IVE. Vnitřní nosné zdivo LIVETHERM. Tvárnice nosná betonová TNB 400/Lep198 P 6. Tvárnice nosná liaporová TNL 400/Lep198 P 6.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IVE. Vnitřní nosné zdivo LIVETHERM. www.betonstavby.cz. Tvárnice nosná betonová TNB 400/Lep198 P 6. Tvárnice nosná liaporová TNL 400/Lep198 P 6."

Transkript

1 9 Vnitřní nosné zdivo LTHERM celá Tvárnice nosná betonová TNB 400/Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné betonové TNB 400/Lep198 P jsou vhodné pro masivní vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 400 mm, s požadavkem na vysokou akumulaci zdiva. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých sparách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 400/Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 400/Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru 4:1:1: (celá; celá 1/; celá, 1/ celá /; celá / rohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 40ks (viz ceník a technické údaje výrobků str.49) Tvárnice nosná liaporová TNL 400/Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné liaporové TNL 400/Lep198 P jsou vhodné pro masivní vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 400 mm, s požadavkem na vysokou akumulaci zdiva a vyšší tepelně izolační vlastnosti zdiva. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOL), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou celá, / bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNL 400/Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNL 400/Lep198 P je též používaná jako obvodové zdivo k kombinaci s kontaktním zateplovacím systémem firmy Franken Maxit s.r.o. viz systém ULTRA THERM (šířka sendvičové konstrukce 00 0 mm) podrobnosti str Tvárnice TNL 400/Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru 4:1:1: (celá; celá 1/; celá /; celá / rohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 40ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 49) celá, / (rohová)

2 Vnitřní nosné zdivo LTHERM celá Tvárnice nosná betonová TNB /Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB /Lep198 P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. mm. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB /Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB /Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá k půlení (rohová) celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 4 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 49) Tvárnice nosná liaporová TNL /Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné liaporové TNL /Lep198 P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. mm. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOL), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNL /Lep198 P jsou určené pro zdění na celá, třetinová maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNL /Lep198 P je též používaná jako obvodové zdivo k kombinaci s kontaktním zateplovacím systémem firmy Franken Maxit s.r.o. viz systém ULTRA THERM (šířka sendvičové konstrukce mm) podrobnosti str Tvárnice TNL /Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 4 ks (viz technické údaje výrobků str.49) celá, třetinová (rohová)

3 31 Vnitřní nosné zdivo LTHERM celá Tvárnice nosná betonová TNB 40/Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB 40/Lep198 P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce především menších staveb (rodinných domů, garáží, dílen, přístaveb, ) o tl. zdí 40 mm. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 40/Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 40/Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru 9:1:1:1 (celá; celá k celá k půlení (rohová) půlení rohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 48ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 49) Tvárnice nosná liaporová TNL 40/Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné liaporové TNL 40/Lep198 P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce především menších staveb (rodinných domů, garáží, dílen, přístaveb, ) o tl. zdí 40 mm. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOL), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNL 40/Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNL 40/Lep198 P je též používaná jako obvodové zdivo k kombinaci s kontaktním celá, třetinová zateplovacím systémem firmy Franken Maxit s.r.o. viz systém ULTRA THERM (šířka sendvičové konstrukce mm) podrobnosti str Tvárnice TNL 40/Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru 9:1:1:1 (celá; celá k půlení rohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 0 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 49) Zdění tvárnic typu TNB/Lep198 alt. TNL/Lep198 celá, třetinová (rohová) tvárnice. Svislé spáry se zdí na sucho na zámkové spoje (vše viz Zdění obvodového zdiva LTHERM). Při ukládání jednotlivých tvárnic do řady Tvárnice typu TNB/Lep198 alt. TNL/Lep198 se při vlastním zdění ukládají vedle sebe, ukládáme tvárnice shora dolů zasunutím do zámků není dutinami dolů, maltu pro tenké spáry MTS nanášíme v tl. cca 3, mm přípustný vodorovný posuv po maltovém loži. Základní půdorysný modul pomocí maltovacího vozíku (alt.maltovacích sáněk) na skořepinové dno nosných tvárnic je 0 mm, pro výškový modul mimo základní výškový

4 3 Vnitřní nosné zdivo LTHERM celá Tvárnice nosná betonová TNB 17/Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné betonové TNB 17/Lep198 P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce především menších staveb (rodinných domů typu bungalov, garáží, dílen, přístaveb, ) o tl. zdí 17 mm. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 17/Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 17/Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1:1:1 (celá, celá / rohová; celá k půlení, celá rohová, celá třetinová rohová; celá 1/). Celkový počet tvárnic na paletě je 0 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 49) celá / (rohová) celá k půlení Tvárnice nosná liaporová TNL 17/Lep198 P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné liaporové TNL 17/Lep198 P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce především menších staveb (rodinných domů typu bungalov, garáží, dílen, přístaveb, ) o tl. zdí celá (rohová) 17 mm.. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOL), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNL 17/Lep198 P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNL 17/Lep198 P je též používaná jako obvodové zdivo k kombinaci s kontaktním zateplovacím systémem firmy Franken Maxit s.r.o. viz systém ULTRA THERM (šířka sendvičové konstrukce 9 39 mm) podrobnosti str Tvárnice TNL 17/Lep198 P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1:1:1 (celá, celá / celá, třetinová (rohová) rohová; celá k půlení, celá rohová, celá třetinová rohová; celá 1/). Celkový počet tvárnic na paletě je 7 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str.49) celá 1/ modul tvárnic á 00 mm použijeme tvárnice nosné (1/) viz doplňkový šířky zdiva a 400 mm je nutné dělení provádět pomocí strojních modul 0 mm, pro jiný výškový modul zdiva kombinujeme tvárnice typu stolových pil. Tyto tvárnice je též v případě použití jako obvodového zdiva TNB, TNL Lep198 s betonovými cihlami CVB, L popř. s cihlami CMB,L. systémově zateplit. Firma Betonové stavby Group s.r.o. disponuje Dělení tvárnic TNB, TNL doporučujeme provádět v místech zeslabení (podle obrázků) běžným odklepnutím nebo odkrojením vidiovými kotouči. U systémových řešením ULTRA THERM, která bylo vyvinuto ve spolupráci s firmou FRANKEN MAXIT s.r.o.

5 33 ULTRA THERM systém pro nízkoenergetické či pasivní domy Tepelně izolační zdící systém ULTRA THERM vychází z osvědčených liaporbetonových tvárnic LTHERM (typ TNL), které kombinujeme s kontaktním zateplovacím systémém firmy Franken Maxit s.r.o. Použitím zdiva LTHERM (výrobce Betonové stavby Group s.r.o.) a zateplovacího systému firmy Franken Maxit s.r.o. dosáhneme výborné tepelně izolační vlastnosti konstrukce a zároveň nadstandardní akumulaci tepla. Tloušťku tepelné izolace volíme dle požadavku investora v odvislosti od jeho představy na zařazení domu (nízkoenergetický či pasivní dům). Systém ULTRA THERM splňuje požadavky novelizované ČSN 740 /011pro "Doporučené hodnoty" U=0, W/mK1 a překračuje požadavek pro "Požadované hodnoty" U=0, W/mK1. Při použití kontaktního zateplení v min. tl. 00 mm splňuje též požadavky na "Pasivní domy v současnosti" a to min. do roku Na stavbu je zateplovaní systém dodán v uzamykatelném kontejneru (obsah cca 0 00 m tepelně izolačního systému) s vestavěnými regály pro přehledné uložení doplňků. O náplň mobilního skladu se postarají pracovníci dodavatele podle zpracovaného výkazu materiálu. Uskladněný materiál je ochráněn proti povětrnostním vlivům a zabezpečen proti krádeži. Po vlastní realizaci je kontejner odvezen a případné použitelné zbytky jsou zákazníkovi dobropisovány. Skladba systému : 1. Liaporbetonová nosná tvárnice LTHERM (typ TNL) š. 17, 40, nebo 400 mm zděná na maltu pro tenké spáry MTS.. Maxit multi lepící a armovací malta 3. Maxit izolační desky PS + talířové hmoždinky 4. Maxit multi lepící a armovací malta + armovací tkanina PS. Penetrace + šlechtěná omítka maxit K celému systému kontaktního zateplení ULTRA THERM je firmou Betonové stavby Group s.r.o. nabízen maximální poradenský servis. Firma bezplatně provede ocenění dodávky zdících prvků LTHERM a následně ocení též kompletní nabídku zateplovacího systému včetně veškerých potřebných doplňků (sokly, okenní a parapetní lišty atd.). Na výběr je možná pouze dodávka zdících prvků a zateplovacího systému bez montáže a nebo lze domluvit dodávku formou realizace na klíč vlastními proškolenými zaměstnanci. Ocenění dodávky či stavebních prací zpracujeme výhradně písemnou formou na základě předané projektové dokumentace stavby (stavební část projektu). Ve spolupráci s firmou Franken Maxit s.r.o. je možné provést odborné zaškolení našich odběratelů pro správnou aplikaci systému v rámci pravidelných praktických školení v rámci této spolupráce. Praktické výhody systému ULTRA THERM : nejvyšší kvalita, díky certifikovanému systému výborné tepelně izolační vlastnosti a nadstandardní akumulace nosného zdiva trvalá odolnost proti povětrnosti rozmanitý vzhled fasády Zákazník má na výběr desítky barevných odstínů a několik druhů povrchů. voduodpudivost, paropropustnost požární odolnost B1, nesnadno hořlavé zvýšená vážená stavební neprůzvučnost systému malá tloušťka obvodového zdiva (min. 17 mm), což umožňuje oproti klasickým zdícím materiálům možnost výrazného využití vnitřní zastavěné plochy řešení skladování materiálu na stavbách bez možnosti skladování ve stávajících prostorách stavby

6 34 SUTEREN zateplený TN17 + MAXIT uskočený sokl SUTEREN nezateplený TN17 + MAXIT SUTEREN zateplený TN40 + MAXIT uskočený sokl TN17 + MAXIT uskočený sokl TN40 + MAXIT Pasivní domy A Název výrobků Tvárnice TNL 17/Lep198 P + zateplení EPS tl.0 mm Tvárnice TNL 40/Lep198 P + zateplení EPS tl.00 mm Tvárnice TNL /Lep198 P + zateplení EPS tl.00 mm Tloušťka zdi Tepelný odpor R Součinitel prostupu tepla U (W/mK) Celková tl. konstrukce Cena zdiva + zateplení včetně jednostranné omítky PUTZU (Kč/m) (m K/W) ,18 0, , ,88 0, , + 00,00 0, , Tloušťka zdi Tepelný odpor R Součinitel prostupu tepla U Celková tl. konstrukce Nízkoenergetické domy B Název výrobků Tvárnice TNL 17/Lep198 P + zateplení EPS tl.140 mm Tvárnice TNL 40/Lep198 P + zateplení EPS tl.140 mm Tvárnice TNL /Lep198 P + zateplení EPS tl. mm (W/mK) (m K/W) ,13 0, , ,31 0, , + 4,00 0, , Hodnoty U jsou součinitele prostupu tepla bez omítek (vnitřních i vnějších). Pozn.: Ceny zdiva včetně zateplení jsou uvedeny jako orientační (CÚ.pol.011) a nezahrnují vlastní montážní práce. V ceně je zahrnuta dodávka tvárnic, malty pro tenké spáry a kompletní zateplovací systém včetně příslušenství. Veškeré uvedené ceny jsou bez DPH. Přesnou cenovou kalkulaci Vám rádi zpracujeme (výpočet spotřeby materiálu) na základě dodání Vaší projektové dokumentace. Cena zdiva + zateplení včetně jednostranné omítky PUTZU (Kč/m)

7 3 Technické údaje a statické parametry vnitřního nosného zdiva LTHERM Prvky vnitřního nosného zdiva LTHERM mm mm mm MPa MPa TNB 400/Lep198 P ,0, TNL 400/Lep198 P ,0, TNB /Lep198 P 198,0, TNL /Lep198 P 198,0 TNB 40/Lep198 P ,0 TNL 40/Lep198 P TNB 17/Lep198 P TNL 17/Lep198 P kg,40 8 mm/m mm/m mm/m MPa db m.k/w m.k/w W/K.m W/K.m 3 1m W/m.K W/m.K ks/m ks/m 3 0,439 0, ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3, ,99 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,734 0,84 1,3 1,171, 1, ,1 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,880 1,000 1,13 1,000 0,341 0, 1,,,7 19, ,8 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,8 0,70 1,7 1,418 0,4 0,340 1, 9,44,0,7 13, 941,1 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,74 0,844 1,381 1,18 0,331 0,84 1, 9,44,0 7, 18, 173,81 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,400 0,0,00 1,90 0,438 0,337 1, 9,4,0 7, 1, ,9 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,41 0,1 1,848 1,1 0,971 1m 1 0,911 1,0 1,097 s omítkou bez omítek 7711 min bez omítek 11 Ekvivalentní návrhová tepelná vodivost u Součinitel prostupu U Tepelný odpor R s omítkou Laboratorní vzduchová neprůzvučnost Rw Mrazuvzdorost při cyklech Faktor difůzního odporu 111 Přídržnost ve smyku Celková % Reakce na oheň bez omítek kg/m kg/m3 Spotřeba tvárnic Tepelně technické vlastnosti s omítkou Prostup vody konstrukcí Nasákavost ČSN / ČSN EN PRVKY VNITŘNÍHO NOSNÉHO ZDIVA LTHERM Smrštění vysycháním Vlhkostní roztažnost Přetvoření Požárně technické Požární odolnost Mechanické vlastnosti Tolerance objemové hmotnosti Objemová Plošná Hmotnost 1 ks info. Hmotnostní údaje Skupina (% otvorů) Pevnostní značka Délka Šířka = Výška tl. zdi (h) (l) (w) Pevnost charakteristická (fc) Název / Značka Pevnost normalizovaná (fb) Pevnost Rozměry 0,409 0,31 1,, 1, 9,4 Poznámka: Pevnost charakteristická fc = fm = Ř pevnost. Hmotnost 1 ks je uváděna ve vysušeném stavu jako info. + tolerance. Laboratorní vzduchová neprůzvučnost Rw bude dále ověřováno zkouškami. Výrobcem zaručená hodnota. Charakteristické pevnosti zdiva fk (dle ČSN 19911) ZDÍCÍ PRVKY OBYČEJNÁ MALTA, TEPELNĚ IZOLAČNÍ MALTA MALTA TENKOVRSTVÁ Skupina Název výrobků fb K (MPa) fm fk fb (MPa) (MPa) (MPa) K fm fk (MPa) (MPa) Tvárnice nosné TNB, TNL 400 P, 0, 3,3,4 0,4,7 Tvárnice nosné TNB, TNL P, 0, 3,3,4 0,4,7 Tvárnice nosné TNB, TNL 40 P,7 0, 3,7, 0,4,7 Tvárnice nosné TNB, TNL 17 P 7, 0, 3,48 7 0,4,8 Pozn.: 1.Skupina dle ČSN EN 19911, odst tabulka. Kategorie dle EN 7713 I. (= statistické řízení výroby v systému +) Vysvětlivky : fb normalizovaná průměrná pevnost tvárnice v tlaku, stanovovaná podle ČSN EN 771 fm pevnost malty v tlaku, zdící malty dle ČSN EN 998 K součinitel pro zdivo, vyjadřuje vliv tl.spáry (tzn. i použité malty), skupiny tvarovek stanoveny dle tab. 3.3 ČSN EN fk charakteristická pevnost zdiva dle ČSN EN a je stanovená pro : zdivo pro obyč. malty fk = K x fb0,7 x fm0,3 zdivo na malty pro tenké spáry (MTS ) fk = K x fb0,8 Výhody vnitřního nosného zdiva z tvárnic LTHERM (typu TNB a TNL) vysoká pevnost a mrazuvzdornost (možnost výstavby vynikající akumulační vlastnosti nosné části tvárnice nezateplených objektů až do podlaží obvodové i vnitřní nosné výborné zvukově izolační vlastnosti zdivo) vhodně doplňuje systém obvodového zdiva LTHERM minimální nasákavost zdiva ekologická nezávadnost (přírodní materiál) nehořlavost, požární odolnost kompletní stavební systém včetně překladů přesné tvárnice (s výškovou tolerancí tvárnic ± 1,0 mm) pro tenkostěnné maltování v tl.,00 mm, svislé spáry na sucho řešeny tvárnice opatřena maltovací kapsou pro zvýšení smykové únosnosti (pro seizmické oblasti dle ČSN EN 19981) kompletní poradenský a stavební servis (výpočet potřeby prvků, založení staveb, zaškolení pracovníků atd.) možnost systémového zateplení ULTRA THERM pro kategorii B univerzálním vícenásobným zámkovým spojem Energeticky úsporný až Mimořádně úsporný dům (podle vyhlášky nízká pracnost, nízká hmotnost jednotlivých prvků 148/007 Sb.).

8 3 VYSOKOPEVNOSTNÍ NOSNÉ A AKUSTICKÉ ZDIVO LTHERM Tvárnice nosná betonová TNB 400/Lep198 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) celá Tvárnice nosné betonové TNB 400/Lep198 AKU P jsou vhodné pro masivní vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 400 mm, s požadavkem na vysokou únosnost (spodní podlaží vícepodlažních budov, zdivo pod uložením průvlaků, nosné pilíře, ) a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl.400 mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/Lep198), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 400/Lep198 AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 400/Lep198 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru 4:1:1: (celá; celá 1/; celá /; celá / rohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 40 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 0) celá, 1/ Tvárnice nosná betonová TNB 400/M190 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné betonové TNB 400/M190 AKU P jsou vhodné pro masivní vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 400 mm, s požadavkem na vysokou únosnost (spodní podlaží vícepodlažních budov, zdivo pod uložením průvlaků, nosné pilíře, ) a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl.400 mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/M190), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 400/M190 AKU P jsou určené pro standardní zdění, maltování se provádí pouze ve vodorovném směru v tl. mm na skořepinové dno tvárnice. Svislé spáry se zdí na sucho na zámkové spoje (vše viz Zdění obvodového zdiva LTHERM). Tyto tvárnice je možné použít též pro realizace pohledového (režného zdiva). Základní půdorysný modul tvárnic TNB 400/M190 AKU P je 0 mm, pro výškový modul mimo základní výškový modul á 00 mm kombinujeme tyto tvárnice s betonovými cihlami CMB a CVB, pro výškový modul á 0 mm s tvárnicemi 1/. Tvárnice TNB 400/M190 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru 4:1:1: (celá; celá 1/; celá /; celá / rohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 40 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 1) celá, / celá, / (rohová) celá Tvárnice TNB 400/Lep198 AKU P a TNB 400/M190 AKU P splňují požadavky ČSN na akustický útlum mezibytového zdiva. Dělení tvárnic TNB 400/Lep198 AKU P a TNB 400/M190 AKU P (dtto š.zdiva, 40 a 17 mm) doporučujeme provádět v místech zeslabení (podle obrázků) běžným odklepnutím nebo okrojením vidiovými kotouči. U š.zdiva 400 a mm doporučujeme dělení provádět pomocí strojních stolových pil. Při užití tvárnic TNB 400/Lep198 AKU P a TNB 400/M190 AKU P na nosnou mezibytovou akustickou zeď není možné tímto zdivem vést vodorovné ani svislé drážky pro instalace (rozvody vnitřního vodovodu, kanalizační připojení,...) z důvodu, že by došlo k narušení celistvosti akustické stěny a tím i ke snížení hodnoty stavební vzduchové neprůzvučnosti pod požadovanou mez. Tyto instalace je nutné vést např. instalační šachtou popř. běžnými příčkami. celá, 1/ Tvárnice nosná betonová TNB 400/Lep9 (1/) AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB 400/Lep9 (1/) AKU P jsou doplňkové tvarovky k tvárnicím TNB 400/Lep198 AKU P a TNB 400/M190 AKU P, určené pro výškové modulové zdění á 0 mm (základní výškový modul 00 mm). S pomocí těchto doplňkových tvarovek můžeme řešit konstrukční výšku podlaží v modulu 0 mm, nadpraží otvorů a výšky parapetů. Tvárnice TNB 400/Lep9 (1/) AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 400/Lep9 (1/) AKU P jsou vyráběny a dodávány na paletách v poměru 4:1:1: (celá; celá 1/; celá /; celá / rohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 80 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 0) celá, / celá, / (rohová)

9 37 VYSOKOPEVNOSTNÍ NOSNÉ A AKUSTICKÉ ZDIVO LTHERM Tvárnice nosná betonová TNB /Lep198 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB /Lep198 AKU P jsou vhodné pro masivní vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. mm, s požadavkem na vysokou únosnost (spodní podlaží vícepodlažních budov, zdivo pod uložením průvlaků, nosné pilíře, ) a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl. mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/Lep198), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB /Lep198 AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB /Lep198 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 40 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str.0) Tvárnice nosná betonová TNB /M190 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) celá do dnů Tvárnice nosné betonové TNB /M190 AKU P jsou vhodné pro masivní vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. mm, s požadavkem na vysokou únosnost (spodní podlaží vícepodlažních budov, zdivo pod uložením průvlaků, nosné pilíře, ) a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl. mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/M190), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB /M190 AKU P jsou určené pro standardní zdění, maltování se provádí pouze ve vodorovném směru v tl. mm na skořepinové dno tvárnice. Svislé spáry se zdí na sucho na zámkové spoje (vše viz Zdění obvodového zdiva LTHERM). Tyto tvárnice je možné použít též pro realizace pohledového (režného zdiva). Základní půdorysný modul tvárnic TNB /M190 AKU P je 0 mm, pro výškový modul mimo základní výškový modul á 00 mm kombinujeme tyto tvárnice s betonovými cihlami CVB, pro výškový modul á 0 mm s tvárnicemi 1/. Tvárnice TNB /M190 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 4 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 1) celá k půlení (rohová) celá, třetinová celá, třetinová (rohová) celá Tvárnice TNB /Lep198 AKU P a TNB /M190 AKU P splňují požadavky ČSN na akustický útlum mezibytového zdiva. Dělení tvárnic TNB /Lep198 AKU P a TNB /M190 AKU P doporučujeme provádět v místech zeslabení (podle obrázků) okrojením vidiovými kotouči. Při užití tvárnic TNB /Lep198 AKU P a TNB /M190 AKU P na nosnou mezibytovou akustickou zeď není možné tímto zdivem vést vodorovné ani svislé drážky pro instalace (rozvody vnitřního vodovodu, kanalizační připojení,...) z důvodu, že by došlo k narušení celistvosti akustické stěny a tím i ke snížení hodnoty stavební vzduchové neprůzvučnosti pod požadovanou mez.. Tyto instalace je nutné vést např. instalační šachtou popř. běžnými příčkami. celá k půlení (rohová) Tvárnice nosná betonová TNB /Lep9 (1/) AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB /Lep9 (1/) AKU P jsou doplňkové tvarovky k tvárnicím TNB /Lep198 P a TNB /M190 AKU P, určené pro výškové modulové zdění á 0 mm (základní výškový modul 00 mm). S pomocí těchto doplňkových tvarovek můžeme řešit konstrukční výšku podlaží v modulu 0 mm, nadpraží otvorů a výšky parapetů. Tvárnice TNB /Lep9 (1/) AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB /Lep9 (1/) P jsou vyráběny a dodávány na paletách v poměru :1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 90 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 0 ) celá, třetinová celá, třetinová (rohová)

10 38 VYSOKOPEVNOSTNÍ NOSNÉ A AKUSTICKÉ ZDIVO LTHERM Tvárnice nosná betonová TNB 40/Lep198 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) celá Tvárnice nosné betonové TNB 40/Lep198 AKU P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 40 mm, s požadavkem na vysokou únosnost (spodní podlaží vícepodlažních budov, zdivo pod uložením průvlaků, nosné pilíře, ) a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl.40 mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/Lep198), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 40/Lep198 AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 40/Lep198 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru 9:1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 48 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 0 ) celá k půlení (rohová) Tvárnice nosná betonová TNB 40/M190 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné betonové TNB 40/M190 AKU P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 40 mm, s požadavkem na vysokou únosnost (spodní podlaží vícepodlažních budov, zdivo pod uložením průvlaků, nosné pilíře, ) a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl.40 mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/M190), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 40/M190 AKU P jsou určené pro standardní zdění, maltování se provádí pouze ve vodorovném směru v tl. mm na skořepinové dno tvárnice. Svislé spáry se zdí na sucho na zámkové spoje (vše viz Zdění obvodového zdiva LTHERM). Tyto tvárnice je možné použít též pro realizace pohledového (režného zdiva). Základní půdorysný modul tvárnic TNB 40/M190 AKU P je 0 mm, pro výškový modul mimo základní výškový modul á 00 mm kombinujeme tyto tvárnice s betonovými cihlami CMB, pro výškový modul á 0 mm s tvárnicemi 1/. Tvárnice TNB 40/M190 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru 9:1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 48 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 1) celá, třetinová celá, třetinová (rohová) celá Tvárnice TNB 40/Lep198 AKU P a TNB 40/M190 AKU P splňují požadavky ČSN na akustický útlum mezibytového zdiva. Dělení tvárnic TNB 40/Lep198 AKU P a TNB 40/M190 AKU P doporučujeme provádět v místech zeslabení (podle obrázků) běžným odklepnutím nebo okrojením vidiovými kotouči. Při užití tvárnic TNB 40/Lep198 AKU P a TNB 40/M190 AKU P na nosnou mezibytovou akustickou zeď není možné tímto zdivem vést vodorovné ani svislé drážky pro instalace (rozvody vnitřního vodovodu, kanalizační připojení,...) z důvodu, že by došlo k narušení celistvosti akustické stěny a tím i ke snížení hodnoty stavební vzduchové neprůzvučnosti pod požadovanou mez.. Tyto instalace je nutné vést např. instalační šachtou popř. běžnými příčkami. celá k půlení (rohová) Tvárnice nosná betonová TNB 40/Lep9 (1/) AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB 40/Lep9 (1/) AKU P jsou doplňkové tvarovky k tvárnicím TNB 40/Lep198 P a TNB 40/M190 AKU P určené pro výškové modulové zdění á 0 mm (základní výškový modul 00 mm). S pomocí těchto doplňkových tvarovek můžeme řešit konstrukční výšku podlaží v modulu 0 mm, nadpraží otvorů a výšky parapetů. Tvárnice TNB 40/Lep9 (1/) AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 40/Lep9 (1/) AKU P jsou vyráběny a dodávány na paletách v poměru 9:1:1:1 (celá; celá k půlenírohová; celá třetinová; celá třetinovárohová). Celkový počet tvárnic na paletě je 9 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 0 ) celá, třetinová celá, třetinová (rohová)

11 39 VYSOKOPEVNOSTNÍ NOSNÉ A AKUSTICKÉ ZDIVO LTHERM Tvárnice nosná betonová TNB 17/Lep198 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) celá Tvárnice nosné betonové TNB 17/Lep198 AKU P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce především menších staveb (rodinných domů typu bungalov, garáží, dílen, přístaveb, ) o tl. zdí 17 mm, s požadavkem na jejich vyšší únosnost a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl.17 mm). Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/Lep198), jelikož mají stejnou výšku, univerzální zámkové spoje ve svislých spárách umožňují jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 17/Lep198 AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 17/Lep198 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1:1:1 (celá, celá / rohová; celá k půlení, celá rohová, celá třetinová rohová; celá 1/). Celkový počet tvárnic na paletě je 0 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 0 ) celá / (rohová) celá k půlení Tvárnice nosná betonová TNB 17/M190 AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) do dnů Tvárnice nosné betonové TNB 17/M190 AKU P jsou vhodné pro vnější a vnitřní nosné nezateplené konstrukce budov o tl. 17 mm, s požadavkem na vysokou únosnost a zejména na výborné akustické vlastnosti (vyzdívky nosných mezibytových stěn tl.17 mm) při minimální tloušťce nosného zdiva. Jsou určeny zejména pro kombinaci s obvodovým nosným zdivem LTHERM (typ TOB/M190), jelikož mají stejnou výšku i stejné zámkové spoje ve svislých spárách, což umožňuje jejich vzájemnou bezproblémovou provazbu. Tvárnice TNB 17/M190 AKU P jsou určené pro standardní zdění, maltování se provádí pouze ve vodorovném směru v tl. mm na skořepinové dno tvárnice. Svislé spáry se zdí na sucho na zámkové spoje (vše viz Zdění obvodového zdiva LTHERM). Tyto tvárnice je možné použít též pro realizace pohledového (režného zdiva). Základní půdorysný modul tvárnic TNB 17/M190 AKU P je 0 mm, výškový modul je á 00 mm. Tvárnice TNB 17/M190 AKU P jsou dodávány na paletách v poměru :1:1:1:1:1 (celá, celá / rohová; celá k půlení, celá rohová, celá třetinová rohová; celá 1/). Celkový počet tvárnic na paletě je 0 ks (viz ceník a technické údaje výrobků str. 1) celá (rohová) celá, třetinová (rohová) celá 1/ celá Tvárnice TNB 17/Lep198 AKU P a TNB 17/M190 AKU P splňují požadavky ČSN na akustický útlum mezibytového zdiva. Dělení tvárnic TNB 17/Lep198 AKU P a TNB 17/M190 AKU P doporučujeme provádět v místech zeslabení (podle obrázků) běžným odklepnutím nebo okrojením vidiovými kotouči. Při užití tvárnic TNB 17/Lep198 AKU P a TNB 17/M190 AKU P na nosnou mezibytovou akustickou zeď není možné tímto zdivem vést vodorovné ani svislé drážky pro instalace (rozvody vnitřního vodovodu, kanalizační připojení,...) z důvodu, že by došlo k narušení celistvosti akustické stěny a tím i ke snížení hodnoty stavební vzduchové neprůzvučnosti pod požadovanou mez.. Tyto instalace je nutné vést např. instalační šachtou popř. běžnými příčkami. celá / (rohová) celá k půlení Tvárnice nosná betonová TNB 17/Lep9 (1/) AKU P (půdorysný modul M = 0 mm) Tvárnice nosné betonové TNB 17/Lep9 (1/) AKU P jsou doplňkové tvarovky k tvárnicím TNB 17/Lep198 AKU P a TNB 17/M190 AKU P určené pro výškové modulové zdění á 0 mm (základní výškový modul 00 mm). S pomocí těchto doplňkových tvarovek můžeme řešit konstrukční výšku podlaží v modulu 0 mm, nadpraží otvorů a výšky parapetů. Tvárnice TNB 17/Lep9 (1/) AKU P jsou určené pro zdění na maltu pro tenké spáry (MTS ), která je součástí dodávky. Tvárnice TNB 17/Lep9 (1/) AKU P jsou vyráběny a dodávány na paletách v poměru :1:1:1:1:1 (celá, celá / rohová; celá k půlení, celá rohová, celá třetinová rohová; celá 1/). Celkový počet tvárnic na paletě je ks (viz ceník a technické údaje výrobků str.0) celá (rohová) celá, třetinová (rohová) celá 1/

12 40 Cihly betonové CM B P CV B P, P1, P0 Cihly betonové CM B P (malý formát) a CV B P, P1, P0 (velký formát) jsou vhodné pro plné zdivo š.0, popř. 40 mm. Cihly pevnostní třídy P1 a P0 používáme pro extremně namáhané vnitřní i obvodové zdivo stejných šířek. Cihly jsou vhodné též na dozdívky štítů, vyrovnání parapetů, zdění nosných pilířů, obezdívky soklů a pod. Díky jejich min.nasákavosti a odolnosti proti mrazu jsou vhodné i pro stavby ve vlhkém prostředí. Zdí se klasicky na vápenocementovou (cementovou) maltu s možností dodatečného vyspárování. Cihly CM B a CV B kombinuje zejména z tvárnicemi (typu TOB/M190) určenými pro standardní zdění. Celkový počet cihel CM B P je 4 ks. Celkový počet cihel CV B P je 40 ks. Celkový počet cihel CV B P 1 je 40 ks. Celkový počet cihel CV B P 0 je 40 ks. vazba zdiva CM B vazba zdiva CV B

13 41 Vysokopevnostní nosné a akustické zdivo LTHERM mm mm mm MPa kg/m3 % mm/m mm/m mm/m MPa g/mg db s omítkou 7711 min bez omítek 11 s omítkou Mrazuvzdorost při cyklech Laboratorní vzduchová neprůzvučnost Rw Faktor difůzního odporu 111 Přídržnost ve smyku Celková Ekvivalentní návrhová tepelná vodivost u Součinitel prostupu U Tepelný odpor R bez omítek Reakce na oheň / jen nosná část bez omítek kg Spotřeba tvárnic Tepelně technické vlastnosti s omítkou Prostup vody konstrukcí Nasákavost ČSN / ČSN EN VYSOKOPEVNOSTNÍ NOSNÉ A AKUSTICKÉ ZDIVO LTHERM TNB 400/Lep198 AKU P TNB 400/M190 AKU P TNB 400/Lep9 (1/) AKU P TNB /Lep198 AKU P TNB /M190 AKU P TNB /Lep9 (1/) AKU P TNB 40/Lep198 AKU P TNB 40/M190 AKU P TNB 40/Lep9 (1/) AKU P TNB 17/Lep198 AKU P TNB 17/M190 AKU P TNB 17/Lep9 AKU (1/) P Smrštění vysycháním Vlhkostní roztažnost Přetvoření Požárně technické Požární odolnost Mechanické vlastnosti Tolerance objemové hmotnosti Objemová Plošná Hmotnost 1 ks info. Hmotnostní údaje Skupina (% otvorů) Pevnost normalizovaná (fb) Délka Šířka = Výška tl. zdi (h) (l) (w) Pevnostní značka Název / Značka Pevnost Pevnost charakteristická (fc) Rozměry 174 m.k/w m.k/w W/K.m W/K.m 3 1m ks/m ks/m 3 Mpa 198,0 11,0,40 8,00 1,00 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 7 0,911 1,0 1,097 0,971 0,439 0,388 0,00 0,00 190,0 11,0,40 08,00 170,00 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 7 0,81 0,980 1,11 1,00 0,4 0,408 0,00 0, ,0 11,0 13,0 8,00 1,00 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 7 0,911 1,0 1,097 0,971 0,439 0,388 40,00 0,00 198,0 11,0, 371, 138,99 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 0,734 0,84 1,3 1, ,0 11,0, 371, 138,99 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 0,84 4 1,41 1,44 0,439 0,373 1,, 9,0 11,0 11,1 371,3 138,88 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 0,734 0,84 1,3 1,171 0,409 0,31 33,33 111, ,0 11,1 19,90 331,3 1381,8 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 0,8 0,70 1,7 1,418 0,4 0,340 1, 9, ,0 11,1 19,90 331,3 1381,8 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 0,3 0, 1,89 1,7 0,449 0,3 1, 9, ,0 11,1 9,9 331,3 14,14 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 0,8 0,70 1,7 1, ,0 1,0 18, 1, 173,81 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 0,400 0,0,00 1,90 0,438 0,337 1, 9, ,0 1,0 17,40 89,88 17,14 ± 0, 0,08 0,34 0, / ,0 1,0 9,00 99, ,7 ± 0, 0,08 0,34 0, /1 3 CM B P 40,0 8,1 13* 4,00 3,* 141,0 ± 0, 0,08 0,34 47,0* 0, /1 3,70 8,14 4, 114, CV B P ,0 7,7 1 18,70**,0,31**19,3 ± 0, 0,08 0,34 41,8** 0, /1 3,40 48,4 9, 98, CV B P ,0 11, 1 18,70**,0,31**19,3 ± 0, 0,08 0,34 41,8** 0, /1 3,40 48,4 9, 98, CV B P ,0 1,4 1 18,70**,0,31** 19,3 ± 0, 0,08 0,34 41,8** 0, /1 3,40 48,4 9, 98, W/m.K W/m.K 1m 0,409 0,31 1,, 0,4 0,340 33,33 141,7 0,400 0,0,00 1, 9,4 1,90 0,438 0,337 33,33 194,3 Poznámka: Pevnost charakteristická fc = fm = Ř pevnost. Hmotnost 1 ks je uváděna ve vysušeném stavu jako info. + tolerance. Laboratorní vzduchová neprůzvučnost Rw bude dále ověřováno zkouškami. Výrobcem zaručená hodnota. * při tl. zdiva mm, mm a 40 mm ** při tl. zdiva mm, 140 mm a 90 mm Pozn.: 1. Skupina dle ČSN EN 19911, odst tabulka. Kategorie dle EN 7713 I. (= statistické řízení výroby v systému +) Charakteristické pevnosti zdiva fk (dle ČSN EN 19911) ZDÍCÍ PRVKY Název výrobků OBYČEJNÁ MALTA, TEPELNĚ IZOLAČNÍ MALTA MALTA TENKOVRSTVÁ Skupina fb K (MPa) fm fk fb (MPa) (Mpa) (MPa) K fm fk (MPa) (MPa) Tvárnice nosné TNB 400 AKU P 11 0, 4,99,7 0,4 3,83 Tvárnice nosné TNB AKU P 11 0, 4,99,7 0,4 3,83 Tvárnice nosné TNB 40 AKU P 11,1 0,,03,8 0,4 3,8 Tvárnice nosné TNB 17 AKU P 1 0,,37 11,7 0,4 4,08 Cihly betonové CM B 8,1 0, 3,8 8,1 0,4 3,1 Cihly betonové CV B 7,7 0, 3,8 7,7 0,4 3,04 Cihly betonové CV B , 0, 4,9 Cihly betonové CV B ,, Vysvětlivky : fb normalizovaná průměrná pevnost tvárnice v tlaku, stanovovaná podle ČSN EN 771 fm pevnost malty v tlaku, zdící malty dle ČSN EN 998 K součinitel pro zdivo, vyjadřuje vliv tl.spáry (tzn. i použité malty), skupiny tvarovek stanoveny dle tab. 3.3 ČSN EN fk charakteristická pevnost zdiva dle ČSN EN a je stanovená pro : zdivo pro obyč. malty fk = K x fb0,7 x fm0,3 zdivo na malty pro tenké spáry (MTS ) fk = K x fb0,8 VÝHODY VYSOKOPEVNOSTNÍHO A AKUSTICKÉHO ZDIVA Z TVÁRNIC LTHERM (TYPU TNB AKU) vysoká pevnost a mrazuvzdornost (možnost výstavby nezateplených objektů až do podlaží obvodové i vnitřní nosné zdivo) minimální nasákavost zdiva výborné zvukově izolační vlastnosti ekologická nezávadnost (přírodní materiál) nehořlavost, požární odolnost kompletní stavební systém včetně překladů velký (tvárnicový) formát zdících bloků pro modulové zdění á 0 mm nízká pracnost maltování pouze ložných spár, svislé spáry na sucho, řešeny vícenásobným zámkovým spojem (péro + drážka) vynikající akumulační vlastnosti nosné části tvárnice vhodně doplňuje systém obvodového zdiva LTHERM tvárnice opatřena maltovací kapsou pro zvýšení smykové únosnosti (pro seizmické oblasti dle ČSN EN 19981) kompletní poradenský a stavební servis (výpočet potřeby prvků, založení staveb, zaškolení pracovníků atd.)

14 4 ŽELEZOBETONOVÉ PREFABRIKOVANÉ PŘEKLADY LTHERM Prefabrikované překlady PŘ 0/190/dl., PŘ 11/190/ dl. a PŘ170/190/dl. se používají jako plně nosné prvky nad dveřními popř. okenními otvory v systému nosných betonových či liaporových tvárnic systému TNB, TNL, vysokopevnostních a akustických tvárnic TNB AKU a v příčkovém zdivu z tvárnic TPB či TPL. Překlady se usazují jednotlivě i násobně vždy jen svojí užší stranou (tj. na výšku viz obr.) do lože z cementové malty a u podpor se po osazení všech překladů k sobě spojí měkkým drátem proti překlopení.minimální délka uložení překladu na zdivu je 00 mm, u lichých rozměrů oken popř. dveří a vrat je uložení 00 mm na jedné straně a mm na straně druhé. Na stavbách s možností využití zdvíhací techniky je pro jednoduchost vlastní montáže možné požadovaný překlad sestavit na podlaze, následně svázat a celý poté osadit na zdivo do předem připraveného maltového lože. Prefabrikované překlady PŘ 0/190/dl., PŘ 11/190/ dl. a PŘ170/190/dl. jsou dodávány na paletách do max. 0 ks sepnutých paletovací pásce. Pozn.: Výroba překladů PŘ 11/190/ dl. a PŘ170/190/dl. bude zahájena Výhody : vysoká únosnost prvků ihned úplně staticky účinné díky způsobu vyztužení je možné tyto překlady ukládat na libovolnou užší stranu překlady není nutné montážně podepírat jednoduchá a rychlá montáž malá hmotnost prvků vhodně doplňuje systém zdících prvků LTHERM TABULKA POUŽITELNOSTI A STATICKÉ ÚDAJE PREFABRIKOVANÝCH PŘEKLADŮ PŘ 0/190/DL. překladu Délka překladu PŘ0/190/00 00 PŘ0/190/0 0 Výztuž překladu qd q o Qu Mu Mr B ra B rb Hmotnost (kn/m) (kn) (knm) (knm) (MNm) (MNm) (1 ks/kg) 00 8//8 4, 9,,39 1,13 1,11 0,7 7,0 I //8 19, 9,,39 1,13 1,11 0,7 3,0 I 0 Max. světlost otvoru Srovnání na ocel. profily PŘ0/190/ //8 14,4 9,,39 1,13 1,11 0,7 37,0 I 0 PŘ0/190/ //8,4 9,,39 1,13 1,11 0,7 43,0 I PŘ0/190/ // 11,8 8,94 3,8 1,19 1,14 0,38 48,0 I PŘ0/190/ // 9, 8,94 3,8 1,19 1,14 0,38 4,0 I 140 PŘ0/190/ //1 9,4 9,70 4,91 1,7 1,89 0,499 9,0 I 140 PŘ0/190/ //1 8, 9,70 4,91 1,7 1,89 0,499 4,0 I 140 PŘ0/190/ //1 7,0 9,70 4,91 1,7 1,89 0,499 70,0 I PŘ0/190/ //1,8 9,70 4,91 1,7 1,89 0,499 7,0 I PŘ0/190/ /7/14,0,0, 1,3 1,373 0,1 80,0 I PŘ0/190/ /7/14,4,0, 1,3 1,373 0,1 8,0 I PŘ0/190/ /7/14 4,8,0, 1,3 1,373 0,1 91,0 I 180 PŘ0/190/ 14/7/14 4,,0, 1,3 1,373 0,1 9,0 I 180 Vysvětlivky: Veškeré statické hodnoty platí pro jeden překlad. qd qo výpočtové extrémní rovnoměrné zatížení bez vlastní tíhy překladu (kn/m) q o= 0,7 kn/m vlastní tíha Mu moment únosnosti (knm) Mr ohybový moment na mezi trhlin (knm) Bra ohybová tuhost ŽB průřezu na mezi trhlin (MNm) Brb ohybová tuhost ŽB průřezu s trhlinami (MNm) Stupeň hořlavosti: D1 nehořlavé ČSN EN 133 (784) Požární odolnost: REI DP1 Qu smyková únostnost (kn) Výztuž: 0 (R) Hmotnost: 7 kg/m1 Délka uložení překladu je min. 00 mm Použitý beton: C 0/ XCI (B )

15 43 ŽELEZOBETONOVÉ PREFABRIKOVANÉ PRVKY Jsou prvky, které výhodně doplňují systém obvodových a vnitřních a průvlaky. Tyto prvky jsou vyráběné výhradně na zakázku na základě překladů. Do této skupiny řadíme zejména železobetonové předané výkresové dokumentace. prefabrikované klenby a drobné atypické tyčové prvky (rovné, popř. Cena je individuální a je kalkulována pro každou zakázku jednotlivě lomené). Klenby jsou vyráběny přímo na zakázku dle přání zákazníka s ohledem na rozměr, tvar, stupeň vyztužení a počet ks. (tj. šířka 0,, max. 400 mm, výška klenby, poloměr zakřivení, Termíny dodání (cca 4 týdnů) a veškeré údaje (statické posouzení, výška nadpraží...). Tyto prvky lze rozdělit na klenby polokruhové, ploché dodržení požadovaných rozměrů, cen, vhodnost použití...) budou (s kruhovým poloměrem zakřivení) a nestandartní (dvojklenby, trojklenby konzultovány a upřesněny technickým oddělením firmy BETONOVÉ atd.) vše viz obr. Provedení je buď betonové nebo sendvičové (s loženou STAVBY GROUP s.r.o., KLATOVY. Návrh těchto prvků musí polystyrénovou izolací tl mm) navazující na tvárnice systému provádět autorizovaný statik nebo je možno toto objednat LTHERM. u firmy BETONOVÉ STAVBY GROUP s.r.o., KLATOVY. Toto zboží Do atypických tyčových prvků řadíme ŽB sloupy, překlady, trámy není paletováno a je dodáváno kusově s ostatním paletovým zbožím.

16 44

17 ceník 4 1) TEPELNĚ IZOLAČNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SYSTÉMU LTHERM LTHERM typ TOB/beton+styropor/lepidlo ZDARMA Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová základní TOB Z400/Lep198 P Tvárnice obvodová základní TOB Z400/Lep198 P Tvárnice obvodová rohová TOB R400/Lep198 P Tvárnice obvodová překladová TOB PŘ400/M190 P Tvárnice obvodová věncová TOB V400/Lep198 /400/198 /400/198 00/400/198 00/400/190 /00/198 1, 1, 8,33 ks/m1 1, 7, 74, 80,, 8, 8, 133,,, 9,, 8, 48, , 3, 13,9 13,8 8, ,9 / 4,41 4,9 / 4,41 3,9 / 3,99 4, / 4, 3,9 / 3,99 0,33 / 0, 0,33 / 0, 0, / 0,0 0,44 / 0,3 0, / 0,0 LTHERM typ TOB/beton+styropor/lepidlo ZDARMA Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová věncová 1/4 TOB V400/Lep4 (1/4) Tvárnice obvodová věncová 1/ TOB V400/Lep9 (1/) Tvárnice obvodová věncová 3/4 TOB V400/Lep14 (3/4) Tvárnice obvodová základní 1/ TOB Z400/Lep9 (1/) P Tvárnice obvodová rohová 1/ TOB R400/Lep9 (1/) P /00/4 /00/9 /00/14 /400/9 00/400/9, 33,33, 33,33 1,, 37, 1, 8, 4, 1933,, , 4,4, 11,, ,9 / 3,99 3,9 / 3,99 3,9 / 3,99 4,9 / 4,41 3,9 / 3,99 0, / 0,0 0, / 0,0 0, / 0,0 0,33 / 0, 0, / 0,0 Pozn.: Splňuje požadavky novelizované ČSN 740/011 pro Doporučené hodnoty " U=0, WmK1 a překračuje požadavek pro "Požadované hodnoty" U=0, WmK1 Spolehlivě splňuje požadavky na Nízkoenergetické stavby. Všechny uvedené ceny jsou fco výrobní závod pro zboží I.jakosti bez DPH.

18 ceník 4 1) TEPELNĚ IZOLAČNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SYSTÉMU LTHERM LTHERM typ TOL/liapor+styropor/lepidlo ZDARMA Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová základní TOL Z400/Lep198 P Tvárnice obvodová základní TOL Z400/Lep198 P Tvárnice obvodová rohová TOL R400/Lep198 P Tvárnice obvodová překladová TOL PŘ400/M190 P Tvárnice obvodová věncová TOL V400/Lep198 /400/198 /400/198 00/400/198 00/400/190 /00/198 1, 1, 8,33 ks/m1 1, 78, 80, 87, 71, 0, 18, 1333, 79, 1788, 08, 370, 333, 040, ,8 18 7,8 7,8, ,73 / 4,8 4, / 4,78 4,3 / 4,43 4,4 / 4, 4,3 / 4,43 0,11 / 0,0 0,14 / 0,09 0,9 / 0, 0,0 / 0,14 0,9 / 0, LTHERM typ TOL/liapor+styropor/lepidlo ZDARMA Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová věncová 1/4 TOLV400/Lep4 (1/4) Tvárnice obvodová věncová 1/ TOL V400/Lep9 (1/) Tvárnice obvodová věncová 3/4 TOL V400/Lep14 (3/4) Tvárnice obvodová základní 1/ TOL Z400/Lep9 (1/) P Tvárnice obvodová rohová 1/ TOL R400/Lep9 (1/) P /00/4 /00/9 /00/14 /400/9 00/400/9, 33,33, 33,33 1, 3, 39, 3,, 9, 083, 118, ,, 3,7 9 3, ,3 / 4,43 4,3 / 4,43 4,3 / 4,43 4,73 / 4,8 4,3 / 4,43 0,9 / 0, 0,9 / 0, 0,9 / 0, 0,11 / 0,0 0,9 / 0, Všechny uvedené ceny jsou fco výrobní závod pro zboží I.jakosti bez DPH. Pozn.: Splňuje požadavky novelizované ČSN 740/011 pro Doporučené hodnoty " U=0, WmK1 a překračuje požadavek pro "Požadované hodnoty" U=0, WmK1 Spolehlivě splňuje požadavky na Nízkoenergetické stavby.

19 ceník 47 1) TEPELNĚ IZOLAČNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SYSTÉMU LTHERM LTHERM typ TOL+N/liapor+neopor/lepidlo do dnů ZDARMA Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová základní TOL+N Z400/Lep198 P Tvárnice obvodová základní TOL+N Z400/Lep198 P Tvárnice obvodová rohová TOL+N R400/Lep198 P Tvárnice obvodová překladová TOL+N PŘ400/M190 P Tvárnice obvodová věncová TOL+N V400/Lep198 /400/198 /400/198 00/400/198 00/400/190 /00/198 1, 1, 8,33 ks/m1 1, 81, 8, 90, 74, 3, 1, 137, 70, 180, 0, 337, 3437, 0, ,8 18,0 7,8 7, ,00 /,1 4,93 /,0 4, / 4,3 4,73 / 4,8 4,4 / 4,8 0,00 / 0,19 0,03 / 0,198 0,19 / 0,1 0,11 / 0,0 0,4 / 0,18 LTHERM typ TOL+N/liapor+neopor/lepidlo do dnů ZDARMA Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová věncová 1/4 TOL+N V400/Lep4 (1/4) Tvárnice obvodová věncová 1/ TOL+N V400/Lep9 (1/) Tvárnice obvodová věncová 3/4 TOL+N V400/Lep14 (3/4) Tvárnice obvodová základní 1/ TOL+N Z400/Lep9 (1/) P Tvárnice obvodová rohová 1/ TOL+N R400/Lep9 (1/) P /00/4 /00/9 /00/14 /400/9 00/400/9, 33,33, 33,33 1, 3, 4,,, 7, 1, 1199, ,, 3,7 9,0 3, ,4 / 4,8 4,4 / 4,8 4,4 / 4,8 4,93 /,0 4, / 4,3 0,4 / 0,18 0,4 / 0,18 0,4 / 0,18 0,03 / 0,198 0,19 / 0,1 Pozn.: Splňuje požadavky novelizované ČSN 740/011 na Pasivní domy v součastnosti a na min. do roku Všechny uvedené ceny jsou fco výrobní závod pro zboží I.jakosti bez DPH.

20 ceník 48 1) TEPELNĚ IZOLAČNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SYSTÉMU LTHERM LTHERM typ TOB/beton+styropor/malta Typ výrobku Rozměry dl./š./v. Pevnost v tlaku (Mpa) Potřeba na m (ks/m) Cena ks Cena za m Cena za m3 Počet ks na paletě (ks) Hmotnost ks Hmotnost palety na kamion (ks) na kamion (pal) Tepelný odpor (mkw1) Součin.prostupu tepla (WmK1) Tvárnice obvodová základní TOB Z400/M190 P Tvárnice obvodová základní TOB Z400/M190 P dnů Tvárnice obvodová rohová TOB R400/M190 P /400/190 /400/190 00/400/190 1, 1, 8,33, 7, 7, 18, 11,, 770, 81, ,3,3 13, ,4 / 4,3 4,4 / 4,3 3,90 / 3,97 0,3 / 0,9 0,3 / 0,9 0, / 0,1 ZDA RMA do Poznámka: V ceně dodávky tvárnic TOB (ozn. 400 / M190) není zahrnuta dodávka zdící malty. Cena dále nezahrnuje službu "Dotovaná pomoc při založení stavby ze zdících materiálů LTHERM". Malta pro tenké spáry MTS k zdícím prvkům LTHERM ZDARMA!!! DOTOVANÁ POMOC při založení stavby ze zdících prvků LRHERM!!! Dotovaná pomoc při založení stavby ze zdících prvků LTHERM specifikuje dodávku stavebních prací v daném rozsahu a dodávku zakládací malty pro založení zdiva v délce 4 bm v rámci jedné služby. Zakládací malta na průměrnou spáru v tl.0 mm. Běžná tloušťka spáry na stavbě je 40 mm. Plná cena služby založení stavby má hodnotu 800, Kč (v pásmu do 90 km) na základové desce a dalších 800, Kč v případě realizace podkroví či dalšího podlaží. Zakládací malta na založení běžné stavby rodinného domu má cenu cca 000, Kč při založení 1.NP a cca 4000, Kč na stropní konstrukci. Součtová cena této služby je poté.000, Kč bez DPH u stavby rodinného domu s podkrovím. V rámci služby Dotovaná pomoc při založení stavby je účtován poplatek 00, Kč za založení stavby nad základovou konstrukcí (1.NP) platí pro pásmo do 90 km a 00, Kč za založení zdiva nad úrovní stropní konstrukce nad 1.NP. Cena služby zahrnuje dodávku zakládací malty na průměrnou tl.spáry 0 mm při výše uvedeném rozsahu. Úspora pro Vás je.000, Kč 700, Kč = 18.00,Kč za běžný rodinný dům s podkrovím v pásmu do 90 km (u ostatních pásem je úspora obdobná).

Pevnost v tlaku. Cena za kus. ř 17,5 (M á 100 mm) 300 3,42 / 3,71 5,5 12,50 71,- 888,- 2957,- 760 5,5 72,- 8,33 5,5 11,11 90,- 60,- 5,5 25,00 12,50

Pevnost v tlaku. Cena za kus. ř 17,5 (M á 100 mm) 300 3,42 / 3,71 5,5 12,50 71,- 888,- 2957,- 760 5,5 72,- 8,33 5,5 11,11 90,- 60,- 5,5 25,00 12,50 CENÍK VÝROBKŮ 1) OBVODOVÉ TEPELNĚ IZOLAČNÍ ZDIVO platný od 1.. 0 1A) TEPELNĚ IZOLAČNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO Tloušťka neomítnuté Tep. odpor při prostupu Pevnost v tlaku dl./š.=tl.zdi/v stěny konstrukcí

Více

Naše výrobky, sortiment str. 3-6. Zdění - vysvětlivky a postupy. str. 7-14. Tvárnice - katalogové listy. str. 15-28

Naše výrobky, sortiment str. 3-6. Zdění - vysvětlivky a postupy. str. 7-14. Tvárnice - katalogové listy. str. 15-28 Naše výrobky, sortiment str. 3 6 Zdění vysvětlivky a postupy Tvárnice katalogové listy str. 7 14 str. 15 28 Zdící a AKU tvárnice Příčkové tvárnice Ztracené bednění Stropy vysvětlivky a postupy Stropy katalogové

Více

Konstrukční řešení POROTHERM. Katalog výrobků. human touch. Cihly. Stvořené pro člověka.

Konstrukční řešení POROTHERM. Katalog výrobků. human touch. Cihly. Stvořené pro člověka. Konstrukční řešení POROTHERM Katalog výrobků human touch Cihly. Stvořené pro člověka. OBSAH POROTHERM CB str. 4 5 broušené cihly CB malty POROTHERM Si str. 6 7 superizolační cihly POROTHERM P+D str. 8

Více

ZDICÍ SYSTÉM SENDWIX. Technická příručka. www.kmbeta.cz infolinka: 800 150 200

ZDICÍ SYSTÉM SENDWIX. Technická příručka. www.kmbeta.cz infolinka: 800 150 200 ZDICÍ SYSTÉM SENDWIX Technická příručka www.kmbeta.cz infolinka: 800 150 200 NOSNÉ ZDIVO SENDWIX 16DF-LD 498 240 248 SENDWIX 12DF-LD 498x175x248 SENDWIX 1/2 12DF-LD 498x175x123 SENDWIX 8DF-LD 248x240x248

Více

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA BETONOVÁ CIHLA DOPLŇKY BETONOVÁ CIHLA XC KB STROP XC KB NOSNÝ PŘEKLAD XC KB STROPNÍ NOSNÍK XC ZATEPLOVACÍ SYSTÉM XC prvky tvarovek perokresba název výrobku povrchová úprava barevné variace

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH Vypracoval: Ing. Jaroslava Kislingerová Schválil: Ing. Jiří Zacharda Pracovník odpovědný za aktuálnost dokumentu: č. 1A/2013 Strana: 1 Stran celkem: 14 Nahrazuje stranu: / Datum vydání: 1.7. 2013 Účinnost

Více

Technická příručka ZDICÍ SYSTÉM SENDWIX. www.kmbeta.cz. infolinka: 800 150 200

Technická příručka ZDICÍ SYSTÉM SENDWIX. www.kmbeta.cz. infolinka: 800 150 200 Technická příručka ZDICÍ SYSTÉM SENDWIX www.kmbeta.cz infolinka: 800 150 200 Zdicí Zdicí prvky prvky SENDWIX 1.7 1.1 1.3 1.8, 4.17 4.20 1.10 1.9, 4.21 4.24 2.3, 2.4 1.4, 1.5 5.1 5.3 2.1, 2.2 1.6 5.2 3.10

Více

YQ U PROFILY, U PROFILY

YQ U PROFILY, U PROFILY YQ U PROFILY, U PROFILY YQ U Profil s integrovanou tepelnou izolací Minimalizace tepelných mostů Jednoduché ztracené bednění monolitických konstrukcí Snadná a rychlá montáž Norma/předpis ČSN EN 771-4 Specifikace

Více

platný od 1. 10. 2011 SIP-N/4 P5 71,- 888,- 2957,- 73,- SIP-NC P10 76,- 950,- 3164,- SIP-NCP 83,- SIP-RL P5 72,- 600,- SIP-RP 27,- SIP- 45 P5

platný od 1. 10. 2011 SIP-N/4 P5 71,- 888,- 2957,- 73,- SIP-NC P10 76,- 950,- 3164,- SIP-NCP 83,- SIP-RL P5 72,- 600,- SIP-RP 27,- SIP- 45 P5 CENÍK VÝROBKŮ platný od. 0. 0 ) ) OBVODOVÉ OBVODOVÉ TEPELNĚ TEPELNĚ IZOLAČNÍ IZOLAČNÍ ZDIVO ZDIVO A) TEPELNĚ IZOLAČNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO SIP-N/ P Velikost dl./š.=tl.zdi/v Tloušťka neomítnuté stěny

Více

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK DOPLŇKY KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK XC KB STROP XC KB NOSNÝ PŘEKLAD XC KB STROPNÍ NOSNÍK XC ZATEPLOVACÍ SYSTÉM KB KLASIK XC www.kb-blok.cz BETONOVÁ

Více

CENÍK 2016 Platnost od 1. 4. 2016 do 31. 3. 2017

CENÍK 2016 Platnost od 1. 4. 2016 do 31. 3. 2017 www.techtrading.cz www.liapor.cz CENÍK 0 Platnost od 1. 4. 0 do 31. 3. 0 Změny po dobu platnosti vyhrazeny. KERAMICKÉ KAMENIVO Dodávky Liaporu se měří podle objemu v m 3 nebo litrech vztažených na volně

Více

Nosné překlady HELUZ 23,8. Výhody. Technické údaje. Tepelný odpor. Požární odolnost. Dodávka a uskladnění. Statický návrh. Použití.

Nosné překlady HELUZ 23,8. Výhody. Technické údaje. Tepelný odpor. Požární odolnost. Dodávka a uskladnění. Statický návrh. Použití. Nosné překlady HELUZ 23,8 Nosné překlady HELUZ se používají jako překlady nad dveřními a okenními otvory ve vnitřních i vnějších stěnách. Tyto překlady lze kombinovat s izolantem pro dosažení zvýšených

Více

Konstrukční řešení POROTHERM. Katalog výrobků

Konstrukční řešení POROTHERM. Katalog výrobků Konstrukční řešení Katalog výrobků OBSAH Profi DRYFIX str. 4 5 Profi str. 6 7 broušené nejrychlejší technologie zdění EKO+ Profi DRYFIX str. 8 EKO+ Profi str. 9 broušené optimální volba pro nízkoenergetický

Více

Cihelné bloky HELUZ tl. zdiva 14 až 8 cm 90

Cihelné bloky HELUZ tl. zdiva 14 až 8 cm 90 Cihelné bloky HELUZ tl. zdiva 14 až 8 cm 90 2015-03-01 / Strana 89 Cihelné bloky HELUZ pro vnitřní nosné i nenosné zdivo. Cihelné bloky HELUZ tl. zdiva 14 až 8 cm HELUZ 14 broušená nebroušená Výrobní závod

Více

Pevnostní třídy Pevnostní třídy udávají nejnižší pevnost daných cihel v tlaku

Pevnostní třídy Pevnostní třídy udávají nejnižší pevnost daných cihel v tlaku 1 Pevnost v tlaku Pevnost v tlaku je zatížení na mezi pevnosti vztažené na celou ložnou plochu (tlačená plocha průřezu včetně děrování). Zkoušky a zařazení cihel do pevnostních tříd se uskutečňují na základě

Více

STAVEBNÍ MATERIÁLY 2 1.TRADIČNÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC 2. CIHELNÉ PRVKY PRO SVISLÉ A 3. VODOROVNÉ KONSTRUKCE

STAVEBNÍ MATERIÁLY 2 1.TRADIČNÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC 2. CIHELNÉ PRVKY PRO SVISLÉ A 3. VODOROVNÉ KONSTRUKCE 1.TRADIČNÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC 2. CIHELNÉ PRVKY PRO SVISLÉ A 3. VODOROVNÉ KONSTRUKCE Ing. Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 53) říjen 2013 1.1. CP - KLASICKÁ PLNÁ CIHLA, formáty CP - vf ( velký

Více

Řešení pro cihelné zdivo. Ceník výrobků a služeb Porotherm

Řešení pro cihelné zdivo. Ceník výrobků a služeb Porotherm Ceník výrobků a služeb Porotherm Platnost od 1. 3. 2013 Obsah Přehled základních výrobků.............................. str. 4-5 Porotherm T Profi / EKO+ Profi Dryfix................... str. 6 Porotherm

Více

Nosné překlady HELUZ 23,8 132. Keramické překlady HELUZ ploché 135. Žaluziové a roletové překlady HELUZ 139

Nosné překlady HELUZ 23,8 132. Keramické překlady HELUZ ploché 135. Žaluziové a roletové překlady HELUZ 139 PŘEKLADY HELUZ PŘEKLADY HELUZ Nosné překlady HELUZ 23,8 132 Keramické překlady HELUZ ploché 135 Žaluziové a roletové překlady HELUZ 139 2015-03-01 / Strana 131 Nosné překlady HELUZ 23,8 Použití Nosné překlady

Více

OBSAH NOVINKA NOVINKA NOVINKA NOVINKA. Ytong, Ytong Multipor, Silka 4. Přesné tvárnice 6. Přesné příčkovky 8. Obloukové segmenty 10.

OBSAH NOVINKA NOVINKA NOVINKA NOVINKA. Ytong, Ytong Multipor, Silka 4. Přesné tvárnice 6. Přesné příčkovky 8. Obloukové segmenty 10. PRODUKTOVÝ KATALOG OBSAH Ytong, Ytong Multipor, Silka 4 NOVINKA Přesné tvárnice 6 NOVINKA Přesné příčkovky 8 NOVINKA Obloukové segmenty 10 Nosné překlady 12 Ytong U-profily 14 UPA profil armovaný nenosný

Více

Ceník výrobků a služeb

Ceník výrobků a služeb Ceník výrobků a služeb Platnost od 1. 7. 2015 www.porotherm.cz Obsah Přehled základních výrobků.............................. str. 4-5 Porotherm T Profi Dryfix / T Profi / EKO+ Profi Dryfix.... str. 6

Více

Ceník 2012. Platnost ceníku je od 1. 1. 2012 Bezplatná infolinka: 800 900 366 www.porfix.cz

Ceník 2012. Platnost ceníku je od 1. 1. 2012 Bezplatná infolinka: 800 900 366 www.porfix.cz Ceník 2012 Platnost ceníku je od 1. 1. 2012 Bezplatná infolinka: 800 900 366 www.porfix.cz Když teplo zůstává doma. PORFIX. Mimořádně úsporná Úsporná Vyhovující Nevyhovující Nehospodárná Velmi nehospodárná

Více

Ceník. platnost od 17. 8. 2009. U = 0,15 W/m 2 K. Cihly, které již nemusíte zateplovat. český výrobce s tradicí od roku 1876

Ceník. platnost od 17. 8. 2009. U = 0,15 W/m 2 K. Cihly, které již nemusíte zateplovat. český výrobce s tradicí od roku 1876 NG nová generace stavebního systému Ceník platnost od 17. 8. 2009 Cihly, které již nemusíte zateplovat U = 0,15 W/m 2 K český výrobce s tradicí od roku 1876 LEPIDLO NG nová generace V CENĚ stavebního BROUŠENÝCH

Více

Tepelnětechnické údaje. Použití. Výhody. Požární odolnost. Dodávka. Technické údaje. Použití

Tepelnětechnické údaje. Použití. Výhody. Požární odolnost. Dodávka. Technické údaje. Použití Žaluziové a roletové překlady HELUZ Žaluziové a roletové překlady HELUZ Použití stejná. Překlady se vyrábí v jednotné výšce mm a v délkách od 1 250 mm až do 4 250 mm v modulu po 250 mm. beton C 20/25 výztuž

Více

MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit

MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit MATERIÁLY PRO ZDĚNÍ Extrudovaný polystyrén, expandovaný perlit extrudovaný polystyrén XPS Při dosavadním způsobu montáže okenních rámů, nebo zárubní do zdiva, vzniká u tohoto detailu tepelný most. Pro

Více

bez omítek λ U W/(mK) bez omítek U W/(m 2 K)

bez omítek λ U W/(mK) bez omítek U W/(m 2 K) Cihelné bloky LUZ PLUS tl. zdiva 44 až 30 cm Použití Cihelné bloky LUZ PLUS pro obvodové zdivo energeticky úsporných budov nebo nízkoenergetických budov s dodatečným zateplením. LUZ PLUS 44 broušená nebroušená

Více

Ceník 2011. Platnost ceníku je od 1. 3 2011 Bezplatná infolinka: 800 900 366 www.porfix.cz

Ceník 2011. Platnost ceníku je od 1. 3 2011 Bezplatná infolinka: 800 900 366 www.porfix.cz Ceník 2011 Platnost ceníku je od 1. 3 2011 Bezplatná infolinka: 800 900 366 www.porfix.cz ENERGETICKÁ ÚSPORA BEZ ZATEPLENÍ Tvárnice PORFIX Plus P2-420 hladké / s perem, drážkou a kapsou - PDK = 0,089 W/mK

Více

POROTHERM překlad VARIO

POROTHERM překlad VARIO POROTHERM překlad VARIO Použití Keramobetonové překlady se používají ve spojení s tepelněizolačními díly VARIO R nebo VARIO Z, s POROTHERM překlady 7 a případně se ztužujícím věncem jako nosné prvky nad

Více

TERMOAKUSTICKÝ ZDICÍ SYSTÉM - KLASICKÉ ZDIVO

TERMOAKUSTICKÝ ZDICÍ SYSTÉM - KLASICKÉ ZDIVO TERMOAKUSTICKÝ ZDICÍ SYSTÉM KLASICKÉ ZDIVO Platnost od 1.. 0 do 31. 3. 01 Označení Výrobní rozměry L x B x H Tloušťka stěny bez omítky ní třída e Třída objem. hmotnosti Součinitel prostupu tepla U Index

Více

POROTHERM pro nízkoenergetické bydlení

POROTHERM pro nízkoenergetické bydlení POROTHERM pro nízkoenergetické bydlení Petr Veleba Úvod do globálního zateplování 1 TEPELNÁ OCHRANA BUDOV NOVÁ SMĚRNICE EU, pohled do budoucnosti? PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY praxe, mýty, realita.

Více

134x100. B-s1,d0. bez omítek λ U W/(mK)

134x100. B-s1,d0. bez omítek λ U W/(mK) Cihelné bloky LUZ FAMILY 2in1 tl. zdiva 50 až 25 cm Použití Cihelné bloky LUZ FAMILY 2in1 pro obvodové zdivo energeticky velmi úsporných budov bez dodatečného zateplení. 50 LUZ FAMILY 50 2in1 Rozměry d

Více

KATALOG VÝROBKŮ cihly stropy překlady komíny. Skvělé cihly pro Váš dům

KATALOG VÝROBKŮ cihly stropy překlady komíny. Skvělé cihly pro Váš dům KATALOG VÝROBKŮ cihly stropy překlady komíny Skvělé cihly pro Váš dům 1 Cihly HELUZ pro obvodové zdivo FAMILY 2in1 (50; 44; 38; 30; 25) str. 4 FAMILY (50; 44; 38; 30; 25) str. 5 STI (49; 44; 40; 38) str.

Více

BH 52 Pozemní stavitelství I

BH 52 Pozemní stavitelství I BH 52 Pozemní stavitelství I Svislé nosné konstrukce - stěny Zděné nosné stěny Cihelné zdivo Tvárnicové zdivo Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. Svislé nosné konstrukce - stěny Základní požadavky a) mechanická odolnost

Více

TECHNICKÉ INFORMACE SOUVISEJÍCÍ NORMY

TECHNICKÉ INFORMACE SOUVISEJÍCÍ NORMY SOUVISEJÍCÍ NORMY STÁTNÍ NORMY ČSN 72 2600 Cihlářské výrobky. Společná ustanovení ČSN 72 2601 Skúšanie tehliarskych výrobkov. Spoločné ustanovenia ČSN 72 2602 Skúšanie tehliarskych výrobkov. Zisťovanie

Více

POROTHERM překlad VARIO

POROTHERM překlad VARIO Překlady 1/12 Po uži tí Keramobetonové y se používají ve spojení s tepelněizolačním dílem VARIO, s PO ROTHERM y 7 a případně se ztužujícím věncem jako nosné prvky nad okenní a dveřní otvory ve vnějších

Více

Ceník fermacell a fermacell AESTUVER

Ceník fermacell a fermacell AESTUVER Ceník fermacell a fermacell AESTUVER Kompletní program Stav srpen 2014 2 Obsah Oblasti využití Podlahové systémy 4 Dřevostavby 6 Vlhké prostory 8 Systémy pro exteriér 10 Suchá výstavba 12 Modernizace a

Více

Snadná manipulace Nízká hmotnost Vysoká únosnost při spřažení s nadezdívkou Minimalizace tepelných mostů

Snadná manipulace Nízká hmotnost Vysoká únosnost při spřažení s nadezdívkou Minimalizace tepelných mostů PLOCHÉ PŘEKLADY Snadná manipulace Nízká hmotnost Vysoká únosnost při spřažení s nadezdívkou Minimalizace tepelných mostů Vysoká přesnost Výborná požární odolnost Podklad pro povrchové úpravy shodný se

Více

YQ U PROFILY, U PROFILY

YQ U PROFILY, U PROFILY YQ U PROFILY, U PROFILY YQ U Profil s integrovanou tepelnou izolací Minimalizace tepelných mostů Jednoduché ztracené bednění monolitických konstrukcí Snadná a rychlá montáž Specifikace Výrobek slepený

Více

Technická specifikace materiálu

Technická specifikace materiálu Technická specifikace materiálu EPS 70F Expandovaný polystyrén - fasáda - fasádní polystyren - Deklarovaný součinitel tepelné vodivosti 0,039 W/mK - Napětí v talku při 10% stlačení CS(10) 70kPa - faktor

Více

Ceník. platnost od 3. 3. 2010. U až 0,15 W/m 2 K. Cihly, které již nemusíte zateplovat. český výrobce s tradicí od roku 1876

Ceník. platnost od 3. 3. 2010. U až 0,15 W/m 2 K. Cihly, které již nemusíte zateplovat. český výrobce s tradicí od roku 1876 NG nová generace stavebního systému Ceník platnost od 3. 3. 2010 Cihly, které již nemusíte zateplovat U až 0,15 W/m 2 K český výrobce s tradicí od roku 1876 LEPIDLO NG nová generace V CENĚ stavebního BROUŠENÝCH

Více

Ceník. od 1. 1. 2013. U až 0,11 W/m 2 K R až 9,06 m 2 K/W. Cihly, které nemusíte zateplovat

Ceník. od 1. 1. 2013. U až 0,11 W/m 2 K R až 9,06 m 2 K/W. Cihly, které nemusíte zateplovat Jméno zákazníka: BROUŠENÉ Zákaznická linka: 800 212 213 SKYPE: www.heluz.cz NEBROUŠENÉ Ceník od 1. 1. 2013 JARNÍ AKCE OBJEDNÁNÍ A ZAPLACENÍ DO 15. 04. 2013 VÝVOZ DO 15. 05. 2013 Místo stavby: Okres výstavby:

Více

CENÍK OD 1. 3. 2013. Dejte Vaší stavbě zelenou

CENÍK OD 1. 3. 2013. Dejte Vaší stavbě zelenou CENÍK OD 1. 3. 2013 Dejte Vaší stavbě zelenou Tvárnice Tvárnice s kapsou, perem a drážkou (P3 550) objem [m 3 /ks] za m 3 za ks za m 3 za ks za m 2 za m 2 [ks/m 2 ] [ks/paleta] paleta [m 3 ] tvárnic [kg/ks]

Více

Ceník. platnost od 1. 4. 2011. U až 0,11 W/m 2 K R až 8,76 m 2 K/W. Cihly, které nemusíte zateplovat

Ceník. platnost od 1. 4. 2011. U až 0,11 W/m 2 K R až 8,76 m 2 K/W. Cihly, které nemusíte zateplovat Cihla - Vaše jistota && teplo && && trvanlivost && ekologie český výrobce s tradicí od roku 1876 Ceník platnost od 1. 4. 2011 Cihly, které nemusíte zateplovat U až 0,11 W/m 2 K R až 8,76 m 2 K/W Dotisk

Více

SVAHOVÁ TVAROVKA QUADRA

SVAHOVÁ TVAROVKA QUADRA TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ SVAHOVÉ TVÁRNICE SVAHOVÁ TVAROVKA QUADRA Svahová tvarovka Quadra I, Svahová tvarovka Quadra II betonové svahové tvarovky jsou vyráběny na bázi cementu a plniva (kameniva) modifikované

Více

D.1.1.a.02 MATERIÁLOVÉ STANDARDY

D.1.1.a.02 MATERIÁLOVÉ STANDARDY NÁSTAVBA OBJEKTU E II.ETAPA DISPOZIČNÍ ÚPRAVY 5.NP na pozemku p.č.25/2 v katastrálním území České Budějovice 7 D.1.1.a.02 MATERIÁLOVÉ STANDARDY DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY GENERÁLNÍ PROJEKTANT STAVBY

Více

YQ U PROFILY, U PROFILY

YQ U PROFILY, U PROFILY YQ U Profil s integrovanou tepelnou izolací Minimalizace tepelných mostů Jednoduché ztracené bednění monolitických konstrukcí Snadná a rychlá montáž Norma/předpis ČSN EN 771-4 Specifikace zdicích prvků

Více

Vodorovné nosné konstrukce Rozdělení z funkčního hlediska na konstrukce:

Vodorovné nosné konstrukce Rozdělení z funkčního hlediska na konstrukce: Vodorovné nosné konstrukce Rozdělení z funkčního hlediska na konstrukce: A/ Stropní rozdělují budovu po výšce B/ Převislé římsy, balkony, arkýře apod. zpravidla navazují na stropní konstrukce C/ Ustupující

Více

DÍLENSKÉ LISTY ZEDNÍK

DÍLENSKÉ LISTY ZEDNÍK DÍLENSKÉ LISTY ZEDNÍK TECHNOLOGIE A MATERIÁLY 1 TECHNOLOGIE A MATERIÁLY 2 TECHNOLOGIE A MATERIÁLY 3 PŘESTAVBY BUDOV Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební Pardubice s. r. o., Černá za

Více

SVISLÉ NOSNÉ KONSTRUKCE...

SVISLÉ NOSNÉ KONSTRUKCE... Obsah Obsah... 3 1. Stavební systém DURISOL a jeho vlastnosti... 4 2. POPIS VÝROBKŮ... 5 2.1 TECHNICKÉ VLASTNOSTI VÝROBKŮ... 6 2.1.1. VÝROBKY PRO VYTVÁŘENÍ STĚN... 6 DESKY DURISOL... 6 DESKY DURISOL S

Více

Ověřené řešení pro cihelné zdivo. Porotherm AKU Profi. broušené akustické cihly. Podklad pro navrhování Technické listy

Ověřené řešení pro cihelné zdivo. Porotherm AKU Profi. broušené akustické cihly. Podklad pro navrhování Technické listy Porotherm AKU Profi broušené akustické cihly Podklad pro navrhování Technické listy Porotherm 30 AKU Z Profi Akusticky dělicí nosná stěna Broušený akustický cihelný blok P+D pro tl. stěny 30 a 64 cm na

Více

Promat. Protipožární příčky

Promat. Protipožární příčky Promat Protipožární příčky N o s n é a n e n o s n é p r o t i p o ž á r n í s t ě n y, p o ž á r n í b e z p e č n o s t p r o a d ř e v ě n é n o s n í k y, r e v i z n í s l o u p y d v í ř k a Protipožární

Více

HELUZ Supertherm AKU TICHO

HELUZ Supertherm AKU TICHO cihly se zvýšeným akustickým útlumem HELUZ Supertherm KU TICHO ZVUKOVĚIZOLČNÍ SYSTÉMY HELUZ KU TĚŽKÁ Ploché kotvy Zdivo SUPERTHERM SUPERTHERM KU 30 těžká Malta o objemové hmotnosti minimálně 1 750 kg/m

Více

TECHNICKÉ INFORMACE SCHÖCK NOVOMUR / NOVOMUR LIGHT

TECHNICKÉ INFORMACE SCHÖCK NOVOMUR / NOVOMUR LIGHT TECHNICKÉ INFORMACE SCHÖCK NOVOMUR / NOVOMUR LIGHT ZÁŘÍ 2009 SCHÖCK NOVOMUR Obsah SCHÖCK NOVOMUR Strana Zastoupení a poradenský servis............................................................ 2 Stavební

Více

Konstrukční systémy II

Konstrukční systémy II Konstrukční systémy II Stěnové systémy Ing. Petr Suchánek, Ph.D. Svislé nosné konstrukce stěny společně s vodorovnými nosnými konstrukcemi tvoří rozhodující část konstrukčního systému Funkční požadavky

Více

Zavěšené podhledy z desek na různých nosných konstrukcích s požární odolností 30-180 minut. nehořlavé desky KL GB 01

Zavěšené podhledy z desek na různých nosných konstrukcích s požární odolností 30-180 minut. nehořlavé desky KL GB 01 Zavěšené podhledy z desek na různých nosných konstrukcích s požární odolností 30-180 minut nehořlavé desky KL GB 01 Velmi lehká a pevná nehořlavá deska vyrobena z vermikulitu a anorganického pojiva, -potažena

Více

11. Omítání, lepení obkladů a spárování

11. Omítání, lepení obkladů a spárování 11. Omítání, lepení obkladů a spárování Omítání, lepení obkladů a spárování 11.1 Omítání ve vnitřním prostředí Pro tyto omítky platí EN 998-1 Specifikace malt pro zdivo Část 1: Malty pro vnitřní a vnější

Více

PŘEVISLÉ A USTUPUJÍCÍ KONSTRUKCE

PŘEVISLÉ A USTUPUJÍCÍ KONSTRUKCE PŘEVISLÉ A USTUPUJÍCÍ KONSTRUKCE Vodorovné nosné konstrukce Rozdělení z funkčního hlediska na konstrukce: A/ Stropní rozdělují budovu po výšce, B/ Převislé - římsy, balkony, arkýře, apsidy, pavlače apod.,

Více

Třída objem. hmotnosti tvárnic. Tepelný odpor R neomít. stěny. MPa kg.m -3 m 2.K.W -1 db 2 500 *3,79 52 2 600 *2,83 52 4 800 *2,31 55 2 600 *3,28 54

Třída objem. hmotnosti tvárnic. Tepelný odpor R neomít. stěny. MPa kg.m -3 m 2.K.W -1 db 2 500 *3,79 52 2 600 *2,83 52 4 800 *2,31 55 2 600 *3,28 54 Termoakustický zdicí systém klasické zdivo Označení Výrobní rozměry L / B / H Tloušťka stěny bez e ní třída Třída objem. hmotnosti Tepelný odpor R neomít. stěny Index vzduchové neprůzvuč. R W Ložení kamionu

Více

Výrobní program 2.1 2.2 2.3 2.4. www.cetris.cz/rady-a-informace/

Výrobní program 2.1 2.2 2.3 2.4. www.cetris.cz/rady-a-informace/ www.cetris.cz/rady-a-informace/ Výroba cementotřískových desek CETRIS Přednosti desek CETRIS Složení cementotřískových desek CETRIS Druhy cementotřískových desek CETRIS Balení, skladování, manipulace Parametry

Více

název skladebné rozměry (mm) počet množství (ks) hmotnost (kg) poznámka výška délka šířka ks/m² vrstva paleta ks paleta

název skladebné rozměry (mm) počet množství (ks) hmotnost (kg) poznámka výška délka šířka ks/m² vrstva paleta ks paleta TECHNICKÝ LIST PRVKY PLOTŮ OPĚRNÝCH ZDÍ EST LUNET I - IV EST LUNET I EST LUNET II EST LUNET III EST LUNET IV moderní univerzální zdicí tvarovky z prostého vibrolisovaného betonu s hladkou pohledovou stěnou

Více

LIVETHERM STROP. Montážní návod pro skládané stropní konstrukce

LIVETHERM STROP. Montážní návod pro skládané stropní konstrukce montážní návod Montážní návod pro skládané stropní konstrukce 1. PŘÍPRAVA PODKLADU POD STROPNÍ TRÁMCE, SKLADOVÁNÍ, MANIPULACE 2. POKLÁDÁNÍ STROPNÍCH TRÁMCŮ 3. MONTÁŽNÍ PODEPŘENÍ STROPNÍ KONSTRUKCE 3.1

Více

Ceníkový katalog. od 1. 4. 2015. Dejte Vaší stavbě zelenou NYNÍ V ŠEDÉ I BÍLÉ

Ceníkový katalog. od 1. 4. 2015. Dejte Vaší stavbě zelenou NYNÍ V ŠEDÉ I BÍLÉ Ceníkový katalog od 1. 4. 2015 Dejte Vaší stavbě zelenou NYNÍ V ŠEDÉ I BÍLÉ Proč Pórobeton Ostrava? Jsme ryze česká společnost s více jak 50 letou tradicí. Díky zásadní modernizaci výrobní technologie

Více

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená

HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená broušená Použití Cihelné bloky broušená jsou určeny pro konstrukci vnitřních nenosných stěn výšky maximálně 3,5 m s vysokou přidanou hodnotou vyznačující se vysokou mírou zvukové izolace. Cihelné bloky

Více

livetherm.cz HMOTNOSTI A BALENÍ VÝROBKŮ Obchodní kancelář Praha Ringhofferova 1, 155 21 Praha 5 Tel.: +420 376 315 115

livetherm.cz HMOTNOSTI A BALENÍ VÝROBKŮ Obchodní kancelář Praha Ringhofferova 1, 155 21 Praha 5 Tel.: +420 376 315 115 livetherm.cz HMOTNOSTI A BALENÍ VÝROBKŮ Sídlo společnosti Předslav 99, 339 01 KLATOVY Obchodní kancelář Praha Ringhofferova 1, 155 21 Praha 5 Tel.: +420 376 315 115 Tel.: +420 376 360 164 Fax: +420 376

Více

TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL

TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL Platnost od 5. 11. 2018 TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL www.hebel.cz TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL Tvárnice Hebel expediční a technické údaje Tloušťka zdiva* Značka Rozměry d v š Obj.

Více

TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL

TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL Platnost od 12. 2. 2018 TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL www.hebel.cz TECHNICKÉ ÚDAJE STAVEBNÍHO SYSTÉMU HEBEL Tvárnice Hebel expediční a technické údaje Tloušťka zdiva* Značka Rozměry d v š Obj.

Více

Kompletní program FERMACELL. Stav: květen 2010 nové produkty

Kompletní program FERMACELL. Stav: květen 2010 nové produkty Kompletní program FERMACELL Stav: květen 2010 nové produkty Sádrovláknité desky Varianty spár Originální nářadí FERMACELL Sádrovláknité desky Povrchová úprava Lepená spára Tmelená spára TB hrana Stahovací

Více

KERAMICKÉ NOSNÉ PŘEKLADY HELUZ 23,8 EN 845-2 1 (2)

KERAMICKÉ NOSNÉ PŘEKLADY HELUZ 23,8 EN 845-2 1 (2) KERAMICKÉ NOSNÉ PŘEKLADY 23,8 1 (2) POUŽITÍ Nosné překlady se používají jako překlady nad dveřníi a okenníi otvory ve vnitřních i vnějších stěnách. Tyto překlady lze kobinovat s izolante pro dosažení zvýšených

Více

Stavte s těmi nejlepšími! PŘÍRUČKA PRO PROVÁDĚNÍ. komplexní cihelný systém HELUZ

Stavte s těmi nejlepšími! PŘÍRUČKA PRO PROVÁDĚNÍ. komplexní cihelný systém HELUZ Stavte s těmi nejlepšími! PŘÍRUČKA PRO PROVÁDĚNÍ komplexní cihelný systém HELUZ ÚVOD VŠEOBECNÉ INFORMACE OBSAH ÚVOD VŠEOBECNÉ INFORMACE 2 ZDĚNÍ Z BROUŠENÝCH CIHEL HELUZ 11 ZDĚNÍ Z NEBROUŠENÝCH CIHEL HELUZ

Více

STAVEBNÍ MATERIÁLY 2 - Keramika - prvky pro svislé a vodorovné konstrukce P ÍKLADY POUŽITÍ PLNÝCH CIHEL &3 YI (velký formát)

STAVEBNÍ MATERIÁLY 2 - Keramika - prvky pro svislé a vodorovné konstrukce P ÍKLADY POUŽITÍ PLNÝCH CIHEL &3 YI (velký formát) 1.TRADI NÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC Použití CP: YKLVWRULLXQLYHU]iOQt nosné st ny min tl. obvodové st ny min tl. sloupy GČOtFtNRQVWUXNFH p í ky VYLVOpQRVQp NRQVWUXNFH 300 mm 450 mm 300 x 300 mm tl. 100,

Více

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách

Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách Konstrukční deska RigiStabil určená do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách konstrukční deska RigiStabil konstrukční sádrokartonová deska, která k tradičním výhodám klasického sádrokartonu

Více

OKRASNÉ TVÁRNICE ŠTÍPANÉ

OKRASNÉ TVÁRNICE ŠTÍPANÉ TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ TVÁRNICE OKRASNÉ TVÁRNICE ŠTÍPANÉ A, B, C, D1, D2, E, H, G, F, J, P betonové okrasné tvárnice štípané na bázi cementu a plniva (kameniva) modifikované zušlechťujícími přísadami

Více

Přehled sortimentu 2015/2016

Přehled sortimentu 2015/2016 Přehled sortimentu 2015/2016 Přehled cihelných bloků pro jednovrstvé zdění podle součinitele prostupu tepla U Evoton 49,0 TI 0,067 Ecoton ISO-MAXI 49,0 Evoton 42,5 TI 0,067 Evoton 49,0 TI 0,079 Evoton

Více

JEDNIČKA NA ZVUKOVÉ IZOLACE

JEDNIČKA NA ZVUKOVÉ IZOLACE JEDNIČKA NA ZVUKOVÉ IZOLACE ZVUKOVĚ IZOLAČNÍ DESKY WOLF Zvukově izolační desky Wolf s patentovanou strukturou využívají principu těžké hmoty v sypké podobě. Těžká hmota -křemičitý písek, který zcela vyplňuje

Více

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled Petr Hájek, Ctislav Fiala Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY

Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY KVALITA JE CESTA K NEJLEPŠÍM VÝSLEDKŮM Ytong přináší bezproblémové řešení Investoři, architekti, stavební firmy nebo developeři.

Více

SVAHOVÉ TVAROVKY MALÉ

SVAHOVÉ TVAROVKY MALÉ TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ SVAHOVÉ TVÁRNICE SVAHOVÉ TVAROVKY MALÉ Svahová tvarovka hladká, Svahová tvarovka štípaná, Svahová tvarovka kruhová malá betonové svahové tvarovky na bázi cementu a plniva (kameniva)

Více

C. PROVÁDĚNÍ ZDIVA Z CIHEL POROTHERM

C. PROVÁDĚNÍ ZDIVA Z CIHEL POROTHERM C. PROVÁDĚNÍ ZDIVA Z CIHEL POROTHERM Cihly POROTHERM jsou určeny pouze pro omítané zdivo. Definice zdiva podle ČSN EN 1996-1-1 Navrhování zděných konstrukcí (Eurokód 6) zní: Zdivo je sestava zdicích prvků

Více

katalog od

katalog od Ceníkový katalog od 1. 3. 2014 Dejte Vaší stavbě zelenou s novou kvalitou Náš výrobní závod je provozován od roku 1964 a za tuto dobu procházel postupnou modernizací. K zásadnímu zvratu ve strojní technologii

Více

L13-L15. Příčky Lafarge s kovovou spodní konstrukcí. Příčky s dvojitou spodní konstrukcí, instalační příčky, příčky s příčníky a stojkami

L13-L15. Příčky Lafarge s kovovou spodní konstrukcí. Příčky s dvojitou spodní konstrukcí, instalační příčky, příčky s příčníky a stojkami L13-L15 Příčky Lafarge s kovovou spodní konstrukcí Příčky s dvojitou spodní konstrukcí, instalační příčky, příčky s příčníky a stojkami 1 Jednoduchá montáž příček Lafarge Gips s kovovou spodní konstrukcí.

Více

1.TRADI NÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC 2.CIHEL. PRVKY PRO SVISLÉ KONSTRUKCE 3.CIHELNÉ PRVKY PRO VODOROVNÉ KCE. ( velký formát ) ( malý formát - n mecký)

1.TRADI NÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC 2.CIHEL. PRVKY PRO SVISLÉ KONSTRUKCE 3.CIHELNÉ PRVKY PRO VODOROVNÉ KCE. ( velký formát ) ( malý formát - n mecký) 1.TRADI NÍ SORTIMENT CIHEL A TVÁRNIC ( velký formát ) ( malý formát - n mecký) 2.CIHEL. PRVKY PRO SVISLÉ KONSTRUKCE 3.CIHELNÉ PRVKY PRO VODOROVNÉ KCE Strana 1 (celkem 53) zá í 2014 290 x 140 x 65 mm 240

Více

1.1.1 Technická zpráva

1.1.1 Technická zpráva 1.1.1 Technická zpráva a) účel objektu Účelem stavby jsou dílčí stavební úpravy administrativně správní budovy, které jsou vyvolány poruchami při užívání objektu v zimním období. Také má dojít k částečným

Více

Základní vlastnosti. cementotřískových desek CETRIS 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8. Základní vlastnosti

Základní vlastnosti. cementotřískových desek CETRIS 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8. Základní vlastnosti Základní vlastnosti 3 Základní vlastnosti Lineární roztažnost Zátěžové tabulky Tepelně technické vlastnosti Zvukově izolační vlastnosti Parapropustnost Požární vlastnosti Odolnost desky vůči blokovému

Více

HELUZ AKU 30 zalévaná Zdivo se zvýšeným akustickým útlumem EN 771-1

HELUZ AKU 30 zalévaná Zdivo se zvýšeným akustickým útlumem EN 771-1 HELUZ AKU 30 zalévaná se zvýšeným akustickým útlumem Šalovací cihly HELUZ AKU zalévané jsou určeny pro akustické zdivo tloušťky 300 mm. Hotové zdivo má zvýšené akustické a tepelně akumulační vlastnosti

Více

Cihly pro zdivo tloušťky 490 mm. Doplňkové cihly pro zdivo tloušťky 490 mm. Winklmann spol. s r.o. váš spolehlivý dodavatel cihlářských výrobků

Cihly pro zdivo tloušťky 490 mm. Doplňkové cihly pro zdivo tloušťky 490 mm. Winklmann spol. s r.o. váš spolehlivý dodavatel cihlářských výrobků Platnost od 01. 01. 2011 www.winklmann.cz Cihly pro zdivo tloušťky 490 mm cena DPH CB W-CSI 490 248/490/249 65,80 68,00 6;8 0,20 4,86 - CB W-Plus 490 248/490/249 64,00 66,10 6;8 0,24 3,96 W-CSI 490 247/490/238

Více

Lepidla, malty a pěna HELUZ pro broušené cihly 122. Malty pro nebroušené cihly HELUZ 123. Polystyren HELUZ pro vysypávání cihel 125

Lepidla, malty a pěna HELUZ pro broušené cihly 122. Malty pro nebroušené cihly HELUZ 123. Polystyren HELUZ pro vysypávání cihel 125 Lepidla, malty a pěna HELUZ pro broušené cihly 122 Malty pro nebroušené cihly HELUZ 123 Omítky 124 Polystyren HELUZ pro vysypávání cihel 125 Extrudovaný polystyren HELUZ pro ostění s krajovými cihlami

Více

JEDNODUCHOST JE NEJVYŠŠÍM STUPNĚM DOKONČENÍ

JEDNODUCHOST JE NEJVYŠŠÍM STUPNĚM DOKONČENÍ PORIT Přesné tvárnice, přesné tvárnice, PORIT XL, XL, překlady a a příslušenství Tvárnice Tvárnice pro nízkoenergetické pro a pasivní a pasivní domy domy JEDNODUCHOST JE NEJVYŠŠÍM STUPNĚM DOKONČENÍ Leonardo

Více

Téma: Příčky zděné POS1

Téma: Příčky zděné POS1 Téma: Příčky zděné POS1 Vypracoval: Ing. Josef Charamza TENTO PROJEKT JE S POLUFINANC OVÁN E VROPS KÝM S OCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Rozdělení příček Z hlediska použitého materiálu

Více

JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY

JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Cemix WALL system JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Řešení pro omítání všech typů podkladů Jak zvolit vhodnou omítku pro interiér a exteriér JEDNOVRSTVÉ A DVOUVRSTVÉ OMÍTKOVÉ SYSTÉMY Omítky jsou

Více

sortimentu Společně měníme stavební materiál v trvalé hodnoty.

sortimentu Společně měníme stavební materiál v trvalé hodnoty. Přehled sortimentu Společně měníme stavební materiál v trvalé hodnoty. Přehled cihelných bloků pro jednovrstvé zdění podle součinitele prostupu tepla U Evoton 49,0 TI 0,067 Ecoton ISO-MAXI 49,0 Evoton

Více

REKAPITULACE STAVBY REKAPITULACE OBJEKTŮ STAVBY A SOUPISŮ PRACÍ CZK 0,00. Cena s DPH. Stránka 1 z 45 0,00. Cena bez DPH. 15-SO141 Rekonstrukce dojírny

REKAPITULACE STAVBY REKAPITULACE OBJEKTŮ STAVBY A SOUPISŮ PRACÍ CZK 0,00. Cena s DPH. Stránka 1 z 45 0,00. Cena bez DPH. 15-SO141 Rekonstrukce dojírny REKAPITULACE STAVBY Kód: Stavba: 15-SO141 Rekonstrukce dojírny KSO: CC-CZ: Místo: Vysoké Studnice Datum: 15.4.2016 Zadavatel: LUKA, a.s., Vysoké Studnice IČ: DIČ: Uchazeč: IČ: Vyplň údaj Vyplň údaj DIČ:

Více

SVAHOVÉ TVAROVKY VELKÉ

SVAHOVÉ TVAROVKY VELKÉ TECHNICKÝ LIST BETONOVÉ SVAHOVÉ TVÁRNICE SVAHOVÉ TVAROVKY VELKÉ Svahová tvarovka Oktáva, Svahová tvarovka kruhová velká betonové svahové tvarovky na bázi cementu a plniva (kameniva) modifikované zušlechťujícími

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH Vypracoval: Ing. Jaroslava Kislingerová Schválil: Ing. Jiří Zacharda Pracovník odpovědný za aktuálnost dokumentu: č. 7/2013 Strana: 1 Stran celkem: 9 Nahrazuje stranu: / Datum vydání: 1.7. 2013 Účinnost

Více

D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY MŠ ZAHRADNÍ 739 MĚSTO

Více

ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace. D.1.1 Architektonicko stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace. D.1.1 Architektonicko stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA ENERGOPROJEKTA Přerov, spol. s r.o. projektová a inženýrská organizace Název zakázky: Zateplení sportovní haly, Petřivalského 3 v Přerově Název dokumentace Zodpovědný projektant Ing. Volek Petr D.1.1 Architektonicko

Více

STAVEBNÍ SYSTÉM SENDWIX

STAVEBNÍ SYSTÉM SENDWIX STAVEBNÍ SYSTÉM SENDWIX Příručka pro provádění www.kmbeta.cz infolinka: 800 150 200 STAVEBNÍ SYSTÉM SENDWIX RD Milevsko RD Bruntál BD Plzeň P Ř ÍRUČ KA PRO PROVÁDĚ NÍ RD Velké Popovice Sídlo firmy, Praha

Více

CENÍK VÝROBKÙ. platný od 1. 5. 2008 1A) TEPELNÌ IZOLAÈNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO. ZDÌNÍ Z TVÁRNIC SUPER IZO (dtto. IZO PLUS)

CENÍK VÝROBKÙ. platný od 1. 5. 2008 1A) TEPELNÌ IZOLAÈNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO. ZDÌNÍ Z TVÁRNIC SUPER IZO (dtto. IZO PLUS) reklamní agentura plát: black (01.prn) CENÍK VÝROBKÙ platný od 1. 5. 2008 1) 1) OBVODOVÉ OBVODOVÉ TEPELNÌ TEPELNÌ IZOLAÈNÍ IZOLAÈNÍ ZDIVO ZDIVO 1A) TEPELNÌ IZOLAÈNÍ OBVODOVÉ ZDIVO SUPER IZO Velikost (rozměry)

Více

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy Svislé stěnové konstrukce se dělí dle: - statického působení: - nosné - nenosné - polohy v budově: - vnitřní - vnější (obvodové) - funkce v budově:

Více

KOMPLETNÍ PŘEHLED VÝROBKŮ. www.kmbeta.cz. infolinka: 800 150 200

KOMPLETNÍ PŘEHLED VÝROBKŮ. www.kmbeta.cz. infolinka: 800 150 200 KOMPLETNÍ PŘEHLED VÝROBKŮ www.kmbeta.cz infolinka: 800 50 200 KMB BETA KMB BETA je betonová střešní krytina s charakteristickým profilem. Díky svým estetickým a funkčním vlastnostem se stala nejžádanější

Více

Rigips. Rigitherm. Systém vnitřního zateplení stěn. Vnitřní zateplení Rigitherm

Rigips. Rigitherm. Systém vnitřního zateplení stěn. Vnitřní zateplení Rigitherm Vnitřní zateplení Rigitherm Rigips Rigitherm Systém vnitřního zateplení stěn 2 O firmě Rigips, s.r.o. je dceřinnou společností nadnárodního koncernu BPB - největšího světového výrobce sádrokartonu a sádrových

Více

BETONOVÉ TVÁRNICE BETONG. Průběžná Rohová Průběžná Rohová

BETONOVÉ TVÁRNICE BETONG. Průběžná Rohová Průběžná Rohová BETONOVÉ TVÁRNICE BETONG Betong 10 Betong 15 Průběžná Rohová Průběžná Rohová POPIS : Skořepinové tvárnice BETONG jsou vyráběny z betonu na stacionárním vibrolisu. Složení betonu: čistý drcený dolomitický

Více