Stručný návod na práci v modulu Kancelář

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stručný návod na práci v modulu Kancelář"

Transkript

1 Spisová služba / Elisa Stručný návod na práci v modulu Kancelář Strana 1 (celkem 24)

2 Obsah Obsah Práce s dokumenty Dokumenty k převzetí Dokumenty nevyřízené Vytvoření nového dokumentu Záložka profil: Záložka doručení: Záložka elektronický obraz, přílohy: Záložka odesláno: Záložka rozdělovník Editace dokumentu Vytvoření odpovědi na dokument Vyřízení dokumentu Předání dokumentu Vytvoření stejnopisu či kopie dokumentu Vložení dokumentu do spisu Vytvoření spisu z dokumentu Dokumenty vyřízené Práce se spisy Spisy nevyřízené Editace spisu Záložka profil: Záložka Obsah spisu: Vyřízení spisu Předání spisu Spisy vyřízené Zásilky Zásilky vytvořené Návrat doručenek Hledání dokumentů (spisů a sběrných archů) Strana 2 (celkem 24)

3 1. Práce s dokumenty 1.1 Dokumenty k převzetí V této sekci se zobrazují dokumenty, které uživateli posílá Podatelna, nebo jiný uživatel. Kancelář Přehled K převzetí (viz. obr.) nebo Kancelář Dokumenty K převzetí Práce v dokumentech k převzetí: zobrazení detailu dokumentu: provede zobrazení detailu dokumentu Strana 3 (celkem 24)

4 sloupec výběr: slouží pro hromadné označení a převzetí (odmítnutí) více dokumentů převzetí dokumentu: provede převzetí dokumentu odmítnutí převzetí dokumentu: provede odmítnutí převzetí dokumentu vrácení dokumentu s redistribucí: provede vrácení dokumentu odesílateli s vloženou poznámkou a nastavením předání na určené funkční místo či spisový uzel. 1.2 Dokumenty nevyřízené V této sekci se zobrazují dokumenty, které si uživatel převzal v sekci dokumenty k převzetí, nebo si je sám založil. V Nevyřízených dokumentech se: vytváří nové dokumenty, vytváří odpovědi na dokumenty, předávají dokumenty, vytváří stejnopisy (kopie), vyřizují dokumenty, vkládají dokumenty do spisu, nebo se spisy z dokumentu zakládají. Kancelář Přehled Nevyřízené (viz. obr.) nebo Kancelář Dokumenty Nevyřízené Strana 4 (celkem 24)

5 1.3 Vytvoření nového dokumentu Jedná se o vytvoření vlastního dokumentu např. pro odeslání (poštou, datovou zprávou ). Práce v okně dokument nový: založení nového dokumentu: provede založení nového dokumentu zobrazí tiskovou sestavu: umožní tisk profilu dokumentu, elektronického obrazu, přílohy a historie dokumentu Záložka profil: V této záložce se vyplňují základní údaje o dokumentu. Číslo jednací: možnost přidělit automaticky na základě podacího deníku, nebo zadat vlastní číslo jednací (podle nastavení přiřazování č.j.). Původ: automaticky zobrazen dokument vlastní, je možné změnit původ na dokument cizí (pokud chce uživatel založit dokument mimo podatelnu). Věc (popis): Stručná charakteristika dokumentu. Spisový znak: výběr spisového znaku, na který navazuje skartační znak a skartační lhůta (důležité pro budoucí vyřízení dokumentu). Výběr se provede kliknutím na ikonu. Přístup: běžný dokument (dokument si bude moci zobrazit každý uživatel na stejném spisovém uzlu oddělení), ke zveřejnění (dokument si bude moci zobrazit každý Strana 5 (celkem 24)

6 uživatel obsluhující program Elisa), neveřejný dokument (dokument si bude moci zobrazit pouze vlastník dokumentu) Záložka doručení: Tato záložka je aktivní, pokud je na záložce profil původ dokumentu cizí. Je povinné vyplnit pole odesílatel, ten se vybírá z číselníku externích subjektů. Výběr lze provést kliknutím na ikonu. Způsob odeslání: výběr z rozbalovací nabídky (pošta, kurýr, osobně ). Typ zásilky: výběr z rozbalovací nabídky (obyčejná, dodejka ). Originál zásilky: pokud jde o cizí dokument založený z datové zprávy, tak se v této položce zobrazí celá datová zpráva včetně ZFO souboru Záložka elektronický obraz, přílohy: Na této záložce se vkládá do dokumentu elektronický obraz či přílohy (ze souboru, naskenované), které chce uživatel odeslat, nebo je možné si zde prohlédnout písemnosti cizího dokumentu (např. z datové zprávy). Strana 6 (celkem 24)

7 Elektronický obraz: zvolit soubor z tohoto počítače: zobrazí výběr souboru pro načtení z PC uživatele. konvertovat do PDF: provede konverzi dokumentu do formátu PDF. podepsat elektronickým podpisem: provede elektronické podepsání dokumentu. autorizovaná konverze: provede proces autorizované konverze. zkontrolovat platnost elektronického podpisu: provede kontrolu. odstranit: provede odstranění vloženého souboru. zobrazit: provede zobrazení souboru (s možností uložení změn, pokud není soubor ve formátu PDF). Přílohy: tlačítko Nová: provede vložení nové přílohy. tlačítko Odstranit = ikona tlačítko Zobrazit = ikona tlačítko Podepsat = ikona tlačítko Konv. do PDF = ikona tlačítko Autoriz. konv. = ikona tlačítko Validace pod. = ikona Záložka odesláno: Do této záložky se vkládají adresáti (příjemci) písemnosti. Je možné vložit libovolný počet adresátů a způsobů odeslání pro jednotlivý dokument. Vložení adresáta lze provést zrychlenou volbou a to kliknutím na ikonu přidat nové odeslání (zásilku).!!! Pokud se odesílá elektronicky podepsaný dokument např. datovou zprávou, tak je nutné nejprve vložit elektronicky podepsaný dokument a až potom vytvořit zásilku!!! Strana 7 (celkem 24)

8 tlačítko Nové: provede otevření okna odeslání dokumentu nový. Způsob odeslání: výběr z rozbalovací nabídky (pošta, datová schránka, kurýr, osobně ). Typ zásilky: výběr z rozbalovací nabídky (obyčejná, dodejka ). Forma zásilky: výběr z rozbalovací nabídky (psaní, balík ). Je povinné vyplnit pole adresát, ten se vybírá z číselníku externích subjektů. Kliknutím na ikonu se otevře okno externí subjekty. Externí subjekty lze vyhledávat ve filtru vyhledávání. Údaje je možné mezi sebou kombinovat. Vyplněné údaje se potvrzují tlačítkem Načíst, nebo stisknutím klávesy Enter. Lze vyhledávat pomocí těchto údajů: Typ: (všechny, fyzická osoba, právnická osoba ) Název nebo příjmení: (pokud uživatel hledá např. Karla Nováka, musí zadat pouze: Novák) IČ: např Strana 8 (celkem 24)

9 Obec: např. Mělník Adresa: např. Nad Šafranicí např. založení nového záznamu: provede založení nového externího subjektu. změna údajů záznamu: provede editaci externího subjektu. dohledat k adrese datovou schránku: provede proces dohledání ID datové schránky k externímu subjektu. Kliknutím na tuto ikonu se otevře okno datová schránka. Zaškrtávací pole znám identifikátor (ID) datové schránky uživatel zvolí, pokud toto ID zná, nebo si ho např. někde dohledal. V tomto případě vepíše ID do prázdné položky a klikne na tlačítko Další. Zaškrtávací pole Neznám identifikátor (ID) datové schránky uživatel zvolí, pokud nezná ID. V tomto případě vybere v zaškrtávací nabídce typ subjektu (Fyzická osoba, Právnická osoba ) a v pravé části okna vyplní jemu známé hodnoty (je doporučeno nechat všechna pole mimo IČ prázdná, z důvodu citlivého vyhledávání). Po vyplnění uživatel klikne na tlačítko Další. Strana 9 (celkem 24)

10 Pokud se po kliknutí na tlačítko Další dohledá adresa, tak je nutné adresu označit (kliknout na ni) a pokračovat kliknutím na tlačítko Další. Pokud adresa nebyla dohledána, tak je nutné kliknout na tlačítko Předchozí a vrátit se tak k předchozí záložce volba způsobu hledání. Strana 10 (celkem 24)

11 Po kliknutí na tlačítko Další se zobrazí dvě zaškrtávací volby: Napojit zvolenou datovou schránku na adresu, z níž bylo vyhledáváno Založit novou adresu a na ni napojit zvolenou datovou schránku Po zaškrtnutí a kliknutí na tlačítko Dokončit je provedena volba zaškrtnutí. Po výběru adresáta v okně externí subjekty a uložení okna odeslání dokumentu nový je v okně dokument nový na záložce Odesláno uveden adresát, jemuž bude dokument odeslán. Po uložení dokumentu se dokument v sekci dokumenty Nevyřízené zobrazí jako další řádek Záložka rozdělovník Na této záložce je možné si předpřipravit zásilky. Vytvořením zásilek v záložce Rozdělovník, nedojde po uložení dokumentu k vytvoření zásilek v modulu Kancelář Zásilky Vytvořené. Postup při výběru Způsobu odeslání, Typu zásilky, Formy zásilky a výběru adresáta je stejný, jako na záložce Odesláno. Strana 11 (celkem 24)

12 Označením řádku a kliknutím na tlačítko Založ zásilky, se provede přesun zásilek do záložky Odesláno (po přesunu zásilek do záložky Odesláno a uložení dokumentu, se vytváří zásilky v modulu Kancelář Zásilky Vytvořené). 1.4 Editace dokumentu Editovat dokument (údaje v dokumentu) lze v sekci Dokumenty Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Děje se tak kliknutím na ikonu změna údajů dokumentu. 1.5 Vytvoření odpovědi na dokument Vytvořit odpověď na dokument lze v sekci Dokumenty Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání, a to za předpokladu, že se jedná o dokument cizí, s přiděleným číslem jednacím. Děje se tak kliknutím na ikonu vytvořit odpověď na dokument. Je nutné zvolit, zdali jde o běžnou odpověď (neomezený počet odpovědí) nebo vyřizující odpověď (pouze jedna odpověď). Odpovědí se vytvoří nový dokument, který má stejné číslo jednací. Práce s odpovědí je totožná jako vytvoření nového dokumentu (1.2.1 Vytvoření nového dokumentu) Strana 12 (celkem 24)

13 s tím rozdílem, že při výběru adresáta se automaticky přenese adresát z původního dokumentu (pouze před uložením dokumentu). 1.6 Vyřízení dokumentu Vyřídit dokument(y) lze v sekci dokumenty Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Dokument lze vyřídit, pokud má vyplněn spisový znak, skartační znak a lhůtu (jeli nastavena povinnost v administraci tyto hodnoty vyplňovat). Vyřízením dokumentu se dokument přesune ze sekce dokumenty Nevyřízené do sekce dokumenty Vyřízené, kde u dokumentu začíná běžet skartační lhůta. vyřízení dokumentu: provede vyřízení dokumentu (dokumentů) Způsob vyřízení: výběr z rozbalovací nabídky způsobů vyřízení (nastavuje se v administraci) Strana 13 (celkem 24)

14 sloupec výběr: slouží pro hromadné označení a vyřízení více dokumentů 1.7 Předání dokumentu Dokument lze jinému uživateli či spisovému uzlu (oddělení) předat v sekci dokumenty Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Předáním dokumentu se dokument přesune ze sekce dokumenty Nevyřízené do sekce dokumenty Předávané (zde jsou dokumenty, které uživatel předává jinému uživateli nebo spisovému uzlu oddělení). Dokument, který je ve spisu nelze předat. předání dokumentu: otevře se okno předání dokumentu sloupec výběr: slouží pro hromadné označení a předání více dokumentů Uzel: zobrazuje se, pokud na funkčním místě uživatele nejsou nastaveny toky dokumentů. Výběr uzle (oddělení) se provede kliknutím na ikonu. Předat: zde se vybírá funkční místo, kterému chce uživatel předat dokument. Zaškrtávací možnost Předat přes podatelnu : zobrazuje se, pokud je tato funkce nastavena v administraci. Pokud je zaškrtnuto, tak je dokument uživateli předán přes podatelnu. Zaškrtávací možnost Předat i vytvořené zásilky : pokud je zaškrtnuto a je na dokumentu vytvořená zásilka, tak předáním dokumentu se předá na funkční místo i vytvořená zásilka. Strana 14 (celkem 24)

15 1.8 Vytvoření stejnopisu či kopie dokumentu Stejnopis či kopii dokumentu lze vytvořit v sekci dokumenty Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. vytvoření stejnopisu či kopie dokumentu: otevře se okno stejnopis dokumentu Zaškrtávací možnost Vytvořit stejnopis dokumentu : vytvoří stejnopis, který má přidělené nové evidenční číslo a číslo jednací (při jeho vygenerování), lze jej editovat, odesílat, vkládat do spisů či vyřizovat. Zaškrtávací možnost Vytvořit kopii dokumentu : vytvoří kopii, která je jen odkazem na již existující dokument (stejné evidenční číslo a číslo jednací). Je pouze umožněno k ní vkládat přílohy a dopisovat poznámky. Spisový uzel: zobrazuje se, pokud na funkčním místě uživatele nejsou nastaveny toky dokumentů. Výběr uzle (oddělení) se provede kliknutím na ikonu. Funkční místo: zde se vybírá funkční místo, kterému chce uživatel předat stejnopis či kopii. Zaškrtávací možnost Předat přes podatelnu : zobrazuje se, pokud je tato funkce nastavena v administraci. Pokud je zaškrtnuto, tak je stejnopis či kopie dokumentu uživateli předán přes podatelnu. 1.9 Vložení dokumentu do spisu Vložit dokument do spisu lze v sekci dokumenty Nevyřízené, Vyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Vložením dokumentu do spisu je myšleno vložení dokumentu do existujícího spisu. Jeden dokument nelze vložit do více spisů. Strana 15 (celkem 24)

16 !!! Aby se dokument, který je vložen do spisu zobrazil v dokumentech nevyřízených, je nutné mít zaškrtnuto i dokumenty ve spisech a arších!!! Toto lze defaultně nastavit v uživatelském nastavení v Info panelu. vložení dokumentu do spisu: otevře se okno Vložení dokumentu do spisu Ikonou výběru dokument. se otevře okno spisy nevyřízené, kde uživatel vybere spis, do kterého vloží Strana 16 (celkem 24)

17 1.10 Vytvoření spisu z dokumentu Vytvořit spis z dokumentu lze v sekci dokumenty Nevyřízené, Vyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Dokument, ze kterého se vytváří spis, musí mít přiděleno číslo jednací (pokud není nastaveno v administraci, aby se pro spisovou značku používala samostatná číselná řada). založit spis z dokumentu: otevře se okno Spis nový 1.11 Dokumenty vyřízené Dokumenty, které jsou uživatelem vyřízeny, se přesunou do sekce dokumenty Vyřízené, kde dokumentům běží skartační lhůta. zrušení vyřízení dokumentu: provede přesunutí dokumentu do sekce dokumenty Nevyřízené, zpět ke zpracování. Toto je možné, pokud má uživatel přidělené právo zrušit vyřízení dokumentu. Strana 17 (celkem 24)

18 nastavení datumu nabytí právní moci: tato ikona je aktivní až po zápisu data doručení všech zásilek odesílaných z dokumentu. Po kliknutí na ikonu Nastavení datumu nabytí právní moci se zobrazí předpokládané datum nabytí právní moci a datum nabytí právní moci. Uživatel kliknutím na tlačítko Nabytí právní moci doplní datum předpokládaného nabytí právní moci do data nabytí právní moci a tím potvrdí, že právní moc nabyla, nebo zapíše jiné datum nabytí právní moci ručně. Pro Předpokládané datum nabytí právní moci (nastavuje se v modulu Administrace) jsou počítány kalendářní dny. Pokud vychází datum doručení nebo předpokládaného nabytí právní moci na sobotu, neděli nebo svátek, je datem konce lhůty nabytí právní moci následující první pracovní den a předpokládaným dnem nabytí právní moci je tedy den další. 2. Práce se spisy 2.1 Spisy nevyřízené V této sekci se pracuje spisy podobně jako s dokumenty. Je zde možné spisy editovat, vytisknout soupisku spisu, vyjmout dokumenty ze spisu, předávat spisy a vyřizovat je (uzavírat). 2.2 Editace spisu Editovat spis (údaje ve spisu) lze v sekci spisy Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Děje se tak kliknutím na ikonu změna údajů spisu. Strana 18 (celkem 24)

19 2.2.1 Záložka profil: V této záložce se editují údaje o spisu. Věc (popis): stručná charakteristika spisu Spisový znak: výběr spisového znaku, na který navazuje skartační znak a skartační lhůta (důležité pro budoucí vyřízení spisu). Výběr lze provést kliknutím na ikonu. Přístup: běžný dokument (spis si bude moci zobrazit každý uživatel na stejném spisovém uzlu oddělení), ke zveřejnění (spis si bude moci zobrazit každý uživatel obsluhující program Elisa), neveřejný dokument (spis si bude moci zobrazit pouze vlastník spisu) Záložka Obsah spisu: V této záložce se zobrazují dokumenty, které byly vloženy do spisu. Zde je možné si spis zobrazit kliknutím na tlačítko Zobrazit. Pokud je uživatel vlastníkem spisu, tak je možné dokument vyjmout ze spisu kliknutím na tlačítko Vyjmout. Strana 19 (celkem 24)

20 zobrazí tiskovou sestavu: umožní tisk soupisky spisu. 2.3 Vyřízení spisu Vyřídit spis lze v sekci spisy Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Spis lze vyřídit, pokud je vyplněn spisový znak, skartační znak a lhůtu (jeli nastavena povinnost v administraci tyto hodnoty vyplňovat). Vyřízením spisu se spis přesune ze sekce Spisy Nevyřízené, do sekce Spisy Vyřízené. Vyřízením spisu se vyřídí všechny dokumenty obsažené ve spisu. vyřízení spisu: provede vyřízení spisů (spisů) Způsob vyřízení: výběr z rozbalovací nabídky způsobů vyřízení (nastavuje se v administraci) Vyřizující dokument: výběr z rozbalovací nabídky dokumentů obsažených ve spisu Zaškrtávací možnost S vyřízením současně provést uzavření spisu : provede současně s vyřízením spisu i jeho uzavření (tato možnost je také v sekci spisy Vyřízené). sloupec výběr: slouží pro hromadné označení a vyřízení více spisů 2.4 Předání spisu Spis lze jinému uživateli či spisovému uzlu (oddělení) předat v sekci spisy Nevyřízené, Dle pořadače a ve funkci Hledání. Předáním spisu se spis přesune ze sekce Spisy Nevyřízené do sekce Spisy Předávané (zde jsou spisy, které uživatel předává jinému uživateli nebo spisovému uzlu oddělení). Strana 20 (celkem 24)

21 předání spisu: otevře se okno předání spisu sloupec výběr: slouží pro hromadné označení a předání více spisů Uzel: zobrazuje se, pokud na funkčním místě uživatele nejsou nastaveny toky dokumentů. Výběr uzle (oddělení) se provede kliknutím na ikonu. Předat: zde se vybírá funkční místo, kterému chce uživatel předat spis. Zaškrtávací možnost Předat přes podatelnu : zobrazuje se, pokud je tato funkce nastavena v administraci. Pokud je zaškrtnuto, tak je spis uživateli předán přes podatelnu. 2.5 Spisy vyřízené Spisy, které uživatel v sekci spisy nevyřízené vyřídí, se přesunou do sekce spisy Vyřízené. zrušení vyřízení spisu: provede přesunutí spisu do sekce spisy Nevyřízené, zpět ke zpracování. Toto je možné, pokud má uživatel přidělené právo zrušit vyřízení spisu. Strana 21 (celkem 24)

22 uzavření spisu: provede uzavření spisu. zrušení uzavření spisu: provede zrušení uzavření spisu. Toto je možné, pokud má uživatel přidělené právo zrušit uzavření spisu. 3. Zásilky 3.1 Zásilky vytvořené Pokud je na dokumentu na záložce Odesláno vložen adresát (např. Qlab s.r.o.), tak současně s uložením dokumentu se vytvoří zásilka v sekci zásilky Vytvořené. Tuto zásilku je potřeba předat na Výpravnu, nebo na sekretariát. stornovat zásilku: provede stornování zásilky zobrazí tiskovou sestavu: umožní výběr obálky pro tisk (jeli nastaveno) vybrat všechny zásilky: provede označení všech zásilek ve sloupci výběr zrušit výběr: provede zrušení výběru všech označených zásilek sloučit zásilky: provede sloučení zásilek (podmínkou je, aby zásilka měla stejného adresáta, způsob odeslání, typ zásilky a formu zásilky) okamžitě odeslat do datové schránky: provede odeslání datové zprávy. Toto je možné, pokud má uživatel přidělené právo odesílat z kanceláře do datové schránky. předat zásilky: otevře se okno Předání zásilky Strana 22 (celkem 24)

23 Automaticky je zaškrtnuto předat výpravně. Po kliknutí na tlačítko předat by byla zásilka odeslána na výpravnu. Pokud se zásilka předává na sekretariát, tak je nutné odškrtnout zaškrtávací možnost předat výpravně a následně vybrat uzel, jenž se zobrazuje, pokud na funkčním místě uživatele nejsou nastaveny toky dokumentů. Výběr uzle (oddělení) se provede kliknutím na ikonu. Dále je potřeba vybrat funkční místo, které provede odeslání zásilky na výpravnu. 3.2 Návrat doručenek V sekci zásilky Návrat doručenek je možné odepisovat doručenky. sloupec výběr: slouží pro hromadné označení a odepsání doručenek u zásilek vybrat všechny zásilky: provede označení všech zásilek ve sloupci výběr Strana 23 (celkem 24)

24 zrušit výběr: provede zrušení výběru všech označených zásilek uložit doručenku k zásilce: otevře se okno Návrat doručenky editace. Datum lze zadat kliknutím na ikonu. V rozbalovací nabídce uživatel ve způsobech doručení. Doručenky k zásilkám lze vyhledávat v polích ve filtru vyhledávání podle: Spisového uzlu, Evidenčního čísla a Čísla jednacího. 4. Hledání dokumentů (spisů a sběrných archů) Dokumenty je možné vyhledávat v modulu Kancelář Přehled Hledání. Je zde možné vyhledávat dokumenty, spisy a sběrné archy. V rozbalovací nabídce dokumenty se volí, jaká hodnota se bude hledat (dokumenty, spisy, dokumenty a spisy ). V rozbalovací nabídce A / nebo se volí podmínka spojení řádků. V rozbalovací nabídce Pole se volí, kritérium, podle kterého se bude vyhledávat (evidenční číslo, číslo jednací, datum doručení či založení dokumentu ). V rozbalovací nabídce Operátor se volí operátor řádku podmínky (rovná se, větší než ). V rozbalovací nabídce Hodnota se volí hodnota, s níž je pole porovnáváno. Kliknutím na tlačítko Přidat řádek se přidá další řádek a je možné volit další výběrová kritéria. Kliknutím na tlačítko Načíst se vyhledají dokumenty (spisy ) dle vybraných kritérií. Kliknutím na odkaz Uložit podmínku je možné si podmínku vyhledávání uložit pro opětovné použití. Vyvolání uložené podmínky se vybírá kliknutím na ikonu. Strana 24 (celkem 24)

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Spisová služba / Elisa Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Strana 1 (celkem 16) Obsah Obsah... 2 1. Modul podatelna... 3 1.1 Příjem datová schránka... 3 1.2 Příjem obecná zásilka... 5

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 7.10.2015 Denková Barbora, DiS. Datum tisku 7.10.2015 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul u c etnictví : Kontrolní vý kaz DPH

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ELISA

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ELISA UŽIVATELSKÝ MANUÁL ELISA Od verze aplikace 1.25.0 Verze manuálu 1 Verze dokumentu: 1.01 Strana 1 (celkem 341) 1. OBSAH ELISA - Uživatelský manuál 1. OBSAH... 2 2. REŽIMY SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 5 2.1. Přes

Více

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Vyučující a tajemníci (osoby s tajemnickou rolí pro SIS) mají možnost v období elektronického zápisu upravovat zápis studentů

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH13_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek květen 2013

Více

NÁVOD K PROGRAMU. Odesílání dat do systému ISOH

NÁVOD K PROGRAMU. Odesílání dat do systému ISOH NÁVOD K PROGRAMU Odesílání dat do systému ISOH Vytvořeno: 12.4.2016 Aktualizováno: 2.5.2016 Obsah Obsah... 1 Úvod... 1 Rozsah dat... 1 Požadavky na program ESPI 8... 2 Nastavení programu ESPI8... 2 Nastavení

Více

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH07_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Elektronická spisová služba

Elektronická spisová služba Univerzitní informační systém Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Elektronická spisová služba Svazek 19 Verze: 0.49 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5

Více

Návod k použití vigilančních formulářů

Návod k použití vigilančních formulářů Návod k použití vigilančních formulářů Obecné poznámky a upozornění Obecné poznámky a upozornění Doporučujeme používat nejnovější verze prohlížečů. Provoz aplikace je garantován na prohlížečích Internet

Více

Peer Group User Quick Reference Cards

Peer Group User Quick Reference Cards Peer Group User Quick Reference Cards strana 1/12 v. 10.5.2013 Přihlášení 1. http://www.mylabqc.com/seracare/home.asp 2. Zadejte User ID a heslo, klikněte Login Úvodní obrazovka User ID a heslo dostanete

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

Elektronická spisová služba Munis ERMS

Elektronická spisová služba Munis ERMS Elektronická spisová služba Munis ERMS Nástroj pro úspěšné zvládnutí práce s elektronickými dokumenty 26.10.2009 Zázemí silného partnera Společnost Triada byla jednou ze sedmi, kteří jako první podepsali

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

Pohyb v listu. Řady a posloupnosti

Pohyb v listu. Řady a posloupnosti Pohyb v listu. Řady a posloupnosti EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT4.05 Předmět: IVT Tematická oblast: Microsoft Office 2007 Autor: Ing. Vladimír

Více

Roční hodnocení (návod pro studenty)

Roční hodnocení (návod pro studenty) Roční hodnocení (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít platné přihlašovací údaje.

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (pouze pro opatření 3.3. e) - 15. kolo příjmu) Plná elektronizace příjmu Žádosti o dotaci Oddělení metodiky

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Platnost od 1.7.2015 Každý zájemce o práci se systémovou instalací KNX se

Více

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ FAKTUŘE 2012 Výrazná změna, která nás v letošním roce potkala je změna sazby DPH. NASTAVENÍ SAZEB DPH Nastavení jednotlivých sazeb DPH provedete v menu

Více

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Tabulky Word 2007 - egon Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Jan Málek 26.7.2010 Tabulky Tabulky nám pomáhají v pochopení, jak mezi sebou souvisí určité informace, obohacují vzhled dokumentu

Více

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel V7 Tým SOFO Group a.s. 31. 5. 2016 DŮVĚRNÉ Obsah Obsah... 2 1. Veřejná část webových stránek... 3 1.1. Prohlížení katalogu... 3 1.2. Objednávání... 6 1.3. Přehled

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval kolektiv

Více

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků 1 Obsah 1. Základní orientace v BCM... 3 2. Přidání a správa kontaktu... 4 3. Nastavení filtrů... 5 4. Hromadná korespondence... 6 5. Tisk pouze

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS

Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS pro verzi 3.66, verze dokumentu 1.0 GINIS Gordic spol. s r. o., Erbenova 4, Jihlava Copyright 2011, Všechna práva vyhrazena 1 Úložiště elektronických dokumentů

Více

Podávání žádostí IS CEDR

Podávání žádostí IS CEDR Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Podávání žádostí IS CEDR Zahajovací seminář 14.2.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE IS CEDR Žádosti se podávají v elektronické podobě prostřednictvím IS

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Elektronická spisová služba

Elektronická spisová služba Uživatelská příručka Vytvořeno dne: 17.5.2012 Aktualizováno: 28.11.2014 2014, a.s. Obsah 1. O aplikaci... 4 1.1. 2. Obecný postup práce s Elektronickou spisovou službou... 5 2.1. Přihlášení... 5 2.2. Uspořádání

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF.

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF. Stránka 1 z 6 ABO formát Technický popis struktury formátu souboru pro načtení tuzemských platebních příkazů k úhradě v CZK do internetového bankovnictví. Přípona souboru je vždy *.KPC Soubor musí obsahovat

Více

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information Projekt INTERPI Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013 Your contact information AKM 2013 Ten zapisuje to a ten zas tohle a dohromady uděláme moc Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková

Více

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy 2 Obsah I O aplikaci REN - Registr nemovitostí 4 II Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 6 1 Zobrazení náhledu... (detailu) záznamu 6 III Proces

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

imedicus - internetové objednávání

imedicus - internetové objednávání imedicus - internetové objednávání verze: 27. červenec 2009 2 1. Medicus Komfort imedicus - internetové objednávání imedicus slouží k internetovému objednávání pacientů. Přispívá ke zvýšení pohodlí pacientů

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ SCHVALOVÁNÍ: K elektronickému schválení uživatel potřebuje identifikační kartu s certifikátem a middlewarem, čtečku karet (externí nebo v klávesnici) s ovladačem

Více

Katalog OneNet. Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat

Katalog OneNet. Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat Katalog OneNet Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat Obsah Jak používat online Katalog OneNet.........................................................................................3-4 Kategorie katalogu.............................................................................................................

Více

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 8 KSRZIS Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře Projekt - ereg - Úprava

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

INFORMATIKA WORD 2007

INFORMATIKA WORD 2007 INFORMATIKA WORD 2007 Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Střední

Více

Spisová služba IS Radnice VERA VEDOUCÍ

Spisová služba IS Radnice VERA VEDOUCÍ Vzdělávání v egon centru UH Reg. č. projektu: CZ.1.04/4.1.00/40.00094 Spisová služba IS Radnice VERA VEDOUCÍ (Materiál ke kurzu Úvod do elektronických spisových služeb, praktická práce s ESS) egon centrum

Více

Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv. V prostředí společnosti. Pražská vodohospodářská společnost a.s.

Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv. V prostředí společnosti. Pražská vodohospodářská společnost a.s. Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv V prostředí společnosti Pražská vodohospodářská společnost a.s. Obsah 1. ÚVOD... 5 2. PROSTŘEDÍ WORKSPACE... 5 2.1 TECHNOLOGIE

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Program: EVI 8 Datum: 28.12.2015 Vypracoval: Tomáš Čejchan Cílem tohoto dokumentu je popsat základní postupy, které je vhodné provést v programu EVI8 s koncem evidenčního

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+

MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+ UKÁZKA PORTÁLU ISKP MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+ 2 ADRESY K PŘIHLÁŠENÍ https://mseu.mssf.cz produkční/ostré prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data) https://mseu-sandbox.mssf.cz

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

Modul ročních zpráv o výsledcích finančních kontrol

Modul ročních zpráv o výsledcích finančních kontrol Ministerstvo financí Odbor 47 Centrální harmonizační jednotka pro finanční kontroly Informační systém finanční kontroly ve veřejné správě Modul ročních zpráv o výsledcích finančních kontrol Prosinec 2015

Více

REGISTR VINIC VÍNO ORIGINÁLNÍ CERTIFIKACE NA PORTÁLU FARMÁŘE (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA) CCV Informační systémy 2014 1

REGISTR VINIC VÍNO ORIGINÁLNÍ CERTIFIKACE NA PORTÁLU FARMÁŘE (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA) CCV Informační systémy 2014 1 REGISTR VINIC VÍNO ORIGINÁLNÍ CERTIFIKACE NA PORTÁLU FARMÁŘE (UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA) CCV Informační systémy 2014 1 TABULKA VERZÍ Verze Datum Popis 1.0 15.3.2012 Založení dokumentu 2.0 15.5.2014 Nové funkčnosti

Více

Roční výkaz o obalech a odpadech z obalů podle vyhlášky 641/2004 Sb. Výkaz o obalech autorizované obalové společnosti

Roční výkaz o obalech a odpadech z obalů podle vyhlášky 641/2004 Sb. Výkaz o obalech autorizované obalové společnosti Roční výkaz o obalech a odpadech z obalů podle vyhlášky 641/2004 Sb. Výkaz o obalech autorizované obalové společnosti Mgr. Ing. Ladislav Trylč Odbor odpadů, oddělení zpětného odběru Ministerstvo životního

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

Allegro 1.92 release (1.3.2016 od 2.2.2016)

Allegro 1.92 release (1.3.2016 od 2.2.2016) Allegro 1.92 release (1.3.2016 od 2.2.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Společnosti Přednastavení textů obchodních dokladů bylo optimalizováno pro vyšší rychlost načítání. Byla doplněna možnost

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Sada 2 - MS Office, Excel

Sada 2 - MS Office, Excel S třední škola stavební Jihlava Sada 2 - MS Office, Excel 20. Excel 2007. Kontingenční tabulka Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: ČESKÁ INSPEKCE ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ IČO: 41693205 Sídlo/místo podnikání: Na břehu

Více

Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu

Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu Verze: 2.0 Březen 2015 1 Obsah 1. Portál IS KP14+... 4 1.1. Stručné představení... 4 1.2. Obecné funkcionality formuláře žádosti

Více

Grafy a hromadná korespondence Word 2007 - egon. Tvorba grafů, jejich úprava a základy hromadné korespondence

Grafy a hromadná korespondence Word 2007 - egon. Tvorba grafů, jejich úprava a základy hromadné korespondence Grafy a hromadná korespondence Word 2007 - egon Tvorba grafů, jejich úprava a základy hromadné korespondence Jan Málek 30.7.2010 0 Grafy Klikneme na místo, kam chceme graf umístit. Přejdeme na kartu Vložení,

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty vyučované v rozvrhovaném semestru jsou zadané v

Více

Diktafon s aktivací hlasem

Diktafon s aktivací hlasem Diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody Dlouhá výdrž baterie Kvalitní zvuk Snadné ovládání www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu 2. Nahrávání Přístroj zapneme páčkou (8) OFF/ON.

Více

Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu. Nový systém CEPR

Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu. Nový systém CEPR Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu Nový systém CEPR Ing. Petr Koucký, ředitel odboru informatiky, Ministerstvo spravedlnosti ČR Ing. Jan Valenta, vedoucí projektu, CCA Group a.s.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 57 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení vyzvánění

Více

Můj účet Uživatelský manuál

Můj účet Uživatelský manuál Můj účet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum............................................................................. 4 2 Zprávy systému..................................................................................................

Více

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby Než začte vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Celnímu úřadu pro 01 Daňové identifikační číslo C Z 02 Identifikační číslo: otisk podacího razítka celního úřadu PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby

Více

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci:

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Město Jevíčko předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Zpracování projektové dokumentace na akci oprava vodovodu, kanalizace a komunikace na

Více

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr Erbitux Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s registrem Erbitux 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Ministerstvo zahraničních věcí IČO: 45769851 Sídlo/místo podnikání: Loretánské náměstí

Více

Uživatelská příručka k modulu Spisová služba v aplikaci ifis

Uživatelská příručka k modulu Spisová služba v aplikaci ifis Uživatelská příručka k modulu Spisová služba v aplikaci ifis Tato uživatelská příručka zahrnuje typické příklady, které se vyskytují v souvislosti s pořizováním nových záznamů a následným možným životním

Více

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci ZKVALITNĚNÍ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - HORNÍ SMRŽOV 1. Předmět zadávané zakázky Dovolujeme

Více

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS)

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Přístup do SIS - Vyučujícím přidělují přístup do SIS osoby zodpovědné za správu

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká republika - Úřad práce České republiky IČO: 72496991 Sídlo/místo podnikání:

Více

Část A. Manuál pro vyúčtování závěrečná zpráva o čerpání dotace poskytnuté Královéhradeckým krajem

Část A. Manuál pro vyúčtování závěrečná zpráva o čerpání dotace poskytnuté Královéhradeckým krajem Obrázky zúčtovacího formuláře použité v manuálu, jsou pouze ilustrační. Formulář pro vyúčtování najdete u projektu pod písmen V v aplikaci Dotis krajský dotační portál.. Část A Šedý text nelze přepisovat

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE Dokumentace pro externí uživatele Evidence záruk původu Doplnění údajů o výrobně pomocí formuláře POZE 1 Evidence záruk původu Formulář obsahuje položky, které jsou nutné, aby výrobce ke zdroji

Více

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore,

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, Nejoblíbenější modul elektronické komunikace se zdravotními pojišťovnami byl upraven tak, aby splňoval nejnovější standardy a způsoby komunikace s VZP. Současně

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

Klientský formát POHLEDÁVKY platný od 23. 11. 2012

Klientský formát POHLEDÁVKY platný od 23. 11. 2012 Klientský formát POHLEDÁVKY platný od 23. 11. 2012 1/5 1 Úvod 1.1 Účel dokumentu Účelem tohoto dokumentu je popis formátu POHLEDAVKA a požadovaných validací při IMPORTu dat ve vazbě na návazné účetní SW

Více

OP Rybářství 2014-2020

OP Rybářství 2014-2020 OP Rybářství 2014-2020 Příjem Žádostí o podporu pro 3 a 4 výzvu Ing. David Suchánek Duben 2016 Obsah prezentace Obecná ustanovení pro podání Žádosti o podporu Podání Žádosti o podporu Portál Farmáře Nejčastější

Více

Služby a nastavení Pevná volba - seznam povolených tel.čísel Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba

Služby a nastavení Pevná volba - seznam povolených tel.čísel Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba 1 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Pevná volba - seznam povolených tel.čísel Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení

Více