Dobrý den, tato příručka Vám nabízí základní informace o Následné péči Jihlava.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dobrý den, tato příručka Vám nabízí základní informace o Následné péči Jihlava."

Transkript

1 Dobrý den, tato příručka Vám nabízí základní informace o Následné péči Jihlava.

2 1. Cíle programu Program a služby Následné péče Jihlava nabízejí intenzivní doléčovací program v ambulantní i pobytové formě, který uživatelům služby pomáhá vytvořit vhodné podmínky pro abstinenci a začlenit se zpátky do života. Cílem služby je dovršení procesu terapie a podpora abstinujících při zvyšování jejich kompetencí v sociální, zdravotní a osobní oblasti v rámci koncepce prevence relapsu. Poskytujeme mimo jiné podporu při: - řešení otázek spojných s vhodným zaměstnáním, pracovním uplatněním a odbornou kvalifikací - zajištění bydlení - zajištění odpovídající lékařské péče - řešení dluhů - rozvoji osobnosti, uspokojování duchovních potřeb a vytváření hodnotového systému - vytváření strategií a technik zaměřených na udržení abstinence - změně životního stylu - řešení vztahových a rodinných problémů. 2. Pro koho je služba určena Služba následné péče je určena pro osoby s anamnézou závislosti na návykových látkách, které prokazatelně minimálně tři měsíce abstinují a jsou motivovány k životu bez drog. Dále mohou služby následné péče využívat rodiče, partneři či jiné blízké osoby uživatelů služby.

3 Zájemce o službu, musí nejdříve zaslat Žádost o poskytnutí služby, formulář nalezne na Nedílnou součástí je ručně psaný životopis, motivační dopis a doporučení z léčby. Po doručení žádosti je zájemce pozván na přijímací pohovor v místě poskytování služby. U pobytové formy služby je nutný plynulý přechod z léčby do bydlení (maximálně 24 hodin po propuštění z léčebného zařízení) a úhrada všech povinných poplatků v den nástupu do služby. 3. Jak nás kontaktovat Veškeré informace naleznete na webových stránkách Kontaktovat nás můžete telefonem na číslech , , nebo elektronicky naslednapece.jihlava@charita.cz. Můžete nás také navštívit přímo v našem zařízení na adrese Mahenova 16, Jihlava. 4. Financování Následné péče Jihlava Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. SLUŽBY JSOU POSKYTOVÁNY BEZPLATNĚ, POUZE U POBYTOVÉ FORMY SI UŽIVATEL SLUŽBY PŘISPÍVÁ NA BYDLENÍ.

4 5. Principy naší práce Respekt - služby jsou poskytovány s úctou k uživatelům, usilují o zachování všech jejich práv a důstojnosti. Směřování k soběstačnosti - služby jsou poskytovány takovým způsobem, aby nevedly k vytváření závislosti na službě, je kladen důraz na podporu uživatelů, která zvýší míru jejich soběstačnosti v přirozeném prostředí. Dobrovolnost - služba je poskytována na základě svobodného rozhodnutí uživatele. Individualita - služby jsou poskytovány s ohledem na individuální přání a potřeby uživatele (čerpá služby podle svých aktuálních potřeb atd.). Princip komplexnosti - zařízení ctí model bio-psycho-spirito-sociální dimenze každého jednotlivce a přístupy k případu vždy vycházejí z uvedeného modelu. Princip dostupnosti - ať již vnější, kdy je zařízení dostupné pro každého jedince cílové skupiny, tak i vnitřní dostupnost - pracovníci a pracovní postupy jsou všem uživatelům služeb bez ohledu na jakýkoliv diskriminační aspekt (věk, pohlaví, aj.) všem přístupné.

5 6. Nabízené služby Individuální poradenství/terapie probíhá strukturovaně, a to na základě smluveného kontraktu a individuálního plánu, který se průběžně upravuje dle vývoje situace uživatele služby. Hlavním cílem je poskytnout podporu při abstinenci, nabídnout prostor pro řešení potíží, které se v období abstinence objevily, pomáháme uživateli služby zorientovat se v jeho životní situaci apod. Standardní délka jednoho sezení je 50 minut. Frekvence sezení a jeho konkrétní termíny se odvíjí od individuální domluvy s terapeutem (garantem), se kterým uživatel spolupracuje. Sociální poradenství zaměřuje se na stabilizaci životní situace uživatele a jeho schopnosti řešit běžné sociální problémy (hledání zaměstnání, bydlení, řešení právních problémů, splácení dluhů apod.). Skupinová terapie (terapeutická skupina) skupiny jsou určeny abstinujícím uživatelům služby následné péče a jejími cíly jsou posilování abstinence a sebekontroly, ale také pomoc s nejrůznějšími traumatickými zážitky apod. Rodinné poradenství/terapie poskytuje možnost práce s rodinou klienta za přítomnosti všech členů rodiny nebo jen některých z nich. Rodina dochází na společná sezení do zařízení. Délka a intenzita spolupráce se odvíjí od předem dohodnutého kontraktu a plánu. Rodinná terapie může proběhnout jako jednorázová konzultace nebo v podobě pravidelných sezení. V případě zájmu lze zorganizovat také rodičovské skupiny. Skupiny prevence relapsu představují 14 tematicky zaměřených skupin, které umožňují získat schopnosti a dovednosti potřebné ke zvládání chutí a rizikových situací.

6 Skupiny prevence relapsu dále napomáhají při rozhodování a řešení problémů v různých oblastech života apod. Arteterapie je léčebný postup, který využívá výtvarného projevu jako hlavního prostředku poznávání a ovlivňování lidské psychiky či mezilidských vztahů. Arteterapie probíhá dvakrát měsíčně v předem domluvené době. Zátěžové výjezdy uživatelé v druhé fázi programu (viz. dále) mohou absolvovat zátěžové výjezdy, jejichž hlavním cílem je motivace k alternativnímu trávení volného času a zvládání zátěžových situací jinak než za pomoci drog. Zátěžové výjezdy probíhají jedenkrát za čtvrt roku se zaměřením dle ročního období kola, turistika, lyže apod. 7. Struktura programu Uživatelé služeb NPJ postupně procházejí třemi fázemi programu. Délky jednotlivých fází lze částečně přizpůsobit individuálním potřebám každého klienta. První fáze anamnestická v délce maximálně 1 měsíc slouží ke sběru základních anamnestických dat, která jsou nezbytná pro další práci. V této fázi se snažíme zmapovat potřeby a přání uživatele služby a hledáme, kde všude bychom mohli klientovi poskytnout podporu. Uživatel je během této fáze důkladně seznámen s programem, jeho pravidly, pracovníky, možnostmi apod. Klient využívá pravidelná individuální sezení, a to jednou až dvakrát týdně. Závěrem této fáze přistupujeme k uzavření Smlouvy o poskytnutí služby následné péče a sestavujeme individuální plán. Poté může uživatel služby postoupit do druhé fáze programu a začít se účastnit skupinových aktivit. Uživatelé pobytové formy služby využívají program v plném rozsahu ihned po nástupu do služby.

7 Druhá fáze růstová trvá optimálně 5 7 měsíců a slouží ke zpracování cílů, které si klient určil jako prioritní, popř. může během této doby formulovat další cíle, kterých by chtěl dosáhnout. Uživatel služby si postupně hledá zaměstnání či ubytování, řeší své dluhy, zabývá se oblastí vztahů a volného času, učí se zvládat pravidelné povinnosti a řešit každodenní problémy, hledá nové způsoby odpočinku a zábavy a pracuje na stabilizaci životního stylu tak, aby mohl v budoucnu dále abstinovat. V této fázi se klient učí pracovat se svou závislostí, zvládat chutě, předvídat rizikové situace a možnosti jejich řešení apod. Uživatel služby se v rámci této fáze plně účastní všech skupinových aktivit. Nadále probíhají individuální pohovory s garantem, jejichž frekvenci si klient volí sám dle potřeby (doporučujeme minimálně jedno sezení týdně). Přibližně po pěti měsících dochází k hodnocení posunu klienta a je navržen termín odluky. Třetí fáze odpoutávací v délce 2 až 6 měsíců směřuje k postupné nezávislosti na službách následné péče. Uživatel přebírá zodpovědnost, umí zacházet se svým volným časem, hospodaří s penězi, má reálný pohled na své možnosti apod. Tato fáze je zahájena odlukou uživatele v délce jednoho měsíce, kdy se klient bez jakékoliv podpory služby vypořádává se situacemi v běžném životě. Po návratu z odluky dojde ke zhodnocení tohoto období a je navržen termín ukončení služby. V období zbývajícím do ukončení služby se uživatel společně se svým garantem zabývá tématy, která nebyla dostatečně zpracována či dalšími tématy, která přinesla odluka.

8 8. Složení týmu Garant každý uživatel vstupující do služby získává svého garanta, který jej provází celým programem a který s ním plánuje kroky vedoucí k naplnění stanovených cílů. Garant pomáhá uživateli orientovat se ve vlastní situaci, poskytuje emoční podporu při abstinenci, nabízí prostor pro řešení potíží spojených s užíváním drog a sociální stabilizací. Skupinový terapeut řídí skupinu, dbá na bezpečné prostředí ve skupině, podporuje vzájemnou komunikaci jednotlivých členů skupiny a vede je k náhledu na vlastní problémy i problémy ostatních členů. Arteterapeut seznamuje uživatele s principy arteterapie a řídí arteterapeutickou skupinu. 9. Pravidla užívání služby následné péče Kardinální pravidla - Uživatel služby následné péče abstinuje od všech drog (jedná se o všechny nelegální drogy, alkohol, léky užívané bez lékařského předpisu nebo ve vyšších dávkách, než předepsal lékař a gambling). - Uživatelé služby mají zákaz jakékoliv manipulace s drogami a alkoholem v zařízení, zákaz vnášení těchto látek do objektu apod. Tento zákaz se vztahuje i na předměty užívané k aplikaci drog. - V případě jednorázového porušení abstinence se jedná o tzv. laps a uživatel služby má povinnost nejpozději do 24 hodin (telefonicky, osobně) oznámit tuto skutečnost pracovníkovi zařízení a tuto situaci řešit.

9 Pokud již uživatel služby dochází do skupinového programu, je přerušena jeho účast na něm, a to až do doby zpracování lapsu/relapsu v rámci individuálních setkání s terapeutem. Po této pauze oznamuje a řeší laps/relaps na skupině. V případě dalších opakovaných lapsu/relapsů rozhoduje o dalším setrvání klienta v programu tým následné péče. - V případě akutní intoxikace může uživatel z důvodu ochrany ostatních uživatelů vstoupit do zařízení nejdříve 24 hodin od porušení abstinence a pouze tehdy, je-li v zařízení přítomen člen týmu. - Nedodržování doléčovacího programu a narušování jeho chodu, stejně jako neplnění cílů a úkolů stanovených uživatelem v kontraktu (individuálním plánu) může být důvodem pro vyloučení uživatele z programu (uživatel je na příklad povinen předem omluvit svoji případnou neúčast na programu). - Zákaz násilného chování včetně slovní agrese, manipulace se zbraněmi v zařízení, ničení nebo krádeže majetku ostatních uživatelů, pracovníků nebo zařízení apod. Při porušení těchto pravidel bude s uživatelem přerušena spolupráce (na dobu 1-6 měsíců dle závažnosti přestupku). O délce přerušení spolupráce rozhoduje tým následné péče.

10 Další pravidla a podmínky - Partnerský nebo intimní (sexuální) vztah mezi uživateli služby následné péče se nedoporučuje. Pokud takový vztah vznikne, partneři jeho existenci sdělují pracovníkovi a ten s nimi následně po konzultaci v týmu řeší jejich další působení v programu. Není umožněna přítomnost obou na skupinových aktivitách. - Uživatel může být namátkově testován na přítomnost drog a alkoholu v těle. Odmítnutí testu je vnímáno, jako by test byl pozitivní. - Informace týkající se zařízení následné péče a ostatních uživatelů jsou považovány za důvěrné a nesmí být klientem vynášeny vně zařízení. - Ve všech prostorách zařízení, včetně prostranství před hlavním vchodem, platí zákaz kouření! - Klient si v zařízení nenechává své věci (bez dozoru). Následná péče jihlava není odpovědná za jejich ztrátu. - Klient může přivádět do zařízení své osoby blízké (rodiče, děti, partneři ) pouze v případě, že tyto osoby budou nějakým způsobem zapojeny do programu. 10. Stížnosti Snahou Následné péče Jihlava je zajistit svým uživatelům vysokou kvalitu poskytovaných služeb, proto jsou stížnosti, náměty a připomínky k poskytování služeb vítány. Podání stížnosti - Uživatel má právo stěžovat si na cokoliv, co se týká poskytování služby. - Svoji stížnost má klient také právo odvolat. - Klient může svoji stížnost, námět či připomínku vyjádřit ústně kterémukoliv z pracovníků následné péče.

11 Povinností pracovníka je nabídnout klientovi pomoc s písemným zpracováním stížnosti, námětu či připomínky a sepsat protokol o ústní stížnosti. - Klient může svoji stížnost, námět nebo připomínku vyjádřit písemně a zaslat poštou na adresu zařízení, vhodit do poštovní schránky, zaslat em či osobně předat pracovníkovi poskytované služby. - Klient má právo svoji stížnost anonymně vhodit do schránky k tomu určené. Ta je umístěna na chodbě zařízení před terapeutickou místností. Tato schrána je pracovníky pravidelně vybírána. - Klient má právo vznést stížnost, námět či připomínku v rámci průzkumu spokojenosti se službou, který se uskutečňuje jednou ročně. - Klient má právo nechat se při podávání a řešení stížnosti zastupovat jinou osobou (např. příbuznými) či organizací (např. občanskou poradnou apod.). Řešení stížnosti - Klient má právo být informován o způsobu řešení své stížnosti, námětu či připomínky, a to do 30 dnů od podání. - Všechny podněty jsou řešeny písemně, a to i v případě, že stížnost byla podána ústně. U anonymních stížností je reakce vyvěšena na nástěnce vedle schránky, u ostatních stížností je klientovi písemné vyjádření předáno osobně nebo poštou. - Podněty v rámci Následné péče Jihlava řeší vedoucí střediska. Podle povahy stížnosti se projednání mohou účastnit i další pracovníci zařízení. Stížnosti týkající se práce pracovníka či pracovníka samého řeší jeho přímý nadřízený. - V případě nespokojenosti s vyřízením stížnosti vedoucím zařízení či v případě nedodržení 30 denní lhůty pro vyřízení stížnosti, má klient právo obrátit se na ředitele Oblastní charity Jihlava, ředitele Diecézní charity Brno, na krajský úřad, občanskou poradnu, veřejného ochránce práv a na český helsinský výbor.

12 11. Práva uživatelů služby Následné péče Jihlava Uživatelé NP mají právo - na podpůrné prostředí bez nelegálních návykových látek, alkoholu a návykového chování - na přístup k poskytovaným službám bez ohledu na pohlaví, rasu, národnost, původ, barvu pleti, identitu, věk, sexuální orientaci, politickou příslušnost, duševní a fyzický handicap, zdravotní stav, předešlou kriminální činnost, veřejné postavení nebo socioekonomický status. - na důstojnost, respekt, zdraví a bezpečí po celou dobu poskytování služeb. - na srozumitelné a včasné informování o programu a průběhu poskytovaných služeb, o všech aktuálních pravidlech, nařízení programu, stejně jako o sankcích, disciplinárních opatřeních, úpravách pravidel apod. - znát odůvodnění všech hrazených poplatků a nákladů, způsoby plateb, na přístup k financím a osobnímu majetku v průběhu programu a ke dni ukončení programu. - na přístup k procesu řešení stížností, týkajících se pravidel, sankcí, disciplinárních opatření, úprav pravidel a poskytování služby. - spolurozhodovat o službách, které jsou klientovi nabízeny. - na zachování důvěrnosti informací týkajících se účastníka programu, stejně jako všech osobních záznamů v souladu se zákony České republiky. - na informace o způsobu zpracování citlivých údajů, na nahlížení do osobní složky a na vysvětlení a odstranění pochybení vzniknuvších při zpracovávání citlivých údajů. - rozhodnout zda, komu a v jakém rozsahu budou poskytovány informace o průběhu využívání služby následné péče. - ukončit program kdykoliv bez fyzického či psychického nátlaku. - na podporu a pomoc v případě odchodu z programu z jakéhokoliv důvodu a na informace o podobných službách,

13 zdrojích a pobytových místech, nebo jiných vhodnějších službách. - na ochranu před skutečným nebo hrozícím tělesným trestem, před fyzickým, citovým nebo sexuálním zneužíváním a před nedobrovolným fyzickým omezováním. - na možnost vyžádat si názor dalšího odborníka. - na zprostředkování lékařského ošetření kvalifikovanými odborníky a právo jej odmítnout. - na zprostředkování právního poradenství a právo jej odmítnout. - znát vymezení zodpovědnosti členů týmu NPJ, jejich odpovídající výcvik a supervizi. - na ochranu před využíváním či zneužíváním vlastní osoby a svých blízkých ve prospěch zařízení nebo jeho zaměstnanců. - obdržet písemný záznam, potvrzení nebo závěrečnou zprávu o terapii a poskytovaných službách. 12. Pobytová forma služby Žadatelům o pobytovou formu služby bude vyhověno, pokud splní podmínky pro přijetí do služby a je volná kapacita bytu. Když není volná kapacita, je žadatel zařazen do seznamu čekatelů a v případě uvolnění místa bude bezodkladně kontaktován. V současné době je možné ubytovat celkem 5 osob. Jedná se o plně vybavený dvoupokojový byt v centru města. Cena ubytování Měsíční příspěvek na bydlení činí 2500Kč. Způsob úhrady je možný hotově nebo na účet v den nástupu do pobytové formy služby. Při nástupu do služby klient v hotovosti skládá vratnou zálohu ve výši 700Kč.

14 Délka ubytování Délka ubytování je nastavena individuálně dle potřeb klienta, v ideálním případě 4-6 měsíců. Soulad bydlení a doléčovacího programu Klient může využít ambulantní formy služby bez toho, aby zároveň musel využívat služby bydlení. Podmínkou využívání pobytové formy služby je však účast na programu NPJ v plném rozsahu. Adresa: Mahenova 16, Jihlava tel.: mobil: , následnapece.jihlava@charita.cz webové stránky:

15

PŘÍRUČKA PRO KLIENTY PROGRAMU NÁSLEDNÉ PÉČE JIHLAVA

PŘÍRUČKA PRO KLIENTY PROGRAMU NÁSLEDNÉ PÉČE JIHLAVA Dobrý den, PŘÍRUČKA PRO KLIENTY PROGRAMU NÁSLEDNÉ PÉČE JIHLAVA dovolujeme si Vám nabídnout příručku programu následná péče, která Vám poskytne základní informace o nabízené službě. Doufáme, že Vám bude

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE PROGRAMU NÁSLEDNÉ PÉČE JIHLAVA

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE PROGRAMU NÁSLEDNÉ PÉČE JIHLAVA PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE PROGRAMU NÁSLEDNÉ PÉČE JIHLAVA Dobrý den, dovolujeme si Vám nabídnout příručku programu Následné péče Jihlava, která Vám poskytne základní informace o nabízené službě. Doufáme, že

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby Příloha 64TR/1 Název žadatele: Diecézní charita Brno IČO: 44990260 Druh poskytované služby: 64 služby následné péče Název a místo zařízení poskytované sociální služby: Následná péče, Hybešova 10, 674 01

Více

Průvodce sociální službou

Průvodce sociální službou Průvodce sociální službou OKAMŽITÁ KAPACITA SOCIÁLNÍ SLUŽBY JSOU: 3 KLIENTI (roční kapacita 12 klientů) PROVOZNÍ DOBA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JE: TERÉNNÍ SLUŽBY: STŘEDA 15:00 19:00 hod., PÁTEK

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Kodex práv a povinností klientů

Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Klient v primární prevenci Phénix V primární prevenci rozlišuje klienty na účastníky, tedy ty, kteří se zúčastňují programu (žáci, studenti,

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104. Sociální služba sociální rehabilitace PODNĚTY A PŘIPOMÍNKY

MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104. Sociální služba sociální rehabilitace PODNĚTY A PŘIPOMÍNKY MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 PODNĚTY A PŘIPOMÍNKY 1 Obecná ustanovení MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 MENS

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

uzavírají smlouvu o poskytování odborného sociálního poradenství v textu dále jen smlouva

uzavírají smlouvu o poskytování odborného sociálního poradenství v textu dále jen smlouva Smlouva o poskytování odborného sociálního poradenství č. X/XXXX Uzavřená podle 91 a 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

Nemocnice Na Pleši s.r.o. Nová Ves pod Pleší 110, PSČ PRÁVA PACIENTŮ

Nemocnice Na Pleši s.r.o. Nová Ves pod Pleší 110, PSČ PRÁVA PACIENTŮ PRÁVA PACIENTŮ 1. Právo na svobodný informovaný souhlas a osobní svobodu: Zdravotní služby lze pacientovi poskytnout pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem. Pacient má právo svobodně se rozhodnout

Více

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU I. Úvod 1) Směrnice je určena pro sociální službu terénní program, kterou

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ CENTRUM POMOCI z.ú., odlehčovací služba IČO: 68899327, Kašparova 2978/1, 733 01 Karviná-Hranice, č. účtu 2601001526/2010, tel: 596 347 845, 603 734 223, e-mail: galaxie.karvina@atlas.cz, http://www.galaxie-karvina.cz

Více

Žádost o přijetí do Darmoděj z.ú. - Služby následné péče

Žádost o přijetí do Darmoděj z.ú. - Služby následné péče Žádost o přijetí do Darmoděj z.ú. - Služby následné péče Jméno a příjmení:... Trvalé bydliště:... Rodné číslo:..... Zdravotní pojišťovna:... Adresa, na které jsem nyní k zastižení (vč. telefonu):......

Více

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ TyfloCentrum Ostrava, o. p. s. náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Ostrava IČ: 25863151 INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Obsah 1. Poslání služeb odborného sociálního poradenství

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

SMĚRNICE ŘEDITELE STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU

SMĚRNICE ŘEDITELE STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU Armáda spásy v České republice, z. s. Centrum sociálních služeb Bohuslava Bureše, Tusarova 60, Praha 7 SMĚRNICE ŘEDITELE STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO

Více

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb Samota 224, 270 33 Jesenice, IČ 71209867 Tel.: 313 599 219, e-mail: sunkovsky@domovjesenice.cz, www.domovjesenice.cz -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Uživatel domova pro seniory Trutnov, zaměstnanec, rodinný příslušník,

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65BK205 Centrum PRO Boskovice,

Více

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Vnitřní pravidla pro poskytování odborného sociálního poradenství Kontakty: sociální pracovník pověřený vedením vstupních bytů

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

Restart hodnocení a prezentace výsledků projektu. Michal Růžička, Julie Wittmannová. Projekt OP LZZ, reg. č. CZ.1.04/5.1.01/77.

Restart hodnocení a prezentace výsledků projektu. Michal Růžička, Julie Wittmannová. Projekt OP LZZ, reg. č. CZ.1.04/5.1.01/77. Restart hodnocení a prezentace výsledků projektu Michal Růžička, Julie Wittmannová Projekt OP LZZ, reg. č. CZ.1.04/5.1.01/77.00377 Mezinárodní spolupráce P- Centrum FOUNDATION66 HUM London Build on Belief

Více

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Intervenční centrum Kladno Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Setkání Vega, 12.5.2015 Intervenční centra: z. 108/2006 Sb. 60a Intervenční centra (1) Na základě vykázání ze společného obydlí podle

Více

Model sociální služby Terapeutická komunita

Model sociální služby Terapeutická komunita Model sociální služby Terapeutická komunita Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Sociální služba: Odborné sociální poradenství, 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

Sociální služba: Odborné sociální poradenství, 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Organizace Centrum Anabell, z. ú. Masarykova 506/37 602 00 Brno IČ: 266 06 518 Místo poskytované služby Masarykova 506/37 602 00 Brno IČ: 266 06 518 Provozní doba: Úterý Středa Čtvrtek Pátek 10:00 18:00

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

DOHODA O ÚČASTI V PROJEKTU SPOKOJENÁ RODINA

DOHODA O ÚČASTI V PROJEKTU SPOKOJENÁ RODINA Triadis, o. p. s. tel.: 224 261 683 Děkanská vinice I 16/819 e-mail: kontakt@triadis.cz 140 00 Praha 4 IČ 693 46917 DOHODA O ÚČASTI V PROJEKTU SPOKOJENÁ RODINA Triadis, o.p.s. Zastoupená ředitelkou Mgr.

Více

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Soubor informací o poskytované službě DŮM NA PŮL CESTY Centrum sociálních služeb Ostrava, příspěvková organizace

Více

ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center

ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center Preambule 1. Principy práce s klientem VIDA centra 2. Východiska pracovníků VIDA center 3. Postupy při řešení etických problémů Preambule Pracovník VIDA centra respektuje

Více

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD)

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD) Centrum J. J. Pestalozziho, o.p.s. Azylový dům Malecká 613 537 05 Chrudim tel.: 469 311 460/611, 725 719 028 e-mail: ad.chrudim@pestalozzi.cz web: www.pestalozzi.cz INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství IDENTIFIKÁTOR: 7235009 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Centrum poradenství

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č.

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č. Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno Standard č. 7 Pobytová služba Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé pečovatelské služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší Litvínov-Janov ,

Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší Litvínov-Janov , Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší 177 435 42 Litvínov-Janov 476 742 030 608 117 204,e-mail: dss@dsslitvinov.cz detašované pracoviště Křížatecká čp.16 Litvínov 476 742 042

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY 1) Obecná ustanovení MENS SANA o.s. má stanovena pravidla pro vyřizování podnětů,

Více

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Veškeré stížnosti a připomínky jsou posuzovány jako podnět ke zlepšení poskytovaných

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 13/2012 Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb - 1 - Každá stížnost je motivem

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA Datum podání stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Kdo stížnost podává: Předmět stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Průběh šetření stížnosti, připomínky,

Více

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost.

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost. Metodický pokyn č. 7/2017 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování služeb Služba: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Organizace: Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace Vypracoval: sociální

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Vypracoval: Mgr. Michaela Machková Sociální pracovník Schváleno: 30.03.2015 Kontakty: vedoucí oddělení sociálních služeb: Mgr. Darina Kolková

Více

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce.

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Sociálně terapeutická dílna, B. Smetany 35, Město Albrechtice, PSČ 793 95 Popis realizace služby Posláním sociálně terapeutické

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Domov pro osoby se zdravotním postižením Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

STANDARD Č. 2 OCHRANA PRÁV OSOB PRÁVA UŽIVATELŮ

STANDARD Č. 2 OCHRANA PRÁV OSOB PRÁVA UŽIVATELŮ STANDARD Č. 2 OCHRANA PRÁV OSOB PRÁVA UŽIVATELŮ Pečovatelská služba Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro předcházení situacím, v nichž by v souvislosti s poskytováním sociální služby

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, 530 02 Pardubice Název: Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zpracoval: realizační

Více

Pečovatelská služba města Jílového

Pečovatelská služba města Jílového Pečovatelská služba města Jílového Pečovatelská služba Jílové Zřizovatel: Vedoucí územně samosprávného celku: Miroslav Kalvas Adresa zřizovatele Městský úřad Jílové Mírové náměstí 280 407 01 Jílové Ičo:00261408

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Cílová skupina Lidé s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od let z okresu Třebíč.

Cílová skupina Lidé s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od let z okresu Třebíč. Denní centrum Barevný svět, o.p.s. Denní centrum Barevný svět, o.p.s. je poskytovatelem sociální služby denní stacionář, podle 70 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Kontakt Adresa: Havířská 11, 301 00 Plzeň Tel.: 373 323 645 Mobil: 724 890 073 E-mail: vezeni@cppt.cz Web: www.cppt.cz

Kontakt Adresa: Havířská 11, 301 00 Plzeň Tel.: 373 323 645 Mobil: 724 890 073 E-mail: vezeni@cppt.cz Web: www.cppt.cz Kontakt Adresa: Havířská 11, 301 00 Plzeň Tel.: 373 323 645 Mobil: 724 890 073 E-mail: vezeni@cppt.cz Web: www.cppt.cz Otevírací doba Pondělí: Věznice Plzeň Úterý: 8:00 16:00 (1x měsíčně Věznice Horní

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ DOMUS - Centrum pro rodinu, z. s. Hřímalého 4 301 00 Plzeň tel: +420 733 733 061 +420 734 754 049 e-mail: domus@domus-cpr.cz VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4,

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Pečovatelská služba, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Pečovatelská služba je

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním služby Odborného sociálního

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku.

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku. Název poskytovatele: Druh služby: Forma služby: Název zařízení: Místo poskytování: Unie Kompas odborné sociální poradenství, 37 b ambulantní, terénní Logos poradna pro děti, dospívající a jejich rodiče

Více

Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s.

Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s. Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s. Řád řešení stížností obsahuje možnosti podání stížností, postup vyřízení a jeho lhůty, v řádu jsou dále uvedeny kontakty na další nezávislé instituce,

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Popis realizace poskytované sociální služby Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Tento dokument je soubor informací o této sociální službě. Další informace je možno poskytnout a dotazy zodpovědět telefonicky,

Více

Kontakt Adresa: Havířská 11, 301 00 Plzeň Tel.: 373 323 645 Mobil: 724 890 073 E-mail: vezeni@cppt.cz Web: www.cppt.cz

Kontakt Adresa: Havířská 11, 301 00 Plzeň Tel.: 373 323 645 Mobil: 724 890 073 E-mail: vezeni@cppt.cz Web: www.cppt.cz Kontakt Adresa: Havířská 11, 301 00 Plzeň Tel.: 373 323 645 Mobil: 724 890 073 E-mail: vezeni@cppt.cz Web: www.cppt.cz Otevírací doba Pondělí: Věznice Plzeň Úterý: 8:00 16:00 (1x měsíčně Věznice Horní

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Adiktologická péče v ÚVN. Mgr. Kateřina Mladá AT Konference, Seč,

Adiktologická péče v ÚVN. Mgr. Kateřina Mladá AT Konference, Seč, Adiktologická péče v ÚVN Mgr. Kateřina Mladá AT Konference, Seč, 7. 6. 2017 Cíle přednášky představit nové možnosti uplatnění profese adiktologa v rámci zdravotnictví (nemocniční péče) konkrétní ukázka

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služby mají stanovené vnitřní předpisy, které upravují podání, řešení stížnosti. 1. Definice stížnosti:

Více

Vnitřní pravidla služby Fénix střediska Naděje SKP

Vnitřní pravidla služby Fénix střediska Naděje SKP Vnitřní pravidla služby Fénix střediska Naděje SKP Vedoucí střediska Naděje SKP: Mgr. Lucie Vehovská Adresa: Kylešovská 10, 746 01 Opava Telefonní spojení: 737 615 459, 553 653 776 Email: fenix@charitaopava.cz,

Více

2. OCHRANA PRÁV OSOB VYUŽÍVAJÍCÍCH PEČOVATELSKOU SLUŽBU A SLUŽBU V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

2. OCHRANA PRÁV OSOB VYUŽÍVAJÍCÍCH PEČOVATELSKOU SLUŽBU A SLUŽBU V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB Pečovatelská služba Rakovník Wintrovo nám. 1903, 269 01 Rakovník, IČO: 47012790 Příspěvková organizace Města Rakovníka, zřízená ke dni 1.10.1992 2. OCHRANA PRÁV OSOB VYUŽÍVAJÍCÍCH PEČOVATELSKOU SLUŽBU

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé pečovatelské služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost 1. Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, 530 02 Pardubice Název: Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zpracoval: realizační

Více

Jednotlivcům starším 15 let, kteří naplňují minimálně tři uvedené charakteristiky:

Jednotlivcům starším 15 let, kteří naplňují minimálně tři uvedené charakteristiky: Terénní programy Poslání: Posláním terénní sociální práce je vyhledávání, motivace, pomoc a podpora jednotlivcům v obtížné životní (sociální) situaci, která je ohrožuje vyloučením nebo vylučuje z běžné

Více

Standard č. 7. Stížnost na kvalitu, nebo způsob poskytování Terénní osobní asistence

Standard č. 7. Stížnost na kvalitu, nebo způsob poskytování Terénní osobní asistence Standard č. 7 Stížnost na kvalitu, nebo způsob poskytování Terénní osobní asistence Terénní osobní asistence má stanovené vnitřní předpisy, které upravují podání, řešení stížnosti. 1. Definice stížnosti

Více

údaje o poskytovaných sociálních službách, podle zákona o sociálních službách č. 108 Sb.

údaje o poskytovaných sociálních službách, podle zákona o sociálních službách č. 108 Sb. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY údaje o poskytovaných sociálních službách, podle zákona o sociálních službách č. 108 Sb. 1. Název a místo zařízení, místo poskytování sociálních služeb 2. Druhy

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Poslání služby Cíl služby Zásady služby

Poslání služby Cíl služby Zásady služby Poslání služby Posláním Centra poradenství a pomoci Znojmo je poskytovat informace a pomoc osobám, které se nacházejí v nepříznivé životní situaci. Prostřednictvím poradenství napomáháme k posílení kompetencí

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, identifikátor:1899810 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním sociálně

Více

Metodika MS 7b. Výtisk č.:

Metodika MS 7b. Výtisk č.: PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTI, PODNĚTU, PŘIPOMÍNKY A POCHVALY Číslo předpisu: MS 7b Vydání: 3. Platnost od: 1.4.2011 Metodika MS 7b Výtisk č.: 1 Plánované datum revize ke dni: Počet stran: 31.5.2013

Více

57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku.

57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku. POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY 57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku. Poskytovatel: CEDR komunitní centrum, občanské sdružení, Křižíkova 918/32,

Více

INFORMACE K VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE A JEHO RODINY

INFORMACE K VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE A JEHO RODINY INFORMACE K VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE A JEHO RODINY Datum přijetí do péče Om/Nom Datum hodnocení Datum změny Pohlaví Adresa faktického pobytu Datum narození, rodné číslo Mateřský jazyk rodičů Mateřský

Více

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ Obsah: 1) PRAVIDLA A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. 2) EVIDENCE A LHŮTA VYŘÍZENÍ STÍŽNOSTÍ. 3) MONITORING A ANALÝZA. 4) ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ Touto

Více

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Domov poklidného stáří Vejprnice Baculus o.p.s., IČ: 26997355 Tylova 999, Vejprnice, PSČ 330 27 Tel.: 377 815 111, E-mail: info@baculus.cz; www.baculus.cz STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB

Více

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ ČÁST Na úvod si dovolujeme připomenout, kdo jsme a jaký je cíl naší činnosti. Základním cílem poskytované služby je

Více

Etický kodex sociálních pracovníků

Etický kodex sociálních pracovníků Etický kodex sociálních pracovníků 1. Etické zásady Sociální práce je založena na hodnotách demokracie, lidských práv a sociální spravedlnosti. Sociální pracovníci proto dbají na dodržování lidských práv

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK:

SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK: SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, Terénní sociální práce Chomutov

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK Připomínku, návrh a stížnost může každý, kdo v Dětském centru Veská (ve Veské, v Holicích, v Pardubicích) žije, pracuje, chodí na návštěvy nebo jinak spolupracuje.

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K

O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K Sukova 1055/24, 408 01 Rumburk Tel. 412 384 744, 412 384 745 Fax.: 412 332 774 IČO: 46 79 75 72, e-mail: reditel@charitarumburk.cz URL: www.charitarumburk.cz

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název zařízení: Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem, identifikátor služby: 8568124

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Sociální poradenství 5. Sociální poradna, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1.Základní údaje Poslání služby Posláním Sociální poradny

Více