Dobrý den, vítejte v Charitním domově sv. Mikuláše v Ludgeřovicích.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dobrý den, vítejte v Charitním domově sv. Mikuláše v Ludgeřovicích."

Transkript

1

2 Dobrý den, vítejte v Charitním domově sv. Mikuláše v Ludgeřovicích. Dovolte, abychom se představili. Jsme pobytové sociální zařízení pro seniory, kteří dosáhli 60 let. Poskytujeme podporu, a péči dle individuálních potřeb, usilujeme o bezpodmínečné zachovávání lidské důstojnosti a respektování vůle všech našich klientů. V Domově pracuje tým odborně vzdělaného personálu, který se svou laskavou a ohleduplnou péčí snaží zajistit co nejvyšší dosažitelnou kvalitu života klientů. Samozřejmostí je spolupráce s praktickým lékařem a dalšími odborníky. Velkou pozornost věnujeme nabídce volnočasových aktivit. Klientům nabízíme možnost zapojit se do různých aktivizačních, rehabilitačních a kulturních programů, např.: rehabilitační cvičení, trénování paměti, předčítání z knih,

3 informace z tisku, vzpomínkové dopoledne, aromaterapie, poslech oblíbené hudby, kavárničky, oslavy narozenin a svátků, promítání filmů, vaření, pečení, vystoupení různých souborů, dětí ze základní a mateřské školy, studentů středních škol, koncerty, besedy, návštěvy osobností, apod. Spolupracujeme s Obecním úřadem Ludgeřovice i s jinými (nejen) místními organizacemi. Duchovní nabídku tvoří možnost návštěvy kaple, pravidelné katolické bohoslužby či možnost rozhovoru s knězem. Všichni se společně snažíme o vytvoření příjemné a partnerské atmosféry Domova pro spokojený život klientů a smysluplnou práci personálu.

4 ZÁKLADNÍ INFORMACE: Poskytovatel: Charita Hlučín Adresa poskytovatele: U Bašty 275/3, Hlučín Kontaktní údaje: sekretariat@charitahlucin.cz IČ: Číslo účtu: /0800 Statutární zástupce: Mgr. Bc. Lukáš Volný Název a adresa zařízení: Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích Hlučínská 1330/7a, Ludgeřovice Vedoucí Domova: Irena Prchalová mobil: Kontaktní údaje: domov@charitahlucin.cz Nonstop mobilní číslo:

5 Vážená paní / Vážený pane, děkujeme, že jste si vybral/a k ubytování náš Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích. Chtěli bychom Vás tímto seznámit s informacemi, které pro Vás budou nezbytné. Nejprve bychom se rádi krátce představili: Charita Hlučín patří mezi základní složky Diecézní charity ostravsko-opavské (DCHOO), která spolu s ostatními charitami Čech a Moravy tvoří Charitu Česká republika. Charitní domov pro seniory v Ludgeřovicích patří k zařízením Charity Hlučín. Svůj provoz zahájil po dvouleté náročné rekonstrukci bývalých hospodářských budov v září Vyplnil tak alespoň částečně citelnou mezeru v péči o seniory na Hlučínsku. Domov má kapacitu 30 klientů. V přímé péči se o klienty starají pracovníci, kteří poskytují komplexní péči jak v oblasti tělesné, tak v oblasti duševní, sociální i duchovní.

6 Charitní domov sv. Mikuláše Domov pro seniory Poslání: Charitní Domov sv. Mikuláše usiluje o to, aby v něm nalezli svůj nový domov senioři, kteří již nemohou zůstat ve svém domácím prostředí. Mohou zde prožít své stáří obklopeni laskavou péčí, zajišťující jejich potřeby, ale zároveň stáří svobodné a aktivní, prožívané v úzkém kontaktu s rodinou i vrstevníky. Charitní Domov sv. Mikuláše, Domov pro seniory v Ludgeřovicích je zařízením Charity Hlučín, jejímž zřizovatelem je Biskupství ostravsko-opavské. Hlavním programem naší sociální služby je poskytování pobytové služby seniorům od 60 let věku. Naše služba poskytuje radu, podporu, pomoc a laskavou péči seniorům, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci, kterou již nezvládnou řešit vlastními silami. Jedná se zejména o trvalou pomoc osamoceným a sociálně potřebným seniorům, kteří nejsou nadále schopni žít ve svém přirozeném prostředí bez pomoci jiné osoby.

7 Poskytujeme služby od jednoduchých úkonů podpory a péče až po komplexní péči. Služby se snažíme poskytovat tak, abychom podporovali samostatnost a soběstačnost klientů. V širším pohledu usilujeme o vytvoření podmínek pro spokojený a důstojný život klientů v příjemném domácím prostředí a o zajištění maximální míry jejich osobní svobody, a to jak přístupem personálu Domova, tak aktivní spoluprací s rodinami klientů a široké veřejnosti. Na poskytování služby se podílí tým odborně proškolených pracovníků, kteří musí splňovat požadované osobnostní a morální předpoklady. Naše služba spočívá v zajištění ubytování, stravování, úklidu, praní, žehlení a drobných oprav prádla. Dále v zajištění ošetřovatelské a hygienické péče, kulturní a společenské činnosti, ve zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a rodinou. Zajišťujeme přístup k lékařským a veřejným službám v obci a kraji. Nezbytnou součástí života klientů je možnost využívat také služby duchovního. Svým přístupem se také snažíme o citlivé doprovázení klientů, když se loučí se světem.

8 Motivací zaměstnanců je vykonávání užitečné a smysluplné práce v přátelském kolektivu a především spokojený klient. Naše motto: DOMOV JE MÍSTO, KDE VÁS MAJÍ RÁDI A DĚLAJÍ VŠECHNO PRO TO, ABYSTE BYLI SPOKOJENI. Cíle: Strategické cíle: Zvyšovat kvalitu poskytované péče Vzdělávat zaměstnance Efektivně čerpat granty a dotace na průběžné vylepšování prostředí Podporovat dobrovolnictví Spolupracovat s rodinami klientů a institucemi Neustále pracovat na dobrém jménu Charity Hlučín a DSVM Cíle služby: Zachovat či zvyšovat stávající soběstačnosti klientů Rozvíjet uspokojování individuálních potřeb klientů

9 Cílová skupina: Domov pro seniory v Ludgeřovicích poskytuje služby seniorům od 60 let. Poskytujeme podporu a pomoc lidem v nepříznivé sociální situaci, v níž se nacházejí pro svůj věk, osamělost, snížení soběstačnosti, zdravotní postižení, sociálně znevýhodňující prostředí a neschopnost zabezpečovat a uspokojovat své životní potřeby. Lidem, o které se rodina nemůže či neumí postarat. Zásady poskytování sociální služby: Sociální služby jsou poskytovány vždy v zájmu klientů a je postupováno podle písemně definovaných Standardů kvality sociálních služeb. Klienti žijí svým způsobem života, který by se měl v co největší míře blížit způsobu života jejich vrstevníků v domácím prostředí.

10 Klienti jednají na základě vlastního rozhodnutí, sami rozhodují, které služby jsou pro ně důležité, a které služby chtějí využívat. Personál respektuje vůli, důstojnost, soukromí a další práva klientů. Jedná s klientem s respektem ke všem jeho lidským právům. Personál pracuje na principu individuálního plánování služby s klientem a individuálním přístupem se snaží podporovat rozvoj soběstačnosti a pozitivní myšlení klientů. Klienti se mohou zapojit do místní komunity a využívat aktivity podle svých zájmů a schopností. Mají také možnost se zapojit do různých aktivit a společenského života obce a využívat veřejné služby v obci. DSVM je zařízením Římskokatolické církve. Klienti jsou přijímáni bez rozdílu vyznání.

11 Klienti a také pracovní kolektiv vítají a jsou vděčni za zájem rodin a blízkých osob klientů a velmi si cení spolupráce a pomoci při péči o jejich příbuzné. Postup při výběru zájemců o službu (Směrnice č v aktuálním znění) Zájemce o služby a ubytování v Domově si ke stálému pobytu podává písemnou Žádost o přijetí, která je sociálním pracovníkem evidována pod daným pořadovým číslem a zařazena do pořadníku žadatelů. Nedílnou součástí dané žádosti je i vyjádření lékaře. Všechny žádosti jsou v určitém časovém intervalu předkládány výběrové komisi, jejíž složení je 3 pracovníci OÚ Ludgeřovice a 2 pracovníci Charity Hlučín. Při posuzování žádostí výběrová komise zohledňuje sociální situaci žadatele, jeho fyzický a psychický stav, možnosti péče rodiny apod. Z celkového počtu žadatelů je pro další období vybráno 3-6 zájemců v přesně určeném pořadí, kteří jsou postupně po uvolnění místa přijímáni. Odmítnutí oprávněného žadatele Jediným důvodem pro odmítnutí oprávněného žadatele bez kontraindikací je naplněná kapacita zařízení.

12 Kontraindikace (důvody pro nepřijetí) Zdravotní stav zájemce vyžaduje poskytování akutní zdravotní péče v lůžkovém zdravotnickém zařízení, která není v možnostech Domova. Zájemce je nakažen infekční chorobou a jeho pobyt v kolektivním zařízení není možný. Klient hrubým způsobem narušuje sociální vazby mezi dalšími klienty a nerespektuje základní pravidla provozu Domova, a to z důvodu duševní nemoci, závažné mentální poruchy, závislosti na návykových látkách nebo chybějících nejzákladnějších sociálních návyků. Zájemce o službu nedoloží souhlas lékaře Postup při přijetí klienta U potencionálního klienta je provedeno sociální šetření v domácím prostředí (nebo nemocnici, LDN apod.), kde je také seznámen se všemi potřebnými informacemi a je pak pozván k prohlídce Domova a pokoje, kde bude bydlet a k určitému datu je pozván k přijetí do Domova. Klient je před podpisem Smlouvy seznámen s ceníkem a platbou (výše měsíční částky, způsoby platby, datum platby). Před nástupem do Domova je také sepsána Smlouva o poskytování služby.

13 Při přijetí klient (opatrovník) předkládá: podepsanou smlouvu a další nutné dokumenty spojené s nástupem do Domova, občanský průkaz, průkazku zdravotní pojišťovny, doklad (Rozhodnutí) o výši příspěvku na péči, lékařské doporučení + užívané léky. Dále si klient s sebou přináší označené osobní prádlo, oblečení a toaletní potřeby. Po vzájemné domluvě klienta a vedení Domova, je možné si nastěhovat vlastní drobný nábytek (dle prostorových možností Domova), aby se zde klient cítil jako doma. V případě, že klient má soudem určeného opatrovníka či zákonného zástupce, je nutné doložit dané Usnesení či Rozsudek. S klientem a jeho nejbližšími je při rozhovoru prodiskutováno, jaké má potřeby, jaké jsou jeho osobní cíle, jaké jsou jeho zvyklosti, zájmy a koníčky, kterých služeb by chtěl využít a co

14 se pokusí zvládnout sám v rámci svých fyzických možností. Osobní cíl klienta a individuální plán péče je písemně zpracován a postupně plněn. Pracovníci používají při jednání takové komunikační dovednosti, aby bylo jasné, že klient nabídce rozumí. Klient si s pomocí rodiny nebo pracovníků Domova nastěhuje věci do svého bytu a může si jej vybavit tak, aby se zde cítil dobře. Po přijetí je klientovi v době adaptace (2-4 týdny) věnována zvýšená péče pracovníků. Klient je seznamován s prostředím, ve kterém bude žít, s pracovníky a ostatními klienty. Postupně je zasvěcován do Domácího řádu a denních zvyklostí Domova. Je seznamován s aktivizačními, kulturními a duchovními programy. Klientovi je přidělen osobní pracovník, který spravuje individuální plán, tak aby byla, pokud je to možné, udržena nebo zvýšena klientova soběstačnost (aktivizační programy, rehabilitace chůze apod.). Personál Složení personálu: vedoucí Domova, zástupce vedoucí, sociální pracovník, staniční sestra, zdravotní sestry, pracovníci v sociálních službách, pracovnice v kuchyni, vedoucí technického úseku, pracovnice úklidu, pracovník údržby.

15 Pracovníci, kteří pracují v Domově, musí mít požadované vzdělání a osobnostní a morální předpoklady pro tuto práci (schopnost empatie, komunikativnost, laskavý a chápavý přístup k seniorům, vstřícnost, pracovitost, zodpovědnost, ochota ke vzdělávání, uznávání duchovních hodnot, musí to být vyrovnaná osobnost). Informace o Charitním domově sv. Mikuláše je možno shlédnout ve vestibulu Domova na letácích a v uceleném informačním materiálu na recepčním stole Domova a také na internetových stránkách Informace můžete získat také osobně při návštěvě Domova u vedoucí nebo sociálního pracovníka. Dále telefonicky či e- mailem. Kontakt: IRENA PRCHALOVÁ vedoucí Domova Hlučínská 1330 / 7a, Ludgeřovice Nonstop mobil: irena.prchalova@charitahlucin.cz

16

17 Vážení klienti, pracovníci a návštěvníci Vítejte v Charitním domově sv. Mikuláše /dále jen Domov/. Jelikož v našem Domově dochází k setkávání mnoha lidí a je našim přáním, aby se zde všem žilo dobře, byl vytvořen Domácí řád, který by měl být základní normou pro život v Domově. Tento Domácí řád podává důležité informace o fungování Domova pro zajištění klidného a spokojeného soužití. 1. Základní informace o službě Domov je dle zákona č. 108/2006 zařízením sociální péče poskytujícím pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby. Mezi základní činnosti a úkony, stanovené zákonem při provozování služby Domova, patří: 1. poskytnutí ubytování (včetně úklidu, praní, žehlení) 2. poskytnutí stravy 3. poskytnutí úkonů sociální péče - pomoc při péči o vlastní osobu - pomoc při osobní hygieně - zprostředkování kontaktu se společenským prostředím - sociálně terapeutické činnosti

18 - aktivizační činnosti - pomoc při uplatňování práv Klient si sám při uzavírání písemné smlouvy určí podle svých potřeb, v jakém rozsahu si přeje služeb Domova využít. V rámci provozu kromě základních činností a úkonů zajišťuje Domov odbornou ošetřovatelskou a zdravotnickou službu, duchovní péči, příležitost ke společenskému a kulturnímu vyžití a zájmové činnosti. Pracovníci přizpůsobují služby osobním potřebám každého klienta, tak jak jsou s ním domluveny a zapsány v individuálním plánu služby. Fakultativní služby /= služby nad rámec základní nabídky, které si klient platí, např. odvoz autem, doprovod apod./ dohodne klient s vedoucím Domova. Výše úhrady za tyto služby jsou stanoveny v Ceníku služeb, který je součástí smlouvy a rovněž je uveden v informačním materiálu ve vstupní hale Domova. Klientům je možno zajistit také další služby (kadeřnictví, pedikúra apod.), pokud nejsou schopni ani s doprovodem využít těchto služeb v provozovnách obce. Klienti by měli v rámci svých možností pečovat o osobní hygienu, čistotu prádla, šatstva a obuvi. Podle přání a potřeby jim v tom jsou

19 nápomocni pracovníci Domova. Pomůcky pro osobní hygienu si klienti hradí sami. Špinavé prádlo odnáší personál k vyprání denně podle potřeby. Koupání je klientům umožněno dle potřeby, nejméně však 1x týdně, případně za spolupráce pracovníka Domova. Ve společných prostorách (jídelna, WC) jsou k dispozici jednorázové papírové ručníky, které jsou určeny pouze k utírání rukou. 2. Ubytování Klient může v Domově se souhlasem vedoucího používat své vlastní zařízení nebo vybavení (např. křeslo, noční stolek či jiný menší nábytek, televize, lampička atd., záleží na prostoru). Klient má právo na soukromí a pracovníci Domova to respektují. Nevstupují do pokojů bez klepání. Klient může užívat všech společných prostor Domova a přilehlého areálu mimo uzamčených a jinak označených prostor /šatna, kotelna, sklad / a mimo soukromých prostor jiných klientů či zaměstnanců. Pracovníci, klienti i návštěvy by měli chránit majetek Domova a předcházet jeho poškozování. K jakékoliv větší úpravě pokoje je třeba souhlas vedení Domova. Klient může svou soběstačnost udržovat a rozvíjet podle svých schopností prováděním drobných činností, na které byl zvyklý doma.

20 Co sám nezvládne, v tom mu pomáhají nebo provádějí pracovníci. Pokud klient vlastními silami nestačí na úklid nočního stolku, skříně apod., může mu být, kromě rodiny, nápomocen osobní pracovník. Pokud je zřejmé a dá se vypozorovat, že se ve skříni nebo nočním stolku vyskytují zdravotně závadné potraviny a klient je odmítá uklidit, je osobní pracovník povinen v přítomnosti dalšího svědka a klienta provést úklid z hygienických důvodů. Totéž platí i v ostatních případech, kdy klient ani s pomocí rodiny nezvládne péči o své osobní věci a toto vede k nespokojenosti ostatních klientů na pokoji. Klient i pracovník je odpovědný za škodu, která vznikla jeho zaviněním na majetku Domova nebo jiným osobám. O ztrátě a poškození věcí, které mu byly zapůjčeny k užívání, informuje vedení Domova. Klienti i pracovníci jsou povinni dodržovat bezpečnostní předpisy Domova, zejména nesmí manipulovat s otevřeným ohněm. Svíčka může být zapálena jen v nehořlavém obalu na nehořlavém podkladě. K vytápění pokojů není dovoleno používat elektrická topná tělesa. 3. Stravování Klienti mohou odebírat celodenní stravu v rozsahu 3 hlavních jídel a 1-3 svačinek dle diety za předem stanovené úhrady. Ceník je přílohou smlouvy a je kdykoli k nahlédnutí ve vstupní hale Domova.

21 Klienti mají také možnost připravit si jídlo sami v prostorách k tomu určených. Kuchyně připravuje stravu podle jídelního lístku, který je průběžně projednáván s klienty. Jídelní lístek je k dispozici v jídelně a na všech nástěnkách v patrech. Na doporučení lékaře a přání klienta lze zajistit dietní stravu. Strava se podává 4 6 x denně v tomto čase: snídaně 8,00 8,30 desátka pro DIA 10,00 oběd 12,00 12,30 svačina 15,00 večeře 17,15 18,00 II. večeře pro DIA 19,30 Pokud se klient z nějakého důvodu opozdí (např. má návštěvu, je mimo Domov, apod.), je mu jídlo odloženo a servírováno později. Klienti se stravují ve společné jídelně, v případě nemoci nebo závažného zhoršení zdravotního stavu je možno stravu servírovat na pokoji. Jídlo, které klient nesní, si může uložit v kuchyni v chladničce pro klienty na pozdější dobu, nejdéle však do druhého dne. Jídlo z jídelny není možné odnášet na pokoje, mimo pečiva a ovoce.

22 Je nepřípustné přendávat jídlo z talíře na talíř. Pokud má klient pocit hladu, může si jídlo přidat. Pokud Klient požadoval stravu, a má tuto skutečnost uvedenou ve Smlouvě, může si samozřejmě stravu na určitý den či jen určitý druh stravy odhlásit. Obědy je třeba odhlásit den dopředu do 10 hod. Ostatní strava (tedy snídaně, svačiny a večeře) je nutné hlásit pro následující týden do pátku do 9 hod. Jiné možnosti odhlašování stravy nejsou možné a nebude na ně brán zřetel. V případě nepředvídané události (jakou je např. hospitalizace) se strava odhlašuje automaticky v den hospitalizace, a to od následujícího dne. 4. Jak probíhá provoz Domova Pracovníci Domova se při své práci starají o to, aby každodenní život v Domově byl klidný a bezproblémový. Klient přichází do Domova na základě vlastní žádosti a při přijetí uzavírá s Domovem písemnou Smlouvu o poskytnutí služby sociální péče. Klient je ubytován v určeném pokoji, kde alespoň jedna skříňka nebo noční stolek je uzamykatelný. Dle přání dostane klíč od pokoje a od budovy.

23 Již od přijetí je klientovi k dispozici jeho osobní pracovník, na nějž se může s důvěrou obracet v jakékoliv záležitosti. Vedoucí Domova nebo osobní pracovník zajistí nebo zprostředkuje na přání klienta úschovu cenných věcí, finančních prostředků (max Kč) nebo listin. Vše ukládá do trezoru sociální nebo administrativní pracovník Domova. Klient si pak může cokoliv ze svých cenných věcí vyzvednout v pracovní době pracovníka (uvedena na dveřích kanceláře). Domov neručí za věci ve vlastnictví klienta, včetně peněžních prostředků, které nepřevzal do úschovy. Po přijetí a ubytování nahlásí sociální/administrativní pracovník Domova nástup klienta dodávající poště, případně ho dle jeho přání přihlásí k trvalému pobytu na Obecním úřadě Ludgeřovice a dohodne způsob úhrad za poskytované služby a ubytování. Oblečení, které si klient přinese do Domova, by měl mít diskrétně označeno svým monogramem nebo jinou značkou, aby se zabránilo záměně či ztrátě. Pokud klient nemá nikoho, kdo by mu s označením pomohl, oblečení označí pracovník Domova. Věci Domova, přidělené klientům do užívání, zůstávají majetkem Domova a je nutno s nimi šetrně zacházet.

24 Při vyřizování úředních záležitostí, nákupech, soukromé korespondenci, změně individuálního plánu a dalších záležitostech je klientům nápomocný jejich osobní pracovník nebo na požádání jiný pracovník Domova. Poštovní zásilky, pokud nejsou určeny do vlastních rukou, dodává pošta do kanceláře Domova, včetně denního tisku. Vše dále do rukou klientů předává sociální/administrativní pracovník. V době od do 6.00 hod. je noční klid a Domov je z bezpečnostních důvodů uzamčen. Vstup do Domova nebo jeho opuštění je možné po předchozím oznámení personálu. V době nočního klidu nemohou být klienti na pokojích rušeni, s výjimkou podání léků, kontroly, vyžaduje-li to zdravotní stav klienta nebo při poskytnutí ošetřovatelské nebo lékařské péče. V tuto dobu je nutno ztišit televizi nebo rozhlas (nebo použít sluchátka), aby nebyli rušeni ostatní. Na vícelůžkových pokojích záleží na domluvě spolubydlících. V pokojích, jídelně a ostatních společných prostorách je třeba dbát na udržování čistoty. Odpadky a zbytky jídla se odkládají do nádob k tomu určených. V rámci udržení zdravého prostředí jsou všechny místnosti nejméně 1x denně větrány.

25 V Domově není kuřárna. Kouřit je možné mimo budovu, ve výjimečném případě se kuřák individuálně domluví s vedoucím Domova na vhodném místě. Při konzumaci alkoholu klient zodpovídá za své chování a nemůže obtěžovat ostatní klienty a pracovníky, narušovat soukromí spolubydlících či znečišťovat prostory Domova. 5. Zdravotní péče Poskytováním lékařské péče v Domově je pověřena MUDr. Marie Bartusková, která v Domově ordinuje jednou týdně nebo dle potřeby klientů. Provádí lékařskou prohlídku nově přijatých klientů, dále běžnou ordinaci a pravidelné preventivní prohlídky. Tímto není dotčena svoboda klienta ponechat si svého praktického lékaře nebo si zvolit jiného. Nejsou li předepsané léky a pomůcky plně nebo vůbec hrazeny zdravotní pojišťovnou, měl by být klient předem upozorněn lékařem a částku pak uhradit. Předepsané léky může klientovi v lékárně vyzvednout pracovník Domova a pokud jejich užívání klient již sám nezvládne, domluví se, aby na dávkování dohlédla zdravotní sestra.

26 6. Společenský život Klienti v Domově žijí svým běžným způsobem života, dle přání kdykoliv odcházejí na vycházky či k návštěvě příbuzných apod. Je dobrou praxí při odchodu říci pracovníkům Domova o svém záměru, aby mohli např. odhlásit stravu nebo aby neměli o klienta zbytečné obavy. Návštěvy jsou vítány a mohou do Domova přicházet kdykoliv během dne. S ohledem na bezpečí klientů a majetku, prosíme návštěvy, aby se ohlásily personálu a zapsaly se do knihy návštěv. Při vzájemných návštěvách by měli být klienti Domova maximálně ohleduplní k spolubydlícím. Klienti Domova mají možnost zúčastnit se aktivizačních programů, společenských akcí, výletů, rehabilitačních cvičení, trénování paměti, poslechu hudby apod. Mohou se, dle svých možností, zapojit do pořádaných akcí a také pomoci při jejich organizování (např. výzdoba Domova, pečení, apod.). Všechny aktivizační a společenské aktivity jsou zcela dobrovolné. Jedenkrát týdně je pro věřící klienty sloužena v místní kapli mše svatá, klienti mají příležitost ke svátosti smíření či možnost rozhovoru s knězem.

27 Pracovníci Domova vítají, když se klienti vyjadřují k dění v Domově, k jídelníčku apod., když podávají návrhy a podněty ke zlepšení společného soužití. Klient má právo podat stížnost na úroveň služeb, pokud s nimi není spokojen, a dostat odpověď (viz informace na nástěnkách na chodbách). Jednání klientů i personálu by mělo přispívat k dobré pověsti Domova. Všechny nás spojuje společný zájem: spokojený život v příjemném prostředí. Domácí řád je vyvěšen v jídelně Domova a je také přílohou smlouvy a klienti i pracovníci stvrzují seznámení s tímto Domácím řádem svým podpisem. Dne Irena Prchalová vedoucí Domova Aktualizace

28 Ubytování měsíčně Ubytování denně Strava měsíčně Strava denně Celkem měsíčně Ubytování měsíčně Ubytování denně Strava měsíčně Strava denně Celkem měsíčně 1 lůžkový s vlastním soc. zař. 1 lůžkový se společným soc. zař Kč 5700 Kč 195 Kč 190 Kč 3510 Kč 117 Kč 9360 Kč 9210 Kč 2 lůžkový pokoj 3 lůžkový pokoj 4 lůžkový pokoj 5250 Kč 4950 Kč 4650 Kč 175 Kč 165 Kč 155 Kč 3510 Kč 117 Kč 8760 Kč 8460 Kč 8160 Kč Platí od Mgr. Bc. Lukáš Volný, ředitel

29 CHARITA HLUČÍN CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA

30 Velmi stručně Tato brožura obsahuje všechny důležité informace, které se týkají přijetí žadatele do našeho zařízení (dále jen DSVM). Hlavně slouží pro pracovníky DSVM, ale je určena i pro širokou veřejnost, tzn. že se jedná o veřejný dokument. Tento dokument se dělí na tři kategorie: 1) informace pro zájemce o službu 2) informace pro žadatele o službu 3) informace k samotnému přijetí Zájemce o službu je osoba, která se informuje na službu, kterou zde poskytujeme, neboť se může stát, že potřebuje jiný druh sociální služby, než jakou poskytujeme jde vlastně o základní sociální poradenství. Žadatel o službu je už konkrétní člověk, který žádá konkrétní službu, kterou poskytujeme. V našem případě si může žádost podat každý občan, který má min. 60 let, podá si písemnou žádost a doloží lékařské potvrzení. Ze žadatele se pak může stát klient, tedy osoba, které poskytujeme sociální službu. Cílová skupina DSVM jsou senioři, kteří mají min. 60 let. Každá přijatá žádost, která je oprávněná (to znamená, že se splní určitá kritéria), je zařazena do Seznamu žadatelů, ze které pak Komise vybírá možné nové klienty DSVM. Daný seznam se min. 1x za rok aktualizuje (což znamená, že je každý žadatel, příp. jeho rodina, oslovena, zda zájem trvá; tím se udržuje seznam v neustálé aktuálnosti).

31 Nejčastější dotazy: Na koho se mohu obrátit, když potřebuji informace? Každý pracovník DSVM umí poskytnout základní informace, ale konkrétní osoby, které jsou k tomu určeny, jsou ředitel Charity Hlučín, vedoucí DSVM, zástupce vedoucí DSVM, sociální pracovník a administrativní pracovník. Kontakty lze najít na Musím žádost vyplnit sám/a? Žádost může vyplnit kdokoliv, ale žadatel (tedy senior, který má o naše služby zájem) ji musí podepsat. Žádost musí být vyplněna řádně, úplně a dle pravdy, jinak nebude přijata. Jaká je čekací doba? To je velmi častá otázka. Jelikož přihlížíme ke všem žádostem a je zde celá řada faktorů, ke kterým se přihlíží, tak je čekací doba velmi různá. Může být v řádů měsíců, ale i let. Jsou nějaké překážky, kdy nemohu být přijat do DSVM? Ano, zákon o sociálních službách vyjmenovává důvody, kdy nemůžeme daného žadatel přijmout. Obecně se dá říci, že jsou to hlavně zdravotní důvody. Kolik to všechno stojí? Ceník je veřejným dokumentem, který je vyvěšen jak na webových stránkách, tak na nástěnkách DSVM. Je i přílohou smlouvy. Platba je závislá na pokoji, zda se jedná o jednolůžkový pokoj či např. čtyřlůžkový pokoj. Příspěvek na péči náleží komu, když jsem v DSVM? Příspěvek na péči je dotací státu, aby si člověk mohl zajistit sociální službu. Pokud je člověk klientem pobytového zařízení, tedy i DSVM, je příspěvek na péči připisován na účet Charity Hlučín.

32 Jaký je postup, když jsem vybrán k přijetí? Pokud se v DSVM uvolnilo místo, tak je žadatel/rodina oslovena pracovníkem Charity Hlučín a (pokud zájem trvá) je domluveno sociální šetření, návštěva daného žadatele (zjišťuje se zdravotní stav, požadavky, potřeby apod.) a pokud není zjištěna žádná překážka, je domluven nástup žadatele do DSVM. Úvod Tento materiál má zaměstnancům usnadnit a zpřehlednit orientaci v tom, jak probíhá příjem klienta do Charitního domova sv. Mikuláše (dále jen DSVM) od podání informací až po přijetí. Na našich webových stránkách je k dispozici i Manuál základních informací (dále jen Manuál). Zájemce o službu Zájemce o službu je osoba (nebo její zástupce), která se dostala do sociální situace, kterou je nucena řešit, a obrátí se na pracovníky DSVM. Každý poskytovatel registrované sociální služby (podle 37 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) musí zajistit základní sociální poradenství. Co to znamená základní sociální poradenství? Tato povinnost je dána všem poskytovatelům registrovaných sociálních služeb. Každý poskytovatel musí tomu, kdo se na něho obrátí, podat základní informace, které vedou (měly by vést) k řešení jeho nepříznivé sociální situace. V našem případě patří mezi základní informace např. i sdělení, že DSVM požadovanou službu nenabízí, předání kontaktů na jiné poskytovatele služeb, apod. K těmto účelům máme zpracovanou Metodiku pro jednání se zájemcem o službu.

33 Metodika pro jednání se zájemcem o službu 1. Úvod Povinností kompetentních osob (odst. 4) je podat zájemci kompletní informace o poskytované službě. Základní informace a formuláře lze najít také na webových stránkách Charity Hlučín ( v sekci Domov sv. Mikuláše, dále v tištěné verzi na ředitelství Charity Hlučín, na OÚ v Ludgeřovicích a u pracovníků DSVM. Tento proces je detailněji popsán ve Standardu č. 3 Jednání se zájemcem o službu. 2. Cíl Zájemce, který je dobře informován o prostředí i službě, kterou v DSVM poskytujeme. 3. Propagační materiál Pro informační účely má DSVM vypracované různé propagační materiály. Jedná se především o Manuál, kde jsou ucelené informace o poskytované službě, dále letáček a samozřejmostí jsou i webové stránky Charity Hlučín. Letáčky a vizitky jsou umístěny na nástěnce, která je umístěná u hlavního vchodu do DSVM. Manuál a další materiály jsou umístěny na recepci DSVM. Lze také požádat personál DSVM. 4. Kompetentní osoby Ředitel Charity Hlučín, vedoucí DSVM, zástupce vedoucího, sociální pracovník a administrativní pracovník DSVM. V případě, že není přítomen žádný z těchto pracovníků (odpolední hodiny, víkend), je povinen poskytnout základní informace každý pracovník v sociálních službách s odkazem na pracovní dobu kompetentních pracovníků. Za splnění této povinnosti se považuje předání propagačního letáku (který je umístěn na nástěnce u

34 hlavního vchodu do DSVM a nebo v pořadači 1, který je umístěn v denní místnosti zaměstnanců) a kontaktních údajů na kompetentní osobu (např. vizitkou). Pravidla Na službu se může zájemce informovat: osobně, telefonicky, e- mailem či zprostředkovaně. Zájemcům, kteří se informují o službě přímo v našem zařízení, je nabídnuta také prohlídka DSVM. U osobního kontaktu se pověření pracovníci snaží přizpůsobit se komunikačním schopnostem zájemce, proto nepoužívají cizí výrazy, zkratky, mluví zřetelně, pomalu, nahlas a využívají všechny dostupné prostředky k tomu, aby zájemce skutečně obdržel potřebné informace. Manuál má vytvořenu alternativní podobu, kde je použito velké písmo a je doplněn o obrázky. V případě potřeby lze zájemci poskytnout lupu nebo stolní přístrojovou lupu. Dále je zájemci nabídnuta Žádost o přijetí a formulář k vyjádření ošetřujícího lékaře (viz pořadač, který je umístěn v denní místnosti zaměstnanců). Skutečnost, že se někdo informoval na službu v DSVM se eviduje v Knize podaných informací, která se dále dělí na PODANÉ INFORMACE (kde se evidují všechny informace poskytnuté veřejnosti) a ODMÍTNUTÉ ŽÁDOSTI (kde se uvádí informace o odmítnutých žadatelích ze zákonem daných důvodů - 91 odst. 3 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, včetně Seznamu odmítnutých žadatelů podle 88 písmena g) zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách). Každý pracovník DSVM je tedy povinen umět podat alespoň nejzákladnější informace o poskytované službě, včetně odkazu na kompetentní osoby. Tuto skutečnost musí v nejbližším možném termínu hlásit administrativnímu či 1 V daném pořadači, který je umístěn v denní místnosti pracovníků DSVM a je označen Dokumenty pro zájemce o službu pracovníci v sociálních službách jsou tyto dokumenty: *Soubor vnitřních předpisů k průběhu přijetí nového klienta; *Manuál; *Žádosti a formulář pro ošetřujícího lékaře; *Vizitky; *Leták DSVM

35 sociálnímu pracovníkovi DSVM, který o tom vyhotoví záznam. o Na každé žádosti (na str. 2) je uvedeno jakou formou byl žadatel seznámen s podmínkami přijetí. Pokud byla žádost doručena osobně a žadatel netrvá na písemném vyrozumění, jsou mu informace, včetně naplněné kapacity DSVM ( 91, odst. 3 písmeno b) zákona č. 108/2006 Sb.), sděleny ústně. V případě, kdy je oprávněná žádost 2 poskytovateli doručena poštou, poskytovatel reaguje dopisem. Pokud je žádost neoprávněná 3, a poskytovatel tak nemůže danou žádost zařadit do Seznamu žadatelů, informuje žadatele vždy písemně a tato skutečnost se zapíše mezi ODMÍTNUTÉ ŽÁDOSTI. Daná žádost se buď vrátí žadateli, nebo je skartována. Hlavní informace, které je třeba zájemci sdělit: o postup při vyplňování Žádosti o upozornit žadatele, že je důležité doložit aktuální lékařskou zprávu o jaký je postup při odevzdání Žádosti o jak se vybírají klienti výběrová komise o aktuální ceník a průběh placení o dát prostor pro otázky zájemce o vhodnou formou se zájemce dotazovat na jeho potřeby, představy, osobní cíle apod., které se porovnávají s možnostmi DSVM o příp. sdělit kontakty na další podobná zařízení Zpracoval: Kamil Kupka Platnost: od Zodpovídá: Irena Prchalová Aktualizováno k Oprávněná žádost = žadatel žádá Poskytovatele o sociální službu, kterou má Poskytovatel registrovanou u Krajského úřadu a splňuje základní kritéria (min. věk 60 let a k žádosti doloží lékařské potvrzení) 3 zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách - 91 odst. 3 písmeno a) poskytovatel neposkytuje sociální službu, o kterou osoba žádá; písmeno c) zdravotní stav osoby vylučuje poskytnutí takové sociální služby; písmeno d) osobě, která žádá o poskytnutí sociální služby, vypověděl v době kratší než 6 měsíců před touto žádostí smlouvu o poskytnutí téže sociální služby z důvodu porušování povinností vyplývajících ze smlouvy. Dále 36 vyhlášky č. 505/2006 Sb.

36 Žadatel o službu Tento proces je zaměřen na osobu, která již získala informace a podává si žádost do DSVM. Každá žádost musí být úplně, řádně a čitelně vyplněna a žadatelem 4 podepsána! Neúplnost žádosti znamená, že tato žádost nebude zařazena do Seznamu a žadatel bude vyzván, aby svou žádost doplnil. Pokud tak neučiní do 30 dní ode dne doručení výzvy (počítá se dva pracovní dny na doručení dopisu), bude žádost skartována. 4 Pokud žadatel není schopen podpisu a má soudem ustanoveného opatrovníka, tak opatrovník může danou žádost podepsat. Poskytovatel si však vyhrazuje právo opatrovníka vyzvat k předložení Usnesení daného soudu, aby mohl provést kontrolu, že je opatrovník tímto pověřen. Pokud se žadatel nemůže podepsat a nemá ustanoveného zástupce, tak Poskytovatel postupuje dle 91, čl. 6 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, tedy že žadatele zastupuje obecní úřad obce s rozšířenou působností. Jiné možnosti nejsou akceptovány.

37 Žádost o poskytování pobytových sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb.,o sociálních službách v Charitním domově sv. Mikuláše, Hlučínská 1330/7a, Ludgeřovice Žadatel: Jméno a příjmení: Rodné jméno: Datum narození: Místo narození: Rodné číslo: Bydliště: PSČ: Telefon: Rodinný stav: Národnost 5 : Státní příslušnost: Původní povolání: Číslo OP: Druh důchodu 6 : Výše důchodu (jiný příjem) 7 : starobní vdovský částečný invalidní plný invalidní..,- Kč Výše příspěvku na péči: Aktuálnost žádosti 8 : Zdravotní pojišťovna: Praktický lékař, adresa, kontakt: Důvod podání žádosti: Jméno a příjmení příbuzného 9 : Poměr k žadateli: Adresa trvalého bydliště: Aktuální telefonní kontakt: 5 Národnost dle aktuálního znění zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů je tento údaj nepovinný 6 Zřetelně označte odpovídající 7 Tento údaj je povinný pouze tehdy, je-li zřejmé, že klientovi by po úhradě ubytování a stravy nezůstalo 15% jeho příjmu 8 Uveďte, zda je Vaše žádost aktuální a chtěli byste nastoupit ihned, nebo zda ji podáváte s výhledem na nástup až v pozdějších letech 9 Zapisujte v pořadí, v jakém mají být osoby informovány o závažných skutečnostech, nemoci, úmrtí, ale také i o rozhodnutí výběrové komise o přijetí žadatele

38 Jméno, příjmení, kontaktní adresa a aktuální telefonní číslo na opatrovníka (na základě Usnesení soudu či Rozsudku): Zvláštní potřeby při komunikaci (tímto se rozumí např. tlumočník, text v Braillovém písmu apod.): Žadatel o službu prohlašuje, že všechny údaje uvedl dle skutečnosti a je si vědom toho, že při zamlčení podstatných údajů nebo při jejich zkreslení může být vyřazen z databáze uchazečů o poskytování pobytové sociální služby. Žadatel souhlasí se shromažďováním a zpracováním osobních a citlivých údajů uvedených v této žádosti, a to po dobu nezbytné archivace dokumentu. Žadatel potvrzuje, že byl seznámen se svými právy podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. V.dne.... Podpis žadatele o službu Nedílnou součástí žádosti jsou následující písemné dokumenty: 1. vyjádření registrujícího praktického lékaře o zdravotním stavu žadatele o službu 2. kopie důchodového výměru žadatele o službu (pouze v případě, že klientovi by po úhradě ubytování a stravy nezůstalo 15% jeho příjmu) 3. kopie rozhodnutí o příspěvku na péči, byl-li přiznán O Vaší žádosti bude rozhodovat výběrová komise složená ze zástupců Obce Ludgeřovice a Charity Hlučín. V okamžiku rozhodnutí o přijetí budete neprodleně informováni na kontaktech uvedených v žádosti. Žádost, která nebude úplně a řádně vyplněná, nemůže být zařazena do databáze žadatelů. Žádost přijata dne:. Způsob doručení žádosti: Česká pošta - Osobně Pokud osobně (kým): Podpis pracovníka, který žádost přijal S podmínkami přijetí byl žadatel seznámen: OSOBNĚ - DOPIS

39 VYJÁDŘENÍ REGISTRUJICÍHO PRAKTICKÉHO LÉKAŘE o zdravotním stavu žadatele o umístění v pobytovém zařízení dle 49 a 91 odst. 4 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Číslo občanského průkazu žadatele: Datum narození žadatele: Jméno a příjmení žadatele: Narozen/a: Bytem:.. Obec, směrovací číslo: 1. Anamnéza ( osobní, pracovní, rodinná ): 2. Objektivní nález status praesens generalis; v případě orgánového postižení i status lacalis ) : 3. Duševní stav (popř. projevy narušující kolektivní soužití) 4. Diagnóza ( česky ): a) hlavní Statická značka hlavní choroby podle mezinárodního seznamu: b) ostatní choroby nebo chorobné stavy

40 5. Jiné schopnosti a míra soběstačnosti: Je schopen chůze bez cizí pomoci ANO* NE* Je upoután na lůžko trvale převážně* ANO* NE* Je schopen sám sebe obsloužit ANO* NE* Pomočuje se trvale občas* ANO* NE* Potřebuje lékařské ošetření trvale občas* ANO* NE* Je pod dohledem specializovaného oddělení např. plicního, neurologického, psychiatrického, ortopedického, chirurgického či interního, poradny diabetické protialkoholní apod. Specifikujte.. ANO* NE* Potřebuje zvláštní péči Specifikujte.. ANO* NE* 6. Jiné údaje Žadatel trpí psychiatrickým onemocněním ANO* NE* Žadatel má Alzheimerovu nemoc ANO* NE* Žadatel trpí chronickým duševním onemocněním ANO* NE* Žadatel je závislý na návykových látkách nebo alkoholu ANO* NE* Žadatel je osobou s onkologickým onemocněním v akutním stádiu ANO* NE* Žadatel je nositelem infekčního onemocnění v akutním stádiu ANO* NE* Žadatel potřebuje výživu gastrickou sondou, popř. jinou pomůckou ANO* NE* Žadatel potřebuje péči ve zdravotnickém zařízení ANO* NE* Žadatel je osobou s mentálním postižením ANO* NE* Žadatel je tělesně postižený ANO* NE* V.dne. razítko podpis registrujícího praktického lékaře * nehodící se škrtněte

41 K tomuto tématu je vytvořena Metodika pro žádosti v seznamu žadatelů. Metodika pro žádosti v seznamu žadatelů Úvod Tato metodika stanovuje postup při nakládání se seznamem žadatelů (dále jen Seznam) o službu Charitního domova sv. Mikuláše Ludgeřovice, domova pro seniory (dále jen DSVM), který poskytuje služby sociální péče podle zákona č. 108/2006 Sb. v jeho aktuálním znění. Oprávněné osoby: - výběrová komise, a to podle platného Jednacího řádu, který je součástí této metodiky - ředitel Charity Hlučín - vedoucí DSVM - administrativní pracovník/sociální pracovník Postup I. Obecné informace Seznam je veden Charitou Hlučín, konkrétně střediskem DSVM. Za aktualizaci, správnost a úplnost Seznamu odpovídá vedoucí DSVM. Seznam včetně všech jednotlivých žádostí o službu je uložen v kanceláři sociálního pracovníka DSVM, který je pověřen jeho správou. Do Seznamu jsou zařazeny všechny úplné a správně vyplněné žádosti, pokud žadatel splňuje základní kritéria (jeho věk v době podání žádosti je min. 60 let a doložil lékařské potvrzení). Pokud žadatel tato kritéria nesplňuje, nemůže být zařazen do

42 Seznamu, čímž se nevylučuje možnost podat si novou žádost později, až bude kritéria splňovat. Žadatel může svou žádost podat osobně, prostřednictvím pověřené osoby nebo poštou. Každá oprávněná 10 žádost musí být zaevidována v Seznamu. V případě, že žadatel žádá o poskytnutí jiné sociální služby, kterou DSVM neposkytuje, žádost není zařazena do Seznamu, žadatel je o tom písemně vyrozuměn a je mu poskytnuto poradenství, kde (u jakého jiného poskytovatele) lze takovouto žádost podat. Na každou žádost, která přišla poštou, se reaguje dopisem, který žadatele, příp. zástupce žadatele, informuje o dalším postupu (tedy zda je žádost oprávněná a byla zaevidována do Seznamu či byla odmítnuta, příp. je žadatel vyzván k doplnění dalších informací). Tyto dopisy se posílají standardní poštou, a to nejpozději do 14 dní ode dne přijetí žádosti. Seznam žadatelů je následně předkládán výběrové komisi, a to při jejím zasedání, nebo na vyžádání některého z členů. Každá žádost musí být úplně, řádně a čitelně vyplněna a žadatelem 11 podepsána. Neúplnost žádosti znamená, že nebude zařazena do Seznamu a žadatel bude vyzván, aby ji doplnil. Pokud tak neučiní do 30 dní ode dne doručení výzvy (počítají se dva pracovní dny na doručení dopisu), bude žádost skartována. V Seznamu je každé žádosti přiřazeno číslo podle pořadí, v jakém byly žádosti zaevidovány. V případě nepřijetí žádosti se postupuje dle Metodiky pro jednání se zájemcem o službu. 10 Oprávněná žádost = žadatel žádá Poskytovatele o sociální službu, kterou má Poskytovatel registrovanou u Krajského úřadu a splňuje základní kritéria (min. věk 60 let a k žádosti doloží lékařské potvrzení) 11 Pokud žadatel není schopen podpisu a má soudem ustanoveného opatrovníka, tak opatrovník může danou žádost podepsat. Poskytovatel si však vyhrazuje právo opatrovníka vyzvat k předložení Usnesení daného soudu, aby mohl provést kontrolu, že je opatrovník tímto pověřen. Pokud se žadatel nemůže podepsat a nemá ustanoveného zástupce, tak Poskytovatel postupuje dle 91, čl. 6 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, tedy že žadatele zastupuje obecní úřad obce s rozšířenou působností. Jiné možnosti nejsou akceptovány.

43 II. Aktualizace Seznamu Seznam je min. 1x za rok aktualizován: - datum aktualizace se stanovuje na 15. prosince každého roku (příp. nejbližší pracovní den) - k tomuto datu již musí být jasné a prokazatelné, které žádosti v Seznamu zůstanou, a které jsou vyřazeny - každý žadatel (příp. osoby uvedené v žádosti) je zkontaktován. Tato metodika neupřednostňuje druh kontaktu a je vždy na zvážení administrativního či sociálního pracovníka, jaký druh komunikace zvolí - v případě, kdy je první pokus neúspěšný (bez rozdílu, jaká forma komunikace byla zvolena), je povinností provést druhý pokus o zkontaktování žadatele (příp. osob uvedených v žádosti) dopisem (opět se nevyžaduje doporučená forma dopisu), a to nejpozději do 10. pracovního dne od doby, kdy proběhl první pokus o kontakt. Žadatel je dopisem upozorněn na probíhající aktualizaci Seznamu a na nutnost potvrdit stávající údaje v žádosti, nebo ohlásit jejich změnu. Zároveň je upozorněn, že pokud tak neučiní do 30 dní ode dne doručení dopisu (počítají se dva pracovní dny na doručení dopisu), bude žádost ze Seznamu vyřazena - po aktualizaci celého Seznamu se postupuje podle Směrnice č o nakládání s dokumenty (přičemž vyřazené žádosti jsou skartovány a o této skutečnosti je vyhotoven zápis, který je poté uložen jak v pořadači, kde jsou aktuální žádosti a Seznam žadatelů, tak i v Knize podaných informací, v sekci Odmítnuté žádosti). Seznam musí obsahovat: o jméno a příjmení žadatele o podání žádosti o důvod vyřazení

44 o forma vyřazení skartace o vedoucí pracovník, který schválil skartaci o pracovník, který provedl skartaci - takto aktualizovaný Seznam je pak předložen Oprávněným osobám Žádost přestane být aktuální když: a) žadatel požádá o stornování žádosti (důvod nemusí uvádět) b) žadatel neoznámil zásadní změny v žádosti; žadatel zemřel c) žadatel nereaguje na výzvy k aktualizaci d) žadatel byl umístěn v DSVM Ad a) Každý žadatel má právo požádat DSVM o vyřazení ze Seznamu, a to bez udání důvodu. Dobrou praxí je, že žadatel (nebo osoba, která žádost podávala) písemně Poskytovatele vyrozumí o vyřazení ze Seznamu. Žadatel toto může provést i ústně a nemůže být nucen k písemnému vyjádření. Poskytovatel vyhotoví záznam a aktualizuje Seznam žadatelů - viz odst. II této metodiky. Ad b) Žadatel nebo osoba, která podala žádost jménem žadatele, má povinnost všechny zásadní 12 změny v žádosti hlásit DSVM. K těmto zásadním změnám patří i úmrtí žadatele. Žadatel (opatrovník atd.) má rovněž povinnost oznámit, pokud byl umístěn v jiném pobytovém zařízení poskytujícím sociální služby. 12 Mezi zásadní změny patří změna v ustanovení opatrovníka

45 Ad c) Žadatele při pravidelné aktualizaci není možné kontaktovat na adrese a kontaktech, které uvedl v žádosti. Ad d) Pokud se žadatel stal klientem DSVM, tak tento spis přechází do spisové dokumentace klienta. III. Závěrečná ustanovení Tato metodika (bez Jednacího řádu) je veřejným dokumentem, který je zveřejněn na webových stránkách Charity Hlučín, je součásti Manuálu (základní informace o DSVM), dále je součástí souboru předpisů k průběhu přijetí nového klienta a jsou s ní seznámeni všichni pracovníci DSVM a Výběrová komise. Tuto metodiku mají k dispozici všichni žadatelé i zájemci o službu. Metodika vstupuje v platnost dnem Sestavil: Kamil Kupka Přijetí klienta K této tématice je vydaná směrnice ředitele č včetně prováděcí metodiky.

46 SMĚRNICE č o přijímání klientů do Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích I. Úvodní ustanovení 1) Organizace Charita Hlučín touto směrnicí stanovuje pravidla pro přijímání klientů do Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích (dále jen DSVM), který poskytuje služby domova pro seniory dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v aktuálním znění. 2) Tato směrnice se řídí zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v aktuálním znění a souvisejícími právními předpisy, především vyhláškou č. 505/2006 Sb. v aktuálním znění. 3) Touto směrnicí jsou povinni se řídit všichni zaměstnanci DSVM, kteří se podílejí na přijímání klientů. Jedná se o vedoucího, zástupce vedoucího, sociálního pracovníka a administrativního pracovníka. Dále jsou povinni se touto směrnicí řídit ředitel a zástupce ředitele Charity Hlučín. 4) S touto směrnicí byli seznámeni všichni zaměstnanci DSVM. II. Postup při jednání se žadatelem 1) Podrobný způsob jednání se žadatelem, povinné informace, metodika postupu, použití alternativních a augmentativních forem komunikace atd. jsou vymezeny ve Standardech kvality DSVM. III. Cílová skupina vymezení oprávněného žadatele 1) Služba sociální péče v domově pro seniory je veřejným závazkem a mohou o ni zažádat senioři, kteří dovršili minimálně 60 let věku. 2) Poskytovatel v souladu s platnou legislativou a možnostmi zařízení vymezuje skupinu žadatelů, kteří mohou být přijati, aby byly naplněny jejich osobní cíle a aby mohly být naplňovány Standardy kvality sociálních služeb DSVM. 3) Vymezení oprávněného žadatele:

47 Osoba v seniorském věku nad 60 let, u níž došlo k nepříznivé sociální situaci z důvodu vysokého věku, chronických chorob, zdravotního postižení a neschopnosti zabezpečovat své životní potřeby a žadateli je v důsledku toho přiznán nejméně II. stupeň závislosti dle zákona č. 108/2006 Sb. Senior ve věku nad 60 let, který nemá blízkou rodinu, která by byla ochotná se o svého příbuzného postarat, a který je pro svou osamělost ohrožen sociálním vyloučením. Senior ve věku nad 60 let, jehož rodina se neumí, nemůže nebo nechce o svého příbuzného postarat. Senior ve věku nad 60 let, který předloží lékařské doporučení k poskytování sociální služby v domově pro seniory. IV. Kontraindikace 1) Zdravotní stav žadatele vyžaduje poskytování akutní zdravotní péče v lůžkovém zdravotnickém zařízení a tato péče není v možnostech DSVM. 2) Žadatel je nakažen infekční chorobou a jeho pobyt v DSVM není možný. 3) U žadatele o službu je lékařsky doloženo, že by z důvodu projevů těžké duševní nemoci, závažné mentální poruchy, závislosti na návykových látkách nebo chybějících nejzákladnějších sociálních návyků hrubým způsobem ohrožoval ostatní klienty a narušoval základní sociální vazby. 4) Žadatel o službu vůbec nedoloží souhlas lékaře. V. Podmínky k zařazení žadatele do seznamu žadatelů 1) Žadatel předloží řádně a úplně vyplněnou a podepsanou Žádost o přijetí. 2) Žadatel předloží vyplněné a lékařem potvrzené Vyjádření lékaře.

48 VI. Postup při rozhodování o přijetí 1) O přijetí žadatele rozhoduje výběrová komise pro přijímání klientů do Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích jednací řád této komise je nedílnou součástí této směrnice jako příloha č.1. 2) V případě kladného rozhodnutí komise o přijetí žadatele je realizováno aktuální sociální šetření u žadatele. Tohoto sociálního šetření se účastní vždy maximálně dva zaměstnanci DSVM, z nichž jeden je sociálním pracovníkem. Zápis ze sociálního šetření je nedílnou součástí dokumentace žadatele. 3) Žadatel je zároveň vyzván k aktualizaci Žádosti o přijetí a Vyjádření lékaře, aby bylo zjištěno, zda nedošlo během doby uplynulé od jejich podání k podstatným změnám. 4) Je-li při sociálním šetření zjištěno, že žadatel odpovídá cílové skupině DSVM a tato služba je u něho žádoucí, je mu nabídnuta Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory viz. bod č. VIII. této směrnice. VII. Odmítnutí žadatele 1) Je-li žadatel na základě sociálního šetření odmítnut, je-li zjištěna kontraindikace, která v době zařazení žadatele do seznamu žadatelů nebyla známa, nebo nedoloží-li žadatel aktualizaci požadovaných dokumentů, je mu tato skutečnost oznámena písemně se zdůvodněním rozhodnutí. VIII. Postup po rozhodnutí o přijetí žadatele 1) Rozhodnutí o přijetí je žadateli oznámeno ústně nebo písemně a je mu nabídnuta Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory, která je nedílnou součástí této směrnice jako příloha č. 2. 2) Smlouva je vždy písemná se všemi právními náležitostmi a jednoznačně vymezuje podmínky poskytování služby, které vychází z oprávněných potřeb žadatele. Doba platnosti smlouvy je stanovena dle požadavku žadatele a jsou v ní jednoznačně vymezeny podmínky pro její ukončení.

49 3) Žadateli jsou dále poskytnuty k prostudování materiály, které jsou uvedeny ve Standardech kvality DSVM a jedná se zejména o podrobný Manuál, tedy soubor všech informací o službě, které mohou být pro žadatele důležité při jeho rozhodování o přijetí služby. 4) Žadateli je umožněna návštěva a prohlídka DSVM i jeho pokoje. 5) Souhlasí-li žadatel s podmínkami a nástupem do DSVM, je podepsána smlouva a další dokumenty související s nástupem klienta a vymezené ve Standardech kvality DSVM (zásadní podmínkou je podpis smlouvy před nástupem, ostatní dokumenty mohou být podepsány až v době po nástupu). 6) Za organizaci podepisuje smlouvu ředitel, za žadatele sám žadatel nebo jeho zákonný zástupce či soudem ustanovený opatrovník. 7) Podpisem smlouvy se žadatel stává klientem služby sociální péče v domově pro seniory. Smlouva musí být vždy podepsána před faktickým nástupem klienta do DSVM. 8) Vlastní nástup klienta do DSVM a další postup je vymezen ve Standardech kvality DSVM. IX. Závěrečná ujednání 1) Tato směrnice vstupuje v platnost dne 1. října 2014 a nahrazuje směrnici č c ze dne 25. listopadu ) Doba platnosti této směrnice je stanovena na dobu neurčitou. V Ludgeřovicích dne 22. září 2014 Mgr. Bc. Lukáš Volný ředitel

CHARITA HLUČÍN. CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory. vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.10.

CHARITA HLUČÍN. CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory. vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.10. CHARITA HLUČÍN CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.10.2014 - OBSAH: 1. Velmi stručně... 1 2. Úvod... 4 3. Zájemce o službu...

Více

CHARITA HLUČÍN. CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory. vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.05.

CHARITA HLUČÍN. CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory. vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.05. CHARITA HLUČÍN CHARITNÍ DOMOV SV. MIKULÁŠE domov pro seniory vydává SOUBOR VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ K PRŮBĚHU PŘIJETÍ NOVÉHO KLIENTA - 01.05.2016 - OBSAH: 1. Velmi stručně... 3 2. Úvod... 6 3. Zájemce o službu...

Více

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové

Více

D O M OV N A Z Á M K U LYSÁ NAD LABEM příspěvková organizace Zámek 1, 289 22 Lysá nad Labem, č. tel 325 551 000, 325 551 067 DOMÁCÍ ŘÁD

D O M OV N A Z Á M K U LYSÁ NAD LABEM příspěvková organizace Zámek 1, 289 22 Lysá nad Labem, č. tel 325 551 000, 325 551 067 DOMÁCÍ ŘÁD DOMÁCÍ ŘÁD čl. 1 Základní ustanovení Domov Na Zámku Lysá nad Labem p. o. (dále jen domov) je zřizovaná Krajským úřadem Středočeského kraje. Domov je určen seniorům se sníženou soběstačností, kteří dále

Více

Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem

Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem D O M O V N Í Ř Á D domova pro seniory Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Tel. kontakt: 573 503 001,734 263 400, e-mail: reditelka@cspzahrada.cz,

Více

V n i t ř n í p r a v i d l a

V n i t ř n í p r a v i d l a Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává V n i t ř n í p r a v i d l a D o m o v a p r o s e n i o r y v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní

Více

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička Domácí řád Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička 1 Úvodní ustanovení Domácí řád je písemný dokument, který upravuje základní postupy při poskytování sociální služby domovy pro seniory Domova

Více

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA Vážená paní, vážený pane, vítáme Vás v našem Domově a přejeme

Více

NÁVRH SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY

NÁVRH SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY NÁVRH SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DOMOVĚ PRO SENIORY UZAVÍRAJÍ: POSKYTOVATEL: Domov pro seniory, tř. T. G. Masaryka 272, 388 01Blatná, IČ:00668109 www.domovblatna.cz (v textu této smlouvy

Více

Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád

Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269 417 22 Háj u Duchcova Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád Služba: Zpracoval: Schválil: Aktualizace: Datum zpracování: 23. 7. 2015

Více

Vnitřní pravidlo č. 5/2015

Vnitřní pravidlo č. 5/2015 Domácí řád Vnitřní pravidlo č. 5/2015 Ředitel domova Bc. Radek Linhart G-HELP o.p.s. G-Help o.p.s. vydává na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a vyhlášky č. 505/2006Sb.,

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem Poslání: Posláním Domova se zvláštním režimem v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout zázemí a celoroční pobyt, péči a podporu v každodenních činnostech,

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě Domov důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě Zřizovatel: Obec Červená Voda Adresa: 561 61 Červená Voda 253 Telefon: 465 626 203, 465 626 412 Bankovní spojení: ČS Králíky email: domov.svzdislavy@tiscali.cz

Více

DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NADĚJE, POBOČKA NEDAŠOV DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ROZSAH POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Služba se klientům poskytuje na základě Smlouvy, ve které jsou individuálně dohodnuty

Více

VZOR SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Č. /2015

VZOR SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Č. /2015 S centrum Hodonín, p. o., Na Pískách 4037/11, Hodonín VZOR SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Č. /2015 Pan/Paní: trvale bytem: datum narození: zastoupen: (dále jen uživatel) na základě plné moci/rozhodnutí

Více

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Sociální služby města Mimoň příspěvková organizace Pečovatelská služba Pražská 273/I, 471 24 Mimoň e-mail: dumduch.mimon@volny.cz, tel.: 487 864 669, 487 864 712, fax. 487 864 669 S m ě r n i c e PRAVIDLA

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Domov pro seniory Foltýnova. Nevyplňovat, vyplní domov: Domov pro seniory Foltýnova 1008/21,

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Domov pro seniory Foltýnova. Nevyplňovat, vyplní domov: Domov pro seniory Foltýnova 1008/21, Nevyplňovat, vyplní domov: Domov pro seniory Foltýnova 1008/21, Domov se zvláštním režimem 635 00 Brno Bystrc Číslo žádosti (vyplní domov): ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Domov pro seniory Foltýnova

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova

VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova Vnitřní pravidla Domova pro seniory (dále jen Domova)je vydán v souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění a prováděcí vyhláškou

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním Týdenního stacionáře Domova v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout pobytové služby scelodenní péčí a podporou v úkonech soběstačnosti a sebeobsluhy od pondělí

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem Vnitřní pravidla (Domácí řád) Poslání zařízení Posláním Domova se zvláštním režimem Sanco-PB s.r.o. je poskytnout uživatelům, převážně seniorům, kteří se nacházejí v nepříznivé

Více

Pravidla. Domov pro seniory

Pravidla. Domov pro seniory Geriatrické centrum, Turkova 785, Týniště nad Orlicí Pravidla pro ubytované klienty v Geriatrickém centru Domov pro seniory I. Základní ustanovení Domov pro seniory v GC je určen seniorům, kteří nemají

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ (dále jen DS/domov) Tento Domácí řád upravuje vnitřní pravidla společného soužití osob žijících v domově (jejich základní práva a povinnosti) a popisuje způsob poskytování

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Domov pro seniory Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno IČO: 70887276 Zřizovatel: Statutární město Brno Ředitel:

Více

Domovní řád Domova pro seniory Krč

Domovní řád Domova pro seniory Krč Příloha Domovní řád Domova pro seniory Krč Sulická 1085/53, 142 00 Praha 4 I. Úvod 1) Posláním Domova pro seniory Krč (dále Domov ) je nabídnout pobytovou službu pro seniory, (dále Uživatel ) která zajišťuje

Více

DOMOV SLUNOVRAT, OSTRAVA-PŘÍVOZ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, SE SÍDLEM NA MLÝNICI 203/5, OSTRAVA PŘÍVOZ,

DOMOV SLUNOVRAT, OSTRAVA-PŘÍVOZ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, SE SÍDLEM NA MLÝNICI 203/5, OSTRAVA PŘÍVOZ, DOMOV SLUNOVRAT, OSTRAVA-PŘÍVOZ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, SOUBOR INFORMACÍ O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Ostrava, 1. ledna 2015 Mgr. Bc. Vojtěch Curylo ředitel organizace 1 1 Veřejný závazek

Více

Domov pro seniory Domov pokojného stáří Domov sv. Vavřince Školní 124, 463 31 Chrastava Tel: 485 143 354, e-mail: domovvavrinec@volny.

Domov pro seniory Domov pokojného stáří Domov sv. Vavřince Školní 124, 463 31 Chrastava Tel: 485 143 354, e-mail: domovvavrinec@volny. Domov pro seniory Domov pokojného stáří Domov sv. Vavřince Školní 124, 463 31 Chrastava Tel: 485 143 354, e-mail: domovvavrinec@volny.cz zřizovatel: Oblastní charita Liberec Uhlířská 424/7, 46001 Liberec

Více

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k ambulantní sociální službě.

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k ambulantní sociální službě. Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE k ambulantní sociální službě Denní stacionář Co je denní stacionář Je to ambulantní sociální služba, jejímž

Více

Domovní řád. C e n t r u m s o c i á l n í c h s l u ž e b L u k a v e c. Příloha č.2

Domovní řád. C e n t r u m s o c i á l n í c h s l u ž e b L u k a v e c. Příloha č.2 Příloha č.2 Domovní řád Obsah pravidel pro pobyt v Centru sociálních služeb Lukavec (dále jen Centrum): I. Obecná ustanovení II. Ubytování III. Stravování IV. Hygiena V. Využívání běžných veřejných služeb

Více

Článek I. Úvodní ustanovení. Článek II. Poslání, zásady poskytovaných sociálních služeb a cílová skupina Domova

Článek I. Úvodní ustanovení. Článek II. Poslání, zásady poskytovaných sociálních služeb a cílová skupina Domova Domov pro pro seniory Severní Terasa příspěvková organizace V Klidu 3133/12, 400 11 Ústí nad Labem telefon: 472 775 577, 472 775 615, fax: 472 776 089 IČ:44555326 IC:44555326 DIČ: CZ44555326 ddst@ddst.cz

Více

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k pobytové sociální službě

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k pobytové sociální službě Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE k pobytové sociální službě Domov se zvláštním režimem 1 Poslání domova se zvláštním režimem poskytování

Více

Farní charita Litoměřice, Domov na Dómském pahorku - Domácí řád

Farní charita Litoměřice, Domov na Dómském pahorku - Domácí řád Farní charita Litoměřice Domov na Dómském pahorku Zahradnická 1534/4, 412 01 Litoměřice DOMÁCÍ ŘÁD 1 Obsah 1) Všeobecné informace... 3 2) Ubytování v Domově... 3 3) Hygiena Uživatele... 4 4) Hygiena prostředí...

Více

Domácí řád. Domácí řád CHBS_R_04. Stručný obsah

Domácí řád. Domácí řád CHBS_R_04. Stručný obsah Strana 1 z 13 Domácí řád Stručný obsah Základní pravidla vzájemného soužití při poskytování a využívání sociální služby chráněné bydlení Skuteč. Jméno Funkce Datum Podpis Zpracoval, ověřil správnost: Mgr.

Více

Smlouva o poskytování sociální služby č.

Smlouva o poskytování sociální služby č. Smlouva o poskytování sociální služby č. Poskytovatel: Domov Na Zámku Lysá nad Labem, p. o. Zámek 1/21 289 22 Lysá nad Labem IČO: 49534963 Zastoupený ředitelem Mgr. Jiřím Hendrichem dále jen poskytovatel

Více

Pravidla pro poskytování odlehčovací služby

Pravidla pro poskytování odlehčovací služby Pravidla pro poskytování odlehčovací služby Tato Pravidla pro poskytování odlehčovací služby (dále jen Pravidla ) stanovují a rozvíjí další práva a povinnosti Poskytovatele a Uživatele ve vztahu k poskytování

Více

Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno. Domácí řád

Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno. Domácí řád Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno Domácí řád Poslání: Posláním Domova pro seniory Vychodilova je zmírnění negativních vlivů stárnutí prostřednictvím

Více

Domácí řád. Domova pro seniory Písečná. Motto Domov je místem, kde mi rozumějí a pomáhají.

Domácí řád. Domova pro seniory Písečná. Motto Domov je místem, kde mi rozumějí a pomáhají. Domácí řád Domova pro seniory Písečná Motto Domov je místem, kde mi rozumějí a pomáhají. Obsah Účel domácího řádu 3 Poslání a cíle služby 3 Práva klientů 4 Stížnosti. 4 Povinnosti klientů 5 Odpovědnost

Více

Organizace: Novoměstské sociální služby-pečovatelská služba Žďárská 68. 592 31 Nové Město na Moravě. Telefonní kontakty

Organizace: Novoměstské sociální služby-pečovatelská služba Žďárská 68. 592 31 Nové Město na Moravě. Telefonní kontakty Informace o pečovatelské službě a Podmínky pro poskytování pečovatelské služby (PS) (Vnitřní dokument organizace, který je předán žadatelům o službu při Jednání se zájemcem o službu, které je součásti

Více

DOMÁCÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

DOMÁCÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ DOMÁCÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Domácí řád stanovuje pravidla společného soužití v Chráněném bydlení Ulita a je závazný pro všechny uživatele, zaměstnance a další osoby, které jsou s tímto zařízením v pracovně

Více

Směrnice č. CHB100 Domácí řád

Směrnice č. CHB100 Domácí řád Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269 417 22 Háj u Duchcova Směrnice č. CHB100 Domácí řád Služba: Zpracoval: Schválil: Aktualizace: Datum zpracování: 23. 7. 2015

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace Adresa: Duha o.p.s. J. Fučíka 873, 504 01 Nový Bydžov VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 4 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace Ředitel:Ing.. Štěpánka Holmanová sholmanova@seznam.cz Kontakty: 495

Více

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016 Sídlo: 272 01 Kladno, Lacinova 2408 IČ: 75033771 Tel: 312 681 320 E mail: mslacinova@tiscali.cz Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408 Č.j. 138/2011/23MŠ Spisový znak: Skartační znak Aktualizace : listopad

Více

Popis realizace poskytované služby Domova pro seniory Vila Vančurova o.p.s.

Popis realizace poskytované služby Domova pro seniory Vila Vančurova o.p.s. Popis realizace poskytované služby Domova pro seniory Vila Vančurova o.p.s. 1. Konkrétní popis cílové skupiny, které je služba poskytována, včetně vymezení, komu služba nemůže být poskytována (s ohledem

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA SPOLEČNÉHO SOUŽITÍ A POSKYTOVANÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA SPOLEČNÉHO SOUŽITÍ A POSKYTOVANÉ SLUŽBY Domovy pro osoby se zdravotním postižením Oleška-Kamenice příspěvková organizace Stará Oleška 131, 405 02 Děčín IČ: 47274522 Adresa poskytované služby: DOZP Česká Kamenice, p. o. U Kaple 494, 407 21 Česká

Více

Centrum sociálních služeb m sta Letovice, p ísp vková organizace Domácí I.Poslání a ur ení za ízení

Centrum sociálních služeb m sta Letovice, p ísp vková organizace Domácí I.Poslání a ur ení za ízení Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J.Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČO 71 23 27 45, č.ú. 35 4327880247/0100 Domácí řád Domácí řád Centra sociálních služeb města Letovice,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Čl. I Poskytovatel a sídlo osobní asistence Farní charity Pacov Farní charita Pacov Náměstí Svobody 2 395 01 Pacov Čl. II Poslání, cílová skupina a zásady

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace (dále jen zařízení)

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace (dále jen zařízení) Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace (dále jen zařízení) Název služby: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (dále DZR) Domov pro seniory v

Více

04/15/SEN ŽIVOT V DOMOVĚ

04/15/SEN ŽIVOT V DOMOVĚ Řád č. 04/15/SEN ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA PRO SENIORY Datum platnosti: 1. 10. 2015 Účinnost od: 1. 11. 2015 Schválil: Ing. Pavel Zelek, ředitel Domov Březiny, příspěvková organizace, Rychvaldská

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení pro pacienty

Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení pro pacienty První poklad je zdraví R. W. Emerson Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení pro pacienty www.nemtru.cz Vážení pacienti, Oblastní nemocnice Trutnov a.s. úkolem pracovníků naší nemocnice je svědomitě

Více

Křečanská ulice 630 IČO : 472 74 573 Šluknov 407 77 Č. ú. : 18 20 22 824 / 0600. Domácí řád

Křečanská ulice 630 IČO : 472 74 573 Šluknov 407 77 Č. ú. : 18 20 22 824 / 0600. Domácí řád Domovy pro seniory Šluknov- Krásná Lípa Křečanská ulice 630 IČO : 472 74 573 Šluknov 407 77 Č. ú. : 18 20 22 824 / 0600 Tel : 042 412 386 312 042 412 387 154 e-mail : dagmar.hlucha@dsskl.cz Fax: 042 412

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen smlouva ) Služba domov se zvláštním režimem

Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen smlouva ) Služba domov se zvláštním režimem Příloha č. 1 Domov pro seniory Kociánka, příspěvková organizace Kociánka 1/8, 612 00 Brno Smlouva o poskytování sociálních služeb (dále jen smlouva ) Služba domov se zvláštním režimem uzavřená mezi následujícími

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace Účinnost: od 1. 9. 2014 Sídlo: Mírová 2273/6, 350 02 Cheb IČ: 71175253 Zřizovatel: Karlovarský

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j.: 538/2016/DDLKL Platný od: 3.6.2016 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 4 a) Název zařízení, adresa,

Více

Vážení klienti, pracovníci a návštěvníci

Vážení klienti, pracovníci a návštěvníci Vážení klienti, pracovníci a návštěvníci Vítejte v Charitním domově sv. Mikuláše /dále jen Domov/. Jelikož v našem Domově dochází k setkávání mnoha lidí a je našim přáním, aby se zde všem žilo dobře, byl

Více

Řád č. 04/15/ZVR ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM. Ing. Pavel Zelek, ředitel

Řád č. 04/15/ZVR ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM. Ing. Pavel Zelek, ředitel Řád č. 04/15/ZVR ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Datum platnosti: 1. 10. 2015 Účinnost od: 1. 11. 2015 Schválil: Ing. Pavel Zelek, ředitel Domov Březiny, příspěvková organizace,

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016

V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016 V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016 Obsah 1. Základní informace o organizaci... 2 2. Úvodní ustanovení... 3 3. Základní informace o

Více

Žádost o umístění do Domova pro seniory a domu s pečovatelskou službou Mariánské Lázně, příspěvková organizace, IČ 00575143

Žádost o umístění do Domova pro seniory a domu s pečovatelskou službou Mariánské Lázně, příspěvková organizace, IČ 00575143 Žádost o umístění do Domova pro seniory a domu s pečovatelskou službou Mariánské Lázně, příspěvková organizace, IČ 00575143 ŽÁDOST O UMÍSTĚNÍ DO DOMU S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU M.LÁZNĚ Občanský průkaz číslo:

Více

INFORMACE O POBYTU V Domově Odry

INFORMACE O POBYTU V Domově Odry INFORMACE O POBYTU V Domově Odry ROZŠÍŘENÝ O VŠEOBECNÉ INFORMACE PRO CELOROČNÍ POBYTOVÉ SLUŽBY a) Domov pro seniory a) Domov se zvláštním režimem ALDa Tyto informace obsahují zásady pro pořádek a klidné,

Více

Pracoviště: Empatie, Pražská 88, 370 04 Č. Budějovice Tel.: 387 319 095 fax: 387 319 280 web: www.empatie.cz č.ú.: 27 6710500277/0100

Pracoviště: Empatie, Pražská 88, 370 04 Č. Budějovice Tel.: 387 319 095 fax: 387 319 280 web: www.empatie.cz č.ú.: 27 6710500277/0100 Žádost o sociální službu do Domova Libníč a Centra sociálních služeb Empatie Pracoviště: Empatie, Pražská 88, 370 04 Č. Budějovice Tel.: 387 319 095 fax: 387 319 280 web: www.empatie.cz č.ú.: 27 6710500277/0100

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Charitním domově sv. Zdislava číslo:

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Charitním domově sv. Zdislava číslo: FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Charitní domov sv. Zdislava domov se zvláštním režimem, domov pro seniory Dominikánské náměstí 92/1, 412 01 Litoměřice Tel: 416 731 429, 416 733 809, 731 402 430, e-mail: chd@fchltm.cz,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Seniorcentrum OASA Domov se zvláštním režimem Adresa pracoviště: Litultovice 202, 747 55 Litultovice Provozovatel: Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Sídlo:

Více

DOMOVNÍ ŘÁD Karlovarská 603, Tuchlovice

DOMOVNÍ ŘÁD Karlovarská 603, Tuchlovice DOMOVNÍ ŘÁD Karlovarská 603, Tuchlovice Tento domovní řád slouží uživatelům sociálních služeb ( dále jen uživatelé ) i zaměstnancům Domova se zvláštním režimem (dále jen Domovem) k seznámení s podmínkami

Více

PODROBNÝ CENÍK SLUŽEB DOMOVA SV. MIKULÁŠE V LUDGEŘOVICÍCH

PODROBNÝ CENÍK SLUŽEB DOMOVA SV. MIKULÁŠE V LUDGEŘOVICÍCH PODROBNÝ CENÍK SLUŽEB DOMOVA SV. MIKULÁŠE V LUDGEŘOVICÍCH I. Název služby Charakteristika Cena Poskytnutí ubytování - ubytování - úklid - praní a drobné opravy ložního a osobního prádla a ošacení - žehlení

Více

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov Č. j.: 10/2012 Platnost od: 1. 9. 2012 Účinnost od:20. 9. 2012 Aktualizace od: 1. 9. 2015 Obsah: I. Základní

Více

ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU ZÁKLADNÍ POJMY Zájemce = může být budoucí uživatel, jeho rodina, obec, sociální odbor města, zdravotnické zařízení

Více

Stacionář pro zdravotně oslabené a tělesně postižené Kryblická423, 541 01 Trutnov Detašované pracoviště: Náchodská 359 IČO: 70153884

Stacionář pro zdravotně oslabené a tělesně postižené Kryblická423, 541 01 Trutnov Detašované pracoviště: Náchodská 359 IČO: 70153884 Stacionář pro zdravotně oslabené a tělesně postižené Kryblická423, 541 01 Trutnov Detašované pracoviště: Náchodská 359 IČO: 70153884 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel : Stacionář pro zdravotně

Více

INFORMACE PRO PACIENTY. Vnitřní řád Nemocnice Šumperk a.s.

INFORMACE PRO PACIENTY. Vnitřní řád Nemocnice Šumperk a.s. INFORMACE PRO PACIENTY Vnitřní řád Nemocnice Šumperk a.s. Vítáme Vás v Nemocnici Šumperk, snahou veškerého personálu Nemocnice Šumperk je poskytnout Vám kvalitní, bezpečnou péči a s využitím nejmodernějších

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ROVEČNÉ 40. Č.j.: DDR/675/2015 VNITŘNÍ ŘÁD

DĚTSKÝ DOMOV, ROVEČNÉ 40. Č.j.: DDR/675/2015 VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÝ DOMOV, ROVEČNÉ 40 Č.j.: DDR/675/2015 VNITŘNÍ ŘÁD Účinnost od: 16.10. 2015 Mgr. Radovan Pokorný, ředitel DD Obsah : 1. Charakteristika a struktura zařízení: Název právnické osoby, která vykonává

Více

Základní informace o poskytované sociální službě. Domov pro seniory Jižní Město a Ošetřovatelské centrum

Základní informace o poskytované sociální službě. Domov pro seniory Jižní Město a Ošetřovatelské centrum J i h o m ě s t s k á s o c i á l n í a. s. Základní informace o poskytované sociální službě Domov pro seniory Jižní Město a Ošetřovatelské centrum Vypracoval : Horáčková Jana Schválil: Mgr. Leoš Valigurský

Více

Pravidla společného soužití, provozní a ubytovací řád Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Plzni, pro budovu Radobyčice, Do Štěnovic 2

Pravidla společného soužití, provozní a ubytovací řád Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Plzni, pro budovu Radobyčice, Do Štěnovic 2 Městská charita Plzeň Francouzská tř. 40a 326 00 Plzeň Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Čermákova 29 301 00 Plzeň Pravidla společného soužití, provozní a ubytovací řád Domov sv. Zdislavy pro

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově seniorů Uhlířské Janovice

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově seniorů Uhlířské Janovice Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově seniorů Uhlířské Janovice Účastníci smlouvy: 1. Pan/í, narozen/a, bytem , nar. , ,

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice

Domov pro seniory Horní Stropnice Domov pro seniory Horní Stropnice SMĚRNICE DOMÁCÍ ŘÁD PLATNOST OD: 1. 3. 2016 VYPRACOVALA: Hoffelnerová Ludmila pověřená vedením organizace Rozsah působnosti: pro klienty, zaměstnance, veřejnost 1 DOMÁCÍ

Více

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Vydal: Bc. Kamila Ščigelová Účinnost: 01. 09. 2013 A, Školní řád Mateřská

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Čl. 1 Úvod Čl. 2 Práva a povinnosti žáků 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.2 Další práva žáků 2.3 Povinnosti žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.4 Povinnosti

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby OZNAČENÍ PŘÍLOHY: 46ZR810-43/1 Datum změny: červenec 2016 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 46 denní stacionáře NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 46ZR810

Více

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014 1. Poslání organizace Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov telefon: 352 698 316, 602 297 606 Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od:

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Soubor informací o poskytování sociální služby v Domově pro seniory Kamenec

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Soubor informací o poskytování sociální služby v Domově pro seniory Kamenec PRAVIDLA SOUŽITÍ Soubor informací o poskytování sociální služby v Domově pro seniory Kamenec Domov pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace Bohumínská 1056/71 710 00 Ostrava - Slezská

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOVA PRO SENIORY

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOVA PRO SENIORY ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOVA PRO SENIORY ( 49 Zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách v platném znění) Mirovická 19/1027, 182 00 Praha 8, Tel. 284 001 711, www.ddkobylisy.cz Zřizovatel:

Více

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011 Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD č.j: DD2/2011 1 OBSAH I. Charakteristika a struktura zařízení 1) název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení, sídlo

Více

Smlouva o poskytování služby Domov pro seniory

Smlouva o poskytování služby Domov pro seniory Domov pro seniory Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i v souladu s ustanovením 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů na straně jedné Paní nar.: bydliště:

Více

č... Paní / panem:...datum narození:... Bytem v...ulice...č.p... dále jen Uživatel

č... Paní / panem:...datum narození:... Bytem v...ulice...č.p... dále jen Uživatel Smlouva o poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem č.... Poskytovatel: Oblastní spolek Českého červeného kříže v Teplicích zastoupený ředitelkou Bc. Alexandrou Svobodovou Adresa: 415 01

Více

Příloha č. 9 Žádost o umístění do Domova pro seniory Předklášteří

Příloha č. 9 Žádost o umístění do Domova pro seniory Předklášteří Příloha č. 9 Žádost o umístění do Domova pro seniory Předklášteří (DpS DsZR) Rodné číslo žadatele: Den podání žádosti u DpS 1. Žadatel: Příjmení (příp. i rodné) Jméno (křestní) 2. Narozen: Den, měsíc,

Více

Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906. Domácí řád

Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906. Domácí řád Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Domácí řád Pravidla vzájemného soužití při poskytování a využívání sociálních služeb v Domově pro seniory Trutnov. Pracoviště R.Frimla

Více

Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení informace pro pacienty

Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení informace pro pacienty Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice Podřipská 1, Horní Beřkovice, PSČ 411 85 IČ: 00673552 tel.: 416 808 111 Strana 1 z 11 Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení informace pro pacienty Vážení

Více

Město Blansko pečovatelská služba nám. Republiky 1, 678 01 Blansko. VNITŘNÍ PRAVIDLA pro poskytování Pečovatelské služby Města Blansko

Město Blansko pečovatelská služba nám. Republiky 1, 678 01 Blansko. VNITŘNÍ PRAVIDLA pro poskytování Pečovatelské služby Města Blansko Město Blansko pečovatelská služba nám. Republiky 1, 678 01 Blansko VNITŘNÍ PRAVIDLA pro poskytování Pečovatelské služby Města Blansko čl. I. Úvodní ustanovení Tato vnitřní pravidla upravují poskytování

Více

Smlouva o poskytování služeb v Denním stacionáři Okýnko č. DSO/2012/113

Smlouva o poskytování služeb v Denním stacionáři Okýnko č. DSO/2012/113 Smlouva o poskytování služeb v Denním stacionáři Okýnko č. DSO/2012/113 uzavřená dle 174 NOZ 89/2012 Sb. v platném znění, dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a dle 12 vyhlášky

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Straškov - Vodochody

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Straškov - Vodochody VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Straškov - Vodochody Čl. I Poslání, cíl a cílová skupina uživatelů (1) Poslání Posláním pečovatelské služby je usilovat o zlepšení kvality

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. službách) Identifikátor 5730896

Domov pro osoby se zdravotním postižením (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. službách) Identifikátor 5730896 Název zařízení Adresa Sociální služby Vsetín, p.o. Domov pro osoby se zdravotním postižením Zašová Zašová 45, 756 61 Zašová Jméno vedoucího Ing. Petr Kedra 15.7.2013 31.3.2014 Ing. Renata Zejdová 31. 3.2014

Více

Domov pro seniory Mimoň příspěvková organizace S m ě r n i c e D O M Á C Í Ř Á D pro poskytování pobytové sociální služby domov pro seniory

Domov pro seniory Mimoň příspěvková organizace S m ě r n i c e D O M Á C Í Ř Á D pro poskytování pobytové sociální služby domov pro seniory Domov pro seniory Mimoň příspěvková organizace Pražská 273/I, 471 24 Mimoň e-mail: dumduch.mimon@volny.cz, tel.: 487 864 669, 487 864 712, fax. 487 864 669 S m ě r n i c e D O M Á C Í Ř Á D pro poskytování

Více

Domácí řád pro Chráněné bydlení Chráněné bydlení C.Boudy 270, Slaný

Domácí řád pro Chráněné bydlení Chráněné bydlení C.Boudy 270, Slaný Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Domácí řád pro Chráněné bydlení Chráněné bydlení C.Boudy 270, Slaný Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme! Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění

Více

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB ORGANIZACE ZŘÍZENÉ MČ PRAHA 10 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10,p.o. str. 2-20 Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice str. 21-22 Údaje platné ke

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Tato pravidla popisují průběh poskytování služby, definují jednotlivé úkony a stanovují práva a povinnosti poskytovatelů PS. Pravidla byla vytvořena

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Smlouva o poskytnutí služby sociální péče ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče uzavřená podle 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů a ve smyslu 52 zákona č. 108/2006

Více

Etický kodex pracovníků

Etický kodex pracovníků Etický kodex pracovníků REMEDIA PLUS o.p.s. terénní služby REMEDIA PLUS, o.p.s. Všichni pracovníci, kteří chtějí pracovat v sociálních službách, jsou trestně a morálně bezúhonní. Trestní bezúhonnost prokazují

Více

Školní řád MŠ. Vydala: Mgr. Pavlína Komeštíková, ředitelka školy. Projednáno na pedagogické radě: 21.4.2015

Školní řád MŠ. Vydala: Mgr. Pavlína Komeštíková, ředitelka školy. Projednáno na pedagogické radě: 21.4.2015 Školní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Kojetice Moravcova 26, 250 72 Kojetice Telefon: 315 684 078 Web: www.skolakojetice.cz E-mail: ms@skolakojetice.cz IČO: 750 31 655 Banka: KB Neratovice, č.

Více

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBECNÉ ZÁSADY K informování potenciálních zájemců o poskytování sociálních služeb jsou využívány všechny dostupné prostředky: webové stránky www.krcentrum.cz propagační letáky informace v regionálních

Více

DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271. Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271 1.7.2013. Podmínky pro užívání služby chráněné bydlení.

DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271. Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271 1.7.2013. Podmínky pro užívání služby chráněné bydlení. DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271 Pravidla služby 7.2013 Podmínky pro užívání služby chráněné bydlení. Část Obecná ustanovení a) Tento dokument (dále jen Pravidla ) stanoví základní pravidla pro uživatele

Více

Provozní řád Azylového domu pro ženy v plném znění

Provozní řád Azylového domu pro ženy v plném znění Provozní řád Azylového domu pro ženy v plném znění Použité zkratky v textu: CSSP Centrum sociálních služeb Praha AD Azylový dům pro ženy Smlouva Smlouva o poskytnutí sociální služby PŘ Provozní řád VSP

Více