon s dělenou hřídelí se používá především, pokud jsou požadovány velké výkony na výstupu. Výhodou je to, že poloosy jsou odpojeny a

Více

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data Úvod Všeobecné informace Série R8300 digitální topící termostat využívá předností mikro-počítačových ovládacích čipů, rozpoznávající teplotu díky vnitřním a venkovním senzorům. Porovnáním nastavených teplot

Více

Statická změna zatížení

Statická změna zatížení Popis funkcí Trailer EBS E1 6 Jinými slovy: Při změně zatížení zůstane vozidlo v nastavené výšce, zatímco u konvenčního vzduchového pérování musí být výška doregulována ručně. Pomocí signálu rychlosti

Více

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál Volitelné výstupní signály Volitelné výstupní signály Tento dokument popisuje volitelné výstupní signály, které jsou k dispozici v konektoru C493, pin 8-12 (konektor pro rozšířenou funkcionalitu). Tyto

Více

STOW MOBILE. Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám.

STOW MOBILE. Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám. STOW MOBILE Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám. MOBILNÍ PALETOVÉ REGÁLY Stow Mobile je vysokokapacitní skladovací systém navržený tak, že paletové regálové systémy jsou

Více

Schémata doporučených zapojení 1.0 Vydání 2/2010

Schémata doporučených zapojení 1.0 Vydání 2/2010 Schémata doporučených zapojení 1.0 Vydání 2/2010 Řídící a výkonové jednotky sinamics G120 Obsah 2 vodičové řízení (příkazy ON/OFF1 a REV) s analogově zadávanou požadovanou rychlostí, indikací poruchy,

Více

Funkce pro omezení rychlosti vozidla. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti

Funkce pro omezení rychlosti vozidla. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti Všeobecné informace o funkcích Všeobecné informace o funkcích Scania nabízí tři funkce pro omezení rychlosti. Tyto funkce se používají pro splnění přání zákazníků a zákonných požadavků, například, vozidla

Více

Automobilový zabezpečovací systém SPY13

Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace a deaktivace zabezpečení, spuštění poplachu...2 Dočasné

Více

STEALTH PATIO THEATER - UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STEALTH PATIO THEATER - UŽIVATELSKÝ MANUÁL STEALTH PATIO THEATER - UŽIVATELSKÝ MANUÁL (přeloženo pro SPT-P3-155 5.1, ovšem platí i pro menší modely SPT-P3-103 5.1, SPT-P3-130 5.1) DŮLEŽITÉ! Před použitím systému Patio Theater si pečlivě přečtěte

Více

Aktivace pracovních světel. Popis. Všeobecně. Dodatečná montáž tlačítka. Možnosti zapojení PGRT

Aktivace pracovních světel. Popis. Všeobecně. Dodatečná montáž tlačítka. Možnosti zapojení PGRT Popis Popis Všeobecně Funkce aktivace pracovních světel se používá pro vypnutí a zapnutí pracovních světel. Ty můžou být umístěny na zadní stěně kabiny, na rámu, na různých částech nástavby nebo ve skříňové

Více

New Holland traktory T6000 - SERVISNÍ KAMPAŇ - A05 (2009)

New Holland traktory T6000 - SERVISNÍ KAMPAŇ - A05 (2009) SERVISNÍ KAMPAŇ - A05 (2009) Vztahuje se na modely: T6030 T6050 T6070 T6080 - POWER A RANGE COMMAND Skupina - Podskupina: 25 122 / 33 202 / 55 100 Výměna nádobky brzdové kapaliny Umístnění kabelů od akumulátoru

Více

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně Všeobecně Všeobecně Tato funkce je k dispozici na vozidlech s následujícími funkcemi: Automatická převodovka Plně automatickým systémem Opticruise (vozidla bez spojkového pedálu). Pro zvýšení komfortu

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

JAGA OVLÁDÁNÍ PRO JEDNOTLIVÉ MÍSTNOSTI Ovládáníprovícemístností(až4zóny)

JAGA OVLÁDÁNÍ PRO JEDNOTLIVÉ MÍSTNOSTI Ovládáníprovícemístností(až4zóny) JAGA OVLÁDÁNÍ PRO JEDTLIVÉ ÍSTSTI Ovládáníprovícemístností(až4zóny) Pro spuštění motoru ventilátoru těles(a) Clima Canal, nastavte Jaga tlačítko výkonu Ovládání pro jednotlivé místnosti na 4 volty. Strana

Více

Trailer EBS D - Popis systému

Trailer EBS D - Popis systému Trailer EBS D - Popis systému 1. vydání Tato publikace nepodléhá změnovému řízení. Nové verze naleznete na INFORMu na www.wabco-auto.com Copyright WABCO 2006 Vehicle Control Systems An American Standard

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

INFORMATIVNÍ TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍVĚS SPECIÁLNÍ KONTEJNEROVÝ PV 18

INFORMATIVNÍ TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍVĚS SPECIÁLNÍ KONTEJNEROVÝ PV 18 INFORMATIVNÍ TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍVĚS SPECIÁLNÍ KONTEJNEROVÝ PV 18 VYDÁNO : 24..2013 OBSAH URČENÍ PRODUKTU... 3 TECHNICKÝ POPIS... 3 PODVOZEK... 4 POJEZDOVÝ VOZÍK... 4 TAKTICKO - TECHNICKÁ DATA...

Více

NISSAN NV200 FURGON ZMĚNÍ VAŠE PODNIKÁNÍ. od 278 240 Kč bez DPH* 21% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu

NISSAN NV200 FURGON ZMĚNÍ VAŠE PODNIKÁNÍ. od 278 240 Kč bez DPH* 21% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu ZMĚNÍ VAŠE PODNIKÁNÍ od 278 240 Kč * 21% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR Nákladový prostor NV200 je dostatečně dlouhý pro dvě europalety Nákladový prostor NV200 byl chytře

Více

(T3) X 60

(T3) X 60 20 30 40 50 (T3) X 60 MOTOR Traktory řady X60 jsou poháněny motory PERKINS 1104D - 44TA splňující emisní normu TIER 3. Tento motor je řadový čtyřválec o objemu 4,4 litru, vybavený turbodmychadlem a mezichladičem

Více

Unikátní souprava nůžkových zapuštěných zvedáků ECOLIFT o nosnosti 27 40,5 54 t

Unikátní souprava nůžkových zapuštěných zvedáků ECOLIFT o nosnosti 27 40,5 54 t Autorizovaný zástupce prodeje a oprav autoservisní techniky Ivanovické nám. 3, 620 00 BRNO Tel./Fax 545 219 254, Tel. 545 229 728-9, 545 229 679 602 724 620, e-mail: smejkalova@miteral.cz www.miteral.cz

Více

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

OPERACE PROVÁDĚNÉ PŘI POPRODEJNÍM SERVISU : PNEUMATICKÉ ODPRUŽENÍ VZADU

OPERACE PROVÁDĚNÉ PŘI POPRODEJNÍM SERVISU : PNEUMATICKÉ ODPRUŽENÍ VZADU Snížení tlaku v pneumatickém okruhu Při zásahu na pneumatickém okruhu je nutné snížit tlak v okruhu na hodnotu atmosférického tlaku. POZOR : Vozidlo musí povinně stát koly na zemi. Snížení tlaku v pneumatickém

Více

Funkce dálkové aktivace viditelnosti a osvětlení. Funkce. Chování. Výstražná světla. Dálkový světlomet

Funkce dálkové aktivace viditelnosti a osvětlení. Funkce. Chování. Výstražná světla. Dálkový světlomet Funkce Funkce Následující funkce viditelnosti a osvětlení lze aktivovat dálkově: Další informace o osvětlení naleznete v dokumentech Odpojení hlavních světlometů a Přerušované blikání dálkových světel.

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 1498

Více

Rychlý referenční průvodce

Rychlý referenční průvodce Rychlý referenční průvodce VT55 & OBDII 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Sekce A Všeobecný popis Sekce B Spuštění Senzoru / Popis Výsledků Sekce C Použití OBDII Funkce / Update Proces Sekce D Instalace USB

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Automatické ovládání potkávacích a dálkových světel vozidla

Automatické ovládání potkávacích a dálkových světel vozidla Automatické ovládání potkávacích a dálkových světel vozidla Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace...2 Funkce systému...2 Výhody systému...2 Technické parametry...3 Montážní nářadí...3 Postup zapojení...3

Více

Dodatečná přídavná dálková světla. Popis. Možnosti zapojení

Dodatečná přídavná dálková světla. Popis. Možnosti zapojení Popis Popis Existují dvě různé možnosti zapojení v závislosti na tom, jakou ovládací jednotkou pro regulaci funkcí vidění a viditelnosti je vozidlo vybaveno. Nejnovější se v dokumentu nazývá CUV2, předchozí

Více

V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART

V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART II. pololetí Školení zákazníků V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART Paralelní diagnostika osciloskop Brzdové systémy Brzdy přívěsů Elektronicky řízené systémy Motory, common-rail

Více

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm mm] 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky

Více

ŠKODA KAROQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KAROQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ T IMO BEZKONTAKTNÍ IMOBILIZÉR

NÁVOD NA POUŽITÍ T IMO BEZKONTAKTNÍ IMOBILIZÉR NÁVOD NA POUŽITÍ T IMO BEZKONTAKTNÍ IMOBILIZÉR Úvod - Zařízení je možné použít ve všech vozidlech s 12V napájecím napětím. - Určené pro instalaci v interiéru vozidla. - Pozorně si přečtěte instrukce a

Více

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Plán školení Autorizované servisy Jaltest 2012. Pro profesionály v sektoru nákladních vozidel

Plán školení Autorizované servisy Jaltest 2012. Pro profesionály v sektoru nákladních vozidel Plán školení Autorizované servisy Jaltest 2012 Pro profesionály v sektoru nákladních vozidel 2 Plán Školení Autorizované Servisy Jaltest 2012 OBSAH Školení, NEJLEPŠÍ CESTA Struktura školícího plánu Kurzy

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Stabilizátory (pérování)

Stabilizátory (pérování) Stabilizátory (pérování) Funkce: Omezují naklánění vozidla při jízdě zatáčkou nebo při najetí na překážku. Princip: Propojují obě kola téže nápravy. Při souměrném propružení obou kol vyřazeny z funkce,

Více

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH 1. VYTVOŘENÍ UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NA STRÁNKÁCH MATHWORKS: Na odkazu níže si vytvořte účet na stránkách MathWorks s použitím Vaší školní emailové adresy

Více

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová 1 Zapojení 2 3 Technické parametry 1. Popis SIDONE je postranní motor pro rolovací vrata se zabudovanou bezpečnostní

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem

Více

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR NISSAN NV200 VAN Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu 288 810 Již od 288 810 Kč MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR Nákladový prostor NV200 byl chytře navržen tak, aby byly vnitřní rozměry co největší a je tak

Více

Za 12 045 Kč Úrok 0 % + měsíčně + Výbava Motor Výkon Převodovka Pohon Cena

Za 12 045 Kč Úrok 0 % + měsíčně + Výbava Motor Výkon Převodovka Pohon Cena Nový RAV4 Ceník Za 12 045 Kč = Úrok 0 % + měsíčně + Garance budoucí hodnoty vozu Kombinace paketů se zvýhodněním až 50 000 Kč! Výbava Motor Výkon Převodovka Pohon Cena Power 2,0 Valvematic 111 kw 6 M/T

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Aktivace omezovače točivého momentu. Popis. Všeobecně. Omezení točivého momentu 1

Aktivace omezovače točivého momentu. Popis. Všeobecně. Omezení točivého momentu 1 Popis Popis Všeobecně Funkce omezení točivého momentu se používá pro aktivaci omezení točivého momentu motoru podle předem definovaného nastavení. Žádné specifické podmínky nemusí být dodrženy pro aktivaci

Více

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

Farmall U Pro Efficient Power Představení prémiového traktoru

Farmall U Pro Efficient Power Představení prémiového traktoru 1 Nabídka modelů Farmall U Pro pro rok 2013 Tier 4a made in Aust r ia Model Motor jmenovitý výkon při 2300 min -1 (k) max. výkon při 1900 min -1 (k) Převodovka Hydraulika Max. zdvihací síla Hmotnost Min.

Více

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM PRU VODCE RYCHLÝM SPUŠTE NÍM NAVIGACE ÚVODNÍ STRANA C ESKY Začínáme Při prvním použití navigace se automaticky spustí počáteční nastavení. Postupujte následovně: Vyberte jazyk programu.

Více

Přizpůsobení zadního zakončení. Přizpůsobená délka zadního přesahu BEP-L020

Přizpůsobení zadního zakončení. Přizpůsobená délka zadního přesahu BEP-L020 Přizpůsobená délka zadního přesahu Přizpůsobená délka zadního přesahu Zadní přesah může být objednán z výrobního závodu v délkách po 10 mm mezi limitními hodnotami 750 mm a 5 200 mm (viz obrázek). Povolená

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3

Více

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw ACT 1,5 TSI/110 kw ACT (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw Motor 1,5 TSI/110 kw 4 4 Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

Thinking Ace Parking Smart

Thinking Ace Parking Smart Thinking Ace Parking Smart ACE PARKING řešení pro rozmístění střední velikosti ACE PARKING vícerozměrný mechanický systém typu výtahu, který rychle a bezpečně zaparkuje co nejvyšší počet vozidel na minimální

Více

Trailer EBS E1. Elektronický brzdový systém pro přívěsy

Trailer EBS E1. Elektronický brzdový systém pro přívěsy Trailer EBS E1 Elektronický brzdový systém pro přívěsy Trailer EBS E1 Elektronický brzdový systém pro přívěsy Popis systému Edice 2 Tato publikace není obnovována. Nové verze jsou dostupné na Informu

Více

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Vaše Opel unikátní heslo SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Insignia, Edition, 2.0 CDTI (125kW/170k) Start/Stop, 6stupňová manuální převodovka Barva Šedá Satin Steel (GF6) Model Látkové čalounění Milano, černé

Více

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Firefoxu... 3 3. První přihlášení... 4 4. Odstraňování

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 2,0 TSI/140 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

Manuál k pracovní stanici SR500

Manuál k pracovní stanici SR500 Manuál k pracovní stanici SR500 Obsah Manuál k pracovní stanici SR500...1 1. Bezpečnostní pokyny...2 1.1 Instalace a uvedení do provozu...2 1.2 Odpovědnost za škody...2 1.3 Popis symbolů...2 2. Instalace...3

Více

Stručný návod na ovládání a zapojení CCTV Videotelefonu *H1017

Stručný návod na ovládání a zapojení CCTV Videotelefonu *H1017 - 0 - Stručný návod na ovládání a zapojení CCTV Videotelefonu *H1017 Před samotnou instalací CCTV Videotelefonu si, prosím, přečtěte Uživatelský manuál pro H1017 CCTV Videotelefon. Úplný a aktuální uživatelský

Více

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ 2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ INSTALACE EGO-N 2.1 Úvod Studenti by se měli seznámit s funkcemi na přípravku charakterizující jednoduché inteligentní sběrnicový systém Ego-n firmy ABB. Úkolem

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/96 kw G-TEC (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

ŠKODA FABIA Zážehové motory

ŠKODA FABIA Zážehové motory ŠKODA FABIA Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.11 Diagnostika automobilů Kapitola 31 Haldex

Více

TEBS E VERZE TEBS E0 AŽ E4 POPIS SYSTÉMU

TEBS E VERZE TEBS E0 AŽ E4 POPIS SYSTÉMU TEBS E VERZE TEBS E0 AŽ E4 POPIS SYSTÉMU TEBS E Elektronický brzdový systém pro přípojná vozidla (verze TEBS E0 až E4) Popis systému Edice 7 Tato publikace není obnovována. Aktuální verzi naleznete na

Více

SMĚRNICE. SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/66/ES ze dne 13. července 2009 o mechanismu řízení kolových zemědělských a lesnických traktorů

SMĚRNICE. SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/66/ES ze dne 13. července 2009 o mechanismu řízení kolových zemědělských a lesnických traktorů 1.8.2009 Úřední věstník Evropské unie L 201/11 SMĚRNICE SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/66/ES ze dne 13. července 2009 o mechanismu řízení kolových zemědělských a lesnických traktorů (kodifikované

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Komponenty pro hydraulickou výbavu

Komponenty pro hydraulickou výbavu Všeobecné informace Všeobecné informace Z výrobního závodu lze objednat kompletní hydraulický systém. Je také možné objednat samostatné komponenty pro hydraulickou výbavu, například pro tahače snávěsem

Více