NÁVOD K OBSLUZE. METEOROLOGICKÁ STANICE s bezdrátovým přenosem povětrnostních dat. Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE. METEOROLOGICKÁ STANICE s bezdrátovým přenosem povětrnostních dat. Obj. č.:"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE METEOROLOGICKÁ STANICE s bezdrátovým přenosem povětrnostních dat Obj. č.:

2 OBSAH: 2 Strana: 1. Úvod unkce meteorologické stanice bezpečnostní upozornění Charakteristické znaky výrobku Vstup do problematiky Základní nastavení Použití meteorologické stanice Uživatelský režim nastavení Umístění a montáž přístrojových dílů Výměna baterií Synchronizace přijímače na signál senzoru Zpětné nastavení uložených údajů Údržba a péče Problémy a Řešení technické údaje ÚVOD Děkujeme vám za získání této meteorologické stanice. Tento jedinečný výrobek byl vyvinut pro domácí a kancelářské použití o osvědčí se vám v denním použití jako nanejvýš užitečný. Aby bylo možno využít všech výhod a byl pochopen správný provoz této stanice, přečtěte si prosím pozorně tento návod k obsluze. 2. UNKCE METEOROLOGICKÉ STANICE Meteorologická stanice měří samostatně povětrnostní hodnoty ve vašem bezprostředním okolí a kromě toho doporučuje povětrnostní údaje, které jsou zasílány od až tří venkovních termo/hygro-senzorů (počet senzorů je optimální) pro indikaci venkovní teploty a venkovní vlhkosti vzduchu. Přijaté údaje jsou kontinuálně uváděny v posledním aktuálním stavu, aby vám na LCD-displeji indikovaly stále aktuální povětrnostní informace. Přenos dat z termo/hygro-senzorů je prováděn bezdrátovým 433 MHz-přenosem, který ve volném poli (bez rušivých vlivů) dosahuje vzdálenosti až 25 m. 3. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Škody, které jsou způsobeny nedodržením tohoto návodu k obsluze, vedou k zániku všech záručních nároků. Výrobce a dodavatel nepřebírají žádné ručení za akce, které se vztahují na nedodržení tohoto návodu k obsluze nebo na nepřesnosti údajů tohoto produktu nebo návodu k obsluze.

3 Za věcné škody a škody na zdraví osob, které budou způsobeny neodbornou manipulací a zacházením nebo nedodržením postupů obsluhy, popsaných v tomto návodu k obsluze, nepřebírá výrobce a dodavatel žádné ručení. Z bezpečnostních a registračních důvodů jsou striktně zakázány přestavby nebo změny tohoto přístroje. Jako napájení meteorologické stanice a venkovních senzorů smí být použity jen 1,5V baterie tužkového typu AA, IEC LR6 (přednostně alkalické baterie). Neponechávejte žádné opotřebené baterie v přístroji, jelikož i baterie, chráněné proti výtoku, mohou korodovat a tím se uvolňují chemikálie, které přístroj poškozují popř. škodí také vašemu zdraví. Použití baterií se špatnou polarizací vede k poškození produktu. Tento výrobek není žádnou hračkou a proto nenáleží do dětských rukou. Nevystavujte žádné nové ani opotřebené baterie otevřenému ohni. Hrozí nebezpečí exploze, požáru nebo uvolnění nebezpečných chemikálií. Tento produkt nesmí být použit k lékařským účelům nebo pro informaci pro veřejnost CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY VÝROBKU Nastavení LCD-kontrastu indikace v 8 stupních (předvolení stupně 4). Rádiově řízený DCF-77 příjem časového signálu. 12-ti nebo 24-hodinový formát časové indikace, volený uživatelem (předvolení 24 hodin). Nastavení časových zón ±12 hodin (předvolení časové zóny 0). RCC (Radio Controlled Clock = rádiově řízené hodiny); Ein(Zap) / Aus(Vyp) (předvolení Ein(Zap)). Kalendářní indikace: denní datum, měsíc, rok. Naměřené hodnoty až od tří separátních venkovních senzorů pro teplotu a relativní vlhkost vzduchu mohou být přijímány prostřednictvím 433 MHzsignálního přenosu. Indikace pokojové teploty a relativní pokojové vlhkosti vzduchu. Indikační formát teploty C nebo F, je volitelná uživatelem (předvolení C). Barometr pro předpověď počasí.

4 Indikace sněžení při teplotách pod 0 C. 4 Indikace povětrnostní tendence. Indikace varování před bouří. Indikace nejnižšího stavu kapacity baterie. Indikace relativního tlaku vzduchu v hpa, mmhg nebo inhg (předvolení hpa). Uživatelem nastavitelná oblast relativního tlaku vzduchu (předvolení 1013,0 hpa). Kompletní povětrnostní statistika až pro 170 datových záznamů s nastavitelnými intervaly měření (předvolení 1 hodina). 5. VSTUP DO PROBLEMATIKY Vyjmete opatrně obsah z balení, položte jej na rovnou plochu a ujistěte se, že jsou v něm obsaženy následující díly:

5 1. Meteorologická stanice (rádiový přijímač) se stolním stojanem. 2. Termo/hygro-senzor (vysílač) se stolním stojanem/nástěnným držákem (použity mohou být volitelně až tři senzory) ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ Aktivace přijímače 1. Odklopte kryt bateriové přihrádky na zadní straně přijímače. S ohledem na správnou polaritu vložte dvě 1,5 V baterie tužkového typu AA, IEC LR6 do bateriové přihrádky a opět kryt uzavřete. 2. Po vložení baterií se krátce zviditelní všechny segmenty LCD-displeje. V návaznosti na to jsou zobrazeny individuální datové záznamy. 3. Během 4 minut po aktivaci přijímače aktivujte senzor(y) následujícím způsobem:

6 6 Aktivace senzoru(ů) 1. S pomocí šroubováku otevřete kryt bateriové přihrádky na přední straně senzoru. S ohledem na správnou polaritu vložte dvě 1,5 V baterie tužkového typu AA, IEC LR6 do bateriové přihrádky a opět kryt uzavřete. 2. Po vložení baterií indikuje LCD-displej senzoru teplotu a vlhkost vzduchu nejbližšího okolí. Hned potom začne senzor s 433 MHz přenosem dat na meteorologickou stanici (přijímač). 3. Nyní přezkoušejte, zda jsou hodnoty teploty a vlhkosti vzduchu venkovního senzoru meteorologickou stanicí přijaty a správně indikovány v sekci venkovních hodnot LCD-displeje. 4. Jsou-li údaje prvního senzoru přijaty, tak aktivujte druhý a následovně pokud je k dispozici třetí senzor stejným způsobem (počet senzorů je závislý na rozsahu přístrojové sady, kterou jste získali od svého místního prodejce). Po každém příjmu dat od jednoho ze senzorů je indikováno jeho číslo kanálu na LCD-displeji přijímače, aby byl potvrzen správný příjem. Jsou-li všichni tři senzory připraveny k provozu, může být potom s pomocí kanálového tlačítka (CHANNEL) přepojeno mezi kanály 1, 2 a 3, pro indikaci platných údajů každého senzoru. Během signálního přenosu je nad indikací čísla kanálu viditelný vysokofrekvenční symbol. Toto indikuje, že právě probíhá datový přenos. Důležitá upozornění Během základního nastavení je pro konečné umístění senzorů důležité, rozlišovat mezi Senzorem 1, Senzorem 2 a Senzorem 3. Toto rozlišení senzorů umožňuje uživateli umístění správného senzoru na místě své volby. Umístí-li uživatel např. Senzor 1 ve venkovní oblasti, Senzor 2 v garáži a Senzor 3 ve skleníku, bude

7 moci zjistit, na základě indikace čísla vysílače spojené s povětrnostní indikací, jaký kanál koresponduje s jakým umístěním. Dále je důležité vědět, u jakého senzoru se jedná o Senzor 1, jelikož jen tento senzor při poklesu venkovní teploty pod 0 C může být použit pro indikaci sněžení a proto musí být umístěn ve venkovní oblasti. Všimněte si, že tato vlastnost má platnost jen pro zpočátku aktivovaný senzor a žádný jiný ze senzorů, i když je tento aktivován. Jsou-li správně přijaty všechny signály senzorů, potom začne meteorologická stanice (přijímač) s pokusy příjmu pro rádiově řízený DCF-77 časový signál. Je-li signál přijat, potom jsou automaticky indikovány všechny časové a kalendářní informace v časové sekci LCD-displeje POUŽITÍ METEOROLOGICKÉ STANICE Tato sekce návodu k obsluze popisuje, jak mají být interpretovány údaje, zobrazené na LCD-displeji meteorologické stanice. Jako reference jsou indikovány všechny (v normálním případě současně neviditelné) segmenty LCD-displeje. 1. Tato sekce TEMP/HYGRO OUT nabízí indikaci teploty a vlhkosti vzduchu každého jednotlivého z až tří termo/hygro-venkovních senzorů. Použijte kanálové tlačítko (CHANNEL), pro přepínání mezio senzory 1, 2 a 3 (volitelné senzory mohou jsou k dostání u vašeho prodejce).

8 2. MIN/MAX-funkce. Každým stisknutím MIN/MAX-tlačítka je spuštěna indikace prostřednictvím následující funkce. - Maximální vnější teplota - Minimální vnější teplota - Maximální vnější vlhkost vzduchu - Minimální vnější vlhkost vzduchu - Maximální pokojová teplota - Minimální pokojová teplota - Maximální pokojová vlhkost vzduchu - Minimální pokojová vlhkost vzduchu Během indikace jednotlivých minimálních a maximálních ukládaných hodnot bliká současně čas a datum jejich ukládání. Po 15 sekundách se LCD-displej automaticky navrátí do normálního indikačního režimu. 3. Vysokofrekvenční symbol bude potom pokaždé viditelný, když senzor vysílá na meteorologickou stanici nové údaje. 4. Symboly kanálů 1, 2 a 3 reprezentují příslušný aktuální senzor, zobrazený na LCD-displeji. Kdykoliv mohou být indikovány jen data určitého senzoru. S pomocí kanálového tlačítka (CHANNEL) může být přepojeno mezi jednotlivými senzory. 5. Indikace varování před bouří (symbol vzduchového pytle) pracuje ve dvou krocích a objeví se, když je očekávána bouřka nebo velmi špatné počasí. První krok, který se projeví šikmým odstáním vzduchového pytle od stožáru, platí pro rychlosti větru, jaké se dají očekávat při poklesu tlaku vzduchu o více než 4 hpa přes časovou periodu 6 hodin nebo při podkročení tlaku vzduchu 995 hpa. Druhý krok platí pro silné větry nebo možný bouřlivé počasí a projeví se ve vzduchovém pytli, vodorovně odstávajícím od stožáru. Poslední signál se objeví, když klesne tlak vzduchu s rychlostí o více než 5 hpa nad časovou periodu 4 hodin nebo pod hodnotu 990 hpa. Varování pro střední větry zmizí, když vystoupí tlak vzduchu o 1 hpa nebo nad hodnotu 995 hpa. Varování před silným větrem zmizí, když stoupl tlak vzduchu o 1 hpa nebo nad hodnotu 990 hpa. 6. Elektronický barometr disponuje pro předpověď počasí třemi povětrnostními symboly slunečno, oblačno a déšť. Tato vlastnost umožňuje použití nástroje jako analogově indikujícího barometru pro jednoduchý monitoring period vysokého (nad 1013 hpa) nebo nízkého tlaku vzduchu (pod 1013 hpa). Malé kruhy, obklopující funkci sloupcového grafu tlaku vzduchu, představují rovněž sloupcovou grafiku a reprezentují tlak vzduchu ve směru hodinových ručiček pro stoupající, proti směru hodinových ručiček, pro klesající hodnoty. Každý kruh (segment) je označení pro hodnotu 1,5 hpa. Při předvolení tlaku vzduchu 1013 hpa je kruhový sloupec označení pro symbol oblačno v horním středu kruhu. Aby bylo přístroji poskytnut dostatečný čas, aby mohl shromáždit pro vyšší přesnost indikace dostačující množství naměřených hodnot v konstantní výšce nad mořem, měly by být po dobu min. 24 hodin po uvedení do provozu ignorovány všechny indikace předpovědi počasí. O co výše stoupne tlak vzduchu, o to se objeví menší kruhy a lze očekávat o to lepší počasí. O co je nižší tlak vzduchu, o to jsou indikovány menší kruhy. Toto opět znamená, že lze očekávat zhoršení počasí. Povětrnostní symboly jsou použity jako referenční body pro kruhové sloupce barometru, obíhající kolem sloupcového diagramu tlaku vzduchu. Pro nejlepší výsledky a přesné indikace by měla být 8

9 meteorologická stanice provozována konstantně na tom samém místě instalace. Jako u všech předpovědí počasí, také zde nemůže být garantována žádná absolutní přesnost. Uživatel však obdrží dobrou indikaci očekávaného počasí. 7. jedinečná vlastnost povětrnostní statistiky umožňuje uživateli, nastavit měřicí intervaly pro ukládání až do 170 povětrnostně statistických datových záznamů. Takový datový záznam se skládá z venkovní teploty, venkovní vlhkosti vzduchu, pokojové teploty, pokojové vlhkosti vzduchu a tlaku vzduchu, jakož i z časových a datových informací jejich uložení do paměti. Pro exteriér mohou být uloženy jen statistická data Senzoru 1. Je-li používána statistická funkce, potom se mění také vzhled kruhového sloupce barometru pro předpověď počasí. Pro vyvolání uložených údajů, stiskněte jednou statistické tlačítko (HISTORY), aby bylo možno s pomocí tlačítka + nebo - jednotlivě listovat dopředu nebo dozadu mezi datovými záznamy. Stisknutím a podržením tlačítka + nebo - vede k chodu dopředu nebo dozadu mezi datovými záznamy ve zrychleném listování. Pro změnu požadovaných měřicích intervalů statistických údajů, se obraťte na úsek Uživatelský režim nastavení v tomto návodu. 8. Indikace povětrnostní tendence se nachází vpravo vedle sloupcového diagramu tlaku vzduchu. Tato indikace je čtyřdílná a skládá se ze dvou nahoru a dvou dolů ukazujících šipek. Je-li viditelná jedna ze dvou nahoru nebo dolů ukazujících šipek, tak to znamená, že proběhla mírná změna tlaku vzduchu o více než 1 hpa, avšak méně jak 3 hpa v časové periodě 4 hodin. Jsou-li ve stejný čas viditelné obě nahoru nebo dolů směrující šipky, tak toto znamená zřetelnou změnu tlaku vzduchu o více než 3 hpa v časové periodě 4 hodin. Nahoru ukazující šipky znamenají stoupající tlak vzduchu a tím očekávané zlepšení počasí. Dolů ukazující šipky jsou označením pro klesající tlak vzduchu a indikují, že musí být počítáno se zhoršením počasí. 9. Sloupcový diagram tlaku vzduchu ukazuje průběh tlaku vzduchu během uplynulých 12 hodin, přičemž každý svislý sloupec podél horizontální osy zobrazuje 1 hodinu. Střed vertikální osy (bod, u kterého mají svůj počátek nahoru a dolů ukazující šipky indikace povětrnostní tendence) znázorňuje aktuální tlak vzduchu. Každá vertikální odchylka sloupce podél horizontální časové osy ukazuje, jak vysoko nebo hluboko byla odchylka tlaku vzduchu minulosti ve srovnání s aktuálním tlakem vzduchu v krocích 2 hpa. Nahoru rostoucí sloupce znamenají, že lze očekávat zlepšení počasí. Dolů klesající sloupce indikují, že lze počítat se zhoršením počasí. 10. Indikace sněžení se zobrazuje v případě venkovní teploty, klesající na 0 C nebo níže, na Senzoru 1 ve formě symbolu, tvořeného z mraku a sněhové vločky (nachází se přímo na symbolu déšť ). Všimněte si, že tato funkce pracuje jen se Senzorem 1 ( Senzor 1 je zpočátku aktivovaný senzor) a nevztahuje se na žádný z ostatních senzorů, i když je tento senzor aktivován. Zajistěte pro správnou funkci této vlastnosti a pro přesné průběhy měření, aby byl Senzor 1 umístěn na vhodném místě ve venkovní oblasti, které nemůže být ve své funkci ovlivněno přímým vlivem slunce nebo deště. 11. Relativní tlak vzduchu je ta hodnota, která je z místního absolutního tlaku vzduchu přepočítána zpět na nadmořskou výšku a tím má platnost jako reference pro stav a vývoj počasí pro celou zemí. Jelikož relativní tlak vzduchu je i taková 9

10 hodnota, která je sdělována různými rozhlasovými a televizními stanicemi v jejich denních zprávách o počasí pro svou vysílací oblast, doporučuje se, použít tyto hodnoty ke korektuře továrního přednastavení vaší meteorologické stanice na vaše geografickou polohu. 12. Na LCD-displeji se objeví indikace nízkého stavu kapacity baterie, když se baterie blíží svému nízkému stavu kapacity a musí být nahrazeny. Při použití alkalických baterií pro meteorologickou stanici a senzor(y) činí životnost baterií asi 12 měsíců. V případě výměny baterií by se měly vyměnit baterie současně u všech přístrojů pro zachování optimální provozuschopnosti. 13. V sekci TIME/DATE LCD-displeje jsou zobrazeny časové a kalendářní funkce. Indikace času a data je přitom synchronizována na rádiově řízený DCF-77 časový signál, ale také může být nastavena manuálně, aby potom pracovala jako u normálních krystalem řízených hodin. DCF-77 časový signál je přijímán jednou týdně v čase od 2:00 hod. do 6:00 hod. není-li první pokus o jeho příjem úspěšný, budou během tohoto času provedeny další pokusy o příjem signálu ke každé celé hodině. Pokusy o příjem signálu budou podnikány pokaždé i tehdy, když byl manuálně změněn čas a datum (s výjimkou při vypnuté RCC-funkci) a meteorologická stanice opustí Uživatelský režim nastavení. Přijatá časová informace působí dále jako časová základna pro všechny uložené povětrnostní statistické údaje. Během DCF-signálního příjmu bliká na LCD-displeji RCCsymbol vysílacího stožáru, pro indikaci pokusu o příjem. Pokud je signál správně přijat, zůstane symbol permanentně viditelný. Rádiově řízená DCF-77 časová a kalendářní indikace se zakládá na signálu cesiových atomových hodin, který poskytuje Fyzikálně technický spolkový úřad v Braunschweigu. 14. V sekci TEMP/HYGRO IN je indikována teplota a relativní vlhkost vzduchu bezprostředního prostorového okolí meteorologické stanice UŽIVATELSKÝ REŽIM NASTAVENÍ Pro vstup do uživatelského režimu nastavení stiskněte a podržte stištěné tlačítko SET po dobu asi čtyř sekund. Každé další stisknutí tlačítka SET vede nyní sekvenčně skrz následující režim nastavení: LCD-kontrast 12-ti nebo 24-hodinový formát indikace Časová zóna ±12 hodin Nastavení času: hodiny Nastavení času: minuty Nastavení kalendáře: rok Nastavení kalendáře: měsíc

11 Nastavení kalendáře: den 11 RCC (Radio Controlled Clock = rádiové hodiny): Zap (On) / Vyp (Off) Formát indikace teploty: C/ F Zobrazovací jednotka tlaku vzduchu: hpa, mmhg nebo inhg Nastavení relativního tlaku vzduchu Nastavení paměťového intervalu pro povětrnostní statistické údaje Není-li v uživatelském režimu nastavení stisknuto žádné tlačítko, potom se automaticky asi po 15 sekundách se navrátí zpět LCD-indikace displeje do normálního režimu indikace. K tomu může být alternativně k potvrzení nastavení a k navrácení do normálního provozního režimu stisknuto kanálové tlačítko (CHANNEL). LCD-kontrast LCD-kontrast může být nastaven podle stupňů intenzity od 1 do 8, přičemž předvolení je stupeň kontrastu 4. Zvolte LCD-kontrast, požadovaný pro příslušné provozní místo, pomocí tlačítka + nebo - a potom pro přepojení do režimu nastavení 12-ti nebo 24-hodinového režimu indikace stiskněte jednou tlačítko SET. 12-ti nebo 24-hodinový formát indikace Předvolení pro indikaci času je 24-hodinový formát. S pomocí tlačítka + nebo - nastavte formát časové indikace dle přání na 12 nebo 24 hodin a stiskněte potom jednou tlačítko SET pro přepojení do režimu nastavení Časová zóna ±12 hodin. Časová zóna ±12 hodin

12 Předvolení časové zóny je 0 hodin. S pomocí tlačítka + nebo - změňte časovou zónu z rádiově řízeného DCF-77 času (středoevropský čas) na vámi požadovanou regionální časovou zónu. Potom jednou stiskněte tlačítko SET pro přepojení do režimu pro manuální nastavení času. Nastavení času: hodiny 12 Pro nastavení požadovaných hodin (bliká pozice hodin) použijte prosím tlačítko + nebo - a potom stiskněte jednou tlačítko SET k přepojení do režimu minut. Nastavení času: minuty Pro nastavení požadovaných minut (bliká pozice minut) použijte prosím tlačítko + nebo - a potom stiskněte jednou tlačítko SET k přepojení do režimu nastavení kalendáře. Nastavení kalendáře: rok Pro nastavení požadovaného roku (bliká pozice roků) použijte prosím tlačítko + nebo - a potom stiskněte jednou tlačítko SET k přepojení do režimu pro nastavení měsíce. Nastavení kalendáře: měsíc Pro nastavení požadovaného měsíce (bliká pozice roků) použijte prosím tlačítko + nebo - a potom stiskněte jednou tlačítko SET k přepojení do režimu pro nastavení dne.

13 Nastavení kalendáře: den 13 Pro nastavení požadovaného dne (bliká pozice dnů) použijte prosím tlačítko + nebo - a potom stiskněte jednou tlačítko SET k přepojení do RCC-zapínacího/vypínacího režimu. RCC (Radio Controlled Clock = rádiové hodiny): Zap (On)/Vyp (Off) RCC-předvolení je Zap (On), meteorologická stanice (přijímač) tak denně automaticky provádí mezi 2:00 hod. a 6:00 hod. pokus příjmu rádiově řízeného DCF- 77 časového signálu. Pokusy příjmu signálu jsou podnikány, i když byl čas a datum manuálně změněn (s výjimkou vypnuté RCC-funkce) a meteorologická stanice opustí uživatelský režim nastavení. Pro volbu RCC-funkce Zap (On) nebo RCC Vyp (Off) použijte prosím tlačítko + nebo - a potom stiskněte jednou tlačítko SET pro přepojení do režimu nastavení formátu indikace teploty. Formát indikace teploty: C/ F Předvolení pro indikaci teploty je formát C. S pomocí tlačítka + nebo - nastavte formát indikace na C nebo F a potom stiskněte jednou tlačítko SET pro přepojení do režimu nastavení pro zobrazovací jednotky tlaku vzduchu.

14 Zobrazovací jednotky tlaku vzduchu: hpa, mmhg nebo inhg 14 Předvolení pro zobrazovací jednotky tlaku vzduchu je hpa (hektopascal). S pomocí tlačítka + nebo - nastavte formát indikace na hpa, mmhg nebo inhg a stiskněte potom jednou tlačítko SET pro přepojení do režimu nastavení pro relativní tlak vzduchu. Nastavení relativního tlaku vzduchu Předvolení relativního tlaku vzduchu je 1013,0 hpa. Pro nastavení požadované relativní hodnoty tlaku vzduchu pro vaší geografickou polohu použijte tlačítko + nebo - (hodnoty mohou být změněny, aby se přizpůsobily vašemu bezprostřednímu okolí). Po nastavení hodnoty tlaku vzduchu stiskněte jednou tlačítko SET, pro přepojení do režimu nastavení pro paměťové intervaly povětrnostních statistických údajů. Další detaily naleznete v popisu relativní indikace tlaku vzduchu v oddíle Používání meteorologické stanice. Nastavení paměťových intervalů pro povětrnostní statistické údaje Předvolení pro paměťové intervaly meteorologické stanice je 1 hodina. Pro změnu nastavení intervalu (bliká indikace intervalu) použijte prosím tlačítko + nebo -. Pro paměťové intervaly jsou možné časové periody 5, 10 a 30 minut, jakož i 1, 3 a 6 hodin. Je-li nastaven paměťový interval, potom stiskněte jednou tlačítko SET pro navrácení do normálního provozního režimu. Je-li nyní dosažen nastavený časový interval, tak bude meteorologická stanice (přijímač) ukládat všechny povětrnostní údaje, spočívající na nastavení intervalu, do povětrnostní statistiky. Myslete prosím na to, že meteorologická stanice přes manuální nastavení intervalových časů disponuje pevnými časy, ve kterých jsou do statistiky ukládány povětrnostní údaje.

15 Následující tabulka ukazuje pro porovnání časy uložení ve srovnání s nastavenými intervalovými časy. Nastavený Paměťové časy povětrnostních statistických údajů intervalový čas 5 minut Ke každé 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 a 50 minutě celé hodiny 10 minut Ke každé 10, 20, 30, 40, 50 a 60 minutě celé hodiny 30 minut Ke každé 30 minutě celé hodiny 1 hodiny Ke každé celé hodině 3 hodiny Příslušně k dennímu času 0:00, 3:00, 6:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00 a 21:00 hod. 6 hodin Příslušně k dennímu času 0:00, 6:00, 12:00 a 18:00 hod UMÍSTĚNÍ A MONTÁŽ PŘÍSTROJOVÝCH DÍLŮ Jak meteorologická stanice (přijímač), tak i senzor(y) může být instalován na každé rovné ploše. K tomu slouží meteorologické stanici snímatelný stolní stojan a senzoru(ům) kombinace stolního stojanu/nástěnného držáku. Pro nástěnnou montáž se na zadní straně meteorologické stanice nachází osa zavěšení, zatímco pro senzor(y) musí být kombinace stolního stojanu/nástěnného držáku montována na stěnu a senzor zasunut do držáku.

16 Před instalací nebo stálou montáží přístrojových dílů (vrtání otvorů, atd.) zajistěte prosím, aby mohly být na požadovaným místě přijímány jak 433 MHz signály senzorů, tak i dálkové řízená DCF-77 časová informace. Nebude-li jeden ze signálů správně přijat a zobrazen na LCD-displeji, potom nepatrně posuňte místo instalace. Jsou-li přijaty všechny signály, může být provedena stálá montáž. Neumísťujte přístroje na místech, na kterých by mohlo přímé sluneční záření nebo déšť vyvolat poškození a způsobit nepřesnou indikaci VÝMĚNA BATERIÍ Pro výměnu baterií následujte prosím pokyny v oddíle základní nastavení a používejte stále jen baterie správné velikosti a doporučeného typu. Jsou-li vyměněny jen baterie určitého senzoru, potom bezprostředně po výměně stiskněte a podržte stisknuté po dobu asi 5 sekund kanálové tlačítko (CHANNEL). Toto slouží k obnovení synchronizace meteorologické stanice (přijímač) na signály senzoru (ů), jelikož v jiném případě nemůže být přijat žádný signál senzoru. Statistické údaje od Senzoru 1 (kanál 1) zůstávají zachovány v meteorologické stanici (přijímač) a jsou po nové synchronizaci dále v nastavených intervalových časech ukládány do paměti. Při výměně baterií meteorologické stanice nastane ovšem kompletní vymazání všech povětrnostních statistických údajů. Pro optimální výkon meteorologické stanice by měly být současně vyměněny baterie všech přístrojových dílů. Prosím podílejte se na aktivní ochraně přírodního prostředí a likvidujte opotřebené baterie a akumulátorové baterie jen u autorizovaných sběrných provozoven. Neházejte baterie nikdy do otevřeného ohně, jelikož toto může vést k explozím a k uvolnění nebezpečných chemikálií a par. 11. SYNCHRONIZACE PŘIJÍMAČE NA SIGNÁL SENZORU Pro případ, že se z nějakého důvodu ztratí signál senzoru, stiskněte a po dobu 5 sekund podržte stisknuté kanálové tlačítko (CHANNEL). Toto slouží obnovené synchronizaci meteorologické stanice (přijímač) pro všechny signály senzoru. Po provedené synchronizaci budou opět přijímány všechny údaje a meteorologická stanice se navrátí zpět k normálnímu provoznímu režimu. 12. ZPĚTNÉ NASTAVENÍ ULOŽENÝCH ÚDAJŮ Pro zpětné nastavení uložených minimálních a maximálních údajů, stiskněte a podržte prosím po dobu asi 3 sekund stisknuté tlačítko MIN/MAX. Touto akcí budou všechny minimální a maximální pokojové a venkovní paměťové údaje znovu nastaveny zpět na aktuální hodnoty.

17 13. ÚDRŽBA A PÉČE 17 Čistěte kryt a displej meteorologické stanice jen s měkkou, lehce navlhčenou textilií. Nepoužívejte žádný rozpouštěcí nebo abrazivní látky. Zajistěte přezkoušením LCD-indikace, aby senzory správně pracovaly a vyměňujte baterie všech přístrojových dílů v pravidelných časových intervalech. Neponořujte žádný z přístrojových dílů do vody. Pokud se výrobek poškodí, nepodnikejte prosím žádné pokusy o opravu. Přineste jej k přezkoušení ke kvalifikovanému odborníkovi. 14. PROBLÉMY A ŘEŠENÍ Problémy: LCD-displej meteorologické stanice (přijímač) nevykazuje Krajně odstíněné materiály mezi přístrojovými díly (silné stěny, ocel, beton, hliníkové izolační folie, atd.) Poruchy způsobené jinými zdroji (např. rádiové přístroje, sluchátka, reproduktory, atd.), které pracují na stejné frekvenci) Ztráta signálu vysílaného senzorem na přijímač Špatný kontrast indikace LCVDdispleje Žádný příjem nebo slabé baterie v senzoru nebo meteorologické stanici Řešení: Zajistěte, aby byly správně vloženy baterie senzoru a indikovány údaje na displeji(ích) senzoru(ů). Zkraťte vzdálenost mezi přijímačem a senzorem(y), až bude přijat signál. Posuňte místa instalace senzorů a/nebo meteorologické stanice (přijímač). Vzdálenost vysílačů činí za optimálních podmínek asi 25 m. Ačkoliv signál může proniknout i takové povrchy nebo objekty, mělo by být zamezeno možným zdrojům rušení. Posuňte místa instalace senzorů a/nebo meteorologické stanice (přijímač). Provoz jiných elektrických přístrojů, pracujících na 433 MHz, může rušit příjem. Taková rušení jsou však většinou přechodně přirozená. Pokud se ve vašem domě nebo v sousedství nacházejí bezdrátová sluchátka, elektronické chůvy nebo jiné přístroje, pracující na 433 MHz, je jejich zapínací doba většinou omezená. Kromě toho může být nastaveno mnoho těchto přístrojů na bezporuchovou frekvenci. Stiskněte a podržte stisknuté kanálové tlačítko (CHANNEL) po dobu asi 5 sekund, pro opětnou synchronizaci na senzor(y). Pokud není dále rozlišen žádný signál, potom vyměňte prosím baterie senzoru a synchronizujte znovu přístroje nebo posuňte senzor(y), dokud nebude přijat signál. Přezkoušejte a/nebo seřiďte nastavení LCD-kontrastu meteorologické stanice. Přezkoušejte indikaci stavu baterií na LCD-displeji přijímače a pokud je zapotřebí, vyměňte baterie.

18 Problémy: Údaje, indikované na LCD-senzoru, se liší od těch údajů na LCD-displeji meteorologické stanice 18 Řešení: Údaje, indikované na LCD-senzoru, nemusí stále souhlasit s údaji LCD-přijímače, jelikož se jedná při prvním o nejnovější měřené údaje, které musí být teprve ještě zaslány na meteorologickou stanici (přijímač), aby se aktualizovaly tamní indikace. 15. TECHNICKÉ ÚDAJE Údaje venkovní oblasti: Vzdálenost vysílání: Max. 25 m při optimálních podmínkách Vysílací frekvence: 433,92 MHz Interval přenosu dat: Asi každých 60 sekund Teplotní rozsah: -29,9 C až +59,9 C (indikace OFL mimo tuto oblast) Teplotní rozlišení: 0,1 C Oblast vlhkosti vzduchu: 20% až 95% (u měřených hodnot nižších nebo vyšších než u této oblasti je indikace - -%) Vlhkost vzduchu rozlišení: 1% Údaje interiéru: Intervaly měření teploty: Asi každých 15 sekund Rozsah teploty: 0 C až +60 C (indikace OFL mimo tuto oblast) Teplotní rozlišení: 0,1 C Intervaly měření vlhkosti vzduchu: Asi každých 20 sekund Rozsah vlhkosti vzduchu: 1% až 99% Vlhkost vzduchu rozlišení: 1% Interval měření tlaku vzduchu: Asi každých 15 sekund Oblast nastavení relativního tlaku 960 až 1040 hpa vzduchu: Tlak vzduchu rozlišení: 0,1 hpa Napájení: Meteorologická stanice (přijímač): Termo/hygro-senzor (vysílač): Životnost baterií všech přístrojů: Rozměry (D x Š x V): Meteorologická stanice: Termo/hygro-senzor: 2x 1,5 V baterie tužkový typ AA, IEC LR6 (doporučeny alkalické baterie) 2x 1,5 V baterie tužkový typ AA, IEC LR6 (doporučeny alkalické baterie) Asi 12 měsíců při použití alkalických baterií 118 mm x 75 mm x 205 mm (vč. stolního stojanu) 75 mm x 55 mm 160 mm (vč. stolního stojanu/nástěnného držáku).

19 R&TTE Directive 1999/5/EG Zkrácený výtah prohlášení o shodě: Tímto prohlašujeme, že toto radiové zařízení splňuje podstatné podmínky směrnice R&TTE 1999/5/EG. 19

Radiově řízená stanice Oracle

Radiově řízená stanice Oracle Radiově řízená stanice Oracle Funkce hodiny řízené signálem DCF-77 nastavení LCD kontrastu (8 úrovní) 12ti nebo 24ti hodinový ukazatel časové pásmo datum venkovní teplota pokojová teplota venkovní vlhkost

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 34

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 34 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 60 34 OBSAH Strana: Úvod... 2 Charakteristické vlastnosti... 2 Základní nastavení... 3 Výměna baterií... 4 LC-displej... 4 RUČNÍ NASTAVENÍ ČASU... 5 Používání meteostanice...

Více

Meteorologická stanice Linear

Meteorologická stanice Linear Meteorologická stanice Linear Funkce časový signál DCF-77 řízený rádiem s možností manuálního nastavení možnost volby (ON/OFF) příjmu časového signálu 12ti/24ti hodinový formát časové pásmo (±12 hodin)

Více

MODE, +, -, HISTORY, CHANNEL, SNOOZE/LIGHT.

MODE, +, -, HISTORY, CHANNEL, SNOOZE/LIGHT. WS 6750 uživatelský manuál meteostanice Prosím, pozorně si přečtěte pokyny k použití, abyste se seznámili s funkcemi a způsoby provozu před použitím jednotky. Technické detaily Šest kláves: MODE, +, -,

Více

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 Obj. č.: 64 02 79 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném provedení se zobrazením času a data na dobře

Více

Meteorologická stanice - GARNI 735

Meteorologická stanice - GARNI 735 Meteorologická stanice - GARNI 735 POPIS Meteorologická stanice s měřením vnitřní a vnější teploty, relativní vlhkosti, barometrického tlaku, rychlosti a směru větru, dešťových srážek a předpovědí počasí

Více

BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE

BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE 6. Specifikace Venkovní data - Dosah v otevřeném prostoru: max. 80 m - Frekvence: 433 MHz - Rozsah teploty: -40 až +60 (při překročení těchto hodnot -/+ označení ---) - Rozlišení: 0.1 - Interval měření

Více

Meteorologická stanice - GARNI 835 Arcus (Garni technology)

Meteorologická stanice - GARNI 835 Arcus (Garni technology) Meteorologická stanice - GARNI 835 Arcus (Garni technology) POPIS Meteorologická stanice s barevným inverzním V.A. displejem s ultra černým pozadím s možností volby nastavení zobrazení až z 256 barev.

Více

BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE

BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE T100 BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE Návod k použití MODEL Č.: WH1285/WH1286 12 1 1. Úvod 1.1 Obsah balení 1.2 Vlastnosti 2. Instalace 2.1 Instalace baterií 2.2 Montáž 2.2.1 Základní jednotka 2.2.2 Dálkový

Více

Meteorologická stanice Meteo Max

Meteorologická stanice Meteo Max Meteorologická stanice Meteo Max Pozn.: Před zprovozněním přístroje si pečlivě přečtěte návod k použití. Funkce venkovní teplota přenášená pomocí bezdrátového vysílače (433MHz) se zobrazením tendence možnost

Více

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

Meteostanice T101 NÁVOD K OBSLUZE. Obsah

Meteostanice T101 NÁVOD K OBSLUZE. Obsah 6 Technické specifikace Senzor: Vzdálenost přenosu ve volném prostoru: 100m max. Frekvence: 433MHz Rozsah teplot: -40 C až +65 C Rozlišení: 0,1 C Interval měření: 48s Krytí: IPX3 Napájení: 2xAAA 1,5V alkalická

Více

Bezdrátová meteorologická stanice Kat. číslo 112.4055

Bezdrátová meteorologická stanice Kat. číslo 112.4055 Bezdrátová meteorologická stanice Kat. číslo 112.4055 Strana 1 z 12 1. Úvod Vaše nová profesionální bezdrátová meteorologická stanice se skládá ze základní stanice s vnitřními snímači pro teplotu v místnosti,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 93 01 11 2 3 Před prvním použitím si prosím přečtěte tento návod k obsluze. OBSAH Strana Obslužná tlačítka a regulátory... 4 Důležité... 4 Pozor... 4 LED-indikace... 4 Vložení

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 03

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 03 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 60 03 OBSAH Strana: 1 Úvod... 2 2 Důležitá, obecně platná upozornění k obsluze dotykové obrazovky:... 3 3 Uvedení do provozu... 3 3.1 Propojení systému... 4 3.2 Proudové

Více

Meteorologická stanice Maxim II BEZDRÁTOVÝ SYSTÉM 868 MHz's

Meteorologická stanice Maxim II BEZDRÁTOVÝ SYSTÉM 868 MHz's Meteorologická stanice Maxim II BEZDRÁTOVÝ SYSTÉM 868 MHz's Návod pro obsluhu ÚVOD: Blahopřejeme k nákupu této meteorologické stanice s bezdrátovým systémem 868MHz pro přenos venkovní teploty a vlhkosti

Více

Meteorologická stanice s vlhkoměrem, bezdrátovým snímačem teploty a rádiem ovládanými hodinami model TE629EL.

Meteorologická stanice s vlhkoměrem, bezdrátovým snímačem teploty a rádiem ovládanými hodinami model TE629EL. Meteorologická stanice s vlhkoměrem, bezdrátovým snímačem teploty a rádiem ovládanými hodinami model TE629EL. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ÚVOD Blahopřejme k zakoupení meteorologické stanice. Balení obsahuje základní

Více

PROFESIONÁLNÍ METEOROLOGICKÁ STANICE OREGON SCIENTIFIC

PROFESIONÁLNÍ METEOROLOGICKÁ STANICE OREGON SCIENTIFIC Roman Gajda, Zahradní 14, 701 00 Ostrava 1, CZECH REPUBLIC tel. : (+ 420) 59 661 12 19 tel.: (+420) 603 18 18 41 e-mail: info@garni-meteo.cz PROFESIONÁLNÍ METEOROLOGICKÁ STANICE OREGON SCIENTIFIC Profesionální

Více

CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE. Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12

CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE. Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12 CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12 1 OBSAH I) POPIS 3 1) OBSAH BALENÍ 3 2) FUNKCE 3 3) VLOŽENÍ BATERIÍ 3 4) POPIS TLAČÍTEK 3 5) NASTAVENÍ BEZDRÁTOVÉHO SPOJENÍ 4 6)

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 73. Obsah Strana. 1. Úvod

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 73. Obsah Strana. 1. Úvod NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Obj. č.: 64 62 73 1. Úvod... 1 2. Součásti teploměru...3 3. Součásti venkovního senzoru... 3 4. Uvedení teploměru do provozu... 4 Vložení baterií do teploměru... 4 Vložení

Více

HHF12. Návod k obsluze anemometru

HHF12. Návod k obsluze anemometru HHF12 Návod k obsluze anemometru ANEMOMETR HHF12 Nový, inovovaný výrobek zajišťuje měření rychlosti větru, chladu a informace o teplotních stavech pro venkovní aplikace. Ovládání přístroje je velmi jednoduché

Více

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Z důvodu možných změn norem a výrobků jsou informace a obrázky uvedené v tomto dokumentu závazné jen tehdy, pokud jsou od nás potvrzeny. Programovatelný

Více

Ukazatel teploty, vlhkosti a předpovědi počasí. Obj.č. : 650235. Návod k použití

Ukazatel teploty, vlhkosti a předpovědi počasí. Obj.č. : 650235. Návod k použití Ukazatel teploty, vlhkosti a předpovědi počasí Obj.č. : 650235 Návod k použití Úvod Gratulujeme Vám k získání přístroje s ukazatelem teploty, vlhkosti a předpovědi počasí. Naše výrobky byly vyvinuty, aby

Více

Meteorologická stanice - VENTUS 831

Meteorologická stanice - VENTUS 831 Meteorologická stanice - VENTUS 831 POPIS Meteorologická stanice zobrazuje čas řízený rádiovým signálem DCF-77, měří barometrický tlak, vnitřní teplotu a relativní vlhkost, pomocí bezdrátových čidel měří

Více

METEOROLOGICKÁ STANICE Návod k obsluze ÚVOD Meteorologická stanice MeteoTronic Vám nabízí profesionální předpověď počasí na aktuální den a tři následující dny. Předpovědi počasí jsou stanovovány meteorology,

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

1. Instalace. Předmluva

1. Instalace. Předmluva Bezdrátová meteorologická stanice AMBIENTE 1. Instalace Předmluva Zakoupili jste si bezdrátovou meteorologickou stanici. Můžete tak sledovat klima v místnosti (teplota/vlhkost), měřit venkovní teplotu

Více

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77 Obj. č.: 64 01 75 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném stříbrném provedení řízené rádiovým časovým signálem DCF-77

Více

Bezdrátová meteorologická stanice Focus Plus

Bezdrátová meteorologická stanice Focus Plus Bezdrátová meteorologická stanice Focus Plus Nastavení: 1. Nejprve do zařízení vložíme baterie. Všechny části LCD se na krátkou dobu rozsvítí. Následuje automatické nastavení vnitřních údajů na displeji

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

Návod k použití Bezdrátový více-zónový digitální teploměr IC-91655. Verze 2007

Návod k použití Bezdrátový více-zónový digitální teploměr IC-91655. Verze 2007 Návod k použití Bezdrátový více-zónový digitální teploměr IC-91655 Verze 2007 BEZDRÁTOVÝ SENZOR ZÁKLADNOVÁ STANICE VLASTNOSTI A TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZÁKLADNOVÁ STANICE Měření vnitřní i venkovní teploty

Více

Bezdrátová meteostanice WS 1600. Obj. č.: 64 61 88

Bezdrátová meteostanice WS 1600. Obj. č.: 64 61 88 Bezdrátová meteostanice WS 1600 Obj. č.: 64 61 88 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WS 1600. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

Meteorologická stanice - VENTUS 155A

Meteorologická stanice - VENTUS 155A Meteorologická stanice - VENTUS 155A POPIS - displej o velikosti 104 x 70 mm - celkové rozměry (v x š x h) 194 x 117 x 27 mm bez stojánku - možnost krátkodobého 10 s osvětlení displeje při napájení na

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátová (rádiová) meteorologická stanice WS 7208 (433 MHz) Obj. č.: 64 01 30

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátová (rádiová) meteorologická stanice WS 7208 (433 MHz) Obj. č.: 64 01 30 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátová (rádiová) meteorologická stanice WS 7208 (433 MHz) Obj. č.: 64 01 30 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti Součásti 2.1 Základní stanice (přijímač) Bezdrátová meteostanice WD 4008 Obj. č.: 67 24 23 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WD 4008. Tento návod k obsluze

Více

Meteorologická stanice RAR 501. Obj. č.: 67 25 55

Meteorologická stanice RAR 501. Obj. č.: 67 25 55 Meteorologická stanice RAR 501 Úvod Obj. č. 67 25 55 Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru a za nákup naší malé moderní meteorologické stanice s grafickou předpovědí počasí, kterou dodáváme se třemi

Více

1. Technické údaje. 2. Instalace NÁVOD K POUŽITÍ. Chronis Smart RTS. Programovatelné spínací hodiny s rádiovým přenosem povelu

1. Technické údaje. 2. Instalace NÁVOD K POUŽITÍ. Chronis Smart RTS. Programovatelné spínací hodiny s rádiovým přenosem povelu Programovatelné spínací hodiny s rádiovým přenosem povelu Chronis Smart RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností zařízení, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. V

Více

Uživatelský manuál Meteorologická stanice TECHNOLINE WS-2300

Uživatelský manuál Meteorologická stanice TECHNOLINE WS-2300 Uživatelský manuál Meteorologická stanice TECHNOLINE WS-2300 Obsah Obsah... 1 Úvodní upozornění:... 2 Požadavky na hardware PC:... 2 Obsah balení:... 2 Nastavení:... 2 Zapojení:... 2 Popis obrazovky:...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 60 39

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 60 39 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 60 39 Jakmile se ráno probudíte, získáte okamžitě nejdůležitější informace o čase, teplotě nebo o počasí. A na stěně či na stropě Vaší ložnice uvidíte, která hodina udeřila.

Více

Návod k obsluze. testo 610

Návod k obsluze. testo 610 Návod k obsluze testo 610 2 Krátký návod na testo 610 3 Krátký návod na testo 610 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vlhkostní a teplotní senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana)

Více

Návod k obsluze. testo 511

Návod k obsluze. testo 511 Návod k obsluze testo 511 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření tlaku 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro

Více

PHV 133012/ PHV 133014. Uživatelský manuál

PHV 133012/ PHV 133014. Uživatelský manuál PHV 133012/ PHV 133014 Uživatelský manuál Děkujeme vám za zakoupení digitálního Brinno kukátka PHV1330! Brinno kukátko využívá pro zobrazení LCD panel, který je umístěný na vašich dveřích. Ukazuje jasný

Více

Návod k obsluze. testo 510

Návod k obsluze. testo 510 Návod k obsluze testo 510 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření diferenčního tlaku 3 Displej 4 Tlačítka

Více

Návod k použití pro Nerezovou váhu

Návod k použití pro Nerezovou váhu Návod k použití pro Nerezovou váhu Katalogové číslo: 110093 Účel použití Váha Soehnle Professional 9203 je koncipována k vážení zboží. Tato váha je v rámci EU určena k používání bez povinného cejchování.

Více

2. Bezpečnostní předpisy. 1. Úvod + účel použití přístroje a rozsah dodávky. 3. Vložení / výměna baterie. Rozsah dodávky.

2. Bezpečnostní předpisy. 1. Úvod + účel použití přístroje a rozsah dodávky. 3. Vložení / výměna baterie. Rozsah dodávky. Kapesní multifunkční přístroj s hodinami, vlhkoměrem, výškoměrem, barometrem a s spředpovědí počasí Obj. č.: 67 14 98 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto kapesního multifunkčního

Více

PROFI RADIOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE MODEL: WMR 112 / WMR 112 U

PROFI RADIOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE MODEL: WMR 112 / WMR 112 U NÁVOD K OBSLUZE Verze UK PROFI RADIOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE MODEL: WMR 112 / WMR 112 U Obj. č.: 12 00 92 OBSAH: 2 Str. Úvod... 2 Standardní verze... 3 Instalace... 3 Anemometr (větroměr)... 4 Termo-hygrometr...

Více

Bezdrátová meteorologická stanice RF-104 NÁVOD K POUŽITÍ

Bezdrátová meteorologická stanice RF-104 NÁVOD K POUŽITÍ BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE RF-104 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití I. VLASTNOSTI 3 II. POPIS VÝROBKU 3 III. OVLÁDÁNÍ 5 1. INSTALACE BATERIÍ 5 2. FUNKCE 5 A. ZÁKLADNÍ FUNKCE 5 B. RÁDIEM OVLÁDANÉ

Více

Návod k obsluze. testo 540

Návod k obsluze. testo 540 Návod k obsluze testo 540 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií (zadní strana)

Více

NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo:

NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: 64 60 79 Tato meteorologická stanice Vám zprostředkuje důležité informace, které se týkají počasí: Zobrazení pokojové a venkovní teploty včetně naměřených minimálních a

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WS 1790. Prohlášení o shodě

NÁVOD K POUŽITÍ WS 1790. Prohlášení o shodě Prohlášení o shodě Rádiové zařízení s ustanovenými nařízeními vlády č. 426/2000 Sb., kterými se stanoví technické požadavky na rádiová a na telekomunikační koncová zařízení. Dovozce: HP TRONIC Zlín spol.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Senzor měření venkovní (pokojové) teploty s přenosem v rádiovém pásmu 433 MHz pro meteorologické stanice a jiná zařízení

NÁVOD K OBSLUZE. Senzor měření venkovní (pokojové) teploty s přenosem v rádiovém pásmu 433 MHz pro meteorologické stanice a jiná zařízení NÁVOD K OBSLUZE Senzor měření venkovní (pokojové) teploty s přenosem v rádiovém pásmu 433 MHz pro meteorologické stanice a jiná zařízení Obj. č.: 12 04 43 Univerzálně použitelný senzor měření venkovní

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54 Tento budík řízený rádiovým časovým signálem DCF-77 Vás probudí na sekundu přesně a zobrazí Vám kromě času ještě datum a aktuální měsíční fázi. Pomocí posuvného přepínače

Více

NÁVOD K OBSLUZE SUNSET METEOROLOGICKÁ STANICE. Obj. č.: OBSAH: Str.

NÁVOD K OBSLUZE SUNSET METEOROLOGICKÁ STANICE. Obj. č.: OBSAH: Str. NÁVOD K OBSLUZE SUNSET METEOROLOGICKÁ STANICE Obj. č.: 67 09 24 OBSAH: Str. ÚVOD... 2 CHARAKTERISTICKÉ VLASTNOSTI... 2 UVEDENÍ DO PROVOZU... 3 METEOROLOGICKÁ STANICE: VLOŽENÍ A VÝMĚNA BATERIÍ... 4 VYSÍLAČ

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Meteorologická stanice. Obj. č.: OBSAH: Str.

NÁVOD K OBSLUZE. Meteorologická stanice. Obj. č.: OBSAH: Str. NÁVOD K OBSLUZE Meteorologická stanice Obj. č.: 65 02 83 OBSAH: Str. Úvod... 2 Charakteristické vlastnosti... 2 Uvedení do provozu... 3 Základní nastavení... 3 Vložení a výměna baterií v meteorologické

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19 NÁVOD K OBSLUZE 0197 Obj. č.: 84 01 19 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

Meteostanice typ

Meteostanice typ Meteostanice typ 30.3015 Návod pro obsluhu ÚVOD: Blahopřejeme k zakoupení profesionální meteostanice TFA 30.3015, která poskytuje pokročilé zaznamenávání údajů a analýzu dat s možností měření až pěti venkovních

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 02 49 1. ÚVOD 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Proto na to dbejte, i když tento

Více

BT010. Návod k použití Bezdrátový termostat.

BT010. Návod k použití Bezdrátový termostat. BT010 Návod k použití Bezdrátový termostat www.elbock.cz Montáž a výměna baterií A B - + AA AA Odklopte přední kryt vysílače. Vložte alkalické baterie 2 x 1.5 V AA. Pokud na vysílači bliká LED 3 x za 8

Více

/CZ/ Meteostanice EWS-820, bílá obj. č. 123128

/CZ/ Meteostanice EWS-820, bílá obj. č. 123128 Ovládací prvky a indikace A Základna 1 Den 2 Měsíc 3 Den v týdnu 4 Čas 5 Symbol radiového spojení 6 Symbol alarmu 7 Symbol baterie (základna) 8 Trend vývoje teploty v místnosti 9 Teplota v místnosti 10

Více

BEZDRÁTOVÉ DIGITÁLNÍ ÈIDLO VLHKOSTI

BEZDRÁTOVÉ DIGITÁLNÍ ÈIDLO VLHKOSTI WS350 BEZDRÁTOVÉ DIGITÁLNÍ ÈIDLO VLHKOSTI VYSÍLAÈ K PØIJÍMAÈÙM ØADY WS3xx Bezdrátové digitální čidlo vlhkosti je vhodné do míst, kde je nutné udržovat stálou vlhkost vzduchu (např. sklady). WS350 je vysílač,

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 02 49 1. ÚVOD 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Proto na to dbejte, i když tento

Více

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44 www.regulus.cz TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 CZ TP44 1. Popis Digitální termostat je vhodný k řízení teploty v obývacím pokoji a velmi snadno se ovládá. Umožňuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 16 35 1. Úvod + účel použití detektoru Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho speciálního detektoru vlhkosti. Tento přístroj slouží ke zjišťování vlhkosti

Více

Meteorologická stanice BAR800. Obj. č.:

Meteorologická stanice BAR800. Obj. č.: Meteorologická stanice BAR800 Obj. č. 67 22 40 Obsah Strana Úvod...1 Zobrazení na displeji meteorologické stanice (přední strana)...3 Součásti a ovládací tlačítka meteorologické stanice (zadní strana)...4

Více

Uživatelský manuál. Digitální fotorámeček. Varování:

Uživatelský manuál. Digitální fotorámeček. Varování: Uživatelský manuál Varování: Prosím, vypněte při vkládání a vyjímání paměťové karty, abyste předešli poškození jednotky nebo karty. Bezpečnostní opatření 1) Nevystavujte přístroj do vody. 2) Vypněte před

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Profesionální meteorologická stanice. Obj. č.: 12 08 30

NÁVOD K OBSLUZE. Profesionální meteorologická stanice. Obj. č.: 12 08 30 NÁVOD K OBSLUZE Profesionální meteorologická stanice Obj. č.: 12 08 30 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

PROSTOROVÝ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT

PROSTOROVÝ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT PROSTOROVÝ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT PRO VŠECHNY TYPY VYTÁPĚNÍ 4 TEPLOTNÍ ZMĚNY NA DEN NEZÁMRZOVÁ TELOTA 5 C PT11 NOVÝ DESIGN - JEDNODUCHÉ OVLÁDÁNÍ - SNADNÁ MONTÁ MONTÁŽ A UMÍSTĚNÍ Termostat instalujte na vhodné

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO DÁLKOVÝ OVLADAČ 8 ON OFF SMART FEEL Děkujeme Vám za zakoupení klimatizace od firmy Hisense. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte instrukce uvedené v uživatelském a instalačním

Více

Návod k obsluze. testo 410-2

Návod k obsluze. testo 410-2 Návod k obsluze testo 410-2 2 Krátký návod na testo 410-2 3 Krátký návod na testo 410-2 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vrtulková sonda 3 Vlhkostní a teplotní senzor 4 Displej 5 Tlačítka 6 Pouzdro

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE SOLID TE 72 S BAREVNÝM DISPLEJEM

BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE SOLID TE 72 S BAREVNÝM DISPLEJEM BEZDRÁTOVÁ METEOROLOGICKÁ STANICE SOLID TE 72 S BAREVNÝM DISPLEJEM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení této meteorologické stanice Solid TE72 s barevným displejem, která patří

Více

Meteorologická stanice RH 7 Charakteristika

Meteorologická stanice RH 7 Charakteristika Meteorologická stanice RH 7 Charakteristika - Meteorologická stanice: Přístroj sbírá data o atmosférickém tlaku a předpovídá počasí každou hodinu. Předpověď je na displeji zobrazena graficky slunečno,

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm

LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm 10.05-V04-0400 LASEROVÁ VODOVÁHA 400MM Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku značky PROTECO. TECHNICKÉ PARAMETRY Typ 10.05-V04-0400 Třída laseru II. Výkon laseru 1

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF Bezdrátový pokojový termostat Flame RF Pokojový termostat Flame RF slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného režimu. Zvyšuje tak teplotní komfort místnosti

Více

Ovládací prvky a indikace

Ovládací prvky a indikace Ovládací prvky a indikace A Základna 1. venkovní teplota 2. symbol baterie 3. teplota v místnosti 4. čas 5. letní čas 6. symbol příjmu rádiového signálu 7. tlačítko = zvyšování nastavované hodnoty / střídání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 88 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 61 88 Tato stanice Vám podá informace o aktuální rychlosti a směru větru, o množství srážek, o tlaku vzduchu, na svém displeji Vám zobrazí venkovní teplotu a relativní vlhkost

Více

Vlastnosti. Meteostanice

Vlastnosti. Meteostanice Bezdrátová meteostanice Square Plus Obj. č.: 67 27 55 Vlastnosti 24-hodinový formátu zobrazení času (zobrazení sekund po jednom stisknutí tlačítka SUN) Zobrazení kalendáře den v týdnu, datum, měsíc (rok

Více

Návod k obsluze. testo 606-1

Návod k obsluze. testo 606-1 Návod k obsluze testo 606-1 Krátký návod na testo 606-1 3 Krátký návod na testo 606-1 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Měřicí elektrody 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana) 6 Kontakty

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 46. Obsah

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 46. Obsah Obsah NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 62 46 Strana 1. Úvod...2 2. Rozsah dodávky...2 3. Účel použití meteorologické stanice...2 4. Bezpečnostní předpisy...2 Manipulace s bateriemi (akumulátory)...3 5. Základní

Více

Bezdrátová meteorologická stanice s USB WMRS200. Obj. č.: 67 22 43

Bezdrátová meteorologická stanice s USB WMRS200. Obj. č.: 67 22 43 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení meteorologické stanice a jejího příslušenství do provozu a k jejich obsluze. Jestliže tento výrobek předáte nebo prodáte jiným

Více

GREISINGER electronic GmbH D Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26

GREISINGER electronic GmbH D Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26 H55.0.21.6B-01 Návod k obsluze pro přesný barometr od verze 1.0 GPB 3300 GREISINGER electronic GmbH D - 93128 Regenstauf, Hans-Sachs-Straße 26 H55.0.21.6B-01 návod k obsluze GPB 3300 strana 2 z 8 Obsah

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 65 02 25 Tato meteorologická stanice Vám zobrazí na přehledném displeji z tekutých krystalů (LCD) následující informace: Zobrazení pokojové a venkovní teploty, pokojové a venkovní

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Telestart T100 HTM Česky 2 D Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Vážená zákaznice společnosti Webasto, vážený zákazníku společnosti Webasto, těší nás, že jste se rozhodli pro tento produkt společnosti

Více

Bezdrátová meteorologická stanice. Obj. č.: Obsah Strana. 1. Úvod

Bezdrátová meteorologická stanice. Obj. č.: Obsah Strana. 1. Úvod Bezdrátová meteorologická stanice Obj. č.: 67 21 95 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup naší bezdrátové inteligentní meteorologické stanice s hodinami řízenými rádiovým časovým

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj.č. 481 39 09. Úvod (účel použití meteorologické stanice)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj.č. 481 39 09. Úvod (účel použití meteorologické stanice) NÁVOD K OBSLUZE Obj.č. 481 39 09 Nastavení (posunutí) časového pásma...9 Ruční nastavení času...9 Ruční nastavení kalendáře (data)...10 Zapnutí nebo vypnutí příjmu časového rádiového signálu DCF-77...10

Více

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BPT710 PRO OVLÁDÁNÍ TOPNÝCH ZAØÍZENÍ Komfortní ovládání pro: přímotopy podlahové topení sálavé panely, infrapanely plynové a elektrické kotle (pouze s přijímačem BPT002)

Více

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC Návod na montáž a údržbu BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC CZ verze 1.0 Obsah 1. Instalace 1.1. Seznam dílů 1.2. Displej a LED 1.3. Umístění 1.4. Elektrické zapojení 2. První spuštění 3. Funkce 3.1. Nastavení

Více

Otáčkoměr MS6208B R298B

Otáčkoměr MS6208B R298B Otáčkoměr MS6208B R298B Návod k použití 1 MS6208B je bezkontaktní otáčkoměr se stabilním provedením, vysokou spolehlivostí a vysokou bezpečností. Jádrem přístroje je vysokorychlostní integrovaný obvod.

Více

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 strana č. 1 Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 Měřicí přístroj TA888 je určen k měření rychlosti proudění vzduchu a teploty. Velký, lehce čitelný LCD displej obsahuje dva velké zobrazovače a

Více

Návod k obsluze. testo 606-2

Návod k obsluze. testo 606-2 Návod k obsluze testo 606-2 2 Krátký návod na testo 606-2 3 Krátký návod na testo 606-2 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Měřicí elektrody 3 Teplotní a vlhkostní senzor 4 Displej 5 Tlačítka 6 Pouzdro

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Přenosné rádio. Mini Boy 62

Přenosné rádio. Mini Boy 62 Přenosné rádio Mini Boy 62 CZ-GRR2000 PŘENOSNÉ RÁDIO MINI BOY 62 1. Anténa 2. LOCK ON/OFF - Zamknutí tlačítek 3. Konektor pro sluchátka 4. UBS ON/OFF zapnutí/vypnutí funkce zesilovače basů 5. Tlačítka

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Návod k použití. Ovládací prvky a indikace A Základna 1. Čas 2. Teplota v místnosti 3. Den v týdnu + datum + kalendářní měsíc symbol

Návod k použití. Ovládací prvky a indikace A Základna 1. Čas 2. Teplota v místnosti 3. Den v týdnu + datum + kalendářní měsíc symbol A B 1 3 17 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 19 18 20 21 14 15 16 Návod k použití Ovládací prvky a indikace A Základna 1. Čas 2. Teplota v místnosti 3. Den v týdnu + datum + kalendářní měsíc symbol rádia signál

Více

Návod k obsluze. testo 606-1

Návod k obsluze. testo 606-1 Návod k obsluze testo 606-1 2 Krátký návod na testo 606-1 3 Krátký návod na testo 606-1 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Měřicí elektrody 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana) 6 Kontakty

Více