Aspire RevoView. Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aspire RevoView. Uživatelská příručka"

Transkript

1 Aspire RevoView Uživatelská příručka

2 2010. Všechna práva vyhrazena. Uživatelská příručka Aspire RevoView Tato revize: 07/2010 Aspire RevoView Číslo modelu: Sériové číslo: Datum nákupu: Zakoupení: Acer a logo Acer jsou registrované obchodní známky Acer Incorporated. Názvy produktů dalších společností nebo obchodní známky jsou v textu použity jen za účelem identifikace a jsou majetkem příslušných společností.

3 Informace pro vaši bezpečnost a pohodlí iii Bezpečnostní pokyny Tyto pokyny si pečlivě přečtěte. Uchovejte tento dokument pro případné budoucí použití. Dodržujte veškerá upozornění a pokyny uvedené na produktu. Vypnutí produktu před čištěním Před čištěním odpojte produkt ze zásuvky. Nepoužívejte tekuté nebo aerosolové čističe. K čištění používejte vlhký hadřík. Při odpojování zařízení Při připojování a odpojování napětí k/od napájecího zdroje dodržujte následující pokyny: Instalujte napájecí zdroj dříve, než připojíte napájecí kabel do zásuvky na zdi. Odpojte napájecí kabel od zásuvky na zdi dříve, než odpojíte napájecí zdroj od počítače. Pokud je systém vybaven více napájecími zdroji, odpojte napájení systému odpojením všech napájecích kabelů ze zásuvek. Dostupnost Zásuvka, do které zasunete síťový kabel produktu, musí zůstat snadno dostupná a musí být co nejblíže u zařízení. Pokud potřebujete odpojit napájení zařízení, odpojte napájecí kabel od zásuvky na zdi. Přiložené zaslepovací karty (jen u některých modelů). Zařízení může být dodáno s plastovými záslepkami slotů pro karty. Záslepky chrání neobsazený slot před vnikáním prachu, kovových předmětů a dalších nečistot. Záslepky uschovejte pro použití po vyjmutí karet. Ochrana sluchu V zájmu ochrany sluchu dodržujte následující pokyny. Hlasitost zvyšujte postupně na úroveň, na které slyšíte čistě a pohodlně. Po přizpůsobení vašeho sluchu již hlasitost nezvyšujte. Neposlouchejte dlouhodobě hlasitou hudbu. Nepřehlušujte hlučné okolí zvýšením hlasitosti. Pokud neslyšíte osoby, které hovoří blízko vás, snižte hlasitost.

4 iv Upozornění Produkt nepoužívejte v blízkosti vody. Neumísťujte produkt na nestabilní vozíky, stojany nebo stoly. Hrozí nebezpečí pádu a vážného poškození produktu. Větrací štěrbiny a otvory zajišťují spolehlivý provoz produktu a chrání jej před přehřátím. Tyto otvory nesmí být zakryty ani jinak omezeny. Při umístění produktu na postel, pohovku, polštář nebo jiný měkký povrch nesmí být větrací otvory nikdy zablokované. Je zakázáno umísťovat tento produkt do blízkosti radiátoru, nad radiátor nebo článek topení nebo do omezeného prostoru bez dostatečného větrání. Nikdy nezasunujte žádné předměty do otvorů v plášti výrobku, protože by se mohly dotknout míst pod vysokým napětím nebo by mohly způsobit zkrat a následně požár nebo úraz elektrickým proudem. Zabraňte potřísnění produktu jakoukoli tekutinou. Abyste zabránili poškození vnitřních součástí a předešli vytečení baterie, nepokládejte produkt na vibrující povrch. Nepoužívejte jej v tělocvičně, posilovně nebo jiném prostředí, kde se vyskytují vibrace, které by mohly zkratovat nebo poškodit rotující součásti, pevný nebo optický disk nebo lithiový akumulátor. Spodní strana, plochy okolo větracích otvorů a adaptér střídavého napájení se mohou zahřívat. Aby se zabránilo zranění, zabraňte jejich kontaktu s vaší pokožkou nebo tělem. Toto zařízení a jeho doplňky mohou obsahovat drobné díly. Uchovávejte je mimo dosah malých dětí. Použití elektrické energie Tento produkt musí být napájen typem napájení uvedeným na štítku s označením. Pokud si nejste jistí, jaký typ napájení máte k dispozici, obraťte se na prodejce nebo na místního dodavatele elektrické energie. Je zakázáno pokládat na napájecí kabel jakékoli předměty. Umístěte produkt tak, aby nikdo na napájecí kabel nestoupal. Používáte-li při napájení produkt prodlužovací kabel, nesmí celkový jmenovitý odběr připojených produktů překračovat jmenovitou zatížitelnost prodlužovacího kabelu. Celkový odběr proudu všech produktů připojených k jedné elektrické zásuvce nesmí překročit hodnotu pojistky. Nepřetěžujte elektrickou zásuvku či prodlužovací kabel zapojením příliš mnoha zařízení. Celkové zatížení systému nesmí překročit 80 % zatížitelnosti přípojky. Pokud používáte prodlužovací kabel, zatížení nesmí překročit 80 % zatížitelnosti kabelu. Adaptér střídavého napájení tohoto zařízení je vybaven 3pólovou uzemněnou zástrčkou. Tuto zástrčku je možné zapojit jen do uzemněné elektrické zásuvky. Před zasunutím zástrčky adaptéru střídavého napájení zkontrolujte, zda je elektrická zásuvka řádně uzemněna. Nezapojujte zástrčku do neuzemněné elektrické zásuvky. Další informace vám poskytne elektroinstalatér.

5 v Upozornění! Zemnicí kolík je bezpečnostní prvek. Při použití elektrické zásuvky, která není řádně uzemněná, může dojít k zásahu elektrickým proudem nebo ke zranění. Poznámka:Zemnicí kolík také poskytuje dobrou ochranu před neočekávaným šumem vytvářeným dalšími elektrickými zařízeními v blízkosti, která mohou ovlivňovat výkon tohoto produktu. Tento systém lze napájet dvěma rozsahy různých napětí: 100 až 120 nebo 220 až 240 V. Napájecí kabel dodaný se systémem splňuje požadavky pro používání v zemi/oblasti, kde byl systém zakoupen. Napájecí kabely pro používání v jiných zemích/regionech musí splňovat požadavky pro danou zemi/ oblast. Další informace o požadavcích na napájecí kabel získáte od autorizovaného prodejce nebo poskytovatele služeb. Servis produktu Nepokoušejte se provádět sami opravy tohoto produktu. Při otevření nebo odejmutí krytů hrozí nebezpečí kontaktu se součástmi pod vysokým napětím nebo jiná nebezpečí. S veškerými opravami se obraťte na kvalifikovaného servisního technika. V následujících případech odpojte produkt ze zásuvky a požádejte kvalifikovaného servisního technika o odbornou opravu: Napájecí kabel je poškozený, pořezaný nebo roztřepený. Došlo vniknutí tekutiny do produktu. Produkt byl vystaven dešti nebo vodě. Došlo k pádu produktu nebo k poškození krytu. Výkon produktu se znatelně změnil a je třeba provést opravu. Produkt při dodržení pokynů pro používání nefunguje normálně. Poznámka:Používejte pouze ovládací prvky uvedené v uživatelské příručce. Nesprávné používání ostatních ovládacích prvků může způsobit poškození takového rozsahu, že k obnovení normálního fungování produktu je často zapotřebí rozsáhlé opravy kvalifikovaným technikem. Výměna baterií v dálkovém ovládání Staré baterie nahraďte pouze bateriemi stejného typu, který byl dodán s produktem. Při použití jiných baterií může hrozit požár nebo výbuch.

6 vi Upozornění! Baterie mohou při nesprávné manipulaci vybuchnout. Baterie nerozebírejte a neházejte do ohně. Chraňte je před dětmi. Při likvidaci použitých baterií dodržte místní předpisy. Pokyny k likvidaci Při likvidaci neodhazujte toto elektronické zařízení do odpadu. K minimalizaci znečištění a zajištění nejvyšší možné ochrany globálního životního prostředí toto zařízení recyklujte. Další informace o předpisech týkajících se odpadních elektrických a elektronických zařízení (OEEZ) naleznete na webové adrese ENERGY STAR Acer podporuje program ENERGY STAR, který lidem umožňuje chránit životní prostředí hospodárným způsobem a bez snížení kvality nebo omezení funkcí výrobků. Acer s hrdostí nabízí zákazníkům produkty označené logem ENERGY STAR. Produkty s certifikací ENERGY STAR mají nižší spotřebu energie a snižují emise skleníkových plynů díky dodržování přísných norem energetické účinnosti stanovených agenturou pro ochranu přírody v USA. Acer je odhodlán nabízet na celém světě produkty a služby, které zákazníkům pomohou ušetřit peníze, energii a zlepšit kvalitu životního prostředí. Čím více energie uspoříme díky vyšší energetické účinnosti, tím více snížíme emise skleníkových plynů a riziko změny klimatu. Další informace získáte na webových adresách a Produkty Acer s certifikací ENERGY STAR: Vytvářejí méně neužitečného tepla, snižují zatížení klimatizace a globální oteplování Automaticky "uspí displej" a "uspí počítač" po 15 nebo 30 minutách nepoužívání. Probudí počítač z režimu spánku pouhým stiskem klávesy nebo pohybem myši. V režimu "spánku" počítače šetří přes 80% energie. ENERGY STAR a logo ENERGY STAR jsou registrované značky v USA. Poznámka: Další informace viz "Předpisy a bezpečnostní upozornění" na straně 46.

7 Informace pro vaši bezpečnost a pohodlí Bezpečnostní pokyny Výměna baterií v dálkovém ovládání Pokyny k likvidaci ENERGY STAR Začínáme 1 Součásti dodávky 1 Přehled produktu 2 LED kontrolka 3 Požadavky na instalaci 4 Nastavení 5 Přenos obsahu na váš Aspire RevoView 5 Pomocí přímého připojení 5 Použití vnějšího úložiště 6 Připojení napájecího kabelu 7 Připojení k televizoru 7 Výběr nejlepšího připojení 8 Připojení pomocí kabelu HDMI 8 Připojení pomocí kabelů kompozitního obrazu a zvuku 9 Připojení pomocí kompozitního A/V připojení 9 Připojení k Internetu 9 Kabelové síťové připojení 9 Použití Aspire RevoView 10 Ovládání dálkovým ovládáním 10 Použití menu Aspire RevoView 12 Kompilace Media Library 13 Hledání mediálního souboru 13 Procházení složek 13 Sledování videa 14 Ovládání přehrávání videa 15 Lišta nástrojů videa 16 Opakování videa 16 Přidání souboru k oblíbeným 17 Prohlížení fotografií 20 Podpora digitálních fotoaparátů 20 Možnosti prezentace 21 Otočení fotografie 21 Zvětšení fotografie 21 Časování prezentace 21 Efekty přechodu 22 Nepřetržité přehrávání 22 Náhodně 22 Přidat soubor k oblíbených 22 Přehrávání hudby během prezentace 22 Přehrávání hudby 24 iii iii v vi vi Obsah

8 Možnosti přehrávání hudby 25 Zobrazení přebalu alba. 25 Přidat soubor k oblíbených 25 Použití internetových služeb 26 Správa zařízení 27 Kopírování, přesouvání a odstraňování 28 Přidání pevného disku 30 Formátování nového HDD 32 Přidání pevného disku z Acer Aspire easystore Home serveru 35 Úprava nastavení 35 Volba jazyka menu 36 Konfigurace Aspire RevoView 36 Nastavení systému 36 Podpora funkce Přehrát v pro operační systém Windows 7 36 Nastavení zvuku 38 Nastavení obrazu 39 Nastavení sítě 39 Upgrade firmwaru 42 Na co se nás často ptáte 44 Podporované formáty souborů 45 Předpisy a bezpečnostní upozornění 46 Prohlášení FCC 46 Oznámení týkající se předpisů pro rádiové vysílače 47 Obecně 47

9 1 Začínáme Aspire RevoView allows umožňuje přehrávání HD médií z vaší vlastní sbírky nebo z webu na televizoru s velkou obrazovkou. Podporuje nejrůznější typy souborů a umožňuje přímý přístup k široké škále videí, fotografií a hudby z populárních webů, jako je Flickr a Picasa. Součásti dodávky Aspire RevoView je dodáván s níže uvedeným příslušenstvím. Pokud některá položka chybí nebo je poškozena, obraťte se na obchod, kde jste zařízení zakoupili. Aspire RevoView Napájecí adaptér se zasouvacími koncovkami * Kompozitní kabel Komponentní kabel Dálkové ovládání Ethernetový kabel Stručná příručka Doprovodné CD Záruční list HDMI kabel (volitelný) * Poznámka: Zasouvací konektory se liší podle vaší oblasti. Obrázky jsou pouze orientační. Skutečný produkt se může lišit.

10 2 Přehled produktu Položka Součást Popis 1 Zásuvka pevného disku Podporuje 3,5" HDD úložiště dat *. 2 Čtečka více typů karet Podporuje paměťové karty SD/MMC/ XD/MS/MS Pro. 3 Napájení Přepnutí Aspire RevoView do stavu připravenosti, nebo probuzení. 4 Porty USB Připojení vnějších zařízení, například digitálních kamer a přehrávačů médií. 5 Napájecí konektor Připojení síťového napájecího adaptéru

11 3 Položka Součást Popis 6 Port HDMI Připojení k HDMI portu televizoru 7 Konektor Ethernet (RJ-45) Připojení kabelu LAN pro připojení k Internetu 8 Port mini USB Připojení vnějšího úložného zařízení pro přenos souborů. 9 Kompozitní konektor Připojení k analogového obrazu a zvuku televizoru 10 Komponentní konektor Připojení ke komponentním konektorům (YPbPr) televizoru. 11 Optický výstup zvuku Připojení A/V přijímače. *Poznámka: Některé modely jsou dodávány bez předinstalovaného HDD. Můžete instalovat vlastní HDD, použít vnější HDD nebo jiné úložiště dat. LED kontrolka LED kontrolka změnou barvy signalizuje stav napájení. Barva LED Modrá Červená Stav napájení Zapnuto Připravenost

12 4 Požadavky na instalaci Předpoklady využití Aspire RevoView: Televizor se standardním nebo vysokým rozlišením s kompozitním (A/V), komponentním (YPbPr), HDMI nebo S/PDIF vstupem. USB úložiště dat nebo paměťové karty. Funkční kabelové připojení k Internetu. Další položky, které můžete využít k lepšímu multimediálnímu přehrávání: Televizor, stereo nebo A/V přijímač s optickým digitálním nebo stereo zvukovým vstupem (jen přehrávání zvuku). Ethernetový kabel Důležité: Přibližně jedno procento celkové úložné kapacity je využito k podpoře funkce Media Library.

13 5 Nastavení K přehrávání médií z Aspire RevoView potřebujete níže uvedené: 1 Přeneste obsah z počítače na zabudovaný HDD *, USB úložné médium nebo paměťovou kartu. 2 Připojte Aspire RevoView k televizoru nebo zábavnímu centru přes vhodné rozhraní. 3 Připojte napájecí kabel. 4 Vložte baterie do dálkového ovládání. 5 Stáhněte mediální soubory z vnějšího úložiště nebo přeneste soubory ze svého počítače přes síť. *Poznámka: Některé modely jsou dodávány bez předinstalovaného HDD. Můžete instalovat vlastní HDD, použít vnější HDD nebo jiné úložiště dat. Přenos obsahu na váš Aspire RevoView Aspire RevoView dokáže přehrát obsah z různých médií. Obsah musíte ze svého počítače přenést do Aspire RevoView jedním z níže uvedených způsobů. Pomocí přímého připojení Můžete přenášet obsah buď přímo na zabudovaný HDD (pokud je instalován) pomocí USB kabelu.

14 6 Důležité: Pokud je pevný disk HDD nainstalován v pozici Aspire RevoView HD, bude pravděpodobně možné použít pouze přímé připojení 1 Připojte USB kabel do portu mini USB na Aspire RevoView. Druhý konec kabelu připojte k USB portu počítače. 2 Váš operační systém by měl rozpoznat Aspire RevoView jako vnější úložiště a automaticky instalovat ovladače. 3 Soubory do Aspire RevoView zkopírujete pomocí správce souborů. Použití vnějšího úložiště Můžete také využít vnější HDD (na obrázku) nebo paměťovou kartu, které poté připojíte k Aspire RevoView. 1 Přeneste svůj obsah z počítače na preferované vnější úložiště. 2 Pokud používáte vnější HD, připojte jeho USB kabel k jednomu z USB portů na Aspire RevoView. 3 Pokud používáte paměťovou kartu, zasuňte ji do čtečky více typů karet. Aspire RevoView projde vnější úložiště a vyhledá mediální soubory. Poznámka: Procházení je ve výchozím nastavení zapnuto. Skenování může trvat několik minut, v závislosti na úložné kapacitě vnějšího úložiště a počtu dostupných souborů médií. Důležité: Pokud je USB disk chráněn heslem, před připojením jej odemkněte.

15 7 Připojení napájecího kabelu Váš Aspire RevoView je dodáván s napájecím adaptérem a jednou či více zasouvacími koncovkami, podle vaší oblasti. Vyberte vhodnou zasouvací koncovku a nacvakněte ji na adaptér. Napájecí kabel připojte mezi napájecí konektor na Aspire RevoView a zásuvku na zdi. Stiskem tlačítka napájení zapněte Aspire RevoView. Vyčkejte několik sekund, až televizor detekuje přehrávač médií Pokud není detekován, možná bude nutné přepnout vstup televizoru na HDMI nebo kompozitní vstup, podle toho, jaké připojení využíváte. Více informací najdete v uživatelské dokumentaci televizoru. Po detekci přehrávače médií se zobrazí úvodní obrazovka spouštění systému a poté hlavní obrazovka uživatelského rozhraní. Připojení k televizoru Aspire RevoView můžete k televizoru připojit různými způsoby. Standardní připojení využívá dodávané kabely kompozitní/komponentní na mini A/V.

16 8 Poznámka: Kabely HDMI a Toslink (optické) se prodávají samostatně. Důležité: Nezapomeňte provést nastavení obrazu a zvuku Aspire RevoView podle typu připojení, které využíváte. Výběr nejlepšího připojení Vybraný televizor a způsob připojení ovlivní kvalitu obrazu. Připojení Kvalita Popis HDMI Nejlepší Kombinovaný přenos obrazu ve vysokém rozlišení, vícekanálového zvuku a ovládacích signálů jedním kabelem. Podporuje rozlišení až 1080p. Součást Lepší Propojuje jen obrazový signál. K přenosu zvuku musíte také připojit zvukové kabely. Podporuje rozlišení až 1080i. Kompozitní Dobrá Poskytuje obraz a zvuk ve standardním rozlišení. Připojení pomocí kabelu HDMI 1 Připojte HDMI kabel do portu HDMI na Aspire RevoView. 2 Druhý konec kabelu připojte k HDMI portu televizoru nebo audio/video systému. K získání vícekanálového zvuku ve vyšší kvalitě: 1 Připojte optický zvukový kabel do konektoru S/PDIF (optický digitální) na přehrávači médií. 2 Druhý konec kabelu připojte k optickému digitálnímu portu přijímače nebo domácího kina. Poznámka: Kabely HDMI a optické kabely se prodávají samostatně. 3 Vyberte vhodný zdroj signálu na televizoru.

17 9 Připojení pomocí kabelů kompozitního obrazu a zvuku 1 Připojte kabel s minikonektorem do komponentního konektoru přehrávače médií. 2 Druhý konec kabelu s více konektory připojte k televizoru nebo audio/video systému, podle barev. 3 K přenosu zvuku připojte minikonektor zvukového kabelu do kompozitního konektoru na přehrávači médií. 4 Připojte konektory zvuku na druhém konci kabelu do vstupů kompozitního zvuku na televizoru, červený na červený a bílý na bílý. 5 Vyčkejte několik sekund, až televizor detekuje přehrávač médií Pokud přehrávač médií není detekován, možná bude nutné přepnout vstup televizoru na komponentní nebo kompozitní vstup, podle toho, jaké připojení využíváte. Více informací najdete v uživatelské dokumentaci televizoru. Připojení pomocí kompozitního A/V připojení 1 Připojte kabel s minikonektorem do komponentního konektoru přehrávače médií. 2 Druhý konec kabelu s více konektory připojte k televizoru nebo audio/video systému, podle barev. 3 Vyčkejte několik sekund, až televizor detekuje přehrávač médií Pokud přehrávač médií není detekován, možná bude nutné přepnout vstup televizoru na komponentní nebo kompozitní vstup, podle toho, jaké připojení využíváte. Více informací najdete v uživatelské dokumentaci televizoru. Připojení k Internetu Aspire RevoView dokáže přehrávat streamované video a online mediální obsah z Internetu pomocí kabelového nebo bezdrátového síťového připojení. Kabelové síťové připojení Postup připojení k domácí síti pomocí kabelu Ethernet: 1 Připojte kabel Ethernet (prodává se zvlášť) ke konektoru Ethernet na přehrávači médií. 2 Druhý konec kabelu Ethernet připojte přímo k portu LAN směrovače nebo přepínače. Podrobné pokyny ohledně připojení a konfigurace kabelové a bezdrátové sítě viz Nastavení sítě" na straně 39.

18 10 Použití Aspire RevoView Ovládání dálkovým ovládáním Dálkové ovládání umožňuje pohyb v hlavní obrazovce, procházení souborů médií, povolení možností přehrávání a přizpůsobení nastavení systému. Důležité: Dálkové ovládání využívá infračervenou technologii, která vyžaduje nerušený přímý výhled mezi zařízeními.

19 11 Č. Funkce Popis 1 Napájení Stiskem OK přejdete do režimu připravenosti. 2 Domů Otevře hlavní obrazovku. 3 Horká klávesa videa 4 Horká klávesa foto 5 Horká klávesa hudba 6 Navigační tlačítka 7 OK / Přehrát / Pozastavit Přechod do režimu videa. Přechod do režimu foto. Přechod do režimu hudby. Pohyb v hlavní obrazovce, obrazovkách menu, knihovnách médií, klávesnici na obrazovce a lištách nástrojů. Zobrazení adresářů médií a obrazovek nastavení, výběr právě zvýrazněné možnosti. Přehrávání nebo pozastavení. Zobrazení a skrytí informačního pruhu. 8 Zpět Návrat na předchozí obrazovku. 9 Menu Zobrazí lištu nástrojů s dalšími možnostmi přehrávání médií. 10 Předchozí Přechod na začátek právě přehrávaného souboru ve složce/playlistu, na předchozí stranu v menu. Dva stisky: přechod na předchozí soubor ve složce/ playlistu. Během převíjení vpřed. Přechod o 10 minut dál. 11 Další Přechod na další soubor ve složce/playlistu, na další stranu v menu. Během převíjení vzad. Přechod o 10 minut zpět. 12 Převíjení vzad Převíjení vzad během přehrávání obrazu/zvuku. Podporuje tyto rychlosti: 1,5x, 2x, 4x, 8x, 16x, 32x. 13 Zastavit Zastavení přehrávání. 14 Převíjení vpřed Převíjení vpřed během přehrávání obrazu/zvuku. Podporuje tyto rychlosti: 1,5x, 2x, 4x, 8x, 16x, 32x.

20 12 Č. Funkce Popis 15 Ztlumit Ztlumení (vypnutí) zvuku. 16 Snížit hlasitost Snížení hlasitosti. 17 Zvýšit hlasitost Zvýšení hlasitosti. 18 Opakovat Opakování aktuálního souboru. 19 Zvětšit Zvětšení aktuální fotografie/videa. 20 Zmenšit Zmenšení aktuální fotografie/videa. 21 Titulky Přepnutí titulků v režimu obrazu. 22 Zvuk Přepnutí kanálů zvuku v režimu obrazu. 23 Prezentace s hudbou Povolení hudební kulisy při přehrávání prezentace v režimu foto. Použití menu Aspire RevoView Hlavní obrazovku vyvoláte stiskem tlačítka Domů na dálkovém ovládání. Ikony na této obrazovce umožňují procházení vaší knihovny médií a změnu nastavení přehrávače. Ikony Video, Foto a Hudba představují složky s médii různého typu.. Mediální obsah se zobrazí jako soubory nebo složky USB úložiště nebo jako seznam (kompilace) mediální knihovny, v závislosti na obsažených metadatech. Pokud máte připojení k síti, můžete využít řadů internetových služeb. Volba Nastavení umožňuje přizpůsobit používání přehrávače a nastavit preference přehrávání médií. Další informace viz Úprava nastavení" na straně 35. Nápověda nabízí tipy k odstraňování problémů. K procházení nabídek menu použijte navigační tlačítka. Tlačítko Nahoru/ Dolů Vlevo/ Vpravo OK Funkce Výběr typu média (foto, video, hudba) nebo nastavení. Procházení v rámci kategorie. Otevření vybraného souboru nebo provedení vybrané operace.

21 13 Kompilace Media Library Na Aspire RevoView můžete procházet a organizovat mediální obsah USB disků, zabudovaného HDD a vložené paměťové karty do jedné ucelené databáze, a snadno pak procházet a hledat mediální soubory podle obsažených metadat. V níže uvedených situacích se kompilace Media Library nezdaří: Pokud jsou HDD, vnější USB disk nebo paměťová karta chráněny proti zápisu. Pokud na úložišti není dostatek volného místa. Hledání mediálního souboru Využijte volbu Hledat v menu Video, Foto nebo Hudba k vyhledání konkrétního videa, fotografie nebo skladby. 1 Stiskem Menu na dálkovém ovládání vyvoláte menu, vyberete Hledat a stisknete OK. 2 Pomocí klávesnice na obrazovce a dálkového ovládání zadáte název nebo část názvu filmu, fotografie nebo skladby. 3 Volbou Hotovo na klávesnici zobrazíte výsledky. Pokud je obrazovka prázdná, nebyly nalezeny soubory se zadaným názvem. 4 Vyberte jeden ze souborů k přehrávání nebo hledejte znovu. Poznámka: Klávesa vlevo dole na klávesnici na obrazovce má označení Angličtina. Vyberte ji, pokud máte menu přepnuté do jiného jazyku, ale chcete při hledání zadávat anglické znaky. Tato klávesa se neuplatní, pokud máte menu přepnuté na angličtinu. Procházení složek Přehrávač médií indexuje všechny soubory médií na připojených vnějších discích a vytváří databázi, kterou můžete procházet a zobrazovat více způsoby. Pokud chcete soubory a složky procházet v pořadí, jak jsou uloženy na disku, můžete. Vyberte Procházet v menu Video, Foto nebo Hudba a procházejte soubory a složky uložené na všech zařízeních připojených k přehrávači médií. Vyberte Zařízení v hlavním menu a procházejte na obrazovce Zařízení soubory médií a složky. Více informací viz Správa zařízení" na straně 27.

22 14 Sledování videa Pomocí přehrávače médií můžete přehrávat videa na televizoru. Otevřete kategorii Videa a zobrazte dostupné video soubory a složky. Zobrazeny jsou buď miniatury (výchozí nastavení), seznam nebo náhled videa, podle nastavení Zobrazení prohlížeče. Soubor přehrajete tak, že jej zvýrazníte a pak stisknete OK. Stisknutím tlačítka Nabídka zobrazíte podnabídku s dodatečnými možnostmi.

23 15 Ovládání přehrávání videa Tlačítko Funkce Přehrát / Pozastavit Menu Předchozí Další Převíjení vzad Zastavit Převíjení vpřed Ztlumit Zvýšit hlasitost Snížit hlasitost Zvuk Titulky Přehrávání nebo pozastavení. Zobrazení a skrytí informačního pruhu. Zobrazí lištu nástrojů s dalšími možnostmi přehrávání médií. Přechod na začátek právě přehrávaného souboru ve složce/ playlistu, na předchozí stranu v menu. Dvěma stisky přejdete na předchozí soubor ve složce/playlistu. Během převíjení vpřed. Přechod o 10 sekund zpět. Přechod na další soubor ve složce/playlistu, na další stranu v menu. Během převíjení vzad. Přechod o 10 sekund dál. Převíjení vzad během přehrávání obrazu/zvuku. Podporuje tyto rychlosti: 1,5x, 2x, 4x, 8x, 16x, 32x. Zastavení přehrávání. Převíjení vpřed během přehrávání obrazu/zvuku. Podporuje tyto rychlosti: 1,5x, 2x, 4x, 8x, 16x, 32x. Ztlumení (vypnutí) zvuku. Zvýšení hlasitosti. Snížení hlasitosti. Přepnutí kanálů zvuku v režimu obrazu. Přepnutí titulků v režimu obrazu.

24 16 Lišta nástrojů videa Stiskem Menu na dálkovém ovládání zobrazte lištu nástrojů Video. Jsou na ní dva příkazy, můžete přepnou Titulky nebo Kanály zvuku. Stisknutím tlačítka Back zavřete panel nástrojů. Opakování videa Touto volbou zopakujete právě přehrávané video. Během přehrávání videa stiskněte tlačítko Opakovat, dokud se nezobrazí požadovaný režim opakování. Možnosti: Normální: Po skončení přehrávání videa se objeví předchozí obrazovka. Opakovat jednu: Aktuální video se opakovaně přehrává, dokud nestisknete tlačítko Zastavit nebo Zpět. Opakovat vše: Všechny soubory v aktuální složce videa se postupně a pak opakovaně přehrávají, dokud nestisknete tlačítko Zastavit nebo Zpět.

25 17 Přidání souboru k oblíbeným Když se nacházíte v nabídce Videa, stisknutím Nabídka na dálkovém ovladači zobrazíte podnabídku. Vyberte Přidat soubory k oblíbeným a stiskněte OK.

26 18 Můžete vybrat až 8 souborů najednou. Po dokončení znovu stiskněte Nabídka a vyberte Zahájit přidávání a potom stiskněte OK.

27 19 Po přidání do části Oblíbené budou přidané soubory označené hvězdičkou.

28 20 Prohlížení fotografií Obsah svého alba digitálních fotografií si můžete prohlížet v pohodlí svého obývacího pokoje. Otevřete kategorii Foto a zobrazte dostupné soubory a složky fotografií. Zobrazeny jsou buď miniatury (výchozí nastavení) nebo seznam, podle nastavení Zobrazení prohlížeče. Soubor přehrajete tak, že jej zvýrazníte a pak stisknete OK. Podpora digitálních fotoaparátů K Aspire RevoView můžete přes USB port připojit fotoaparát a prohlížet si podporované typy souborů z paměťové karty fotoaparátu. 1 Připojte digitální fotoaparát k přehrávači médií přes USB port.

29 21 Poznámka: Aspire RevoView dokáže jen číst obsah karty ve fotoaparátu. 2 Zvolte kategorii Zařízení a vyberte USB zařízení, tím vyberete fotoaparát. Stiskem OK zobrazte uložené fotografie. Možnosti prezentace Po spuštění prezentace nebo otevření fotografie můžete v menu Prezentace fotografií nastavit preference přehrávání. Zadané preference platí, dokud je nezměníte. Během přehrávání prezentace nebo zobrazení fotografie stiskem Menu na dálkovém ovládání otevřete menu prezentace. Otočení fotografie Fotografii můžete otočit o 90 stupňů doleva nebo doprava. 1 Během zobrazení fotografie, kterou chcete otočit, stiskem Přehrát/pozastavit na dálkovém ovládání zastavte prezentaci. 2 Stiskem Menu na dálkovém ovládání vyvoláte menu prezentace. 3 Fotografii otočíte volbou Otočit doprava 90 nebo Otočit doleva 90 v menu. 4 Stiskem Přehrát/pozastavit pokračujete v prezentaci. Důležité: Otočení fotografie se neuloží. Pokud chcete fotografii trvale otočit, musíte otevřít příslušnou složku na počítači, otočit a uložit fotografii. Zvětšení fotografie Fotografii můžete zvětšit. 2x, 4x, 8x. Časování prezentace Můžete nastavit, jak dlouho se zobrazují jednotlivé fotografie před přechodem na další fotografii. 2 sekund 5 sekund 10 sekund 30 sekund 1 minuta 2 minuty

30 22 Efekty přechodu Můžete vybrat, jak se při prezentaci přechází mezi fotografiemi. Plynulý Zleva doprava Shoda dolů Vodopád Had Rozptyl Zleva dolů Náhodně pořadí efektů Nepřetržité přehrávání Můžete nechat postupně přehrát všechny fotografie a pak přehrávání opakovat od začátku. Náhodně Přehrávání fotografií v náhodném pořadí. Přidat soubor k oblíbených Více viz Přidání souboru k oblíbeným" na straně 17. Přehrávání hudby během prezentace Můžete si na počítači připravit hudební kulisu prezentace a pak přenést složku s fotografiemi a hudbou do přehrávače médií. 1 Na počítači vytvořte seznam skladeb (playlist) ve složce s fotografiemi. 2 Přeneste složku na Aspire RevoView. Více viz Přenos obsahu na váš Aspire RevoView" na straně 5. 3 Pomocí tlačítek dálkového ovládání a menu přehrávače médií najděte a vyberte tuto složku. 4 Stiskem Prezentace s hudbou na dálkovém ovládání spusťte hudbu i prezentaci. Alternativně můžete: 1 Pomocí tlačítek dálkového ovládání a menu přehrávače médií najděte a spusťte hudbu. 2 Najděte fotografie, které chcete přehrávat, a stiskem Přehrát/pozastavit na dálkovém ovládání spusťte prezentaci.

31 23 Poznámka: Můžete začít přehrávat hudbu s prezentací ze složek Hudba nebo Obrázky.

32 24 Přehrávání hudby Svou hudební knihovnu můžete zkopírovat na USB zařízení a poslouchat ji pak z přehrávače médií. Otevřete kategorii Hudba a zobrazte dostupné soubory a složky s hudbou. Hudbu na svém Aspire RevoView vyhledáte procházením seznamů hudby nebo procházením podle názvů. Po nalezení souboru, který chcete přehrát, v nabídce Hudba vyberte vaše možnosti Přehrát. 1 Stiskem tlačítka Hudba na dálkovém ovládání vyberte menu Hudba, pokud chcete změnit způsob zobrazení souborů. 2 Šipkami na dálkovém ovládání vyberte album nebo skladbu, které chcete přehrát, a stiskněte Přehrát/Pozastavit na dálkovém ovládání.

33 25 Možnosti přehrávání hudby Během přehrávání hudební skladby stiskem Menu na dálkovém ovládání otevřete menu přehrávání hudby. Normální: Všechny skladby se přehrají jednou. Opakovat jednu: Opakování aktuální skladby, dokud nevyberete jinou možnost. Nepřetržité přehrávání: Opakování všech skladeb v pořadí, v němž jsou uvedeny na seznamu. Náhodně opakovaně: Přehrávání v náhodném pořadí s opakováním. Stiskem tlačítek hlasitosti na dálkovém ovládání nastavte hlasitost. Stiskem Zastavit zastavíte přehrávání a stiskem Zpět se vrátíte do okna Hudba. Zobrazení přebalu alba. Zobrazení náhledů ve složce hudby může obsahovat ikonu přebalu alba. 1 Na počítači vyhledejte přebal alba. 2 Obrázek zkopírujte do složky hudebního alba. 3 Zkopírujte složku na vnější zařízení a přeneste do Aspire RevoView. Přidat soubor k oblíbených Více viz Přidání souboru k oblíbeným" na straně 17.

34 26 Použití internetových služeb Na internetu jsou dostupné různé mediální služby. Tyto služby jsou pravidelně rozšiřována a aktualizoványk, proto vyvolávejte obrazovku Internet, abyste se dozvěděli o novinkách. Vyberte Internet na hlavní obrazovce. Obrazovka Internet zobrazuje názvy mediálních služeb na internetu, které může přehrávač využít. Šipkami na dálkovém ovládání vyberte službu, k níž se chcete připojit, a stiskněte OK na dálkovém ovládání. Návrat na obrazovku přehrávače médií: Stiskem Domů na dálkovém ovládání zobrazte menu přehrávače médií a vyberte jinou funkci. Dalším stiskem Domů zobrazte hlavní obrazovku přehrávače médií.

35 27 Správa zařízení Při použití USB disku s Aspire RevoView můžete zobrazovat soubory, které lze vyhledávat, z libovolné obrazovky médií (video, foto, hudba). Při použití jiného vnějšího zařízení (jiný USB disk nebo paměťová karta) lze soubory z tohoto úložiště zobrazit jen z obrazovky Zařízení. Obrazovka Zařízení umožňuje přístup ke všem vnějším zařízením připojeným k Aspire RevoView a procházení na nich uložených mediálních souborů tradiční formou souborů/složek. Podporovány jsou USB disky, paměťové karty nebo instalovaný HDD. 1 Stiskem Domů na dálkovém ovládání vyvoláte menu. 2 Šipkami na dálkovém ovládání zvýrazněte v menu Zařízení a stiskněte OK na dálkovém ovládání. 3 Pokud je zobrazeno více zařízení, vyberte jedno z nich šipkami na dálkovém ovládání a pak stiskem OK zobrazte soubory a složky z něj. 4 Dalším stiskem Menu vyvoláte menu Zařízení. V tomto menu vybíráte, jak se mají zobrazit soubory ze zařízení (miniatury nebo seznam), a které typy souborů se mají zobrazit (film, foto, hudba nebo vše). 5 Po vyhledání videa, hudby nebo fotografií, které chcete přehrávat, stiskněte Přehrátna dálkovém ovládání. Poznámka: Použití menu Zařízení je jedinou možností, jak procházet složky na zařízení a zobrazovat mediální soubory v nich. Menu Zařízení vyvoláte buď volbou Zařízení z menu nebo volbou Procházet složky v menu Video, Foto nebo Hudba.

36 28 Kopírování, přesouvání a odstraňování Při procházení souborů na obrazovce Zařízení můžete vybrat soubory ke kopírování, přesouvání nebo odstranění. Stisknutím Nabídka na dálkovém ovladači se zobrazí podnabídka. Vyberte Kopírovat soubory z podnabídky a stiskněte OK. Vyberte až 8 souborů, které chcete zkopírovat, stisknutím OK.

37 29 Stiskněte Nabídka na dálkovém ovladači a vyberte Vybrat cíl. Když je cíl vybrán, stisknutím Nabídka proveďte Vložit. Paste Poznámka: K přenášení souborů větších než 1 GB doporučujeme použít počítač.

38 30 Přidání pevného disku Pokud není instalován HDD, můžete jej instalovat. 1 Otevřete dvířka přihrádky HDD na Aspire RevoView. 2 Vyjměte držák HDD stiskem tlačítka západky držáku HDD. 3 Zatáhněte za páku a vysuňte držák HDD z rámu.

39 31 4 Vložte nový disk na pravou stranu rámu s kolíky přesně zapadnuvšími do montážních otvorů HDD. 5 Opatrně odklopte levou kolejničku a zasuňte kolíky do montážních otvorů HDD.

40 32 6 Páčku stále držte vysunutou a zasuňte držák disku do přihrádky. Netlačte na páku, dokud sama nezačne zajíždět. 7 Pákou tlačte držák disku na místo, až na doraz, pak páku zasuňte. Poznámka: Pokud HDD není zformátován, můžete Aspire RevoView připojit k počítači přes USB a zformátovat disk. Upozornění: Během instalace HDD musí být Aspire RevoView odpojen od napájení. Pokud je k Aspire RevoView připojeno napájení, hrozí úraz, ztráta dat nebo poškození Aspire RevoView a jeho součástí. Formátování nového HDD Vložte nový HDD dle výše uvedeného popisu. Připojte Aspire RevoView k PC kabelem USB a připojte napájecí adaptér dle popisu Pomocí přímého připojení" na straně 5 a Připojení napájecího kabelu" na straně 7.

41 33 Na počítači otevřete Ovládací panely a poté Systém a zabezpečení > Nástroje pro správu > Správa počítače.

42 34 Volbou Správa disku aktivujte režim disku. Klepněte na nový disk pravým tlačítkem myši a zvolte Jeden svazek. Po dokončení operace uvidíte nový HDD.

43 35 Přidání pevného disku z Acer Aspire easystore Home serveru Můžete instalovat Server Backup HDD z Acer Aspire easystore Home serveru a použít jej s Aspire RevoView. 1 Bezpečně odeberte Server Backup HDD z Acer Aspire easystore Home serveru. 2 Vytáhněte HDD z Home serveru. 3 Vložte HDD včetně přihrádky do Aspire RevoView. Můžete hned přehrávat obsah. Úprava nastavení Aspire RevoView je připraven k použití hned po zapojení. Můžete ale upravit nastavení systému, zvuku, obrazu, sítě a aktualizovat firmware a přístroj tak přizpůsobit vašemu televizoru.

44 36 Volba jazyka menu Při prvním připojení Aspire RevoView k televizoru se objeví menu výběru jazyka. Volbu jazyka můžete kdykoli změnit otevření menu System Setup a volbou > Jazyk menu. Konfigurace Aspire RevoView V menu Nastavení můžete konfigurovat systém, zvuk, obraz, síť a firmware vašeho Aspire RevoView. 1 Šipkami na dálkovém ovládání zvýrazněte v hlavním menu Nastavení a stiskněte OK na dálkovém ovládání. 2 Vyberte volbu, jejíž nastavení chcete měnit, a stiskněte OK na dálkovém ovládání. 3 Menu Nastavení zavřete stiskem Menu. Po otevření jednoho z podmenu Nastavení můžete procházet volby stiskem tlačítka Doleva/Doprava na dálkovém ovládání. Nastavení systému Jazyk menu: Volba jazyka všech menu přehrávače médií. Kódování textu: Volba jazyka zobrazení informací o médiích. Čas: Ruční nastavení data a času. Informace o verzi: Zobrazení verze softwaru aktuálně instalované v Aspire RevoView. Adresa MAC: Zobrazení síťového ID přehrávače médií. Adresa IP: Nastavení IP v kabelové nebo bezdrátové síti. Výchozí tovární: Obnovení továrních nastavení všech funkcí v menu a zobrazení menu výběru jazyka. Spořič obrazovky: Nastavení, jak dlouho systém čeká, než aktivuje spořič obrazovky. Podpora funkce Přehrát v pro operační systém Windows 7 Přehrát na je nová funkce operačního systému Windows 7. Umožňuje vám přehrávat hudbu a videa v jiných síťových počítačích, televizorech nebo stereosystémech. 1 Vyberte Nastavení v hlavní nabídce a potom stiskněte OK na dálkovém ovladači. 2 Přejděte na Systém a potom na Podpora Přehrát v pro Win7 a vyberte Zapnuto.

45 37 3 V síťovém počítači s operačním systémem Windows 7 spusťte aplikaci Windows Media Player. 4 Vyberte Další možnosti vysílání datovými proudy... a povolte Aspire RevoView jako zařízení pro vysílání datových proudů

46 38 5 V aplikaci Windows Media Player klepněte pravým tlačítkem myši na soubor, který chcete přehrát, a vyberte Přehrát v > Acer Aspire RevoView 6 Zobrazí se seznam stop v počítači se soubory, které budou přehrány prostřednictvím Acer Aspire RevoView Nastavení zvuku Noční režim Vyp: Výchozí nastavení Zap: Basy jsou automaticky ztlumeny, abyste při použití přehrávače médií v noci nerušili okolí. Komfort: Basy a výšky jsou u všech médií automaticky nastaveny na zprůměrovanou úroveň, aby zvuk při přepínání mezi zařízeními nebo formáty médií příliš neměnil celkovou hlasitost. Digitální výstup S/PDIF LPCM: Převod vícekanálového zvuku na stereo. S/PDIF RAW: Přehrávání digitálního zvuku bez dekódování. HDMI LPCM 2CH: Vícekanálový zvuk je smíchán do levého a pravého kanálu; vyberte, pokud máte jen dva reproduktory.

47 39 HDMI LPCM Multi CH: Vícekanálový zvuk; vyberte, pokud máte více reproduktorů. HDMI RAW: Přehrávač médií nezajišťuje dekódování. Přehrávač médií musíte připojit k přijímači obsahujícímu dekodéry. Nastavení obrazu Poměr stran Standardní televizory mají poměr stran 4:3, televizory s vysokým rozlišením mají poměr stran 16:9. Pan scan: Standardní formát televizního vysílání. Při sledování standardního DVD s poměrem stran 4:3 na monitoru s poměrem stran 16:9 je černý pruh na levé a pravé straně. Letter box: Převod širokoúhlého filmu na zobrazení s poměrem stran 16:9 (zachování původních proporcí obrazu). 16:9: Formát sledování jako v kině. Jas: Nastavení požadovaného jasu obrazu. Kontrast: Nastavení požadovaného kontrastu obrazu. TV norma NTSC: americká televizní norma. PAL: evropská televizní norma. Rozlišení obrazu Tento přehrávač médií přenáší analogový video signál ve standardním (SD) i vysokém (HD) rozlišení v americké normě NTSC i evropské normě PAL. Na výběr je pět rozlišení obrazu. SD prokládaný (kompozitní) SD neprokládaný (komponentní) 720p (HD) 1080i (HD) 1080p (HD) Nastavení sítě Nastavení kabelové sítě LAN Storno: Bez připojení kabelové LAN DHCP IP (AUTO): Automatické přiřazení adresy IP získané ze směrovače nebo serveru na místní síti (doporučujeme). STATIC IP (MANUAL): Ruční nastavení adresy IP (jen pro pokročilé uživatele).

48 40 Nastavení bezdrátové sítě LAN Aspire RevoView podporuje bezdrátovou LAN přes USB Wi-Fi klíčenku (prodává se zvlášť) DHCP IP (AUTO): Automatické přiřazení adresy IP získané ze směrovače nebo serveru na místní síti (doporučujeme). STATIC IP (MANUAL): Ruční nastavení adresy IP (jen pro pokročilé uživatele). Poznámka: Nejsou podporovány Wi-Fi klíčenky bez schválení Acer. Poznámka: Pro přenos videa ve vysokém rozlišení doporučujeme kabelové připojení. 1 Před zapnutím Acer RevoView připojte Wi-Fi klíčenku k dostupnému portu USB. Zapněte Acer RevoView. 2 Přejděte na stránku Nastavení a vyberte Síť > Nastavení bezdrátové sítě.

49 41 3 Potom se zobrazí seznam dostupných bezdrátových připojení. Vyberte vaši bezdrátovou síť a podle potřeby zadejte heslo. 4 V případě úspěšného připojení se zobrazí následující:

50 42 Připojení Ad-hoc Pokud nejsou k dispozici žádné přístupové body, můžete nakonfigurovat síť ad-hoc. V tomto režimu se pravděpodobně zobrazí výzva k zadání SSID. WPS (AP) Vyberte PIN a zadejte kód PIN vybraného přístupového bodu. Nebo můžete vybrat PBC a stisknutím tlačítka WPS na přístupovém bodu vytvořte připojení. Poznámka: Bude třeba stisknout tlačítko WPS na Wi-Fi klíčence a tlačítko WPS na směrovači. Upgrade firmwaru Pokud máte přehrávač médií připojený k Internetu, můžete vybrat volbu Online upgrade.

51 43 Přehrávač médií zkontroluje aktualizace a zobrazí dotaz, pokud jsou dostupné. Upgrade firmwaru stáhnete podle zobrazených pokynů. Pokud přehrávač médií nemáte připojený k síti, musíte upgrade provést z USB úložiště. Na počítači otevřete webový prohlížeč, místní stránku Acer, a vyberte jazyk. Otevřete sekci Podpora. Stáhněte si upgrade firmware na svůj počítač. Zkopírujte upgrade na vnější USB úložiště. Připojte úložiště USB k Aspire RevoView. Aspire RevoView rozpozná upgrade a automaticky jej instaluje. Poznámka: Upgrade firmwaru může trvat až hodinu.

52 44 Na co se nás často ptáte Proč nic neslyším? Proč je zvuk tak nekvalitní? Zkontrolujte, zda je kabel zvuku správně připojen k Aspire RevoView. Zkontrolujte, zda není zvuk vypnut nebo nastavena nízká hlasitost. Proč nic nevidím? Zkontrolujte, zda je kabel obrazu správně připojen k Aspire RevoView. Zkontrolujte, zda je správně nastaven režim obrazu a zda je na televizoru zvolen správný kanál A/V vstupu. Proč nemohu přehrát vybraný soubor? Zkontrolujte, zda mají podporovaný formát. Více viz Podporované formáty souborů na straně 45. Proč nemohu zobrazit obsah USB zařízení? Aspire RevoView podporuje jen režim USB mass storage. Zkontrolujte, zda je USB zařízení nakonfigurováno na režim mass storage. Zkontrolujte, zda má USB zařízení podporovaný systém souborů (NTFS, FAT/FAT32 nebo HFS+). Proč nefunguje dálkové ovládání? Nemačkejte více kláves najednou. Zkontrolujte, zda jsou správně vloženy baterie. Baterie jsou možná vybité, nahraďte je novými. Zkontrolujte, že mezi dálkovým ovládáním a přehrávačem médií nejsou překážky. Proč nevidím titulky? Zkontrolujte, zda mají podporovaný formát. Více viz Podporované formáty souborů na straně 45. Soubor s titulky musí mít stejný název a musí být ve stejném adresáři jako soubor s filmem. např. "movie.avi" a "movie.srt". Soubor titulků musí být v kódování Unicode. Ověříte to otevřením souboru.sub nebo.srt v programu Notepad (Poznámkový blok), volbou Uložit jako a volbou Unicode z rozbalovacího seznamu. Proč nemohu vytvořit knihovnu médií? Vnější zařízení nesmí být chráněna proti zápisu, jinak knihovna médií nefunguje.

53 45 Podporované formáty souborů Formáty obrazu AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4, DTS, VC-1) MPG / MPEG VOB / ISO MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4) TS / TP / M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1) DAT / MP4 / MOV (MPEG4, h.264) M2TS WMV9 (VC-1) RM / RMVB FLV Formáty obrázků GIF (není podporován animovaný GIF) BMP (nekomprimovaný) JPEG (šedá škála, RGB, YCbCy) (CMYK a YCCK není podporován) TIF/TIFF (RGB) (CMYK, YMC, YMCK a KCMY není podporován) PNG (jen bez alfa kanálu) Formáty zvuku MP3 WAV/PCM/LPCM WMA AAC FLAC MKA AIF/AIFF OGG Dolby Digital DTS

54 46 Předpisy a bezpečnostní upozornění Prohlášení FCC Toto zařízení bylo testováno a vyhovuje omezením pro digitální zařízení třídy B na základě části 15 směrnic FCC. Omezení jsou navržena tak, aby zajišťovala přiměřenou ochranu proti nežádoucímu rušení při instalaci v domácnosti. Zařízení vytváří, používá a může vyzařovat energii na rádiových frekvencích a pokud není nainstalováno a používáno podle pokynů, může způsobovat nevhodné rušení radiokomunikací. V žádném případě však není možné zaručit, že v určité konkrétní situaci k rušení nedojde. Pokud skutečně dojde k rušení příjmu rozhlasu nebo televize, což lze zjistit vypnutím a zapnutím tohoto zařízení, měl by se uživatel pokusit rušení odstranit těmito způsoby: Změňte polohu nebo orientaci příjmové antény. Umístěte zařízení dále od přijímače. Připojte zařízení do jiného zásuvkového okruhu, než ke kterému je připojen přijímač. Požádejte o radu prodejce nebo zkušeného radiotelevizního technika. Poznámka: Stíněné kabely Veškerá připojení k jinému počítačovému vybavení musí být provedena stíněnými kabely, jinak nebudou splněny předpisy FCC. Poznámka: Periferní zařízení K tomuto zařízení lze připojit pouze periferní zařízení (vstupní a výstupní zařízení, terminály, tiskárny atd.), která jsou certifikována a vyhovují omezením pro zařízení třídy B. Při používání necertifikovaných periferních zařízení bude pravděpodobně docházet k rušení příjmu rozhlasového a televizního vysílání. Upozornění Změny nebo úpravy na zařízení, které výrobce výslovně neschválil, mohou omezit oprávnění uživatele zaručené Federální komisí pro komunikace (FCC) používat tento počítač. Poznámka: Uživatelé v Kanadě Toto digitální zařízení třídy B vyhovuje kanadské normě ICES-003.

55 47 Remarque à l'intention des utilisateurs canadiens Cet appareil numérique de la classe B est conforme a la norme NMB-003 du Canada. Oznámení týkající se předpisů pro rádiové vysílače Poznámka: Níže uvedené informace o předpisech se týkají jen modelů s bezdrátovým LAN nebo Bluetooth připojením. Obecně Tento přístroj vyhovuje normám pro kmitočet a bezpečnost rádiových vysílačů ve všech zemích a oblastech, kde byl schválen k použití bezdrátového přenosu. V závislosti na konfiguraci přístroj může a nemusí obsahovat bezdrátové rádiové vysílač (například modul bezdrátové sítě LAN nebo Bluetooth). Následujíce informace se týkají přístrojů s touto výbavou. Prohlášení o shodě pro země EU Společnost Acer tímto prohlašuje, že tento přenosný počítač je ve shodě se základními požadavky a dalšími příslušnými ustanoveními Směrnice 1999/5/ES. Seznam zemí, kde to platí Toto zařízení musí být používáno v souladu s předpisy a omezeními platnými v zemi, kde je používáno. Další informace obdržíte u orgánu, který řídí použití těchto zařízení v dané zemi. Aktuální seznam zemí je na rtte/implem.htm.

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Multimédia. Číslo dokumentu: 405774-221

Multimédia. Číslo dokumentu: 405774-221 Multimédia Číslo dokumentu: 405774-221 Kv ten 2006 V této příručce je vysvětleno použití multimediálních hardwarových a softwarových funkcí počítače. Multimediální funkce se liší v závislosti na vybraném

Více

Braun DigiFrame 1160 Návod k použití

Braun DigiFrame 1160 Návod k použití Braun DigiFrame 1160 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení digitálního fotorámečku zn. Braun. Pro jeho správné ovládání a zabezpečení dlouhé životnosti si před prvním použitím pečlivě přečtěte následující

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

GPRS / MMS / SMS DIGITÁLNÍ INFRAČERVENÁ FOTOPAST WCM-3004 / HSM3004 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

GPRS / MMS / SMS DIGITÁLNÍ INFRAČERVENÁ FOTOPAST WCM-3004 / HSM3004 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA GPRS / MMS / SMS DIGITÁLNÍ INFRAČERVENÁ FOTOPAST WCM-3004 / HSM3004 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 OBSAH 1. Návod k použití... 2 1.1 Obecný popis... 2 1.2 Rozhraní... 2 1.3 Komponenty a funkce fotopasti... 3 1.4

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití Wi-Fi HDD... 5 2.2. Pro uživatele MAC OS... 5 2.3. Připojení Wi-Fi HDD k počítači prostřednictvím

Více

TVAC16000B. Uživatelská příručka

TVAC16000B. Uživatelská příručka TVAC16000B Uživatelská příručka 1 Vážený zákazníku, Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Toto zařízení je v souladu s příslušnými směrnicemi EU.Prohlášení o shodě je možné získat

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200. Návod k použití

Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200. Návod k použití Souprava bezdrátového digitálního rekordéru a kamery HWS-4200 Návod k použití Vážení zákazníci, Děkujeme Vám za nákup zboží značky. Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Úvod Bezdrátová

Více

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 Obsah O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 1 Úvod... 5 1.1 Přednosti výrobku... 5 1.2 Obsah balení... 5 1.3 Souhrnný popis

Více

Xtreamer Whizz. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Whizz. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Whizz Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Whizz Xtreamer Whizz je další generace multimediálního cetra na bázi Android TV přinášející online zábavu do vašeho obývacího pokoje

Více

Přídavný modul čtečky ClearReader +

Přídavný modul čtečky ClearReader + Přídavný modul čtečky ClearReader + Uživatelská příručka OPN: CR-MAG-FP Verze 2.1 2013 Optelec, Nizozemsko; (T) 2014 Spektra, ČR Všechna práva vyhrazena Optelec P.O. Box 399 2990 AJ Barendrecht Nizozemsko

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

Uživatelský manuál XF 300

Uživatelský manuál XF 300 Uživatelský manuál XF 300 Přenosný reproduktor s KARAOKE, BLUETOOTH FUNKCE Připojení a obsluha BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Jedná se o citlivé elektronické zařízení. Vyhněte se jeho použití v následujících

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Napájení. Uživatelská příručka

Napájení. Uživatelská příručka Napájení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth je ochranná

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Autorská práva Copyright (c) 2002 BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu společnosti BenQ Corporation není dovoleno

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC Obsah Úvod... 1 Příslušenství... 1 Základní vlastnosti... 1 Základní složení/montáž... 2 Montážní postup... 2 Bezpečnost... 5 Ilustrace funkcí panelu... 7 Ilustrace funkcí zadní

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním Blu-ray/DVD systém domácího kina BDV-L800 BDV-L800M CZ Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním BDV-L800 1 CZ Co je součástí dodávky Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV 3 Připojení dalších

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

E-MANUAL. Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce

E-MANUAL. Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce E-MANUAL Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce www.samsung.com/register Modelu Sériové č. Obsah 29 Připojení prostřednictvím

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

Monitor HP ENVY 23 IPS. Uživatelská příručka

Monitor HP ENVY 23 IPS. Uživatelská příručka Monitor HP ENVY 23 IPS Uživatelská příručka 2013, Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Microsoft

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná ve Spojených státech.

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

Uživatelský manuál. PIR čidlo s kamerou. OXE PirCam

Uživatelský manuál. PIR čidlo s kamerou. OXE PirCam Uživatelský manuál PIR čidlo s kamerou OXE PirCam Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Pro správné užívání a funkčnost čtěte prosím následující manuál. Vítejte! Děkujeme, že jste si vybrali OXE PirCam.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 2.5 Externí pevný disk StoreJet 25M3 (Verze 1.0) Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha

Více

Analogové faxové příslušenství HP LaserJet MFP 300 Příručka pro faxování

Analogové faxové příslušenství HP LaserJet MFP 300 Příručka pro faxování Analogové faxové příslušenství HP LaserJet MFP 300 Příručka pro faxování Autorská práva a licence 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího

Více

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení.

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení. Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.2.3., Mozilla nebo Firefox DSL-584T ADSL2+ směrovač Než začnete: Před zahájením

Více

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme Verze 1.0 12/09 Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva jsou vyhrazena v rámci autorských práv platných v USA. Obsah této

Více

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900 Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Pohotovostní režim: vstup do Audio přehrávače. V menu: pohyb nahoru. Pohotovostní režim: vstup do Zpráv. V menu: pohyb doprava.

Pohotovostní režim: vstup do Audio přehrávače. V menu: pohyb nahoru. Pohotovostní režim: vstup do Zpráv. V menu: pohyb doprava. myphone HAMMER 2 Návod Pozice Popis 1 Micro USB konektor Funkce Slouží k nabíjení a připojení datového kabelu. Krytka musí být vždy řádně upevněna a nepoškozena, aby byl telefon vodě a prachu odolný. 2

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast)

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) Obsah Návod pro práci se zařízením BenQ Qcast... 3 1. Popis zařízení... 4 2. Jednorázová instalace zařízení... 5 3. Používání zařízení...

Více

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení:

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení: Návod k použití Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady 1. Před prvním použitím zařízení se seznamte s tímto návodem. 2. Uchovejte si tento návod

Více

Než začnete používat tento výrobek, přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej pro budoucí potřebu,

Než začnete používat tento výrobek, přečtěte si prosím pozorně tento návod a uschovejte jej pro budoucí potřebu, Návod k použití 1 2 3 OBSAH Úvod Certifikace výrobku Přehled produktu Vlastnosti Nastavení výrobku Obsah balení a příslušenství Obsah balení Volitelné příslušenství Popis funkcí 1. Začínáme 2. Změna režimu

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

StoreJet 25 mobile. Uživatelská příručka

StoreJet 25 mobile. Uživatelská příručka StoreJet 25 mobile Uživatelská příručka Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha dat... 5 Přeprava... 5 Napájení...

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz GotU+ 5140 CHYTRÉ DIGITÁLNÍ DVEŘNÍ KUKÁTKO NÁVOD K POUŽITÍ Všechna práva vyhrazena, včetně jakýchkoliv změn vzhledu, technické funkce a použití produktu bez předchozího oznámení uživatelům. Jiné používání

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14.

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14. v1.7(12/14) POPIS ZAŘÍZENÍ Zadní pohled 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej Přední pohled 12. Čočka 13. LED světlo 14. Reproduktor w w w. c e l - t e c. c z Strana 1 Pravý pohled

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka CORE AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte pøehrávaè

Více

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P Vážený zákazníku, vítáme Vás v síti T-Mobile. Velmi si vážíme Vaší volby využívat službu Hlasová linka

Více

Špionážní tužka s HD kamerou Manual. (typ - propiska)

Špionážní tužka s HD kamerou Manual. (typ - propiska) Špionážní tužka s HD kamerou Manual (typ - propiska) Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu PŘEČTĚTE SI LASKAVĚ TENTO NÁVOD K POUŽITÍ PŘED PRVNÍM POUŽITÍM

Více

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny Manuál TESCAM010 FULL HD kamera Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím bezpečnostní pokyny. Aby se předešlo nebezpečí požáru, nebo elektrických výbojů, prosím dodržujte pozorně následující instrukce. Pokud

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs Funkce Chytrý dotyk verze 1.4 A-61629_cs Používání funkce chytrého dotyku Obsah Přehled... 1 Spuštění funkce chytrého dotyku... 2 Používání funkce chytrého dotyku s výchozími čísly funkcí a předem definovanými

Více

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR 1 1. Instalace HDD & zapisovatelného DVD 1.1 Instalace HDD 1.2 Instalace zapisovatelného DVD Obr. 1.1 Připojte HDD obr. 12 Zašroubujte HDD Obr. 1.3 Připojte

Více

Samsung Portable SSD T3

Samsung Portable SSD T3 Rev. 1.0 MU-PT250B / MU-PT500B / MU-PT1T0B / MU-PT2T0B ZÁKONNÁ USTANOVENÍ VYLOUČENÍ ODPOVĚDNOSTI SPOLEČNOST SAMSUNG ELECTRONICS SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNU PRODUKTŮ, INFORMACÍ A TECHNICKÝCH ÚDAJŮ BEZ PŘEDCHOZÍHO

Více

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9211132 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HF-23 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Uživatelský manuál CZ. Terestriální přijímač GS 1011

Uživatelský manuál CZ. Terestriální přijímač GS 1011 Uživatelský manuál CZ Terestriální přijímač GS 1011 BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Abyste předešli nebezpečí vzniku ohně nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte tento přístroj dešti

Více

E-MANUAL. Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce

E-MANUAL. Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce E-MANUAL Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce www.samsung.com/register Modelu Sériové č. Obsah Připojení videozařízení

Více

Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka

Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka 8200-1027-0611 B0 Upozornění Před zapojením nebo obsluhou této kamery si pozorně pročtěte tuto příručku a uchovejte ji pro pozdější použití.

Více

SM-T713 SM-T813. Uživatelská příručka. Czech. 05/2016. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-T713 SM-T813. Uživatelská příručka. Czech. 05/2016. Rev.1.0. www.samsung.com SM-T713 SM-T813 Uživatelská příručka Czech. 05/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Základy 4 Nejdříve si přečtěte 5 Obsah balení 6 Rozvržení zařízení 8 Baterie 11 Paměťová karta (micro SD karta) 13 Zapínání

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací.

Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací. Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací. Prvotní instalace Přístroj nejprve správně zapojte dle dodávaného návodu. Důležité:

Více

Inspiron 13. Nastavení a technické údaje. řada 5000 2 v 1. Model počítače: Inspiron 13-5368 Regulační model: P69G Regulační typ: P69G001

Inspiron 13. Nastavení a technické údaje. řada 5000 2 v 1. Model počítače: Inspiron 13-5368 Regulační model: P69G Regulační typ: P69G001 Inspiron 13 řada 5000 2 v 1 Nastavení a technické údaje Model počítače: Inspiron 13-5368 Regulační model: P69G Regulační typ: P69G001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

E-MANUAL. Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce

E-MANUAL. Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce E-MANUAL Děkujeme vám za zakoupení výrobku Samsung. Chcete-li získat další služby, zaregistrujte svůj výrobek na webové stránce www.samsung.com/register Modelu Sériové č. Obsah Připojení videozařízení

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

SM-J100H/DS SM-J100H. Uživatelská příručka. Czech. 03/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-J100H/DS SM-J100H. Uživatelská příručka. Czech. 03/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-J100H/DS SM-J100H Uživatelská příručka Czech. 03/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 6 Obsah balení 7 Rozvržení zařízení 9 Používání SIM nebo USIM karty a baterie

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

Přehled zařízení MultiBoard CS 1

Přehled zařízení MultiBoard CS 1 Přehled zařízení MultiBoard 1 2 3 4 5 6 7 8 9 CS 1 LA N 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Číslo Specifikace Číslo Specifikace 1 Úsporný/pohotovostní režim 15 Konektor sluchátek 2 Tlačítko

Více

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických specifikací. Přečtěte

Více

OBSAH. Balení obsahuje: VYSVĚTLENÍ POJMŮ ZPROVOZNĚNÍ ZAŘÍZENÍ

OBSAH. Balení obsahuje: VYSVĚTLENÍ POJMŮ ZPROVOZNĚNÍ ZAŘÍZENÍ Yealink W52P a W52H Balení obsahuje: Telefonní sluchátko Základnová stanice (u modelu W52P) Nabíjecí stojánek Ethernetový kabel (u modelu W52P) Klip na opasek 2x AAA baterie Tištěné dokumenty 2x adaptér

Více

e Nápověda Česky TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E

e Nápověda Česky TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E TX-58DX900E TX-65DX900E TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-50DX750F TX-58DX750F TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E TX-40DXE720 TX-50DXE720 TX-58DXE720 TX-40DXM710

Více

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s ios Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití powerbanky... 5 2.2. Nabíjení smartphonu prostřednictvím Power Connect...

Více

Česky. Úvod. Přehled funkcí

Česky. Úvod. Přehled funkcí Přehled funkcí Úvod 7 TFT LCD displej s rozlišením: 480(Š) x 234(V) Zobrazovací režim: 4:3 a 16:9 Podporované formáty: JPEG & Motion-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.) Promítání fotografií

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

Printed in Korea Code No.:GH68-10939A Czech. 08/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-10939A Czech. 08/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Některé části této příručky se mohou lišit od provedení vašeho telefonu, v závislosti na instalovaném softwaru, poskytovateli služeb a zemi. * V závislosti na zemi se může provedení telefonu a příslušenství

Více

Digital Video Recorder. Uživatelská příručka V4.0

Digital Video Recorder. Uživatelská příručka V4.0 Digital Video Recorder Uživatelská příručka V4.0 Prohlášení: Copyright 2014 Bez písemného souhlasu společnosti, nemůže žádná společnost či jednotlivec, kopírovat část nebo celý obsah této příručky a šířit

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA

CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA Děkujeme Vám, že jste si zakoupili CONNECT IT palubní HD kameru do auta. Ke správné manipulaci s tímto zařízením Vám doporučujeme si pozorně přečíst následující

Více

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips. Rádi vám vždy pomůžeme Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost

Více

Øízení spotøeby. Uživatelská příručka

Øízení spotøeby. Uživatelská příručka Øízení spotøeby Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Microsoft Corporation

Více

DiskStation DS411j. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_DS411j_20111017

DiskStation DS411j. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_DS411j_20111017 DiskStation DS411j Stručná instalační příručka ID dokumentu: Synology_QIG_DS411j_20111017 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před použitím si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka DVRS02WIFI Full HD sportovní kamera, WI-FI Uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení tohoto zařízení. Než začnete produkt používat, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k maximalizaci jeho výkonu

Více

DVR27 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR27 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR27 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Obsah Uživatelská příručka Obsah balení...2 1. Popis tlačítek dálkového ovladače...2 2. Popis tlačítek řídící jednotky...3 3. Návod k instalaci...4

Více

ApoEye. Bezdrátová kamera Uživatelský manuál

ApoEye. Bezdrátová kamera Uživatelský manuál ApoEye Bezdrátová kamera Uživatelský manuál Nahrávací tlačítko Popis ovládacích prvků Mikrofon Indikátor stavu Micro SD Slot Reproduktor Micro USB port Očko pro šňůrku Video Photo Direct Cloud Mode Mode

Více

(CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro

(CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro (CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro Vážený uživateli: Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Držíte v rukou uživatelskou příručku, prosíme o pečlivé přečtení před prvním použitím. 0 Obsah

Více

350 Series. Řešení problémů s instalací

350 Series. Řešení problémů s instalací 350 Series Řešení problémů s instalací Květen 2006 www.lexmark.com Lexmark a Lexmark se znakem diamantu jsou ochranné známky společnosti Lexmark International, Inc., registrované ve Spojených státech a

Více

Smart PSS dohledový systém

Smart PSS dohledový systém Smart PSS dohledový systém Uživatelský manuál OBSAH Spuštění...3 Obecné nastavení...4 Účty...5 Přidat uživatele...5 Úprava a vymazání uživatele...6 Správce zařízení...7 Přidat zařízení...7 Nastavení parametrů...9

Více

ISAW EDGE. Návod pro uživatele. Čeština

ISAW EDGE. Návod pro uživatele. Čeština Návod pro uživatele Čeština ISAW EDGE Obsah: 1 Popis kamery 1 2 Popis LCD displeje 1 3 Zapnutí kamery 2 4 Režim nahrávání videa 2 5 Režim focení 2 6 Režim přehrávání 2 7 Uživatelské nastavení 3 8 Dobíjení

Více