Podniková norma PREdi MONTÁŢ PŘECHODOVÉ SPOJKY 22 KV TYPU TRAJ 24/1 X HL Lubomír Vavro vedoucí sekce S Podpora distribuce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podniková norma PREdi MONTÁŢ PŘECHODOVÉ SPOJKY 22 KV TYPU TRAJ 24/1 X 120-240 3HL. 3. 1. 2011 Lubomír Vavro vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce"

Transkript

1 Strana: 1/14 Zpracoval: Petr Šámal S Technický controlling Schválil: Lubomír Vavro vedoucí sekce S Podpora distribuce Vydal: Rozhodnutím č. 4/2011 Jiří Kodad vedoucí oddělení S Garant: Jiří Kodad S Technický controlling Prokazatelnost seznámení: ano Oblast: G Technologické postupy, J Jakost Utajení: EXTERNÍ DOKUMENT A.1 Účel a cíl podnikové normy A. ÚVODNÍ A OBECNÁ USTANOVENÍ Stanovit závazný technologický postup pro provádění montáže jednožilové teplem smrštitelné spojky typu TRAJ 24. PN vychází z podkladů vydaných firmou TYCO Electronics Czech s.r.o pro kabely s plastovou izolací a stíněním z Cu drátů a kabely s papírovou izolací s napuštěným impregnantem. A.2 Související předpisy a řídicí dokumenty Označení PN JK 204 PN PT 202 PN PT 203 PN PT 205 PN PT 209 PN PT 210 PN SS 245 A.3 Klíčová slova A.4 Obsah montáž, spojka, TYCO, Raychem Název předpisu Výstavba a opravy kabelových vedení VN zabezpečení jakosti Práce na rozváděčích 22 kv typu FBA výrobce AREVA (ALSTOM) Práce na rozváděčích 22 kv typu SVS výrobce EATON HOLEC Práce na rozváděčích 22 kv typu 8DJ10 a 8DJ20 výrobce SIEMENS Práce na rozváděčích 22 kv typu GA ORMAZABAL Práce na rozváděčích 22 kv typu FBX výrobce AREVA T&D Přechodová spojka 22 kv TRAJ 24/1 x HL 1 POUŢITÍ OBECNÉ ZÁSADY PRACOVNÍ POSTUP PŘÍPRAVA KABELU Přesah kabelů Příprava kabelu s papírovou izolací Montáž nepájeného propojení uzemnění Montáž krycí trubice a rozdělovací hlavy Příprava žil kabelu s papírovou izolací Příprava jednožilového kabelu s plastovou izolací PŘÍPRAVA SPOJKY Montáž vlastní spojky Montáž spojovače Montáž izolačních vrstev Propojení stínění spojky Dokončení spojky SPECIÁLNÍ NÁSTROJE... 14

2 Strana: 2/14 A.6 Prokazatelnost seznámení Rozsah: Vybraní zaměstnanci sekce S Forma: Rozsah: Forma: Zápisem do knihy poučení a kontrol. Firmy zařazené v Rejstříku zhotovitelů PREdi pro stavebně montážní a projekční práce se zařazenou činností Kabely VN. Umístěním PN na webové stránky PREdi a zasláním informačního u. Odkaz na zveřejněné PN na www stránkách PREdi v příslušné smlouvě.

3 Strana: 3/14 B. ZNĚNÍ PODNIKOVÉ NORMY 1 Použití Pro spojení jednožilových kabelů s plastovou izolací s trojžilovými kabely s papírovou izolací na napětí 22 kv typ: TRAJ Obecné zásady (1) Před započetím montáže překontrolujte, zda je souprava určena pro spojovaný kabel a její úplnost. (2) Montáž smějí provádět pouze zaměstnanci s platným Průkazem montéra kabelových souborů VN PREdi. (3) Výrobce nenese odpovědnost za poruchy způsobené špatnou montáží. (4) Před začátkem mechanických manipulací stávající olejový kabel důkladně prohřejte na teplotu cca 40oC v celém profilu kabelu. Důležité je prohřátí zvláště v okolí budoucího rozvětvení jednotlivých žil. (5) Montáže kabelových souborů je možné provádět do teploty souboru +5ºC. Pokud je teplota nižší, je nutné komponenty souboru předehřát. (6) Konce kabelů se nesmí přestříhnout, k zakrácení je nutné použít pilku. (7) Pravidla pro smršťování: a) Smršťování je možno provádět pouze PB hořákem. b) PB hořák musí být nastaven na měkký (žlutý plamen). c) Pro čištění a odmašťování pláště a izolací kabelu použít pouze k tomu určené prostředky. d) Při smršťování je nutno trubice zahřívat po celém obvodu rovnoměrně a předejít tak jejich přehřátí a spálení. 3 Pracovní postup 3.1 Příprava kabelu Potřebné součásti pro přípravu kabelu jsou umístěny v plastovém obalu v oddílu č. 2 dodané krabice se spojkou Přesah kabelů Konce spojovaných kabelů nechte přesahovat asi 650 mm. Vyznačte střed spojky (viz obr.).

4 Strana: 4/ Příprava kabelu s papírovou izolací (1) Odstraňte vnější obal kabelu v délce podle obrázku A1. Pro zajištění konce vnějšího obalu použijte textilní pásku. (2) Pancíř do vzdálenosti 100 mm od konce vnějšího obalu mechanicky očistěte a odmastěte. Pancíř ve vzdálenosti 50 mm od konce vnějšího obalu zajistěte drátovým úvazkem. Odstraňte ocelový pancíř a výplň až k drátovému úvazku Montáţ nepájeného propojení uzemnění (1) Propojení olověných plášťů ţil se provádí pouze v případě, jedná li se o olejové kabely starší výroby typu ANKTOPV (HATP), které nemají na Pb pláštích ţil PVC ochranu. Má- li olejový kabel Pb pláště ţil chráněny PVC vrstvou (typ ANKTOYPV), propojení se neprovádí pokračujte kapitolou (2) Opatrně rozehněte žíly kabelu. (3) Udělejte značky na olověných pláštích ve vzdálenosti 180 mm (značka 1) a 230 mm (značka 2) od konce ocelového pancíře. Naviňte jednu vrstvu tenké černé hmoty (S ) kolem každé žíly podle obrázku A 2. (4) Naviňte krátkou měděnou síťku (EPPA ) kolem každé žíly vedle značky č. 1 směrem k pancíři. Umístěte uzemňovací vodič tak, aby protivlhkostní bariéra byla v místě navinutí černé hmoty (detail 2a) a kratší konec uzemňovacího vodiče ležel na měděné síťce.

5 Strana: 5/14 (5) Naviňte 2 závity menšího kruhového pera přes uzemňovací vodič. Ohněte konec uzemňovacího vodiče zpět přes kruhové pero (detail 2b). (6) Naviňte zbytek kruhového pera přes uzemňovací vodič a pero dotáhněte pohybem ruky. (7) Naviňte středně dlouhou měděnou síťku (EPPA ) kolem ocelového pancíře. Přiložte všechny tři uzemňovací vodiče na síťku a naviňte dva závity velkého kruhového pera. (8) Ohněte konce uzemňovacích vodičů zpět přes kruhové pero. Naviňte zbytek kruhového pera přes uzemňovací vodič a pero dotáhněte pohybem ruky Montáţ krycí trubice a rozdělovací hlavy (1) Odstraňte PVC obaly olověných žil kabelu až na vzdálenost cca 12 cm od rozvětvení kabelu. Při této činnosti nesmí dojít k narušení Pb pláště žíly. Pro odstranění PVC ochrany je nutné naříznutí provázkem či silonem. Naříznutí je povoleno provést pouze po obvodu žíly a nikoliv podélně! Vlastní sejmutí pláště PVC ochrany se provede po ohřevu žíly plamenem. (2) Nasuňte krycí trubici (černá s lepidlem) na každou žílu a umístěte její konec na značku č. 2. Trubici smrštěte nejprve u značky č. 2 a pokračujte směrem k pancíři.

6 Strana: 6/14 (3) Naviňte jednu vrstvu tlusté černé hmoty (S ) okolo žil vedle kruhového pera (pouze v případě montáže nepájeného propojení uzemnění). (4) Nasuňte rozdělovací hlavu na žíly a co nejvíce ji zatlačte do rozbočení žil kabelu. (5) Smrštěte rozdělovací hlavu tak, že začnete v jejím středu a poté pokračujete směrem na vnější obal kabelu. Pak smrštěte jednotlivé vývody rozdělovací hlavy na žilách kabelu. (6) Čísla na obrázku A 7 vyznačují správný postup při smršťování Příprava ţil kabelu s papírovou izolací (1) Žíly kabelu zařízněte na středu spojky. Odstraňte kovový (olovo, hliník) plášť v délce podle obrázku A 8.

7 Strana: 7/14 (2) Odstraňte perforované stínící papíry a dvě vrstvy izolačních papírů do vzdálenosti 10 mm před koncem kovového pláště následujícím způsobem. (3) Ve vzdálenosti 10 mm od kovového pláště naviňte dva závity z provázku, pomocí něhož papíry odtrhněte. Provázek poté odstraňte (obr. A 9). (4) Otevřete sáček z hliníkové fólie střední délky (obsahuje 3 ks pásky) a vyjměte z něj žluté pásky. Odstraňte jeden ochranný papír z výplňové pásky (žluté) a pásku stočte do role ochranným papírem nahoru. (5) Výplňovou páskou oviňte konec kovového pláště tak, že začnete ve vzdálenosti 20 mm od jeho konce, pokračujete přes stínící papíry a překryjete papírovou izolaci jádra v délce 10 mm. (6) Pásku při ovíjení napínejte tak, aby se její původní šířka zmenšila na polovinu pro dosažení hladkého a tenkého ukončení na izolaci jádra. (7) Navlékněte průhlednou oleji odolnou bariérovou trubici na žílu tak, aby překrývala žlutou pásku a zakrývala kovový plášť v délce 20 mm od konce žluté pásky. (8) Trubici smrštěte tak, že začnete od kovového pláště a pokračujete směrem ke konci žíly. Po smrštění musí být trubice hladká, bez záhybů a vzduchových bublin.

8 Strana: 8/14 (9) Navlékněte delší černou pole řídící trubici označenou JSCR a umístěte jí na žílu do vzdálenosti a od konce žíly (viz tabulka). (10) Trubici smrštěte tak, že začnete na konci bližším ke konci kabelu a pokračujte směrem na kovový plášť. Trubice musí svým druhým koncem kontakt s kovovým pláštěm. TRAJ velikost a (mm) Příprava jednoţilového kabelu s plastovou izolací (1) Odstraňte oba vrchní pláště kabelu bez poškození drátů stínění, v délce dle obr. B. K práci použijte speciální nástroj Odplášťovač.

9 Strana: 9/14 (2) Opatrně odstraňte polovodivou vrstvu do vzdálenosti 40 mm od konce pláště tak, aby povrch izolace jádra byl zbaven všech stop polovodivého materiálu. K práci je nutné použít speciální nástroj Ořezávač polovodivé vrstvy. Při odstraňování polovodivé vrstvy dbejte na to, aby nebyla poškozena izolace jádra. (3) Odstraňte izolaci jader na všech žilách v délce l = hloubka dutiny spojovače. K práci je nutné použít speciální nástroj Ořezávač izolační vrstvy. (4) Očistěte a odmastěte izolaci včetně polovodivé vrstvy. (5) Odstraňte ochranné papíry z konce krátké žluté výplňové pásky. Pásku začněte navíjet na polovodivé vrstvě ve vzdálenosti 20 mm od jejího konce při postupném odstraňování ochranných papírů. Pokračujte na izolaci jádra do vzdálenosti 10 mm od konce polovodivé vrstvy. Zde proveďte rovný závit a vraťte se zpět na polovodivou vrstvu. (6) Pásku při ovíjení napínejte tak, aby se její původní šířka zmenšila na polovinu pro dosažení hladkého a tenkého ukončení (obr. B 2). (7) Navlékněte krátkou černou pole řídící trubici označenou JSCR a umístěte jí zároveň s koncem izolace žíly. (8) Trubici smrštěte tak, že začnete na konci bližším ke konci kabelu a pokračujete směrem k drátům stínění (obr. B 3).

10 Strana: 10/ Příprava spojky Montáţ vlastní spojky (1) Nasuňte složenou sadu trubic na konce kabelu s plastovou izolací dle obrázku. Plastový obal (igelit) ze stíněné izolační trubice může být použit jako dodatečná ochrana proti znečištění a poškrábání, pokud se navlékne předem na plášť kabelu (obr. 14). Legenda k obr. 14 (čísla v bílých obdélnících): 1 Stíněná izolační trubice (černo-červená) 2 Těsnící plášťová trubice (černá) (2) Odstraňte izolace jader na všech žilách kabelu s papírovou izolací v délce l = hloubka dutiny spojovače. K odstranění je nutné použit speciální nástroj - Kleště na odstranění izolace jader kabelů s papírovou izolací.

11 Strana: 11/ Montáţ spojovače (1) Pouze pro TRAJ mm 2 (obr. 16.3):Je určeno pro průřezy 120 a 240 mm 2 : Vsuňte kovovou distanční vložku do spojovače. Zkontrolujte, zda je kovová vložka správně zasunuta do drážky spojovače. (je na zvážení, zda-li by pro tento obr. neměl být i zobrazen nástroj: držák spojovače jader). (2) Vsuňte jádra kabelů do spojovače tak, aby čela spojovače byla zároveň s izolací. Střídavě dotahujte všechny šrouby rovnoměrně s použitím stejné síly tak dlouho, dokud nedojde k utržení jejích hlav. Upozornění: Mezi spojovačem a izolací nesmí zůstat žádná mezera. K práci je nutné použít speciální nástroj Drţák spojovače jader Montáţ izolačních vrstev (1) Očistěte a odmastěte spojovač a žíly kabelů. Otevřete dlouhý hliníkový sáček a vyjměte žluté pásky. Výplňovou páskou oviňte spojovač, papírovou izolaci a pole řídící trubici do vzdálenosti dle obrázku. Pásku navíjejte s protažením na polovinu její původní šířky (obr. 18). (2) Odstraňte jednu ochrannou fólii z hmoty (černé) pro řízení elektrického pole a naviňte ji centricky na spojovač s utrženými šrouby. Začněte v místě utržených šroubů. Při navíjení postupně odstraňujte druhou fólii. Upozornění: Hmotu pro řízení pole neprotahujte! (obr. 19).

12 Strana: 12/14 (3) Umístěte všechny tři izolační trubice (černo-červené) nad spojovač. Na straně kabelu s plastovou izolací ponechte mezeru mezi pláštěm a koncem trubice tak, jak je uvedeno na obrázku 20. a) B Drátové stínění = 10 mm b) C; D; E; F Páskové stínění = 50 mm (4) Stíněné izolační trubice smrštěte všechny najednou tímto způsobem (obr. 21): a) Trubice smrštěte nejprve uprostřed (1). b) Pokračujte ve smršťování na jednu stranu (2), kde zastavte smršťování 50 mm od konců trubic. c) Smrštěte druhou polovinu trubic stejným způsobem (3). d) Smrštěte první konec (4) a na závěr druhý konec trubic (5). e) Trubice musí po smrštění všude pevně přilehnout k vnitřním komponentům, vnější povrch musí být hladký Propojení stínění spojky (1) Každý spoj oviňte jednou vrstvou měděné síťky s 50 % přesahem včetně 30 mm kovového pláště žíly kabelu (obr. B 22).

13 Strana: 13/14 (2) Naviňte jednu vrstvu černé hmoty (S ) na konci měděné síťky kolem každé žíly na kovový plášť. (3) Naviňte dvě vrstvy měděné síťky (EPPA ) vedle v předchozím kroku navinuté těsnící hmoty na kovový plášť každé žíly kabelu (obr. B 23). (4) Otočte dráty stínění kabelu zpět na žíly kabelu s papírovou izolací a přitiskněte je k navinuté měděné síťce. Rozložte dráty po celém obvodu žíly a naviňte dva závity kruhového pera přes dráty s měděnou síťkou (za pásku těsnící hmoty) tak, aby došlo ke kontaktu drátů a síťky v místě, kde se kovová síťka přímo dotýká kovového pláště (viz detail a). Ohněte konce stínících drátů zpět přes kruhové pero (viz detail b). Naviňte zbytek kruhového pera přes stínící dráty a pero dotáhněte kruhovým pohybem. (5) Utěsněte stínící dráty pomocí druhé vrstvy černé těsnící hmoty (S ) navinuté na první vrstvu (viz detail d). Pokračujte krokem na obrázku č Dokončení spojky (1) Očistěte a odmastěte pláště kabelů s plastovou izolací do vzdálenosti přibližně 150 mm. Umístěte vnější plášťové trubice nad místo spojení tak, aby zakrývaly plášť plastového kabelu přibližně v délce 100 mm. Smrštěte těsnící trubice od středu k jejich koncům (obr. B 26).

14 Strana: 14/14 (2) Tímto je spojka dokončena. Nechte spojku vychladnout před jakýmkoliv mechanickým namáháním. 4 Speciální nástroje (1) Pro opracování plastových kabelů a lisování je nutné použití speciálních nástrojů. Konkrétní povolené typy jsou uvedeny v Příloze č. 2 PN JK 204. Jedná se o tyto druhy nástrojů: (2) Odplášťovač slouží k odstranění pláště kabelu podélným a příčným řezem. Při použití nesmí dojít k poškození (naříznutí) podkladové vrstvy a vodičů stínění kabelu. (3) Ořezávač polovodivé vrstvy slouží k odstranění nesloupatelné polovodivé vrstvy kabelu. Pro vyhovující výsledek práce je nutné jeho správné seřízení a nabroušení. (4) Ořezávač izolační vrstvy slouží k odstranění izolační vrstvy a vnitřní polovodivé vrstvy. Pro vyhovující výsledek práce je nutné jeho správné seřízení a nabroušení. (5) Kleště na odstranění izolace jader kabelů s papírovou izolací slouží k odstranění olejových papírů z jader olejových kabelů s papírovou izolací. (6) Drţák spojovače jader slouží pro přidržení spojovače během utahování jeho trhacích šroubů. Eliminuje tím možnost nežádoucího zalomení vodičů jádra především u menších průřezů. KONEC PODNIKOVÉ NORMY

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO ÚHLOVÉHO KONEKTORU 24 KV FMCE-250-24-T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ ODPOJITELNÉHO ÚHLOVÉHO KONEKTORU 24 KV FMCE-250-24-T3 Strana: 1/6 Zpracoval: Ing. Jiří Kodad S 26 100 Technický controlling Schválil: 7. 8. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 14. 8. 2006 Rozhodnutím č. 54/2006 Ing. Jiří

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘÍMÉ KABELOVÉ SPOJKY SE ZABUDOVANOU ELEKTRODOU ELASPEED EPJME 1C 24 F T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ PŘÍMÉ KABELOVÉ SPOJKY SE ZABUDOVANOU ELEKTRODOU ELASPEED EPJME 1C 24 F T3 Zpracoval: Jiří Kodad, Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: Vydal: 4. 5. 2010 Lubomír Vavro Vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Strana: 1/10 10. 5. 2010 Rozhodnutím č. 26/2010 Jiří

Více

Energy Division. Silové kabelové soubory Raychem pro doly

Energy Division. Silové kabelové soubory Raychem pro doly Energy Division Silové kabelové soubory Raychem pro doly Kabelové soubory pro doly Kabelové soubory nn Teplem smrštitelné spojky pro ohebné kabely s pryžovou izolací 3 P ímé a odbo né spojky pro vícežilové

Více

Symmetry. 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 3,05 m a 3,66 m Rovné Potřebné nářadí a materiál: Horní profil zábradlí

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VENKOVNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ TYPU QT II 93-EB63-2CR

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VENKOVNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ TYPU QT II 93-EB63-2CR Zpracoval: Petr Šámal S 26 100 Technický controlling Schválil: 31. 7. 2006 Ing. Miloš Göhler vedoucí sekce S 26 000 Podpora distribuce Vydal: 14. 8. 2006 Rozhodnutím č. 55/2006 Ing. Jiří Kodad vedoucí

Více

Montážní návod. SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém. (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla)

Montážní návod. SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém. (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla) Montážní návod SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla) Distribuce pro Českou Republiku a Slovensko: SEVentilation.cz Jan Filip Pod Nádražím 111, 331

Více

Tepelné ztráty v potrubí se sníží až o 80 %.

Tepelné ztráty v potrubí se sníží až o 80 %. Několik rad pro montáž Rady pro montáž izolace Několik rad pro montáž tepelně izolačních trubek TUBEX Předpokladem dobré a účinné funkce tepelně izolačních trubek z lehčeného polyetylénu je správně zvolená

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Přípojná

Více

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi Výrobce: DD Technik s.r.o. Tel : 380 331 830 J.V.Kamarýta 72 Fax: 380 331 091 382 32 Velešín E mail : ddtechnik @ ddtechnik.cz

Více

FROTT s.r.o. Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A. 5. září 2014 frott@frott.cz

FROTT s.r.o. Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A. 5. září 2014 frott@frott.cz FROTT s.r.o Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A Manuál 5. září 2014 frott@frott.cz Obsah 1 Uvedení stroje do provozu 2 1.1 Připojení stroje na elektrickou síť.............................. 2 1.2 Uvedení

Více

Manipulace a montáž. Balení, přeprava, vykládka a skladování na stavbě 9.1 Manipulace na stavbě a montáž 9.2 Montáž panelů 9.2

Manipulace a montáž. Balení, přeprava, vykládka a skladování na stavbě 9.1 Manipulace na stavbě a montáž 9.2 Montáž panelů 9.2 Manipulace a montáž 9. Balení, přeprava, vykládka a skladování na stavbě 9. Manipulace na stavbě a montáž 9.2 Montáž panelů 9.2 Upozornění: Přestože všechny informace poskytnuté v této publikaci jsou podle

Více

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor NÁHLAVNÍ SOUPRAVA LEGENDA KE SCHÉMATU ZÁKLADNÍ JEDNOTKA NÁHLAVNÍ SOUPRAVA 1 Posuvný přepínač Tx (A-D) 18 Mikrofon 2 Posuvný přepínač Rx (1-4) 19 Reproduktor 3 Hlasitost hovoru NAHORU 20 Tlačítko Mluvit

Více

Podniková norma PREdi OBCHODNÍ PODMÍNKY KE SMLOUVĚ O DÍLO NA REALIZACI STAVBY. 16. 4. 2014 Karel Urban vedoucí sekce S 24 000 Řízení aktiv sítě

Podniková norma PREdi OBCHODNÍ PODMÍNKY KE SMLOUVĚ O DÍLO NA REALIZACI STAVBY. 16. 4. 2014 Karel Urban vedoucí sekce S 24 000 Řízení aktiv sítě Zpracoval: Michal Kalina S 24 420 Investice a opravy VN/NN Schválil: Vydal: 16. 4. 2014 Karel Urban vedoucí sekce S 24 000 Řízení aktiv sítě Strana: 1/8 21. 5. 2014 Rozhodnutím č. 15/2014 Jiří Kodad vedoucí

Více

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru.

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru. Návod k použití fontána DRINKWELL Bezpečnostní pokyny UPOZORNĚNÍ při používání elektrických zařízení je třeba vždy dbát opatrnosti a také: 1) Před prvním použitím si přečíst návod k použití 2) Pokud je

Více

Dveřní závora. Obj. č.: 109 58 24

Dveřní závora. Obj. č.: 109 58 24 Dveřní závora Obj. č.: 109 58 24 Rozsah dodávky (viz obr. 1) Položka Popis 1 1 Dveřní závora PR 2600 2 1 Kryt tělesa zámku 3 2 Koncovka krytu 4 2 sady Plastové podložky 5 2 Uzavírací kryt 6 2 Krytka uzavíracího

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EC 1183 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE 6 720 608 552 CZ (2007.01) JS Seznam Seznam 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů 3 1.1 Bezpečnostní pokyny 3 1.2 Použité symboly

Více

Začínáme Bezpečnostní doporučení

Začínáme Bezpečnostní doporučení Začínáme Bezpečnostní doporučení Vždy udržujte Cobb čistý. Nenechávejte rozpálený tuk bez dozoru. Hrozí riziko požáru. Pozor: Při hořícím palivu a při vaření se kovový povrch zahřívá. Nezapalujte Cobb

Více

4. NÁVOD NA OBSLUHU 4.1 Použítí pro odstranění polovodivé vrstvy

4. NÁVOD NA OBSLUHU 4.1 Použítí pro odstranění polovodivé vrstvy . VŠEOBECNĚ. Názvosloví Názvosloví a definice užívané v dokumentaci jsou v souladu s normami užívanými ve strojírenství a elektrotechnice..2 Provedení Součásti nástroje jsou eloxovány nebo pokoveny. Jednotlivé

Více

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ Smluvní strany 1. Mateřská škola Ostrava Dubina, F. Formana 13, příspěvková

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

Podniková norma PREdi. Strana: 1/19 PRÁCE NA ROZVÁDĚČÍCH 22 KV TYPU GA ORMAZABAL Účinnost od 1. 7. 2009

Podniková norma PREdi. Strana: 1/19 PRÁCE NA ROZVÁDĚČÍCH 22 KV TYPU GA ORMAZABAL Účinnost od 1. 7. 2009 Strana: 1/19 Zpracoval: Jiří Kodad S 26 100 Technický controlling Schválil: Vydal: 29. 6. 2009 Milan Hampl ředitel PREdi 30. 6. 2009 Rozhodnutím č. 31/2009 Jiří Kodad vedoucí oddělení S 26 100 Technický

Více

Návod k obsluze Sušák na ruce

Návod k obsluze Sušák na ruce Sušák na ruce 850.000 1 Informace k návodu použití Návod popisuje instalaci, obsluhu a údržbu přístroje a zároveň slouží k nahlédnutí při nejasnostech. Znalost návodu a dodržování jeho bezpečnostních podmínek

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin USKLADNĚNÍ Střešní prosvětlovací panely musí být skladovány tak, aby byly chráněny proti povětrnostním

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Zářivý úsměv PerfecTeeth

Zářivý úsměv PerfecTeeth Zářivý úsměv PerfecTeeth Návod k použití Prosíme o pečlivé prostudování uživatelské příručky před použitím produktu pro bělení zubů PerfecTeeth. 2 Gratulace Děkujeme Vám za nákup jednoho z nejmodernějších

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Construction. SikaBond Dispenser-1800. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o.

Construction. SikaBond Dispenser-1800. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka SikaBond Dispenser-1800 Sika CZ, s.r.o. Vzduchový aplikační přístroj na plošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidla SikaBond. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky.

ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. SYSTÉM POSUVNÝ NÁSTĚNNÝ 7 ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. D.R.E. Sp. z o.o. GRONOWO GÓRNE ul. Nefrytowa 4 82-300 ELBLAG Tel. +48 55

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

Zajištění a kontrola kvality

Zajištění a kontrola kvality Zajištění a kontrola kvality Všeobecné podmínky Zhotovitel zavede a bude dodržovat vhodný Systém zajištění kvality pro všechny své práce (plán kontrol a zkoušek). Systém bude podrobně popsán a k předání

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK Návod k montáži bodových střešních světlíků DEKLIGHT ACG Plocha, na kterou se instaluje manžeta, přechodový profil nebo křídlo světlíku, musí být zcela rovná, suchá, bez mastnot

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ TEPLEM SMRŠTITELNÉ SPOJKY 22 KV PRO KABEL S PLASTOVOU IZOLACÍ TYP POLJ 24/1 x 120/240

Podniková norma PREdi MONTÁŽ TEPLEM SMRŠTITELNÉ SPOJKY 22 KV PRO KABEL S PLASTOVOU IZOLACÍ TYP POLJ 24/1 x 120/240 Strana: 1/10 Zpracoval: Libor Smutný S 27 210 Technická standardizace Schválil: Vydal: 5. 10. 2016 Stanislav Votruba vedoucí sekce S 27 000 Koncepce sítě 18. 10. 2016 Rozhodnutím č. 38/2016 Jiří Kodad

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ JEDNOŽILOVÉ PŘÍMÉ SPOJKY 22 KV TYP CHM VÝROBCE CELLPACK

Podniková norma PREdi MONTÁŽ JEDNOŽILOVÉ PŘÍMÉ SPOJKY 22 KV TYP CHM VÝROBCE CELLPACK Strana: 1/5 Zpracoval: Libor Smutný S 27 210 Technická standardizace Schválil: Vydal: 5. 10. 2016 Stanislav Votruba vedoucí sekce S 27 000 Koncepce sítě 18. 10. 2016 Rozhodnutím č. 38/2016 Jiří Kodad vedoucí

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze HM9-3UF QUICK CHANGE UF SYSTÉM PRO FILTRACI VODY Prvotřídní systém čištění pitné vody pro zdravý životní styl. Návod k instalaci a obsluze r u- i Poznámka: Před použitím a instalací výrobku si, prosím,

Více

Nedostatky u příslušenství k sádrokartonu Pátek, 31 Leden 2014 11:20

Nedostatky u příslušenství k sádrokartonu Pátek, 31 Leden 2014 11:20 V roce 2013 probíhaly kontroly specializované na sádrokartonové desky a příslušenství, tj. konstrukční, spojovací a upevňovací prvky, kovové lišty, spárovací materiály a sádrová lepidla. Inspektoři oddělení

Více

6304 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225. Před montáží pozorně pročtěte

6304 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225. Před montáží pozorně pročtěte 604 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225 Před montáží pozorně pročtěte Obsah 1 Pokyny....................................................

Více

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města Oznámení o zahájení zadávacího řízení a základní údaje Zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce: Letní stadion Chotěboř rekonstrukce běžecké

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

Vnitřní elektrické rozvody

Vnitřní elektrické rozvody ČSN 33 2130 Vnitřní elektrické rozvody 44. Požadavky na elektrický rozvod Elektrický rozvod musí podle druhu provozu splňovat požadavky na : - bezpečnost osob, užitných zvířat a majetku - provozní spolehlivost

Více

Tango. Koncové spínače. Stavební zdvihací zařízení. Průmyslová automatizace. Průmyslová zdvihací

Tango. Koncové spínače. Stavební zdvihací zařízení. Průmyslová automatizace. Průmyslová zdvihací Tango Koncové spínače Koncový spínač Tango je určen ke kontrole pohybů mostových jeřábů, kladkostrojů a podobných částí pracovních strojů. Jako pomocný ovladač se podílí na řízení kontrolních obvodů napájení

Více

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu Návod k obsluze Vážený zákazníku, Předtím než začnete přístroj používat, přečtěte si prosím pečlivě následující

Více

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979 TNŽ 34 2612 Generální Ředitelství Českých drah Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem TNŽ 34 2612 Tato oborová norma stanoví základní technické

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na plnění veřejné zakázky malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, s názvem

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na plnění veřejné zakázky malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, s názvem VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na plnění veřejné zakázky malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, s názvem Opravy komunikací a zpevněných cest v areálu Domova pod hradem Žampach

Více

Páska z PVC-P druh 852

Páska z PVC-P druh 852 PODNIKOVÁ NORMA PND 5-001-96 Páska z PVC-P druh 852 Účinnost od: 04.07.2014 Vydání č.: 5 1 Všeobecně Tato podniková norma platí pro pásku z PVC-P druh 852. Páska je vyrobena z válcované fólie z měkčeného

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 4 / 2008 o místních poplatcích Město Nejdek na základě usnesení zastupitelstva č. ZM/197/9/08 ze dne 10.4. 2008 v souladu s ustanovením 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

FK dřevěné lišty spol. s r.o. Bojanovice 79 671 53 Jevišovice

FK dřevěné lišty spol. s r.o. Bojanovice 79 671 53 Jevišovice Ošetřování, opracování, montáž a technické vlastnosti výrobku Stepwood je nová designová deska od firmy FK dřevěné lišty. Jednotlivé dřevěné lamely z vysoce kvalitního masivního dřeva jsou seskládány tak,

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Otevřený plamen Olejová lázeň Pece Indukční ohřívací zařízení SKF

Otevřený plamen Olejová lázeň Pece Indukční ohřívací zařízení SKF Ohřívací zařízení SKF Je to tak. Nesprávné montážní postupy jsou až v 16 % případů příčinou předčasného selhání ložisek Ve snaze snížit riziko nesprávné montáže začala společnost SKF jako jedna z prvních

Více

INTEGROVANÝ ČISTÍCÍ SYSTÉM PRO SOUKROMÉ I VEŘEJNÉ BAZÉNY ROZVODNÁ HLAVA KÓD

INTEGROVANÝ ČISTÍCÍ SYSTÉM PRO SOUKROMÉ I VEŘEJNÉ BAZÉNY ROZVODNÁ HLAVA KÓD NET N CLEAN INTEGROVANÝ ČISTÍCÍ SYSTÉM PRO SOUKROMÉ I VEŘEJNÉ BAZÉNY ROZVODNÁ HLAVA KÓD 21257 Návod na použití a údržbu 1/8 Tento návod obsahuje důležité bezpečnostní instrukce pro použití výrobku. Proto

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Přesný střih. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Autor:

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Přesný střih. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tváření Přesný střih Ing. Kubíček Miroslav Číslo:

Více

Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2

Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2 internet: http: //www.fastra.cz strana 1/13 Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2 Návod k obsluze výrobce: FASTRA, s r.o. Libenice 30 - Skalka 280 02 Kolín internet: http: //www.fastra.cz strana 2/13

Více

Série FSW-40. Průtokový spínač pro kapaliny. Návod k použití

Série FSW-40. Průtokový spínač pro kapaliny. Návod k použití Série FSW-40 Průtokový spínač pro kapaliny Návod k použití OBECNÝ POPIS Průtokový spínač OMEGA série FSW-40 je vybaven spínači 15A SPDT, které dovolují pomocí šroubku plynulé nastavení bodu sepnutí i za

Více

TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY

TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY Obsah Screenové rolety Označení výrobku CE 3 SCREEN ZIP 4 Základní specifikace produktu 5 Vyměření a montáž 7 SCREEN GW 13 Základní specifikace produktu 14 Vyměření a

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice. OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového vedení

TECHNICKÁ ZPRÁVA. NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice. OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového vedení TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY : Parkovací pás v ulici Libušina - Teplice MÍSTO STAVBY Adresa : Libušina ulice Teplice katastrální území : k.ú. Teplice, 766003 OBJEKT : SO 661 Ochrana trakčního kabelového

Více

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 1 POKYNY PRO ÚDRŽBU A UŽÍVÁNÍ 3 1.1 Úvodní ustanovení 3 1.2 Základní pravidla pro kontrolu a údržbu 3 1.3 Opatření pro údržbu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1) Identifikace zadavatele 2) P esné vymezení p edm tu zakázky a požadavk zadavatele

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1) Identifikace zadavatele 2) P esné vymezení p edm tu zakázky a požadavk zadavatele ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzva k podání nabídek do zadávacího řízení na generálního dodavatele stavby Provozní a školicí středisko firmy Faster CZ spol. s r.o. v Brně Maloměřicích Nejedná se o zadávací řízení

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

Návod S + B uzavírací desky do DN 4000 (Art. 300)

Návod S + B uzavírací desky do DN 4000 (Art. 300) Návod S+BuzavíracídeskydoDN4000 (Art.300) Typzařízení: Art.300Uzavíracídeskydvoudílné Erstellt: 100326 Ersteller: BS M:\Dokumenty\Prospekty - texty\stadler+beck Speyer\Navody\Betriebsanleitung Absperrscheibe

Více

Návod k použití. Vestavné odsavače par STD6.1, STD6, BT06.6, BT08.6, BT09.1, BT09.2, BT11, BT11.1, BT13.1, BT16, CAN52.1, CAN54, CAN75, CAN75.

Návod k použití. Vestavné odsavače par STD6.1, STD6, BT06.6, BT08.6, BT09.1, BT09.2, BT11, BT11.1, BT13.1, BT16, CAN52.1, CAN54, CAN75, CAN75. Návod k použití Vestavné odsavače par STD6., STD6, BT06.6, BT08.6, BT09., BT09., BT, BT., BT., BT6, CAN5., CAN54, CAN75, CAN75. OBECNÉ ÚDAJE PRO KONEČNÉHO UŽIVATELE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Likvidace

Více

mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů

mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město vás zve na mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů Pořadatel: SDH Havířov Město za finanční podpory Mezinárodního Visegradského fondu, Termín konání: sobota 14.

Více

POKYNY K INSTALACI R E C Y C L I N G T E C H N O L O G Y OBECNÁ DOPORUČENÍ K INSTALACI

POKYNY K INSTALACI R E C Y C L I N G T E C H N O L O G Y OBECNÁ DOPORUČENÍ K INSTALACI POKYNY K INSTALACI OBECNÁ DOPORUČENÍ K INSTALACI 1. Pečlivě si prostudujte pokyny k přípravě výrobku a podkladové vrstvy, záruku a další prohlášení před zahájením instalace. 2. Povrch, na který budete

Více

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě A.1. 1a Název stavby A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Oprava oplocení v mateřské škole Podlusky č. p. 2275. A.1. 1b Místo stavby Adresa: č. p. 2275, Roudnice n. L. Podlusky

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

NÁVOD. Indukční nahřívač, 230V, 1500W KZ E1090. ACI - Auto Components International, s.r.o. 5.12.2012

NÁVOD. Indukční nahřívač, 230V, 1500W KZ E1090. ACI - Auto Components International, s.r.o. 5.12.2012 NÁVOD KZ E1090 5.12.2012 Indukční nahřívač, 230V, 1500W Všechna práva vyhrazena. Úplné nebo částečné kopírování tohoto návodu je zakázáno v jakékoli formě, ať už papírové nebo elektronické. Kapitola strana

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Návod na instalaci a použití. AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 200, PS 300, PS 500, PS 800, PS 1000, PS 1500, PS 2000, PS 3000, PS 4000 a PS 5000

Návod na instalaci a použití. AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 200, PS 300, PS 500, PS 800, PS 1000, PS 1500, PS 2000, PS 3000, PS 4000 a PS 5000 Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 200, PS 300, PS 500, PS 800, PS 1000, PS 1500, PS 2000, PS 3000, PS 4000 a PS 5000 OBSAH 1. Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže...

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO Návod na obsluhu Fig. 1 PI-KO Obr. 1 Obr. 2 Otevřeno - Zavřeno Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Techn. údaje str. 2 2. Důležité informace str. 2 3. Obsluha krbových kamen str. 3 4. Přehled

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

P O K Y N Y P R O ZADAVATELE

P O K Y N Y P R O ZADAVATELE P O K Y N Y P R O ZADAVATELE A. Činnosti vykonávané KAŽDÝ DEN KONÁNÍ ZKOUŠEK PŘED JEJICH ZAPOČETÍM Dostavte se před konáním zkoušek dle jednotného zkušebního schématu do místnosti, kde proběhne předání

Více

Vydání občanského průkazu

Vydání občanského průkazu Vydání občanského průkazu 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Vydání občanského průkazu 04. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz je povinen mít občan,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE. Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C.

NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE. Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C. NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 1 Hořákové modely: 5318 5321C.100C 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C.5522 2 Hořákové modely+grill:

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 4.3 HŘÍDELOVÉ SPOJKY Spojky jsou strojní části, kterými je spojen hřídel hnacího ústrojí s hřídelem ústrojí

Více

NINPHAEA Návod k obsluze a montáži

NINPHAEA Návod k obsluze a montáži NINPHAEA Návod k obsluze a montáži VŠEOBECNÉ CHARAKTERISTIKY NINPHAEA 700 1100 2500 3800 5000 Příkon (W) 13 20 45 75 95 Průtok max (l/hod) 700 1100 2500 3800 4800 Výtlak max (m) 1,45 1,90 2,35 2,60 3,70

Více

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi. GS-102 Automatic

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi. GS-102 Automatic Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi GS-102 Automatic Asistenční servis MARCCRAB GASTRO s.r.o. REVOLUČNÍ 19/73 PLZEŇ 312 07 tel. 377 470 122 mobil: 602 173 253 Společnost Marccrab gastro s.r.o. je

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

02' 1iYRG N PRQWiåL D NRPSOHWL]DFL GZ-MK200 1

02' 1iYRG N PRQWiåL D NRPSOHWL]DFL GZ-MK200 1 GZ-MK200 1 I. VŠEOBECNÍ INFORMACE Mini-kuchyně GZ-MK200 jsou kuchyňskými sestavami se samostatnou montáží ze strany klienta a nabízí se ve 2 základních provedeních, označených jako provedení P nebo L (pravé

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Lepší dřevo pro Vaši terasu. Návod k montáži a pokyny pro údržbu

Lepší dřevo pro Vaši terasu. Návod k montáži a pokyny pro údržbu Lepší dřevo pro Vaši terasu Návod k montáži a pokyny pro údržbu Open-Air sezóna začíná! Gratulujeme! S podlahovými profily biwood jste získali vysoce kvalitní výrobek z inovativního materiálu WPC. Teď

Více

Stavební úprava závodní kuchyně

Stavební úprava závodní kuchyně Česká republika - MINISTERSTVO FINANCÍ Letenská 15, poštovní přihrádka 77, 118 10 Praha 1 V Praze dne 23.06.2015 Č. j.: MF 28609/2015/6602-1 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku malého rozsahu podle

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv Návod pro montáž, obsluhu a údržbu EK6 Uzemňovač 12 KV / kv Vaše bezpečnost na prvním místě - vždy! Proto uvádíme tato doporučení na začátku našeho návodu na montáž, obsluhu a údržbu: Instalujte spínací

Více