AKTUALIZACE TÉMAT RIGORÓZNÍCH PRACÍ (AKADEMICKÝ ROK 2015/2016)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AKTUALIZACE TÉMAT RIGORÓZNÍCH PRACÍ (AKADEMICKÝ ROK 2015/2016)"

Transkript

1 AKTUALIZACE TÉMAT RIGORÓZNÍCH PRACÍ (AKADEMICKÝ ROK 2015/2016) TÉMATA RIGORÓZNÍCH PRACÍ PRO OBOR POLICEJNÍ MANAGEMENT A KRIMINALISTIKA N 61 1) Aplikace poznatků soudního inženýrství v kriminalistice. 2) Domácí násilí. 3) Fyziodetekční vyšetření a jeho význam. 4) Hodnocení příslušníků Policie České republiky. 5) Identifikace osob s pomocí DNA. 6) Medializace násilí. 7) Mezinárodní terorismus. 8) Moderní metody dokumentace míst činů. 9) Možnosti a perspektivy zkoumání mikrostop. 10) Nacismus a neonacismus. 11) Pracovní motivace a spokojenost v exponovaných profesích. 12) Praktické problémy kriminalistické identifikace. 13) Problémy výslechu cizinců. 14) Problémy zneužívání platebních karet. 15) Psychologie oběti. 16) Statistická zpracování kriminality a jejich význam. 17) Statistika a pravděpodobnost kriminality. 18) Vyšetřování domácího násilí. 19) Vyšetřování trestné činnosti s národnostním podtextem. 20) Vyšetřování trestné činnosti s rasovým podtextem. 21) Využití elektrotechnických metod v kriminalistice. 22) Využití metalografických a defektoskopických metod v kriminalistice. 23) Využití speciální výslechové místnosti. 24) Využití způsobu spáchání trestného činu. 25) Závažné problémy vyšetřování hospodářské trestné činnosti. 26) Zvláštní způsoby dokazování problémy kriminalistické praxe. 27) Využití databází ve veřejné správě. 28) Kybernetické hrozby a útoky na informační systémy. 29) Aplikace správy datových skladů v policejní činnosti. 30) Odhalování a vyšetřování kybernetické kriminality. 31) Nástin prostředků forenzní analýzy digitálních dat. 32) Extremismus v ČR. 33) Právní kvalifikace skutku. 34) Biometrie v informačních systémech EU s důrazem na Vízový informační systém. 35) Bezpečnostní prvky užívané v cestovních dokladech. 36) Nové trendy v bezpečnostních prvcích a nové technologie, které jsou nebo by mohly být použity v cestovních či jiných osobních dokladech. 37) Komparace systému správního trestání v ČR a zahraničí se zaměřením na problematiku silničního provozu.

2 38) Technické prostředky používané v současnosti pro dokumentaci místa dopravní nehody v ČR a zahraničí. 39) Role masových médií a možnosti internetu v rámci extremismu aneb sociální aspekty extremismu. 40) Islám a extremismus v Evropě. 41) Operativně pátrací činnost v prostředí Internetu. 42) Výslech. 43) Žena jako pachatelka násilného trestného činu. 44) Trestná činnost žen. 45) Trestná činnost mladictvích. 46) Nelegální migrace a její dopady na bezpečnostní situaci v ČR. 47) Spolupráce policejních orgánů v boji s nelegální migrací. 48) Využití metody Competitive Intelligence v práci Policie ČR. 49) Aktuální problémy kriminalisticko-technické činnosti. 50) Aktuální problémy interpretace výsledků expertizní činnosti. 51) Standardy a standardizace kriminalisticko-praktické činnosti. 52) Kriminalistické sbírky, databáze a evidence v současnosti. 53) Odhalování a vyšetřování trestných činů proti životnímu prostředí. 54) Trestná činnost páchaná na seniorech. 55) Sekundární drogová kriminalita. 56) Kriminalita cizinců. 57) Nelegální migrace a obchod s lidmi. 58) Pomoc obětem trestných činů. 59) Restorativní justice v podmínkách ČR. 60) Aktuální problémy trestní politiky. 61) Prevence kriminality v sociálně vyloučených lokalitách. 62) Policejní prevence kriminality. 63) Kontinuální sociální péče o pachatele trestné činnosti. 64) Diferenciace odsouzených ve výkonu trestu odnětí svobody. 65) Aktuální úkoly multikulturní výchovy v kontextu bezpečnosti. 66) Policie ČR jako subjekt správního řízení. TÉMATA RIGORÓZNÍCH PRACÍ PRO OBOR BEZPEČNOSTNĚ STRATEGICKÁ STUDIA N62 1) Finanční rozpracování. 2) Finanční šetření. 3) Kriminální zpravodajská analýza v procesu prevence, identifikace, odhalování a dokumentování trestné činnosti. 4) Metody a prostředky finančního zpravodajství. 5) Metody a prostředky operativního zpravodajství při pronikání do zájmového prostředí. 6) Mezinárodní terorismus. 7) Možnosti a nástroje automatizovaného získávání informací z otevřených zdrojů. 8) Ochrana obyvatelstva v České republice. 9) Organizace a činnost zpravodajských služeb České republiky. 10) Práce s informacemi v oboru operativního zpravodajství. 11) Právní úprava činnosti zpravodajských služeb České republiky.

3 12) Právní úprava operativního zpravodajství. 13) Softwarové analytické nástroje a jejich využití ve zpravodajské analytice. 14) Součinnost zpravodajských služeb České republiky a Policie České republiky. 15) Specializované nástroje pro získávání, shromažďování a vyhodnocování biometrických dat. 16) Veřejné a komerčně dostupné informační systémy a jejich využití v bezpečnostní praxi. 17) Vybrané analytické metody a nástroje jejich využití v bezpečnostní a kriminalistické praxi. 18) Využití analýzy sociálních sítí ve vybraných oblastech kriminální analýzy. 19) Vznik a vývoj operativního zpravodajství v českých zemích. 20) Zpravodajská analytika v historii význam organizace, využívání. 21) Zpravodajská analýza v boji s organizovaným zločinem a terorismem případové studie. 22) Využití databází ve veřejné správě. 23) Kybernetické hrozby a útoky na informační systémy. 24) Aplikace správy datových skladů v policejní činnosti. 25) Odhalování a vyšetřování kybernetické kriminality. 26) Nástin prostředků forenzní analýzy digitálních dat. 27) Využití metody Competitive Intelligence v práci Policie ČR. 28) Komparace vybraných strategických dokumentů bezpečnostních organizací 29) Competitive Intelligence (konkurenční zpravodajství) historie, metody, nástroje, výstupy, užití. 30) Otevřené zdroje informací a jejich využití v bezpečnostní praxi. 31) Aktuální úkoly multikulturní výchovy v kontextu bezpečnosti. TÉMATA RIGORÓZNÍCH PRACÍ PRO OBOR BEZPEČNOSTNÍ MANAGEMENT VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ N 71 1) Aplikace správy datových skladů v policejní činnosti. 2) Efektivní manažerský styl v řízení Policie ČR. 3) Harmonizace procesů v oblasti bezpečnostního managementu. 4) Kompetence policejních manažerů. 5) Koncepce řízení pracovního výkonu v aplikaci na výkonnost v Policii ČR. 6) Konceptuální přístupy k řešení strategických problémů bezpečnostních sborů. 7) Manažerské kompetence jako determinanty efektivního řízení ve veřejné správě. 8) Metody efektivního vedení lidí k vyšší výkonnosti. 9) Metody operačního výzkumu ve strategickém rozhodování policejního managementu. 10) Problém efektivnosti ve veřejné správě. 11) Profese bezpečnostního manažera. 12) Projektový management ve veřejné správě. 13) Role manažerských informačních systémů v řízení policejních činností. 14) Řízení osobního růstu manažerů. 15) Řízení pracovní výkonnosti ve veřejné správě. 16) Specifika řízení procesů v organizacích státní správy. 17) Statistické zpracování kriminality a jejich význam.

4 18) Kybernetické hrozby a kybernetická kriminalita v organizaci. 19) Systémová integrace informačních systémů. 20) Systémový interface poznatků bezpečnostního managementu a kriminalistiky. 21) Technické a softwarové prostředky informační bezpečnosti ve veřejné správě. 22) Teorie a praxe rozhodování ve veřejné správě. 23) Vybrané aspekty vyšetřování kybernetické kriminality. 24) Využití databází ve veřejné správě. 25) Vývoj a současné tendence řízení lidských zdrojů ve veřejné správě. 26) Vývojové tendence integrace a diferenciace bezpečnostního systému. 27) Vzdělávání manažerů ve státních organizacích. 28) Zálohování jako prostředek ochrany dat. 29) Znalostní kompetence a informační gramotnost vrcholových manažerů. 30) Využití databází ve veřejné správě. 31) Kybernetické hrozby a útoky na informační systémy. 32) Aplikace správy datových skladů v policejní činnosti. 33) Odhalování a vyšetřování kybernetické kriminality. 34) Nástin prostředků forenzní analýzy digitálních dat. 35) Připravenost obyvatelstva na činnost při vzniku mimořádných událostí spojených s únikem chemických a radioaktivních látek. 36) Optimalizace profesní přípravy příslušníků Policie ČR a krizových manažerů. 37) Identifikace a redukce rizika při výpadku funkce prvku kritické infrastruktury. 38) Kybernetická bezpečnost jako nedílná součást enviromentální bezpečnosti. 39) Poruchy cirkulace vody v životním prostředí. 40) Analýza nástrojů řízení pro ochranu obyvatelstva a udržitelný rozvoj. 41) Bezpečnostní systém ČR z pohledu aktuálních potřeb spolupráce s EU a NATO. 42) Výslednost státní správy při zajišťování bezpečnosti území. 43) Potřeby samosprávy v oblasti příprav a řešení mimořádných událostí a krizových situací. 44) Specifika řízení rizik z hlediska potřeb ochrany kritické infrastruktury. 45) Problémy a jejich řešení při naplňování potřeb zajištění odborné připravenosti krizového managementu. 46) Právní, systémové a organizační řešení událostí nedosahujících úrovně krizových situací (nouzové řízení). 47) Možnosti sjednocení dílčích systémů v oblasti nevojenských rizik a příprav k obraně státu. 48) Možnosti vývoje a využití nových informačních a komunikačních technologií pro bezpečnostní systém ČR. 49) Logistické zabezpečení bezpečnostního systému ČR. 50) Využití metody Competitive Intelligence v práci Policie ČR. 51) Kritická reflexe rozpočtového procesu státní organizace. 52) Sociálně patologická jednání v řízení a správě ve veřejném sektoru. 53) Aplikace síťové analýzy v projektovém řízení. 54) Strategické řízení ve veřejné správě. 55) Strategické řízení v policii. 56) Kriminalisticko-technické zkoumání mobilních telefonů. 57) Kriminalisticko-technické zkoumání přenosných zařízení typu PDA, IPOD a notebook. 58) Kriminalisticko-technické zkoumání paměťových karet. 59) Kriminalistické sbírky, databáze a evidence v současnosti.

5 60) Aktuální úkoly multikulturní výchovy v kontextu bezpečnosti. 61) Aktuální otázky správního trestání. 62) Policie ČR jako subjekt správního řízení. 63) Aktuální otázky veřejné služby.

AKTUALIZACE TÉMAT RIGORÓZNÍCH PRACÍ (AKADEMICKÝ ROK 2017/2018)

AKTUALIZACE TÉMAT RIGORÓZNÍCH PRACÍ (AKADEMICKÝ ROK 2017/2018) AKTUALIZACE TÉMAT RIGORÓZNÍCH PRACÍ (AKADEMICKÝ ROK 2017/2018) TÉMATA RIGORÓZNÍCH PRACÍ PRO OBOR POLICEJNÍ MANAGEMENT A KRIMINALISTIKA N 61 1) Aplikace poznatků soudního inženýrství v kriminalistice. 2)

Více

Seznam vybraných návrhů projektů k řešení a poskytnutí účelové podpory

Seznam vybraných návrhů projektů k řešení a poskytnutí účelové podpory Poř. Uchazeč (koordinátor), popř. další uchazeči Název návrhu projektu 1 Ústav organické chemie a biochemie AV, Ústřední vojenský zdravotní ústav Praha Cílený vývoj léčiv použitelných k ochraně obyvatelstva

Více

Zdravotnictví a bezpečnostní politika současnosti

Zdravotnictví a bezpečnostní politika současnosti Ing. Fišer Václav Zdravotnictví a bezpečnostní politika současnosti Koncepce krizové připravenosti zdravotnictví ČR revitalizace či zapomnění? BEZPEČNOST (STÁTU) bezpečnostní strategie systém a zájmy bezpečnostní

Více

Bezpečnostní situace na území ČR

Bezpečnostní situace na území ČR Bezpečnostní situace na území ČR Zpracoval: Říjen 2012 Mgr. Oldřich Růžička Podmínkou fungování společnosti i státu je zajištění vnější i vnitřní bezpečnosti. Po pádu železné opony a s rostoucí globalizací

Více

VOJENSKÁ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Praha 2002

VOJENSKÁ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Praha 2002 VOJENSKÁ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Praha 2002 Obsah A. ÚVOD 2 B. HODNOCENÍ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE 3 C. POSLÁNÍ A ÚKOLY OZBROJENÝCH SIL ČESKÉ REPUBLIKY 5 D. STRATEGIE VOJENSKÉ OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 8 E.

Více

Studijní text. Téma 4: PLÁNOVÁNÍ AKVIZICE V ORGANIZACÍCH VEŘEJNÉ SPRÁVY A V RÁMCI REZORTU MO ČR

Studijní text. Téma 4: PLÁNOVÁNÍ AKVIZICE V ORGANIZACÍCH VEŘEJNÉ SPRÁVY A V RÁMCI REZORTU MO ČR Studijní text Název předmětu: INVESTICE A AKVIZICE Téma 4: PLÁNOVÁNÍ AKVIZICE V ORGANIZACÍCH VEŘEJNÉ SPRÁVY A V RÁMCI REZORTU MO ČR Zpracoval: Ing. Pavel Vyleťal, Ph.D. Operační program Vzdělávání pro

Více

KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KRAJE VYSOČINA na léta 2013-2016

KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KRAJE VYSOČINA na léta 2013-2016 KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KRAJE VYSOČINA na léta 2013-2016 1 Koncepce prevence kriminality Kraje Vysočina na léta 2013 až 2016 1. Východiska Koncepce je navržena na základě: Strategie prevence kriminality

Více

KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE

KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE PŘEHLED INFORMACÍ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 2016 (A) bakalářské studium - organizace a obsah studia - praxe (B) magisterské studium - specializace - praxe (C) studium v zahraničí (D) přijímací řízení BAKALÁŘSKÉ

Více

Růstová výkonnost a stabilita

Růstová výkonnost a stabilita Růstová výkonnost a stabilita 1. Růst a nabídková stránka ekonomiky 1.1 Mezinárodní ekonomický vývoj Struktura světového hospodářského růstu Vývoj ekonomiky v USA Japonsko Evropská unie Nové členské země

Více

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2006

Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2006 Roční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2006 zpracovaná v souladu se 21 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech Název zpracovatele: Adresa sídla: Institut pro kriminologii a sociální prevenci

Více

2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA 2.15.2 ZÁCHRANNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM. Územně analytické podklady hl. m. Prahy 2008 237

2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA 2.15.2 ZÁCHRANNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM. Územně analytické podklady hl. m. Prahy 2008 237 2.15 BEZPEČNOST 2.15.1 KRIMINALITA Praha má stejně jako srovnatelná evropská města vysokou úroveň kriminality. Příčinou je kromě vysoké hustoty zalidnění, anonymity obyvatel i turistů také charakter historického

Více

Zkušební okruhy ke státní rigorózní zkoušce z předmětu. Manažerská informatika

Zkušební okruhy ke státní rigorózní zkoušce z předmětu. Manažerská informatika Manažerská informatika 1. Charakteristika, pojem a úloha manažerské informatiky. 2. Pojem data, informace a znalosti. Kvantitativní a kvalitativní pojetí informace. 3. Charakteristika informačního procesu.

Více

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56 Bezpečnostní analýza kraje Vysočina 1 Obsah I. Úvod II. Legislativa a vymezení základních pojmů III. Doporučení k prevenci kriminality v kraji IV. Bezpečnostní analýza

Více

Test pro přijímací zkoušky do magisterského navazujícího studia (prezenční i kombinované) studijní modul Ochrana obyvatelstva.

Test pro přijímací zkoušky do magisterského navazujícího studia (prezenční i kombinované) studijní modul Ochrana obyvatelstva. Test pro přijímací zkoušky do magisterského navazujícího studia (prezenční i kombinované) studijní modul Ochrana obyvatelstva Varianta A 1. Ochranou obyvatelstva rozumíme: (2) a) Poskytování finanční výpomoci

Více

SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU

SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU SIMPROKIM Metodika pro školení pracovníků krizového managementu Kolektiv autorů Ostrava, 2014 Autorský kolektiv: doc. Ing. Vilém Adamec,

Více

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1. Program výzkumu a vývoje v roce 2007

Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1. Program výzkumu a vývoje v roce 2007 Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i. Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1 Program výzkumu a vývoje v roce 2007 Praha, 2007 1 Obsah: 1. PROGRAM VÝZKUMU A VÝVOJE V ROCE 2007 3 1.1 Úvod 3 1.2 Souvislosti a

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2013. Základní definice

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2013. Základní definice č. j.: Spr 00196/2014-022 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2013 Základní definice Základní statistickou jednotkou v případě tohoto statistického vyhodnocení

Více

Psychologie katastrof v Rusku

Psychologie katastrof v Rusku Psychologie katastrof v Rusku Štěpán Vymětal Úvodem Psychologie katastrof (disaster psychology) je relativně nová aplikovaná psychologická disciplína, která se rozvíjí zejména v posledních 15-20 letech.

Více

VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI NA UNIVERZITĚ OBRANY I. ČÁST. pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. petr.hruza@unob.cz Univerzita obrany Brno

VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI NA UNIVERZITĚ OBRANY I. ČÁST. pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. petr.hruza@unob.cz Univerzita obrany Brno VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI NA UNIVERZITĚ OBRANY I. ČÁST pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. petr.hruza@unob.cz Univerzita obrany Brno Struktura Univerzity obrany Fakulta vojenského leadershipu

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce. B e z p e č n o s t n í r a d y s t á t u. na 2. pololetí 2015 s výhledem na 1.

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce. B e z p e č n o s t n í r a d y s t á t u. na 2. pololetí 2015 s výhledem na 1. B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 9. června 2015 č. 34 Plán práce B e z p e č n o s t n í r a d y s t á t u na 2. pololetí 2015 s výhledem

Více

Kybernetická bezpečnost - nový trend ve vzdělávání. pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. Univerzita obrany Brno, Česká republika

Kybernetická bezpečnost - nový trend ve vzdělávání. pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. Univerzita obrany Brno, Česká republika Kybernetická bezpečnost - nový trend ve vzdělávání pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. Univerzita obrany Brno, Česká republika Email: petr.hruza@unob.cz Kybernetická bezpečnost Kybernetická bezpečnost je celosvětově

Více

Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011. Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Radek Jiránek

Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011. Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Radek Jiránek Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011 Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality Radek Jiránek Obsah prezentace 1. Východiska strategie 2. Priority, principy a okruhy strategie 3. Nový

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020 členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO Struktura prioritních os Prioritní osa 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Investiční priority 1.1 Přístup

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky Speciální analýzy prosinec 2010 ozvojové priority regionů Č z pohledu budoucí kohezní politiky Petr Zahradník EU OFFICE Česká spořitelna, a.s. Poláčkova 1976/2 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 073 308 fax:

Více

DEN 1. - 24. KVĚTNA 2011

DEN 1. - 24. KVĚTNA 2011 PROGRAM VIII. KONFERENCE BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU 2011: Nové trendy v boji proti bezpečnostním hrozbám 21. Století DEN 1. - 24. KVĚTNA 2011 HLAVNÍ PROGRAM VELKÝ KONFERENČNÍ SÁL 8:30 9:00 Registrace účastníků

Více

TEMATICKÉ OKRUHY K BAKALÁŘSKÉ ZKOUŠCE SOCIÁLNÍ PATOLOGIE A PSYCHOPATOLOGIE

TEMATICKÉ OKRUHY K BAKALÁŘSKÉ ZKOUŠCE SOCIÁLNÍ PATOLOGIE A PSYCHOPATOLOGIE Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o. TEMATICKÉ OKRUHY K BAKALÁŘSKÉ ZKOUŠCE SOCIÁLNÍ PATOLOGIE A PSYCHOPATOLOGIE Bc. obor Sociální politika a sociální práce 1 a) Norma, normalita v dynamice

Více

aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura

aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura Silné stránky hlavního města Prahy Silná značka Prahy / SS 1 Silná značka města vycházející z historických a kulturních

Více

Policejní akademie České republiky v Praze BEZPEČNOST INFORMACÍ

Policejní akademie České republiky v Praze BEZPEČNOST INFORMACÍ Policejní akademie České republiky v Praze Fakulta bezpečnostního managementu PRŮVODCE KOMBINOVANÝM STUDIEM Metodická studijní opora BEZPEČNOST INFORMACÍ Bakalářský studijní program Veřejná správa, studijní

Více

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016 Základní teze analýzy potřeb v území v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje Únor 2016 1. Které jsou rozvojové priority kraje a jak se promítají do oblasti vzdělávání? 2. Které

Více

VÝCHODISKA BEZPEČNOSTNÍHO VÝZKUMU ČR

VÝCHODISKA BEZPEČNOSTNÍHO VÝZKUMU ČR VÝCHODISKA BEZPEČNOSTNÍHO VÝZKUMU ČR Jarmil Valášek, Petr Linhart MV-GŘ HZS ČR, Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč Abstrakt: Security situation has been changing in the world and in the territory

Více

VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2015 Ministerstvo vnitra Odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Praha 2016 Vyhodnocení plnění Koncepce boje proti extremismu pro rok

Více

CONTROLLING. Metodický list č. 1. Název tematického celku: FUNKCE CONTROLLINGU A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU

CONTROLLING. Metodický list č. 1. Název tematického celku: FUNKCE CONTROLLINGU A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU Metodický list č. 1 FUNKCE U A ZÁKLADNÍ VZTAHY VE FINANČNÍM PLÁNU Funkce a koncepce controllingu Controlling jako podsystém řízení cíle a funkce controllingu Aktuální koncepce managementu v období změn

Více

Systémy řízení EMS/QMS/SMS

Systémy řízení EMS/QMS/SMS Systémy řízení EMS/QMS/SMS Ústí nad Labem 11/2015 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení EMS Systém environmentálního managementu Systém řízení podle ČSN EN ISO 14001:2004 Podstata EMS - detailní informace

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Dotazník (B 71) Vzdělávací potřeby policejních manažerů

Dotazník (B 71) Vzdělávací potřeby policejních manažerů Dotazník (B 71) Vzdělávací potřeby policejních manažerů Vážená (ý) paní (pane), oddělení vzdělávání a rozvoje ve spolupráci s katedrou managementu a informatiky připravilo projekt výzkumu vzdělávacích

Více

Návrhy témat kvalifikačních prací (KPG)

Návrhy témat kvalifikačních prací (KPG) Návrhy témat kvalifikačních prací (KPG) Témata kvalifikačních prací si studenti volí po dohodě s konkrétními vyučujícími dle vlastního zájmu či profesního zaměření. Následně uvedená témata jsou pouze návrhem

Více

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Hradec Králové 30. 1. 2012 Dámy a pánové, vážení hosté, začátkem každého roku Vám již tradičně předkládáme informace

Více

Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, 2015-2018. Příloha 3. Indikátory účinnosti a přehled čerpání strategického plánu

Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, 2015-2018. Příloha 3. Indikátory účinnosti a přehled čerpání strategického plánu Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, 2015-2018 Příloha 3 Indikátory účinnosti a přehled čerpání strategického plánu Celkový přehled indikátorů účinnosti SPSZ Oblast I. Zaměstnanost Priorita

Více

Prezentace studentů (k jednomu tématu se mohou přihlásit maximálně 2 studenti)

Prezentace studentů (k jednomu tématu se mohou přihlásit maximálně 2 studenti) CZ54 Inženýrská pedagogika letní semestr 2014/15 navazující magisterský studijní program skupiny: P-C1K1KON, P-C1K2DST, P-C1E1, P-C1V1, P-H2IGE1, P-H2KNE1 Prezentace studentů (k jednomu tématu se mohou

Více

Koncepce prevence kriminality Pardubického kraje na období 2009-2011. Koncepce prevence kriminality Pardubického kraje na období 2009-2011

Koncepce prevence kriminality Pardubického kraje na období 2009-2011. Koncepce prevence kriminality Pardubického kraje na období 2009-2011 Koncepce prevence kriminality Pardubického kraje na období 2009-2011 Květen 2008 Zpracovatel: Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje Pracovní skupina prevence kriminality Bc. Miloslav Macela,

Více

Zamyšlení nad systémem poskytování dotací ze strukturálních fondů v rámci Společného regionálního operačního programu

Zamyšlení nad systémem poskytování dotací ze strukturálních fondů v rámci Společného regionálního operačního programu Zamyšlení nad systémem poskytování dotací ze strukturálních fondů v rámci Společného regionálního operačního programu Ing. Pavel Pešek, CSc. Fakulta sociálně ekonomická Univerzity J. E. Purkyně v Ústí

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Koncepce školního poradenského střediska: pedagogicko psychologické poradenství RaDoSt (Rada dostupná studentům) 8-HP01-028/REV0 Strana 1 (celkem14) Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2008

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2008 Spr. 88 /2009-000 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2008 S cílem zajištění základních statistických údajů o počtech případů Probační

Více

OBTÍŽNÝ BOJ S MEZINÁRODNÍ ORGANIZOVANOU KRIMINALITOU V ČR

OBTÍŽNÝ BOJ S MEZINÁRODNÍ ORGANIZOVANOU KRIMINALITOU V ČR POLICY PAPER OBTÍŽNÝ BOJ S MEZINÁRODNÍ ORGANIZOVANOU KRIMINALITOU V ČR Miroslav Nožina Listopad 2004 Ústav mezinárodních vztahů Nerudova 3 118 50 Praha 1 Tento autorský text neprošel ediční úpravou. 1

Více

Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním problematiky kvality

Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním problematiky kvality Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Katedra andragogiky a personálního řízení studijní obor andragogika studijní obor pedagogika Veronika Langrová Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO-2244/GŘ-VZ-2007 Kódové označení: VPP B Praha 14. září 2007 Počet listů: 22 Schvaluje: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...

Více

3. Procesní řízení Procesní management Procesní řízení Management procesů a změn ve veřejné správě Řízení procesů ve veřejné správě

3. Procesní řízení Procesní management Procesní řízení Management procesů a změn ve veřejné správě Řízení procesů ve veřejné správě Příloha č. 4 Akreditované vzdělávací programy indikativní seznam akceptovatelných obdobných akreditovaných vzdělávacích kurzů 1. Strategie plánování a řízení Vybrané aspekty strategického řízení Strategické

Více

Okruh č. 1: PODNIKOVÁ EKONOMIKA

Okruh č. 1: PODNIKOVÁ EKONOMIKA Okruh č. 1: PODNIKOVÁ EKONOMIKA PODNIKOVÁ EKONOMIKA ZÁKLADY 1. Cíle podniku, jejich vyjádření, uspořádání a vztahy mezi nimi. 2. Zakladatelský rozpočet. 3. Právní formy podnikání a kritéria jejich volby.

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

z pohledu MV ČR Konference s mezinárodní účastí na téma Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při řešení mimořádných událostí Brno 11. a 12.6.

z pohledu MV ČR Konference s mezinárodní účastí na téma Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při řešení mimořádných událostí Brno 11. a 12.6. Aktuáln lní otázky strategické úrovně bezpečnosti z pohledu MV ČR Konference s mezinárodní účastí na téma Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při řešení mimořádných událostí Brno 11. a 12.6.2008

Více

Předmět Kriminalistika I. Ing. Jaroslav Kothánek, Ph.D.

Předmět Kriminalistika I. Ing. Jaroslav Kothánek, Ph.D. Předmět Kriminalistika I Ing. Jaroslav Kothánek, Ph.D. Předmět kriminalistiky a její vztah k jiným vědám Pojem kriminalistiky citace Kriminalistika ISBN:80-7179-878-9 : Kriminalistika je samostatný vědní

Více

NÁRODNÍ STRATEGIE PRO PRÁCI POLICIE ČR VE VZTAHU K NÁRODNOSTNÍM A ETNICKÝM MENŠINÁM

NÁRODNÍ STRATEGIE PRO PRÁCI POLICIE ČR VE VZTAHU K NÁRODNOSTNÍM A ETNICKÝM MENŠINÁM III. MINISTERSTVO VNITRA ČR NÁRODNÍ STRATEGIE PRO PRÁCI POLICIE ČR VE VZTAHU K NÁRODNOSTNÍM A ETNICKÝM MENŠINÁM 2002 MINISTERSTVO VNITRA ČR Národní strategie pro práci Policie ČR ve vztahu k národnostním

Více

Statistická ročenka. Vězeňské služby České republiky

Statistická ročenka. Vězeňské služby České republiky Statistická ročenka Vězeňské služby České republiky 1 Vypracovala: Lucie Mäsiarová vedoucí referátu Centrální evidence vězněných osob Kontakt: 5_OSstatistiky(zavinac)grvs.justice.cz OBSAH ÚVODNÍ SLOVO...

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-401/10-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-401/10-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIA-401/10-A Soukromá střední odborná škola START, s.r.o. Adresa: Chvaletická 918, 198 00 Praha 14 Identifikátor: 600006301

Více

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Specializace v pedagogice o b o r S o c i á l n í p e d a g o g i k a pro akademický rok 2015/2016 (kombinované

Více

KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2013

KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2013 KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2013 Praha 2013 Koncepce boje proti extremismu pro rok 2013 byla schválena vládou dne 15. května 2013 usnesením č. 353. Text neprošel jazykovou ani stylistickou úpravou.

Více

1. Souhrnné informace o projektu

1. Souhrnné informace o projektu 1. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo prioritní osy: Název prioritní osy: Číslo výzvy: Název výzvy: Typ účetní jednotky: Účetní osnova: CZ.2.17 OP

Více

SWOT analýza. Město Pardubice

SWOT analýza. Město Pardubice SWOT analýza Město Pardubice Zadavatel: Město Pardubice Zpracovatel: Berman Group Datum: říjen 2007 Úvod - 3 - Kritická oblast A Ekonomický rozvoj, vzdělávání a příprava pracovní síly SWOT analýza Silné

Více

NOVÉ TRENDY VE VZDĚLAVÁNÍ VOJENSKÝCH PROFESIONÁLŮ MANAŽERŮ V ARMÁDĚ ČESKÉ REPUBLIKY

NOVÉ TRENDY VE VZDĚLAVÁNÍ VOJENSKÝCH PROFESIONÁLŮ MANAŽERŮ V ARMÁDĚ ČESKÉ REPUBLIKY NOVÉ TRENDY VE VZDĚLAVÁNÍ VOJENSKÝCH PROFESIONÁLŮ MANAŽERŮ V ARMÁDĚ ČESKÉ REPUBLIKY New Trends in Education of the Military Professional Managers in the Army of the Czech Republic pplk. Mgr. Janusz Mika,

Více

Rozšiřující studium zeměpisu pro 2. stupeň ZŠ (RZE2) - studijní plán

Rozšiřující studium zeměpisu pro 2. stupeň ZŠ (RZE2) - studijní plán Rozšiřující studium zeměpisu pro 2. stupeň ZŠ (RZE2) - studijní plán Předmět + zkratka Základy fyzické (KZFG) Základy humánní (KZHG) Základy regionální (KZRG) Krajina a životní prostředí (KKZP) Tematický

Více

Strategie migrační politiky České republiky

Strategie migrační politiky České republiky Strategie migrační politiky České republiky ZÁSADY MIGRAČNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY ZÁSADY MIGRAČNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Předkládané zásady migrační politiky formulují priority České republiky v

Více

II. Vzdělávání vedoucích úředníků

II. Vzdělávání vedoucích úředníků II. Vzdělávání vedoucích úředníků Cílová skupina a účel vzdělávání: Vzdělávání je určeno pro vedoucí úřadů, krajů, statutárních měst a pro tajemníky obcí s rozšířenou působností. Cílem vzdělávacího programu

Více

Priority orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Západočeské univerzity v Plzni

Priority orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Západočeské univerzity v Plzni Priority orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Západočeské univerzity v Plzni Význam vědeckých, výzkumných a vývojových činností na Západočeské univerzitě v Plzni se soustavně zvyšuje.

Více

KE STÁTNÍM MAGISTERSKÝM ZKOUŠKÁM

KE STÁTNÍM MAGISTERSKÝM ZKOUŠKÁM UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHO VY A SPORTU TEMATICKÉ OKRUHY KE STÁTNÍM MAGISTERSKÝM ZKOUŠKÁM VOJENSKÁ TĚLOVÝCHOVA I. SPOLEČENSKOVĚDNÍ PŘEDMĚTY Filosofie sportu 1. Pojmová reflexe kinantropologie

Více

Zdraví 2020 Evropský politický rámec podpory vládních a společenských aktivit pro zdraví a blahobyt

Zdraví 2020 Evropský politický rámec podpory vládních a společenských aktivit pro zdraví a blahobyt Zdraví 2020 Evropský politický rámec podpory vládních a společenských aktivit pro zdraví a blahobyt Historický vývoj I. 1978: Zdraví pro všechny do roku 2000 mezinárodní konference o primární zdravotní

Více

4. Ochrana přírody a krajiny

4. Ochrana přírody a krajiny 4. Ochrana přírody a krajiny vzrůstající trend uvědomování si významu a nízká účelnost hospodaření s pitnou 1 širších souvislostí životního prostředí 1 vodou 2 veřejná zeleň a městské lesy 2 neřešené ekologické

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2019 s výhledem na 2. pololetí 2019

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2019 s výhledem na 2. pololetí 2019 B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 6. prosince 2018 č. 45 Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2019 s výhledem na 2. pololetí

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2016 s výhledem na 2. pololetí 2016

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2016 s výhledem na 2. pololetí 2016 B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 18. ledna 2016 č. 14 Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2016 s výhledem na 2. pololetí 2016

Více

Seznam použitých zkratek... 15 Předmluva ke čtvrtému vydání... 17 DÍL PRVNÍ: OBECNÁ ČÁST... 19

Seznam použitých zkratek... 15 Předmluva ke čtvrtému vydání... 17 DÍL PRVNÍ: OBECNÁ ČÁST... 19 Obsah Seznam použitých zkratek... 15 Předmluva ke čtvrtému vydání... 17 DÍL PRVNÍ: OBECNÁ ČÁST... 19 KAPITOLA I: Pojem, předmět a úkoly kriminologie... 21 1 Pojem a předmět kriminologie... 21 2 Základní

Více

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví Specialista v organizaci a řízení ve zdravotnictví I. Organizace a řízení 1. Filozofie pojetí moderního

Více

ZÁVAZNÁ METODIKA SYSTÉMU VČASNÉ INTERVENCE

ZÁVAZNÁ METODIKA SYSTÉMU VČASNÉ INTERVENCE Příloha č. 3 ZÁVAZNÁ METODIKA SYSTÉMU VČASNÉ INTERVENCE A TÝMŮ PRO MLÁDEŽ pro rok 2007 Resumé OBSAH Úvod I. Principy Systému včasné intervence 1. Cíle SVI 2. Zásady práce SVI 3. Cílové skupiny klientů

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015 UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015 Hradec Králové 2010 Obsah

Více

MODUL MANAGEMENT KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI V PODMÍNKÁCH UNIVERZITY OBRANY

MODUL MANAGEMENT KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI V PODMÍNKÁCH UNIVERZITY OBRANY Petr HRŮZA 1 MODUL MANAGEMENT KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI V PODMÍNKÁCH UNIVERZITY OBRANY Abstract: The article introduces the module cyber security at the University of Defence. This is a new module. University

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce Bezpečnostní rady státu na 2. pololetí 2016 s výhledem na 1. pololetí 2017

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Plán práce Bezpečnostní rady státu na 2. pololetí 2016 s výhledem na 1. pololetí 2017 B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 20. července 2016 č. 49 Plán práce Bezpečnostní rady státu na 2. pololetí 2016 s výhledem na 1. pololetí

Více

1 Veřejný sektor a veřejná správa

1 Veřejný sektor a veřejná správa OBSAH 1 Veřejný sektor a veřejná správa.................................. 13 1.1 Státní zásahy příčiny a důsledky, vznik veřejného sektoru......... 14 1.2 Rozhodování o netržních aktivitách. Teorie veřejné

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5.

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5. MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5.2015) V rámci MAS Lednicko-valtický areál, z.s je identifikována 1

Více

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 Obsah Úvod... 2 VIZE... 4 Struktura akčního plánu... 5 Strategická cesta 1: Čím dříve, tím lépe... 6 Strategická cesta

Více

Příloha 4: Přehled krajských programů

Příloha 4: Přehled krajských programů Příloha 4: Přehled krajských programů Kraj Program/podprogram/grantové schéma/dotační titul Kód aktivit Liberecký Podpora hospodářského rozvoje 16, 35 Podpora sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, popř.

Více

Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA. Komu určeno: Cíle studia: MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium

Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA. Komu určeno: Cíle studia: MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA Komu určeno: Studium je určeno všem podnikatelům, manažerům, vedoucím pracovníkům

Více

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ RADA PRO VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ 1. Úvod Národní politika výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2009 až 2015

Více

Výroční zpráva. Justiční akademie. za rok 2015

Výroční zpráva. Justiční akademie. za rok 2015 Výroční zpráva Justiční akademie za rok 2015 Obsah ÚVODNÍ SLOVO...4 ZÁKLADNÍ INFORMACE O JUSTIČNÍ AKADEMII...6 I. VZDĚLÁVÁNÍ...8 1 Vzdělávání soudců a státních zástupců...8 1.1 Civilní soudnictví...8 1.2

Více

Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách. Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010

Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách. Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010 Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010 Poptávka po absolventech Deleguje moc Společnost Uplatňuje moc Financuje

Více

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část kč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016 Prováděcí část 3. Komunitního plánu sociálních služeb 2013-2016 kční plán sociálních služeb byl schválen usnesením č. 14 na 27. schůzi Rady města konané

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Univerzitní nám. 1934/3, Karviná, 73340 Tel.: 596 398 111,, fax: 596 312 069 E-mail: dekanat@opf.slu.cz, WWW Stránka: www.opf.slu.cz

Více

Program prevence rizikového chování

Program prevence rizikového chování Program prevence rizikového chování na roky 2012 2015 Jednotlivé aktivity a jejich vyhodnocení k 31. 12. 2015 1. Program prevence rizikového chování dotační titul města Pro roky 2012-2015 byla pro oblast

Více

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Odbor architektury plánování a rozvoje MěÚ Uherské Hradiště, Mepco, s.r.o. Strana 1 Úvod Strategický plán rozvoje města Uherské

Více

Úkoly odborů Magistrátu hlavního města Prahy a zvláštních organizačních jednotek Magistrátu hlavního města Prahy v přenesené působnosti

Úkoly odborů Magistrátu hlavního města Prahy a zvláštních organizačních jednotek Magistrátu hlavního města Prahy v přenesené působnosti Příloha k nařízení ředitele Magistrátu č. 1/2016 Úkoly odborů Magistrátu hlavního města Prahy a zvláštních organizačních jednotek Magistrátu hlavního města Prahy v přenesené působnosti Odbor "Kancelář

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

Témata bakalářských a diplomových prací pro akademický rok 2010-2011. MUDr. Milada Bezděková, Ph.D.

Témata bakalářských a diplomových prací pro akademický rok 2010-2011. MUDr. Milada Bezděková, Ph.D. MUDr. Milada Bezděková, Ph.D. Geriatrická péče o seniory - zařízení a služby pro seniory. Paliativní péče v České republice. Prevence zubního kazu v regionu. Systém zdravotnictví ve vybrané zemi - srovnání

Více

STÁTNÍ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA BAKALÁŘSKÝ STUPEŇ. (platnost od 1. 11. 2014)

STÁTNÍ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA BAKALÁŘSKÝ STUPEŇ. (platnost od 1. 11. 2014) STÁTNÍ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA BAKALÁŘSKÝ STUPEŇ (platnost od 1. 11. 2014) A. HUMÁNNÍ GEOGRAFIE A HUMÁNNÍ GEOGRAFIE ČR 1. Vývoj, struktura a rozmístění obyvatelstva ve světě Antropogeneze člověka a vývoj počtu

Více

Zdravotně sociální problematika z pohledu VÚPSV, v.v.i. aktuální poznatky a priority pro další výzkum. Ladislav P r ů š a Praha, 13.

Zdravotně sociální problematika z pohledu VÚPSV, v.v.i. aktuální poznatky a priority pro další výzkum. Ladislav P r ů š a Praha, 13. Zdravotně sociální problematika z pohledu VÚPSV, v.v.i. aktuální poznatky a priority pro další výzkum Ladislav P r ů š a Praha, 13. ledna 2015 představení VÚPSV, v.v.i. první výzkumné pracoviště v resortu

Více

Analytik provozu prodejen maloobchodu (kód: 66-035-N)

Analytik provozu prodejen maloobchodu (kód: 66-035-N) Analytik provozu prodejen maloobchodu (kód: 66-035-N) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Obchod (kód: 66) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 5 Odborná způsobilost

Více

PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 A NEZISKOVÝ SEKTOR. Ing. Michal Rozkopal

PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 A NEZISKOVÝ SEKTOR. Ing. Michal Rozkopal PROGRAM ROZVOJE JIHOČESKÉHO KRAJE 2014-2020 A NEZISKOVÝ SEKTOR Ing. Michal Rozkopal Program rozvoje Jihočeského kraje 2014-2020 Vize PRK 2014 2020: Jihočeský kraj bude atraktivním regionem posilujícím

Více

Podnikatelská informatika obor šitý na míru

Podnikatelská informatika obor šitý na míru Podnikatelská informatika obor šitý na míru Doc. Ing. Jan Skrbek, Dr., Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky Hospodářská fakulta Technické univerzity v Liberci Voroněžská 13 46117 Liberec 1. Úvod

Více

2007-2008. Ročenka konkurenceschopnosti České republiky

2007-2008. Ročenka konkurenceschopnosti České republiky 2007-2008 Ročenka konkurenceschopnosti České republiky ROČENKA KONKURENCESCHOPNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY ROČENKA KONKURENCESCHOPNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY 2007 2008 ROČENKA KONKURENCESCHOPNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY Kolektiv

Více

Přehled důležité legislativy vztahující se ke krizovému řízení a řešení krizových situací a mimořádných událostí

Přehled důležité legislativy vztahující se ke krizovému řízení a řešení krizových situací a mimořádných událostí Přehled důležité legislativy vztahující se ke krizovému řízení a řešení krizových situací a mimořádných událostí Obecná legislativa krizového managementu Ústavní zákon České národní rady č. 1/1993 Sb.,

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj

Ministerstvo pro místní rozvoj Ministerstvo pro místní rozvoj VÝZKUMNÝ PROGRAM MINISTERSTVA PRO MÍSTNÍ ROZVOJ NA LÉTA 200 2011 Název: VÝZKUM PRO ŘEŠENÍ REGIONÁLNÍCH DISPARIT ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU SOUTĚŽ VE VÝZKUMU A VÝVOJI

Více