Připravená opatření k podpoře cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Výbor pro veřejnou správu 6. března 2014 a regionální rozvoj

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Připravená opatření k podpoře cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Výbor pro veřejnou správu 6. března 2014 a regionální rozvoj"

Transkript

1 Připravená opatření k podpoře cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Výbor pro veřejnou správu 6. března 2014 a regionální rozvoj

2 Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR Nová Koncepce schválena dne 27. března 2013 usnesením vlády č. 220 jako základní strategický střednědobý dokument v oblasti cestovního ruchu pro období Koncepce je východiskem pro nastavení programového financování cestovního ruchu Hlavní cíl Zvyšovat konkurenceschopnost odvětví cestovního ruchu na národní i regionální úrovni a udržení jeho ekonomické výkonnosti i jeho pozitivních dopadů na socio-kulturní a environmentální rozvoj ČR. Priority Koncepce Priorita 1 Zkvalitnění nabídky cestovního ruchu Priorita 2 Management cestovního ruchu Priorita 3 Destinační marketing Priorita 4 - Politika cestovního ruchu a ekonomický rozvoj Koncepce propojená s realizací národního marketingu, prostřednictvím Marketingové koncepce cestovního ruchu agentury CzechTourism). Dopad: Vytvoření chybějícího systému organizace cestovního ruchu včetně jeho dlouhodobého financování, srozumitelnější vymezení postavení MMR, CzechTourism a dalších subjektů jako jsou například kraje Zákon o podpoře rozvoje cestovního ruchu. Změna ve způsobu uplatňování dotační politiky.

3 Návrh věcného záměru zákona o podpoře rozvoje cestovního ruchu - 1 Zamýšlený nástroj pro implementaci Koncepce státní politiky cestovního ruchu, zajištění provázanosti národní a regionální politiky cestovního ruchu, jednotné propagace ČR, zvýšení efektivity realizovaných aktivit a udržení pozitivních dopadů cestovního ruchu na národní hospodářství a regionální rozvoj. Na začátku ledna 2013 byl návrh věcného záměru zákona ( NVZZ ) v souladu s Plánem legislativních prací vlády pro rok 2012 vložen do e-klep. V lednu a únoru 2013 proběhlo projednání NVZZ na komisích LRV. Z projednání vzešly připomínky a požadavky na doplnění a přepracování materiálu. V průběhu 1. pololetí 2013 proběhlo zpracování analýz a podpůrných dokumentů. V průběhu 2. pololetí 2013 bylo dokončeno přepracování materiálu a bylo zahájeno projednávání na úrovni MMR. Koncem ledna 2014 proběhlo projednání NVZZ s odbornou veřejností (Komise pro cestovní ruch Rady Asociace krajů ČR, kraje, ATUR, SOCR, SMO ČR, AOCR, a další). Partneři byly požádání o doručení připomínek.

4 Návrh věcného záměru zákona o podpoře rozvoje cestovního ruchu - 2 Únor 2014 projednán s Ministerstvem financí způsob financování (např. změna zákona o rozpočtovém určení daní); jediný možný způsob financování je formou dotace. Na březen 2014 je plánováno další jednání s odbornou veřejností za účelem projednání připomínek. Zapracování připomínek bude následně projednáno s vedením MMR. Zákon by vytvořil podmínky pro zapojení místních samospráv do systému organizace cestovního ruchu na komunální a lokální úrovni a pro zapojení obcí do procesu koordinace a rozvoje cestovního ruchu v turistických destinacích a spolupráci s destinačními společnostmi. Návrhu věcného záměru zákona byl zařazen do Plánu legislativních prací vlády pro rok 2014 s termínem předložení do června 2014 a výhledu Plánu legislativních prací vlády s termínem předložení I. čtvrtletí V současné době je zvažováno ještě jiné alternativní řešení.

5 Český systém kvality služeb (ČSKS) Název projektu: Národní systém kvality služeb cestovního ruchu Název systému: Český systém kvality služeb (ČSKS) Financování: SF EU, Integrovaný operační program Období realizace: Realizátor: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, odbor cestovního ruchu Co je Český systém kvality služeb Dobrovolný inovativní nástroj pomáhající ke zvyšování kvality služeb v organizacích v oblasti cestovního ruchu a v navazujících službách. Vytvořen na základě licence Service Qualität Deutschland a v souladu s programem Česká kvalita. Je nástrojem napomáhajícím ke zvyšování kvality poskytovaných služeb. Umožňuje zapojeným organizacím získat Certifikát kvality a Značku kvality. Komu může pomoci? Je určený zejména pro malé a střední organizace, subjekty veřejného a neziskového sektoru (turistická informační centra, cestovní kanceláře, ubytovací zařízení, atraktivity cestovního ruchu, ale i města, obce, turistické regiony nebo i poskytovatele navazujících služeb (maloobchodní služby, banky, vzdělávací instituce atd.), kteří vytvářejí nabídku příslušné destinace. Aktuální stav Od prosince 2013 probíhá certifikace organizací - aktuálně certifikováno 27 organizací. Organizace mohou zapojit a získat více informací na

6 Národní program podpory cestovního ruchu Program schválen na období koncem roku 2013 schváleno prodloužení - vyhlásit výzvy k předkládání žádostí v roce 2014 a Zaměřen na podporu rozvoje domácího cestovního ruchu, na dovybavení infrastruktury služeb cestovního ruchu, na zpřístupnění atraktivit a aktivit spojených s cestováním znevýhodněných skupin obyvatel - dětí, rodin s dětmi, seniorů a handicapovaných. Dotace poskytována podnikatelským subjektům (právnické obchodní společnosti a fyzické osoby provozující podnikatelskou činnost) ve výši max. 50 % uznatelných výdajů akce. Města a obce se mezi příjemce dotací mohou dostat prostřednictvím svých podnikatelských organizací (Technické služby apod.) Maximální výše celkových výdajů akce je omezena na 5 mil. Kč Program v roce 2014 je realizován prostřednictvím podprogramu Cestování dostupné všem (podprogram realizován v letech ).

7 Národní program podpory cestovního ruchu - 2 Podprogram je zaměřen na podporu následujících oblastí: 1. Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované turisty podél pěších tras, naučných stezek, cyklotras a zdrojových tras; 2. Zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu; 3. Zavedení /zlepšení/ navigačních a informačních systémů pro senzoricky postižené účastníky cestovního ruchu a senzoricky postižené návštěvníky atraktivit cestovního ruchu. Povinnou součástí každé akce je marketing (propagace) vytvořeného produktu. Výzva k předkládání žádostí pro rok 2014 byla vypsána 29. listopadu 2013 a příjem byl ukončen 13. února Plánovaná alokace finančních prostředků na rok 2014 a 2015 je po 50 mil. Kč. V dalších letech se bude rozhodovat o zaměření Programu v příštím období, podpora domácího cestovního ruchu by měla zůstat zachována. Aktuální informace o Programu jsou zveřejňovány na

8 Zákon č. 159/1999Sb., o některých podmínkách podnikání a výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu Předkladatelem novely je Ministerstvo pro místní rozvoj. Na základě zpracování Plánu legislativních prací vlády na rok 2014 a Výhledu legislativních prací vlády na léta 2015 a 2017 začlenění vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 159/1999Sb., o některých podmínkách podnikání a výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu a o změně zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Hlavní cíl Zavedení opatření na zvýšení ochrany spotřebitele týkající se především úpravy povinného pojištění cestovní kanceláře pro případ úpadku. Upřesnění ustanovení týkajících se pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře. Zpřísnění podmínek vydání koncesní listiny na provozování cestovní kanceláře. Upřesnění právní úpravy dozoru správních orgánů nad činností cestovních kanceláří a cestovních agentur. Zavedení správního trestání.

9 Zákon č. 159/1999Sb., o některých podmínkách podnikání a výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu - 2 Návrh novely zákona byl předložen Ministerstvem pro místní rozvoj v souladu s Plánem legislativních prací vlády na rok Vláda České republiky dne 15. května 2013 schválila vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání a o výkonu některých činností v oblasti cestovního ruchu. Poslanecká sněmovna ČR dne 12. června 2013 na své 54. schůzi projednala vládní návrh zákona č. 159/1999 Sb. jako bod č. 47, sn.t.č v I. čtení. Projednávání vládního návrhu zákona v I. čtení Poslanecké sněmovny ČR proběhlo bez rozpravy. Pak mělo následovat projednávání vládního návrhu zákona ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a II. čtení vládního zákona v Poslanecké sněmovně ČR. V důsledku rozpuštění Poslanecké sněmovny byl legislativní proces k uvedenému návrhu zastaven.

10 Směrnice Evropského parlamentu a Rady o souborných cestovních službách a cestách s asistovanou přípravou Ministerstvo pro místní rozvoj ČR je gestorem směrnice. Pravidelná účast na jednání pracovní skupiny Rady EU pro ochranu spotřebitele a informace (G23) v rámci projednávání návrhu směrnice. V rámci zpracování Plánu legislativních prací vlády na zbývající část roku 2014 a Výhledu legislativních prací vlády na léta zahrnutí Směrnice Evropského Parlamentu a Rady o souborných cestovních službách a cestách s asistovanou přípravou, kterou se mění nařízení (ES) č. 2006/2004 a směrnice 2011/83/EU a kterou se zrušuje směrnice Rady 90/314/EHS. Nejbližší termíny jednání pracovní skupiny byly v roce 2004 předběžně stanoveny na 18. března a dále na 1. a 16. dubna. Důvody pro předložení Reakce na změnu trhu (tzv. digitální hospodářství spotřebitelé stále častěji nakupují cestovní služby prostřednictvím internetu). Posílení spotřebitelských práv.

11 Směrnice Evropského parlamentu a Rady o souborných cestovních službách a cestách s asistovanou přípravou - 2 Zlepšení fungování vnitřního trhu. Vytvoření rovnocenných podmínek pro hospodářské subjekty. Úplné či částečné odstranění šedé ekonomiky v jednotlivých členských státech EU. Jasné vymezení působnosti Směrnice (stále více podnikatelských subjektů nespadá do současné Směrnice, narovnání stejných podmínek pro hospodářské subjekty). Předpokládaný implementační proces Celý proces minimálně přibližně 3 roky. Předpokládaná lhůta pro schválení směrnice: min. 1 rok. Lhůta pro transpozici směrnice do národních legislativ členských států: 18 měsíců. Rozsáhlá implementační opatření v příslušných českých právních předpisech.

12 Soutěž o excelentní turistickou destinaci EDEN se zaměřením na lokální gastronomii Ministerstvo pro místní rozvoj ČR v součinnosti s agenturou CzechTourism zabezpečuje průběh prestižní soutěže Evropské komise - soutěž o Excelentní turistickou destinaci EDEN. Soutěž napomáhá zvýšit konkurenceschopnost turistických destinací a nových turistických produktů v Evropě. VII. ročník na období 2014/2015 bude probíhat na téma lokální gastronomie. Evropská komise předloží propozice soutěže pro zainteresované turistické destinace v jednotlivých zemích EU během měsíce dubna Zaměření soutěže sleduje praktickou výměnu zkušeností a poznatků z turistických destinací v rámci Evropské Unie a zejména prezentací příkladů dobré praxe z hlediska managementu cestovního ruchu na lokální a regionální úrovni.

13 Děkuji za pozornost Ing. Jiří Houdek náměstek ministryně pro veřejné investování a cestovní ruch Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Plán aktivit cestovního ruchu: - dříve Konsolidovaný plán podpory

Více

Možnosti podpory cestovního ruchu ze strukturáln v letech 2007-2013

Možnosti podpory cestovního ruchu ze strukturáln v letech 2007-2013 Možnosti podpory cestovního ruchu ze strukturáln lních fondů EU v letech 2007-2013 2013 PERSPEKTIVY LÁZEŇSTVÍ 10. Konference SLM ve dnech 4. 5. října 2007 Návrh Koncepce státn tní politiky CR Cíle zpracování

Více

Kvalita jako nástroj konkurenceschopnosti

Kvalita jako nástroj konkurenceschopnosti Sekce:Financování, kvalita a legislativa cestovního ruchu v ČR Kvalita jako nástroj konkurenceschopnosti 12. duben 2012, Hospitality& Tourism Summit 2012, Crowne Plaza Kvalita jako nástroj konkurenceschopnosti

Více

Příloha č. 3 usnesení vlády ze dne 14. prosince 2015 č. 1031. Výhled implementačních prací vlády na rok 2016 a další léta

Příloha č. 3 usnesení vlády ze dne 14. prosince 2015 č. 1031. Výhled implementačních prací vlády na rok 2016 a další léta Příloha č. 3 usnesení vlády ze dne 14. prosince 2015 č. 1031 Výhled implementačních prací vlády na rok 2016 a další léta O b s a h str. předseda vlády 1 ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj

Ministerstvo pro místní rozvoj Ministerstvo pro místní rozvoj VÝZKUMNÝ PROGRAM MINISTERSTVA PRO MÍSTNÍ ROZVOJ NA LÉTA 200 2011 Název: VÝZKUM PRO ŘEŠENÍ REGIONÁLNÍCH DISPARIT ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU SOUTĚŽ VE VÝZKUMU A VÝVOJI

Více

Střední Morava Sdružení cestovního ruchu Aktivity a činnost SM-SCR

Střední Morava Sdružení cestovního ruchu Aktivity a činnost SM-SCR Aktivity a činnost SM-SCR Litovel, 25. 03. 2013 Mgr. Djamila Bekhedda Destinační management jedná se o soubor technik, nástrojů a opatření používaných při koordinovaném plánování, organizaci, komunikaci,

Více

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý dotační program OP Zaměstnanost - Budování kapacit nestátních

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR podprogram Cestování dostupné všem seminář pro žadatele 9. prosince 2015 Národní program podpory cestovního ruchu dotační

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY

Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY Příloha 1 - STRATEGICKY NADŘAZENÉ DOKUMENTY Aktualizace Cyklostrategie vychází také ze strategicky nadřazených dokumentům: Aktualizace Dopravní politiky České republiky pro léta 2005-2013 z roku 2011.

Více

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem 17. 9. 2013 KÚ Královéhradeckého kraje Cíle programu: vytvoření

Více

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_73. Lázeňské a wellness služby AUTOR:

Naděžda Neherová VY_32_INOVACE_73. Lázeňské a wellness služby AUTOR: Lázeňské a wellness služby VY_32_INOVACE_73 AUTOR: Naděžda Neherová ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií lázeňství a wellness Klíčová slova: Swot, analýza Silné stránky Díky geologické stavbě

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch SEKTOROVÁ DOHODA pro cestovní ruch Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů Číslo projektu:

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jablonec nad Nisou

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jablonec nad Nisou Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Jablonec nad Nisou Dokument je zpracován pro období 2016 2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního

Více

Vnější podpora spolupráce

Vnější podpora spolupráce Vnější podpora spolupráce Ing. Martina Manová ředitelka Ústavu projektových činností Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo: CZ.1.07/2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován

Více

Organizace a marketing turismu

Organizace a marketing turismu Organizace a marketing turismu září 2011 Ing. Šárka Tittelbachová Czech It -Institute for Stategic Studyies on Tourism, o.p.s. tittelbachova@czechit.cz Základní vymezení - pojmy Základní pojmy pro statistické

Více

Analýza vazeb mezi operačními programy

Analýza vazeb mezi operačními programy Analýza vazeb mezi operačními programy na období 2007 2013 REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM STŘEDNÍ ČECHY Národní orgán pro koordinaci Odbor řízení a koordinace NSRR Verze 2.0 Datum 1. srpna 2008 MINISTERSTVO

Více

Národní systém kvality služeb v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Národní systém kvality služeb v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Národní systém kvality služeb v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Informační centrá Cesta ku kvalite v 21. storočí Liptovský Mikuláš, 11. listopad 2014 Historie 2007 Vláda v České republice schvaluje

Více

PhDr. Jan. Závěšický, ředitel. PhDr. Jan Závěšický, ředitel. 25. 3. 2013, Litovel, Krajský úřad Olomouckého kraje

PhDr. Jan. Závěšický, ředitel. PhDr. Jan Závěšický, ředitel. 25. 3. 2013, Litovel, Krajský úřad Olomouckého kraje PhDr. Jan 25. 3. 2013, Litovel, Krajský úřad Olomouckého kraje Závěšický, ředitel PhDr. Jan Závěšický, ředitel O J -SCR založeno 1999 zájmové sdružení právnických osob (NGO) členská základna: 108 členů

Více

Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002

Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002 Rada vlády ČR pro státní informační politiku Čj. 3161/00 V Praze dne 10. května 2000 Výtisk č.. Pro jednání vlády České republiky Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002 Důvod

Více

I. Priorita Podnikání a zaměstnanost A) Podpora stávajících firem jako stabilizujícího prvku regionální ekonomiky a zaměstnanosti

I. Priorita Podnikání a zaměstnanost A) Podpora stávajících firem jako stabilizujícího prvku regionální ekonomiky a zaměstnanosti Program e Královéhradeckého kraje 2008-2010 Priority a specifické cíle PRK Opatření PRK Odbor krajského úřadu I. Priorita Podnikání a A) Podpora stávajících firem jako stabilizujícího prvku regionální

Více

NPPCRR Národní program podpory CR v regionech

NPPCRR Národní program podpory CR v regionech NPPCRR Národní program podpory CR v regionech MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Listopad 2016 Dotační program podpora cestovního ruchu Snahou je podpora konkurenceschopnosti destinací a podpora socioekonomických

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 45 V 34 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Bod č. 4 Harmonogram výstavby dopravní infrastruktury 2008 2013 Předkládá ministr dopravy

Bod č. 4 Harmonogram výstavby dopravní infrastruktury 2008 2013 Předkládá ministr dopravy Informace k materiálům projednávaným s rozpravou na schůzi vlády ČR dne 19. 9. 2007 Bod č. 2 Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2008 včetně rozpočtové dokumentace Předkládá ministr

Více

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu 1. Úvod 1.1. Cíle zákona Zákon upraví strukturu řízení cestovního ruchu v České republice, práva a povinnosti organizací v cestovním ruchu působících a tímto zákonem vymezených a způsob financování rozvoje

Více

Katedra řízení podniku MEZINÁRODNÍ OBCHODNÍ VZTAHY [B_MOV] Ing. Pavla Břečková, Ph.D. pavla.breckova@mail.vsfs.cz

Katedra řízení podniku MEZINÁRODNÍ OBCHODNÍ VZTAHY [B_MOV] Ing. Pavla Břečková, Ph.D. pavla.breckova@mail.vsfs.cz Katedra řízení podniku MEZINÁRODNÍ OBCHODNÍ VZTAHY [B_MOV] Ing. Pavla Břečková, Ph.D. pavla.breckova@mail.vsfs.cz MEZINÁRODNÍ OBCHODNÍ VZTAHY KS = 3 řízené konzultace (LS 2010) Význam a struktura mezinárodního

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta mezinárodních vztahů DIPLOMOVÁ PRÁCE. 2008 Lucie Vopěnková

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta mezinárodních vztahů DIPLOMOVÁ PRÁCE. 2008 Lucie Vopěnková VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta mezinárodních vztahů DIPLOMOVÁ PRÁCE 2008 Lucie Vopěnková 1 VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta mezinárodních vztahů Obor: Cestovní ruch DIPLOMOVÁ PRÁCE: Srovnání

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

Nástroje na podporu obcí dotace MMR o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace

Nástroje na podporu obcí dotace MMR o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace Nástroje na podporu obcí dotace MMR 2018 o Regionální rozvoj o Bydlení o Cestovní ruch o Územní plánování o Nevládní organizace J. Vlk ORP tel : 731 628 294 vlkjos@mmr.cz květen 2018 Národní programy 2018

Více

Příprava Ústeckého kraje na nové programovací období Kohezní politiky EU

Příprava Ústeckého kraje na nové programovací období Kohezní politiky EU Příprava Ústeckého kraje na nové programovací období Kohezní politiky EU Východiska KP EU 2014+ Strategie EU 2020 - Priority Inteligentní růst - rozvoj hospodářství založeného na znalostech a inovacích

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery Město Domažlice POZVÁNKA Plzeňský kraj, Západočeská univerzita, město Domažlice, Svazek obcí Domažlicka, Státní fond dopravní infrastruktury a Asociace měst pro cyklisty Společně s dalšími partnery Ministerstvo

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TÝMU Č. 1 PRO LEGISLATIVU ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TÝMU Č. 1 PRO LEGISLATIVU ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TÝMU Č. 1 PRO LEGISLATIVU ZA ROK 2011 Vedoucí týmu: Ing. Petr Serafín Tajemník týmu: Ing. Petr Serafín 1. Poslání a charakteristika týmu Působnost průřezového týmu č. 1 pro legislativu

Více

Prostředky EU a projekty cestovního ruchu v roce 2006

Prostředky EU a projekty cestovního ruchu v roce 2006 Centrum pro regionální rozvoj ČR Prostředky EU a projekty cestovního ruchu v roce 2006 RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 tel.: +420 221 580 201 fax: +420 221 580 284 e-mail: crr@crr.cz CRR

Více

Operační program Podnikání a inovace SPOLUPRÁCE

Operační program Podnikání a inovace SPOLUPRÁCE SPOLUPRÁCE Program realizuje Prioritní osu 5 Prostředí pro podnikání a inovace Operačního programu Podnikání a inovace 2007 2013. 1. Cíl programu Cílem programu je podpora vzniku a rozvoje kooperačních

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Třeboň, 20. března 2013 www.zdravamesta.cz/js Cyklo hýbe městy aktuality, možnosti spolupráce Ing. Jaroslav Martinek, CDV Jaroslav.martinek@cdv.cz +420 602 503

Více

Budoucnost cestovního ruchu v regionech. z pohledu krajské samosprávy

Budoucnost cestovního ruchu v regionech. z pohledu krajské samosprávy Budoucnost cestovního ruchu v regionech z pohledu krajské samosprávy Ing. Jindřich Ondruš předseda komise Rady Asociace krajů ČR pro cestovní ruch člen Rady Zlínského kraje Vznik krajů subjekty odpovídající

Více

Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace aktivit společnosti

Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace aktivit společnosti Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace aktivit společnosti ÚVOD Obecně prospěšná společnost Luhačovské Zálesí, o.p.s. byla založena v roce 2007 Jediným zakladatelem společnosti je Mikroregion Luhačovské

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 8. ledna 2014 Národní program podpory cestovního

Více

integrace dozoru nad finančním trhem v České republice

integrace dozoru nad finančním trhem v České republice Globalizace finančních trhů a integrace dozoru nad finančním trhem v České republice Michaela Erbenová Praha Červen 2005 O čem budu hovořit Výzvy a trendy globalizace finančních trhů a úsilí o další integraci

Více

PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PŘÍLOHA 1 PODROBNÝ POPIS VZTAHU NÁRODNÍCH PROGRAMŮ PODLE RESORTŮ A STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE I. MINISTERSTVO DOPRAVY STRATEGIE, POLITIKY A PROGRAMY NA NÁRODNÍ ÚROVNI I.1 Příspěvek národních politik,

Více

4. Kolegium Cestovního ruchu 4.12.2015, MMR, Velká zasedací místnost

4. Kolegium Cestovního ruchu 4.12.2015, MMR, Velká zasedací místnost 4. Kolegium Cestovního ruchu 4.12.2015, MMR, Velká zasedací místnost Kolegium zahájila a uvedla NM Dostálová (NM) V úvodu NM omluvila paní ministryni, která se nemohla zúčastnit z důvodu naléhavého jednání

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Znojmo, 21. října 2015 www.zdravamesta.cz/ps2015 Akce byla podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the

Více

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána MAS Moravská brána si stanovila na základě veřejných projednávání a analýzy území šest prioritních oblastí, které řeší problémové okruhy. 1. Cesty za poznáním krajiny a historie regionu 2. Zlepšování technické

Více

TIC v ČR Agentura CzechTourism uvádí více než 600 (není databáze) Ministerstvo pro místní rozvoj 470 (souborná databáze)

TIC v ČR Agentura CzechTourism uvádí více než 600 (není databáze) Ministerstvo pro místní rozvoj 470 (souborná databáze) STRATEGICKÁ ÚLOHA 2 Turistické informační centrum (TIC) je účelové zařízení poskytující v oblasti svého působení (město, region, turistická oblast) informace o všech službách souvisejících s cestovním

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Havířov

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Havířov Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Havířov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Evropské fondy 2014 2020

Evropské fondy 2014 2020 Evropské fondy 2014 2020 Ing. Karla Šlechtová ministryně pro místní rozvoj 172. Žofínské fórum 25. listopadu 2014, Praha Aktuální stav a rizika v programovém období 2007 2013 Souhrnný stav čerpání ze SF

Více

Zahájení činnosti: červen 2006. Orgány CCRJM: - Valná hromada - Dozorčí rada - ředitel. www.ccrjm.cz

Zahájení činnosti: červen 2006. Orgány CCRJM: - Valná hromada - Dozorčí rada - ředitel. www.ccrjm.cz Právnická forma: zájmové sdružení právnických osob Zakládající členové: - Jihomoravský kraj - Statutární město Brno - Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Zahájení činnosti: červen 2006 Orgány CCRJM: - Valná

Více

Příprava MPO na budoucí programovací období

Příprava MPO na budoucí programovací období Příprava MPO na budoucí programovací období Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel sekce fondů EU, MPO Příprava na programovací období 2014+ Na konci listopadu 2012 vláda schválila vymezení 8 operačních programů

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního

Více

PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE

PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE Tasilo Prnka Karel Šperlink František Hronek Miloš Chvojka Jiří Verberger PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE 2008 REPRONIS Ostrava 2007 Autoři: Ing. Tasilo Prnka, DrSc.

Více

FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE

FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE 2011 FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE Č. 4/2011 Všechna práva vyhrazena. Tento dokument ani jeho jednotlivé části nesmí být bez písemného souhlasu uvedených subjektů reprodukovány, uchovávány

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Hlinsko

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Hlinsko Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Hlinsko Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Odbor cestovního ruchu bude v následujícím programovacím období realizovat v rámci IOP projekty zaměřené na kvalitu služeb v cestovním

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

Politika cestovního ruchu v období v České republice

Politika cestovního ruchu v období v České republice Politika cestovního ruchu v období 2014-2020 v České republice Udržitelný cestovní ruch aneb Jaké jsou zkušenosti v udržitelném turismu v ČR? 17. září 2013, Praha Udržitelný cestovní ruch Udržitelnost

Více

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prioritní osy ROP Jihovýchod Prioritní

Více

Kvalita služeb v cykloturistice v ČR. V4 setkání Bratislava, 19.11. 2014 Daniel Mourek, více-president ECF, Nadace Partnerství

Kvalita služeb v cykloturistice v ČR. V4 setkání Bratislava, 19.11. 2014 Daniel Mourek, více-president ECF, Nadace Partnerství Kvalita služeb v cykloturistice v ČR V4 setkání Bratislava, 19.11. 2014 Daniel Mourek, více-president ECF, Nadace Partnerství Cykloturistika... Síť evropských tras EuroVelo EuroVelo 4: Central Europe Route:

Více

Rozvoj venkovských oblastí na Vysočině. Magdaléna Svatoňová

Rozvoj venkovských oblastí na Vysočině. Magdaléna Svatoňová Rozvoj venkovských oblastí na Vysočině Jak podpořit rozvoj regionu? Vše začalo schválením programu rozvoje kraje Nově založené regiony si do vínku vetkly starost o rozvoj svého území. Program rozvoje kraje

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013. 29.2.2008, Liberec

Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013. 29.2.2008, Liberec Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013 Podmínky zejména pro české partnery 29.2.2008, Liberec Obsah Pojmy, zkratky Všeobecné cíle programu, vhodnost žadatele, dotační

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V331 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

CzechInvest a podpora technologických platforem. Mgr. Marie Danišová projektová manažerka Praha, 19. září 2014

CzechInvest a podpora technologických platforem. Mgr. Marie Danišová projektová manažerka Praha, 19. září 2014 CzechInvest a podpora technologických platforem Mgr. Marie Danišová projektová manažerka Praha, 19. září 2014 Technologické platformy (TP) TP je kooperační oborové seskupení sdružující: Klíčové podniky,

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 Podprogram pro rok 2012 Cestování dostupné všem Prezentaci připravily firmy REDEA Žamberk s.r.o. a OHGS s.r.o. s využitím materiálů Ministerstva pro místní

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

Význam kvality v cestovním ruchu. Hospitality & Tourism Summit 2011 Ostrava, 8. června 2011

Význam kvality v cestovním ruchu. Hospitality & Tourism Summit 2011 Ostrava, 8. června 2011 Význam kvality v cestovním ruchu Hospitality & Tourism Summit 2011 Ostrava, 8. června 2011 Obecná definice kvality: Vekonomickém pojetí je kvalita chápána jako schopnost výrobku nebo služby uspokojovat

Více

1 Programové období EU 2014-2020

1 Programové období EU 2014-2020 2. NEWSLETTER PROFESNÍ KOMORY SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ_listopad 2013 Prostřednictvím 2. newsletteru Profesní komory sociálních pracovníků (dále PKSP) bychom Vás rádi informovali o nadcházejícím programovém

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PRO VODU, VZDUCH A PŘÍRODU Implementační dokument verze k 3. 12. 2009 M I NISTERSTVO ŽIVOTNÍ HO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOT NÍ HO PROSTŘEDÍ FOND SOUDRŽNOSTI / EVROPSKÝ

Více

Překračujeme hranice nové programové období česko-polské spolupráce

Překračujeme hranice nové programové období česko-polské spolupráce Překračujeme hranice nové programové období česko-polské spolupráce INTERREG IIIA CZ-PL Liberec 16. listopadu 2006 Rekapitulace výsledků negociačních jednání členských států pro období 2007-13 Zvýšení

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno 15.3.2016 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

"Cestovní ruch a jeho aspekty v podmínkách České republiky -stav k roku 2012"

Cestovní ruch a jeho aspekty v podmínkách České republiky -stav k roku 2012 "Cestovní ruch a jeho aspekty v podmínkách České republiky -stav k roku 2012" Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, workshop 29. 10. 2012, 16:00 hod Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/28.0012

Více

Programový rámec pro operační PROGRAM ROZVOJE VENKOVA. Název Fiche 1. Stručný popis Fiche

Programový rámec pro operační PROGRAM ROZVOJE VENKOVA. Název Fiche 1. Stručný popis Fiche Programový rámec pro operační PROGRAM ROZVOJE VENKOVA program Název Fiche 1 INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ Vazba na článek Nařízení PRV Článek 17, odstavec 1., písmeno a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena

Více

Podnikání a živnosti. Obor státní služby č. 42. Studijní text ke zvláštní části úřednické zkoušky

Podnikání a živnosti. Obor státní služby č. 42. Studijní text ke zvláštní části úřednické zkoušky Podnikání a živnosti Obor státní služby č. 42 Studijní text ke zvláštní části úřednické zkoušky Seznam otázek ke zvláštní části úřednické zkoušky 1. Obecné zásady pro hodnocení dopadů regulace (regulatory

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Trhové Sviny

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Trhové Sviny Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Trhové Sviny Téma: Cestovní ruch Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

STRATEGICKÝ PLÁN Statutárního města Opavy

STRATEGICKÝ PLÁN Statutárního města Opavy Statutární město Opava Aktualizace 2014 STRATEGICKÝ PLÁN Statutárního města Opavy Základní východisko Zdraví a kvalita života obyvatel se zlepší a směřování města k udržitelnému rozvoji bude zajištěno,

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor cestovního ruchu Č.j.: 36542/2015-54 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU PODPROGRAM ZÁSADY PRO ŽADATELE NPPCR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 1 z 36 OBSAH

Více

Odůvodnění. Obecná část. Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách určených pro

Odůvodnění. Obecná část. Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách určených pro Odůvodnění Obecná část Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách určených pro zvláštní výživu a o způsobu jejich použití, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo zdravotnictví

Více

Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy. (dle dokumentů operačních programů verze listopad 2013)

Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy. (dle dokumentů operačních programů verze listopad 2013) Synergie, komplementarity a mechanismy koordinace mezi IROP a ostatními operačními programy (dle dokumentů operačních programů verze listopad 2013) 1 Metodický úvod pro stanovení vazeb Východiska Součástí

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY V Praze 6. května 2015 Čj. 2236/15 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 13. května 2015 v 10:00 h v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Politika hospodářské a sociální soudržnosti

Politika hospodářské a sociální soudržnosti Politika hospodářské a sociální soudržnosti Podstat politiky HSS -NUTS -Operační programy Strukturální fondy -Financování projektů Zdroje: www.strukturalni-fondy.cz www.mmr.cz Strukturální politika = politika

Více

Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji

Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 26.4.2016 Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Cestovní ruch v Moravskoslezském

Více

INFORMACE O STAVU APLIKACE EVROPSKÉ ŽELEZNIČNÍ LEGISLATIVY V ČESKÉM PRÁVNÍM ŘÁDU A O PŘIPRAVOVANÉ EVROPSKÉ ŽELEZNIČNÍ LEGISLATIVĚ

INFORMACE O STAVU APLIKACE EVROPSKÉ ŽELEZNIČNÍ LEGISLATIVY V ČESKÉM PRÁVNÍM ŘÁDU A O PŘIPRAVOVANÉ EVROPSKÉ ŽELEZNIČNÍ LEGISLATIVĚ INFORMACE O STAVU APLIKACE EVROPSKÉ ŽELEZNIČNÍ LEGISLATIVY V ČESKÉM PRÁVNÍM ŘÁDU A O PŘIPRAVOVANÉ EVROPSKÉ ŽELEZNIČNÍ LEGISLATIVĚ Květoslava ČADSKÁ JUDr. Květoslava ČADSKÁ, vedoucí oddělení odboru drah,

Více

TA ČR - základní údaje

TA ČR - základní údaje Technologická agentura ČR Karel Klusáček předseda TA ČR 1 TA ČR - základní údaje Vznik na základě novely zákona č. 130/2002 Sb. Předsednictvo jmenováno vládou ČR dne 16.10.2009 Základní cíl: podporovat

Více

DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - ŠUMPERSKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj. Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu

DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - ŠUMPERSKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj. Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - ŠUMPERSKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu OBSAH 1 Úvod... 4 1.1 Identifikační údaje... 4 1.2 Účel a forma zpracování... 4

Více

Zelená kniha Koncepce veřejné dopravy. Informační workshop SDT - Telematika, legislativa a strategie Praha, 11. dubna 2014

Zelená kniha Koncepce veřejné dopravy. Informační workshop SDT - Telematika, legislativa a strategie Praha, 11. dubna 2014 Zelená kniha Koncepce veřejné dopravy Informační workshop SDT - Telematika, legislativa a strategie Praha, 11. dubna 2014 1 Důvod zpracování Dopravní politika České republiky pro období let 2014 až 2020

Více

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020 Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020 Silné stránky Jihomoravského kraje silná infrastruktura pro výzkum, vývoj a inovace v kraji (vysoké školy, veřejné

Více

IV. Národní program hospodárného nakládání s energií a využívání jejích obnovitelných a druhotných zdrojů

IV. Národní program hospodárného nakládání s energií a využívání jejích obnovitelných a druhotných zdrojů IV. Národní program hospodárného nakládání s energií a využívání jejích obnovitelných a druhotných zdrojů Obsah 1. ÚVOD...3 2. VÝCHOZÍ POZICE PRO NÁRODNÍ PROGRAM...4 2.1 VÝCHOZÍ POZICE V OBLASTI ÚČINNOSTI

Více

Produkty budou lákat k návštěvě kraje. Servisní pracovníci poradí malým obcím. Samospráva schválila strategický dokument

Produkty budou lákat k návštěvě kraje. Servisní pracovníci poradí malým obcím. Samospráva schválila strategický dokument Cestovní ruch je nutné řídit Aby se cestovní ruch stal důležitým hospodářským faktorem, je potřeba jej organizovat a řídit, tak jako každou jinou podnikatelskou aktivitu, říká v rozhovoru ředitelka organizace

Více

Zvýšení potenciálu Slavkovského bojiště pro cestovní ruch Jihomoravského kraje. Tereza Cenková, DiS.

Zvýšení potenciálu Slavkovského bojiště pro cestovní ruch Jihomoravského kraje. Tereza Cenková, DiS. Zvýšení potenciálu Slavkovského bojiště pro cestovní ruch Jihomoravského kraje Tereza Cenková, DiS. Bakalářská práce 2013 ABSTRAKT Abstrakt česky Bakalářská práce se zabývá zvýšením potenciálu Slavkovského

Více

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Program podpory ICT a sdílené služby Obsah 1 Identifikace programu... 3 2 Základní

Více

S t a t u t Českého telekomunikačního úřadu

S t a t u t Českého telekomunikačního úřadu Český telekomunikační úřad Čj. 22 052/2005-606 S t a t u t Českého telekomunikačního úřadu Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Český telekomunikační úřad je ústřední správní úřad pro výkon státní správy, včetně

Více

MMR poř. č. 1. Název legislativního úkolu. návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu. Stanovený termín předložení vládě

MMR poř. č. 1. Název legislativního úkolu. návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu. Stanovený termín předložení vládě MMR poř. č. 1 I. Název legislativního úkolu návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Předkladatel Spolupřed- kladatel 1 Stanovený termín předložení vládě Předpokládaný termín nabytí

Více

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery 8.10.2014 Daniel Mourek, Nadace Partnerství Obsah Labská stezka v kontextu

Více

Čl. I. 1. V 2 se na konci textu odstavce 1 doplňují slova nebo odborných činností v souvislosti s prostorovými a funkčními změnami v území.

Čl. I. 1. V 2 se na konci textu odstavce 1 doplňují slova nebo odborných činností v souvislosti s prostorovými a funkčními změnami v území. V L Á D N Í N Á V R H ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí 1) Úvod do oblasti dotací 2) Programy na podporu rozvoje cestovního ruchu I. Regionální operační program NUTS II SV

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 19. března 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 19. března 2015 od 12:00 do 16:30 hodin v Hrzánském paláci Úřadu vlády ČR (Loretánská 177/9, Praha 1) Přítomni členové: Jiří Dienstbier

Více