NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne o minimální mzdě a nejnižší úrovni zaručené mzdy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne... 2005 o minimální mzdě a nejnižší úrovni zaručené mzdy"

Transkript

1 K informaci N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne o minimální mzdě a nejnižší úrovni zaručené mzdy Vláda nařizuje podle 111 odst. 2 a 112 odst. 2 zákona č..../2005 Sb., zákoník práce: 1 Toto nařízení stanoví výši a podmínky pro poskytování minimální mzdy a nejnižší úrovně zaručené mzdy. 2 Základní sazba minimální mzdy Základní sazba minimální mzdy pro stanovenou týdenní pracovní dobu 40 hodin činí. Kč za hodinu, v případě zaměstnance odměňovaného měsíční mzdou nebo platem.. Kč za měsíc. 3 Nejnižší úroveň zaručené mzdy (1) Nejnižší úroveň zaručené mzdy v jednotlivých stupních pro stanovenou týdenní pracovní dobu 40 hodin činí: stupeň v Kč za hodinu v Kč za měsíc (2) Rozdělení prací do šesti stupňů podle složitosti, odpovědnosti a namáhavosti se stanoví v příloze k tomuto nařízení.

2 - 2 - Společná a závěrečná ustanovení 4 Podle míry vlivů omezujících pracovní uplatnění zaměstnance činí minimální mzda a nejnižší úroveň zaručené mzdy: a) 90 % částek uvedených v 2 a 3, jde-li o první pracovní poměr nebo obdobný pracovně pracovní vztah zaměstnance ve věku 18 až 21 let, a to po dobu 6 měsíců ode dne vzniku pracovního poměru nebo obdobného pracovního vztahu, b) 80 % částek uvedených v 2 a 3, jde-li o mladistvého zaměstnance 1), c) 75 % částek uvedených v 2 a 3, jde-li o zaměstnance, který je poživatelem částečného invalidního důchodu, d) 50 % částek uvedených v 2 a 3, jde-li o zaměstnance, který je poživatelem plného invalidního důchodu, nebo o mladistvého zaměstnance, který je plně invalidní a nepobírá plný invalidní důchod. 5 (1) Při jiné délce stanovené týdenní pracovní doby 2) než 40 hodin se zaměstnanci odměňovanému hodinovou mzdou výše minimální mzdy nebo nejnižší úrovně zaručené mzdy úměrně upraví. (2) Zaměstnanci odměňovanému měsíční mzdou nebo platem, který má sjednanou nebo povolenou kratší pracovní dobu 3) nebo neodpracoval v měsíci všechny pracovní směny, se výše minimální mzdy nebo nejnižší úrovně zaručené mzdy upraví úměrně odpracované době. 6 U domáckých zaměstnanců se pro účely tohoto nařízení považuje za odpracovanou hodinu odvedená hodina práce podle normy spotřeby práce stanovené zaměstnavatelem 4). 7 Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. července ) 2) 3) 4) 345 odst. 2 zákona č..../2005 Sb., zákoník práce. 79 zákoníku práce. 80 zákoníku práce. 295 zákoníku práce.

3 - 3 - Charakteristiky stupňů a příklady prací Příloha k nařízení vlády č. /2005 Sb. I. stupeň Charakteristika stupně Práce sestávající z jednoznačných opakujících se pracovních operací konané s jednotlivými předměty, jednoduchými pomůckami a ručními nástroji (úklid, mytí) bez vazeb na další procesy a činnosti, jednotlivé manipulační operace s jednotlivými kusy a předměty malé hmotnosti práce stejného druhu konané podle přesného zadání a s přesně vymezenými výstupy. Příklady prací 1. Provádění úklidu ve všech přidělených prostorách. 2. Hlídání svěřeného objektu včetně případného dozoru na přináležejícím parkovišti. 3. Sběr a mytí nádobí a další pomocné a přípravné práce bez nároku na kvalifikaci. 4. Doplňování zboží do regálů. 5. Manipulační práce ve skladu a vychystávání zboží podle jednotlivých zakázek. 6. Jednoduché přípravné a dokončovací práce na stavbách, úprava terénu a přesun materiálu. 7. Jednoduché ruční práce např. srážení hran; odmašťování; manipulace s materiálem; vrtání děr bez tolerance; řezání průchozích závitů; stříhání nebo řezání materiálu; nátěry dílců bez zvláštních požadavků na vzhled; montáž příchytek, krytů, madel; ohýbání profilového materiálu; obrušování svárů. 8. Demontáž částí strojů, zařízení, dopravních prostředků atd. rozložení na součástky, čištění případně označování součástek. 9. Sestavení případně montáž jednoduchých podskupin a skupin bez ohledu na celkovou provozuschopnost strojů a zařízení. 10. Obsluha seřízených strojů při výrobě součástek. 11. Dávkování jednotlivých komponentů při výrobě směsí, roztoků atd. podle přesně stanovených rozpisů v hrubých tolerancích při přípravě umělých hmot. 12. Chemická nebo elektrochemická úprava povrchů jednoduchých dílů. 13. Kontrola rozměrů součástek pevnými měřidly (kalibr, měrky, obkročák). 14. Nanášení smaltu ručním namáčením nebo poléváním. 15. Měření základních elektrických hodnot na seřízených nebo jednoúčelových měřících přístrojích. 16. Přípravné a pomocné práce při přípravě elektromateriálu pro montáž.

4 Pomocné práce ve slévárenství např. cídění odlitků, obrušování odlitků, mísení a úprava postřiků a nátěrů pro formy a jádra. 18. Vysokofrekvenční pájení nebo bodování bez zvláštních požadavků. 19. Příprava a manipulační práce se dřevem. 20. Navážení a rovnání dřeva v sušičce včetně dohledu při procesu sušení. 21. Odkorňování kmenů a pomocné práce na pilách. 22. Zkracování a zarovnávání dřeva. 23. Drobné šicí práce např. našívání kapes, poutek, obrubování, přišívání knoflíků. 24. Pomocné a přípravné práce v zemědělství bez požadavku na kvalifikaci a fyzicky méně náročné. 25. Ruční čištění komunikací a ploch od nečistot všeho druhu (hlíny, písku, bláta, sněhu apod.) zametáním, sbíráním, seškrabováním, shrnováním, mytím apod. včetně udržování průchodnosti odpadových kanálů a vpustí, odvozu odpadů a ošetřování veřejné zeleně, např. zaléváním, shrabováním a okopáváním. 26. Manipulace s nádobami, popelnicemi a kontejnery plnými i prázdnými při svozu tuhého komunálního odpadu, při nakládce sběrného vozu a jeho vykládce na složišti, popř. při dalším zpracovávání, včetně běžné údržby zdvihacích a vykládacích mechanizmů, čištění a hrubé dezinfekce prostředků (nádob) a zařízení svozu odpadků. 27. Úklid, čištění, umývání a dezinfekce interiérů rekreačních zařízení všech druhů, ošetřování jejich exteriérů, úklid vnějších ploch i příchodů, zalévání zeleně, záhonů, květinové výzdoby apod. 28. Dozor nad provozem koupališť, hřišť, kluzišť, veřejných lázní, saun apod., zajišťování dodržování pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví návštěvníků včetně běžné údržby využívaných zařízení, např. výměny vody, čištění a dezinfekce vodních bazénů, úprav povrchů sportovišť (ručně i strojně) pro tenis, odbíjenou, ledové plochy kluzišť apod. 29. Prodej vstupenek do lázeňských, sportovních, zábavních a jiných rekreačních zařízení a inkaso poplatků za parkování dopravních prostředků s dozorem. 30. Práce ve spalovně odpadků, např. vážení, evidence sběrných vozů, obsluha zařízení pro vykládku vozů s odpadky, obsluha zásobníků, třídění odpadových surovin na pásu apod. 31. Obsluha reverzačních rotačních zásobníků při homogenizaci a dávkování tuhých komunálních odpadů do předkomory kotle. 32. Obsluha zásobníků s roštem, vibračního podavače nebo paketovacího lisu včetně ruční manipulace s tuhým komunálním odpadem. 33. Třídění tuhého odpadu pro druhotné zpracovávání. 34. Obsluha jednoduchých provozních kopírovacích zařízení. 35. Zajišťování provozu šaten včetně úklidu. 36. Kontrola příchodů a odchodů zaměstnanců a návštěv, příjezdů a odjezdů vozidel, výdej klíčů. 37. Balení různých druhů výrobků.

5 Obsluha výtahů pro přepravu osob i materiálu. 39. Expedice výrobků, zboží, materiálu z příručních skladů Označování a třídění písemností např. faktu II. stupeň Charakteristika stupně Stejnorodé práce s rámcovým zadáním a s přesně vymezenými výstupy, s větší možností volby jiného postupu a s rámcovými návaznostmi na další procesy, dílčí odborné práce vykonávané s mnoha vzájemně provázanými prvky, které jsou součástí určitého systému, například obsluha pracovních strojů, skladování, expedice, technickoadministrativní činnosti, příprava podkladů a dokumentace, jednoduché zpracování ekonomických, obchodních, výrobních a provozních dokladů, evidencí a jiné dokumentace, běžné opravy a údržba složitých strojů a zařízení, řízení jednoduchých technologických procesů, pěstitelské a chovatelské práce, příprava hlavních jídel. Usměrňování jednoduchých rutinních a manipulačních prací a procesů v proměnlivých skupinách, týmech a jiných nestálých organizačních celcích a bez organické podřízenosti skupiny zaměstnanců. Příklady prací 1. Provádění drobné údržby včetně výměny žárovek, pojistek, zámků, opravy omítek a nátěrů, drobné opravy nábytku. 2. Obsluha a údržba kotle ústředního vytápění s oprávněním pro obsluhu podle příslušných technických parametrů. 3. Úklid hotelových pokojů, péče o hosty a výměna ložního prádla, osušek, ručníků a doplňování zboží v minibaru. 4. Provádění úklidu a údržby parkoviště a venkovních prostor včetně sekání trávy, zalévání květin a dalších kvalifikačně nenáročných prací. 5. Příprava surovin pro výrobu jídel. 6. Samostatný prodej drobného zboží např. cigaret, novin, suvenýrů, mražených výrobků, nápojů vstupenek. 7. Samostatný prodej vymezeného sortimentu výrobků bez požadavku na poskytování odborných informací. 8. Příprava maltovin, přidavačské práce, pačokování, nátěry stavebních konstrukcí a další přípravné a dokončovací práce. 9. Dlaždičské práce například, kladení a opravy chodníků, kladení zámkových dlažeb, opravy asfaltových povrchů, zhotovování cest a chodníčků z dřevěných špalíků. 10. Izolace staveb prováděné různými druhy izolačních materiálů včetně kyselinovzdorných a jejich opravy. 11. Montáž a demontáž trubkových a podobných kovových lešení, motorových plošin a výtahů do 10 m. 12. Kopáčské práce při hloubení stavebních rýh, jam, šachet, průkopů s pažením i bez pažení ve všech horninách.

6 Broušení součástí v přesnosti IT 6 a nižší s případným úhlováním. 14. Ostření komunálních obráběcích a operačních nástrojů. 15. Kalení, cementování, žíhání, popouštění součástek a nástrojů ve vodních, solných a olejových lázních. 16. Opravy a montáž funkčních částí automobilů např. karburátorů, vstřikovacích čerpadel, alternátorů, startérů, převodovek. 17. Opravy nebo formování článků akumulátorů. 18. Frézování materiálu, výrobků a polotovarů v dílenské toleranci (IT 10 14). 19. Samostatné chemické nebo elektrochemické pokovování součástí včetně přípravy lázní a nastavení provozních parametrů. 20. Svařování ocelí třídy 10,11,12 s požadavkem kontroly jakosti sváru. 21. Obsluha předpecí a tavení litiny v klasických kuplovnách. 22. Montáž a zapojování komplexní bytové elektroinstalace. 23. Montáž a zapojování výzbroje osvětlovacích stožárů včetně stavby stožárů. 24. Montáž a zapojení elektroinstalace v průmyslových objektech o napětí do 1 kv. 25. Sestavení elektrovýzbroje klasických obráběcích strojů mimo silových obvodů a elektronického vybavení. 26. Opravy běžných elektrických kuchyňských strojků a zařízení určených pro domácnost. 27. Příprava polotovarů pro jednotlivé druhy truhlářských výrobků. 28. Obsluha truhlářských strojů a zařízení. 29. Drobné truhlářské opravy kancelářského a klasického nábytku. 30. Seřízení a řízení prací na pile. 31. Výroba a montáž bednění. 32. Zhotovování ložního prádla, přehozů, šití záclon, závěsů apod. 33. Opravy oděvů a provádění drobných úprav. 34. Příprava a šití čalounických potahů hladkých, popruhování a tvarování čalounických vycpávkových materiálů. 35. Ruční fyzicky namáhavé práce v zemědělství, obsluha secích strojů, jednoduchých závěsných nářadí, manipulační práce u zemědělských strojů. 36. Ruční práce při úklidu chlévů s využitím mechanizačních prostředků, manipulační práce s hospodářskými zvířaty. 37. Čištění a luštění semen lesních plodů 38. Přípravné a odborné práce v lesních školkách při ošetřování a ochraně sazenic. 39. Řízení soustředěné skládky tuhého komunálního odpadu s kontrolou základních fyzikálních, chemických a biologických vlastností svážených odpadů v zájmu ochrany životního prostředí. Navádění dopravních prostředků s odpadky na vhodná místa skládky nebo na místa pro další zpracovávání odpadu kompostováním, spalováním nebo jinými způsoby likvidace včetně asanace hořlavých a hnilobných míst skládky a planýrování povrchu skládky.

7 Práce při dezinsekci a deratizaci, zahrnující přípravu zařízení, pomůcek a chemických prostředků, vlastní aplikace chemických insekticidů (zaplynovávání, práškování nebo postřiky) v závislosti na charakteru a rozsahu zamořených prostor škůdci nebo obtížným hmyzem (štěnicemi, blechami apod.) a kladení nástrah a návnad při hubení škodlivých hlodavců (myší, potkanů, krys apod.). 41. Práce ve spalovně odpadků, např. vážení, evidence sběrných vozů, obsluha zařízení pro vykládku vozů s odpadky, obsluha zásobníků, třídění odpadových surovin na pásu apod. 42. Obsluha reverzačních rotačních zásobníků při homogenizaci a dávkování tuhých komunálních odpadů do předkomory kotle. 43. Obsluha zásobníků s roštem, vibračního podavače nebo paketovacího lisu včetně ruční manipulace s tuhým komunálním odpadem. 44. Třídění tuhého odpadu pro druhotné zpracovávání. 45. Řízení, provádění drobných oprav a údržba silničních dopravních prostředků s úpravou pro svoz komunálního odpadu. 46. Obsluha a údržba kotlů ústředního topení malých a středních výkonů. 47. Ruční čištění přilehlých komunikací i v zimním období včetně případné obsluhy čistících mechanizmů. 48. Střežení objektů a zařízení proti poškození, krádeži a živelným pohromám s případným řízením strážní služby. 49. Příjem, skladování a výdej zboží, výrobků a materiálu z hlavního skladu. 50. Lakýrnické a natěračské všemi druhy barev včetně tmelení a broušení. 51. Psaní na stroji podle předlohy nebo diktátu, opisování textu. 52. Obsluha pobočkových telefonních ústředen 53. Poskytování informací veřejnosti. III. stupeň Charakteristika stupně Zajišťování souboru prací s rámcově stanovenými vstupy a způsobem vykonávání a vymezenými výstupy; činnosti jsou organickou součástí širších procesů prováděné v rámci komplexních systémů s vnitřním členěním na ucelené subsystémy s úzkými vazbami na další systémy s vnitřním členěním i mimo rámec organizace, například zajišťování činnosti lokální počítačové sítě, vyučování v rekvalifikačním kurzu, správa souboru technických, provozních a jiných zařízení, pomůcek, nástrojů a postupů, řízení a koordinace jednoduchých pracovních nebo technologických úseků, odborné práce na konvenčních obráběcích strojích, nastavování parametrů a opravy složitých dopravních prostředků, pracovních a jiných strojů, příprava speciálních pokrmů, práce na přesných měřících zařízeních vedení jednotlivých účetních úseků, příprava dokladů v rámci odborných agend, zpracovávání technických podkladů, zajišťování provozuschopnosti jednoduchých provozních a výrobních zařízení, zajišťování dílčích agend, a případná koordinace prací v proměnlivých skupinách, týmech a jiných nestálých organizačních celcích.

8 - 8 - Příklady prací 1. Zajišťování recepčních činností včetně přijímání zakázek, vyřizování reklamací, vyúčtování ubytování a služeb, zajišťování směnárenské činnosti. 2. Výroba běžných i náročných teplých jídel včetně případné výroby náročnějších studených jídel a jídel dietních. 3. Samostatná obsluha hostů veškerým sortimentem, čepování nápojů, inkaso tržeb a případná výroba míchaných nápojů. 4. Samostatný prodej širokého sortimentu zboží s podáváním odborných informací. 5. Specializovaný prodej úzce vymezeného zboží s poskytováním specifických odborných informací např. elektronické výrobky, automobily. 6. Prodej pečiva včetně pečení chleba, housek a dalších druhů pečiva v prostorách prodejny. 7. Prodej masa a uzenářských výrobků včetně porcování masa, kostění a příprava uzenářských specialit. 8. Zednické práce při vyzdívání lícového zdiva, volně stojících pilířů, nosných příček, osazování schodů, úprava kašen a krbů. 9. Kladení a překládání vlisových, parketových, korkových podlah a provedení litých nebo stříkaných podlah z různých materiálů. 10. Provádění pokrývačských prací na všech druzích střech mimo pokrývání zvláštních tvarů (kuželových, jehlanových, báních a kopulích apod.). 11. Stavby a opravy komínů zděných, monolitických a prefabrikovaných včetně prací s tím spojených. 12. Šamotářské práce při vyzdívání a opravách topenišť, pecí, pokojových kamen a sporáků. 13. Štukatérské zhotovování nebo opravy profilových říms kruhových, oválových, elipsovitých nebo zhotovování různých druhů forem na odlévání. 14. Zámečnické práce stavební např. zhotovování skládacích vrat a jejich montáž, velkých oken, výkladních skříní, schodů, obklady hliníkovými nebo jinými kovy, nastřelování. 15. Truhlářské práce stavební např. zhotovení a osazení schodiště, balkónových dveří, křivočarých schodů, obložení stěn a stropů,kazetové obložení a osazení oken a dveří i ve slohovém stylu. 16. Tesařské práce např. kladení a opravy hoblovaných podlah, zhotovování stropních konstrukcí trámových a fošnových, zhotovování a osazování krovů všech typů, výměna krokví a trámů, zhotovování srubových staveb, obnova historických trámových stropů. 17. Zasklívání oken, dveří, přepážek, výloh a velkých ploch. 18. Montáž, demontáž a opravy vnitřního rozvodu vodovodů a zařízení kanalizace, plynovodů a ústředního vytápění různých systémů včetně osazování a připojování zařizovacích předmětů a uvedení do provozu. 19. Montáž a opravy hromosvodů a jejich příslušenství včetně ukotvení, uzemnění a účast při zkouškách a revizích. 20. Broušení a ostření nástrojů a měřidel v toleranci IT 5 a nižší s měřením pod optickými přístroji. 21. Broušení na rovinných, hrotových bruskách nebo bruskách na díry v přesnosti IT 7 5.

9 Soustružení na klasických soustruzích v tolerancích až IT 5 při řezání vícechodých závitů, obrobků s 5 a více průměry na jedné ose, obrobků s velkou hmotností (i nad 500 kg), soustružení vnitřních kulových ploch apod. 23. Svařování speciálních ocelí nebo svařovaných výrobků dynamicky namáhaných s požadavkem kontroly RTG nebo ultrazvukem, tlakovou zkouškou nebo na těsnost. 24. Chemicko tepelné zpracování v ochranných atmosférách, kalení a popouštění speciálních materiálů a výrobků náchylných k deformacím. 25. Tavení ocelí v elektrických pecích o hmotnosti obsahu pecí nad 10 t a nebo při použití intenzifikačních procesů. 26. Diagnostika závad a stanovení způsobu opravy včetně provedení opravy a seřízení stroje nebo zařízení na provozní parametry. 27. Generální opravy automobilových motorů včetně provedení zkoušky na brzdě a seřízení chodu. 28. Montáž a zapojování elektroinstalace v průmyslových objektech o napětí nad 1 kv. 29. Opravy barevných televizorů. 30. Sestavení elektrovýzbroje klasických obráběcích strojů mimo silových obvodů a elektronického vybavení. 31. Opravy velkokuchyňských strojů a zařízení s elektronickým řízením. 32. Výroba nábytku včetně montáže a seřízení strojního zařízení. 33. Truhlářské práce např. zhotovení a osazení schodiště, křivočarých schodů, dveří ve slohovém stylu. 34. Tesařské práce např. kladení a opravy dřevěných podlah, zhotovování a osazování krovů všech typů, zhotovování srubových staveb, obnova historických trámových stropů. 35. Kompletní zhotovení kalhot, sak, společenských šatů. 36. Komplexní zhotovení plášťů, palet, vest z běžných druhů kožešin včetně zhotovování modelů. 37. Tkaní různých druhů hladkých i vazebně a barevně vzorovaných potahovaných, dekoračních a oděvních tkanin na ručních stavech. 38. Čalounění a opravy včetně nástřihových plánů, stříhání potahových materiálů s přihlédnutím k technologickým vlastnostem různých druhů výrobků např. křesel, pohovek, ušáků. 39. Ruční zhotovování krajek paličkováním, drháním a pletením do rámů např. límečků, textilií, bižutérie, unikátních vláčkových krajek. 40. Obsluha a seřízení traktorů, závěsného neseného zařízení včetně provádění polních prací při setí a sklizni zemědělských kultur. 41. Fyzicky namáhavé práce v lese např. soustřeďování dříví, kácení stromů, odvětvování, těžba motorovou pilou. 42. Zajišťování administrativní agendy vedoucího včetně vyřizování korespondence vedoucího (i cizojazyčných) podle přesných pokynů. Vedení evidencí úkolů a sledování termínů jejich plnění. 43. Práce při přípravě a realizaci investic.

10 Vybavování cestovních dokladů, fakturace,vyřizování reklamací a závazků. 45. Pokladní manipulace včetně činnosti pokladních v obchodně provozních jednotkách. 46. Komplexní skladová činnost včetně hmotné odpovědnosti. 47. Vedení menší obchodně provozní jednotky. IV. stupeň Charakteristika stupně Zajišťování komplexu činností s obecně vymezenými vstupy, rámcově stanovenými výstupy, značnou variantností způsobu řešení a postupů a specifickými vazbami na široký okruh procesů například specializované umělecké práce, plánování, rozpočtování, bilanční činnost, majetková správa, technický dozor a revize, účtování, kalkulace, normování, normalizace, obrana, kontrola, zajišťování ucelených odborných ekonomických, obchodních provozních, technických a jiných agend, specializovaná ošetřovatelská činnost, zajišťování účetního systému organizační jednotky, účetního úseku (provozního, materiálový, honorářový), zajišťování úvěru, zajišťování zásobování, výchovná zájmová mimoškolní činnost, vychovatelská činnost, pilotování (mimo pravidelný letecký provoz), ve kterých je předmětem komplexní samostatný systém složený z několika dalších sourodých celků, například rozsáhlý systém nákupu nebo prodeje, personální úsek, pružná provozní (výrobní) zařízení, ekonomický celopodnikový systém malé organizace, účetní systém členěný na samostatné účetní úseky (účtárny), soubor složitých technických, provozních a jiných zdravotnických a vzdělávacích zařízení, pomůcek, nástrojů a postupů, biologická laboratoř, počítačová síť, redakční kartografický systém (tématické mapy). Příklady prací 1. Organizace a řízení provozu penzionu včetně zajištění údržby, dodávek zboží, vyřizování reklamací a personální obsazování směn. 2. Řízení a organizace práce v recepcích hotelového typu včetně doprovodných služeb.vedení předepsané evidence, vyúčtování a odvod tržeb, podíl na obchodní politice hotelu, navrhování a poskytování slev atd. 3. Výroba nejnáročnějších teplých jídel a specialit cizích národních kuchyní s případným řízením menšího počtu zaměstnanců. 4. Příprava tabule, stolničení a obsluha hostů při zvláštních příležitostech včetně dohotovování jídel u stolu. 5. Organizace a řízení práce číšníků v rozsáhlém restauračním provozu včetně inkasa peněz. 6. Komplexní organizace většího obchodu s různým sortimentem nebo obchodního provozu včetně vyřizování reklamací, objednávání zboží atd. 7. Zdění složitých zednických konstrukcí (zdiva, kleneb apod.) při rekonstrukcích, adaptacích a opravách novodobých i historických objektů a při obnově památek. 8. Pokrývačské práce na geometricky složitých střechách. 9. Zhotovení, montáž a opravy stavebních klempířských výrobků uměleckého nebo slohového charakteru a atypického provedení.

11 Tesařské práce při obnově památek, bání, věží podle původních vzorů nebo zhotovování všech druhů složitých tesařských konstrukcí (sportovní stadiony) včetně zakládání, rýsování, vyvazování a osazování. 11. Kamenické práce při výrobě, zhotovování a zvláštní opracovávání náročných kamenických výrobků stavebních, slohových, figurálních a monumentálních podle zvláštních požadavků, tesání písma, provádění náročných oprav při restaurování památkových objektech. 12. Příprava a provádění trhacích prací menšího rozsahu pro stavebně výrobní činnosti. 13. Broušení ozubených kol ve stupni přesnosti IT Broušení na rovinných, hrotových bruskách nebo bruskách na díry ve stupni přesnosti IT 4 2 včetně dodržení tolerancí tvaru a plochy. 15. Lapování velmi přesných měřidel. 16. Oživování obráběcích center s CNC systémem. 17. Řízení prací při sestavování a oživování složitých investičních celků. 18. Frézování a elektrojiskrové obrábění součástek v nejvyšších přesnostech a složitých tvarů včetně seřízení stroje i s CNC systémem. 19. Bezdemontážní diagnostika nebo identifikace závad počítačově vyhodnocovaných u zařízení např. těžební stroje, důlní kombajny, strojní části jaderných elektráren. 20. Řízení montáže a opravy složitých strojů a zařízení (např. průmyslové roboty, nahrávací studia) s elektronickými systémy včetně nastavení a oživení. 21. Výroba modelového zařízení pro výrobu nejsložitějších výrobků např. motorové skříně, turbínových těles. 22. Řízení prací technologického úseku s méně náročnou výrobou nebo řízení výrobních nebo provozních úseků, které jsou součástí širšího výrobního celku. 23. Opravy audiovizuálních zařízení včetně profesionálních. 24. Kompletní sestavení a elektrické nastavení parametrů elektrické výzbroje obráběcích strojů včetně číslicově řízených. 25. Řízení montáží a oprav elektrické části složitých výtahů, rychlovýtahů, prototypů a atypických výtahů s paměťovým řízením a logickými i elektronickými prvky. 26. Provozní činnosti a činnosti zabezpečující řízení provozu a výroby. 27. Zhotovování replik historického nábytku podle vzorů bez technologické dokumentace. 28. Opravy historického nábytku. 29. Opravy historických staveb včetně odborné spolupráce při přemísťování historických staveb nebo staveb určených do skanzenu. 30. Individuální zhotovování všech druhů svrchních oděvů ( celý výrobek) 31. Střihačské práce podle složitých nástřihových plánů nebo individuální zhotovování střihu složitých a velmi náročných svrchních oděvů včetně modelů. 32. Seřízení a obsluha velmi složitých secích i sklízecích strojů a zařízení řízených elektronicky s odpovědností za koordinaci ostatních pracovních činností v souvislosti s provozním režimem strojního zařízení.

12 Provádění agrotechnických opatření podle plánů a postupů s důrazem na dodržování agrotechnických lhůt. 34. Zajišťování zootechnických opatření s odpovědností za zootechnickou připravenost na jednotlivých úsecích živočišné výroby. 35. Zajišťování a vyznačování těžby dřeva, kontrola, zadávání prací a předávání dřeva včetně zajišťování opatření proti lesním škůdcům. 36. Zajišťování komplexních účetních agend, zakázkové a subdodavatelské činnosti, podmínek financování, přípravu hospodářských smluv. 37. Samostatné zajišťování personální agendy včetně péče o pracující. 38. Samostatné zajišťování kontroly. 39. Příprava návrhu cen. 40. Zajišťování obchodně technických služeb v organizaci. 41. Stanovení technologických postupů výroby nebo provozu. 42. Zajišťování technického dozoru. 43. Vypracování podkladů investorské přípravy staveb. 44. Poskytování zdravotní péče a provádění činností, které s poskytování zdravotní péče přímo souvisejí, pro které se vyžaduje odborná způsobilost, která se získává absolvováním akreditovaného příslušného bakalářského studijního programu, studia na vyšších zdravotnických školách, příp. střední zdravotnické školy. 45. Výchovně vzdělávací činnost. 46. Interpretace kolektivní částí baletních, instrumentálních, vokálních děl, příp. rolí dramatických děl, písní nebo tanečních skladeb. Organizačně umělecká činnost při nastudování a dirigování děl (asistent). Provádění náročných prací umělecké realizace a uměleckotechnických prací. V. stupeň Charakteristika stupně Systémové činnosti s variantními obecnými postupy, rámcově stanovenými výstupy a předem nespecifikovanými způsoby a postupy se širokými vazbami na další procesy, dílčí metodické a koncepční práce kde jsou předmětem činnosti obory činností se širokou působností, například celopodnikové systémy jako ekonomický, obchodní, provozní, výrobní, správní nebo jiné soubory komplexních různorodých systémů nebo jinak složité systémy. Příklady prací 1. Řízení, organizace nebo dispečerské řízení rozsáhlých a složitých výrobních nebo provozních úseků. 2. Komplexní zajišťování technologické přípravy výroby nebo provozu. 3. Řízení výstavby staveb i stavebních celků včetně koordinace všech účastníků výstavby a zajišťování plynulé realizace stavby.

13 Koordinace přípravy a realizace investic. 5. Projektování nebo posuzování projektů staveb a technologických zařízení. Architektonická a urbanistická řešení jednoduchých staveb a objektů. 6. Samostatné konstrukční řešení technicky náročných výrobků a tvůrčí řešení složitých typů, modelů a vzorů. 7. Komplexní zajišťování provozuschopnosti a technické způsobilosti nejsložitějších zařízení řídících, výpočetních, informačních a komunikačních systémů nebo jiných náročných technologických systémů. 8. Zajišťování ochrany životního prostředí. Posuzování vlivů na životní prostředí a navrhování opatření na jeho ochranu. 9. Komplexní zajišťování zootechnických opatření s odpovědností za zootechnickou připravenost i na jednotlivých úsecích živočišné výroby. 10. Komplexní zajišťování právní agendy. 11. Samostatné zajišťování financování a úvěrové politiky, daňové nebo cenové politiky nebo účetnictví v organizaci. 12. Komplexní zajišťování obchodní agendy firmy, včetně propagace a reklamy. Analýza a prognóza trhů, navrhování marketingových opatření včetně jejich vyhodnocování a aktualizace. Navrhování a realizace nových obchodních produktů. Projednávání a uzavírání nejnáročnějších obchodů. 13. Tvorba koncepce a zajišťování správy a projekčního řízení informačních a komunikačních systémů, analýzy a vývoje aplikačního programového vybavení, procesů a požadavků uživatelů. 14. Zajišťování komplexní kontrolní činnosti a zkušebnictví. 15. Organizace komplexního systému řízení a kontroly kvality (jakosti). 16. Stanovování koncepce rozvoje lidských zdrojů, odměňování, organizace a vzdělávání zaměstnanců. 17. Tvorba a aplikace psychologických a sociologických metod. 18. Řešení výzkumných a vývojových úkolů. 19. Provádění metodických a koordinačních prací jejichž předmětem jsou celostátní a mezinárodní systémy. 20. Poskytování zdravotní péče a provádění činností, které s poskytování zdravotní péče přímo souvisejí, pro které se vyžaduje odborná způsobilost, která se získává absolvováním akreditovaného magisterského studijného oboru. 21. Komplexní výchovně vzdělávací činnost ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech. Provádění speciálně pedagogických činností a poskytování speciálně pedagogického poradenství. 22. Nastudování a inscenační ztvárňování dramatických, hudebně dramatických, hudebních, tanečních nebo baletních děl nebo tvůrčí interpretace jejich nejnáročnějších rolí nebo sólových partů. 23. Provádění náročných odborných průzkumných, restaurátorských, dokumentačních prací nebo nejnáročnější ochrany, provozu a správy památkového fondu, památek, nalezišť, sbírek a sbírkových předmětů, uměleckých a uměleckořemeslných děl.

14 VI. stupeň Charakteristika stupně Tvůrčí rozvojové a koncepčně nejsložitější práce a systémové specializované práce a systémová koordinace. Příklady prací 1. Preventivní, diagnostická a léčebná péče prováděná lékařem se specializovanou způsobilostí. 2. Pedagogická, vědecká, výzkumná, vývojová, umělecká nebo další tvůrčí činnost vykonávaná akademickými pracovníky. 3. Tvůrčí řešení závažných a složitých výzkumných a vývojových úkolů nebo provádění náročných a obtížných výzkumných a vývojových prací při řešení a realizaci úkolů rozvoje vědy a techniky řešených výzkumným týmem. 4. Stanovování koncepcí rozvoje zásadních celostátních systémů s dopadem na všechny skupiny obyvatelstva nebo rozvoje zásadních mezinárodních systémů. 5. Architektonické řešení a projektování významných staveb, územních celků, urbanistických celků apod. 6. Tvůrčí řešení nejnáročnějších vývojových konstrukčních úkolů, například unikátních technologických komplexů založených na funkčně nových principech. 7. Preventivní, diagnostická a léčebná péče prováděná při ochraně zdraví zvířat nebo veřejného zdraví veterinárním lékařem. 8. Vývoj nového programového vybavení nebo zásadních úprav systémů výpočetní techniky, například operačních systémů, programovacích prostředků, komunikačních a informačních systémů apod. 9. Stanovování finanční strategie, zaměření a způsobů realizace podnikatelské filosofie organizace. 10. Vrcholné inscenační nebo filmové ztvárňování dramatických, hudebně dramatických, baletních a pantomimických děl. 11. Vrcholné nastudování a dirigování symfonických děl.

Minimální mzda v ČR od 1.1.2016

Minimální mzda v ČR od 1.1.2016 Minimální mzda se navyšuje o 700,- Kč Minimální mzda v ČR od 1.1.2016 (připravilo JOB-centrum Ostrava, s.r.o., stav k 17.12.2015) Růst minimální mzdy bude v roce 2016 vyšší, protože se nedohodli odboráři

Více

Katalog zařazení vybraných funkcí, prací a činností do mzdových tříd

Katalog zařazení vybraných funkcí, prací a činností do mzdových tříd Příloha č. 3 k Vnitřnímu mzdovému předpisu OU Katalog zařazení vybraných funkcí, prací a činností do mzdových tříd I. Akademičtí pracovníci 1. mzdová třída Vzdělávací činnost zaměřená na vykonávání přípravných

Více

9 POMOCNÍ A NEKVALIFIKOVANÍ PRACOVNÍCI

9 POMOCNÍ A NEKVALIFIKOVANÍ PRACOVNÍCI 9 POMOCNÍ A NEKVALIFIKOVANÍ PRACOVNÍCI Pomocní a nekvalifikovaní pracovníci provádějí jednoduché a rutinní úkony vyžadující vesměs ruční nástroje a často fyzickou sílu. Většina zaměstnání v této hlavní

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1980 Vyhlásené: 04.03.1980 Časová verzia predpisu účinná od: 01.09.1980 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 24 V Y H L Á Š K A Ministerstva školství

Více

ČÍSELNÍK I. Oborové členění

ČÍSELNÍK I. Oborové členění ČÍSELNÍK I. Oborové členění DŮLNÍ, ZEMĚVRTNÁ A ÚPRAVÁRENSKÁ ZAŘÍZENÍ 1.1 Stroje a přístroje pro geologický průzkum 1.2 Těžní zařízení pro hlubinné doly 1.3 Stroje pro povrchovou těžbu 1.4 Stroje a zařízení

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1992. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1992. Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 12.06.1992 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 253 N A Ř Í Z E N Í V L Á

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY Červenec 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str. 5 5. Popis

Více

567/2006 Sb Nařízení vlády o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy atd. Ve znění: 210/2013 Znění platné od 1.8.2013

567/2006 Sb Nařízení vlády o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy atd. Ve znění: 210/2013 Znění platné od 1.8.2013 567/2006 Sb Nařízení vlády o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy atd. Ve znění: 210/2013 Znění platné od 1.8.2013 Nařízení vlády o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o

Více

Příjmy. Výdaje. Financování

Příjmy. Výdaje. Financování Návrh rozpočtu města Bechyně pro rok 2011 Celkové příjmy rozpočtu ve výši : 155.808.410,- Kč Financování ve výši 14.219.400,- Kč Celkové zdroje ve výši 170.027.810,- Kč Běžné výdaje ve výši 85.304.100,-

Více

Živnosti vázané Diagnostická, zkušební a poradenská činnost v ochraně rostlin a ošetřování rostlin, rostlinných produktů, objektů a půdy proti

Živnosti vázané Diagnostická, zkušební a poradenská činnost v ochraně rostlin a ošetřování rostlin, rostlinných produktů, objektů a půdy proti Živnosti vázané Diagnostická, zkušební a poradenská činnost v ochraně rostlin a ošetřování rostlin, rostlinných produktů, objektů a půdy proti škodlivým organismům přípravky na ochranu rostlin nebo biocidními

Více

Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016

Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016 Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016 Provozovatel: Jednatel: Vedoucí školní jídelny: Vedoucí kuchař: Akademie hotelnictví a cestovního ruchu střední škola, s.r.o. Mgr. Jana Linhartová Nina

Více

Výrobce jedno nebo třídílných matrací z přírodních materiálů. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Výrobce jedno nebo třídílných matrací z přírodních materiálů. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Výroba jedno nebo třídílných matrací z přírodních materiálů (kód: 33-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká

Více

Bezpečnost práce v lesnictví

Bezpečnost práce v lesnictví SPRÁVNÁ PRAXE PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 6 Bezpečnost práce v lesnictví (BOZP při práci v lese a na pracovištích obdobného charakteru) Obsah 1 Úvod 2 2 Zásady pro

Více

Sbírka zákonů částka 125/2013

Sbírka zákonů částka 125/2013 Sbírka zákonů částka 125/2013 325. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 19/2010 Sb., o způsobu tvorby bilancí a rozsahu předávaných údajů v plynárenství operátorovi trhu Účinnost: Tato vyhláška nabývá

Více

A. Vybrané neobtěžující a nerušící činnosti

A. Vybrané neobtěžující a nerušící činnosti A. Vybrané neobtěžující a nerušící činnosti A.3. Zpracovatelský průmysl (Pouze pokud se nejedná živnosti provozované průmyslovým způsobem) Podskupina A.3.1 Výroba ovocných a zeleninových nápojů Výroba

Více

B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a.

B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a. - 1 - Akce: Modernizace farmy Dolní Branná Místo stavby: Dolní Branná - společná dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení - B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a. V Brně, září 2015

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY Září 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str.

Více

Rozpis rozpočtu města Petřvaldu na rok 2016. Příjmy

Rozpis rozpočtu města Petřvaldu na rok 2016. Příjmy Rozpis rozpočtu města Petřvaldu na rok 2016 V souladu s 14 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů je proveden po schválení rozpočtu jeho rozpis,

Více

Záznam o průběhu zkoušky

Záznam o průběhu zkoušky Opravář strojů a zařízení (kód: 23-001-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Strojní zámečník; Provozní zámečník a montér;

Více

Stavebník. Pozemek. Stavební záměr. Hrubá stavba. Katastrální území: Číslo katastrální: Druh pozemku:

Stavebník. Pozemek. Stavební záměr. Hrubá stavba. Katastrální území: Číslo katastrální: Druh pozemku: ZÁKLADNÍ POŽADAVKY Stavebník Jméno: Příjmení: Titul: Obec: Ulice: Číslo orientační: PSČ: Telefon: Mobil: Pozemek Katastrální území: Číslo katastrální: Druh pozemku: Obec: PSČ: Ulice: Číslo popisné: Číslo

Více

Podnikání ústní zkouška - blok ekonomických předmětů denní, dálková forma 2015/2016

Podnikání ústní zkouška - blok ekonomických předmětů denní, dálková forma 2015/2016 Střední škola tradičních řemesel HERMÉS MB s.r.o. Maturitní okruhy Podnikání ústní zkouška - blok ekonomických předmětů denní, dálková forma 2015/2016... 1 Podnikání ústní zkouška - blok ekonomických předmětů

Více

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY P R O J E K Č N Í K A N C E L Á Ř I N G. P A V E L Š E D I V Ý A N T. D V O Ř Á K A 8 9, 6 7 5 7 1 N Á M Ě Š Ť N A D O S L A V O U e - m a i l : s e d i v y. p a v e l @ s e z n a m. c z t e l. 5 6 8 6

Více

Bezpečnost práce s přenosnými řetězovými pilami a křovinořezy

Bezpečnost práce s přenosnými řetězovými pilami a křovinořezy SPRÁVNÁ PRAXE PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 24 Bezpečnost práce s přenosnými řetězovými pilami a křovinořezy Obsah 1 Úvod 2 2 Zásady pro zajištění bezpečnosti a ochrany

Více

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst!

Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst! Manuál pro zájemce o vstup do projektu Vzdělávejte se pro růst! --------------------------------------------------------------------------------------------------- (počet stran: 13 včetně přílohy) 1. Co

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE VNITŘNÍ MZDOVÝ PŘEDPIS ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 4. ŘÍJNA 2011 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o

Více

Účel užití haly. budovy pro společenské a kulturní účely. B 46.21.63.1..2 1265 budovy pro sport 2 029,-

Účel užití haly. budovy pro společenské a kulturní účely. B 46.21.63.1..2 1265 budovy pro sport 2 029,- Příloha č. 3 k vyhlášce č. 3/2008 Sb. Základní ceny za m 3 obestavěného prostoru haly a její standardní a cena za m 2 podlahové plochy bytu a nebytového prostoru Typ Číslo SKP Kód CZ - CC Účel užití haly

Více

Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Montážník nábytkových sestav (kód: 33-042-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Montážník nábytkových

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty 1 A : PRŮVODNÍ ZPRÁVA k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty a) identifikace : stavba : novostavba přístřešku pro cyklisty investor - stavebník : Město Paskov Nádražní 700 73921 Paskov

Více

CHAROPA. Charakteristika. Činnosti. Příklady prací. Charakter práce - JAKÉ jsou atributy výkonu práce

CHAROPA. Charakteristika. Činnosti. Příklady prací. Charakter práce - JAKÉ jsou atributy výkonu práce Číslo pracovní pozice 3.c Název pracovní pozice Pracovník pro ochranu a vysazování přirozených lesních kultur CHAROPA Charakteristika Kvalifikační úroveň: 1- nekvalifikovaná Pracovník pro ochranu a vysazování

Více

Přehled aktualizovaných norem platných od: 4. 1. 2016, verze 01/2016

Přehled aktualizovaných norem platných od: 4. 1. 2016, verze 01/2016 Přehled aktualizovaných norem platných od: 4. 1. 2016, verze 01/2016 Aktualizace je prováděna pololetně. Obsah: ARMATURY A POTRUBÍ...2 ČÁSTI STAVEB...2 ČERPADLA, HYDRAULICKÁ ZAŘÍZENÍ...2 ELEKTROTECHNIKA

Více

Příloha č.1. Spisové znaky spisového a skartačního plánu ZNAKY VŠEOBECNĚ: Spisový znak (podznak) Heslo Skartační znak/lhůta

Příloha č.1. Spisové znaky spisového a skartačního plánu ZNAKY VŠEOBECNĚ: Spisový znak (podznak) Heslo Skartační znak/lhůta Příloha č.1 Rejstřík znaků spisového a skartačního plánu podle hlavních skupin Jednotlivé skupiny spisových znaků spisové znaky od - do Znaky všeobecné 51-99 Organizace činnosti 101-108 Agenda kontroly,

Více

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY Nařízení EU č. 852/2004 o hygieně potravin Vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky

Více

Kód SKP N á z e v HS/CN G OBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, VÝROBKŮ PRO OSOBNÍ POTŘEBU A PŘEVÁŽNĚ PRO DOMÁCNOST

Kód SKP N á z e v HS/CN G OBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, VÝROBKŮ PRO OSOBNÍ POTŘEBU A PŘEVÁŽNĚ PRO DOMÁCNOST G OBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, VÝROBKŮ PRO OSOBNÍ POTŘEBU A PŘEVÁŽNĚ PRO DOMÁCNOST 50 OBCHOD, OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL; MALOOBCHODNÍ PRODEJ POHONNÝCH HMOT Poznámka: Do tohoto oddílu

Více

NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2016

NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2016 NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2016 PŘÍJMY 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 2 600 000,-Kč 1112 Daň z příjmu fyzických osob z jejich podnikání OSVČ 130 000,-Kč 1113 Daň z příjmu fyzických osob

Více

Návrh rozpočtu obce Podlesí na rok 2016

Návrh rozpočtu obce Podlesí na rok 2016 Návrh rozpočtu obce Podlesí na rok 2016 ROZPOČET PŘÍJMŮ DAŇOVÉ PŘÍJMY 1111 daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti 2 100 000,00 1112 daň z příjmů fyzických osob ze samostatné činnosti 250 000,00

Více

B. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A

B. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A B. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A B1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ B1.a ZHODNOCENÍ STAVENIŠTĚ, U ZMĚNY DOKONČENÉ STAVBY TÉŽ VYHODNOCENÍ SOUČASNÉHO STAVU KONSTRUKCÍ;

Více

Technická zpráva. Obsah

Technická zpráva. Obsah Technická zpráva Obsah 1 Základní údaje...3 1.1 Identifikační údaje stavby...3 1.2 Účastníci výstavby...3 1.2.1 Investor...3 1.2.2 Projektant...3 1.2.3 Zhotovitel stavby...3 1.3 Další údaje...3 1.3.1 Účel

Více

MMPr/047751/2012/Ba Bartoníková 581 268 535 alena.bartonikova@prerov.eu 233.1/A10 800/820

MMPr/047751/2012/Ba Bartoníková 581 268 535 alena.bartonikova@prerov.eu 233.1/A10 800/820 Magistrát města Přerova Odbor stavebního úřadu a životního prostředí ODDĚLENÍ VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Bratrská 34, 750 11 Přerov 2 Spis zn.: 2012/034935/STAV/ZEM/Ba Přerov, dne 11.4.2012 Č.j.:

Více

Důvodová zpráva. A/1) Rozpočtová opatření V rámci předložených rozpočtových opatření jsou řešeny tyto základní okruhy:

Důvodová zpráva. A/1) Rozpočtová opatření V rámci předložených rozpočtových opatření jsou řešeny tyto základní okruhy: Důvodová zpráva Obsah: A/1) Rozpočtová opatření a/ přijaté dotace str. 1 b/ přesuny finančních prostředků str. 1-2 c/ rezervy města str. 2-5 2) Poskytnutí zápůjčky společnosti SPORT str. 5 Příloha Návrh

Více

H-12 PRO ZAJIŠTĚNÍ FUNKCE LÉKÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ VYDÁVÁ ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA VZOROVÝ ŘÁD PRO PROVOZ A ORGANIZACI ČINNOSTÍ ZAŘÍZENÍ LÉKÁRENSKÉ PÉČE

H-12 PRO ZAJIŠTĚNÍ FUNKCE LÉKÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ VYDÁVÁ ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA VZOROVÝ ŘÁD PRO PROVOZ A ORGANIZACI ČINNOSTÍ ZAŘÍZENÍ LÉKÁRENSKÉ PÉČE H-12 PRO ZAJIŠTĚNÍ FUNKCE LÉKÁRENSKÉHO ZAŘÍZENÍ VYDÁVÁ ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA VZOROVÝ ŘÁD PRO PROVOZ A ORGANIZACI ČINNOSTÍ ZAŘÍZENÍ O B S A H LÉKÁRENSKÉ PÉČE 1. Úkoly a povinnosti LZ 2. Provoz lékárny

Více

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozpočet obce na rok 2014 byl schválen na 37.veřejném zasedání Zastupitelstva obce Háj u Duchcova dne 24.4.2014 usnesením č.395/37/2014.

Rozpočet obce na rok 2014 byl schválen na 37.veřejném zasedání Zastupitelstva obce Háj u Duchcova dne 24.4.2014 usnesením č.395/37/2014. ROZPOČET OBCE HÁJ U DUCHCOVA ROK 2014 Rozpočet obce na rok 2014 byl schválen na 37.veřejném zasedání Zastupitelstva obce Háj u Duchcova dne 24.4.2014 usnesením č.395/37/2014. Karel Drašner starosta obce

Více

Sportovní zařízení města Rokycany. Pod Husovými sady 1160, Rokycany PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ

Sportovní zařízení města Rokycany. Pod Husovými sady 1160, Rokycany PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ 1. 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název zařízení Adresa Provozovatel Městské koupaliště Město Rokycany prostřednictvím organizační složky Sportovní zařízení města Rokycany Masarykovo

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Ing. Zdeněk Janýr Vypracoval: Ing. Pavel Lupoměch B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - strana 1/12 Obsah: B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního

Více

půjčky druhy slovníků. Výroba mléčných výrobků a polotovarů, zejména mléka tekutého soubor PCWWINONRAM. Zpracování ryb včetně výroby polotovarů,

půjčky druhy slovníků. Výroba mléčných výrobků a polotovarů, zejména mléka tekutého soubor PCWWINONRAM. Zpracování ryb včetně výroby polotovarů, půjčky druhy slovníků. Výroba mléčných výrobků a polotovarů, zejména mléka tekutého a ochuceného, sušeného a zahuštěného, smetany, másla, sýrů, tvarohů, kysaných výrobků a jogurtů, mražených krémů, zmrzlinových

Více

Žádost o odkoupení části obecního pozemku Miroslavu Orsákovi. Žadatel vzal žádost zpět.

Žádost o odkoupení části obecního pozemku Miroslavu Orsákovi. Žadatel vzal žádost zpět. Program: 1. Majetkové věci P O Z V Á N K A na 8. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Poteč které se uskuteční v pátek 2. března 2012 od 18. 00 hodin v zasedací místnosti Obce Poteč Prodej části obecního

Více

Vybrané části příloh živnostenského zákona s vyznačením navrhovaných změn

Vybrané části příloh živnostenského zákona s vyznačením navrhovaných změn Vybrané části příloh živnostenského zákona s vyznačením navrhovaných změn ŽIVNOSTI VÁZANÉ (K 23 a 24) Příloha č. 2 k zákonu č. 455/1991 Sb. Předmět podnikání Požadovaná odborná způsobilost Poznámka Výroba

Více

Rozpočet na rok 2010 výdaje

Rozpočet na rok 2010 výdaje Rozpočet na rok 2010 výdaje ============================================================= v tis. Kč 1014 - Ozdravování speciálních plodin a zvláštní veterinární péče Likvidace ohnisek výskytu karanténních

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.)

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Domov pro seniory Háje, K Milíčovu 734, Praha 4-Háje, 149 00 2. Zřizovatel

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A Ing. Petr Šafář Projektová a inženýrská kancelář 572 01 POLIČKA, Nová 205 tel., fax 461724398 T E C H N I C K Á Z P R Á V A DÍLČÍ OPRAVA OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ TYLOVA DOMU POLIČKA, VRCHLICKÉHO 53 INVESTOR:

Více

B 1c) Technické řešení s popisem pozemních staveb a inženýrských staveb, řešení vnějších ploch

B 1c) Technické řešení s popisem pozemních staveb a inženýrských staveb, řešení vnějších ploch S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A Název stavby : Stavební sociálního zařízení ZŠ TGM Drásov WC dívky Místo stavby : ZŠ TGM Drásov, Drásov č.p. 167, k.ú. Drásov, parc.č. 792 Stavebník : Městys

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works Average s of selected Construction works Average 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 35,54 31,10 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění

Více

TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou. Výroční zpráva o činnosti za rok 2 0 1 1

TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou. Výroční zpráva o činnosti za rok 2 0 1 1 TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou Výroční zpráva o činnosti za rok 2 0 1 1 Lipník nad Bečvou 11. února 2012 Popis činnosti organizace

Více

Navrhovatel: Hanácká kyselka s.r.o, Horní Moštěnice 547, 751 17 Horní Moštěnice VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

Navrhovatel: Hanácká kyselka s.r.o, Horní Moštěnice 547, 751 17 Horní Moštěnice VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Magistrát města Přerova Odbor stavebního úřadu a životního prostředí ODDĚLENÍ VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Bratrská 34, 750 11 Přerov 2 Spis zn.: 2012/106638/STAV/ZEM/Ba Přerov, dne 27.12.2012 Č.j.:

Více

STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE PŘEDNÁŠKA 7

STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE PŘEDNÁŠKA 7 STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE PŘEDNÁŠKA 7 Slévání postup výroby odlitků; Přesné lití - metoda vytavitelného modelu; SLÉVÁNÍ Je způsob výroby součástí z kovů nebo jiných tavitelných materiálů, při kterém se

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works s of selected Construction works Representative Condition A Condition B 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 42,75 33,35 001 Odstranění travin a křovin,

Více

Výkaz výměr. Ekonomika a management

Výkaz výměr. Ekonomika a management Výkaz výměr Ekonomika a management Charakteristika VV je specifickou součástí rozpočtu udává množství jednotlivých položek stavebních prací pracný časově náročný přehledný Podklady VV kompletní projektová

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works s of selected Construction works 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 42,64 32,55 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů

Více

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŔEDPIS. Ústavu informatiky AV ČR, v. v. i.

VNITŘNÍ MZDOVÝ PŔEDPIS. Ústavu informatiky AV ČR, v. v. i. VNITŘNÍ MZDOVÝ PŔEDPIS Ústavu informatiky AV ČR, v. v. i. Ústav informatiky AV ČR, v. v. i. (dále jen ÚI ) se sídlem v Praze 8, Pod Vodárenskou věží 2 vydává ve smyslu 20 zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných

Více

Cenový sazebník služeb

Cenový sazebník služeb Letiště Karlovy Vary s.r.o. Cenový sazebník služeb Platný od 1. července 2012 Tento cenový sazebník byl schválen usnesením Rady Karlovarského kraje ve funkci Valné hromady společnosti Letiště Karlovy Vary

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works s of selected Construction works 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 43,20 34,50 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů

Více

Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009

Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009 Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009 1) Příjmy - Výdaje - Financování Příjmy 274 591 500 Kč Výdaje 346 091 500 Kč Rozdíl -71 500 000 Kč Rozpočet je postaven jako schodkový, schodek bude kryt finančními

Více

ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY

ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY 1. Daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti a funk.požitků - z příjmů fyz.osob ze samostatné výdělečné činnosti - z příjmů fyz.osob z kapitálových výnosů - z příjmů právnických

Více

KVALIFIKAČNÍ STANDARD

KVALIFIKAČNÍ STANDARD KVALIFIKAČNÍ STANDARD Dílčí kvalifikace DK5 Mechanik pneuservisu kvalifikační úroveň 3 ODBORNÁ ZPŮSOBILOST Kód Název Úroveň Dodržování bezpečnostních ustanovení a ochrany zdraví při práci, protipožárních

Více

Vlastní navrhování písem, ornamentů a prvků pro zdobení šperků, zbraní, nožů, dýk a pasířských výrobků rytím 3

Vlastní navrhování písem, ornamentů a prvků pro zdobení šperků, zbraní, nožů, dýk a pasířských výrobků rytím 3 Rytec kovů (kód: 23-011-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Nástrojař Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Více

THERMAL F, a. s. Organizační řád. Představenstvo společnosti projednalo a schválilo tento Organizační řád dne 03.06. 2015 na zasedání č. 0515.

THERMAL F, a. s. Organizační řád. Představenstvo společnosti projednalo a schválilo tento Organizační řád dne 03.06. 2015 na zasedání č. 0515. THERMAL F, a. s. Organizační řád Počet stran: 13 Rozdělovník: úsek finanční úsek obchodní úsek ubytovací úsek stravovací úsek zdravotní úsek technický úsek generálního ředitele úsek personální Přílohy:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 se sídlem Dr. Peška 768, 537 01 Chrudim ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 12. PRACOVNÍ NÁPLNĚ Mgr. Jaroslav Víšek, ředitel školy Mgr. Jaroslav Víšek,

Více

Hodnoticí standard. Obsluha motorové pily (kód: 41-079-E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Obsluha motorové pily (kód: 41-079-E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Obsluha motorové pily (kód: 41-079-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní dělník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 2 Odborná

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Praní a čištění prádla pro rok 2015-2016

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Praní a čištění prádla pro rok 2015-2016 Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Holešově Zlínská 991, 769 01 Holešov, tel. 573 324 111, fax. 573 324 103, e-mail: internet sekret@spshol.cz, Intranet sekret@mail.sps.km.jm

Více

Článek 2 Vymezení některých pojmů

Článek 2 Vymezení některých pojmů Okresní stavební bytové družstvo Teplice Střední ulice 1057/11, 415 01 Teplice, Česká republika Zápis v obchodním rejstříku vedený u Krajského soudu v Ústí nad Labem : Den zápisu : 27. února 1973, Číslo

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ NEMOVITOSTÍ. č. 1905-70/11. Rodinný dům č.p. 934/36, příslušenství a pozemky

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ NEMOVITOSTÍ. č. 1905-70/11. Rodinný dům č.p. 934/36, příslušenství a pozemky ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ NEMOVITOSTÍ ------------------------------------------------------------------------------------------------- č. 1905-70/11 Předmět ocenění: Rodinný dům č.p. 934/36, příslušenství

Více

Strana první NZ 736/2007 N 775/2007. Stejnopis

Strana první NZ 736/2007 N 775/2007. Stejnopis Strana první NZ 736/2007 N 775/2007 Stejnopis Notářský zápis sepsaný v notářské kanceláři v Praze 1, Na Příkopě 12 dne patnáctého srpna roku dvou tisícího sedmého /15.8.2007/ mnou JUDr. Miloslavem Peterkou,

Více

Školení bezpečnosti práce a požární ochrany

Školení bezpečnosti práce a požární ochrany Ing. Milan Tomeček, Ing. Jaromír Jaroš a kolektiv autorů Školení bezpečnosti práce a požární ochrany XXIX. aktualizace a doplňky - leden 2011 přijmout? Jaké je postavení zaměstnanců vůči pracovnímu právu

Více

23-41-M/01 Strojírenství. Celkový počet týdenních vyučovacích hodin 9 Platnost od: 1.9.2009

23-41-M/01 Strojírenství. Celkový počet týdenních vyučovacích hodin 9 Platnost od: 1.9.2009 Učební osnova vyučovacího předmětu praxe Obor vzdělávání: 23-41-M/01 Strojírenství Délka a forma studia: 4 roky, denní studium Celkový počet týdenních vyučovacích hodin 9 Platnost od: 1.9.2009 Pojetí vyučovacího

Více

501/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o obecných požadavcích na využívání území

501/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o obecných požadavcích na využívání území 501/2006 Sb. VYHLÁŠKA o obecných požadavcích na využívání území Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 a 194 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon):

Více

Rozpis návrhu rozpočtu obce Široká Niva na rok 2016 (v Kč) PŘÍJMY

Rozpis návrhu rozpočtu obce Široká Niva na rok 2016 (v Kč) PŘÍJMY Rozpis návrhu rozpočtu obce Široká Niva na rok (v Kč) PŘÍJMY Par. Pol. Název položky Návrh 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 1 520 000 1112 Daň z příjmů fyzických

Více

Znalecký posudek číslo 1/9/15

Znalecký posudek číslo 1/9/15 Kraj : Liberecký Č.j.: 080 EX 1991/14-25 Oblast : Liberecký Obec : Višňová Katastr. území : Víska u Frýdlantu Znalecký posudek číslo 1/9/15 Věc: Ocenění nemovitosti sestávající z rodinného domu vč. příslušenství,

Více

Na straně příjmů se jedná zejména o daňové příjmy, výnosy z místních a správních poplatků, neinvestiční dotace a příjmy z vlastních činností.

Na straně příjmů se jedná zejména o daňové příjmy, výnosy z místních a správních poplatků, neinvestiční dotace a příjmy z vlastních činností. Obec Dolní Bečva Komentář k rozpočtu na rok 2014 Rozpočet obce je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na jeden kalendářní rok a je zpracován

Více

peněžité plnění a plnění peněžité hodnoty (naturální mzda) poskytované zaměstnavatelem zaměstnanci za práci

peněžité plnění a plnění peněžité hodnoty (naturální mzda) poskytované zaměstnavatelem zaměstnanci za práci 4 Mzdy a platy Mzda Mzdy a platy peněžité plnění a plnění peněžité hodnoty (naturální mzda) poskytované zaměstnavatelem zaměstnanci za práci Plat Peněžité plnění poskytované za práci zaměstnanci zaměstnavatelem,

Více

SBIÂRKA ZAÂ KONUÊ. RocÏnõÂk 2001 CÏ ESKAÂ REPUBLIKA. CÏ aâstka 21 RozeslaÂna dne 19. uâ nora 2001 Cena KcÏ 29,50 OBSAH:

SBIÂRKA ZA KONUÊ. RocÏnõÂk 2001 CÏ ESKA REPUBLIKA. CÏ aâstka 21 RozeslaÂna dne 19. uâ nora 2001 Cena KcÏ 29,50 OBSAH: RocÏnõÂk 2001 SBIÂRKA ZA KONUÊ CÏ ESKA REPUBLIKA CÏ aâstka 21 RozeslaÂna dne 19. uâ nora 2001 Cena KcÏ 29,50 OBSAH: 56. Za kon o podmõânkaâch provozu vozidel na pozemnõâch komunikacõâch a o zmeïneï

Více

PASPORT DOMU. 183 číslo bloku číslo orientační počet č.p. 1 rok výstavby 1869 rok rekonstrukce památková péče ANO počet bytů 1 počet nebyt.

PASPORT DOMU. 183 číslo bloku číslo orientační počet č.p. 1 rok výstavby 1869 rok rekonstrukce památková péče ANO počet bytů 1 počet nebyt. PASPORT DOMU obec Česká Lípa číslo popisné 35 název ulice Škroupovo nám. okres Česká Lípa katastrální území Česká Lípa výměra parcely 24 kraj Liberecký kraj číslo parcely 83 číslo bloku číslo orientační

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3450-10/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3450-10/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3450-10/11 o obvyklé ceně rodinného domu čp 212 v Palackého ulici v Kladně-Švermově vč. příslušenství a pozemků parc. čís. 386 a 387 zapsaných na LV čís. 771 pro katastrální území Motyčín

Více

495/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 14. listopadu 2001,

495/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 14. listopadu 2001, 495/2001 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 14. listopadu 2001, kterým se stanoví rozsah a bližší podmínky poskytování osobních ochranných pracovních prostředků, mycích, čisticích a dezinfekčních prostředků Vláda

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 se sídlem Dr. Peška 768, 537 01 Chrudim ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 4. PROVOZNÍ ŘÁD Mgr. Jaroslav Víšek, ředitel školy Mgr. Jaroslav Víšek,

Více

Hodnoticí standard. Výroba jemného pečiva (kód: 29-002-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba jemného pečiva (kód: 29-002-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba jemného pečiva (kód: 29-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pekař; Cukrář Kvalifikační úroveň NSK

Více

1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu PODROBNÝ POPIS ÚKONŮ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Lázně Libverda 1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu 1.1. Pomoc a podpora při podávání jídla a pití Úkon obnáší nakrájení stravy na sousta, ohřátí

Více

KATALOG EXTRAKTORY. CLEANFIX, s.r.o., Šumavská 3 602 00 BRNO tel.+fax: 541 235 012, 541 249 445 www.cleanfix.cz cleanfix@cleanfix.cz.

KATALOG EXTRAKTORY. CLEANFIX, s.r.o., Šumavská 3 602 00 BRNO tel.+fax: 541 235 012, 541 249 445 www.cleanfix.cz cleanfix@cleanfix.cz. TW 300 S Malý stroj na profesionální extrakční čištění. Lehký, kompaktní, díky nízko položenému těžišti stabilní, snadno ovladatelný, na 4 kolečkách. Univerzální čistí koberce, tvrdé podlahy, vysává prach

Více

K ceníku poskytovaných služeb

K ceníku poskytovaných služeb K ceníku poskytovaných služeb SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ Osazení nového sloupku pro instalaci DZ v zeleni ( případně rozebíratelné dlažbě) přepravu na pracoviště výkop pro patku doprava betonu včetně ceny

Více

1. Specifikace výměr úklidových ploch

1. Specifikace výměr úklidových ploch 1. Specifikace výměr úklidových ploch Celková uklízená podlahová plocha... 3 416 m 2 Celková pohledová plocha oken a prosklených výplní... 450 m 2 podlaží druh prostoru 1.NP pokoj 1-13 293,11 2 x denně

Více

SOUPIS PRACÍ. ASPE 9 Strana: 1 3.6.1.4. Stavba: Paceřice - oprava místní komunikace. Objekt: Předcházení živelným pohromám.

SOUPIS PRACÍ. ASPE 9 Strana: 1 3.6.1.4. Stavba: Paceřice - oprava místní komunikace. Objekt: Předcházení živelným pohromám. ASPE 9 Strana: 1 SOUPIS PRACÍ Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Základní cena: 6 106 961,38 Kč Cena celková: DPH: Cena s daní: 6 106 961,38 1 282 461,89 7 389 423,27 Kč Kč Kč Měrné jednotky: Počet

Více

ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 60 40 66,67 116 500 147 000 126,18 0 9 0,00 0 186 0,00 CELKEM 116 560 147 235 126,32

ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 60 40 66,67 116 500 147 000 126,18 0 9 0,00 0 186 0,00 CELKEM 116 560 147 235 126,32 ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Druhové zatřídění Nedaňové příjmy Název Příjmy ze vstupního vzdělávání Příjmy od PO za elektřinu a plyn Splátky půjček z Fondu zaměstnavatele SPZ Triangle PO - odvod Příjmy Schválený

Více

Rozpis rozpočtu obce Bystřice na rok 2016

Rozpis rozpočtu obce Bystřice na rok 2016 Rozpis rozpočtu obce Bystřice na rok 2016 VÝDAJE v tis. Kč 2143 Informační centrum 100 2191 Mezinárodní spolupráce vztahy s obcemi sousedních států 200 2212 Silnice opravy a údržba komunálních komunikací

Více

SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH

SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH 1 SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH Školní rok: 2012/2013 Obor: 23-51-H/01 Strojní mechanik 1. Ruční zpracování kovů orýsování - co je to orýsování, rýsovací nářadí a pomůcky, postup při

Více

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově TRŽNÍ ŘÁD farmářských trhů v Moravském Krumlově I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově 1) Pořadatelem Farmářských trhů v Moravském Krumlově (dále jen FT) je Občanské sdružení ALMA, sídlem 672 01 Dobelice

Více

Třanovice služby, o.p.s. 739 53 Třanovice 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

Třanovice služby, o.p.s. 739 53 Třanovice 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Třanovice služby, o.p.s. 739 53 Třanovice 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A za rok 2005 1. Úvod 1.1. Vznik společnosti Společnost Třanovice služby, o.p.s. byla založena Obcí Třanovice, jakožto jediným zakladatelem,

Více

278/2008 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 23. července 2008 o obsahových náplních jednotlivých živností ve znění nařízení vlády č. 288/2010 Sb.

278/2008 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 23. července 2008 o obsahových náplních jednotlivých živností ve znění nařízení vlády č. 288/2010 Sb. 278/2008 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 23. července 2008 o obsahových náplních jednotlivých živností ve znění nařízení vlády č. 288/2010 Sb. Vláda nařizuje podle 73a zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Hodnoticí standard. Výroba chleba a běžného pečiva (kód: 29-001-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba chleba a běžného pečiva (kód: 29-001-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba chleba a běžného pečiva (kód: 29-001-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pekař Kvalifikační úroveň NSK

Více

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014,

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, MĚSTO BENEŠOV Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

C e n í k Technických služeb Havlíčkův Brod

C e n í k Technických služeb Havlíčkův Brod C e n í k Technických služeb Havlíčkův Brod Platný od 1.1.2013 Doplňková činnost : - AVIA - malé kontej. auto/přeprava/ 22,00 /km 4,60 26,60 manipulace 20,00 /0.15 hod 4,20 24,20 zápůjčka kontejneru 40,00

Více

Záměr na akci zateplení bytového domu Jiráskova 261 263, Lužec nad Vltavou

Záměr na akci zateplení bytového domu Jiráskova 261 263, Lužec nad Vltavou Záměr na akci zateplení bytového domu Jiráskova 261 263, Lužec nad Vltavou Řešený prostor: zadavatel: Bytové družstvo Jiráskova 261 263, družstvo Obec: Lužec nad Vltavou Katastrální území: Lužec nad Vltavou

Více