Implementace IOP Zkušenosti z auditů. Červená nad Vltavou, květen 2012 Simona Székelyová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Implementace IOP Zkušenosti z auditů. Červená nad Vltavou, květen 2012 Simona Székelyová"

Transkript

1 Implementace IOP Zkušenosti z auditů Červená nad Vltavou, květen 2012 Simona Székelyová

2 OIAP MMR Útvar v přímé podřízenosti ministra pro místní rozvoj Člení se na: - oddělení interního auditu, - oddělení pověřeného auditního subjektu. Činnost Odboru interního auditu a pověřeného auditního subjektu (OIAP): - výkon interního auditu podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole, - zabezpečení funkce pověřeného subjektu Auditního orgánu - Centrální harmonizační jednotky MF ČR pro IOP a OPTP, - výkon kontaktního bodu sítě AFCOS (Anti-Fraud Coordination Structure-Síť pro boj proti podvodům a zneužívání prostředků EU).

3 OIA MMR počet auditorů v oddělení k 1/4/ interních auditorů - 1 pracovník sítě AFCOS vykonává funkci IA v souladu se ZFK posuzuje správnost fungování vnitřních řídících a kontrolních mechanismů navrhuje systematický a metodický přístup k hodnocení a zlepšování vnitřního řídícího a kontrolního systému provádí konzultační a poradenskou činnost zajišťuje výkon kontaktního bodu sítě AFCOS

4 OPAS MMR počet auditorů v OPAS k 1/4/ auditorů PAS (IOP 10 auditorů, OPTP 2 auditoři) je odpovědný auditnímu orgánu (CHJ MF ČR) za činnosti (audity), které jsou na PAS delegovány, z hlediska organizační struktury je odpovědný ministru pro místní rozvoj, provádí: audity za účelem ověření účinného fungování řídících a kontrolních systémů stanovených operačních programů audity operací na vybraném vzorku pro ověření vykázaných výdajů provádí auditní činnost v souladu se Zásadami pro činnost AO a PASů vydanými UV ze dne 11. července 2007 č. 760 a dalšími relevantními právními předpisy a metodickými pomůckami AO

5 Implementace IOP Řídící orgán Na základě usnesení vlády č. 175/2006 ze dne se řídícím orgánem IOP stalo Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Výkonem funkce řídícího orgánu se rozhodnutím ministra pro místní rozvoj č. 184/2007 stal Odbor řídícího operačního programu, v jehož odpovědnosti je implementace daného programu. Činnost řídícího orgánu IOP musí být v souladu s článkem 60 nařízení č. 1083/2006, který odpovídá za řízení a provádění daného operačního programu. V jeho odpovědnosti je především zajištění, že projekty určené ke spolufinancování z rozpočtu EU jsou vybírány na základě určených kritérií a v souladu s národními předpisy a předpisy ES (nastavení a kontrola systému). Zároveň ověřuje skutečně vynaložené výdaje na operace, které příjemci vykážou (kontrola operací). Dále předkládá platebnímu orgánu podklady pro certifikaci. Vypracovává výroční a závěrečné zprávy o implementaci, které předkládá Evropské komisi. V rámci operačního programu zajišťuje formou hlášení evidenci nesrovnalostí pro Evropský úřad pro potírání podvodných jednání (dále jen OLAF ).

6 Implementace IOP - ZS V průběhu roku 2008 prostřednictvím veřejnoprávních dohod byla převážná část činností souvisejících s administracemi projektů delegována ze strany MMR ČR na zprostředkující subjekty, kterými jsou: Ministerstvo vnitra, Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo kultury, Centrum pro regionální rozvoj. Mezi delegované činnosti patří příjem žádostí a jejich evidence, kontrola formálních náležitostí a přijatelnosti, hodnocení projektů, monitoring realizace, veřejnosprávní kontroly, administrace žádostí o platbu, šetření podezření na nesrovnalost a zajištění publicity IOP.

7 Implementace IOP - PCO Dalším subjektem implementace je Platební a certifikační orgán, jehož funkci zastává odbor Národní fond Ministerstva financí. Jeho úkolem je spravovat prostředky z rozpočtu EU, vést systém finančního výkaznictví a vracet neoprávněně vyplacené výdaje Evropské komisi. Metodicky za proces kontrol a hodnocení odpovídá ministerstvo financí.

8 Implementace IOP - AO Za výkon auditu je odpovědný Auditní orgán - Centrální harmonizační jednotka Ministerstva financí, který zajišťuje provádění auditů systému a operací. Své výsledky předkládá Evropské komisi. V jeho kompetenci je určení pověřených auditních subjektů, které audity vykonávají. V rámci IOP se pověřeným auditním subjektem stalo oddělení pověřeného auditního subjektu Ministerstva pro místní rozvoj. Do implementační struktury se zahrnuje i Monitorovací výbor IOP, který si zřizuje členský stát. Povinností výboru je dohlížet na realizaci IOP. Na svých zasedáních za účasti zástupců z Evropské komise hodnotí naplnění cílů IOP, posuzuje a schvaluje výroční a závěrečné zprávy.

9 Auditní orgán MF Pověřený auditní subjekt MMR Monitorovací výbor MMR Národní orgán pro koordinaci MMR Národní fond MF Řídící orgán OŘOP MMR ZS Centrum pro regionální rozvoj Odbor cestovního ruchu MMR ZS Ministerstvo vnitra Odbor rozpočtu MMR ZS Ministerstvo kultury Odbor účetnictví a finančních služeb MMR ZS Ministerstvo zdravotnictví Odbor správy monitorovacího systému MMR ZS Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor podpory bydlení MMR Odbor územního plánování MMR

10 Výkon auditů operací PAS probíhá dle 13a ZFK a dle ZSK: a) Výběr vzorku MF AO b) Oznamovací dopis c) Předáním pověření zahájení auditu u příjemce d) Auditní šetření e) Návrh zprávy projednání, seznámení s obsahem zprávy f) Stanovisko auditované osoby a jeho zapracování g) Vypracování závěrečné zprávy a zaslání auditované osobě h) Projednání zprávy s vedoucím orgánu veřejné správy audit ukončen i) Odeslání zprávy via ISAO na AO MF a ŘO j) Monitoring řešení nesrovnalosti k) Monitoring přijímání nápravných opatření l) Po vypořádání nápravných opatření audit uzavřen Nesrovnalosti řeší a je za ně odpovědný ŘO.

11 Rizikové oblasti obecně veřejné zakázky diskriminační požadavky na prokázání ekonomické a finanční a technické kvalifikace, zakázky zadávány v bloku (velké finanční objemy) netransparentní průběh VZ, nedoloženy některé dokumenty v rámci procesu zadávání VZ, na základě kterých by bylo možno posoudit naplnění pravidel pro zadávání veřejné zakázky u aktivit v rámci výdajů nárokovaných k proplacení nebyly doloženy relevantní dokumenty prokazující jejich skutečné provedení, jejich rozsah a jednoznačný vztah k projektu

12 Rizikové oblasti obecně Archivace v archivačním a skartačním řádu nezohledněn požadavek vyplývající z nařízení Účetnictví neprovedená inventarizace majetku neoddělená účetní evidence (především mzdy) Příjmy projektu nezohlednění příjmů v rámci projektu Veřejná podpora nedovolená veřejná podpora

13 Nesprávné stanovení pořizovací ceny dlouhodobého majetku Příjemce neoprávněně navýšil cenu pořízení dlouhodobého majetku o částku na zaškolení pracovníků. V případě, že takto stanovená pořizovací cena bude určena jako základ pro odepisování, hrozí riziko zkreslení předmětu účetnictví (nedodržení věrného a poctivého obrazu účetnictví) a nadhodnocení pořizovací ceny dlouhodobého majetku pro odepisování. Správný postup podle názoru auditorů: Auditovaný subjekt měl oceňovat dlouhodobý majetek v souladu s vyhláškou č. 505/2002 Sb., po novelizaci dle vyhlášky č. 410/2009 Sb.

14 Nedostatečná transparentnost při zadávání veřejných zakázek Hodnotící kritéria byla v zadávací dokumentaci nastavena následujícím způsobem: - kvalita a úplnost navrhovaného řešení - výše nabídkové ceny - délka záruky bez detailního členění procentuálního nebo poměrného zastoupení jednotlivých kritérií ve vztahu k celkovému posouzení vhodnosti uchazeče. Zadávací dokumentace dále neobsahovala postup a rozsah hodnocení jednotlivých kritérií. Postup zadavatele byl netransparentní vůči potenciálním uchazečům, protože případní zájemci nebyli seznámeni s podmínkami, rozsahem a způsobem hodnocení jejich nabídek. Uchazečům tak nebyl poskytnut dostatečný prostor pro zpracování konkurenční nabídky dle požadavků zadavatele. Na základě výše uvedeného dospěli auditoři k závěru, že v průběhu hodnocení nabídek zadavatel nedodržel ustanovení 6 ZVZ a nezajistil tak transparentní, objektivní a nediskriminační podmínky pro všechny uchazeče. Správný postup podle názoru auditorů: sestavit podmínky pro hodnocení nabídek i v rámci režimu zakázek malého rozsahu dle ustanovení 6 ZVZ a umožnit tak všem potenciálním uchazečům rovné podmínky pro předkládání konkurenčních a soutěžních nabídek.

15 Nesplnění podmínky v oblasti doložení referencí nesplnění kvalifikačních kritérii. Uchazeč nedoložil dobu plnění referencí v dostatečném rozsahu. Z poskytnutých referencí není možné vyhodnotit naplnění kritérií dle zadávací dokumentace. V zadávací dokumentaci je např. uvedeno, že reference nesmí být starší než 3 roky a je přesně stanoveno, že reference má obsahovat tyto údaje: objednatel, doba plnění, druh a rozsah zakázky. Nabídka společnosti XY, s.r.o. nesplnila podmínky v oblasti doložení referencí, uchazeč nedoložil dobu plnění referencí v dostatečném rozsahu. Správný postup podle názoru auditorů: Dle názoru auditorů tak měla být nabídka společnosti XY s.r.o. vyřazena z procesu hodnocení z důvodu nenaplnění kvalifikačních kritérií dle zadávací dokumentace.

16 Nedostatečná úprava způsobu archivace dokladů Spisový a skartační řád organizace neobsahuje informaci o archivaci všech relevantních dokumentů týkajících se projektů do konce roku Nedostatek v úpravě uchovávaní předmětných dokumentů v souladu s požadavky legislativy EU může vést k riziku neschopnosti prokázat oprávněným kontrolním orgánům způsobilost výdajů v delším časovém horizontu. Správný postup podle názoru auditorů: aktualizace spisového a skartačního řádu organizace dle informací uvedených v Podmínkách Rozhodnutí o poskytnutí dotace a dle platné legislativy EU.

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK Počet stran: 10

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK Počet stran: 10 ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK 2009 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 6. ÚNOR A 2009 Osobní náklady na pracovníky, kteří se podíleli na činnostech souvisejících s tímto

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU PLÁN INTERNÍHO AUDITU PRO ROK 2013 A STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU PRO OBDOBÍ 2013-2015 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. LEDNA 2013 Počet stran: Č. j.: RRSZ 1069/2013 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Interní

Více

Audity finančních prostředků poskytovaných EU. Mgr. Vendula Kožíšková Magistrát hlavního města Prahy

Audity finančních prostředků poskytovaných EU. Mgr. Vendula Kožíšková Magistrát hlavního města Prahy Audity finančních prostředků poskytovaných EU Mgr. Vendula Kožíšková Magistrát hlavního města Prahy Hlavní město Praha Řídící orgán pro dva operační programy Operační program Praha Konkurenceschopnost

Více

Příloha č. 4 Souhrnný popis systému řízení a kontroly

Příloha č. 4 Souhrnný popis systému řízení a kontroly Příloha č. 4 Souhrnný popis systému řízení a kontroly Popis jednotlivých subjektů zapojených do řídicího a kontrolního systému OP Rybářství 2014 2020. Procesy a postupy pro řízení a implementaci OP Rybářství

Více

Zvyšování odpovědnosti v rozhodovacím procesu při zadávání veřejných zakázek. PhDr. Tomáš Vyhnánek Ministerstvo financí České republiky

Zvyšování odpovědnosti v rozhodovacím procesu při zadávání veřejných zakázek. PhDr. Tomáš Vyhnánek Ministerstvo financí České republiky Zvyšování odpovědnosti v rozhodovacím procesu při zadávání veřejných zakázek PhDr. Tomáš Vyhnánek Ministerstvo financí České republiky Detekce podvodného jednání Ministerstvo financí není detektivem ani

Více

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK Počet stran: 10 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1.

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK Počet stran: 10 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK 2010 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. ÚNOR A 2010 Osobní náklady na pracovníky, kteří se podíleli na činnostech souvisejících s tímto

Více

Informační seminář MŽP - programy přeshraniční, meziregionální a nadnárodní spolupráce INTERREG

Informační seminář MŽP - programy přeshraniční, meziregionální a nadnárodní spolupráce INTERREG Informační seminář MŽP - programy přeshraniční, meziregionální a nadnárodní spolupráce INTERREG 2014-2020 Role Centra pro regionální rozvoj České republiky v programech INTERREG Tomáš Balcar, 1. března

Více

Audit? Audit! RNDr. Hana Žufanová

Audit? Audit! RNDr. Hana Žufanová Audit? Audit! RNDr. Hana Žufanová Audit (z lat. auditus, slyšení) znamená úřední přezkoumání a zhodnocení dokumentů, zejména účtů, nezávislou osobou. Účelem je zjistit, zda doklady podávají platné a spolehlivé

Více

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - nejčastější chyby při realizaci projektů Ing. Jarmila Svobodová Osnova prezentace Integrovaný operační program a CRR Nejčastější chyby v žádostech/ projektech

Více

Kontrola veřejné podpory v rámci auditů prováděných u projektů spolufinancovaných z finančních prostředků EU

Kontrola veřejné podpory v rámci auditů prováděných u projektů spolufinancovaných z finančních prostředků EU Kontrola veřejné podpory v rámci auditů prováděných u projektů spolufinancovaných z finančních prostředků EU Stanislav Bureš ředitel odboru 52 Auditní orgán MF BRNO, 18. 5. 2016 Obsah: 1. Role MF 2. Úloha

Více

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR -

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - nejčastější chyby při realizaci projektů Ing. Jana Břicháčková Osnova prezentace Integrovaný operační program a CRR Nejčastější chyby v žádostech/ projektech

Více

Veřejné zakázky spolufinancované z prostředků EU. Odpovědnost kontrolorů

Veřejné zakázky spolufinancované z prostředků EU. Odpovědnost kontrolorů Veřejné zakázky spolufinancované z prostředků EU Odpovědnost kontrolorů Ing. Petr Uhříček Ředitel Agentury projektového a dotačního managementu Karlovarského kraje Centrum technického vzdělávání Ostrov

Více

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK 2011 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. LEDNA 2011 Osobní náklady na pracovníky, kteří se podíleli na činnostech souvisejících s tímto dokumentem, jsou spolufinancovány Evropskou unií (Evropským

Více

Proces certifikace výdajů. Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR

Proces certifikace výdajů. Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR Proces certifikace výdajů Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR Obsah 1. Systém implementace v ČR, legislativa 2. Úloha Ministerstva financí ČR 3. Informační systémy při správě

Více

Nesrovnalosti a jejich řešení

Nesrovnalosti a jejich řešení Vzdělávací seminář Audit při realizaci projektu I. Název projektu: Metodická podpora a vzdělávání realizátorů projektů standardizace procesů v oblasti projektového řízení na MV ČR a v jím řízených organizacích

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 22. 6. 2016 bod programu: 7 Věc: Veřejnoprávní smlouva o výkonu některých úkolů řídicího orgánu zprostředkujícím subjektem v rámci implementace Integrovaného

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 1.3 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 19 PŘÍLOHA Č. 4 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE PLATNOST OD 11. 5. 2016

Více

Rizikové oblasti z pohledu Auditního orgánu. Auditní orgán MINISTERSTVO FINANCÍ. Mgr. Stanislav Bureš

Rizikové oblasti z pohledu Auditního orgánu. Auditní orgán MINISTERSTVO FINANCÍ. Mgr. Stanislav Bureš Rizikové oblasti z pohledu Auditního orgánu Auditní orgán MINISTERSTVO FINANCÍ Mgr. Stanislav Bureš Obsah prezentace Představení auditního orgánu (AO) Výsledky auditů operací u OP PIK v letech 2017 a 2018

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 1.3 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 19 PŘÍLOHA Č. 4 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE PLATNOST OD 26. 7. 2016

Více

Programy a projekty z pohledu auditora praktické zkušenosti. Ing. Vladimír Hubáček

Programy a projekty z pohledu auditora praktické zkušenosti. Ing. Vladimír Hubáček Programy a projekty z pohledu auditora praktické zkušenosti Ing. Vladimír Hubáček O B S A H: Z čeho čerpáme Přehled základní legislativy a kde čerpat informace Kdo se zúčastní (několik hráčů na trhu) Lidské

Více

Nové právní úpravy finančního řízení a kontroly Aktuální paragrafy pro interní audit a finanční řízení Jan Málek, Ministerstvo financí

Nové právní úpravy finančního řízení a kontroly Aktuální paragrafy pro interní audit a finanční řízení Jan Málek, Ministerstvo financí Nové právní úpravy finančního řízení a kontroly Aktuální paragrafy pro interní audit a finanční řízení Jan Málek, Ministerstvo financí 24.-25. duben 2013, Workshop Pardubice Obsah Informace o novele zákona

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 1.2 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 53 PŘÍLOHA Č. 2F PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 3. 12. 2009 Platný od: 3. 12. 2009 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 je platný pro všechny

Více

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR -

Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - Integrovaný operační program z pohledu CRR ČR - nejčastější chyby v projektových žádostech/při realizaci projektů Ing. Lucie Vopěnková Osnova prezentace Integrovaný operační program a CRR Nejčastější chyby

Více

Příloha č. 2. Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU

Příloha č. 2. Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU Příloha č. 2 Návrh zákona ze dne. 2011, kterým se mění zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2E PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

5. Komunikační úředník. Koordinaci (NOK) Tvorba reportingu o využití národních zdrojů a zdrojů EU v regionech ČR

5. Komunikační úředník. Koordinaci (NOK) Tvorba reportingu o využití národních zdrojů a zdrojů EU v regionech ČR Základní typové pozice implementační struktury subjektů operačních programů (řídících orgánů a zprostředkujících subjektů) v programovém období 2007-2013 aktualizace k 1. březnu 2013 Pořadí Typová pozice

Více

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí Příloha č. 3 a) náměstek ministra financí V Praze dne Č.j.: /******/20yy-pm PID: Název projektu/sub projektu/iniciativy: název projektu/sub projekt/iniciativy č. (dále jen projekt/sub

Více

Podmínky ke Stanovení výdajů na financování akce OSS č.j..ze dne..

Podmínky ke Stanovení výdajů na financování akce OSS č.j..ze dne.. (níže uvedené Podmínky představují základní vzor, který může být dále upraven pro účely konkrétního projektu) Podmínky ke Stanovení výdajů na financování akce OSS č.j..ze dne.. (dále jen Podmínky ) Organizační

Více

Auditní orgán. MINISTERSTVO FINANCÍ, Stanislav Bureš,

Auditní orgán. MINISTERSTVO FINANCÍ, Stanislav Bureš, Auditní orgán MINISTERSTVO FINANCÍ, Stanislav Bureš, 12. 12. 2016 Představení Auditní orgán je funkčně nezávislý auditní subjekt, který zajišťuje strategii jednotného auditu prostředků Evropské unie a

Více

Zakázky financované z evropských fondů

Zakázky financované z evropských fondů Zakázky financované z evropských fondů Ondřej Hartman 2. října 2014 Agenda Specifika zadávání u evropských fondů Zkušenosti z období 2007-2013 Co nás čeká v období 2014 2020 Několik aktuálních pochybení

Více

Č. j.: MMR-25553/2013-21

Č. j.: MMR-25553/2013-21 Metodický pokyn ke vzdělávání zaměstnanců v rámci Systému vzdělávání zaměstnanců realizujících Národní strategický referenční rámec v programovém období 2007 2013 a Dohodu o partnerství v programovém období

Více

ROČNÍ PLÁN ÚTVARU IN TERNÍ AUDIT PRO ROK 2013 VERZE 1.0 PL AT NOST A ÚČINN O ST PRO ROK REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ ČECHY

ROČNÍ PLÁN ÚTVARU IN TERNÍ AUDIT PRO ROK 2013 VERZE 1.0 PL AT NOST A ÚČINN O ST PRO ROK REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ ČECHY ROČNÍ PLÁN ÚTVARU IN TERNÍ AUDIT PRO ROK 2013 VERZE 1.0 PL AT NOST A ÚČINN O ST PRO ROK 20 13 REGION ÁLNÍ R AD A REGI O NU SOUDRŽNOST I ST ŘE DNÍ ČECHY Č.j.: RRSC 346/2013 Počet stran: 6 OBSAH Úvod...

Více

Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2010 Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže

Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2010 Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2010 Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Vypracoval: Ing. Roman Krupica, Ing. Radim Slovák interní auditor pověřený řízením EO Datum: 14.2. 2011 Schválil:

Více

Připomínky k pracovní verzi Zprávy o posouzení souladu s předpisy ze dne 29. října 2004 Řídící orgán Ministerstvo životního prostředí

Připomínky k pracovní verzi Zprávy o posouzení souladu s předpisy ze dne 29. října 2004 Řídící orgán Ministerstvo životního prostředí Předané dokumenty Statut Monitorovacího výbor OP Infrastruktura není uveden v seznamu předaných dokumentů, ale zpráva se na něj odvolává Směrnice MŽP č. 8/2004 o poskytování finančních prostředků z Operačního

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2H KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI PORUŠENÍ

Více

Metodika finančních toků a kontroly programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů, Fondu soudržnosti a Evropského rybářského fondu na

Metodika finančních toků a kontroly programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů, Fondu soudržnosti a Evropského rybářského fondu na Metodika finančních toků a kontroly programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů, Fondu soudržnosti a Evropského rybářského fondu na programové období 2007-2013 s platností od 1. ledna 2007 Obsah:

Více

Systém schvalování integrovaných projektů a Workshop Praha

Systém schvalování integrovaných projektů a Workshop Praha Systém schvalování integrovaných projektů 5. 5. 2016 a 12.5 2016 Workshop Praha PROGRAM 1. Role MAS, CRR a ŘO IROP 2. Aktuální informace o vyhlášených a plánovaných výzvách 3. Systém schvalování integrovaných

Více

Programové období Informace Auditního orgánu. Pracovní skupina k rozpracování programů

Programové období Informace Auditního orgánu. Pracovní skupina k rozpracování programů Programové období 2014 2020 Informace Auditního orgánu Pracovní skupina k rozpracování programů 2014-2020 15.8.2014 Obsah Ověření určení orgánů audit designace Auditní činnost 2 Audit designace - východiska

Více

WORKSHOP = DÍLNA. Prostor, kde se něco dělá, místo, kde živí lidé vytvářejí nějaké nové hodnoty

WORKSHOP = DÍLNA. Prostor, kde se něco dělá, místo, kde živí lidé vytvářejí nějaké nové hodnoty WORKSHOP = DÍLNA Prostor, kde se něco dělá, místo, kde živí lidé vytvářejí nějaké nové hodnoty 1 Následná veřejnosprávní kontrola, nahrazující funkci interního auditu Odbor interního auditu a kontroly

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ ITI

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ ITI INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ ITI SPECIFICKÝ CÍL 2.4 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 66 PŘÍLOHA Č. 2B PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Více

ZMĚNY AUDITNÍ SLUŽBY PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2014 2020. Ing. František Beckert

ZMĚNY AUDITNÍ SLUŽBY PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2014 2020. Ing. František Beckert ZMĚNY AUDITNÍ SLUŽBY PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2014 2020 Ing. František Beckert Význam fondů EU v ČR Čistý příjemce zásadní význam pro politiku rozvoje státu Vysoký podíl na veřejném investování podíl cca

Více

Podmínky stanovené právním aktem o přidělení finančních prostředků Nesrovnalosti

Podmínky stanovené právním aktem o přidělení finančních prostředků Nesrovnalosti Podmínky stanovené právním aktem o přidělení finančních prostředků Nesrovnalosti Tereza Vavrečková Praha (únor 2015) Kde jsou podmínky stanoveny? ROPD/dopis NM Deklaratorní právní akt Navazuje na Dopis

Více

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx Příloha č. 2 ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx Část I Poskytovatel a příjemce dotace 1. Poskytovatel dotace:

Více

PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ. odbor Financování územních rozpočtů a programové financování Ministerstvo financí

PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ. odbor Financování územních rozpočtů a programové financování Ministerstvo financí PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ odbor Financování územních rozpočtů a programové financování Ministerstvo financí OSNOVA PREZENTACE Působnost odboru 12 Rizika zadlužení obce Poskytování dotací a porušení rozpočtové

Více

Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2009 Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže

Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2009 Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2009 Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Vypracoval: Ing. Roman Krupica interní auditor Datum: 26. 2. 2010 Schválil: Datum: 5. 3. 2010 Ing. Petr Rafaj předseda

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2D KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI

Více

PROGRAM AUDITU SYSTÉMU

PROGRAM AUDITU SYSTÉMU Ministerstvo financí Auditní orgán PROGRAM AUDITU SYSTÉMU Č. XXXX NÁZEV Zpracoval Schválil Koordinace * Ověření koordinace * Vedoucí Vedoucí oddělení Vedoucí oddělení Koordinátor OP auditorského týmu 52xx

Více

Ministerstvo financí METODIKA CERTIFIKACE VÝDAJŮ PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ

Ministerstvo financí METODIKA CERTIFIKACE VÝDAJŮ PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Ministerstvo financí METODIKA CERTIFIKACE VÝDAJŮ PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2007-2013 S platností od 1. ledna 2007 OBSAH 1 RÁMEC CERTIFIKACE...3 1.1 ČASOVÝ HARMONOGRAM CERTIFIKACE... 3 2 SYSTÉM PROVÁDĚNÍ CERTIFIKACE...5

Více

Zpráva o výsledcích finančních kontrol za Liberecký kraj za rok 2004

Zpráva o výsledcích finančních kontrol za Liberecký kraj za rok 2004 Zpráva o výsledcích finančních kontrol za Liberecký kraj za rok 2004 Liberecký kraj jako orgán veřejné správy předkládá v souladu s ustanovením 22 zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky PROVÁDĚCÍ DOKUMENT. INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období let

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky PROVÁDĚCÍ DOKUMENT. INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období let Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky PROVÁDĚCÍ DOKUMENT INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období let 2007 2013 29. června 2009 Obsah SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK... 5 DEFINICE POJMŮ... 7 ÚVOD... 12

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky PROVÁDĚCÍ DOKUMENT. INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období let

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky PROVÁDĚCÍ DOKUMENT. INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období let Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky PROVÁDĚCÍ DOKUMENT INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období let 2007 2013 10. dubna 2008-1 Obsah SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK...4 DEFINICE POJMŮ...6 ÚVOD...11

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.1 KOLOVÁ VÝZVA Č. 34 PŘÍLOHA Č. 3 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (SOHZ) PLATNOST OD 5. 10.

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí Příloha č. 3 b) náměstek ministra financí V Praze dne Č.j.: /******/20yy-pm PID: Název projektu/sub projektu/iniciativy: název projektu/sub projekt/iniciativy č. (dále jen projekt/sub

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 7 PODMÍNKY STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ AKCE ORGANIZAČNÍ SLOŽKY

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ve zjednodušeném podlimitním řízení podle 26, odst. 3, písm. b) zákona č. 137/2006 Sb. pro veřejnou zakázku na dodávky Technologické centrum ORP Svitavy včetně elektronické

Více

Přístupy auditních orgánů k realizovaným projektům ze SF EU - výsledky a dopady na podnikatelskou sféru

Přístupy auditních orgánů k realizovaným projektům ze SF EU - výsledky a dopady na podnikatelskou sféru Přístupy auditních orgánů k realizovaným projektům ze SF EU - výsledky a dopady na podnikatelskou sféru Konference Operační program Podnikání a inovace - nástroj zvyšování konkurenceschopnosti českých

Více

P L ATE B N Í V Ý M Ě R č. 1 6 / 2014 na odvod za porušení rozpočtové kázně

P L ATE B N Í V Ý M Ě R č. 1 6 / 2014 na odvod za porušení rozpočtové kázně Sídlo: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 379/84A, 360 06 Karlovy Vary tel.: 354 222 624 e-mail: ridiciorgan@nuts2severozapad.cz

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 a 2 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s vyhláškou Sbírky zákonů č. 232/2012, o podrobnostech rozsahu odůvodnění

Více

METODICKÝ POKYN NESROVNALOSTI

METODICKÝ POKYN NESROVNALOSTI METODICKÝ POKYN NESROVNALOSTI Říjen 2009 Obsah I. ÚVOD...3 II. SEZNAM POUŽITÝCH ZDROJŮ...6 III. VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ...11 IV. PŮSOBNOST RELEVANTNÍCH SUBJEKTŮ - OBECNĚ...13 V. VYMEZENÍ POJMU NESROVNALOST

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 8 KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI PORUŠENÍ PODMÍNEK DOPISU MINISTERSTVA

Více

Dopis ministra financí ČR obsahující Podmínky pro vypořádání extrapolované/plošné korekce u regionálních operačních programů

Dopis ministra financí ČR obsahující Podmínky pro vypořádání extrapolované/plošné korekce u regionálních operačních programů Příloha č. 1, bod 42-13/2013 Dopis ministra financí ČR obsahující Podmínky pro vypořádání extrapolované/plošné korekce u regionálních operačních programů 42. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Usnesením vlády ČR č. 540/2015 ze dne 8. července 2015 došlo k vyjmutí Programu rozvoje venkova na období let

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

ANNEX PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI,

ANNEX PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 16.5.2018 C(2018) 2857 final ANNEX PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI, kterým se mění nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) č. 1042/2014 ze dne 25. července

Více

KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE

KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE KVOPP00C03ES KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2014 Kanceláře veřejného ochránce práv Vypracoval: Ing. Romat ipica Ing. Joséf Svoboda, interní auditor vedoucí

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Kontroly projektů. Seminář

Kontroly projektů. Seminář Kontroly projektů Seminář 24. 4. 2012 Vymezení pojmu kontrola : důležitá součást řídící práce činnost, při které se ověřuje, zda skutečný stav se rovná stavu žádoucímu a zda existují (a jak se naplňují)

Více

KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV

KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV KVOPP00C03FN KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2013 Kanceláře veřejného ochránce práv Vypracoval: Ing. Roman Krupka, Ing. Josef Svoboda interní auditory vedoucí/qdboru

Více

Transparentnost a kontrola euro fondů. Miroslav Matej Ministerstvo financí Praha, 16. května 2013

Transparentnost a kontrola euro fondů. Miroslav Matej Ministerstvo financí Praha, 16. května 2013 Transparentnost a kontrola euro fondů Miroslav Matej Ministerstvo financí Praha, 16. května 2013 Obsah Zjednodušení implementace Zjednodušení systému výběru projektů Zpřísnění pravidel pro uchazeče o zakázky

Více

METODICKÝ POKYN NESROVNALOSTI

METODICKÝ POKYN NESROVNALOSTI METODICKÝ POKYN NESROVNALOSTI Říjen 2011 Obsah Metodický pokyn Nesrovnalosti I. ÚVOD... 3 II. SEZNAM POUŢITÝCH ZDROJŮ... 6 A. Právní předpisy EU... 6 B. Vybrané související právní předpisy ČR... 7 C. Ostatní

Více

Požadavky projektů EU na postupy příjemců a realizátorů projektů Veřejné zakázky

Požadavky projektů EU na postupy příjemců a realizátorů projektů Veřejné zakázky Vzdělávací seminář Audit při realizaci projektu III. Název projektu: Metodická podpora a vzdělávání realizátorů projektů standardizace procesů v oblasti projektového řízení na MV ČR a v jím řízených organizacích

Více

Vnitřní kontrolní systém v orgánu veřejné správy

Vnitřní kontrolní systém v orgánu veřejné správy Vnitřní kontrolní systém v orgánu veřejné správy Praha, 22. září 2011 Daniel Reisiegel Vnitřní kontrolní systém Strašák vedoucích zaměstnanců OVS X nezbytná součást finančního řízení Ing. Daniel Reisiegel,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Pověřenec pro ochranu osobních údajů NIPEZ: 79100000-5 Právní služby Druh zadávacího řízení: Předmět veřejné zakázky: Název zadavatele: Veřejná zakázka malého

Více

Ministerstvo financí. Auditní orgán ZPRÁVA O AUDITU OPERACE

Ministerstvo financí. Auditní orgán ZPRÁVA O AUDITU OPERACE Ministerstvo financí Auditní orgán Č.j.: MFISAO-28/2016/5203-11 PID: MFCRISAO1600028011 Reg.č.: ROPSČ/2016/5203-14608 Výtisk č.: 1 ZPRÁVA O AUDITU OPERACE Číslo auditu: ROPSC/2016/O/004 Název auditu: Rekonstrukce

Více

Metodika finančních toků a kontroly programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů, Fondu soudržnosti a Evropského rybářského fondu na

Metodika finančních toků a kontroly programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů, Fondu soudržnosti a Evropského rybářského fondu na Metodika finančních toků a kontroly programů spolufinancovaných ze strukturálních fondů, Fondu soudržnosti a Evropského rybářského fondu na programové období 2007-2013 s platností od 1. ledna 2011 Obsah:

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 5 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE PLATNOST OD 1. 7. 2016 Strana

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy za rozpočtový rok 2016 spolu s odpovědí orgánu (2017/C 417/28)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy za rozpočtový rok 2016 spolu s odpovědí orgánu (2017/C 417/28) C 417/176 CS Úřední věstník Evropské unie 6.12.2017 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy za rozpočtový rok 2016 spolu s odpovědí orgánu (2017/C 417/28) ÚVOD 1.

Více

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU

STŘEDNĚDOBÝ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO OBDOBÍ 2011-2013 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 1. LEDNA 2011 Osobní náklady na pracovníky, kteří se podíleli na činnostech souvisejících s tímto

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 27 ze dne 1. prosince 2016 ke kritériím pro výběr operací Operačního programu Praha pól růstu ČR v případě finančních

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropské agentury pro kontrolu rybolovu za rozpočtový rok 2016, spolu s odpovědí agentury (2017/C 417/17)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropské agentury pro kontrolu rybolovu za rozpočtový rok 2016, spolu s odpovědí agentury (2017/C 417/17) C 417/110 CS Úřední věstník Evropské unie 6.12.2017 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropské agentury pro kontrolu rybolovu za rozpočtový rok 2016, spolu s odpovědí agentury (2017/C 417/17) Úvod

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

I. Obecná část. SMĚRNICE k provedení finanční kontroly. Obec Salačova Lhota

I. Obecná část. SMĚRNICE k provedení finanční kontroly. Obec Salačova Lhota Obec Salačova Lhota Směrnice č.6 SMĚRNICE k provedení finanční kontroly Podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě ve znění Zákona č. 482/04 SB. o finanční kontrole a dále dle

Více

EXMP Č PŘÍLOHA Č. 1 - SNÍŽENÉ ODVODY ZA PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ

EXMP Č PŘÍLOHA Č. 1 - SNÍŽENÉ ODVODY ZA PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ EXMP Č. - PŘÍLOHA Č. - SNÍŽENÉ ODVODY ZA PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ oblast účetnictví způsob porušení rozpočtové kázně proplacení výdajů z jiného než projektového (příp. úvěrového) účtu uvedeného ve Smlouvě

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.3 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 31 PŘÍLOHA Č. 13 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE PLATNOST OD 5. 10. 2016

Více

Metodika finančního ohodnocení zaměstnanců implementujících Národní strategický referenční rámec v programovém období 2007-2013

Metodika finančního ohodnocení zaměstnanců implementujících Národní strategický referenční rámec v programovém období 2007-2013 Metodika finančního ohodnocení zaměstnanců implementujících Národní strategický referenční rámec v programovém období 2007-2013 III. I. Úvod Metodika finančního ohodnocení zaměstnanců implementujících

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.3 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 31 PŘÍLOHA Č. 13 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE PLATNOST OD 5. 10. 2016

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 6 PODMÍNKY ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE PLATNOST OD 1. 7. 2016 Strana

Více

KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV. Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2012 Kanceláře veřejného ochránce práv

KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV. Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2012 Kanceláře veřejného ochránce práv KANCELÁŘ VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV Zpráva o výsledcích finančních kontrol za rok 2012 Kanceláře veřejného ochránce práv Vypracoval: Datum: Roman Krupica, Ing. M interní auditor vedou / 11. února 2013 oda

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost za rozpočtový rok 2016, spolu s odpovědí centra

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost za rozpočtový rok 2016, spolu s odpovědí centra C 417/150 CS Úřední věstník Evropské unie 6.12.2017 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost za rozpočtový rok 2016, spolu s odpovědí centra

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí centra

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí centra C 449/128 CS Úřední věstník Evropské unie 1.12.2016 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí centra

Více

Povinnosti dle Podmínek Rozhodnutí. Rozhodnutí. Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Podmínky Rozhodnutí

Povinnosti dle Podmínek Rozhodnutí. Rozhodnutí. Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Podmínky Rozhodnutí Rozhodnutí Rozhodnutí o poskytnutí dotace Jednostranný právní akt poskytovatele dotace Údaje obsažené v Rozhodnutí: Identifikační údaje žadatele a žádosti Harmonogram projektu Monitorovací indikátory Financování

Více

Aktualizace Operačního manuálu ROP NUTS II Severovýchod (verze 25.0)

Aktualizace Operačního manuálu ROP NUTS II Severovýchod (verze 25.0) Příloha: XX Příloha č. 1, bod 45-4/2014 Aktualizace Operačního manuálu ROP NUTS II Severovýchod (verze 25.0) 45. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod ~ 1 ~ Příloha č. 1, bod

Více

Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1

Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1 Financování Sazebník pro stanovování výše prominutí povinnosti odvodu za porušení rozpočtové kázně a výklad jeho jednotlivých položek 1 Oblast Číslo řádku 1 2 3 4 5 6 Porušení výše možného prominutí odvodu

Více

Usnesení č. 2/66/2012 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad po projednání dne

Usnesení č. 2/66/2012 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad po projednání dne Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Ministerstvo financí Centrální harmonizační jednotka pro finanční kontrolu Josef Svoboda ředitel

Ministerstvo financí Centrální harmonizační jednotka pro finanční kontrolu Josef Svoboda ředitel Ministerstvo financí Centrální harmonizační jednotka pro finanční kontrolu Josef Svoboda ředitel Letenská 15, Praha 1 - Malá Strana, 118 10 Sekretariát tel.: 25704 2381 P o k y n pro výkon finanční kontroly

Více

CZ.1.04/4.1.00/62.00011

CZ.1.04/4.1.00/62.00011 Informace o projektu Koordinační centrum pro zavádění e-gov v územní veřejné správě registrační číslo projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00011 k 31. prosinci 2014 Stručný popis projektu Projekt byl zaměřen na

Více

VÝZVA ZÁJEMCŮM. s názvem

VÝZVA ZÁJEMCŮM. s názvem VÝZVA ZÁJEMCŮM k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu dle ustanovení 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen Výzva ) s názvem ZPRACOVÁNÍ

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ

Seminář pro příjemce OP LZZ Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 27.5.2010 22.6.2010 Kontroly na místě a nesrovnalosti u projektů realizovaných v rámci OP LZZ Seminář pro příjemce Cíle kontroly na místě ověřit, zda uplatňované výdaje

Více