Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8"

Transkript

1 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu odpadu a stanovující podmínky, za kterých jej lze uložit na určitá zařízení. Vypracování ZPO je povinností původce odpadu a provozovatel zařízení je naopak povinen zpracovaný ZPO zkontrolovat coby průvodní dokumentaci při převzetí odpadu a uschovávat jej pro případ kontroly. V praxi to ovšem často chodívá tak, že ZPO zpracuje provozovatel zařízení a dá jej původci pouze podepsat. Náležitosti ZPO stanovují vyhlášky 294/2005 Sb. a 383/2001 Sb. Popis funkcionality modulu ZPO v programu Sklad odpadů 8 Nový modul programu SKLAD Odpadů 8 (dále jen SKLAD) - modul Základní popisy odpadu - slouží k vytvoření kompletního ZPO včetně celého obsahu a k jeho tisku ve dvou variantách - zjednodušené (1 strana) a úplné (2 strany). Úplnou variantu je nutné použít v případě, že je odpad ukládán na zařízení podle vyhlášky 294/2005 Sb. (skládku) anebo je ukládán na jiné zařízení, kde místní podmínky (například provozní řád) vyžadují hodnocení kvality odpadu na základě odebraného vzorku nebo odborným úsudkem, popřípadě jiné náležitosti dle vyhlášky 294/2005 Sb. (například popis fyzikálních vlastností odpadu). V ostatních případech stačí vytisknout zjednodušenou jednostránkovou variantu ZPO. Modul ZPO v programu SKLAD dále umožňuje vést elektronickou evidenci přijatých ZPO od jednotlivých dodavatelů odpadu (vč. ukládání elektronických příloh ke každému ZPO) a na vybraných pořizovacích formulářích skladových pohybů zobrazovat informace o platnosti ZPO pro vybraného dodavatele a odpad, s možností doplnění či aktualizace informace o přijatém ZPO a jeho tisku přímo z formuláře pořizovaného skladového pohybu. Důležité upozornění: Veškerá stávající funkcionalita týkající se problematiky ZPO v programu SKLAD (od verze ), tj. možnost tisku ZPO či možnost evidence přijatých ZPO, byla přesunuta ze základního modulu do modulu ZPO!

2 Jak vytvořit ZPO Pro tvorbu ZPO slouží nový společný editor, který se nachází: v dosavadní evidenci přijatých základních popisů odpadu (menu Číselníky / Přijaté základní popisy odpadu / Tvorba základních popisů). Ve Skladu bylo proto nutné upravit terminologii: Dosavadní evidence ZPO byla přejmenována na Přijaté základní popisy odpadu a nová funkce se jmenuje Tvorba základních popisů.

3 Editor pro tvorbu ZPO má tuto podobu: Každý ZPO je definován katalogovým číslem, názvem odpadu, kategorií a popisem, a obsahuje kapitoly tvořící obsah ZPO. Formulář pro pořízení / opravu ZPO má tuto podobu:

4 Formulář pro zadání údajů jednotlivých kapitol vybraného ZPO vypadá následovně (s některými výjimkami popsanými níže): Číselník kapitol je nastaven v databázi a nelze jej uživatelsky upravovat. Pro přehlednost jsou kapitoly rozčleněny do šesti oddílů a očíslovány, přičemž čísla se zobrazují i v tisku. Kapitoly z oddílů 3 5 se zobrazují pouze v úplné verzi ZPO a jsou v číselníku i v samotné evidenci ZPO označeny hvězdičkou za číslem kapitoly. Většina kapitol je typu volný text (tj. lze do jejich obsahu vyplnit libovolně dlouhý text či libovolnou kombinaci textu a číselných hodnot), ale existují výjimky jako např. u kapitoly 2.5 (Nebezpečné vlastnosti), kde se vlastnosti dané vyhláškou označují zaškrtáváním políček, nebo u kapitol , kde se přes editační pole zadává množství a četnost dodávek apod. Kapitola 3.1 je rozcestníkem, který určuje, jakým způsobem bylo provedeno hodnocení odpadu. Pokud na základě výsledků zkoušek, zobrazují se v tisku kapitoly 3.2 a 3.3, což jsou odkazy na související protokoly. Pokud na základě odborného úsudku, tak se místo kapitol 3.2 a 3.3 zobrazuje kapitola 3.4, což je text daného odborného úsudku.

5 Kapitoly 4.6 (Prohlášení pro uložení na skládku) a 6.1 (Čestné prohlášení původce odpadu) mají v číselníku definován výchozí text, který se při jejím založení předvyplní. Kolonky kapitol, které nejsou v ZPO založeny, zůstávají v tisku prázdné, u některých kapitol se dosadí text, že hodnota není stanovena. Editor umožňuje kromě standardních editačních funkcí provést kompletní kopii ZPO včetně obsahu a dále vytvořený ZPO vytisknout. Pokud se klikne přímo na ikonu tiskárny, provede se výběr varianty automaticky obsahuje-li ZPO alespoň jednu kapitolu z oddílů 3 5, tiskne se úplná varianta, jinak zjednodušená. Tlačítko lze také rozbalit do kontextové nabídky tiskových funkcí a vytisknout konkrétní požadovanou variantu ZPO. V nabídce tiskových funkcí je také možnost tisku prázdného formuláře ZPO pro obě varianty (zjednodušený i úplný ZPO).

6 Tisk a dosazování údajů do ZPO Tisk ZPO z jiných evidencí Dokument ZPO lze tisknout v rámci programu SKLAD (z kontextové nabídky tiskových funkcí nad daným přehledem) z těchto evidencí: Číselníku subjektů o Tisk je možné provést pro vybraný subjekt, za všechny označené subjekty Číselníku odpadů o Tisk se provádí nad vybraným záznamem. Číselníku povolených odpadů skladového místa o Tisk se provádí nad vybraným záznamem. Evidence skladových pohybů o pro vybranou položku nebo všechny položky daného skladového pohybu o nad příjemkami a výkupkami se dosazuje partnerský subjekt (původce / dodavatel) a nad výdejkami a prodejkami skladové místo. Evidence přijatých základních popisů o Tisk se provádí nad vybraným záznamem. Zjednodušené rozhraní modulu VÁHA o Tisk se provádí nad vybraným záznamem skladového pohybu automaticky pro všechny položky Výběr požadovaného ZPO k tisku Uživatel si před tiskem vybírá ZPO ze seznamu již vytvořených ZPO. Kromě tisku ZPO z číselníku subjektů je seznam ZPO filtrován podle odpovídajícího katalogového čísla odpadu. Pokud filtru odpovídá právě jeden ZPO, tisk proběhne automaticky. Jestliže pro daný kód odpadu není nalezen žádný ZPO, otevře se prázdný editor ZPO umožňující založit nový ZPO a poté jej v požadované variantě vytisknout.

7 Dosazení údajů o subjektu Vyhlášky rozlišují pojmy původce (= ten kdo odpad vyprodukoval) a dodavatel (= aktuální vlastník, který odpad předává na zařízení), což můžou, ale nemusí být identické subjekty. Vzhledem k tomu, že se v praxi tyto dvě role zpravidla nerozlišují (pro provozovatele zařízení je dodavatel zároveň i původcem), jsou obě role v novém modulu ZPO sloučeny a pouze se rozlišuje sídlo subjektu od provozovny, kde odpad vznikl. Pokud se ZPO tiskne pro subjekt, který je provozovnou, do kolonky 1.1 se dosazují nacionále sídla a do kolonky 1.2 provozovny. Pokud je subjekt sídlem, fyzickou osobou apod. (tedy sám sobě sídlem), tisknou se do obou kolonek stejné údaje. Při tisku z evidence skladových pohybů platí pravidlo, že nad příjemkami a výkupkami se dosazuje partnerský subjekt (původce / dodavatel) a nad výdejkami a prodejkami skladové místo. Tisk prázdného formuláře ZPO Přímo v editoru ZPO nebo v číselníku subjektů je umožněn tisk prázdného formuláře ZPO s prázdnými kolonkami. Při tisku z číselníku subjektů se pouze dosazují do první kapitoly nacionále daného subjektu.

8 Vzory tiskových sestav ZPO Zjednodušená varianta ZPO

9 Úplná varianta ZPO

10

11 Evidence přijatých ZPO v programu SKLAD Evidence přijatých základních popisů odpadu (ZPO) má za cíl zpřístupnit uživatelům programu veškeré výhody plynoucí z elektronické evidence této dokumentace, zejména snadné dohledávání dokladů a možnost okamžité kontroly platnosti ZPO při pořizování skladových pohybů. Základním popisem odpadu se rozumí informace a doklady o kvalitě odpadu v rozsahu stanoveném vyhláškou 294/2005 Sb. (úplná varianta) nebo vyhláškou 383/2001 Sb. (zjednodušená varianta). Program umožňuje vést pro jakýkoli subjekt a druh odpadu evidenci jedné nebo více verzí ZPO a u každé z nich evidovat datum vystavení, datum platnosti a poznámku. Ke každé verzi je také možnost připojit resp. editovat jednu nebo více příloh, např. naskenovanou průvodní dokumentaci. Přílohy se ukládají do samostatné databáze (DBFILE.IDB) a neovlivňují tak velikost samotné databáze DBINI. Agendu přijatých ZPO naleznete v horním nebo svislém navigačním menu pod záložkou Číselníky / Přijaté ZPO. Formulář pro pořízení / opravu přijatého ZPO:

12 Povinnými údaji pro uložení záznamu jsou pole Subjekt a Odpad. Pokud má jeden subjekt více ZPO pro stejný odpad (např. z důvodu různého místa původu a tudíž různých vlastností), je třeba tyto záznamy rozlišit údajem Verze. Ten se může skládat z číslic i písmen. V Možnostech programu (oddíl Číselné řady, záložka Globální) je možné zapnout automatické verzování, tj. program automaticky udržuje číselnou řadu pro každého partnera a odpad. Číselná řada se skládá z prefixu (textu před), pořadového čísla zformátovaného na zvolený počet číslic a suffixu (textu za). V evidenci ZPO je možné pomocí tlačítka s ikonou blesku změnit pro daný záznam formát verze, tzn. buď volný text, nebo číslo v rámci nastavené číselné řady. Další (nepovinné) údaje na formuláři ZPO jsou Popis, Datum vystavení, Datum platnosti a Poznámka. Po vyplnění potřebných údajů a uložení záznamu je možné k pořízenému záznamu připojit jednu nebo více datových příloh. Při pořizování skladového pohybu (příjemky nebo výkupky) se po dosazení partnera a odpadu zobrazuje na vybraných formulářích platnost ZPO (podle údaje Datum platnosti přijatého ZPO), pokud byl v evidenci ZPO nalezen odpovídající záznam. Pokud existuje k jednomu partnerovi a druhu odpadu více verzí ZPO, zobrazuje se nejvyšší zjištěné datum (není-li datum platnosti zadáno, program považuje platnost za časově neomezenou). V Možnostech programu je možné na kartě Odpady a služby, záložce Globální vybrat roli partnera, pro kterou se má datum platnosti ZPO zjišťovat a zobrazovat (platnost ZPO se může vztahovat k původci/plátci).

13 Na označené tlačítko s informací o platnosti ZPO lze kliknout a tím otevřít evidenci přijatých ZPO (filtrovanou pro vybraný subjekt a odpad) a provést zde případné požadované úpravy v evidenci přijatých ZPO. Omezení přístupu k ZPO pomocí uživatelských zákazů Pomocí uživatelského zákazu lze zamezit přístupu do editoru tvorby ZPO vybraným uživatelům. Tento zákaz znemožňuje danému uživateli přidávat, upravovat nebo mazat záznamy v editoru pro tisk ZPO, ale umožňuje běžný tisk ZPO (pokud pro daný kód odpadu ZPO již existuje). Nastavení uživatelských zákazů se provádí z menu Uživatelé / Nastavení. V programu SKLAD je dále možno aplikovat samostatný zákaz na vstup do evidence přijatých ZPO (Ostatní součásti programu /Vstup do evidence přijatých ZPO).

14 Při tisku ZPO z jiných evidencí se aplikovaný zákaz projevuje tak, že je v okně pro výběr ZPO schována lišta s ovládacími tlačítky a dále nelze vypnout filtr na odpovídající katalogové číslo. Všechny tiskové funkce související se ZPO také podléhají globálním zákazům tisku.

15 Kontakt na autory programu: INISOFT s.r.o. Rumjancevova 696/ Liberec tel.: fax:

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu odpadu

Více

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ Obsah dokumentu Tento dokument popisuje a vysvětluje specifické činnosti vedení evidence v programu

Více

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler Popis a ovládání Aplikace 602XML Filler Základní okno aplikace 602XML Filler Nástrojová lišta Otevřený formulář Pracovní panel Stavový řádek Kontextová nápověda k formulářovému poli Nástrojová lišta Otevře

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Jídelníčky WEB NÁVOD

Jídelníčky WEB NÁVOD Jídelníčky WEB NÁVOD www.aktion.cz POPIS V tomto manuálu naleznete informace o webové aplikaci a agendě Jídelníčky. Jde o jednoduchý nástroj pro tvorbu, editaci a mazání jídelníčků v systému Aktion.NEXT.

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Inventura skladových zásob

Inventura skladových zásob Inventura skladových zásob E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Kroky inventury... 3 Průběh inventury... 3 Inventurní soupis skladu k datu (2.3.3.1)...

Více

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE. Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8. Verze IS nebo části IS: 1.01. Účel poslední změny:

ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE. Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8. Verze IS nebo části IS: 1.01. Účel poslední změny: ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Pod Sídlištěm 9/1800, Praha 8 Uživatelská příručka - Metadatový editor MDE Verze IS nebo části IS: Účel poslední změny: Počet listů dokumentu: 1.01 úprava dokumentace 8 Číslo jednací dokumentu:

Více

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO Novela vyhlášky 383/2001 Sb. ze dne 21. 3. 2016 přinesla kromě mnoha dalších změn i zásadní novinky v problematice označování nebezpečných odpadů a tvorby identifikačních

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Modul EKO-KOM. www.money.cz

Modul EKO-KOM. www.money.cz Modul EKO-KOM www.money.cz 2 Money S5 EKO-KOM Systém EKO-KOM Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro Manuál Uživatele aplikace informačního systému pro zjišťování údajů a vypracování Přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území Karlovarského

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU)

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Přihlášení do aplikace Pro vstup do aplikace zadejte přihlašovací jméno a heslo, které jste obdrželi. Pokud

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Používání IS Carsystem

Používání IS Carsystem Používání IS Carsystem Zadávání nové servisní zakázky 1. Krok: Přidání zakázky... 1 2. Krok: Karta příjem vozidla... 4 3. Krok: Karta Zadání oprav... 5 4. Krok: Tisk servisní zakázky a pracovního listu...

Více

GDPR Implementace Nařízení v aplikaci SPISOVÁ SLUŽBA

GDPR Implementace Nařízení v aplikaci SPISOVÁ SLUŽBA SPISOVÁ SLUŽBA OBSAH 1 ÚVOD... 1 2 KONFIGURACE ROLE ADMINISTRÁTOR... 2 2.1 AKTIVACE... 2 2.2 NASTAVENÍ FUNKCIONALIT... 2 2.3 ZPŘÍSTUPNĚNÍ NÁSTROJŮ GDPR PRO FUNKČNÍ MÍSTA... 4 3 GDPR V ROLI REFERENT...

Více

Zpracování voleb do 1/3 Senátu Parlamentu ČR října 2018 v programu KEO-X

Zpracování voleb do 1/3 Senátu Parlamentu ČR října 2018 v programu KEO-X Zpracování voleb do 1/3 Senátu Parlamentu ČR 5. 6. října 2018 v programu KEO-X Důležité upozornění! Volby si zakládejte nejpozději v den uzavření seznamu voličů, tzn. do středy 3. 10. 2018 do 16 hodin!!

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM Obsah dokumentu Tento dokument popisuje funkcionalitu modulu EKO-KOM v programu Sklad odpadů 8 (dále jen SKLAD). Cílová skupina komu je modul EKO-KOM v programu SKLAD určen Modul

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro editaci ŽS. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro editaci ŽS Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR říjen 2017

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR říjen 2017 Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR říjen 2017!!Důležité upozornění! Volby si zakládejte nejpozději v den uzavření seznamu voličů, tzn. do středy 18.10. 2017 do 16 hodin!! Kontrola v

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

Modul Zakázky MANUÁL

Modul Zakázky MANUÁL MANUÁL www.aktion.cz POPIS Modul Aktion Zakázky zajišťuje evidenci času, který zaměstnanci, externisté či brigádníci stráví na jednotlivých zakázkách/projektech a jejich částech. Projekty lze naplánovat

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 3 III. Základní informace o projektu...

Více

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK EANPRINT verze 1.20 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Doprava - základ. manuál

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Doprava - základ. manuál Add-on modul Microsoft Dynamics NAV Doprava - základ manuál 2010 AutoCont CZ a.s. dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené jsou vlastnictvím AutoCont CZ a.s. Žádná část

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

Rizikové procesy. 1. Spuštění modulu Rizikové procesy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Rizikové procesy

Rizikové procesy. 1. Spuštění modulu Rizikové procesy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Rizikové procesy Rizikové procesy Modul slouží k evidenci rizik a zpracovávání mapy rizik za jednotlivé součásti a VUT. Přístupová práva k tomuto modulu mohou získat manažeři rizik a výbor pro řízení rizik. 1. Spuštění

Více

Elektronická evidence tržeb v programu TRIFID

Elektronická evidence tržeb v programu TRIFID Elektronická evidence tržeb v programu TRIFID Aktuální informace k EET lze získat na webu www.etrzby.cz K vykazování tržeb prostřednictvím EET je nutné mít: - Program TRIFID 2017 (verze 6.50, nebo novější)

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

Elektronická evidence tržeb v programu TRIFID

Elektronická evidence tržeb v programu TRIFID Elektronická evidence tržeb v programu TRIFID Aktuální informace k EET lze získat na webu www.etrzby.cz K vykazování tržeb prostřednictvím EET je nutné mít: - Program TRIFID 2017 (verze 6.50, nebo novější)

Více

SKLAD. verze 9.xx.xx, licence BASIC. Stručný popis programu

SKLAD. verze 9.xx.xx, licence BASIC. Stručný popis programu SKLAD verze 9.xx.xx, licence BASIC Stručný popis programu Ovládání programu Ovládání je kromě myši přizpůsobeno i klávesnici. Je rozděleno do třech vrstev. 1, hlavní nabídka zde najdete výběr hlavních

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

SBD -Vítkovice. Elektronická hlášení závad

SBD -Vítkovice. Elektronická hlášení závad SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Technici SBD -Vítkovice Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1. Spuštění a přihlášení

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Návod na využití komunikace se Základními registry v programu ESPI 8

Návod na využití komunikace se Základními registry v programu ESPI 8 Návod na využití komunikace se Základními registry v programu ESPI 8 Vypracoval: Lukáš Grill Dne: 10. ledna 2013 INISOFT s. r. o. tel. +420 485 102 698 IČ: 25417657 Společnost je zapsána v OR Bankovní

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy.

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy. Úvodní příručka Microsoft Access 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Změna velikosti obrazovky nebo zavření databáze

Více

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 1 Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 Radim Kopal INISOFT s.r.o. 31.12.2014 Obsah Obsah... 2 Nastavení číselných řad... 3 Kontrola skladové bilance... 4 Uzávěrka roku... 7 Převod evidence do programu

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah

Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Návod na práci s katalogem konstrukcí a materiálů Obsah Vyhledávání údajů o materiálu... 2 Porovnávání materiálů... 4 Tvorba a editace... 5 Vytvoření materiálu... 5 Vytvořit nový materiál... 6 Vytvoř z

Více

Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2005 Lukáš Trombik OBSAH ÚVOD... 1 SPUŠTĚNÍ... 1 POPIS OVLÁDÁNÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU... 1 POPIS KLIENTSKÉ ČÁSTI... 1 POPIS ADMINISTRÁTORSKÉ ČÁSTI...

Více

Zpracování volby prezidenta České republiky leden 2018

Zpracování volby prezidenta České republiky leden 2018 Zpracování volby prezidenta České republiky leden 2018 Důležité upozornění! Volby si zakládejte nejpozději v den uzavření seznamu voličů, tzn. do středy 10. 1. 2018 do 16 hodin!! Kontrola v Evidenci obyvatel

Více

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 1. Hlavní okno aplikace: - pod tlačítkem Manuál k OBD 2.5 je ke stažení podrobný manuál pro práci v aplikaci - tabulka vpravo obsahuje seznam

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Zelená nafta Evidence činností. Podklady pro školení

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Zelená nafta Evidence činností. Podklady pro školení Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Zelená nafta Evidence činností Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH ESPI9 - export zařízení do MA ISOH Téma: Přenos evidence zařízení a navázaných spisů z ESPI9 do systému MA ISOH Program: ESPI9 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 7.3.2012

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR říjen 2016

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR říjen 2016 Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR říjen 2016 Kontrola v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat, zda jsou správně zapsány adresní údaje v Evidenci obyvatel. V Evidenci

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

Konzervace, restaurování 2

Konzervace, restaurování 2 Příručka uživatele systému Museion Konzervace, restaurování 2 úvod, evidence požadavků na zásahy Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET OBSAH 1. ELEKTRONICKÁ EVIDENCE TRŽEB (EET)... 1 1.1. Nastavení EET... 1 1.2. Číselník Formy úhrad... 3 1.3. EET v agendě Kasa... 3 1.4. EET ve vystavených fakturách... 4 1.5. EET v pokladním dokladu...

Více

z aplikace Access 2003

z aplikace Access 2003 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Access 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Access 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o klíčových

Více

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ Uživatelská dokumentace Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Čerčanská 2023/12, 140 00 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 80c, 616 00

Více

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 /

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 / Outdoor Expert Uživatelský manuál Verze aplikace: 1.0 28. 12. 2014 OutdoorExpert_Manual.docx 1 / 35 2015-01-01 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKČNOSTÍ APLIKACE... 3 2.1 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 2.2 ZALOŽENÍ

Více

SOFTWARE 5P pro firemní kancelář

SOFTWARE 5P pro firemní kancelář SOFTWARE 5P pro firemní kancelář Manuál k používání programu Oldřich Florian 2010 Obsah Úvod... 2 PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA a první přihlášení do systému... 3 Změna hesla přihlášeného uživatele... 4 Hlavní menu...

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Manuál k programu EMSoftware

Manuál k programu EMSoftware Manuál k programu EMSoftware podpora systému řízení životního prostředí podle normy ISO 14001, případně EMAS Program EMSoftware EMSoftware je víceuživatelskou aplikací s možností nastavení uživatelských

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

HELIOS - Zálohování BüroKomplet, s.r.o.

HELIOS - Zálohování BüroKomplet, s.r.o. HELIOS - Zálohování 2017 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Záloha... 3 Přehled záloh... 3 Typ zálohy... 3 Adresář... 4 Nový... 4 Obnova... 6 2 Záloha V přehledu lze provádět zálohy dat jednotlivých firem a v případě

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

Groupwise PŘÍSTUP A NASTAVENÍ E-MAILOVÉ SCHÁNKY PŘES WEBOVÉ ROZHRANÍ

Groupwise PŘÍSTUP A NASTAVENÍ E-MAILOVÉ SCHÁNKY PŘES WEBOVÉ ROZHRANÍ Groupwise PŘÍSTUP A NASTAVENÍ E-MAILOVÉ SCHÁNKY PŘES WEBOVÉ ROZHRANÍ Obsah 1. Přístup přes webové rozhraní... 1 2. Možnosti nastavení schránky... 1 2.1. Změna hesla... 1 2.2. Pravidla... 2 2.3. Podpis...

Více

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače.

J2 sklad a cenovky. Ovládání programu. Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. J2 sklad a cenovky Program spustíte pomocí ikony J2 sklad na ploše počítače. Objeví se ovládací menu programu. První krok je přihlášení. Klikněte na žlutý klíč a zadejte heslo a klikněte na tlačítko OK.

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Certifikát... 3 Datová schránka... 4 Adresy... 4 Změna PSČ v primární adrese a speciální PSČ...

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV

SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV Příručka ke školení IS ARGIS 2.2 - modul Hospodářská mobilizace pro dodavatele mobilizační dodávky verze 1.0 Informační systém ARGIS Informační systém pro plánování civilních

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení

TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení TAXexpert5 modul Kartotéka II. - nastavení Strana 1 (celkem 8) Nastavení kartotéky slouží pro nastavení klíčových informací o bazaru či obchodu a správu rtf šablon. Nastavení kartotéky: Je přístupné pouze

Více

Depozitář 2 manipulace s předměty

Depozitář 2 manipulace s předměty Příručka uživatele systému Museion Depozitář 2 manipulace s předměty Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2018

Nové funkcé programu TRIFID 2018 Nové funkcé programu TRIFID 2018 1. Nastavení způsobu práce EET odlišně pro různé druhy úhrad Vzhledem k rozdílným požadavkům za způsob zasílání různě placených dokladů do evidence EET, bylo přidáno odpovídající

Více

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23 MODUL MUNI ASPI, a. s. 2006 OBSAH OBSAH 1. ÚVOD.......................................................................... 4 2. ZADÁNÍ DOTAZU................................................................

Více

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd

Třídy - založení tříd, zápisy do tříd Třídy - založení tříd, zápisy do tříd V 2.0 Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah: Založení třídy 2 Zápis žáků, učitele do třídy 6 Zadání čísla

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/7 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více