EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE"

Transkript

1 Subjekty Modul Hromadné operace strana 1 EVI 8 MODUL HROMADNÉ OPERACE Téma: Popis modulu Hromadné operace v programu EVI 8 Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Vojtek (oddělení technické podpory) OBSAH SUBJEKTY... 2 Generování dávek odpadu dle partnerské evidence... 2 Centrální kontrola - hromadně za označené subjekty... 3 Hromadné operace... 4 Vytvoření dávek z rozdílů mezi příjmem do evidence a výdejem z evidence... 4 Převod zůstatku do nového roku... 5 Generování partnerské evidence odpadů... 5 Změna kódu nakládání s odpady... 6 Sloučit označené subjekty s vybraným subjektem... 6 Oprava kódu nakládání u partnerů typu Zahraniční subjekt... 6 Kopie parametrů subjektu všem provozovnám aktuálně vybraného IČ... 6 Kopie parametrů subjektu všem označeným subjektům... 6 Slučovaní s výběrem - povolení přehledu... 7 ODPADY... 8 Hromadné operace... 8 Hromadné generování partnerské evidence... 8 Hromadné generování párových dávek... 9 Přesunout označené odpady Ctrl+X... 9 Zkopírovat označené odpady do schránky Ctrl+C... 9 Vložit odpady ze schránky Ctrl+V... 9 Smazat označené odpady... 9 U označených odpadů hromadně změnit EKOKOM - konečné zpracování, sklo... Shift+Ctrl+E Autovraky - vznik, konečný zpracovatel Vybrané položky (datum, partner, zakázka...) Shift+Ctrl+P Hromadné zadání odpadu více partnerům Karta odpadů - Hromadná ABC korekce PŘEPRAVA Zkopírovat označené listy do schránky Ctrl+C Přesunout označené listy do schránky Ctrl+X Vložit přepravní listy ze schránky Ctrl+V Smazat označené přepravní listy Změnit údaje u označených přepravních listů AUTOVRAKY Hromadné generování autovraků do evidence odpadu Export... 15

2 Subjekty Modul Hromadné operace strana 2 SUBJEKTY Číselník subjektů Jde o přehled firem, provozů a osob, které máme zadané v evidenci odpadu. Jednotlivé údaje se využívají výběrem z tohoto číselníku všude tam, kde se např. vyskytuje skutečnost převzetí/předání oprávněné osobě v průběžné evidenci odpadu. Přehled výskytu subjektu v DB menu Subjekt -> Výskyt subjektu v databázi (F6), slouží ke zjištění vazeb aktuálně označeného subjektu (vyhledávaného) vůči jiným subjektům v databázi. Generování dávek odpadu dle partnerské evidence lze u firem evidujících odpady spustit ikonkou s bleskem v okně Přehled výskytu subjektu v DB. Tato funkce umožňuje automaticky a kompletně doplnit evidenci odpadů dle evidencí partnerů v databázi. Aby nedošlo k duplicitě dávek odpadu při automatickém generování lze před začátkem generování nechat smazat průběžnou evidenci u zvoleného subjektu, kterému se mají dávky od partnerů doplnit. Toto nastavíme zaškrtávátkem Smazat evidenci subjektu v nastaveném období. Smazat lze buď všechny automaticky generované dávky (jedná se o jakákoliv data, která SW EVI 8 samo generuje - např.: automaticky generované dávky nastavitelné v parametrech programu) nebo pouze dávky s kódem nakládání A00, AN3, B00. Pokud ovšem zadáváte partnerskou evidenci také ručně, pak nenastavujte smazání všech dávek.

3 Subjekty Modul Hromadné operace strana 3 Centrální kontrola - hromadně za označené subjekty menu Kontroly -> Centrální kontrola MŽP Jedná se o kontrolu, která prověří, zda podávaná hlášení splňují všechna nutná kritéria korektnosti standardu MŽP. Jde o kontrolu vycházející z datového standardu o odpadech definované Ministerstvem Životního prostředí České republiky. Je požadována před odesláním hlášení do systému ISPOP. Pro korektně vyplněné hlášení je nutné, aby kontrola neodhalila žádné nesrovnalosti. Jako jsou např. nevyrovnané +/- bilance, chybná ABC bilance, nevyplnění ohlašující osoby a další formální náležitosti. Kontrolovány nejsou věci vyplývající z logiky práce Vaší firmy, jako např. správný kód nakládání, katalogové číslo odpadu a další.

4 Subjekty Modul Hromadné operace strana 4 Hromadné operace menu Možnosti -> Hromadné operace Vytvoření dávek z rozdílů mezi příjmem do evidence a výdejem z evidence Jde o nevratnou operaci, která by se měla provádět na začátku roku po uzavření předchozího evidenčního období. Lze volit rozsah kontroly od provozu, IČ po celou databázi. Zároveň lze volit, jakým způsobem bude korekce provedena. Pro kladné rozdíly se generují dávky xn5 (naskladnění do dalšího roku) a pro záporné dávky x00 (vytvoření, převzetí, zůstatek z minulého roku). Před touto operací je dobré zálohovat databázi.

5 Subjekty Modul Hromadné operace strana 5 Převod zůstatku do nového roku Umožňuje ve zvoleném roce hromadně převádět zůstatky na skladu (kód xn5) do nového roku (kód C00). Lze vytvořit jednotlivé přehledy pro odpady, zpětný odběr výrobků a elektrozařízení na úrovni provozoven, IČ či v celé databázi. Generování partnerské evidence odpadů Jde o nevratnou operaci, proto před jejím spuštěním doporučujeme zálohovat databázi. Generovat lze jak převzetí, tak předání odpadů z aktuálně nastavené evidence odpadů.

6 Subjekty Modul Hromadné operace strana 6 Změna kódu nakládání s odpady Jedná se o hromadnou opravu chybně zadaných kódů v rámci provozovny, IČ, označených dávek nebo celé databáze v nastaveném období. Sloučit označené subjekty s vybraným subjektem Jde o nevratnou operaci, proto před jejím spuštěním doporučujeme zálohovat databázi. Označené subjekty (klávesou F11) jsou sloučeny s vybraným subjektem (označený kurzorem). Výsledkem je jediný subjekt s názvem subjektu vybraného. Oprava kódu nakládání u partnerů typu Zahraniční subjekt Jedná se o automatickou opravu kódu nakládání u partnerů typu Zahraniční subjekt. Tuto volbu použijete při nesouladu kódů nakládání u typu subjektu Zahraniční subjekt (možno použít pouze kódy nakládání xn6, xn16, xn7 a xn17). Kopie parametrů subjektu všem provozovnám aktuálně vybraného IČ Zkopíruje parametry vybraného subjektu sídlu nebo provozovnám v rámci vybraného IČ. Tato funkce je vhodná pro firmy s více provozovnami, kterým tak stačí pouze jednou vyplnit položky nutné k podání hlášení, a ty jsou touto hromadnou operací nakopírovány všem jejím provozovnám. Kopie parametrů subjektu všem označeným subjektům Kopíruje parametry vybraného subjektu subjektům označeným.

7 Subjekty Modul Hromadné operace strana 7 Tato funkce je vhodná pro firmy, které zpracovávají hlášení pro více subjektů a kterým tak stačí pouze jednou vyplnit položky nutné k podání hlášení, a ty jsou touto hromadnou operací nakopírovány všem označeným provozovnám. Případně v rámci jedné firmy rozkopírují parametry pro všechny vybrané provozovny daného uživatele. Slučovaní s výběrem - povolení přehledu menu Možnosti -> Ostatní operace - > Sloučení subjektů F8 Umožňuje sloučení dvou subjektů na úrovni jednotlivých evidencí. V záložce Parametry volíme slučované subjekty pomocí tlačítka Číselníku. V záložce Přehled určujeme jednotlivé evidence. Červeným písmem se zobrazují neaktivní evidence (nelze je slučovat), modře jsou evidence aktivní (lze je slučovat).

8 Odpady Modul Hromadné operace strana 8 ODPADY Hromadné operace menu Možnosti -> Hromadné operace ->... Hromadné generování partnerské evidence Jde o nevratnou operaci, proto před jejím spuštěním doporučujeme zálohovat databázi. Pomocí funkce Generování partnerské evidence odpadů lze podle aktuální evidence vygenerovat evidenci i partnerovi, partnerům nebo všem v dané databázi. Generovat lze jak převzetí, tak předání odpadů z aktuálně nastavené evidence odpadů. Komu se bude průběžná evidence generovat zvolíme v poli Rozsah partnerů. Pokud chceme generovat evidenci pouze jednomu subjektu omezíme volbou pouze subjektu, který vybereme tlačítkem z číselníku subjektů. Pokud je třeba generovat průběžnou evidenci více subjektům, ale nikoli všem v databázi, zvolíme zaškrtávátko podle podmínek. Rozsah subjektů definujeme podmínkami IČ a pomocnou promennou Evid. anebo pouze označené subjekty, v případě, že už jsou v číselníku subjektů předem vybrány (F11). Volbu podmínky je třeba potvrdit zaškrtávátkem aktivovat podmínku. Aby nedošlo k duplicitě dávek odpadu při automatickém generování lze před začátkem generování nechat smazat průběžnou evidenci u partnerů, kterým se mají dávky generovat. Toto nastavíme zaškrtávátkem Smazat partnerskou evidenci v nastaveném období. Smazat lze buď všechny automaticky generované dávky (volí se v parametrech programu) nebo pouze dávky s kódem nakládání A00, AN3, B00. Pokud ovšem zadáváte partnerskou evidenci také ručně, pak nenastavujte smazání všech dávek.

9 Odpady Modul Hromadné operace strana 9 Hromadné generování párových dávek Jedná se o nevratnou operaci, proto před jejím spuštěním doporučujeme zálohovat databázi. Ve zvoleném období umožňuje dle zvolené kombinace kódu nakládání a kódu odpadu hromadné doplnění párové dávky se zvolenými parametry. Párová dávka úzce souvisí s vyrovnanou množstevní bilancí. K dávce vzniku nebo převzetí odpadu musí existovat i dávka předání nebo likvidace a obráceně. Pokud tedy mám několik dávek předání odpadu oprávněné osobě (např. AN3), pak mohu touto volbou vygenerovat odpovídající párové dávky vzniku odpadu (A00). Přesunout označené odpady Ctrl+X Přesun označených odpadů mezi evidencemi dvou různých subjektů. Zkopírovat označené odpady do schránky Ctrl+C Označené odpady zkopíruje do schránky programu EVI8 pro možnost následného vložení jinému subjektu. Vložit odpady ze schránky Ctrl+V Vloží odpady ze schránky programu EVI8 po předchozím zkopírování odpadů z jiného subjektu do schránky. Těchto voleb se využívá např. při zadání průběžné evidence do jiné provozovny, než mělo být. Smazat označené odpady Nenávratně smaže označené odpady.

10 Odpady Modul Hromadné operace strana 10 U označených odpadů hromadně změnit Mění příznaky u označených odpadů. EKOKOM - konečné zpracování, sklo... Shift+Ctrl+E Určeno pro EKO-KOM. U označených odpadů nastaví zvolené příznaky. Tato možnost je přístupná pouze při kombinaci modulů Evidence odpadů, EKO-KOM a Hromadné operace. Autovraky - vznik, konečný zpracovatel Tato možnost je přístupná pouze při kombinaci modulů Evidence odpadů, Autovraky a Hromadné operace. Zde se dá hromadně za označené odpady (autovraky) nastavit jejich zpracování.

11 Odpady Modul Hromadné operace strana 11 Vybrané položky (datum, partner, zakázka...) Shift+Ctrl+P Hromadná editace vybraných položek odpadu. Hromadné zadání odpadu více partnerům U kódů partnerského nakládání (např. předání nebo převzetí) je možné v dané evidenci zadat dávku odpadu jedním zadáním od nebo k více subjektům. Zadávat lze datum, množství a kód odpadu. Následně stačí ve spodní části označit potřebné subjekty, které se do nových dávek doplní jako partneři. Tato funkce je vhodná pro firmy, které periodicky získávají/předávají stejný odpad stejného množství. Mohou si toto zadat hromadně k vícero partnerům, od kterých odpad získali/předali.

12 Odpady Modul Hromadné operace strana 12 Karta odpadů - Hromadná ABC korekce menu Evidence odpadů -> Karta odpadů -> Možnosti -> Hromadná ABC korekce ABC bilance znamená, že množství odpadů v jednotlivých kategoriích (A, B nebo C) musí být v rovnováze. Př.: Odpad, který je převeden z minulého roku do letošní evidence, je zadán kódem nakládání C00, musí být předán oprávněné osobě párovým kódem nakládání CN3. Není možné použít kód AN3, který také znamená předání oprávněné osobě. Použít ho lze pouze pro odpad vzniklý v daném kalendářním roce, za který hlášení podáváme tj. A00. Hromadné operace nám v kartě odpadů umožní vyrovnat ABC bilanci nad evidencí podle předem zvolených priorit. K tomu aby se dotaz na volbu těchto priorit objevil, musí mít daná databáze nevyrovnanou kombinovanou ABC bilanci. Šipkami po pravé straně určujeme pořadí jednotlivých priorit. Ve spodní části okna zvolíme pořadí uplatnění množství při korekci.

13 Přeprava Modul Hromadné operace strana 13 PŘEPRAVA menu Přepravní list -> Hromadné operace ->... Hromadné operace nám v tomto modulu umožní označené přepravní listy kopírovat, přenášet a vkládat do schránky. Jednoduše tedy lze dané listy přenášet mezi evidenty. Zkopírovat označené listy do schránky Ctrl+C Označené přepravní listy zkopíruje do schránky programu EVI8. Přesunout označené listy do schránky Ctrl+X Přesun označených přepravních listů do schránky programu EVI8. Vložit přepravní listy ze schránky Ctrl+V Vloží přepravní listy ze schránky programu EVI8. Smazat označené přepravní listy Nenávratně smaže označené přepravní listy. Změnit údaje u označených přepravních listů Hromadná editace vybraných položek na označených přepravních listech. Měnit lze položky: datum evidence, listy, odesílatel, příjemce, místo nakládky, místo vykládky, dopravce 1, dopravce 2 a množství odpadu. U položek odesílatel, příjemce, místo nakládky, místo vykládky, dopravce 1 a 2 lze zadávat IČ nebo Název společnosti, ZÚJ a Provoz se poté doplní automaticky dle číselníku subjektů. Do pole Název lze zadat prvních pár písmen a po kliknutí na ikonu číselníku subjektů je seznam nalistován na prvním subjektu se zadaným počátkem. IČ je třeba zadat celé.

14 Autovraky Modul Hromadné operace strana 14 AUTOVRAKY Hromadné generování autovraků do evidence odpadu menu Autovrak -> Hromadné generování autovraků do evidence odpadu Hromadně generuje dávky odpadu z modulu autovraků do evidence odpadů za určité období. Rozsah období zvolíme v nejvrchnější části okna v rámečku Za období. Dále můžeme volit automatické generování dávek převzetí autovraku BN30 nebo A00. Můžeme generovat párové dávky zneškodnění (XN9) či předání autovraku (XN3), včetně volby partnera. V poslední části okna si zvolíme, zda doplníme do evidence dosud nezpracované autovraky nebo přepíšeme stávající dávky zneškodnění (XN9) nebo přepíšeme stávající dávky předání (XN3).

15 Export Modul Hromadné operace strana 15 EXPORT svislé menu vpravo -> Import&Export -> Export dat Tato funkce je vhodná nejen pro firmy, jejichž provozovny (stejné IČ) se vyskytují v různých ORP, a zároveň mají zákonnou povinnost odesílat roční hlášení, ale také firmy živící se vedením evidence odpadů jiných firem (používají EVI Komplet). Používá se pro vytvoření samostatných hlášení pro označené firmy do jednotlivých souborů. Firmy je nutné označit předem v seznamu subjektů nebo pomocí výběru v okně Exportu dat. Hromadně lze za označené subjekty vytvořit samostatná hlášení (v samostatných souborech) následujícím způsobem: zvolit možnost Vytvořit nové hlášení v přenosovém datovém standardu do systému ISPOP ; dále zvolit Roční hlášení (příloha 20, 4, 8) ; v následujícím okně v nabídce Omezení subjektu vybrat položku Za označené subjekty - samostatné soubory pro firmy ; pokud jsou sídla všech vybraných firem zadaná správně podle R.E.S., objeví se okno volby cílového adresáře, kam se exportované soubory uloží. Cílový adresář je třeba zvolit i s celou cestou, např. C:\Documents and Settings\Hlaseni. Defaultně jsou soubory pojmenovány: F_ODPHLAS_S.XML. Toto jméno lze měnit, jen koncovka.xml zůstává. Za zvolené jméno (F_ODPHLAS_S) se automaticky přidává IČ subjektu, číslo provozovny (např. 0 jako sídlo) a pořadové číslo exportu. Hlášení firmy je při exportu možné podepsat elektronickým podpisem. Soubory je možné odeslat pomocí ikonek v okně Přehled exportovaných hlášení anebo přes menu Hlášení.

16 Export Modul Hromadné operace strana 16 Standardně je hlášení odesláno přes Webové služby ISPOP. Pro podání z EVI 8 můžeme použít tři způsoby. (1) podepsat hlášení platným certifikátem (Postsignum, I. CA, eidentity) a odeslat přes ISPOP nebo (2) odeslat hlášení přes datovou schránku (ISDS), v tomto případě není nutné hlášení podepisovat certifikátem. (3) Je možné i zasílání hlášení přes ISPOP bez certifikátu, ale je následně nutné odeslat na ISPOP vytištěný a potvrzený formulář Potvrzení údajů odeslaných elektronicky do ISPOP., který je přílohou doručené notifikační zprávy. Ta přijde elektronickou poštou po odeslání hlášení. V případě hromadného exportu je nutné kontrolu MŽP spustit pro každé hlášení samostatně. Hromadným exportem nelze exportovat "Doplněná hlášení" (opravná). Export doplněných hlášení lze provádět pouze za aktuálně nastavený subjekt.

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8

Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 1 Pokyny pro uživatele programu SKLAD Odpadů 8 Radim Kopal INISOFT s.r.o. 31.12.2014 Obsah Obsah... 2 Nastavení číselných řad... 3 Kontrola skladové bilance... 4 Uzávěrka roku... 7 Převod evidence do programu

Více

Evidence odpadů k 15.únoru

Evidence odpadů k 15.únoru Evidence odpadů k 15.únoru Cílem tohoto dokumentu je popsat základní postupy, které je vhodné provést v programu EVI8 s koncem evidenčního roku. Je zde popsáno uzavření průběžné evidence, vytvoření ročního

Více

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ Obsah dokumentu Tento dokument popisuje a vysvětluje specifické činnosti vedení evidence v programu

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM

SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM SKLAD ODPADŮ modul EKO-KOM Obsah dokumentu Tento dokument popisuje funkcionalitu modulu EKO-KOM v programu Sklad odpadů 8 (dále jen SKLAD). Cílová skupina komu je modul EKO-KOM v programu SKLAD určen Modul

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Téma: Pokyny pro uživatele programu EVI 8 s koncem evidenčního roku Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 29.12.2014 Cílem

Více

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly.

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly. Téma: Výsledky kontroly dle standardu MŽP Program: EVI 8 Kontrola MŽP Vypracoval: Lukáš Grill (oddělení technické podpory) Revize: 31.12.2014 Cílem tohoto dokumentu je popsat možné chyby, které se mohou

Více

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Program: SKLAD Odpadů 8 Datum: 21.12.2015 Vypracoval: Radim Kopal, Tomáš Vrba Vážení uživatelé programu SKLAD Odpadů, tento dokument Vás seznámí s činnostmi a postupy,

Více

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly.

Kontrola MŽP. U každé kontroly je uveden její jednoznačný identifikátor (označený zkratkou ID), který je v tomto dokumentu použit v nadpisu kontroly. Téma: Výsledky kontroly dle standardu MŽP Program: EVI 8 Kontrola MŽP Vypracoval: Lukáš Grill (oddělení technické podpory) Revize: 31.12.2014 Cílem tohoto dokumentu je popsat možné chyby, které se mohou

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Vypracoval: Tomáš Čejchan Dne: 5. května 2010 INISOFT s. r. o. tel. +420 485 102 698 IČ: 25417657 Společnost je

Více

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH ESPI9 - export zařízení do MA ISOH Téma: Přenos evidence zařízení a navázaných spisů z ESPI9 do systému MA ISOH Program: ESPI9 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 7.3.2012

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Zpracování evidence odpadů za rok 2015

Zpracování evidence odpadů za rok 2015 Zpracování evidence odpadů za rok 2015 Program: EVI 8 Obec, ESPI 8 Datum: 22.12.2015 Vypracoval: Tomáš Čejchan Obsah 1. Úvod... 2 2. Legislativní změny... 3 2.1. Ohlašování zařízení... 3 2.2. Zpracování

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8 1 Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8 Petr Grusman INISOFT s.r.o. 3.1.2011 Obsah Úvod... 3 Aktualizace programu EVI 8 a ESPI 8... 4 Přehled změn v programu

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Doporučené pokyny a postup při exportu dat z programu EVI8 na MŽP, KÚ, CENII a ČSÚ

Doporučené pokyny a postup při exportu dat z programu EVI8 na MŽP, KÚ, CENII a ČSÚ v Liberci dne 22. března 2010 Doporučené pokyny a postup při exportu dat z programu EVI8 na MŽP, KÚ, CENII a ČSÚ Datum: : 22. března 2010 Zapsal: Petr Grusman (technický ředitel) Obsah: Aktualizace programu

Více

Přeprava NO v EVI 8 od

Přeprava NO v EVI 8 od Přeprava NO v EVI 8 od 1. 1. 2017 Datum publikace: 30.12.2016 Tento dokument představuje změny v programu EVI 8 (modul EPNO - Přeprava NO), které slouží k evidenci přepravy nebezpečných odpadů podle nové

Více

Flexi uživatelská příručka verze 2.1

Flexi uživatelská příručka verze 2.1 Flexi uživatelská příručka verze 2.1 6. listopadu 2009 1 OBSAH 1. ÚVOD... 3 1.1 ZÁKLADNÍ POPIS A FUNKCIONALITA... 3 1.2 PŘEHLED ČINNOSTÍ... 4 1.3 UŽIVATELÉ... 4 1.4 SPRÁVCE AGENDY... 4 1.5 PRACOVNÍ POSTUPY...

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Elektronická komunikace s ČSSZ

Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace není ani v roce 2017 povinná. Nicméně je dobré být připraven a na elektronickou komunikaci se připravit. Elektronická komunikace v DUNA MZDY se týká

Více

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty

Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Uživatelský manuál: Modul Nové kontakty Se zapnutím nových kontaktů souvisí nasazení nové aplikace Těžká podatelna a nový formulář pro evidenci externí písemnosti (dokumentu). Zapnutí nových kontaktů lze

Více

Stručný návod na SQLEMS

Stručný návod na SQLEMS Stručný návod na SQLEMS Stručný návod na SQLEMS...1 Instalace...2 První spuštění...2 Orientace v programu...3 Vysvětlení jednotlivých úrovní...5 Komíny...7 Měření...8 Stručný postup...9 Vytvoření Provozovny...9

Více

Modul EPNO. Téma: Elektronické odesílání evidenčních listů přepravy nebezpečných odpadů

Modul EPNO. Téma: Elektronické odesílání evidenčních listů přepravy nebezpečných odpadů Modul EPNO Téma: Elektronické odesílání evidenčních listů přepravy nebezpečných odpadů Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení Podpora) Revize: 07.03.2014 Tento dokument popisuje funkcionalitu

Více

Vedení evidence a zasílání hlášení v oblasti nakládání s OEEZ. Ing. Tomáš Vávra Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí

Vedení evidence a zasílání hlášení v oblasti nakládání s OEEZ. Ing. Tomáš Vávra Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Vedení evidence a zasílání hlášení v oblasti nakládání s OEEZ Ing. Tomáš Vávra Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Praha, 24. září 2015 Obsah přednášky Vedení evidence toku zpětně odebraných

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

Revize majetku. Dovývoj je vytvořen jako součást DELPHI Pluginu a může být přidán do jakékoliv existující knihovny. (pokud existují zdrojové kódy)

Revize majetku. Dovývoj je vytvořen jako součást DELPHI Pluginu a může být přidán do jakékoliv existující knihovny. (pokud existují zdrojové kódy) Produktové řady: ERP - HELIOS Orange Revize majetku Hodí se -pokud potřebujeme evidovat revize či údržby u karet majetku. Po instalaci modulu Revize se ve stromečku Hlavní nabídky objeví nový uživatelský

Více

Modul EKO-KOM. www.money.cz

Modul EKO-KOM. www.money.cz Modul EKO-KOM www.money.cz 2 Money S5 EKO-KOM Systém EKO-KOM Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu EVI 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu odpadu

Více

Převod na 2. pololetí

Převod na 2. pololetí Převod na 2. pololetí Funkce pro převod na 2. pololetí je součástí systému SAS od verze 5.12, kdy byla v SASu zavedena evidence žáků po pololetích. Umožňuje převést třídy a žáky z 1. do 2. pololetí. Nová

Více

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy Zprávy: Pošta Modul slouží k přijímání a odesílání krátkých zpráv (max. 4000 znaků) prostřednictvím informačního systému VUT. Adresáty lze vybírat ze seznamu všech studentů a zaměstnanců VUT. Nápovědu

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, modul Zakázka Vám přináší moderní vzhled a nové možnosti. A jaké nové vlastnosti a funkce jsou vám k dispozici: začlenění seznamů do hlavního menu rozšíření údajů, na které lze vyhledávat

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Konvertor diakritiky 3. Instalace

Konvertor diakritiky 3. Instalace OBSAH Popis... 2 Ovládání aplikace... 3 Odstranění diakritických znamének... 4 Operace s textem... 4 Nastavení aplikace... 4 Písmo... 4 Jazyk... 4 Přidání dalšího jazyka do aplikace... 5 Znaky... 5 Instalace

Více

Základy rozpočtování s využitím IT

Základy rozpočtování s využitím IT Změny a významné novinky v SW KROS plus 2012/2 Základy rozpočtování s využitím IT ÚRS PRAHA, a.s. VSTUPY: soupisy provedených prací rychlé orientační propočty fakturace přehled prostavěnosti Moduly UKAZATELE

Více

ISPOP 2012 POSTUP PŘI PODÁNÍ DOPLNĚNÉHO HLÁŠENÍ. verze 1.2

ISPOP 2012 POSTUP PŘI PODÁNÍ DOPLNĚNÉHO HLÁŠENÍ. verze 1.2 ISPOP 2012 POSTUP PŘI PODÁNÍ DOPLNĚNÉHO HLÁŠENÍ verze 1.2 Obsah Přehled změn postupu... 2 1. Podání doplněného hlášení (oprava řádného hlášení)... 3 1.1 Podání doplněného hlášení - PDF formuláře... 3 1.2

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

Novinky Mediox 3000 verze 321

Novinky Mediox 3000 verze 321 Novinky Mediox 3000 verze 321 V Praze, 15. 10. 2018 1. Úpravy v programu 1. 1. Opětovné spuštění modulu Hlášení závad SÚKL v novém rozhraní Bylo implementováno hlášení závad SÚKL na nové rozhraní. Pro

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 2 1 Obsah Práce s listy v MS Excel 2010... 4 Výběr (volba) listu... 4 Skrýt/zobrazit listy... 5 Klik na záložky... 5 Skrýt list (využítí pásu

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

Akcie Materiál pro školení

Akcie Materiál pro školení Akcie Materiál pro školení 8.11.2016 Kocourková Petra Bc. Datum tisku 12.12.2016 2 Akcie Akcie Obsah Vytvoření akcií... 4 Generování akcií... 5 Převod akcií... 7 Předávací protokol... 9 Přidání volného

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, připravili jsem pro vás nový modul Zakázka, který Vám přináší nový vzhled a nové možnosti. Pro snadnější přechod na novou verzi zůstává ve WAK INTRA souběžně i stávající modul zakázek.

Více

ISPOP 2016 MANUÁL PRO PRÁCI S FORMULÁŘEM F_ODP_PROD. Hlášení o produkci a nakládání s odpady 21 a 22 vyhlášky č. 383/2001 Sb. - příloha č.

ISPOP 2016 MANUÁL PRO PRÁCI S FORMULÁŘEM F_ODP_PROD. Hlášení o produkci a nakládání s odpady 21 a 22 vyhlášky č. 383/2001 Sb. - příloha č. ISPOP 2016 MANUÁL PRO PRÁCI S FORMULÁŘEM F_ODP_PROD Hlášení o produkci a nakládání s odpady 21 a 22 vyhlášky č. 383/2001 Sb. - příloha č. 20 ohlašovaný rok 2015 verze 1.0 1 Obsah Seznam zkratek...4 Přehled

Více

Výběr a instalace mobilního terminálu. II. Používání čárových kódů v katalogu položek. III. Tisk etiket s čárovými kódy

Výběr a instalace mobilního terminálu. II. Používání čárových kódů v katalogu položek. III. Tisk etiket s čárovými kódy Mobilní terminály slouží pro sběr dat v terénu a následnou automatickou tvorbu dokladů typu zakázka, vydaná objednávka nebo skladový doklad v systému WAK INTRA. Komunikace mezi přenosnými terminály a systémem

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty realizované v rozvrhovaném semestru jsou zadané

Více

Návod k ovládání aplikace

Návod k ovládání aplikace Návod k ovládání aplikace Tento návod se zabývá ovládáním aplikace PDF Annotation 1, která je založena na aplikaci AVP PDF Viewer a umožňuje nejen PDF dokumenty prohlížet, ale také do těchto dokumentů

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Ohlašování přepravy NO ISPOP - SEPNO

Ohlašování přepravy NO ISPOP - SEPNO Ohlašování přepravy NO ISPOP - SEPNO 24. ledna 2018 Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí 1 OSNOVA Důvod zavedení Legislativní nastavení ohlašování přepravy NO SEPNO Role v SEPNO integrace

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Ohlašování přepravy NO ISPOP - SEPNO

Ohlašování přepravy NO ISPOP - SEPNO Ohlašování přepravy NO ISPOP - SEPNO 26. dubna 2018 Ing. Gabriela Bulková Ministerstvo životního prostředí OSNOVA Důvod zavedení Legislativní nastavení ohlašování přepravy NO SEPNO Role v SEPNO integrace

Více

8/3 Komunikace mezi aplikacemi MS Office

8/3 Komunikace mezi aplikacemi MS Office MS OFFICE V PŘÍKLADECH část 8, díl 3, kap. 1, str. 1 Všechny příklady v této kapitole jsou k dispozici na CD CD 8/3 Komunikace mezi aplikacemi MS Office 8.3.1 PROPOJENÍ DAT Z EXCELU DO TEXTU VE WORDU NEBO

Více

Tabulkový procesor. Orientace textu. O úroveň níž O úroveň výš

Tabulkový procesor. Orientace textu. O úroveň níž O úroveň výš Formátování Formátováním rozumíme změnu vlastností daného objektu, dle našich představ a možností programu MS Excel. Formátovat můžeme texty v buňkách, můžeme formátovat buňky, listy i celý sešit a měnit

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://prace.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

KSRZIS. Příručka pro externí žádost CHLAP. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních

KSRZIS. Příručka pro externí žádost CHLAP. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 11 KSRZIS Příručka pro externí žádost CHLAP Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů

Více

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop.

Po registraci modulu E-SHOPY se v programu DUEL zpřístupní nabídky Seznam e-shopů a Objednávky přijaté - e-shop. Modul E-SHOP Jedním z doplňků ke skladům v programu DUEL je modul E-SHOPY, který umožňuje synchronizaci mezi databází programu DUEL a fyzickým e-shopem. Synchronizace dat je optimalizována pro použití

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

SKLAD Odpadů 8 - Modul Elektronická evidence tržeb

SKLAD Odpadů 8 - Modul Elektronická evidence tržeb SKLAD Odpadů 8 - Modul Elektronická evidence tržeb Modul Pokladna (EET) - popis funkcionality Datum publikace: 16.01.2017 Modul POKLADNA je samostatný modul programu SKLAD. Tento modul slouží k evidenci

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Radek Havlík [ÚLOHA 30 KUSOVNÍK]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Radek Havlík [ÚLOHA 30 KUSOVNÍK] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Radek Havlík [ÚLOHA 30 KUSOVNÍK] 1 CÍL KAPITOLY Cílem této kapitoly je naučit se tvořit seznamy položek, tak zvané kusovníky. Kusovníky lze vytvářet automaticky,

Více

Přihlášení k maturitním zkouškám

Přihlášení k maturitním zkouškám Přihlášení k maturitním zkouškám (v 3.0) Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Slovníček pojmů 2 1. Nutná nastavení 2 Obory a vzdělávací

Více

Mzdové dokumenty propojení Ms Word, OOD

Mzdové dokumenty propojení Ms Word, OOD Mzdové dokumenty propojení Ms Word, OOD Tato funkce umožňuje komunikaci mezi programem Premier, v němž má uživatel data a produkty Ms Word a OpenOffice. Pokud chcete využít Vaši stávající pracovní smlouvu

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Akce. 1. Spuštění modulu Akce

Akce. 1. Spuštění modulu Akce Akce Modul slouží k přehledu a zadávání údajů o akcích do centrální databáze VUT. Data jsou pořizována za účelem předávání údajů o výsledcích výzkumu a vývoje do Rejstříku informací o výsledcích (RIV),

Více

Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu

Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu Darovací formuláře jsou jednoduchým nástrojem, jak potenciálnímu dárci nabídnout rychlou a snadnou možnost darování platební kartou nebo převodem. Stačí, aby

Více

1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového

1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového 1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového serveru, na kterém Webová aplikace běží. Odkaz na elektronickou

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Seznámení s ISPOP 2012. Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Seznámení s ISPOP 2012. Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Seznámení s ISPOP 2012 Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí ISPOP Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování

Více

ISPOP 2014. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Užitečné semináře, leden 2014

ISPOP 2014. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Užitečné semináře, leden 2014 ISPOP 2014 Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Užitečné semináře, leden 2014 Opakování matka moudrosti ( část prezentace určená pouze do sborníku)

Více

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH www.money.cz 2 Money S5 Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Režim přenesení daňové povinnosti (dále

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

AC FORM FILLER. aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku. Verze 1.0

AC FORM FILLER. aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku. Verze 1.0 aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku Verze 1.0 2013 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené

Více

Manuál SQL Ekonom funkce pro zajištění souladu s ochranu osobních údajů podle GDPR

Manuál SQL Ekonom funkce pro zajištění souladu s ochranu osobních údajů podle GDPR 1 Vážení uživatelé ekonomických a informačních systémů od naší společnosti. Přinášíme Vám nový manuál k informačnímu systému SQL Ekonom, který se výhradně věnuje popisu ovládání těch funkcí v programu,

Více

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a)

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Tržby do EET vstupují přes vystavený pokladní doklad, po zápisu se odesílá online datová zpráva, Finanční správa ze systému zašle potvrzení

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z u

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z  u Instalace programu OZO z www stránek či odkazu z e-mailu První instalaci programu OZO pro rok 2017 si vždy musíte zvolit volbu PLNÁ VERZE PROGRAMU. Upgrade programu OZO 2017 si můžete stahovat až v době,

Více

HELIOS - Zálohování BüroKomplet, s.r.o.

HELIOS - Zálohování BüroKomplet, s.r.o. HELIOS - Zálohování 2017 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Záloha... 3 Přehled záloh... 3 Typ zálohy... 3 Adresář... 4 Nový... 4 Obnova... 6 2 Záloha V přehledu lze provádět zálohy dat jednotlivých firem a v případě

Více

Základní školení pro administrátory

Základní školení pro administrátory Základní školení pro administrátory Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Založení nového žáka 2 Nový stav zápisu do organizace 2 Osobní

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Představení portálu ISKP14+

Představení portálu ISKP14+ OP PMP 2014-2020 Specifický cíl I výzva 30_16_003 Představení portálu ISKP14+ Ing. Janka Kopečná administrátorka monitorovacího sytému OP Zaměstnanost Footer Text 1 Přihlášení, podpora, příručky, výzvy

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/16 Obsah: 1. Úvod...3 2. Manuální export...3 3. Automatický export výpisů a privátních

Více

PRŮVODCE PŘIDÁNÍM UŽIVATELE

PRŮVODCE PŘIDÁNÍM UŽIVATELE PRŮVODCE PŘIDÁNÍM UŽIVATELE verze 1.1 Datum vydání: 30. 4. 2018 Obsah 1 Nový uživatel pro systém SEPNO... 2 2 Přidání uživatele v ISPOP... 2 3 Přidělení role SEPNO... 5 1 1 Nový uživatel pro systém SEPNO

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více