SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM"

Transkript

1 SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM Obsah dokumentu Tento dokument popisuje funkcionalitu modulu EKO-KOM v programu Sklad odpadů 8 (dále jen SKLAD). Cílová skupina komu je modul EKO-KOM v programu SKLAD určen Modul EKO-KOM v programu SKLAD je určen uživatelům programu SKLAD, kteří zároveň používají program EVI s modulem EKO-KOM pro tvorbu čtvrtletních výkazů pro autorizovanou společnost EKO-KOM (typicky svozové firmy, sběrné dvory, technické služby a další zařízení ke sběru a výkupu odpadů). Základní popis funkcionality modulu EKO-KOM Modul EKO-KOM umožňuje při převodu dat z programu SKLAD do programu EVI (tj. při generování průběžné evidence ze skladových pohybů) nastavit u dávek splňujících definovaná kritéria atribut "Určeno pro Eko-kom" (a také další související atributy přenášené na výkazy pro Eko-kom generované z programu EVI). Dále umožňuje ze svozových (vyžaduje modul SVOZ) a běžných příjemek od obcí plnit tabulku nádob v programu EVI, která slouží jako podklad o množství přistavených a svezených nádob (pro výkaz svozových firem, které jsou obcí (obcemi) pověřeny k čtvrtletnímu vykazování vytříděných odpadů na území obce). To zajišťuje bezproblémovou tvorbu čtvrtletních výkazů pro EKO-KOM z programu EVI, bez nutnosti ručních zásahů v programu EVI. Aby bylo možné z programu EVI generovat čtvrtletní výkaz pro EKO-KOM, je nutné mít modul EKOKOM registrován i v programu EVI! Aktuálně program EVI podporuje tyto typy výkazů pro EKO-KOM: Obce - Výkaz o celkovém množství a druzích komunálního odpadu vytříděných a odstraněných v obcích Svozové firmy (pověřené obcí) - Výkaz o celkovém množství a druzích komunálního odpadu vytříděných a odstraněných v obcích Svozové firmy - Výkaz o celkovém množství a druzích živnostenských odpadů svezených svozovou firmou Definice pravidel pro označení vybraných dávek atributem "Určeno pro Eko-kom" (včetně nastavení doplňkových údajů pro výkaz) a nastavení parametrů pro přenos přistavených a svezených nádob do programu EVI se nachází v číselníku odpadů (menu Číselníky / Číselník odpadů) a je dostupná pod tlačítkem ( ) a z menu Odpad / Odpady určené pro Eko-Kom.

2 Definice pravidel pro převod do EVI Pokud je v programu EVI využíván modul EKO-KOM pro vytváření čtvrtletních výkazů o odpadech pro autorizovanou společnost EKO-KOM a.s. za účelem získání finančních prostředků z likvidace resp. z třídění odpadů z obalů, umožňuje modul EKO-KOM v programu SKLAD nastavit a následně převést do programu EVI pro vybrané druhy odpadů atributy týkající se těchto výkazů. Znamená to, že pro odpady s vazbou na katalogová čísla , , , , , , , , , a lze podle skladového místa a/nebo původce přiřadit příznaky, které se poté přenášejí do čtvrtletních výkazů pro EKO-KOM a.s. Jedná se o příznaky: Konečné zpracování Konečný zpracovatel Typ sběru Čiré / barevné sklo (katalog. č nebo ) Pouze nápojové kartony sbírané samostatně / ve směsi (katalog. č ) Nastavení pravidel pro přenos atributů pro výkazy EKO-KOM lze definovat v číselníku odpadů po stisku tlačítka ( ) nebo po stisku Ctrl+E (viz obr.). V této tabulce je možné nadefinovat pravidla, za jakých podmínek bude položka skladového pohybu při převodu do EVI označena příznakem Určeno pro EKO-KOM a jaké související příznaky EKO-KOM budou s daným odpadem přeneseny do EVI podle toho, na jaké skladové místo a/nebo od jakého původce je odpad převzatý. Pokud je v rámci převodu dat do EVI nalezeno pro převáděný záznam odpovídající pravidlo, dávka v EVI je označena příznakem Určeno pro EKO-KOM a jsou jí nastaveny i další doplňkové údaje pro výkaz EKO-KOMu, které jsou pro dané pravidlo definovány. Při tvorbě výkazů pro EKO-KOM z programu EVI jsou tyto dávky přeneseny do výkazu, pokud splňují všechny podmínky pro umístění na daný výkaz (tzn. odpovídající katalogové číslo odpadu, odpovídající kód nakládání).

3 Popis jednotlivých funkcí: Insert pořízení nového pravidla; F4 Delete F2 F5 není není změna kurzorem vybraného pravidla; smazání kurzorem vybraného pravidla; kopie pravidla přepočet záznamů, zobrazení aktuálního stavu (tzv. Refresh, Obnovení); parametry přenosu nádob do EVI (pro výkaz EKO-KOMu) export do MS Excel/XML/OO Calc Po stisku tlačítka ( ) nebo klávesy Insert je vyvolán formulář, ve kterém je možno zadat nové pravidlo, tj. k vybraným odpadům nadefinovat požadované příznaky pro výkazy EKO-KOM (viz obr.). Tyto atributy je možné definovat pro následující kombinace údajů (seřazeno podle priority při exportu do EVI): 1. Kód odpadu + skladové místo + původce 2. Kód odpadu + skladové místo 3. Kód odpadu + původce 4. Kód odpadu V praxi to znamená, že pro konkrétní skladové místo můžete k určitému kódu odpadu přiřadit nějaké (obecné) atributy (nazvěme je Pravidlo1), ale pokud nastavíte pro stejný kód odpadu ještě pravidlo definované kombinací kód odpadu + skladové místo + původce (nazvěme jej Pravidlo2), budou při exportu do EVI v případě tohoto původce přeneseny atributy EKO-KOM z pravidla2, který bude mít díky většímu upřesnění vyšší prioritu. O přenesení atributů EKO-KOM do programu EVI - Evidence odpadů se stará v rámci převodu dat do průběžné evidence exportní funkce Převod dat do EVI.

4 Parametry pro přenos počtu nádob Svozové firmy, které jsou obcí (obcemi) pověřeny k čtvrtletnímu vykazování vytříděných a odstraněných odpadů na území obce, mohou s pomocí modulu EKO-KOM ve SKLADU přenášet do EVI také informace o počtu přistavených a svezených obecních nádob jednotlivých odpadových komodit, které se následně automaticky vyplní při tvorbě výkazu: Výkaz o celkovém množství a druzích komunálního odpadu vytříděných a odstraněných v obcích. Aby byly údaje o počtu dané nádoby převedeny do EVI, musí pro daný kód odpadu této nádoby existovat pravidlo pro EKO-KOM (platné pro dané skladové místo a původce převáděné nádoby). Počty svezených nádob se počítají z realizovaných svozových (vyžaduje modul SVOZ) a/nebo běžných příjemek s vyplněným kódem nádoby a množstvím nádob. Počty přistavených nádob je možné Přenášet ze vzorových svozových tras Počítat z realizovaných svozových (vyžaduje modul SVOZ) a/nebo běžných příjemek s vyplněným kódem nádoby a množstvím nádob Mít předem nadefinovány v tabulce nádob v programu EVI a aktualizovat pouze informace o počtu vyvezených nádob (tato varianta vyžaduje, aby programy SKLAD i EVI pracovaly nad stejnou DB) Veškeré parametry ovlivňující přenos počtu nádob z programu SKLAD do EVI se nastavují v sekci pravidel pro EKO-KOM (pravidla pro EKO-KOM se spouštějí z číselníku odpadů stiskem tlačítka ( ))po stisku tlačítka ( ).

5 Popis funkcionality jednotlivých parametrů přenosu nádob do EVI Parametry pro rozsah exportu Přenášet nádoby obcí pro výkaz Ekokom Hlavní parametr pokud je aktivní, pokud je aktivní, při převodu dat ze SKLADU do EVI se přenášejí i počty nádob Započítávat nádoby z běžných příjemek Pokud je aktivní, přenášejí se i počty nádob běžných příjemek s vyplněným kódem nádoby a množstvím nádob Kompletní nahrazení dat v EVI Při převodu do EVI jsou informace o počtu přistavených a vyvezených obecních nádob kompletně nahrazeny informacemi ze SKLADU Aktualizace (vyžaduje, aby programy SKLAD i EVI byly připojeny ke stejné DB!) Pokud je v tabulce nádob programu EVI nalezen záznam pro shodnou obec, typ nádoby a komoditu, jako je převáděna ze SKLADU, dojde k aktualizaci hodnot pouze tehdy, je-li aktivní odpovídající parametr: Počtu přistavených o Pokud je aktivní, aktualizují se počty přistavených nádob Počtu vyvezených o Pokud je aktivní, aktualizují se počty vyvezených nádob Při aktualizaci smazat nepoužité nádoby v EVI o Z tabulky nádob v EVI budou odstraněny ty nádoby, které nejsou předmětem aktuálního exportu ze SKLADU Při aktualizaci založit nové nádoby v EVI

6 o o Do tabulky nádob v EVI budou vloženy i nádoby, které v původní tabulce nádob EVI nefigurovaly, ale jsou předmětem aktuálního exportu ze SKLADU Dosadit počet přistavených nádob Pokud je přenos nádob nastaven pouze na aktualizaci počtu vyvezených nádob, aktivací tohoto parametru se u nově založených nádob dosadí i počet přistavených Nádoby přenášet obcím Všem počty nádob do tabulky nádob v EVI budou přeneseny nebo aktualizovány pro všechny obce Označeným v číselníku subjektů - počty nádob do tabulky nádob v EVI budou přeneseny nebo aktualizovány pouze označeným obcím (označení lze provést v číselníku subjektů tlačítkem ( ) nebo klávesou F11. U nádob, které nemají vyplněn Typ nádoby, dosadit Umožňuje u nádob, které nemají v číselníku nádob vyplněn Typ nádoby (KH kontejner horní výsyp, KS kontejner spodní výsyp apod.) automaticky všem těmto nádobám doplnit některou z přípustných hodnot Pokud mají být na výkaz pro Eko-Kom (list Nádoby / sloupec Typ nádoby) dosazeny pro různé nádoby různé hodnoty, nastavte odpovídající typ nádoby v číselníku nádob. V kombinaci s tímto parametrem je možné nastavit v číselníku nádob pouze odlišnosti a nejčastější typ nádoby pak posazovat pomocí tohoto parametru. Při exportu do souboru VŽDY převádět tabulku nádob Pokud se data ze SKLADU do EVI přenášejí pomocí exportního souboru, umožňuje tento parametr přenášet tabulku nádob i v případě, že aktuální export ze SKLADU žádné nádoby neobsahuje I v případě, kdy je program EVI na jiném PC, přenesou se údaje o nádobách nejprve do tabulek EVI v DB SKLADU (stejně jako údaje o odpadech) a pak se z nich generuje exportní soubor. Parametry pro výpočet počtu přistavených nádob Nastavení těchto parametrů zásadně ovlivňuje, jaké hodnoty se dosadí do POČTU PŘISTAVENÝCH nádob! Pokud je přenos nádob nastaven pouze na aktualizaci počtu vyvezených nádob, nemají tyto parametry žádný vliv. Počet přistavených nádob ze svozových příjemek Použít počet ze vzorové trasy počty přistavených nádob se dosazují podle aktuálních počtů nádob na jednotlivých (obecních) stanovištích vzorových svozových tras o Automaticky korigovat chybové stavy (pokud nádoba na vzorové trase neexistuje nebo je počet nádob na svozové příjemce větší, než na vzorové trase, dosadit nejvyšší hodnotu ze svozových příjemek dané trasy) pokud je v realizovaných svozových příjemkách dané trasy nalezena nádoba, která není v aktuální vzorové trase nebo je počet svezených nádob na svozové příjemce vyšší než počet na vzorové trase, upraví se pro tuto nádobu počet přistavených podle nejvyšší hodnoty ze

7 o svozových příjemek dané trasy/stanoviště/nádoby/odpadu v rámci převáděného období Použít nejvyšší počet ze svozových příjemek trasy počet přistavených nádob se dosadí podle nejvyšší hodnoty ze svozových příjemek dané trasy/stanoviště/nádoby/odpadu v rámci převáděného období Duplicity shodný kód nádoby, kód odpad, původce parametry v této sekci umožňují nastavit, jak bude výpočet (resp. dosazení hodnot do počtu přistavených nádob) definován pro shodné nádoby různých tras, které mají shodný kód nádoby, kód odpadu a vazbu na stejného původce. Tím lze požadovaným způsobem určit, zda shodná nádoba na různých trasách / příjemkách reprezentuje stále tutéž nádobu nebo se jedná o různé nádoby jednoho původce. Pokud je taková shodná nádoba v rámci převáděných dat nalezena na více svozových příjemkách / trasách, je možné nastavit, zda se počet přistavených nádob bude počítat jako: Součet v rámci skladového místa o Pokud je shodná nádoba nalezena na více svozových příjemkách / trasách jednoho skladového místa, je počet přistavených nádob součtem hodnot za jednotlivé trasy / příjemky o Nastavte v případě, že shodné nádoby na různých trasách / příjemkách jednoho skladového místa reprezentují různé nádoby téhož původce Nejvyšší hodnota v rámci skladového místa o Pokud je shodná nádoba nalezena na více svozových příjemkách / trasách jednoho skladového místa, je počet přistavených nádob vypočten jako nejvyšší hodnota pro danou nádobu ze všech tras / příjemek daného skladového místa o Nastavte v případě, že shodné nádoby na různých trasách / příjemkách jednoho skladového místa reprezentují tutéž nádobu Součet nad rámec skladového místa o Pokud je shodná nádoba nalezena na různých skladových místech, je počet přistavených nádob součtem hodnot za jednotlivá skladová místa o Nastavte v případě, že shodné nádoby na různých skladových místech reprezentují různé nádoby téhož původce Nejvyšší hodnota nad rámec skladového místa o Pokud je shodná nádoba nalezena na různých skladových místech, je počet přistavených nádob vypočten jako nejvyšší hodnota pro danou nádobu ze všech skladových míst o Nastavte v případě, že shodné nádoby na různých skladových místech reprezentují tutéž nádobu Vzorové svozové trasy nepřevádět nádobu do počtu přistavených V případě, že se počet přistavených nádob dotahuje ze vzorových svozových tras (tj. aktuálních počtů nádob na jednotlivých (obecních) stanovištích vzorových svozových tras), je možné konkrétní nádobě na vzorové trase nastavit příznak Nepřevádět do přistavených nádob v EVI, který zajistí, že údaj o počtu této nádoby nebude započítán do celkového počtu přistavených nádob (pro daný kód nádoby, kód odpadu, původce). To umožňuje pro vybrané nádoby, které se nacházejí na více trasách, ale reprezentují tutéž nádobu zajistit, aby se údaj o počtu přistavených nádob přenášel pouze jednou.

8 Tento způsob může být alternativou k použití parametru přenosu nádob při nelezení shodných nádob na různých trasách / skladových místech (Duplicity shodný kód nádoby, kód odpad, původce) nebo lze oba tyto způsoby požadovaným způsobem kombinovat, aby byly počty přistavených nádob dosazeny dle aktuálních potřeb. Příznak Nepřevádět do přistavených nádob v EVI se nastavuje na formuláři nádob vzorové svozové trasy. Příznak lze také nastavit/odebrat hromadně všem nádobám daného stanoviště nebo celé svozové trasy pomocí kontextové nabídky tlačítka ( trasy. ) v tlačítkové liště u stanoviště nebo hlavičky vzorové

9 Nastavení typu nádoby v číselníku nádob Doporučení: Aby byly informace o nádobách na výkazu pro EKO-KOM kompletní, vyplňte u všech nádob v číselníku nádob odpovídající údaj Typ nádoby. Určení komodity nádoby Komodita nádoby na výkazu pro EKO-KOM (list Nádoby / sloupec Kód komodity) se automaticky doplňuje podle odpovídajícího pravidla pro EKO-KOM (pro daný kód odpadu / původce / skladové místo převáděné nádoby). V případě, že je pro daný kód odpadu možno zvolit více variant (aktuálně pro Kompozitní obaly, pokud není nastaven atribut Pouze nápojové kartony), nastavuje se komodita ručně v daném pravidlu volbou z přípustných hodnot.

10 Převod dat ze SKLADU do EVI Označení příslušných záznamů příznakem Určeno pro EKO-KOM, vyplnění souvisejících údajů dle definovaných pravidel a aktualizace počtu nádob je prováděna v rámci zabudované funkce Převod dat do EVI (menu Program / Převod dat do EVI) podle aktuálního nastavení pravidel a parametrů modulu EKO-KOM. Doporučení: Před převodem dat do EVI důrazně doporučujeme provést zálohu databáze!

11 Pokud jsou součástí exportu také informace o počtech nádob, je zobrazeno upozornění s možností zkontrolovat, případně opravit parametry ovlivňující rozsah exportu a výpočty hodnot. Zároveň je po provedení exportu zobrazen textový soubor s informacemi o počtech aktualizovaných, vložených a smazaných nádob v tabulce nádob programu EVI (spolu s informací o kódu nádoby, komoditě a původci každé nádoby.

12 Kontakt na autory programu: INISOFT s.r.o. Rumjancevova 696/ Liberec I-Staré Město tel.: fax:

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 1 Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 Radim Kopal INISOFT s.r.o. 31.12.2014 Obsah Obsah... 2 Nastavení číselných řad... 3 Kontrola skladové bilance... 4 Uzávěrka roku... 7 Převod evidence do programu

Více

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ Obsah dokumentu Tento dokument popisuje a vysvětluje specifické činnosti vedení evidence v programu

Více

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Program: SKLAD Odpadů 8 Datum: 21.12.2015 Vypracoval: Radim Kopal, Tomáš Vrba Vážení uživatelé programu SKLAD Odpadů, tento dokument Vás seznámí s činnostmi a postupy,

Více

Příloha č. 1. o celkovém množství a druzích komunálního odpadu vytříděných a odstraněných v obcích. čtvrtletí roku

Příloha č. 1. o celkovém množství a druzích komunálního odpadu vytříděných a odstraněných v obcích. čtvrtletí roku 3.7xls Běžný VÝKAZ o celkovém množství a druzích komunálního odpadu vytříděných a odstraněných v obcích za čtvrtletí roku Dodavatel výkazu: (obec popř. svoz. firma) Adresa sídla: Adresa provozovny: : :

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE

EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE Subjekty Modul Hromadné operace strana 1 EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE Téma: Popis modulu Hromadné operace v programu EVI 8 Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Vojtek (oddělení technické podpory) OBSAH

Více

Evidence odpadů k 15.únoru

Evidence odpadů k 15.únoru Evidence odpadů k 15.únoru Cílem tohoto dokumentu je popsat základní postupy, které je vhodné provést v programu EVI8 s koncem evidenčního roku. Je zde popsáno uzavření průběžné evidence, vytvoření ročního

Více

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu odpadu

Více

Nádobový sběr Počet obyvatel/instalované sběrné místo

Nádobový sběr Počet obyvatel/instalované sběrné místo 1) Odměna za zajištění míst zpětného odběru Platnost od 1. 7. 2016 Sazba: 20,-Kč/obyvatel/rok Zajištění minimální dostupnosti né sítě Platnost od 1. 7. 2016 Sazba: 6,-Kč/obyvatel/rok Nádobový Počet obyvatel/instalované

Více

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop.

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop. Modul E-SHOP Jedním z doplňků ke skladům v programu DUEL je modul E-SHOPY, který umožňuje synchronizaci mezi databází programu DUEL a fyzickým e-shopem. Synchronizace dat je optimalizována pro použití

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Téma: Pokyny pro uživatele programu EVI 8 s koncem evidenčního roku Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 29.12.2014 Cílem

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8 1 Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8 Petr Grusman INISOFT s.r.o. 3.1.2011 Obsah Úvod... 3 Aktualizace programu EVI 8 a ESPI 8... 4 Přehled změn v programu

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Vypracoval: Tomáš Čejchan Dne: 5. května 2010 INISOFT s. r. o. tel. +420 485 102 698 IČ: 25417657 Společnost je

Více

Novinky v oblasti prodeje nových a ojetých vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2015

Novinky v oblasti prodeje nových a ojetých vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2015 Novinky v oblasti prodeje nových a ojetých vozů Hana Dolejšová, 12. 11. 2015 Podíl prodejce Podíl prodejce Podíl prodejce je určen ke sledování ekonomiky obchodního případu prodeje nového i ojetého vozu

Více

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

Maximální počet obyvatel/instalované sběrné místo

Maximální počet obyvatel/instalované sběrné místo 1) Odměna za zajištění míst zpětného odběru Sazba: 20,-Kč/obyvatel/rok Zajištění minimální dostupnosti né sítě Sazba: 8,-Kč/obyvatel/rok Nádobový Maximální počet obyvatel/instalované né místo 1 000 obyvatel

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy Stereo 18 a DUEL 6.1. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH ESPI9 - export zařízení do MA ISOH Téma: Přenos evidence zařízení a navázaných spisů z ESPI9 do systému MA ISOH Program: ESPI9 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 7.3.2012

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy STEREO a DUEL. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí vám

Více

SKLAD Odpadů 8 - Modul Elektronická evidence tržeb

SKLAD Odpadů 8 - Modul Elektronická evidence tržeb SKLAD Odpadů 8 - Modul Elektronická evidence tržeb Modul Pokladna (EET) - popis funkcionality Datum publikace: 16.01.2017 Modul POKLADNA je samostatný modul programu SKLAD. Tento modul slouží k evidenci

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Vytvoření penalizačních faktur (1.3.3.2)... 3 Správa penalizačních faktur (1.3.3.3)...

Více

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312]

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312] AB JET spol. s r.o. AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] V globálních parametrech zaveden "Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti". Využívá se pro zadání počtu materiálu

Více

Helios RED a Internetový obchod

Helios RED a Internetový obchod (pracovní verze!) Helios RED a Internetový obchod Obsah dokumetace: 1. Úvod 2. Evidované údaje na skladové kartě 3. Přenos skladových karet z Helios RED do e-shopu 4. Přenos objednávek z e-shopu do Helios

Více

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01

Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Návod k programu pro zpracování statistického výkazu P 1c-01 Výkaz P 1c-01 o evidenčním počtu zaměstnanců v regionálním školství se vyplňuje podle stavu k 30. 9. daného roku a týká se pouze organizací,

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky

HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky HELIOS Orange Mzdy Výpočet nároku na stravenky 2014 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Výpočet nároku na stravenky... 3 1.1 Nastavení sad stravenek... 3 1.2 Výpočet nároku stravenek... 5 1.2.1 Přehled stravenky...

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

I N O V A C E A G E N D Y DPH V NO T I A B U S I N E S S S E R V E R

I N O V A C E A G E N D Y DPH V NO T I A B U S I N E S S S E R V E R Vykazování DPH nově Zásadní změna zpracování DPH v Notia Business Server (od verze 8.003.x) 13.10.2010 Úprava funkcí pro práci s výkazy dph, která je součástí právě uvedené verze, představuje největší

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

Změna rozsahu a způsobu ohlašování dat za skládky v Hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb.

Změna rozsahu a způsobu ohlašování dat za skládky v Hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Změna rozsahu a způsobu ohlašování dat za skládky v Hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb.) do ISPOP Program: Datum: 31.01.2017 Vypracoval: Radim Kopal Legislativní

Více

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO Novela vyhlášky 383/2001 Sb. ze dne 21. 3. 2016 přinesla kromě mnoha dalších změn i zásadní novinky v problematice označování nebezpečných odpadů a tvorby identifikačních

Více

Modul EKO-KOM. www.money.cz

Modul EKO-KOM. www.money.cz Modul EKO-KOM www.money.cz 2 Money S5 EKO-KOM Systém EKO-KOM Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

PRAVIDLA. Programu zodpovědného nakládání s odpady ( PZNsO ) v obci Náklo č. 1/2017

PRAVIDLA. Programu zodpovědného nakládání s odpady ( PZNsO ) v obci Náklo č. 1/2017 PRAVIDLA k Programu zodpovědného nakládání s odpady ( PZNsO ) v obci Náklo č. 1/2017 Pravidla schválena: Radou obce Náklo Schválena dne: 30. 1. 2017 Rada obce Náklo schválila dne 30. ledna 2017 usnesením

Více

GDPR Implementace Nařízení v aplikaci SPISOVÁ SLUŽBA

GDPR Implementace Nařízení v aplikaci SPISOVÁ SLUŽBA SPISOVÁ SLUŽBA OBSAH 1 ÚVOD... 1 2 KONFIGURACE ROLE ADMINISTRÁTOR... 2 2.1 AKTIVACE... 2 2.2 NASTAVENÍ FUNKCIONALIT... 2 2.3 ZPŘÍSTUPNĚNÍ NÁSTROJŮ GDPR PRO FUNKČNÍ MÍSTA... 4 3 GDPR V ROLI REFERENT...

Více

Způsoby nastavení systému plnění povinností

Způsoby nastavení systému plnění povinností Způsoby nastavení systému plnění povinností OBECNĚ A - zjištění rozsahu povinnosti (t,j, množství obalů uvedených na trh nebo do oběhu ) B - zajištění plnění povinnosti zápis do Seznamu MŽP, soustředit

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadů Vykazovaný rok...

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadů Vykazovaný rok... Příloha č. 4 k vyhlášce č. 352/2005 Sb. Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadů Vykazovaný rok... Evidenční číslo (Vyplní MŽP) List č. Počet listů

Více

Roční zúčtování daně

Roční zúčtování daně Verze 5.6 Zpracoval: Geršlová Jitka U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 23.1.2018 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: Obsah 1. ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ ČINNOST 1.

Více

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek:

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek: Finanční analýza Pojem finanční analýza Finanční analýza umožňuje načítat data podle dimenzí a tyto součty dlouhodobě vyhodnocovat. Pojem finanční analýza není nejpřesnější, protože ukazatele mohou být

Více

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede Adresář Nové údaje pro zadání fyzické osoby s možností kontroly insolvence V adresáři firem je nyní možné zapsat i údaje o fyzické osobě. Pokud zároveň budete mít placenou funkci Credit Check hlídání insolvence

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy STEREO a DUEL. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí vám

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Základní vysvětlení pojmů

Základní vysvětlení pojmů Základní vysvětlení pojmů Veřejně dostupná sběrná síť Umožňuje obyvatelstvu odložit svůj tříděný odpad bez časového (tzn. po celých 24 hodin) a technického omezení. Jedná se především o nádobový sběr a

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

Newsletter ISKP14+_2. Novinky a upozornění k práci v IS KP14+ ODDĚLENÍ 423

Newsletter ISKP14+_2. Novinky a upozornění k práci v IS KP14+ ODDĚLENÍ 423 Newsletter ISKP14+_2 Novinky a upozornění k práci v IS KP14+ ODDĚLENÍ 423 21. 08. 2017 Obsah 1 IS KP14+... 3 1.1 Obecné... 3 1.1.1 Interní depeše vyznačení objektu, na který je depeše vázána... 3 1.1.2

Více

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ Uživatelská dokumentace Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Čerčanská 2023/12, 140 00 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 80c, 616 00

Více

Popis změn verze 2008.51

Popis změn verze 2008.51 2008 komplexní ekonomický systém Popis změn verze 2008.51 FKsoft Fuksa Ladislav Ing. Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 261 264 125, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz

Více

Metodika vyplnění čtvrtletního výkazu EKO-KOM, a.s.

Metodika vyplnění čtvrtletního výkazu EKO-KOM, a.s. Metodika vyplnění čtvrtletního výkazu EKO-KOM, a.s. Pro verzi výkazu 3.7 platnou od 1. 1. 2015 Obsah Základní vysvětlení pojmů... 2 Veřejně dostupná sběrná síť... 2 Ostatní způsoby sběru... 2 Jakým způsobem

Více

Depozitář 2 manipulace s předměty

Depozitář 2 manipulace s předměty Příručka uživatele systému Museion Depozitář 2 manipulace s předměty Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Popis změn verze 2010.5

Popis změn verze 2010.5 2010 komplexní ekonomický systém Popis změn verze 2010.5 FUKSA s.r.o. Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 261 264 125, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz Veškeré zde

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Jazz Obaly Příručka uživatele JAZZ OBALY (SQL) Příručka uživatele 1 / 12 WWW.JAZZWARE.CZ

Jazz Obaly Příručka uživatele JAZZ OBALY (SQL) Příručka uživatele 1 / 12 WWW.JAZZWARE.CZ JAZZ OBALY (SQL) Příručka uživatele 1 / 12 JAZZ OBALY (SQL) Příručka uživatele 2002-2011 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz Obaly (SQL) pro Windows ve verzi 6.0 Příručka popisuje funkčnost

Více

Počet obyvatel/instalované sběrné místo. Podíl sběru papíru, plastů, v pytlovém sběru

Počet obyvatel/instalované sběrné místo. Podíl sběru papíru, plastů, v pytlovém sběru 1) Odměna za zajištění míst zpětného odběru Sazba: 20,-Kč/obyvatel/rok Zajištění minimální dostupnosti né sítě Sazba: 6,-Kč/obyvatel/rok Nádobový Počet obyvatel/instalované né místo 1 000 obyvatel 105

Více

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V DLS V v1.2 Nové funkce Nahrazuje SW DLS IV stáhne se sám přes DLS IV Updater, nebo ho lze nainstalovat ručně Existuje DLS V pro instalační firmy a DLS V SA pro uživatele Databáze místo MS SQL serveru se

Více

Založení nové karty - základy

Založení nové karty - základy Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty - základy Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Obec Uherčice. Příloha č. 2 - Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na služby. Svoz odpadů v obci Uherčice" Obchodní podmínky

Obec Uherčice. Příloha č. 2 - Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na služby. Svoz odpadů v obci Uherčice Obchodní podmínky Obec Uherčice Příloha č. 2 - Zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na služby Svoz odpadů v obci Uherčice" Obchodní podmínky Veřejná zakázka dle 18 zákona odst. 3 zák. č. 137/2006 Sb., o

Více

Novinky v oblasti prodeje nových vozů. Ivana Lojová, Praha, 15. listopadu 2018

Novinky v oblasti prodeje nových vozů. Ivana Lojová, Praha, 15. listopadu 2018 Novinky v oblasti prodeje nových vozů Ivana Lojová, Praha, 15. listopadu 2018 Aktivní plochy Co je Aktivní plocha Aktivní plocha reprezentuje způsob, jakým lze na pozadí klienta systému vytvořit prostor

Více

Manuál k programu ProBaze SKLAD

Manuál k programu ProBaze SKLAD Manuál k programu ProBaze SKLAD Obsah Formulář pro přihlášení k MS SQL serveru... 2 Formulář požadavky... 3 Formuláře ve čtečce... 4 Snímání dílů:... 4 Listování mezi díly na samostatném formuláři:...

Více

Návod na registraci pacientů ve stomatologii

Návod na registraci pacientů ve stomatologii Návod na registraci pacientů ve stomatologii Základní informace 1. Zubní zdravotnická zařízení jsou ze zákona povinna registrovat pojištěnce (zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, ve znění

Více

Inventura skladových zásob

Inventura skladových zásob Inventura skladových zásob E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Kroky inventury... 3 Průběh inventury... 3 Inventurní soupis skladu k datu (2.3.3.1)...

Více

Zákaznická SW řešení Obecný úvod

Zákaznická SW řešení Obecný úvod Zákaznická SW řešení Obecný úvod Verze 2015-04-10 Obsah 1 Úvod...3 2 Tisk přepravních štítků z vlastního SW...4 2.1 Přepravní štítek...4 2.2 Datový soubor MPSEXPDATA...4 2.3 Identifikace klienta...5 2.4

Více

Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV. Pokladna. manuál

Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV. Pokladna. manuál Ad-on modul Microsoft Dynamics NAV Pokladna manuál 2007 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik. Vykazovaný rok: Strana č. Celkový počet stran hlášení

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik. Vykazovaný rok: Strana č. Celkový počet stran hlášení Příloha č. 3 k vyhlášce č. /2015 Sb. Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik Vykazovaný rok: Evidenční číslo povinné osoby - Seznam: Povinná osoba / provozovatel kolektivního systému

Více

Zpracování evidence odpadů za rok 2015

Zpracování evidence odpadů za rok 2015 Zpracování evidence odpadů za rok 2015 Program: EVI 8 Obec, ESPI 8 Datum: 22.12.2015 Vypracoval: Tomáš Čejchan Obsah 1. Úvod... 2 2. Legislativní změny... 3 2.1. Ohlašování zařízení... 3 2.2. Zpracování

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA umožňuje elektronické podání výkazu INTRASTAT pro potřeby Českého statistického údaje (ČSÚ) formou exportu dat do souboru struktury CSV a jeho následnému zpracování a odeslání pomocí on-line

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA obsahuje funkce, které pomáhají uživatelům systému naplňovat podmínky vyplývající z Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v

Více

Vazba na digitální spisovnu SPISOVÁ SLUŽBA

Vazba na digitální spisovnu SPISOVÁ SLUŽBA SPISOVÁ SLUŽBA OBSAH 1 ÚVOD... 1 2 VYTVOŘENÍ SIP BALÍČKU A JEHO PŘEDÁNÍ DO DS... 2 3 ZJIŠTĚNÍ STAVU SIP BALÍČKŮ PŘEDANÝCH DO DS... 4 4 OPRAVA NEVALIDNÍHO SIP BALÍČKU A JEHO OPĚTOVNÉ ODESLÁNÍ DO DS... 5

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy STEREO a DUEL. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí vám

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

MOSS (MINI ONE STOP SHOP) - REŽIM JEDNOSTNÉHO SPRÁVNÍHO MÍSTA - VYSTAVENÍ DOKLADŮ

MOSS (MINI ONE STOP SHOP) - REŽIM JEDNOSTNÉHO SPRÁVNÍHO MÍSTA - VYSTAVENÍ DOKLADŮ MOSS (MINI ONE STOP SHOP) - REŽIM JEDNOSTNÉHO SPRÁVNÍHO MÍSTA - VYSTAVENÍ DOKLADŮ OBSAH OBSAH... 2 SHRNUTÍ ZMĚN... 3 REGISTRACE K DPH V ZEMÍCH EU... 3 DPH SAZBY A INDEXY PRO ZEMĚ DODÁNÍ... 4 VYSTAVENÍ

Více

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek:

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: FKSP (sociální fond) 1 Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: 1. Celý text musí být ponechán v původním znění bez úprav a se zahrnutím

Více

KEO-PRAXE. Verze roku ALIS spol. s r.o., Česká Lípa, 2006, ing. Vladimír Grosmut

KEO-PRAXE. Verze roku ALIS spol. s r.o., Česká Lípa, 2006, ing. Vladimír Grosmut KEO-PRAXE Verze roku 2006 ALIS spol. s r.o., Česká Lípa, 2006, ing. Vladimír Grosmut Základní popis KEO-PRAXE je program pro evidenci předcházející praxe zaměstnanců, výpočet platových postupů a tvorbu

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Export dat Evidence smluv (KEO ---> KEO-X)

Export dat Evidence smluv (KEO ---> KEO-X) Export dat Evidence smluv (KEO ---> KEO-X) Popis: Data pro import Evidence smluv systému KEO-X je nutné připravit v systému KEO. Při převodu dat z KEO do KEO-X budeme párovat adresář KEO-X - poplatníci,

Více

Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011

Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011 Mimořádný informační bulletin Provedení roční účetní uzávěrky systému MZDY za rok 2011 Vážení uživatelé, předkládám Vám mimořádnéčíslo informačního zpravodaje, které obsahuje podrobnější informace o provedení

Více

Manuál k aplikaci SDO PILOT v.0.2

Manuál k aplikaci SDO PILOT v.0.2 Manuál k aplikaci SDO PILOT v.0.2 Základní informace o aplikaci Aplikace slouží pro zjednodušené vytváření dokumentů Souhrnů doporučených opatření pro Evropsky významné lokality. Vznikala přírustkovým

Více

Postup při instalaci a nastavení programu

Postup při instalaci a nastavení programu Postup při instalaci a nastavení programu Program Sumář je pro každý zpracovávaný rok individuální. Programy pro roky předešlé si uživatel může v PC ponechat a kdykoliv nahlédnout do zpracovaných dat.

Více

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Novinky pro prodej vozů Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Pakety Pakety místo doplňků zahrnuty do kalkulace vozu, možnost aplikace slevy Pakety místo popisu požadavků na servis Funkce Pakety: 2 Pakety Vybrané

Více

1.1 Úvod. 1.2 Dohadné položky (DP)

1.1 Úvod. 1.2 Dohadné položky (DP) 1.1 Úvod Dohadné položky jsou vytvářeny pracovníky všech oddělení společnosti, kteří mají informace o nákladech daného období, pro které ještě nejsou v systému zadány faktury došlé nebo tyto faktury ještě

Více

Princip párování E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Princip párování E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Princip párování E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 5) Princip... 3 Saldokontní účet... 3 NULL účet... 3 Párovací klíč... 3 Párovací částka...

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

51 Docházka externistů

51 Docházka externistů 51 Docházka externistů Uživatelský modul Docházka externistů slouží ke zpracování podkladu pro výpočet mzdy všem externím zaměstnancům. Za externí zaměstnance jsou považováni ti, kteří nemají účet v informačním

Více

NOVINKY VERZE ze dne PŘEZKUMNÉ LISTY HROMADNÉ GENEROVÁNÍ. Vážení uživatelé,

NOVINKY VERZE ze dne PŘEZKUMNÉ LISTY HROMADNÉ GENEROVÁNÍ. Vážení uživatelé, NOVINKY VERZE 12.7.0 ze dne 6. 9. 2017 Vážení uživatelé, do informačního systému Insolvenční správce jsme pro vás v poslední době implementovali několik vylepšení. Přezkumné listy ve formě elektronických

Více

2. krok Druhý krok slouží pro nastavení typu založení klasifikačních záznamů. K dispozici jsou následují volby:

2. krok Druhý krok slouží pro nastavení typu založení klasifikačních záznamů. K dispozici jsou následují volby: Klasifikace žáků Aktualizace modulu Klasifikace žáků verze 7.4.3 přináší nové funkce pro založení klasifikačních záznamů a pro zadání volitelných, nepovinných předmětů a zájmových útvarů. Založení klasifikačních

Více

Zálohové a zúčtovací faktury

Zálohové a zúčtovací faktury Zálohové a zúčtovací faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 10) Faktura zálohová... 3 Úhrada faktury zálohové... 3 Faktura zálohová a doúčtovací

Více

Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv. V prostředí společnosti. Pražská vodohospodářská společnost a.s.

Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv. V prostředí společnosti. Pražská vodohospodářská společnost a.s. Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv V prostředí společnosti Pražská vodohospodářská společnost a.s. Obsah 1. ÚVOD... 5 2. PROSTŘEDÍ WORKSPACE... 5 2.1 TECHNOLOGIE

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více