Děkujeme Vám, že jste si vybrali naši školku!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Děkujeme Vám, že jste si vybrali naši školku!"

Transkript

1 Děkujeme Vám, že jste si vybrali naši školku! Naše mateřská škola je jednotřídní. Ve třídě jsou děti rozděleny dle věku na Koťata (předškoláci, 5 6tileté děti) a Berušky (mladší 5ti let). Společně ve školce tráví čas dle stanoveného režimu dne. Režim dne Provoz školky je nyní od 6:30 15:30 hod., ale od nového školního roku 2019/20120 bude upraven na 6: hod. 6:30 8:00 hod. -Příchod dětí do školky - Den začíná příchodem do mateřské školy, kdy si dítě vybírá hru, činnost podle svého. 8:00 8:45 hod. - Ranní kruh, tělovýchovná chvilka - V ranním kruhu vedeme děti k vzájemnému naslouchání, seznámíme je s tématem dne, co budeme dělat, z jakých činností si děti mohou vybrat. - Kruh symbolizuje partnerství všech jeho členů, stmeluje, všichni jsou jeho součástí, nikdo není nadřízený ani podřízený při vzájemném sdílení dodržujeme ouškové pravidlo: Když jeden mluví, ostatní naslouchají. - Pohybem a hrou rozvíjíme osobnost dítěte (rozvíjí smysl pro vnímání, chápání, reprodukci a tvorbu rytmu, dostavuje se pocit psychické relaxace). 8:45 9:15 hod. - Svačina - Čas na svačinu je vymezen, vycházíme z potřeb dětí. Děti se obsluhují převážně samy, jen některé úkony provádí vybrané děti ( Hospodáři ) a učitelky. Děti nenutíme k jídlu, motivujeme je k ochutnání. Přistupujeme k individuálním potřebám dětí. 9:15 9:45 hod. - Integrované didakticky cílené celky (činnosti řízené pedagogem min) - Jsou zaměřeny na rozvoj dítěte v oblasti poznávací, komunikativní, smyslové, estetické. - Spontánní i řízené činnosti. - Hry i tvůrčí činnosti probíhající individuálně, ve skupinách nebo s celou třídou. 9:45 11:45 hod. - Pobyt venku - Je organizován mezi 9:45 11:45 hod. dle počasí a stavu ovzduší. V letních měsících je provoz přizpůsoben tak, aby děti přes poledne byly v mateřské škole (příchod nejpozději v 11:00 hod.). - Pobyt venku může být zkrácen nebo zcela vynechán při mimořádně nepříznivých klimatických podmínkách. 11:45 12:15 hod. - Oběd - Děti jsou vedeny k samostatnosti, dodržují pravidla správného stolování. 12:15 14:00 hod. - Hygiena, příprava na spánek, odpočinek - Každé dítě má svůj zubní kartáček, ručník (holky hřebínek na vlasy). Po obědě si děti čistí zuby a chystají se k odpolednímu odpočinku. - Děti odpočívají při čtené i reprodukované pohádce, nemusí spát, mají možnost vzít si do postele svého oblíbeného plyšáka. Reagujeme na individuální potřeby dětí a tolerujeme u některých (převážně předškolních) dětí sníženou potřebu spánku (vždy po domluvě s rodiči). Tyto děti odpočívají a po krátkém odpočinku si hrají v dětském koutku nebo se věnují vzdělávacím aktivitám, kroužkům apod. 14:15 14:45 hod. - Odpolední svačina - Děti se postupně po spaní oblékají, provádí hygienu a jdou svačit. 14:45 15:30 hod. - Odpolední hry a činnosti - Děti mají krátkou řízenou činnost a po té si vybírají hry a činnosti dle svého zájmu až do rozchodu domů.

2 V mateřské škole jsou děti věkově smíšené a děti s odloženou školní docházkou. Pracujeme v kolektivu, v menších skupinkách (rozděleny podle věku a potřeb dětí), ale i individuálně s pomocí asistenta pedagoga. Předškolní děti a děti s odloženou školní docházkou se intenzivně věnují přípravě do školy. Každý předškolák má svůj šuplík s psacími potřebami, o které se učí starat. Ve školce máme osvědčenou funkci HOSPODÁŘE. Vybrané dítě (hospodář) se stará o důležité věci v režimu dne (rozdávání příborů, tvoří první dvojici při procházce, řadí se vždy první apod.). Nově máme ve školce stanovena pravidla chování např. ouškové pravidlo nasloucháme si; želvičkové pravidlo chodíme pomalu; pusinkové používáme hezká slova; dárečkové přejeme si k narozeninám a svátku; košťátkové uklízíme po sobě; srdíčkové máme se rádi. Každý týden, v období probíhají v mateřské škole kroužky pro děti, které jsou přizpůsobeny režimu dne. V nabídce je kroužek: Hra na flétnu (pro děti 5-6tileté) - VESELÉ PÍSKÁNÍ ZDRAVÉ DÝCHÁNÍ Hra na sopránovou zobcovou flétnu příznivě přispívá k zdravému vývoji dítěte, především ke správnému dýchání. Při hře na dechový nástroj dochází ke zlepšování souhry různých dýchacích svalů, zvětšování objemu plic, posílení bránice a dalších svalů hrudníku. Ono totiž s kvalitní hrou na dechový hudební nástroj úzce souvisí dobře prováděné dechové cvičení a správné dýchání. Kroužek flétny je veden podle metod známého profesora Václava Žilky: Veselé pískání zdravé dýchání. (osvědčení vlastní učitelka Rotterová Lenka). Počítačový kroužek (pro děti 5 6tileté) Děti se naučí základy ovládání PC a prostřednictvím programu Dětský koutek procvičí zrakové a sluchové vnímání, seznámí se s písmenky, číslicemi, procvičí logické myšlení a jiné. Při práci v Active Inspire se naučí základní ovládání tohoto programu a budou tak lépe připraveni na práci s interaktivní tabulí v naší škole, která tento program využívá. Akce naší školky Naše mateřská škola se společně se základní školou účastní některých akcí, jedná se o různá divadelní představení, dětské filmy a pohádky v Šumperku, Zábřehu či v Postřelmově. Pravidelně jezdíme na dětské dopravní hřiště v Mohelnici a na konci roku pořádáme školní výlet. Pro rodiče a přátele školy uskutečňujeme vystoupení v Kulturním domě Kolšov (besídky ke Dni matek, vánoční besídky či vystoupení pro důchodce). Navštěvujeme Knihovnu v Šumperku (tematické besedy), vlastivědné muzeum v Šumperku a absolvujeme plavecký výcvik a pobyt v solné jeskyni v Šumperku. Společně s Mateřskou školou Brníčko pořádáme různé akce např. Hledání pokladu na hradě v Brníčku, karneval, apod. Předškoláci navštěvují školu a účastní se různých projektů. Přirozeně si tak zvykají na prostředí školy. Škola jim tak není cizí a děti se do ní těší. Společně s rodiči pořádáme zábavné odpoledne (drakiáda, velikonoční či vánoční dílna, Mikulášskou nadílku, sportovní odpoledne ).

3 Školka je vzdělávací institut, ve školce děti pouze jen nehlídáme, ale především vzděláváme! Naše školka pracuje podle ŠVP PV (školního vzdělávacího programu) Naše školka, který je vytvořen kolektivem učitelek MŠ (možnost nahlédnutí v MŠ). TVP (třídní vzdělávací program) si učitelka zpracovává dle ŠVP sama, je v pravidelných intervalech opakován tak, aby během docházky v MŠ dítě neabsolvovalo stejnou vzdělávací nabídku a témata. Názvy jednotlivých TVP: 1. Z pohádky do pohádky I. 2. Ve školce se neudíme 3. Z pohádky do pohádky II. Informovanost rodičů o dění ve školce Aktivity, které se budou konat v průběhu roku, jsou vystavené na nástěnce u šaten (pastelka), postupně se doplňují. (Dle přání rodičů, se vybírá 2 krát do roka záloha na plánované aktivity - září, leden). V šatnách jsou vyvěšené důležité informace (kdy je MŠ uzavřena ), stejné informace jsou uvedeny na webových stránkách školy (ZŠ a MŠ Kolšov). Práce dětí jsou vystaveny na sítích na chodbě a v šatnách. Stravné a školné rodiče jsou předem informováni prostřednictvím vývěsky na vchodových dveřích, kdy se stravné a školné vybírá. Od paní vedoucí dostávají předem lísteček s částkou k uhrazení. V případě nepřítomnosti dítěte se strava odhlašuje u paní vedoucí jídelny den předem a docházku dítěte rodič omlouvá u třídních učitelek. (Pokud dítě onemocní, první den si stravu rodiče mohou odnést v jídlonosičích domů). Školné je ve výši 120,-Kč a pokud dítě ze zdravotních důvodů školku nenavštěvuje, může rodič požádat o osvobození od úplaty. Konzultační hodiny pro rodiče dle vlastní úvahy vyvěšené na nástěnce je potřeba se aspoň 2 dny předem objednat u třídní učitelky. Na nástěnce u třídy, jsou aktuální básničky a písničky, které se děti zrovna učí ve školce, ale i jiné zajímavosti např. Co má umět předškolák, Jak se drží tužka, atd. V případě zájmu a potřeby dítěte, lze navštívit Pedagogicko-psychologickou poradnu (PPP) v Šumperku k vyšetření školní zralosti dítěte. Zde je nutná spolupráce s MŠ, učitelka vypisuje dotazník PPP Šumperk, který je součástí vyšetření. V průběhu roku jsou děti foceny při různých akcích školním fotoaparátem (fotky jsou k dispozici na konci školního roku u paní ředitelky). Rodiče jsou povinni nahlásit jakoukoliv změnu (bydliště, rodinného stavu, pojišťovny, zdravotního stavu, atd.). Stejně tak je potřeba nahlásit případné změny v souhlasech o vyzvedávání dítěte z MŠ. Když dítě onemocní v MŠ, voláme rodiči, aby si ho ze školky vyzvednul. U dětí, kde je zjištěna vada řeči, je důležitá kontrola logopeda s pravidelným cvičením. Na začátku každého školního roku se koná třídní schůzka. Jste srdečně zváni a rádi Vám odpovíme na Vaše dotazy.

4 Pro nováčky, aneb do školky s úsměvem Počátek docházky dítěte do mateřské školy je vždy významnou událostí týkající se celé rodiny dítěte. Tento důležitý okamžik je spojen s nejistotou všech zúčastněných spojenou s obavami, jak bude dítě tento přechod zvládat, jaké problémy se vyskytnou a zda se podaří náročný moment překonat bez výrazné újmy na dětské psychice. Většinou se děti do školky těší a to je dobré znamení. Víme tak, že rodiče dítě dobře na školku připravili a za to jim patří velké poděkování. Ale i přes to všechno, se nástup do školky nesmí uspěchat. V naší MŠ probíhá adaptace formou postupného prodlužování denní docházky, tedy několik prvních dnů, u někoho spíše týdnů, je nastolena dopolední docházka a teprve později celodenní pobyt. V prvních dnech si dítě bude zvykat na nové prostředí, přizpůsobovat se. Bude si muset uvědomit, že najednou u něj není maminka, ale učitelka, a že už se vše netočí jen kolem něj. Musí se přizpůsobit jinému režimu, určitým pravidlům, vč. hygienických a stravovacích návyků, a že na něj působí zcela nové podněty (cizí dospělí, hluk, velká budova, atd.). Snažíme se Vašemu dítěti vždy pomoci, ale je potřeba si uvědomit, že ve školce není jediné a se spoustou věcí se bude muset vypořádat samo. Je to velký krok do nové životní etapy - osamostatňování se. K tomu, aby se ve školce cítilo Vaše dítě dobře, můžete pomoci i Vy. Třeba tím, že dítě necháte samostatně se oblékat, že jej naučíte jíst u stolu, že se dokáže na procházce držet za ruku, že si zavčas řekne, když bude potřebovat na WC apod. Je nám jasné, že žádné dítě není dokonalé a každé dítě potřebuje individuální přístup, je zvyklé z domova na něco jiného. K tomu, abychom i my porozuměli jeho návykům, jsme pro Vás připravili dotazník, který nám umožní lépe poznat Vaše dítě. Nebojte se napsat i to, co Vaše dítě nezvládá (občas se počůrá, neumí pít s hrníčku, u jídla nesedí,.), budeme si této upřímnosti vážit a věřte, chceme Vám s těmito nedostatky pomoci. Vždyť vzájemná spolupráce a důvěra je to nejdůležitější ke správné výchově dítěte. Aby se dítěti ve školce líbilo a cítilo se v ní dobře, pomůže dodržet těchto pár osvědčených rad. Poprvé v MŠ jak dítěti pomoci? Zpočátku volte kratší pobyt v MŠ. Voďte dítě do školky a vyzvedávejte pokud možno ve stejný čas. Rozlučte se krátce. Loučení dlouze neprotahujte, někdy loučení představuje větší problém pro matku než pro dítě, proto je zbytečně nestresujte. Buďte citliví a trpěliví. Vyprávějte si o tom, co dítě ve školce dělalo a co nového se naučilo. Ujistěte dítě, že je do školky neodkládáte. Vysvětlete mu, že je máte rádi a že nechodí do školky proto, že na ně nemáte čas nebo že s ním nechcete být doma. Každý má svět povinností Vy práci, Vaše dítě školku. Komunikujte s učitelkou, důvěřujte jí a buďte ve výchově pro své dítě partnery. Pozitivně je motivujte. Nechvalte doma dítě za to, jak dlouhou dobu vydrželo bez maminky. Ptejte se, co bylo ve školce příjemné a vyzdvihněte jeho pěkné zážitky. Poprvé v MŠ co byste nikdy dělat neměli! Neopakujte dítěti pořád dokola, že má být hodné. Buďte důslední a nenechte se vydírat prvním pláčem. Dítě se většinou po Vašem odchodu velmi rychle uklidní a zabaví s kamarády a hračkami. Nestrašte své dítě školkou počkej, ve školce ti ukážou a za problémy s přivykáním je v žádném případě netrestejte. Nepřiznávejte, že je Vám také smutno a že se Vám stýská. Když zvládnete své emoce Vy, dítě je zvládne také. Netvrďte dítěti cestou do školky, že jdete na procházku, a nelžete mu o tom, v kolik hodin je přijdete vyzvednout.

5 Dotazník pro rodiče Jméno dítěte: 1. Povídali jste si s Vaším dítětem o školce, těší se do ní? Ano Ne 2. Jak dítě oslovujete? Má sourozence? Sestru Bratra Ne 4. Má ve školce kamaráda, pokud ano, koho? Ano. Ne 5. S čím si nejraději hraje? Hraje si raději samo? Ano Ne 7. Navštěvujete dětské koutky, dětská hřiště? Ano Ne 8. Konflikt řeší křikem? Ano Ne Nebo se rozbrečí? Ano Ne 9. Zvládne strávit den i noc u babičky a dědečka? Ano Ne 10. Je upnuté na nějakou hračku, plyšáka? Ano Na jakou?... Ne 11. Chodí pravidelně spát po obědě? Ano Ne 12. Večer usíná v nepravidelnou dobu nebo v určitou? V nepravidelnou dobu V pravidelnou dobu V kolik? 13. Čtete před spaním pohádky? Ano Ne 14. Je zvyklé na jiné rituály před spaním? Ano Jaké?... Ne 15. Usíná samo? Ano Ne 16. Je zvyklé jíst u stolu? Ano Ne 17. Jí dítě samo? Ano Ne 18. Které jídlo nemá rádo? Umí pít z hrníčku? Ano Ne Nebo pije z uzavřené nádoby? Ano Ne 20. Má Vaše dítě na spaní plínky? Ano Ne 21. Podtrhněte, kolikrát denně jí! 5krát, 4krát, 3krát, po troškách v průběhu celého dne. 22. Vadí mu, když se umaže? (při jídle, malování, ) Ano Ne 23. Jaké činnosti má nejraději? (malování, cvičení, procházky...) 24. Chodí rádo na delší procházky? Ano Ne 25. Řekne si včas, když chce na WC? Ano Jak?.. Ne 26. Snaží se oblékat samo? Ano Ne 27. V případě nespokojenosti se urazí a utíká? Ano Ne 28. Uklízí po sobě hračky? Ano Ne 29. Mluví srozumitelně? Ano Ne 30. Umí chodit samo po schodech? Ano Ne Děkujeme za vyplnění dotazníku a budeme rádi, když připíšete jiné zajímavosti o Vašem dítěti Kolektiv MŠ Kolšov

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

MŠ Rychvald, Mírová 1744, Rychvald, okr. Karviná, přísp. org. Jdu do školky za novými kamarády

MŠ Rychvald, Mírová 1744, Rychvald, okr. Karviná, přísp. org. Jdu do školky za novými kamarády MŠ Rychvald, Mírová 1744, Rychvald, okr. Karviná, přísp. org. Jdu do školky za novými kamarády Adaptační program Cílem je zmírnění potíží dětí při zvykání na novou situaci. Vstup do MŠ je významná událost

Více

Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Jugoslávská 13, příspěvková organizace

Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Jugoslávská 13, příspěvková organizace Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Jugoslávská 13, příspěvková organizace POPRVÉ V MŠ Začátek docházky do školky je pro děti a jejich rodiče velkou změnou v dosavadním životě. Tato změna s sebou přináší

Více

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: Nabývá platnosti dne: Jiřina Dvořáková ředitelka školy PROVOZ A VNITŘNÍ REŽIM MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Podmínky provozu

Více

Adaptační program,,poprvé V MATEŘSKÉ ŠKOLE

Adaptační program,,poprvé V MATEŘSKÉ ŠKOLE Adaptační program,,poprvé V MATEŘSKÉ ŠKOLE Vážení rodiče, prostřednictvím adaptačního programu Vám nabízíme možnost, jak zvládnout bezproblémový vstup do nového prostředí. Adaptační program v MŠ proběhne

Více

Třídní vzdělávací program

Třídní vzdělávací program Žlutá třída Třídní vzdělávací program Název třídy: Žlutá Třídní učitelky: Ladislava Nováková, Bc. Nikola Radová Analýza skupiny: Počet dětí:28 Věkové složení:2,5-7 Předškolní děti:4 Odkladové děti:2 Mladší

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ Základní údaje o zařízení: - název: Mateřská škola Poteč, příspěvková organizace - adresa: Mateřská škola Poteč, Poteč č.12, 766 01 Valašské klobouky - IČO: 71005641 - telefon: 577321702

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

Představení. Mateřské školy Zlín, Milíčova867, příspěvková organizace. Dana Bařinová ředitelka mateřské školy

Představení. Mateřské školy Zlín, Milíčova867, příspěvková organizace. Dana Bařinová ředitelka mateřské školy Představení Mateřské školy Zlín, Milíčova867, příspěvková organizace Dana Bařinová ředitelka mateřské školy Základní údaje Právní forma školy: příspěvková organizace samostatný právní subjekt Zřizovatel:

Více

I. Údaje o zařízení. Adresa: Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň

I. Údaje o zařízení. Adresa: Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň I. Údaje o zařízení Adresa: Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň Telefon: 378 609 695 mateřská škola 378 609 619 školní jídelna E-mail: ms@vrcen.cz www.stránky:

Více

Dodatek k ŠVP PV č. 2

Dodatek k ŠVP PV č. 2 Dodatek k ŠVP PV č. 2 Název školního vzdělávacího programu: Čas plný her a objevování Škola: Základní a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Ředitelka školy: RNDr. Jana Kalandrová

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS Identifikační údaje: Název zřizovatele: Spolek pro Hvězdičku Právní forma zřizovatele: zapsaný spolek Telefon: +420 604 287 375 Adresa provozovny: Kovářova

Více

Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská škola Metylovice, příspěvková organizace se sídlem Metylovice 620. Provozní řád mateřské školy

Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská škola Metylovice, příspěvková organizace se sídlem Metylovice 620. Provozní řád mateřské školy Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská škola Metylovice, příspěvková organizace se sídlem 73949 Metylovice 620 Provozní řád mateřské školy Údaje o zařízení: Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Provozní řád mateřské školy I. Údaje o řízení Ředitelka školy Mgr. Alena Vrbická Vedoucí učitelka školy Ivana Pavlová Telefonní číslo školy a do třídy Motýlků 567 219 316 Mobilní telefon do třídy Berušky

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Údaje o mateřské škole za školní rok 2017/2018. Mateřská škola Brno, Síčka 1a příspěvková organizace

Údaje o mateřské škole za školní rok 2017/2018. Mateřská škola Brno, Síčka 1a příspěvková organizace Údaje o mateřské škole za školní rok 2017/2018 Mateřská škola Brno, Síčka 1a příspěvková organizace Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: ZŠ a MŠ Brno, Zeiberlichova 49, PO, 644

Více

ZŠ a MŠ Jílovice, Jílovice 81, 373 12 Borovany. Tel: 386 325 112 www.zsjilovice.cz Email: reditel@zsjilovice.cz. Co je dobré vědět před zápisem?

ZŠ a MŠ Jílovice, Jílovice 81, 373 12 Borovany. Tel: 386 325 112 www.zsjilovice.cz Email: reditel@zsjilovice.cz. Co je dobré vědět před zápisem? ZŠ a MŠ Jílovice, Jílovice 81, 373 12 Borovany Tel: 386 325 112 www.zsjilovice.cz Email: reditel@zsjilovice.cz Co je dobré vědět před zápisem? Zápis do 1.třídy Zahájení povinné školní docházky je významným

Více

Dana Bařinová ředitelka mateřské školy

Dana Bařinová ředitelka mateřské školy Dana Bařinová ředitelka mateřské školy Jsme v provozu od 6. 00 hodin do 16. 30 hodin. Není to však doba, po kterou musí dítě pobývat v mateřské škole. Rodiče se s třídními učitelkami domlouvají o aktuální

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace I. Údaje o zařízení Provozní řád MŠ Oficiální název: Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková

Více

Mateřská škola Bohuslavice Bohuslavice 99. Provozní řád

Mateřská škola Bohuslavice Bohuslavice 99. Provozní řád Mateřská škola Bohuslavice Bohuslavice 99 Provozní řád Základní škola a Mateřská škola, Bohuslavice, okres Šumperk, příspěvková organizace I. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola, Bohuslavice

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou VNITŘNÍ PRAVIDLA Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou Dětská skupina,,rozesmáté děcko max. 12 dětí - provozovna Sokolská 575, Náchod

Více

PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 ,,Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže být ani dospělým. (Charles Spencer Chaplin) PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Adresa: Základní škola a Mateřská škola Chuchelná, příspěvková organizace Komenského 300 747

Více

Mateřská škola Třebíz Třebíz 6

Mateřská škola Třebíz Třebíz 6 Mateřská škola Třebíz Třebíz 6 Č.j. : /15 Skartační znak: A 10 Spisový znak: A.1.5. Účinnost od : 12. 1. 2015 INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE 1. Název a sídlo: MATEŘSKÁ ŠKOLA TŘEBÍZ Třebíz 6 2. Datum vzniku:

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka,, SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Janinka 1 Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

Mateřská škola Mokré Lazce, příspěvková organizace Hájová 271, MOKRÉ LAZCE, 747 62

Mateřská škola Mokré Lazce, příspěvková organizace Hájová 271, MOKRÉ LAZCE, 747 62 KONTAKTNÍ ÚDAJE Forma: Statutární zástupce: IČO: Bankovní spojení: Zřizovatel: Mateřská škola Mokré Lazce, příspěvková organizace Hájová 271, MOKRÉ LAZCE, 747 62 Helena Hružíková 709 81 671 KB Opava, č.ú.

Více

Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s.

Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s. Příloha 1 Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod, 547 01 IČ 033 42 034 zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou www.rozesmatedecko.cz Kapacita skupiny: neregistrovaná

Více

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRZEDSZKOLE KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Školní rok 2010-2011 Mateřská škola przedszkole Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný,

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Odloučené pracoviště Šumavská 15 Mateřská škola Šumavská 15 je 3 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3 do 6 let,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVITAVY - LAČNOV Zadní 50, Svitavy 568 02736 629 432736 629 432e-mail: zslacnov@svitavy.cz www.modra-skola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVITAVY - LAČNOV Zadní 50, Svitavy 568 02736 629 432736 629 432e-mail: zslacnov@svitavy.cz www.modra-skola. Vážení rodiče, dostáváte do rukou dopis s informacemi, které jsou důležité pro spokojený pobyt Vašich dětí ve školce. V případě jakýchkoliv nejasností a připomínek k nim, nás neváhejte oslovit. DŮLEŽITÉ

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola, Horní Bradlo ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÉ ŠKOLY Motto: Správně vidíme jen srdcem, co je důležité, je očím neviditelné. Antonie De Saint-Exupéry Zpracovala: Mgr. Jitka Matěnová Dne

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 16.9.2015 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

DEN VE TŘÍDĚ KVĚTINEK. Uvedené hodiny jsou orientační, řídí se aktuální situací a potřebami dětí

DEN VE TŘÍDĚ KVĚTINEK. Uvedené hodiny jsou orientační, řídí se aktuální situací a potřebami dětí DEN VE TŘÍDĚ KVĚTINEK Uvedené hodiny jsou orientační, řídí se aktuální situací a potřebami dětí PŘÍCHOD DO TŘÍDY 6:00 8:00 Pozdravím paní učitelku, udělám si společně s maminkou nebo tatínkem ranní úkol,

Více

3. Charakteristika vzdělávacího programu přípravné třídy

3. Charakteristika vzdělávacího programu přípravné třídy 2. Základní údaje o přípravné třídě V základní škole a mateřské škole Petra Strozziho je od školního roku 2012/2013 nově zřízen přípravný ročník. Je určen pro děti v posledním roce před zahájením povinné

Více

INFORMATIVNÍ SCHŮZKA ČTVRTEK 20.ČERVNA 2019

INFORMATIVNÍ SCHŮZKA ČTVRTEK 20.ČERVNA 2019 INFORMATIVNÍ SCHŮZKA ČTVRTEK 20.ČERVNA 2019 ORGANIZACE MŠ U KINA Mateřská škola u kina, Jičín, 17.listopadu 46, příspěvková organizace ŘEDITELKA MŠ Mgr. Zlatuše Kynčlová Zástupkyně ředitelky Bc. Věra Slepičková

Více

Výsledky výchovy a vzdělání

Výsledky výchovy a vzdělání MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠK. ROCE 2009/2010 Základní charakteristika mateřské školy a) Základní škola a mateřská škola Bzenec Odloučené pracoviště MŠ I Bzenec, Olšovská 1299 b)

Více

Mateřská škola, Stračov

Mateřská škola, Stračov Dotazníkové šetření říjen 213 a 216 1. Jste spokojeni s prostředím mateřské školy? 3 2 2 1 1 213 17 1 216 24 2 2 1 1 2. Jste spokojeni s tím, jak se učitelka věnuje Vašemu dítěti? 213 1 3 216 2 4 2 2 1

Více

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 1. Chodí Vaše dítě do MŠ: a) velmi rádo 7x b) rádo 7x c) nerado 1x d) nevím Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 2. O dění v MŠ s Vámi dítě hovoří: a) každý den 10x b) občas 5x 3. MŠ

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2013 2014 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Zřizovatel: OÚ Komorní Lhotka Ředitelka: Mgr.

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Základní škola a Mateřská škola Šakvice příspěvková organizace Hlavní 41, 691 67 Šakvice, IČO 708 261 129 1 Identifikační údaje: Název programu:

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka. pátek 13. února 2015 14,00 18,00. Individuální termín lze dohodnou tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte)

Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka. pátek 13. února 2015 14,00 18,00. Individuální termín lze dohodnou tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte) Zápis do 1. třídy ZŠ Slovanka pátek 13. února 2015 14,00 18,00 Individuální termín lze dohodnou tel. 774 3056 75 ( např. při nemoci dítěte) Den otevřených dveří pátek 16.1. 2015 8,00 - prohlídka školy

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD

Školní vzdělávací program pro ŠD Školní vzdělávací program pro ŠD Zpracovaly: PhDr. Zuzana Sniegoňová a Bc. Michaela Vágovszká Dvořáková Aktualizace č.1 platná od 1. 9. 2018 Mgr. Andrea Hrabáková, ředitelka školy Nabývá účinnosti dne:

Více

Výzdoba tříd a přilehlých prostor je velkou měrou zastoupena výtvarnými pracemi dětí.

Výzdoba tříd a přilehlých prostor je velkou měrou zastoupena výtvarnými pracemi dětí. II. PODMÍNKY PRO VZDĚLÁVÁNÍ 1. Vybavení a vnitřní prostory MŠ Vnitřní prostory a vybavení nábytkem Vnitřní prostory jsou vhodně členěny a uspořádány tak, aby bylo možno rozvíjet hlavně kreativitu a osobní

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 Zpracovala a předkládá: Dana Miřejovská Místo a datum zpracování: Huntířov, 30.8.2012 Základní údaje o škole Název: Sídlo: Právní forma:

Více

Název - Mateřská škola Olešná, 26764 Olešná 7

Název - Mateřská škola Olešná, 26764 Olešná 7 Mateřská škola Olešná ŠKOLNÍ ŘÁD šř - 1/15 Název - Mateřská škola Olešná, 26764 Olešná 7 IČD 75033241 Tel.311572152 E-mail ms.olesnaseznarn.cz Kapacita 20 dětí Provozní doba 6:30-15:30 1) Mateřská škola

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Škola : Základní škola a Mateřská škola Frymburk Mateřská škola Frymburk PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola Frymburk Mateřská škola Frymburk Adresa školy: Frymburk

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem Odloučené pracoviště. Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN. Pro školní rok 2018/2019

Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem Odloučené pracoviště. Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN. Pro školní rok 2018/2019 Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem 1711 Odloučené pracoviště Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN Pro školní rok 2018/2019 Příloha školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání

Více

Plán akcí ve školním roce 2011 2012

Plán akcí ve školním roce 2011 2012 Plán akcí ve školním roce 2011 2012 Na školní rok 2011 2012 bylo do mateřské školy zapsáno 25 dětí (11 chlapců a 14 dívek) z toho 6 dětí z Jiříkovic, 15 dětí z Radňovic, 2 z Maršovic a 2 děti z Nové Vsi.

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ Vaše dítě chodí do MŠ: 0% 3% 36% 61% Nerado Rádo Velmi rádo Nevím, nedokážu odpovědět Informovanost o dění v MŠ je podle Vás: 10% 45% 14; 45% Zcela nedostatečná Přiměřená Výborná

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 125/2016 Účinnost od:

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 125/2016 Účinnost od: Základní škola a Mateřská škola, Jaroslavice, okres Znojmo Školní 83, 671 28 Jaroslavice, IČO: 70993866, tel.: 515 275 145, 739 651 230 zs.jaroslavice@zn.orgman.cz, www.zsjaroslavice.cz PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

1. oddělení CIPÍSEK p. uč. Alena Horklová p. uč. Jarmila Petrošová. 2. oddělení RÁKOSNÍČEK p. uč. Jarmila Forgačová p. uč.

1. oddělení CIPÍSEK p. uč. Alena Horklová p. uč. Jarmila Petrošová. 2. oddělení RÁKOSNÍČEK p. uč. Jarmila Forgačová p. uč. Vaše děti vzdělává 1. oddělení CIPÍSEK p. uč. Alena Horklová p. uč. Jarmila Petrošová 2. oddělení RÁKOSNÍČEK p. uč. Jarmila Forgačová p. uč. Jitka Šugarová 3. oddělení KRTEČEK p. uč. Bc. Taťána Řehová

Více

Pitkovická 260. AD 1/ Provoz Mateřské školy: 6:30 17:00 hod Počet dětí: 1 třída Hvězdičky 26 dětí povolená vyjímka 2 třída Sluníčka 24 dětí

Pitkovická 260. AD 1/ Provoz Mateřské školy: 6:30 17:00 hod Počet dětí: 1 třída Hvězdičky 26 dětí povolená vyjímka 2 třída Sluníčka 24 dětí Třídní schůzka Dne: 25.6. 2013 Mateřská škola Čestlice Pitkovická 260 17:00 hod Program: 1/ Představení kolektivu 2/ Informace o vzdělávacím programu školy 3/ Organizace školního roku 4/ Informace ke stravování

Více

Identifikační údaje o mateřské škole Mateřská škola Městečko, okres Rakovník Městečko 80, Křivoklát

Identifikační údaje o mateřské škole Mateřská škola Městečko, okres Rakovník Městečko 80, Křivoklát Identifikační údaje o mateřské škole Mateřská škola Městečko, okres Rakovník Městečko 80, 270 23 Křivoklát IČO : 709 88 226 č.tel.: 313 558 007 e-mail: ms.mestecko@centrum.cz Ředitel MŠ : Jana Fikejzová,

Více

Základní škola a Mateřská škola Lichnov, okres Bruntál, příspěvková organizace, Lichnov 46. Celoroční plán práce Školní rok 2018/2019

Základní škola a Mateřská škola Lichnov, okres Bruntál, příspěvková organizace, Lichnov 46. Celoroční plán práce Školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Lichnov, okres Bruntál, příspěvková organizace, 793 15 Lichnov 46. Celoroční plán práce Školní rok 2018/2019 Pracoviště mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Lichnov,

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8. května 29 příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Zpracovala: Mgr. Zuzana Arelýová, vedoucí učitelka V Olomouci dne 31.8.2016 1 OBSAH:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy 1 ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA Radostín nad Oslavou, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Vydává: Mgr. Jiří Slouka, ředitel školy Vypracovala: Ivana Fabíková, vedoucí učitelka Účinnost od 10.

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání zpracovaný podle RVP ZV s názvem : Člověk přírodě - příroda člověku ZÁKLADNÍ ŠKOLA okres Praha-východ ODOLENA VODA, Školní 200 Příloha 2 1.1.1 Školní vzdělávací

Více

Mapa mateřské školy 2013/14 - OBSAH

Mapa mateřské školy 2013/14 - OBSAH ABKU Mapa mateřské školy 0/ - OBSAH R - rodiče, U - učitelé, P - provozní zaměstnanci Otázka Text otázky Strana. HODNOCENÍ MŠ, ŠVP (TVP) R/0 Mateřská škola, do které chodí moje dítě: 0, 0 U/0 Mateřskou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu 1. základní škola Cheb, Americká 36 Identifikační údaje Název programu: název školy 1. základní škola Cheb, Americká 36 REDIZO IČ 70987211 adresa školy Americká 36, Cheb 350 02 ředitel Mgr. Miroslav Janoušek

Více

Školní řád mateřské školy Zákon č. 561/2004 30 Vyhláška č. 43/2006 Sb.

Školní řád mateřské školy Zákon č. 561/2004 30 Vyhláška č. 43/2006 Sb. MATEŘSKÁ ŠKOLA HOROMĚŘICE okres Praha západ, Velvarská 310, 252 62 Horoměřice, tel. 775 576 931-4,detašované pracoviště Komenského 999, 252 62 Horoměřice tel. 724 887 318, 724 132 865, e-mail: reditelka@mshoromerice.cz,

Více

Vnitřní řád MŠ Paršovice

Vnitřní řád MŠ Paršovice Vnitřní řád MŠ Paršovice 1) Provoz a režim dne mateřské školy Mateřská škola je otevřena od 6:00 do 16:00 Kapacita mateřské školy je 25 dětí v jedné třídě MŠ je zabezpečena videotelefonem sloužícímu k

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY DUHOVÁ ŠKOLKA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY DUHOVÁ ŠKOLKA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY DUHOVÁ ŠKOLKA Údaje o škole Zřizovatel: Obec Roztoky Název organizace: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY Adresa: V Zahrádkách 230.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Mateřská škola Přepeře,okres Semily příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NÁZEV: PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY TÉMATA ŠKOLNÍHO PLÁNU PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY SKŘÍTEK VODNÍ OBLASTI počasí, změny počasí, vodní

Více

NOVINKY PRO VAŠE RODINKY

NOVINKY PRO VAŠE RODINKY NOVINKY PRO VAŠE RODINKY Školní rok 2012/2013 Číslo 1 webové stránky: msts-hostinne.cz MŠ SE PŘEDSTAVUJE Adresa školy: Mateřská škola Tyršovy sady 676 543 71 Hostinné číslo telefonu: 499 44 12 80 e-mail:

Více

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 11 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 11 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 11 PROVOZNÍ ŘÁD MŠ Číslo jednací: 51/2016 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Vypracovala: Marie Kočová

Více

Provozní řád na Mateřské škole Pohádka

Provozní řád na Mateřské škole Pohádka Provozní řád na Mateřské škole Pohádka Adresa : Mateřská škola Pohádka, Strakonická 211, Liberec 9, 460 07 Příspěvková organizace, tel. 485151592 IČO 72741708 Odpovědná osoba: Najmanová Jana, ředitelka

Více

Mateřská škola Vrablovec

Mateřská škola Vrablovec Mateřská škola Vrablovec MOTTO naší mateřské školy Šťastné dítě náš cíl. Snažíme se naplňovat potřeby Vašich dětí, aby se cítily v mateřské škole šťastně a spokojeně. Proto je středem našeho zájmu Vaše

Více

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky:

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky: V provozním řádu je stanoven režim dne v mateřské škole, zohledňující věkové a fyzické zvláštnosti dětí, podmínky jejich pohybové aktivity a otužování, režim stravování včetně pitného režimu, způsob vhodného

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Naší mateřské škole se říká:

Naší mateřské škole se říká: Naší mateřské škole se říká: Každá třída má svojí barevnou kombinaci, se kterou ladí výmalba tříd, barevné dekorace a doplňky. Barvě tříd odpovídají i pytle v šatnách na ukládání osobních věcí. U každé

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013 MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2012 2013 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Provozní řád Mateřské školy Benešov nad Ploučnicí

Provozní řád Mateřské školy Benešov nad Ploučnicí Provozní řád Mateřské školy Benešov nad Ploučnicí Cihelní 602 Benešov nad Ploučnicí 407 22 Typ zařízení: Mateřská škola s celodenním provozem Stanovená kapacita: 126 dětí, 5 tříd V roce 2017 probíhají

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2017 2018 Základní údaje o zařízení: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní

Více

1. Uspořádání dne v mateřské škole. Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim.

1. Uspořádání dne v mateřské škole. Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim. Obsah 1. Uspořádání dne v mateřské škole Děti jsou na vzdělávací činnosti rozděleny na 2 skupiny Včelky a Motýlci viz denní režim. 2. Třídní vzdělávací program Charakteristika hlavního tématu LETEM SVĚTEM

Více

Základní škola Pravlov škola rodinného typu

Základní škola Pravlov škola rodinného typu Základní škola Pravlov škola rodinného typu Kreativní škola V příjemném prostředí a tvořivé atmosféře, moderními metodami, kreativním vzděláváním rozvíjíme osobnost a schopnosti všech žáků na jejich maximální

Více

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL:

JUSTINKA VYCHÁZÍ VE SVÉ VÝCHOVĚ A PÉČI ZE ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL: PLÁN VÝCHOVY A PÉČE - JUSTINKA Dětská skupina Ministerstva spravedlnosti ČR JUSTINKA (dále jen,,justinka ) se nachází v budově Ministerstva spravedlnosti ČR, se sídlem v ulici Vyšehradská 16, 128 10 Praha

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠŘ - 3/11

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠŘ - 3/11 / Mateřská škola Olešná ŠKOLNÍ ŘÁD ŠŘ - 3/11 1) Název-Mateřská škola Olešná,26764 Olešná 7'1 Zřizovatel-Obec Olešná IČO 75033241 Te1.311572152 E-mail ms.olesnaseznam.cz Kapacita 20dětí Provozní doba 6,30-15,30h.

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

VÝUKA JAZYKŮ ZÁJMOVÁ ČINNOST ORGANIZACE 1. ROČNÍKU DESATERO PRO PRVŇÁČKY

VÝUKA JAZYKŮ ZÁJMOVÁ ČINNOST ORGANIZACE 1. ROČNÍKU DESATERO PRO PRVŇÁČKY VÝUKA JAZYKŮ Od třetí třídy začíná výuka cizího jazyka. Angličtinu mohou děti navštěvovat i v kroužku, který na naší škole probíhá v odpoledních hodinách. Od 7. ročníku vyučujeme 2. cizí jazyk ( Nj, Fj,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Horní Benešov, okres Bruntál, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Zpracovala: Libuše Špačková, ved. učitelka MŠ OBSAH 1.

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město JESLE Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město JESLE Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město Ř Á D J E S L Í Provoz je zajištěn od 6,00 do 16,00 hod. V pondělí a středu nabízíme po dohodě s rodiči prodloužený provoz do 17,30 hod, v úterý a čtvrtek po dohodě do 16,30 hod. Rozdělení dětí do oddělení

Více

Školní řád. Zápis. Práva rodičů, zákonných zástupců. Konzultace. Projednán na pedagogické radě dne platný pro školní rok 2013-14

Školní řád. Zápis. Práva rodičů, zákonných zástupců. Konzultace. Projednán na pedagogické radě dne platný pro školní rok 2013-14 Školní řád Projednán na pedagogické radě dne platný pro školní rok 2013-14 Zápis Zápis do mateřské školy se provádí v měsíci dubnu, kdy je škola přístupna zákonným zástupcům a jejich dětem, k prohlídce

Více

Mapa školy pro MŠ 2016/17 - OBSAH

Mapa školy pro MŠ 2016/17 - OBSAH DHLS Mapa školy pro 06/7 - OBSAH R - rodiče, U - učitelé, P - provozní zaměstnanci Otázka Text otázky Strana. HODNOCENÍ, ŠVP (TVP) R/0 Školka, do které chodí moje dítě: 0, 0 U/0 Školku, ve které učím,

Více

Koncepce rozvoje Mateřské školy

Koncepce rozvoje Mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Březí, příspěvková organizace, Školní 194, 691 81 Březí Pracoviště Mateřská škola, U Školky 258, Březí 691 81 Koncepce rozvoje Mateřské školy Název mateřské školy Základní

Více

Výroční zpráva mateřské školy při ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín za školní rok

Výroční zpráva mateřské školy při ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín za školní rok Výroční zpráva mateřské školy při ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín za školní rok 2014-2015 1. Základní údaje o škole Typ MŠ: dvoutřídní s celodenním provozem Stanovená kapacita: 52 dětí Počet zapsaných

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2016/2017. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2016/2017. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2016/2017 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Jitka Šafářová V Dobrém Poli 24. 8. 2017 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské škole

Více