Jídelní lístek. Kde není vína, není lásky. Euripides

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jídelní lístek. Kde není vína, není lásky. Euripides"

Transkript

1 Jídelní lístek Kde není vína, není lásky. Euripides

2 Nabízíme Vám vína především z moravských oblastí. Proč také hledat někde jinde, když to nejlepší máme doma? Můžete si ale vybrat také z nabídky italských, francouzských a portugalských vín. Vína rozlévaná a sudová - bílá, červená, šumivá 0,2 l Ryzlink vlašský 36,- Kč Moravský muškát 36,- Kč Modrý Portugal 36,- Kč Frankovka 36,- Kč Lambrusco bílé, růžové, červené 36,- Kč Domaine de Font Neuve 2011 červené Francie 0,25 l 75,- Kč Bílá a růžová vína 0,75 l Müller Thurgau jakostní suché /Vinné sklepy Lechovice/ 165,- Kč Víno zelenkavě žluté barvy s jemně muškátovým až vanilkovým buketem. Pro nižší obsah kyselin a harmonickou chuť je víno velice oblíbené. Vysoké kvality dosahuje ve Znojemské vinařské oblasti. Vhodně doplňuje veškeré ryby, telecí maso, krůtu, zeleninové polévky a bílé měkké sýry. Rulandské bílé jakostní suché /Vinné sklepy Lechovice/ 165,- Kč Víno, které svým delším zráním nabývá na kvalitě a dostává svou typickou chuť a buket. Vyznačuje se zlatozelenou barvou. Vyvažuje hutnější úpravy telecího nebo drůbežího masa, měkké sýry s bílou plísní a hustší polévky. Ryzlink rýnský - jakostní suché /Vinné sklepy Lechovice/ 165,- Kč Výborné víno se svěží chutí i vůní. Svěží kyselinka poskytuje tomuto vínu skvělou chuť i při delším zrání. Jeho vůně se popisuje jako vůně lipového květu. Podáváme k drůbežím jídlům a lehkým předkrmům. Tramín červený jakostní suché - /Vinné sklepy Lechovice/ 185,- Kč Patří mezi vína s výraznou, plnou, kořeněnou chutí. Barva je intenzivní, zlatožlutá. Víno má nižší obsah kyselin. Vhodný k sýrům typu Čedar, pečenému kuřeti či krůtím řízkům, ale i ke sladkým jídlům. Veltlínské zelené jakostní suché - /Vinné sklepy Lechovice/ 165,- Kč Pomalu a pozdně zrající odrůda se vyznačuje jemně kořeněnou, ve znojemské podoblasti až hořkomandlovou chutí, mírně medovou vůní a typickou nazelenalou barvou. Podává se k tvrdým sýrům, mořským rybám, řízkům, dušenému kuřeti, kachně, huse a pečeným játrům.

3 Symposion 2012 bílé víno suché /AMPELOS/ 230,- Kč Opravdová světová rarita. Víno je vyrobené ze 110 odrůd révy vinné. S vůní tropického ovoce a pikantní chutí liči. Je neobyčejně vyvážené chuti. Víno by si zasloužilo označení s přívlastkem. Krystalky vinného kamene jsou dokladem šetrného zpracování vína. Hodí se k bílým masům, rybám, těstovinám. Cardal bílý 2011 Portugalsko Cardal bílý, od výrobce Quinta da Alorna, se vyrábí z odrůd Portuguesas Fernão Pires a Moscatel z oblasti Tejo. Vůni ovocnou a květinovou, jemnou svěží chuť s tóny tropického ovoce doplňuje příjemná kyselinka. Podává se k lehkým pokrmům, salátům a grilovaným rybám. Zweigeltrebe rosé 2012 kabinetní polosuché /AMPELOS/ 280,- Kč Víno příjemného aroma s chutí třešňového kompotu. Krystalky vinného kamene jsou dokladem šetrného zpracování vína. Víno je příjemně jemné a zakulacené, velmi osvěžující. Hodí se například k těstovinám či zelným salátům. Chardonnay pozdní sběr sladké /Vinné sklepy Lechovice/ V Lechovicích se od nepaměti pěstuje ve smíšených výsadbách s Rulandským bílým. V současnosti patří nepochybně se Sauvignonem mezi velice módní a současně nejkvalitnější bílá vína oblasti. Při usměrněné sklizni, tzn. ostříháním, ještě nevyzrálých hroznů voní po zelených jablkách. Stárnutím přichází vůně akátu, citrónu, medu a nakonec lískových oříšků. Doplňuje slavnostní příležitosti a jídla s bílým masem na smetanových omáčkách, k paštikám a k plodům moře. Ryzlink rýnský pozdní sběr polosladké /VS Lechovice/ Právem bývá označován králem vín. Výborné víno s výraznou chutí a vůní. Svěží kyselinka uchovává tomuto vínu skvělou chuť i po delší době zrání. Svým buketem je přirovnáván k vůni lipového květu. Chutná k tvrdým sýrům, telecímu masu, rybám i studeným předkrmům. Ryzlink rýnský 2011 pozdní sběr polosladké /Novosedly Vinofol/ Jiskrně čisté víno se zeleno-žlutou barvou a odlesky slonové kosti. Vůně je čistá, výraznější s nádechem mirabelek a nektarinek s pikantními podtóny čerstvě sečené louky. Chuť je plnější, výraznější, hřejivá s bohatou kyselinou s převládajícími tóny žlutého ovoce a čerstvých bylinek. Dlouhý hřejivý závěr. Vhodné k drůbežím masům a jemným omáčkám. Ryzlink vlašský pozdní sběr suché /Vinné sklepy Lechovice/ Právem bývá označován králem vín. Vzhlédneme - li k barvě, spatříme paprsky s jemným příjemně zelenkavým nádechem. Výrazné ovocné aroma drobného ovoce je doplněno jemně medovou chutí s příjemnou svěží kyselinkou. Víno je lahodné a odrůdově vyzrálé. Možno kombinovat s řízkem, vepřovou pečení, kuřetem na slanině, kachnou, husou či pečenými játry.

4 Muškát moravský 2011 kabinet suché /Vinné sklepy Lechovice/ Původní moravský kříženec odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube. Lahodné víno světle žluté barvy, harmonické, s nižším obsahem kyselin a výrazným muškátovým aroma. Pokud jste jedli hrozny Moravského muškátu, věřte, že to zažijete podruhé, když pozřete doušek tohoto vína. Výtečné víno k paštikám, neutrálním jídlům a k mořským plodům. Sauvignon VOC suché /Vinné sklepy Lechovice/ Víno světle žluté barvy, s výraznou černorybízovou vůní, plné, tělnaté, suché, s jemnou kyselinkou v dochuti. Ideální jako doprovod pokrmů z kuřecího masa, mořských ryb, těstovin s mořskými plody či kozího sýry. Muškát Ottonel 2011 pozdní sběr suché /Vinařství Žůrek/ Odrůda, původem z Francie, je kříženec Chrupky a Muškátu žlutého. Víno má středně žlutou barvu. Vůně jemná, muškátová, připomínající květ černého bezu. V chuti plné, příjemné, dobře vyvážené v harmonii s kyselinkou. Doporučujeme k husím jatýrkám, jemným paštikám i k dezertům. Veltlínské červené rané pozdní sběr - suché/ VS Lechovice/ Odrůda pochází z Itálie, její hrozny jsou červené barvy. Víno je charakteristické jemnou, neutrální vůní vinných hroznů, nižší kyselinkou a širší extraktivní chutí, barva zlatožlutá. Doporučujeme k omáčkám a masům. Veltlínské zelené pozdní sběr suché /Novosedly Vinofol/ Velmi stará odrůda, která se hojně podávala u císařského dvora ve Vídni i Schönbrunnu v dobách slávy vídeňských valčíků. Barva zářivá, světle olivová se zlatými odlesky. Čistá, pikantně výrazná vůně zeleného pepře, podzimních jablek, jádřince a čerstvé meduňky. Středně plná až plnější chuť s výraznější kořenitostí a hořko-sladko-kyselou příchutí podzimních jablek. Podává se k tvrdým sýrům, mořským rybám, dušenému kuřeti, kachně, huse a těstovinám. Rulandské bílé 2011 výběr z hroznů polosuché /Vinařství Žůrek/ 330,- Kč Odrůda je původem z Francie a je rozšířena po celém světě. Víno je vyrobeno z vysoce kvalitních hroznů, dosahujících vysoké cukernatosti. Barva je světle žlutá až nasládlá, vůně výrazná, květnatá, připomínající chlebovku, hrušky a broskve. V chuti plné, extraktivní, vhodné k archivaci. Výborně se hodí k uzené rybě, pernaté zvěři a měkkým sýrům. Pálava výběr z hroznů polosladké /Vinné sklepy Lechovice/ 360,- Kč Není snad jiné odrůdy, která Lechovické pěstitele proslavila více u nás i v zahraničí, než odrůda Pálava. Pálava vznikla křížením odrůd Műller Thurgau a Tramín. Víno je aromatické, ale na rozdíl od Tramínu je chuť uhlazenější. Vysoká cukernatost hroznů byla dosažena delším zráním na keři. Lehce kořeněné intenzivní aroma vyzrálé Pálavy příjemně podtrhuje zlatavá barva a vyšší obsah zbytkového cukru. Víno doporučujeme k sladkým předkrmům, dezertům nebo tučným sýrům.

5 Hibernal výběr z hroznů sladké /AMPELOS/ 330,- Kč Hibernal je středně pozdní až pozdní, moštová odrůda révy, určená k výrobě bílých vín, která byla vyšlechtěna roku 1944 v Německu, kříženec odrůd a Ryzlink rýnský. Víno příjemné vůně černého rybízu s příjemnou medovou chutí a částečnými tóny liči. Rozkošné sladké víno vhodné k dezertům. Madeira DOC - Portugalsko /alkohol 20 % obj./ 0,05 / 40,- Kč 395,- Kč Jakostní likérové víno, vzniklé scelením vín s průměrným stářím 3 roky. Z oblasti Madeira Portugalsko z oblasti J. Faria & Filhos, Lda. Nazlátlá barva, ve vůni i v chuti vystupují ořechy. Dochuť je dlouhá a elegantní. Podává se jako aperitiv i digestiv nebo k ořechům a sušeným plodům. Camas Pinot Noir Anne de Joyeuse Francie 380,- Kč Vinice se nacházejí v údolí horního toku řeky Aude. Pyrenejská odrůda Pinot Noir benefituje z místního klimatu s velkým teplotním rozsahem a jílovo-vápencových půd a štěrkopísků. Výrazná vůně červeného ovoce s tónem třešňových pecek. Vláčné a vyvážené víno, které skvěle doplňuje jehněčí plec nebo kýtu plněnou česnekem a bílými fazolemi. Domaine de Grezan Chardonnay 2012 Château Grezan Francie 460,- Kč Barva světle žlutá se stříbrnými odlesky. Vůně citrusů, manga a bílých květů. Chuť svěží s nádechem kyselosti. Dochuť šťavnatých čerstvých vinných hroznů. Výtečné víno reprezentující svojí odrůdu. Doporučuje se archivovat od r do r Vhodné ke grilovaným rybám (např. losos), bílému maso, rozpečeným sýrům, lanýžům, foie gras a houbám. Pinot Grigio Lison Itálie (Venezia) DOC 230,- Kč Slámově žluté víno pocházející z oblasti Lison Pramaggiore s vůní lehce připomínající sasanku, s chutí svěží a vyrovnanou. Víno je vhodné k rybám a polévkám. Frascati Superiore DOC Itálie 230,- Kč Velmi známé bílé víno Itálie ze zóny Frascati v blízkosti Říma, připravené z odrůd Malvasia bianca di candia, Malvasia del Lazio a Greco. Slámově žluté víno s lehkým aroma s tónem vanilky. Sametově hebké a vyvážené. Chuť je velmi šťavnatá s tóny zralého ovoce a nádechem hroznového cukru, který zanechává příjemný dojem. Vynikající k těstovinám, salátům, a lehkým předkrmům. Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl." Jan Werich

6 Červená vína 0,75 l Cabernet Sauvignon jakostní suché /VS Lechovice/ 185,- Kč Velmi pozdně zrající odrůda. Vyžaduje záhřevné půdy pro lepší vyzrávání, jen na takových pak poskytuje víno s rubínově červenou barvou, v chuti připomínající černý rybíz. Doporučujeme podávat k silně kořeněným jídlům a biftekům. Frankovka 2011 jakostní suché /Vinné sklepy Lechovice/ 165,- Kč Barva granátově červená. Víno obsahuje dostatek kyselin, které dodávají vínu skvělou svěží chuť. Hodí se k uzeným sýrům, těstovinám, bifteku, kachně nebo ke kořeněným úpravám mas. Modrý Portugal jakostní suché /Vinné sklepy Lechovice/ 185,- Kč Červené víno, jemné, lahodné až květinové chuti bez výraznějšího obsahu kyselin a trpkého taninu, je sametově měkké, se sytě červeným až granátovým zbarvením. Doporučujeme podávat k tmavému masu a polévkám. Rulandské modré - jakostní suché /Vinné sklepy Lechovice/ 185,- Kč Odrůda s malým hroznem, připomínajícím šišky borovice a s menším množstvím barviv, poskytuje vína s cihlově červenou barvou, sametovou chutí a vůní. Stářím nabývá na jakosti. Doporučujeme podávat k tmavému masu a polévkám. Neronet odrůdové jakostní suché /AMPELOS/ 210,- Kč Víno plně višňové vůně s kouřovým nádechem a kávovou až čokoládovou chutí. Krystalky vinného kamene jsou dokladem šetrného zpracování vína. Výtečně se hodí k tmavým masům a zrajícím sýrům. Frankovka pozdní sběr suché /Vinné sklepy Lechovice/ Vína z Frankovky se vyznačují příjemnou, ale vyšší kyselinkou a tvrdší chutí s vyšším obsahem tříslovin. Ve vůni můžeme hledat ostružiny nebo skořici. Víno je rubínové barvy s fialovými odlesky. Doporučujeme ke zvěřině, tmavým masům, ušlechtilým sýrům a k těstovinám. Modrý Portugal pozdní sběr suché /Vinné sklepy Lechovice/ Červené víno jemné lahodné až květinové chuti bez výraznějšího obsahu kyselin a trpkého taninu, a proto je sametově měkké, se sytě červeným až granátovým zbarvením. Doporučujeme k pečeným masům a různým úpravám hub. Rulandské modré pozdní sběr suché /VS Lechovice/ Je tradiční odrůdou jak na Moravě, tak i v Čechách. Víno s cihlově červenou barvou, sametovou chutí a vůní. V chuti připomínající sušené švestky a výrazné komplexní vůně s tóny přezrálých hroznů, hrozinek. V chuti je víno plné s dlouhým dozníváním všech vjemů. Při stolování se doporučuje k pečeným masům, zvěřině a pernaté zvěři.

7 Montepulciano d Abruzzo DOC Itálie Víno je husté, kompaktní, s pěkným aroma, přitom měkké a šťavnaté. Kořeněný buket připomíná zralé ostružiny a třešně. Nekomplikované, svěží a přátelské víno pro každý den. Doporučujeme k těstovinám, uzeninám, šunce, drůbeži, pizze nebo jemným sýrům. Chianti Cecchi DOCG Itálie Chianti produkované téměř výhradně z odrůdy Sangiovese. Barva vína je granátová s lehkými fialovými odlesky. Aroma je vysoce ovocné a evokuje tóny zralých třešní a višní. V chuti dominuje ovocnost s decentním taninem. Jemné, středního těla. Ruční sběr hroznů na konci září. Víno zraje v dubových sudech Barrique 9 12 měsíců, dále dozrává v láhvi minimálně 2 měsíce. Vynikající k těstovinám s masovým ragú. K lehčím úpravám mas. Portas da Herdade 2011 Portugalsko Toto červené víno od výrobce Herdade da Farizoa se vyrábí z odrůd Aragonês (40%), Trincadeira (40%), Alicante Bouschet z oblasti Alentejo. Rubínová barva, plná ovocná vůně po červeném ovoci, čokoládě a koření doplněná elegancí vanilky. Vyvážená plná chuť s dlouhým závěrem. Výtečně se hodí k červeným masům, zvěřině a zrajícím sýrům. Domaine de Font Neuve 2011 červené Francie 0,25 / 75,- Kč 225,- Kč Červené víno Domaine de Font Neuve Vám přináší kombinaci výběru z odrůd, které dávají tomuto vínu vyváženou chuť a barvu s tóny fialové. Vinná réva: Syrah, Grenache, Merlot a Cabernet Franc. V ústech je svěží a lahodné, jeho výraz je ovocný. Velmi dobře se hodí ke grilovaným masům a zelenině. La Ciboise M. Chapoutier Francie 395,- Kč Kamenitá a písčitá půda na úpatí pohoří Luberon. Během sklizně jsou vybírány zralé hrozny vinné révy Grenache and Syrah. Barva červený granát - jasný, čirý s purpurovými odlesky. Chuť komplexní, delikátní s tóny koření (muškátový oříšek, pepř) a černého ovoce. V ústech zůstává jemná chuť s tóny černého ovoce (borůvky, ostružiny, rybíz). La Ciboise si můžete dopřát k vepřové pečeni, jehněčímu, ke kachnímu a kuřecímu, dále k sýrům a dokonce i k některým pizzám. Vista Allegre Fine Ruby DOC - Portugalsko 0,05 / 40,- Kč 395,- Kč Víno intenzivní barvy a výrazné ovocné vůně po fialkách a moruších. Plná sametová chuť s dobrými tříslovinami. Z oblasti Douro od výrobce Vallegre. Doporučujeme podávat lehce vychlazené jako aperitiv nebo k dezertům, sýrům, uzenkám či sušené šunce. Alkohol 20 % obj. Château de La Place Bruno a Christine Duhamel Francie 480,- Kč Château de La Place je jasné a plné víno s lehce dřevitými / vanilkovými tóny. Vynikající klasické víno z regionu Bordeaux - Côte de Bourg, které zraje v sudech. Vinná réva: 90% Merlot, 10% Malbec. Výborné v kombinaci s kachními konfity, dušeným a pečeným hovězím masem, houbovým koláčem, sýrovými talíři, krůtím, telecím, jehněčím a skopovým masem.

8 Sekty & Champagne 0,75 l Sekt Lechovice brut 340,- Kč Jemné suché šumivé víno s čerstvou ovocnou vůní, vyrobené tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi. K výrobě byla použita kupáž odrůd Chardonnay a Rulandské bílé. Sekt Lechovice demi sec 340,- Kč Jemné polosuché šumivé víno s čerstvou ovocnou vůní, vyrobené tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi. K výrobě byla použita kupáž odrůd Chardonnay a Rulandské bílé. Bohemia sekt demi sec 225,- Kč Proslulé šumivé víno, které si již více než 40 let získává milovníky sektů svou harmonickou jemně polosuchou chutí a svěží středně plnou květnatou vůní. Pro jeho výrobu sekundárním kvašením francouzskou metodou Charmat jsou vybírána vysoce kvalitní bílá vína a ta jsou do základního cuvée pečlivě sestavována podle originální receptury. Bohemia sekt brut 235,- Kč Vysoce ušlechtilé šumivé víno s jemnou a svěží vůní, harmonickou chutí s příjemně vystupujícími kyselinami a jemným dlouhotrvajícím perlením. Hlavní podíl v cuvée tvoří odrůdy Ryzlink vlašský a Veltlínské zelené. Je doporučován jako aperitiv a neopakovatelné je jeho podávání ke studené snídani. Mionetto Prosecco DOC Treviso extra dry 350,- Kč Toto šumivé víno vyniká směsí různorodých vůní a aromat, od květin a ovoce až po med, květy akácie a meruňky. Jemné a suché díky velmi výrazné kyselince, s ovocně delší dochutí a bohatějším perlením. Champagne Brut Marc Lemoine 990,- Kč Marc Lemoine Champagne Brut má krásnou světle žlutou barvu a svěží vůni, která je charakteristická pro bílé ovoce a cukroví. Při degustaci objevíte tóny vanilky a opečeného chleba. Toto šampaňské je velmi osvěžující. Díky přítomnosti Chardonnay je jeho chuť dlouhá a zanechává příjemný pocit svěžesti a ovocné minerality. Vinná réva: 45% Chardonnay, 12% Pinot Black a 43% Pinot Meunier.. Nealkoholická vína Carl Jung 0,75 l Ryzlink bílé víno Vin rosé růžové víno Merlot červené víno Odrůdová de-alkoholizovaná vína. Užijte si zdravý životní styl s tímto zdraví prospěšným a přitom sofistikovaným nápojem, vyráběným pomocí jemné extrakce alkoholu z vybraných vín.

9 V I N A Ř S K Ý S L O V N Í K Jakostní víno s přívlastkem (neboli přívlastkové víno) je nejvyšší kategorií vín České republiky. Mezi základní požadavky výroby patří stanovená cukernatost hroznů, absence dodatečných přísad a použití hroznů maximálně tří různých odrůd. Z veškerého vyrobeného vína v České republice zaujímají přívlastková vína jen kolem 10%. Kromě samotné výroby jsou specifikovány i požadavky na pěstování, sklizeň, skladování a obsah etiket lahve: Podle cukernatosti použitých hroznů (NM = normalizovaný moštoměr stanovuje cukernatost vína) a dalších aspektů rozlišujeme tyto přívlastky: Kabinet Cukernatost hroznů min. 19 NM. Kabinetní vína bývají obvykle suchá (veškerý cukr prokvasil na alkohol), v případě výroby sladkého vína bývá obsah alkoholu velmi nízký (nepřekračuje 9%). Obsah extraktu bývá kolem g/l. Kabinety jsou obvykle lehčí kvalitní vína, která jsou vhodná k běžnému stolování. Pozdní sběr Cukernatost hroznů dosáhla min. 21 NM. Pozdní sběry jsou vyráběny z dobře vyzrálých hroznů, takže se často vyznačují výrazným odrůdovým charakterem. Vína bývají spíše polosuchá; při vyzrálejších hroznech by obsah alkoholu u suchého vína mohl překročit 14%. U sladkých vín pak obsah alkoholu nepřekračuje 11%. Extrakt typicky g/l. Výběr z hroznů Hrozny vyzrály min. na 24 NM. Vyzrálost hroznů bývá prakticky vždy nadprůměrná a to nejen co do obsahu cukru, ale i charakteru (např. u odrůdy Sauvignon není problém dosahovat odpovídající cukernatosti, ale přesto může u nižších přívlastků vykazovat nevyzrálé trávové tóny). Červené odrůdy v našich podmínkách přes 24 NM dozrávají výjimečně. Výběr z bobulí Hrozny vyzrály min. na 27 NM. Hrozny byly sklízeny ručně. Výběr z bobulí představuje kategorii nejvyšší přirozené zralosti. Vína vyšších přívlastků již nedosahují vyšší koncentrace cukru přirozeným zráním, ale přezrálostí, sesycháním na keři, cibébovatěním, vymrzáním, nebo sušením. Bobulové výběry jsou často sladké s obsahem alkoholu kolem 12%. Polosladká vína prakticky vždy přesahují 13% alkoholu, někdy i velmi výrazně. Extraktivnost bývá vysoká, kolem g/l. Pro vysokou kvalitu a obsah zbytkového cukru se výběry z bobulí nepoužívají pro běžné stolování, ale spíše ke slavnostním příležitostem nebo jako doplňky kvalitních dezertů. Výběr z cibéb Hrozny vyzrály min. na 32 NM, byly sklízeny ručně. Výběr z cibéb klade velmi vysoký důraz na vyzrálost hroznů, které v našich podmínkách může být dosaženo prakticky jen přezrálostí nebo účinky botrytidy. Vína jsou téměř výlučně vyráběna jako sladká s výrazným zbytkovým cukrem ( g/l) a středním obsahem alkoholu (10-13%). Typická je vyšší viskozita, na které se krom cukru podílí i velmi vysoký podíl extraktu (30-50 g/l). Ledové víno Hroznový mošt dosáhl min. 27 cukernatosti. Hrozny byly sklízeny ručně a sklizeň proběhla za mrazu alespoň -7 C a během sklizně i zpracování zůstaly hrozny zmrzlé. Ledové víno je vyráběno ponecháním hroznů na vinici do příchodu mrazů a následným sklízením bobulí, které jsou lisovány ještě zmrzlé, aby se uvolnilo co nejméně vody a co nejvíce extraktivních látek, kyselin a cukrů. Ledová vína mají střední nebo nižší obsah alkoholu, vysoký zbytkový cukr (často kolem 200 g/l) i extraktivnost (>30 g/l).

10 Slámové víno Hroznový mošt dosáhl min. 27 cukernatosti. Hrozny byly sklízeny ručně a byly před zpracováním min. 3 měsíce přirozeně sušeny na slámě, rákosu, nebo volně zavěšené. Slámové víno se získává lisováním seschlých hroznů, jejichž bobule připomínají hrozinky. Odstraněním části obsahu vody dochází (podobně jako u ledového vína) ke koncentraci cukrů, kyselin a extraktivních látek, ale probíhající biochemické změny dávají výslednému vínu poněkud odlišný charakter. Typický je nižší obsah alkoholu a vysoký zbytkový cukr (>200 g/l) s extraktem přes 40 g/l. V Česku jsou oproti Slovensku, Rakousku a Německu přísnější podmínky pro výrobu přívlastkových vín co se kvality moštu týče. Kvůli odlišným kvalitativním požadavkům není možné české a německé přívlastky přímo srovnávat (je to i jedním z důvodů, proč bývají v přímém srovnání německá přívlastková vína levnější). Svatomartinská vína Na sv. Martina ( ) jsou většinou vína z raných odrůd vykvašená a vyčištěná. Dají se ochutnávat jako mladá vína, která mají svůj půvab, protože jsou svěží s primárním aroma, se zbytky nedokvašeného cukru. Proto se těší zvýšenému zájmu konzumentů. U nás je Svatomartinské chráněná známka pro mladé červené či růžové víno z Modrého Portugalu nebo Svatovavřineckého či mladé bílé víno odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené rané nebo Muškát moravský. Podobně jako Beaujolais Primeur, které přichází každoročně do prodeje třetí čtvrtek v listopadu. Taktéž Vino Nuovo v Itálii. Barique Je dubový sud o obsahu asi 225 l, který se používá k vyzrávání vín. Sudy se vyrábějí z amerického nebo francouzského dubu a pro uložení vína se mohou použít pouze třikrát. Víno ze dřeva sudu vyluhuje aromatické látky (vanilin, laktony, třísloviny a nezkvasitelné sacharidy). Délka ležení vína v barikovém sudu záleží na zkušenostech sklepmistra a požadavcích na konečné aroma a chuť vína. Pokud je tato doba příliš dlouhá, pak vonné a chuťové látky ze sudu překryjí odrůdový buket vína. Po dožití jako vinné sudy se v barikách někdy ještě nechávají zrát lihoviny jako např. rum, whisky apod. Burčák Burčák je definován jako částečně zkvašený hroznový mošt obsahující nejméně 1 % obj. skutečného obsahu alkoholu a nejvýše 3/5 celkového obsahu alkoholu. Musí přitom být získán výlučně z vinných hroznů sklizených a zpracovaných v ČR. V podstatě tato definice znamená, že burčákem je kvasící hroznový mošt, který obsahuje alespoň 40 % nezkvašených cukrů. Je to oblíbený nápoj v ČR a v Rakousku. Obsahuje vysoké množství vitamínů skupiny B. Dodatek dle vinařského zákona: Nabízen může být mezi 1. srpnem a 30. listopadem kalendářního roku, v němž byly vinné hrozny sklizeny. Cuvée Označení pro víno vzniklé z více partií, směs vín. Většinou se scelují dvě až tři odrůdy. Označení VOC na vínech. Zkratka VOC znamená vína originální certifikace. Sběr hroznů musí být prováděn ručně a víno musí deklarovat svůj původ. Je to označení, které vychází z vinařského zákona a znamená to, že vína jsou zatříďována podle místa původu neboli apelační systém. Je to tzv. románský způsob, který se používá ve Francii, Itálii, Španělsku. V ČR doposavad máme tzv. germánský způsob zatříďování vín. VOC zaručuje původ vína v prvotřídní kvalitě a to bez ohledu na konkrétního producenta. Odrůdy zařazené do VOC dávají vysoce aromatická vína a pocházejí z výjimečných viničních tratí. Stolní víno cukru - nelze označovat názvem odrůdy. Zemské víno od 14 cukru - lze označovat názvem odrůdy. Jakostní víno cukru.

Vinný lístek. Kde není vína, není lásky. Euripides

Vinný lístek. Kde není vína, není lásky. Euripides Vinný lístek Kde není vína, není lásky. Euripides Nabízíme Vám vína především z moravských oblastí. Proč také hledat někde jinde, když to nejlepší máme doma? Můžete si ale vybrat také z nabídky italských,

Více

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN Jakostní vína Gold Premium Jedná se o jakostní vína, pocházející z hroznů vypěstovaných na místních vinicích. Vína pocházející z této krajiny jsou charakteristicky plné, osobité,

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ SYLVÁNSKÉ ZELENÉ ČR Morava Vinařství Dobrovolný Nový Šaldorf Víno světle žluté barvy, nasládlé svěží ovocné chuti s podtónem zralého angreštu. 250 Kč RULANDSKÉ ŠEDÉ

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč Rozlévaná vína Müller Thurgau - Modrý sklep 0,2 l. 38 Kč je to kříženec odrůd Ryzlink rýnský x Sylvánské zelené. Víno je zelenkavě žluté barvy s typickým muškátovým až broskvovým buketem, nižší kyselinkou,

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 175 Kč Příjemně aromatické víno s jemným tónem zeleného pepře. Chuť je vyvážená, šťavnatá a svěží. Odrůda se hodí ke studeným mísám, slaným pokrmům,

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA Ryzlink vlašský (Viniční trať Novosady) Víno se hodí k zeleninovým jídlům, bílým sýrům, k lehké úpravě ryb či jemným paštikám, ale také k přírodnímu drůbežímu steaku, k jemnějším úpravám pizzy a těstovin.

Více

Česká republliika bííllá víína 0,,750 ll Vellttllíínsské zellené,, jjakossttníí -- ssuché 2011 160,,- Zlatavá barva, delikátní, ovocně - trávové aroma v pozadí se objevují tóny mandlí, chuť je svěží, sametová,

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Chardonnay jakostní Chateau Bzenec 185 Kč Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. Rulandské

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 180 Kč Má výraznější typickou kořenitou vůni a chuť s grapefruitovým a mandlovým nádechem v závěru. PINOT GRIS 280 Kč Příjemně aromatické víno s jemnými

Více

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín

Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Vinařství Dufek / Svatobořice Mistřín Datem založení firmy Dufek je rok 2003, avšak v rodině se vinaří již více než 100 let. Filozofií rodinného vinařství je motto: Všechno se podřizuje kvalitě. Od jarních

Více

Templářské sklepy ČEJKOVICE

Templářské sklepy ČEJKOVICE Templářské sklepy ČEJKOVICE Ryzlink rýnský 2005 Cena: CZK 105 cena / karton: CZK 628 Harmonické víno světlé žlutozelené barvy s příjemnou plnou chutí, výraznější kyselinou a květinovým aroma, které přechází

Více

Vinný listek. Sekty 45,- 290,- 45,- 290,- 45,- 290,- 460,-

Vinný listek. Sekty 45,- 290,- 45,- 290,- 45,- 290,- 460,- Vinná karta Vinný listek Sekty J.P.CHENET ICE EDITION Francouzský sekt polosuchý, jedinečný sekt, který se pije na ledu. Region: Francie. Doporučujeme pro jakoukoliv příležitost. 1dcl 290,- J.P.CHENET

Více

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,-

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,- Ryzlink vlašský kabinetní víno 0,75 l 2 9 5, - trať Pod Mušlovem. Světle zlatavá barva, aroma je příjemně harmonické připomínající zralé jablka a hrušky, v chuti výrazná mineralita a svěží kyselinka. Hodí

Více

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie Bílá a růžová vína. Tormaresca, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie Výrazná vůně s tóny sladkého vyzrálého ovoce, suché trávy a bylinek. V závěru se otevírají ovocné tóny připomínající nektarinky a broskve.

Více

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.!

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.! BÍLÁ VÍNA DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace Savignonu Blanc s Tramínem červeným. Doporučujeme podávat k těstovinám, rybám, kuřecímu masu, zeleninovým salátům.

Více

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN Výběrová vína St. Antonius vinum Název této kolekce je odvozen od významného poutního místa Jižní Moravy, kaple Sv. Antonína, která je blatnickou dominantou. Výhled do krajiny z

Více

Bohemia Sekt demi sec Rosé

Bohemia Sekt demi sec Rosé Šumivá vína - Sekty Bohemia Sekt demi sec 240,-Kč 0,75l - Bohemia Sekt demi sec je šumivé víno harmonické, jemně nasládlé chuti a svěží, středně plné květnaté vůně. Cuvée je sestavováno podle originální

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Sauvignon jakostní Modrý sklep suché 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. Rulandské bílé jakostní Modrý sklep polosuché Květinová

Více

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč!

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč! BÍLÁ VÍNA PÁLAVA 390 Kč Sladké bílé moravské víno s jedinečným ocáskem. Doporučujeme podávat jako aperitiv, k moučníkům a zmrzlině. DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée,

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ Veltlínské zelené Rakvice 0.2 l Chardonnay Chile 0.2 l Frizantino Itálie 0.2 l Trebiano Itálie 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ Frankovka rosé kabinet 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ Modrý

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika

ROZLÉVANÁ VÍNA. Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika VINNÝ LÍSTEK ROZLÉVANÁ VÍNA Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika Freschello 0,10 l 65 CZK Šumivé víno - frizzante Veneto, Itálie Veltlínské zelené 0,15 l 65

Více

STANDARDNÍ ŘADA. AURELIUS 2009, pozdní sběr. CABERNET SAUVIGNON 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, výběr z hroznů

STANDARDNÍ ŘADA. AURELIUS 2009, pozdní sběr. CABERNET SAUVIGNON 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, pozdní sběr. CHARDONNAY 2009, výběr z hroznů STANDARDNÍ ŘADA AURELIUS 2009, pozdní sběr Vinařská oblast Morava, podoblast Mikulovská, obec Sedlec, trať Stolová hora Ve vůni se objevují tóny lipového květu a zeleného čaje. Chuť je velmi příjemná,

Více

Vánoce 2016 nabídka českých vín. AF Production, s.r.o. Prokopka 176/ Praha 9 Tel.:

Vánoce 2016 nabídka českých vín. AF Production, s.r.o. Prokopka 176/ Praha 9 Tel.: Vánoce 2016 nabídka českých vín Rulandské šedé 2015 výběr z hroznů Polosladké Obec Mikulov Trať Pod Mušlovem Kyseliny 6,2 g/l Bezcukerný extrakt 24,3 g/l Zbytkový cukr 27,9 g/l Obsah alkoholu 12,5 % Víno

Více

Bohemia Sekt demi sec Rosé. Bohemia Sekt Chardonnay brut. Bohemia Sekt nealkoholický

Bohemia Sekt demi sec Rosé. Bohemia Sekt Chardonnay brut. Bohemia Sekt nealkoholický Šumivá vína - Sekty Bohemia Sekt demi sec 240,-Kč 0,75l - Bohemia Sekt demi sec je šumivé víno harmonické, jemně nasládlé chuti a svěží, středně plné květnaté vůně. Cuvée je sestavováno podle originální

Více

Rozlévaná sudová bílá vína. Rozlévaná sudová červená vína. La Cantina Chardonnay, Itálie. karafa karafa. La Cantina Merlot, Itálie.

Rozlévaná sudová bílá vína. Rozlévaná sudová červená vína. La Cantina Chardonnay, Itálie. karafa karafa. La Cantina Merlot, Itálie. Vinný lístek Rozlévaná sudová bílá vína La Cantina Chardonnay, Itálie 0,1l 20 Kč 0,5l 90 Kč 1 litr 180 Kč Rozlévaná sudová červená vína La Cantina Merlot, Itálie 0,1l 20 Kč 0,5l 90 Kč 1 litr 180 Kč Champagne

Více

Frizantino, Lambrusco/ Emilia-Romagna

Frizantino, Lambrusco/ Emilia-Romagna Rozlévaná vína Moscatel / Valencia - Španělsko "Baronía de Turís" 0,25 l.. 36 Kč vybrané hrozny odrůdy Moscatel jsou použity k výrobě aromatického vína. Barva je jemně žlutá s jasnými odlesky. Vůně je

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 330 Kč 0,75 l Veltlínské

Více

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé!

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé! Katalog vína 2018 Sonneck a.s. Společnost SONNECK, a.s. působí na českém trhu od roku 1998 v oblasti dovozu a prodeje zahraničních. V současné době se výhradně věnujeme dovozu německých vín převážně z

Více

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY DEZERTY Banán se zmrzlinou 50 Vafle 30 (2 ks polité čokoládou, pravá šlehačka) Koláče, řezy, dorty dle denní nabídky KOKTEJLY Jahodový shake 30 (2 dl mléka, kopeček jahodové zmrzliny,

Více

Víno rozlévané bílé. Víno rozlévané červené

Víno rozlévané bílé. Víno rozlévané červené Víno rozlévané bílé Müller Thurgau Tramín červený suché, Znovín Znojmo Sauvignon suché, Znovín Znojmo Víno rozlévané červené Frankovka Svatovavřinecké Cabernet Sauvignon suché, Vinné sklepy Velké Bílovice

Více

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA PŮVOD: Colli Euganei (Padova, Benátsko) ODRŮDA: Muškát BARVA A VZHLED: Brilantní. Slámově žlutá OBSAH ALKOHOLU: 9 BOUQUET: Čistý, charakteristická

Více

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG LUXUSNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG LUXUSNÍCH VÍN Unikátní ročníková vína Prestige collection Tato kolekce byla vytvořena z vín mimořádné kvality, která pochází z hroznů révy vinné vypěstovaných na moravských vinicích. Tato vína

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Víno s jemně muškátovou ovocnou vůní, připomínající zralou broskev, někdy i černý rybíz. Tyto aromatické

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Mullerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek ResortLednice Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 0,75

Více

Cena za ks. Cena za karton. Odrůda Objem Ročník

Cena za ks. Cena za karton. Odrůda Objem Ročník Odrůda Objem Ročník Cena za ks Cena za karton Müller Thurgau kabinet 0,75 l 2011 127,00 Kč 762,00 Kč Veltlínské zelené kabinet 0,75 l 2010 150,00 Kč 900,00 Kč Veltlínské zelené kabinet PLATINUM 0,75 l

Více

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vinařství Tanzberg Mikulov Vinařství Tanzberg Mikulov Ryzlink rýnský 2008 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 435,- (Kč 360,-) alkohol 12,5%, zbytkový cukr 12,2 g/l, kyseliny 8 g/l Skvěle nazrálý, komplexně bohatý a vysoce ovocitý ryzlink s tolik

Více

Modrý sklep Oblast: Morava Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf

Modrý sklep Oblast: Morava Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf Modrý sklep Podoblast: Znojemská Obec: Nový Šaldorf Sauvignon - jakostní -suché 5139 175 Kč původ odrůdy je Francie. Vína jsou plná, kořenitá a aromatická, zelenožluté barvy. Celá škála vůní nás vede od

Více

VÍNA U REJNOKA jaro 2017

VÍNA U REJNOKA jaro 2017 VÍNA U REJNOKA jaro 2017 VÁŽENÍ HOSTÉ, VYBRALI JSME VÍNA MNOHA CHUTÍ, OD POCTIVÝCH, SVĚDOMITÝCH VINAŘSTVÍ Z MORAVY, RAKOUSKA A SEVERNÍ ITÁLIE. NAPROSTOU VĚTŠINU VÍN SI SAMI KUPUJEME PŘÍMO U VINAŘŮ, NABÍDKU

Více

VINNÝ LIST WINE LIST WEINKARTE

VINNÝ LIST WINE LIST WEINKARTE VINNÝ LIST WINE LIST WEINKARTE BÍLÁ VÍNA rozlévaná vína RULANDSKÉ ŠEDÉ CHARDONNAY/ITÁLIE ROSÉ/ITÁLIE vinařství hrabal/pelvins SAUVIGNON Barva vína je světle zelenožlutá, aroma připomíná kopřivu až broskev.

Více

Odr d ů r d ů o d v o á á r é r v é ov o á á v ína n a ja k ja o k s o tní n VÍNO VALTICE Muš Mu kát Moravský 1 6 1 5 6, 5 - - K č Mül

Odr d ů r d ů o d v o á á r é r v é ov o á á v ína n a ja k ja o k s o tní n VÍNO VALTICE Muš Mu kát Moravský 1 6 1 5 6, 5 - - K č Mül Odrůdová révová vína jakostní VÍNO VALTICE Muškát Moravský 0,75 l 165,- Kč Zlatě žlutá barva upoutá na první pohled. Aroma nezapře typické muškátové tóny. Chuť nabízí krásnou kombinaci grepu, červeného

Více

Velkoobchod a prodej vína

Velkoobchod a prodej vína Objednávky - T: 702505552 e-mail: cernin.patrik@email.cz Lahvová moravská jakostní a přívlastková vína Odrůda Ročník Zatřídění Zbytkový cukr Balení Ocenění Divoká višeň FRIZZANTE ovocné víno polosladké

Více

Nabídka vín vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.:

Nabídka vín vánoce AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, Praha 9, Tel.: Nabídka vín vánoce 2017 AF Production s.r.o., Prokopka 176/2, 190 00 Praha 9, Tel.: 257 323 403 Vinařství KRÁSNÁ HORA Pinot Gris KRÁSNÁ HORA oblast Slovácko Česká republika Bílé / suché víno 2015 Obsah

Více

NÁPOJOVÝ LÍSTEK. Pivo: Nealkoholické nápoje: Teplé nápoje: Chuťovky k vínu a pivu:

NÁPOJOVÝ LÍSTEK. Pivo: Nealkoholické nápoje: Teplé nápoje: Chuťovky k vínu a pivu: NÁPOJOVÝ LÍSTEK Pivo: Gambrinus 10 0,5 l 22,- Kč Plzeň 12 0,5 l 32,-Kč Gambrinus 10 0,3 l 14,- Kč Plzeň 12 0,3 l 20,-Kč Gambrinus 11 0,5 l 24,- Kč Birell lahvové 0,5 l 25,-Kč Gambrinus 11 0,3 l 15,- Kč

Více

Archivní vína. Tramín červený 1981 0,75 L 3849,- Kč. Muškát Ottonel 1983 0,75 L 3099,- Kč. Veltlínské zelené 1987 0,75 L 2299,- Kč

Archivní vína. Tramín červený 1981 0,75 L 3849,- Kč. Muškát Ottonel 1983 0,75 L 3099,- Kč. Veltlínské zelené 1987 0,75 L 2299,- Kč Vinný lístek Archivní vína Tramín červený 1981 0,75 L 3849,- Kč Muškát Ottonel 1983 0,75 L 3099,- Kč Veltlínské zelené 1987 0,75 L 2299,- Kč Frankovka 1987 0,75 L 1199,- Kč Neuburské 1997 0,75 L 649,-

Více

základní na bílé víno

základní na bílé víno Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená.

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Moravská vína bílá Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu. Chuť výrazně ovocitá, připomínající zralé kiwi. Květinová

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Müllerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Ryzlink vlašský 2012 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 305,- (Kč 230,-) alkohol 14%, zbytkový cukr 6,7 g/l, kyseliny 6,2 g/l Typicky šomanovský, světle zlatavý vlašák s vůní čerstvých

Více

Víno rozlévané. Víno jakostní bílé

Víno rozlévané. Víno jakostní bílé Víno rozlévané Bílé víno dle nabídky 0,20 l 36, Růžové víno dle nabídky 0,20 l 40, Červené dle nabídky 0,20 l 36, Víno jakostní bílé Chardonnay 0,75 l 180, Suché Je moderní víno ze světového sortimentu.

Více

Víno rozlévané. Rozlévaná růžová 0,1 l Merlot rosé, jakostní, suché v. s. Valtice 25,- Zweigeltrebe rosé, jakostní, suché V.

Víno rozlévané. Rozlévaná růžová 0,1 l Merlot rosé, jakostní, suché v. s. Valtice 25,- Zweigeltrebe rosé, jakostní, suché V. Víno rozlévané Rozlévaná bíla 0,1 l Chardonnay, jakostní, polosuché - v.s. Valtice 23,- Pinot Grigio del Veneto, suché - Itálie 26,- Sauvignon, kabinet, suché František Mádl 30,- Rozlévaná růžová 0,1 l

Více

Veltlínské zelené polosladké bílé víno odrůdové jakostní 0,75 l 189,00 Kč. Müller Thurgau suché bílé víno jakostní 0,75 l 189,00 Kč

Veltlínské zelené polosladké bílé víno odrůdové jakostní 0,75 l 189,00 Kč. Müller Thurgau suché bílé víno jakostní 0,75 l 189,00 Kč Naše vinařství vzniklo v roce 1992 přirozeným vývojem a vyvíjelo se během 20 let od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které se hlásí k modernímu stylu nejenom architekturou a vybavením, ale

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Sauvignon 0,15 l 75 Kč bílé, polosuché, moravské zemské Vinařství Dufek Svatobořice Mistřín, Česká republika

ROZLÉVANÁ VÍNA. Sauvignon 0,15 l 75 Kč bílé, polosuché, moravské zemské Vinařství Dufek Svatobořice Mistřín, Česká republika VINNÝ LÍSTEK ROZLÉVANÁ VÍNA Veltlínské zelené 0,15 l 70 Kč bílé, Müller Thurgau 0,15 l 70 Kč bílé, Sauvignon 0,15 l 75 Kč bílé, polo Vinařství Dufek Svatobořice Mistřín, Česká republika Cuvée Rosé 0,15

Více

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25.125 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75..390 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Mullerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou.

Více

Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství:

Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství: Naše nabídka zahrnuje prvotřídní vína těchto vinařství: Vinařství Volařík Mikulov Vinařství Volařík obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti. Pěstuje

Více

Rulandské bílé. Rulandské bílé. 2011, pozdní sběr suché. srdečné víno z Čejkovic. Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr

Rulandské bílé. Rulandské bílé. 2011, pozdní sběr suché. srdečné víno z Čejkovic. Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr Rulandské bílé Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr Zlatožlutá barva s příjemnou ovocnou vůní tropického ovoce. V chuti je víno doprovázeno příjemnou kyselinkou a ovocnou dochutí. Víno je vhodné k

Více

0,1 l Frizzantino 25 Kč

0,1 l Frizzantino 25 Kč PIZZERIA TOSCANA Rozlévaná bílá vína: Chardonnay, Chile 0,2 l/ 34 Kč 0,5 l/ 79 Kč Krásné strukturované bílé suché víno s aroma exotického ovoce, jako je papája a žlutý meloun. V chuti osvěžující a plné,

Více

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75...290 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

0,75 l Bohemia Sekt demi sec 220,-Kč

0,75 l Bohemia Sekt demi sec 220,-Kč Šumivá vína - Sekty 0,75 l Bohemia Sekt demi sec 220,-Kč Bohemia Sekt demi sec je šumivé víno harmonické, jemně nasládlé chuti a svěží, středně plné květnaté vůně. Cuvée je sestavováno podle originální

Více

Vinařství Hanzel Miroslav Znojemská podoblast

Vinařství Hanzel Miroslav Znojemská podoblast VINNÝ LÍSTEK Vinařství Hanzel Miroslav Znojemská podoblast Martin Bílý 2015 MZV polosladké Cuvéé Muller Thurgau a Muškát Moravský Harmonické víno, příjemná muškátová vůně, v těle šťavnatý Müller Thurgau

Více

Víno je nápojem králů, víno je nápojem se staletou tradicí, víno je jedinečný prostředek jak povznést gastronomii na vyšší úroveň.

Víno je nápojem králů, víno je nápojem se staletou tradicí, víno je jedinečný prostředek jak povznést gastronomii na vyšší úroveň. Víno je nápojem králů, víno je nápojem se staletou tradicí, víno je jedinečný prostředek jak povznést gastronomii na vyšší úroveň. Dovolte nám představit Vám jedinečný výběr vín, který je snouben spolu

Více

NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN

NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN NOVÉ VINAŘSTVÍ A.S., MĚŘÍN Nové Vinařství je mladá společnost vyznávající inovativní přístup k pěstování révy vinné, sklizni hroznů a jejich zpracování; z jednoho keře připravuje jednu láhev vína. Vinařství

Více

vinná karta U nás jste vždy vítáni!

vinná karta U nás jste vždy vítáni! vinná karta U nás jste vždy vítáni! Moravíno Valtice CABERNET SAUVIGNON 2015 0,75 l: 279,- Kč vinařská obec: Mikulov viniční trať: Pod Svatým kopečkem Originální výrazná cabernetová vůně vyčiněné kůže

Více

Pinot Gris 0,75 l. Chardonnay 0,75 l. Torrontes 0,75 l. Sauvignon Blanc 0,75 l

Pinot Gris 0,75 l. Chardonnay 0,75 l. Torrontes 0,75 l. Sauvignon Blanc 0,75 l 501345 Pinot Gris 0,75 l Chardonnay 0,75 l Velmi populární odrůda vznikla pravděpodobně v Burgundsku, jako mutace Rulandského modrého. Jde o víno zlatožluté barvy s medově nasládlou vůní se závanem pomeranče.

Více

120,- 120,- Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché. Veltlínské zelené jakostní odrůdové víno, suché

120,- 120,- Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché. Veltlínské zelené jakostní odrůdové víno, suché vinný lístek Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 profesorem Mullerem. Dnes je u nás druhou nejrozšířenější odrůdou. Barva vína je světlá se zelenožlutým odstínem.

Více

Druhy vína. Ing. Miroslava Teichmanová

Druhy vína. Ing. Miroslava Teichmanová Druhy vína Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Výroba bílého

Více

Kategorizace moravských vín. Vinný sklípek. Panenské víno znamená první sklizeň z mladých vinic a to pouze prvním rokem.

Kategorizace moravských vín. Vinný sklípek. Panenské víno znamená první sklizeň z mladých vinic a to pouze prvním rokem. Kategorizace moravských vín Jakostní víno odrůdové - tuzemský původ, povolené odrůdy, výroba v místě původu, výnos max. 12 t/ha, cukernatost hroznů nad 15 NM. Min. 85 % uvedené odrůdy. Jakostní víno známkové

Více

Bílá vína oblast Morava

Bílá vína oblast Morava Bílá vína oblast Morava Decentní muškátové aroma působí velice příjemným 0,75... dojmem. Chuť vína je ušlechtilá, svěží a nekomplikovaná. Mikrosvín Mikulov podoblast Znojemská SAUVIGNON (2006/7 pozdní

Více

Víno bílé. Chardonnay 2015 pozdní sběr suché

Víno bílé. Chardonnay 2015 pozdní sběr suché Víno bílé Chardonnay 2015 pozdní sběr suché Díl u Včelína, výrazné aroma, tropické ovoce, hruškový kompot, jablečné pyré, hladké jemné víno. zbytkový cukr: 5,8 g/l obsah kyselin: 6,9 g/l Sauvignon 2015

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, suché Vinařství Mádl, podoblast mikulovská 330 Kč Víno je plné

Více

Velkopavlovické vinařské velkoklání

Velkopavlovické vinařské velkoklání Templářské sklepy Čejkovice, vinařské družstvo V Čejkovicích, dne 28. 08. 2017 Velkopavlovické vinařské velkoklání Svaz vinařů České republiky uspořádal ve spolupráci s Národním vinařským centrem další

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

- V I N N Ý L Í S T E K

- V I N N Ý L Í S T E K Z Á M E C K Ý D V Ů R Č E R N O U S Y ROZLÉVANÁ VÍNA ITÁLIE Chardonnay I.G.T. suché Vinařství Borga Veneto 0,1 l 26, Kč Rosato I.G.T. suché Vinařství Borga Veneto 0,1 l 26, Kč Merlot I.G.T. suché Vinařství

Více

390 Kč výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou.

390 Kč výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou. víno Rozlévaná vína Prosecco DOC Vitis Nostra Veneto Hrozny musí být rychle oddělený od slupky, aby si víno uchovalo čerstvost a vůni. Toto víno má delikátní ovocnou vůni se špetkou medu. V ústech suchý

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, Vinařství Mádl, podoblast velkopavlovická 330 Kč Víno je plné

Více

VINNÝ LÍSTEK VINAŘ VÁCLAV OVČÁČÍK VELEHRAD. Cuvée Moravské zemské víno 0,75 l. 120 Kč. Chardonnay pozdní sběr 0,75 l. 490 Kč

VINNÝ LÍSTEK VINAŘ VÁCLAV OVČÁČÍK VELEHRAD. Cuvée Moravské zemské víno 0,75 l. 120 Kč. Chardonnay pozdní sběr 0,75 l. 490 Kč VINNÝ LÍSTEK VINAŘ VÁCLAV OVČÁČÍK VELEHRAD Cuvée Moravské zemské víno 0,75 l jakostné víno známkové suché, 2013 Ryzlink rýnský pozdní sběr 0,75 l přívlastkové suché, 2009 Ryzlink rýnský pozdní sběr 0,75

Více

PŘEHLED SORTIMENTU A CENOVÁ NABÍDKA VÍN FLOWER LINE květinová řada

PŘEHLED SORTIMENTU A CENOVÁ NABÍDKA VÍN FLOWER LINE květinová řada FLOWER LINE květinová řada Jsou to vína, u kterých se s květinami setkáte nejen v názvu a na etiketě, ale květnatost se projevuje v celém jejích charakteru. Vína se vyznačují výrazným květinovým buketem,

Více

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových.

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových. Chardonnay 100% Chardonnay Druhý týden v září Barva slámově žlutá se zelenkavými odlesky, s přibývající intenzitou v průbehu stárnutí. Na konci můžeme cítit tóny hlohu, jablka a křupavého chleba. Chuť

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

V í t á m e V á s! RESTAURACE VINAŘSTVÍ KOVACS

V í t á m e V á s! RESTAURACE VINAŘSTVÍ KOVACS V í t á m e V á s! V naší restauraci v rodinném vinařství Kovacs pro Vás připravujeme tradiční moravská jídla z čerstvých surovin, která můžete doplnit vynikajícími moravskými víny. A pokud plánujete firemní

Více

ce,, viniční trať U kapličky

ce,, viniční trať U kapličky Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2012 Vinařská obec Starovice, viniční trať Středohoří Suché Veltlínské zelené z Hustopečska

Více

Robby Bubble DĚTSKÉ NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Robby Bubble DĚTSKÉ NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE DĚTSKÉ NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE Robby Bubble BALENÍ: 0,75 l, 1,5 l OBSAH ALKOHOLU: neobsahuje alkohol PŘÍCHUŤ: jahoda, jablko, broskev, tropical, malina, borůvka Tento oblíbený nápoj pro dětské oslavy a výročí

Více

PLATNÝ OD

PLATNÝ OD PLATNÝ OD 23.10.2017 PRESTIGE COLLECTION RYZLINK RÝNSKÝ / slámové / 2015 Obsah cukru: sladké Objem: 0,2l 329,75 Kč bez DPH/399 Kč s DPH Hrozny pro výrobu tohoto vína ležely po dobu tří měsíců na slámových

Více

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené Vinařství Kořínek, Hnanice, kabinet /kabinett, suché/dry Barva je světle zelenkavá, chuť je lehčí až středně plná, velmi elegantní

Více

Rozlévaná vína (možno zakoupit i celou lahev)

Rozlévaná vína (možno zakoupit i celou lahev) Rozlévaná vína (možno zakoupit i celou lahev) Rulandské šedé suché 1 dcl 35,- Vinařství Jan Plaček, podoblast Znojemská, obec Moravské Bránice. Slámově žlutá barva se zlatavými odlesky. Ve vůni dominuje

Více

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr.

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr. Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2015 Vinařská obec Šatov, viniční trať Na vinici Veltlínské zelené z jižní části znojemské

Více

Akční nabídka. Chardonnay pozdní sběr suché 0,75 l 389,- Aurelius pozdní sběr polosuché 0,75 l 389,- Ave klaret zemské 2009 polosladké 0,75 l 319,-

Akční nabídka. Chardonnay pozdní sběr suché 0,75 l 389,- Aurelius pozdní sběr polosuché 0,75 l 389,- Ave klaret zemské 2009 polosladké 0,75 l 319,- Akční nabídka Chardonnay suché 0,75 l 389,- Vinařství Baloun, podoblast Mikulovská, obec Klentnice, trať nad sv. Leonardem. Exkluzivní plné víno z vyzrálých hroznů žluté barvy se zelenkavými odlesky. Ve

Více

Do našich vín nevkládáme jen náš um, píli a pokoru, ale i naše srdce.

Do našich vín nevkládáme jen náš um, píli a pokoru, ale i naše srdce. Vinařství MARCUS vyrábí pouze vysoce kvalitní přívlastková vína v limitovaných seriích, 1000-3000 lahví z jedné odrůdy a vinařské tratě. Roční produkce činní 20-30 tisíc lahví z 5 ha vinic v mikulovské.vinařství

Více

Vinařství Mikulica. Miroslav Mikulica

Vinařství Mikulica. Miroslav Mikulica Vinařství Mikulica Rodinné vinařství Mikulica sídlí ve Velkých Pavlovicích na jihu Moravy. Produkujeme si své hrozny, ze kterých vyrábíme především přívlastková vína. Lahvujeme jen asi 25 tisíc lahví,

Více

Víno po kterém se neztratíš... Marek Ztracený. Nabídka stáčených vín Vinařství Strachotín

Víno po kterém se neztratíš... Marek Ztracený. Nabídka stáčených vín Vinařství Strachotín Víno po kterém se neztratíš... Marek Ztracený Nabídka stáčených vín Vinařství Strachotín Irsai Oliver Irsai Oliver je odrůda révy vinné, kříženec odrůd Pozsonyi Fehér (Bratislavské bílé) a Čabaňská perla,

Více

Vinařství Šoman. Dolní Dunajovice

Vinařství Šoman. Dolní Dunajovice Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Ryzlink vlašský 2011 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 295,- (Kč 230,-) výběr z hroznů, bílé víno polosladké alkohol 13%, zbytkový cukr 19,4 g/l, kyseliny 7,2 g/l Veleúspěšný vlašský

Více